Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ιστορία 200.000χρόνων στα Γρεβενά... χάριν της περιέργειας ενός 13χρονου - ΒΙΝΤΕΟ

Ιστορία 200.000χρόνων στα Γρεβενά... χάριν της περιέργειας ενός 13χρονου - ΒΙΝΤΕΟΣτις αρχές του 1980 ένας δεκατριάχρονος από τα Γρεβενά είχε ακούσει από τον παππού του μια απίστευτη ιστορία. Ο παππούς είχε πει πως κοντά στο αμπέλι του βρήκε κάτι παράξενα κόκαλα σε μέγεθος και σχήμα ανθρώπινου χεριού... Ο μικρός με την τσακαλοπαρέα δεν έχασε χρόνο. Αμέσως ξεκίνησαν μια ερασιτεχνική ανασκαφή. Το εγχειρίδιο της ανασκαφής το πήρανε από ένα βιβλιοπωλείο στην πλατεία, που εξηγούσε πως γίνεται μια σωστική ανασκαφή. Φτυάρια, σκεπάρνια, βούρτσες μαλακές και σκληρές, πυξίδα και πολλά άλλα ήταν τα βασικά εργαλεία. 
Η πρώτη προσπάθεια ήταν τζακ-ποτ. Ένας τεράστιος σπόνδυλος από ένα άγνωστο θηρίο βγήκε στο φως. Τη δεύτερη μέρα κι επεκτείνοντας την τομή νότια άλλο ένα εύρημα. Ένα οστό μήκους 1 μέτρου και 8 εκατοστών. Τα νέα της ιστορίας του παππού που έφεραν στο φως οι μικροί έφτασαν παντού. Η τοπική κοινωνία αποφάσισε να βρουν τους ειδικούς και να ολοκληρώσουν το έργο τους. Η περιοχή έκρυβε παλαιοντολογικό πλούτο. 
Η Ευαγγελία Τσουκαλά επιστήμονας ήταν ο άνθρωπος που δούλεψε μετά από χρόνια με το θέμα και έκανε σπουδαία δουλειά. Έφερε στο φως δύο τεράστια μαστόδοντα, που οι χαυλιόδοντές τους ήταν πραγματικά κάτι το ανείπωτο. Δύο ρεκόρ στο Γκινες ανήκουν σ' αυτά ακριβώς τα ευρήματα. Από το εξωτερικό ήρθε και ο γνωστός από τα ντοκιμαντέρ του Discovery, dr Dick Mol, ο οποίος έστρεψε διεθώς τα φώτα στην Ελλάδα. Οι χαυλιόδοντες του πρώτου ζώου έχουν μήκος 4.39 μέτρα, και του δεύτερου που ανακαλύφθηκε αργότερα, 5.02 μέτρα. Φανταστείτε: Στους πρόποδες της Πίνδου μας πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια ζούσαν ζώα που οι χαυλιόδοντές τους και μόνο ήταν 5 μέτρα... 
Τα ευρήματα σήμερα φυλάσσονται στο μουσείο Μηλιάς μαζί με άλλα πολύ ενδιαφέροντα από την ευρύτερη περιοχή.
Δείτε το βίντεο και δεν πρέπει να ξεχνάμε όλοι μας :  όλοι έχουμε μια ιστορία να πούμε. Αν δεν την πούμε, δεν θα μάθουμε ποτέ που μπορούμε να φτάσουμε. 
Παλαιοντολογικό μουσείο Μηλιάς Γρεβενών - www.katakali.net






goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ: ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ

ΟΠΩΣ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕΛΟΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟ "ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ"

Το κείμενο δημοσιοποιείτε, όπως ακριβώς στάλθηκε στο makeleio.gr :



"Ήμουνα κελευστής Ρ/Ε στην κανονιοφόρο πολεμιστή, βρισκόμουνα από τη μια στιγμή στην κρίση των Ιμίων... Δόθηκε εντολή από Σημίτη να καταμετρηθούν οι Τούρκοι κομάντος που βρίσκονταν πάνω στην μια βραχονησίδα.... Αναφέρθηκε ο κακός καιρός και η δυσκολία εντοπισμού. Το ελικόπτερο ήτανε να το ρίξουνε και το ξέρανε και οι πολιτικοί προδότες. Με την ανέλκυση του ελικοπτέρου από πλοίο υποστηρίξεως ΘΕΤΙΣ, πήγα ενώ ήτανε δεμένο δίπλα μας από πολεμιστή στην Κω πριν φύγει για ναύσταθμο να δω από περιέργεια. Όλοι μας ήμασταν σε αυτή τη θέση ενώ ξέραμε ότι το ρίξανε θέλαμε αποδείξεις. Στο κατάστρωμα από ΘΕΤΙΣ είχανε ελικόπτερο κάτω από μουσαμά. Σήκωσα τον μουσαμά και το πάτωμα ελικοπτέρου, ήτανε σουρωτήρι! Με είδε ένας υποπλοίαρχος του ΘΕΤΙΣ και άρχισε να φωνάζει τι κάνεις κελευστή εκεί; Μόλις του είπα για τις τρύπες μου λέει «τι είναι αυτά που λες βούλωστο είναι από τα πριτσίνια οι τρύπες». Μας στείλανε και σήμα να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας οι προδότες! Μας στείλανε μήνυμα να είμαστε αντάξιοι! Εμείς ήμασταν έτοιμοι να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, του Κανάρη του Κουντουριώτη... Αυτοί δεν ήτανε. Εκείνη τη νύχτα ήμασταν έτοιμοι να βουλιάξουμε όλο το στόλο τους, εγκλωβισμένες είχαμε όλες τις βάσεις τους aksaz ismir. ... Δεν θα προλάβαιναν να βγούνε Αίγιο κύριε Χίο..."

http://www.makeleio.gr
pisoapothnkoyrtina
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Αρχαίοι Έλληνες, οι πρωτοπόροι της επιστήμης!

GREECEfaceL_1Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του αστροφυσικού, αστρονόμου και κοσμολόγου Καρλ Σάγκαν με θέμα την επιστήμη στην αρχαία Ελλάδα.
“Οι πρωτοπόροι της Επιστήμης” (The Pioneers of Science) είναι ένα επεισόδιο απο την βραβευμένη σειρά του Καρλ Σάγκαν “ΚΟΣΜΟΣ” και με ενα ταξίδι του στην Ελλάδα, αναλύει τις ανακαλύψεις των αρχαίων Ελλήνων επιστημόνων όπως των Θαλή,Εμπεδοκλή, Αναξίμανδρου, Αρίσταρχου και άλλων και εξηγεί πώς τα επιτεύγματα των προγόνων μας έχουν εμπνεύσει την μοντέρνα επιστήμη.

Ενα πραγματικά πανέμορφο ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα απο τον εξαίρετο Καρλ Σάγκαν!

 defencenet.gr
pentapostagma
Διαβάστε περισσότερα » »

Ευρήματα στο σπίτι στο Μαρούσι "δείχνουν" το χτύπημα στο Mall

Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Μαρούσι που σχετίζεται με τους συλληφθέντες της Κοζάνης
Διαμέρισμα που σχετίζεται με τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης εντοπίστηκε αργά το βράδυ από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα βόρεια προάστια.
Το διαμέρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι στην περιοχή του Αμαρουσίου και εκτιμάται ότι πρόκειται για κρησφύγετο της οργάνωσης, που φέρονται ως μέλη της οι συλληφθέντες.
Παρότι κάποιος επιχείρησε να αδειάσει τη γιάφκα στο Μαρούσι, καθώς βρέθηκε σπασμένος ο αφαλός της πόρτας, οι αστυνομικοί, όπως μετέδωσε ο Antenna, εντόπισαν ευρήματα που συνδέονται με το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο The Mall.
Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις επίσημα από την αστυνομία.
Οι αρχές ενδέχεται να έφτασαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα από τις δύο ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.
Μάλιστα δεν ήταν το μόνο σπίτι που πραγματοποίησαν έρευνες, αλλά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρέπει να "ξεσκόνισαν" και άλλα διαμερίσματα.
Στον Κορυδαλλό δύο από τους συλληφθέντες
Στο μεταξύ, στον Κορυδαλλό μεταφέρθηκαν οι δύο -ο 22χρονος και ο 25χρονος- από τους τέσσερις συλληφθέντες της διπλής ληστείας της Κοζάνης. Ο 22χρονος αναμένεται να απολογηθεί εντός της ημέρας στον εφέτη ανακριτή.
Οι αστυνομικοί, που πήραν δείγματα DNA, ανοίγουν άλλες υποθέσεις τρομοκρατίας προκειμένου να δουν εάν υπάρχει ταυτοποίηση με "ορφανά" στοιχεία.
Ήδη το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι τα αποτυπώματα του 20χρονου συλληφθέντα ταυτοποιήθηκαν με εκείνα που είχαν βρεθεί στις γιάφκες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σε Καλλιθέα και Βόλο.
Παράλληλα έχουν ανοίξει και άλλες υποθέσεις και αναζητούνται πιθανές διασυνδέσεις των συλληφθέντων. Στο στόχαστρο έχουν μπει η συμπλοκή των αστυνομικών με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Νοέμβριο του 2011, η ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Φλώρινα τον Νοέμβριο του 2012 και η έκρηξη στο εμπορικό κέντρο Mall.
H ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσει και τέσσερις δράστες της διπλής ληστείας στην Κοζάνη αλλά και τα κρησφύγετα τους, καθώς εκτιμά ότι με τις ληστείες χρηματοδοτούν τρομοκρατικές επιθέσεις.
Έτσι έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων αλλά και δύο πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή τους προκειμένου να εντοπίσει κάποιο διαμέρισμα που είχαν ενοικιάσει.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Υποχρεωτική ασφάλιση και στα ακίνητα; Η χαριστική βολή

