Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Δείτε για ποιο λόγο έρχονται αυξημένοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ...!!

Το χαράτσι και την ΕΡΤ, του λογαριασμού της ΔΕΗ, αν θέλεις μπορείς να μην τα πληρώνεις, ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ - όπως όλοι μας - την απάτη που κάνει η ΔΕΗ με τις "Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις" που αναφέρει στο πίσω μέρος ο λογαριασμός της και που αφορούν ...

Αυτά φυσικά δεν υπήρχαν παλαιότερα, είναι νέα κόλπα.

Που ακούστηκε σε ένα προϊόν μιας εταιρείας, να πληρώνουμε το ρποϊόν και τα έξοδα παραγωγής του ξεχωριστά.

Δηλαδή πληρώνουμε έξτρα τα έξοδα της εταιρείας, που αντί να μπαίνουν στην τιμή της κιλοβαττώρας χρεώνονται ξεχωριστά.

Τα έξοδα αυτά αφορούν την μεταφορά του ρεύματος στην περιοχή σου, που είναι υποχρεωμένη να το κάνει, όπως και τα πρόστιμα που της επιβάλλονται, επειδή δεν τοποθετεί φίλτρα για τα καυσαέρια στα εργοστάσιά της.

Μάλιστα μας κλέβει δύο φορές, γιατί πληρώνουμε τα ίδια και στην προκαταβολή και δεν τα αφαιρεί από τον εξοφλητικό λογαριασμό.

Από τα χρήματα της προκαταβολής, αφαιρεί μόνο τις κιλοβαττώρες.

Επί πλέον μας κλέβει γιατί εκδίδει τους λογαριασμούς της ανά τετράμηνο και έτσι αναγκαστικά υπερβαίνοντας ο καταναλωτής το όριο των 1600 KW του «λογαριασμού» (αντί του «μηνός» που ορίζει η διάταξη), όλες οι χρεώσεις και των κιλοβάττ και των «Ρυθμιζομένων Χρεώσεων» γίνονται με % επιβαρυντικές προσαυξήσεις και μπορεί να υπερβαίνουν κατά πολύ το κόστος της κατανάλωσης του ρεύματος.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ, αυτοί να μας κλέβουν και εμείς να τους πληρώνουμε για να πλουτίζουν και για όσους από εμάς δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε τους υπερχρεωμένους λογαριασμούς, να μας κόβεται το ρεύμα και ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΓΓΑΛΙ ΠΟΥ ΑΝΑΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ.

Δεν νομίζουμε πως μπορεί να υπάρξει πολιτική λύση και πως από τους βολευτές που γνωρίζουμε θα βρούμε κάποιο δίκαιο ή θα κάνουν κάποια φιλολαϊκή κίνηση. Γι” αυτό θα πρέπει να συνεννοηθούμε και να οργανωθούμε όλοι, έχοντας δε ικανή νομική κάλυψη, να πάμε δικαστικώς στα Ελληνικά και ακόμη καλύτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Όσον αφορά τα Πανελλήνια κανάλια, συμπεριλαμβανομένων και των Δημοσίων, που σε πολλά μέρη της επαρχίας ηλεκτροδοτούνται δωρεάν από τον εκάστοτε Δήμο, τα πληρώνουμε στα σούπερ μάρκετς και τα λοιπά πολυκαταστήματα, διότι στην τιμή του κάθε προϊόντος που αγοράζουμε, περιλαμβάνεται και το έξοδο της ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής διαφήμισής του.


hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΩΤΟ ΣΟΚ! Ο υφυπουργός μεταφορών και επικοινωνιών της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος ρίχνει με οπλοπολυβόλο!

mixalisO Mιχάλης Παπαδόπουλος παλιός Οννεδίτης και σκληροπυρηνικός,υπεύθυνος ΔΑΠ-ΤΕΙ την δεκαετία του 1980, ρίχνει με  οπλοπολυβόλο!


Κάνει τίποτα κακό;



 makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιοι δεν θα υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις από το 2014

Ποιοι δεν θα υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις από το 2014 Μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν πλέον φορολογική δήλωση από το 2014, με την προϋπόθεση ότι έχουν μόνο μια πηγή εισοδήματος.
Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έρχεται μετά την καθολική ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων το καλοκαίρι του 2013, με αποτέλεσμα όλα τα στοιχεία των φορολογουμένων να βρίσκονται ήδη μέσα στο ηλεκτρονικό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα εκατομμύρια πολιτών να μην ασχοληθούν ξανά με τη φορολογική τους δήλωση, αναμένοντας στο τέλος κάθε έτους το εκκαθαριστικό τους σημείωμα, το οποίο θα εκδίδεται αυτόματα και θα τους ενημερώσει για το αν θα δικαιούνται ή όχι επιστροφή φόρου, ή αν πρέπει να περάσουν από τα γκισέ της εφορίας.
Στόχος η αποσυμφόρηση του ΤΑΧΙS
Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Taxis, θα αποσυμφορηθεί κατά πολύ, με αποτέλεσμα να μην παρατηρηθούν ξανά τεράστιες καθυστερήσεις και πτώσεις του συστήματος, παιδεύοντας επί μέρες φορολογούμενους, λογιστές και φοροτεχνικούς.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στο ηλεκτρονικό σύστημα θα είναι προεπιλεγμένα και συμπληρωμένα τα βασικά στοιχεία του φορολογούμενου, με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους να επεμβαίνουν στην περίπτωση που έχει αλλάξει κάτι στο εισόδημά τους.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέλισσες - Γιατί πρέπει να τις προσέχουμε και να τις σεβόμαστε

kalliergo.gr - Μέλισσα σε άνθος λεμονιάςΤι θα έκανες σε αυτόν που θα σου έκοβε τα δέντρα, ρώτησε η δημοσιογράφος τον καλλιεργητή;
Θα τον σκότωνα... απάντησε ο αγρότης χωρίς να το πολυσκεπτεί. Το κόψιμο των δέντρων θα ισοδυναμούσε με καταστροφή για εμένα...
Καταλαβαίνεις τώρα τι έκανες στα μελίσσια του και πως αισθάνεται ο μελισσοκόμος επειδή ράντισες όταν δεν έπρεπε και του σκότωσες τις μέλισσες, του είπε η δημοσιογράφος.
Καταλαβαίνω... απάντησε ψιθυριστά ο αγρότης με σκυμμένο το κεφάλι...

Μέλισσα γονιμοποίησηΗ μέλισσα ΔΕΝ είναι ένα ακόμη ενοχλητικό έντομο!


Φίλε αναγνώστη, διάβασε προσεκτικά τα παρακάτω και προστάτευσε τις μέλισσες όσο και όπου μπορείς.
Η μέλισσα είναι ένα έντομο που θα πρέπει να το προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού, να το σεβόμαστε και να το βοηθάμε όσο μπορούμε.
Χάρη στη μέλισσα, γίνεται η επικονίαση, η γονιμοποίηση των λουλουδιών και άρα η παραγωγή των καρπών που τρώμε. Χωρίς τη μέλισσα, δε θα είχαμε έναν φυσικό και “αυτόματο” τρόπο ώστε να γίνεται η γονιμοποίηση των ανθών και η μετατροπή τους στο γέννημα, τον καρπό.
Αφορμή γι΄αυτό το άρθρο είναι ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην ΕΤ3 στις 11 Μαρτίου 2011, με τίτλο: BEES EXTINCTION, SOLVING THE MYSTERY. Παραγωγός ήταν η “Mona-Lisa - France 5” και σκηνοθέτης η Natacha Calestremé (http://www.monalisa-prod.com/vi/catalogue.php?id=75)
Οι μέλισσες είναι κυρίως χρήσιμες γιατί καθώς συλλέγουν τη γύρη από τα λουλούδια τα γονιμοποιούν. Τα γονιμοποιημένα λουλούδα, μετατρέπονται στους καρπούς (λαχανικά, φρούτα) που τρώμε.
Δευτερευόντως, οι μέλισσες παράγουν μέλι από τη γύρη και το νέκταρ που συλλέγουν.
 

