Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Απίστευτη επίθεση Κουκουλόπουλου στην Κυβέρνηση!


- Σκληρότερος και από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο κοζανίτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ!
- Τι είπε στην εκπομπή του Αλέξανδρου Τριανταφυλίδη, στην ΕΡΤ-3

Ρίξτε μια ματιά σε κάποιες από τις ατάκες του...
- Κανείς δεν είναι γεννημένος υπουργός. Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ξέρουν πολύ καλύτερα το κράτος από τους υπουργούς.
- Στο 18μηνο που κυβερνάμε η κατάσταση στο κράτος έχει χειροτερέψει αφάνταστα.
- Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κατεβάσει τα μολύβια και εμείς άδωμεν...
- Υπάρχει υπερεπείγουσα ανάγκη να λειτουργήσει το κράτος.
- Ερώτηση: Δηλαδή δε λειτουργεί;
- Απάντηση: Όχι.
- ΕΡ: Θα ψηφίσετε το νόμο περί απολύσεων στο Δημόσιο;
- ΑΠ: Εγώ για να ψηφίσω θα πρέπει να δω, αυτοί που μέτρησαν τους δημοσίους υπαλλήλους (οι Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου δηλαδή), τι μπορούν να κάνουν, για να τους αξιοποιήσουν. Εάν δεν μπορούμε και αυτό να αντιμετωπίσουμε πριν πάμε σε απολύσεις, ε, τότε ο Θεός και η ψυχή μας...
- (Σε άλλο σημείο της εκπομπής): Λόγω του "Καλλικράτη", σε 30 νομούς της χώρας δεν μπορεί να βγει άδεια ούτε για ασανσέρ. ΣΧΟΠ δεν υπάρχει πουθενά, οπότε κανείς δεν μπορεί να εκδώσει οικοδομική άδεια.
- ΕΡ: Εσείς, αυτό που περιγράφετε είναι ένα μπάχαλο...
- ΑΠ: Εσείς πώς αλλιώς θα το περιγράφατε;
Διαβάστε περισσότερα » »

Θέλουμε το ίδιο και εδώ..!Φυλάκιση 16 μηνών για πρώην υπουργό της Βρετανίας


Μπορεί εδώ στην Ελλάδα να κάνουμε προανακριτικές και εξεταστικές για να βρούμε που πάνε οι μίζες εκατομμυρίων, στην Βρετανία σε πάνε μέσα και για λίγα ευρώ.. Πρωην υπουργός επί κυβερνήσεων των Εργατικών,καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών για...

απάτη. Δεν είναι ανέκδοτο!! Ο Βρετανός Έλιοτ Μόρλεϊ καταδικάστηκε για δύο κατηγορίες λογιστικής απάτης τον περασμένο μήνα. Ο πρώην υπουργός που κατείχε υπουργικά πόστα μεταξύ του 1997 και του 2006, διεκδικούσε 800 λίρες τον μήνα επί 3,5 χρόνια για την αποπληρωμή στεγαστικών δανείων και μιας υποθήκης στο σπίτι του στο Ουίντερτον του Λίνκονσαϊρ. Όμως το ύψος των τόκων που πλήρωνε ήταν στην πραγματικότητα πολύ χαμηλότερο και κυμαινόταν από 5 ως 50 λίρες τον μήνα. Όταν η υποθήκη αποπληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2006 ο Μόρλεϊ συνέχισε να ζητά κάθε μήνα 800 λίρες, κάτι που ο δικαστής που έκρινε την απόφαση περιέγραψε ως «μεγάλη ατιμία».

Ο Μόρλεϊ είχε κάνει λόγο για «λογιστική απροσεξία», όταν είχαν αποκαλυφθεί οι αιτήσεις του για την κάλυψη των εξόδων αυτών. Το Εργατικό κόμμα ανέφερε πως ήδη διέγραψε τον Μόρλεϊ από μέλος του και τον αποπέμπει από τις τάξεις του. Ο Μόρλεϊ είναι ο πρώτος πρώην υπουργός ο οποίος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο των εξόδων που κάλυπταν παράνομα μέλη της βουλής των κοινοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτή η χώρα χρειάζεται 300 Έλληνες εθελοντές για να σωθεί. Δεν υπάρχουν;

Η  άλλοι  300  Ανθέλληνες  Αι  σιχτίρ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιό είναι το κρυφό μήνυμα στην πρώτη σελίδα του Facebook;


Aυτή είναι η πρώτη σελίδα του Facebook, όπως την γνωρίζουνε όλοι.
Έως εδώ όλα καλά. Τί θα γινόταν όμως αν σας λέγαμε ότι πίσω από αυτή την γνώριμη εικόνα, κρυβόταν ένα μήνυμα και μάλιστα όχι ιδιαίτερα “αθώο”;
Έρευνα έδειξε ότι πίσω από την αθώα αυτή αρχική σελίδα του....
Facebook κρύβεται ένα μήνυμα που μόνο το υποσυνείδητο του ανθρωπίνου εγκεφάλου μπορεί να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει χωρίς την έγκριση του ατόμου.
Πρόκειται για την λέξη… SEX, όπως σχηματίζεται αν ενώσουμε με γραμμές τα ανθρωπάκια στην φωτογραφία.
Η έρευνα με άλλα λόγια, αναφέρει ότι ο εγκέφαλος του ανθρώπου αφομειώνει κατευθείαν την “είδηση”, ανοίγοντας λογαριασμό στο συγκεκριμένο site, που μέχρι στιγμής κοστολογείται πάνω από τα 70 δις δολάρια!
Δεν είναι τυχαίο που μέσα από το facebook κλείνονται και ..ραντεβού!
Μεγάλη επιρροή ο Ντομινίκ τελικά!
Διαβάστε περισσότερα » »

300 έλληνες - www.300ellines.org

Διαβάστε περισσότερα » »

Επένδυση 40 εκατομμυρίων ευρώ για εξόρυξη ζεόλιθου στην Ορεστιάδα

 

Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των αστικών λυμάτων και των βιομηχανικών υγρών αποβλήτων, εξυγιαίνει τα υδάτινα οικοσυστήματα, βελτιώνει τις αγροτικές καλλιέργειες, ενώ βρίσκεται ακόμη και στα συμπληρώματα διατροφής. Ο λόγος για το ζεόλιθο, ένα σπουδαίο ορυκτό, για το οποίο οι ανάγκες της χώρας υπολογίζονται σε τουλάχιστον 100.000 τόνους και καλύπτονται αποκλειστικά από εισαγωγές από γειτονικές χώρες.
Τις ανάγκες αυτές αναμένεται να ικανοποιήσει μια....
μεγάλη επένδυση στον ακριτικό Έβρο, όπου υπεγράφη σήμερα από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Θύμιο Σώκο, και τον εκπρόσωπο ιδιωτικής εταιρείας η σύμβαση μίσθωσης δημόσιας λατομικής έκτασης 160 στρεμμάτων του ορυκτού ζεόλιθου, στη θέση «Παλαιοχώραφα» του Δημοτικού Διαμερίσματος Πετρωτών του Δήμου Ορεστιάδας.
Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η μίσθωση του λατομικού χώρου θα φέρει άμεσα αναπτυξιακά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία, με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης από την εξόρυξη και την επεξεργασία των κοιτασμάτων.
Η τελική επένδυση, μετά την έναρξη λειτουργίας του λατομείου, θα φθάσει σταδιακά στο ποσό των 40.000.000 ευρώ. Άλλωστε, η παραγωγή του λατομείου σε πλήρη ανάπτυξη αναμένεται να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες και να δώσει τη δυνατότητα εξαγωγικής δραστηριότητας σε τρίτες χώρες.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή των Πετρωτών του Έβρου το ορυκτό αυτό παρουσιάζει μια εξαιρετική ιδιαιτερότητα. Σύμφωνα με επιστημονικές αναλύσεις, είναι πολύ μεγάλης καθαρότητας κι αυτό το καθιστά μοναδικό και ασυναγώνιστο στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά.
Διαβάστε περισσότερα » »

''ΑΠΕΙΛΗ ΄΄ΑΠΌ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ...ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ 
Το ΥΠΕΞ της T.C. αναφέροντας πως τις τελευταίες μέρες ήρθαν στην επικαιρότητα τα υπάρχοντα θέματα του Αιγαίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία δηλώνει πως ¨Μέχρι την επίλυση αυτών των θεμάτων είναι σημαντικό να αποφεύγονται οι μονόπλευρες κινήσεις που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ειρήνη και...   στη σταθερότητα της περιοχής και ζημιώνουν την θετική ατμόσφαιρα ανάμεσα στις... δύο χώρες¨
      
Ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε πως τις τελευταίες μέρες ήρθαν στην επικαιρότητα τα υπάρχοντα θέματα του Αιγαίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και πως « Είναι γνωστό πως στο Αιγαίο υπάρχουν αλληλοσυνδεόμενα θέματα. Η θέση της χώρας μας για την θάλασσα του Αιγαίου είναι σαφής και αυτό πρέπει να το ξέρουν όλες οι σχετιζόμενες πλευρές» .
Ο εκπρόσωπος ανέφερε πως η επιθυμία είναι η θάλασσα του Αιγαίου να αποτελέσει ¨πεδίο ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας¨ και συνέχισε λέγοντας πως ¨ Διατηρούμε την απαραίτητη πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα, ώστε όλα τα θέματα του Αιγαίου να επιλυθούνε με συμφωνία από τις δύο πλευρές, στην βάση των κοινών συμφερόντων, με τρόπο ειρηνικό και μόνιμο .Μέχρι την επίλυση αυτών των θεμάτων είναι σημαντικό να αποφεύγονται οι μονόπλευρες κινήσεις που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ειρήνη και στη σταθερότητα της περιοχής και ζημιώνουν την θετική ατμόσφαιρα ανάμεσα στις δύο χώρες.¨.
Σχόλιο : Προφανώς αναφέρονται σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι. Την κυριότητα των οποίων αμφισβητεί η Τουρκία επειδή λέει δεν αναφέρεται ρητά πουθενά η μεταβίβαση τους προς την Ελλάδα. Αλήθεια για την Κωνσταντινούπολη υπάρχει κάποια συμφωνία μεταβίβασης κυριότητας ; Μήπως να συζυτήσουμε και για την Πόλη;
TourkikaNea.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπάρχει νέα μυστική συμφωνία της χώρας μας με το ΔΝΤ, έχει ήδη ληφθεί και αλλάζει εντελώς την κατάσταση!

Την ώρα που η συζήτηση έχει πάρει φωτιά για τον αν η Ελλάδα θα εξασφαλίσει ή όχι την 5η δόση του πακέτου στήριξης μία αποκλειστική πληροφορία βόμβα
που έφτασε στο XrimaNews.gr κάνει λόγο για μία νέα συμφωνία που έχει ήδη ληφθεί και που αλλάζει εντελώς την κατάσταση όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τώρα.
Σύμφωνα.....
με αξιόπιστη πηγή με γνώση των συζητήσεων και των συμφωνιών κυβέρνησης – Τρόικας αλλά και με γνώση όσων συζητήθηκαν σχετικά με το ελληνικό θέμα στο ecofin, τη Δευτέρα έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η πρόταση για ένα νέο ξεκίνημα με 'ακύρωση' του παλιού μνημονίου και με τη συμφωνία για ένα νέο το οποίο θα περιλαμβάνει το υπόλοιπο του ποσού που δεν έχει δοθεί με επιπλέον το ποσό που η Ελλάδα θα χρειαστεί για να καλύψει όλες τις δανειακές της ανάγκες μέχρι και τον Ιούλιο του 2013.

Το μνημόνιο αυτό θα χρειαστεί να εγκριθεί εκ νέου από τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται όλοι οι νέοι όροι που έχει απαιτήσει η Τρόικα και με τους οποίους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφωνία της κυβέρνησης ακόμη και στο άκρως ευαίσθητο θέμα των καλυμμένων ομολόγων τα οποία δεσμεύουν δημόσια περιουσία παρέχοντας επιπλέον στους δανειστές μία σειρά άλλων εξαιρετικά σημαντικών δικαιωμάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ξεπεραστεί ακόμη και το θέμα της συναίνεσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ότι πλέον δεν υπάρχει ανυπέρβλητο εμπόδιο για την υλοποίηση του νέου σχεδίου. Παρόλα αυτά μένει η υπογραφή του από το υπουργικό συμβούλιο, το θέμα του τρόπου με τον οποίο θα γίνει η επικοινωνία του στον κόσμο, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας και μία σειρά άλλων παραγόντων που πάντα υπάρχουν.
Έτσι, στο ερώτημα του τίτλου του άρθρου, σύμφωνα με τις πλήροφορίες η 5η δόση τελικά δε θα δοθεί ποτέ αλλά αντί αυτής θα δοθεί η 1η δόση από ένα νέο μνημόνιο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι γίνετε όταν σε παγκόσμια χαρτονομίσματα παρουσιάζετε η τροχιά Του Νιμπιρου?

 Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ότι υπάρχει σχέδιο με την ελλειπτική τροχιά ενός πλανήτη! Μήπως αυτή η αναφορά μας μιλαει για τον Πλανήτη Χ ..για τον πλανήτη Νιμπιρου.Δείτε το βίντεο και συνεχίστε πιο κάτω για να δείτε ακομα πιο πολλά μυστήρια στα ελβετικά φράγκα!





Άλλα υπάρχουν και άλλα στοιχεία στα ελβετικά φράγκα. Υπάρχουν σχέδια που δείχνουν ψηλόλιγνες ανθρωποειδής φιγούρες με μακριά λεπτά πρόσωπα , χαρακτηριστικά γνωστά από τα βιβλία και τις έρευνες  που είχαν οι Ανουνακι!! Συνεχίστε στο read more


Τι γνωρίζει η ελβετική Κυβέρνηση και δίνει αυτή την κωδικοποιημένη πληροφορία? Και γιατί το κάνει? 






Από ότι εμείς γνωρίζουμε από έρευνες που δεν θεωρεί το κατεστημένο ως φερέγγυες  μέχρι σήμερα , οι Αννουνακι έδωσαν στους Μάγιας  το ημερολόγιο τους ,και στους αρχαίους βαβυλώνιους  την μέθοδο
μέτρησης και κατανόησης του Ηλιακού συστήματος .Ακόμα λέγετε ότι έχτισαν τις μεγάλες πυραμίδες ως μια μέθοδο μέτρησης της αλλαγής και της μετατόπισης των πόλων με βάση μέτρησης μια παλαιότερη μετατόπιση!! Άλλα είναι αυτά τα μονα που γνωρίζουμε?..Η γνωρίζουμε κάποιο κομμάτι μόνο της αληθείας?

Κοντινό στη  ανθρωπόμορφη φιγούρα


Δεν σταματάει όμως εδώ το θέμα με τα χαρτονομίσματα ,ας δούμε το ιρακινό δηνάριο!

Ο νιμπιρου για τους βαβυλώνιους ήταν το σόμα του θεού Μαρντουκ! Ο όρος νιμπιρου έχει παρθεί απο τις σουμερικές πλάκες η οποίες γράφτηκαν πριν 5.000 χρόνια!


Ο ακριβής όρος Νιμπιρου σημαίνει "ο πλανήτης που διασταυρώνεται" και συνήθως το σύμβολο του ήταν είτε ένας σταυρός η διάφοροι φτερωτοί δίσκοι!


Ο σουμερικός πολιτισμός αναπτύχθηκε στις εύφορες πεδιάδες ανάμεσα στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη στη νοτιά πλευρά του σημερινού Ιρακ!


the image of Marduk
Η πραγματική εικόνα του Marduk (Nibiru) είναι κρυμμένη σε μια σκιά στη αριστερή πλευρά του νομίσματος  του Ιράκ...είναι εκεί κριμένο πολύ καιρό στην σκιά!! (για όσους καταλαβαίνουν περισσότερα)


Πιστεύουμε  ότι η σύνδεση της εικόνας του Marduk και η σύνδεση με τον  Nibiru (πλανήτης Χ) που έγινε από το αρχαίους  βαβυλώνιους οπως  και το γεγονός ότι η εικόνα είναι κριμένη εκεί… στις σκιές στο ιρακινό Δηνάριο , μπορεί να σημαίνει κάτι πολύ  περισσότερο από μια  σύμπτωση!


Μήπως τελικά μας έχουν προειδοποίηση?


Μήπως υπάρχουν κάποιες μυστικές ομάδες που δεν μπορούν φανερά να μιλήσουν άλλα προσπαθούν να μας δώσουν σημάδια ώστε να τα κατανοήσουμε και να πάρουμε τα μέτρα μας?


Θα ήταν σωστό να σκεφτούμε οτι μπορεί μια κλειστή ομάδα κάποιον καλλιτεχνών ,όπως των ανθρώπων που σχεδιάζουν τα νομίσματα να προσπαθεί μέσα από το δηνάριο να μας πει κοιτάξτε και προστατευτείτε? Γιατί μέσα στην σκιά κριμένος ο μαρντουκ? Είναι όπως ακριβώς μας πλησιάζει!! Μέσα από την σκιά και ξαφνικά θα γίνει αντιληπτός!!


Τι γίνετε εάν οι κυβερνήσεις του κόσμου ξέρουν όλη την αλήθεια και ότι όπου να ναι είναι έτοιμο ένα καταστροφικό γεγονός να συμβεί ?Δεν θα μπορούσαν ποτέ να πουν την αλήθεια μιας και θα υπήρχε τεράστια κοινωνική αναστάτωση ,αναρχία κοκ...Με ποιο τρόπο θα αποφάσιζαν να  πληροφορήσουν για μια μεγάλη καταστροφή?  Μήπως με ένα κρυφό συμβολισμό ώστε να καταφέρουν αν επιβιώσουν μόνο όσοι ήταν ικανοί να καταλάβουν?
Δηλαδή σκεφτείτε ότι ακομα και οι χειρότερη άνθρωποι στον κόσμο έχουν τύψεις , ακομα και οι Ιλλουμινατοι θα πρέπει να μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια..άρα μήπως ο συμβολισμός είναι ένας χάρτης σωτηρίας ?


Αν θυμηθώ και το βίντεο του Jesse Ventoyra που μιλάει ξεκάθαρα για το ότι "γνωρίζουν ότι θα πεθάνουν δισεκατομμύρια άλλα θέλουν  μόνο όσους έχουν "αντίληψη" να επιβιώσουν!
Πριν δείτε το βίντεο και τα χαρτονομίσματα κοιτάξτε και κάποιες άλλες έρευνες του Κατοχικα Νεα σε σχέση με τον κομήτη Ελενιν (διασταυρώνετε με αστεροειδή!!) και με της ευθυγραμμίσεις πλανητών και τους σεισμούς!!! 


ΕΛΕΝΙΝ


ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΙ



Το Ιρακινό νόμισμα με τον "Μαρντουκ" κριμένο στην σκιά!!


Διαβάστε περισσότερα » »

2012- Μια συναρπαστική χρονιά!(;)Βίντεο

Μια από τις πιο συναρπαστικές χρονιές στην ανθρώπινη ιστορία,προδιαγράφεται να είναι το 2012 σύμφωνα με προφητείες και θεωρίες των απανταχού συνομοσιολόγων.

Αλλαγή των πόλων,σύγκρουση με τον πλανήτη Νιμπιρου,σεισμοί...



τσουνάμι,φυσικές καταστροφές ,ηλιακές εκρήξεις,πτώσεις μετεωριτών,εισβολή εξωγήινων(!!),Ημερολόγιο των Μάγιας,Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος,Αποκαλύψη,Αρμαγεδώνας...κλπ..κλπ..


Απ' όλα έχει ο μπαξές...Μην ανησυχείτε όμως,εκτός ορισμένων αναμενόμενων φυσικών καταστροφών,εάν δεν "σκηνοθετηθούν" κάποια από τα υπόλοιπα γεγονότα, αφού "ο κόσμος τα θέλει και τα περιμένει",εμείς πιστεύουμε πως θα είναι μια χρονιά σαν όλες τις άλλες.


Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είμαστε λίγο πιο σοφότεροι, και ελπίζουμε περισσότερο ανθρώπινοι.


Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε περισσότερα » »

Φυλή στην Τουρκία μιλάει αρχαία ελληνικά

 Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία ελληνική γλώσσα… όχι όμως και μία απομονωμένη κοινότητα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στη βορειοανατολική Τουρκία.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Independent, περίπου 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

 Όπως επισημαίνουν...

 ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της διαλέκτου μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.

 Η κοινότητα ζει σε ένα σύμπλεγμα χωριών κοντά στην τουρκική πόλη της Τραπεζούντας, όπου κάποτε ήταν η αρχαία περιοχή του Πόντου.

 Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η διάλεκτος, Romeyka, μια ποικιλία από ποντιακά ελληνικά, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της γλώσσας που ομιλείται σήμερα. Επίσης η Romeyka παρουσιάζει και πολλές ομοιότητες με το αρχαίο λεξιλόγιο.

 Όπως λέει η λέκτορας Φιλολογίας Ιωάννα Σιταρίδου του Πανεπιστημίου του Cambridge «η χρήση του απαρεμφάτου έχει χαθεί στα νέα ελληνικά. Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί».

 Μια πιθανότητα είναι ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας πριν από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά.

 Αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι απόγονοι αυτόχθονων πληθυσμών ή μίας μεταναστευτικής φυλής οι οποίοι αναγκάστηκαν να μιλούν τη γλώσσα των αρχαίων ελληνικών αποικιοκρατών.

 Οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ευσεβείς μουσουλμάνοι, γι΄ αυτό και είχαν το δικαίωμα να παραμείνουν στην Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.

Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΔΑΚΕ/ΕΔΟΠ-ΔΕΗ τα έβαλε με τον Σαμαρά!

Την έπληξη και την αγανάκτησή της για τις θέσεις του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά που τάσσεται υπέρ της αποκρατικοποίησης της επιχείρησης...
εκφράζει με δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΔΑΚΕ/ΕΔΟΠ ΔΕΗ. Συγκεκριμένα η παράταξη που πρόσκειται στο κόμμα της ....
αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:
"Έκπληξη και αγανάκτηση προκάλεσαν οι δηλώσεις – θέσεις του προέδρου της Ν.Δ. στο Zάππειο ΙΙ, για την ΔΕΗ.
Θέσεις πρωτόγνωρες για ιδιωτικοποίηση παραγωγής, ορυχείων και εμπορίας, θέσεις που παρεκκλίνουν από τις ιδεολογικές αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και δεν συνάδουν με την πατριωτική στάση που έδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. στα ενεργειακά ζητήματα της χώρας. Θέσεις που ποτέ δεν συζητήθηκαν τόσο με τα θεσμοθετημένα όργανα όσο και με τους κοινωνικούς φορείς.
Δυστυχώς, τα στελέχη που συμβούλευσαν τον πρόεδρο, είτε έχουν άγνοια των ενεργειακών θεμάτων και τις επιπτώσεις των προτάσεων τους στην Κοινωνία, είτε προσπαθούν να εξωραΐσουν την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας στα μάτια των Αγορών και στους σύγχρονους Αποικιοκράτες της Τρόικας, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα και τα δεινά που θα υποστούν οι Έλληνες πολίτες, σ’αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.
Αγνοούν ότι το ρεύμα δεν αποτελεί εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό και όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό οδηγούνται στην εξαθλίωση.
Αγνοούν ότι διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία ήταν δίπλα στην κοινωνία και στήριξε τα κοινωνικά αγαθά.
Αγνοούν ότι οι μεγάλες Δημόσιες επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, ανδρώθηκε και μεγαλούργησε με κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά.
Αγνοούν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν γύρισε ποτέ την πλάτη στα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας!!! Ενώ τώρα διαγκωνίζεται δυστυχώς με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θέλει να στραγγαλίσει τη χαμηλή και μεσαία τάξη. Γιατί;
Άραγε οι Νεοφιλελεύθεροι Νεοφεουδάρχες σύμβουλοι του προέδρου, δεν βλέπουν, δεν προβληματίζονται με την συμπεριφορά των Τραπεζιτών, που παρόλη την οικονομική στήριξη μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, περί τα 100 δις. ευρώ, δεν προχωρούν στην χορήγηση Δανείων, με αποτέλεσμα, την οικονομική ασφυξία στην αγορά, την ύφεση, τα λουκέτα και την ανεργία.
Μήπως άραγε θέλουν, να εκλιπαρεί η κάθε κυβέρνηση τους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, να συγκρατούν τις τιμές προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας και όχι η ίδια;
Για την ΔΑΚΕ- ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, ο Δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ, δηλαδή το 51% στο κράτος, η ενσωματωμένη περιουσία του ασφαλιστικού μας φορέα στη ΔΕΗ που αγγίζει τα 12 δις ευρώ σήμερα, η προστασία του Εθνικού μας πλούτου όπως ο λιγνίτης, τα νερά και τα δίκτυα αποτελούν αδιαπραγμάτευτες θέσεις.
Με όποιον θελήσει να τις αμφισβητήσει θα συγκρουστούμε σκληρά για να μην περάσουν. Όσον αφορά για τους «Τσιφλικάδες» που ανέφερε ο πρόεδρος, δεν το θεωρούμε Υποτιμητικό απεναντίας Τιμητικό. Διότι «Τσιφλικάδες» στο παρελθόν, διατήρησαν άσβεστο την Ελπίδα και συνέβαλαν στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, υπήρξαν και εθνικοί ευεργέτες που σήμερα δεν υπάρχουν. Οι τσιφλικάδες έδιναν στο χωρικό σπίτι, ένα μικρό κομμάτι γης για λαχανόκηπο κ.α.
Οι φεουδάρχες ήταν αυτοί που είχαν το λαό δουλοπάροικο, με αντάλλαγμα την προστασία από τυχόν επιθέσεις άλλων στρατών γαιοκτημόνων. Δηλαδή ο απλός λαός να δουλεύει για να πληρώνει φόρους και λογαριασμούς με βασική αρχή Μεροδούλι – μεροφάι.
Άρα θεωρούμε τιμή μας να λειτουργούμε σαν Τσιφλικάδες και όχι σαν σύγχρονοι Φεουδάρχες, που έχουν επιλέξει οι Νεοφεουδαρχικές κυβερνήσεις τύπου Γ.Α. Παπανδρέου και συναγωνίζονται κάποιοι πολιτικοί.
Η συνδικαλιστική μας λειτουργία, μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή που έχετε γνωρίσει μέχρι σήμερα από άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Το καταλαβαίνουμε. Μπορεί, η αγάπη που δείχνουμε για την επιχείρηση και την Κοινωνία να είναι ακατανόητη, για τους θαμώνες των πλατειών Grote Markt (Grand Place) ή Trafalgar square. Άλλωστε εάν δεν έχεις ζήσει τη ΔΕΗ από μέσα, σαν εργαζόμενος δεν μπορείς να καταλάβεις πως τόλμησαν π.χ. στις μεγάλες φωτιές του 2007 να αντικαταστήσουν το κομμένο Δίκτυο της ΔΕΗ, αμέσως μετά την φωτιά, αψηφώντας τον κίνδυνο της αναζωπύρωσης.
Δεν μπορούν να κατανοήσουν το αίτημά μας, ότι δεν θέλαμε υπερωρίες αλλά τα χρήματα αυτά να γίνονταν 5000 νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ για ανέργους νέους.
Δεν διαισθάνονται την καθημερινή αδυναμία των συμπολιτών μας, που δεν μπορούν να πληρώσουν ακόμη και τους λογαριασμούς του Ηλεκτρικού τους ρεύμα για ποσά 100,00€. Χρόνια τώρα, όπως θα κάνουμε και στο προσεχές μέλλον, δίνουμε την συνδικαλιστική μας μάχη, όχι μόνο για τα συμφέροντα των μελών μας αλλά και για όλη την Ελληνική Κοινωνία. Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι το αίτημα όλων, ανεξαρτήτου πολιτικής ένταξης είναι:

ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
Για κάποιους οπαδούς της Αγοράς, αυτό αποτελεί ιδεολογικό ατόπημα. Για όλους εμάς αποτελεί κοινωνικό αγαθό και απαίτηση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι όποιος έχει στον έλεγχό του τις υποδομές μιας χώρας, ελέγχει και το ηθικό του λαού. Λαός εξαθλιωμένος είναι ένας λαός υποταγμένος στις Βουλές των κατακτητών. Αυτό επιδιώκουν σήμερα. Σ’αυτό αντιστεκόμαστε.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο, ο πρόεδρός μας κ.A.Σαμαράς, απαρνήθηκε στο ενεργειακό ζήτημα τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό και αποδέχτηκε τις Νεοφιλελεύθερες θέσεις που εκφράζει σήμερα η «Συμμαχία των Προθύμων» της κ.Μπακογιάννη ή τα υπό αναστολή κόμματα, Δράση και Ταύροι του κ. Μάνου.
Η ΔΑΚΕ-ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, καλεί όλους τους συναδέλφους να συστρατευτούν στο δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Έναν αγώνα για την διαφύλαξη της πιο κερδοφόρας επιχείρησης της χώρας. Για να παραμείνει Δημόσια, Ισχυρή, Ανταγωνιστική, μοχλός ανάπτυξης της Οικονομίας, προσφέροντας φθηνό ρεύμα στους Έλληνες πολίτες.
Όποιοι πολιτικοί τις ασπάζονται αυτές τις θέσεις, θα είμαστε δίπλα τους. Όσοι έχουν άλλη πολιτική στάση, θα είμαστε πολιτικά αλλά και εκλογικά, δυνατά απέναντί τους…."
Διαβάστε περισσότερα » »

“Πείτε την αλήθεια στον γερμανικό λαό” λέει η Financial times Deutschland!!! H Γερμανία έχει βγάλει έως τώρα 10 δις από την Ελλάδα!

Να πεί την αλήθεια στον Γερμανικό λαό για την Ελλάδα, καλεί η γερμανική έκδοση των Financial Times τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε!


Ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής των Financial Times Deutschland στο άρθρο του έχει τίτλο ”Ο αμαρτωλός Έλληνας πληρώνει” και υπότιτλο ” Περίεργο, αλλά αληθινό: Κανείς δεν επωφελείται οικονομικά τόσο πολύ από την κρίση όσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Είναι καιρός με αυτά τα περίπου 10 δις Ευρώ να καθησυχαστούν οι αμφισβητίες”.
Μάλιστα, επιτίθεται και στην εφημερίδα Bild, που στρέφει τα βέλη της συνεχώς προς την Ελλάδα, συχνά με προσβλητικούς και προκλητικές φωτογραφίες. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα η Bild, είχε σε φωτογραφία ένα ακέφαλο άγαλμα μπροστά από τoν Παρθενώνα, με τίτλο “Πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;”
Χαρακτηριστικά το άρθρο αναφέρει:
«Μπορεί οι Έλληνες να γνωρίζουν καλά το θέατρο, όμως και οι Γερμανοί δεν πάνε πίσω, ειδικά όταν πρέπει να γκρινιάξουν για το πόσα χρήματα χάνει ο Γερμανός φορολογούμενος. Και οι Γερμανοί βουλευτές διαμαρτύρονται για το ότι δεν μπορούν άλλο να συναινούν στην παροχή βοήθειας, καθώς έχουν φτάσει στο όριό τους.
Ωστόσο, μέχρι τώρα μόνον οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ακόμα τίποτα. Αντίθετα, έχει ήδη αποκομίσει κέρδος από την κρίση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποκαλύψει ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών στον λαό, και μάλιστα σε κάθε αναγνώστη της “Bild” χωριστά και στο κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών».
Οι υπολογισμοί του αρθρογράφου κάνουν λόγο για σημαντικά κέρδη της Γερμανίας από την πώληση ομολόγων προς την Ελλάδα κατ’ εντολήν της γερμανικής κυβέρνησης ξεπερνάνε τα 500 εκατομύρια ευρώ!
Όμως, όπως αναφέρει τα τεράστια γερμανικά κέρδη προκύπτουν από αλλού: Οι επενδυτές προτιμούν τα γερμανικά ομόλογα λόγω του φόβου που έχει καλλιεργηθεί για τα αντίστοιχα ομόλογα των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης ενώ με αυτό τον τρόπο ταυτόχρονα μειώνεται και το γερμανικό χρέος.
Μάλιστα, εξηγεί και τα κέρδη που βγάζει η Γερμανία όταν η ΕΚΤ πουλάει ομόλογα στην Ελλάδα!
Με άλλα λόγια, η κρίση στην Ελλάδα ασκεί πιέσεις στο ευρώ κάνοντάς το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό έναντι των άλλων νομισμάτων – κυρίως του δολαρίου – “απογειώνοντας” τις γερμανικές εξαγωγές!
Κάνοντας την πρόσθεση όλων αυτών προκύπτουν για την Γερμανία κέρδη 10 δισεκατομυρίων ευρώ από την Ελλάδα!
Πολύ σημαντική είναι και η διαπίστωση πως τα 22 δις ευρώ με τα οποία η Γερμανία συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης δεν είναι πραγματικά χρήματα αλλά λογιστική αποτίμηση περιουσιακών στοιχείων και το χειρότερο είναι πως αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει πραγματικά τότε η Γερμανία και θα ικανοποιηθεί προνομιακά ως πιστωτής και θα έχει βγάλει και κέρδος.
Και ο επίλογος του άρθρου;
” Η Γερμανία μπορεί να βοηθήσει προσφέροντας τα χρήματα που κέρδισε από την ελληνική κρίση”.
Εμείς να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες, η Άγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης, κόβοντας παράλληλα διακοπές και αργίες!
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιτέλους μια αντίδραση για την αφαίμαξη της Μακεδονίας

Μετά από πολύ καιρό που κάποιοι φωνάζαμε για τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργεί στη Μακεδονία μας η αφαίμαξη που υφίσταται από την ΠΓΔΜ φαίνεται ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Αυτό τουλάχιστον δείχνει ο ξεσηκωμός της Παιονίας που μέχρι και ο δήμαρχος έφτασε να μοιράζει φυλλάδια στους Ευζώνους για να ενημερώσει τους συμπολίτες του για τις αρνητικές συνέπειες της «καταναλωτικής τους εκδρομής» στα Σκόπια.
Σύμφωνα με το διοικητή του σταθμού των Ευζώνων, Βάιο Μπιζιώτη, καθημερινά περνούν από τα σύνορα περί τα 1.500 με 1.700 άτομα, αριθμός που σχεδόν διπλασιάζεται τα Σαββατοκύριακα. «Ολοι αυτοί οι άνθρωποι δεν πάνε στην ΠΓΔΜ για τα αξιοθέατα», λένε οι επιχειρηματίες στο Κιλκίς. «Τα λουκέτα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Η πτώση του τζίρου είναι κατακόρυφη. Το πρόβλημα αυτό υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τελευταία ο κόσμος φεύγει και για πιο φτηνή βενζίνη», τονίζει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου του νομού, Σταύρος Χατζηγεωργιάδης.
Λίγο πιο πέρα, στη Φλώρινα, η κατάσταση δε διαφέρει. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που έμποροι του νομού προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου Νίκης, ζητώντας πιο εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους στο μεθοριακό σταθμό. «Η αγορά του Μοναστηρίου έχει αντικαταστήσει την αγορά της Φλώρινας», αναφέρουν μέλη του τοπικού εμπορικού συλλόγου και εξηγούν ότι «η αγορά στην πόλη αλλά και σ’ όλο το νομό έχει μαραζώσει».
Είναι αλήθεια ότι η ακρίβεια και η ανεργία μαστίζει την Βόρειο Ελλάδα και όλοι προσπαθούν να βρουν την χαμηλότερη δυνατή τιμή στα αναγκαία αλλά το μόνο που επιτυγχάνεται με αυτές τις «εκδρομές» είναι να αυξάνεται το πρόβλημα. Όσο περισσότερα μαγαζιά βάζουν λουκέτο τόσο περισσότεροι Έλληνες μένουν άνεργοι. Είναι καλό σημάδι που η είδηση της αντίδρασης των κάτοικων της περιοχής παρουσιάστηκε σε όλα τα ΜΜΕ γιατί μπορεί επιτέλους οι αρμόδιοι να πιεστούν και να ασχοληθούν με το πρόβλημα.
Πριν από 3 περίπου μήνες είχα καλέσει το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» να προστατέψει την Βόρειο Ελλάδα από την αφαίμαξη αλλά δεν είχα λάβει καμία απάντηση. Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά τους κινδύνους και την έκκληση.
Απώλεια πρώτη: Ταξίδια για αγορές σε βαλκανικές χώρες
Χιλιάδες βορειοελλαδίτες περνούν τα σύνορα για αγορές σε βαλκανικές πόλεις θεωρώντας ότι με αυτό το τρόπο «κερδίζουν κάποια ευρώ». Αγοράζουν από ρουχισμό μέχρι ήδη σουπερ μάρκετ και καύσιμα. Το κατά πόσο εξοικονομούν πραγματικά κάποια χρήματα είναι αμφισβητήσιμο, ειδικά αν υπολογίσουμε το κόστος της βενζίνης αυτών που κάνουν την διαδρομή από νομούς που δεν συνορεύουν με τις βαλκανικές χώρες. Όμως το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να έχει μετακομίσει το σύνολο των εργοστασίων που αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Βόρειου Ελλάδος σε άλλες βαλκανικές χώρες. Παράγουν πλέον εκεί, δημιουργώντας θέσεις εργασίας εκτός Ελλάδος ενώ εδώ διατηρούν μόνο κάποια γραφεία με ελάχιστους υπαλλήλους. Οι θέσεις εργασίας, οι φόροι και η δυνατότητα ανάπτυξης της οικονομίας χάνονται για την Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι για αυτή την απίστευτη απώλεια δεν ευθύνεται μόνο η κοντόφθαλμη καταναλωτική συμπεριφορά άλλα σοβαρές ευθύνες έχεα και η Πολιτεία που δεν αντιμετώπισε τους κινδύνους της διασυνοριακότητας. Τώρα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες και η Πολιτεία που πρέπει να προστατεύσει την επιχειρηματικότητα στη Βόρεια Ελλάδα άλλα και εμείς ως καταναλωτές επιβάλλεται να σταματήσουμε τα άνευ λόγου ταξίδια και να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας.
Απώλεια δεύτερη: Ιατρικός τουρισμός
Χιλιάδες βορειοελλαδίτες ταξιδεύουν στις βαλκανικές χώρες προς αναζήτηση φθηνότερων ιατρικών υπηρεσιών ή συνδυάζουν τις αγορές τους με επισκέψεις στους εκτός συνόρων γιατρούς. Ποια είναι η ιατρική υπηρεσία που προσφέρεται φθηνότερα στις γειτονικές χώρες? Οι πιο πολλοί Έλληνες είναι ασφαλισμένοι ενώ τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων καλύπτουν κάθε ιατρική ανάγκη. Είναι αναγκαίο να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται στην Ελλάδα γιατί είναι πολύ πιθανό αυτά που βρίσκουν «φθηνά» εκτός των συνόρων να τους παρέχονται εδώ ακόμα και δωρεάν.
Απώλεια τρίτη: Καζινοτουρισμός
Αυτή είναι η πλέον ακατανόητη αφαίμαξη της περιοχής. Πάνω από 1.500 βορειοελλαδίτες ταξιδεύουν καθημερινά με προορισμό τα εκτός συνόρων καζίνο, και κυρίως όσα βρίσκονται στα σύνορα Ελλάδος – ΠΓΔΜ. Τα καζίνο αυτά έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν έχοντας ως βασικό πελατολόγιο – στόχο τους κατοίκους της Βόρειου Ελλάδος ενώ ακόμα και στο επίσημο σχέδιο τουρισμού της ΠΓΔΜ αναφέρεται ότι η ανάπτυξη της περιοχής βασίζεται στον καζινοτουρισμό και τα έσοδα από Έλληνες επισκέπτες. Σε αυτή τη περίπτωση έχουμε αφαίμαξη της περιοχής χωρίς να υπάρχει καν προμήθεια αγαθών ή υπηρεσιών, παρά μόνο καθαρή απώλεια κεφαλαίων. Επιπλέον δε, τα συνοριακά καζίνο διαφημίζονται παντού με γιγαντοαφίσες- προφανώς παράνομα – προσκαλώντας τους Έλληνες επισκέπτες στους χώρους τους ενώ όλο και περισσότερα ανοίγουν κάθε χρόνο διεκδικώντας τις οικονομίες των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος.
Εν κατακλείδι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βόρεια Ελλάδα είναι ιδιαίτερα λόγο της διασυνοριακότητας. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές, η απώλεια κεφαλαίων δεν γίνεται μόνο μέσω της προτίμησης σε εισαγόμενα προϊόντα άλλα και απ’ ευθείας στις αγορές των γειτονικών βαλκανικών χωρών.
Καλώ το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» να δημιουργήσει σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μια ειδική επιτροπή στη Βόρεια Ελλάδα που θα ασχοληθεί με τα ιδιαίτερα προβλήματα της Μακεδονίας.
  • Να ενημερώσει τους πολίτες για τα καταστροφικά αποτελέσματα που έχει για την οικονομία της περιοχής η προτίμηση στις αγορές των γειτονικών βαλκανικών πόλεων αντί των τοπικών αγορών και να συντονίσει δράσεις με την Πολιτεία για να προστατευτεί η τοπική επιχειρηματικότητα.
  • Να διερευνήσει τους λόγους που τόσοι βορειοελλαδίτες ταξιδεύουν για ιατρικές υπηρεσίες σε Βαλκανικές χώρες αντί να χρησιμοποιούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες της χώρας μας.
  • Να ενημερώσει του πολίτες για τους κινδύνους της συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια σε μια χώρα όπου ισχύουν πολύ χαλαρότεροι κανόνες προστασίας των παικτών και παράλληλα να απαιτηθεί η απομάκρυνση των παράνομων διαφημίσεων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποφυλακισμένος ΚΑΙ ο δολοφόνος του Μανώλη. Συνένοχοι κρατικοί υπάλληλοι στην δολοφονία που συγκλονίζει την Ελλάδα.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 21, 2011
20110520-112644.jpg Ο ένας από τους δύο Αφγανούς συλληφθέντες που δολοφόνησαν τον Μανώλη λίγες στιγμές πριν γεννηθεί το παιδί του, είχε συλληφθεί για εμπορία ναρκωτικών και αποφυλακίσθηκε!
Πότε; Τον Δεκέμβρη του 2010!
Πως είναι δυνατόν να αποφυλακίζεται ένα ανθρωπόμορφο κτήνος 5 μόλις μήνες μετά την σύλληψη του για πράξη που επιφέρει βαρύτατες ποινές;
Βλέπουμε λοιπόν ότι η αστυνομία είχε κάνει την δουλειά της, κάποιοι όμως δικαστικοί απελευθέρωσαν το ισλαμοφασιστικό δολοφονικό ρεμάλι.
Μένει να διερευνηθεί ποιός τον έβγαλε. Τα κίνητρα δεν θέλουν σκέψη, είναι προφανή. Το όνομα θέλουμε που αποφάσισε την αποφυλάκιση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνος Καμμένος: Δεν κάνω πίσω, νεκρός ή ζωντανός.

Ο Πάνος Καμμένος στέλνει μήνυμα σε αυτούς που προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις αποκαλύψεις του.
Απαντά όπως ένας Έλληνας που βάζει την Πατρίδα και την κοινωνία ΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ.
Απαντά ως ένας πολιτικός ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ.
Μα κυρίως, απαντά όπως όφειλε να απαντήσει όλο το πολιτικό σύστημα απέναντι σε αυτούς που λήστεψαν την χώρα:
Σας ευχαριστώ όλους .
Τα στοιχεία πού έχω ενοχλούν πολλούς πολιτικά αλλά βασικά οικονομικά ΌΛΑ είναι Απόλυτα καί μή αμφισβητίσημα.

ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΙΣΩ ΖΩΝΤΑΝΟΣ Η ΝΕΚΡΟΣ
ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
Δέν δέχομαι κίτρινες κάρτες από νενέκους καί ενεργούμενα τους. Έχω ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ .
Διαβάστε περισσότερα » »

Η γυναίκα καιγόταν και οι Ελληνάρες την κλέβανε

Η γυναίκα καιγόταν και οι Ελληνάρες την κλέβανε (Εξάρχεια, Σάββατο 14 Μαΐου)
 

(Εξάρχεια, Σάββατο 14 Μαΐου)

Γωνία Καλλιδρομίου και Χ. Τρικούπη, υπάρχει ένα παλιό και γνωστό καφενείο «Η Μουριά» που χρόνια τώρα, κυρίως τα Σάββατα, μαζεύει κόσμο υποτίθεται με άποψη, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.  Εγώ συχνά πυκνά κατεβαίνω εκεί, γιατί επιπλέον μπροστά στη «Μουριά» και σε όλο το μήκος της Καλλιδρομίου, γίνεται και μια απ’ τις καλύτερες και μεγαλύτερες Λαϊκές με μπόλικη πραμάτια και πολύ κόσμο, κι εμένα κάτι τέτοια να πω τη μαύρη μου αλήθεια μ’ αρέσουνε. Έτσι, λοιπόν, αυτό το Σάββατο αποφάσισα να κατέβω.
Ήταν περίπου 12.30, όταν ανεβαίνοντας τη Χ. Τρικούπη και βρισκόμενος στο ύψος του πεζόδρομου της Μεθώνης,  κάπου 50 μέτρα πριν την Καλλιδρομίου, ακούω μια τρομερή έκρηξη, με φλόγες, καπνό και φωνές.  Πλησιάζοντας, βλέπω μια μηχανή πεσμένη στο ρείθρο του πεζοδρομίου μπροστά στο καφενείο, λαμπαδιασμένη, κι η φωτιά από την έκρηξη να κατευθύνεται προς τους γωνιακούς ανθοπώλες, καίγοντας ανθρώπους και τέντες.
Χώθηκα γρήγορα μες στο καφενείο, όπου από μιαν άκρη κοίταζα έντρομος τον απέναντι ψαρά και τον κρεοπώλη, να προσπαθούν με ντενεκέδες γεμάτους νερό, να σώσουν τους ανθρώπους που καίγονταν, ενώ κάποιοι άλλοι με λάστιχα «πότιζαν» τη μηχανή που εξακολουθούσε να καπνίζει, (με το σωληνάκι της βενζίνης τραβηγμένο!) και τις τέντες, που φλεγόμενες είχαν πέσει πάνω στο σωρό απ’ τα καμένα γλαστράκια και λουλούδια.
Ένα νοσοκομειακό ήρθε «κελαηδώντας», έβαλαν μέσα μια γυναίκα που θα έπρεπε να ‘ταν η ανθοπώλης της γωνίας, κι έναν άντρα, αλλά αυτόν σε κατάσταση τραγική.  Τους πήρε και τους δυο κι έφυγε. Από κοντά έφυγε κι η Πυροσβεστική. Οι κουκουλοφόροι προ πολλού είχαν πετάξει τις κουκούλες στον πεζόδρομο της Μεθώνης κι είχαν εξαφανιστεί. Κι ενώ η υπόλοιπη Λαϊκή στο βάθος ξανάβρισκε το ρυθμό της, με τα ΜΑΤ ακίνητα – αυτοί δε φύγανε – στραμμένα προς τα ντουβάρια των σπιτιών, όπως  κάνουν και στα γήπεδα που κοιτάνε τις κερκίδες,  μια νέα λάμψη ήρθε να φωτίσει το παράξενο αυτό τοπίο αλλά αυτή  τη φορά ήταν «η φλόγα της  Ελληνικής  λεβεντιάς».  Η αφύπνιση του Νεοέλληνα.
Ούτε αλλοδαποί ούτε μετανάστες. Έλληνες ήταν. Γνήσιοι Αθηναίοι πολίτες, που άρχισαν δειλά – δειλά να προχωράνε κάνοντας κύκλο γύρω απ’ το σωρό με τα πεταμένα γλαστράκια και τα μισοκαμένα λουλούδια της γυναίκας που ‘φυγε με τ’ ασθενοφόρο. Κοίταζαν γύρω αν τους βλέπουν, κοιτιόντουσαν και μεταξύ τους κάνοντας νοήματα του στυλ «…πάρε εσύ πρώτος!… Όχι, εσύ καλύτερα…!» κι άρχισαν δήθεν αδιάφορα να πλησιάζουν, άλλοι διαλέγοντας τα καλά κι άλλοι κλωτσώντας και παραμερίζοντας τα καμένα, μέχρι που στο τέλος φεύγανε και ξανάρχονταν απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα, φέρνοντας ολόκληρα καφάσια που τα γέμιζαν και τα ξαναγέμιζαν με γλαστράκια και λουλούδια, σαν τα όρνια που ορμάνε από ψηλά ν’ αρπάξουν ό,τι προλάβουν ν’ αρπάξουν απ’ το ψοφίμι.
Με ποιόν να είμαι;… «Αυτό το μεσημέρι, παρέμεινα εις τα όρη».
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρμάδα κατεβάζει και η Άγκυρα μεταξύ Ρόδου-Μεγίστης

Σκηνικό υψηλής έντασης στήνουν οι Τούρκοι από την Έβρο μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο εν μέσω προεκλογικής περιόδου στην γειτονική χώρα και ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο είναι οι συνήθεις τουρκικοί λεονταρισμοίο (οι οποίοι όμως την νύχτα παραλίγο να είχαν θύματα από ελληνική πλευράς στο επεισόδιο του Έβρου) ή "σπρώχνουν" σε μείζον "θερμό" επεισόδιο. Το νυχτερινό επεισόδιο στον Έβρο, παρά το.....
γεγονός ότι είχε να κάνει με λαθρεμπόρους και συνοριοφύλακες, κλιμακώθηκε άμεσα με την εμπλοκή τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων. Άρα πάνε γυρεύοντας...

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr, η Τουρκία αποφάσισε να "κοντράρει" την ελληνική μείζονα αεροναυτική άσκηση SAR μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης (Καστελόριζου) και να προχωρήσουν σε δική τους άσκηση, ανακοινώνοντας ότι η περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου είναι τουρκικής αρμοδιότητας για αποστολές SAR και όποιος πλεύσει ή πετάξει μέσα σε αυτές τις περιοχές οφείλει να λάβει έγκριση και άδεια από την Τουρκία.

Η σχετική ΝΟΤΑΜ που περιήλθε στην κατοχή τoυ defencenet.gr και δείχνει ότι η Άγκυρα είναι διατεθειμένη "να τραβήξει το σχοινί στα άκρα", εκδόθηκε προχθες και έχει ως εξής:

A1743/11 (Issued for LTBB LGGG) - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED.
-THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A0907/11 NOTAM ISSUED BY GREEK
CAA-
AS REGARDS THE GREEK NOTAM A0907/11 TURKEY DOES NOT ACCEPT THE
DEFINITION OF THE SEARCH AND RESCUE (SAR) AREA WITH REFERENCE TO
ATHENS FIR. IN ACCORDANCE WITH THE 1979 HAMBURG CONVENTION ON
MARITIME SEARCH AND RESCUE, TURKEY. HAS THE MEANS AND CAPABILITIES
TO CONDUCT SAR OPERATIONS IN HER MARITIME SEARCH AND RESCUE REGION
(SRR) AS DECLARED TO THE IMO AND INCLUDED IN THE IMO'S GLOBAL SAR
PLAN AND WILL CONTINUE TO CONDUCT SAR OPERATIONS IN THE SAID AREA.
THEREFORE, ALL SAR EFFORTS/ACTIVITIES WITHIN THE TURKISH SRR MUST BE
COORDINATED WITH THE RELEVANT TURKISH AUTHORITIES. SFC - FL100, 07 JUN 05:00
2011 UNTIL 07 JUN 15:00 2011. CREATED: 18 MAY 08:04 2011

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ απορρίφθηκε με έκδοση δικής μας ΝΟΤΑΜ όπου χρησιμοποιήθηκε σκληρή ορολογία από ελληνικής πλευράς "FURTHERMORE, THE VIEWS EXPRESSED IN THE ABOVE SAID TURKISH NOTAM ARE IRRELEVANT, GIVEN THAT THE GREEK ATS AUTHORITIES ARE THE ONLY
COMPETENT AUTHORITIES FOR THE PROMULGATION AND/OR CLARIFICATION OF
NOTAMS WITHIN THE ATHINAI FIR AND FAILURE TO COMPLY WITH THEIR
PROVISIONS RENDERS TURKEY RESPONSIBLE FOR ANY AND ALL CONSEQEUENCES
TO AIR TRAFFIC SAFETY. FOR ALL THESE REASONS TURKISH NOTAM A1743/11 LTAAYNYX IS NULL AND VOID AND IS HEREBY REJECTED

Η πρόκληση είναι κάτι παραπάνω από σαφής και ακολουθήθηκε μάλιστα και από έκδοση τουρκικής ΝΑVTEX για δική τους άσκηση μεταξύ 23 και 25 Μαίου με μεγάλες αεροναυτικές δυνάμεις με τα εξής στοιχεία:

ZCZC IA26
181352 UTC MAY 2011
IZMIR TURK RADIO

NAVTEX N/W NR:347/11

AEGEAN SEA- MEDITERRANEAN SEA
MILITRAY EXCERCISES ON 23 AND 25 MAY
2011 FROM 1400Z TO 2200Z IN AREA BOUNDED BY
36 40 67N 028 14 40E
36 47 30N 028 24 40E
36 47 40N 028 30 17E
36 41 00N 028 37 60E
36 34 33N 028 50 80E
36 32 60N 029 00 50E
36 23 30N 029 06 20E
36 15 00N 029 19 00E
36 09 00N 029 19 00E
36 09 00N 028 23 50E
36 35 00N 028 23 50E
WIDE BERTH AVISED NNNN

Οι Τούρκοι δείχνουν σαφώς αιφνιδιασμένοι από την έκταση και το μέγεθος της ελληνικής άσκησης SAR "Ιωνάς 2011" και προσπαθούν να απαντήσουν με δική τους άσκηση περίπου στην ίδια περιοχή αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχημάτων καθώς είναι βέβαιο ότι τα μαχητικά τους θα έρθουν αντιμέτωπα με ελληνικά και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί η απόσταση των 3 ν.νμ που ζητούν οι ΗΠΑ να υπάρχει μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών μαχητικών στις αναχαιτίσεις των δεύτερων από τα πρώτα.
Διαβάστε περισσότερα » »