Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

NATO: Εκλέχθηκε o νέος γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας

Η στρατιωτική συμμαχία του Βορείου Ατλαντικού έχει από σήμερα επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Jens Stoltenberg, διαδεχόμενος τον Anders Fogh Rasmussen.

Η απόφαση ελήφθη από τους αντιπροσώπους των 28 χωρών του NATO, την Παρασκευή, σύμφωνα με τη νορβηγική ραδιοτηλεόραση (NRK).

Το πρώτο δημοσίευμα για το διορισμό αυτόν εμφανίστηκε στις σελίδες της ισπανικής εφημερίδας La Vanguardia, όπου ανέφερε ότι η εκλογική διαδικασία επιταχύνθηκε λόγω της κρίσης στις σχέσεις μεταξύ  Ρωσίας και Ουκρανίας. Το ζήτημα θεωρήθηκε επείγον και δεν έπρεπε να αναβληθεί ο διορισμός.

Προηγουμένως, η σημερινή πρωθυπουργός της Νορβηγία, Erna Solberg  χρησιμοποίησε το ουκρανο-ρωσικό επιχείρημα για να επιταχύνει το διορισμό του νέου επικεφαλής στο NATO.

«Είναι σημαντικό για το NATO, την ΕΕ και τη Δύση γενικότερα, να αποσαφηνίσουν την πολιτική της ασφάλειας των δυτικών μελών της συμμαχίας, όσον αφορά την παρούσα κατάσταση», δήλωσε η Solberg  , την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή της στο εθνικό δίκτυο NRK.

Μέχρι στιγμής, ούτε ο Stoltenberg, ούτε οι εκπρόσωποι του νορβηγικού Εργατικού Κόματος (Arbeiderpartiet), του οποίου είναι επικεφαλής δεν σχολίασαν την πληροφορία αυτή. Τη θέση του Jens Stoltenberg, στο εργατικό κόμμα, ενδέχεται να αναλάβει ο Jonas Gahr Store.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΠΑΛΗΣ


Η  Πόλη της Πτολεμαΐδας θα φιλοξενήσει το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Εορδαίας «Γεώργιος  Χαλκίδης » το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης Παίδων-Κορασίδων, που συνδιοργανώνουν η Εθνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης και η ΔΕΗ  Α.Ε. υπό  την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας .
 Στη μεγάλη αυτή Αθλητική διοργάνωση αναφέρθηκαν  οι εκπρόσωποί της στα πλαίσια  συνέντευξης  τύπου, που παραχώρησαν στα Μ.Μ.Ε. 
          Παίρνοντας πρώτος το λόγο  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης και Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Θάνος  ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές  , τονίζοντας ότι « πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα με τη συμμετοχή  200 Αθλητών και πλέον , που θα διεξαχθεί στις άρτια οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Εορδαίας ». Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Εορδαίας για τη θερμή φιλοξενία και την ενεργή συμμετοχή της στην όλη διοργάνωση.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ο Πρόεδρος του Περιφερειακού  Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος , εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Φ.Π. για τις δραστηριότητές του ευχόμενος καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες Αθλητές .
«Ένα  ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός θα λάβει χώρα στο Δήμο  μας, μετά από την καλή συνεργασία πολλών φορέων και προσώπων , που θα δώσει άλλη διάσταση στην περιοχή μας » επεσήμανε η Δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, τονίζοντας ότι οι διοργανώσεις αυτής της εμβέλειας έχουν πολύ μεγάλη σημασία, καθώς δίνεται η ευκαιρία στη νεολαία να παρακολουθήσει το πανάρχαιο αυτό άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης, ώστε όσοι  επιθυμούν να το ακολουθήσουν.  
Από την πλευρά του ο Διευθυντής της ΔΕΗ Α.Ε. Κ. Στεριώτης, αναφερόμενος στη συνεργασία αυτή, υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον με την διοργάνωση νέων αθλητικών δραστηριοτήτων, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Φ.Π. Κωνσταντίνο Θάνο για την πρωτοβουλία του να πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα και στο ενεργειακό κέντρο της χώρας μια τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Επι πλέον ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τη Δήμαρχο Εορδαίας για την άριστη συνεργασία τους.     
Να σημειωθεί ότι η τελετή έναρξης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ¨Ολυμπιακής Πάλης Παίδων  - Κορασίδων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 5μμ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Εορδαίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΑΣ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ του Αντώνη Γρυπαίου



 Ανάλυση:

Οι δύο χώρες είμαστε – εν αγνοία μας- θύματα κοινού εχθρού.
Ο εχθρός λέγεται Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.) με
αιμοδιψείς για παγκόσμιο εξουσία, υπέργηρους Σιωνιστές ηγέτες.
Και οι δύο χώρες πέσαμε στη Σιωνιστική ΑμερικανοΕυρωπαϊκή παγίδα.
Η Ελλάδα από παλιά, και η Ουκρανία πρόσφατα.
Η Ουκρανία εζήλωσεν το πλούτο του θείου ROTHSCHILD, και νόμισε ότι μπαίνοντας στην Σιωνιστική Ε.Ε. θα ζήσουν πλούσια, και θα τρώνε με χρυσά κουτάλια, όπως τρώνε οι ψυχασθενείς ηγέτες της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Οι φουκαράδες οι Ουκρανοί άπειροι όντες από το Σιωνιστικό «παράδεισο» της Δύσης, νόμισαν ότι θα ευημερούσαν, και θα ρεύσει άφθονο το χρήμα των Σιωνιστών της Δύσης μέσα στην Ουκρανία.
Πίστεψαν οι αφελείς στο Αμερικανικό όνειρο. (American Dream).
Όμως η μαφία της Ν.Τ.Π. τους ήθελε ΜΟΝΟ για τη Γεωπολιτική &
Γεωστρατηγική τους θέση, και έτσι τους παραπλάνησε.
Τους ήθελε για τους αγωγούς ενέργειας που διασχίζουν την Ουκρανία,
για να βάλλουν στο χέρι τη Ρωσία, ώστε έχοντας τη Ρωσία υπό έλεγχο, να κυριαρχήσουν στο πλανήτη.
Οι Σιωνιστές Αμερικανοί, στην Ουκρανία βρήκανε πιόνια & μαριονέτες
τους Σιωνιστο-Χάζαρους,  Τουρτσίνοφ & Αρσένη Yatsenuk με τη παρέα τους, και με μισθοφόρους της BlackWater έκαναν το πραξικόπημα. Στην Ελλάδα βρήκανε τους παραδοσιακά Σιωνιστές Ααρών Αβούρι, Jeffrey, ΜπενακοΤούρκογλου και τη παρέα τους, Ιερώνυμους και άλλα ενεργούμενα όντα, του Σιωνιστικού στερεώματος.
Γιαυτό λέμε βίοι παράλληλοι!!
Την Ελλάδα έχωσαν από παλιά, μέσα στη φωλιά του λύκου που λέγεται Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ, με Αμερικανο-Γερμανική Σιωνιστική Κυριαρχία, και για την Ουκρανία σχεδιάζουν τα ίδια, με Γερμανούς Τοπάρχες.
Την Ελλάδα κατέστησαν αποικία των ηγετών της Σιων. Ν.Τ.Π. και άρπαξαν όλο το πλούτο της, και την Ουκρανία σχεδιάζουν να τη κάνουν προτεκτοράτο και στρατιωτικό ορμητήριο κατά της Ρωσίας.
Αυτά βλέπουν οι Ρώσοι, και υγιώς σκεπτόμενοι αντιδρούν.
Την Ελλάδα αν και «σύμμαχοι» & «εταίροι», την χρεοκόπησαν, και μας έβαλαν στο ΔΝΤ, με τα γνωστά αποτελέσματα, και την Ουκρανία
σχεδιάζουν οσονούπω να τη βάλλουν στο ΔΝΤ & Ε.Ε. με σκοπό να τη καταστρέψουν. Η Ε.Ε.-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ, είναι εργαλεία της Ν.Τ.Π.
για υποδούλωση των λαών, αν και οι λαοί των ΗΠΑ ήδη υποφέρουν, και είναι σκλαβωμένοι στη Ν.Τ.Π. , και δεν το καταλαβαίνουν.
Το ΔΝΤ ισοπεδώνει την Ουκρανία, όπως ισοπέδωσε την Ελλάδα.
Στην Ουκρανία η κυβέρνηση κατέκτησε την εξουσία με πραξικόπημα των δυτικών Σιωνιστικών δυνάμεων, στην δε Ελλάδα η κυβέρνηση εξελέγη μεν, με δημοκρατικές διαδικασίες, πλην όμως με παραπλάνηση των ψηφοφόρων με πολλά ψέματα, και «κωλοτούμπες».
Γιαυτό λέμε βίοι παράλληλοι…….
Στην Ελλάδα η αξιωματική αντιπολίτευση είναι «τάλε-κουάλε» λέει ο Λαός, με τη Κυβέρνηση Σαμαρά-Τούρκογλου, βλέπε δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δραγασάκη, Σταθάκη, Μηλιός, Τσακαλώτος, όπως μεταδόθηκαν στη πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή στο REAL FM  του Γ.Τράγκα της 27/03/14
Επομένως δεν υπάρχει ελπίδα και έλεος για την Ελλάδα.
Η.Π.Α. & Γερμανία είναι απλά εκτελεστικά όργανα των ηγετών Ν.Τ.Π.
που διαφεντεύουν, κυβερνούν, και εκμεταλλεύονται την Ελλάδα.
Οι Ουκρανοί σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους, σε τι λούμπα έπεσαν. Έπεσαν στη λούμπα της Σιωνιστικής μαφίας της Ν.Τ.Π.!!!
Στην Ελλάδα έρχεται η πλήρης καταστροφή της πατρίδας & θρησκείας,
με τις ευλογίες του Ιερώνυμου, το ίδιο έρχεται και για την Ουκρανία.
Ήδη οι Αμερικανοί της Ν.Τ.Π. ζητούν επιτακτικά το όνομα της Μακεδονίας μας να δοθεί στα Σκόπια, δεν τους αρέσει το FYROM.
Οι Σιωνιστές Αμερικάνοι εγκαθιστούν βάσεις για πυραυλική επίθεση, και αντι-πυραυλική άμυνα, κατά της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας, την δε Ελλάδα-λόγω ΝΑΤΟ-, την έχουν ήδη κάνει ολόκληρη μια Αμερικανική στρατιωτική βάση, και από πάνω μας απειλεί η SARAH  PALIN , με πυρηνικό ολοκαύτωμα, αν γίνουμε φίλοι της Ρωσίας!!!
Τη Ρωσία απειλεί η Τιμοσένκο, και την Ελλάδα η SARAH PALIN.
Μια Σιωνιστική φάρα είναι SARAH PALIN & Τιμοσένκο.
Δύστυχες Ελλάδα & Ουκρανία να ξέρατε σε τι χέρια έχετε πέσει!!!
Ήδη η Ουκρανία έχασε εδάφη. Έχασε τη Κριμαία, και ενδέχεται να χάσει  την Ανατολική Ουκρανία.
Στην Ελλάδα είναι γνωστή η κατάσταση, και το μέλλον αβέβαιο.
Γιατί ένα μήνα τώρα μας παιδεύουν στα δελτία ειδήσεων με τη πτήση 370 του Boeing 777;;; Για να καλύψουν τα γεγονότα της Ουκρανίας, και ότι αυτό συνεπάγεται………….
Σε μια μαύρη περίοδο της ιστορίας της έχει εισέλθει η Ουκρανία, με μια
ψυχολογικά άρρωστη ηγεσία, Σιωνιστική χαζαρική συμμορία, που έχει αναλάβει τις τύχες της χώρας, πέρα από τη διεφθαρμένη Τιμοσένκο.
Στην Ελλάδα έχουμε τους Σιωνιστές πιόνια πολιτικούς του λεγόμενου,
«Συνταγματικού Δημοκρατικού Τόξου», ενώ είναι ορντινάντσες των τρελών ηγετών της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. από τους οποίους –σύμφωνα με τα ΜΜΕ- χρηματοδοτούνται, για να κρατάνε την Ελλάδα σκλαβωμένη
στη Σιωνιστική Ν.Τ.Π. του προέδρου ROTHSCHILD.
Η Ουκρανία ήταν αδελφή της Ρωσίας, και τώρα έγινε Σιωνιστική!!!
Τους νέους πραξικοπηματίες ηγέτες της Ουκρανίας, η Σιωνιστική δυτική προπαγάνδα τους παρουσιάζει σαν Ναζί, για να
κρύψουν από τη διεθνή κοινή γνώμη ότι είναι Χάζαροι Σιωνιστές.
Στην Ανατολική Ουκρανία με πρωτεύουσα το Χάρκοβο, ο πληθυσμός είναι Ρωσόφωνοι, και δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν τη νεοναζιστική-Σιωνιστική Κυβέρνηση του Κιέβου, και ειδοποιούν το καθεστώς της Ν.Τ.Π. του Κιέβου, ότι «Σας περιμένουν 70.000 ξιφολόγχες», σε περίπτωση που οι Χάζαροι του Κιέβου, αποπειραθούν
να πλήξουν το Ρωσόφωνο πληθυσμό της Ανατολικής Ουκρανίας.
Η νέα Σιωνιστική κυβέρνηση του Κιέβου ανεφώνισε σαν την Ελλάδα,
«Ανήκομεν και εμείς στη Σιωνιστική Δύση», και οι Έλληνες απαντούν
«Θα καλοπεράσετε σαν κι’ εμάς». Το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ επιθυμεί παγκόσμιο πόλεμο, και οι δήθεν «Ναζιστές» του Κιέβου είναι ο
«Δούρειος ίππος» της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. & Παγκοσμιοποίησης.
Όποιος πολιτικός ηγέτης προσπαθεί η χώρα του να αποστασιοποιηθεί
από τη Σιωνιστική Ν.Τ.Π. έχει το τέλος του Σαντάμ & Καντάφι……. 
Μερικοί αναγνώστες ίσως προβληματιστούν γιατί αποκαλώ Σιωνιστές-ΝΑΖΙ τους πραξικοπηματίες του Κιέβου. Υπενθυμίζω ότι και η Γερμανία του Χίτλερ ΝΑΖΙ ήταν, όμως έκανε το πόλεμο για την επικράτηση της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.).
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η Ρωσία προτίθεται να δώσει στη Κριμαία, το
Αρχαίο Ελληνικό όνομα «Ταυρίδα» το οποίον είχε πριν.
Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να σπεύσουν στην Υπερδνειστερία, όπου ο πληθυσμός είναι Ρωσόφωνοι. Η Υπερδνειστερία είναι μια λωρίδα Γης, που παρεμβάλλεται μεταξύ Ουκρανίας & Μολδαβίας, έχει δε το Δνείστερο ποταμό σαν σύνορα με την Ουκρανία.
Η Υπερδνειστερία έχει επισήμως ζητήσει ένωση με τη Ρωσία, και θα ακολουθηθεί και εκεί η δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος,
όπως έγινε στη Κριμαία-Ταυρίδα.
Η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. θέλει την Ελληνική Θράκη «ανεξάρτητη», για να εγκλωβίσει τη Ρωσία μέσα στη Μαύρη Θάλασσα. Η Ρωσία θα αντιδράσει στα σχέδια αυτά των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
Στην Ελλάδα ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία «Μπιρ-παρά», και την αγοράζουν πράκτορες των Σιωνιστών Αυτοκρατόρων της Ν.Τ.Π.
Στην Ελλάδα απειλείται η εδαφική ακεραιότητα από τους Σιωνιστές
Παντοκράτορες, σύμφωνα με το σχέδιο «Φαιδώρα» των δυτικών «φίλων», «συμμάχων», & «εταίρων», και οι υποτελείς πολιτικοί κάνουν «τη Πάπια». Τώρα ψηφίζουν το 3ο μνημόνιο σαν πολυνομοσχέδιο.
«Άμα έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς», λέει ο Λαός. Κάθε μέρα έχουμε ροή εξελίξεων και γεγονότων.
Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, μεγάλες δυνάμεις συγκεντρώνει η Ρωσία στα σύνορα με την Ουκρανία, για να προστατέψει τους Ρώσους
κατοίκους της Ουκρανίας. Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται και η ΛευκοΡωσία, στο πλευρό της Μητέρας Ρωσίας.
Επειδή η Ουκρανία είναι αδύναμη στρατιωτικά, το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ
στέλνει μισθοφόρους της BlackWater πολεμιστές από τη Δύση, κάτω από τη σημαία του Ουκρανικού Στρατού, με Ουκρανικές στολές.
Είναι προφανές ότι πρόκειται για τους μισθοφόρους της BlackWater
που τους χρησιμοποιεί η Ν.Τ.Π. σε περιοχές όπου θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικές, κοινωνικές, & πολεμικές αναταραχές.
Η Ρωσία θέλει να εντάξει μόνον φιλικούς Ρωσόφωνους πληθυσμούς, μέσω δημοκρατικών διαδικασιών.
Η κατάσταση προβλέπεται δύσκολη για τους δυτικούς Ουκρανούς χαζαρικής καταγωγής, οι οποίοι είναι φιλο-Γερμανοί, και βρήκαν μέσα στην Σιωνιστική Ε.Ε. «το παράδεισο». Γιαυτό σήμερα επισκέφθηκε τη περιοχή αυτή ο Γερμανός ΥΠ.ΕΞ. «Σοσιαλιστής» Στάϊν-Μάγιερ.
Η Ρωσία δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει τη κυβέρνηση του Κιέβου,
που ήρθε στην εξουσία παράνομα, κάτω από τα παραπλανητικά συνθήματα του φασισμού, ενώ πρόκειται για Σιωνιστές.
Η περιοχή της Ουκρανίας σήμερα είναι πολύ επικίνδυνη διότι συνεχώς αναπτύσσονται ένοπλες ομάδες συμφερόντων της Ν.Τ.Π.
Τα διεθνή ΜΜΕ λένε, αρχή εξελίξεων έχουμε στη Ν.Α. Ουκρανία, όπου οι Ρωσικοί πληθυσμοί δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν τη νεοναζιστική Σιωνιστική φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου, και οι πρώτες ένοπλες ομάδες αυτοάμυνας των Ρωσόφωνων πληθυσμών είναι πλέον πραγματικότητα. Οι Ρώσοι της Ανατολικής Ουκρανίας που κατοικούν εκεί από χρόνια πολλά, είναι αποφασισμένοι να ενωθούν με τη μητέρα πατρίδα, τη Ρωσία. Αυτό το έκαναν οι νεοΝαζί Σιωνιστές του Κιέβου. Διέλυσαν μια ήσυχη χώρα, κατεντολή της Σιων. Δύσης,
που ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στη Ρωσία.
Να δείς που τώρα θα αρπάξουν οι Κοσμοκράτορες τα πετρέλαια & φυσικά αέρια τα δικά μας, ήρθε ο καιρός, για να μη εξαρτώνται ενεργειακά από τη Ρωσία. Στην Ελλάδα οι μισθοί-συντάξεις έπεσαν στα
300 ευρώ, και στην Ουκρανία στα 100 ευρώ.
Βίοι και πορείες των δύο χωρών παράλληλοι.
Βλέπετε ο θείος Rothschild πρόεδρος της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. θέλει τα έσοδα των δύο χωρών δικά του σε χρυσάφι. Είναι ο σύγχρονος Βασιλιάς Μίδας. Το πρωτογενές πλεόνασμα του Σαμαρά, πηγαίνει όλο  σε χρυσάφι στις τράπεζες-τσέπες του Rothschild.
Το πρωτογενές πλεόνασμα του Σαμαρά προέρχεται από φόρους και χαράτσια του λαού, και τα στέλνει όλα σε χρυσό στο θείο για εύνοια!!
Εν τω μεταξύ οι κινήσεις Μάτ που κάνει ο πρόεδρος Πούτιν, ξεσκεπάζουν τα παιχνίδια της Ν.Τ.Π. στη Γεωπολιτική.
Και οι δύο χώρες είμαστε πιόνια και μαριονέτες των Κοσμοκρατόρων,
η Ουκρανία με Αρσένη Yatsenuk, και η Ελλάδα με Σαμαρά & παρέα.
Οι πραξικοπηματίες της Ουκρανίας είχαν διατάξει τις δυνάμεις του Ναυτικού να αντισταθούν στους Ρώσους. Ευτυχώς το Ναυτικό δεν υπάκουσε και έτσι απεφεύχθη το μακελειό. Μακάρι και οι Έλληνες Αρχηγοί των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, να μην υπάκουαν στις εντολές των εφιαλτών πολιτικών, υποτελών & υπηρετών της ΝΤΠ.
Τώρα μαθαίνουμε ότι οι Τουρκικές δυνάμεις χτυπούν τη Συρία στα σύνορα. Αυτό είναι εντολή της Ν.Τ.Π. για να ανοίξουν πολλά μέτωπα στη Ρωσία. Η Μέρκελ εκβιάζει την Ουκρανία όπως εκβιάζει την Ελλάδα. Τις δύο χώρες τις βάλλανε στο χέρι, και άρχισε η εκμετάλλευση. Βίοι παράλληλοι των δύο κατεχομένων χωρών.
Η Μέρκελ διατάζει τους Ουκρανούς πραξικοπηματίες να συμφωνήσουν με τους όρους του ΔΝΤ, για να τους βοηθήσει η Σιωνιστική Ε.Ε.
Τα ίδια κάνει στην Ελλάδα. Έτσι ασκούν εκβιασμό για Μνημόνια.
Στην Ουκρανία η Σιων. Ε.Ε. είναι έτοιμη να στείλει τοπάρχες, όπως έστειλε στην Ελλάδα τους Γερμανούς επόπτες και επάρχους Ράϊχενμπαχ
Φούχτελο, κ.λ.π. Στην Ουκρανία θα στείλουν υπαλληλάκια της μεγάλης Τρόϊκα, όπως έστειλαν εδώ τον Τόμσεν με τη παρέα του.
Στην Ουκρανία είναι έτοιμοι να εισβάλλουν όλοι οι Σιωνιστικοί διεθνείς οργανισμοί με ΜΚΟ και όλο αυτό το κακό συναπάντημα, που γνωρίσαμε στην Ελλάδα. Στην Ουκρανία είναι έτοιμο να εισβάλλει το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, όπως εισέβαλλε στην Ελλάδα με μισθοφόρους της
BlackWater που στρατοπέδευσαν στο Τύρναβο.
Η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. για στρατό κατοχής χρησιμοποιεί την BlackWater, και για οικονομική κατοχή στις Τράπεζες τη BlackRock.
Αυτές οι δύο εταιρείες έχουν εισβάλλει και στις δύο υπό κατοχήν χώρες. Στην Ελλάδα οι άνθρωποι δολοφονούνται με τα μέτρα λιτότητας. Τα δάνεια της μεγάλης Τρόϊκα-ΔΝΤ δεν σταματούν την εξαθλίωση, τη χειροτερεύουν. Τα ίδια θα πάθει η Ουκρανία, η οποία έπεσε στο λάκκο των λεόντων, σαν την Ελλάδα του ΓΑΠ-Σαμαρά.
Τώρα θα μάθουν οι Ουκρανοί τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποικία της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.-Rothschild.
Είχαμε προειδοποιήσει την Ουκρανία, να δει τα χάλια της Ελλάδος, χώρας κράτος-μέλος της Ε.Ε., αλλά τα σχέδια των Χάζαρων ήταν άλλα.
Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας ο επονομαζόμενος Τουρτσίνοφ, δηλαδή ο δικός μας Παπούλιας, και ο νέος Πρωθυπουργός Αρσένη Yatsenuk, δηλαδή ο δικός μας Σαμαράς-Τούρκογλου, είναι όλοι τους ορντινάντσες του Rothschild, της Ν.Τ.Π. & Παγκοσμιοποίησης.
Η οικονομική καταστροφή της Ελλάδος ομοιάζει με τη Μικρασιατική καταστροφή. Οι εφιάλτες πολιτικοί έκλεισαν όλες τις Βιομηχανίες της Ελλάδος, για να δουλεύουν οι Βιομηχανίες της Γερμανίας.
Μέχρι το γάλα, γιαούρτι, και φάρμακα δεν θα επιτρέπεται να παράγουμε εδώ. Θα τα εισάγουμε όλα από τις Σιωνιστικές Γερμανία-Ολλανδία, και ΗΠΑ.
Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, βρήκε από τη Χούντα χρέος στο 25% του ΑΕΠ μόνο, και το τριπλασίασε μέσα σε 4 χρόνια.
Το χρέος πολλαπλασιάστηκε επί Σιωνιστή Ααρών Αβουρί, για να φθάσει σήμερα στο 180% του ΑΕΠ, που δεν ελέγχεται πια.
Έτσι χρεοκοπήσαμε.
Τα ίδια θα πάθει η Ουκρανία, η οποία ήδη έκανε τη καλή αρχή, έστειλε
όλα τα αποθέματα χρυσού της χώρας βάρους 40 τόνων, δώρο στο θείο
ROTHSCHILD, στα θησαυροφυλάκια της FED στις Σιωνιστικές ΗΠΑ.
Στην Ελλάδα οι προδότες πολιτικοί είχαν εντολή από τη Ν.Τ.Π. να χρεοκοπήσουν τη χώρα, και σκόρπαγαν τα χρήματα-δανεικά σε ΜΚΟ,
άλλες οργανώσεις και σκάνδαλα, και ο λαός τους ζητωκραύγαζε ως κύμβαλα αλλαλάζοντα. Δεν ζητάει ο λαός δανεικά, αλλά οι προδότες πολιτικοί για να βουλιάξουν περισσότερο τη χώρα. Είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν χωρίς δανεικά. Σαν ένα νοικοκύρη που δανείζεται!!!
Στο τέλος θα καταλήξει να κρέμεται από ένα δένδρο! Έτσι και οι πολιτικοί. Αυτό το κάνουν για να πάρει η Σιωνιστική ηγεσία της Ν.Τ.Π. όλα τα πετρέλαια, και χρυσό της χώρας, για να ξεχρεώσουμε.
Όμως θα μας κρατάνε για πάντα χρεοκοπημένους, για να μας αρμέγουν.
Οι δειλοί φρενοβλαβείς ηγέτες της Ν.Τ.Π. , αφού «τη πατίσανε» στην Ουκρανία, (κέρδισαν μόνο τη δυτική Ουκρανία), εστράφησαν πάλι πίσω εναντίον της Συρίας, έβαλαν τα άλλα πιόνια & μαριονέτες, τους Τούρκους, να χτυπήσουν, για αντιπερισπασμό.
Η επιπόλαιη και αφελής Τζούλια Τιμοσένκο απειλεί να εξαφανίσει τους Ρώσους με πυρηνικό πόλεμο, λες και οι Αμερικανοί είναι βλάκες, αφού και αυτοί θα πάθουν τα ίδια. Η Τιμοσένκο-όπως λένε τα διεθνή ΜΜΕ- είναι γνωστή ανά την υφήλιο ως βασίλισσα της κοκαϊνης με την οποίαν πότιζε τους Ουκρανούς.
Όπως λένε τα ΜΜΕ, μεγάλες διαδηλώσεις του λαού, έχουμε και στον μεγάλο εμπορικό λιμένα Οδησσό, (Ελληνικό όνομα), όπου οι κάτοικοι
ζητούν την ένωση με τη Ρωσία. Ξυπνάει η Ρωσία και στην Ελληνόψυχη
Οδησσό, όπου οι κάτοικοι ζητούν προσάρτηση με τη Ρωσία.
Εν τω μεταξύ Ρωσικά πολεμικά πλοία πλέουν πάση δυνάμει προς την Ανατ. Μεσόγειο για να προστατέψουν τη Συρία από τα νύχια του θείου.
Η Αργεντινή συμπάσχουσα σε χρεοκοπία με την Ελλάδα, λόγω θείου
Rothschild, προέβη σε τεράστια στρατηγική κίνηση-συμφωνία με τη Ρωσία, σύμφωνα με την οποίαν η Ρωσία θα κατασκευάσει Ρωσικές βάσεις στην Αργεντινή. Δεν κάθονται σαν Μ……. όπως οι δικοί μας!
Η πρόεδρος της Αργεντινής επισκέφθηκε πρόσφατα το πρόεδρο Πούτιν
στη Μόσχα. Η Κίνα ίσταται στο πλευρό της Ρωσίας, διότι γνωρίζει ότι χωρίς τη Ρωσία, «θα τη φάνε» οι Σιωνιστές της Ν.Τ.Π. των θείων……
Αυτά ας τα δούνε οι δικοί μας υποτελείς πολιτικοί, που βάζουν πάνω από την Ελλάδα το Παντοκράτορα  θείο Rothschild με τη παρέα του!!
Στην Ελλάδα οι εφιάλτες πολιτικοί έκοψαν από τη παρέλαση της 25ης
Μαρτίου τους «S-300» με παρέμβαση της εδώ πρεσβείας του θείου.
Ο πρόεδρος ΟΒΑΜΑ κρατάει συγκρατημένη πολιτική αφού γνωρίζει ότι έχει «λερωμένη τη φωλιά του» στο θέμα της Ουκρανίας.
Ο πρόεδρος ΟΒΑΜΑ πιέζεται ασφυκτικά από την ηγεσία της Ν.Τ.Π.
να προχωρήσει δυναμικά. Όμως ο πρόεδρος ΟΒΑΜΑ, σώφρων ποιών,
περιορίζεται σε λεκτικές ενέργειες, και υποτυπώδη οικονομικά αντίποινα κατά της Ρωσίας. Έβγαλαν τη Ρωσία από τους G8, και έμειναν G7. Ο Πρόεδρος ΟΒΑΜΑ  σκέφτεται το πυρηνικό ολοκαύτωμα του Αμερικανικού Λαού, σε περίπτωση γενικευμένου πολέμου, το οποίο οι πολιτικοί & στρατοκράτες της Ουάσιγκτον, και οι Σιωνιστές ηγέτες της Ν.Τ.Π. δεν λογαριάζουν. Είναι αυτό που επιθυμούν, να καταστραφεί ο κόσμος σύμφωνα με τα Πρωτόκολλα…..
Δεν βλέπετε ότι δεν κάθονται ήσυχα και ειρηνικά;;;
Έχουν τα σχέδιά τους!!!

                                                            ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                                            Διεθνολόγος
                                                            E-mail: ant.grypaios@gmail.com




        
      
        
          

     

  



   




        
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ρωσία αναπτύσσει δικό της σύστημα πιστωτικών καρτών

Καταργεί “Visa” και “MasterCard”

Μάρτιος 28, 2014.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε, χθες, ότι η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα εθνικό σύστημα πιστωτικών καρτών λαμβάνοντας υπόψη τα παραδείγματα της Ιαπωνίας και της Κίνας.


Ο Πούτιν προέβη στην ανακοίνωση αυτή κατά τη συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, μετά την απόφαση των οικονομικών φορέων της “Visa” και “MasterCard”- την περασμένη εβδομάδα- να διακόψει τις σχέσεις τους με την ρωσική τράπεζα «Ρωσσία», εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι χώρες όπως η Ιαπωνία και η Κίνα έχουν δικό τους σύστημα πιστωτικών καρτών και λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία, πρόσθεσε ακόμη, ότι το ιαπωνικό σύστημα είχε συσταθεί ως εθνικό σύστημα και τώρα έχει επεκταθεί και δραστηριοποιείται  σε περισσότερες από 200 χώρες.

Ο ΟΗΕ καταδίκασε την προσάρτηση της Κριμαίας

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο κηρύσσεται άκυρη η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Το ψήφισμα ψηφίστηκε από 100 μέλη, ενώ 11 ψήφισαν κατά και 58 απείχαν. Από τα Δυτικά Βαλκάνια ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος η Κροατία, η Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και η Αλβανία, ενώ κατά ψήφισαν η Σερβία και η Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ...

ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ;Έ;

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΕΚΕΙ,ΚΑΙ ΕΧΩ ΓΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥΣ,ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.Η
ΑΜΕΡΙΚΗ 'ΕΣΒΗΣΕ' ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ 'ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ' ΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΥΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑ.ΗΔΗ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 'ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ'ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ.ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ Μ.ΡΟΥΤΕ.ΣΑΝ ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ ΓΑΤΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡΑΚΟ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ.ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΩΣ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ,ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΡΥΦΙΩΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΤΠ.

ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΜΑΣΣΟΝΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΔΑΦΟΣ.ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΓΙΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Λ@ΣΒIA ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ ΕΙΝΑΙ 'ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕΣ' ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ...

ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΔΩ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΦΟΒΕΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ.

Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣΣΟΝΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ.ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΝΟΣ ΝΕΚΡΟΥ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ ΦΥΣΙΚΑ...

ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ...ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...

ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΩ...

Αναγνώστης

Τι σημαίνει ένας Αμερικάνος πρόεδρος να τελειώνει την ομιλία του και κανένας να μην χειροκροτεί;



triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Η φορολόγηση του “μέσου” εισοδήματος στην Ελλάδα - Μελέτη για την περίοδο 1964-2013



image Παρουσίαση: Money Show 2014 – Θεσσαλονίκη
Hyatt Regency – Αίθουσα ΕΦΕΣΟΣ ΙΙ
Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 – 12:00 έως 2:00 μμ
Ποιά ήταν η εξέλιξη της φορολογικής επιβάρυνσης του “μέσου εισοδήματος” στην τελευταία 50ετία (περίοδος 1964-2013) στην Ελλάδα για τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες;
Υφίσταται υπερφορολόγηση για την κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών, σε σχέση με τους μισθωτούς και αν υφίσταται, πώς εξελίχθηκε αυτή κατά το παρακάτω χρονικό διάστημα;

Αυτά είναι δύο από τα ζητήματα που εξετάζει μελέτη του Συλλόγου “Έλληνες Φορολογούμενοι” με τίτλο “Η Φορολογία Εισοδήματος στην Ελλάδα”, η οποία αποτελεί τμήμα της ευρύτερης μελέτης με τίτλο «Το Πρόβλημα της Φορολογίας στην Ελλάδα».
Το συγκεκριμένο τμήμα της μελέτης βασίστηκε στον “μέσο ετήσιο μισθό”, όπως αυτός υπολογίζεται από τις υπηρεσίες της Eurostat. Για τον υπολογισμό του “καθαρού μέσου ετήσιου μισθού”, λήφθηκαν υπ' όψη οι δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης, όπως αυτές ίσχυαν κάθε έτος της εξεταζόμενης περιόδου. Το φορολογητέο εισόδημα και ο καταλογιζόμενος φόρος προσδιορίστηκαν με βάση την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία και τις ισχύουσες φορολογικές κλίμακες.
Υποθέσεις εργασίας:
1) Στο παράδειγμά μας, συγκρίνουμε έναν μισθωτό που, μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών, έχει ακριβώς το ίδιο (καθαρό) εισόδημα με έναν ελεύθερο επαγγελματία, από το εισόδημα του οποίου έχουν επίσης αφαιρεθεί οι ασφαλιστικές εισφορές προς το ταμείο στο οποίο ανήκει.
2) Θεωρούμε ότι ο εργαζόμενος είναι έγγαμος, με ένα παιδί και αμείβεται με το “μέσο” μισθό.
3) Θεωρούμε ότι πέραν από τις βασικές φοροελαφρύνσεις (φοροελάφρυνση ή απαλλαγή φόρου για το φορολογούμενο, τη σύζυγο και το παιδί και δαπάνες για αγορές βασικών αγαθών) δεν υπάρχουν άλλου είδους ελαφρύνσεις απ' αυτές που συχνά προβλέπει ο νόμος. Καθ' ότι όμως η υπόθεση αυτή είναι αρκετά απλουστευτική, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι, στην πραγματικότητα, σε μερικά από τα χρόνια που εξετάζουμε, η τελική φορολογική επιβάρυνση να είναι ελαφρά χαμηλότερη.
4) Λαμβάνουμε υπ' όψη μας το “τέλος επιτηδεύματος” (για την περίοδο 2011-2013) και τον θεωρούμε ως φόρο που καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με την αντίστοιχη επίπτωση στη φορολογική επιβάρυνσή τους.

Η εξέλιξη της φορολογικής επιβάρυνσης μέσα στο χρόνο: Η φορολογική επιβάρυνση του εισοδήματος εξελίχθηκε σημαντικά στα τελευταία 50 χρόνια.
- Έως και το 1975 κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα (0,1% έως 0,9% για τους μισθωτούς και 0,3% έως 2,0% για τους ελεύθερους επαγγελματίες). Αυτό είναι φυσιολογικό, αφού τα εισοδήματα της εργασίας είναι ακόμη χαμηλά, ενώ η φορολογική πολιτική του κράτους εξακολουθεί να βασίζεται κυρίως στους έμμεσους φόρους. Άλλωστε, την περίοδο εκείνη, τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος ήταν μόλις το 10% έως 13% των συνολικών εσόδων του Προϋπολογισμού. Από το 1975 ξεκινάει η φάση αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης. Στην περιόδο 1976-1980, η επιβάρυνση κυμαίνεται μεταξύ 1,5% και 5,7% για τους μισθωτούς και μεταξύ 3,0% και 10,5% για τους ελεύθερους επαγγελματίες.


Περίοδος
Καθαρό Μέσο Ετήσιο Εισόδημα
ΜΙΣΘΩΤΟΙ
ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Φόρος Μισθωτών
Φορολoγική Επιβάρυνση (%)
Φόρος Ελεύθ. Επαγγελματιών
Φορολoγική Επιβάρυνση (%)
1964-1970
49.167
236
0,5%
374
0,8%
1971-1980
155.517
4.808
3,1%
8.613
5,5%
1981-1990
943.458
75.891
8,0%
145.207
15,4%
1991-2000
3.557.577
120.466
3,4%
144.326
4,1%
2001-2010
20.081
2.084
10,4%
2.280
11,4%
2011-2013
20.620
2.875
13,9%
4.433
21,5%
Σημείωση: Η μέση φορολογική επιβάρυνση υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο του εισοδήματος
και του αναλογούντος φόρου κάθε περιόδου.
- Η φορολογική επιβάρυνση μεταβλήθηκε σημαντικά και σταθεροποιήθηκε σε πολύ υψηλότερα επίπεδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, όταν ο πληθωρισμός, η επέκταση του Κράτους και η ελλειμματικότητα των Προϋπολογισμών επέβαλλαν την αύξηση της φορολόγησης. Κατά τη δεκαετία αυτή, η φορολογική επιβάρυνση του μέσου εισοδήματος έφθασε στο 8,0% για τους μισθωτούς και σε 15,4% για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
- Παρά τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα εκείνης της περιόδου, οι φορολογικοί συντελεστές μειώθηκαν σημαντικά από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και διατηρήθηκαν χαμηλοί καθ' όλη τη διάρκειά της. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, η φορολογική επβάρυνση του μέσου εισοδήματος έφθασε στο 3,4% για τους μισθωτούς και στο 4,1% για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
- Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000 διατηρήθηκαν σε επίπεδα πάνω από το 10%, χωρίς έντονες αυξομειώσεις, ενώ δεν παρατηρήθηκε σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ της φορολογίας μισθωτών και της φορολογίας των ελευθέρων επαγγελματιών. Στην περίοδο αυτή, η φορολογική επιβάρυνση του μέσου εισοδήματος έφθασε στο 10,4% για τους μισθωτούς και στο 11,4% για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
- Η φορολογία “εκτοξεύθηκε” σε δυσθεώρητα ύψη μεταξύ των ετών 2011 και 2013, ενώ επανέρχεται η διαφοροποίηση στη φορολογική επιβάρυνση μεταξύ μισθωτών ελευθέρων επαγγελματιών (η μέση φορολογική επιβάρυνση φθάνει στο 13,9% για τους μισθωτούς και στο 21,5% για τους ελεύθερους επαγγελματίες).
Μισθωτοί – Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Εξέλιξη της διαφοράς της φορολογικής επιβάρυνσης: Με τη σχέση αυτή μετράμε το ποσοστό κατά το οποίο οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν αυξημένους φόρους σε σχέση με τους μισθωτούς, για ισόποσο εισόδημα.
Κατά το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου 1964-2013, παρατηρείται μία σημαντική διαφορά στη φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών, η οποία μερικές φορές υπερβαίνει και το 200%.
Στην περίοδο 1974-1970, ο μέσος όρος της διαφοράς βρίσκεται στο 58,5%, ενώ αυξάνεται σε 79,1% κατά την περίοδο 1971-1980. Όμως, πρακτικά, η διαφορά αυτή είναι άνευ ουσίας, αφού καθ’ όλη την περίοδο 1964 – 1977 η φορολογική επιβάρυνση στα μέσα εισοδήματα είναι ιδιαίτερα χαμηλοί (μεταξύ του 0,3% και του 3,0%) και μόλις μετά το 1977 αρχίζει να αυξάνεται. Συνεπώς, σε οικονομικούς όρους, η διαφορά μεταξύ της φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών και των ελευθέρων επαγγελματιών είναι χωρίς μεγάλη σημασία.
Στην περίοδο 1981, παράλληλα με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, αυξάνει και η διαφορά μεταξύ της φορολογικής επιβάρυνσης μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών. Η κορύφωση της διαφοράς αυτής παρατηρείται το 1984, όταν φθάνει στο 121%, ενώ ο μέσος όρος της διαφοράς για ολόκληρη τη δεκαετία βρίσκεται στο 91,3%.
Η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά, υπέρ των ελευθέρων επαγγελματιών κατά τις δύο επόμενες δεκαετίες. Στην περίοδο 1991-2000, παράλληλα με τη γενικότερη πτώση των φορολογικών συντελεστών, υποχώρησε σημαντική η σχέση της διαφοράς στη φορολόγηση σε σύγκριση με τους μισθωτούς, φθάνοντας στο 19,8% (μέσος όρος). Στη δεκαετία του 2000 η σχέση αυτή υποχώρησε ακόμη περισσότερο και, κατά μέσο όρο, έφθασε στο 9,4%.
Όμως, η κατάσταση αυτή δείχνει να ανατρέπεται από το 2011 για δύο κυρίως λόγους: την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος από το έτος 2011 και τη θέσπιση διαφορετικής φορολογικής κλίμακας για τους ελεύθερους επαγγελματίες (με την παράλληλα κατάργιση του αφορολόγητου ορίου) από το 2013 (οικονομικό έτος 2014). Οι εξελίξεις αυτές φέρνουν τη διαφορά στη φορολόγηση μεταξύ των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών στο 164%!
Πώς εξηγείται η διαφοροποίηση στη φορολογία μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών: Ο κυριότερος παράγοντας για την υψηλότερη φορολογική επιβάρυνση των ελευθέρων επαγγελματιών είναι η δυνατότητα που έχουν για φοροδιαφυγή.
Η δυνατότητα αυτή όντως υπήρχε στις παλαιότερες δεκαετίες. Σ’ αυτό ευθύνεται η κακή οργάνωση του Κράτους, οι εγγενείς αδυναμίες από την (παλαιότερη) έλλειψη μηχανογραφικών μέσεων, η έλλειψη πολιτικής βούλησης και το χαμηλό επίπεδο φορολογικής συνείδησης. Και ακριβώς λόγω της δυνατότητας αυτής, η φοροδιαφυγή πολλών κατηγοριών ελευθέρων επαγγελματιών συχνά έφθανε σε προκλητικά επίπεδα.
Σήμερα, πολλοί από τους παραπάνω παράγοντες εξακολουθούν να υφίστανται, όμως, αυτό συμβαίνει σε μειωμένο βαθμό. Κατά τις προηγούμενες δεκαετίες έχουν αλλάξει πολλά, τόσο στην οργάνωση του Κράτους, όσο και λόγω της μηχανογράφησης μέσω της οποίας πλέον είναι περισσότερο εύκολη και πλήρης η δυνατότητα παρακολούθησης της δραστηριότητας, των εισοδημάτων και της περιουσίας των φορολογουμένων. Έτσι, αν κάποιος μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξη μίας διαφορετικής μεταχείρισης μίας κατηγορίας φορολογουμένων στο παρελθόν, σήμερα αυτό δύσκολα θα μπορούσε να γίνει.
Πέραν του ότι είναι άδικο προς τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι είτε επιλέγουν να είναι ειλικρινείς, είτε δε μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα, η διαφορετική μεταχείριση των φορολουμένων συνιστά μία σαφέστατη παραβίαση των διατάξεων του Συντάγματος.
Το ελληνικό φορολογικό σύστημα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις ίδιες έξι γενικές κατηγορίες επαγγελμάτων, που θέσπισε από το 1955, όταν δηλαδή εισήχθη για πρώτη φορά η σύγχρονη έννοια της φορολογίας εισοδήματος στη χώρα μας: Εισοδηματίες, Έμπορους-βιομήχανους, Γεωργούς, Μισθωτούς, Ελεύθερους επαγγελματίες και Συνταξιούχους.
Και όμως, στα 60 χρόνια που πέρασαν από τότε, οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας έχουν αλλάξει πάρα πολλά στις δομές και στον τρόπο αμοιβής πολλών επαγγελμάτων. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά επαγγέλματα που, από φορολογικής άποψης, ανήκουν στην κατηγορία των ελευθέρων επαγγελμάτων, όμως τόσον η δομή, όσο και η ροή των εσόδων τους, ελέγχονται απόλυτα και δε μπορεί να υπάρξει απόκρυψη.
(Σημείωση: Ένα επάγγελμα που αδικείται, είναι αυτό του ασφαλιστή. Όλα τα έσοδα ενός ασφαλιστή προέρχονται από τα ασφαλιστικά του συμβόλαια –τα οποία ελέγχονται από κρατικούς φορείς- και για τα έσοδά του εκδίδονται βεβαιώσεις αποδοχών από τις ασφαλιστικές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται. Με ποιά λογική θα πρέπει ο εργαζόμενος αυτός να φορολογείται ως «ύποπτος φοροδιαφυγής»;)
Μήπως ήρθε πλέον η εποχή για να διαφοροποιηθούν οι κατηγορίες που –από το 1955- χρησιμοποιεί η Εφορία; Δε θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες γενικές κατηγορίες επαγγελμάτων οι οποίες θα αντανακλούν τις εξελίξεις στην κοινωνία και την οικονομία και οι οποίες δε θα αδικούν παράφορα;

Η πλήρης μελέτη θα δημοσιευθεί την 8η Απριλίου 2014.
Γιάννης Σιάτρας
Οικονομολόγος – Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου “Έλληνες Φορολογούμενοι”
Τηλ. 210 3242032 – www.forologoumenos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε τον σταθμό "Ελλάδα" του μετρό στη... Χιλή

Έναν πρωτότυπο φόρο τιμής αποδίδει η Χιλή στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς, από τις 7 Μαρτίου ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) στην πρωτεύουσα Σαντιάγο κοσμείται από μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Στον σταθμό, από τον οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 προσεκτικά επεξεργασμένα αντίγραφα από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν εμβληματικά για τον δυτικό πολιτισμό θέματα.
Ανάμεσά τους η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και οι τέχνες, ενώ από τα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτα αθλητών, ένα αγαλματίδιο πυγμάχου και θεατρικές μάσκες.
Το στήσιμο της έκθεσης αυτής, που αποτελεί μια από τις πρώτες προσπάθειες λειτουργίας ενός «αρχαίου μουσείου» στη Χιλή, θυμίζει έντονα την αντίστοιχη έκθεση που συναντούν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του αθηναϊκού μετρό.
Η δωρεά έγινε από το Ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία της πρεσβείας Χιλής στην Ελλάδα, της Ελληνικής Πρεσβείας στη Χιλή και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρία Μουστάκης.
athensmagazine.gr
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »