Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!

Να Διευκρινήσουμε ενα πράγμα:
O Κρητικός Θεωρεί τον εαυτό του Ελληνα και ποτέ απο τα βάθη της αρχαίας  Ιστορίας του Κρητικού Λαού δεν αμφισβητηθηκε αυτό. 
Αλλωστε οι Θυσιες του  Κρητικού Λαού εναντίον των κατακτητων το απέδειξαν αυτο με τον πιό περιτρανο  τρόπο. Ωστόσο μια μικρή ομαδα Κρητικών με υποπτη δραστηριότητα ζητούν την  ανεξαρτησία της Κρητης.
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ;
Η Κρήτη λόγο της θέσης της εχει τεράστια Στρατηγική σημασία. Ελέγχει την  Ευρωπη, την Αφρική, την μέση Ανατολή και την Ασία καθως και τις Θαλλάσιες  οδούς εμπορίου και τα πετρελαια της διορυγας του Σουέζ.
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Το όλο θέμα έχει σαν αφετηρία την .....
ημερομηνία 1912-13 κατά την οποία  υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου. Μέχρι τότε η Κρήτη κι από το 1898 (τυπικά  από το 1896, βάσει της συνθήκης του Βερολίνου), αποτελούσε αυτόνομο τμήμα της  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (με ταυτόχρονο έλεγχο των Μεγάλων Δυνάμεων), με  όνομα «Κρητική Πολιτεία» και πρωτεύουσα τα Χανιά, ενώ είχε και δική της  σημαία, βουλή, χωροφυλακή (υπό ξένη διοίκηση), σύνταγμα, ύμνο, νομίσματα,  παράσημα κ.α., τα οποία ήταν, κατά βάση, παραλλαγές των αντίστοιχων του  ελληνικού κράτους.

Ουσιαστικά η «διακυβέρνηση» της Κρητικής Πολιτείας, ασκούνταν από ένα μεικτό  συμβούλιο το οποίο απαρτίζονταν απ' τα επιμέρους συμβούλια των Κρητών και των  Μεγάλων Δυνάμεων. Το συμβούλιο όμως των Μεγάλων Δυνάμεων είχε ουσιαστικά την  πρωτοκαθεδρία, καθώς είχε το δικαίωμα, ανά πάσα στιγμή, να αναστείλει την  λειτουργία του συμβουλίου των Κρητών και να ζητήσει την ανασύστασή του, αν  θεωρούσε ότι παραβαίνει κάποια όρια ή αυθαιρετεί.

Η εξωτερική πολιτική του νησιού παρέμεινε δέσμια των «προστατών» του. Η  Κρητική Πολιτεία π.χ. δεν είχε δικαίωμα πολέμου κι οι σχέσεις της με άλλα  κράτη περνούσαν, ουσιαστικά, από την έγκριση των Μεγάλων Δυνάμεων. Λόγω  επίσης της υψηλής επικυριαρχίας του Σουλτάνου στο νησί, δεν ήταν επιτρεπτή η  συγκρότηση κρητικού στρατιωτικού σώματος (αντ' αυτού δημιουργήθηκε η λεγόμενη  «Πολιτοφυλακή», η οποία βεβαίως δεν είχε στρατιωτικό ρόλο και ισχύ).


Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας» βασίζονταν σε μια παραλλαγή της ελληνικής  σημαίας του 1822. Τα τρία γαλάζια τεταρτημόρια, συμβόλιζαν την χριστιανική-ελληνική  πλειοψηφία της Κρήτης. Το πρώτο όμως από τα τεταρτημόρια (χρώματος ερυθρού,  το οποίο αποδίδεται στην μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα) το οποίο  απεικόνιζε το λευκό αστέρι, συμβόλιζε και δήλωνε την υψηλή επικυριαρχία του  Σουλτάνου στο νησί (και όχι έτσι απλά την μουσουλμανική-τουρκική μειονότητα ή  «το κρητικό αίμα που χύθηκε στους αγώνες», όπως, είτε σκοπίμως είτε από  άγνοια υποστηρίζουν με παρρησία αρκετοί).

Η ΚΡΗΤΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ"
Ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης, αλλά μια (ημι)αυτόνομη και  πλήρως ελεγχόμενη περιοχή από τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ" ΗΤΑΝ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Ως εκ τούτου, η σημαία δεν συμβόλιζε την ανεξάρτητη Κρήτη (όπως δυστυχώς,  λανθασμένα πιστεύουν πολλοί και την αναρτούν με «υπερηφάνεια»), αλλά την  υποταγή στην Οθωμανική Πύλη, καθώς το νησί εξακολουθούσε να αποτελεί εδαφικό  τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη σημαία, ουδέποτε  αποτέλεσε αγωνιστικό λάβαρο ή επαναστατικό σύμβολο που καθιερώθηκε από τους  Κρήτες, αλλά ήταν μια επινόηση των Μεγάλων Δυνάμεων και του Σουλτάνου (το  αστέρι μπήκε μετά από δική του απαίτηση).

Η σημαία λοιπόν της Κρητικής Πολιτείας, πέραν της όποιας ιστορικής σημασίας  και παρουσίας της στην νεότερη ιστορία, δεν αποτελεί ένα σύμβολο το οποίο θα  πρέπει να δημιουργεί «ρίγη» συγκίνησης και συναισθήματα «υπερηφάνιας»,σε  κανέναν Έλληνα και πολύ περισσότερο σε κανέναν Κρητικό.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ "ΥΠΟΠΤΑ" ΑΤΟΜΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
Η «Ανεξάρτητη Κρήτη» δεν φαίνεται να αποτελεί στόχο μόνο μιας χώρας, ή  τουλάχιστον, οι διασπαστικές κινήσεις δεν υποκινούνται μόνο από μία, αλλά  περισσότερες (κατά κύριον λόγο, Τουρκία, Ισραήλ, Γερμανία, Αγγλία, Η.Π.Α).


Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ

Μια πρώτη αναφορά, μαρτυρείται απ' τον οπλαρχηγό της κρητικής αντίστασης κατά  των Γερμανών, Καπετάν Μανώλη Μπαντουβά.
Όπως αφηγήθηκε ο ίδιος, στον συγγραφέα Αντώνη Σανουδάκη, του προτάθηκε από  τον Βρετανό πράκτορα των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων (Special Operations  Executive), Μόντι Γουντχάουζ (Monty Woodhouse), που βρίσκονταν τότε στο νησί  και συνεργάζονταν με τις ντόπιες δυνάμεις, να ηγηθεί (ο Μπαντουβάς)  αυτονομιστικής κίνησης με την οικονομική στήριξη της Αγγλίας. Σε αντάλλαγμα,  ο Μπαντουβάς θα χριζόταν πρώτος πρόεδρος της αυτόνομης Κρήτης.
Ο Μανώλης Μπαντουβάς, αντέδρασε σαν γνήσιος Έλληνας και δη Κρητικός:  Αρνήθηκε, κι όπως λέγεται, συνέλαβε επί τόπου τον Γουντχάουζ και τον διέταξε  να εγκαταλείψει την Κρήτη άμεσα.Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΙΣΡΑΗΛIΝΩΝ

Το θέμα άρχισε να ανακινείται πάλι στα τέλη της δεκαετίας του 70 και γνώρισε  μια έξαρση στην δεκαετία του 80.
Το 1975 η αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκή» (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμα  της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες επιδίδονταν στη  δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων  στη Κρήτη.
Εδώ αξίζει να γίνει μνεία και στην αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε  μεταπολιτευτικά ομάδα 6 Εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία  απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις ισραηλινές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976,  όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ,  αποφυλακίστηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι  επρόκειτο για αξιωματικό της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας ΜΟΣΑΝΤ.

Το 1977, πράκτορες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, «μεταμφιεσμένοι»  σε επιχειρηματίες-επενδυτές, περιέτρεχαν τη Μεγαλόνησο και προσπαθούσαν να  πείσουν τους εύπορους κυρίως Κρήτες, ότι η Κρήτη είναι αυτάρκης και θα έπρεπε  να είναι ανεξάρτητη. Προς τιμήν τους, η συντριπτική πλειοψηφία των Κρητικών  που άκουσαν αυτή την θεωρία, κυνήγησαν τους Ισραηλινούς πράκτορες με πέτρες  και μπαλωθιές.

Το ενδιαφέρον που επεδείκνυαν ανέκαθεν οι Ισραηλινοί για την παρουσία της  Κρήτης ως κέντρο του «ιουδαϊκού πολιτισμού» είναι πασίγνωστο. Για την  ενίσχυση αυτών των ανυπόστατων θεωριών τους, οι Εβραίοι μετέρχονται διάφορα  μέσα, ανάμεσα στα οποία εντάσσεται και η ρίψη προκηρύξεων με εμπρηστικό  περιεχόμενο σε κάθε γωνιά του νησιού (Αύγουστος 1977).

Η επιδίωξή τους για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαια ιουδαϊκή εστία  εστιάζεται σε μια προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών  ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου  «Ιουδαϊκή Κρήτη». Η συγγραφή του ήταν έργο του Εβραίου καθηγητή και στελέχους  της ΜΟΣΑΝΤ, Άνκορι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.

Παράλληλα με το εβραϊκό αυτό σύγγραμμα που πλαστογραφούσε βάναυσα τις  ιστορικές καταβολές του κρητικού πολιτισμού, προκειμένου να εδραιώσει τα  ψευδώς υποστηριζόμενα από τους Εβραίους, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες  μυστικές επισκέψεις εβραϊκών πλοίων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Οι  επισκέψεις αυτές είχαν το χαρακτήρα ερευνητικών ταξιδιών και αποσκοπούσαν στη  δήθεν πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών, με σκοπό την  ανακάλυψη...αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία θα καταδείκνυαν την...εβραϊκή  ιστορία της Κρήτης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα «ευρήματα» που αναζητούσαν,  τα είχαν ρίξει εκ των προτέρων στη θάλασσα οι ίδιοι οι Ισραηλινοί και δεν  ήταν τίποτε άλλο από...τεχνητά οξειδωμένες μαρμάρινες πλάκες και υδρίες, έτσι  ώστε να δείχνουν «αρχαιοφανείς», τις οποίες στην συνέχεια ανέσυραν  ως...ευρήματα.

Ο Τζβη Άνκορι, προκειμένου να ενισχύσει την ανυπόστατη αυτή θεωρία του,  συμμετείχε σε όλα τα κρητολογικά συνέδρια, στα πλαίσια των οποίων  πραγματοποιούσε...επιστημονικές ανακοινώσεις.

Αρχικά επιδίωξή του ήταν να καταστήσει αποδεκτό το ιστορικό ψεύδος ότι ο  Μινωικός Πολιτισμός προήλθε...από Εβραίους. Στη πορεία της ιστορικής  παραχαράξεως και πλαστογραφίας όμως, καθώς διαπίστωνε ότι οι  επιστημονικοφανείς ανακοινώσεις του ετύγχαναν μιας γενικής ανοχής, διεύρυνε  το αρχικό σχέδιο εβραιοποίησης των νησιών του Αιγαίου πελάγους και της  Κρήτης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τη Σπάρτη. Η ασέβεια μάλιστα και το  θράσος του Άνκορι δεν είχαν όρια, αφού δε δίστασε να καταφύγει στην επίκληση  κίβδηλων επιχειρημάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν το εξωφρενικό ότι ο Γεώργιος  Πλήθων...ήταν Εβραίος.
Ασφαλώς και το διαστρεβλωτικό έργο του Άνκορι δε διεξαγόταν σε άγονο έδαφος.  Οι ευνοϊκές συνθήκες για τη παρουσίαση αυτής της ανυπόστατης θεωρίας, είχαν  διαμορφωθεί ήδη από το 1965 με μια σειρά άρθρων του Εβραίου...αρχαιολόγου  Σάιρους Γκόρντον, ο οποίος υποστήριζε αντιεπιστημονικά την...σημιτική προέλευση  του Μινωικού Πολιτισμού.

Η ανάμειξη του Άνκορι στο «ερευνητικό» αυτό θέμα κατά κάποιο τρόπο  διαστρεβλωτικό, γίνεται κατανοητό ότι δεν ήταν πρόσκαιρη. Αποτελούσε  αναπόσπαστη πτυχή ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου το οποίο υφίσταται και  προβλέπει, μεταξύ άλλων, την απόσπαση της Κρήτης, μόλις οι συγκυρίες το  επιτρέψουν, από τον ελλαδικό κορμό.

Ο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ "ΤΥΠΟΣ"


Ήδη έχουν εκδηλωθεί και άλλες συναφείς κινήσεις. Ειδικότερα έχει παρατηρηθεί  από τον βρετανικό τύπο, η παρουσίαση της Κρήτης ως ανεξάρτητης από την  Ελλάδα. Χαρακτηριστική επ' αυτού είναι η περίπτωση της εβραϊκής ιδιοκτησίας αγγλικής  εφημερίδας «Sunday Times», η οποία σε αγαστή σύμπνοια με το ευρωπαϊκό κανάλι  EYRONEWS, σε πίνακα που δημοσιεύει καθημερινά παρουσιάζοντας τις θερμοκρασίες  που επικρατούν στις πρωτεύουσες των μεσογειακών κρατών, παρουσιάζει τη Κρήτη  ως ανεξάρτητη χώρα.

Στις αρχές του 1990 οι Αρχές της Κρήτης άρχισαν να επικεντρώνουν τις έρευνές  τους γύρω από κάποιες ανώνυμες ευχετήριες επιστολές που αποστέλλονταν σε  τοπικές εφημερίδες παραμονές Πρωτοχρονιάς και Πάσχα. Στις επιστολές αυτές  υπήρχαν σκίτσα που παρουσίαζαν την Ελλάδα ως ένα τέρας, που άπλωνε το χέρι  του και στραγγάλιζε την Κρήτη. Το κρίσιμο ερώτημα το οποίο καλούνταν να  απαντήσουν ήταν ποιοι υποκινούσαν όλες αυτές τις ενέργειες.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Αρχές αντελήφθησαν μία προσπάθεια να πέσουν οι  τόνοι. Οι μυστικές έρευνες, που έφτασαν μέχρι το εξωτερικό, είχαν οδηγήσει σε  ένα σημείο που υποχρέωνε τους υποκινητές να... αναστείλουν το σχέδιό τους.  Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε...

Τα ανησυχητικά μηνύματα τόσο για την ΕΥΠ όσο και τις υπηρεσίες ασφαλείας  άρχισαν να επανεμφανίζονται τα δύο τελευταία χρόνια.
Στη διετία αυτή έχει παρατηρηθεί μία εκστρατεία διάδοσης της Κρητικής  Πολιτείας και τα αποτελέσματα είναι άκρως ανησυχητικά για τις Αρχές. Ολοένα  και περισσότερες σημαίες «φιγουράρουν» σε σπίτια, ενώ δεκάδες είναι πλέον τα  αυτοκίνητα (ακόμη και επιφανών Κρητικών) στα οποία είναι τοποθετημένο το  σύμβολο της Κρητικής Πολιτείας στις πινακίδες. Επίσης κατά εκατοντάδες  φτάνουν τα SMS και τα MMS σε κινητά τηλέφωνα. Το φαινόμενο είναι εντονότερο  στο Ηράκλειο, όπου οι Αρχές έχουν καταγράψει εκατοντάδες περιπτώσεις ανθρώπων  (τόσο στην πόλη όσο και σε χωριά) που έχουν κάνει κεντρικό τους σύνθημα την  «Κρητική Πολιτεία» και το όραμα της «αυτόνομης Κρήτης».


Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Οι Αρχές ασφαλείας έχουν έγκυρες πληροφορίες ότι η κινητικότητα αυτή...  υποκινείται κυρίως από επιχειρηματικούς κύκλους που δραστηριοποιούνται στο  εξωτερικό, με αιχμή του δόρατος τη Γερμανία. Πολλοί Κρητικοί λαμβάνουν e-mail  με ανάλογο περιεχόμενο που τους προτρέπει να συσπειρωθούν για το μεγάλο όραμα  της ανεξαρτησίας της Κρήτης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι όλη η  δραστηριότητα υποκινείται και χρηματοδοτείται από μία οργάνωση που εδρεύει  στη Γερμανία.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Είχαν μάλιστα καταλήξει και στον επικεφαλής. Επρόκειτο για άτομο κρητικής  καταγωγής, με ισχυρή θέση και ρόλο στο εξωτερικό, που όμως ως όνομα δεν είναι  γνωστό στη μεγαλόνησο. Επιπλέον οι διάφορες έρευνες κατέληξαν και σε μερικά  άτομα που εξυπηρετούν τούρκικα συμφέροντα.

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ "ΔΙΑΛΥΣΗ" ΤΩΝ  ΕΘΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΡΑΤΗ

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Γερμανία είναι η χώρα η οποία φιλοξενεί και  χρηματοδοτεί την FUEN (Federal Union of European Nationalities). Στη  Γερμανία, η εύνοια της «εθνικής μειονότητας» είναι καθοριστική για τη  συγκρότηση της εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής της. Για τη Γερμανία η  «οργανωτική αναδιάρθρωση» της Ευρώπης αποτελεί μια μακροχρόνια στρατηγική και  οι εθνικές οντότητες/ μειονότητες συστατικό στοιχείο της. Απαραίτητη  προϋπόθεση για την επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου είναι η αποδιάρθρωση/  υποβιβασμός του εθνικού κράτους και η ανάδειξη των εθνικών ομάδων. Οι όποιες  άλλες μειονότητες (π.χ. θρησκευτικές, γλωσσικές κ.λπ.) δεν παίζουν ιδιαίτερο  ρόλο, γιατί αντιστοιχούνται στο δίπολο πλειοψηφία/ μειοψηφία του εθνικού  κράτους. Όσο για το κενό ισχύος, αυτό μπορεί να καλυφθεί από υπερεθνικούς θεσμούς  - και στην προκειμένη περίπτωση την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής, μπορεί  να ενισχύσει αυτήν την ερμηνεία - διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με μικρά κράτη  που μπορούν να επιβιώσουν μέσα στην ΕΕ.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως και σε σχέση με το γεωπολιτικό βάρος της  Κρήτης η Γερμανία δεν μπορεί παρά να είναι μόνο το βαγόνι μιας αμαξοστοιχίας  της οποίας η ατμομηχανή βρίσκεται πέραν του Ατλαντικού, ενώ η Αγγλία και το  Ισραήλ έχουν τις δικές τους βλέψεις. Στο γεωπολιτικό «βάρος» της Ελλάδας, το  μεγαλύτερο μέρος ανήκει στην Κρήτη κατά κύριο λόγο και μετά στο Αιγαίο.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΩΣ ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ !!!

Την αρχή έβαλε το υπουργείο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο στη  σχετική ιστοσελίδα περιγράφει τη διαδικασία που μπορούν να ακολουθούν  επιχειρηματίες προκειμένου να απλοποιούν τον τελωνειακό έλεγχο, χάρη στη  χρήση μιας προσωρινής δήλωσης, γνωστής ως ΑΤΑ (Temporary Admission). 
Στο  ενημερωτικό σημείωμα που περιλαμβάνει τις πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών,  γνωστό ως FAQ (Frequently Asked Questions), οι Αμερικανοί συμπεριλαμβάνουν  και τη λίστα των χωρών που κάνουν δεκτές αυτές τις προσωρινές δηλώσεις  εκτελωνισμού προϊόντων. Εκεί κάπου ανάμεσα σε 90 αναγραφόμενες χώρες υπάρχει  και η αναφορά στην... Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος, ανάμεσα σε άλλα όπως η  Κύπρος, η... Ελλάδα, η Ιταλία, αλλά και σχετικά άγνωστες στο ευρύ κοινό  χώρες!

Σε δεκάδες αμερικανικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών η Κρήτη  καταγράφεται ως ανεξάρτητο κράτος, γεγονός που προκαλεί εύλογο προβληματισμό,  καθώς, αν ένα τέτοιο λάθος συγχωρείται από γραφειοκράτες, όπως οι άνθρωποι  των υπουργείων, είναι ασυγχώρητο για ανθρώπους του πνεύματος. 
Η λίστα είναι  μεγάλη και αξιοσημείωτη.Η Κρήτη δε γλιτώνει όμως την... ανεξαρτησία της ούτε  από τα καναδικά ταχυδρομεία, τα οποία γνωστοποιούν ότι αν θέλουν να  επικοινωνήσουν ταχυδρομικά με το νησί μας μπορούν να στείλουν κι αυτοί ό,τι  θέλουν ταχυδρομικά στη... χώρα Κρήτη ή στη νήσο Κέρκυρα, που επίσης  καταγράφεται ως... κράτος, ενώ η Νότια Αφρική δε θα νοιαστεί πολύ για το τι  γίνεται στην Κρήτη αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση τους και τα επίσημα έγγραφα  της, το 2003 τους πήγαν μόλις 2 Κρητικοί ενώ οι Έλληνες ήταν 7,732.

  H UNESCO μας πληροφορεί οτι και η Κρήτη είναι μέσα στις χώρες που συμμετέχουν  στο Global Ocean Observing System (το 2003). Οι μηχανικοί απο την Κρήτη έχουν  την τιμητική τους στο Institute of Electrical and Electronics Engineers.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΑ "ΛΑΘΗ" ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΑΝ
  
Η ομογένεια και το Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασαν άμεσα στη συντονισμένη  αυτή πρόκληση, αποστέλλοντας επιστολές διαμαρτυρίας, πετυχαίνοντας να  διορθωθούν οι περισσότερες από τις «λανθασμένες» αναφορές περί κράτους  Κρήτης.

Στο γνωστό πρόγραμμα εγγραφής σε DVD Avi2dvd, μαθαίνουμε ότι το συγκεκριμένο  λογισμικό υποστηρίζει και την...κρητική διάλεκτο! Αν και οι προγραμματιστές  δηλώνουν πως δεν έχουν σχέση με αποσχιστικά κινήματα και τα συναφή, είναι  απορίας άξιον πως τελικά η σημαία της Κρητικής Πολιτείας δεσπόζει δίπλα στις  υπόλοιπες επίσημες εθνικές σημαίες (και πρώτη πρώτη μάλιστα!).

ΝΕΟΤΕΡA ΣΥΜΒΑΝTA

Ένα άλλο συμβάν έλαβε χώρα στην Κορσική στα πλαίσια των «Παιχνιδιών των  Νήσων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η αποστολή της Κρήτης καταφθάνοντας στο αεροδρόμιο της Κορσικής ήρθε  αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι διοργανωτές στα επίσημα έντυπα που  μοίραζαν εμφάνιζαν την Κρήτη με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας σε αντίθεση  με την αποστολή της Κέρκυρας που συμβολίζονταν με την ελληνική σημαία.
Οπως ήταν αναμενόμενο, η διαπίστωση αυτή αιφνιδίασε τους νομάρχες της Κρήτης  και τους υπόλοιπους φορείς που συμμετείχαν στην αποστολή, οι οποίοι εξοργισμένοι  ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκα ο οποίος ήρθε σε  επικοινωνία με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών.

Από την περιφέρεια Κρήτης εστάλη διάβημα διαμαρτυρίας προς τη διοργανώτρια  Αρχή των Αγώνων, στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζονταν: «Θα θέλαμε να σας  πληροφορήσουμε ότι η Κρήτη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής  επικράτειας και κατ' επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκπροσωπείται από το  επίσημο σύμβολο του ελληνικού κράτους, την ελληνική σημαία».
Η κρητική αντιπροσωπεία απαίτησε να αποσυρθούν τα επίσημα έντυπα που θέτουν  ζήτημα αυτονομίας της Κρήτης και ζήτησαν να κυκλοφορήσουν νέα. Στα νέα  φυλλάδια πρέπει να ζητείται συγνώμη γι αυτό το σοβαρό θέμα που άπτεται των  εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας.
Η χλιαρή έρευνα σταμάτησε και πάλι -όπως και το 1990- στη διαπίστωση ότι  κάποιοι Κρητικοί, μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας, χρηματοδοτούν και υποκινούν την  αυτονομιστική προπαγάνδα.


ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Μια από τις πρώτες «κουμπουριές» δώθηκε από την τοπική αεροπορική εταιρία Sky  Express (ιδρύθηκε το 2005), η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο κι ανήκει σε έναν πρώην  πιλότο της Ολυμπιακής, τον Μιλτιάδη Τσαγκαράκη.
Η εν λόγω αεροπορική εταιρία επέλεξε ως έμβλημά της, την σημαία της Κρητικής  Πολιτείας. Το νέο λογότυπο της Sky ExpressΜετά από διαμαρτυρίες αναγκάστηκε  να το αποσύρει και να το αντικαταστήσει (όχι όμως κι απ' τα οχήματά της, ή  την σελίδα των online κρατήσεων), με «βαριά καρδιά» όμως καθώς φαίνεται κι  από την ανακοίνωση που κοσμεί την ιστοσελίδα της, μέσα από την οποία  παραδίδονται και κάποια «μαθήματα ιστορίας».

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΝΕΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΙΑ

Το επόμενο επεισόδιο έλαβε χώρα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Μία τεράστια σημαία της  Κρητικής Πολιτείας που ανάρτησαν στην κερκίδα νεαροί από τα Μάλια στην έναρξη  της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου ΕΠΣΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο (ο οποίος  μεταδιδόταν απευθείας από την «ΚΡΗΤΗ ΤV»), κινητοποίησε τις αστυνομικές  Αρχές, που ζήτησαν να αποσυρθεί και να διπλωθεί τάχιστα.
Οι νεαροί δεν προέβαλαν αντίρρηση, ωστόσο πριν κατεβάσουν το πανό (στο οποίο  αναγραφόταν «Ανεξαρτησία 2012») έσπευσαν να τραβήξουν αναμνηστικές  φωτογραφίες, καμαρώνοντας μπροστά από τη σημαία.
Στην Ασφάλεια Ηρακλείου οι δύο νεαροί υποστήριξαν ότι ανύψωσαν τη σημαία  επειδή αγαπούν την Κρήτη. Σε ερωτήσεις για το ζήτημα της «Κρητικής  Πολιτείας», δήλωσαν άγνοια.
Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως εδώ, ότι η σημαία της «Κρητικής Πολιτείας», δεν  έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της σε γήπεδο, στο παραπάνω περιστατικό.  Από Κρήτες χρήστες του διαδικτύου, έχει αναφερθεί ότι η εν λόγω σημαία  αποτέλεσε «λάβαρο» των «φανατικών» οπαδών της «Θύρας 4» του Ο.Φ.Η και των  οπαδών της ομάδας της Χερσονήσου.

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!
Την επόμενη μέρα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου  υποδέχτηκε στη Βουλή τούς μαθητές ενός σχολείου του Ηρακλείου και τότε  αντιλήφθηκε ότι στην πλάτη της μπλούζας είχαν «σταμπάρει» τη σημαία της  Κρητικής Πολιτείας. Ευλόγως ο άνθρωπος παραξενεύτηκε και έσπευσε να  διευκρινίσει στους μαθητές ότι η συγκεκριμένη σημαία δε συμβολίζει την  επανάσταση, αλλά είχε επιβληθεί από τις μεγάλες δυνάμεις στην Κρητική  Πολιτεία. Είναι πάντως απορίας άξιο πώς οι μαθητές αυτοί έφτασαν στο σημείο  να «φιγουράρουν» με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας στις μπλούζες τους.  Ποιος και γιατί τους... ενέπνευσε άραγε;
Κληθείς να σχολιάσει τόσο το περιστατικό του Παγκρητίου όσο και αυτό με το  σχολείο, ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι κανένα θέμα δεν είναι δύσκολο, αρκεί  κάποιος να το αντιμετωπίζει με νηφαλιότητα και με ενημέρωση.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙΛΟΥΝ : Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !

Τις απόψεις τους για το θέμα κατέθεσαν και άλλοι βουλευτές του νομού  Ηρακλείου.
Επαναστατικός εμφανίστηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Μπαντουβάς, ο οποίος διεμήνυσε  ότι αν υπάρξει τέτοια κίνηση (που σαφέστατα κατά τον ίδιο υποκινείται από  άτομα εκτός μεγαλονήσου) «θα μας βρουν απέναντι τους και θα τους κόψουμε τα  κεφάλια».
Ο κ. Μπαντουβάς, αναφερόμενος στα «πολλά κιλά αίμα» που έδωσαν οι Κρήτες για  να αποτινάξουν τουρκικό και βενετσιάνικο ζυγό, τόνισε ότι, αν υπάρχει μία  μειοψηφία που επιχειρεί ένα τέτοιο ατόπημα, τότε σίγουρα «πρόκειται για  ηλίθιους» που επιδιώκουν να δημιουργήσουν πρόβλημα αυτονομίας. «Κάλλιο να σε  βαστά η μάνα σου και ας είναι να σε βαστά από τους αστραγάλους με το κεφάλι  ίσια κάτω», δήλωσε με νόημα ο Ηρακλειώτης βουλευτής.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Στον Άγιο Νικόλαο φαίνεται πως η «κατοχή» της Κρήτης από την Ελλάδα έληξε και  η ανεξαρτησία έχει ήδη πραγματοποιηθεί, καθώς η σημαία της «Κρητικής  Πολιτείας» ανερτήθη σε ιστό και σε εμφανές σημείο της πόλης.
Η φωτογραφία που βλέπετε τραβήχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης 29 Νοεμβρίου του  2007 στον χώρο όπου βρίσκεται το γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη στον Άγιο  Νικόλαο.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
  Σε κάθε περίπτωση πάντως η ιδέα της «Ανεξάρτητης Κρήτης», εντός του νησιού,  δεν φαίνεται ικανή προς το παρόν να πάρει μια οργανωμένη μορφή. Αυτό όμως δεν  συνεπάγεται και τον εφησυχασμό. Το Σκοπιανό κάπως έτσι ξεκίνησε και λίγοι  έδωσαν σημασία...

Να μη ξεχάσουμε την προβοκάτσια με το κάψιμο της Συναγωγής σταΧανιά. Που είναι το κράτος της μούγγας και της προδοσίας. Που είναι οιδημοκρατικοί  δημοσιογράφοι. 

Διαβάστε περισσότερα » »

Τα δάχτυλα δείχνουν το μέγεθος του πέους κάθε άνδρα

Οι άνδρες των οποίων ο δείκτης είναι κοντύτερος από τον παράμεσο μπορεί να έχουν μεγαλύτερο μόριο, σύμφωνα με έρευνα νοτιοκορεατών επιστημόνων που δημοσιεύτηκε στην Ασιατική Επιθεώρηση Ανδρολογίας.
"Σύμφωνα με τα στοιχεία μας...όσο πιο κοντό δείκτη έχει κάποιος σε σχέση με τον παράμεσο, τόσο πιο μεγάλο μήκος έχει το μόριό του," δήλωσε στο Ρόιτερς ο Τάε Μπεόμ Κιμ, γιατρός ουρολόγος στην πανεπιστημιακή κλινική Τζιλ στο Ιτσεόν της Νότιας Κορέας.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ποσότητα της προγεννητικής τεστοστερόνης μπορεί να προσδιορίσει την ανάπτυξη, επομένως και το μέγεθος, των δακτύλων του χεριού αλλά και του ανδρικού μορίου, κάτι που ο Κιμ και οι συνεργάτες του εξέτασαν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 144 άνδρες, οι οποίοι έπασχαν από ουρολογικά προβλήματα που δεν συνδέονταν με το μέγεθος του μορίου τους, το οποίο μετρήθηκε ύστερα από τοπική αναισθησία.

Αυτό που ελήφθη υπόψη ήταν η διαφορά στο μήκος ανάμεσα στο δεύτερο και το τέταρτο δάκτυλο του δεξιού χεριού. Προηγούμενες μελέτες έδειξαν ότι το δεξί χέρι ενδέχεται να συνδέεται περισσότερο με τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Ο τρόπος μέτρησης στη συγκεκριμένη μελέτη γίνεται διαιρώντας το μήκος του δείκτη με το μήκος του παράμεσου. Όσο μικρότερη η αναλογία, αποφαίνεται η μελέτη, τόσο μεγαλύτερο το μήκος του ανδρικού μορίου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΑΛΕΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ «ΕΖΥΓΙΣΘΗ, ΕΜΕΤΡΗΘΗ ΚΑΙ ΕΥΡΕΘΗ ΕΛΛΕΙΠΗΣ»


Εκεί μας εξήγησε ότι διαφωνεί με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, το οποίο θα είναι καταστροφικό για την περιοχή μας. Του επεσήμανα, ότι αυτά που λέει είναι χωρίς ουσία, ότι χαϊδεύει αυτιά συνδικαλιστών και αξία θα είχε να διατυπώσει δημόσια την διαφωνία του και κυρίως να καταψηφίσει την εκποίηση της ΔΕΗ, διαφορετικά ¨πουλάει¨ τσάμπα μαγκιά…
Με την άποψή μου συμφώνησαν και άλλοι σύντροφοι.  
Μετά από λίγες μέρες ο κ. Αθανασιάδης ¨διέρρευσε¨ τη διαφωνία του στα ΜΜΕ. Ω του θαύματος ο πανελληνίως άγνωστος κ. Αθανασιάδης έγινε περιζήτητος στα τηλεοπτικά πάνελ. Πέρασε από όλα, στην κυριολεξία, τα πρωϊνάδικα των Αθηναϊκών καναλιών, από όλες τις τηλεοπτικές πολιτικές εκπομπές και είδε συνεντεύξεις του να δημοσιεύονται σε μεγάλες έγκυρες εφημερίδες…
¨Μεθυσμένος¨ από την δημοσιότητα και την πρόσκαιρη ¨δόξα¨ επέπληττε τους δημοσιογράφους, που επέμειναν να τον ρωτούν τι θα ψηφίσει μέχρι την τελευταία στιγμή. «Δεν θα το ψηφίσω κ. Παπαδάκη, δεν θα το ψηφίσω κ. Καμπουράκη, δεν θα το ψηφίσω κ. Καρυπίδη». Εδέησαν να συναντηθούν μαζί του για να τον ¨πείσουν¨ κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης …
Ο κ. Αθανασιάδης μετά τις συναντήσεις δήλωνε στους δημοσιογράφους: «Δεν έχει αλλάξει τίποτε, εμμένω στη θέση μου».
Την ημέρα της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, μετά από μια αστεία ομιλία του στη Βουλή, όπου έχασε τα λόγια του, ψήφισε τελικά το μεσοπρόθεσμο, γιατί είχε ¨πειστεί¨ από τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών, κάνοντας την μεγαλύτερη πολιτική ¨κωλοτούμπα¨ που έγινε ποτέ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, από την μεταπολίτευση και μετά.
Πήρε επάξια του χρυσό μετάλλιο του ¨βουλευτή κωλοτούμπα¨ από τον κ. Καρατζαφέρη….
Ο ίδιος ο κ. Αθανασιάδης, οι πολιτικοί του φίλοι και τα ¨παπαγαλάκια¨ του, ισχυρίζονται ότι η ¨στάση¨ του βοήθησε το ζήτημα της ΔΕΗ να αναδειχτεί και να διορθωθούν ¨κάποια πράγματα¨…
Ψεύδονται ασυστόλως και συνειδητά !!!
Το μεσοπρόθεσμο πέρασε ως είχε, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή και σύμφωνα μ’ αυτό, η ΔΕΗ θα πωληθεί από την ¨Εταιρεία Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου¨, που ελέγχεται πλήρως από την τρόικα!
Το τίμημα, η διαδικασία και ο χρόνος πώλησης, θα καθοριστούν από την εν λόγω επιτροπή, με τον όρο ότι ποτέ το ελληνικό δημόσιο δεν θα μπορεί να επαναγοράσει ό,τι πουλιέται…
Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος δήλωσε στη Βουλή, ότι ¨η πώληση, παρότι  δεν προβλέπεται και δεν χρειάζεται, θα περάσει και από τη Βουλή για να διασφαλιστεί περαιτέρω η αγοροπωλησία έναντι τρίτων, που πιθανόν να εγείρουν αξιώσεις!!!
Ποιοι είναι οι ¨τρίτοι¨ που πιθανόν να εγείρουν αξιώσεις; Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, που έχουν έννομο συμφέρον να διεκδικήσουν τα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ περιουσία του ασφαλιστικού τους φορέα και που σύμφωνα με τον  Νόμο Βενιζέλου είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ!!!
Βεβαίως, όταν η πώληση της ΔΕΗ έρθει στην Βουλή, δεν θα περάσει με 155 ψήφους, θα περάσει με πάνω από 250, γιατί θα την υπερψηφίσουν η Νέα Δημοκρατία, ο ΛΑΟΣ, καθώς και η κ. Μπακογιάννη.
Άρα τα περί αλλαγών, δεσμεύσεων και άλλων αστειοτήτων που λέει ο κ. Αθανασιάδης για να δικαιολογήσει την πρωτοφανή ¨κωλοτούμπα¨ του, είναι για γέλια…
Γιατί ψήφισε το μεσοπρόθεσμο ο κ. Αθανασιάδης; Σύμφωνα με τις αναλύσεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδων και ιστοσελίδων, ότι ο κ. Αθανασιάδης ¨έλεγε όχι με εντολή και καθοδήγηση ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της ενέργειας, που αφού διαπραγματεύτηκαν το όχι και πήραν ό,τι ήθελαν διέταξαν τον Αθανασιάδη να ψηφίσει ναι¨. Κατά την δική μου εκτίμηση τα πράγματα είναι εξαιρετικά πιο απλά…
Ο κ. Αθανασιάδης που ποτέ δεν διακρίθηκε για την πολιτική του σκέψη ή για την ρητορική του δεινότητα, γοητεύτηκε από την απρόσμενη ¨δημοσιότητα¨ και ¨δόξα¨ που του έδινε ο τίτλος του ¨αντάρτη¨ που υπερασπίζεται την δημόσια περιουσία και την περιοχή του…
Όμως για να είσαι ¨αντάρτης¨ χρειάζεται ισχυρή πολιτική συγκρότηση, χρειάζονται ¨κότσια¨ και να τιμάει κάποιος τα ¨παντελόνια¨ του. Όταν είσαι ¨φτειροκάκκαλος¨ δεν πουλάς ¨μαγκιά¨, γιατί όταν έρθει η κρίσιμη ώρα θα εξευτελιστείς…
Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκος Αθανασιάδης, ¨ήρωας¨, λεβέντης¨, ¨μάγκας¨, που πάνω από την πολιτική του σταδιοδρομία βάζει το καλό και την προοπτική της περιοχής που εκλέγεται, ¨εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλειπής¨…
Το γεγονός ότι μετά το ¨ηρωικό¨ του ναι στην Βουλή, βγήκε αμέριμνος!!! στην πλατεία Συντάγματος, ανάμεσα στους διαδηλωτές που έφαγαν άφθονο ξύλο και ¨τόνους¨ χημικών, με τα γνωστά αποτελέσματα, αποδεικνύει ότι ο κ. Αθανασιάδης έχει χάσει πλήρως την επαφή του με την πραγματικότητα…
Εκτός κι αν ήθελε να γίνει από θύτης, ¨θύμα¨…
Μάκης Αποστολίδης
Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
**Με τον ισχυρισμό του στο ALTER  ότι ¨δεχόταν συνεχείς απειλές για να ψηφίσει ναι¨ ο κ. Αθανασιάδης δικαιολογεί τη στάση του;
***Αυτονόητο είναι ότι τεράστιες ευθύνες έχουν και οι άλλοι δύο βουλευτές του Ν. Κοζάνης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ένατο επίπεδο – Ο τελευταίος χρόνος του ημερολογίου των Μάγιας

Τα 9 επίπεδα (ή κύκλοι, κύματα, κλίμακες πείτε το όπως θέλετε) του ημερολογίου των Μάγιας

Το ημερολόγιο των Μάγιας αποτελεί ένα διάγραμμα που αφορά στην εξελικτική συνείδηση και όχι ένα ημερολόγιο που μετρά το φυσικό χρόνο όπως το Γρηγοριανό ημερολόγιο που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. 

Το ημερολόγιο αναπαριστά 9 επίπεδα, ή 9 κύκλους του χρόνου, με τον καθένα να ξεκινά ακριβώς μετά τον προηγούμενο και όλα τα 9 επίπεδα ολοκληρώνονται στις 28 Οκτωβρίου 2011. Οι 9 κλίμακες αντιπροσωπεύονται από ναούς των Μάγιας, μέσω μίας πυραμίδας που διαθέτει 9 επίπεδα.

Το ημερολόγιο ξεκινά με την προέλευση αυτού του σύμπαντος, περίπου 16.4 δισεκατομμύρια χρόνια πριν και αναφέρεται ως το Κυτταρικό 1ο επίπεδο. Αυτός ήταν ο «χρονικός σπόρος» στην εξέλιξη της δημιουργίας καθώς και τα θεμέλια για τα επόμενα 8 κύματα.
Το 2ο επίπεδο, γνωστό ως «κύμα των θηλαστικών» ξεκίνησε πριν 820 εκατομμύρια χρόνια, το «οικογενές» 3ο κύμα πριν 41 εκατομμύρια χρόνια κλπ μέχρι το 9ο «Συμπαντικό» επίπεδο που ξεκίνησε στις 9 Μαρτίου 2011.
Κάθε ένα από αυτά τα 9 κύματα, εκτελούνται ταυτόχρονα, αλλά και τα 9 τελειώνουν στις 28 Οκτωβρίου 2011. Στο τέλος του 9ου κύματος, ένα πλήρες «δέντρο της ζωής» έχει διαμορφωθεί από τον σπόρο ως τους καρπούς. Αυτό το φρούτο θα δημιουργήσει ρίζες και θα δώσεις ζωή στην επόμενη σειρά των 9 κυμάτων του εξελικτικού κύκλου όλης της Δημιουργίας.

Το Συμπαντικό 9ο κύμα

Σύμφωνα με το πάνω διάγραμμα, κάθε επίπεδο της πυραμίδας, κινείται 20 φορές ταχύτερα από το προηγούμενο. Επομένως, τώρα που βρισκόμαστε στο 9ο κύμα, αναπτυσσόμαστε σε συνειδητή επίγνωση 20 φορές γρηγορότερα απ’ ότι γινόταν στο 8ο. Με άλλα λόγια, κάθε 18 ημέρες του 9ου κύματος, έχουμε αλλαγή στη συνείδηση, κάτι που προηγουμένως συνέβαινε ανά 360 ημέρες.

Καθώς μπαίνουμε στο 9ο επίπεδο, μελετάμε στο ταξίδι μας για ανάπτυξη, εναρμονιζόμενοι με καθεμιά από τις σοφίες των κυμάτων 1 με 8. Ο προβληματισμός αυτός δίνει στη συνέχεια μία σταθερή βάση για συνεργαστική δράση όλης της σοφίας μαζί στη συνείδηση της ενότητας, της Συμπαντικήε Αλήθειας και της Ενότητας κατά τη διάρκεια του 9ου κύματος.

Κάθε επίπεδο του ημερολογίου των Μάγιας είναι περαιτέρω κατανεμημένη σε 13 περιόδους (από 7 ημέρες έως 6 νύχτες), οι οποίες αναφέρονται και ως «Ουρανοί». Κάθε Ουρανός λοιπόν, δίνει εικόνα για την οκτάβα της ανάπτυξης* που η ανθρωπότητα και η συλλογική συνείδηση, εισπράττουν κατά τη διάρκεια της μετάβασης καθενός από τα 9 κύματα. Έτσι , καθώς κινούμαστε μέσω των 234 ημερών του 9ου επιπέδου, παράλληλα διανύουμε 13 περιόδους συνείδησης που με διάρκεια 18 ημέρες η καθεμιά.

Θα ενημερώνω το κείμενω ανά μήνα, αναλύοντας τις ενεργειακές φάσεις κάθε περιόδου όπως αναφέρεται στον πίνακα καθώς και την ανάπτυξης της Συμπαντικής Αλήθειας που θα συμβεί σε αυτή την περίοδο. Για διευκόλυνση, κρατήστε σελιδοδείκτη αυτό το κείμενο ώστε να ανατρέχετε ευκολότερα και να διαβάζετε σχετικά με τον τρέχοντα «Ουρανό»

Στο 4ο διάγραμμα θα δείτε πως συνδέεται ο καθένας από εμάς με το σύμπαν και τον υψηλότερη συνείδησή του
1η μέρα – 9 με 26 Μαρτίου 2011

Εδώ έχουμε τη θεμελίωση του 9ου επιπέδου. Αντλούμε τη γνώση και τη σοφία μας από τα τα τελευταία 16.4 δις χρόνια για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μέσα από το τελευταίο έτος του ημερολογίου των Μάγιας. Η περίοδος αυτή αποτελεί μία νέα αρχή, ένα νέο όραμα για τη Γη και τη δημιουργία και βασίζεται στην αγάπη, την αλήθεια και τη Θεϊκή μοναδικότητα της ψυχής.

Για μερικούς ανθρώπους θα υπάρξει αίσθημα φόβου, επιφύλαξης, αλλά να έχουν την συντριπτική αίσθηση πως τα πράγματα αλλάζουν γύρω τους και γρήγορα. Μπορείτε να διαπιστώσετε πως έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές σας ή ότι ήταν σημαντικό στη ζωή σας, πλέον δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Μπορεί να διαπιστώστε πως θα έχετε αυτή την εσωτερική καθοδήγηση να μετακινήσετε τυχόν εμπόδια ή παλιές πεποιθησεις που δε σας υπηρετούν πλέον και να λάβετε ένα νέο άλμα πίστης ακολουθώντας τη λαχτάρα της ψυχής.

1η νύχτα – 27 Μαρτίου με 13 Απριλίου 2011

Καθώς εισερχόμαστε στην 1η νύχτα, αυτή είναι μία εσωτερική στιγμή της θεμελίωσης και μία ευκαιρία να καθρεφτιστούν το φως και το σκοτάδι.

Για μερικούς ανθρώπους αυτό ίσως επιφέρει σύγχυση και αμφιβολίες καθώς η ενέργεια της πρώτης μέρας να τους δροσίσει και να τους αφήσει να προβληματιστούν σχετικά με το ποια είναι η Αλήθεια.

Αυτή η εσωτερική πόλωση του χρόνου πρέπει να γίνει αποδεκτή και όχι να τη φοβάστε καθώς σας δίνει την ευκαιρία να επανεξετάσετε τις προθέσεις σας , να τιμήσετε την αρετή της υπομονής και να καταλήξετε ισχυρότεροι θέτοντας  «Κέντρο Καρδιάς» για να ξεκινήσει το ταξίδι της «βλάστησης» κατά τη 2η ημέρα.

Ενδέχετει να αντιμετωπίσετε κόπωση, δίαψα και την ανάγκη για περισσότερο ύπνο. Τα οικονομικά ίσως είναι αυστηρότερα, η κοινωνικοποίηση μικρότερη και μπορείτε να πως η όρεξή σας έχει μειωθεί. Σκεφτείτε έναν σπόρο στο έδαφος το βράδυ που «οικοδομείται» μέσα στο χώμα προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της βλάστησης. Αυτή είναι μία όμορφη εσωτερική διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί με σεβασμό και δέος για τη ζωή που θα δημιουργηθεί.

Καθώς η ψυχή προχωρά στο εσωτερικό και χτίζει την ενέργεια από μέσα, πάρτε το χρόνο σας να τιμήσετε τον εσωτερικό σας εαυτό καθώς σας περιμένει πολλή δουλειά για την 2η ημέρα.

2η ημέρα – 14 Απριλίου με 1η Μαίου 2011

Καθώς ξεκινήσαμε την 2η ημέρα της βλάστησης, η ενέργεια ρέει άφθονη και οι προθέσεις που θεμελιώθηκαν την 1η ημέρα αρχίζουν να αναπτύσσονται με γεωμετρική πρόοδο.

Υπάρχει κίνηση, τα σχέδια παίρνουν τη μορφή, οι ευκαιρίες ανοίγουν και υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός καθώς πολλοί δρόμοι ανοίγονται μπροστά σας. Αναπτύσσεστε και έχετε την επιλογή της κατεύθυνσης που θα βλαστήσετε. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, απλά ακολουθήστε την καρδιά σας και ως εκ τούτου το Φως.

Κατά την περίοδο αυτή μπορείτε να διαπιστώσετε πως συμβαίνουν πολλά όλη την ώρα και φαντάζει συναρπαστικό αλλά και κάπως υπερβολικό ανά περιόδους. Προσπαθήστε να μην το παρακάνετε και κάψετε όλα τα αποθέματα της ενέργειάς σας, καθώς δε θα σας απομείνει φυσική ενέργεια για να «φυτρώσετε» την 3η ημέρα.

2η νύχτα – 2 με 19 Μαίου 2011

Με την έναρξη της 2ης νύχτας καλούμαστε να μετακινηθούμε και να προβληματιστούμε σχετικά με αυτό που έχουμε αναπτύξει στην 2η ημέρα. Στη 2η νύχτα ίσως αντιμετωπίσουμε εντάσεις στη ζωή μας και ίσως βιώσουμε εμπειρίες που πιθανόν να είχαμε φανταστεί. Αυτό δεν είναι αρνητικό αλλά μία ευκαιρία για εκ νέου αξιολόγηση. Ο 4ος ουρανός συσχετίζεται με το θάνατο ή την καταστροφή. Ο πόνος και ο εσωτερικός μας φόβος απελευθερώνονται μακριά από εμάς και λαμβάνουμε την ευκαιρία να εντάξουμε το φως μέσα μας. Καθώς φτάνουμε στο τέλος του 4ου ουρανού ετοιμαζόμαστε να θέσουμε σε ισχύ τα εσωτερικά οράματα που πήραμε αυτή την περίοδο προκειμένου να «φυτρώσουν» στον 5ο.

3η ημέρα – 20 Μαίου με 6 Ιουνίου 2011

Έπειτα την εσωτερική ένταση και την εκ νέου αξιολόγηση, ξυπνάμε στην 3η ημέρα. Σε αυτή την 3η μέρα ανοίγουμε τους εαυτούς μας σε ένα όραμα με υψηλότερο σκοπό που πηγάζει από την καρδιά. 

Θα υπάρξουν σημαντικές καμπές σε πολλές ζωές λαών καθώς θα αντιμετωπίσουν την αλήθεια με ακεραιότητα και θεϊκή τιμή. Τα πνεύματα της 4ης διάστασης ξυπνούν και αισθάνονται τον πόνο της 3ης διάστασης βοηθώντας στο πέρασμα για την 5η διάσταση. Αυτή την ημέρα μπορείτε να αγκυροβολήσετε βαθιά μέσα στη Γη τιμώντας τη σύνδεση της συνείδησής σας με τον κρυστάλλινο πυρήνα της Μητέρας Γης. Προσπαθήστε να εναρμονιστείτε με τα γαλαξιακά κύματα αγάπης καθώς θα αναπνέετε σε αρμονία με τη Γη.

3η νύχτα – 7 με 24 Ιουνίου 2011

Έχουμε ξεκινήσει την 3η νύχτα του 6ου ουρανού και καλούμαστε να εισέλθουμε προβληματιζόμενοι σχετικά με αυτό που αναπτύξαμε την 3η ημέρα.

Την 3η ημέρα συνέβησαν ισχυρές μετατοπίσεις στις ζωές μας. Πλέον αντανακλούμε μία καινούρια δόνηση.

Όπως βρισκόμαστε στο εσωτερικό των ροών της νέας δόνησης κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορούμε να διαπιστώσουμε πως άλλα στοιχεία της ζωής μας μπορεί να έχουν αρχίσει να καθαρίζονται ή να μην μετατρέπονται σε υψηλότερες καταστάσεις ύπαρξης.
Για να περάσουμε από τη διαδικασία βλάστησης σε ένα δενδρύλλιο θα πρέπει πρώτα να έχουμε την ενέργεια που θα εξυπηρετεί στη διαδικασία ωρίμανσής του. Έτσι η απελευθέρωση των παλαιών πτυχών του εαυτού μας επιτρέπει την ενέργειά μας να κατευθυνθεί στην άνθηση της θεϊκής πτυχής του εαυτού ο οποίος υποστηρίζει την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας.

Στην 3η νύχτα θα περάσουμε από μία σεληνιακή έκλειψη (16 Ιουνίου). Η σεληνιακή έκλειψη αφορά την εργασία εντός μας και φωτίζει τον εαυτό μας από μέσα.

4η ημέρα – 25 Ιουνίου με 12 Ιουλίου 2011

Στην 4η ημέρα του 7ου ουρανού αναπτύσσουμε τις ρίζες μας , επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας και πολλαπλασιάζουμε τα φύλλα μας, όπως γίνεται με τη φωτοσύνθεση.

Η φωτοσύνθεση έχει παρόμοια σημασία με το πνευματικό άσυλο που χορηγεί υψηλότερες σοφίες από την πηγή και αφομοιώνει μεγαλύτερες αλήθειες που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και στη μάθηση.
Κατά την ενεργοποίηση του τρίτου ματιού και της επίφυσης λαμβάνουμε περισσότερη γνώση από το κέντρο του γαλαξία. Η συνείδησή μας έχει ανέβει σε μεγαλύτερα επίπεδα σοφίας της δημιουργίας και μας δίδεται η ευκαιρία κατανόησης.

Βάσει της αριθμολογίας μπορούμε να καταλάβουμε με τι σχετίζεται η 4η ημέρα. Ο αριθμός 7 (7ος ουρανός) αφορά το μυστικισμό, την αλχημεία και τους εργάτες του φωτός όπως αποκαλούνται σήμερα. Το 7 αποτελεί έναν βαθιά πνευματικό αριθμό που συσχετίζεται με την αυτοευθύνη, το μετασχηματισμό και την ανάπτυξη. Έτσι κατά την 4η ημέρα είμαστε οι μύστες που κινούμαστε έξω από τις ζώνες άνεσής μας και μαθαίνουμε σχετικά με τα μυστικά της δημιουργίας.

Ο αριθμός 4 (4η ημέρα) είναι ο αριθμός της ίδρυσης, της δημιουργίας σχεδίων και δομών προκειμένου να στηριχθεί μία σταθερή πλατφόρμα. Το 4 είναι επίσης καρμικό νούμερο, η ευκαιρία να μάθουμε από το παρελθόν από τη θέση της αγάπης ώστε να ενεργούμε με συνειδητή επίγνωση στο παρόν για το μέλλον.

4η νύχτα – 13 με 30 Ιουλίου 2011
Τα στοιχεία θα προστεθούν πιο κοντά σε αυτή την ημερομηνία

5η ημέρα – 31 Ιουλίου με 17 Αυγούστου 2011
Τα στοιχεία θα προστεθούν πιο κοντά σε αυτή την ημερομηνία

5η νύχτα – 18 Αυγούστου με 14 Σεπτεμβρίου 2011
Τα στοιχεία θα προστεθούν πιο κοντά σε αυτή την ημερομηνία

6η ημέρα – 5 με 22 Σεπτεμβρίου 2011
Τα στοιχεία θα προστεθούν πιο κοντά σε αυτή την ημερομηνία

6η νύχτα – 23 Σεπτεμβρίου με 10 Οκτωβρίου 2011
Τα στοιχεία θα προστεθούν πιο κοντά σε αυτή την ημερομηνία

7η ημέρα – 11 με 28 Οκτωβρίου 2011

Τα στοιχεία θα προστεθούν πιο κοντά σε αυτή την ημερομηνία

*Η ηχητική απόσταση ανάμεσα στον πρώτο και τον τελευταίο ήχο/νότα μιας οκτάφθογγης κλίμακας, ονομάζεται οκτάβα. Εν προκειμένω περιπτώσει , η λέξη ερμηνεύεται ως «τα επίπεδα της ανάπτυξης μεταξύ των σταδίων εξέλιξης»
Διαβάστε περισσότερα » »

Τo Wikileaks αποκαλύπτει όλο το πρόστυχο παρασκήνιο σε βάρος της κυπρου

Η Κύπρος δεν είναι σατραπεία κανενός

Του Μάριου Ευρυβιάδη 

Δεν θέλουν με κανέναν τρόπο η Κύπρος να προεδρεύσει της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Γι’ αυτό όλοι οι καλοθελητές έχουν πάθει πολιτικό παροξυσμό. Από τον πρώην γκολφίστα και σημερινό υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας τον Αλέξανδρο Σταπ, τον περιβόητο πλέον Καρλ Μπιλτ της Σουηδίας, με πρωταγωνιστές πάντοτε τους Αγγλο-Αμερικανούς και με την Γραμματεία του ΟΗΕ να λειτουργεί για νιοστή φορά ως ένας κατ’ εξοχήν σφογγοκωλάριος της Ουάσιγκτον, τρέχουν-τρέχουν όλοι να προλάβουν.

Ο κόσμος στην Κύπρο ίσως να μην το αντιλαμβάνεται. Αλλά το σημερινό παρασκήνιο - η μυστικοπάθεια, η αδιαφάνεια η περίτεχνη παραπληροφόρηση και προπαγάνδα αλλά και η δική μας χαμέρπεια, όλα θυμίζουν έντονα τους τελευταίους μήνες της προεδρίας Κληρίδη καθώς επίσης και τις δραματικές μέρες πριν από τον Απρίλη του 2004. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις μέσω του Wikileaks (έπονται και άλλες άμεσα σχετικές και προσωποποιημένες) γύρω από το πρόστυχο παρασκήνιο και τους πρόστυχους πρωταγωνιστές, ντόπιους και ξένους, έρχονται να επιβεβαιώσουν πόσο ενοχλημένοι είναι όλοι διότι υπάρχει, υφίσταται και λειτουργεί το κυπριακό κράτος στα διάφορα διεθνή φόρα αλλά κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάνω από όλα βέβαια ενοχλούνται οι Τούρκοι. Η Άγκυρα πολεμά από το 1974 να απονομιμοποιήσει το κυπριακό κράτος. Η τουρκική εισβολή και η σφαγή πάνω από 5.000 Κυπρίων σε ένα και μόνο μήνα από Νατοϊκά όπλα και στρατό (δηλαδή το 1% του πληθυσμού του τόπου), η κατάκτηση εδαφών και ο εποικισμός, δεν απέδωσαν στην Άγκυρα το στρατηγικό ζητούμενο.

Από το 1974 μέχρι σήμερα η Άγκυρα αδυνατεί να επιτύχει τον στρατηγικό της στόχο. Κάθε πόλεμος και κάθε πόλεμος με άλλα μέσα, έχουν πολιτική στοχοθεσία. Ο πολιτικός στόχος της Άγκυρας το 1974 απέτυχε διότι επιβίωσε η Κυπριακή Δημοκρατία. Και όσο επιβιώνει η Κυπριακή Δημοκρατία η τουρκική στοχοθεσία και στρατηγική παραμένουν ανεκπλήρωτες.

Αναλογιστείτε τον στρατηγικό συμβολισμό μιας Κύπρου να προεδρεύει στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή που προεδρεύει σε οποιαδήποτε διακρατικό ή διεθνή θεσμό. Το γεγονός από μόνο του αποδομεί την τουρκική στρατηγική. Η «πραγματικότητα» για την οποία μιλά και κόπτεται η Άγκυρα, ανατρέπεται από τα πράγματα.

Τον περασμένο μήνα στην Κωνσταντινούπολη συνεδρίασε πανηγυρικά το Συμβούλιο της Ευρώπης την προεδρία του οποίου έχει την περίοδο αυτή η Άγκυρα. Η Κύπρος δεν μπορούσε να αποκλειστεί από την Κωνσταντινούπολη. Η πραγματικότητα αυτή ανάγκασε την Άγκυρα να αποδεχτεί την επίσημη αντιπροσωπεία της Κύπρου. Αλλά η παρουσία της Κύπρου προσέβαλε βαθύτατα τον εγωισμό των κεμαλοπασάδων.

Έτσι ο Μέγας Μάγιστρος Νταβούτογλου και οι συμβουλάτορές του κατέφυγαν στην εξής μικροπρέπεια για να αποφύγουν να απευθύνουν επίσημα το λόγο στην κυπριακή αντιπροσωπεία που ηγείτο ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών. Αντί ο κ. Νταβούτογλου να καλωσορίσει την κάθε αντιπροσωπεία όπως είθισται, αποφάσισε να γίνει «αμερικανάκι» και να απευθυνθεί στον κάθε αρχηγό αποστολής με το μικρό του όνομα: Dear Κarl(Σουηδία), Dear Αlexander (Φινλανδία) Dear Μarkos (Κύπρος) κλπ.

Αναλογιστείτε τώρα μόνο τούτο: Για τους έξι μήνες της Κυπριακής Προεδρίας η Άγκυρα, ο πολύς κ. Νταβούτογλου και οι πολλοί και διάφοροι αντιπρόσωποί του -πρέσβεις και τουρκικές αποστολέςθα αναγκαστούν να συναλλάσσονται με την Κύπρο. Θα πρέπει να επικοινωνούν με τη Λευκωσία, θα πρέπει να πάνε στο Προεδρικό Μέγαρο και το Υπουργείο Εξωτερικών κ.λπ. κ.λπ.

ΕΝΟΨΕΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ 

 Τρέχουν λοιπόν όλοι να προλάβουν, τρέχουν οι Εγγλέζοι, τρέχουν οι Αμερικανοί, τρέχουν οι Σουηδοί, τρέχουν οι Φινλανδοί, τρέχουν ο κ Ντάουνερ και ΟΗΕδες.
Τρέχουν δυστυχώς και πολλοί από τους δικούς μας. Διότι αδυνατούν να κατανοήσουν στοιχειώδη πράγματα του διακρατικού συστήματος. Αγνοούν ότι το κράτος είναι και παραμένει η τελευταία άμυνα των πολιτών του από τη βουλιμία των ισχυρών. Αγνοούν ότι τα κράτη έχουν πολιτική αυτάρκεια. Ότι τα κράτη είναι αυτεξούσια. Ότι τα κράτη νομιμοποιούν το διακρατικό σύστημα και δεν νομιμοποιούνται από αυτό. Και ότι τα κράτη δεν αυτοκαταργούνται.

Είναι δυνατόν; Πενήντα χρόνια από το 1960 και ένα μέρος της πολιτικής ελίτ της Κύπρου επιδιώκει τη μετατροπή του κράτους σε σατραπεία και τους πολίτες της Κύπρου σε σατράπηδες;

Η Κύπρος δεν είναι σατραπεία κανενός, ούτε των ταγών της. 
Διαβάστε περισσότερα » »