Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ντροπή και πρόκληση...Ο Σέρβος Πρόεδρος δηλώνει πως "Για εμάς τα Σκόπια είναι Μακεδονία!!" και "περήφανος 'Μακεδόνας' "

Προκλητικότατος ο Πρόεδρος της Σερβίας που δήλωσε ό,τι αισθάνεται "Μακεδόνας" “Η Σερβία σας αναγνωρίζει ως “Μακεδονία”. Δεν σας γνωρίζουμε ως FYROM όπως σας ζητάει ο κόσμος και όπως έπρεπε να δεχτείτε για να συνεχίσετε να ζείτε και να παλεύετε“, δήλωσε προκλητικά ο Σέρβος πρόεδρος, Τόμισλαβ Νίκολιτς σεσυνέντευξη του στην Σκοπιανή Vecer. Ο Σέρβος πρόεδρος δεν περιορίστηκε εκεί. Στην ερώτηση “παγίδα” της Σκοπιανής δημοσιογράφου αν “νιώθει σαν “Μακεδόνας”, όταν απαιτούν από αυτούς [Σέρβους] σαν ειδική συνθήκη για την ένταξη στην ΕΕ να εγκαταλείψουν τμήμα του εδάφους τους, όπως απαιτούν από τους Σκοπιανούς να εγκαταλείψουν την ταυτότητά τους”,ο Νίκολιτς απάντησε ανάμεσα σε άλλα:
“Η Σερβία σας αναγνωρίζει ως “Μακεδονία”. Δεν σας γνωρίζουμε ως FYROM όπως σας ζητάει ο κόσμος και όπως έπρεπε να δεχτείτε για να συνεχίσετε να ζείτε και να παλεύετε”, δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος 
“Γνωρίζω ό,τι το όνομα και η σημαία αποτελούν πρόβλημα για την γειτονική Ελλάδα. Τα Σκόπια δεν μπορούν να περιμένουν βοήθεια από την ΕΕ.“ 
Και συνέχισε λέγοντας, ”Νιώθω σαν “Μακεδόνας, όχι μόνο όταν σκέφτομαι σχετικά με την ΕΕ, αλλά επίσης όταν τραγουδώ και χορεύω. Έχω νιώσει αρκετές φορές στην ζωή μου “Μακεδόνας”, όταν ήμουν χαρούμενος και όταν ήμουν λυπημένος.” 
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πως νομίζει ότι θα κλείσει στο μέλλον το ζήτημα με τις απαιτήσεις των Αλβανών και τις μειονότητες τους σε Βαλκανικά κράτη όπως Σερβία, Μαυροβούνιο, Σκόπια και Ελλάδα, ο Νίκολιτς απάντησε: 
“Ξέρω πως έχει εξελιχθεί στην Σερβία και στα Σκόπια. Οι πολιτικοί σας μπορούν να κρατούν τα κεφάλια τους μέσα στην άμμο, αλλά σε 20 χρόνια θα έχουν το πρόβλημα της Σερβίας. Ο χρόνος δεν είναι υπέρ του κράτους αλλά αυτών που επιθυμούν την ανεξαρτητοποίηση. Όταν θα αναγνωριστούν τα δικαιώματα τους [Αλβανών] στην Σερβία, θα αναγνωριστούν και στις άλλες Βαλκανικές χώρες. Είναι σαν να λέμε, Ναι έχει το δικαίωμα να ιδρύσεις κράτος στο Κόσοβο αλλά δεν έχει δικαίωμα να κάνει το ίδιο στα Σκόπια. Πως μπορείς να πει ότι έχεις δικαίωμα στο Κόσοβο αλλά δεν έχεις το δικαίωμα αυτονομίας στην Ελλάδα ή στο Μαυροβούνιο;” 
 

Τμήμα Ειδήσεων – History-of-Macedonia.com
 makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαλκιδική: Την Πέμπτη θα δικαστούν οι 14 συλληφθέντες

 Χαλκιδική: Την Πέμπτη θα δικαστούν οι 14 συλληφθέντεςΤην Πέμπτη θα δικαστούν οι 14 συλληφθέντες" />Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι δεκατέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για τα χθεσινά επεισόδια που προκλήθηκαν στις Σκουριές και στο Χονδρό Δένδρο της Μεγάλης Παναγίας στη Χαλκιδική, στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.
Σε βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στάση, αντίσταση και διατάραξη κοινής ειρήνης. Επιπλέον, ένας εκ των συλληφθέντων αντιμετωπίζει την κατηγορία τής απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, καθώς, φέρεται να πέταξε διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, οι συλληφθέντες, ηλικίας από 18 έως 66 ετών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής, από το οποίο πήραν αναβολή για να δικαστούν την προσεχή Πέμπτη. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτησή τους, αναφέρει το protothema.gr
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της για τα χθεσινά επεισόδια η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας κάνει λόγο για «απρόκλητη επίθεση» από ομάδα ατόμων, κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, από αστυνομικούς ελέγχους βρέθηκαν έξι βόμβες μολότοφ, δέκα βεγγαλικά, δύο σφεντόνες, δύο μάσκες, μία κουκούλα φουλ-φεϊς κι ένα Ι.Χ. φορτηγάκι φορτωμένο με τριάντα τρία ξύλινα καδρόνια.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά οκτώ αστυνομικοί, εκ των οποίων πέντε μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Τραυματισμοί αναφέρθηκαν κι από πλευράς των διαδηλωτών.

troktiko.eu

  • 3


Διαβάστε περισσότερα » »

αν και λεβέντες , κλ@νουν μέντες

 αν και λεβέντες , κλ@νουν μέντες
Ελλην Φορολογούμενος

2000 ατυνομικοί -300 σιδεροφράχτες -300 περιπολικά – 1200 μπάτσοι – καμμια 50αριά γουρούνια και καναδυό δολοφόνοι
εις την λαμπρήν εορτήν του ΟΧΙ , δια την……. παρέλασιν ολιγοστών πεζικαρέων !!!! και την πραστασίαν των άρτι δημοκρατικά εκλεγέντων βουλευτών μας.
Ο μον ντιέ




kafeneio-gr.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Το 95% των ασθενειών θεραπεύει η πυθαγόρεια διατροφή

Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής-- Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων...


(= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.

Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».


Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!


Τα Κόκκινα Φασόλια: πραγματικά μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας - και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.


Το Καρύδι: μοιάζει με έναν μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την εγκεφαλική λειτουργία.


Το Καρότο: Η διατομή του καρότου μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και ενισχύουν γενικά την λειτουργία των ματιών.


Τα σύκα: υποκαθιστούν τους όρχεις και είναι γεμάτα από σπόρους και κρέμονται ανά ζεύγη, όταν μεγαλώνουν. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των αρσενικών(+) σπερματοζωαρίων, καθώς αυξάνουν και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, για βοηθήσουν, να ξεπεραστεί η ανδρική στειρότητα.


Το Σέλινο: μοιάζει με τα οστά. Το σέλινο στοχεύει ειδικά στην ενδυνάμωση και την αντοχή των οστών. Τα τρόφιμα με νάτριο, όπως το σέλινο τροφοδοτεί με τα απαραίτητα, τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.


Το Αβοκάντο: στοχεύει στην υγεία και στη καλή λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας. Τα Αβοκάντο βοηθούν τις γυναικείες ορμόνες να έλθουν σε ισορροπία, να ρίξει ανεπιθύμητο βάρος μετά τη γέννηση, και την αποτροπή του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.


Τα μανιτάρια: Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της ακοής, όπως ακόμη, τα μανιτάρια είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για υγιή οστά, η οποία ισχυροποιεί ακόμα και τα μικροσκοπικά οστάρια που βρίσκονται μέσα στο αυτί τα οποία μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.


Τα σταφύλια: Μια διατροφή υψηλή σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και το εμφύσημα. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος.


Ginger (η πιπερόριζα): Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι η υποβοήθηση της πέψης, ενώ είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για κινητικά προβλήματα-ασθένειες.


Οι Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και πράγματι επιφέρουν ισορροπία το γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.


Τα κρεμμύδια: Βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.


Το σκόρδο: Βοηθάει στην απομάκρυνση άχρηστων υλικών και τις επικίνδυνες ελεύθερες ρίζες από το σώμα.


Το λεμονι: ειναι ενα θαυματουργο προιον στο να σκοτωνει τα καρκινογονα κυτταρα. ειναι 10000 φορες ισχυροτερο απο την χημειοθεραπεια, δοκιμασμενο σε καρκινους ολων των μορφων. επιπλεον το θεωρουν σαν εναν παραγοντα αντιμικροβιακου ευρεος φασματος, κατα των μολυνσεων των βακτηριδιων και ογκων, ικανο στην καταπολεμηση των εσωτερικων παρασιτων και σκουληκιων, ρυθμιστη τη υψηλης αρτηριακης πιεσης, ειναι αντικαταθλιπτικο και καταπολεμα το αγχος και τις νευρικες διαταραχες. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει βιταμίνη C, σάκχαρα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα (κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και πυρίτιο) ενώ η φλούδα του αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο. Επίσης, το λεμόνι είναι πλούσιο σε φλαβόνες, αντιοξειδωτικές ουσίες πολύτιμες στη θεραπευτική. Το λεμόνι είναι εξαιρετικό αντιβακτηριακό, απολυμαντικό, στυπτικό και αντισηπτικό, θεωρείται πως βοηθάει στον έλεγχο του ουρικού οξέος, εμποδίζει τη θρόμβωση των αρτηριών και των φλεβών και τη συσσώρευση αλάτων. Το λεμόνι, επειδή ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα (αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια) θεωρείται και άριστο αιμοστατικό.


Τα αμύγδαλα: Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης. Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.


pentapostagma.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

“Η Χουριέτ για τον Φράγκο Φραγκούλη”

Η Χουριέτ για τον Φράγκο ΦραγκούληΤις ευαίσθητες χορδές των Τούρκων άγγιξε το νέο βιβλίο του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι…


Τις ευαίσθητες χορδές των Τούρκων άγγιξε το νέο βιβλίο του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη “Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;”.

 Τα όσα είπε δε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στην συνέντευξή του στην Real News προκάλεσαν την αντίδραση των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. «Ένα περίεργο βιβλίο από τον ‘πραξικοπηματία’ Έλληνα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, που αναφέρεται βεβαίως στο βιβλίο του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρώην υπηρεσιακού υπουργού Αμυνας Φράγκου Φραγκούλη.

Κατά την εφημερίδα όταν ήρθαν στην ημερήσια διάταξη οι ισχυρισμοί περί πραξικοπήματος τον περασμένο Νοέμβριο, πριν ακόμα εκδοθεί το βιβλίο του κ. Φραγκούλη, ο εκδοτικός Οίκος Λιβάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Φράγκος κάνει αναφορά στην καταγωγή πολλών Τούρκων ηγετών μεταξύ των οποίων ο Ερντογάν, ο Ατατούρκ και ο Φατίχ. Ο συγγραφέας ερευνά το παρελθόν των 1000 ετών της Ανατολίας και αναφέρεται στον εκτουρκισμό των ντόπιων χριστιανών και στον εκμουσουλμανισμό τους».

Επίσης, ο εκδοτικός οίκος, σύμφωνα πάντα με την Χουριέτ, στην ανακοίνωση του τόνισε πως στο βιβλίο αναφέρεται ότι χριστιανικής καταγωγής λαοί ζουν ακόμα στην Ανατολία και ότι περιμένουν το φως που θα έλθει από τον ορθόδοξο κόσμο για να ιδρύσουν το νέο Βυζάντιο. 
 
troktiko-blog
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι θα έκανε ο Φράγκος στα Ίμια; "Θα έστελνα τα πυροσβεστικά να κάνουν ρίψεις"!

Για τα Ίμια και το πως έπρεπε να χειριστούμε στρατιωτικά τη κρίση έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά. Τώρα ξέρουμε και την άποψη του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Real News εξέφρασε την εξής …προωθημένη στρατηγική.

Απευθυνόμενος στον πρώην βουλευτή και δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη που του πήρε τη συνέντευξη ο πρώην Α/ΓΕΣ ανέπτυξε το σκεπτικό του για το πως θα αποφεύγαμε τη κατάληψη των Ιμίων:

“Εγώ πάντως Γιώργο ,στη βραχονησίδα θα είχα ρίξει τρία-τέσσερα καπνογόνα και με πρόσχημα ότι έχει πάρει φωτιά θα έστελνα τα Καναντέρ να σβήσουν τη φωτιά. Δεν ξέρω τι θα γινόταν με τους Τούρκους κομάντος. Πάντως δεν θα καταλάμβαναν τη βραχονησίδα. Να πας στον ναύαρχο Λυμπέρη μια ημέρα. Έχει να σου πει πολλά γι΄ αυτό το θέμα”.

Ναύαρχε Λυμπέρη, είχατε πράγματι στα σχέδια …βομβαρδισμό με Καναντέρ;

Τι άλλο μένει να ακούσουμε γι΄ αυτή τη φοβερή ιστορία των Ιμίων;

onalert.gr

parakato
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκάει… νέος “Ακης” - Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει χάσει τον ύπνο του !!!

Νέο ΣΟΚ στο πολιτικό σύστημα αναμένεται να προκαλέσει η αποκάλυψη για την εμπλοκή πρώην υπουργού, από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε υποθέσεις μίζες και μαύρου πολιτικού χρήματος. 

Όπως πληροφορούμαστε εγκύρως, έχουν ήδη εντοπιστεί ύποπτοι λογαριασμοί και ο εν λόγω κύριος έπαψε πλέον να… χαμογελά.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, οι κραδασμοί από το νέο σκάνδαλο θα είναι αντίστοιχοι με την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, με ότι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για το πολιτικό σύστημα.

troktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ

Ένα βίντεο που τσακίζει κόκκαλα.....



LLLROM

aristofanis
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΑΣ 1843 - Ελλάδα του μνημονίου 2012 * Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Διαβάστε τι έγινε στην Ελληνική οικονομία το 1843, συγκρίνετέ το με το σήμερα και θα αντιληφθείτε τι συμβαίνει στην παγκόσμια και στην ελληνική ιστορία, ανεξαρτήτως εποχών, προσώπων και ονομάτων.
Η σύγκριση μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει...

Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλαιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα.


Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμμένη ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαβαρών συμβούλων του στέμματος. (Μας θυμίζει τίποτα;)

 

Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό των συνολικών εσόδων του... ελληνικού κράτους, που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να ...συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα.

Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστάει και ζητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις...)

Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων, με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του.

Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Αυτό σίγουρα κάτι μας θυμίζει;)

Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Ε όχι, δεν γίνεται, πλάκα μας κάνουν...)

Για να μην τα πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού που τα κατέγραψε:

  1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.(ώπα...)
  2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού, αλλά σε ειδικές κατηγορίες. (αμάν...)
  3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ένστολων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια. (και όχι τα βουνά...).
  4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή. (από τότε ε...)
  5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου. (ΦΠΑ δεν είχε τότε...)
  6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα. (έλα...)
  7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους. (είχε ο Λοβέρδος προ-προπάππου τότε;)
  8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου. (πιθανόν να έφερναν ξένους...)
  9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό. (ε, όχι, αυτό όχι...)
  10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης. (ερχόμαστε δεύτεροι...)
  11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού. (αθάνατη Ελλάδα...)

(Είναι να τρελαίνεσαι, είναι δυνατόν να αντέγραψαν οι τωρινοί ένα τόσο παλιό σχέδιο, μια που δεν είχαν άλλες ιδέες;) Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Για ποιούς; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ:

Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαρίλαου Τρικούπη, το 1893.

Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.

Μήπως πρέπει να αναλογιστούν σοβαρά οι εντός και εκτός αρμόδιοι, τι ανάλογο μπορεί να συμβεί και με το τωρινό μνημόνιο...

Έτσι για να ταιριάξει κι αυτό με το τότε...



Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο πανάρχαιος Δωρικός χαιρετισμός (που κάποιοι ανόητοι καλούν "ναζιστικό" ή "φασιστικό")

Από τη μακρινή αρχαιότητα, όλες οι ανθρώπινες κοινωνίες συνήθιζαν να χρησιμοποιούν διάφορες χειραψίες και χαιρετισμούς, τόσο ως συμβολική ένδειξη αναγνώρισης, όσο και ως έκφραση αλληλοσεβασμού. Κάθε λαός έχει καθιερώσει στις παραδόσεις του συγκεκριμένες μορφές χαιρετισμών, οι οποίες με τη μεγάλη τους ποικιλία εμπλουτίζουν τον κάθε λαϊκό πολιτισμό.
Κατά κανόνα οι συμβολικές αυτές χειρονομίες, οι χειραψίες και οι χαιρετισμοί γίνονται με τη χρήση των χεριών. Άλλωστε, οι ίδιες αυτές λέξεις έχουν ως κύριο συνθετικό τους τη λέξη "χέρι".
Συνήθως, κάποια προσφώνηση, όπως π.χ. το "χαίρε", συνοδεύει κάθε χαιρετισμό, θέλοντας να δηλώσει χαρά, υγεία, καλή διάθεση.
Σε σημαντικές στιγμές της κοινωνικής ζωής παρατηρούνται πολλοί και....
διαφορετικοί τρόποι χειραψιών και χαιρετισμών, όπως για παράδειγμα στις τελετές γάμου, τελετές αποδοχής των νέων και των εφήβων στις παραδοσιακές κοινωνίες, σε υποσχέσεις και ορκωμοσίες και σε ανάλογου τύπου εκδηλώσεις. Είναι τεράστια η ποικιλομορφία χαιρετισμών και χειραψιών που εντοπίζονται στις ανθρώπινες κοινωνίες. Και δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του ανθρώπου. Επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι πολλά ζώα χρησιμοποιούν χαιρετισμούς και χειρονομίες ως μέσο κοινωνικής αναγνώρισης και επικοινωνίας μεταξύ τους.

Σε αυτή τη μεγάλη ποικιλία ανθρώπινων χαιρετισμών, υπάρχει ένας που φαίνεται ότι είναι ο αρχαιότερος από όλους, αλλά και ο πιο διαδεδομένος σε όλες τις κοινωνίες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Όλοι σχεδόν οι αρχαίοι πολιτισμοί τον χρησιμοποίησαν, όπως αποδεικνύουν οι αρχαιολογικές έρευνες και η ιστορική μελέτη. Πρόκειται για το χαιρετισμό που γίνεται με το δεξί χέρι υψωμένο λίγο πάνω από το ύψος του ώμου και την παλάμη τεντωμένη.

Ακόμα και σήμερα, όποιο μέρος του κόσμου και να επισκεφτούμε, θα δούμε ότι, όταν ένας άνθρωπος βλέπει ένα φίλο από μακριά, σηκώνει το χέρι του με τεντωμένη την παλάμη για να του πει ένα «γεια», σε ένδειξη καλής διάθεσης, φιλίας και σεβασμού.

Ασφαλώς για αυτό το λόγο, το επιστημονικό επιτελείο της ΝΑSΑ στις ΗΠΑ, διάλεξε αυτόν το χαιρετισμό, όταν έψαχνε για μια εικόνα αρκετά αντιπροσωπευτική της ανθρωπότητας ώστε να την στείλει στο διάστημα, χαραγμένη σε μια πλάκα ταυτότητας, σύμφωνα με την πρόταση του αστρονόμου Carl Sagan. Η πλάκα αυτή τοποθετήθηκε στο Pioneer 10, του οποίου αποστολή είναι να ταξιδεύει σε μακρινά αστέρια, αναζητώντας πιθανά νοήμονα όντα σε κάποιο απομακρυσμένο πλανήτη για να τους μεταβιβάσει ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας.

