Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Τι συνέβη μεταξύ 1977 και 1992 και η Ελληνική ΑΟΖ κατέληξε μικρότερη;

image123 Τι συνέβη μεταξύ 1977 και 1992 και η Ελληνική ΑΟΖ κατέληξε μικρότερη;Ο χάρτης της φωτογραφίας έχει εκδοθεί από τη National Geographic Society των HΠΑ, για το διεθνώς αναγνωρισμένο περιοδικό “Τhe National Geographic Magazine”. 

Παρατηρείστε τη διασυνοριακή γραμμή με κόκκινο διακεκομμένο χρώμα που υπάρχει στον χάρτη αυτόν, που ξεκινάει από τον Έβρο και φτάνει μέχρι το Καστελόριζο. Αυτή η γραμμή είναι συμβατή με τις διεθνείς συνθήκες, που αφορούσαν την Ελλάδα και την Τουρκία ως το 1977 (παρατηρείστε, τα σημεία που δείχνουν τα κόκκινα βέλη – κάνετε κλικ στη φωτογραφία).


Στο ένθετο άνω – δεξιά της φωτογραφίας υπάρχει ένας χάρτης των ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου, που σχεδιάστηκε από εμένα για να εκτιμήσω εν τάχει, αν το “κίτρινο δόντι” που σε πολλούς πρόσφατους Ελληνικούς χάρτες ΑΟΖ της Μεσογείου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και δημοσιεύονται σε Ελληνικά περιοδικά, προσμετράται στη Τουρκική ΑΟΖ είναι Ελληνικό ή Τουρκικό. 

Στο χάρτη αυτό, τα όρια των ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου καθορίζονται από τις κόκκινες γραμμές. Η μέθοδος που χρησιμοποίησα είναι προσεγγιστική και βασίζεται σε χρήση απλών διχοτόμων γωνιών αλλά όσον αφορά την Ελληνικότητα του δοντιού δεν αλλάζει την αξιοπιστία της. 

Σε ένα πλήρη υπολογισμό τα κόκκινα βέλη δείχνουν τα σημεία στα οποία πρέπει να αυξηθεί η Ελληνική ή η Κυπριακή ΑΟΖ σε βάτος των άλλων χωρών. Εξήγηση της γεωμετρικής μεθόδου υπολογισμού, που κατά βάση ακολουθεί την αρχή της μέσης γραμμής υπάρχει στο τέλος του άρθρου.
Δεδομένου ότι μια ΑΟΖ πρέπει να χαράσσεται με βάση τις διεθνείς συνθήκες και τα 200 ναυτικά μίλια πρέπει να υπολογίζονται στη χάραξή της μετά τα οριοθετημένα εξ αυτών σύνορα, χερσαία ή θαλάσσια, το “δόντι” είναι Ελληνικό. 

Τουλάχιστον, ως το 1977 ήταν… Η φωτογραφία το αποδεικνύει.
Στα χρόνια που ακολούθησαν τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, όπως αυτά φαίνονται στον παραπάνω χάρτη άρχισαν σιγά-σιγά να “εξατμίζονται”.
image124 Τι συνέβη μεταξύ 1977 και 1992 και η Ελληνική ΑΟΖ κατέληξε μικρότερη;
Η υπογραφή του Δικαίου της θάλασσας από την Ελλάδα to 1982 (τη συνθήκη που καθορίζει διεθνώς τα της ΑΟΖ ενός κράτους), όπως και η εφαρμογή του στη χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ δυστυχώς θα εμποδίζεται από συμφωνίες που ακολούθησαν με σημαντικότερη το μνημόνιο Παπούλια- Γιλμάζ που είναι διακρατική, όπως και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει υπογράψει ακόμη την εν λόγω συνθήκη.

Στον παραπάνω χάρτη  του 1983, ένα χρόνο μετά την ημερομηνία που η Ελλάδα υπέγραψε τη Διεθνή συνθήκη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της θάλασσας μπορείτε να παρατηρήσετε μερική εξαφάνιση των χαραγμένων θαλασσίων συνόρων στα σημεία που δείχνουν τα κόκκινα βέλη (κάνετε κλικ στη φωτογραφία). 

Η συνθήκη αυτή δεν μπορεί να παραβλέψει προηγούμενες διακρατικές συμφωνίες και συνθήκες ΑΛΛΑ επιτρέπει στην Ελλάδα να κάνει μονομερώς απεμπώληση εθνικών της δικαιωμάτων εφόσον αυτό δεν “ενοχλεί” τις όμορες χώρες με τις οποίες υπάρχουν συμφωνίες….
Η προσέγγιση της κοινής εκμετάλλευσης του Αιγαίου είχε ξεκινήσει και προχωρούσε… Πρωθυπουργός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου (Συμφωνία με τον Οζάλ).
image125 Τι συνέβη μεταξύ 1977 και 1992 και η Ελληνική ΑΟΖ κατέληξε μικρότερη;
Σε νεότερο χάρτη της National Geographic Society των HΠΑ, για το ίδιο περιοδικό και για το έτος 1992 η διασυνοριακή γραμμή που ξεκίναγε από τον Έβρο και έφτανε μέχρι το Καστελόριζο εξαφανίζεται (κάνετε κλικ στη φωτογραφία), ενώ προϋπήρχε σε όλους τους προηγούμενους από το έτος 1977 χάρτες!

H απεμπώληση εθνικών δικαιωμάτων επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια και από το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ του 1988, που υπεγράφη επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου και το οποίο άλλαξε τα σύνορα στο Αιγαίο, αφού επέτρεψε την ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων σε αυτό, όπως και την έρευνα για φυσικό αέριο και πετρέλαιο με επιστημονική ένδυση (έρευνα στο βυθό για ερευνητικούς σκοπούς, δημιουργία κοινών ερευνητικών προγραμμάτων με “πρόθυμους” από τα Ελληνικά ΑΕΙ κλπ). 

Το μόνο θετικό όσον αφορά αυτό το συγκεκριμένο μνημόνιο είναι ότι η Τουρκία δεν το τηρεί, κάτι που επιτρέπει στην Ελλάδα να το καταγγείλει.
fetcher 3 Τι συνέβη μεταξύ 1977 και 1992 και η Ελληνική ΑΟΖ κατέληξε μικρότερη;
Η απεμπώληση των ήδη υπαρχόντων θαλασσίων συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας πέρασε και από άλλα στάδια, ένα από τα οποία αφορούσε την Ελληνοτουρκική συμφωνία επί της νέας δομής του ΝΑΤΟ, που έγινε το 1997 επί κυβέρνησης Σημίτη. Η συμφωνία αυτή αποτελεί μιά ακόμη συμφωνία ντροπής που επιβεβαίωσε την αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας τη συνδιαχείριση του Αιγαίου με τη Τουρκία. 

Ενδεικτικό του γεγονότος αυτού είναι, ότι ο τότε Τούρκος υπουργός Άμυνας Σεζγκίν ισχυρίστηκε, ότι με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ το Αιγαίο τίθεται υπό κοινή ευθύνη!

Εξήγηση της μεθοδολογίας διαχωρισμού των ΑΟΖ ανάμεσα σε δύο χώρες με χρήση διχοτόμων. Η μεθοδολογία απαιτεί πρώτον τη χάραξη των χωρικών υδάτων κάθε χώρας (12 ν.μ. γύρω από κάθε ακτή νησιού ή ηπειρωτικής χώρας) με αρχικές μαθηματικές συνθήκες αυτές που καθορίζονται από διακρατικές συνθήκες ή διεθνείς συνθήκες.

Στη συνέχεια η αιγιαλίτιδα αυτή, όπως ονομάζεται, ζώνη επεκτείνεται για κάθε χώρα μέχρι 200 ν.μ. Οπου υπάρχει επικάλυψη ακολουθείται η αρχή της μέσης γραμμής, πού είναι ένα διεθνώς αποδεκτό πρότυπο. Είναι μαθημαγτικό λάθος πέραν οποιουδήποτε άλλου λόγου η χάραξη της μαθηματικής μέσης γραμμής χωρίς να ληφθούν υπόχη προηγουμένως υπάρχουσες διακρατικές συνθήκες και συμφωνίες.
fetcher 42 Τι συνέβη μεταξύ 1977 και 1992 και η Ελληνική ΑΟΖ κατέληξε μικρότερη;Στη φωτογραφία αριστερά φαίνονται τέσσερις χώρες (A, Β, C, D) και εξηγείται ο διαχωρισμός των ΑΟΖ τους. Οι καμπύλες θ και κ είναι οι γραμμές των χωρικών υδάτων τους στα 12 ν.μ. Στα άνω-δεξιά  της ίδιας φωτογραφίας φαίνονται δύο ακόμη περιπτώσεις αντιμετώπισης διαχωρισμού ΑΟΖ για δύο διαφορετικές χώρες A και D συνορεύουσες “εν σειρά”.

Ένας γρήγορος τρόπος να χαράξει κανείς τις ΑΟΖ μεταξύ κρατών χωρίς υπολογιστή είναι με τη χρήση διχοτόμων σε κατάλληλα επιλεγμένα τμήματα των ακτών κάθε χώρας. Ο τρόπος αυτός επιδεικνύεται στη φωτογραφία και εφαρμόζεται στην επόμενη φωτογραφία για τη περίπτωση των ΑΟΖ των χωρών της Μαύρης Θάλασσας (κόκκινη γραμμή).
image126 Τι συνέβη μεταξύ 1977 και 1992 και η Ελληνική ΑΟΖ κατέληξε μικρότερη;
Ενδιαφέρον είναι, ότι η ΑΟΖ που ανακήρυξε η Τουρκία στη Μαύρη θάλασσα (φωτ. 1) είναι σχεδόν ίδια με εκείνη που προκύπτει από τη χρήση της δικής μου μεθολογίας “λεπτών” (φωτ. 2) αλλά και με τον πλήρη υπολογισμό (φωτ. 3) από τη χρήση ψηφιακών δεδομένων της θέσης των ακτών, που κατόρθωσα να βρω και τα οποία τοποθέτησα επάνω στο χάρτη της Google Earth.

Η καταγγελία του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα πριν την ανακήρυξη της ΑΟΖ της, εκμεταλλευόμενη τη συμπεριφορά της Τουρκίας.
Υπενθυμίζω, ότι σύμφωνα με Γαλλικούς ερευνητικούς χάρτες (βλέπετε έναν στα αριστερά) η περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο, που ονομάζω “δόντι” είναι υποψήφια για πολύ μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου.

To μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ ήταν κατά των Ελληνικών συμφερόντων και περιόρισε σύμφωνα με όσα ανέφερα την Ελληνική ΑΟΖ. Πολλοί θα μπορούσαν  να εκλάβουν την υπογραφή Παπούλια σαν πράξη  εσχάτης προδοσίας.

Αν και όσα γράφω έχουν ειπωθεί και από μένα αλλά και από άλλους παλαιότερα, η προσθήκη των φωτογραφιών από το National Geographic Society των ΗΠΑ, δίνουν άλλη ισχύ και νόημα στη συζήτηση για την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, αφού συνδέονται άμεσα με τη χάραξή της και τη πολιτική που ακολουθήθηκε γύρω από αυτή μέχρι τώρα, η οποία βασικά κατάργησε τα θαλάσσια σύνορα που υπήρχαν μέσω της υπογραφής νέων συνθηκών και μνημονίων από το 1977 και μετά.
 
kostasxan.blogspot.com
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Aφίχθη η Τίμια Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος από την Άνδρο στην Πτολεμαΐδα (Βίντεο)

Παρουσία πλήθους πιστών, αφίχθη, το απόγευμα του Σαββάτου 23/02, η  Τίμια Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος από την Άνδρο στon Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου στην Πτολεμαΐδα. Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr…



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Η ΚΟΣΜΟΤΕ !!!!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!!


 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ,ΚΑΙ ΑΤΙΜΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΗ  ΓΙΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΞΕΦΤΗΛΑ ΤΟΥΣ!!


ΒΟΜΒΑ >Ε-Δ< :ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Η ΚΟΣΜΟΤΕ !!!!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!!!




Τα προσκυνημένα σκουλήκια της πολυεθνικής  "κοσμοτέ" χαρίζουν Ελληνική ιστορία στα σκοπιανά μακεδωνοειδή ,εμφυτεύοντας στο υποσυνείδητο του λαου μας πως η υπόθεση
είναι λήξαν και καταδικασμένη με το ιερό όνομα της Μακεδονίας,λίγο λίγο τροποποιούν συνειδήσεις !!!!
Αυτή η λαμόγια δεν έχει προηγούμενο,ξεπουλούν τα πάντα και  όλα στον βωμό του κέρδους και της κερδοφορίας!!!"για αυτό" κάποιοι φαγώθηκαν να τα πουλήσουν όλα!!!για να τα πάρουν ανθέλληνες και να πλασάρουν την προπαγανδα τους ανενόχλητοι??

Ότι και να λέμε ότι και να κάνουμε ο κύβος ερρίφθη για κάποιους,,ξεπουλάνε την Ελλάδα, ξεπουλούν την ιστορία μας,χωρίς να τρέξει ρουθούνι!!!

Ο λαός της Ελλάδος γονατισμένος περιμένει ανέμελα το τέλος του!!!!





Ak:ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ - ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΤΕ ΩΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ,,,,,


eleusisdiagoridon

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαλκιδική...Πολίτες από όλη την Ελλάδα όπου και αν ανήκετε σας στέλνουμε S.O.S.

Τη στιγμή που γράφουμε αυτές τις γραμμές  χτυπάνε πάλι οι καμπάνες στην Ιερισσό μας, κάποιοι προσαχθέντες μάλλον έχουν ΄΄χαθεί΄΄ , έχουν ΄΄αργήσει να γυρίσουν΄΄ , ποιος νοιάζεται...


Στην Ελλάδα που ''ακύρωσε'' τον αγωγό Μπουρκάς Αλεξανδρούπολης και τον South Stream που θα έδιναν πνοή στην Θράκη μας και σε όλη τη χώρα αναβαθμίζοντας μας γεωπολιτικά , αλλά που ταυτόχρονα ''άνοιξε την αγκαλιά της'' στα βαρέα μέταλλα και στο κυάνιο της El Dorado και των υποταχτικών της...

Στην χώρα των θαυμάτων μια ''χρυσή σιωπή'' έχει απλωθεί σε ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ και στα μνημονιακά ΜΜΕ.

Στην Χαλκιδική μας ο... Όργουελ και το 1984 γίνονται πάλι επίκαιροι.

Η επαπειλούμενη  καταστροφή μας με βαρέα μέταλλα βαπτίζεται επένδυση.
Οι ανεπανόρθωτες βλάβες που πρόκειται να συμβούν όπως τεκμηριωμένα έχουν αποδείξει δεκάδες πανεπιστημιακοί καθηγητές μαζί με την απώλεια μακροπρόθεσμα  χιλιάδων θέσεων εργασίας προσπαθούν να καλυφθούν με το φύλλο συκής των θέσεων εργασίας που για ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ θα δώσει η εταιρεία.
Θέσεις με υποθήκη το μέλλον το δικό μας , των παιδιών μας, των άλλων επαγγελμάτων σε αλιεία, τουρισμό, κτηνοτροφία, μελισσοκομία κτλ των νερών μας, του πανέμορφου περιβάλλοντός μας.


Ο ειρηνικός αγώνας μας αφού δεν μπόρεσε να καταπνίγει βαπτίζεται τρομοκρατία.
Οι δεκάδες ειρηνικές πορείες μας, νέων γέρων , ανδρών γυναικών από όλη τη Χαλκιδική προσπαθούν έντεχνα να τσουβαλιαστούν και να ποινικοποιηθούν ή να τρομοκρατηθούν.


Πολίτες απο την Αμμουλιανή την Ουρανούπολη τα Νέα Ρόδα την Ιερισσό, την Μεγάλη Παναγία Το Γομάτι τον Πολύγυρο την Θεσσαλονίκη, απο κάθε γωνιά της πατρίδας σηκωθήκαμε απο την ασφάλεια και την μακαριότητα του καναπέ και του τελεκοντρολ  και ΕΝΩΘΗΚΑΜΕ χωρίς προαπαιτούμενα χωρίς τοπικισμούς χωρίς κομματικές ταμπέλες, (με όλα τα κουσούρια που έχουμε εμείς οι ''χωριατές'') και διεκδικούμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.


Να μην γίνουμε δούλοι του Μπόμπολα και των Καναδών για 500 ευρώ.
Να μην πουλήσουμε την  πατρώα γη μας.
Να μην γονατίσουμε μπροστά στα αρπαχτικά που κάποιοι ΦΕΡΑΝΕ ΕΔΩ ΥΠΟΥΛΑ και χωρίς να μας ρωτήσουν.


Ελεύθεροι πολίτες  απο όλη την Ελλάδα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και πιστεύετε πως η αλήθεια και το δίκιο είναι πάνω από κόμματα και ευρώ, ενώστε τη δική σας φωνή με τη δική μας.
Στηρίξτε μας στον  αγώνα που κάνουμε.
Ο ειρηνικός αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι όλοι  να μάθουν για το έγκλημα που πάει να γίνει εδώ στην πανέμορφη Χαλκιδική μας.
Η Χαλκιδική είναι μόνο η αρχή στο έγκλημα του μνημονίου και της τρόικας.

Πολίτες από όλη την Ελλάδα όπου και αν ανήκετε σας στέλνουμε S.O.S.







Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδού ο εκδότης, ο επιχειρηματίας και οι κύριοι τραπεζίτες.

Το έβγαλε πρωτοσέλιδα μάλιστα, η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Με ρεπορτάζ – φωτιά που αποκαλύπτει την ασυδοσία όλων των παραγόντων της κατάντιας μας.
Η ασυδοσία των τραπεζών που γυρναγαν εμβάσματα – μαμούθ, ενώ υποτίθεται τα λεφτά ήταν
“μπλοκαρισμένα”.
Των ελεγκτικών αρχών.
Των ιερών αγελάδων της δημοσιογραφίας.
Των αχυρανθρώπων του πράσινου συστήματος που ρήμαξαν τράπεζες και παραμένουν ελεύθερα πουλιά.
Λες να σερβίρουν και καφεδάκια όπως γράφει το Κουρδιστό Πορτοκάλι;
Μεγάλη μαγκιά, προσωπικά του Χάρη Οικονομόπουλου.

 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

“Η χώρα εκβιάστηκε από τους δανειστές της! Αναγκάστηκα και εγώ και πολλοί άλλοι να ψηφίσουμε το μνημόνιο, γιατί αλλιώς … η χώρα θα διαλυόταν”.
“Πιστεύω πως η χώρα εκβιάστηκε από τους δανειστές – δεν υπήρχε άλλη λύση”.

Αυτό, όπως εύκολα καταλαβαίνουμε, αποτελεί δήλωση-αποδοχή εσχάτης προδοσίας.....

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ



Παραδέχεται πως η κυβέρνηση εκβιάστηκε.

Παραδέχεται πως η κυβέρνηση ενέδωσε στον εκβιασμό των δανειστών.

Για να δικαιολογηθεί μάλιστα υιοθετεί τον πυπήνα της προπαγάνδας που επαναλαμβάνεται και διαχέεται στην κοινωνία από τα εξαγορασμένα Μ.Μ.Ε..

Όταν λοιπόν αποδέχεσαι πως ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού ενέδωσες στους εκβιασμούς κι έδωσες το λόγο σου σε ξένα συμφέροντα να εφαρμόσεις την πολιτική που αυτούς βολεύει κι όχι τον ελληνικό λαό, αυτόματα επαληθεύεις τον ορισμό του ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ.

Στη συνέχεια αποδέχεσαι πως η πολιτική αυτή είναι επιζήμια για τη χώρα, αλλά παρόλαυτά συνεχίζεις να την εφαρμόζεις, άρα είσαι ΣΥΝΕΡΓΟΣ.

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής ΑΕ 18/2/13 όπου ο Δ.Καζάκης μαζί με καλεσμένο δικηγόρο αναλύουν τί σημαίνει η δήλωση αυτή και πως θα έπρεπε να κινηθεί η δικαιοσύνη για άτομα όπως ο κ.Ντινόπουλος, αν πραγματικά ήταν ανεξάρτητη και αμερόληπτη.






Από το epam-patras
ΠΗΓΗ
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκουριές, σαπίλες, μπόχες και άλλα όμορφα !!!

metalleiaΚαι ξαφνικά η ελληνική κοινωνία έμαθε ότι σε μια περιοχή της Χαλκιδικής που ονομάζεται Σκουριές, έχουν έρθει να μας φέρουν την ανάπτυξη, μέσω της εξόρυξης χρυσού και κάποιοι διαμαρτύρονται και γίνονται τρομοκράτες. Αυτό πέρασε μέσω των ΜΜΕ. Που κάποια απ’ αυτά, ονόματα δε λέμε, βρίσκονται μέσα στην ίδια την επένδυση.

Το τι γίνεται στη Χαλκιδική και τη Θράκη δε θα το περιγράψω εδώ. Όποιος θέλει να μάθει, γκουγκλάρει και του έρχονται στα μούτρα οι…άπειρες πληροφορίες για το θέμα. Για ένα σχόλιο πέρασα, επειδή βλέπω πως πάνε να μας πείσουν με έντεχνο τρόπο, ότι αυτοί που φταίνε είναι αυτοί που αντιστέκονται. Αυτοί είναι οι τρομοκράτες κι από αυτούς κινδυνεύει η κοινωνία μας.

Πέρα από το ότι φτάνουν ως το έγκλημα (και παραδόξως, ενώ η αστυνομία στην περιοχή τους έχει από κοντά, αυτή τη φορά δεν άφησαν ούτε ίχνη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) μαθαίνουμε από τις εταιρείες και τα φερέφωνά τους, ότι πίσω τους κρύβονται σκοτεινά συμφέροντα. Που όσο και να ψάξει ο λογικός ο άνθρωπος, δεν πρόκειται να τα ξετρυπώσει.

Λες να θέλουν το χρυσό για πάρτη τους, να τα κονομήσουν αυτοί εις βάρος των εταιρειών που καβάτζωσαν κοψοχρονιά το μέρος; Γιατί, όσο κι αν δεν της φαίνεται, η χώρα μας είναι πλούσια. Κι αυτό το ανακάλυψαν οι ξένοι και γι’ αυτό έρχονται για επενδύσεις. Κι ο χρυσός είναι πρώτος στις προτιμήσεις τους. Κι αυτό το άτιμο το ευγενές το μέταλλο, που καμία σχέση δεν έχει με τη σκουριά, όμως με τη σαπίλα το κάνεις και συνώνυμο, πάει και χώνεται μέσα σε κάτι δρυμούς και κάτι δάση με σπάνια χλωρίδα και πανίδα τα οποία πρέπει να καταστραφούν και να μείνει πίσω το σεληνιακό τοπίο που πάντα μένει μετά από τέτοιους άγριους βιασμούς στο περιβάλλον. Όμως αυτό είναι η μικρότερη ζημιά που μπορεί να γίνει.
 

Κάποιοι έχουν μείνει μόνοι τους να αντιστέκονται ενώ όλοι είναι στραμμένοι εναντίον τους. Πρώτος και καλύτερος, ο πρωθυπουργός, ο οποίος δηλώνει χωρίς καμιά ντροπή, έτσι, λίγο να κοκκινίσει και να μασήσει τα λόγια του, ότι θα προστατεύσει τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα με κάθε κόστος. Όσο πιο μεγάλο είναι το ζόρι, τόσο πιο πολλά βρακιά κατεβασμένα συναντούμε. Όλοι οι φορείς, έχοντας βάλει στο στόχαστρο αυτούς που αντιδρούν, στηρίζουν τις εταιρείες. Για την ανάπτυξη, βρε.
 

Έχουμε υπόψη μας τι σημαίνει ανάπτυξη από εξόρυξη χρυσού; Έχουμε δει πολλές περιοχές να αναπτύσσονται μέσα από τέτοιες δραστηριότητες. Η μόνη ανάπτυξη γίνεται στην εταιρεία. Η πλούσια Αφρική, με τα χρυσάφια της και τα διαμάντια της και το φτωχό λαό της, είδε πουθενά ανάπτυξη τόσα χρόνια; Εμείς γιατί να δούμε; Θα μας σεβαστούν για το ένδοξο παρελθόν μας; Θα σεβαστούν τη γη του Αριστοτέλη με αυτούς τους άχρηστους απογόνους που κουνάνε την ουρά μπροστά στο ξεροκόμματο;
 

Ανάπτυξη υπάρχει μόνο για τους Καναδούς και τους εδώ συνεργάτες τους, που προσπαθούν να μας πείσουν πως δημιουργούν θέσεις εργασίας σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Δηλαδή βρήκαν ευκαιρία να χαρακτηρίσουν θεάρεστο έργο το ότι πετάνε το ξεροκόμματο βουτηγμένο στα σκατά, στους εξαθλιωμένους αυτόχθονες.097_Artisanal_Gold_Miners_Sierra_Leone

Αυτούς για τους οποίους δεν ισχύει το ότι «πουλάνε και τη μάνα τους» γιατί η μάνα τους έτσι κι αλλιώς δε θα υπάρχει όταν θα ξεζουμίσουν τελείως το μέρος. Για αυτούς ισχύει κάτι χειρότερο: Δηλητηριάζουν τα παιδιά τους. Και τα εξοντώνουν. Σιχαμένη φάρα. Τελικά δεν τους αξίζει τίποτα περισσότερο από δουλειά σε μεταλλείο. Όμως για τους υπόλοιπους αξίζει να γίνουμε Αφρική;



pinkfroyd.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Παράρτημα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ πέταξε προκηρύξεις χθες στα Γιάννενα, με συνθήματα ότι είναι αδέλφια με τους αλβανούς και τους... "μακεδόνες"...!!

ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΟΙ ΑΥΤΟΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΟΚΔΕΣ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ... 

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕ ΧΘΕΣ ΤHN ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ. ΟΥΤΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.







(stoxos.gr)
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Αντώνης Σαμαράς: "Η Eldorado ξεκινά σε 10 μέρες, με κάθε ...κόστος"!!!

Ο Σαμαράς προαναγγέλλει την έγκριση για το μεταλλείο χρυσού στη Χαλκιδική.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να ανακοινώσει, μέσω συνέντευξής του στη «Wall Street Journal», πως σε δέκα ημέρες θα εγκριθεί η επένδυση της καναδικής Eldorado Gold στο μεταλλείο χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, τόνισε πως πρόκειται για μια επένδυση που επιθυμεί πολύ και... πως θα προστατευτούν με κάθε κόστος οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», η Eldorado Gold έχει δεσμευτεί να επενδύσει άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια εντός της επόμενης τετραετίας.

  http://greki-gr.blogspot.gr/2013/02/eldorado-10.html




Επίσης το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» καταγγέλλει:
Συνεχίζεται το όργιο των παρανομιών από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο δάσος των Σκουριών, τώρα υπό την επίβλεψη του κ. Δένδια
Διαβάστε τη συνέχεια, ΕΔΩ:
http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/02/22/orgio-paranomiwn/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7286

eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα φυτά και οι μέλισσες επικοινωνούν μέσω ηλεκτρικών σημάτων

Τα φυτά και οι μέλισσες επικοινωνούν μέσω ηλεκτρικών σημάτων, ανακάλυψαν για πρώτη φορά οι επιστήμονες.
Τα έντομα που επικονιάζουν τα φυτά, όπως οι μέλισσες, έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται και να ξεχωρίζουν τα αόρατα ηλεκτρικά σήματα που εκπέμπουν τα λουλούδια, ώστε να «διαφημίζουν» το νέκταρ τους, ανακάλυψαν για πρώτη φορά βρετανοί επιστήμονες. Με άλλα λόγια, τα φυτά δεν αρκούνται στα ευωδιαστά λουλούδια και τα φανταχτερά σχήματα, αλλά επιπλέον δημιουργούν ηλεκτρικά πεδία γύρω τους, ως μεθόδους επικοινωνίας με τα έντομα, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαδικασία της επικονίασης.
Αν επιβεβαιωθεί ότι όντως οι μέλισσες έχουν μια "έκτη" ηλεκτρική αίσθηση, θα είναι το πρώτο ζώο που ανακαλύπτεται να διαθέτει τέτοια ικανότητα στον αέρα. Ήδη ορισμένα ψάρια και αμφίβια έχουν βρεθεί πώς έχουν αυτή την ικανότητα να ανιχνεύουν ηλεκτρικά πεδία στο περιβάλλον τους.
Οι ερευνητές της Σχολής Βιολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντάνιελ Ρόμπερτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το "Nature" και το "New Scientist", διαπίστωσαν ότι τα έντομα είναι σε θέση να αντιληφθούν τα ασθενή ηλεκτρικά σήματα των λουλουδιών, τα οποία έχουν αρνητικό φορτίο, επειδή είναι σε επαφή με το έδαφος.
Από την άλλη, οι μέλισσες αποκτούν θετικό ηλεκτρικό φορτίο, καθώς πετάνε στον αέρα κουνώντας γρήγορα τα φτερά τους. Όταν πλησιάζουν τα λουλούδια, αν και δεν παράγεται κάποιος σπινθήρας από τα αντίθετα ηλεκτρικά φορτία, τα έντομα προσλαμβάνουν τις κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με το κάθε φυτό χάρη στο ηλεκτρικό πεδίο του. Επιπλέον, το ηλεκτρικό φορτίο βοηθά τη γύρη του φυτού να προσκολλάται πάνω στα έντομα.
Οι βρετανοί βιολόγοι έκαναν εργαστηριακά πειράματα με πραγματικές και τεχνητές πετούνιες (στις οποίες είχαν τοποθετήσει ηλεκτρόδια) και διαπίστωσαν ότι όταν μια μέλισσα προσγειώνεται πάνω σε ένα λουλούδι, το ηλεκτρικό δυναμικό του φυτού αλλάζει ελαφρά και παραμένει έτσι για αρκετά λεπτά. Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να «πει» ένα φυτό σε μια μέλισσα ότι λίγο πριν το είχε επισκεφτεί κάποιο άλλο έντομο. Έτσι, μια μέλισσα δεν κάνει άσκοπες «επισκέψεις» σε ένα φυτό, πράγμα που είναι προς αμοιβαίο όφελος τόσο του φυτού, όσο και του εντόμου.
«Το τελευταίο πράγμα που θέλει ένα λουλούδι, είναι να πει ψέματα σε μια μέλισσα. Ο ηλεκτρισμός είναι ένας τρόπος να μεταφέρει το λουλούδι το μήνυμα: "Δείχνω τέλειο, μυρίζω όμορφα, όμως τα ηλεκτρικά μου δεν είναι το ίδιο καλά… Έλα ξανά αργότερα!"». Αν μια μέλισσα δεν βρει σε ένα λουλούδι το νέκταρ που περιμένει, τότε δεν θα το επισκεφτεί ξανά και αυτό δεν είναι καλό για το φυτό.
Προς μεγάλη έκπληξή τους, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι μέλισσες είναι σε θέση να ανιχνεύσουν και να διακρίνουν ανάμεσα σε διαφορετικά ηλεκτρικά πεδία των διαφορετικών λουλουδιών. Ακόμα, διαπίστωσαν ότι, χάρη στα διαφορετικά ηλεκτρικά πεδία, οι μέλισσες μαθαίνουν ταχύτερα τη διαφορά ανάμεσα σε δύο διαφορετικού χρώματος λουλούδια.
Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο ποιες ακριβώς πληροφορίες «κωδικοποιούν» τα φυτά μέσα στα ηλεκτρικά σήματά τους, ούτε με ποιο τρόπο οι μέλισσες, από την πλευρά τους, καταφέρνουν να αντιλαμβάνονται τα ηλεκτρικά πεδία των λουλουδιών. Μια πιθανή εξήγηση για το πρώτο είναι ότι τα ηλεκτρικά φορτία ενισχύουν το «διαφημιστικό μήνυμα» που περιέχουν τα χρώματα και τα σχήματα των λουλουδιών. Για το δεύτερο, μια προτεινόμενη ερμηνεία είναι ότι, εξαιτίας της ηλεκτροστατικής δύναμης, σηκώνονται οι τρίχες των εντόμων, όταν πλησιάζουν ένα λουλούδι.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »