Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ: O απίστευτος Γολγοθάς ενός Θεσσαλονικού για να ιδρύσει μια επιχείρηση.

Την Κυριακή το βράδυ παρακολουθούσα τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, στην Βουλή, να μιλά για ανάπτυξη και επενδύσεις!! Δύο λέξεις, που χρησιμοποίησαν τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης, όλοι οι Πρωθυπουργοί!

Ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα τη βουλής επανέλαβε πάνω από πέντε φορές ότι η κυβέρνησή του θα φέρει επενδύσεις και ανάπτυξη!!!

Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν

Είτε ο Αντώνης έχει ξεχάσει τα οικονομικά που έμαθε στο πανεπιστήμιο

Είτε δεν τα ξέχασε και μας δουλεύει ψιλό γαζί.

Θα παρουσιάσω λοιπόν σήμερα στον Μεσσήνιο Πρωθυπουργό μας, με κάθε λεπτομέρεια, τι τράβά στην κυριολεξία σήμερα, ένας άνθρωπος προκειμένου να ιδρύσει μια πολύ μικρή επιχείρηση και μάλιστα προσωπική!

Θα υποβάλλω τον ίδιο, στο μαρτύριο που τραβά κάποιος που θέλει να επενδύσει στην Ανάπτυξη, σε μια περίοδο, που η χώρα χρειάζεται νέους επιχειρηματίες με νέες ιδέες

Η παρακάτω περιγραφή των γεγονότων, είναι απόλυτα πραγματική, συνέβη πριν δύο εβδομάδες, στην Συμπρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη, και είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πρωθυπουργό μας, τον Αντώνη, ο οποίος θα φέρει την ανάπτυξη!

Διαβάστε προσεκτικά κύριε Πρωθυπουργέ τι Γολγοθά ανεβαίνει κανείς όταν πάρει την τρελή απόφαση να επενδύσει χρήμα στις μέρες μας στην «πρωταθλήτρια της ανεργίας», στην Θεσσαλονίκη!!!

Διαβάστε προσεκτικά, όλα τα παρακάτω είναι πραγματική ιστορία και τα στοιχεία του συμπολίτη μας είναι πραγματικά μιας και μίλησε με τον Αρχισυντάκτη βάρδιας των AegeanTimes.

«Για να ιδρύσω μια πολύ μικρή επιχείρηση στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, πριν ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ μέρες, πήγα πρώτα στην Εφορία, για να θεωρήσω το μισθωτήριο. Χρειάστηκε να περιμένω 2 ώρες στην ουρά για μια απλή υπογραφή και μια σφραγίδα, διαδικασία η οποία είναι αναχρονιστική και άνευ ουσίας!

Κατόπιν, από τον πάνω όροφο της ΔΟΥ Καλαμαριάς, κατεβαίνεις στον πρώτο, όπου πρέπει να κλείσεις ραντεβού, με έναν αρμόδιο υπάλληλο της εφορίας, να έρθει να κάνει επιστασία τον χώρο!!! Τι είναι αυτό ε? Να δει μήπως και έχεις ξεκινήσει εργασίες χωρίς την άδεια του κράτους! Καλό ε? Μέχρι να έρθει να το δει, δεν κάνεις τίποτα … περιμένεις και τα νοίκια τρέχουν. Προσωπικά ήμουν τυχερός γιατί από την Δευτέρα που πήγα, μου έκλεισε ραντεβού για Τετάρτη! Ξέχασα να σας πω, ότι αν δεν πάτε προηγουμένως στον λογιστή σας να σας κάνει τα απαραίτητα έγγραφα, ραντεβού δεν έχει!!!

Το καλό είναι ότι στην ΔΟΥ Καλαμαριάς βρίσκεις κάπως εύκολα πάρκινγκ, μιας και βρίσκεται στην έξοδο του Περιφερειακού.

Την Τετάρτη λοιπόν ξαναπήγα στην ΔΟΥ Καλαμαριάς, για να πάρω με το δικό μου αμάξι τον υπάλληλο της Εφορίας και πήγαμε στο μαγαζί, το είδε απ έξω , μπήκε μέσα, είδε τα … ντουβάρια, και τον ξαναπήγα πίσω στο γραφείο του. Φυσικά άντε να βρεις να παρκάρεις μεσημεριάτικα, γιατι πρεπει να ξανανεβείς επάνω στην εφορία, να συντάξει την έκθεση ελέγχου για να μπορείς να κάνεις τα παρακάτω!

Να πας ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) κι ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

Σε μια πάροδο της οδού 25ης Μαρτίου, είναι παραχωνιασμένο το ΤΕΒΕ, όπου εκτός του ότι είναι μακριά, για να παρκάρεις εκεί είναι αδύνατον, και συνεπώς παρκάρεις 2 χιλιόμετρα μακριά και πας με τα πόδια! Στου διαόλου τη μάνα η μια υπηρεσία από την άλλη δηλαδή

Με το συμφωνητικό ανα χείρας, λοιπόν, πήγα εκεί και χρειάστηκε να περιμένω άλλες δύο ώρες σε μια ουρά να πληρώσω 110 ευρώ ως προεγγραφή (γιατί ακόμη η πραγματική εγγραφή αργεί) αλλά επειδή δεν είχαν φωτοτυπικό, έπρεπε να πάω κάπου έξω να το βγάλουν φωτοτυπίες γιατί όπως καταλάβατε, το κράτος δεν βγάζει φωτοτυπίες στα πλαίσια της … «αγαστής του συνεργασίας» με τα φωτοτυπάδικα που βρίσκονται έξω από τις υπηρεσίες!!! (ελπίζω να το πιάσατε το υπονοούμενο)!

Με τις φωτοτυπίες ξανά επάνω στα σκαλιά, και υπογραφές από την προϊσταμένη και ξανά πίσω στο αυτοκίνητο.

Η μέρα όμως τελείωσε και δεν μπορούσα να πάω στο Επιμελητήριο. Το άφησα για την επόμενη ! Και το άφησα διότι για να πας στην Αριστοτέλους όπου βρίσκεται το Επιμελητήριο, πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, για να σου βρει πάρκινγκ!!!

Ετσι, πρωι πρωι για να γλυτώσω την κίνηση, πήγα στο Επιμελητήριο που βρίσκεται στην Πλατεία Αριστοτέλους! Μάλιστα! Ε δεν υπάρχει περίπτωση να παρκάρεις οπότε βρίσκεις ένα πάρκινγκ, πληρώνεις 5 ευρώ για να μη σου πάρει ο Μπουτάρης τις πινακίδες. Εκεί περίμενα στην ουρά άλλες δύο ώρες, για την προεγγραφή. Γιατί όπως σας είπα και για το ΤΕΒΕ, η προεγγραφή είναι … απαραίτητη στο κράτος για να κάνεις πραγματική … εγγραφή! Αδιανόητα πράγματα σκεφτόμουν διαρκώς !

Εκεί πλήρωσα και κάτι … ψιλά για την προεγγραφή και με όλα τα χαρτιά, ξαναπάω στην Εφορία, στο τμήμα μητρώου, για να κάνω την εγγραφή της επιχείρησης.

Καταλάβατε?

Από την Αριστοτέλους, ξανά πίσω στην έξοδο του Περιφερειακού, δηλαδή μία ώρα δρόμος μέσα στην κίνηση, να βλαστημάς την ώρα και την στιγμή που αποφάσισες να ιδρύσεις μια επιχείρηση!!!

Δυστυχώς ήταν Πέμπτη , και «Μητρώο» –άγνωστο γιατί, τις Πέμπτες δεν δουλεύει!!!

Ετσι πήγα την επόμενη μέρα, όπου συνάντησα μια γυναίκα υπάλληλο της εφορίας από αυτές τις περιπτώσεις , που καταριέσαι όλους τους δημόσιους υπαλλήλους για χάρη της. Με ύφος εκατομμυρίων καρδιναλίων, μου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να με εγγράψει, διότι στο μισθωτήριο δεν αναγραφόταν ο αριθμός της διεύθυνσης(!!!) και με … «διέταξε» να πάω να βρω τον ιδιοκτήτη και να ξανακάνουμε την διαδικασία από την αρχή!

Μπορω να σας πω, ότι το γεγονός ότι ήταν γυναίκα, ήταν ο μοναδικός λόγος που δεν πήδηξα μέσα στο γραφείο της να την πιάσω από τον γιακά! Διότι το συμβόλαιο αυτό το είχε θεωρήσει πριν μέρες ένα συνάδελφος της στο απέναντι γραφείο !!! Το είδε επίσης και ο συνάδελφος της που έκανε την επιστασία του χώρου, αλλά όλοι ,υπογράψανε φαρδιά πλατιά από δέκα χαρτιά ο καθένας με βάση αυτό το συμβόλαιο!

Τελικά αφού με έδιωξε , αποφάσισα και πήγα μόνος μου στον υπάλληλο που το θεώρησε , όπου ανακάλυψα ότι δεν χρειαζόταν να πάω να βρω τον ιδιοκτήτη και κάναμε την αλλαγή επί τόπου , και ξαναπήγα πίσω στην εφοριακό που δεν ήθελε την ζωή της βλέποντας με ξανά, μιας και της χάλασα την διάθεση για ραχάτι!!!

Αφού η «αυτού μεγαλειώτης της», μου έκανε και άλλες νέες παρατηρήσεις, δεν κατάφερε να με ξεφορτωθεί μιας και δεν της άρεσε μια βεβαίωση του ΚΕΠ ! Τελικά με την παρέμβαση της προϊσταμένης της, ενέγραψε την επιχείρηση με το ζόρι, αλλά με όλα αυτά χάθηκε η μέρα!!!

Αφού τελείωσα με όλα αυτά, την επόμενη εργάσιμη μέρα, με όλα τα χαρτιά παραμάσχαλα, χωρίς να διαβάσω το απεργιακό δελτίο, πήγα στο ΤΕΒΕ απ όπου με έδιωξαν γιατί η κοπέλα που χρειαζόμουν απεργούσε!!! Τζάμπα δηλαδή ήμουν δυο ώρες μέσα στους δρόμους και συναγωνιζόμουν με εκατοντάδες Θεσσαλονικιούς για μια θέση πάρκινγκ στην οδό Μαρτίου!!!

Ξαναπήγα λοιπόν μετά από δυο μέρες που τελείωσε η … απεργία της κοπέλας, για να κάνω όπως καταλάβετε την κανονική εγγραφή στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ)!

Στήθηκα σε δύο ουρές, από μια ώρα σε κάθε μια, σε μια τρίτη για να πάρω πρωτόκολλο και στο τέλος, αφού ΄έκλεισα ένα ολόκληρο τρίωρο μέσα στο ΤΕΒΕ, πήρα το πολυπόθητο χαρτί της κανονικής εγγραφής υπογεγραμμένο.

Φυσικά, περπάτησα κάνα χιλιόμετρο ως το αμάξι, μιας και ξέχασα να σας πω ότι βρήκα πάρκινγκ … κοντά !!!

Και ξανά-μανά εμπρός για την οδό Αριστοτέλους στο Επιμελητήριο με όλο το πακέτο!!

Αντε πάλι να βλαστημάς γιατί δεν βρίσκεις πάρκινγκ και καταλήγεις στην παραλία , όπου με 5 ευρώ, δίνεις το αμάξι στο ένα και μοναδικό πάρκινγκ! Και περπατάς στην Αριστοτέλους όπου πρέπει να περιμένεις ξανά, καμιά ώρα στην ουρά του Επιμελητηρίου για να κάνεις την … πραγματική εγγραφή στο Επιμελητήριο!!!!

Εκει ξαναπληρώνεις πάλι!!!

Κατι ψιλά … αλλά ξαναπληρώνεις.

Με όλα αυτά τα χαρτιά, αισθάνθηκα κάπως σαν ήρωας, που τα έβαλα με ολάκερο το κράτος και τελείωσα σε μια εβδομάδα, όταν κάποιοι άλλοι χρειάζονται δύο δηλαδή και πολλές φορές δεν τελειώνουν καν!!!

Με αυτά τα χαρτιά, πάω στον λογιστή , που βρίσκεται στου διαόλου τη μάνα, και του δίνω κι αυτουνου ένα πακέτο αντιγράφων, που όλες αυτές τις μέρες, είχα καταφέρει να γεμίσω ένα ντοσιέ χαρτιά από τις υπηρεσίες που πήγα!

Εκεί συντάσσουμε ένα άλλο έντυπο, και η εταιρία έχει ιδρυθεί!

Δεν μπορείς όμως να δουλέψεις!!!

Διότι πρέπει να …. ξαναπάς στην Εφορία, δηλαδή στον Περιφερειακό, να περιμένεις στην ουρά, για να θεωρήσεις βιβλία και στοιχεία και να γνωστοποιήσεις που τηρούνται αυτά!

Αυτή είναι η διαδικασία φίλοι μου της ίδρυσης , μιας πολύ απλής επιχειρήσεως!!!

Χρειάζεσαι όλα τα παραπάνω χαρτιά, και ΤΕΣΣΕΡΑ ντεπόζιτα βενζίνης για να τρέχεις σαν τον παλαβό, από την καρδιά της Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά, για να συστήσεις μια επιχείρηση ! Και δυστυχώς, δεν έχεις τελειώσει ακόμα…

Μετά τραβάς ακριβώς τα ίδια για σου βάλουν ρεύμα! Πάγια, πληρωμές ηλεκτρολόγων για σχέδια , κι όλα τα γνωστά, με ατελείωτες ουρές στην οδό Πόντου όπου βρίσκεται η ΔΕΗ. Και δε τελειώνεις με τις ουρές …

Διότι χρειάζεσαι να πας στον ΟΤΕ, με νέες ατελείωτες ουρές για να βαλεις ένα τηλέφωνο κι ένα φαξ!


Και φυσικά, δυο μέρες στο ΙΚΑ για να τελειώσεις τα διαδικαστικά της πρόσληψης ενός και μόνο υπαλλήλου λες κι αυτό δεν μπορεί να γίνει με ένα Mail όπως σε άλλες χώρες!!!

Όλα αυτά λοιπόν χρειάζονται μέρες ολόκληρες, και άλλα δυο – τρία ντεπόζιτα βενζίνης για τα πήγαινε-έλα και τα νεύρα κρόσια !

Και που να ήταν μια επιχείρηση με εταιρική μορφή, ΟΕ ΕΕ ή ΕΠΕ ΑΕ! Εκει να δείτε τι γίνεται επιπρόσθετα απ ότι σας περιέγραψα. Εξτρα δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και έξτρα πήγαινε έλα στις εφορίες και στα γραφεία συμβολαιογράφων και δικηγόρων!

Σας ερωτώ λοιπόν, και σας ερωτώ ξεκάθαρα…

Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι ένας πολιτικός, όταν μιλά για ανάπτυξη, ειδικά την περίοδο της κρίσης» ;;;

Αυτά λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι, τραβά στην κυριολεξία, οποιοσδήποτε θελήσει σήμερα να επενδύσει στην Ελλάδα!

Εμείς από την πλευρά μας, να πούμε ότι στην Αθήνα, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από ότι μας περιγράφει ο φίλος μας από την Θεσσαλονίκη!

Γι αυτό θα κάνουμε μια πρόταση στον Πρωθυπουργό μας, που κάθε φορά που βγαίνει στην τηλεόραση, επαναλαμβάνει πάνω από δεκαπέντε φορές την λέξη ανάπτυξη!

Όπως ίσως θα … έχει ακούσει ο Πρωθυπουργός μας, εδω και 15 χρόνια έχει ανακαλυφθεί το … ίντερνετ!!!

Γιατί λοιπόν σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο δεν αναλαμβάνει κάποιος να εκμηδενίσει τον χρόνο που χρειάζεται για να ιδρυθεί μια επιχείρηση?

Και αυτό μπορεί να γίνει με τον εξής απλούστατο τρόπο:

Σε ένα δωμάτιο, που θα το ονομάσουν «Κέντρο Υποδοχής Επενδυτών», θα υπάρχουν τρία «γκισέ»!

Ένα του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) ένα της ΕΦΟΡΙΑΣ, κι ένα του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ!

Χωρίς να αλλάξει η ταμειακή διαδικασία και το δημόσιο λογιστικό, ο υπάλληλος κάθε γκισέ, θα είναι συνδεδεμένος με την υπηρεσία του, με την γνωστή ακόμη και στους «Παπούα» πλέον, τεχνολογία του ίντερνετ!

Και λέω χωρίς να αλλάξει το δημόσιο λογιστικό (γιατί έχω μια ιδέα πολύ καλύτερη, αλλά για να γίνει θα περάσουν πέντε με δέκα χρόνια! Οπότε ρίχνω αυτήν που μπορεί να γίνει ακόμη και αύριο)!

Οποιος θέλει, με την ταυτότητα του, θα πηγαίνει στο «κέντρο υποδοχής επενδυτών» και θα εγγράφεται πρώτα στο ΤΕΒΕ, μετά στο Επιμελητήριο και με τα δύο αυτά χαρτιά θα κάνει την εγγραφή στα μητρώα της εφορίας. Ούτε προεγγραφές ούτε τίποτα. Την ίδια μέρα, σε τρεις διαφορετικές ουρές στον ίδιο χώρο θα μπορεί να ιδρύει κάποιος την επιχείρησή του, μέσα σε μια εργάσιμη μέρα.

Προτείνω μάλιστα να υπάρξουν τρεις ζώνες στα γκισέ

Μια για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις όπως αυτή που ίδρυσε ο φίλος μας

Μια για εταιρικές μορφές ΟΕ και ΕΕ, ΕΠΕ κι ΑΕ

Και μια για αλλοδαπούς που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα

Τελειώνοντας από τα γραφειοκρατικά, στην είσοδο του κτηρίου, θα υπάρχουν γραφεία της ΔΕΗ , της ΥΔΡΕΥΣΗΣ και του ΟΤΕ καθώς και όσων άλλων παρόχων το επιθυμούν, για να λαμβάνεις εύκολα φως, νερό τηλέφωνο!!!

Στον ίδιο χώρο, υπηρεσία του Υγειονομικού, για όσους χρειάζονται και την υπηρεσία αυτή (καφετέριες εστιατόρια, κτλ)!

Χωρίς λοιπόν το κράτος να αλλάξει κανένα νόμο, χωρίς να κάνει καμία
απολύτως «επανάσταση» που κατά καιρούς μας υπόσχονται οι κομματάρχες, θα μπορούν τρεις υπάλληλοι από τρεις διαφορετικές υπηρεσίες, να στεγάζονται σε ένα ενιαίο χώρο, μειώνοντας κατά 90% τον χρόνο που απαιτείται για να ιδρυθεί μια νέα επιχείρηση!
Είπε κανείς τίποτε;;

Γιατί δεν έχει γίνει αυτό μέχρι σήμερα;;; Δεν το έχει σκεφτεί κανείς άλλος;;;

Οσο για το κόστος, αυτό είναι μηδαμινό, για να μη σας πω ότι θα υπάρξει και κέρδος σε εργατώρες, από την αποφόρτιση των υπηρεσιών !!!

Ο οικονομολόγος Πρωθυπουργός μας, ο Α.Σαμαράς, ξέρει καλά ότι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί ΔΕΝ το έκαναν γιατί δεν ήθελαν να το κάνουν!

Εκείνος άραγε θέλει;

Κι επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι δεν έχει καμία απολύτως σοβαρή και ανέξοδη πρόταση, για «μείωση της γραφειοκρατίας στην ίδρυση των επιχειρήσεων», γιατί δεν υιοθετεί την δική μου, αύριο κιόλας!!!!

Αλλιως γιατί τάζει ανάπτυξη ;;;

Ποιος παλαβός, ποιος θεότρελος άνθρωπος θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι θα τραβήξει τα πάθη του Ιησού, όπως περιγράφει και στην μαρτυρία του ο φίλος μας;;;

Το ξέρει καλά τόσο ο Α.Σαμαράς όσο και ο Γ.Παπανδρέου και ο Λ.Παπαδήμος που κυβέρνησαν τη χώρα στην περίοδο της κρίσης, ότι οι επενδυτές ακούν Ελλάδα και … τρέχουν!!!

Τι τον κρατά και δεν απλοποιεί με τον τρόπο που περιέγραψα τις διαδικασίες ίδρυσης μιας επιχείρησης; Οι συντεχνίες των δημοσίων υπαλλήλων μήπως;

Γιατί για να ξεκινήσει η ανάπτυξη και να έρθουν οι επενδύσεις πρέπει προηγουμένως να στρώσεις το έδαφος!

Για να σε δούμε Αντώνη…

Γιατί πολλές φορές είπες τη λέξη «ανάπτυξη» από τότε που έγινες πρωθυπουργός, αλλά ούτε ένα νόμο προς την κατεύθυνση αυτή δεν ψήφισες!!! Ξεκίνα λοιπόν από εκεί! Αλλιώς, θα κουνάς κι εσύ, όπως και οι πρηγούμενοι, το καλαματιανό μαντήλι στο τρένο της ανάπτυξης που περνά … αλλά δεν σταματά ποτέ στην χώρα μας!!!



Γιώργος Αδαλής
Διαβάστε περισσότερα » »

Φούχτελ: "Τη δουλειά που κάνουν στην Ελλάδα 3000 εργαζόμενοι στη Γερμανία απαιτούνται 1000"

Ο εντεταλμένος της γερμανίδας Καγκελαρίου επικαλέστηκε τα συμπεράσματα σχετικών ερευνών
Τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν μόνο 1000 άτομα, επισήμανε ο εντεταλμένος της γερμανίδας Καγκελαρίου, Αγκελας Μέρκελ, για την ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία και υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, ο οποίος επικαλέστηκε τα συμπεράσματα σχετικών ερευνών.
Ο κ.Φουχτελ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Παρασκευή στο συνεδριακό κέντρο "Ν.Γερμανός" της ΔΕΘ, και ανέφερε αυτό το στοιχείο για να δείξει το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα με την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ απέναντι στη διαθεσιμότητα και κινητικότητα συναδέλφων τους που προωθεί η κυβέρνηση.
«Υπάρχουν μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1000 άτομα. Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις, ιδιαίτερα στους εταίρους που χρηματοδοτούν διαδικασίες στην Ελλάδα, γιατί δεν γίνεται πιο αποτελεσματική εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού και να φανούν τρόποι πως θα μειωθεί ο αριθμός τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Φούχτελ.
"Οι μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να είναι αποτελεσματικές εάν δεν υλοποιηθούν. Για τους ανέργους θα πρέπει να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», είπε και πρόσθεσε: «Το ζητούμενο είναι η μετεκπαίδευση. Όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του να μπορεί να αναζητήσει νέους δρόμους, να προχωρήσει με νέο σκεπτικό».
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας θησαυρός που πρέπει να εκμεταλλευτούμε γιατί μέχρι τώρα το καθεστώς των ΟΤΑ και της Ευρώπης ήταν μόνο για θέματα χρηματοδοτήσεων. Τώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να παίξει άλλο ρόλο», ανέφερε ο κ.Φούχτελ.
Στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση αναμένεται να συμμετέχουν 350 με 400 άτομα, μεγάλος αριθμός Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων, και μεταξύ άλλων θα συζητηθούν: τα δημοτικά συστήματα και οι μεταρρυθμίσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ευρώπη, οι σύγχρονες μέθοδοι διοίκησης και το θέμα της οικονομικής κρίσης.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν αύριο, στις 9 το πρωί, και έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ν.Γερμανός» έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους στους δήμους. Για το λόγο αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξήγγειλε τρίωρη στάση εργασίας (8-11 πμ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταγγελία Αραβαντινού στη Βουλή για τους VIP του Κορυδαλλού: Τρώνε σολομό και χαβιάρι

Άφωνα τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής από τις καταγγελίες του αρχιφύλακα του Νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού Α. Αραβαντινού για τους VIP κρατουμένους
Άναυδοι οι βουλευτές της Ειδικής Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής από τις καταγγελίες του αρχιφύλακα του Νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού για τους VIP κρατουμένους.
"Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε.
Άμα πάθει κάτι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ή ο Λάκης Γαβαλάς εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε. Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα;", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα όσα υποστήριξε προκάλεσαν την αντίδραση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη που του επιτέθηκε καλώντας τον να μην πηγαίνει εκεί και κάνει διαπιστώσεις.
"Ποιο είναι το σύστημα που επιτρέπει στους πλούσιος να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα των φυλακών; Έχουμε χάσει το μυαλό μας εδώ μέσα;", σημείωσε.
"Δεν υπάρχει κανένα σωφρονιστικό σύστημα. Υπάρχει σύστημα κράτησης και μάλιστα ανασφαλές. Μένουν στην φυλακή όσοι θέλουν. Και όσοι αποφασίζουν να φύγουν φεύγουν όποτε θέλουν με οποιοδήποτε μέσο, ελικόπτερα, αυτοκίνητα.
Το έχουμε δει. Και ότι έχουν καιρό να φύγουν είναι επειδή μέσα στη φυλακή βρίσκουν ένα κομμάτι ψωμί. Επιπλέον, δεν υπάρχει σωφρονισμός. Δεν μπορεί ο σωφρονισμός να είναι μία διαδικασία επιβολής ή καταστολής", ανταπάντησε ο Αντώνης Αραβαντινός.
Ο Αντώνης Αραβαντινός επισήμανε πως όσα υποστηρίζει είναι πέρα για πέρα αληθινά, σημειώνοντας πως δεν θα σταματήσει να λέει τα πράγματα ως έχουν.
"Τα προβλήματα είναι τραγικά και το μάρμαρο πληρώνουν οι Έλληνες κρατούμενοι. Φοβόμαστε και εμείς από αυτά που συμβαίνουν μέσα στις φυλακές όταν ακούμε κάθε μέρα να μας φωνάζουν κρατούμενοι γαμώ την Ελλάδα σας. Η κατάσταση είναι τραγική, δεν πάει άλλο", ανέφερε.
Εποικισμός των φυλακών από αλλοδαπούς
Επισημαίνοντας πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική, υποστήριξε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένας βίαιος εποικισμός των φυλακών από το αλλοδαπό στοιχείο.
"Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά οι αδύναμοι κρατούμενοι αυτή τη στιγμή είναι οι Έλληνες. Το 70% των κρατουμένων είναι μουσουλμάνοι και αυτοί μεταξύ τους είναι χωρισμένοι στα δύο", τόνισε.
Αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα της χορήγησης αδειών επικρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο χορηγούνται.
"Οι άδειες δίνονται με την προσδοκία ότι οι κρατούμενοι θα κάνουν καλή χρήση της άδειας. Η βαρύτητα της ποινής έφυγε ως κριτήριο. Και η γιαγιά μου που είναι 90 ετών προσδοκά ανάσταση νεκρών. Έλεος", υπογράμμισε.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Διπλό φονικό στο Αγρίνιο για μία... καμινάδα

Δραματική εξέλιξη είχε ο καβγάς ενός ζευγαριού με τον πρώτο τους ξάδερφο. Η αφορμή του καυγά μία καμινάδα που στάθηκε αρκετή για να οπλίσει το χέρι δεύτερου. Διαβάστε τι έγινε (Pics)
Σοκ έχει προκαλέσει την μικρή κοινωνία στις Παπαδάτες του δήμου Αγρινίου η είδηση της διπλής δολοφονίας ενός ζευγαριού από στενό συγγενή του για ασήμαντη αφορμή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του agriniopress.gr, ο δράστης που διαφεύγει της σύλληψης είχε έντονη λογομαχία με πρώτο ξάδελφό του για μια καμινάδα που ακουμπούσε στο τοίχο του σπιτιού του και τον ενοχλούσε.
Κανείς δεν περίμενε όμως ότι μετά τον καυγά, ο 62χρονος δράστης θα έπαιρνε στα χέρια του μια καραμπίνα και θα δολοφονούσε εν ψυχρώ, τόσο τον ξάδελφό του όσο και την γυναίκα του στην αυλή του σπιτιού τους.
Τα θύματα μέχρι αυτή την ώρα κείτονται νεκρά στο σημείο που έπεσαν και η αστυνομία που έχει σπεύσει επιτόπου διεξάγει εξονυχιστικές έρευνες στο σημείο.
Ο δράστης μετά την δολοφονία έφυγε με δίκυκλο, έχοντας μαζί του και τo όπλο.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χτενίζουν την περιοχή για την ανεύρεσή  του.

Πηγή: Agriniopress.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Oικονομικοί εισαγγελείς: "Δώστε μας τη λίστα με τους Έλληνες φοροφυγάδες του νησιού Τζέρσεϊ

Την υπόθεση της νέας λίστας με φοροφυγάδες ανοίγουν οι οικονομικοί εισαγγελίες. Ζητούν τα στοιχεία από τις Βρετανικές αρχές. Τι περιλαμβάνει ο κατάλογος, την ύπαρξη του οποίου είχε αποκαλύψει η Daily Mail
Την λίστα των Ελλήνων καταθετών που φαίνεται να απολάμβαναν το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς του νησιού Τζέρσεϊ, ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, από τις βρετανικές αρχές.
Πρόκειται για λίστα που φαίνεται να περιλαμβάνει ονόματα 97 Ελλήνων, που εμφανίζονται να έχουν τραπεζικές καταθέσεις συνολικού ύψους 22,3 εκατ. ευρώ.
Οι επίμαχες καταθέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, είναι σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στο νησί Τζέρσεϊ -ανήκει σε σύμπλεγμα νησιών στα στενά της Μάγχης- που έχει ουδέτερο φορολογικό καθεστώς.
Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 8.474 off-shore τραπεζικούς λογαριασμούς στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της τράπεζας. Οι βρετανικές αρχές, στα χέρια των οποίων περιήλθε η λίστα, ήδη έχουν ξεκινήσει άμεσους ελέγχους για περιπτώσεις φοροδιαφυγής καθώς η πλειονότητα των καταθετών είναι Βρετανοί υπήκοοι.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα Daily Telegraph. Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της ανέφερε ότι ανάμεσα στα ονόματα των καταθετών περιλαμβάνονται και οι κάτοχοι των 97 off-shore λογαριασμών οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν δηλώσει στην τράπεζα διευθύνσεις στην Ελλάδα. Το ρεπορτάζ για την ύπαρξη της λίστας έχει επιβεβαιωθεί από εκπρόσωπο της βρετανικής εφορίας.
Με έγγραφό τους οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος ζητούν από τη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών να μεριμνήσει ώστε να αποσταλεί από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα η επίμαχη λίστα με τα ελληνικού ενδιαφέροντος στοιχεία προκειμένου οι κάτοχοι των λογαριασμών "να τύχουν νόμιμης φορολογικής επεξεργασίας".
Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι και οι Έλληνες της λίστας ερευνώνται από τις φορολογικές αρχές της χώρας ώστε να εντοπιστεί αν έχουν επαγγελματική δραστηριότητα στη Μ. Βρετανία.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Κίνηση αυτοκινήτου παράγοντας το "δικό σου αέριο"!

Κίνηση αυτοκινήτου καίγοντας ξύλο και παράγοντας αέριο

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Κι όμως, σε συνθήκες κρίσης – και έλλειψης καυσίμου – η πρώτη διαθέσιμη λύση είναι η μετατροπή του κινητήρα ώστε να λειτουργεί «καίγοντας ξύλα»!
 Για την ακρίβεια, να λειτουργεί με το αέριο στο οποίο μετατρέπεται η οργανική ύλη υπό την επήρεια μιας υπερυψηλής θερμότητας ενός «ειδικού (μετα)καυστήρα (1400ο C).
Ιδέα που έρχεται από το μακρινό 1870 όταν πρωτοχρησιμοποιήθηκε το ξύλο για παραγωγή αερίου που χρησιμοποιούνταν στο φωτισμό δρόμων και στο μαγείρεμα!
Το 1920 ο Γερμανός Μηχανικός George Imbert ανέπτυξε μια γεννήτρια παραγωγής «ξυλο-αερίου» προορισμένη για «αυτοκίνηση».

Η γεννήτρια μπήκε σε μαζική παραγωγή από το 1931. Στα τέλη της δεκαετίας του ’30 κυκλοφορούσαν περί τα 9.000 τέτοιου τύπου οχήματα, αποκλειστικά στην Ευρώπη.
Η σχετική τεχνολογία διαδόθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κατά την διάρκεια του 2ου Παγκ. Πολέμου λόγω της εκτεταμένης έλλειψης καυσίμων.
Αρκεί να πούμε ότι κατά τον 2ο Παγκ. Πόλεμο – κατά την διάρκεια του οποίου εξελίχθηκε σημαντικά η σχετική τεχνολογία - σχεδόν κάθε αυτοκίνητο στην ηπειρωτική Ευρώπη κινούνταν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Κατάσταση που σε κάποιες περιπτώσεις, οδήγησε δυστυχώς σε αρκετά εκτεταμένη αποδάσωση. Όπως στη Γαλλία.
Ενδεικτικά να πούμε ότι μόνο στη Γερμανία κυκλοφορούσαν περί τα 500,000 αυτοκίνητα τέτοιου «ενεργειακού τύπου» στο τέλος του πολέμου.

Και αναφερόμαστε σε «πολιτικά οχήματα» καθώς η σχετική τεχνολογία οδήγησε σε μια άλλη όσον αφορά στα στρατιωτικά Γερμανικά οχήματα. Γι’ αυτά, οι Γερμανοί προτίμησαν την παραγωγή υγροποιημένων συνθετικών καυσίμων (και πάλι παραγόμενα από ξύλο ή/και κάρβουνο). Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι πλέον του 50% των τότε αναγκών της Γερμανικής πολεμικής μηχανής εξυπηρετήθηκε με καύσιμα τέτοιου τύπου. Ιδίως δε στην Γερμανική Πολεμική Αεροπορία, το ποσοστό αυτό ξεπέρασε το 70%!
Συνολικά στον 2ο Παγκ. Πόλεμο χρησιμοποιήθηκαν σε όλη την υφήλιο παραπάνω από 1.000.000 αυτοκίνητα τέτοιου τύπου.
Μετά τον πόλεμο, όταν το πετρέλαιο έγινε και πάλι διαθέσιμο και προσιτό αυτή η τεχνολογική λύση έπεσε σε «παρακμή».
Παρ’ όλα αυτά, αρχές του ’50, στην τότε Δυτική Γερμανία υπήρχαν περί τα 20,000 τέτοια οχήματα.
Την δεκαετία του ’50 το πεδίο ενδιαφέροντος μετατοπίστηκε στην Σκανδιναυία. Ένεκα της «πληθώρας ξύλου» που διέθετε.
Το 1957, η Σουηδική κυβέρνηση ξεκίνησε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για να προετοιμάσει μια έγκαιρη «ενεργειακή μετάβαση στο «ξυλο-αέριο» ώστε να προφυλαχθεί από μια πιθανή μελλοντική «διεθνή κατάρρευση του πετρελαίου».
Ο σκοπός ήταν να αναπτυχθεί μια εξελιγμένη τεχνολογία αυτού του τύπου που θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε όλα τα είδη οχημάτων. Η έρευνα υποστηρίχθηκε από τη Volvo.
Τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου οπωσδήποτε δεν είναι στυλιστικά κομψά. Είναι απλώς μια πρακτική λύση ανάγκης. Και κυρίως είναι παραγωγές ερασιτεχνών. Τουλάχιστον πριν και μετά τον 2ο Παγκ. Πόλεμο. Καθώς τότε, αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Mercedes και project όπως το Volkswagen έκαναν τις δικές τους «στυλιστικές» προτάσεις. Όπως αυτές ας πούμε, όπου δεν φαίνεται απολύτως τίποτα από τις «ενεργειακές ιδιαιτερότητες» του οχήματος.

 
Ο μεγάλος κίνδυνος βεβαίως, σήμερα – σε μια πιθανή «εσπευσμένη» εφαρμογή μιας ανάλογης «λύσης ανάγκης» - που τόσο εκτεταμένη είναι η χρήση του αυτοκινήτου, θα ήταν η απόλυτη καταστροφή των δασών. Αν αυτό το συνδυάσει κανείς με την «επικείμενη» (πάλι λόγω κρίσεως και εκτάκτου ανάγκης) εκτεταμένη θέρμανση επίσης μέσω ξύλου, ο κίνδυνος γίνεται ακόμη μεγαλύτερος.
Αυτό θα μπορούσε βεβαίως να αποσοβηθεί σημαντικά κατ’ αρχήν μέσω της παραδοχής ότι μια τέτοια λύση θα ήταν λύση ανάγκης. Και όχι για να υπηρετήσει τον σημερινό τρόπο ζωής όπου χρησιμοποιείται το αυτοκίνητο για το παραμικρό. Κατά δεύτερον, μέσω της εκτεταμένης χρήσης «αυτοσχέδιου ξύλου», και δη σε «οικιακή βάση». Και αναφερόμαστε στην ιδιοπαραγωγή «μπριγκέτας». Συνδυασμός δηλαδή πολτοποιημένου χαρτιού και βιομάζας (υπολείμματα ξύλου). Κατά τρίτον, λογικά θα αναμένουμε να δούμε λύσεις του τύπου η «υπερ-καύση» αυτή του ξύλου να μην γίνεται στο αυτοκίνητο – όπως είναι η συνήθης πρακτική ως τώρα – αλλά στο σπίτι ώστε η «παραγόμενη θερμότητα» να μην πηγαίνει χαμένη αλλά να αξιοποιείται οικειακά. Είτε για θέρμανση είτε για άλλες χρήσεις (πχ μετατροπή της σε ηλεκτρική ενέργεια με μικρά οικιακά συστήματα).

 Το παραγόμενο αέριο θα ανέμενε κανείς να αποθηκεύεται σε φιάλες οι οποίες κατόπιν θα κινούν το αυτοκίνητο ή/και δεξαμενές ώστε να εξυπηρετούνται και πάλι οικιακές ανάγκες (πχ μαγείρεμα). Όπως άλλωστε συμβαίνει και τώρα με τα υγραεριοκίνητα. Φυσικά, το όλο «πακέτο» έρχεται σε «αντίθεση συμφερόντων» με το γνωστό τεράστιο κύκλωμα εκμετάλλευσης του Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Και μόλις βρήκαμε τον λόγο που δεν έχει πάρει την έκταση που θα έπρεπε να έχει ήδη πάρει η «σχετική έρευνα και παραγωγή». Αλλά η «κρίση» καμιά φορά «ανοίγει δρόμους» που αδυνατεί να ανοίξει η ειρήνη. Το αν η Πολιτεία βεβαίως θα έδινε άδειες γι’ αυτές τις μετατροπές των αυτοκινήτων ή για την «οικιακή ιδιοπαραγωγή» αυτού του αερίου, είναι ένα άλλο θέμα.....

Περισσότερες λεπτομέρειες δείτε στο παρακάτω :

Ξυλόπνευμα (Μεθανόλη) Vs Αιθανόλης

Ουσιαστικά, παραπάνω γίνεται λόγος για ένα ευρέως γνωστό στοιχείο, την Μεθυλική Αλκοόλη ή αλλιώς Μεθανόλη.
Το δίδυμο αδερφάκι δηλαδή, της τόσο γνωστής μας Αιθυλικής Αλκοόλης ή Αιθανόλης, του «κυρίαρχου των βιοκαυσίμων», ως έχουν τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.
Τα παραπάνω μας βάζουν στην καρδιά ενός άλλου ευρύτερου θέματος.

Τα βιοκαύσιμα.
Τα οποία, με τον τρόπο που παράγονται στερούν πόρους διατροφής από τον άνθρωπο.
 Εκτάσεις καλλιεργούνται με ενεργειακά φυτά αντί να καλλιεργούνται από βρώσιμα είδη. Ή ακόμη χειρότερα, καλλιεργούνται βρώσιμα είδη (πχ σιτηρά) τα οποία αντί να κατευθυνθούν στην διατροφή (όπως θα έπρεπε),  οδηγούνται στην παραγωγή βιοκαυσίμων (αιθανόλης).
Ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν στην διατροφή και τα υπολείμματά τους (βιομάζα) να κατευθυνθούν στην παραγωγή βιοκαυσίμων (μεθανόλη). Το «ξυλο-αέριο» (χονδρικά) που λέγαμε παραπάνω.
Η τεχνολογία υπάρχει και διαρκώς εξελίσσεται. Η θέληση δεν υπάρχει σε επαρκή βαθμό όπως φαίνεται.

Περισσότερα επί της διαφοράς των δύο «γενιών βιοκαυσίμων», εδώ:

Η wikipedia

 αναφέρει για την Μεθανόλη:

«...Η ίδια η μεθανόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί απευθείας ως καύσιμο βαθμού οκτανίων 96 σε βενζινοκινητήρες. Η χρήση της όμως επιτρέπεται σε ορισμένες μόνο χώρες. Το κύριο πρόβλημα στη χρήση της είναι η όξινη δράση της, που στη θερμοκρασία καύσης, είναι ικανή να διαβρώσει το προστατευτικό επίστρωμα οξείδιο του αργιλίου (Al2O3) του θαλάμου καύσης των μηχανών εσωτερικής καύσης...»
«...Κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η μεθανόλη (και διάφορα μίγματά της με άλλες ουσίες) χρησιμοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, και σαν προωθητικό των πυραύλων και των αεριωθούμενων της Ναζιστικής Γερμανίας, με τη γενική κωδική ονομασία «M-Stoff»....»
«...Άλλη, παλαιότερη βιομηχανική παραγωγή μεθανόλης, την αξιοποιούσε ως παραπροϊόν της ξηρής απόσταξης ξύλου, από την οποία προέρχεται και το εμπειρικό όνομα «ξυλόπνευμα» της μεθανόλης...»

Στο «Καύσιμα από αέρα!» ( http://aegeanhawk.blogspot.gr/2012/11/blog-post_14.html#more )
επίσης αναφέρονται τα εξής περί Μεθανόλης:

«...Καύσιμα με χαμηλό αριθμό ατόμων άνθρακα, όπως η μεθανόλη και η αιθανόλη διαθέτουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα όταν χρησιμοποιούνται σε μηχανές εσωτερικής καύσης. Ο αυξημένος αριθμός οκτανίων οδηγεί στην αύξηση της απόδοσης, ενώ η εξάτμιση τους στις υψηλές θερμοκρασίες προκαλεί ψύξη του μείγματος που κατευθύνεται στους κυλίνδρους. Αυτά τα δευτερογενή θερμοδυναμικά οφέλη τα καθιστούν κατάλληλα για τη χρήση τους σε υπετροφοδοτούμενους κινητήρες (η υπετροφοδότηση χρησιμοποιείται ευρέως από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να μειώσουν το μέγεθος του κινητήρα, τις εκπομπές ρύπων και το βάρος του οχήματος)....»

Παραγωγή αλκοόλης: Μια άλλη «συγγενική διάσταση» του θέματος.....

Μια ακόμη «αρκούντως γραφική» πλην κατατοπιστική εικόνα για το τι σημαίνει «μεθανόλη» που μας βάζει όμως σε μια ακόμη «ευρύτερη διάσταση» του πράγματος, είναι το παρακάτω απόσπασμα που σε παραλλαγές βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο σε κάθε αναφορά περί απόσταξης τσίπουρου και γενικώς αλκοόλ από φρούτα:
«...Τα τσάμπουρα αποδεδειγμένα παράγουν το λεγόμενο «ξυλόπνευμα»....Η αλκοόλη αυτή έχει χαμηλότερο βαθμό πτητικότητας και γι αυτό αποστάζεται πρώτη. Στις βιομηχανίες, αυτή η αλκοόλη είναι που (με την προσθήκη μπλέ χρώματος για να αναγνωρίζεται) διατίθεται ως «φωτιστικό οινόπνευμα»...»
Χονδρικά μας λέει ότι όταν μπαίνουν στο καζάνι μαζί καρπός (πχ σταφύλι) και κοτσάνια (υπολείμματα βιομάζας) το πρώτο παράγει αιθανόλη και το δεύτερο μεθανόλη. Λέγοντάς μας δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς ότι σε «δύσκολες στιγμές κρίσης», ο Πολίτης θα χρειαστεί να καταφεύγει τακτικά στην απόσταξη διαφόρων ειδών βιομάζας προκειμένου να λαμβάνει ποσότητες αλκοόλης τόσο για υγειονομικούς λόγους όσο και για «καύσιμο».
Ένα γενικό συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι πως σε συνθήκες κρίσης κι επιβίωσης, μια από τις πλέον σημαντικές «ενεργειακές κατευθύνσεις» που πρέπει να στραφεί ο Πολίτης είναι η «ποικιλότροπη εκμετάλλευση της βιομάζας» που πάντα υπάρχει άφθονη στη φύση. Ακόμη και στην αστική φύση. Αυτή είναι ικανή να καλύψει πλήθος αναγκών. Από την θέρμανση ως την αυτοκίνηση, από την λειτουργία γενικώς μηχανών εσωτερικής καύσης  μέχρι την παραγωγή κομπόστ (φυσικό λίπασμα) κι από την παραγωγή ιατρικής αλκοόλης μέχρι την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Τα παραπάνω ήταν μια πολύ «γενική» ενημέρωση, απλά ως έναυσμα για μεγαλύτερη έρευνα.

Ενδιαφέρουσες πηγές πληροφόρησης θα βρείτε κι εδώ

Γιώργος Ανεστόπουλος
 aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΛΜΗ

Επειδή συχνά συζητιέται οτι οι πανεπιστημιακοί έχουν λουφάξει και δεν αντιδρούν σε όσα γίνονται στην χώρα , σας κοινοποιώ μια εξαίρεση :
Το κείμενο ενός πανεπιστημιακού που τα λέει καθαρά και συμφωνεί με όσα λέμε και εμείς στις συναντήσεις μας

Η αναδημιουργία απαιτεί τόλμη

1) Πως φτάσαμε έως εδώ

Η Ελλάδα καταρρέει και είναι πλέον φανεροί αλλά και αποδεκτοί οι λόγοι της κατάρρευσης που μπορούν να ενταχθούν σε δύο κατηγορίες, τους εσωτερικούς και τους διεθνείς.

Στους πρώτους είναι η διαφθορά, ο αμοραλισμός και ο ατομικισμός με συνέπεια την διάλυση του διοικητικού μηχανισμού, τον εξευτελισμό της δικαιοσύνης, την απώλεια της παραγωγικής ικανότητας και την αδυναμία επιβίωσης κάθε δημιουργικής προσπάθειας .

Ο άμετρος καταναλωτισμός, οι απερίσκεπτες, λόγω ψηφοθηρίας, δαπάνες του δημοσίου, η φοροδιαφυγή, οι ζημιές του τραπεζικού συστήματος και τελευταία η αδυναμία έκδοσης εθνικού νομίσματος ανάγκασαν τις κυβερνήσεις σε ακριβό εξωτερικό δανεισμό λόγω της ανικανότητας τους να λύσουν τα δημοσιονομικά προβλήματα και να αναστρέψουν την συνεχή αποβιομηχανοποίηση της χώρας από τη μεταπολίτευση και μετά.

Τώρα τα χρέη έχουν υπερβεί ακόμη και τη δυνατότητα δανεισμού με αποτέλεσμα, να εκποιείται η χώρα για την αποπληρωμή των δανείων, να θεσπίζονται νόμοι μείωσης των μισθών και των συντάξεων, με ταυτόχρονη στέρηση των κοινωνικών παροχών υγείας, παιδείας, και το χρέος να μεταβιβάζεται στις επόμενες γενεές, πράγμα ιστορικά πρωτόγνωρο
Στους διεθνείς λόγους κατάρρευσης περιλαμβάνεται η διεθνής κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Για χώρες σαν την Ελλάδα και ειδικά για αυτήν, θα πρέπει να περιληφθεί η συνωμοτικά δρομολογημένη παγκοσμιοποίηση που στόχο έχει την κατάλυση των εθνικών κρατών και την επιβολή μίας παγκόσμιας αγοράς με ελεύθερη διακίνηση αγαθών, κεφαλαίων αλλά και εργατικών χειρών. Σε ένα τέτοιο σύστημα οι λαοί πλέον δεν θα ελέγχουν πλέον τη διακυβέρνηση η οποία θα μετατεθεί στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο καταστροφέας της πατρίδας μας Γ.Α.

Παπανδρέου είχε δηλώσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι χρειαζόμαστε άμεσα μία παγκόσμια διακυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πατρίδα αλλά όχι όπως την ξέραμε μέχρι τώρα, χωρίς κανείς τους να τολμήσει να τον επιπλήξει. Το ίδιο έχει ομολογήσει και ο εκποιητής της δημόσιας περιουσίας Κωστής Χατζηδάκης, που δήλωσε ότι η παγκοσμιοποίηση έχει ήδη αρχίσει και τίποτε δεν μπορεί να την σταματήσει, προσφέροντας άλλοθι στον εαυτό του για την αντεθνική διαχείρισης της περιουσίας του λαού.

Η στέρηση από το εθνικό κράτος της ικανότητας έκδοσης ιδίου νομίσματος το καθιστά υποχείριο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού και της Ε.Κ.Τ από τους οποίους τελικά αναγκάζεται να αγοράζει χρήμα, έναντι τόκου αντί να το τυπώνει το ίδιο το κράτος. Μπορεί η έκδοση νέου χρήματος να προκαλούσε μία εξωτερική υποτίμηση που θα την μοιράζονταν πλούσιοι και φτωχοί αλλά θα είχε σαν αντιστάθμισμα την τόνωση των εξαγωγών και της παραγωγικής δραστηριότητας. Σήμερα οι δανειστές επιβάλλουν μία εσωτερική υποτίμηση, που την πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί, και καταλήγει στην ύφεση και στη φτώχεια ενώ μας λένε να είμαστε υπερήφανοι που έχουμε ένα ισχυρό νόμισμα, τρομάρα μας.

Αυτό όμως που συνιστά το αποκορύφωμα της απάτης εις βάρος του λαού είναι ότι το χρήμα του δανείζεται δεν αντιπροσωπεύει αξίες που εισάγονται στη χώρα για την τόνωση της παραγωγικότητας της αλλά επιστρέφει στους δανειστές για την αποπληρωμή παλαιοτέρων δανείων. Το χρέος αν και δεν αντιπροσωπεύει εμπράγματες αξίες, αλλά συνιστά λογιστικές εγγραφές στα βιβλία των δανειστών, τελικά αποπληρώνεται με περιουσιακά στοιχεία του κράτους και των πολιτών.

Επί πλέον απαιτούν και την θεσμοθέτηση ενός εργασιακού πλαισίου που να εγγυάται στους επίδοξους αγοραστές, των εθνικών περιουσιακών στοιχείων, την δυνατότητα απασχόλησης φτηνών εργατικών χειρών. Για να εξασφαλίσουν δε την προσφορά εργασίας υπό τους νέους εξευτελιστικούς όρους εισάγουν εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες που αποδέχονται τέτοιους όρους, που στο εξής θα αποτελούν τη μόνη δυνατότητα και για τους ίδιους τους Έλληνες, ειδάλλως θα αναγκάζονται να ξενιτευτούν. Με τον τρόπο αυτό η παγκοσμιοποίηση επιτυγχάνει και τον αρχικό της στόχο του μηδενισμού των εθνικών κρατών.

Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης η παγκοσμιοποίηση έχει δύο ακόμη εσωτερικούς συμμάχους, την αριστερά και την πλειοψηφία της διοίκησης της Εκκλησίας. Η αριστερά κατά παράβαση τόσο των λόγων όσο και των έργων του θεωρητικού του κομουνισμού Karl Marx ενθαρρύνει τους προλετάριους ενός ξένου κράτους να έρχονται και να ανταγωνίζονται τους προλετάριους της ίδιας μας της χώρας παρεξηγόντας την ρήση του Karl Marx που είπε ‘Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε’ και προφανώς εννοούσε να συνεργαστούν ο καθένας από τη μεριά του και όχι να ανταγωνίζονται.

Όσον αφορά την πλειοψηφία της Εκκλησίας, δημιουργεί σύγχυση μεταξύ της αγάπης προς τον πλησίον και της φυσικής άμυνας για την επιβίωση ενάντια σε μία σχεδιασμένη εισβολή αόπλων και εξουθενωμένων ανθρώπων.

Αυτοί, αν και αθώοι, αφενός μεν διεκδικούν χώρο για να αναπτυχθούν, εις βάρος πάντα των ιθαγενών, αφετέρου δε αλλοιώνουν την πολιτιστική και εθνική συνείδηση δημιουργώντας μειονότητες που λόγω του αριθμού τους και των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων δεν αφομοιώνονται και αύριο θα εγείρουν πολιτικά, θρησκευτικά και εθνικά δικαιώματα σε έναν τόπο που έχει διατηρηθεί με το αίμα του Ελληνισμού.

Εάν οι πλειοψηφούντες ιεράρχες κόπτονται για την αγάπη προς τον πλησίον ας μη την περιορίζουν μόνο σε αυτούς που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τον τόπο αλλά, σαν σύγχρονοι Απόστολοι, ας μεταβούν στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών και εκεί, εάν τολμούν, να κηρύξουν και να οργανώσουν τα δισεκατομμύρια των εν ανάγκες και περιστάσεσι όντων.

Δυστυχώς για τον τόπο δεν υπάρχει σήμερα πολιτική παράταξη που να εκφράζει όλες αυτές τις ανησυχίες του λαού και να προτείνει τις σωστές λύσεις για τα πολιτικά, οικονομικά και εθνικά θέματα. Επιπλέον ο λαός δεν έχει την αληθινή πληροφόρηση για να ξέρει τι θέλει, δεν έχει την οργάνωση αλλά ούτε το ήθος και την απαιτούμενη συνοχή για να αντισταθεί και να αποτρέψει την επερχόμενη υποδούλωση του, που την περιμένει μοιρολατρικά. Τον έχουν φέρει μπροστά στο ψευτοδίλημμα, ‘ευρωπαϊκός παράδεισος ή εθνική μιζέρια’ και του έχουν φορέσει τη θηλιά στο λαιμό που λέγεται ευρώ.

Αποκαλούν μάλιστα ‘συμμορία της δραχμής’ όσους τολμούν να μιλήσουν για εθνικό νόμισμα και διαγραφή του επαχθούς χρέους. Με οργανωμένο τρόπο και ψυχολογικούς εκβιασμούς δημιουργούν σύγχυση και ταυτίζουν το όραμα μιας πολιτικά ενωμένης Ευρώπης, που δεν νοείται χωρίς την Ελλάδα, με το υπάρχον κερδοσκοπικό σύστημα νομισματικής ένωσης δηλαδή την ευρωζώνη.

Δεν είναι τυχαίο το ότι χώρες, εθνικά και πολιτικά ανεξάρτητες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία) και η Σουηδία είναι μεν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όχι και της ευρωζώνης. Τουναντίον εμείς ακολουθούμε εθελόδουλα τις υποδείξεις των δανειστών και των επιβολευομένων την εθνική μας ανεξαρτησία.

2) Γιατί οι υπαίτιοι δεν μπορούν

Που να ελπίζει πια αυτός ο λαός; Η Ν.Δ., από φιλελεύθερο αλλά και κατά παράδοση εθνικό κόμμα, κατάντησε να πρωτοστατεί στην παράδοση της χώρας συνεπικουρούμενη από το ψευδεπίγραφο σοσιαλιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον αριστερό, διεθνιστικό συνωστισμό της ΔΗΜ.ΑΡ. Όλοι αυτοί διεκδικούν τον ρόλο των ευρωπαϊστών και ως νέοι αρχοντοχωριάτες δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά της πολιτικά ενωμένης ομοσπονδιακής Ευρώπης από τον λάκκο των λεόντων της ευρωζώνης.

Από τη μεριά του ο ΣΎ.ΡΙΖ.Α., παρά την αντιμνημονιακή του ρητορική, είναι γερά πιασμένος στην παγίδα της ευρωζώνης και του ευρώ θυμίζοντας τον Αντρέα και τα λαϊκίστικα συνθήματα ‘ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο’. Πέραν από αυτό η μεταναστευτική του πολιτική πολύ απέχει του να εγγυηθεί μία εθνική παλιγγενεσία.

Το ΚΚΕ συγχέει και αυτό την Ευρωπαϊκή ένωση με την ευρωζώνη μόνο που σε αντίθεση με τους άλλους ζητά την έξοδο και από τα δύο. Όσον αφορά την εθνική πολιτική του κόμματος αυτή έχει ήδη αποδειχθεί ιστορικά ότι έπεται του διεθνιστικού χαρακτήρα του που στο θέμα αυτό συμπλέει με τη νέα τάξη. Αυτόν τον διεθνισμό τον έχουν κληρονομήσει όλα τα άλλα θυγατρικά αριστερά κόμματα που ήρθε ο χρόνος να διαδεχθούν την πολιτική τους μητέρα.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διεκδικούν ανεπιτυχώς να υποκαταστήσουν τη Ν.Δ. στο ιδεολογικοπολιτικό γίγνεσθαι και παρά τον αντιμνημονιακό τους χαρακτήρα έχουν πιαστεί και αυτοί στην παγίδα της ευρωζώνης φοβούμενοι να αντισταθούν στην ευρολαγνεία με την οποία τα ΜΜΕ και το σύστημα έχουν εμποτίσει τον πάσχοντα από πολιτιστική υστέρηση ελληνικό λαό.

Τέλος να μιλήσουμε και για τη Χρυσή Αυγή που σε αυτήν έχουν βρει καταφύγιο οι πολίτες που υποφέρουν από την απουσία και την αδυναμία του κράτους να εγγυηθεί την προσωπική τους ασφάλεια και τη διαφύλαξη της περιουσίας τους. Έχουν διατυπώσει αρχές οικονομικής και εθνικής ανεξαρτησίας αλλά οι μέθοδοι διεκδίκησης τους κάθε άλλο παρά τους κατατάσσει στα ελεύθερα, δημοκρατικά κόμματα.

Βεβαίως αυτή τη στιγμή παίζουν και το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος διότι στηλιτεύοντας τη φασιστική Χ. Α. το σύστημα βρίσκει άλλοθι για να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τα δικά του εγκλήματα ενάντια στο έθνος μας. Αυτό και μόνο γεννά την υποψία για το ποιος ευνοείται τελικά από τη δράση της Χ.Α.

Ίσως είναι σκόπιμο να μιλήσουμε και για τους μικρούς σχεδόν άγνωστους που από μόνοι τους ή και σε ετερόκλητες αλλά και καλοπροαίρετες συνεργασίες διεκδίκησαν και προσπάθησαν να εκφράσουν όλο αυτό το πλήθος των διαμαρτυρομένων και μη εκπροσωπούμενων Ελλήνων, πολλοί από τους οποίους απέχουν από την εκλογική διαδικασία.

Η μελέτη αυτής της συστημικά ασήμαντης αλλά πολιτικά ενδιαφέρουσας μειοψηφίας δείχνει, όχι μόνο την αδυναμία του συστήματος να καλλιεργήσει και να αναδείξει νέες πολιτικές ιδέες αλλά, κυρίως την φροντίδα και την μεθόδευση του στο να τις εξαφανίσει από την επικαιρότητα. Ασχέτως αυτού, το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να πείσει όλους ότι αυτή η πολυδιάσπαση δεν ωφελεί κανέναν αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται αποσπώντας δύναμη από αυτόν που θα μπορούσε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος.

3) Εμείς τι κάνουμε;

Στο μεταξύ η όλη κατάσταση επιδεινώνεται, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εξαθλιώνεται, τα νέα μέτρα είναι πέρα από δυσβάστακτα. Χρέος και έλλειμμα γιγαντώνονται καθώς κάθε νέο δάνειο τα προσαυξάνει, ενώ ούτε μια δεκάρα απ΄αυτά τα «δισ» δεν πηγαίνει στην πραγματική οικονομία. Όλα παρακρατούνται από τους δανειστές για την εξόφληση των προηγουμένων δανείων.

Ειλικρινής μέχρι κυνισμού η Frankfurter Algemeine σημείωνε με νόημα «μετά από κάθε περικοπή ακολουθεί νέα περικοπή» και πρόσθετε «Οι Έλληνες βρίσκονται ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης. Πρέπει να διαλέξουν αν θέλουν να φτωχύνουν σε ευρώ ή σε δραχμές»!
Είναι ολοφάνερο ότι πια δεν πάει άλλο. Μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα το ερώτημα παραμένει. Πως θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να αντισταθεί σε έναν αδιόρατο εχθρό που ενεργεί μέσω των δικών μας ανθρώπων που είτε από ωφελιμιστική σκοπιμότητα είτε από άγνοια αναδείξαμε στην εξουσία;

Υπάρχουν δύο εκδοχές και η τελική επιλογή εξαρτάται από τη στάση ενός ανθρώπου, του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια, ο οποίος πρέπει να αποδείξει εμπράκτως ότι η αντιστασιακή αγωνιστικότητα κατά των εχθρών της πατρίδας μας που έτρεφε στα δέκα του χρόνια συνεχίζει να φλέγει μέσα του εμπλουτισμένη με την εμπειρία της πολιτικής του ζωής για τις μεθόδους του εχθρού και δεν έσβησε από τη φροντίδα του αιώνος τούτου.

Σε κάθε περίπτωση το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να απονομιμοποιηθούν και να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια του τόπου αφενός μεν για να μη δεσμεύεται ο λαός από τις αποφάσεις τους αφετέρου δε διότι η κάθαρση συνιστά προϋπόθεση για τον τερματισμό μιας τραγωδίας. Η χώρα πρέπει να παύσει να είναι χώρα της ατιμωρησίας και του ακαταδίωκτου των κάθε λογής ενόχων.

3.α) Ομαλή εξέλιξη

Ο επιχώριος και ο Μείζων Ελληνισμός διαθέτουν ευτυχώς ικανούς, τίμιους και σοφούς συνέλληνες πέραν κομμάτων και παρατάξεων, πέραν της δεξιάς, της αριστεράς και των κάθε είδους εξαρτήσεων από συμφέροντα.

Όσο λειτουργεί ακόμη το κράτος μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συγκροτήσει μια ολιγομελή εξωπολιτική Κυβέρνηση των αρίστων. Αυτή η Κυβέρνηση εξάμηνης διάρκειας θα λάβει εκ των πραγμάτων ψήφο εμπιστοσύνης από την απερχόμενη Βουλή και θα πάρει γενναίες αποφάσεις παρακάμπτοντας το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, θα ετοιμάσει νέο Σύνταγμα και θα προκηρύξει σε έξι μήνες εκλογές με απλή αναλογική. Η απλή αναλογική είναι στοιχειώδης προϋπόθεση εξυγίανσης του κοινοβουλευτικού βίου και υπέρβασης του κομματοκρατικού και πελατειακού συστήματος που χρόνια τώρα ταλανίζει τη χώρα.

Οι νέοι άρχοντες θα αναλάβουν τη διαχείριση της χώρας σύμφωνα με τις αρχές της ελευθερίας, της ισονομίας, της εθνικής συνοχής και συλλογικής ευθύνης και της ανωτερότητας της πολιτείας έναντι οιουδήποτε οικονομικού οργανισμού ντόπιου ή ξένου τον οποίο κρίνει και ελέγχει με βάση τη δικαιοσύνη, τη βιωσιμότητα και την ευημερία του έθνους.

Το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ανάδειξη νέων αρχόντων με αξιοκρατικά κριτήρια και θα πρέπει να ευρεθεί άλλος τρόπος για την ανάδειξη τους. Καλούνται όλοι οι Έλληνες πατριώτες να συνεργαστούν και ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων, αλλά με κριτήριο την αγάπη για την πατρίδα, να επιλέγουν με την ψήφο τους ανθρώπους με σύνεση αλλά και γνώση να αναλάβουν την ευθύνη διαχείρισης του τόπου σύμφωνα με τις ηθικές αρχές που αναφέρθηκαν.

Σήμερα τέτοιοι άνθρωποι είτε αποφεύγουν να αναμιχθούν με την πολιτική είτε εντέχνως παραγκωνίζονται από το ίδιο το σύστημα, για το οποίο αποτελούν κίνδυνο. Εδώ φαίνεται η αδυναμία εκ της ανυπαρξίας των κοινοτήτων και των γεροντικών συμβουλίων τα οποία διέσωσαν τον ελληνισμό ανά τους αιώνες, όπου όλοι οι πολίτες κάθε κοινότητας ήταν γνωστοί μεταξύ τους και οι άριστοι διακρίνονταν από τους υπολοίπους. Στο θέμα αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει και η Εκκλησία με την αναβίωση του θεσμού των κοινοτικών ή ενοριακών συμβουλίων.

3.β) Λαϊκή επαναστατική αντίσταση

Στην περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνηθεί να αναλάβει πρωτοβουλία τότε θα ενταχθεί και αυτός στη χορεία των ενόχων και οι ενεργοί πολίτες έχουν πολύ σοβαρή αποστολή να δραστηριοποιηθούν με στόχο τη σωτηρία της πατρίδας. Θα πρέπει οι ίδιοι να αναλάβουν μόνοι τους την πρωτοβουλία συγκρότησης μια ολιγομελούς εξωπολιτικής Κυβέρνησης των αρίστων.

Στην περίπτωση αυτή όμως η κυβέρνηση των αρίστων δεν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την απερχόμενη βουλή αλλά θα επιβληθεί από μόνη της.
Ακόμη και σήμερα, παρά την ανυπαρξία ενός συλλογικού συστήματος κοινοτήτων και παρά τις προσωπικές μας αδυναμίες, νομίζω ότι μπορούμε να διακρίνουμε δύο ή τρείς ανθρώπους ένας των οποίων να δεχθεί να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου.

Μπορούμε ακόμη να βρούμε ανθρώπους κατάλληλους για τα οικονομικά θέματα ένας εκ των οποίων να γίνει υπουργός οικονομικών. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε μία λίστα για όλα τα υπουργία και τους δημόσιους οργανισμούς μακριά από ρουσφέτια και κομματικές ισορροπίες που μέχρι τώρα αποτελούν τα κριτήρια δημιουργίας κυβερνήσεων.

Καλές οι διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος αλλά δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στην απογοήτευση ίσως και στο θρήνο αδικοχαμένων, όπως με τους υπαλλήλους της καμένης τράπεζας. Κακά τα ψέματα ένας λαός ακέφαλος και ασυντόνιστος δεν μπορεί να κατέβη σε αγώνες διότι τότε οι λύκοι θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και θα μπουν στο κοπάδι να το κατασπαράξουν.

Ας πάψουμε λοιπόν να κατηγορούμε το σύστημα ξεφυτρώνοντας νέες ατασθαλίες του, τα υπάρχοντα στοιχεία είναι πλέον αρκετά για να το καταδικάσουν. Εάν έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο, και αν δεν τον έχουμε να τον βρούμε, ας τον διαθέσουμε για να οργανώσουμε ένα επαναστατικό μέτωπο ενάντια στην επιτελούμενη προδοσία κατά της πατρίδας μας.

Ας δημιουργήσουμε και ας ενταχθούμε σε μία τοπική οργάνωση αναλαμβάνοντας ο καθένας μία συντεταγμένη δουλεία και όχι να πηγαίνουμε να φωνασκούμε για να εκτονώσουμε τα απωθημένα μας, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Η σωτηρία όλων είναι υποχρέωση του καθενός προσωπικά και όχι του διπλανού μας.

Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Χανιά, 6 Νοεμβρίου 2012
elistach@mred.tuc.gr
 Pythagoras Pythagoridis

 eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο κρόκος Κοζάνης και το τζίνσενγκ πρώτα στην λίστα των φυσικών αφροδισιακών

Ο κρόκος Κοζάνης (ή σαφράν) και το τζίνσενγκ κατατάσσονται πρώτα στην λίστα των φυσικών αφροδισιακών, σύμφωνα με καναδική μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Food Research International.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γκελφ στο Οντάριο, με επικεφαλής τον Δρ Μάσιμο Μαρκόνε του Τμήματος Επιστήμης των Τροφίμων, υποστηρίζουν ότι το κρασί και η σοκολάτα φαίνεται επίσης να έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, όμως αυτές βρίσκονται κυρίως στο μυαλό, καθώς επηρεάζουν το επίπεδο των ενδορφινών και της σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

Ειδικότερα, το αλκοόλ επιβεβαιώθηκε ότι αυξάνει μεν τη σεξουαλική διέγερση, αλλά μειώνει τη σεξουαλική απόδοση.

Τα αφροδισιακά έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, όμως η γνώση για τις υποτιθέμενες φυσιολογικές και ψυχολογικές «ερεθιστικές» ιδιότητες τους -και κατά πόσο αυτές επαληθεύονται- δεν είναι επαρκείς.

Οι επιστήμονες λοιπόν οργάνωσαν την πιο λεπτομερή συγκριτική καταγραφή και αξιολόγηση (μετα-ανάλυση) που έχει γίνει μέχρι σήμερα, εξετάζοντας εκατοντάδες δημοσιευμένες μελέτες πάνω στο θέμα.

Όπως είπαν, «υπάρχει ανάγκη για φυσικά προϊόντα που βελτιώνουν την ερωτική διάθεση, χωρίς να έχουν αρνητικές παρενέργειες». Στην εποχή μας, προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία αντιμετωπίζονται κυρίως με συνθετικά φάρμακα όπως η σιλδεναφίλη, τα οποία όμως μπορεί να έχουν παρενέργειες, όπως πονοκεφάλους, μυικούς πόνους, διαταραχή της όρασης κ.α.

Αν και οι ερευνητές αναφέρουν ότι και άλλες τροφές, όπως το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο, φαίνεται να αυξάνουν τη σεξουαλική διέγερση των ζώων, εμφανίζονται επιφυλακτικοί θεωρώντας ότι χρειάζονται και άλλες κλινικές μελέτες για να κατανοηθούν οι αφροδισιακές επιδράσεις τους στους ανθρώπους.

Άλλα φαγητά που φημίζονται για τις αφροδισιακές ιδιότητές τους, είναι τα στρείδια, το σαλάμι, το τσίλι κ.α.


agrofasma.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γενόσημα: "Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός από το να σου στερούν την υγεία"

Την άθλια και απάνθρωπη συμπεριφορά της τρόικας έρχεται να κάνει πράξη η κυβέρνηση με τις επικίνδυνες για τη ζωή μας αποφάσεις. Ένα ακόμα δείγμα για το πώς βλέπει τον Έλληνα πολίτη η ανελέητη τρόικα –αλλά και η δικής μας υποταγμένη κυβέρνηση στους ληστές της ζωής μας και του μέλλοντός μας- είναι αυτή η ιστορία με τα φάρμακα.


Η εντολή από Τόμσεν και λοιπούς γκαουλάιτερ στους Σαμαρά και Στουρνάρα είναι σαφής: «Οι γιατροί στην Ελλάδα δεν θα παρέχουν στον ασθενή το ειδικό φάρμακο που χρειάζεται, για να γίνει καλά, αλλά φάρμακο γενικής κατηγορίας (τα λεγόμενα γενόσημα) ώστε όταν πάει ο ασθενής στο φαρμακείο ο φαρμακοποιός να του δίνει το φθηνότερο σκεύασμα της κατηγορίας αυτής των γενοσήμων».


Αλλά -όπως αναφέρει σχετικά το newsbomb.gr- ακόμα και στα άλογα ή τα σκυλιά, όταν τα πάμε στον κτηνίατρο, έχουν το συγκεκριμένο φάρμακό τους για να θεραπευτούν.

Για την τρόικα όμως ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται σαν μία αγέλη ζώων που αν χαθούν και μερικοί άνθρωποι από μη χρήση των φαρμάκων που χρειάζονται, ε, δεν έγινε και τίποτα… Ίσως είναι και καλύτερα για να ξεφορτωθούμε μερικούς συνταξιούχους…


Αυτή την άθλια, απάνθρωπη συμπεριφορά της τρόικα έρχεται να κάνει πράξη η κυβέρνηση με τις επικίνδυνες για τη ζωή μας αποφάσεις περί γενοσήμων και λοιπά. Και όπως είπε ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ: «Πρόκειται για μία ρύθμιση που πλέον στερεί κάθε ψήγμα αξιοπρέπειας από το μέσο Έλληνα πολίτη. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός, μεγαλύτερη εξαθλίωση, από το να σου στερούν την υγεία σου».


Υπάρχουν τέσσερις βασικοί λόγοι που πρέπει η απόφαση περί γενοσήμων εδώ και τώρα να καταργηθεί:

1) Γιατί δημιουργεί άμεσο κίνδυνο σε ασθενείς με απειλές ακόμα και για τη ζωή τους.

2) Γιατί δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στο ελληνικό κράτος και στην ελληνική οικονομία. Αντίθετα δημιουργεί νέα προβλήματα.

3) Γιατί απειλεί με κλείσιμο υγιείς φαρμακευτικές εταιρείες που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, άρα δημιουργεί εν δυνάμει νέους υποψήφιους άνεργους.

4) Γιατί βάζει τις ξένες πολυεθνικές εταιρείες παραγωγής γενοσήμων στην ελληνική αγορά, χωρίς μάλιστα εσωτερικό ανταγωνισμό, κάτι που σημαίνει ότι οι ξένες πολυεθνικές θα πουλάνε στην Ελλάδα κάποια στιγμή πιο ακριβά τα γενόσημα απ’ ό,τι κοστίζουν σήμερα τα ειδικά φάρμακα.



Γι’ αυτούς τους τέσσερις πραγματικούς και σημαντικούς λόγους η κυβέρνηση πρέπει να βρει το κουράγιο ακόμη και σήμερα να αποσύρει το σχετικό νόμο.

ypogeia-drasi
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοσμάς ο Αιτωλός : "Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ΄ένα σπίτι"

"Θά ιδήτε τρείς φαμίλιες σ΄ένα σπίτι" είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, και όπως θα δείτε από το κύμα εξώσεων και κατασχέσεων στην Ισπανία, οι άνθρωποι για να αποφύγουν τη διαβίωση στους δρόμους προσπαθούν να μείνουν στους συγγενείς τους. Αν υπολογίσει πρόχειρα κάποιος πόσα
δάνεια είναι στο "κόκκινο" στη χώρα μας τότε το "τρεις οικογένειες σε ένα σπίτι" δεν φαντάζει υπερβολικό, αφού με το τέλος του Μνημονίου 3 καλά θα είναι αν ένα 35% έχει κρατήσει το σπίτι του.


Ακολουθεί άρθρο των New York Times που εξηγεί τα ανησυχητικά τεκταινόμενα στην Ισπανία που σύντομα θα χτυπήσουν και την δικιά μας πόρτα.


"Το πρώτο βράδυ μετά την έξωση από το μικρό διαμέρισμά τους, επειδή δεν είχαν πληρώσει τις δόσεις στην τράπεζα, ο 71χρονος Φρανθίσκο Ροντρίγκεθ Φλόρες, και η σύζυγός του, η 67χρονη Αννα Λόπεθ Κοράλ, κοιμήθηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας τους, στη Σεβίλη.


Οι κόρες τους, και οι δύο άνεργες μητέρες, που ζούσαν με τα τρία παιδιά τους μαζί τους, κοιμήθηκαν στο φορτηγάκι ενός γείτονα.


«Ηταν οι χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω πώς ένιωσα όταν έχασα το σπίτι μου, και έπρεπε να κοιμηθώ στο χωλ της εισόδου», είπε πριν από λίγες ημέρες η κυρία Λόπεθ.


Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα τώρα. Οι Ροντρίγκεθ είναι ανάμεσα στις 36 οικογένειες που έχουν κάνει κατάληψη σε συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων, που είναι άδεια επί τρία χρόνια. Δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Το νερό τους το έκοψαν προσφάτως, και ζουν μονίμως με τον φόβο ότι οι αρχές θα τους κάνουν έξωση για άλλη μία φορά. Αλλά η κυρία Λόπεθ λέει ότι τουλάχιστον δεν ζουν στον δρόμο - τουλάχιστον όχι ακόμα.


Ο αριθμός των ισπανικών οικογενειών που απειλούνται με έξωση συνεχίζει να αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς - εκατοντάδες κάθε ημέρα. Το πρόβλημα έχει γίνει τόσο οξύ ώστε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόϊ ανακοίνωσε «πάγωμα» των εξώσεων για δύο χρόνια, αλλά μόνο για όσους ζουν αποδεδειγμένα στα όρια της φτώχειας.


Ενώ κάποιοι μπορούν να φιλοξενηθούν σε σπίτια συγγενών, ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός αστέγων, όπως οι Ροντρίγκεθ, δεν έχουν αυτή την τύχη. Οι συγγενείς τους δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους ίδιους. Και στην Ισπανία δεν υπάρχει σύστημα κοινωνικής προστασίας για τους αστέγους.


Για κάποιους η πίεση ήταν αφόρητη. Τις τελευταίες εβδομάδες, ένας 53χρονος άνδρας στη Γρανάδα απαγχονίστηκε λίγες ώρες προτού του κάνουν έξωση. Και μια 53χρονη γυναίκα στο Μπιλμπάο πήδηξε στο κενό και σκοτώθηκε, την ώρα που οι δικαστικοί κλητήρες έφταναν στην πόρτα της.


Και όμως, την ίδια στιγμή η χώρα είναι γεμάτη με άδεια κτίρια όλων των ειδών, σχεδόν δύο εκατομμύρια, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις. Ειδικοί λένε ότι όλο και περισσότεροι άστεγοι από εξώσεις κάνουν καταλήψεις σε άδεια σπίτια, ή επιστρέφουν στα δικά τους μετά την κατάσχεση.
Είναι μια προσωρινή λύση, αλλά για πολλούς η μοναδική.


«Δεν μπορούσα να αφήσω τα παιδιά και τα εγγόνια μου να πεθάνουν από την πείνα», λέει η κυρία Λόπεθ, που εργαζόταν καθαρίστρια ως σε έναν οίκο ευγηρίας."


Κάποιος θα έλεγε ότι ο Άγιος διάβαζε "βουλωμένο γράμμα" 2,5 αιώνες πριν. Στόχος των Παγκοσμιοποιητών είναι η κατάργηση της ιδιοκτησίας, γιατί χωρίς ιδιοκτησία δεν θα υπάρχει ατομική ελευθερία, και αξιοπρέπεια. Εύκολα θύματα για το τελικό στάδιο. Το "χάραγμα", το όνειρο της Νέας Τάξης Πραγμάτων το "τσιπάρισμα" ο ολοκληρωτικός έλεγχος της ανθρωπότητας, και αυτό δεν θα φεύγει με εκλογές.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Το χρέος των άλλων χωρών και της Ελλάδας…

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ

Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.
Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;
Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ .
Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:
-Η Γερμανία με 5 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
-Η Γαλλία πάλι με 5 τρις έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
-ΟΙ ΗΠΑ με 13 τρις έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.
Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.
Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:
Ερώτηση 1 . Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να » ξετινάξει» μία χώρα;
Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές;
Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!
Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δις που χρωστάμε εμείς;
Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;
Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος…

Online Greece Team 12 Ιανουαρίου 2011

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΞΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ...

Στρατηγικά ορυκτά σε αφθονία στο υπέδαφος της Ελλάδας.
ΕΛΛΑΔΑ: Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας "Επενδυτής" στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά 1998 είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο !.

O κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής και πρόεδρος του τμήματος χημικών μηχανικών Βασίλειος Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα "Η Βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα", η οποία είχε να κάνει με τα αποτελέσματα και της δικής του έρευνας 30 ετών. Εντυπωσιακό ήταν το ότι σε όλα τα σημεία η έρευνά αυτή συμφώνησε με τα αποτελέσματα παλαιοτέρας αντίστοιχης έρευνας της δεκαετίας του 1940 που τυχαία είχε φτάσει στα χέρια του.

Ο εν λόγω καθηγητής αναρωτιέται πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην έχει αυτή τη στιγμή ήδη στημένη βαριά βιομηχανία την στιγμή που διαθέτει όχι μόνον ΟΛΕΣ τις απαραίτητες πρώτες ύλες (στρατηγικά ορυκτά) και μάλιστα σε αφθονία, αλλά και για ορισμένα από αυτά, είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παραγωγός χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και συγκεκριμένα:

Λιγνίτης: Ως ορυκτό για την παραγωγή ενέργειας από την καύση του με λιγοστή μόλυνση του περιβάλλοντος. Η Ελλάδα διαθέτει τόσο πολύ λιγνίτη, που εάν τον εκμεταλλευόταν από νωρίς, θα είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια από την εισαγωγή πετρελαίου.

Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Μαγγάνιο: Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περιέχει στο υπέδαφός της κοιτάσματα μαγγανίου.

Τα κυριότερα κοιτάσματα έχουν εντοπισθεί στο νομό Δράμας.

Νικέλιο: Και για αυτό το στρατηγικό ορυκτό όπως ανέφερε ο κύριος Παπαγεωργίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Χρωμίτης. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιέχει στο υπέδαφός της σημαντικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα χρωμίτη. Τα σημαντικότερα κοιτάσματα βρίσκονται στο Μπούρινο Κοζάνης και χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

Ουράνιο: Όπως ανέφερα ήδη, τα ουρανιούχα μεταλλεύματα έχουν εντοπισθεί στην Κεντρική Μακεδονία και στην Θράκη. Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας "Αθηναϊκή" είχε ως τίτλο "Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα" και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης" Αγωγός μεταφοράς καυσίμων από Κασπία προς τη δύση.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Στην ίδια διάλεξη για τα στρατηγικά ορυκτά του κυρίου Παπαγεωργίου έγινε εκτενής λόγος για τα πετρέλαια στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται. Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την "εύφλεκτη πίσσα". Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή. Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής.
Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: "Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές..."

Ένα εύλογο ερώτημα είναι το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο και σημαντικά ορυκτά σε τέτοιες ποσότητες. Σε αυτό απαντούν οι γεωλόγοι λέγοντας τα εξής. Όσον αφορά το πετρέλαιο είναι γνωστό στους γεωλόγους ότι ολόκληρο σχεδόν το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος ήταν κάποτε μία απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση η οποία στην πορεία κατεποντίσθη για να δημιουργήσει μετά από χιλιάδες χρόνια το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο. Όσον αφορά τα σπάνια μέταλλα, εξηγείται εύκολα κι αυτό την στιγμή που ως γνωστόν καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί μεταξύ άλλων και κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων.
Η Ελλάδα επίσης μόνο από το απόθεμα του ''μεθανίου'' που έχει στην μια άκρη μόνο της Κρήτης φτάνει για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη γη να τα τροφοδοτεί με καύσιμα δωρεάν.
Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα "περίεργα" και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.
 
triklopodia

Διαβάστε περισσότερα » »

Να σπεύσουν να δηλώσουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ ενημερώνει ο ΟΓΑ τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων .

Να βιαστούν ώστε να δηλώσουν ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ ενημερώνει ο ΟΓΑ τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους οικογενειακών Επιδομάτων. Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση ο ΟΓΑ αναφέρει ότι σημαντικός αριθμός των συνταξιούχων - επιδοματούχων του Οργανισμού δεν έχει δηλώσει μέχρι τα απαιτούμενα στοιχεία.

Αναλυτικά η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι:

Επειδή, σημαντικός αριθμός συνταξιούχων/επιδοματούχων του ΟΓΑ δεν έχει μέχρι σήμερα δηλώσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ θα πρέπει άμεσα όλοι οι συνταξιούχοι και δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων να ελέγξουν στην επιστολή που τους έχει αποσταλεί από τον ΟΓΑ αν ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ τους είναι σωστά συμπληρωμένοι, για την καταγραφή φυσικής παρουσίας. Σημειώνεται ότι, αν δεν αναγράφονται σωστά ή δεν είναι συμπληρωμένοι ο ΑΜΚΑ και ο ΑΦΜ θα πρέπει να προσέλθουν έως 26-11-2012 στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ του τόπου κατοικίας τους, προσκομίζοντας την επιστολή και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να δηλώσουν τον σωστό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Σε διαφορετική περίπτωση από τον μήνα Ιανουάριο του 2013 θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης/επιδόματος. Επισημαίνουμε ότι η σύζυγος θα πρέπει να δηλώνει το δικό της ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και όχι του συζύγου της. 

Τέλος, ενημερώνουμε ότι η καταγραφή φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων και δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταγραφούν άμεσα ( στα ΕΛ.ΤΑ. ή στην Τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης ή επιδόματος ) διότι δεν θα δοθεί παράταση λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών τεχνικής ολοκλήρωσης της απογραφής.

 Σε όσους δεν καταγραφούν θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξης/επιδόματος από το μήνα Ιανουάριο 2013.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ραχήλ Μακρή: Εγείρει πολλές απορίες το «γυμνό» έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών .

Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του nocomments για την «επίσημη» απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών με επισυναπτόμενα ανυπόγραφα έγγραφα χωρίς καν αριθμό πρωτοκόλλου σχετικά με τις επισκέψεις Φούχτελ στην Ελλάδα αποτελεί η ανακοίνωση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Διαβάστε τι λέει:

Εδώ και αρκετούς μήνες Γερμανοί Αξιωματούχοι επισκέπτονται αδιακρίτως αρκετές περιοχές της χώρας με ιδιαίτερη αδυναμία περιοχές όπως αυτή της Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ζήτησα από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη να μας διευκρινίσει το καθεστώς των επισκέψεων των Γερμανών Αξιωματούχων σε Περιφέρειες, Δήμους, Νοσοκομεία αλλά και Επιμελητήρια χωρίς καν τη συνοδεία ενός αντίστοιχου Έλληνα Υπουργού ή εκπροσώπου της κυβέρνησης. Τότε ο κ. Στυλιανίδης απάντησε ότι υπάρχει σχετική διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών για συνεργασία σε καινοτόμες τεχνογνωσίες.

Σε σχετική ερώτηση-αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατατέθηκε στις 8-10-2012, ο Υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Στυλιανίδη όμως τα επισυναπτόμενα έγγραφα δεν έχουν κανένα στοιχείο που να προσδιορίζει την αρχή που εκδίδει το έγγραφο, την αρμόδια υπηρεσία, τον αριθμό πρωτοκόλλου, αλλά και τον υπεύθυνο υπάλληλο, Γενικό Γραμματέα ή Υπουργό. Ένα έγγραφο απλό χωρίς καμία επισημότητα, χωρίς κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι προέρχεται από το επίσημο Ελληνικό κράτος. Ένα έγγραφο το οποίο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση διοικητικό έγγραφο και κατά πόσο μάλλον κείμενο διακρατικής συμφωνίας.

Η Ελληνική πολιτεία έχει καταργήσει την διαμόρφωση επίσημων εγγράφων που περικλείουν τις διακρατικές συμφωνίες ή κάτι θέλουν να κρύψουν από αυτά που αναγράφονται στις διακρατικές συμφωνίες;

Διεγείρει πολλές απορίες το «γυμνό» έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών σε ένα τόσο σοβαρό έγγραφο που αφορά δύο χώρες, αλλά και προσδιορίζει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα διακρατικής συμφωνίας. Η χρησιμοποίηση ενός τέτοιου εγγράφου σε μια επίσημη απάντηση προς έναν Βουλευτή δείχνει ή τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης σε έναν κρίσιμο τομέα όπως οι διακρατικές σχέσεις ή την απόκρυψη συμφωνιών που αν αποκαλυφθούν θα προκαλέσουν την κοινή γνώμη και θα αποκαλύψουν ότι οι Γερμανοί αλωνίζουν την χώρα μας όποτε αυτοί το επιθυμούν χωρίς άδεια από την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς προφανώς η χώρα μας έχει καταστεί Γερμανικό Προτεκτοράτο.



http://www.nocomments.gr/raxil-makri-egeirei-polles-apories-to-gymno-eggrafo-tou-ypourgeiou-exoterikon.html
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΟΔΕΧΟΝΤΑΙ…

ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ANSCHLUSS
Αν ακόμη υπάρχει έστω κι ένας αφελής έλληνας πολίτης που επιμένει να ρωτά γιατί τα κάνουν όλα αυτά ενώ ξέρουν – δεν μπορεί να μην ξέρουν! – ότι χειροτερεύουν την κατάσταση, τότε για μια ακόμη φορά θα του εξηγήσουμε το προφανές. Αυτό που βιώνουμε ως χώρας και λαός δεν είναι μια αντιλαϊκή πολιτική που γίνεται χειρότερη, αλλά η ρευστοποίηση ολόκληρης της χώρας. Η κατάσταση της χώρας και του λαού οδηγείται στα άκρα για να συντελεστεί αναίμακτα και με μπαμπεσιά η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας.

Να εθιστεί ο λαός να είναι αυτός και οι γενιές που έρχονται δουλοπάροικος των δανειστών και κυρίως των Γερμανών. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην χώρα μας είναι μια επιχείρηση Anschluss, όπως αυτή που έγινε από την ναζιστική Γερμανία στην Αυστρία το 1938 και όπως έγινε από την ρεβανσιστική Δυτική Γερμανία στην πάλαι ποτέ Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία το 1989. Οι περιφέρειες και οι δήμοι της Ελλάδας, θα προσαρτηθούν στα αντίστοιχα κρατίδια και δήμους της Γερμανίας προκειμένου να λεηλατηθούν και να εξασφαλίσει η Γερμανική άρχουσα τάξη την δική της διέξοδο από την κρίση, αλλά και την παγκόσμια θέση της.

Με την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, αλλά και του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2013, το ελληνικό κράτος τέθηκε σε τροχιά επίσημης διάλυσης, ενώ η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μετατράπηκε και πλήρη κατάλυσή της. Για να προλάβουμε τον κάθε αμόρφωτο μικροαστούλη λεβαντινοραγιά που ίσως νομίζει πώς έτσι θα γίνουμε Ευρωπαίοι και πιθανόν ισότιμοι των Γερμανών, το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσει πρώτα το τι απέγιναν τα 8 και πλέον εκατομμύρια των ανατολικογερμανών, πρώην πολιτών της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπέστησαν το Anschluss του 1989.

Όσοι από αυτούς είναι τυχεροί να έχουν δουλειά στην συντριπτική τους πλειοψηφία αμείβονται κάτω από 400 ευρώ (7,4 εκατομμύρια αναφέρουν οι Γερμανικές στατιστικές για το 2010) και το Γερμανικό κράτος τους συμπεριφέρεται χειρότερα απ’ ότι οι χιτλερικοί στους εβραίους κατά τον μεσοπόλεμο. Για κούληδες ψάχνει η Μέρκελ και οι ομοϊδεάτες της «ευρωπαιστές», όχι για ισότιμους πολίτες με δικαιώματα.

Για να καταλάβουμε τι σημαίνουν όλα αυτά θα θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δημοσιοποίησε ορισμένα ονόματα αιρετών που βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας, απεσταλμένο της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, κ. Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ ή συμμετέχουν στην Ελληνογερμανική Συμμαχία των Δημάρχων. Τους αποκάλυψε άλλωστε ο κ. Φούχτελ, όπως και το αντικείμενο των συνομιλιών τους. Δεν είναι άλλο από το ξεπούλημα των βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, σε ιδιώτες εγχώριους και μη. Ο κ. Φούχτελ και η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως προς τη σπουδή της κυβέρνησης και των αιρετών να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων.

Προς τι όλο αυτό το ενδιαφέρον; Μήπως για να έρθουν οι οργανωμένοι και έμπειροι Γερμανοί να μας φτιάξουν τους δήμους; Το ακούμε αυτό από ορισμένους. Η αλήθεια είναι άλλη. Οι Γερμανικοί δήμοι είναι καταχρεωμένοι σε βαθμό κακουργήματος. Η Γερμανική Tagesspiegel του Βερολίνου (3/11), «Γίναμε Ελλάδα» τιτλοφορεί το σχόλιό της που αναδεικνύει την υπερχρέωση πολλών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης στη Γερμανία: «Στους περισσότερους δήμους η κατάσταση είναι οικτρή, μάλιστα ο ένας στους τρεις δήμους δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τα χρέη του. Η Αθήνα βρίσκεται παντού, σχεδόν σε κάθε (γερμανική) περιφέρεια.

Και όταν οι τράπεζες θα αρχίσουν να κάνουν δικά τους ράνκινγκ για την παροχή δανείων στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως γίνεται εδώ και πολύ καιρό για τα κρατικά ομόλογα, τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τα κρατίδια και οι δήμοι θα πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν για ένα νέο καθεστώς χρηματοδότησης, το οποίο δεν θα μετακυλύει στους δήμους και στις περιφέρειες την υλοποίηση κεντρικών αποφάσεων χωρίς να ενδιαφέρεται για τη χρηματοδότησή τους και επιπλέον θα τις καθιστά ανεξάρτητες από τις διακυμάνσεις του οικονομικού κύκλου».

Με άλλα λόγια οι Γερμανικοί δήμοι και τα κρατίδια είναι στο χείλος της χρεοκοπίας. Είναι λοιπόν αναγκασμένα να χρηματοδοτηθούν είτε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα σημάνει εκτίναξη του δημόσιου χρέους και ελλείμματος με αποτέλεσμα να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας οι οίκοι αξιολόγησης και να εκτιναχθούν τα επιτόκια δανεισμού που σήμερα είναι γύρω 1% και δεν δημιουργούν πρόβλημα δανεισμού στην χώρα. Έτσι η Γερμανία θα γευτεί κι αυτή τον φαύλο κύκλο της χρεοκοπίας όπως και οι χώρες του Νότου.

Είτε οι δήμοι και τα κρατίδια της Γερμανίας να προχωρήσουν σε ρύθμιση των δανείων τους ώστε να μην σταματήσει η δανειοδότηση από τις τράπεζες. Όμως για να γίνει κάτι τέτοιο, οι δήμοι και τα κρατίδια της Γερμανίας πρέπει να διαθέτουν αρκετή περιουσία και εμπράγματες εγγυήσεις για να μπορέσουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον των τραπεζών. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρατίδια και δήμοι της Γερμανίας έχουν υποθηκεύσει τα πάντα, μέχρι και τα φορολογικά τους έσοδα της επόμενης δεκαετίας, χρειάζονται επειγόντως νέα περιουσιακά στοιχεία. Κι εκεί μπαίνουν οι περιφέρειες και οι δήμοι της Ελλάδας, ο κ. Φούχτελ και το ενδιαφέρον της Γερμανίας για να αναλάβει την διαχείρισή τους.

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
Μάλιστα την Παρασκευή (9/11) έγινε στην Κολωνία ολόκληρη γιορτή για την συνένωση ή αδελφοποίηση (Anschluss) της Κολωνίας με την Θεσσαλονίκη παρουσία του κ. Φούχτελ, του κ. Μπουτάρη που φάνηκε ιδιαίτερα πρόθυμος να ξεπουλήσει την πόλη του και τους κατοίκους της προς όφελος της χρεοκοπημένης Κολωνίας. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε και ο γνωστός για τις διασυνδέσεις του με το βαθύ Γερμανικό κράτος και όχι μόνο ο κ. Τάσος Τέλλογλου, που κατά τ’ άλλα φέρεται ως «δημοσιογράφος».

Ο τελευταίος είναι αρκετά θρασύς, όπως ήταν πάντα όλοι οι γερμανοτσολιάδες – όσο νιώθανε ασφαλείς υπό την κυριαρχία των ναζί αφεντικών τους – ώστε να γράφει για όσους διαμαρτύρονται με αυτό το ξεπούλημα της χώρας: «Όσοι πρωταγωνιστούν στις πράξεις αυτές [διαμαρτυρίας] φαίνεται ότι επιθυμούν να χρωστούν παντού και να μην πωλούν τίποτα. Όταν χρωστάς, πουλάς, και όταν έχεις ανάγκη κάθε ευρώ για να ξεχρεώσεις, πουλάς όσο-όσο. Έτσι ήταν και έτσι θα παραμείνει.» (Protagon, 3/11)
Ο κύριος αυτός και όλοι οι συνεργάτες των νεοναζί της συμμορίας του ευρώ, απλά κρίνουν από τον εαυτό τους, μιας κι αυτό έκαναν μια ολόκληρη ζωή πάππου προς πάππο. Έψαχναν να βρουν που θα πουληθούν καλύτερα. Κι επειδή είναι στο DNA τους δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να απαιτούν το ίδιο απ’ ολόκληρο τον λαό μας.

Καταλάβαμε τώρα τι γίνεται και τι διακυβεύεται γι’ αυτή την χώρα; Καταλάβαμε γιατί κάτι τύποι σαν και μένα μιλούν με όρους εθνέγερσης; Ελπίζω να το καταλάβει ο λαός μας πριν χρειαστεί να διώξουμε τους νεοναζί και τους συνεργάτες τους με το αίμα μας, όπως το κάναμε με την παλιά ναζιστική κατοχή.

Τελειώνοντας, ας γυρίσουμε στο αρχικό ερώτημα: Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι; Η απάντηση είναι όχι. Οι Ευρωπαίοι που λατρεύεται και υπακούτε εσείς ρε λεβεντόπαιδα του συγκροτήματος δεν είναι ξεφτιλισμένοι. Ξέρουν τι κάνουν. Είναι αυτοί που επινόησαν πριν 5 αιώνες την αποικιοκρατία και έχουν τεράστια εμπειρία στο να εξοντώνουν πληθυσμούς ολόκληρους σε επίπεδο ηπείρου. Η Ευρώπη που επικαλείστε είναι η Ευρώπη του σκοταδισμού και της αποικιοκρατίας που γέννησε και αναγεννά συνεχώς διαφορετικές παραλλαγές του φασισμού. Δεν είναι λοιπόν οι Ευρωπαίοι ξεφτιλισμένοι.

Αυτοί ξέρουν τι κάνουν και ξέρουν να το κάνουν καλά. Ξεφτιλισμένοι είσαστε εσείς και όλοι όσοι πούλησαν το παραμύθι του ευρώ στον ελληνικό λαό. Ξεφτιλισμένοι είσαστε εσείς που οδηγήσατε ολόκληρη την χώρα και τον λαό της στον αφανισμό, με αποτέλεσμα τώρα να απειλείται η ίδια η ύπαρξη αυτής της χώρας.

Και να σας πω κάτι. Στο κατηγορητήριο της δίκης των δοσίλογων του 1945 χαρακτηριζόταν εξίσου προδοτική πράξη, πράξη εθνικής μειοδοσίας και δοσιλογισμού η προπαγάνδα που στοχεύει στην καλλιέργεια της ηττοπάθειας στον λαό προς όφελος ξένων δυνάμεων. Η ποινή που προβλεπόταν ήταν η ίδια με τους υπόλοιπου δωσίλογους.

Όποιος νομίζει ότι θα την γλυτώσει αυτή την φορά, απλά δεν έχει αίσθηση σε ποια χώρα κατοικεί.
Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 11/11/2012


aienaristeyein
Διαβάστε περισσότερα » »