Οι Έλληνες, οι λαοί της Μεσοποταμίας, οι Ινδοί και οι Θιβετιανοί, οι Κέλτες, οι Ρωμαίοι, οι πρώτοι Χριστιανοί, οι Ιππότες του Μεσαίωνα, ακόμα και οι Ινδιάνοι της αρχαίας Αμερικής χρησιμοποίησαν αυτόν το χαιρετισμό, σε ένδειξη σεβασμού προς κάτι ανώτερο, σε ένδειξη ειρήνης και φιλίας.


Στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία αναβίωσε ο αρχαίος χαιρετισμός, στην Ελλάδα με το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, στην Ιταλία με το φασιστικό καθεστώς, στην Ισπανία με το καθεστώς του Φράνκο και στην Γερμανία με το εθνικοσοσιαλιστικό. Ταυτόχρονα χρησιμοποιήθηκε από εθνικιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης, από την Αγγλία και την Ιρλανδία ως την Ρουμανία, αλλά και από ευρωπαϊκής καταγωγής αμερικάνους. Με την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την ήττα του Άξονα ο αρχαίος αυτός χαιρετισμός κατηγορήθηκε άδικα και δαιμονοποιήθηκε.


Εντούτοις ο πανάρχαιος αυτός χαιρετισμός με το δεξί χέρι είναι μια παγκόσμια πρακτική. Ποιος όμως είναι ο λόγος αυτής της παγκόσμιας χρήσης ενός τόσου αρχαίου χαιρετισμού; Γιατί τον χρησιμοποίησαν και τον χρησιμοποιούν ακόμα, έστω και ασυνείδητα, τόσοι λαοί; Την εξήγηση μπορεί να μας τη δώσει η σύγχρονη επιστήμη.


Σύμφωνα με τις θεωρίες της σύγχρονης ιατρικής, το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί σαν μια ηλεκτρική μπαταρία που παράγει ηλεκτρικό και μαγνητικό ρεύμα. Ο Βελονισμός και άλλες εναλλακτικές ιατρικές βασίζονται σε αυτό το γεγονός για να πετύχουν αξιοθαύμαστες θεραπείες. Η ίδια η πολικότητα του εγκεφάλου μας καθορίζει μια αντίστοιχη βιο-ενεργειακή πολικότητα στον ηλεκτρομαγνητισμό του σώματος. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τις ανθρώπινες πράξεις "θετικού τύπου", όπως το να προσφέρουμε κάτι σε κάποιον, να γράψουμε, να χειριστούμε εργαλεία, κλπ. τις κάνουμε με το δεξί χέρι, το θετικά φορτισμένο. Από εκεί προέρχεται και η έννοια του δεξιοτέχνη και του επι-δέξιου. Το δεξί χέρι λοιπόν, δίκαια καλείται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον πιο αρχαίο και παγκόσμια διαδεδομένο ανθρώπινο χαιρετισμό. Ένα χαιρετισμό που, όπως μας έχει δείξει ο ιστορία, μπορούμε να πούμε ότι χρησιμοποιούταν από άτομα τις ίδιας φυλής ως δήλωσης σεβασμού, φιλίας και αγάπης.


Ο λεγόμενος «ναζιστικός» χαιρετισμός, είναι ο κατεξοχήν ΔΩΡΙΚΟΣ χαιρετισμός προς τον Ανατέλλοντα Ήλιο, ένας χαιρετισμός διαμέσου του οποίου ο ανθρώπινος οργανισμός μπορούσε να αντλήσει ενεργειακές δυνάμεις από τον Ήλιο, ανυψωνόμενος σε ανώτερες πνευματικές καταστάσεις και νοητικά πεδία . Ο χαιρετισμός αυτός, αποδιδόμενος με τεταμένο το δεξί χέρι, υπήρξε ο πιο συνηθισμένος τρόπος χαιρετισμού μεταξύ των προγόνων μας και συμβόλιζε επίσης ότι ο χαιρετών σε καιρό πολέμου υψώνει το χέρι για να λάβει το όπλο να πολεμήσει και σε καιρό ειρήνης για να λάβει το εργαλείο να εργαστεί.


Ο χαιρετισμός της υψώσεως της δεξιάς χειρός, ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από τις Δωρικές και Πελασγικές κοινωνίες. Φαίνεται να πρωτοεμφανίζεται κατά τις ιερουργίες στις οποίες οι ιερείς χαιρετούσαν με αυτόν τον τρόπο τα αγάλματα των θεών. Όταν λεγόταν η φράση «Χαίρε (τάδε θεέ ή τάδε θεά)» τότε ύψωναν την δεξιά χείρα, σε ένδειξη σεβασμού. Χαρακτηριστικό αυτού του χαιρετισμού, είναι ότι η παλάμη δεικνύεται προς το χαιρετιζόμενο πρόσωπο. Ο λόγος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο έδειχναν οι ιερείς την καθαρότητα των προθέσεών τους. Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε πρώτα να έχουν πλύνει καλά τα χέρια τους. Παράλληλα, χαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο, έδειχναν προς τους θεούς ότι ήταν και καθαροί ψυχικά απέναντί τους.




Στην συνέχεια, αυτός ο χαιρετισμός επεκτάθηκε και στο κατώτερο ιερατείο, όταν αυτό απήυθηνε χαιρετισμό προς το ανώτερο και ανώτατο ιεράτευμα. Με την πάροδο των ετών, ο χαιρετισμός αυτός πέρασε και στην πολιτική ζωή. Τιμώμενα πρόσωπα ήταν οι θεοί και οι βασιλείς. Από εκεί πέρασε και στον στρατό, όπου οι υφιστάμενοι χαιρετούσαν με αυτόν τον τρόπο τους προϊσταμένους τους. Για παράδειγμα, όταν ένας αξιωματικός του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήθελε να τον χαιρετήσει, στεκόταν με σεβασμό εμπρός του κρατώντας το κράνος του στο αριστερό χέρι, ύψωνε το δεξί χέρι λέγοντας: «χαίρε Αλέξανδρε, βασιλεύ των Μακεδόνων!». Τότε ο Αλέξανδρος, ανταπέδιδε τον χαιρετισμό και στην συνέχεια συζητούσαν αυτό που ήθελαν. Επίσης, υπήρχε κι άλλος ένας συμβολισμός σε αυτό: σε καιρό πολέμου, η ύψωση της χειρός ήταν ένδειξη ότι ο πρατάσων την χείρα ήταν έτοιμος να λάβει όπλο να πολεμήσει. Εν καιρώ ειρήνης ήταν δείγμα ετοιμότητος προς εργασία...


Ο σεβασμός στους θεσμούς στην αρχαία Ελλάδα, ήταν κάτι το πολύ σημαντικό. Όπως επίσης ήταν πολύ σημαντικό το θέμα της εμπιστοσύνης. Για τους λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω (καθαρότητα προθέσεων κ.α.), ο χαιρετισμός αυτός ήταν μία αρχή ένδειξης καλής πίστης, πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί η εμπιστοσύνη. Όπως είδαμε, η λέξη που συνόδευε αυτόν τον χαιρετισμό ήταν το «χαίρε». Ο χαιρετισμός έμελλε να περάσει στην άλλη πλευρά του Ιονίου Πελάγους και να καταλήξει στην Ρώμη. Ήταν λογικό, διότι η Ρώμη εκτός του ότι είχε επηρεαστεί πολύ από την Ελλάδα, τα περισσότερα πρόσωπα του πολιτικού και του στρατιωτικού κόσμου είχαν Ελληνική καταγωγή. Η λέξη που συνόδευε την ύψωση της δεξιάς χειρός, ήταν το «ave», που στην Λατινική γλώσσα ερμηνεύεται ως «χαίρε» (ave Caesar! = χαίρε Καίσαρ!). Έτσι, στην Ιταλία ο χαιρετισμός είναι γνωστός ως "ρωμαϊκός".


Τα χρόνια πέρασαν κι ο χαιρετισμός αυτός, παρέμεινε στην συνείδηση του λαού και ειδικά των Ελλήνων, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.


Σύμφωνα με το 'Αρθρο 30 των Γενικών Διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Καθεστώτος της 4ης Αυγούστου του Ιωάννη Μεταξά:


Ο χαιρετισμός αποδίδεται δια ζωηράς προτάσεως της δεξιάς χειρός τεταμένης με δακτυλους υψωμένους και την παλάμη εις το ύψος του δεξιού οφθαλμού, κατά το πρότυπον του καθαρώς Ελληνικού (Δωρικού) χαιρετισμού.
Τέλος, έχει καθιερωθεί παγκοσμίως εδώ και έναν αιώνα τουλάχιστον, ο συμβολικός χαιρετισμός των αριστερών κινημάτων να είναι η αριστερή γροθιά υψωμένη και ο συμβολικός χαιρετισμός των Εθνικιστικών κινημάτων η δεξιά χείρα τεταμένη. Και αναμενόμενα, οι κυρίαρχοι δαιμονοποίησαν αυτό που φοβούνται.

http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr/2012/04/blog-post_1288.html 
anoixti-matia
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

Η Αλεξάνδρεια, χτισμένη στην μεσογειακή παραλία της Αιγύπτου, κοντά στις εκβολές του Νείλου, ήταν άπο τις μεγαλύτερες πόλεις του αρχαίου κόσμου. Ιδρύθηκε άπο τον Μέγα Αλέξανδρο την άνοιξη του 331 π.Χ.

και για χίλια περίπου ετη, ώς το έτος 641 μ.Χ που κατακτήθηκε άπο τους Άραβες, υπήρξε η αδιαμφισβήτητηβασίλισσα της Μεσογείου, ή οποία ώς άειφεγγής φάρος σκόρπισε σε όλο τον κόσμο την υλική και την πνευματική της λάμψη. Για τον λό γο αυτόν δικαίως οί συγγραφείς την ώνόμαζαν
«Πρώτην», «Κορυφήν τών πόλεων», και «Ένδοξοτάτην».



Ή πόλη σύμφωνα μέ το σχέδιο του Αρχιτέκτονος Δεινοκράτους, είχε διαιρεθή σε πέντε συνοικίες, έκ τών οποίων ή σπουδαιότερη ήταν το «Βρούχιον». Ηταν η μεγαλύτερη συνοικία της Αλεξανδρείας, κατελάμβανε το ενα τρίτο της πόλεως, και περιελάμβανε τα πλέον πε ρίλαμπρα και έντυπωσιακώτερα κτή ρια, ανάμεσα στα όποια οι βασιλικοί κήποι, τα ανάκτορα και το «Μουσείον».

Το «Μουσείον» που αποτελούσε το σπουδαιότερο τμήμα των ανακτόρων, διέθετε πολλά διαμερίσματα και λειτουργούσε ώς ανώτατο πνευματικό ίδρυμα. Ήταν, δηλαδή, ενα ινστιτούτο έρεύνης μέ εργαστήρια, επιστημονικές συσκευές, αστεροσκοπεία αναγνωστήρια αίθουσες διδασκαλίας, διαλέξεων κλπ. Στον χώρο αυτό διέμεναν και εργάζονταν επιστήμονες καλλιτέχνες και γενικά άνθρωποι τών γραμμάτων και της τέχνης άπό τους οποίους γνωστότεροι ήταν ο Ευκλείδης, ο Αρίσταρχος, ο Ερατοσθένης, ο Αριστοφάνης ο Βυζάντιος, ο ιατρός Ηρόφιλος κ.λπ. Το σημαντικώτερο τμήμα του «Μουσείου» αποτελούσε η βιβλιοθήκη ή ονομαζόμενη «η εντός» η «του Βρουχίου» η «Βασιλική» η «του Μουσείου» γνωστή στο ευρύ κοινό, ώς «Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας».



Ή «Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας»

ύπηρξε ή κυριώτερη πνευματική εστία της ελληνιστικής έποχης και ή ιστορία της είναι συνυφασμένη με την προσπάθεια της διάδοσης, της συγκέντρωσης, και της φιλολογικής αποκατάστασης των λογοτεχνικών κειμένων της κλασσικής αρχαιότητος.

Ό Πτολεμαίος Α' ο επιλεγόμενος Σωτήρ, στα τελευταία χρόνια της εξουσίας του ίδρυσε στην Αλεξάνδρεια υ στέρα άπό προτροπή του Δημητρίου Φαληρέα το «Μουσείον» κεντρικό σημείο επιστημονικής έρευνας με την βι βλιοθήκη για την οποία υπολογίζεται οτι τοποθέτησε 200.000 τόμους. Ό διάδοχος του Πτολεμαίος Β', ό επιλεγόμενος Φιλάδελφος διπλασίασε τον αριθμό των βιβλίων της.

Στην μεγίστη άνθηση της έφτασε ή «Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας», όταν ό Πτολεμαίος ό Γ ό Ευεργέτης επιθυ μώντας να συγκέντρωση όλα τα βιβλία της άνθρωπότητος, ξόδεψε για τον εμπλουτισμό της τεράστια ποσά. Αναφέρεται μάλιστα ότι δανείστηκε από τους Αθηναίους τά επίσημα χειρόγραφα τών μεγάλων τραγικών, βάζοντας υποθήκη το τεράστιο ποσό τών 15 ταλάντων. Αρνήθηκε όμως να τα επιστρέψη προ τιμώντας να χάση το ενέχυρο. Ακόμα λένε οτι είχε δώσει εντολή να κατά σχωνται τα χειρόγραφα από τα πλοία που κατέπλεαν στην Αλεξάνδρεια δίδοντας στον ιδιοκτήτη ακριβές αντί γραφο. Μετά άπό αυτήν την δραστη ριότητα ή βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειαςπεριελάμβανε 700.000, κατ' άλλους συγγραφείς 800.000 τόμους.


Για την τύχη αυτου του μεγάλου ιδρύματος και κυρίως του περιεχομένου του δεν υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες. Ευλογα προκύπτουν τα ερωτήματα:
Πόσες όμως βιβλιοθήκες διέθετε η Αλεξάνδρεια;Σε ποια συνοικία ευρίσκοντο; Ποία ή τύχη τών βιβλιοθηκών και του περιεχομένου των;

Δύσκολα και ακανθώδη τα ερωτήματα πού θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απάντηση. Αποδεδειγμένο όμως είναι οτι ή Αλεξάνδρεια διέθετε και δεύτερη βιβλιοθήκη, την ονομαζόμενη βιβλιοθήκη του «Σεραπείου» (επειδή ευρίσκετο πλησίον του ναου του Σεραπείου), ή λεγομένη και «ή εκτός» ή «Ρακωτίς», ονομασία που πήρε άπο το προάστιο οπού εστεγάζετο.'Οπωσδήποτε όμως ήταν πολύ μικρότερη από την βιβλιοθήκη του Μουσείου. Ή κορω νίδα, ο αειφεγγής φάρος, ή αιωνία φωτοδότης η βιβλιοθήκη του Βρουχιου που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως η «Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας».


Σήμερα αν ρωτήσουμε οποιονδήποτε Ελληνα για την τύχη της «Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας» θα μας πή οτι ή βιβλιοθήκη κατεστράφη εξ' ολοκλήρου και μάλιστα δυο φορές. Την πρώτη φορά άπο τον Ιουλιο Καί σαρα το 47 π.Χ και την δεύτερη άπο τους Άραβες όταν κατάκτησαν την Αλεξάνδρεια το 641 μ.Χ.

Τίθεται όμως το ερώτημα: "Οντως κατεστράφη ή βιβλιοθήκη ή μήπως η υποτιθέμενη πυρπόληση της είναι σατανικό επινόημα κάποιων διαβολικών κύκλων, οι οποίοι καρπώθηκαν την γνώση άπο τα διασκορπισθέντα (η κλεμμένα) βιβλία της βιβλιοθήκης και σήμερα παριστάνουν τους μεγάλους;
Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε τις πήγες και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάποιες έστω ικανοποιητικές απαντήσεις.


ΚΑΥΣΙΣ ... ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΠΟ ΙΟΥΛΙΟ ΚΑΙΣΑΡΑ

Μερικοί υποστηρίξουν οτι ή μεγάλη καταστροφή της βιβλιοθήκης έγινε, το 47 π.Χ. όταν ο στόλος του Ιουλίου Καίσαρος πυρπολήθηκε μέσα στο λιμάνι της Αλεξανδρείας άπο τον στρα τηγό του Πτολεμαίου IΓ Άχιλλά, και η φωτιά μεταδόθηκε αρχικά στα ναυ πηγεία και μετά στα κτήρια της ξηράς, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το Μουσείο και ή βιβλιοθήκη να γίνη παρανάλωμα του πυρός. Κατ' άλλους ιστορικούς ο Ιούλιος Καίσαρ διέταξε τον εμπρησμό του Πτολεμαϊκου στόλου με τα ίδια αποτελέσματα.

Το γεγονός όπως και αν έτελέσθη, είναι πραγματικό η λόγω συγκεχυμένων ή φανταστικών πληροφοριών οί διάφοροι ιστορικοί κατέληξαν σε λανθασμένα συμπεράσματα;


Άς εξετάσουμε το θέμα.

Ό Ιούλιος Καίσαρ έκτος από μεγάλος στρατηγός ήταν και συγγραφέας. Στα ιστορικά συγγράμματα του Commentarii de bello Gallico (Απομνημονεύματα του Γαλατικου Πολέμου) και De Bello civilli (Περί του Εμφυλίου Πόλεμου), δεν αναφέρει καμμία πληροφορία για την υποτιθέμενη καύση της βιβλιοθήκης. Αντιθέτως μάλιστα εντυπωσιασμένος από την ωραιότητα του ρυμοτομικού σχεδίου και των κτηρίων της Αλεξανδρείας, αναφέρει, μεταξύ των άλλων οτι οί οικοδομές της Αλεξανδρειας είναι κατασκευασμένες κατά τέτοιο τρόπο, ώστε δεν εγίνοντο εύκολα παρανάλωμα του πυρός. Αλλά και ό Ρωμαίος ιστορικός Ίρτιος που συμπλήρωσε το σύγγραμμα του Καίσαρος δεν αναφέρει τίποτε σχετικό με την υποτιθέμενη καύση της βιβλιοθήκης.

Ό πρώτος συγγραφεύς που αναφέρει την καύση της βιβλιοθήκης είναι ό Ρωμαίος ιστορικός Τίτος Λίβιος (ο όποιος μαζί με τον Τάκιτο και τον Σαλλούστιο αποτελούν την τριάδα των μεγάλων Ρωμαίων Ιστορικών), όταν ανέλαβε μετά το 29 π.Χ. νά συγγράψη την Ιστορία της Ρώμης μέχρι την εποχή του.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα άπο που άντλησε τις πληροφορίες αυτες ο Λίβιος Τίτος άφου ο ίδιος δεν ήλθε ποτέ στην Ελλάδα για συγκέντρωση πληροφοριών και στοιχείων, όπως συνήθιζαν μέχρι τότε να πράττουν οι λόγιοι Ρωμαίοι. Είναι αξιόπιστα τα στοιχεία που παραθέτει στην Ιστορία του, μιας και οι κρίνοντες το έργο του άπεφάνθησαν ότι ό Τίτος Λίβιος «στην επιθυμία του να γράψη μία ιστορία δεν πρόσεξε ούτε έλαβε διόλου υπ' όψιν του την αρχαιοδιφική έρευνα της εποχής του και των παλαιότερων γενεών. Ούτε παρέλαβε ή έκρινε σοβαρά τις διάφορες Ιστορίες που είχε στην διάθεση του, για να έπισημάνη τις αποκλίσεις τους».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε οτι η Ρώμη άρχισε να έχη δικούς της (Ρωμαίους) ιστορικούς προς το τέλος του 3ου π.Χ αιώνα, οί οποίοι έμειναν γνωστοί στους συγχρόνους ιστορικούς ώς χρονογράφοι. Οί μόνες αξιόπιστες πληροφορίες που διέθεταν για να γράψουν περι της παλαιοτέρας ιστορίας της Ρώμης ήταν κατάλογοι αρχόντων και συνθήκες συμμαχίας. Κατά τα άλλα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν μυθολογία και προφορικές παραδόσεις. Ό Λίβιος βασίσθηκε στους χρονογράφους κι έτσι αν και τα έργα του είναι στο σύνολο τους αναξιόπιστα περιπτωσιακά εγκλείουν «ψήγματα» πληροφοριών που φαίνονται να αντανακλούν ακριβείς και γνήσιες παραδόσεις. Το καθήκον του σύγχρονου ιστορικού είναι να ξεχωρίση αυτά τα ψήγματα από τα θολά λασπόνερα εντός των οποιων κινούνται.

Και εδώ συμβαίνει το έξης κωμικοτραγικό. "Οταν ό Λίβιος Τίτος γραφή για τον υποτιθέμενο εμπρησμό της βιβλιοθήκης ο Ελλην Γεωγράφος Στράβων ευρίσκεται στην Αλεξάνδρεια βλέπει την βιβλιοθήκη εργάζεται σ' αυτήν και περιγράφει το μεγαλείο της!!!

Μετά άπό έναν αιώνα ό Ρωμαίος Σενέκας στο έργο του «De tranquillitate animi ix» αναφέρει την καύση της βιβλιοθήκης κάνοντας παραπομπή στην ιστορία του Τίτου Λίβιου. Δηλαδή αντιγράφει τα γραφόμενα του Λίβιου Τίτου χωρίς να έξετάση την βασιμότητα των γραφομένων.

Ό Ελλην ιστορικός Δίων ό Κάσσιος (155 μ.Χ-235 μ.Χ), (πλήρες όνομα Κάσιος Δίων Κοκκηϊανός,) ο οποιος έγραψε την Ρωμαϊκή Ιστορία ως το 229 π.Χ στην Ελληνική γλώσσα, χρησιμοποιώντας ως πήγες τα απομνημονεύματα του Αύγουστου, του Αδριανού, του Τάκιτου και του Τίτου Λίβιου, αναφέρει οτι, όταν πυρπολήθηκε ό στάλος του Ιουλίου Καίσαρα στο λιμάνι της Αλεξανδρείας εκάησαν μόνον οι αποθήκες του λιμένος του σίτου και οι συλλογές τών βιβλίων που υπήρχαν εκεί για εξαγωγή. Το γεγονός αυτό φαντάζει ως το πλέον αληθινά, μιας και όλοι γνωρίζουν οτι ή Αλεξάνδρεια προμήθευε εις όλον τον κόσμο βιβλία πάπυρους και αντίγραφα βιβλίων.

Τον 2° αιώνα μ.Χ. ό Λατίνος γραμματικός Γέλλιος Αόλος στο σύγγραμμά του «Αττικές Νύχτες» αντιγράφοντας τους προηγούμενους, αναφέρει την πυρπόληση της βιβλιοθήκης, το ίδιο δε πράττει τον 4° αιώνα μ.Χ. και Ρωμαίος ιστορικός Αμμιανος Μαρκελλίνος (330 μ.Χ-395 μ.Χ.). Με λίγα λόγια δημιουργήθηκε μία βιβλιογραφία εκ του μηδενός. Από τους νεώτερους συγγραφείς ο τόμοι μιας και όπως αναφέρει, η βιβλιο θήκη κατεστράφη.

Οι ανιστόρητες εμμονές όλων αυτών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ή «Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας» κάηκε και μαζί μ' αύτην έσβησε το φω τοβόλο πνεύμα που βρισκόταν στα ρά φια της, ώδήγησαν την επιστημοσύνη του αειμνήστου Ακαδημαϊκού και πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρα τίας Μιχαήλ Στασινόπουλου να γράψη στην Εφημερίδα Καθημερινή:

«Ένα άπο τα σπουδαιότερα κοσμοϊστορικά γεγονότα είναι ή καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας, που περιείχε το κυριώτερο υλικό απ'όσα είχε Θησαυρίσει η γνώση των σοφών της αρχαιότητος. Ωστόσο, ο Ιούλιος Καίσαρ δεν μνημονεύει το γεγονός στην ιστορία του. Οι ιστορικοί καταλήγουν να διαπιστώσουν το θλιβερό γεγονός άπο την χειρονομία του Αντωνίου να χαρίση αργότερα στην Κλεοπάτρα την βιβλιοθήκη της Περγάμου. Περίεργη σιωπή γύρω άπο ένα τέτοιο γεγονός. Στην κρίση ένος Ρωμαίου στρατηγού ή πυρπόλησις της βιβλιοθήκης είχε όλιγώτερη σημασία άπο τις μάχες και τις κατακτήσεις. Κι Ομως ό Καίσαρ ήταν καλλιεργημένος άνθρωπος και επιπλέον ιστορικός».

Τί μας λέει ό αείμνηστος Ακαδημαϊκός; Ότι οι σύγχρονοι ιστορικοί συμπέραναν οτι κάηκε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας», άπό την χειρονομία του Αντωνίου να χαρίση στην Κλεοπάτρα την βιβλιοθήκη της Περγάμου!!!Άν είναι δυνατόν αυτό να θεωρηται επιστημονική σκέψη, κάτι που τονίζει ό Όσκαρ ντε Βερτχάϊμερ συγγραφέας του κλασσικού βιβλίου «Κλεοπάτρα», ο οποιος επισημαίνει το κενό πού υπάρχει για την πυρπόληση της βιβλιοθήκης και βεβαιώνει ότι: «ή τοποθέτηση και ή αιτία της καταστροφής μόνο με εικασίες και κατά τρόπο έμμεσο είναι δυνατόν να γίνη». Κι αυτό, φυσικά, αφήνει πολύ χώρο στην φαντασία και στην εφευρετικότητα των διαφόρων συγγραφέων που ασχολήθηκαν μέ το θέμα. Και πρέπει να ομολογήση κανείς οτι είναι πολύ ελκυστική ή έρευνα, τόσο για την αιτία δσο και για την χρονολόγηση της καταστροφής».

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε οτι καμμία αξιόπιστη πηγή δέν αναφέρεται στην καθολική καταστροφή της βιβλιοθήκης. Ή βιβλιοθήκη έμεινε ανέπαφη καθ' όλη την διάρκεια της πτολεμαϊκής εποχής και ο Ιούλιος Καίσαρ όχι μονό δεν ήταν υπεύθυνος για την υποτιθέμενη πυρπόληση της, αντιθέτως, εμπνεόμενος άπο το μεγαλείο της είχε την πρωτοβουλία να ίδρυση την πρώτη δημόσια βιβλιοθήκη στη Ρώμη. Δυστυχώς κάποιοι ανιστόρητοι ιστορικοί αντιγράφοντας ο ένας τον άλλον δημιουργούν βιβλιογραφία, και χωρίς να ελέγξουν τις πηγές, από τις όποιες αντλούν τις πληροφορίες τους, καταλήγουν σε αυθαίρετα συμπεράσματα όπως αυτό, της χειρονομίας του Αντωνίου να προσφέρη στην Κλεοπάτρα ώς δώρο την βιβλιοθήκη της Περγάμου!!!

Άλλωστε ο Στράβων που διακρινόταν για τις βιβλιοφιλικές του ευαισθησίες επισκέφθηκε την βιβλιοθήκη μετά την αποχώρηση του Καίσαρα απο την Αλεξάνδρεια χωρίς να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο που να υπαινίσσεται έστω κάποια περιπέτεια της συλλογής της.
Το άρθρο είναι του Κώστα Σπίνου και έχει δημοσιευτεί στο περιοδικού "ΕΛΛΗΝΟΡΑΜΑ".

 
aporrito
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι χημικοί αεροψεκασμοί είναι πραγματικοί...O πολιτικός κόσμος στην Σουηδία μιλάει δημόσια για το θέμα! (αρθρο σοκ! και βίντεο!)

Πολιτικοί της Σουηδίας παραδέχονται επίσημα πως οι χημικοί αεροψεκασμοί (chemtrails) αποτελούν υπαρκτό θέμα και όχι σενάριο συνωμοσιολογίας...

Σε δημοσίευμα της με τίτλο "Swedish official admits toxic 'chemtrails' are real, not a wild conspiracy theory", η σελίδα Natural News αναφέρει πως η αρχηγός του κόμματος των πρασίνων Pernilla Hagberg δήλωσε πως οι ομιχλώδης σαν νέφη λευκές γραμμές με τις οποίες σημαδεύουν τους μπλέ ουρανούς



....αεροσκάφη δίχως διακριτικά ΔΕΝ είναι οι τυπικές γραμμές συμπυκνώσεως (contrails).


Σύμφωνα με αναφορά της σουηδικής εφημερίδας Katrineholms Kuriren, η Hagberg, μία από τις πρώτες πολιτικούς που βγήκε μπροστά σχετικά με το θέμα, δήλωσε δημόσια πως αυτές οι ασυνήθιστες νεφώδεις γραμμές, οι οποίες δεν δυαλύονται όπως κάνουν οι κανονικές γραμμές συμπυκνώσεως, είναι στην πραγματικότητα ένα τοξικό μείγμα από χημικά, ιούς και μέταλλα - τα "chemtrails". Σύμφωνα πάντα με την κ. Hagberg, οι ψεκασμοί αποτελούν κοινή ειχείρηση της αμερικανικής υπηρεσίας Central Intelligence Agency (CIA) και της U.S. National Security Agency (NSA), όπως και της σουηδικής κυβέρνησης της χώρας της, με στόχο να μεταλλάξουν τις ατμοσφαιρικές συνθήκες μέσω χημικών αεροψεκασμών. Στο επικύνδινο αυτό μείγμα όπως δήλωσε περιλαμβάνονται διάφορα χημικά συστατικά. ιοί, τμήματα ιών, και μέταλλα όπως το αλουμίνιο και το βάριο, τα οποία όπως έχει βρεθεί φαίνεται να συσσωρρεύονται ήδη στα αποθέματα νερού και το έδαφος σε όλο τον κόσμο. (http://chemtrails.cc/)


Οι απλές γραμμές συμπυκνώσεως (contrails), που αποτελούνται περισσότερο από ατμούς νερού που εξαφανίζονται σχετικά γρήγορα μετά την απελευθέρωση τους από τις μηχανές των αεροσκαφών, είναι πολύ διαφορετικά από τα chemtrails, τα οποία βαθμιαία καλύπτουν ολόκληρο τον ουρανό και τον βάφουν λευκό. Το ακόλουθο βίντεο του FreeTruth Show, που βασίζεται στοYouTube περιλαμβάνει μερικές εικόνες που δείχνουν πως φαίνονται συνήθως τα chemtrails στον ουρανό:






Η Hagberg λέει επίσης πως αν επανεκλεγεί θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια σε τέτοια θέματα όπως τα chematrails στη χώρα της.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως στο ίδιο άρθρο της Natural News αναφέρεται πως τα Ηνωμένα Έθνη και Οργανισμοί φερόμενοι ως "φιλανθρωπικοί" όπως αυτός των Bill & Melinda Gates Foundation πιέστηκαν τελευταία να παραδεχτούν πως πράγματι λαμβάνουν χώρα τέτοιοι ψεκασμοί, αλλά η δικαιολογία τους ήταν πως με αυτούς τους ψεκασμούς με κάποιο τρόπο θα "σωθεί" ο πλανήτης από τα αποτελέσματα της λεγόμενης "υπερθέρμανσης" του...


Η ίδια ψευδοεπιστημονική θεωρία (της δήθεν υπερθέρμανσης) αποτελεί πολύ συχνά δικαιολογία για πολλές πολιτικές προτάσεις. (Παλιαότερα είχαμε δει π.χ. τον Αλ Γκορ να κερδοσκοπεί με τα χρηματηστήρια ρύπων βασιζόμενος στην ίδια ψευδή θεωρία κλιματικής υπερθέρμανσης...)
(http://www.globalresearch.ca/)


Στην περίπτωση των chemtrails, χρησιμοποιήθηκαν διάφορες δικαιολογίες για να νομιμοποιηθεί η χρήση διασποράς δηλητηρίων στους ουρανούς: από την χρήση τους για να εμποδίζουν την είσοδο ηλιακών ακτίνων ώστε να μειωθεί η θερμοκρασία στη Γη, μέχρι την προστασία των πολικών πάγων που "λιώνουν" ήδη...



Το πλήρες άρθρο
εδώ


Δείτε επίσης
What in the World are They Spraying? Why in the World are They Spraying? (http://www.whyintheworldaretheyspraying.com/)


τα οποία μπορείτε να βρείτε και στο youtube¨

http://kkuriren.se/nyheter/vingaker/1.1554491

http://theintelhub.com/ http://www.youtube.com/watch?v=AykLfHtM_3M&feature=youtu.be


Το ίδιο φαινόμενο αφορά φυσικά ολόκληρο τον πλανήτη... και απασχολεί εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία και τη χώρα μας...  Πρόσφατη αναφορά με σειρά από φωτογραφίες από αεροψεκασμούς στη Χαλκίδα βλέπουμε εδώ:


ενώ το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται από εκατοντάδες πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα: από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα μέχρι κ την Κρήτη...



Περισσότερα κείμενα σχετικά θα βρείτε στις ετικέτες
chemtrails, χημικές ουρές και HAARP 
 


dioratiko
aporrito
Διαβάστε περισσότερα » »

Το μέλλον της ανθρωπότητας ή το τέλος της ανθρωπότητας;..Ενα άθρο με στειχεία φώτο και βίντεο που θα σας προβληματίσεί!!

Δεν είμαστε μελλοντολόγοι ούτε έχουμε ειδική πληροφόρηση για το τι συμβαίνει στη Γη.

Παρακολουθούμε όμως τις ειδήσεις και τα γεγονότα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην ανθρωπότητα. 

1) Αναστάτωση του κλίματος της Γης(Ένα σχετικό Link εδώ).

Επιστήμονες ανακάλυψαν εκτροπή στο Ρεύμα του Κόλπου


2) Ταυτόχρονη ενεργοποίηση δεκάδων ηφαιστείων(Δείτε τα link και τους τίτλους στο τέλος)




3) Ταυτόχρονο λιώσιμο των πάγων στο Βόρειο ημισφαίριο και αύξησή τους στο Νότιο. 






4) Επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων, απίστευτη οικονομική παγκόσμια κρίση, η οποία συνεχώς επιδεινώνεται.


5) Πτώση των αξιών και γενικά  κατάρρευση της ηθικής των ανθρώπων.

6) Δημιουργία καταφυγίων.



7) Μετακίνηση των μαγνητικών πόλων της Γης.

8) Περίεργοι θόρυβοι σε όλη τη Γη.

9) Υπόγεια αποθήκευση σε ειδικά καταφύγια σπόρων, πινάκων και βιβλίων.Δείτε εδώ και εδώ.


Η είσοδος της Κιβωτού των Σπόρων στην Νορβηγία


10) Περίεργη δραστηριότητα στο διάστημα.

11) Έχουν γεμίσει σε παγκόσμιο επίπεδο τα κανάλια με ριάλιτι επιβίωσης.

12) Οι πρωτεραιότητες των μεγάλων της Γης είναι η μείωση του πληθυσμού της και το κερασάκι στη τούρτα είναι οι συστηματικοί αεροψεκασμοί για να κρατούν καθηλωμένες τις μάζες.


ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΦΘΑΣΑΤΕ;

Πρώτο συμπέρασμά μου είναι οτι οι πραγματικοί κυβερνήτες της ανθρωπότητας ξέρουν τι συμβαίνει και το κρύβουν απο την ανθρωπότητα. 

Δεύτερο συμπέρασμα: Αυτό που περιμένουν και που προκύπτει απο όλα τα προηγούμενα είναι μετακίνηση των γεωφυσικών πόλων της Γης. Αυτά τα δεδομένα που παραθέσαμε σε αυτό οδηγούν. Κάποιοι θα πουν "η αρχή διατήρησης της στροφορμής" και "οι νόμοι δεν επιτρέπουν την αλλαγή των γεωφυσικών πόλων.Και όμως πολλές φορές στο παρελθόν έχει γίνει μετακίνηση του γεωφυσικού άξονα της Γης και υπάρχουν ιστορικές αναφορες, αλλά υπάρχουν και γεωλογικές (παλαιομαγνητικές) αποδείξεις για αυτή τη μετακίνηση. Διαβάστε και ένα άρθρο εδω σχετικά. 

Σε παλαιότερο άρθρο υπάρχει εργασία ενός επιστήμονα που μιλάει για το πως μπορεί να γίνει αυτή η μετατόπιση. Στη πραγματικότητα η αλλαγή του γεωφυσικού άξονα της Γης είναι η αιτία των προηγούμενων κατακλυσμών. Η απότομη αλλαγή του γεωφυσικού άξονα προκαλεί τεράστια παλιρροιακά κύματα. Δυστυχώς τα συμπεράσματά μας είναι δυσοίωνα. Πολύ θα θέλαμε να είναι λάθος και αν κάποιος άλλος γνωρίζει περισσότερα επι του θέματος παρακαλούμε να συνεισφέρει με τις γνώσεις του.

Χρήσιμα Link - Αποδεικτικά στοιχεία στην συνέχεια


14 Οκτωβρίου 2012 - Τεράστια ανάταση εδάφους παρατηρήθηκε στις Άνδεις εξαιτίας της διεύρυνσης θαλάμου μάγματος




http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/10/14/massive-uplift-observed-in-andean-mountains-due-to-enlarging-magma-chamber/

14 Οκτωβρίου 2012 - Το ηφαίστειο Paluweh στην Ινδονησία ξυπνάει μετά απο λήθαργο 27 ετών με έκρηξη
http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/10/14/68-indonesias-paluweh-volcano-awakens-from-27-year-slumber-with-eruption/

16 Οκτωβρίου - Επιστήμονες ελέγχουν τα αναχώματα της έκρηξης του ηφαιστείου Κάτλα στην Ισλανδία λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας
http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/10/16/katla-eruption-levees-in-south-iceland-checked/

16 Οκτωβρίου 2012 - Περισσότεροι απο 100 μικροί σεισμοί ταρακουνούν τις Spanish Springs στην Νεβάδα
http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/10/16/more-than-100-small-earthquakes-shake-spanish-springs-nevada/

14 Οκτωβρίου 2012 - Η επόμενη έκρηξη του Fuli είναι πιθανό να είναι τεράστια προειδοποιεί επιστήμονας. Το ηφαίστειο έχει μείνει ανενεργό για 300 χρόνια ενώ κανονικά εκρήγνειτο κάθε 30 χρόνια. Η πίεση στο μάγμα που βρίσκεται στη βάση του έχει μεγαλώσει και ενδεχόμενη έκρηξη θα προκαλέσει ζημιές δισεκατομμυρίων και θα επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους.
http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/10/14/next-eruption-could-be-a-mega-event-scientist-warns-of-fuji-eruption-chaos/

14 Οκτωβρίου 2012 - Μυστηριώδεις επιφανειακοί ήχοι στην Νέα Ζηλανδία προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους
http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/10/14/mysterious-noise-surfaces-in-new-zealand-low-hum-noise-baffles-wellington-residents/

14 Οκτωβρίου 2012 - Επιστήμονες ανακαλύπτουν εκτροπή στο Ρεύμα του Κόλπου στα τέλη του 2011. Όλα άρχισαν όταν ψαράδες ανέφεραν οτι συνάντησαν ασυνήθεις θερμοκρασίες στην επιφάνεια των θαλάσσιων υδάτων και ισχυρά ρεύματα στην υφαλοκρηπίδα στην Νέα Αγγλία.
http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/10/14/scientists-uncover-diversion-of-gulf-stream-path-in-late-2011/

15 Οκτωβρίου 2011 - Το ηφαίστειο Klyuchevskoy εκρήγνειται στην Kamchatka




http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/10/15/klyuchevskoy-volcano-erupts-in-kamchatka/

15 Οκτωβρίου 2012 - Το ηφαίστειο Cerro Machín ταρακουνήθηκε απο περισσότερες δονήσεις. Ηφαιστεική δραστηριότητα σε Ισλανδία, ΗΠΑ, Κανάρια Νησιά. 


http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2012/10/15/colombias-cerro-machin-volcano-rattled-by-more-tremors/
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
aporrito 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ευρωβουλή σε ολομέλεια

μισθός ;;; 12.000 ευρώ











Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΗΕ Ο Γ.ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ. ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΚΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γ. Μιχελογιαννάκης.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής αλλά και στον πρόεδρο
της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, τονίζοντας ότι δε θα παραδώσει την έδρα του.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και πρόσφατα ο κ. Μιχελογιαννάκης υπογράμμιζε σε υψηλούς τόνους ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τα μέτρα.

Ο βουλευτής, όπως λέει ο κ. Μιχελογιννάκης, θεωρεί ότι πολλοί βουλευτές θα ξεσηκωθούν από τον τροπο ψήφισης των μέτρων σε ένα νομοσχέδιο
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ!


ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Η μεταλλαγμένη σελίδα 124

Της ΤΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν έχει σημασία αν είμαστε υπέρ ή κατά των γενετικώς τροποποιημένων προϊόντων, σημασία έχει
ότι η επιστημονική κοινότητα δεν έχει αποφανθεί όσον αφορά την ασφάλειά τους. Οσο για τις επαγγελίες των εταιρειών που τα παράγουν για τα καλά που θα φέρουν, στις περισσότερες περιπτώσεις διαψεύσθηκαν πλήρως. Γι' αυτό, το βιβλίο της βιολογίας της Γ' Γυμνασίου πρέπει να θεωρηθεί απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό (κάποιοι θα μπορούσαν να το χαρακτηρίσουν έως και ύποπτο) αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα παρουσιάζει σαν το «θαύμα» της επιστήμης που θα λύσει όλα μας τα προβλήματα -από την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων έως την πείνα του πλανήτη...

ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Τι λέει το βιβλίο και τι η επιστήμη

Πριν από λίγες μέρες, μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Γαλλία, στηριζόμενη στην ανεπάρκεια επιστημονικών στοιχείων που να αποδεικνύουν την ασφάλεια των γενετικώς τροποποιημένων απαγόρευσε την καλλιέργειά τους. Την ίδια ώρα, οι συγγραφείς του ελληνικού βιβλίου Βιολογίας της Γ΄ Γυμνασίου (Ευαγγελία Μαυρικάκη, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στον τομέα των Παιδαγωγικών, και οι κυρίες Μαριάννα Γκούβρα και Αναστασία Καμπούρη, βιολόγοι, εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) φαίνεται να έχουν διαφορετική γνώμη - και μάλιστα να τη μοιράζονται χωρίς αντίλογο με όλους τους Ελληνες εφήβους.

Στο έκτο κεφάλαιο του σχολικού εγχειριδίου, με τον τίτλο «Γενετική μηχανική και βιοτεχνολογία» αναπτύσσονται οι εφαρμογές της βιοτεχνολογίας όσον αφορά την αντιμετώπιση ασθενειών, στην παραγωγή φαρμάκων, ορμονών και εμβολίων αλλά και στην παραγωγή γενετικώς τροποποιημένων φυτών.

Είναι ολοφάνερο ότι οι συγγραφείς του βιβλίου, για δικούς τους λόγους, είναι σαφώς υπέρ όχι μόνο των εφαρμογών της βιοτεχνολογίας αλλά και οποιασδήποτε σχετικής προσπάθειας που πραγματοποιείται στο εργαστήριο. Και αντίθετα απ' ό,τι μας απάντησε κάποιος από τους υπεύθυνους για τη σύνταξη του βιβλίου, πως «πρόκειται για θέμα μικρής σημασίας με το οποίο δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχοληθούμε», το ΟΙΚΟ θεωρεί ότι ο τρόπος που παρουσιάζονται ζητήματα τα οποία αποτελούν αντικείμενο επιστημονικού διαλόγου και έχουν αναδειχθεί ως ηθικά διλήμματα του καιρού μας, ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο, την εξέλιξη, τη Φύση δεν είναι καθόλου δευτερεύουσας σημασίας. Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι.

ΔΕΙΤΕ TΗ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ 124

1. «Τα φυτά αυτά (σ.σ. που έχουν υποστεί γενετική τροποποίηση) περιέχουν γονίδια άλλων οργανισμών με αποτέλεσμα να εμφανίζουν νέες επιθυμητές ιδιότητες και να παράγουν διάφορες χρήσιμες ουσίες.» - Σελίδα 124, στην παράγραφο περί της παραγωγής φαρμάκων, ορμονών και εμβολίων.

«Επιθυμητά» και «χρήσιμα» χαρακτηριστικά σε ποιους; Ασφαλώς όχι στο φυσικό περιβάλλον ή σε όλους τους ανθρώπους, αλλά σε εκείνους που θα χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο φυτό σαν να πρόκειται για οποιοδήποτε προϊόν, που φτιάχτηκε προς εξυπηρέτησή μας. Ωστόσο, όταν «βάζεις» ένα ξένο γονίδιο σε έναν οργανισμό, δεν ξέρεις ποια άλλα χαρακτηριστικά θα εκφραστούν εκτός από τα «επιθυμητά», καθότι η σχέση των γονιδίων είναι γραμμική. Στην «Καθημερινή» της Κυριακής στις 19 Μαΐου 2002 ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Τάσος Κουράκης εξηγούσε: «Θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι ο τρόπος ενσωμάτωσης ξένων γονιδίων στα φυτά, στο γενετικό τους υλικό είναι τυχαίος, δεν ξέρουμε πού κολλάει το νέο γονίδιο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία άλλων γονιδίων με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι όπως ένα διαστημόπλοιο που μεταφέρει ανθρώπους σε έναν πλανήτη και δεν ξέρουμε αν θα πέσει σε μια πεδιάδα, σ' έναν κρατήρα ή σε κάποιο ζωτικό κέντρο. Ο καρκίνος τι είναι; Eνα γονίδιο που αρχίζει και δουλεύει σε λάθος τόπο, χρόνο και ποσότητα».

Ο Richard Lewontin, επίσης καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είπε χαρακτηριστικά: «Διαθέτουμε μια τόσο περιορισμένη γνώση και κατανόηση του πώς ένας οργανισμός αναπτύσσεται από το DNA του, που θα μου προκαλούσε έκπληξη εάν δεν έχουμε απανωτά σφάλματα».

Αρκεί να σκεφθούμε ότι το DNA του πιθήκου από το DNA του ανθρώπου είναι ίδια σε ποσοστό 99,8% Φυσικά, για όλα αυτά δεν γίνεται καμία νύξη στο βιβλίο αλλά αντίθετα η γενετική τροποποίηση παρουσιάζεται σαν μια «απλή» διαδικασία κατά την οποία ένας μικρός θεός βγάζει από έναν οργανισμό τα γονίδια που δεν τον βολεύουν και τοποθετεί εκείνα που δίδουν στον οργανισμό βολικότερα χαρακτηριστικά...

2. «Για να αντιληφθούμε τη σημασία αυτών των εφαρμογών, αρκεί να φανταστούμε ότι στο μέλλον μπορεί κάποιος να εμβολιάζεται κατά μιας συγκεκριμένης ασθένειας, καταναλώνοντας γενετικώς τροποποιημένες πατάτες.»

Πρόκειται ασφαλώς για μελλοντικά σενάρια-υποσχέσεις των εταιρειών που παράγουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι γράφοντες παίρνουν σαφώς θέση υπέρ των προϊόντων της βιοτεχνολογίας. Ενα σχολικό εγχειρίδιο αποτελεί ένα εκπαιδευτικό εργαλείο και κατά συνέπεια πρέπει να παρουσιάζει πληροφορίες ισορροπημένα και όχι να υμνεί επιστημονικά επιτεύγματα του μέλλοντος προκαταβάλλοντας ασφαλώς τη θετική διάθεση των αναγνωστών-μαθητών, για θέματα στα οποία η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταφέρει να έχει ακόμα σαφή και ολοκληρωμένη θέση.

3. Δύο φωτογραφίες παρουσιάζονται στην ίδια σελίδα, η μία με ντομάτες «όμορφες» και κατακόκκινες και η άλλη με σάπιες ντομάτες, με τη λεζάντα «ντομάτες γενετικώς τροποποιημένες και μη».

Οι συγγραφείς του βιβλίου παρουσιάζουν ως επιτεύγματα της βιοτεχνολογίας προϊόντα που στην πράξη έχουν ακυρωθεί ή και έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία τους. Χαρακτηριστικό -και εξοργιστικό- το παράδειγμα της συγκεκριμένης φωτογραφίας.

Η συγκεκριμένη λεζάντα είναι λάθος και θα πρέπει να συμπληρωθεί, σύμφωνα με τον κ. Νικόλαου Μοσχονά, καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος αναφέρεται ως ένας από τους αξιολογητές κριτές του βιβλίου. Θα έπρεπε λοιπόν να διαμορφωθεί τουλάχιστον ως εξής: Ντομάτες που έχουν υποστεί γενετική τροποποίηση ώστε να μη σαπίζουν και άλλες που δεν έχουν. Με αυτή την προσθήκη τουλάχιστον οι γενετικώς τροποποιημένες ντομάτες δεν παρουσιάζονται έως οι μόνες ντομάτες που τρώγονται. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει, καθώς η συγκεκριμένη γενετική τροποποίηση δεν έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση - με λίγα λόγια η φωτογραφία διαφημίζει ένα ουσιαστικά παράνομο προϊόν! Συγκεκριμένα, οι ντομάτες που έχουν υποστεί γενετική τροποποίηση ώστε να ωριμάζουν με βραδύτερο ρυθμό κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1995, αλλά δεν συνάντησαν και μεγάλη αποδοχή από το κοινό, καθώς «είχαν γεύση αλουμινίου». Αποσύρθηκαν από την αγορά στα τέλη της δεκαετίας του '90 και έκτοτε δεν ξανακυκλοφόρησαν.

4. «Στα φυτά αυτά έχουν προστεθεί γονίδια που, για παράδειγμα, τα καθιστούν ανθεκτικά σε ορισμένα παράσιτα. Οταν καλλιεργούμε τέτοια φυτά, δεν χρειάζεται να κάνουμε χρήση παρασιτοκτόνων.» - Παράγραφος με τίτλο «Γενετικά τροποποιημένα φυτά»

Αυτό δεν ισχύει επιστημονικά όπως έχει αποδειχθεί. Κατ' αρχάς δεν είναι σαφές τι εννοούν οι συγγραφείς με τον όρο «παράσιτα». Τα έντομα, τους μύκητες, τα βακτήρια ή τα ζιζάνια, τα άγρια χόρτα που αναπτύσσονται δίπλα στα φυτά;

Οι γενετικές τροποποιήσεις που έχουν εφαρμοστεί στα φυτά είναι ουσιαστικά δύο «ειδών». Η μία αφορά την εισαγωγή γονιδίου ώστε τα συγκεκριμένα φυτά -σόγια κυρίως- να είναι ανθεκτικά στα ζιζανιοκτόνα και οι αγρότες να μπορούν με την ησυχία τους να ρίχνουν ζιζανιοκτόνα χωρίς να πλήττεται το φυτό. Μάλιστα, η εταιρεία που παράγει τα συγκεκριμένα φυτά τα οποία έχουν ανθεκτικότητα στο ζιζανιοκτόνο, παρασκευάζει και το ζιζανιοκτόνο. Οπως είναι φυσικό, η ανθεκτικότητα αυτή έφερε αύξηση της χρήσης των ζιζανιοκτόνων. Ερευνα που έγινε σε 8.200 πειραματικές καλλιέργειες μεταλλαγμένης σόγιας στις ΗΠΑ (1998) έδειξε ότι αυτές παρουσίασαν μειωμένη παραγωγή κατά 4% - 6% και χρειάστηκαν μεγαλύτερη ποσότητα ζιζανιοκτόνου από τις αντίστοιχες συμβατικές καλλιέργειες.

Η δεύτερη αφορά την εισαγωγή ενός γονιδίου ώστε τα ίδια τα φυτά -κυρίως καλαμπόκι και βαμβάκι- να έχουν τα ίδια εντομοκτόνο δράση, αφού παράγουν μια τοξίνη. Οπως αποδείχθηκε τα έντομα έπειτα από λίγο καιρό αποκτούσαν ανθεκτικότητα, ενώ αντίθετα τα εντομοκτόνα φυτά έχουν κακή επίδραση και σε είδη τα οποία δεν θα έπρεπε όπως την πεταλούδα-μονάρχης. Υπάρχουν, εδώ και χρόνια, ενδείξεις ότι μεταλλαγμένα φυτά με εντομοκτόνο δράση μπορούν να σκοτώσουν ωφέλιμα έντομα (Περιοδικό Nature, 399, σ. 214, 20 Μαΐου 1999).

Μεγάλο είναι το πρόβλημα και με την επιμόλυνση του γενετικού υλικού των μη μεταλλαγμένων ποικιλιών. Οπως έδειξε έρευνα στις ΗΠΑ, την κατ' εξοχήν χώρα που έχουν εφαρμοστεί οι γενετικώς τροποποιημένες καλλιέργειες, οι αγρότες σκοπεύουν να μειώσουν τις καλλιεργούμενες εκτάσεις με γενετικώς τροποποιημένα φυτά.

5. «Η σοδειά μας δεν κινδυνεύει, τουλάχιστον από τα παράσιτα, το κόστος παραγωγής μειώνεται και το προϊόν φτάνει στον καταναλωτή σε χαμηλότερη τιμή.»

Πάλι λάθος. Το κόστος παραγωγής δεν είναι μικρότερο, καθώς τα νέα φυτά κοστίζουν πολύ, οι αγρότες υποχρεώνονται να υπογράψουν συγκεκριμένα συμβόλαια με τις εταιρείες και, βέβαια, το όποιο όφελος δεν μετακυλίεται στον καταναλωτή. Τα περισσότερα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα πηγαίνουν στις ζωοτροφές και κανένα από τα έως τώρα παραγόμενα «μαγικά» φυτά δεν έγινε προς όφελος του τελικού χρήστη, δηλαδή του καταναλωτή. Μια τέτοια προσπάθεια ήταν η δημιουργία του Golden rice, του μεταλλαγμένου ρυζιού που έχει προβιταμίνη Α και θα έσωζε τον Τρίτο Κόσμο από την πείνα. Ομως, αποδείχθηκε ότι για να πάρει κάποιος ικανή ποσότητα βιταμίνης έπρεπε να καταναλώσει 9 κιλά ρυζιού.

Οι γενετικές τροποποιήσεις έχουν στόχο την διευκόλυνση του παραγωγού '(ανθεκτικότητα στα ζιζανιοκτόνα) ή του μεσάζοντα (αργή ωρίμαση) ώστε ένα προϊόν να μπορεί να μεταφερθεί χωρίς να αλλοιωθεί.

6. «Οι ερευνητές βιολόγοι έχουν δημιουργήσει ποικιλίες φυτικών και ζωικών οργανισμών με στόχο τη βελτίωση της εξασφάλισης μεγαλύτερης ποσότητας προϊόντων. Με τον τρόπο αυτόν προσφέρονται λύσεις σε πολλά κοινωνικά προβλήματα όπως αυτά του υποσιτισμού, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της υγείας του ανθρώπου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι ποικιλίες καλαμποκιού και σιταριού που είναι ανθεκτικές σε διάφορα έντομα και μικροοργανισμούς με αποτέλεσμα οι καλλιέργειες να έχουν μεγαλύτερη απόδοση.» - Σελίδα 13

Εμμέσως πλην σαφώς οι συγγραφείς αναφέρονται και πάλι στα γενετικώς τροποποιημένα φυτά και στα καλά που προσφέρουν. Χρειάζομαστε σήμερα περισσότερα τρόφιμα; Μα τότε γιατί μέχρι πριν από λίγα χρόνια γέμιζαν οι χωματερές, γιατί η Ε.Ε. δεν ήξερε τι να κάνει τα γνωστά βουνά από βούτυρο και γιατί επιβάλλει όλο και περισσότερους περιορισμούς στις ποσότητες των παραγόμενων προϊόντων. Εχουμε πρόβλημα παραγωγής τροφίμων ή πρόβλημα δίκαιης κατανομής των τροφίμων που παράγονται; Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος ιδιαίτερες επιστημονικές γνώσεις για να απαντήσει. Αντίθετα, η συνάφεια των επιχειρημάτων των τριών επιστημόνων που έγραψαν το βιβλίο, με εκείνα που χρησιμοποιούν οι εταιρείες που παράγουν τα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα όπως η θεραπεία της πείνας, είναι τουλάχιστον παράξενη.

Γιατί δεν έχει σημασία αν ιδεολογικά είμαστε υπέρ ή κατά των γενετικώς τροποποιημένων προϊόντων. Αλλωστε, ο καθένας μας έχει και θα έπρεπε να έχει μια ιδεολογική προσέγγιση σε ζητήματα που αφορούν το μέλλον της τροφής στον πλανήτη ή στο κατά πόσον και έως πού και με τι στόχο, έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε στη Φύση. Σημασία έχει να μην αφήνουμε αυτή την ιδεολογία να επισκιάζει τα επιστημονικά δεδομένα...

kathimerini.gr



Όσον αφορά τα "χρήσιμα και επιθυμητά χαρακτηριστικά" οι φωτό των ποντικών με τους καρκινικούς όγκους που έχουν προέλθει από διατροφή με γενετικώς τροποποιημένο καλαμπόκι της Μονσάντο, οι οποίες έχουν κάνει τον γύρω το διαδικτύου.

triklopodia

Διαβάστε περισσότερα » »