Με ένα μείγμα, μέτρων, φόρων, πλειστηριασμών και πιέσεων προωθείται η τελευταία φάση της εσωτερικής υποτίμησης στην αγορά ακινήτων οδηγώντας σε βίαιη πτώση των τιμών, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και εντυπωσιακές καθώς εκτός από τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις οι οποίες θα στοιχίσουν στους ιδιοκτήτες 3 δισ. ευρώ, στα σκαριά βρίσκεται και η υποχρεωτική -δια νόμου- ασφάλιση των ακινήτων, επαγγελματικών και οικιακών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ...
η ρύθμιση αυτή αναμένεται να αναγγελθεί έως τα μέσα του έτους, ενώ θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από το 2014. Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς η υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων, τόσο της επαγγελματικής στέγης όσο και της οικείας θα βαρύνει τους ιδιοκτήτες και θα αποτελεί προαπαιτούμενο για τη σύναψη συμβολαίων.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων καθώς υποστηρίζουν ότι θα δομηθεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα η αγορά Real Estate.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε “μανα εξ ουρανού” για τις ασφαλιστικές εταιρίες και κατ επέκταση για τις τράπεζες οι οποίες πιέζουν χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Από την πλευρά των ιδιοκτητών το κόστος της ασφάλισης θα γίνει προσπάθεια να μετακυλιθεί στο ενοίκιο, κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατο σε συνθήκες κρίσης. Συνεπώς θα μειωθεί το όφελος των ιδιοκτητών το οποίο θα περιορισθεί ακόμα περισσότερο με τις φορολογικές επιβαρύνσεις οδηγώντας σε νέα έκρηξη των πωλήσεων.

Μέσω αυτού του σεδιασμού θα επιτευχθεί βίαιος εξορθολογισμός της αγοράς, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, με τις τιμές των ακινήτων να υποχωρούν 20-30% στα αστικά κέντρα, περαιέρω από τα σημερινά επίπεδα, δίνοντας κίνητρο για επενδύσεις.
Οι φοροεπιβαρύνσεις
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο νέος ενιαίος φόρος επί των ακινήτων θα επιβαρύνει όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες για κάθε ακίνητο ή αγροτεμάχιο που κατέχουν, εντός και εκτός σχεδίου, και το Δημόσιο αναμένει έσοδα σε ετήσια βάση περί τα 3 δισ. ευρώ.

Μέχρι το Μάιο οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ, ενώ εν συνεχεία θα καταργηθεί για να αντκαταστασθεί από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα περιλαμβάνει και το «χαράτσι» και το ΦΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Μάρτιο, θα αρχίσουν να εξοφλούν το ΦΑΠ του 2011, σε τρεις δόσεις, Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο, υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι το 2011 είχαν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, θα πρέπει να εξοφλήσουν το ΦΑΠ του 2012, ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 0,2% έως και 2% επί της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε υπόχρεου, μετά την αφαίρεση του αφορολόγητου ποσού των 200.000 ευρώ.
Από το Σεπτέμβριο θα αρχίσει να πληρώνεται και ο νέος ενιαίος φόρος επί των ακινήτων.
Ο νέος φόρος δεν θα έχει έκτακτο, αλλά μόνιμο χαρακτήρα, ενώ συζητείται ακόμα η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου.

sofokleousin.gr
http://60gr.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

YOUmedia - Photoshooting in an old factory at Ptolemaida

YOUmedia - Photoshooting in an old factory at Ptolemaida Ολοκληρώθηκε από την YOUmedia το πολυπόθητο βιντεοκλίπ.
Επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, συναντήθηκαν στην Πτολεμαΐδα για να δώσουν ζωή σε αυτό το project!
Ο Δημήτρης Χαρίτων, ο Ζάχος Χασιώτης, ο Δημήτρης Ζέρβας, ο Δημήτρης Τεκτονίδης, η Ναταλία Ρίζου και η Νάστια Τριανταφυλλίδη ένωσαν την τέχνη τους, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και περάσανε μία ολόκληρη μέρα στα ερείπια του παλιού εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ, στην Πτολεμαΐδα.
Στόχος της κίνησης αυτής: "Η προώθηση του τόπου και της τέχνης", όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρει ο Δημήτρης Χαρίτων.
Απολαύστε το υπέροχο βίντεο!


ptolemaidaout


Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΥΡΗΜΑ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ 7.000 ΕΤΩΝ(;)

Μια πολύ σημαντική για την ιστορία και την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας επιγραφή από την περιοχή μας, έχει πέσει θύμα της κρατικής αδιαφορίας για κάθε τι ελληνικό.

Σύμφωνα με αναδημοσίευση του περιοδικού «ΔΑΥΛΟΣ» από το βιβλίοτου καθηγητού Γ. Χουρμουζιάδη «Προϊστορικά ειδώλια» (Θεσσαλονίκη 1974), πρόκειται για την εικονιζόμενη επιγραφή που βρίσκεται σε ένα ειδώλιο της νεολιθικής εποχής από τονΠρόδρομο Καρδίτσας, στην οποία απεικονίζονται σαφώς οι χαρακτήρες 
«L Θ € Σ».

Η χρονολόγηση με ραδιενεργό άνθρακα την τοποθετεί στην ίδια εποχή με τις επιγραφές του Δισπηλιού (5.250 π.Χ.) και των Γιούρων της Αλοννήσου 
(5000 π.Χ.), δηλαδή στην αρχαιότερη νεολιθική εποχή, περισσότερο από 7000 χρόνια πριν. Την εποχή εκείνη ο ελλαδικός χώρος γνώρισε ευρύτατη πολιτιστική ανάπτυξη με πάρα πολλές εστίες και πλούσια ευρήματα όπως άλλωστε και η περιοχή μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η επιγραφή του Δισπηλιού που ανακαλύφτηκε το 1993 στον νεολιθικό οικισμό του Δισπηλιού της Καστοριάς, αποτελείται από παρόμοιους χαρακτήρες χαραγμένους σε ένα κομμάτι ξύλο που διατηρήθηκε λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών καταχώσεώς του (βυθισμένο στη λάσπη υπό αναερόβιες συνθήκες). Από την επιγραφή αυτή, σώζονται σήμερα μερικές μετρίας ποιότητος φωτογραφίες και ευτυχώς κάποιες απεικονίσεις των «σημάτων» της, ενώ η τύχη της ίδιας αγνοείται, χωρίς να παρέχονται επαρκείς εξηγήσεις από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Κατά την επίσημη άποψη εδώ και χρόνια ευρίσκεται σε εργαστήριο συντηρήσεως ενώ κατ’ επανάληψη έχει διατυπωθεί δημοσίως η υπόνοια πως έχοντας παραμεληθεί αλλοιώθηκε ανεπανόρθωτα.

Η πινακίδα των Γιούρων ήρθε στο φώς το 1994. Πρόκειται για ένα όστρακο (τμήμα πήλινου αγγείου) από το 4.500 – 5.000 π.Χ. με χαραγμένους πάνω του (ΠΡΙΝ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΙΟΥ) τους χαρακτήρες «Α Υ Δ», με μεγάλη ομοιότητα με αυτά των Γραμμικών Α και Β αλλά και με τα φθογγόσημα Α, Υ και Δ. Τα χαράγματα αυτά δεν αντιστοιχούν σε κανενός τύπου διακόσμηση και αποτελούν με βεβαιότητα προϊστορικό δείγμα γραφής.

Κατά τα φαινόμενα λοιπόν, οι χαρακτήρες των επιγραφών αυτών, αποτελούν γράμματα φωνητικής γραφής με μεγάλη αναλογία με τους χαρακτήρες των μεταγενέστερων (2η χιλιετία π.Χ.) γραμμικών ελληνικών γραφών.

Επισημαίνουμε την ευρύτερη εξάπλωσή της γραφής στον ελλαδικό χώρο εκείνη την αρχαιότατη εποχή (πράγμα καθόλου απίθανο δεδομένης της υψηλής πολιτισμικής στάθμης που μαρτυρούν τα ευρήματα) και κυρίως την επανάσταση που πυροδοτεί η ύπαρξη γραφής εκείνη την εποχή, αφού τοποθετεί την πρώτη γραφή της ιστορίας στον ελληνικό χώρο και μάλιστα περισσότερο από 2000 χρόνια πριν την υποτιθέμενη σαν πρώτη γραφή της ανθρωπότητος, Σουμεριακή. Έτσι μεταξύ άλλων, ανατρέπεται η θεωρία του φοινικισμού, της δήθεν δηλαδή προελεύσεως του ελληνικού αλφαβήτου από το φοινικικό, την οποία μετά μανίας υποστηρίζει το ντόπιο και ξένο επιστημονικό κατεστημένο.

Αυτό εξηγεί την ύποπτη αδράνεια της μελέτης και αξιολογήσεως των επιγραφών και δημιουργεί εικασίες για τις περίεργες συνθήκες της σιωπηρής «αποσύρσεως» της πινακίδας του Δισπηλιού.

Με δεδομένο ότι η ανακάλυψη του ειδωλίου του Προδρόμου Καρδίτσας προηγήθηκε του Δισπηλιού και των Γιούρων, είναι άγνωστο πόσα αναξιοποίητα σπαράγματα προϊστορικών επιγραφών μπορεί να βρίσκονται παραμελημένα στα μουσεία της Ελλάδος ή στις αποθήκες τους.

Είναι αυτονόητο καθήκον όχι μόνο των ειδικών επιστημόνων αλλά και κάθε εμπλεκομένου αρμοδίου, η ανάδειξη κάθε άγνωστης πτυχής της ελληνικής αλλά και της τοπικής ιστορίας όταν μάλιστα αυτή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πνευματική εξέλιξη όχι μόνο του γένους μας αλλά και της ίδιας της ανθρωπότητος.

Αναλυτικά οι φωτογραφίες των ευρημάτων:








©ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ/visaltis.net
Διαβάστε περισσότερα » »

«Οι Σλάβοι των Σκοπίων δεν έχουν το δικαίωμα να ονομάζονται ‘Μακεδόνες’ στα γειτονικά κράτη»

«Στην Ελλάδα [λέει] υπάρχουν 500.000 Σκοπιανοί!»

Φεβρουάριος 3, 2013

Πρίλεπ- Σκόπια.

Το καθεστώς των Σλάβων  στη γειτονική Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βουλγαρία, δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Οι Σλάβοι δεν μπορούν ελεύθερα να δηλώσουν ως «Μακεδόνες», αν και συγκεντρώνουν  το θάρρος για το βήμα αυτό, και γνωρίζουν ότι υφίστανται διακρίσεις κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους κατά τη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν οι Σλάβοι των Βαλκανίων,  στην 9η ετήσια συγκέντρωση  των Σλαβικών ενώσεων που έλαβε χώρα στην πόλη Πρίλεπ.

Στο συνέδριο ειπώθηκε ότι στην Ελλάδα ζούνε  πάνω από μισό εκατομμύριο Σλάβοι-μακεδόνες, και καθημερινά η πίεση προς αυτούς επιδεινώνεται  από το κόμμα της ‘Χρυσής Αυγής’ που συμμετέχει στη Βουλή των Ελλήνων.

«Δεν αφήνουν  τους ανθρώπους να πάνε ελεύθερα στην Εκκλησία μας και να διακηρύξουν  την καταγωγή τους, να πούνε δηλαδή ότι είναι «μακεδόνες», γιατί θα έχουν μετά προβλήματα με την οικογένειά τους»,  δήλωσε ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τσαρκνιάς από την Ελλάδα.

Σε σχέση με τους Σλάβους που ζουν στην Αλβανία, αν και έχουν υπογραφεί πολλές διακρατικές συμφωνίες για τις μειονότητες , δεν τους έχει δοθεί το δικαίωμα να δηλώσουν ελεύθερα  τη εθνικότητά τους.  Εκτός από τους πέντε χιλιάδες Σλάβους των Σκοπίων στη Μάλα Πρέσπα, όλοι οι άλλοι βρίσκονται σε καθεστώς καταπίεσης.

«Σε σύγκριση με άλλες χώρες δεν αναγνωρίζουν παρά μόνο 5 χιλιάδες ως σκοπιανή μειονότητα, ενώ συγχρόνως αρνούνται την αναγνώριση σε άλλους 150 χιλιάδες Σκοπιανούς, θα πεί ο Εφτίμ Μιτρεσκι, εκδότης της εφημερίδας των Πρεσπών στην Αλβανία.

Στη Βουλγαρία, ωστόσο, το OMO Ilinden  είναι ελεύθεροι να δηλώσουν την καταγωγή τους αλλά δεν έχουν το θάρρος να το κάνουν γιατί γνωρίζουν ότι θα έχουν επιπτώσεις στην εργασία τους και  διάκριση σε οποιαδήποτε άλλα δικαιώματα μέσω των θεσμικών οργάνων του συστήματος.

«Στη σημερινή Βουλγαρία, η κυβέρνηση, τα θεσμικά όργανα ασκούν ακαριαία πίεση, πέρα από την πίεση  της κοινής γνώμης και της προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης για θέματα εναντίον της Βουλγαρίας, που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν έχουμε  δικαιώματα», δήλωσε ο Ιβάν Χατζίεφ του OMO Ilinden Pirin.

Σε αντίθεση με αυτήν την κατάσταση, σε αυτές τις τρεις χώρες, οι Σλάβοι των Σκοπίων, απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα του συστήματος, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τελεσίγραφο σε 1 εκατ. οφειλέτες με χρέη έως 3.000€! Αν δεν πληρώσετε θα γίνονται κατασχέσεις σε καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις!

Τα ραβασάκια από την είναι έτοιμα και μέσα στις επόμενες μέρες θα πάρουν το δρόμο, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τα χέρια των φορολογούμενων.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες, που χρωστούν στο Δημόσιο τα… ιλιγγιώδη ποσά έως 3.000 ευρώ, από φόρους, τέλη υπέρ του Δημοσίου και παντός είδους πρόστιμα (ακόμη και του ΚΟΚ), θα παραλάβουν σύντομα το «μπουγιουρντί» από την εφορία.
Πρόκειται για παλιές οφειλές, για τις οποίες οι αρμόδιες ΔΟΥ δεν έστειλαν ειδοποιητήρια, που έχουν παραμείνει πάρα πολλούς μήνες ανεξόφλητοι και έχουν επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις.
Θα τους δοθεί ολιγοήμερη προθεσμία είτε να εξοφλήσουν άμεσα το ποσό του χρωστούν είτε να κάνουν ρύθμιση με δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα. Κι αν δεν το κάνουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, απειλούνται με εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.
Όσοι επιλέξουν τη ρύθμιση με δόσεις κάθε μήνα θα έχουν έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων.
Όσοι όμως δεν φροντίσουν να πάνε στη ΔΟΥ τους, κινδυνεύουν με κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και περιουσιακών στοιχείων.
Για τους μισθούς και τις συντάξεις προβλέπεται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων κατάσχεση μέχρι 25% επί του συνολικού ποσού και μόνο αν αυτό ξεπερνά τα 1000€.
Για τα ημερομίσθια, το ποσοστό κατάσχεσης είναι 20% ενώ για τα εφάπαξ είναι 50%! Κατασχέσεις εισοδημάτων και εσόδων επιτρέπονται ακόμη και για πολύ μικρές οφειλές, κάτω από 300 ευρώ.
Τα κατασχετήρια θα αποστέλλονται στους εργοδότες ή στα ασφαλιστικά ταμεία αν πρόκειται για συντάξεις και όχι στους οφειλέτες. Και εκείνοι (εργοδότες και ασφαλιστικά ταμεία) υποχρεούνται να αποδώσουν το ποσό που θα κατάσχεται εντός οκτώ ημερών στις ΔΟΥ!

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »