Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Όλα έτοιμα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX στη θεαματικότατη πίστα Motocross στον Αγ. Χριστόφορο Εορδαίας

panellino_protathlima_motocrossΣτην ουσιαστικά ολοκαίνουργια πίστα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα μεταφέρεται η ένταση και το θέαμα του φετινού πρωταθλήματος Motocross, στις 8 Σεπτεμβρίου.
Ο τοπικός ΑΜΟΕορδαίας, με την αμέριστη υποστήριξη της ΔΕΗ, έχει δώσει ψυχή και σώμα για να προσφέρει στους κορυφαίους έλληνες αθλητές την ευκαιρία και την δυνατότητα να δείξουν την αθλητική τους άνοδο και να συνεχίσουν τις συναρπαστικές τους μάχες για την βαθμολογική διάκριση σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας ένα αξιολογότατο σύνολο υποδομών.
Με τους δύο πρωτοπόρους της κατηγορίας ΜΧ1, τον σχεδόν αήττητο Παναγιώτη Κουζή (ΛΕΜΟΚΑλαμάτας) και τον ταχύτατο Μανώλη Σκύβαλο (ΟΔΙΚΟζάνης) να εμφανίζονται με ολοκαίνουργιες μοτοσικλέτες, προβάλλει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των δύο έτερων επίδοξων διεκδικητών της νίκης, των Δημήτρη Βαγγελάκου (ΑΜΟΕορδαίας, Yamaha) και Γιώργου Ηλιόπουλου (ΠΑΛΕΜΟΤ Αιγίου, ΚΤΜ), οι οποίοι έχουν όμως προπονηθεί σκληρά για το δεύτερο ήμισυ του πρωταθλήματος και βασίζονται πολύ σε αυτό. Δουλειά έχει «ρίξει» και ο νεαρός Δημήτρης Μπαξεβάνης (Μοτολέσχη Καβάλας, Yamaha) που έχει σαν αρχικό στόχο να επικρατήσει του ταχύτατου Κορίνθιου Γιώργου Γεωργούση (ΛΕΜΕβρου, Yamaha) σε μια μονομαχία που θα μπουν τόσο ο πεισματάρης Κερκυραίος Μενέλαος Μάρτης (ΑΜΑ, ΚΤΜ) όσο και ο νεαρότατος και πολλά υποσχόμενος Νίκος Λυρίου (Ίκαρος Ρόδου, Husqvarna).
Στην κατηγορία ΜΧ2, η επιστροφή του τραυματία Παναγιώτη Παπίλα (ΑΜΛΕΧαλκίδας, Honda) θα αυξήσει και άλλο την ένταση ανάμεσα στον ιδιαίτερα φορμαρισμένο πρωτοπόρο της βαθμολογίας Δημήτρη Κοντολέτα (ΑΟΛΜΟλυμπίας, Yamaha) και στον σταθερά ανερχόμενο νεανία Μανώλη Κρητικό (ΑΡΗΣ Πεντέλης, Yamaha) που πέρασε ένα σκληρό καλοκαίρι προετοιμασίας στην Γερμανία. Με τον αέρα του ευρύτερα «τοπικού», ο Γιώργος Αρβανίτης (ΛΑΜΣερρών) με καινούργια μοτοσικλέτα (Kawasaki;) θα προσπαθήσει να μετατρέψει την αδιαμφισβήτητη ταχύτητά του σε κορυφαίο αποτέλεσμα, ενώ οι πεισματάρηδες και πολλά υποσχόμενοι, επίσης ευρύτερα «τοπικοί», ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ, Yamaha) και Αλέξανδρος Γεωργαντάς (ΜΑΟΚατερίνης, Husqvarna) θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο!
Τις ελπίδες του ζωντανές για τον τίτλο στην ΟΡΕΝ θα παλέψει για να κρατήσει ο πρωταθλητής του 2013 Κυριάκος Κιουτσούκωστας (Μοτολέσχη Καβάλας, Suzuki) αλλά ο Σταμάτης Δημολιάνης (ΛΕΜΟΤ, Kawasaki) έχει ήδη αποδείξει ότι έχει τον πρώτο λόγο, ενώ ο Αρτινός Νίκος Κριμπούνης (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ) είναι πάντα υπολογίσιμος. Αν εμφανιστεί και ο «κοντοχωριανός» Νίκος Μαργαρίτης (ΑΜΟΕξοχής)…
Σχεδόν αγγίζει από τώρα τον τίτλο των τετράτροχων Quad ο εκρηκτικός Αγρινιώτης Γιώργος Καπέλης (Yamaha) και το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάζεται στην σκληρή μονομαχία για το Νο2, ανάμεσα στους Γιώργο Χαραλάμπους (Harris) και τον Κώστα Ντούζο (ΚΤΜ) ενώ η αναμενόμενη επανεμφάνιση του Χρήστου Καναβά
Η θεαματικότατη πίστα Motocross που προετοιμάζει ο ΑΜΟΕορδαίας βρίσκεται στον Αγ. Χριστόφορο, ανατολικά της Πτολεμαΐδας και θα φτάσετε εκεί από την 2η έξοδο για Πτολεμαϊδα, ακολουθώντας τις σχετικές σημάνσεις (συντεταγμένες GPS: 40°30 55″ B 21°44 55″ E).

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ... ΜΠΟΥΤΑΡΗ.

Efenpress: Καλά να πάθει η Χ.Α. Δεν υπήρχε λόγος να δώσει χρήματα σε αρκούδες και αρκουδιάρηδες.
Υπάρχουν άλλοι που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.
Η αρρώστια της ψηφοθηρίας δεν θα πρέπει να μεταδοθεί και στη Χρυσή Αυγή.
_________________________________________

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Τις τελευταίες ημέρες ένα  από τα θέματα που κυριάρχησαν στην ειδησιογραφία ήταν η προσφορά-δωρεά των 5 χιλ. ευρώ του εκλεγμένου δημοκρατικά κόμματος της «Χρυσής Αυγής», προς την ΜΚΟ για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος με την επωνυμία: «Αρκτούρος». Η συγκεκριμένη ΜΚΟ αρχικά αποδέχτηκε την προσφορά-δωρεά της «Χρυσής Αυγής» και μετά αποφάσισε να την επιστρέψει, χαρακτηρίζοντας ως «σφάλμα» την αρχική αποδοχή των χρημάτων.



Πιο συγκεκριμένα, διαβάζουμε στην αριστερή εφημερίδα «Αυγή»:«Επιστρέφει τη δωρεά των 5000 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή ο "Αρκτούρος", αναγνωρίζοντας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της. Στην ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης υπογραμμίζεται ότι "μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, η οργάνωση αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για το λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά και επιστρέφει τα χρήματα". Σημειώνεται ότι, πρόσφατα, ο "Αρκτούρος", απηύθυνε δημόσια έκκληση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών του, καθώς διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της ύπαρξης και της λειτουργίας του, λόγω έλλειψης πόρων. "Από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα τελευταία 11, ο “Αρκτούρος” στήριξε τη δράση του σε ίδιους πόρους, τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης ενεργών πολιτών" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τονίζεται, μάλιστα, ότι η οργάνωση "δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίεςκαι δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα". "Εξάλλου", διευκρινίζεται, "καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης"». 

Ωστόσο, είναι  πλέον εξακριβωμένο πως η αντίδραση  αυτή της ΜΚΟ Αρκτούρος, προήλθε μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος φέρεται ως κύριος του «Αρκτούρου», και όλοι γνωρίζουμε την ακραία αντιπαράθεσή του με το κόμμα της «Χρυσής Αυγής». Άλλωστε, αυτό φάνηκε και από τις σκληρές δηλώσεις του που ακολούθησαν της ανακοινώσεως του «Αρκτούρου». Ο κ. Μπουτάρης, λοιπόν, δήλωσε πως την ευαισθητοποίηση της Χρυσής Αυγής δεν την ξεπλένει τίποτα, ούτε τα 5 εκατ. ευρώ, γιατί «αυτοί σκοτώνουν», και ως εκ τούτου δεν δέχεται τίποτα από ναζιστές και γι' αυτό επέστρεψε τα χρήματα. «Η Χρυσή Αυγή θέλει να σκοτώνει και άνθρωποι που σκοτώνουν δεν αγαπούν το περιβάλλον». Ακόμα, δήλωσε πως  αυτή η πολιτική της Χρυσής Αυγής είναι επικοινωνιακή και απευθύνεται σε χαμηλά αισθήματα. Όμως, ταυτόχρονα είπε πως ο «Αρκτούρος» θα δεχόταν χρήματα από το ΚΚΕ καθώς πρόκειται για επαναστατικό κόμμα. 

Βέβαια, το οξύμωρο της δηλώσεως της ΜΚΟ «Αρκτούρος» και των δηλώσεων Μπουτάρη, είναι πως αυτοαναιρούνται μεταξύ τους. Ο «Αρκτούρος» ισχυρίζεται πως η ΜΚΟ «δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς». Ενώ, αντίθετα ο Μπουτάρης κάνει ιδεολογικούς διαχωρισμούς μεταξύ κοινοβουλευτικών κομμάτων και εμμέσως πλην σαφώς προτρέπει ένα «επαναστατικό κόμμα» να συνεισφέρει στον «Αρκτούρο». Δηλαδή κ. Δήμαρχε της Θεσσαλονίκης τα χρήματα της «Χρυσής Αυγής» είναι “βρώμικα” και τα χρήματα του ΚΚΕ είναι “καθαρά”; Και βέβαια δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με τη δήλωση του εκπρόσωπου τύπου της Χρυσής Αυγής,  Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος σημείωσε «ότι οι αρκούδες και οι λύκοι δεν έχουν πολιτική ταυτότητα». 

Αλλ΄όμως, κ. Μπουτάρη, εάν  υποθέσουμε πως τα χρήματα της  «Χρυσής Αυγής» είναι “βρώμικα”, τα χρήματα από την πολυεθνική εταιρεία Siemens, είναι “καθαρά”; Διότι όταν ο «Αρκτούρος» δηλώνει στην εκ των υστέρων ανακοίνωσή του πως «τους πόρους εξασφαλίζει από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων…»,προφανώς και δεν εννοεί επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα, των οποίων το ποινικό μέρος είναι ακόμη υπό διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές της χώρας μας! Και για να εξηγούμαστε κ. Μπουτάρη! Ο «Αρκτούρος» σύναψε με την Siemens την 5η Ιουλίου 2011 ιδιωτικό συμφωνητικό, όπου στο σημείο 2.2. αναφέρει επί λέξει τα εξής:«Για την υλοποίηση του παραπάνω έργου, η εταιρεία (Siemens) αναλαμβάνει να καταβάλλει ως χορηγία στον Αρκτούρο το ποσό που θα απαιτηθεί για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών και συγκεκριμένα το ποσό των 13.600 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 23% 3.128 ευρώ, σύνολο 16.728 ευρώ». Προς τούτο δε, εκδόθηκε το υπ΄ αριθ. Τιμολόγιο Επιχορήγησης-Επιδότησης 251 από 14 Ιουλίου 2011 (συνημμένο).

Δημιουργούνται λοιπόν, εύλογα ερωτήματα και πολλές απορίες  για το πώς ο «Αρκτούρος» αποδέχτηκε χορηγία από την πολυεθνική γερμανική εταιρεία, η οποία βρισκόταν την χρονική εκείνη περίοδο στο «μάτι του κυκλώνα» (δικαστική διερεύνηση, εισαγγελικές κλητεύσεις μαρτύρων, εξεταστική επιτροπή της Βουλής), μέσω πολυσέλιδου ιδιωτικού συμφωνητικού; Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμηθούμε, πως εκείνη την περίοδο η Siemens είχε αρνητικούς ισολογισμούς και είχε σταματήσει τις πάσης φύσεως χορηγίες σε μια προσπάθεια «καθαρότητας» της εταιρείας! Γι΄ αυτό άλλωστε, είχε αναθέσει στον Ελληνοαμερικανό Robert Sikellis http://cn.linkedin.com/pub/robert-sikellis/11/767/91a την υλοποίηση συγκεκριμένου προγράμματος «συμμόρφωσης εταιρικών κανόνων και διαφάνειας» προς την Ελληνική κοινωνία και το Ελληνικό Δημόσιο!

Συνεπώς κ. Μπουτάρη η μνήμη  σας και οι επιλογές σας είναι προφανώς επιλεκτικές. Οι κοινωνικές και γενικότερες ευαισθησίες σας προφανώς έχουν όρια και χρώμα! Σαν εκείνες που διατυπώσατε σε παλαιότερη συνέντευξή σας στην εφημερίδα των Σκοπίων «Utrinski Vesnik», όπου προτείνατε το «Σλαβομακεδονία» για όνομα των γειτόνων μας. Ή όπως, η αποδοχή σας των gay pride της συμπρωτεύουσας, τα οποία θεωρείτε πως αποτελούν τιμή για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Και δεν θα είχατε κανένα πρόβλημα, ως Δήμαρχος, να παντρεύατε ένα gay ζευγάρι. Όπως επίσης διατυπώνετε τη θέση πως είστε σαφώς θετικός στο να υιοθετούνται παιδιά από ζευγάρια gay. Τέλος θα επισημάνω το «κατόρθωμά» σας, να επαναλειτουργήσετε το “τζαμί” στη Θεσσαλονίκη για να προσεύχονται οι Μουσουλμάνοι φίλοι σας, προκαλώντας το κοινό αίσθημα της πόλης, όταν η Αγιά Σοφιά κατά παράβαση όλων των Διεθνών Συνθηκών παραμένει κέντρο επιδείξεως εσωρούχων και ειδών υγιεινής από τους αλλόθρησκους! 

Τελικά, κ. Μπουτάρη, η πατρίδα χάνεται, η χώρα έχει βυθιστεί σε βαθειά πολύπλευρη κρίση και εσείς βαυκαλίζεστε!


( και όλα τα εις ..."στε")
Efenpress
Διαβάστε περισσότερα » »

Ονούφριος Μαυρίδης: Άγνοια των πραγματικών δεδομένων ή πολιτική ισορροπιών;

onoufrios mauridis Κοιλοπονούσε το βουνό και γέννησε ποντίκι, λέει ο λαός όταν τις μεγάλες διακηρύξεις και τα μεγάλα λόγια ακολουθούν πράξεις και ενέργειες κατώτερες των περιστάσεων. Φοβάμαι ότι για μια ακόμη φορά επαληθεύεται η λαϊκή αυτή παροιμία στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
     Κατ΄αρχήν οφείλω να διευκρινίσω ότι είμαι  υπέρμαχος του εξορθολογισμού στον χώρο της υγείας με συνενώσεις,  συγχωνεύσεις, ακόμη και καταργήσεις τμημάτων και Νοσοκομείων αρκεί τα κριτήρια να είναι αντικειμενικά και με γνώμονα την μεγαλύτερη ποιοτική και ποσοτική εξυπηρέτηση των πολιτών με το μικρότερο δυνατό κόστος.
    Όταν όμως οι αποφάσεις παίρνονται με κριτήρια εγωιστικά , τοπικιστικά και αντιεπιστημονικά, το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι το  καλύτερο και η λύση δεν μπορεί να είναι διαχρονική .
     Στις δύο Ω.Ρ.Λ κλινικές των δύο νοσοκομείων του  νομού υπηρετούν τέσσερις  γιατροί δύο στο Μαμάτσειο και δύο στο Μποδοσάκειο. Οι εφημερίες των  γιατρών υποχρεωτικά πρέπει να καλύπτουν τις καθημερινές από Δευτέρα έως Πέμπτη για την ασφάλεια των χειρουργημένων. Έτσι, από Παρασκευή μεσημέρι έως την Δευτέρα το πρωί δεν υπάρχει Ωτορινολαρυγγολόγος γιατρός στον Νομό,  αλλά δυστυχώς και σ΄όλη την Δυτική Μακεδονία.  Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα οι  δύο Διευθυντές των Ω.Ρ.Λ/κων κλινικών Μαυρίδης Ονούφριος και  Γρηγοριάδης Γεώργιος στις 5-10-2012 με κοινή πρότασή τους, ζήτησαν από το Δ.Σ να συνενωθούν τα δύο τμήματα και να δημιουργηθεί  ένα τμήμα με τέσσερις  γιατρούς  ώστε να μπορεί να καλύπτει εφημεριακά ολόκληρο το μήνα όχι μόνο τον Νομό Κοζάνης αλλά  όλη την Δ. Μακεδονία.
     Δυστυχώς το  Δ.Σ με την υπ΄αριθμ. 651/10-10-2012 απόφασή του  με σχετική πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα των δυο Διευθυντών.
 Η λεπτομέρεια στην υπόθεση αυτή είναι ότι η πρόταση των Διευθυντών προσδιόριζε ότι το νέο τμήμα θα στεγάζεται στο Μποδοσακειο  νοσοκομείο για συγκεκριμένους λόγους που τους αναφέρω παρακάτω για γνώση όλων των κατοίκων της Δ. Μακεδονίας.
Τα δύο Ω.Ρ.Λ/κα τμήματα λοιπόν έχουν το εξής προφίλ:
                                        ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ
Ω.Ρ.Λ κλινική «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ»        ΩΡΛ κλινική «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ»
Δ/ντου       1 Δ/ντου 1
Επιμ. Α΄       1

Επιμ. Β΄       1 Επιμ. Β΄ 1
Ειδικ/νων       1





ΚΤΙΡΙΑΚΗ  ΥΠΟΔΟΜΗ
«ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»  «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»
Πτέρυγα 3ου ορόφου
 Θάλαμοι  0
Θάλαμοι δίκλινοι 3 7 κλίνες
διάσπαρτες στον
χειρ/κο τομέα
Θάλαμοι τετράκλινοι 2
Σύνολο κλινών 14
Γραφείο Δ/ντου
Γραφείο ιατρών
Γραφείο προϊσταμένης
Βιβλιοθήκη
(δομημένη καλωδίωση Η/Υ)1
1
1
1
1    Εξεταστήριο τμήματος  1 (πλήρως εξοπλισμένο) Εξωτερικά ιατρεία με 4 χώρουςμε 2 χώρουςΑκουολογικός θάλαμος ,ενδοσκοπικός θάλαμος Θάλαμος ηλεκτρονυσταγμογραφίας) Εφημερίο            11
ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
 «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»  «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ»
Σετ πλήρες ρινός 3 1
Σετ πλήρες αμυγδαλών 3 2   ελλιπή
Σετ πλήρες ωτός 1
Σετ πλήρες λάρυγγος 2
Σετ πλήρες οισοφαγοσκόπησης 1
Μικροσκόπια
(χειρουργικο- εξεταστικό)
2

Ακουογράφος 1 1
Τυμπανογράφος 1 1
Εύκαμπτα  λαρυγγοσκόπια 2 1
Άκαμπτα λαρυγγοσκόπια 1 1 κατεστραμμένο
Ακουστικό ρινόμετρο  1
( μοναδικό στη Β. Ελλάδα/ έρευνα
παιδιών
πληθυσμού της περιοχής Εορδαίας/
εκπόνηση διδακτορικής διατριβής)

1


Laser1 Υπερηχοτόμος11Μετωπιαίοι   φωτισμοί
Ψυχρού  φωτισμού42Μετωπιαίοι φωτισμοί
Θερμού φωτισμού32Αναρροφήσεις21Η/Υ31Πλήρη σετ εξεταστικών εργαλείων21
ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ω.Ρ.Λ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΜΠΟΔΟΣΟΚΕΙΟΥ
  1. 1.    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ISO
  2. 2.    Χορηγεί 2 χρόνια ειδικότητα
  3. 3.    Εκπονήθηκε διδακτορική διατριβή με μέσα και υλικά του τμήματος
  4. 4.    Συμμετοχή  σε συνέδρια με posters και ανακοινώσεις (σε 2 υπήρξε και διάκριση) σύνολο 15
  5. 5.    Αναγνώριση από την προηγούμενη Διοίκηση ως το συμφερότερο τμήμα
    ( οικονομία κλίμακας )
   Μετά την παράθεση των στοιχείων αυτών  θα παρακαλούσα κάθε νοήμονα πολίτη να μας πει σε ενδεχόμενη μετακίνηση χάριν  οικονομίας  αλλά κυρίως χάριν αποτελεσματικότητας, ποιο τμήμα θα μετακινούσε ;
  Όπως είναι γνωστό σε αντίθεση με την κοινή λογική η απόφαση είναι να μετακινηθεί η Ω.Ρ.Λ κλινική του Μποδοσάκειου  Νοσοκομείου στην Κοζάνη.
Το πόσο αποτελεσματική θα είναι αυτή η λύση θα φανεί από τις πρώτες κιόλας ημέρες της υλοποίησης.
    Βέβαια χωρίς να θέλω να απαλλάξω το Δ.Σ του Νοσοκομείου από την συνενοχή σ΄ αυτήν την απόφαση, ξέρω  ότι την κύρια ευθύνη έχει η 3η Υ.Πε . που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.
   Ο Διοικητής  της 3ης Υ.Πε  ο κ. Ανδριόπουλος διετέλεσε Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και  όφειλε να ξέρει την λειτουργία των τμημάτων αυτών.
Ο Υποδιοικητής  κ. Μπογιατζίδης διετέλεσε 5 χρόνια Διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου  και  όφειλε να ξέρει πολύ καλύτερα και ο κ. Νάνος τα γνώριζε από πρώτο χέρι .
Υστερόγραφο 1ο : Η Εξέλιξη αυτή με οδήγησε στη παραίτηση από Διευθυντή
Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου για να έχω δικαίωμα να
κοινοποιήσω τις σκέψεις μου.
Υστερόγραφο 2ο :   Θα μπορεί να ισχυριστεί η  Περιφέρεια  ότι αυτή ήταν απόφαση
του Δ.Σ του Νοσοκομείου και ως  εκ τούτου αδίκως
κατηγορείται
Ναι,  είναι απόφαση του Δ.Σ  αλλά καθ’ υπόδειξη.
Υστερόγραφο 3ο :   Θα μπορεί να ισχυριστεί η  Περιφέρεια  ότι  ο Διευθυντής  της
Ω.Ρ.Λ κλινικής του Μποδοσάκειου βρίσκεται στα όρια της
συνταξιοδότησης.   Ναι , αλλά αυτό μου θυμίζει το γνωστό
ανέκδοτο του μεθυσμένου που έψαχνε το ρολόι του  κάτω από
μία κολώνα της ΔΕΗ και όταν τον ρώτησε κάποιος περαστικός
γιατί το ψάχνεις εδώ αφού λες ότι το έχασες πιο πέρα
απάντησε « Αφού εδώ έχει φως»
Υστερόγραφο 4ο :   Αν αμφισβητείται η ακρίβεια , η ειλικρίνεια, η αντικειμενικότητα
και η ορθότητα των γραφόμενων προσκαλώ τον οποιοδήποτε
έχει άποψη στο συγκεκριμένο θέμα σε δημόσιο διάλογο.
                                         
                                           ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Ω.Ρ.Λ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
                                      ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
                                                      ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ

kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας για 230.000 ανασφάλιστους

Σε ποιες υπηρεσίες Υγείας μπορούν να έχουν πρόσβαση 230.000 ανασφάλιστοι από την Τρίτη. Ποιοι οι δικαιούχοι του προγράμματος. Διαβάστε τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας
Την ικανοποίησή τους για την παρουσίαση του «Εισιτηρίου Ελεύθερης Πρόσβασης» σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Health Voucher), εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, κατά την επίσκεψή τους στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Μοσχάτου-Ταύρου.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο απώτερος σκοπός της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι «καλύτερη υγεία για όλους».
Στο πλαίσιο αυτό, το «Πρόγραμμα Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» (Health Voucher) σχεδιάσθηκε και υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ με στόχο την ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες που συνδέονται με την πρόληψη της νόσου, την έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας και την προστασία της υγείας.
Με το «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» το υπουργείο Υγείας μεριμνά ώστε πολίτες οι οποίοι απώλεσαν την ασφαλιστική τους ικανότητα (άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι), να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας (επισκέψεις σε ιατρό και εργαστηριακούς ελέγχους), καθώς και προγεννητικό έλεγχο.
Το πρόγραμμα καλύπτει 230.000 ανασφάλιστους πολίτες για τα έτη 2013-2014, συνολικού προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα, δυνητικοί δικαιούχοι είναι πρώην ασφαλισμένοι κλάδων υγείας που έχουν υπαχθεί στον ΕΟΠΥΥ καθώς και τα προστατευόμενα (που ασφαλίζονταν έμμεσα) μέλη των οικογενειών τους, που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα και έχουν, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα ημερολογιακού έτους 2011), ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώ (άγαμοι) ή οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ (έγγαμοι).
Στο εν λόγω πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι πρώην ασφαλισμένοι κλάδων υγείας που δεν εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και Ταμείων που δεν διέθεσαν ηλεκτρονικά αρχεία για αξιοποίηση από πρόγραμμα μέχρι σήμερα (π.χ. οι πρώην ασφαλισμένοι ΕΤΑΑ-Τομέας Νομικών, καθώς και οι ασφαλισμένοι σε ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠΜΜΕ).
Η διάρκεια της χρήσης του Health Voucher είναι τέσσερις μήνες και περιλαμβάνει τρεις επισκέψεις-εξετάσεις, ενώ για τις εγκύους φτάνει έως και τους εννέα μήνες.
Οι δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι αρωγός στην προσπάθεια των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης προκειμένου να διατεθεί από σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, το Health Voucher, σε όλους τους ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έχει θέσει ο νόμος». Τόνισε, επίσης, ότι «τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών έχουν κερδίσει εδώ και χρόνια την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και χρέος του υπουργείου μας είναι να τα αναβαθμίσουμε ολοένα και περισσότερο, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες να μπορούν να παρέχονται από τα ΚΕΠ».
Πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η πρόθεσή μας, αυτό θα κάνουμε και με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτούμε ότι η ατζέντα του υπουργείου μας είναι πολύπλευρη: Είναι μία ατζέντα η οποία δεν εξαντλείται στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στους πιστωτές, αλλά ως κύριο μέλημά της έχει την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών».
Ο κ. Γεωργιάδης, απ' την πλευρά του, υποστήριξε ότι «σε συνέχεια μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας και μιας πολύ καλής ιδέας που είχε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία με επικεφαλής τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και σε πλήρη συντονισμό όλα τα συναρμόδια υπουργεία μεταξύ μας, το Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως για τη χρήση από τους πολίτες των ΚΕΠ και φυσικά το υπουργείο Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για να βοηθήσουμε εκείνους τους συμπολίτες οι οποίοι χάνουν την ασφαλιστική τους κάλυψη, μέσα στην πολύ δύσκολη εποχή που ζούμε». Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε όσο γρηγορότερα μπορούμε, όσο περισσότερα ευρωπαϊκά χρήματα μπορούμε, για να παρέχουμε στους συμπολίτες μας ιατρικές εξετάσεις. Στόχος της κυβερνήσεως είναι στο τέλος, να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας που έχει ανάγκη υπηρεσιών υγείας, χωρίς κάλυψη. Και το εισιτήριο υγείας, το health voucher, θα είναι πολύ χρήσιμο σε αυτήν την προσπάθεια».
Ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «κανένα πρόγραμμα από μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το συνολικό κοινωνικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας σήμερα, αλλά το καθένα από την πλευρά του δίνει κάποιες ανάσες. Το κουπόνι υγείας για τους ανασφάλιστους, το πρόγραμμα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τις νέες μητέρες, το πρόγραμμα για τους άνεργους για την κοινωφελή εργασία σε δήμους και άλλους φορείς».
Επίσης, ανέφερε ότι «θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας με το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο θα έχει περισσότερες δράσεις για το Κοινωνικό Ταμείο, περισσότερες κοινωνικές δράσεις. Οι δράσεις αυτές θα έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στο καινούργιο ΕΣΠΑ».
Ο κ. Μπέζας σημείωσε ότι «το υπουργείο Υγείας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, για να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υγειονομικής προστασίας για τους ανέργους και τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Υπογράμμισε ότι «με το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρέχεται η δυνατότητα σε πάνω από 200.000 συμπολίτες μας να έχουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, έως τρεις επισκέψεις σε γιατρούς, έως επτά επισκέψεις σε περίπτωση εγκυμοσύνης και η δυνατότητα να επιλέξουν με βάση τις συνταγές των ιατρών τους από ένα σετ επτά διαγνωστικών πράξεων».
Ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι «αξίζει έπαινος στον υπουργό Υγείας, κ. Γεωργιάδη, και στους υπουργούς, Κυριάκο Μητσοτάκη, Κωστή Χατζηδάκη και Αντώνη Μπέζα, διότι μπήκε σήμερα σε διαδικασία υλοποίησης μια επιλογή κορυφαίας σημασίας για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, το εισιτήριο υγείας», ενώ ο δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου εκτίμησε ότι «το πρόγραμμα θα πετύχει και θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία να ξεπεράσει την κρίση της».
Οι αρμοδιότητες των ΚΕΠ
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, από τις αρχές Ιουλίου, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και σε εφαρμογή των προβλεπόμενων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, πραγματοποιούνται από τα ΚΕΠ οι παρακάτω εποχικές διαδικασίες:
1. Θεώρηση βιβλιαρίων για τους συνταξιούχους-δικαιούχους του ΟΠΑΔ και τα έμμεσα αυτών μέλη και επικαιροποίηση των στοιχείων τους. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι 31/10/2013.
2. Κατάθεση των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για τη χορήγηση του Οικογενειακού Επιδόματος του τρέχοντος έτους. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι 31/1/2014
3. Διανομή 100.000 Δελτίων Θεάματος ΟΓΑ - ΛΑΕ. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι εξαντλήσεως του αριθμού των Δελτίων.
4. Εκτύπωση Δελτίων 130.000 κληρωθέντων δικαιούχων Κοινωνικού Τουρισμού ΟΓΑ - ΛΑΕ. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι εξαντλήσεως του αριθμού των Δελτίων.
Την ίδια στιγμή ολοκληρώθηκαν, μέσω των ΚΕΠ, η διανομή 36.500 Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, και η εκτύπωση της βεβαίωσης αποδοχών των συνταξιούχων του ΙΚΑ για φορολογική χρήση.

Πηγή: ΑΠΕ
news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

sillogos_amea_per_dit_mak Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Συναυλία μας με την ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ, στις 28 Αυγούστου 2013 στο Δημοτικό Γήπεδο Πτολεμαΐδας.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ευχαριστεί όλο τον κόσμο που προσήλθε αθρόα στην εκδήλωση μας, καθώς και τους: Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Δήμο Εορδαίας, Χορηγούς, Μ.Μ.Ε και την Διασωστική ομάδα Πτολεμαΐδας.
Εμείς από την πλευρά μας, εκείνο που εισπράξαμε είναι ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ζωή μιας Μέλισσας

Μια μέλισσα θα συλλέξει κατά τη διάρκεια της ζωής της 0.5 έως 1 gr μέλι. Δηλαδή για την παραγωγή ενός κιλού μελιού θα εργαστούνε 1000 έως 2000 μέλισσες...
Χρειάζονται περίπου 4-5 κιλά νέκταρος για να παραχθεί 1 κιλό μέλι!
Για κάθε 1γρ. νέκταρος η μέλισσα θα εργαστεί 3 μέρες!
Περίπου 8 κιλά μέλι θα καταναλώσουν οι μέλισσες για να παράξουν 1 κιλό κερί!
Η ακτίνα πτήσης για ανεύρεση τροφής φτάνει τα 3-4 χλμ. Μπορεί να φτάσει και τα 8 χλμ σε περιόδους έλλειψης!
Με την ενέργεια 28 γρ μελιού μια μέλισσα θα έκανε τον γύρο της Γης!
Η ταχύτητα πτήσης της μέλισσας είναι περίπου 30 χλμ/ώρα!
Οι ετήσιες διατροφικές ανάγκες ενός φυσιολογικού μεγέθους μελισσιού μεταφράζονται σε 22 περίπου Kg γύρης και αντίστοιχα σε 70 Kg μελιού. Για τη συλλογή αυτών των ποσοτήτων τροφής πραγματοποιούνται στη διάρκεια του έτους ένα εκατομμύριο πτήσεις γυρεοσυλλεκτριών και αντίστοιχα τέσσερα εκατομμύρια ταξίδια νεκταροσυλλεκτριών μελισσών!
Η μέλισσα σε 15 ημέρες παραγωγής κεριού χάνει το 20% των πρωτεϊνών του σώματός της!

Οι προνύμφες των βασιλισσών ταίζονται αποκλειστικά με βασιλικό πολτό, προϊόν αδενικής εκκρίσεως. Αντίθετα οι προνύμφες των εργατριών μελισσών ταίζονται με βασιλικό πολτό τις 3 πρώτες ημέρες και μετά με ένα μίγμα μελιού και γύρης τις επόμενες ημέρες!

Η διάρκεια ζωής της βασίλισσας κυμαίνεται μεταξύ 2 - 5 χρόνια, ενώ η διάρκεια ζωής της εργάτριας είναι 35-45 ημέρες, για τις καλοκαιρινές και ανοιξιάτικες μέλισσες, και 3-5 μήνες για τις φθινοπωρινές μέλισσες!

Η βασίλισσα έχει διπλάσιο μέγεθος από τις εργάτριες, και γεννά καθημερινά 2.500 αυγά τα οποία σαν όγκος είναι 2,5 φορές το βάρος της!

Για να θεωρηθεί επιτυχημένο ένα "γαμήλιο ταξίδι", πρέπει η βασίλισσα να επιστρέψει στη φωλιά με 5,5 εκατομμύρια σπερματοζωάρια στην σπερματοθήκη της, ζευγαρώνοντας με 8-10 κηφήνες! Από εκείνη τη στιγμή δεν ξαναζευγαρώνει ποτέ!

Σε περιόδους έντονης νεκταροέκκρισης οι μέλισσες ηλικίας μεγαλύτερης των 16 ημερών, προτιμούν να συμπεριφέρονται ως συλλέκτριες.
Αντίθετα, όταν η νεκταροέκκριση σταματά, τότε συνωστίζονται στην είσοδο της φωλιάς για να προστατέψουν τα αποθέματα της τροφής τους!
Οι μέλισσες δεν αναγνωρίζουν το μελισσοκόμο τους. Αν κάποιος γνωρίζει την μελισσοκομική τέχνη μπορεί να ανοίξει οποιαδήποτε κυψέλη, χωρίς οι μέλισσες να εναντιωθούνε.

meli-kalavrita
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης από το πρωί, στην περιοχή της Άνω Πτολεμαΐδας, λόγω εκτεταμένης βλάβης

deyapΗ ΔΕΥΑ Εορδαίας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό, ότι σήμερα Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2013, υπάρχει έκτακτη διακοπή υδροδότησης από το πρωί, λόγω εκτεταμένης βλάβης στον κεντρικό δίκτυο ύδρευσης, στην περιοχή της Άνω Πτολεμαΐδας.
Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές να περιορίσουν την αλόγιστη χρήση νερού, για να μπορέσει η Επιχείρηση να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών της.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ραδιοφωνικό spot του Παν-δυτικομακεδονικού Συλλαλητηρίου στην Κοζάνη την Παρασκευή 06/09

panditikomakedoniko Ακούστε το ραδιοφωνικό spot το οποίο αναφέρετε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  6/9/2013 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης και ώρα 7:00μμ .







kozan.gr




Διαβάστε περισσότερα » »

Το μυστικό που κρατάει όρθιο τον Παρθενώνα επί 2.500 χρόνια.

Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επι 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.
Σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση. Ο ναός αυτός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!
Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος.
Το πρώτο σημείο βρίσκεται στις στρώσεις τεράστιων οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων πάνω στις οποίες πατάει ο Παρθενώνας.

Το δεύτερο παρατηρείται στους μεταλλικούς ελαστικούς συνδέσμους οι οποίοι συνδέουν τις πλάκες κάθε στρώματος, και που στο κέντρο τους εντοπίζονται μικροί σιδηροπάσσαλοι γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μολύβι (το μολύβι έχει την ιδιότητα να προστατεύει το σίδηρο από τη σκουριά και να εξασθενεί με την ελαστικότητά του, το όποιο κύμα, αφού μέρος της κινητικής του αυτής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική).
Και το τρίτο εντοπίζεται στις κολώνες του κτίσματος, οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν μονοκόμματες, αφού οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν πως για να αντέξουν στους κραδασμούς της γης, θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε φέτες μαρμάρου, τέλεια εφαρμοσμένες η μία πάνω στην άλλη.

Το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής μονωτικής φόρμουλας, όπως σημείωσε η κυρία Τιμοθέου, ήταν τα επιφανειακά σεισμικά κύματα να κινούν το ένα στρώμα των μαρμάρινων πλακών, επάνω στο άλλο, την ίδια ώρα που οι σύνδεσμοι εκτόνωναν την κινητική ενέργεια που ανέπτυσσε ο εγκέλαδος!
Οι κολώνες, τέλος, με τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες, επέτρεπαν στο όλο οικοδόμημα να ταλαντώνεται, αλλά να μην καταρρέει!
 
(defencenet)
eglimatikotita
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠ ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ


PAIDOFILOS-1Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας παιδόφιλος στην Καστοριά την ώρα που θώπευε ανήλικο κορίτσι.
Ο συλληφθείς διαθέτει κατάστημα κοντά σε παιδική χαρά και πολλές φορές τα ανυποψίαστα παιδάκια του ζητούσαν νερό για να ξεδιψάσουν. Εκείνος όμως απομόνωνε τα κοριτσάκια στην κουζίνα όπου και τα κακοποιούσε.
Ένα από τα θύματα, ενημέρωσε τον πατέρα του, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία με αποτέλεσμα να καταστηματάρχης να συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω. Ο παιδόφιλος, που είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι 5 καλύτερες υπερτροφές που μάλλον δεν τρώτε

Πέντε υποτιμημένες τροφές, ιδιαίτερα ωφέλιμες για την υγεία μας, καθώς και εύκολοι τρόποι για να τις συμπεριλάβετε στην καθημερινή διατροφή σας.

Ενισχύστε την υγεία σας με κάθε μπουκιά από τις παρακάτω λιγότερο γνωστές υπερτροφές. Ακόμα κι αν είστε από εκείνους που ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή, ίσως έχετε κουραστεί να πίνετε συνεχώς πράσινο τσάι, να τρώτε αμύγδαλα και γιαούρτι με μέλι.

Έχετε υπόψη σας, ότι σε καταστήματα με προϊόντα διατροφής, μπορείτε να βρείτε και λιγότερο γνωστές υπερτροφές που έχουν μεγάλη διατροφική αξία και αξίζουν με το παραπάνω μια θέση στο τραπέζι σας.

Ακολουθούν πέντε υποτιμημένες τροφές, καθώς και εύκολοι τρόποι για να τις συμπεριλάβετε στην καθημερινή διατροφή σας.

Διατροφική μαγιά

Η διατροφική μαγιά είναι διαφορετικό προϊόν από τη μαγιά μπύρας και δε φουσκώνει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Η γεύση της θυμίζει τυρί και την καθιστά μια πολύ καλή και υγιεινή επιλογή για σαλάτες ή αλμυρά σνακ, όπως τα ποπ κορν.

Γιατί είναι υγιεινή: Η διατροφική μαγιά είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Β12, μιας θρεπτικής ουσίας που αυξάνει την ενέργειά μας, προστατεύει το μυαλό μας και συντελεί στο υγιές δέρμα, υγιή μαλλιά και νύχια. Είναι επίσης μια πλήρης πρωτεΐνη (μια πηγή πρωτεΐνης, όπως το κρέας, τα αυγά και το γάλα που περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα), γι’ αυτό είναι ιδανική και για χορτοφάγους.

Πώς να την καταναλώσετε: Ανακατέψτε 1-2 κουταλιές της σούπας διατροφικής μαγιάς σε σάλτσες, σούπες ή τηγανητές πατάτες, για να τους δώσετε πλούσια γεύση και για να προσλάβετε πρωτεΐνη χωρίς πολλές θερμίδες (2 κουταλιές της σούπας, έχουν περίπου 60 θερμίδες).

Σπόροι Chia

Αυτοί οι μικροσκοπικοί, μαύροι σπόροι είναι κάπως άνοστοι, αλλά προσθέτουν μια ωραία υφή σε σαλάτες και σούπες.

Γιατί είναι υγιεινοί: Η κατανάλωση μερικών σπόρων chia, παρέχει μια καλή δόση αντιοξειδωτικών, πρωτεϊνών, φυτικών ινών, ψευδαργύρου, σιδήρου και ωμέγα-3 λιπαρών, με μόλις 140 θερμίδες. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των φλεγμονών, τη θεραπεία ή την πρόληψη του άγχους και της κατάθλιψης, ακόμη και να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Δε χρειάζεται να αλέσετε τους σπόρους chia για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη τους.

Πώς να τους φάτε: Προσθέστε μερικούς σπόρους chia στα δημητριακά σας, στο γιαούρτι και στις σαλάτες. Οι σπόροι σχηματίζουν ένα πηκτό χυλό, όταν αναμειγνύονται με υγρά και είναι ιδανικοί για να τους προσθέτετε σε smoothies, σάλτσες σαλάτας και σούπες.

Kεφίρ

Έχοντας παρόμοια γεύση με το γιαούρτι, αυτό το ποτό είναι ένα φυσικό γαλακτοκομικό προϊόν που έχει υποστεί ζύμωση και μοιάζει με πηχτό smoothie, γεμάτο πρωτεΐνες.

Γιατί είναι υγιεινό: Οι πλήρεις πρωτεΐνες στο κεφίρ, χωνεύονται εύκολα και ακόμη και όσοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, μπορούν να το καταναλώνουν άνετα. Είναι γεμάτο προβιοτικά –υγιή βακτήρια- και έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, την ισορροπημένη πέψη, ακόμη και τη μείωση της χοληστερόλης. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης D και ασβεστίου.

Πώς να το καταναλώσετε: Πιείτε ένα ποτήρι για ένα ελαφρύ πρωινό ή ως κάτι δροσιστικό το απόγευμα. Να είστε μόνο προσεκτικοί: Επειδή το κεφίρ είναι γεμάτο με υγιή προβιοτικά, μπορεί να χρειαστεί να αποκτήσετε μια… ανοχή σε αυτό. Ξεκινήστε με ένα μικρό ποτήρι (περίπου μισό φλιτζάνι) και αυξήστε την ποσότητα κάθε λίγες ημέρες.

Σπόροι κάνναβης

Η κάνναβη διατίθεται σε σπόρους, ξηρούς καρπούς, σκόνη πρωτεΐνης και έλαιο και μπορεί εύκολα να προστεθεί σε αγαπημένα σας γεύματα, αυξάνοντας τη θρεπτική τους αξία.

Γιατί είναι υγιεινή: Το έλαιο κάνναβης, είναι γεμάτο με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα (ωμέγα-6 και ωμέγα-3) από ό, τι οποιοδήποτε άλλο λάδι. Αυτά τα «καλά» λίπη μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, της νόσου του Alzheimer, καθώς και μια σειράς από άλλες χρόνιες παθήσεις. Η κάνναβη είναι επίσης γεμάτη με πλήρη πρωτεΐνη (ο τύπος με τα εννέα αμινοξέα), που την καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για χορτοφάγους.

Πώς να τους καταναλώσετε: Προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας σπόρους κάνναβης σε πλιγούρι βρώμης ή στα smoothies σας.

Μαύρο σκόρδο

Με λιγότερο πικάντικη γεύση και σχεδόν διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών από το φρέσκο σκόρδο, το μαύρο σκόρδο φαίνεται πολυκαιρισμένο και προέρχεται από τη διαδικασία ζύμωσης σε υψηλές θερμοκρασίες για περίπου 1 μήνα.

Γιατί είναι υγιεινό: Τα σημαντικά αντιοξειδωτικά στο μαύρο σκόρδο, προστατεύουν τα κύτταρα και βοηθούν κατά της γήρανσης. Καθώς μεγαλώνουμε, γερνάμε, καθώς το σώμα χρησιμοποιεί το οξυγόνο για να μεταβολίσει τα τρόφιμα, καθώς και τον ήλιο, τον καπνό, τη ρύπανση και πολλούς άλλους παράγοντες. Τα αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης.

Πώς να το φάτε: Η απαλή, γλυκιά γεύση του μαύρου σκόρδου, το καθιστά ως μια ευέλικτη υπερτροφή. Προσθέστε το σε κάθε συνταγή στην οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε το φρέσκο σκόρδο, από πιάτα ζυμαρικών, μέχρι σε σούπες και μαγειρευτά. Και το καλύτερο; Δεν μυρίζει.

tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Υποθαλάσσιο ηφαίστειο στη Σαντορίνη εκλύει χρυσάφι

Για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε πως χρυσάφι και σπάνια μέταλλα στρατηγικής σημασίας εκλύονται από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαντορίνης
Χρυσάφι και σπάνια μέταλλα στρατηγικής σημασίας όπως το αντιμόνιο, σε ποσότητες που προκαλούν έκπληξη, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά ότι εκλύει το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο που βρίσκεται βορειοανατολικά της Σαντορίνης.
Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", Έλληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών που ερεύνησαν τον πυθμένα του ηφαιστείου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαπίστωσαν πως στο γεωθερμικό πεδίο του Κολούμπο λαμβάνουν χώρα σπάνια φαινόμενα που όμοιά τους δεν έχουν παρατηρηθεί ξανά στον κόσμο.
Χρυσάφι, αντιμόνιο, θάλλιο, άργυρος, αρσενικό, υδράργυρος, ψευδάργυρος αλλά και διοξείδιο του άνθρακα σε ποσότητες που ουδέποτε έχουν καταγραφεί, μαζί με μικροοργανισμούς που συμπεριφέρονται με ασυνήθιστο τρόπο και φαίνεται να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των μετάλλων – και όχι μόνο – συνθέτουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία αυτού του ηφαιστείου.
"Τα αποτελέσματα των εργασιών τους που δημοσιεύθηκαν στις 13 Αυγούστου στο γνωστού κύρους επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports (Νature Publishing Group)» – είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα κυρίως ελλήνων επιστημόνων δημοσιεύει ερευνητική εργασία στο «Nature» – υποδεικνύουν ότι βαθιά κάτω από το ηφαίστειο συμβαίνουν «εξαιρετικά αποτελεσματικές βιογεωχημικές διεργασίες απόθεσης μετάλλων", όπως λέει στην εφημερίδα  ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Κοιτασματολογίας Στέφανος Κίλιας.
"Οι αναλύσεις μας έδειξαν την ύπαρξη χρυσού σε περιεκτικότητα που εντυπωσιάζει. Η ανώτατη τιμή που μετρήσαμε ήταν 32 γραμμάρια στον τόνο και η μέση τιμή 9 – 10 γραμμάρια στον τόνο", λέει ο Στέφανος Κίλιας. "Η μέγιστη περιεκτικότητα του δείγματος σε άργυρο ήταν 1.910 γραμμάρια στον τόνο. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η συγκέντρωση του αντιμονίου, αυτού του στρατηγικής σημασίας μετάλλου. Το βρήκαμε σε μέγιστη περιεκτικότητα 22.400 γραμμάρια στον τόνο (πάνω από 2,2% κατά βάρος!) Πρόκειται για ποσότητα που ενδεχομένως να μην έχει καταγραφεί ποτέ άλλοτε στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία", προσθέτει.
"Το ηφαίστειο μοιάζει με μια χοάνη που το βαθύτερο σημείο του είναι τα 504 μέτρα. Εκεί στον πυθμένα του, που αποτελείται από στερεοποιημένη λάβα, υπάρχουν ρηγματώσεις μέσα από τις οποίες εκλύεται διοξείδιο του άνθρακα σε ποσοστό 99% αλλά και κάποιοι σχηματισμοί, που λέγονται υδροθερμικές καμινάδες και αποτελούνται από μέταλλα όπως το χρυσάφι, το αντιμόνιο, ο άργυρος και το θάλλιο", σημειώνει η Παρασκευή Νομικού, λέκτορας Γεωλογικής Ωκεανογραφίας. Αυτές οι καμινάδες – αντίστοιχες δεν υπάρχουν στην καλντέρα της Σαντορίνης – μοιάζουν με ψηλόλιγνους καλόγερους ή με βραχώδη υψώματα που είναι διάστικτα από οπές.
Οι επιστήμονες έφεραν στην επιφάνεια τα δείγματα από τις καμινάδες και άρχισαν την πολύπλοκη ανάλυσή τους με διάφορες τεχνικές και μηχανήματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε ορισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια του εξωτερικού, ώστε να προσδιοριστεί η χημική τους σύσταση, να αποκαλυφθούν τα κύρια, δευτερεύοντα στοιχεία και ιχνοστοιχεία που περιείχαν.
Κονιορτοποίησαν μικρά τμήματα από τις καμινάδες και τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι κάτω από το ηφαίστειο βρίσκεται ένα πολυμεταλλικό κοίτασμα εν τη γενέσει του.
Σημειώνεται ότι στην έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Nature» με τον τίτλο: «New insights into hydrothermal vent processes in the unique shallow-submarine arc-volcano, Kolumbo (Santorini), Greece», μετείχαν οι επιστήμονες:
Στέφανος Κίλιας, Παρασκευή Νομικού, Δημήτρης Παπανικολάου, Παρασκευή Πολυμενάκου, Θανάσης Γκοντελίτσας, Αριάδνη Αργυράκη, Στίβεν Κάρεϊ, Πλάτωνας Γκαμαλέτσος, Θεόδωρος Μερτζιμέκης, Ελένη Σταθοπούλου, Γιοργκ Γκέντιχερ, Ραλφ Στέινιγκερ, Κωνσταντίνα Μπετζέλου, Ισίδωρος Λιβανός, Χρήστος Χρηστάκης, Κάθριν Κροφ και Μιχάλης Σκούλος.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

"Φάρμακα" που δεν φαντάζεστε ότι υπάρχουν μέσα στο σπίτι

"Φάρμακα" που δεν φαντάζεστε ότι έχετε μέσα στο σπίτι σας. Δείτε ποια είναι και πως χρησιμοποιούνται...
1. Γαρύφαλλο.
Αντιμετωπίζει τα κοψίματα... Ρίξε λίγο γαρίφαλο σε σκόνη πάνω στο κόψιμό σου για να αποφύγεις τον κίνδυνο μόλυνσης. Εκτός από υπέροχο μπαχαρικό, το γαρίφαλο είναι και πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό με παράλληλη αντισηπτική και παυσίπονη δράση.
2. Ζάχαρη.
Αντιμετωπίζει το λόξιγκα! Την επόμενη φορά που θα σε ενοχλήσει, πάρε την γλυκιά σου εκδίκηση καταπίνοντας 1 κ. γ. ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ζάχαρη επιδρά στο νευρομυϊκό σύστημα, που κανονικά θα έδινε εντολή στους μύες του διαφράγματος να συνεχίσουν τις σπασμωδικές συσπάσεις, ήτοι τον λόξιγκα.
3. Ελαιόλαδο.
Αντιμετωπίζει τα εκζέματα! Για να καταπραΰνεις ένα έκζεμα, χρησιμοποίησε λίγο ελαιόλαδο απευθείας στο σημείο όπου εντοπίζεται το πρόβλημα. «Φουλ» σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις φλεγμονές που σχετίζονται με το έκζεμα, το ελαιόλαδο είναι η βάση για πολλά ενυδατικά καλλυντικά, όμως όταν χρησιμοποιείται αυτούσιο δεν περιέχει χημικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, όπως οι κρέμες που βρίσκεις στο εμπόριο. Και όχι μόνο. Το ελαιόλαδο βοηθά και στην επανόρθωση της επιδερμίδας, εμποδίζοντας τη δημιουργία ρυτίδων ή καφέ «λεκέδων». Με ένα κομμάτι βαμβάκι τρίψε ελαφρά 1 κ.γ. ελαιόλαδο στο επίμαχο σημείο. Σε σοβαρά περιστατικά, μετά την επάλειψη με λάδι τύλιξε το σημείο με πλαστική μεμβράνη και άσε την σε όλη τη διάρκεια της νύχτας για καλύτερη ενυδάτωση.
4. Βότκα.
Αντιμετωπίζει την κακοσμία των ποδιών! Αν τα πόδια σου μυρίζουν κάτι λιγότερο από ευχάριστα, μπορείς να έχεις θεαματικά και... μυρωδικά αποτελέσματα, αν τα τρίψεις με ένα πανάκι βουτηγμένο σε βότκα. Γρήγορα θα απαλλαγείς από τη δυσάρεστη οσμή. Κάνει την ίδια δουλειά με το οινόπνευμα για εντριβές (που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν προτιμάς να απολαύσεις το ποτάκι σου). Η βότκα περιέχει αλκοόλ που είναι αντισηπτικό και δημιουργεί ξηρότητα, οπότε καταστρέφει τους μύκητες και τα βακτήρια που ευθύνονται γι' αυτές τις απαίσιες μυρωδιές, καταπολεμώντας παράλληλα την υγρασία που ευνοεί την ανάπτυξή τους.
5. iPod.
Αντιμετωπίζει την υψηλή αρτηριακή πίεση! Τριάντα λεπτά κατάλληλης μουσικής κάθε μέρα μπορούν να κατεβάσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παν/μίου της Φλωρεντίας στην Ιταλία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα άτομα που ακολουθούσαν φαρμακευτική αγωγή για την πίεση, την έριξαν ακόμα περισσότερο ακούγοντας απαλή μουσική και αναπνέοντας αργά. Η συστολική πίεση (το πρώτο νούμερο που εμφανίζεται στη μέτρηση) έπεσε κατά 3,2 μονάδες σε μία εβδομάδα, ενώ ένα μήνα μετά είχε μειωθεί κατά 4,4.
6. Κυδώνι.
Αντιμετωπίζει την αιμορραγία των ούλων! Κόψε ένα κυδώνι και ρίξ' το σε λευκό κρασί. Άφησε το για 1 βδομάδα. Χρησιμοποίησέ το για να κάνεις πλύσεις. Έχει αιμοστατικές ιδιότητες.
7. Φυτικό λάδι.
Αντιμετωπίζει το συχνό σπάσιμο των νυχιών! Μήπως τα εύθραυστα νύχια σου σε ταλαιπωρούν και σε κάνουν να ντρέπεσαι για την εμφάνισή τους; Υπάρχει λύση! Για να αποκτήσεις μακριά και γερά νύχια, πρέπει να λύσεις το πρόβλημα της αφυδάτωσης. Εκτός από μια καλή ενυδατική κρέμα για τα χέρια που επιβάλλεται να χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση, δοκίμασε και μια θεραπεία νυκτός με σίγουρα αποτελέσματα: Πριν πέσεις για ύπνο, άλειψε τα χέρια σου με φυτικό λάδι και μετά φόρεσε πλαστικά γάντια μίας χρήσης. Ενώ εσύ κοιμάσαι, τα γάντια θα βοηθήσουν το λάδι να εισχωρήσει στο δέρμα σου, προσφέροντας στις ταλαιπωρημένες παλάμες και τα νύχια σου έξτρα ενυδάτωση.
8. Παγωτό.
Αντιμετωπίζει το κάψιμο στη γλώσσα! Σίγουρα σου έχει συμβεί πολλές φορές: ήπιες την πρώτη γουλιά από τον ελληνικό καφέ σου ή δάγκωσες την καυτή πίτσα και κατακάηκες... Ο ιστός στο επάνω εσωτερικό του στόματος είναι εξαιρετικά λεπτός γι' αυτό και πολύ ευαίσθητος στις καυτές τροφές. Αν δεν είχες υπομονή να κρυώσει λίγο το τυρί στην πίτσα σου, ανακουφίσου στη στιγμή με μια κουταλιά παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Ένα παγωμένο αναψυκτικό ή ένα παγάκι στο στόμα θα σε σώσουν επίσης, αρκεί να βγάλεις το παγάκι πριν αρχίσεις να πονάς για τον αντίθετο λόγο!
9. Μέντα ή κανέλα.
Αντιμετωπίζει το άγχος από το κυκλοφοριακό! Σε μια έρευνα που διεξήγαγε η NASA, οι επιστήμονες του Παν/μίου Wheeling κατέγραψαν τις αντιδράσεις 25 φοιτητών που υποβλήθηκαν σε έντονες συνθήκες οδήγησης. Εκείνοι που μασούσαν τσίχλα μέντας δήλωσαν πως η αίσθηση κόπωσης και το άγχος μειώθηκε κατά 20%. Η μέντα και η κανέλα ελάττωσαν τη νευρικότητα κατά 25%, αύξησαν τα αντανακλαστικά κατά 30% και έκαναν τη διαδρομή να φαίνεται συντομότερη κατά 30%. Αντιπαθείς τις τσίχλες; Τοποθέτησε αρωματικά κανέλας ή μέντας στο αυτοκίνητό σου.
10. Πατάτα.
Αντιμετωπίζει τα εξανθήματα! Οι ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα είναι αρκετές - από τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων μέχρι τα απορρυπαντικά ή τα φυτά. Είτε προκαλούν κοκκινίλες στο δέρμα και κνησμό είτε πυορροούν. Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι είναι εξαιρετικά ενοχλητικά. Για να ανακουφιστείς, φτιάξε χυμό πατάτας. Πώς; Αποχύμωσε 2 πατάτες και βούτηξε μια γάζα στο χυμό.
11. Μπαλάκι του τένις.
Αντιμετωπίζει πονεμένα πόδια! Για ένα ευχάριστο και εντελώς δωρεάν μίνι μασάζ στα ταλαιπωρημένα σου πόδια, βγάλε τα παπούτσια και τις κάλτσες σου και κύλισε κάθε πατούσα σου πάνω σε ένα μπαλάκι του τένις ή του γκολφ. Για έξτρα ανακούφιση χρησιμοποίησε ένα μπουκάλι παγωμένο νερό.
12. Λεμόνια ή ελιές.
Αντιμετωπίζουν την ταξιδιωτική ναυτία! Η ταξιδιωτική ναυτία αυξάνει την έκκριση σάλιου, που εντείνει την αίσθηση αδιαθεσίας. Οι ελιές περιέχουν τανίνες, συστατικά, τα οποία στεγνώνουν το στόμα και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα. Μόλις νιώσετε ότι κάτι δεν πάει καλά, ρίξτε 2 ελιές στο στόμα σου ή πιείτε το χυμό από ένα κομμάτι λεμόνι!
13. Μολύβι.
Αντιμετωπίζει τον πονοκέφαλο! Όταν αγχώνεστε ή έχετε νεύρα, το πιθανότερο είναι ότι σφίγγετε ασυναίσθητα τα σαγόνια και τα δόντια σας, σωστά; Δυστυχώς, η κίνηση αυτή «τεντώνει» τους μυς που συνδέουν τα σαγόνια με τους κροτάφους και είναι αρκετή για να προκαλέσει πονοκέφαλο. Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα βρεθείτε στα πρόθυρα της κρίσης, τοποθετήστε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια σας, αλλά χωρίς να το δαγκώνετε. Μ' αυτό τον τρόπο ξεκουράζετε τους μυς από την ένταση και γλιτώνετε τον πονοκέφαλο.
14. Γιαούρτι.
Αντιμετωπίζει τη δυσάρεστη αναπνοή! Πολυάριθμες εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει το εξής παράδοξο: τα ζωντανά βακτήρια που περιέχει το γιαούρτι μπορούν να καταπολεμήσουν τη δυσάρεστη αναπνοή - η οποία προκαλείται από βακτήρια! Φαίνεται πως οι «καλοί» οργανισμοί που ζουν στο γιαούρτι εξουδετερώνουν τους «κακούς» που κατοικούν στο στόμα μας και είναι υπεύθυνοι για την κακοσμία του στόματος.
15. Listerine.
Αντιμετωπίζει τις φουσκάλες! Το κλασικό συστατικό για δροσερή αναπνοή -και ένα πολύ δυνατό αντισηπτικό- κάνει και για τις φουσκάλες. Πότισε με το στοματικό διάλυμα ένα κομμάτι βαμβάκι και πίεσέ το ελαφρά πάνω στο σημείο τρεις φορές τη μέρα μέχρι η φουσκάλα να ξεραθεί και να μη σε πονάει πια.
16. Μελισσόχορτο.
Αντιμετωπίζει τον έρπη ζωστήρα! Το μελισσόχορτο ή lemon balm είναι το πιο αποτελεσματικό βότανο για την αντιμετώπιση του έρπη ζωστήρα (έναν τύπο ιού του έρπητα, που όμως δεν έχει σχέση με το συνώνυμο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα), αφού διαθέτει αντιβιοτικές ιδιότητες που δρουν κατά του ιού. Βράστε 2 με 4 κουταλιές μελισσόχορτο, άστε το να κρυώσει και μετά χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι βαμβάκι για να ταμπονάρετε με το βότανο το οίδημα αρκετές φορές τη μέρα.
17. Γλυκόριζα.
Αντιμετωπίζει τους κάλους και τα κότσια! Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, η γλυκόριζα περιέχει συστατικά που μοιάζουν με οιστρογόνα και έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν τα σκληρά μέρη στους κάλους και τα κότσια, που μας ταλαιπωρούν. Διαβάστε τη συνταγή για να φτιάξετε στο σπίτι σας τη θεραπευτική κρέμα εύκολα και απλά: Θα αλέσετε μερικά κομμάτια γλυκόριζας, θα τα ανακατέψετε με 1/2 κ. γλ. βαζελίνη και, τέλος, θα τρίψετε το μίγμα στα προβληματικά σημεία.
18. Μήλο.
Αντιμετωπίζει το κιτρίνισμα των δοντιών! Ποια ήταν η πρώτη παροιμία που μάθαμε όταν ήμασταν μαθητές στο σχολείο; «Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα». Σωστά! Επιπλέον, τα τραγανά φρούτα, όπως τα μήλα, και τα λαχανικά δρουν σαν... μικρές οδοντόβουρτσες όταν τα μασάμε. Ο λόγος, όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι ότι διαθέτουν μια φυσική καθαριστική δράση που απομακρύνει τους λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών.
19. Μονωτική ταινία.
Αντιμετωπίζει τις μυρμηγκιές! Κι όμως πιάνει! Αν καλύψετε τη μυρμηγκιά σας με ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας θα έχετε πολύ καλά αποτελέσματα! Για να το κάνετε σωστά, καθαρίστε πρώτα την περιοχή. Μετά κόψτε ένα κομμάτι μονωτικής ταινίας λίγο μεγαλύτερο απ΄ τη μυρμηγκιά. Ανά 3 μέρες βγάζετε την ταινία και απομάκρυνε τα νεκρά κύτταρα τρίβοντας με ελαφρόπετρα ή λίμα. Συνεχίστε μέχρι να εξαφανιστεί. Τα χημικά της ταινίας σκοτώνουν τη μυρμηγκιά.
20. Μαγειρική σόδα.
Αντιμετωπίζει την ουρολοίμωξη! Με τα πρώτα συμπτώματα, διαλύστε ½ κ.γ. μαγειρική σόδα σε 1 ποτήρι νερό και πιείτε το. Συνέχιστε να το πίνετε μία φορά τη μέρα μέχρι να καταφέρετε να πατε στο γιατρό για να σας γράψει αντιβίωση. Η μαγειρική σόδα αυξάνει την αλκαλικότητα στο περιβάλλον της ουροδόχου κύστης, εμποδίζοντας έτσι τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν.

Πηγή yahoo.gr
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το υπερατλαντικό ταξίδι του Ηρακλέους

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;
Ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ως τον Καναδά ήταν ο Ηρακλής της Ελληνικής μυθολογίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο.
Έφτασε χίλια χρόνια πριν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο στον Ινδό ποταμό. Πέρασε από την Αιθιοπία, έφτασε ως τη Γροιλανδία και ίσως να πάτησε πρώτος το πόδι του στην Αμερική. Ένας από τους πιο γνωστούς ήρωες της παγκόσμιας μυθολογίας- ο Ηρακλής- δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος, όπως μαρτυρούν πολλοί από τους δώδεκα άθλους του, αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας, όπως υποστήριξε χθες το βράδυ σε ομιλία του, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος.
«Ο Ηρακλής δεν είναι ένα πρόσωπο για να διασκεδάζουν τα παιδιά. Ούτε η ελληνική μυθολογία ένα παραμύθι για έναν φανταστικό κόσμο», λέει στα «ΝΕΑ» ο Ηλίας Μαριολάκος.
«Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό- και όχι μυθικό- πρόσωπο, ένας άγνωστος μεγάλος κατακτητής, ήρωας- ιδρυτής πόλεων, πρώτος συνδετικός κρίκος του κοινού πολιτισμικού υποστρώματος των Ευρωπαίων, του μυκηναϊκού και κατά συνέπεια του ελληνικού πολιτισμού. Και η μυθολογία είναι η ιστορία του απώτερου παρελθόντος των κατοίκων αυτού του τόπου, που πολύ αργότερα θα ονομαστεί Ελλάς».
Πρώτος στο μικροσκόπιο του καθηγητή μπήκε ο άθλος με την αρπαγή των βοδιών του Γηρυόνη, του τρικέφαλου και τρισώματου γίγαντα που ζούσε στα Γάδειρα, το σημερινό Κάντιθ της Ισπανίας, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ.
«Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο Ηρακλής ταξίδεψε ως την Ιβηρική Χερσόνησο για να φέρει μια καλή ράτσα βοδιών στην Πελοπόννησο», εξηγεί ο κ. Μαριολάκος. «Αν διαβάσουμε με προσοχή τον Στράβωνα, που έζησε τον 1ο αι. π.Χ. όμως, θα διαπιστώσουμε πως σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν έχει βρεθεί τόσος πολύς χρυσός, άργυρος, χαλκός και σίδηρος. Και τα βόδια δικαιολογούνται διότι υπήρχαν μαρτυρίες ότι το “κοσκίνισμα” του χρυσού από την άμμο γινόταν πάνω σε δέρματα βοδιών».
Η ίδρυση δε της πόλης από τον Ηρακλή μνημονεύεται στον θυρεό της πόλης και σήμερα. Ο Ηρακλής ολοκληρώνει τον άθλο του και συνεχίζει βόρεια προς την Κελτική και ιδρύει την Αλέσια (γνωστή και ως πόλη του Αστερίξ), το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη άλυς (= περιπλάνηση). Πόλη με στρατηγική σημασία, καθώς συνδέεται μέσω πλωτών ποταμών προς τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό, τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα, όπου ο Ιούλιος Καίσαρας κατατρόπωσε τους Γαλάτες. Ακόμη ιδρύει το Μονακό και την Αλικάντε - η ποδοσφαιρική της ομάδα ονομάζεται Ηρακλής.
Τι γύρευε στη Γαλατία ο Ηρακλής; «Χρυσό», απαντά ο κ. Μαριολάκος, «αφού ο Διόδωρος μας λέει πως στη Γαλατία υπάρχουν πλούσια χρυσοφόρα κοιτάσματα». Ο Ηρακλής όμως φέρεται- σύμφωνα με τον Πλούταρχο- να έφτασε και ώς την Ωγυγία που απέχει πέντε ημέρες δυτικά της Βρετανίας. «Πέντε ημέρες ισοδυναμούν με 120 ώρες. Αν η μέση ταχύτητα ενός πλεούμενου της εποχής ήταν 4 μίλια την ώρα, τότε η απόσταση είναι 890 χλμ., άρα πρόκειται για τη σημερινή Ισλανδία και συνέχισε ως τη Γροιλανδία, ενώ το Κρόνιο Πέλαγος, που αναφέρεται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς ταυτίζεται με τον Βόρειο Ατλαντικό»
«Για να φέρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων (ήτοι τον χρυσό) ο Ηρακλής από την Αίγυπτο έφτασε ως την Αιθιοπία κι έπειτα στον Καύκασο- για να ζητήσει τη βοήθεια του Προμηθέα- και στη Λιβύη προτού επιστρέψει στις Μυκήνες»
Ο Ηρακλής έφτασε, σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλία Μαριολάκο, ώς την Αμερική. «Στις πηγές διαβάζουμε πως εγκατέστησε ακολούθους του “ώς τον κόλπο που το στόμιό του βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το στόμιο της Κασπίας”. Ένας κόλπος μόνον καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις: του Αγίου Λαυρεντίου στο Τορόντο του Καναδά». Μαρτυράται δε πως έμειναν «σε νησιά που βλέπουν τον ήλιο να κρύβεται για λιγότερο από μία ώρα για 30 ημέρες»- δηλαδή στον πολικό κύκλο.
Τι γύρευε εκεί;
Η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα των ανασκαφών που γίνονται γύρω από τη λίμνη Σουπίριορ στο Μίτσιγκαν. Αρκεί να σκεφτείτε πως έχουν εξορυχθεί πάνω από 500.000 τόνοι χαλκού στην περιοχή, όταν στην κατ΄ εξοχήν πηγή χαλκού- την Κύπρο- εξορύχθηκαν 200.000 τόνοι.
Η εξόρυξη έγινε την περίοδο 2.450 π.Χ.- 1050 π.Χ., σταματάει ξαφνικά, όταν καταρρέει ο μυκηναϊκός πολιτισμός. Και όλα αυτά σε μια περιοχή όπου οι γηγενείς βρίσκονταν στη λίθινη εποχή!

Πηγές: Τα Νέα, defencenet.gr
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Καστοριά: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 48χρονος να ασελγεί σε 12χρονη

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Καστοριάς από την υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικη.
Όπως γράφει το alphafm ο 48χρονος δράστης συνελήφθη επ' αυτοφώρω, την ώρα που ασελγούσε σε ένα 12χρονο κοριτσάκι.
Τη Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.
 
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »