Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αυτά είναι τα επιδόματα που φορολογούνται για πρώτη φορά

 Χιλιάδες πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για επιδόματα που μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητα, αφού θα συνυπολοσιστούν για την έκακτη εισφορά. Δείτε ποια είναι και πόσο θα πληρώσετε.
Με εισφορά αλληλεγγύης από 1% έως 4% θα φορολογηθούν φέτος χιλιάδες πολίτες οι οποίοι θα κληθούν να δηλώσουν φέτος στην εφορία μία σειρά επιδομάτων και κοινωνικών παροχών. Σημειώνεταιι ότι από φέτος, είναι υποχρεωτική η αναγραφή στη φορολογική δήλωση όλων των εισοδημάτων είτε αυτά απαλλάσσονται της φορολογίας είτε φορολογούνται με ειδικό τρόπο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, τα εισοδήματα αυτά θα συναθροιστούν με τα υπόλοιπα φορολογητέα εισοδήματα του φορολογούμενου και θα επιβαρυνθούν στο σύνολό τους με εισφορά αλληλεγγύης που διαμορφώνεται σε 1% για ετήσιο εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, σε 2% για ετήσιο εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ, σε 3% για ετήσιο εισόδημα από 50.001 ευρώ έως 100.000 ευρώ και με 4% για ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών η ειδική εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται, σε όλα τα εισοδήματα, ακόμη και τα απαλλασσόμενα, εκτός από τις εξαιρέσεις που ρητά ορίζονται στο νόμο.

Όσα από τα επιδόματα - βοηθήματα αποτελούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΦΕ εισόδημα, ακόμη κι αν απαλλάσσονται της φορολογίας, δηλώνονται υποχρεωτικά στον κωδικό 659-660 της δήλωσης (έντυπο Ε1) με βάση τις διατάξεις της παραγρ. 6 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, όπως τροποποιήθηκε με τον ν.4110/2013 και συνεπώς υπόκεινται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις του ΚΦΕ, συγκεκριμένα την παραγρ. 5 του άρθρου 6, αποτελούν εισόδημα απαλλασσόμενο της φορολογίας οι συντάξεις αναπήρων πολέμου, το εξωιδρυματικό επίδομα, η ισόβια σύνταξη, το επίδομα πολύτεκνων, το ΕΚΑΣ, το επίδομα επικίνδυνης εργασίας.

Δείτε το Βίντεο




Ποιοι εξαιρούνται


Προκειμένου ένας άνεργος να απαλλαγεί από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, πρέπει να πληρούνται όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων του εν λόγω οργανισμού για τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του κατά την 30/04/2013, για να υπάρχει και για το τρέχον οικονομικό έτος ένα σημείο αναφοράς, κοινό για όλους τους φορολογούμενους. Συνεπώς μακροχρόνια άνεργος, για την εφαρμογή του νόμου κατά το οικονομικό έτος 2013, νοείται αυτός που είναι συνεχόμενα εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ, τουλάχιστον από 30/04/2012 έως και 30/4/2013.

β) Να μην έχει κατά το χρόνο της βεβαίωσης της εισφοράς πραγματικά εισοδήματα, γεγονός που το δηλώνει υπεύθυνα ο φορολογούμενος, μαζί με την αίτηση απαλλαγής του από την εισφορά που θα υποβάλλει στη Δ.Ο.Υ. (μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος) και θα ελεγχθεί κατά την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης κατά το επόμενο οικονομικό έτος.

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Καστοριά: Στο νοσοκομείο καθηγήτρια μετά από ξυλοδαρμό από γονέα

Επίθεση από γονέα δέχτηκε μια καθηγήτρια στην Καστοριά μετά την ανακοίνωση των προαγωγικών γραπτών εξετάσεων

Θύμα ξυλοδαρμού από γονέα έπεσε μια καθηγήτρια στην Καστοριά, με σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα της Περιφέρειας να καταδικάζει το περιστατικό.
Η καθηγήτρια δέχτηκε επίθεση από γονέα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προαγωγικών γραπτών εξετάσεων και διακομίστηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο της πόλης.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς εξέδωσε ανακοίνωση, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:
"Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και οι σύλλογοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς καταδικάζουμε την πρωτοφανή για τα δεδομένα της περιοχής βίαιη επίθεση, που δέχτηκε συνάδελφός μας από γονέα μαθητών μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων των προαγωγικών γραπτών εξετάσεων.
Το συμβάν συγκλονίζει για την αγριότητά του, καθώς η συνάδελφος μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Καστοριάς.
Αυτή η ενέργεια, όπως και κάθε πράξη βίας, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία του ιδιωτικού βίου, είναι καταδικαστέα και αποτελεί δείγμα της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η κοινωνία μας.
Απόρροια των παραπάνω είναι η περαιτέρω απαξίωση του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών και του έργου που επιτελούν, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του πνευματικού υπνωτισμού και της χειραγώγησης της κοινωνίας.
Οι εκπαιδευτικοί επιτελούν το καθήκον τους ανεπηρέαστοι με γνώμονα παιδαγωγικές – επιστημονικές αρχές σε μια εποχή που η δημόσια εκπαίδευση βάλλεται καθημερινά.
Οποιαδήποτε προσπάθεια επιρροής του εκπαιδευτικού έργου και μάλιστα με την άσκηση απρόκλητης βίας δεν έχει θέση στα ιδανικά και στις αξίες που υπηρετεί το λειτούργημα του εκπαιδευτικού.
Η εκπαιδευτική κοινότητα της Καστοριάς ως θεματοφύλακας της κοινωνικής συνοχής, καταδικάζει την πρωτοφανή βίαιη επίθεση και εκφράζει την άμεριστη συμπαράστασή της στη συνάδελφο και την οικογένειά της".

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκρατικοποιήσεις


Του Αντώνη Γρυπαίου

Με τις λεγόμενες αποκρατικοποιήσεις, πουλάνε τα ασημικά και χρυσαφικά της πατρίδας μας σε εξευτελιστικές τιμές, διότι αγοραστές είναι εταιρίες της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Πουλάνε αλλά διεθνείς αγοραστές δεν υπάρχουν, παρά μόνον εταιρίες των Κοσμοκρατόρων.
Τις τιμές τις καθορίζουν οι Πλανητάρχες, μέσω «εκτιμητών». Οι Κοσμοκράτορες είναι οι μόνοι επιτρεπόμενοι αγοραστές.
Οι Αποκρατικοποιήσεις κατάντησαν «δώρα» προς τα παγκόσμια Αφεντικά, για να κρατηθούν οι «νάνοι» στην εξουσία.
Οι νάνοι που δεν μπορούν να μοιράσουν άχυρο σε δυό γαϊδούρια.
Ότι κακό συμβαίνει στον Ελληνισμό-πάλαι τε και νυν- προέρχεται από τη παγκόσμια διακυβέρνηση.
Προέρχεται από τους Κοσμοκράτορες, Παντοκράτορες, και Πλανητάρχες, με εκτελεστικά όργανα τους ντόπιους πολιτικούς νάνους.
Όλος αυτός ο καλός κόσμος, -ευκαιρίας δοθείσης,- έσπευσε να αρπάξει τη περιουσία των Ελλήνων.
Οι Σιωνιστές Πλανητάρχες είναι πανίσχυροι. Μια –μέχρι πρότινος- ήσυχη Τουρκία, την έκαναν μέσα σε μια νύχτα, «Καλοκαιρινή», λέει ο λαός. Την Ελλάδα & Κύπρο τις κατάστρεψαν οικονομικά, και την Ελλάδα τη γέμισαν με Ισλαμιστές πολεμιστές-ράμπο έγχρωμους λαθρομετανάστες δολοφόνους- ανθρωποφάγους.
Στη Συρία οι Σιωνιστικές ΗΠΑ & Ε.Ε. δίνουν όπλα σε μισθοφόρους ανθρωποφάγους-ράμπο, λέει ο Πούτιν.
Την πρώην ευημερούσα Λιβύη του Καντάφι, την κατάστρεψαν με τους μισθοφόρους ανθρωποφάγους –πολεμιστές.
Οι κατακτητές της Ελλάδος, είναι χειρότεροι από τους ΝΑΖΙ.
Στη κατοχή των ΝΑΖΙ πεινάσαμε, το ίδιο πεινάμε σήμερα με τη κατοχή τωνκοσμοκρατόρων, οι οποίοι οδηγούν τους Έλληνες στις αυτοκτονίες-ολοκαυτώματα. Μια νέα γενοκτονία διαπράττεται εναντίον των Ελλήνων, με εκτελεστές τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Όλα αυτά γίνονται για την αρπαγή του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, και των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων. (ΔΕΚΟ).
Βρήκαν οι Κοσμοκράτορες πρόθυμους ραγιάδες νάνους πολιτικούς, και έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τη πατρίδα μας, και να βυθίσουν τον Ελληνικό Λαό, στην φτώχεια, και στην εξαθλίωση, για την αρπαγή της «Ωραίας Ελένης», φτάνει αυτοί να τα οικονομήσουν.
Oι Παγκοσμιοποιητές, έβγαλαν από το προσκήνιο , με τη μέθοδο των δολοφονιών, όλους τους Εθνικούς πατριώτες ηγέτες που είχαμε, και εγκατέστησαν τα πιόνια τους, και τις μαριονέτες τους . Δυστυχώς οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν υπό την σπάθαν, και το άγρυπνο μάτι αρπακτικών, της παγκόσμιας Δικτατορίας.
Οι Κοσμοκράτορες μας απαγορεύουν να πουλήσουμε οτιδήποτε στους Ρώσους, έστω και αν προσφέρουν τετραπλάσια. Ο Νόμος της οικονομίας, «Ο πωλών τοις μετρητοίς», & «Ο προσφέρων τα περισσότερα», δεν ισχύει για μας τους Έλληνες. Μας το απαγορεύουν.
Οι εξελίξεις θα είναι εντυπωσιακές, οι ντόπιες πολιτικές μαριονέτες, άρχισαν με ΟΠΑΠ-ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, και έφθασαν στην ΕΡΤ. Ακολουθούν ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ,  κ.λ.π.
Οι πρώτες τρείς καρκινοβατούν, λόγω αντιδράσεων και συμφερόντων!!! Οι νάνοι πολιτικοί θέλουν το κλείσιμο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, για να αγοράζουμε όλα τα όπλα από τα μεγάλα Αφεντικά τους, αδιαφορώντας έτσι για την ασφάλεια της χώρας.
Το νεράκι μας, (ΕΥΔΑΠ), θα το αγοράσουν άνθρωποι της Νέας Τάξης Πραγμάτων!!! Καταλαβαίνετε τώρα τι ποιότητα νερό θα πίνουμε!!!
Θα μας πεθάνουν όλους τους Έλληνες με μολυσματικές ασθένειες, για να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα Ισλαμιστών λαθρομεταναστών.
Οι αποκρατικοποιήσεις γίνονται για τον οικονομικό θάνατο της Ελλάδος. Οι Παντοκράτορες, βρήκαν την ευκαιρία, και σαν αρπακτικά ζώα έσπευσαν να κατασπαράξουν την οικονομία της Ελλάδος, και όχι μόνο. Η Ελλάδα λόγω κακών χειρισμών των ραγιάδων πολιτικών, έχει γίνει διεθνής περίγελος. Σήμερα μας κυβερνούν οι «τρείς Σιωνιστές Ιεράρχες». Η εκκλησία μας ψάλλει, «Τους τρείς μεγίστους φωστήρες». Οι τρείς «φωστήρες» σήμερα πωλούν την Ελλάδα. Οι «Τιτάνες» και οι «Γίγαντες» της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. «Οι τρείς σωματοφύλακες» της Ελλάδος.
Οι νάνοι πολιτικοί, τα πιόνια και Μαριονέτες των Ρότσιλντ-Ροκφέλερ.
«Οι τρεις Σωματοφύλακες» κοροϊδεύουν το κόσμο. Συζητούν θέματα εθνικής υπάρξεως του Ελληνισμού, και τεμαχισμού της πατρίδας, και σε εμάς κάνουν δηλώσεις με αερολογίες, λες και δεν μας αφορά.
Η Τρίτη συνάντηση των «Τριών Ιεραχών» σημαίνει ότι συζητούνται εθνικά θέματα, διά τα οποία έπρεπε να ενημερωθεί & ερωτηθεί ο  Λαός.
Τελικά ο ένας από τους «Τρεις Ιεράρχες» απεχώρησε. O Κουβέλης διετάχθη από τους ΑμερικανοΕβραίους να ρίξει τη κυβέρνηση Σαμαρά, για θέματα Γεωπολιτικής.
Τα χρήματα από τις αποκρατικοποιήσεις πηγαίνουν όλα στις τσέπες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, για να έχουν οι εφιάλτες πολιτικοί την εύνοιά του.
     ΕΡΤ
Αν και δεν πρόκειται για αποκρατικοποίηση, αναφέρουμε την ΕΡΤ, λόγω των γεγονότων που προκάλεσαν πολιτική ανωμαλία.
Η υπόθεση της δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ είναι γνωστή, και έχει αναλυθεί από πολλούς σχολιαστές. Τα γεγονότα είναι γνωστά.
Τα πιόνια και μαριονέτες πολιτικοί που μας κυβερνούν, γραικύλοι και ραγιάδες της παγκόσμιας δικτατορίας, είχαν υπογράψει τα μνημόνια που αναφέρονταν στη διάλυση της ΈΡΤ, και τώρα κάνουν «τη πάπια», κάνουν πως κλαίνε για το θάνατο των τριών καναλιών της ΕΡΤ.
Άφησαν κενό πεδίον δόξης λαμπρόν για τους Τούρκους και Σκοπιανούς γείτονες. Το ΣτΕ σήμερα ακύρωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, με μια ασαφή απόφαση, ακαταλαβίστικη από τον απλό λαό.
Βεβαίως τα σκάνδαλα, και ο κομματισμός στην ΕΡΤ, ήταν σε ύψιστο βαθμό, όπως σε κάθε άλλον δημόσιο οργανισμό.
Όμως, μπορούσαν να εξυγιάνουν την ΕΡΤ, χωρίς να την κλείσουν.
Όπως λένε τα ΜΜΕ, η παλαιή «σάπια» ΕΡΤ, θα αντικατασταθεί με την υγιή «ΝΕΡΙΤ». Η λέξη «ΝΕΡΙΤ» είναι Εβραϊκή. Τυχαίο;;; δεν νομίζω!!!
Σήμερα τα κανάλια ασχολούνται μόνο με την υπόθεση της ΕΡΤ.
Ντόπια πολιτικά πιόνια και υπάλληλοι των Πλανηταρχών, έριξαν τη χώρα μας σε διεθνή δίνη κρίσης, για τα συμφέροντα των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων. Η δανειακή ιστορία και περιπέτεια της Ελλάδος, ήταν φτιαχτή και τεχνική. Πολιτικά πρόσωπα και εταιρίες έδρασαν εναντίον της οικονομίας της χώρας, για τα συμφέροντα τωνΠαντοκρατόρων και Πλανηταρχών. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη κομπίνα που στήθηκε ποτέ στο πλανήτη, εναντίον μιας ολόκληρης χώρας.
Και τα κανάλια ασχολούνται μόνο με την ΕΡΤ.
Τώρα ο Ελληνικός Λαός περιορίζεται σε μουσικές συναυλίες, για τη διάσωση της ΕΡΤ.  Τα γεγονότα είναι σε εξέλιξη. Αναμείνατε…
     ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ:
Οι Αμερικανοί δεν θέλουν οι Ρώσοι να έχουν συμφέροντα στη περιοχή!
Η υπόθεση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ήταν ένα φιάσκο από την αρχή.
Τελική απόφαση της τρικομματικής των νάνων, κατόπιν εντολών των Αμερικανών, είναι να πωληθεί η ΔΕΣΦΑ στους Τουρκο-Αζέρους. Αν ήξεραν οι νάνοι τι έγκλημα έκαναν στη πατρίδα;
Δώσαμε τη ΔΕΣΦΑ τζάμπα διότι το ήθελαν οι ΑμερικανοΕβραίοι.
Για τις αποκρατικοποιήσεις δεν μας λένε την αλήθεια.
Λένε ψέματα στο Λαό με κομματική προπαγάνδα, για να δικαιολογήσουν σαν επιτυχία, την αποτυχία της πώλησης της ΔΕΣΦΑ,
στα συμφέροντα της παγκόσμιας Δικτατορίας.
Σκληρό γεωπολιτικό και γεωενεργειακό παιχνίδι παίχτηκε και παίζεται στη περιοχή μας, με πρωταγωνιστή τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ο Μεγάλος Αδελφός, και το Μεγάλο Αφεντικό κάνει κουμάντο σε όλα. Φαίνεται πως η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, η Ρωσία , οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., η Κύπρος, η Συρία, και τα Ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα, συνδέονται με γεωπολιτικούς συσχετισμούς.
Η αποτυχία της αποκρατικοποίησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ είναι αφορμή εξελίξεων. Η αποτυχία με την ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ με την αιφνίδια αποχώρηση των Ρώσων, κατέστησε τη χώρα μας μονοπώλιο ενεργειακών επιχειρήσεων της Σιωνιστικής Δύσης.
Έφθασε στο σημείο το αρμόδιο υπουργείο να αποκαλεί τη Gazprom
ένα μονοπωλιακό τέρας, που πρέπει να αντιμετωπισθεί.
Πάντως ο Πούτιν μας προειδοποίησε για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, λέγοντας, «Προσέξτε μην γίνετε Κύπρος», εννοώντας ότι θα σας τα πάρουν όλα οι  Παντοκράτορες της Δύσης.
ΔΕΣΦΑ σημαίνει, «Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου» και δεν πρέπει να τη πάρουν οι φτωχοί Αζέροι.
Οι Αρμένιοι ονομάζουν τους Αζέρους «Τούρκους». Πέφτοντας οι ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στα χέρια των Αμερικανοποιημένων Αζέρων, πέφτουν στα χέρια των Τούρκων και Αμερικάνων.
Δίνοντας τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους, κάνουμε τη πατρίδα μας
δορυφόρο των Τούρκων.
«Ελληνοφρένεια» στη κυβέρνηση των Γερμανοτσολιάδων, διώξαμε τους Ρώσους που πρόσφεραν 2 δις. Ευρώ για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, και τα δώσαμε στους Τουρκο-Αζέρους για 400 εκατομμύρια.
Η αποτυχία οφείλεται στους «Έλληνες» πολιτικούς, οι οποίοι είναι και πιόνια-μαριονέτες των Κοσμοκρατόρων, και κουφιοκεφαλάκηδες.
Η Αζέρικη εταιρία που αγοράζει τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, έναντι πινακίου φακής, λέγεται SOCAR. Αφού έχουμε δικό μας φυσικό αέριο, γιατί δίνουμε στους Τουρκο-Αζέρους τη ΔΕΣΦΑ; για να γεμίσουν οι αγωγοί με Αζέρικο αέριο;;; Για να πλουτίσουν οι Τουρκο-Αζέροι, και να φτωχύνουμε εμείς;;; Και το δικό μας φυσικό αέριο τι θα γίνει;
Πως θα το διαχειριστούμε χωρίς τη ΔΕΣΦΑ;
Οι νάνοι πολιτικοί αποτελούν το πολιτικό τσίρκο, που βουλιάζει την Ελλάδα, και προσπαθούν με ρατσιστικούς νόμους να φιμώσουν τους Έλληνες. Έτσι οι Πλανητάρχες κατέστησαν την Ελλάδα αποικία και προτεκτοράτο τους! «Των οικιών ημών εμπιπραμμένων, ημείς άδομεν».
Μας τα πήραν όλα, και εμείς στο καναπέ χαζοχαρούμενοι…
Τώρα οι πολιτικοί νάνοι δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι δεν μπορούμε να βρούμε τα δύο δις. ευρώ που πρόσφεραν οι Ρώσοι, και προσπαθούν με νέα δάνεια & μνημόνια να θυσιάσουν τον Ελληνικό Λαό.
Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες αυτού του γεγονότος- φιάσκο, με τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Χάσαμε μια ευκαιρία να αποτοξινωθούμε από τους Αμερικάνους. Επειδή απεχώρησαν οι Ρώσοι από ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, και έλειψαν τα 2 δις. Ευρώ, ο Σαμαράς έκλεισε την αμαρτωλή ΕΡΤ, και απέλυσε το προσωπικό, για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων.
Δεν είναι ικανοί για μεγάλες «Business», και ασχολούνται με μπακάλικα και ψιλικατζίδικα. Ότι τους διατάξουν τα Μεγάλα Αφεντικά.
Άλλωστε τις λεπτομέρειες τις γνωρίζουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες οι οποίοι τα έκαναν θάλασσα-κατά το κοινώς λεγόμενο- στο χειρισμό του όλου θέματος με τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, όπως τα «έκανε θάλασσα» και ο Κώστας Καραμανλής με το χειρισμό του αγωγού Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολη. Ο «Κωστάκης» ενώ ήθελε να κάνει τέτοια ανοίγματα, έβαλε τη Ντόρα ΥΠ.ΕΞ. Καταλαβαίνετε τώρα επίπεδο ηγετών!!!  Όλοι αυτοί δείλιασαν στις απειλές τωνΠλανηταρχών. Το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», λέει ο Λαός.
Ο Σαμαράς δεν είναι πολιτικός ηγέτης μεγάλου βεληνεκούς, για να χειριστεί τέτοια σοβαρά και μεγάλα θέματα γεωπολιτικής και γεωενέργειας. Εξαρτάται από τους άλλους δύο, του «Τρίο πιόνια».
Ο Σαμαράς πολιτεύεται σαν ένας φανατισμένος κομματάρχης διορισμένος από τους Πλανητάρχες, που βλέπει μόνο την εξουσία.
Είναι απλώς ανθρωπάκι που φοβάται για τη ζωή του. Δεν μπορείς κύριε να το παίζεις Πρωθυπουργός, και να καταστρέφεις ένα λαό, επειδή φοβάσαι…Εάν φοβάσαι, πήγαινε σπίτι σου, και άσε τους γενναίους πατριώτες να προχωρήσουν!!! Έχει αδυναμία να βάλλει χρήματα στα δημόσια ταμεία από τις αποκρατικοποιήσεις. Δεν παράγει χρήμα για το Λαό. Το μυαλό του φθάνει ΜΟΝΟ μέχρι τη περικοπή  μισθών και συντάξεων,  δηλαδή οικονομική πολιτική μπακάλικου.
Είναι «ζήτουλας» νέων δανείων από τη Τρόϊκα, με εγγυητή τον Ελληνικό Λαό.
Με τα δάνεια αυτά χρηματοδοτεί τις Τράπεζες, και τα στερεί από το Λαό, ο οποίος τα χρεώνετε.
Εμείς ο φτωχός λαός πληρώνουμε την ανεπάρκεια του Πρωθυπουργού και των νάνων πολιτικών. Οι εθνικοί ήρωες που δώσανε τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα πατρίδα, καθώς και οι εθνικοί αγώνες, έχουν αντικατασταθεί οριστικά από τους κομματικούς νάνους, και τους κομματικούς αγώνες, για τη διατήρηση του κόμματος στην εξουσία, και όποιον πάρει ο χάρος, και ότι ήθελε προκύψει για τη πατρίδα, και «Γαία πυρί μυχθήτω»……..Φτάνει να είναι οι νάνοι στην εξουσία!!
Στην Ε.Ε. επικρατούν οι αρχές, «Τα καλά και συμφέροντα» για τη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση, αφού οι αρχές και εξουσίες της Ε.Ε. είναι διορισμένα πιόνια των Σιωνιστών Πλανηταρχών.
Οι Αμερικανοί, και τα ανθρωποειδή της Ε.Ε., αλλά και οι «Τρίο Νάνοι», έδιωξαν τους Ρώσους από ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, αν και οι Ρώσοι πρόσφεραν τετραπλάσια ποσά των εταιριών, για να καταστήσουν τη χώρα μας ενεργειακή αποικία!!!
Τα άδεια μας ταμεία έμειναν άδεια, περιμένοντας τους ξυπόλυτους Μογγόλους Αζέρους, πρωτοξάδελφα των Τούρκων, και πιόνια των ΗΠΑ, να τα γεμίσουν με άδειες τσέπες.
Προτίμησαν  οι κουφιοκεφαλάκηδες πολιτικοί τον αγωγό ΤΑΠ, που διασχίζει τη Τουρκία, φτάνει να εξυπηρετηθούν τα Αμερικάνικα  συμφέροντα. Είναι και θέμα εθνικής ασφαλείας.
Τα Σιωνιστικά ανθρωπάρια της Ε.Ε., και οι Σιωνιστές πολιτικοί των ΗΠΑ, πιόνια και μαριονέτες αμφότεροι της παγκόσμιας Δικτατορίας, δεν θα μας προστατέψουν σε περίπτωση που δεχθούμε Τουρκική επίθεση, ενώ η Ρωσία με τις επενδύσεις που θα είχε εδώ, (και ναυτικές βάσεις στα νησιά μας του Αιγαίου), θα ήταν τοίχος και ασπίδα ακαταμάχητος, και δεν θα τολμούσαν οι άναυτοι και άκαπνοι Τούρκοι, να επιτεθούν, όσο και αν το ΝΑΤΟ «τους έβαζε πλάτες».
Σήμερα ο μεγάλος εχθρός η Τουρκία καταρρέει, (σχέδιο της Ν.Τ.Π.), και η τρικομματική κυβέρνηση ασχολείται με την ΕΡΤ. Τόσο μυαλό έχουν. Γιαυτό οι Πλανητάρχες τους κρατάνε στην εξουσία.
Όπως οι Δυτικοί δεν πήραν τη Συρία, διότι τη προστατεύει η Ρωσία, άλλο τόσο δεν θα έπαιρναν οι ντονμέδες Τούρκοι, κομμάτια της Ελλάδος, (Θράκη-Αιγαίο-Νησιά), αφού οι Ρώσοι θα είχαν συμφέροντα εδώ. Καταλάβατε τώρα τι εθνική προδοσία διέπραξαν οι νάνοι πολιτικοί;; Απειλούμεθα από τους «συμμάχους» Πλανητάρχες.
Τώρα παραμένουμε «Επί ξύλου κρεμάμενοι» λέει ο λαός, στη διάθεση των Κοσμοκρατόρων.
Περιμένουμε τους θύτες να μας σώσουν. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του δόγματος «Ανήκομεν εις την Δύση». Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια κυβέρνηση της οποίας όλο το υπουργικό συμβούλιο είναι πιόνια και μαριονέτες της Ν.Τ.Π. και Παγκοσμιοποίησης!!!.
Eάν δεν είχεν επέλθει ο θάνατος της ΕΡΤ, σήμερα όλα τα ΜΜΕ θα μιλούσαν για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Το κλείσιμο της ΕΡΤ αποπροσανατόλισε το Λαό από τα καυτά θέματα. Γιαυτό την έκλεισαν.
Ο Διεθνής τύπος γράφει το κλείσιμο της ΕΡΤ,  είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας πώλησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.
Μεγάλη ευκαιρία δόθηκε στη Σιωνιστική τριμερή κυβέρνηση Σαμαρά, από τις αποκαλύψεις του ΔΝΤ, ότι τα Μνημόνια που έδωσαν ήταν καταστροφικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όμως η τριμερής επιτροπή-κυβέρνηση των μαριονετών, αντί να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία, και να απαιτήσει αποζημίωση από τη Τρόϊκα,  αλλά και με διακοπή εξωτερικών πληρωμών, δηλαδή παύση εξυπηρετήσεως των δανείων, ετοιμάζουν νέα μέτρα, και νέα μνημόνια, για να ικανοποιήσουν τα μεγάλα αφεντικά τους.
