Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΗΤΗ ELENIN.. Η ΚΩΜΗ ΤΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ!!!


Αντιγράφουμε απευθείας από την ιστοσελίδα του Leonid Elenin spaceobs.org του αστρονόμου που ανακάλυψε τον "κομήτη" (C2010 X1):  

"Πριν από λίγες ώρες πήρα το πρώτο πρωτότυπο με τις εικόνες του κομήτη σε μορφή FITS, η οποία ελήφθη την 1η Αυγούστου (πολλές ευχαριστίες προς τον Karl Battams, μέλος της ομάδας STEREO).




Αρκετά πλαίσια έχουν υποστεί ζημίες αλλά η ομάδα πιστεύει πως θα λύσει το πρόβλημα αυτό κατά την προσεχή σύνοδο με περισσότερες λεπτομέρειες.  

Έτσι τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κομήτης έχει μεγαλώσει.  Η διάμετρος της εξωτερικής κώμης του  ξεπερνάει τα 200.000 χιλιόμετρα!!!

Φυσικά αυτή τη στιγμή έχουμε εικόνες χαμηλής ανάλυσης, αλλά μπορούμε να υπολογίσουμε το τρέχον μέγεθος του.  Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι η εξωτερική κώμη του είναι αποφορτισμένα αέρια και όχι ο πυρήνας ο ίδιος που δεν έχει αλλάξει.  

Στην αριστερή φωτογραφία μπορείτε να δείτε και να συγκρίνετε τον κομήτη που βρίσκεται μέσα στο κέντρο του διακεκομένου κύκλου που αντιπροσωπεύει το πραγματικό μέγεθος του Ηλίου, αν αυτοί βρισκόντουσαν στην ίδια απόσταση ταυτόχρονα. Εντυπωσιακό;".


Διαβάστε περισσότερα » »

Στο «κόκκινο» το ΙΚΑ -Διπλό «ψαλίδι» για τις επικουρικές συντάξεις

syntaksiouxoiΔιπλή μείωση έρχεται από το Σεπτέμβριο στις επικουρικές συντάξεις, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να παρακρατείται η κλιμακωτή (3% - 10%) εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ σε όλες τις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ και, ταυτόχρονα, θα γίνει νομοθετική παρέμβαση για τη μείωση των ποσών που θα χορηγούν, από την 1/1/2012, τα ελλειμματικά ταμεία.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παραδέχθηκε χθες ότι το ΙΚΑ ΕΤΑΜ θα χρειαστεί επιπλέον 800 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2011 για να «καλύψει» τις υποχρεώσεις του. Τα 600 εκατ. ευρώ θα δοθούν ως πρόσθετη κρατική επιχορήγηση (σε συμφωνία με την τρόικα και με δεδομένη την υστέρηση εσόδων λόγω της ύφεσης, της ανεργίας και των μειώσεων των μισθών). Τα 200 - 250 εκατ. ευρώ θα επιδιωχθεί να εισπραχθούν έναντι των οφειλών.

Είτε με τη χρήση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης είτε μέσω της τελευταίας ρύθμισης που εξακολουθεί να ισχύει ως «λύση» για την αποφυγή των κατασχέσεων και των μηνύσεων. Ο Γ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε, πάντως, ότι τα μέτρα εξοικονόμησης δαπανών θα ενταθούν από το Σεπτέμβριο με ελέγχους στην καταβολή συντάξεων και επιδομάτων καθώς και των αναπηρικών συντάξεων.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης επιβεβαίωσε χθες (μιλώντας στο MEGA) ότι οι αναλογιστικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί για το 95% των επικουρικών ταμείων και μέσα στο Σεπτέμβριο θα αποφασιστούν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν (δηλαδή η μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης) ώστε να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματά τους.

Όπως είπε ο υπουργός, οι μειώσεις θα αφορούν μόνο στα ελλειμματικά ταμεία, ενώ δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε τουλάχιστον 4 (στο ΤΕΑΔΥ, στο ταμείο των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες, των ΟΤΑ και των εμποροϋπαλλήλων) τα οποία, όπως έδειξαν τα «τεστ αντοχής», δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, το 2011 το έλλειμμα των επικουρικών ταμείων θα ξεπεράσει τα 750 εκατομμύρια ευρώ και με την εισφορά στις συντάξεις (βλ. πίνακα) περίπου 236.000 συνταξιούχων που εισπράττουν ποσά πάνω από 300 ευρώ θα επιχειρηθεί να «καλυφθούν» τα ταμειακά ανοίγματα.

Πρόβλημα βιωσιμότητας υπάρχει και για τα εφάπαξ (έχουν παραγγελθεί αντίστοιχες μελέτες, παρά τις πρώτες μειώσεις που τρέχουν και είναι 10% για το Δημόσιο και 15% για τα ταμεία των ΔΕΚΟ). Το μεγαλύτερο έλλειμμα (περί τα 2 δισ. ευρώ) αντιμετωπίζει το ΤΠΔΥ, με 50.000 συνταξιούχους να περιμένουν στην ουρά για το εφάπαξ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιασαν συνδικαλιστική για μίζα και... παραμένει πρόεδρος

Επιασαν συνδικαλιστική για μίζα και... παραμένει πρόεδρος Μετά τις καταγγελίες περί χρηματισμού για την ενοικίαση εντευκτηρίου η κομματική του ιδιότητα ανεστάλη μέχρι να αποφαν θεί η Δικαιοσύνη, ωστόσο εξακολουθεί να ηγείται των συναδέλφων του

Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ φτάνει η καταγγελία ότι πρόεδρος μεγάλου σωματείου της χώρας, μέλος του κόμματος, ζητάει μίζα από υποψήφιο ενοικιαστή της καφετέριας στην ένωση εργαζομένων όπου προΐσταται.

Ο γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, M. Καρχιμάκης, στέλνει την υπόθεση στην Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης, όπου οι υπεύθυνοι ζητούν αδιάσειστα στοιχεία χρηματισμού. Οταν τα λαμβάνουν, καλούν τον πρόεδρο των εργαζομένων σε απολογία. Ομως το υπόμνημα που καταθέτει, δεν δίνει ικανοποιητικές απαντήσεις στις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, ο υπόλογος διαγράφεται από τα μητρώα του ΠΑΣΟΚ, πριν καν το γεγονός δει το φως της δημοσιότητας.

Η υπόθεση παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.
Πρόκειται για τον Ν.Κ., πρόεδρο σωματείου εργαζομένων σε φορέα του ΟΑΣΑ, που μάλιστα διατελεί μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταφορών Ελλάδος, ο οποίος παρά τις καταγγελίες και τη διαγραφή του από το κόμμα στο οποίο μέχρι πρότινος ήταν στέλεχος, παραμένει πρόεδρος των εργαζομένων οδηγών. Αν και παλιό μέλος, το ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να αναστείλει την κομματική του ιδιότητα, μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Στην περίπτωση που αθωωθεί, αν και τα στοιχεία που έχει το κόμμα χαρακτηρίζονται ως αδιάψευστα, οι υπεύθυνοι δεν αποκλείουν την επανεγγραφή στα μητρώα του...

Το ιστορικό
Σύμφωνα και με τις εντολές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, όσα μέλη του κυβερνώντος κόμματος αποδεδειγμένα καταγγέλλονται για χρηματισμό, μίζες και άλλα συναφή, διαγράφονται χωρίς καμία επιείκεια και ανοχή. Σε αυτήν την περίπτωση εμπίπτει και η συγκεκριμένη υπόθεση. "Αν έχει ζητήσει μίζα για εντευκτήριο, τι άλλο μπορεί να έχει κάνει χωρίς να έχει αποδειχθεί;", είναι το ερώτημα που διατρέχει τις αποφάσεις του γραμματέα του κόμματος.
Επιασαν συνδικαλιστική για μίζα και... παραμένει πρόεδρος
Η συγκεκριμένη καταγγελία έφτασε στο ΠΑΣΟΚ τέλη Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου του 2011. Ηταν τότε που το εντευκτήριο του σωματείου του ΟΑΣΑ, το οποίο χειρίζεται η διοίκηση της Ενωσης Εργαζομένων, χρειαζόταν κάποιους να το αναλάβουν, ενοικιάζοντας ουσιαστικά τον χώρο. Τότε, ο πρόεδρος Ν.Κ. ζήτησε χρήματα από τον υποψήφιο ενοικιαστή που εξέταζε τον χώρο. Η πληροφορία έφτασε και σε άλλους εργαζομένους του σωματείου. Φοβούμενοι τις συνέπειες και μη ξέροντας τι άλλο να κάνουν ή πώς να αντιδράσουν, προσέτρεξαν στο ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήταν μέλος ο Ν.Κ. και κατέθεσαν επώνυμη καταγγελία εις βάρος του. Αρχές Φεβρουαρίου ο φάκελος έφτασε στον γραμματέα του κόμματος.

Ο Μ. Καρχιμάκης παρέπεμψε άμεσα στην Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) την υπόθεση, ώστε να μη μένουν τυχόν "σκιές" σε βάρος του προέδρου των εργαζομένων, θέση πολύ σοβαρή για στέλεχος του Κινήματος.