Μέλισσα μέλιΠροστατέψετε τις μέλισσες


Δεν πρέπει να ραντίζετε με φάρμακα και χημικά τα φυτά όταν αυτά έχουν άνθη. Τα άνθη προσελκύουν τις μέλισσες οι οποίες δηλητηριάζονται και πεθαίνουν. Μη ραντίζετε με χημικά, όταν τα φυτά σας έχουν άνθη.
Σώστε τις μέλισσες.
Δεν πρέπει να ραντίζετε με φάρμακα και χημικά τα φυτά όταν αυτά έχουν άνθη. Τα άνθη προσελκύουν τις μέλισσες οι οποίες δηλητηριάζονται και πεθαίνουν. Μη ραντίζετε με χημικά, όταν τα φυτά σας έχουν άνθη.

Σώστε τις μέλισσες

Δεν πρέπει να ραντίζετε με φάρμακα και χημικά τα φυτά όταν αυτά έχουν άνθη. Τα άνθη προσελκύουν τις μέλισσες οι οποίες δηλητηριάζονται και πεθαίνουν.
Μη ραντίζετε με χημικά, όταν τα φυτά σας έχουν άνθη. Σώστε τις μέλισσες!

Μη σκοτώνετε τις μέλισσες άθελά σας

Δε ξέρω πόσο πιο δυνατά να το πω... Σεβαστείτε και προστατέψετε τις μέλισσες.
Μην τις σκοτώνετε άθελά σας! Μην ψεκάζετε με χημικά εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα όταν τα φυτά σας είναι ανθισμένα.

kalliergo
Διαβάστε περισσότερα » »

Το 75% του μελιού που πωλείται στις ΗΠΑ, δεν είναι μέλι

Vaughn Bryant, κορυφαίος μελλισοπαλυνολόγος, ειδικευμένος στον εντοπισμό γύρης στο μέλι, διευθυντής του Παλυνολογικού Ερευνητικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου του Τέξας Vaughn Bryant, κορυφαίος μελλισοπαλυνολόγος, ειδικευμένος στον εντοπισμό γύρης στο μέλι, διευθυντής του Παλυνολογικού Ερευνητικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου του Τέξας

Ότι πωλείται ως μέλι, δε σημαίνει ότι είναι και μέλι!

Μία έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ από το Food Safety News (FSN), αποκάλυψε ότι το 75% των προϊόντων που πωλούνται στις ΗΠΑ ως μέλι σε εμπορικά καταστήματα, σούπερ-μάρκετ, εστιατόρια, ταχυφαγεία (fast food), φαρμακεία, απλά δεν είναι μέλι.
Κριτήριο στην έρευνα αποτελούσε η ύπαρξη ή όχι γύρης μέσα στα προϊόντα. Προϊόντα μελιού που δεν περιέχουν έστω και λίγη γύρη δε μπορεί να είναι μέλι.
Την έρευνα έκανε ο Vaughn Bryant, κορυφαίος μελλισοπαλυνολόγος, ειδικευμένος στον εντοπισμό γύρης στο μέλι, διευθυντής του Παλυνολογικού Ερευνητικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου του Τέξας.
Ελέγχθηκαν περισσότερα από 60 προϊόντα που πωλούνταν με την ετικέτα "Μέλι".

Το 75% με 76% των προϊόντων που προέρχονταν από εμπορικά καταστήματα με την ένδειξη "μέλι", δεν περιείχαν κανένα ίχνος γύρης

Το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 100% στα προϊόντα που χρησιμοποιούνταν σε ταχυφαγεία (fast food).
Από τι λοιπόν φτιάχνεται αυτό το ψεύτικο "μέλι";
Είναι δύσκολο να δοθεί απάντηση σε αυτό το ερώτημα, καθώς η γύρη είναι το κλειδί για το αν το μέλι είναι πραγματικό ή όχι. Σύμφωνα με το FSN, το πιθανότερο είναι η πλειοψηφία από το ψεύτικο "μέλι" να έχει εισαχθεί μυστικά από την Κίνα και να περιέχει αντιβιοτικά και άλλες ξένες ουσίες.
Σύμφωνα με το FSN, η έλλειψη γύρης στα περισσότερα συμβατικά προϊόντα "μελιού", οφείλεται στο ότι αυτά έχουν υπερ-φιλτραριστεί. Αυτό σημαίνει ότι έχουν υποστεί έντονη θερμική επεξεργασία, έχουν περαστεί μέσα από φίλτρα πολύ μικρής διαμέτρου, ή ηθελημένα έχουν αποδυναμωθεί ή νοθευτεί πριν συσκευαστούν και διατεθούν στην αγορά ως προϊόν.
Το υπερ-φιλτράρισμα, και η αφαίρεση της γύρης και άλλων χρήσιμων ουσιών από το μέλι, το καθιστούν ιατρικά ουδέτερο και ουδέτερα ωφέλιμο.
κόκκοι γύρης στο μέλι
Το πραγματικό μέλι περιέχει κόκκους γύρης

Γιατί όμως υπερ-φιλτράρεται το μέλι;

Ο διευθυντής του Παλυνολογικού Ερευνητικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου του Τέξας Vaughn Bryant μας λέει ότι "Είναι κοινό μυστικό στη βιομηχανία μελιού, ότι ο βασικός λόγος που το μέλι υπερ-φιλτράρεται είναι για να αφαιρεθούν τα υπολείμματα γύρης, γιατί τα υπολείμματα γύρης αποκαλύπτουν από που προέρχεται το "μέλι" και αυτό το μέρος είναι συνήθως η Κίνα. Και δε θέλουν ο καταναλωτής να το ξέρει αυτό."

Το γνήσιο μέλι κάνει καλό στην υγεία

Το γνήσιο μέλι κάνει καλό στην υγεία. Βοηθά στην καταπολέμηση των προβλημάτων με το στομάχι, την αναιμία, τις αλλεργίες και άλλων παθολογικών καταστάσεων.

Το επεξεργασμένο μέλι δεν ωφελεί!

Το επεξεργασμένο μέλι δε διαφέρει από άλλα προϊόντα ζάχαρης που κάνουν κακό στην υγεία.

Πηγές:
www.foodsafetynews.com/2011/11/tests-show-most-store-honey-isnt-honey
www.kalliergo.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Στους μείον 93,2 βαθμούς Κελσίου: Που βρίσκεται το πιο κρύο σημείο του πλανήτη

Το πιο κρύο σημείο στη Γη έχει μείον 93,2 βαθμούς Κελσίου. Νέα μέτρηση από δορυφόρο (Pics + Vid)
 Το πιο κρύο σημείο του πλανήτη μας βρίσκεται στην καρδιά της Ανταρκτικής και έχει θερμοκρασία μείον 93,2 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με νέες μετρήσεις που έγιναν από δορυφόρους.
Το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας είχε καταγραφεί επίσης στην παγωμένη Ανταρκτική, στη ρωσική βάση "Βοστόκ", στις 21 Ιουλίου 1983, και ήταν μείον 89,2 βαθμοί Κελσίου.
Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Τεντ Σκάμπος του Κέντρου Δεδομένων Χιονιού και Πάγου των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο, τη μεγαλύτερη σύναξη γεωεπιστημόνων στον κόσμο, σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν πως η καταγραφή της συγκεκριμένης θερμοκρασίας έγινε στις 10 Αυγούστου 2010 και πως πρόκειται ακόμα για προκαταρκτικά στοιχεία, ενώ δεν απέκλεισαν η τελική θερμοκρασία να είναι ακόμα χαμηλότερη.
Το θερμοκρασιακό ρεκόρ του 1983 δεν ήταν επιφανείας, αλλά αφορούσε τον αέρα λίγα μέτρα πάνω από την επιφάνεια, ενώ το νέο ρεκόρ αφορά εκτίμηση από ψηλά της θερμοκρασίας του ίδιου του εδάφους. «Τόσο χαμηλές θερμοκρασίες είναι πραγματικά δύσκολο ακόμα και να τις φανταστεί κανείς», δήλωσε ο Σκάμπος.

  Οι θερμοκρασίες αυτές ρεκόρ της Ανταρκτικής είναι περίπου 50 βαθμούς χαμηλότερες από την Αλάσκα ή τη Σιβηρία και 30 βαθμούς χαμηλότερες από την κορυφή της Γροιλανδίας. Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες στη νότια παγωμένη ήπειρο συμβαίνουν στη διάρκεια των πολύμηνων σκοτεινών χειμώνων, σε μεγάλα υψόμετρα, όταν ο υπερβολικά ξηρός και καθαρός αέρας επιτρέπει πολύ αποτελεσματικά στη θερμότητα της ηλιακής ακτινοβολίας να ακτινοβολείται πίσω στο διάστημα.
Τα πιο κρύα σημεία στην Ανταρκτική σχηματίζουν μια νοητή "αλυσίδα" υπερυψωμένων σημείων, που εκτείνονται σε μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων ανάμεσα στο Θόλο Α (Άργος) και στον Θόλο F (Φούτζι), όπου οι ελάχιστες θερμοκρασίες κυμαίνονται μεταξύ των μείον 92 και μείον 94 βαθμών Κελσίου.
Το νέο σημείο ρεκόρ των μείον 93,2 βαθμών καταγράφηκε σε γεωγραφικό πλάτος 81,8 μοιρών νότια και γεωγραφικό μήκος 59,3 μοιρών ανατολικά, σε υψόμετρο περίπου 3.900 μέτρων. Όμως, δεν θα περάσει στα επίσημα βιβλία, επειδή ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός αναγνωρίζει μόνο θερμοκρασίες που έχουν μετρηθεί λίγα μέτρα πάνω από την επιφάνεια.

  Όπως, εξάλλου, είπε ο Τεντ Σκάμπος, "θα συμβούλευα τον οργανισμό Γκίνες να μην συμπεριλάβει ακόμα τη νέα μέτρηση στο βιβλίο με τα ρεκόρ του, επειδή νομίζω ότι οι αριθμοί θα αλλάξουν κάπως μέσα στο 2014. Παρ’ όλα αυτά, ξέρουμε με βεβαιότητα πού βρίσκονται τα πιο κρύα σημεία στη Γη και γιατί βρίσκονται εκεί".
Συγκριτικά, το πιο ζεστό σημείο στον πλανήτη μας, που έχει καταγραφεί επίσης με δορυφόρο, είναι στην έρημο Νταστ-ε Λουτ του νοτίου Ιράν, όπου η θερμοκρασία έφθασε τους 70,7 βαθμούς Κελσίου το 2005.
Το πιο κρύο σημείο σε όλο το ηλιακό μας σύστημα είναι κατά πάσα πιθανότητα κάποιος σκοτεινός και ανήλιαγος κρατήρας κάποιου πλανήτη ή δορυφόρου. Στη Σελήνη έχει καταγραφεί θερμοκρασία μείον 238 βαθμών Κελσίου.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)
news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Έβρος: Πρόστιμο 500 ευρώ σε καφενείο επειδή κάπνιζε ο... μοναδικός πελάτης

"Έκοψαν" πρόστιμο για κάπνισμα στο μοναδικό καφενείο του χωριού στον Έβρο
Τον ιδιοκτήτη ''έκαψε'' ο ένας και μοναδικός πελάτης του καφενείου στο χωριό Γιαννούλη.
Όλα έγιναν στο ένα και μοναδικό καφενείο του χωριού την ώρα που μέσα σε αυτό βρισκόταν ένας πελάτης. Οι αστυνομικοί τον είδαν να καπνίζει και αμέσως έκοψαν πρόστιμο 500 ευρώ στον ιδιοκτήτη Τ.Α, που τους παρακαλούσε να το ξανασκεφτούν.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, το μοναδικό καφενείο του χωριού ανοίγει για μία με δύο ώρες την ημέρα, για να εξυπηρετήσει κάποιους από τους κατοίκους. Αυτό, ωστόσο, δεν πτόησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες και μάλιστα ''έριξαν'' τσουχτερό πρόστιμο στον καταστηματάρχη.
Το πρόστιμο έχει γίνει θέμα συζήτησης στην πόλη, με τους κατοίκους να σχολιάζουν πως το μέτρο της απαγόρευσης του τσιγάρου στα μαγαζιά και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, αλλά όπως λένε στην περίπτωση του ιδιοκτήτη καφενείου στο χωριό Γιαννούλη Έβρου φαίνεται πως οι αστυνομικοί ξεπέρασαν κάθε όριο.

πηγή: thrakitoday.com
news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Λουκέτο στις συνεταιριστικές τράπεζες Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας

Λουκέτο στις συνεταιριστικές τράπεζες Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και ΕυβοίαςΣτην ανάκληση της άδειας λειτουργίας τριών συνεταιριστικών τραπεζών, Δ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας, προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι καταθέτες των τραπεζών είναι πλήρως εξασφαλισμένοι, καθώς το σύνολο των καταθέσεων -οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ- μεταφέρεται στην Alpha Bank.

Μετά την άπρακτη παρέλευση και των τριών προθεσμιών που είχαν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίησή τους και με γνώμονα την προστασία των καταθέσεων των πελατών τους, η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας και στη μεταφορά του συνόλου των καταθέσεων στην Alpha Bank κατόπιν προσφοράς τής τελευταίας σύμφωνα με την κατά νόμο διαγωνιστική διαδικασία για την εύρεση αναδόχου.

Οι τρεις συνεταιριστικές τράπεζες θα τεθούν σε ειδική εκκαθάριση από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων, με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές ΑΕ.

Τα κεφάλαια που είχαν κατατεθεί στους σχετικούς ενδιάμεσους λογαριασμούς για τους σκοπούς της αύξησης κεφαλαίου, επιστρέφονται στους δικαιούχους τους.

Από την πλευρά της η Αlpha Bank με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ότι η εν λόγω αναδοχή αφορά αποκλειστικά στις καταθέσεις και όχι σε άλλα στοιχεία ενεργητικού ή/ και παθητικού των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Οι δικαιούχοι λογαριασμών καταθέσεων των εν λόγω Τραπεζών θα ενημερωθούν για την ημερομηνία που θα αρχίσει η εξυπηρέτησή τους από το δίκτυο καταστημάτων της Alpha Bank, αμέσως μετά την ενσωμάτωση των απαραίτητων δεδομένων των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών στα συστήματα της Τραπέζης.

Η Alpha Bank -σύμφωνα με την ανακοίνωσή της- θα διατηρήσει φυσική παρουσία μέσω καταστημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν οι εν λόγω Συνεταιριστικές Τράπεζες, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πληθυσμού των περιοχών αυτών.

Η Τράπεζα προτίθεται να προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης στο προσωπικό των Συνεταιριστικών Τραπεζών (περίπου 220 εργαζόμενοι), μετά από διαδικασία επιλογής.

tanea.gr
Διαβάστε περισσότερα » »