Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Απίστευτο βίντεο - ντοκουμέντο με απατεώνα λαθρομετανάστη - ανάπηρο ζητιάνο! [ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

Θαύμα! Έβγαλε πόδια και περπάτησε!!!

 Δείτε το απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο, με τον "μαϊμού" ζητιάνο από τον σταθμό του μετρό Συγγρού - Φιξ...

Προσποιείται τον ανάπηρο, και το βράδυ περπατάει κανονικά!!!


Δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο κι εξοργιστείτε!  



πηγη
makedonia-is-greece 
Διαβάστε περισσότερα » »

Θεατρική παράσταση με θέμα Aids – Μικρές αληθινές ιστορίες ΙΙ (Βίντεο)


 aidsΘεατρική παράσταση με θέμα: “Aids-Μικρές αληθινές ιστορίες ΙΙ”, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας .Δείτε το βίντεο του kozan.gr…



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ!

Την ώρα που οι στρατιές ανέργων Ελλήνων αυξάνουν, την ώρα που 1,5 εκατομμύριο Έλληνες πολίτες στενάζουν κάτω από την ανεργία, παρακαλώντας για εργασία, η κυβέρνηση όχι μόνον δεν κάνει τίποτε προς αυτή την κατεύθυνση αλλά αντιθέτως, δημιουργεί θέσεις εργασίας για τους λαθρομετανάστες, νέους και παλαιότερους! Προσκαλεί νέους μετανάστες στη χειμαζόμενη Ελλάδα!!!

Η κυβέρνηση δηλαδή, λαμβάνει πρόνοια και παρέχει δουλειά στους παράνομους αλλοδαπούς που θα εισέλθουν στη χώρα μας, ή στους νέους μετανάστες που θα μπουν νόμιμα, ενώ δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για την ανεργία των Ελλήνων.

Αντιθέτως, με υπουργική απόφαση, επιδεινώνει το πρόβλημα της ανεργίας στην ελληνική κοινωνία, οδηγεί σε μεγαλύτερη απόγνωση τις ελληνικές οικογένειες και στέλνει περισσότερους στην ξενιτιά για ν’ αναζητήσουν μια θέση στον ήλιο!

Ζήτω οι...λαθρομετανάστες. Ζήτω οι αλλοδαποί.
Διαβάστε το βράδυ τις λεπτομέρειες μιας ακόμη άθλιας υπουργικής απόφασης που σκάβει τον λάκκο των Ελλήνων! 

 
 http://indobserver.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8536.html
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοί είναι οι Έλληνες! Τραυματισμένοι, κουρασμένοι και από την Πολιτεία ξεχασμένοι τίμησαν την γαλανόλευκη – Σαν λιοντάρια πάλευαν για την Ελλάδα

Τα κορίτσια της Εορδαϊκής με το δάσκαλο τους Χρήστο Χρηστίδη
Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Τι και αν έπαιζαν τραυματισμένες, τι και αν είχαν κουραστεί από τους συνεχείς αγώνες (σε πανελλήνιο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο), εκείνες απέδειξαν πως με το εθνόσημο στο στήθος από απλά καθημερινά κορίτσια μεταμορφώνονται σε θηλυκούς  λέοντες.
Ο λόγος για τα κορίτσια της Εορδαϊκής Δύναμης που βρέθηκαν στο Βέλγιο στο πλαίσιο διεθνούς meeiting  Belgium Open 2013 για το taekwondo. Ο απολογισμός ήταν ένα χάλκινο μετάλλιο και πολύ καλές εμφανίσεις που στέλνουν μηνύματα ελπίδας για το μέλλον.

Γραμματική (Τούλα) Χριστίδου
Η Γραμματική Χριστίδου ποζάρει στο βάθρο των μεταλλίων - Έπεσε στον ημιτελικό με το φαβόρι και όμως έχασε για έναν πόντο...Πολλά Μπράβο - Αξιέπαινη προσπάθεια
Έφυγε από το Βέλγιο έχοντας στις αποσκευές της ένα χάλκινο μετάλλιο στα -73 κιλά.
Αξίζει να σημειωθεί πως πάλεψε με τα μεγαθήρια του αθλήματος καθώς στον πρώτο αγώνα συνάντησε την τριταθλήτρια Ευρώπης την οποία και «πέταξε» έξω νικώντας την με 4-2. 
Στο δεύτερο αγώνα (που ήταν ο ημιτελικός )ήταν άτυχη γιατί έχασε για έναν μόλις πόντο από την αθλήτρια που εκπροσωπούσε την Πολωνία.  


Η υπόλοιπη ομάδα
Η Γκανίδου, η Μαυρίδου, η Μπουράκη και η Χρηστίδη στο Βέλγιο λίγο πριν τους αγώνες
Πολύ καλές ήταν και οι εμφανίσεις που πραγματοποίησαν και οι υπόλοιπες αθλήτριες της Εορδαϊκής Δύναμης. 
Αξίζει δε να σημειωθεί πως η Ειρήνη Γκανίδου έπαιξε τραυματισμένη, ενώ η Ειρήνη Μπουράκη την περασμένη μόλις εβδομάδα είχε αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα taekwondo όπου κατετάγη 3η στην Ελλάδα.
Η Μαυρίδου έκανε και αυτή συγκλονιστική προσπάθεια και τίμησε με την απόδοση της το δάσκαλο της, Χρήστο Χρηστίδη που την συμπεριέλαβε στην αποστολή.




Ο δάσκαλος Χρήστος Χρηστίδης
Δεν είναι μόνο αθλήτριες του αλλά τις θεωρεί 2η οικογένεια του. Ίσως αυτό είναι ένα από τα μυστικά του Χρήστου Χρηστίδη
Ο Χρήστος Χρηστίδης είναι ένας από τους ήρωες της διπλανής πόρτας. Ο λόγος; Δεν είναι άλλος ότι παρά τις δυσκολίες καταφέρνει και κρατάει όρθιο το tawkwondo στην ακριτική Πτολεμαϊδα και εκτός αυτού οι αθλητές του αποσπούν μετάλλια και διακρίσεις. Ουσιαστικά παλεύει μόνος του, με συμμάχους του, την οικογένεια του, τους αθλητές του και τις οικογένειες τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέθανε η Μάργκαρετ Θάτσερ

Την τελευταία της πνοή άφησε τη Δευτέρα, σε ηλικία 87 ετών, η βρετανίδα πρώην πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ.
Η Μάργκαρετ Θάτσερ, Βαρόνη Θάτσερ (πλήρες όνομα Margaret Hilda Thatcher), Λαίδη του Τάγματος της Περικνημίδας, Μέλος του Τάγματος της Αξίας, Μέλος του Συμβουλίου Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μέλος της Βασιλικής Εταιρείας, σήμερα Βαρώνη Θάτσερ και μέλος της Βουλής των Λόρδων, ήταν αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1975 ως το 1990 και Πρωθυπουργός της χώρας από το 1979 ως το 1990. Ήταν η πρώτη και μόνη ως σήμερα γυναίκα που κατέλαβε αυτές τις δύο θέσεις.
Η ζωή της
Το πατρικό της όνομα ήταν Margaret Hilda Roberts. Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1925 και μεγάλωσε στην πόλη Grantham της κομητείας Λίνκολνσάιρ. Ο πατέρας της ήταν παντοπώλης και αναμιγνυόταν στην τοπική πολιτική ζωή, ενώ ήταν και ιερέας εκκλησίας Μεθοδιστών. Η οικογένειά της ανήκε στο Εργατικό Κόμμα. Είχε και μια μεγαλύτερη αδερφή, την Muriel (1921-2004). Ανατράφηκε ως ευσεβής Μεθοδίστρια.
Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν καλή μαθήτρια. Φοίτησε στο Κολλέγιο Σόμερβιλ και το 1944 γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για να σπουδάσει χημεία και ειδικά κρυσταλλογραφία. Το 1946 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Συντηρητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Οξφόρδης. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε σε διάφορες εταιρίες ως ερευνήτρια χημικός.
Το 1951 παντρεύτηκε τον Ντένις Θάτσερ, έναν διαζευγμένο πλούσιο επιχειρηματία, ο οποίος χρηματοδότησε τις νομικές σπουδές της Μάργκαρετ. Το 1953 γεννήθηκαν τα δίδυμα παιδιά τους, την ίδια χρονιά που η ίδια τελείωσε τις σπουδές της, ειδικευόμενη στο φορολογικό δίκαιο.
Πολιτική σταδιοδρομία
Στο Συντηρητικό Κόμμα
Το 1959 εξελέγη στη Βουλή των Κοινοτήτων και το 1965 ορίστηκε εκπρόσωπος του Συντηρητικού Κόμματος. Υποστήριξε προτάσεις νόμου για την αποποινικοποίηση της ανδρικής ομοφυλοφιλίας, τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, τη διατήρηση της θανατικής ποινής, αλλά ψήφισε ενάντια στη χαλάρωση των νόμων περί διαζυγίου. Άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική υψηλής φορολογίας των Εργατικών, θεωρώντας την βήμα «όχι προς το σοσιαλισμό, αλλά προς τον κομμουνισμό». Διετέλεσε «σκιώδης» υπουργός Μεταφορών και κατόπιν Παιδείας, πριν τις εκλογές του 1970.
Υπουργός Παιδείας
Μετά τη νίκη των Συντηρητικών υπό τον Έντουαρτ Χιθ το 1970, η Θάτσερ έγινε Υπουργός Παιδείας και Επιστήμης. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, περιέκοψε τον Προϋπολογισμό για την Παιδεία, ενώ κατάργησε τη χορήγηση δωρεάν γάλακτος στα σχολεία για παιδιά επτά ως έντεκα ετών. Οι αποφάσεις της αυτές προκάλεσαν κύμα διαμαρτυριών, κατά το οποίο της αποδόθηκε το σύνθημα «Thatcher Thatcher, Milk Snatcher» (Θάτσερ, Θάτσερ, άρπαγας του γάλακτος). Παρά ταύτα, όταν μετά από 30 χρόνια δημοσιεύτηκαν δημόσια έγγραφα εκείνης της περιόδου, όπως συνηθίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποδείχθηκε ότι η ίδια είχε ταχθεί κατά αυτών των κινήσεων, αλλά επρόκειτο για συλλογική πολιτική του κόμματός της.
Αρχηγός της Αντιπολίτευσης
Μετά την ήττα των Συντηρητικών στις εκλογές του 1974, τοποθετήθηκε σκιώδης Υπουργός Περιβάλλοντος. Στις 11 Φεβρουαρίου 1975 εξελέγη Πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος. Στις 19 Ιανουαρίου 1976, σε μια ομιλία της, καταφέρθηκε εναντίον της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Σοβιετικής Ένωσης. Σε απάντηση, σοβιετική εφημερίδα, όργανο του Υπουργείου Άμυνας, της απέδωσε το παρατσούκλι «Σιδηρά Κυρία», το οποίο τη συνόδεψε σε όλη την πολιτική της καριέρα.
Πρωθυπουργός
Μετά την κατάρρευση της Κυβέρνησης Κάλαχαν την άνοιξη του 1979, προκηρύχθηκαν εκλογές και οι Συντηρητικοί κέρδισαν πλειοψηφία 44 εδρών στο Κοινοβούλιο. Στις δημοσκοπήσεις που προηγήθηκαν των εκλογών, φαινόταν ότι οι Συντηρητικοί είχαν το προβάδισμα, όχι όμως και η Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία υστερούσε σε δημοτικότητα έναντι του αντιπάλου της, Τζέιμς Κάλαχαν.
Με τον πολιτικό της σύμμαχο, Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν
Η Μάργκαρετ Θάτσερ έγινε Πρωθυπουργός στις 4 Μαΐου 1979, με βασικό καθήκον την αναστροφή της πτωτικής πορείας της οικονομίας, τον περιορισμό του ρόλου του κράτους στην οικονομία, καθώς και την ανάδειξη του ρόλου της Μεγάλης Βρετανίας στη διεθνή σκηνή, ο οποίος έδινε την εντύπωση ότι συνεχώς έφθινε, από την εποχή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Ιδεολογικά βρισκόταν πολύ κοντά με τον Ρόναλντ Ρήγκαν, ο οποίος το 1980 εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ, θέση στην οποία παρέμεινε ως το 1988. Μαζί, οι δυο ηγέτες αποφάσισαν να εφαρμόσουν τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές συνταγές του οικονομολόγου Milton Friedman – διδάγματα τα οποία είχε ακολουθήσει μοναχά ο δικτάτορας της Χιλής και μετέπειτα φίλος της Μ. Θάτσερ, Αουγκούστο Πινοσέτ.
Η Θάτσερ ακολούθησε σφικτή νομισματική πολιτική, αυξάνοντας τα επιτόκια, προκειμένου να χαμηλώσει τον πληθωρισμό. Έδειξε προτίμηση προς την έμμεση φορολογία, έναντι της φορολογίας εισοδήματος, και αύξησε τον ΦΠΑ στο 15%. Οι αποφάσεις αυτές αύξησαν πολύ την ανεργία, η οποία διπλασιάστηκε ξεπερνώντας τα 2 εκατομμύρια. Το 1982, ο πληθωρισμός είχε πέσει στο 8,6% από 18%, αλλά οι άνεργοι είχαν ξεπεράσει τα 3,6 εκατομμύρια.
Στις 2 Απριλίου 1982, η δικτατορική Κυβέρνηση της Αργεντινής εισέβαλε στα Νησιά Φώκλαντ, τα οποία αποτελούσαν έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας, επί του οποίου όμως η Αργεντινή ήγειρε αξιώσεις ήδη από το 1830. Ξεκίνησε έτσι ο λεγόμενος «Πόλεμος των Φώκλαντ», καθώς η Μάργκαρετ Θάτσερ αντέδρασε σθεναρά, στέλνοντας επιτόπου ναυτική δύναμη για να επανακαταλάβει τα νησιά. Η επιχείρηση, παρά τη μεγάλη απόσταση, στέφθηκε από επιτυχία, προκαλώντας πατριωτική έξαρση στη Μεγάλη Βρετανία.
Ο Πόλεμος των Φώκλαντ, μαζί με μια οικονομική ανάπτυξη που παρατηρήθηκε στις αρχές του 1983, ανέβασαν τη δημοτικότητα της Κυβέρνησης. Εκμεταλλευόμενοι το διχασμό του Εργατικού Κόμματος της εποχής εκείνης, οι Συντηρητικοί πέτυχαν νέα νίκη στις εκλογές του Ιουνίου 1983, κερδίζοντας 42,4% των ψήφων, έναντι 27,6% των Εργατικών.
Στη δεύτερη τετραετία της, η Θάτσερ θέλησε να εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες/νεοσυντηρητικές της αντιλήψεις και για να γίνει αυτό έπρεπε να μειώσει τη δύναμη των συνδικάτων και των επαγγελματικών ενώσεων. Ακολούθησαν απεργίες, με σημαντικότερη την απεργία των ανθρακωρύχων, η οποία διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η Κυβέρνηση παρέμεινε ανυποχώρητη και τα περισσότερα ανθρακωρυχεία έκλεισαν. Η ήττα του συνδικαλιστικού κινήματος των ανθρακωρύχων, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τις ιδιωτικοποιήσεις πάρα πολλών δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, για τη δραστική περικοπή των δημοσίων δαπανών, τη δραματική συρρίκνωση του κράτους Πρόνοιας κλπ.
Τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου 1984 από τύχη διέφυγε τραυματισμό, καθώς η παράνομη οργάνωση των Ιρλανδών εθνικιστών IRA επιτέθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματός της στην πόλη Μπράιτον (Brighton). Από την επίθεση εκείνη σκοτώθηκαν πέντε άτομα και τραυματίστηκαν πολλά άλλα. Η ίδια, σε μια επίδειξη ψυχραιμίας δεν άλλαξε καθόλου το πρόγραμμά της και την άλλη μέρα εκφώνησε κανονικά την προγραμματισμένο της ομιλία στο Συνέδριο.
Η οικονομική της πολιτική σημαδεύτηκε από τη ριζική μείωση του κρατικού παρεμβατισμού, την απελευθέρωση των αγορών, την προώθηση της επιχειρηματικότητας και τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι περισσότερες δημόσιες επιχειρήσεις πωλήθηκαν, με πρώτη την εταιρία τηλεπικοινωνιών British Telecom, η οποία ήταν κρατική από τα τέλη της δεκαετίας του 1940.
Από την άλλη πλευρά, το 1985, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποφάσισε να μην ανακηρύξει τη Μάργκαρετ Θάτσερ επίτιμο διδάκτορά του (όπως συνέβη με όλους τους Βρετανούς Πρωθυπουργούς που ήταν απόφοιτοί του), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή των δαπανών προς την ανώτατη εκπαίδευση.
Οι Συντηρητικοί κέρδισαν και τις βουλευτικές εκλογές του 1987. Το 1988 εκφώνησε ομιλία[3] με θέμα την υπερθέρμανση του πλανήτη, την καταστροφή του όζοντος και την όξινη βροχή. Την ίδια χρονιά αντιτάχθηκε σθεναρά στη διαφαινόμενη συγκεντροποίηση της λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατά τη γνώμη της θα οδηγούσε σε ομοσπονδιακές δομές, ενώ η ίδια υποστήριζε ότι ο ρόλος της ΕΕ έπρεπε να περιοριστεί στη διασφάλιση του ελεύθερου εμπορίου και του ανόθευτου ανταγωνισμού. Η αντιευρωπαϊκή της πολιτική άρχισε να διχάζει το κόμμα της, δημιουργώντας δύο αντίπαλες τάσεις, μια φιλοευρωπαϊκή και μια αντιευρωπαϊκή. Ο διχασμός αυτός έμελλε να αποβεί μοιραίος και για την ίδια.
Από το 1989, η δημοτικότητά της έφθινε πάλι, λόγω των υψηλών επιτοκίων που έπλητταν την βρετανική οικονομία. Η θητεία της Μάργκαρετ Θάτσερ άρχισε και τελείωσε με βία. Το 1990 το Λονδίνο γνώρισε τις μεγαλύτερες ταραχές που είδαν πολλές γενιές στο κέντρο του, εξαιτίας του απεχθούς φορολογικού σχεδίου της. Στις 22 Νοεμβρίου του ίδιου έτους η Θάτσερ διαβαίνει για τελευταία φορά το κατώφλι του Μπάκινγχαμ ως πρωθυπουργός της χώρας.
Συνεργάτες της της έθεταν όρους για την προσχώρηση της στερλίνας στο Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, ενώ ένας βουλευτής έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Η υποψηφιότητα δεν είχε επιτυχία, αλλά 60 βουλευτές ψήφισαν τον αντίπαλό της ή απείχαν, πράγμα που χαρακτηρίστηκε πρωτοφανές. Άλλοι συνεργάτες της επέμεναν ότι μετά από 10 χρόνια πρωθυπουργίας, ακόμη και αυτό ήταν επιτυχία.
Την ίδια χρονιά η Μάργκαρετ Θάτσερ πολέμησε με σφοδρότητα την ταχύτατη Επανένωση της Γερμανίας, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Πτώση
Στην εκλογή νέου προέδρου του, το 1990, το κόμμα των Συντηρητικών ήταν βαθιά διχασμένο, τόσο για το θέμα της Ευρώπης, όσο και για θέματα εσωτερικής φορολογικής πολιτικής. Με αντίπαλο τον πρώην Υπουργό της, Michael Heseltine, η Θάτσερ δεν κατόρθωσε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο και, κατόπιν διαβούλευσης με συνεργάτες της, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μην είναι υποψήφια στον επόμενο γύρο. Στήριξε τον Τζων Μέιτζορ, ο οποίος και εξελέγη. Η ίδια παρέμεινε βουλευτής ως τις εκλογές του 1992.
Μετά την παραίτησή της, δημοσκόπηση έδειξε ότι το 52% των ερωτηθέντων θεωρούσε ότι «έκανε καλό στη χώρα», ενώ το 48% διαφωνούσε.
Η κατοπινή ζωή της
Μετά την απόσυρσή της από την πολιτική, το 1992, η Μάργκαρετ Θάτσερ έλαβε τον τιμητικό τίτλο της Βαρώνης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ο οποίος της εξασφάλισε δια βίου συμμετοχή στη Βουλή των Λόρδων.
Το 2002, ανακοινώθηκε ότι οι γιατροί της της συνέστησαν να μην προβαίνει πλέον σε δημόσιες ομιλίες, για λόγους υγείας. Μικρο-εγκεφαλικά επεισόδια είχαν προκαλέσει ζημιά στην πρόσφατη μνήμη της.
Στις 26 Ιουνίου 2003 πέθανε ο σύζυγός της. Έκτοτε οι δημόσιες εμφανίσεις της αραίωσαν αρκετά. Τον Ιούνιο του 2004 παρακολούθησε την κηδεία του Ρόναλντ Ρήγκαν και εκφώνησε μαγνητοσκοπημένο λόγο. Στις 13 Οκτωβρίου 2005 γιόρτασε τα 80ά της γενέθλια με πάρτυ σε ξενοδοχείο, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου 2007 παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης στην πέμπτη επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη.
Το Φεβρουάριο του 2007 παρέστη σε αποκαλυπτήρια ανδριάντα της στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, ενώ στις 13 Σεπτεμβρίου 2007 προσεκλήθη από τον Πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν για τσάι στην πρωθυπουργική κατοικία στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.
 
apocalypsejohn
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Επόμενος στόχος των τοκογλύφων-δανειστών η υφαρπαγή καταθέσεων και ακινήτων

Η απαγόρευση της συγχώνευσης των τραπεζών Εθνικής και Eurobank που επέβαλε η τρόικα είναι το πρώτο μέρος ενός σατανικού σχεδίου που θέλει να περνάει ο έλεγχος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στα χέρια των δανειστών. Το δεύτερο μέρος είναι η λεηλασία των περιουσιών των Ελλήνων. Αυτός είναι και ο απώτερος στόχος των πολιτικών που επιβάλλονται τα τελευταία χρόνια με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας να τους «ανοίγουν» διάπλατα την πόρτα ως σύγχρονοι «Εφιάλτες».
Με την απόφαση που ελήφθη οι δύο τράπεζες περνούν στον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κάτι που πρακτικά σημαίνει την κρατικοποίηση τους. Από τη στιγμή που το κράτος είναι χρεοκοπημένο, άρα έρμαιο των δανειστών και οι πολιτικοί είναι υποταγμένοι και υποχείρια αυτών, είναι προφανές πώς και το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας παραδίδεται βορά στα ξένα συμφέροντα. Μιλάμε για καθαρή παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Όταν η γερμανική Deutsche Bank ή κάποια άλλα πιστωτικά ιδρύματα ή Funds που οι ρόλοι και οι προθέσεις τους στο διεθνές οικονομικό σύστημα αμφισβητούνται βάλουν στο χέρι τις Ελληνικές τράπεζες, τότε θα μπορούν και να εξουσιάζουν πλήρως τον Ελληνικό λαό. Θα μπορούν να χρηματοδοτούν τις τράπεζες με κατάσχεση των καταθέσεων, να δημεύουν τις καταθέσεις για την αποπληρωμή υποχρεώσεων και να εκβιάζουν τους πολίτες με τις υποθήκες που διατηρούν.
Το 80% των Ελλήνων, ίσως και περισσότερο, έχουν δάνεια στα πιστωτικά ιδρύματα. Ένα μεγάλο μέρος αυτών είναι ενυπόθηκα. Δεν θα έχουν κανένα ενδοιασμό οι δανειστές να ξεπουλήσουν όσο όσο τα σπίτια ή την κινητή και ακίνητη περιουσία των δανειοληπτών για να πάρουν πίσω έστω ένα μικρό ποσοστό από τα χρεωστούμενα. Άλλωστε με χρήματα πάλι των πολιτών ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες.
Επίσης, όλες οι συναλλαγές και οι μισθοδοσίες καταβάλλονται μέσω των τραπεζών. Σε περίπτωση οφειλής προς το Δημόσιο θα προβαίνει η τράπεζα κατ’ άνωθεν εντολή σε άμεση κατάσχεση της μισθοδοσίας (όχι ότι δεν μπορεί να το κάνει τώρα, αλλά κρατούνται κάποια προσχήματα) χωρίς καμία ενημέρωση.
Οι Έλληνες δεν θα μπορούν να διασφαλίσουν απολύτως τίποτε. Θα είναι αφημένοι στις ορέξεις των τοκογλύφων δανειστών.
Αυτό κατάφερε η κυβέρνηση με τη συμφωνίας διάλυσης του deal Εθνικής και Eurobank που δημιουργούσε προϋποθέσεις οικοδόμησης ενός ισχυρού τραπεζικού ιδρύματος δύσκολα εξαγοράσιμου στη χώρα. Ο κ. Στουρνάρας κατά τα άλλα δηλώνει πώς «δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις» και περιμένει την ανάπτυξη, όταν στεγνώνει εντελώς η αγορά από ρευστό, οι πολίτες τρέχουν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους και οι ξένες εταιρείες στρίβειν όπως όπως…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκλογές Σκοπίων: Το VMRO-DPMNE κέρδισε 56 δήμους, το SDSM 4

«Σε αντίθεση με τις εκλογές προ τεσσάρων ετών, όταν κερδίσαμε σε 55 δήμους, τώρα έχουμε έναν επιπλέον. Το 2009 μας ψήφισαν 406 χιλιάδες ψηφοφόροι, ενώ τώρα 445 χιλιάδες. Αυτή είναι η νίκη της Δημοκρατίας και των πολιτών της χώρας. Κέρδισαν τα


 έργα και χτυπήθηκαν οι υποσχέσεις, κέρδισε η ειλικρινή στάση απέναντι στους πολίτες και χτυπήθηκε η αντίληψη που έχουν για την εργασία», είπε ο ηγέτης του κόμματος VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Ντνέβνικ.

«Το VMRO-DPMNE πραγματοποίησε μια ιστορική νίκη στις τοπικές εκλογές, κερδίζοντας σε 56 δήμους της χώρας (από τους 80) και έλαβε ένα ρεκόρ στον αριθμό ψήφων, 445.0000, που αντιπροσωπεύει τα καλύτερα αποτελέσματα που μπορεί να πετύχει ένα κόμμα ή ένας συνασπισμός στις τοπικές εκλογές», αυτό ανακοίνωσε αργά χθες το  βράδυ ο αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι σε μήνυμά του  συνοψίζοντας τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το SDSM, και οι εταίροι του συνασπισμού του έχουν πιθανόν ισχύ σε τέσσερις δήμους στο Ράνκοβτσε, Κουμάνοβο, Στρούμιτσα και Κέντρο. Ο αρχηγός του SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι σε ομιλία του τόνισε ότι  για το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα οι εκλογές πρέπει να κηρυχθούν παράνομες.

«Η χώρα δεν είναι ούτε ελεύθερη ούτε δημοκρατική. Δεν υπάρχει ελευθερία και δημοκρατία, όταν γίνεται τέτοια κατάχρηση των κρατικών θεσμών, που τέθηκαν εξ ολοκλήρου στην υπηρεσία του κυβερνώντος κόμματος, όταν το δημόσιο χρήμα δαπανάται για ένα κόμμα, όταν υπάρχει σφετερισμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Για μας οι εκλογές δεν ήταν ούτε ελεύθερες, ούτε δίκαιες. Τα αποτελέσματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε ο Τσερβένκοφσκι.

Το αλβανικό κόμμα DUI,  νίκησε στους περισσότερους δήμους, όπου είχε υποψήφιούς του. Βγήκε νικητής σε οκτώ δήμους, στο Τέτοβο, Τσαΐρ, Στουντενίτσανι, Αρατσίνοβο, Βραπτσίστε, Μπρένιτσα και στο Γκόστιβαρ. Και με τους δήμους αυτούς έχει την κυριαρχία τελικά σε 15 δήμους.

Το έτερο αλβανικό κόμμα το DPA κέρδισε στην Στρούγκα.

Τα αποτελέσματα προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια μεταξύ των αντιπολιτευόμενων του SDSM. Πρώτη αντίδραση ήταν από τον Ιγκόρ Ιβανόφσκι, μέλος της εκλογικής ηγεσίας του κόμματος που δήλωσε ότι σημειώθηκαν παρατυπίες στον πρώτο γύρο με αποκορύφωμα αυτών στο δεύτερο γύρο.

«Υπήρξε δωροδοκία, αγοράστηκαν ψήφοι, διοργανώθηκε μεταφορά των ψηφοφόρων με κυβερνητικά οχήματα και σε αυτήν συμμετείχε μεγάλο μέρος της αστυνομίας», είπε ο Ιβανόφσκι εκ μέρους του SDSM.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν μικρότερη του πρώτου γύρου, ίσως, λόγω του άσχημου καιρού της Κυριακής.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Διαμαρτυρία δυνάμεων του ΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ

Διαμαρτυρία μπροστά από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Πτολεμαϊδα πραγματοποιούν σήμερα στις 11 το πρωί το Συνδικάτο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων υπηρεσιών Εορδαίας, το Σωματείο εργαζομένων και εργατοτεχνιτών στην ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας καθώς και η επιτροπή οικοδομών του ΠΑΜΕ. Διεκδικούν το δικαίωμα όλων των ανέργων στο ταμείο ανεργίας με την κατάργηση του νόμου που θέτει ως όρο τα 450 ένσημα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς προϋποθέσεις. Επίσης να μην πληρώσει κανείς άνεργος φόρους και χαράτσια και να μην διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΗΠΑ: Με νόμο ονομάζουν την παιδοφιλία «σεξουαλικό προσανατολισμό»

Η Δημοκρατική Γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Jackie Speier*, θέλει να γίνει ομοσπονδιακός ένας πολιτειακός νόμος που απαγορεύει την παροχή συμβουλών προκειμένου να αλλάξει ο «σεξουαλικός προσανατολισμός» ενός ατόμου.
Αυτό μπορεί σε κάποιους να μην ακούγεται και πολύ ακραίο, αλλά η παιδοφιλία θεωρείται και αυτή ένας «σεξουαλικός προσανατολισμός» σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με τη γλώσσα του νομοσχεδίου, ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας μπορεί να τιμωρηθεί, αν προσπαθήσει να αλλάξει τη συμπεριφορά ενός παιδεραστή ή ενός ομοφυλόφιλου ατόμου ή να μιλήσει αρνητικά για τη συμπεριφορά τους που σχετίζεται με τη σεξουαλικότητά τους. Το νομοσχέδιο καλεί τις πολιτείες να απαγορεύουν τις προσπάθειες να αλλάξουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ανηλίκου, ακόμη και αν το ζητάει ο ανήλικος (!), καθώς κάτι τέτοιο είναι "επικίνδυνο και επιβλαβές"...
Το κείμενο της νομοθεσίας δεν απαγορεύει ειδικά την θεραπεία ‘μετατροπής ενός ομοφυλόφιλου’. Αλλά, απαγορεύει γενικά, τις προσπάθειες να αλλάξει ο «σεξουαλικός προσανατολισμός» ενός ατόμου. "Ως προσπάθειες αλλαγής του σεξουαλικού προσανατολισμού θεωρείται η οποιαδήποτε πρακτική ψυχικής υγείας που επιδιώκει να αλλάξει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου », λέει το νομοσχέδιο.
Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπάθησαν να προσθέσουν μια τροποποίηση στο νομοσχέδιο που να διευκρινίζει ότι, «η παιδοφιλία δεν καλύπτεται ως προσανατολισμός». Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί επικράτησαν. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Alcee Hastings** (φωτο), δήλωσε ότι κάθε «εναλλακτικός σεξουαλικός τρόπος ζωής» θα πρέπει να προστατεύεται από το νόμο, και ως εκ τούτου αποφάσισε ότι η παιδοφιλία είναι ένας «σεξουαλικός προσανατολισμός» που πρέπει να αντιμετωπιστεί το ίδιο όπως η ομοφυλοφιλία.
«Αυτή η γλώσσα είναι τόσο ευρεία και ασαφής, που αναμφισβήτητα θα μπορούσε να περιλαμβάνει όλες τις μορφές του σεξουαλικού προσανατολισμού, συμπεριλαμβανομένης της παιδοφιλία», δήλωσε ο Brad Dacus, πρόεδρος του Pacific Justice Institute. "Δεν είναι μόνο ο προσανατολισμός που προστατεύεται - η συμπεριφορά που σχετίζεται με τον προσανατολισμό προστατεύεται επίσης."
* Η Karen Lorraine"Jackie" Speier γεννήθηκε το 1950 στο Σαν Φρανσίσκο. Η μητέρα της Nancy (Kanchelian) ήταν αρμενικής καταγωγής και ο πατέρας της Manfred "Fred" Speier ήρθε από την Γερμανία και ήταν εβραϊκής καταγωγής. Η Speier υποστηρίζει τις αμβλώσεις και τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων ενώ είναι κατά της οπλοχρησίας.
Διάβασε: Νέος νόμος στις ΗΠΑ προστατεύει παιδόφιλους και λοιπούς "εναλλακτικούς"
** Όπως θα διαβάσετε στο παραπάνω άρθρο, ο κύριος αυτός (Hastings) είναι ένθερμος υποστηρικτής του νέου νόμου περί "Εγκλημάτων Μίσους", ο οποίος προωθεί τα οργουελιανού τύπου «εγκλήματα σκέψης» (“thought crimes”) και ο οποίος θα προστατεύει ακόμα και από «προσβλητικές» φράσεις ή συμπεριφορές, όχι μόνο τους ομοφυλόφιλους αλλά και άλλες 547 λεγόμενες "παραφιλίες", μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ηδονοβλεψίες, κτηνοβάτες, νεκρόφιλοι και – φυσικά - παιδόφιλοι.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνεδρίαση θρίλερ στο Χρηματιστήριο

Σε δραματική εξελίσσεται η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να φλερτάρει συχνά με τις 799 μονάδες σπάζοντας το ψυχολογικό φράγμα των 800 μονάδων.
Μεγάλη ήταν η βουτιά για την Εθνική και την Eurobank στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι δύο τράπεζες σημειώνουν απώλειες 30%.
Οι επενδυτές προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης των δύο τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Οι δύο τράπεζες συμπαρασύρουν ολόκληρο τον κλάδο με την Alpha Bank να χάνει 10,53% και την Πειραιώς 8,13%.
 
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

«Χαμός» στις δημοτικές εκλογές στα Σκόπια- Σλάβοι από Αλβανία ψηφίζουν για δήμαρχο Σκοπίων

Σλάβοι, πολίτες της Αλβανίας, καταγόμενοι από την Κορυτσά, βρέθηκαν σε εκλογικό κέντρο των Σκοπίων προκειμένου να ...ψηφίσουν για την ανάδειξη του δημάρχου του Δήμου του Κέντρου της πόλης των Σκοπίων.


Τα στοιχεία τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν εκδοθεί τον περασμένο μήνα στον αναφερόμενο Δήμο και φέρονται όλοι δημότες του διαμερίσματος αυτού.
Μόλις ψήφισαν- γράφει το σκοπιανό κείμενο- εξαφανίστηκαν με... συνοδεία της αστυνομίας.

Μια ομάδα τέτοιων ψηφοφόρων από την Κορυτσά της Αλβανίας, εμφανίσθηκε στο εκλογικό κέντρο της πόλης των Σκοπίων και ψήφισε στις 5 το απόγευμα, γράφει το A1on.

Πρόκειται για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Κέντρου των Σκοπίων, όπου οι πολιτικές δυνάμεις της κυβερνώσας παράταξης του Νίκολα Γκρούεφσκι πράττει τα πάντα για να μην χάσει τον κυρίαρχο δήμο.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Σκοπιανοί έχουν απαιτήσεις από το Δήμαρχο Φλώρινας

www.echedoros-a.gr«Δεν καταλαβαίνω, δεν ομιλώ άλλη γλώσσα πλην της ελληνικής και της ιταλικής», μας απάντησε στερεότυπα στα αγγλικά, ο Δήμαρχος της Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος, στην κλήση του τηλεφώνου, γράφει η σλαβική εφημερίδα Dnevnik των Σκοπίων και συνεχίζει:

«Θέλαμε να πληροφορηθούμε πότε θα συζητηθεί, η εκμάθηση της σλαβικής γλώσσας στους κατοίκους της Μελίτης (στο σλαβικό κείμενο 'Οβτσάρανι'- «Овчарани») σε σχετικό αίτημα που κατατέθηκε στο γραφείο του και στο περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας στις 26 Μαρτίου».

Προφανώς, - γράφει το σλαβικό κείμενο- η γλώσσα δεν ήταν το πρόβλημα διότι  η επικοινωνία αυτή των πέντε λεπτών συζήτησης πραγματοποιήθηκε στα αγγλικά.

Ζητήσαμε να μιλήσουμε μέσω κάποιου άλλου υπάλληλου, αλλά επέμενε πάλι ο διάλογος να γίνει στα ελληνικά ή στα ιταλικά.

Ο Σλάβος δημοσιογράφος του ‘Ντνέβνικ’,  επέμενε να ομιλήσουν στα σλαβικά αλλά ο Δήμαρχος απαντούσε ότι τη μόνη ξένη γλώσσα που γνωρίζει ήταν τα ιταλικά και τους παρέπεμψε στο γραμματέα του.

Σε αυτόν ο δημοσιογράφος ανέφερε (στα αγγλικά)  τι θα γίνει με το θέμα των κατοίκων χωριών της Φλώρινας που έχουν σλαβική καταγωγή και ζητούν να έχουν εκπαίδευση στη σλαβική γλώσσα, σύμφωνα με αίτημα που κατέθεσε ο Πάντε Ασλάκοφ από τη Μελίτη πριν από δεκαπέντε ημέρες, γράφει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απαγόρευση αλιείας στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, στη Λίμνη Περδίκα και στο γεώφραγμα Πραμόριτσας του Νομού Κοζάνης για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανακοινώνεται ότι:
           
            1. Απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας, επαγγελματικής και ερασιτεχνικής  με κάθε μέσο και αλιευτικό εργαλείο:
            α) Στη λίμνη Πολυφύτου κατά το χρονικό διάστημα 25/4/2013 και ώρα 24:00 έως και 10/6/2013 μέχρι την γέφυρα Αιανής – Ρυμνίου. Στις 26-4-2013 δε θα υπάρχουν στην λίμνη ούτε εργαλεία ούτε αλιευτικά σκάφη.
            β) Στο υδάτινο τμήμα της λίμνης Πολυφύτου που οριοθετείται από την νοητή γραμμή μεταξύ της Τ.Κ. Ρυμνίου και της Τ.Κ. Καισαρειάς έως και το φράγμα Ιλαρίωνα κατά το χρονικό διάστημα από 25-4-2013 και ώρα 24:00 έως 30-7-2013. Στις 26-4-2013 δε θα υπάρχουν στην λίμνη ούτε εργαλεία ούτε αλιευτικά σκάφη.
            γ) Στην λίμνη Περδίκα κατά το χρονικό διάστημα από 25/4/2013 έως και 10/6/2013.
            δ) Στο γεώφραγμα της Πραμόριτσας κατά το χρονικό διάστημα από 25/4/2013 έως και 10/6/2013.
            2. Κατά την απαγορευτική περίοδο αλιείας οι αλιείς υποχρεούνται να μεταφέρουν τα αλιευτικά τους σκάφη και εργαλεία στα σπίτια τους.
            3. Η τήρηση της παρούσης έχει ανατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές του Νομού μας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι παραβάτες διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν.Δ. 420/70, 1740/87 και 2040/92.
                                                                                                    O Διευθυντής
Ο Προϊστάμενος Αλιείας                                  Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής
                                                                                                   α/α
                                                                          
   Μαργαρίτης Γεώργιος                                              Δούρδας Αναστάσιος
 
 
ai-vres
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ''Πλημμύρισε'' η Καστοριά - Βγήκε με την βάρκα του στους δρόμους (Φώτο)

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Αυτά είχαν συμβεί πριν από μερικά χρόνια στο πάρκινγκ απέναντι από την Νομαρχία όταν είχε ξεχείλισε η λίμνη μετά συχνές βροχοπτώσεις. Δείτε φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Τάκη Κλαζίδη.







svouranews
Διαβάστε περισσότερα » »