Θέλουν να εξαγοράσουν και την ΕΥΔΑΠ, ώστε μαζί με την ΕΥΑΘ, να εξουσιάζουν, και να δηλητηριάζουν, το νεράκι που πίνουν οι Έλληνες, αφού το οξυγόνο το έβαλαν ήδη στο χέρι με τους αεροψεκασμούς!
Και οι πολιτικοί μας «πέρα βρέχει», φτάνει οι καταθέσεις τους στις τράπεζες των Offshore να είναι ασφαλείς, και αυτοί να είναι στην εξουσία! Ας πάει η ΕΥΔΑΠ στους εχθρούς του Έθνους των Ελλήνων, με ότι αυτό συνεπάγεται… Φτάνει οι νάνοι να είναι στην εξουσία…
Με την απώλεια των Ρώσων επενδυτών, ο Σαμαράς και παρέα, απεδείχθησαν Πρωθυπουργοί αποικίας και προτεκτοράτου, της παγκόσμιας κυβέρνησης. Η εντολή των Σιωνιστικών ΗΠΑ, και της Ε.Ε. προς Σαμαρά, να μην πωλήσει στους Ρώσους τη ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, εδόθη για λογαριασμό των Μεγάλων Αδελφών-Αφεντικών.
   ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ  &  Α.Ο.Ζ.
                      ———————————-
Ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, πρόσφατα δήλωσε ότι τα Ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα, (πετρέλαια & φυσικό αέριο), είναι Ευρωπαϊκά.
Η δήλωση αυτή οφείλεται σε μία γενικότερη συμφωνία που έχει κάνει η κυρία Μέρκελ με τον Α.Σαμαρά, και περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Γερμανίας στην εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων.
Ο Σαμαράς δήλωσε τα Ελληνικά κοιτάσματα σαν Ευρωπαϊκά, για να τα προστατέψει από τους άρπαγες Τούρκους ντονμέδες.
Όμως η Ε.Ε. είναι στρατιωτικώς αδύναμη για να προστατεύσει τα κοιτάσματα, και την Ελληνική ΑΟΖ, από τα χέρια των αρπακτικών.
Τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες θέλουν να τους «φάνε» τα αρπακτικά της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, γιαυτό δεν μας αφήνουν να οριοθετήσουμε την Ελληνική Α.Ο.Ζ. παρά το διεθνές περί θαλάσσης δίκαιο. Κάνουν ενεργειακό παιχνίδι στις πλάτες του Ελληνικού Λαού. Σύμφωνα με διεθνείς πληροφορίες, σε εμάς θα  δώσουν το 10% της αξίας των παραγομένων υδρογονανθράκων, και το υπόλοιπο 90% θα το «φάνε» τα αφεντικά Ευρώπης και Αμερικής, βάζοντας και τους Τούρκους στη μοιρασιά της Ελληνικής περιουσίας. Με το 10% δεν ξεχρεώνουμε ποτέ, θα μας έχουν για πάντα χρεωμένους, για να αρπάζουν το πλούτο μας.
Η υπόθεση των Ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων, και της Ελληνικής ΑΟΖ, είναι σε όλους γνωστή, αφού όλα τα ΜΜΕ ασχολούνται με αυτή. Εμείς γράφουμε όλα όσα οι άλλοι δεν τολμούν να γράψουν. Τα Ελληνικά πετρέλαια και Φυσικό αέριο, τα διεκδικούν οι Σιωνιστές Ευρώπης και Αμερικής, και οι Τούρκοι ντονμέδες.
Όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τον πραγματικό ιδιοκτήτη…
Οι Τούρκοι λένε, «Οι Έλληνες είναι κορόϊδα», αφού θα τους τα «φάνε» οι Αμερικάνοι, γιατί να μην αρπάξουμε κάτι και εμείς από την πίτα;;; Ποσοστά γυρεύουν και αυτοί. Είδανε ότι εμείς εδώ είμαστε χαζοχαρούμενοι, έτρεξαν και οι Τουρκόγυφτοι να «φάνε»…
«Τρελοκομείο η Ελλάς», έλεγε ο Κων/νος Καραμανλής.
Είμαστε σφαίρα επιρροής της Αμερικής, ενώ ο Πρωθυπουργός μας, είναι Γερμανικής σφαίρας επιρροής, ο δε Μπαρμπα-Φώτης με τους Ρεπούσηδες, και τους Μπίστηδες, είναι με τους ΑμερικανοΕβραίους.. Με την Ελλάδα είναι κανείς;
  «ΕΠΕΝΔΥΣΗ» ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ  ΣΚΟΥΡΙΕΣ:
Τα Μεγάλα Αφεντικά του πλανήτη, που «φάγανε» τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, και βάλανε στο χέρι το οξυγόνο που αναπνέουμε, και το νεράκι που πίνουμε, άνθρωποι, ζώα και φυτά, σκέφτηκαν να αρπάξουν –σαν αρπακτικά που είναι- και το Χρυσό στις Σκουριές της Χαλκιδικής.
Άκουσα το κομματικό λόγο προ ημερών, του Πρωθυπουργού στη «Γαλάζια» Θεσσαλονίκη. Οι Θεσσαλονικείς δεν βάλανε μυαλό, μετά το Μπουτάρη, ψηφίζουν το Σόρος, μέσω Σαμαρά, για να ενωθούν με τα Σκόπια, και ότι ήθελε προκύψει…
Στο λόγο του αυτό ο Σαμαράς-Σόρος- Ρότσιλντ, επέμεινε στην «επένδυση» χρυσού στις Σκουριές, ότι θα προχωρήσει απρόσκοπτα.
Τη σκανδαλώδη αυτή αποικιοκρατική σύμβαση υπέγραψαν τα στελέχη του προδοτικού και ληστρικού ΠΑΣΟΚ, -έναντι πινακίου φακής,- για να μπορέσουν τα Μεγάλα Αφεντικά της υφηλίου, να αρπάξουν όλο το χρυσό της Μακεδονίας, ώστε να συγκεντρώσουν στα θησαυροφυλάκιά τους περισσότερο χρυσό από όσο ήδη έχουν συγκεντρώσει. Όμως ο Πρωθυπουργός δεν μας είπε, από αυτήν την αποικιοκρατική σύμβαση, («επένδυση» τη λένε τα πιόνια οι πολιτικοί), τι ποσά θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία της πτωχευμένης Ελλάδος!
Η «Γαλάζια» Μακεδονία του Σαμαρά, από αφέλεια και επιπολαιότητα, παραδίδεται στα χέρια του Σόρος των Σκοπίων.
Οι Σκοπιανοί κάνουν προσφορά για να αγοράσουν και το λιμάνι της Θεσ/νίκης, και η «Γαλάζια» Θεσσαλονίκη κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και του αφελούς!
Το μόνο που θα μείνει στη περιοχή της Χαλκιδικής, είναι η προσωρινή απασχόληση στα μεταλλεία χρυσού μερικών εκατοντάδων κομματικών προνομιούχων μεταλλωρύχων, μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, και η καταστροφή του περιβάλλοντος, ενώ ο χρυσός θα έχει πετάξει για τις τράπεζες του Ρότσιλντ, αφήνοντας πίσω, Γη ποτισμένη με κυάνιο!!!
Το χρυσό της Μακεδονίας μας, και τα πετρέλαια, θα τα πάρουν όλα τα μεγάλα Αφεντικά του πλανήτη, τα αρπακτικά όλων των εποχών των κρατών της Γης, και εμείς θα πάρουμε, «Από τα τρία το μακρύτερο», τόσο σε χρυσό, όσο και σε πετρέλαια, λέει ο θυμόσοφος λαός μας.!!!



                           ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                         Διεθνολόγος
                                         Αρθρογράφος τύπου & Διαδικτύου
                                         E-mail: ant.grypaios@gmail.com

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Μείωση των αριστούχων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - Οι πρωτιές σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Μείωση των αριστούχων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις - Οι πρωτιές σε Κοζάνη και ΠτολεμαΐδαΚάμψη στις υψηλές επιδόσεις που καταγράφουν συνήθως οι μαθητές των Γενικών Λυκείων της Πτολεμαΐδας, δείχνουν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων που αναρτήθηκαν χθες στα σχολεία της πόλης, με εξαίρεση τη Θεωρητική κατεύθυνση όπου διατηρήθηκε η παράδοση των υψηλών βαθμολογιών.
Βέβαια, όπως δήλωσαν οι διευθυντές των τριών Γενικών Λυκείων στον «Π», φέτος σημειώθηκε γενικότερη μείωση αριστούχων στη θετική και τεχνολογική κατεύθυνση, λόγω των κακών επιδόσεων των υποψηφίων στα Μαθηματικά και στη Φυσική.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ, Αντωνία Βαλαβάνη, οι χαμηλές βαθμολογίες των αποφοίτων του σχολείου στις πανελλαδικές εξετάσεις παρατηρήθηκαν στη θετική και τεχνολογική κατεύθυνση, καθώς οι βαθμολογίες δείχνουν ότι οι υποψήφιοι τα πήγαν άσχημα στα μαθηματικά και τη φυσική, αν και όπως είπε, αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που προφανώς θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε και χαμηλότερες βάσεις. Τόνισε μάλιστα ότι «οι μαθητές δεν πρέπει να στενοχωριούνται σήμερα, πρέπει να περιμένουν να δουν πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις, διότι θεωρώ ότι θα έχουμε πτώση των βάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Η κ. Βαλαβάνη δήλωσε ότι οι περισσότερες υψηλές βαθμολογίες στο 1ο ΓΕΛ είναι κυρίως στη θεωρητική κατεύθυνση, καθώς τουλάχιστον 6 μαθητές-τριες έχουν γενικό βαθμό πρόσβασης πάνω από 18, με πρώτη την Ελένη Πλακεντά του Ιωάννη με γενικό βαθμό πρόσβασης 18,73.
Τον μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης ωστόσο στο 1ο Λύκειο πέτυχε ένας μαθητής της τεχνολογικής κατεύθυνσης, ο σημαιοφόρος του σχολείου, Αντώνιος Χαραλαμπίδης του Δημοσθένους ο οποίος έχει βαθμό πρόσβασης 19,35, που πρέπει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους βαθμούς σε όλη την Π.Ε. Κοζάνης, ενώ τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στη θετική κατεύθυνση έχει η Σταυρούλα Γκέκα του Αθανασίου με 17,63.
Μείωση των αριστούχων στη θετική και τεχνολογική κατεύθυνση παρατηρείται φέτος και στο 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του διευθυντή του σχολείου Αθανάσιου Παπαβασιλείου. Αντίθετα, είπε, «η θεωρητική κατεύθυνση πήγε πολύ καλά, ίσως καλύτερα και από πέρσι, καθώς υπάρχουν πολλοί αριστούχοι και πολλά παιδιά με καλούς βαθμούς πρόσβασης».
Στο 2ο ΓΕΛ τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στη θετική κατεύθυνση πέτυχε ο Παρασκευάς Αντωνέλλης του Κων/νου με γενικό βαθμό πρόσβασης 18,48%, και όπως σημείωσε ο διευθυντής του σχολείου «πρέπει να είναι μεταξύ των κορυφαίων στη θετική κατεύθυνση με την τραγωδία που είχαμε στα μαθηματικά και τη φυσική». Πρώτη μεταξύ των αριστούχων του 2ου ΓΕΛ στη θεωρητική κατεύθυνση είναι η Χριστίνα Μηνά του Ιωάννη με γενικό βαθμό πρόσβασης 19,07, ενώ τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τεχνολογική κατεύθυνση του 2ου ΓΕΛ απέσπασε ο Ευστάθιος Σπυριδωνίδης του Ιωάννη με 18,30.
Οι βαθμολογίες από τις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι και στο 3ο ΓΕΛ, όπως δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Αναστάσιος Τσορτανίδης, αν και όπως επισήμανε, «οι μαθητές που διάβαζαν τα προηγούμενα χρόνια και πήγαν καλά διαβασμένοι στις εξετάσεις τα πήγαν καλά και ξεχώρισαν».
Τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στη θεωρητική κατεύθυνση στο 3ο ΓΕΛ πέτυχε η Πολυξένη Σίσκου του Πέτρου με γενικό βαθμό πρόσβασης 18,88. Στη θετική κατεύθυνση τον μεγαλύτερο βαθμό απέσπασε η Μαρία Μαυρίδου του Κων/νου με 18,52 και στην τεχνολογική κατεύθυνση ο Ηλίας Βούρας του Αθανασίου με γενικό βαθμό πρόσβασης 17,48.
Για μια ακόμη χρονιά αυτοί που κατάφεραν να αριστεύσουν στις πανελλαδικές το πέτυχαν με το συστηματικό διάβασμα. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στον «Π», ο πρώτος των πρώτων όχι μόνο στο 1ο ΓΕΛ αλλά σε όλα τα σχολεία της περιοχής, ο Αντώνης Αντώνιος Χαραλαμπίδης του Δημοσθένους. «Διάβαζα, όχι μόνο αυτή τη χρονιά αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια, αν και δεν αισθάνομαι ότι στερήθηκα πράγματα. Απλά μείωσα λίγο τις αθλητικές δραστηριότητες και τις εξόδους». Δικαίως λοιπόν δηλώνει «ευχαριστημένος» αφού ανταμείφθηκε για τον κόπο του, ιδίως που ο βαθμός που εξασφάλισε τού δίνει ο εισιτήριο για την εισαγωγή του στο Πολυτεχνείο αφού το όνειρό του είναι σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός.
Στο Μουσικό Λύκειο Πτολεμαΐδας υπήρχαν μονάχα 8 απόφοιτοι, εκ των οποίων στις πανελλαδικές εξετάσεις συμμετείχαν οι 5, όπως δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου Δέσποινα Παπαδοπούλου. Την υψηλότερη βαθμολογία πέτυχε η  Ελεονόρα Κυπιρτίδου του Δημητρίου η οποία συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozanilife
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόεδρος Σκοπίων: Η θέση μου για το όνομα είναι « Δημοκρατία της Μακεδονίας» για γενική χρήση

Η θέση μου για το όνομα είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας» erga omnes –για κάθε χρήση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του νοτιοσλαβικού κράτους, Γκεόργκι Ίβανοφ, απαντώντας στον Έλληνα ομόλογό του, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος πριν από λίγες


 ημέρες δήλωσε ότι η λύση για το όνομα πρέπει να είναι γεωγραφικός καθοριστικός παράγοντας για γενική χρήση.

Ο Ίβανοφ σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Μιλένκο Ντεντελόφσκι στο Κανάλ 5 δήλωσε ότι η χώρα ήταν πάντα εποικοδομητική στο θέμα της ονομασίας.

Ο αρχηγός του νοτιοσλαβικού κράτους, είπε ότι αποδεικτικά στοιχεία για τις σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν οι προσκλήσεις για συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, οι οποίες πάντοτε ήταν αρνητικές.

Ο Ίβανοφ τόνισε στη συνέντευξη ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ηγεσία του νοτιοσλαβικού κράτους, «διότι πάνω το 90 τοις εκατό των πολιτών μας θέλουν να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αλλά σε αυτή υπάρχει το εμπόδιο της διαμάχης για το όνομα».

Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, είχε δηλώσει σε συνέντευξή στη σερβική εφημερίδα ‘Πολίτικα’ ότι εφ’ όσον τα Σκόπια επιμένουν στην κατασκευασμένη ιδεολογία του μακεδονισμού, θα βρίσκουν κλειστή την πόρτα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πεντηκοστή και Άγιο Πνεύμα - Το Μέγα γεγονός της Εκκλησίας

Πεντηκοστή ονομάζεται κατά την Καινή Διαθήκη η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους που συνέβη την πεντηκοστή ημέρα από την Ανάσταση του Ιησού Χριστού (Πράξεις β' 1-41). Σε ανάμνηση του γεγονότος αυτού, κάθε χρόνο, οι Χριστιανοί εορτάζουν με ιδιαίτερη λαμπρότητα την εορτή της Πεντηκοστής και αυτό διότι θεολογικά η ημέρα αυτή θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.
Την Πεντηκοστή γιορτάζουμε το γεγονός της Εκκλησίας, αλλά η εποχή μας δεν μπορεί εύκολα να γιορτάσει το γεγονός της Εκκλησίας, γιατί είναι μια έντονα αντιεκκλησιαστική εποχή, όχι γιατί επικρίνονται, διαβάλλονται, διασύρονται ή συκοφαντούνται συχνά εκπρόσωποι της εκκλησιαστικής διοι­κήσεως, αλλά επειδή η φύση του πολιτισμού που κυριαρχεί σήμερα είναι αντιεκκλησιαστική.
Η εποχή μας είναι μια εποχή ατομιστική και ανταγωνιστική, είναι μια εποχή που ενθαρρύνει τον ανθρώπινο ναρκισσισμό και σαν συνέπεια καλλιεργεί τις προϋποθέσεις για την αποκοπή του ανθρώπου από τους άλλους και την απομόνωσή του.
Η εκκλησιαστικότητα αντίθετα είναι αντανάκλαση της τριαδικότητας του Θεού, που σαν Θεός αγάπης δεν μπορούσε αν και είναι ένας να είναι μοναδικός, γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να αγαπάει κάποιον άλλο. Έτσι ο Θεός ήταν απαραίτητο να είναι μια κοινότητα, μια κοινωνία που τα πρόσωπα που την αποτελούν να τα μοιράζονται όλα, να τα έχουν όλα κοινά εκτός από την ταυτότητά τους, την υποστατικότητά τους. Γιατί αν είχαν και την ταυτότητα ή την υποστατικότητά κοινή δεν θα ήταν κοινότητα, αλλά μοναδικότητα και επομένως ο Θεός δεν θα μπορούσε να είναι Θεός αγάπης.
Στον άνθρωπο ο Θεός που τον έπλασε κατ' εικόνα και ομοίωση δική του, έδωσε την εκκλησιαστικότητα που είναι για τον άνθρωπο ότι είναι για τον Θεό η τριαδικότητα. Αλλά με την απομάκρυνσή του από τον Θεό ο άνθρωπος αλλοιώνει την θεία εικόνα και υποκαθιστά την εκκλησιαστικότητά του, δηλαδή το βασικό στοιχείο της φύσεώς του που απαιτεί την ένωσή του με τους άλλους ανθρώπους, με τον ατομικισμό και τον ναρκισσισμό που τον οδηγεί στον θάνατο.
Ο Χριστός με την ενσάρκωση του, την ενανθρώπισή του αποκαθιστά την ανθρώπινη φύση, στην παλιά της κατάσταση και έτσι ξαναζωντανεύει, την εκκλησιαστικότητα του ανθρώπου και την πραγματώνει με την σύσταση της Εκκλησίας.
Επομένως η Εκκλησία δεν είναι διοίκηση, δεν είναι οργάνωση, δεν είναι εξουσία, αλλά είναι κοινωνία, συνομιλία, συνύπαρξη, συμβίωση, συνοδοιπορία, συμμετοχή, συνεύρεση, σύνοδος. Ούτε είναι αναγκαστικά Εκκλησία η χωρίς καμιά συνοχή συγκέντρωση ατόμων στο Ναό. Η συγκέντρωση ατόμων στο ναό, μπορεί μάλιστα συχνά να είναι κάθε άλλο παρά Εκκλησία.
Στην Εκκλησία οι άνθρωποι μοιράζονται με τους άλλους τον εαυτό τους, το βιό τους, τον χρόνο τους, τις ανησυχίες τους, την δημιουργικότητά τους, τη χαρά τους, την λύπη τους, την πίκρα τους, την απόγνωσή τους, την ελπίδα τους, την πίστη τους. Στην Εκκλησία, ούτε υπακούουν πολλοί σε ένα ούτε δεν υπακούει κανένας σε κανένα, αλλά υπακούουν όλοι σε όλους.
Δεν υπάρχει Εκκλησία εκεί που oι άνθρωποι φροντίζουν ο καθένας τον εαυτό του, εκεί που ο καθένας κρατάει τα αγαθά του, την χαρά του, την δύναμή του, την ελπίδα του, την πίστη του, την αρετή του για τον εαυτό του και δεν την μοιράζεται με τους άλλους.
Η Εκκλησία όμως πραγματώνεται διαρκώς πάνω στη γη, αποκαθιστά διαρκώς την εκκλησιαστικότητα της ανθρωπινής φύσεως, μεταβάλλει διαρκώς τον κόσμο σε βασιλεία του Θεού, δεν είναι στατική, δεν φτάνει ποτέ στο τέρμα, μπορεί πάντα να γίνεται όλο και περισσότερο η βασιλεία του Θεού. Επομένως η Εκκλησία δεν είναι μια κοινωνία καθαρών, που έχουν φθάσει στο τέρμα και που δεν μπορούν να προχωρήσουν πιο πέρα.
Μέσα στην Εκκλησία, τα μέλη της Εκκλησίας αγωνίζονται διαρκώς να μετακινηθούν από τον δαιμονικό ναρκισσισμό στην εκκλησιαστικότητα, που είναι η αντανάκλαση της τριαδικότητας του Θεού. Αν στην εποχή μας πολλοί άνθρωποι πολεμούν την Εκκλησία σαν οργάνωση, είναι προ παντός και κυρίως επειδή ο σημερινός άνθρωπος κυριαρχημένος από τον δαιμονικό ναρκισσισμό τρέμει την εκκλησιαστικότητα και μπορεί να μιλάει συχνά για δίκαιη κατανομή των υλικών αγαθών, αλλά δεν κάνει ποτέ λόγο για δίκαιη κατανομή των συναισθηματι­κών και των πνευματικών αγαθών, δεν κάνει λόγο για αγάπη.
Με την μάσκα της υλιστικής ισότητας, κρύβει τον τρόμο που αισθάνεται στο ενδεχόμενο να μοιραστεί τον εαυτό του με κάποιον άλλο. Γι' αυτό προσπαθεί να μεταβάλει σε εμπορική συναλλαγή και τις πιο προσωπικές σχέσεις όπως ο γάμος, τον οποίο θέλει να απογυμνώσει από κάθε προσωπικό στοιχείο, από κάθε συναίσθημα και να τον κάνει συνδικαλισμό με ωράρια, με δικαιώματα, έντονα ανταγωνιστικό, μια σφοδρή μάχη ανάμεσα σε δύο στρατόπεδα, για να προστατευθεί έτσι από το ενδεχόμενο της προσωπικής προσφοράς
Την υλιστική ισότητα την θέλει υποχρεωτική, κυριαρχική, επιβεβλημένη από κάποια απρόσωπη εξουσία για να αποκλείε­ται το στοιχείο της προσωπικής προσφοράς, για την οποία αισθάνεται έντονα ο σημερινός άνθρωπος την τραγική του αναπηρία.
Αλλά δεν μπορούν οι άνθρωποι να έχουν μεταξύ τους κοινότητα, κοινωνία, ενότητα, χωρίς να είναι ενωμένοι με Εκείνον που είναι η Κοινότητα, η Κοινωνία, η Ενότητα. Δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική κοινότητα χωρίς να είναι Εκκλησία και χωρίς να έχει αυτή η κοινότητα κι αυτή η κοινωνία σαν ψυχή της το πνεύμα του Θεού.
Χωρίς το πνεύμα του Θεού, δεν μπορεί να υπάρξει Εκκλησία. Το Πνεύμα του Θεού «όλον συγκροτεί τον θεσμόν της Εκκλησίας» (Στιχηρό Εσπερινού Κυριακής Πεντηκοστής) και δεν μπορεί κανείς να δεχθεί το πνεύμα του Θεού έξω από την Εκκλησία.
Έτσι εκτός της Εκκλησίας δεν υπάρχει σωτηρία. Δεν υπάρχει σωτηρία για τον άνθρωπο που δεν μετέχει στο μυστήριο της Εκκλησίας, που είναι η ενεργοποίηση στη ζωή του στοιχείου της εκκλησιαστικότητας. Επειδή οι διάφορες ανθρώπινες ομάδες πολύ συχνά δεν είναι Εκκλησία και επομένως δεν έχουν το πνεύμα του Θεού, δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους, και η έλλειψη εμπιστοσύνης αναγκάζει τον άνθρωπο να κρυπτογρα­φεί τα μηνύματα που στέλνει στον συνάνθρωπό του, για να είναι έτσι καλυμμένος και να μπορεί να υπαναχωρεί όταν διαπιστώνει ότι ο άλλος απορρίπτει αυτά τα μηνύματα.
Τέτοια είναι η επικοινωνία ακόμη και μεταξύ συζύγων και μελών μιας οικογένειας. Είναι πασίγνωστη η λαϊκιστική συμ­βουλή «μη λες στον άνδρα σου ότι τον αγαπάς γιατί μπορεί να το εκμεταλλευθεί», και πραγματικά και στα υγιέστερα ζευγάρια ένα μεγάλο μέρος της συζυγικής επικοινωνίας γίνεται με τέτοιες προφυλάξεις και κρυπτογραφήσεις.
Παρόμοια συμβαίνουν και στις σχέσεις παιδιών και γονέων. Οι γονείς πολύ συχνά κάτω από το επιφανειακό μήνυμα «μην απομακρυνθείς από μας δεν θα τα καταφέρεις χωρίς εμάς», κρύβουν το πραγματικό μήνυμα «μην απομακρυνθείς από μας δεν θα τα καταφέρουμε εμείς χωρίς εσένα». Ενώ τα παιδιά κάτω από μια επιφανειακή επαναστατικότητα κρύβουν μια πραγματική επιθυμία να συνεχίσουν την βολική εξάρτηση από τους γονείς.
Είναι τραγική η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των νέων, που από τρομερή έλλειψη εμπιστοσύνης ακόμη και για τους συνομιλήκους τους καλύπτουν την έντονη ανάγκη που έχουν για την αποδοχή και την συμπαράσταση τους με την επίδειξη μιας αγέρωχης σκληρότητας.
Το γεγονός της Πεντηκοστής μεταξύ άλλων φανερώνει ότι ένα από τα πρώτα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος είναι η δυνατότητα της επικοινωνίας. Ο άνθρωπος, που έχει το πνεύμα του Θεού, μπορεί να μιλάει και να καταλαβαίνει τη γλώσσα του συνανθρώπου του ξεπερνώντας οποιοδήποτε σχετικό εμπόδιο.
Το περιστατικό του Πύργου της Βαβέλ είναι ως προς αυτό το σημείο το αντίθετο με την Πεντηκοστή στην θεία αποκάλυψη. Στο περιστατικό αυτό φαίνεται, πως ακριβώς ο άνθρωπος που ειδωλοποίησε τον εαυτό του και έτσι έχασε το πνεύμα του Θεού, έχασε ταυτόχρονα και την δυνατότητα να μιλάει και να καταλαβαίνει τη γλώσσα του συνανθρώπου του. Η σύγχυση, που επικρατεί συχνά στην ανθρώπινη επικοινω­νία είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης αμαρτίας. Ο Θεός δεν έκανε τους ανθρώπους «αλλόγλωσσους». Αν ο άνθρωπος δεν είχε αμαρτήσει και δεν είχε στερηθεί της Χάριτος, τώρα «πάσα η γη χείλος ην, και φωνή μία πάσι».
Η δυσκολία στην ανθρώπινη επικοινωνία είναι αποτέλεσμα του ανθρωπίνου εγωκεντρισμού, που κάνει τον άνθρωπο να βλέπει όλους τους συνανθρώπους του, ακόμη κι αυτούς που είναι πολύ κοντά του σαν εχθρούς ή σαν ανταγωνιστές, που έχουν αυτό που θέλει να έχει εκείνος ή που μπορούν να του πάρουν αυτό που εκείνος έχει. Αυτό το κλίμα του κρυφού πολέμου κάνει αδύνατη την ανάπτυξη εμπιστοσύνης.
Αυτή η τραγική ανθρώπινη πραγματικότητα είναι η αιτία της πιο βασανιστικής μοναξιάς, που τελικά είναι το πιο αφόρητο μαρτύριο του σύγχρονου ανθρώπου.
Το πνεύμα του Θεού αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους, γιατί δεν είναι πνεύμα ανταγωνισμού αλλά πνεύμα προσφοράς. Ο άνθρωπος που έχει το πνεύμα του Θεού δεν σκέπτεται τι θα πάρει από τον άλλο, αλλά τι θα του δώσει. Δεν βλέπει τον συνάνθρωπό του σαν ανταγωνιστή αλλά σαν συναγωνιστή, δεν προσπαθεί να εξασφαλίσει για τον εαυτό του την καλλίτερη θέση αλλά να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του να την πάρει.
Ένα τέτοιο κλίμα, είναι κλίμα απόλυτης εμπιστοσύνης που δεν έχει ανάγκη από επιφυλάξεις και από κρυπτογραφημένα μηνύματα. Αυτό ήταν το κλίμα της Πεντηκοστής και γι' αυτό έδωσε την δυνατότητα σε όλους να μιλούν και να καταλαβαί­νουν όλων τις γλώσσες. Η δυνατότητα της επικοινωνίας είναι ένα χάρισμα του πνεύματος του Θεού που δεν μπορεί να την έχει όποιος δεν έχει αυτό το πνεύμα.
Ο Χριστός ετήρησε την υπόσχεση που έδωσε και την ημέρα της Πεντηκοστής έστειλε στους μαθητές το Πανάγιο Πνεύμα Το Άγιο Πνεύμα επεδήμησε στους Αποστόλους, στην Εκκλησία και δι'αυτών σ' όλους όσοι ανοίγουν σ' αυτό την πόρτα της ψυχής τους. Δια του Αγίου Πνεύματος «πάσα ψυχή ζωούται» και «περικρατείται πάντα τα ορατά συν τοις αοράτοις».
[Πηγή: egolpion.com - αποσπάσματα από το βιβλίο του π. Φιλόθεου Φάρου "Πεντηκοστή: Από την Ανάσταση στην Εκκλησία" εκδ. Ακρίτας]

Διαβάστε περισσότερα » »