Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου Πολυτέκνων Εορδαίας
Πρόεδρος η Μαρία Βλαχοδήμου-Αλβανού
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Εορδαίας μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν έχει ως εξής:
Αλβανού Βλαχοδήμου Μαρία πρόεδρος
Καραγιαννάκης Ευστράτιος γενικός γραμματέας-αντιπρόεδρος
Λίτου Πονφέρη Μαρία ταμίας
Καλαϊτζόπουλος Ιορδάνης μέλος
Αντωνιάδου-Παναγιωτίδου Μαρία μέλος
Μετά τις αρχαιρεσίες η νέα πρόεδρος αναφέρθηκε στους στόχους του συλλόγου που είναι η παροχή κάθε ενημέρωσης και βοήθειας στους πολύτεκνους, αλλά και η διοργάνωση εκδηλώσεων με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρέθηκε ο τάφος του Βασιλιά των Μυρμιδόνων Αχιλλέα!

tafos1Κανείς δεν πίστευε όταν πριν δυο περίπου χρόνια, θα έβρισκαν σε περιοχή, κοντά στο χωριό Μαυρίλο της Δήμου Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού, 2 θολωτούς τάφους, ότι ο ένας απ’ αυτούς θα ανήκε στον βασιλιά των Μυρμιδόνων, Αχιλλέα.







tafos2
Το θέμα παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, σε εκδήλωση που έγινε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο από την έφορο Αρχαιοτήτων κ. Παπακωνσταντίνου η οποία θα παρουσιάσει και επίσημα το θέμα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Απριλίου στην αίθουσα του Κάστρου της Λαμίας .
Όπως είναι ήδη γνωστό, στην περιοχή αυτή της Δυτικής Φθιώτιδας οι έρευνες που ξεκίνησαν πριν 8 περίπου χρόνια, κατέληξαν στο ίδιο αποτέλεσμα. Εκτός από τα αρχαία τείχη που βρέθηκαν στην περιοχή που είναι στο βουνό, ακριβώς απέναντι από το χωριό Μαυρίλο, εκεί βρίσκονται και οι πηγές του ποταμού Σπερχειού που καταλήγουν στη γέφυρα του Αγίου Γεωργίου, στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου.
Να θυμίσουμε ότι ο μύθος αναφέρει ότι στα νερά αυτά η Θέτιδα, η μητέρα του, είχε βουτήξει τον Αχιλλέα όταν τον γέννησε και του έκανε άτρωτο το σώμα, εκτός από το μέρος που τον κρατούσε, την φτέρνα του.
Ο Αχιλλέας, γιος του Πηλέα, κατά τους χρόνους των Ομηρικών Επών κυβερνούσε
τη Φθία, αρχαία πόλη της Θεσσαλίας, η οποία ήταν η πρωτεύουσα του βασιλείου των Μυρμιδόνων. Η ακριβής θέση της πόλης δεν είναι απόλυτα γνωστή, αν και οι περισσότεροι την ταυτίζουν με την περιοχή που εκτείνεται αριστερά και δεξιά του όρους Όρθρυς (στην περιοχή αυτή ανήκει και η περιοχή του Μαυρίλου). Την άποψη αυτή έρχεται να στηρίξει η ύπαρξη του τείχους που βρέθηκε εκεί, Κυκλώπεια τειχοποιία ή αλλιώς Πελασγική τειχοποιία, και η οποία περιέφρασσε την αρχαία πόλη, ίχνη της οποίας βρέθηκαν σ’ αυτή την περιοχή.
Μια άλλη άποψη για τη θέση της Φθίας παρουσίασε και ο Γιάννης Κορδάτος στο έργο του «Μεγάλη ιστορία της Ελλάδας», όπου τοποθετεί τη Φθία στη νότια Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στη Λακωνία ή στη Μεσσηνία αλλά οι ιστορικοί θεωρούν ότι ο Κορδάτος παρασυρόμενος από τη μυθολογία που αναφέρει ότι τον Αχιλλέα, η μητέρα του τον “βούτηξε” στις πηγές της Στυγός (σε αντίθεση με τον Όμηρο που αναφέρει για τις πηγές του Σπερχειού), η οποία περιοχή βρίσκεται σήμερα στη βόρεια Πελοπόννησο, στην ανατολική πλαγιά του Χελμού.
Σ’ έναν από τους δυο αυτούς τάφους, βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν αντικείμενα που είχαν σχέση με τον Αχιλλέα και τα οποία θα παρουσιαστούν, όπως αναφέραμε στις 24 Απριλίου σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Α. Φθιώτιδας στο Κάστρο της Λαμίας.
Ο άλλος τάφος (δεξιά) που φαίνεται στη φωτογραφία, οι αρχαιολόγοι δεν έχουν μπορέσει, μέχρι στιγμής να βρουν σε ποιον ανήκει.

Πηγή: volcanotimes.com
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών


ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργωνΤην Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013». Η συνολική του δαπάνη ανέρχεται σε 54.000.000 ευρώ. Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται έντεκα (11) Περιφέρειες της χώρας (δηλαδή το σύνολο εκτός Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας).

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔwww.oaed.gr και συγκεκριμένα στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι η έκδοση κωδικού πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, τον οποίο οι επιχειρήσεις παραλαμβάνουν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:


  • Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους
  • Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης
  • Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας
  • Είναι ηλικίας 30 έως 66 ετών, έχουν δηλαδή συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και διανύουν το 31ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες.

Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα στο σύνδεσμοhttp://www.oaed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1936&lang=el οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δούν αναλυτικά τις προϋποθέσεις και λοιπούς όρους του προγράμματος.

e-forologia
Διαβάστε περισσότερα » »