Οι έρευνες
Η ΕΚΑΠ, με πρόεδρο τον Γ. Ανωμερίτη, έχει ως κύριο στόχο την προσπάθεια διεύρυνσης της συμμετοχικής δημοκρατίας και τη δημιουργία ενός ανοιχτού κόμματος, καθώς και τη διασύνδεση του Κινήματος με τον λαό. Μόλις λαμβάνει τον φάκελο, αρχίζει τις έρευνες. Χωρίς να υποκαθιστά τη δικαστική εξουσία, ζητάει αποδείξεις για την τέλεση ή όχι της αντικαταστατικής πράξης που καταγγέλθηκε.

Πολύ σύντομα, στον πρόεδρο Γ. Ανωμερίτη φτάνουν στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ενωσης Εργαζομένων φέρεται να μετράει τα χρήματα της "μίζας" που ζήτησε... Υστερα από αυτό, η ΕΚΑΠ ζητάει από τον Ν.Κ. να δικαιολογήσει τα όσα κατατέθηκαν ως αποδείξεις. Ο ίδιος καταθέτει υπόμνημα, αλλά δεν καταφέρνει να πείσει τα μέλη της Επιτροπής.
Ακολουθώντας την κομματική γραμμή

Τέθηκε εκτός χωρίς καθυστερήσεις
Μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΑΠ Νο 110, εκδίδεται η ακόλουθη ανακοίνωση, με ημερομηνία 30/3/2011, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: "Η ΕΚΑΠ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Γιώργου Ανωμερίτη και παρόντων των μελών της, Λιλίκας Βασιλάκου, Μαρίας Κυριακοπούλου και Κώστα Τριαντάφυλλου συζήτησε και αποφάσισε: Μετά την κλήση σε απολογία και το υπόμνημα το οποίο κατετέθη και μέχρι την τυχόν δικαστική διερεύνηση της υπόθεσής του, σύμφωνα και με τη δική του πρόθεση, αναστέλλεται η κομματική ιδιότητα του μέλους Ν.Κ.".
"Το σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο γραμματέας δεν περίμενε η υπόθεση να φτάσει στη δημοσιότητα, σε βάρος του κόμματος, των στελεχών του και της αξιοπιστίας του.


Αντιθέτως, μόλις το αντιλήφθηκε, ανέλαβε πρωτοβουλία και μερίμνησε ώστε να τεθεί εκτός κόμματος το επίορκο μέλος. Και έτσι θα κινείται στο εξής το κόμμα", λένε οι άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις προθέσεις του Κινήματος. Το πώς και το γιατί ο Ν.Κ., παρά τις καταγγελίες και τη διαγραφή, εξακολουθεί να είναι πρόεδρος εργαζόμενων μένει να απαντηθεί. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της σωματειακής ιστοσελίδας που αφού αναπαράγει την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σημειώνει: "Απορίες: Κλήση σε απολογία; Δικαστική διερεύνηση; Δική του πρόθεση; Πρόεδρε Εργαζομένων ελπίζουμε να βγάλεις μια ανακοίνωση που να μας εξηγείς περί τίνος πρόκειται", σημειώνουν.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΡΙ; - ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΡIΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΟΡΔΑΙΟΙ ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΡIΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ  ΘΕΛΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΗ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΕΜΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΤΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ 10 ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Η ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ Η ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 10 ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ?  ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.) ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ(ΑΜ ΠΑΡΙΜ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ?)Η ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ(ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΡΙΜ ΑΦΟΥ Η ΕΔΡΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ  ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΝΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΔΕΣ 250 ΚΛΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΛΕΣ  ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ  ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΜΟΔΑ).ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ 2 ΜΕΡΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΚΕΙ (ΑΜ ΠΑΡΙΜ 2+2=4 ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΑΡΙΜ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Η ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ?)ΚΑΙ Η ΒΟΜΒΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΠΑΤΟ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ(ΑΧ ΠΑΡΙΜ ΤΕΤΟΙΕΣΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συμφωνία Ε.Ε με την χώρα μας για χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια
ΙΔΟΥ ΤΟ ΛΙΝΚ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΕ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ  ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!!!!)ΟΤΑΝ ΠΑΡΙΜ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΔΡΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΣ ΠΑΡΙΜ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΙΔΡΟΣ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΩ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο  ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 20 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ  ΤΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΝΑ  ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΑΡΙΜ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥΣ,ΜΑΝΤΕΛΗΔΕΣ,ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥΣ ,ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΖΗΜΕΝΣ ,ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΛΠ .ΟΤΑΝ ΠΑΡΙΜ  ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΤΕ ΔΙΩΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 20 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΡΙΜ ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ?ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Η ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΟΥΜΕ?ΥΓ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ 

  
Διαβάστε περισσότερα » »

AYTO EINAI TO NOΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!!!! ΕΙΚΟΝΕΣ «ΝΤΡΟΠΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ‏


ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ, ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ,ΚΑΛΩΔΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ,ΤΟ ΓΥΨΟΤΗΡΙΟ ΜΕ ΣΥΡΟΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ (ΙΑΤΡΕΙΟ),ΒΑΜΕΝΕΣ ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΠΚΑΛΩΔΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΥΣΘΑΛΑΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΦΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ,ΠΡΙΖΕΣ, ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΟΥ 1950,ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ, ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ,ΚΑΛΩΔΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ,ΤΟ ΓΥΨΟΤΗΡΙΟ ΜΕ ΣΥΡΟΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ (ΙΑΤΡΕΙΟ),ΒΑΜΕΝΕΣ ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΠ. ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΦΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ,ΠΡΙΖΕΣ, ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΟΥ 1950,ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ, ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ,ΚΑΛΩΔΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ,ΤΟ ΓΥΨΟΤΗΡΙΟ ΜΕ ΣΥΡΟΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ (ΙΑΤΡΕΙΟ),ΒΑΜΕΝΕΣ ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΠ. ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΦΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ,ΠΡΙΖΕΣ, ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΟΥ 1950,ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ, ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ,ΚΑΛΩΔΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ,ΤΟ ΓΥΨΟΤΗΡΙΟ ΜΕ ΣΥΡΟΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ (ΙΑΤΡΕΙΟ),ΒΑΜΕΝΕΣ ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΠ. ΠΡΙΖΕΣ, ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΟΥ 1950ΠΡΙΖΕΣ, ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΟΥ 1950ΚΑΛΩΔΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣΘΑΛΑΜΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΦΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ,ΠΡΙΖΕΣ, ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΟΥ 1950,ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ, ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ, ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ,ΚΑΛΩΔΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ,ΤΟ ΓΥΨΟΤΗΡΙΟ ΜΕ ΣΥΡΟΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ (ΙΑΤΡΕΙΟ),ΒΑΜΕΝΕΣ ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΛΠ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Spiegel μεταδίδει ότι η Γερμανία ΔΕ δέχεται να τυπώσει χρήμα ......


Το Spiegel μεταδίδει ότι η Γερμανία ΔΕ δέχεται να τυπώσει χρήμα για τις τράπεζες της Ιταλίας. Χαμός στην ευρωζώνη


Τελικά η σημερινή μέρα αποδεικνύεται γεμάτη ένταση, τόσο στην μία όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στις ΗΠΑ, είδαμε την υποβάθμιση των ΗΠΑ από την S&P.


Στην ευρωζώνη,
η γερμανική έκδοση του Spiegel μόλις πριν από λίγο ανέβασε στο site της μια ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΉ ΕΙΔΗΣΗ:

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του περιοδικού, η Μέρκελ και οι σύμβουλοι της αποφάσισαν να ΜΗΝ τυπώσουν περαιτέρω χρήμα μέσω της αγοράς ομολόγων της Ιταλίας. Και αυτό διότι κρίνουν ότι το τεράστιο οικονομικό μέγεθος της Ιταλίας (η Ιταλία είναι μέλος του G7, δεν είναι ούτε η "Ελλαδίτσα", ούτε η Ιρλανδία) κάνει ασύμφορη τη διάσωση των τραπεζών της.


Το Spiegel ότι ο "μηχανισμός στήριξης" που έχει στηθεί έχει αρκετούς πόρους για να διασώσει τα τραπεζικά συστήματα μόνο μικρών ή μεσαίων χωρών, και όχι της Ιταλίας. Ακόμα και να
τριπλασιάσουν τα χρήματα που έχουν εκτυπώσει από το πουθενά μέσω της αγοράς ομολόγων της Ιταλίας, το ποσό αυτό δε θα είναι αρκετό, όπως σωστά επισημαίνει το άρθρο του Spiegel.

Οι υπόλοιποι βέβαια στην ΕΚΤ ζητούν να τυπωθεί κι άλλο χρήμα - άλλωστε, ακόμα και η Γαλλία είναι σιγά-σιγά έτοιμη να αντιμετωπίσει πρόβλημα και ακούγονται οι πρώτοι "ψίθυροι" για υποβάθμιση της. Γι' αυτό και η
αναμενόμενη απόφαση τη Δευτέρα είναι...να τυπωθεί χρήμα, μέσω της αγοράς ομολόγων της Ιταλίας (έως τώρα η ΕΚΤ αγόραζε ομόλογα μόνο από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, ΟΧΙ από μεγάλες χώρες όπως η Ιταλία):

Ιταλικά ομόλογα πρόκειται να αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Την αγορά ιταλικών ομολόγων αναμένεται να ξεκινήσει από τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), μετά τη διαβεβαίωση Μπερλουσκόνι ότι θα εφαρμοστούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της χώρας. 
Η Γερμανία όμως, όπως έχουμε πει εδώ και καιρό, δεν βλέπει με "καλό μάτι" την χωρίς όρια εκτύπωση χρήματος. Έως τώρα την έχει δεχτεί -έως ένα σημείο- μιας και κινδυνεύουν και οι δικές της τράπεζες, αλλά όσο τα ποσά αυξάνουν, η Γερμανία το σκέφτεται ολοένα και περισσότερο.
Εδώ ένα σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο μου "Η καπιταλιστική κρίση και η επιστροφή του ιμπεριαλισμού-Η Ελλάδα ως προτεκτοράτο":
[...] Το καλοκαίρι του 2009, η ΕΚΤ αποφάσισε να τυπώσει και αυτή χρήμα από το πουθενά (60 δις ευρώ) και να μειώσει τα επιτόκια . Όμως, η Γερμανία τάχθηκε αρχικά εντελώς εναντίον αυτών των μέτρων, διότι, όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Πιρ Στάινμπρουκ «Φοβάμαι ότι με αυτά τα μέτρα χρηματοδότησης προετοιμάζουμε την επόμενη κρίση, δημιουργώντας τεράστια χρέη»
[...]
Όμως, βασικός δανειστής των χωρών της ευρωζώνης, με πρώτη την Ελλάδα, είναι…οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες.
Έτσι, άρχισαν και στην Ευρώπη τα «πακέτα σωτηρίας», με τη Γερμανία να αλλάζει γνώμη (έστω και με πολλές αμφιταλαντεύσεις και συγκρούσεις – μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε η διαρροή στον τύπο ότι ο Σαρκοζί απείλησε με έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ αν δεν τυπωνόταν χρήμα για το «πακέτο σωτηρίας» των τραπεζών ) και να τυπώνονται λεφτά από το πουθενά, ώστε να σωθούν οι τράπεζες, που εκτός από τα κάθε λογής «τοξικά δάνεια» έχουν πλέον και τα «τοξικά» ομόλογα των χρεωκοπημένων κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Έτσι, το Μάιο του 2010, είχαμε τη «Δημιουργία Ταμείου 750 δισ. ευρώ για τη Διάσωση Χωρών της Ευρωζώνης - Εν μια νυκτί μεταμόρφωση της ΕΚΤ, που πλέον θα αγοράζει ιδιωτικά και κρατικά ομόλογα από τη δευτερογεννή αγορά, τυπώνοντας κατ' ουσία χρήμα.» όπως σχολίασε η «Ημερησία» .

[...]

Τα κράτη που τα έχουν ονομάσει "PIIGS" (ανάμεσα τους και η Ελλάδα βέβαια) έχουν συνολικές ανάγκες δανεισμού σχεδόν 2 ΤΡΙΣ μέχρι και το 2013 (κάτω δεξιά στον πίνακα)
Το ΔΝΤ έχει στα ταμεία του 700δις. Κοινώς, «τα νούμερα δε βγαίνουν».
[...]
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση της Γερμανίας: Ο λαός τάσσεται ολοένα και περισσότερο εναντίον του ευρώ, που και ακρίβεια έφερε, και τώρα συνδέεται άμεσα με τα προβλήματα στην ευρωζώνη, και τα «πακέτα σωτηρίας», που καλούνται να δώσουν προς τους τραπεζίτες οι κατώτερες τάξεις. Όμως, αυτό που δίνει ένα άλλο ενδιαφέρον στην περίπτωση της Γερμανίας, είναι πως μερίδα της άρχουσας τάξης της χώρας έχει επίσης αρχίσει να διακατέχεται από «ευρωσκεπτικισμό» :
Ούτε τις πιέσεις της Γαλλίας θέλουν για εκτύπωση χρήματος από του πουθενά και υποτίμηση του ευρώ, ούτε βέβαια τους αρέσει η κατάσταση με την Ελλάδα και τα PIIGS, και δεν είτε τυχαίο που η Γερμανία ήταν η δύναμη εκείνη που προέβαλλε τις περισσότερες αντιστάσεις για την εκτύπωση χρήματος για τα «πακέτα σωτηρίας» , φέρνοντας μάλιστα και το (αμερικανοκίνητο) ΔΝΤ, διότι απλούστατα δε θέλουν/δε μπορούν να αναλάβουν όλο το βάρος, ούτε έχουν σκοπό απ’ ότι φαίνεται να [υπερ]πληθωρίσουν το ευρώ όπως πχ οι ΗΠΑ [υπερ]πληθωρίζουν το δολάριο, με την εκτύπωση ολοένα και περισσότερου χρήματος. Σίγουρα βέβαια το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας έχει και αυτό μεγάλο πρόβλημα, και πολλές χρεωκοπίες θα σημειωθούν αν δε δοθούν «πακέτα σωτηρίας», όμως η Γερμανία ούτε θέλει να ξαναπεράσει από υπερπληθωρισμό, ούτε είναι «με την πλάτη στον τοίχο» - τουλάχιστον όχι όπως οι υπόλοιποι:

Έτσι, ναι μεν δέχτηκε τελικά τον «πρώτο γύρο» εκτύπωσης χρήματος, ωστόσο δύσκολα θα δεχτεί άλλους.
Σε αντίθεση με την άρχουσα τάξη άλλων χωρών, όπως πχ της Ελλάδας, που αν φύγει από το ευρώ θα είναι ευάλωτη σε πιθανότατη επίθεση του λαού εναντίον της, η Γερμανία έχει την εναλλακτική λύση του μάρκου, του εθνικού της νομίσματος δηλαδή, ή της δημιουργίας μιας νέας, πιο «σφιχτής» ευρωζώνης, που θα περιλαμβάνει τα πιο εύρωστα κράτη. Το νόμισμα αυτό όχι μόνο θα ήταν πιο σταθερό, αλλά θα ανατιμιόταν κιόλας (θα ανέβαινε η αξία του έναντι των υπόλοιπων), μιας και δε θα εξαρτιόταν από την τύχη της Ελλάδας, της Ισπανίας, κτλ. Αν λοιπόν η Γερμανία αποφασίσει να μη συνεχίσει την εκτύπωση ευρώ, έχει εναλλακτική λύση, και ολοένα και περισσότεροι αναλυτές το αντιλαμβάνονται αυτό (πχ Morgan Stanley, BNP Paribas, κτλ) .

Τυχόν διάλυση της ευρωζώνης από τη Γερμανία θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων νομισμάτων, με το νόμισμα της Γερμανίας (συν των όποιων πιθανών συμμάχων της) να ανεβαίνει, και το νόμισμα χωρών όπως η Ελλάδα να υποτιμάται. Οι επενδυτές θα στηρίξουν το νόμισμα της Γερμανίας, μιας χώρας με παραγωγή, εξαγωγές, και σημαντική οικονομική και πολιτική δύναμη. Αντίθετα, κανένας επενδυτής δε θα στηρίξει το νόμισμα μιας χώρας που είναι φανερό ότι θέλει να το υποτιμήσει. Ποιος επενδυτής θα επενδύσει σε ένα νόμισμα που πρόκειται να υποτιμηθεί; Κανένας.


Αυτού του είδους την διαλυτική για το ευρώ κίνηση η Γερμανία θα την κάνει, αν την κάνει, όταν τα πράγματα έχουν φτάσει «στο απροχώρητο». Η ευρωζώνη είναι γερμανοκρατούμενη, και η Γερμανία έχει επενδύσει εδώ και δεκαετίες πολλά σε αυτή, προκειμένου να ελέγξει, με «ειρηνικά» μέσα, την Ευρώπη.
Δε θα την παρατήσει τόσο εύκολα λοιπόν, και σίγουρα όχι ακόμα:

Προς το παρόν, η Γερμανία λοιπόν κινείται με βασικό στόχο να υποχρεώσει τις υπόλοιπες χώρες να δεχτούν τα διάφορα προγράμματα «λιτότητας» και ξεπουλήματος των λεγόμενων «ασημικών του κράτους» (για παράδειγμα εδώ στην Ελλάδα πωλούνται λιμάνια, οργανισμοί όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΘ, κτλ), και βέβαια να συνεχίσουν τα «πακέτα σωτηρίας» προς τους πιστωτές τους, δηλαδή τις μεγάλες τράπεζες (κυρίως της Γαλλίας, της Γερμανίας, κτλ), ώστε το τραπεζικό σύστημα να μη χρεωκοπήσει.


Και ποιος καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσεις ότι ένα κράτος θα κάνει αυτό που θέλεις, από το…να αναλάβεις εσύ τη διακυβέρνηση αυτού του κράτους;
[...]


Έχει έρθει άραγε η "ώρα της κρίσης" για την ευρωζώνη, όπως ισχυρίζεται το Spiegel;



Ίσως το άρθρο του να αποδειχτεί μη αληθές, ίσως η Γερμανία να αλλάξει γνώμη, ίσως απλά το Spiegel να προσπαθεί με άρθρα όπως αυτό να πιέσει την Ιταλία να πάρει νέα μέτρα "λιτότητας", ή ίσως το Spiegel να μεταδίδει την άποψη κάποιων, και όχι όλων, στη γερμανική κυβέρνηση.

Όπως και έχει, και μόνο η δημοσίευση αυτού του άρθρου, που σύντομα θα κάνει το "γύρο του κόσμου", δείχνει ότι η Γερμανία "το σκέφτεται". Και το ενδεχόμενο που από το 2008 που ξέσπασε η κρίση συζητάμε εδώ, δηλαδή τη
διάλυσης της ευρωζώνης, τουλάχιστον στη σημερινή μορφή της, πλησιάζει.

Εννοείται ότι τη Δευτέρα στις χρηματαγορές θα επικρατήσει χάος, τόσο λόγω ΗΠΑ, όσο και λόγω ευρωζώνης, με τις τράπεζες να ζητούν επιτακτικά να τυπωθεί χρήμα για να "ταϊστούν" και να κλείσουν τις "τρύπες" των ισολογισμών τους, αποφεύγοντας τη χρεωκοπία εις βάρος μας.


Και ειδικά αν η Γερμανία όντως κινηθεί με βάση το σενάριο του Spiegel, μιλάμε για "ιστορικές στιγμές".


Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσίευσε το
ZeroHedge, εξηγώντας ότι αν η Γερμανία αποφασίσει να εγγυηθεί για την Ιταλία, και η Γαλλία υποβαθμιστεί, τότε η Γερμανία θα χρειαστεί να βάλει για ενέχυρο ένα ποσό που μπορεί να φτάνει έως και τα 3.3 τρισεκατομμύρια ευρώ! Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το 133% του ΑΕΠ της Γερμανίας, και αυτό προφανώς τρομάζει τη Γερμανία, καθώς δεν είναι καθόλου μα καθόλου σίγουρη ότι μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος.

Πάντως, όπως σωστά αναφέρουν πλέον ένα σωρό αναλυτές της άρχουσας τάξης, η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει μόνο ως μια "αυτοκρατορική" δομή, με τη Γερμανία ως απόλυτο κυρίαρχο. Αλλιώς διαλύεται. Το θέμα είναι τι θα κάνει η Γερμανία, και βέβαια το τι θα κάνουμε εμείς, που καλούμαστε να ζήσουμε "κινεζοποιημένοι" και υποτελείς στο γερμανικό ιμπεριαλισμό. Να το δεχτούμε ή όχι;

Το μήνυμα των αγορών προς την Ευρώπη: Ενωθείτε ή διαλυθείτε

 ...θα πρέπει να υπάρξει Ευρωπαικός Προυπολογισμός, κεντρικός έλεγχος στα δημοσιονομικά όλων των χωρών, κοινός τρόπος δανεισμού μέσω Ευρωομολόγου και τελικά τύπωμα χρήματος ώστε τα πραγματικά τυπωμένα ευρώ που κυκλοφορούν, να πλησιάσουν κάπως στα πολλαπλάσια ευρώ της παγκόσμιας φούσκας. Με λίγα λόγια, να τυπωθούν κάποια ευρώ ακόμη ώστε να διασφαλιστεί οτι υπάρχουν λεφτά για να πληρωθούν όσοι έχουν δανείσει την Ευρώπη, Ευρωπαίοι και μή.
...
Κατά τη γνώμη μου, θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις υπο την πίεση των αγορών εντός του έτους. Και οι πιθανές εξελίξεις καταλήγουν σε μια εκ των εξής δυο λύσεων:

Ή στην οικονομική ενοποίηση που ανέφερα παραπάνω, ή στη διάλυση της Ευρωζώνης και στην επιστροφή στα εθνικά νομίσματα ή τουλάχιστον σε δυο ευρώ, ένα ισχυρό και ένα ανίσχυρο.


Και οι δυο λύσεις έχουν προβλήματα.
Η οικονομική ενοποίηση απαιτεί πολιτικούς χειρισμούς μακροχρόνιους και δύσκολους. Πρέπει πχ να πεισθεί ο μέσος Γερμανός οτι αξίζει τον κόπο να εκχωρήσει σε μια κεντρική εξουσία στις Βρυξέλες μέρος της εθνικής του ανεξαρτησίας. Ενω δηλαδή πηγαίνει καλά και κάνει συνετή δημοσιονομική διαχείριση, θα πρέπει να αναθέσει σε ευρωπαίους τεχνοκράτες τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικων της χώρας του. (σ.σ. μήπως όμως στην πραγματικότητα γίνει το αντίθετο; Μήπως δηλαδή αντί η Γερμανία να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία στις Βρυξέλλες, τελικά έχουμε τις Βρυξέλλες να δίνουν περισσότερη εξουσία στη Γερμανία; Απλώς ρωτάω)

Η δεύτερη λύση, δηλαδή η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα ή σε δυο ευρώ ενός ισχυρού και ενός αδυνάτου, σημαίνει οτι το αδύναμο ευρώ ή τα εθνικά νομίσματα των υπερχρεωμένων χωρών θα υποτιμηθούν βάναυσα, ενώ το ισχυρό ευρώ του Βορρά ή τα εθνικά νομίσματα των ισχυρών οικονομιών θα ανατιμηθούν σημαντικά.
Αυτό θα έχει τις εξής επιπτώσεις: Οι μεν υπερχρεωμένες χωρες του νότου θα μειώσουν το χρέος τους και θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους, οι δε βόρειες και ισχυρές δεν θα ξαναπουλήσουν προιόντα στον υπόλοιπο κόσμο. Και επειδή η Γερμανία έχει συνηθίσει να ζεί πουλώντας Μερσεντές στην Ελλάδα και στην Κίνα, τη στιγμή που θα αρχίσει η ανατίμηση του μάρκου θα ξέρει οτι δεν θα ξαναπουλήσει καμία στην Ελλάδα και πολύ λιγότερες στην Κίνα. Και αυτό αρχικά μπορεί να μην το αντιλαμβάνεται ο μέσος Γερμανός, αλλά το αντιλαμβάνεται η γερμανική επιχειρηματική κοινότητα. (σ.σ. όμως πολλοί, ακόμα και στην άρχουσα τάξη της Γερμανίας, θέλουν ένα "ισχυρό νόμισμα". Ειδικά οι τραπεζίτες, που δεν έχουν άμεση σχέση με τις εξαγωγές όπως οι βιομήχανοι, περισσότερο νοιάζονται για ισχυρό νόμισμα παρά για οτιδήποτε άλλο. Εξ ου και ο γερμανικός "ευρωσκεπτικισμός")
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί δεν περνάνε από ψυχολογικά τεστ οι 300;


Γράφει ο Πόρτα – Πόρτα 

Κανένας από τους 300 δεν είναι ικανός να δημιουργήσει ΖΥΜΩΣΗ σκέψης.

Είναι όλοι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και το Σύστημα τους έχει διαβρώσει ως προσωπικότητες!

Όταν διεκδικείς το αλάθητο… έχεις πολύ σοβαρό θέμα!

Εάν τους πιάσει έναν προς έναν μια ομάδα Ψυχολόγων και Ψυχιάτρων, θα γραφτούν βιβλία και Διατριβές Παγκοσμίου Εμβέλειας. Τα αποτελέσματα δε, ΣΙΓΟΥΡΑ θα ρίξουν πολύ κόσμο για άλλη μια φορά απ τα σύννεφα.

Έχει περάσει ΕΝΑΣ τους από ένα Ψυχομετρικό τεστ; Έστω ένας;!!! Μήπως πέρασε έστω και ένας τους από τεστ ευφυΐας; Μήπως από τεστ Συναισθηματικής ευφυΐας;

Αν το προτείνει κάποιος, θα πέσουν τον φάνε! Θα προσβληθούν επί προσωπικού και θα τον πλακώσουν θρασύτατα στις μηνύσεις!!!

Τι λες ρε ρεμάλι…; Και που ξέρω εγώ τι χαρακτήρας είσαι πίσω απ την κουρτίνα των ΜΜΕ; ¨Πού και πως μπορώ να γνωρίζω τι κρύβεται πίσω από το επικοινωνιακό σου φτιασίδι και την κουρτίνα των εκπλήξεων;

Όταν αποφασίζεις για ΖΩΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ πρέπει να σε τσεκάρει μια ομάδα Ειδικών Γιατρών 2 φορές το χρόνο! Μέχρι και Οφθαλμίατρος θα πρέπει να σας εξετάζει!!

Αλήθεια, Αγγλικά (με πτυχίο) πόσοι από τους βολευτάδες γνωρίζουν;

Τους έρχεται μια ντιρεκτίβα από ΕΕ, από ΔΝΤ (ή από οπουδήποτε) και περιμένουν την μετάφραση!

Βρε ρεμάλια ΑΔΙΑΒΑΣΤΑ… εγώ ως πολίτης (και ο κάθε πολίτης) ΑΠΑΙΤΩ να κατανοείτε την Πρωτότυπη Έκδοση!! Το ΑΠΑΙΤΩ και το ΑΠΑΙΤΟΥΝ οι καταστάσεις!

Να τους “ψηφίσουμε” να βγουν ΟΛΟΙ εκτός της βόλεψής τους λοιπόν.

Να βάλουμε προϋποθέσεις, και όχι να μου έρχεται ο κάθε άεργος ή συνδικαλιστής ή βολεμένος ή ο κάθε σαπρόφυτος γόνος πολιτικής οικογένειας… να μου ορίσει τη ζωή ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ!!!

Πρέπει επιτέλους να τους γίνει κατανοητό (και στους 300 βολεμένους) πως ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!

Να έρθει κόσμος ο οποίος ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ και να με ψήσει ότι αξίζει να με κυβερνήσει, αλλά και να με ΨΗΣΕΙ ότι δεν έχω (κανένα απολύτως) ρίσκο με αυτόν στην καρέκλα!

ΠΟΣΟΙ από εμάς αισθάνονται ΑΣΦΑΛΕΙΣ με τους 300; Τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο Πατρίδας… Τους εμπιστευόμαστε τις ζωές των παιδιών μας; Θα τους αφήναμε να διαχειριστούν τις προσωπικές μας περιουσίες; Θα του δίναμε ένα όπλο να σταθούν δίπλα μας ως συμπολεμιστές σε έναν πόλεμο;

Όλα αυτά, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! Ή μετά την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Μετά θα τα βρούμε.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΧΟ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

Η ψεύτικη εικόνα που παρουσίασαν τα ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες για την Λιβύη και τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να φύγει ο Καντάφυ απο την εξουσία, με τον καιρό καταρρέει, και όπως έχουμε ξαναπεί εδώ υπάρχαν αμερικανοεβραϊκά συμφέροντα πίσω απο αυτήν την προπαγάνδα.. 

Η Εικόνα του δικτάτορα Καντάφυ που έπρεπε να ανατραπεί απο την κυβέρνηση, δεν ισχύει και αυτό κάποιοι σας το λέγαμε απο πρίν...

Ο λαός της λιβύης ζούσε σε υψηλό βιωτικό επίπεδο, και είχε μεγάλη ελευθερία και οικονομική δυνατοτητα σε σχέση μετα άλλα βορειοαφρικανικά κράτη..!! 

Η διαφορά αυτή είναι που έκανε τους ΝΑΤΟ να μην θέλουν τον καντάφυ..καθώς ένας ηγέτης, που δεν πουλαει τα πετρέλαια του στους ίδιους και τα κρατάει για το κράτος του, ένας ηγέτης που δεν πέρνει οικονομική βοήθεια-δάνειο απο τις ξενες τράπεζες, για να φτιάξει έργα για τον τόπο του, και τα φτιάχνει με τα χρηματα που παράγει το κράτος..ένα ηγέτης λοιπόν που συντηρεί ένα ανεξάρτητο κράτος έιναι αγκάθι στα σχέδια των χειραγωγών..

Μετά την εισβολή λοιπόν του ΝΑΤΟ στην Λιβύη, οι Αμερικανοί κατάφεραν να πετύχουν έναν στοχο τους μεγάλης σημασίας στην διάσπαση του Καντάφυ..! 

Η κυβερνηση Καντάφυ είχε φροντίσει να κατασκευάσει το "κολλοσιαίο " αγωγό ύδρευσης κάτω απο τα χώματα της λιβύης..ο Αγωγός αυτός μάλιστα έχει μπει και στο ρεκορ γκίνες, και εκτός αυτού, κατασκευάστηκε χωρίς ο Καντάφυ να δεχθεί δάνειο απο τις τράπεζες ξένων συμφεροντων.. 

Αυτός ο αγωγός, τροφοδοτούσε το 70% των κατοίκων της Λιβύης και είχε μεταμορφώσει τη χώρα σε έναν "ερημικό " παράδεισο, καθώς είχε μετατρέψει την "ξηρή" χώρα σε αγροτική χώρα, με εξαγωγές καρπών, φρούτων, και τροφίμων, και δεν αναγκαζόταν να προμηθευται σπόρους και τρόφιμα απο τις Αμερικανοεβραϊκές εταιρίες...

Αυτό που κατάφεραν οι ΗΠΑ είναι να καταστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος του αγωγού αυτού, κατα την διαρκεια του πολέμου.. 

Αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την χώρα του Καντάφυ, που ενεντιώνεται στην κατοχή των χειραγωγών..!
Διαβάστε περισσότερα » »

Στις φλόγες το βόρειο Λονδίνο


Δύο οχήματα της αστυνομίας, ένα διώροφο λεωφορείο και πολλά καταστήματα καμένα είναι ο απολογισμός των ολονύκτιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στη συνοικία Τότεναμ του βόρειου Λονδίνου.
Τουλάχιστον πεντακόσιοι εξαγριωμένοι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και να πετούν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο ενός συμπολίτη τους από αστυνομικά πυρά, την περασμένη Πέμπτη.
Οι πρώτοι 120 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ κοντά στο γήπεδο της γνωστής ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης και κατευθύνθηκαν προς αστυνομικό τμήμα, για να απαιτήσουν την απόδοση δικαιοσύνης.

Δεν άργησαν να ξεκινήσουν οι βίαιες συγκρούσεις, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί.
Πριν από τρεις ημέρες, ο 29χρονος Mark Duggan, οδηγός ταξί και πατέρας 4 παιδιών έπεσε νεκρός, σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.
Το βράδυ της Πέμπτης, αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημά του για έλεγχο και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξεκίνησε μια «ανταλλαγή πυροβολισμών», σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ, που περιγράφει το θύμα ως «κακοποιό».
Ο οδηγός ταξί πέθανε επί τόπου, ενώ ένας αστυνομικός διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα » »

Ζημιές από χαλάζι στην Ελασσόνα

Την περιοχή επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Ζημιές από χαλάζι στην ΕλασσόναΣτην περιοχή της Ελασσόνας και συγκεκριμένα το Μεσοχώρι, το Αμούρι, τον Ευαγγελισμό, το Πραιτώρι και το Βλαχογιάννι, που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και τη χαλαζόπτωση των τελευταίων 24ωρων, επισκέφθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σύμφωνα με το kosmolarissa.gr.

Ο κ. Αγοραστός συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, δημοτικούς συμβούλους της Ελασσόνας και το στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριο Σταυρίδη.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από πολλούς παραγωγούς για το μέγεθος και την έκταση των ζημιών σε καλλιέργειες καπνού, καλαμποκιού, αχλαδιού και ροδάκινου.

Ζήτησε από τα στελέχη του ΕΛΓΑ να μεταβούν επί τόπου τη Δευτέρα το πρωί και να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών ώστε να ενημερωθεί άμεσα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης.

«Η θέση της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ξεκάθαρη: Δίκαιες αποζημιώσεις σε κάθε παραγωγό ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς», τόνισε ο κ. Αγοραστός επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη θέση του για αλλαγή του νέου νόμου για τον ΕΛΓΑ στην κατεύθυνση ο οργανισμός να επιτελεί τον κοινωνικό του ρόλο, γεγονός που όπως είπε «είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ».
Διαβάστε περισσότερα » »

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκβίαζαν παιδότοπους!

Νέα στοιχεία για υπόθεση εκβιασμού με εμπλοκή αξιωματικών της Αστυνομίας, που πλησίαζαν ιδιοκτήτες γνωστών νυχτερινών κέντρων και άλλους επαγγελματίες αποσπώντας χρήματα.
Όσους λειτουργούσαν παράνομα τους είχαν υπό συνεχή "έλεγχο" ενώ στους νόμιμους έκαναν ελέγχους για... ηχορρύπανση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος.

Καταστηματάρχες που κατέθεσαν στις αρχές αναφέρουν επίσης ότι οι δύο αξιωματικοί τους παρέπεμπαν σε συγκεκριμένους τοκογλύφους όταν είχαν οικονομικά προβλήματα. Σε έναν καταστηματάρχη ζήτησαν να προσημειώσει το σπίτι του για.....
20.000 ευρώ.

Σε άλλες περιπτώσεις εκβίαζαν "παιδότοπους". Περνούσαν μάλιστα απ' έξω βλέποντας πόσα παιδάκια προσέρχονταν και πόσο καλα πάνε οι δουλειές και αναλόγως... ζητούσαν.

Είναι χαρακτηριστικός διάλογος που φέρνει στο φως το Βήμα:

- Α' αξιωματικός: "Ξέρεις δουλεύει φουλ ο παιδότοπος. έχει τριάντα παιδάκια"
- Β' αξιωματικός: Σώπα ρε!
- Α: Πρέπει να κατηφορίσεις καμία μέρα..
- Β': Ναι, αν δεν ανταποκριθεί στα τηλέφωνά μου...

Διαβάστε περισσότερα » »

Στρατόπεδο τέλος σε Καλαμάτα και Τρίπολη ;


Σε πίνακα του υπουργείου Αμυνας με τα στρατόπεδα που θα κλείσουν περιλαμβάνεται το ΚΕΔΒ Καλαμάτας, αλλά και τα δύο στρατόπεδα της Τρίπολης. Τη σχετική ενημέρωση, διατηρώντας ωστόσο ορισμένες επιφυλάξεις, έκανε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, επικαλούμενος πληροφορίες που του γνωστοποίησε δημοσιογράφος από τα «Νέα».

Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από την εν λόγω δημοσιογράφο, η οποία έχει αναλάβει να κάνει ρεπορτάζ με δημάρχους πόλεων στις οποίες -σύμφωνα πάντα με τον επίμαχο πίνακα- προγραμματίζεται να κλείσουν τα στρατόπεδα.

«Της ζήτησα να μου στείλει τον πίνακα, αλλά δεν το έπραξε» είπε ο Π. Νίκας, που καταφέρθηκε εναντίον του υπουργού Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη για την «τακτική Ραγκούση» που ακολουθεί -όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος.

«Είναι αδιανόητο να υπάρξει μόνο ανακοίνωση αποφάσεων, χωρίς συνάντηση και διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες. Επικοινωνώ κάθε μέρα με το υπουργείο και ζητώ συνάντηση με τον υπουργό, για να μου δείξει τη μελέτη -αν υπάρχει- η οποία καταργεί το πιο σύγχρονο στρατόπεδο στην Ελλάδα» δήλωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από την πλευρά του Π. Μπεγλίτη:

«Εχει υποχρέωση να μας καλέσει» δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, που σημείωσε καταλήγοντας ότι η δημοτική αρχή θα αγωνιστεί για να παραμείνει το ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα.
Το θέμα της διακοπής λειτουργίας του ΚΕΔΒ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, στη χθεσινοβραδυνή του συνεδρίαση.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Στο τέλος της σύσκεψης εκδόθηκε ψήφισμα το οποίο αναφέρει: να διατηρηθούν οι κλίνες και οι κλινικές ως έχουν και όπως ορίζει το οργανόγραμμα του νοσοκομείου και η διοίκηση να έχει έδρα στο Μποδοσάκειο, στο μεγαλύτερο δηλαδή νοσοκομείο.
Στη σύσκεψη όπως ήταν λογικό στο επίκεντρο βρέθηκε ο υφυπουργός εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος, αφού σύμφωνα με τους περισσότερους στην Πτολεμαΐδα ήταν αυτός που ευθυνόταν για την εξέλιξη με τα 2 νοσοκομεία κάτι που ο ίδιος φυσικά αρνήθηκε.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε «Βασικός μας στόχος στον τομέα της υγείας θα πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία όλων. Τα δημόσια ζητήματα, λύνονται δημόσια και αυτή είναι πάγια θέση μου. Σε ότι αφορά τον τομέα της υγείας όλοι οι πολίτες θυμούνται πως έθεσα το θέμα του διπόλου Μαμάτσειου- Μποδοσάκειου την περίοδο που ήμουν Δήμαρχος Κοζάνης, εκτιμώντας πως μέσα απ΄ την συνεργασία τους θα μπορούσαν να προκύψουν οι απαραίτητες και ικανές κλινικές που θα αντιμετωπίζουν εδώ όλα τα προβλήματα υγείας. Μια ιδέα που πολλοί δεν την είδαν με καλό μάτι αλλά που μόνο καλό μπορεί να κάνει.
Πριν από μερικούς μήνες συναντήθηκα, με την  ιδιότητα του βουλευτή, με τους ανθρώπους που στελεχώνουν τα δύο Νοσοκομεία και εκείνο που ζήτησα εγώ προσωπικά είναι να συνεργαστούν για να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη και ενιαία πρόταση η οποία θα αναβαθμίζει τον τομέα υγείας στην περιοχή μας. Αυτό δεν έγινε και για αυτό βιώνουμε αυτά τα πράγματα σήμερα, πέφτοντας θύμα της παθογένειας του κράτους που τα ορίζει όλα κάθετα και γίνονται αδικίες.
Προσωπικά, δεν με ενδιαφέρει που θα εδρεύει ο Διοικητής, ούτε είμαι αρμόδιος να αποφασίσω για το πόσες κλίνες θα πρέπει να έχει κάθε νοσοκομείο.
Με ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ ο πολίτης να αισθάνεται ασφάλεια στον τομέα της υγείας και να μην είναι αναγκασμένος να ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπισθεί όχι μόνο ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα αλλά ακόμα και λιγότερο σοβαρά προβλήματα. Κάτι που σαφέστατα αδικεί την προσπάθεια που γίνεται καθημερινά απ΄ τους ανθρώπους και των δύο Νοσοκομείων μας.
Σε κάθε περίπτωση εκείνο που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας είναι πως ο διάλογος για τις αλλαγές στον τομέα της υγείας τώρα ξεκίνησε και θα πρέπει όλοι μας να λειτουργήσουμε με πνεύμα συνεργασίας και διάθεσης να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση για όλους μας.
Σ΄ αυτή την προσπάθεια θα είναι πολύ σημαντική και καθοριστική η βοήθεια των ανθρώπων του χώρου της υγείας, από τους οποίους εγώ προσωπικά θα ήθελα να ακούσω, με μεγάλη προσοχή, τις θέσεις τους για το πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε τη δική μας πρόταση για την υγεία, έτσι ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους Νοσοκομεία που θα ανταποκρίνονται πλήρως στο ρόλο τους. Δεν αρνήθηκα ποτέ την βοήθεια σε κανένα και ιδιαίτερα σε ένα νοσοκομείο που έχει βαρύνουσα σημασία για την περιοχή. Τελευταία έχουν ακουστεί πολλά αλλά όχι δημόσια αφού τα πάντα εγώ τα συζητώ δημόσια. Για αυτούς που σχολιάζουν ότι εγώ έκανα παρέμβαση στερούνται σοβαρότητας. Όσο αναφορά το θέμα με τις κλίνες θέλω να πω ότι θα διορθωθεί στην σημερινή συνάντηση αφού σαφέστατα δεν στέκει και είναι ακατανόητος και από την άλλη δεν μπορώ να δω πως ο νομός θα αποκτήσει 10 δυναμικές κλινικές και δεν προκύπτει από πουθενά. Αλλά και πάλι θέλω να πω ότι δεν λύνει αυτό το πρόβλημα. Εγώ επειδή δεν θα μπορέσω να είμαι στην συνάντηση θα προσπαθήσω να συναντήσω τον υπουργό την Δευτέρα και να μιλήσω μαζί του έτσι ώστε το θέμα με τις κλίνες να λυθεί. Από εκεί και πέρα όμως θέλω να πω, πως όσο αναφορά την έδρα δεν ξέρω αν την επηρεάζει, ένας αναγκαστικός νόμος για το Μαμάτσειο στο οποίο έκανε λόγο για την εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Δημάρχου Κοζάνης. Αν όμως δεν ισχύει ή δεν επηρεάζει κάτι τέτοιο τις καταστάσεις, τότε σαφέστατα και θα ισχύσει ο νόμος. Τέλος θα ήθελα να πω πως κανένας επίσημα δεν με κατηγόρησε ότι αδίκησα την Πτολεμαΐδα και για αυτό δεν έχω κάτι να απαντήσω».
Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε «Τις τελευταίες μέρες ακούγονται δημόσια διάφορες τοποθετήσεις θεσμικών και μη φορέων, σχετικά με την άστοχη ενέργεια της κυβέρνησης, να εξισώσει δεδομένα και προϋποθέσεις, με τελικά αδικημένο το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
Ταυτόχρονα, υπάρχει και μια άλλη κατηγορία, όλων εκείνων θεσμικών και μη επίσης, που αποφεύγουν να τοποθετηθούν ευθέως και δημόσια για το θέμα ή προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες.
Επειδή ποτέ δεν ανήκα στην τελευταία κατηγορία ανθρώπων, ούτε έμαθα να κάνω τον ισορροπιστή θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:
Ανταποκρινόμενος σε κάλεσμα της Δημάρχου Εορδαίας κας. Παρασκευή Βρυζίδου, συμμετείχα σε κρίσιμη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθώ για την παρουσία μου, όταν ήταν επιβεβλημένη και κατά τη γνώμη μου υποχρεωτική.
Στη συνάντηση αυτή, τέθηκε το ζήτημα της παραμονής τη Ουρολογικής και Καρδιολογικής Κλινικής στο Μποδοσάκειο, κάτι για το οποίο ο κ. Λοβέρδος ήταν ιδιαίτερα θετικός.
Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε για την παράταση του χρόνου άσκησης των ειδικευόμενων γιατρών στη MTN και Καρδιολογική Κλινική, έτσι ώστε αυτό να αποτελεί κίνητρο για την παρουσία περισσότερων γιατρών στο νοσοκομείο. Στο μείζον θέμα της διοίκησης ο κ. Λοβέρδος ζήτησε χρόνο προκειμένου να έχει τις απόψεις και των  άλλων συναδέλφων Βουλευτών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
Η περίεργη και ακατανόητη ενέργεια του Υπουργείου να παραβιάσει – μειώνοντας τις κλίνες του Μποδοσάκειου -  τα κριτήρια του νόμου, μόνο προκλητική μπορεί να θεωρηθεί για το σύνολο  των πολιτών που εξυπηρετούνται από το Μποδοσάκειο
Εμείς θέλουμε και το Μποδοσάκειο και το Μαμάτσειο Νοσοκομείο να αναβαθμίζονται διαρκώς, να ενισχύονται με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να βελτιώνεται και να αυξάνεται η παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό μας.
Δηλώνω αρωγός και συμμέτοχος στις αποφάσεις του Δήμου Εορδαίας και των θεσμικών φορέων της περιοχής, ζητώντας όμως, να επικρατήσει σύνεση και λογική και να αποφευχθούν ενέργειες που ταλαιπωρούν το κοινωνικό σύνολο».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλατής στην τοποθέτηση του ανέφερε « τίποτα δεν γίνεται εν κρυπτώ και όλα γίνονται με διαβούλευση και δημόσια. Κανένας δεν μπορεί να υφαρπάξει τίποτα από οποιοδήποτε και για όλα υπάρχουν τα αρμόδια όργανα. Το θέμα της υγείας είναι ένα τεράστιο και πολύ σημαντικό ζήτημα για το πληθυσμό της χώρα και θέλω να πω ότι η υγεία είναι για τους πολίτες και μόνο. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε καλύτερη και αποτελεσματικότερη περίθαλψη για όλους τους πολίτες μέσα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Πρέπει σίγουρα να γίνουν μεταβολές για τη καλύτερη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής τα οποία πρέπει να τα βλέπουμε συνεργαζόμενα και όχι αυτόνομα για πιο αποτελεσματική παροχή περίθαλψης αλλά και για οικονομία. Εγώ δεν μπορώ να πω ότι βλέπω κάποια υποβάθμιση σε ένα νοσοκομείο στο οποίο επενδύονται 10 εκατομμύρια για νέα πτέρυγα, έγινε φέτος το τμήμα επειγόντων περιστατικών και στο οποίο διορίζονται γιατροί. Για τη μείωση των κλινών δεν μπορώ να καταλάβω με ποια επιχειρήματα έγινε η πρόταση, είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί και γιατί έγινε και με ποιο σκεπτικό.
Τέλος εγώ δεν άκουσα να καταργείται η αυτοτέλεια κανενός ιδρύματος στο νομό. Τώρα αν υφίσταται ένας κοινός διοικητής με δύο υποδιοικητές και αυτό είναι προς τη κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας αυτό μπορώ να το δεχτώ ότι είναι κατ΄ ανάγκη λάθος κίνηση. Εγώ μπορώ να προτείνω αυτή η κίνηση να γίνει πιο τολμηρή και να μπουν όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειας υπό μια ενιαία συνεργασία και λειτουργία».
Τέλος ο κ. Κασαπίδης που λόγω ανηλειμένης υποχρέωσης ήρθε καθυστερημένος επανέλαβε την πρόταση του για παραμονή των 2 διοικήσεων στα νοσοκομεία ενώ τόνισε πως ο υπουργός κάνει και σωστές κινήσεις όπως την εξοικονόμηση πόρων από τα φάρμακα.
Στη σύσκεψη πολλές φορές δεν έλειψαν οι εντάσεις ενώ η δήμαρχος Εορδαίας κέρδισε το χειροκρότημα αφού τόνισε ότι φτάνει πια η υποβάθμιση της Πτολεμαΐδας και την Εορδαίας εις όφελος του «μεγάλου παιδιού» όπως χαρακτήρισε σε ένα παράδειγμα της την Κοζάνη και τόνισε πως η Πτολεμαΐδα και το Μποδοσάκειο έχει όλα τα δίκια με το μέρος του και αυτά θα εκθέσουν στην συνάντηση με τον υπουργό.
Ο Λάζαρος Λωτίδης στάθηκε στις φιλότιμες και υπέρανθρωπες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού και ότι πρέπει το ανθρώπινο προσωπικό του Μποδοσάκειου να αναγνωριστεί και ότι στο Νοσοκομείο έγιναν πάρα πολλά καλά πράγματα για να φτάσει σε αυτό το υψηλό επίπεδο.
Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Παναγιώτης Πλακεντάς στην τοποθέτηση του δήλωσε «νιώθω κάποιες στιγμές με αυτά που ακούω ότι πρέπει να κάνουμε και ψυχιατρική κλινική στην Πτολεμαΐδα. Αυτό το νοσοκομείο έχει την ατυχία να βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα, γιατί με την ανάπτυξη που έχει αν βρισκόταν στην Κοζάνη κανείς δεν θα το πείραζε. Σήμερα το Μποδοσάκειο όπως είπε και ο κ. Κατσίνας θα μετρούσε τους φίλους του και άρα όσοι ήμαστε εδώ ήμαστε τέτοιοι. Ήμαστε όμως και για δύο πράγματα. Ζητώντας να μείνουν οι κλίνες απείραχτες και η διοίκηση εδώ. Εγώ δεν ήρθα να διεκδικήσω περισσότερους πόντους στην κλίμακα της τοπικιστικής επανάστασης και ούτε είμαι υπέρ των πολεμικών κραυγών. Ο κ. Κουκουλόπουλος μίλησε για δίπολα αλλά δεν μπορεί να έχει το ένα πόδι μεγάλο και το άλλο μικρό». Τέλος ο κ. Πλακεντάς ζήτησε να γίνει ένα ψήφισμα που να το υπογράψουν όλοι όπως και τελικά έγινε. Ο κ. Πλακεντάς ζήτησε στην ενιαία διοίκηση να υπάρχει και ο δήμαρχος Κοζάνης για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον αναγκαστικό νόμο αν κάτι τέτοιο υπάρχει και συνέχισε «Στο περιφερειακό συμβούλιο και γενικά από όταν έγινε η περιφέρεια έχουμε μάθει να μιλάμε για περιφερειακή συνείδηση. Ξέρετε όμως πότε την κάναμε πράξη; Όταν πριν από λίγες μέρες συντάξαμε ένα κείμενο στήριξης του Μποδοσάκειου το υπέγραψαν περιφερειακοί σύμβουλοι και από την Φλώρινα και την Καστοριά γιατί εδώ έρχονται και εξυπηρετούνται. Γιατί δεν μιλάμε μόνο ότι το Μποδοσάκειο είναι μεγαλύτερο αλλά και για του τι είδους παροχές υγείας προσφέρει. Δεν είναι τοπικιστικό και σωβισνιστικό να λέμε πως όταν έχει πρόβλημα η Κοζάνη είναι πρόβληλα και όλης της περιφέρειας και όταν έχει πρόβλημα η Περιφέρεια η Κοζάνη να είναι εκτός».  
Ο Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος τόνισε στην ομιλία του ότι η ανακοίνωση του συλλόγου αναφερόταν στο κ. Κουκουλόπουλο γιατί πρώτον ήταν εκπρόσωπος της κυβέρνηση και δεύτερον ότι επειδή τόσα χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά ως δήμαρχος Κοζάνης.
Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιωάννα Ανδρονικίδου τόνισε ότι ο κ. Κουκουλόπουλος έπρεπε να βοηθήσει τη δήμαρχο να κλείσει το ραντεβού στο υπουργείο γιατί έτσι πρέπει να γίνει (εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ο κ. Κουκουλόπουλος απαντώντας στην κ. Ανδρονικίδου τόνισε πως ποτέ δεν ζητήθηκε η βοήθεια του για το θέμα με το νοσοκομείο και πως αν του ζητηθεί δεν θα έχει πρόβλημα να το δώσει), γιατί αλλιώς είναι να γίνονται οι συζητήσεις εκεί και αλλιώς στην μέση άλλων υποχρεώσεων του υπουργού και τόνισε ότι το δίκιο είναι με το μέρος του Μποδοσάκειου.
Ο Γιώργος Αδαμίδης εκπροσωπώντας το εργατικό κέντρο και το Σπάρτακο δήλωσε « αυτές τις μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες σωβινιστικών προσεγγίσεων από τις 2 πόλεις. Εγώ συνειδητά υπέγραψα ένα κείμενο αν και μένω στην Κοζάνη και μάλιστα μάλωσα γιατί το έκανα. Εγώ χθες άκουσα τον περιφερειάρχη να λέει ότι σε 15 μήνες τα νοσοκομεία θα έρθουν στις περιφέρειες και κατά την άποψη του θα κάνει πρόταση για κοινή διοίκηση των 5 νοσοκομείων με έδρα την Πτολεμαΐδα. Σωστό και αρέσει στα αυτιά ορισμένων. Αν αυτό μπορεί να γίνει με τα 5 γιατί δεν το προτείνει και τώρα και λέει ότι δεν έχει σημασία που θα πάει η έδρα τώρα. Επειδή κάποιοι θεωρούν ότι ένα κείμενο που υπογράφεται από ομάδα περιφερειακών συμβούλων ή ένα σύλλογο ταυτόχρονα έχει γίνει και αποδέκτης των βουλευτών κάνει λάθος. Αυτά κοινοποιούνται εκεί που πρέπει και αν δεν γίνει κάτι τότε είναι κατακριτέος. Δεν είναι αυτονόητο ότι επειδή δημοσιεύτηκε τα διαβάζει κάποιος. Γιατί αν διαβάζει κάποιος τα blog θα καταλάβει ότι ήμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε τοίχοι.
Βέβαια κανείς δεν καταλαβαίνει πως την ίδια ώρα που συζήτιουνται αυτά η δήμαρχος Εορδαίας μαζί με αυτόν της Κοζάνης του Αμυνταίου και της Φλώρινας να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να διεκδικούν περισσότερα από το πόρο από ότι η Περιφέρεια. Άρα πρέπει να έχουμε τις ίδιες απόψεις για όλα τα θέματα. Αν λοιπόν οι κλίνες μείνουν ως έχει και βάση του νόμου η διοίκηση θα μείνει εδώ και είναι πολύ απλό. Από την άλλη λέω ότι πρέπει να δούμε και την ποιότητα της υγείας που προσφέρεται και πως τα κρεβάτια που κόβονται εδώ θα αναπτυχθούν στην Κοζάνη. Τέλος θα πρέπει να δώσουν εξήγηση αυτοί που μείωσαν τις κλίνες και με ποιο τρόπο και αν δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα τώρα να μείνουν οι διοικήσεις ως έχουν μέχρι να πάνε οι αρμοδιότητες στις περιφέρειες και να πάρουν τις αποφάσεις αυτές».
Η Ευτέρπη Αποστολίδου Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας στην τοποθέτηση της ανέφερε « αυτή τη στιγμή μιλάμε για εξορθολογισμό και αντικειμενικά κριτήρια στα οποία το Μποδοσάκειο είναι πολύ μπροστά και από άποψη εγκαταστάσεων αλλά και υπηρεσιών. Αυτό το έχουν δεχτεί και ασθενείς αλλά και άτομα από Κοζάνη. Πρέπει άρα τα κρεβάτια και η διοίκηση να μείνουν αναλοίωτα. Αν κλείσουμε τα 50 κρεβάτια από το Μποδοσάκειο θα κάνουμε τα δωμάτια περιστερώνες ενώ το Μαμάτσειο –υπερβολικά κατ εμέ χαρακτηρίστηκε ερειπιώνας. Με περιστερώνες και ερειπιώνες δεν πάει μπροστά η υγεία. Για όλη την Ελλάδα τώρα παίρνονται αποφάσεις και το τι θα γίνει μετά από 15 μήνες δεν πρέπει να μας αφορά και έχει καιρός. Εμείς σαν γιατροί κάναμε συσκέψεις με τους αντίστοιχους της Κοζάνης αλλά ποιος να μας ακούσει όταν εδώ δεν ακούνε τους φορείς. Ενώ προσπαθούμε να προσφέρουμε καλές υπηρεσίες υγείας επηρεαζόμαστε από τις συνθήκες που εργαζόμαστε. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να συνενωθούν τα 5 νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας υπό μια διοίκηση και οι γιατροί να κατανεμηθούν ορθολογικά έτσι ώστε και τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν όπως πρέπει και εγώ αυτό προτείνομαι για σύμβουλος του εκάστοτε υπουργού που θα θελήσει να το κάνει. Σήμερα η Πτολεμαΐδα μετράει και το ανάστημα της γιατί μας αντιμετωπίσανε σαν αόρατους παρά τα δίκαια αιτήματα μας. Πρέπει να έρθουμε στο ύψος των περιστάσεων και να ακουστούμε».     

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΩΝΕΙ Η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ
Υπέρ μιας ενιαίας διοίκησης για όλες τις υγειονομικές δομές της Περιφέρειας, με έδρα στο Μποδοσάκειο τάχθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής που την Παρασκευή βρέθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο την  υπογραφή της σύμβασης έργου για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Μποδοσάκειο, παρουσία της διοίκησης, των εργαζομένων, της δημάρχου Εορδαίας κ. Βρυζίδου, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πλακεντά, πολλών Περιφεριακών Συμβούλων και τοπικών φορέων. 
Ο κ. Δακής απέφυγε να τοποθετηθεί όμως για το που πρέπει να είναι η ενιαία διοίκηση με τα τωρινά δεδομένα.
Ο κ. Δακής μίλησε για περίεργες καταστάσεις που βιώνει η Πτολεμαΐδα μέσα από μια σειρά κυβερνητικών αποφάσεων. Τόνισε πως με τους σχεδιασμούς αυτούς η πόλη και η περιοχή στερείται στοιχειωδών διοικητικών υποδομών του ελληνικού κράτους, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών καθημερινά.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  για τις τελευταίες εξελίξεις όσο αναφορά το σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις πολιτικές αποφάσεις και χωρίς κανένα νόημα τη μείωση των κλινών που ήδη είναι αναπτυγμένες. Εξέφρασε  το παράπονο ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ούτε ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις της, αν και θα είναι ο άμεσα φυσικός διάδοχος διαχείρισης του συστήματος υγείας, με βάση τον «Καλλικράτη».
Ο κ. Δακής υποστήριξε πως σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας θα έπρεπε να αναπτυχθεί μια ενιαία κοινή διοίκηση για όλες τις υγειονομικές δομές, με έδρα της το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
«Έχουμε την υποχρέωση ως μία μικρή γεωγραφική ενότητα να κάνουμε μια άριστη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, αλλά και να εξασφαλίσουμε μια στενή και ουσιαστική συνεργασία όλων των δομών υγείας. Σ’ αυτά τα πλαίσια, η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ότι προτίθεται να ενοποιήσει διοικητικά τη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων (Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο), είναι ένα θέμα το οποίο αξιολογείται. Για το θέμα της έδρας, η δική μας θέση είναι πολύ σαφής, ότι έχουμε ηθική αλλά και πρακτική υποχρέωση στο νέο θεσμό της αιρετής περιφέρειας να σφυρηλατήσουμε και να κάνουμε πράξη την περιφερειακή συνείδηση και την κοινή και ενιαία λειτουργία όλων των κοινωνιών.
Βούλησή μας είναι η ανάπτυξη και στήριξη υποδομών στην ευρύτερη περιφέρεια και είναι σαφές ότι στα πλαίσια μιας περιφερειακής συνείδησης και λειτουργίας, κάποιες δομές και διοικητικές, πρέπει να υπάρχουν και στην Πτολεμαΐδα. Στη δική μου κουλτούρα και λογική και πολιτική, είναι αδιανόητο να αποστεώσουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δυτ. Μακεδονίας από κάθε διοικητική λειτουργία. Ειδικά για το Νοσοκομείο, όταν κληθούμε και αναλάβουμε τη διοίκηση, θα τα δούμε και θα τα αξιολογήσουμε όλα και ενδεχομένως ένα στοιχείο το οποίο θα πρέπει να αξιολογήσουμε πολύ σημαντικά, είναι ότι με δεδομένο πως έχουμε μια ενιαία περιφερειακή αρχή και έχουμε την ευθύνη συλλειτουργίας όλων των νοσηλευτικών μονάδων (νοσοκομεία-κέντρα υγείας-δομές πρόνοιας), να τις ενισχύσουμε και να συνεχίζουμε να τις στηρίζουμε, θα πρέπει να αναπτυχθεί μια ενιαία κοινή διοίκηση για όλες τις υγειονομικές δομές της Δυτ. Μακεδονίας. Η προσωπική μου άποψη, έχοντας βιωματική σχέση με τα θέματα υγείας σε πολλαπλά επίπεδα, είναι ότι αύριο που θα έχουμε την ευθύνη ως Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας για τη διαχείριση του συστήματος υγείας, θα είναι λογικό –όχι για λόγους οικονομίστικους αλλά για λόγους στρατηγικής και λειτουργικότητας- να υπάρχει μία διοίκηση για όλα τα Νοσοκομεία της Δυτ. Μακεδονίας και είναι προφανές ότι μια τέτοια διοίκηση κάλλιστα θα μπορούσε να είναι στην έδρα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας», δήλωσε ο κ. Δακής.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
Στη σκιά της συναντησης με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Λοβέρδο,  κρίσιμου ραντεβού που θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης 9 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στο αμφιθέατρο (Γεώργιος Γεννηματάς του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου) ευρεία σύσκεψη για την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, την οποία συγκάλεσε το σωματείο εργαζομένων στο Μποδοσάκειο και στο οποίο το παρών έδωσαν όλοι οι βουλευτές του Νομού (πλην του Αλέκου Αθανασιάδη που ήταν σε ταξίδι στο εξωτερικό), ο αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος για θέματα υγείας Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Παναγιώτης Πλακεντάς, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, αρκετοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , ο Εμπορικός Σύλλογος και το Εργατικό Κέντρο, εκπρόσωποι φορέων καθώς και αρκετοί απλοί πολίτες.
Διαβάστε περισσότερα » »