Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Επιμνημόσυνη δέηση στην Κάρπαθο για τον σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη


iliakis-karpathosΕπιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στην Κάρπαθο.
Ο Σμηναγός Ηλιάκης έχασε τη ζωή του, στις 23 Μαΐου 2006, στην προσπάθειά του να αναγνωρίσει και να αναχαιτίσει τουρκικό αεροσκάφος που είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης.




Διαβάστε περισσότερα » »

Ράσμουσεν στα Σκόπια: Επιλέξτε πρώτα όνομα και μετά ένταξη στο NATO

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν έφθασε το απόγευμα  στα Σκόπια, όπου και εξέφρασε με σαφήνεια τη θέση του σχετικά με τον ένταξη της χώρας στο NATO.


Ο Ράσμουσεν συναντήθηκε με αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας, Νίκολα Πόποσκι και Ταλάτ Τζαφέρι, αντίστοιχα, και αργότερα με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και κατόπιν με τον Αλβανό ηγέτη του κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, παρουσίασε  τις πάγιες θέσεις της Οργάνωσης στους δημοσιογράφους, στους οποίους τόνισε ότι πρέπει πρώτα να επιλεγεί ένα όνομα για τη χώρα και μετά θα ακολουθήσει η πρόσκληση.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση του Βουκουρεστίου το 2008,  ανεξάρτητα από τις σημερινές συνθήκες, βρίσκεται σε ισχύ και αντικατοπτρίζει τη θέση όλων των κρατών μελών της Συμμαχίας.

Κάλεσε την ηγεσία της χώρας να προβεί σε τολμηρές πρωτοβουλίες και να δείξει αποφασιστικότητα.

Ο πρωθυπουργός του νοτιοσλαβικού κράτους, Νίκολα Γκρούεφσκι ανέφερε ότι τα Σκόπια συνεχίζουν επιμελώς να πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξη και κάτι ότι είναι δυνατόν για το πρόβλημα του ονόματος.

«Θα κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα που εμποδίζει την ένταξη μας στο
NATO. Ελπίζουμε ότι η άλλη πλευρά θα καταβάλει προσπάθειες. Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής, θα είμαστε ευτυχείς και θα κάνουμε  το καλύτερο και ελπίζουμε ότι μέχρι τότε κάτι να συμβεί, αλλά αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αλλά και από την ετοιμότητα και την προθυμία της  Ελλάδας στην εξεύρεση λύσης», είπε ο Γκρούεφσκι.

Ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων- DUI, Αλί Αχμέτι, στις δηλώσεις του εξέφρασε τη θέση ότι ήθελε μεγαλύτερη δέσμευση από τη Συμμαχία και τη διεθνή κοινότητα για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος, ώστε το κράτος να λάβει πρόσκληση για ένταξη.

Πρόσθεσε ότι περιμένει από τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει, γιατί αυτή η κοινότητα έχει  επενδύσει πολλά στη δημιουργία των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα, αλλά και για την ειρήνη στην περιοχή, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »