Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Στο κλειστό Γυμναστήριο μετακομίζει το ΕΚΑΒ Πτολεμαΐδας


Στο κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαΐδας πρόκειται να μεταφερθεί εντός του Νοεμβρίου η έδρα του τομέα ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας) Πτολεμαΐδας που στεγάζεται αυτή τη στιγμή σε χώρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Πτολεμαΐδας, προκειμένου να αρθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή του Υδραγωγείου από η στάθμευση των ασθενοφόρων.
Η μετεγκατάσταση του τομέα του ΕΚΑΒ στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου γίνεται μετά από σχετική συγκατάθεση που έδωσε το δημοτικό συμβούλιου Εορδαίας, για να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία από τη στάθμευση των ασθενοφόρων στο Υδραγωγείο. Παράλληλα όμως η μεταφορά της υπηρεσία από το συγκεκριμένο σημείο γίνεται και για την προστασία των ίδιων των ασθενοφόρων που παρκάρουν στο δρόμο σε δύσκολες καιρικές συνθήκες (μεγάλο ψύχος) και δεν μπορούσαν να είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης δήμου Εορδαίας (ΚΕΔΕ) Χρήστος Κεσκερίδης.
Σημείωσε ότι το ΕΚΑΒ θα στεγαστεί στο χώρο κάτω από τις κερκίδες του σταδίου και ότι η διευθέτηση αυτή παρέχει πολλά πλεονεκτήματα, αφού εκτός από τη στέγαση του ίδιου του τομέα του ΕΚΑΒ, θα βρίσκεται πλέον ένα εξοπλισμένο πλήρωμα δίπλα σε χώρους μαζικής άθλησης για κάθε ενδεχόμενο, αφού στο σημείο αυτό βρίσκονται γήπεδα μπάσκετ, χάντμπολ, πάλης, καθώς και το κλειστό κολυμβητήριο, ενώ το στάδιο χρησιμοποιεί πολύς κόσμος για τον περίπατό του, ενώ ταυτόχρονα, με την εγκατάσταση του ΕΚΑΒ στο χώρο αυτό διασφαλίζεται και η φύλαξη του χώρου καθ’ όλο το 24ωρο.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ μια συγκλονιστική ιστορία. - - - "Της τα έδωσα της Πατρίδος και τα δύο."

Γράφει  ο Δημήτρης Ντούλιας*.
Ήμουν στο Ναυτικό το 1952 και βρισκόμουνα στη Πλατεία Κλαυθμώνος, όχι όπως είναι σήμερα. Οι νεότεροι δεν γνωρίζουν πάρα πολλά από τα παλιά και απορούν οπόταν ακούν ορισμένα γεγονότα του τότε.
Εκείνη τη στιγμή έπεφτε ο ήλιος και θα γνωρίζετε ότι με τη δύση του, γίνεται υποστόλη της σημαίας. Τότε το Υπουργείο Ναυτικού ήταν εκεί και η σημαία κυμάτιζε ακόμα στο κτήριο. Σήμερα είναι άλλες υπηρεσίες του Ναυτικού. Τότε πάντα κάθε πρωί, θα θυμούνται οι παλίοι, γινόταν έπαρση   σημαίας και σταματούσαν τα 

Αποδίδεις με αυτό τον τρόπο την τιμή στο ιερό μας σύμβολο, στη γαλανολευκή σημαία. Εκείνη τη στιγμή που οαρμόδιος αξιωματικός χαιρετά, η ματιά του πέφτει λοξά και βλέπει κάτι παράξενο, και η ψυχή του ταράζεται, για αυτό που θα σας πώ παρακάτω.


Τελειώνοντας η διαδικασία της υποστολής της σημαίας, οι διαβάτες συνεχίζουν το δρομο τους, ενώ εγώ από παρέμεινα από συνήθεια λίγο ακόμα. Τότε βλέπω το νεαρό αξιωματικό να κατευθύνεται θυμωμένος πρός ένα γεροδεμένο πλανόδιο καστανά. Βλέπετε τότε η πλατεία ήταν κενή και στις γωνίες ήταν πάντα στιλβωτές ( λούστροι ) και καστανάδες που μας λείπουν τώρα.

πάντα, όπως και στη δύση του ηλίου γινόταν υποστολή. Ήταν στιγμές ωραίες , απίθανες που ζούσαν τότε οι άνθρωποι.

Το άγημα αποδόσεως τίμων στο χώρο του, και ακούμε το σαλπιγκτή να δίνει το σύνθημα για την υποστολή της σημαίας. Το άγημα παρουσιάζει όπλα. Ο αξιοματικός χαιρετά και παίζεται ο Θούριος. ¨Ολοι οι παριστάμενοι εκεί και οι περαστικοί, οπώς και εγώ σταθήκαμε σε στάση προσοχής.

Και του είπε : "γιατί δεν σηκώθηκες όρθιος για να τιμήσεις τη σημαία μας. Δεν έχεις φιλότιμο κλπ ".
Ο άνθρωπος έμεινε βουβός, εγώ παρακολούθησα έντρομος και φοβερά συγκλονισμένος το τι έγινε. Μετά βλέπω τον καστανά οτί έγινε κατακόκκινος και άρχισε να τρέμει. 
Ήθελε να φωνάξει, αλλά βλέπω με έκπληξη ότι συγκρατείται, σκύβοντας το κεφάλι του άρχισε να κλαίει με λυγμούς.

 
Όμως συνέρχεται γρήγορα σκουπίζει τα δάκρυα του και με πολλή δύναμη των χεριών του ( αυτά ήταν γερά ) στυλώνει το σώμα του δυνατά, σπρώχνει τον πάγκο του με τα κάστανα μπροστά και φωνάζει με όλη τη ψυχη του, στο νεαρό αξιωματικό δυνατά "πώς να σηκωθώ κύριε Της τα έδωσα της Πατρίδας και τα δύο" και σηκώνει τα μπατζάκια του παντελονιού οπού φάνηκαν δύο πόδια κομμένα πάνω απο το γόνατα.
Και ξαναρχίζει να κλαίει. Ο κόσμος όπως και εγώ γύρω του κλαίει και χειροκροτεί, όμως περισσότερο απο όλους κλαίει ο νεαρός αξιωματικός.

Έχουν περάσει περίπου 60 χρόνια. Ποιος ξέρει τι γίνεται. Εκείνη τη στιγμή έγινε κάτι το αλησμόνητο, φοβερή σκηνή για Όσκαρ. Ο αξιωματικός σκύβει και αγκαλιάζει και φιλά τον καστανά, και στη συνέχεια στέκεται ευθυτενής μπροστά στον ήρωα και φέρνει το δεξί του χέρι στην άκρη του γείσου του πηλίκίου του και τον χαιρετά στρατιωτικά.
Του απονέμει "τας κεκανονισμένας τιμάς" που δεν μπόρεσε εκείνος τυπικά να αποδώσει στη σημαία μας, γιατι της χάρισε και τα δύο πόδια στα βορειοηπειρώτικα βουνά μας για να μπορεί να κυμματίζει σήμερα ψηλά η κυανόλευκη σημαία σε λεύτερη πατρίδα.

Και οι άλλοι, οι πολλοί να μπορούν να πηγαίνουν με γρήγορο βήμα στις ειρηνικές απασχολήσεις τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι περνούν μπροστά απο έναν ήρωα του αλβανικού μετώπου, τον Έλληνα ήρωα πολεμιστή, όποιο επάγγελμα και να χει.
 Άλλοι δεν μιλούν, άλλοι όμως ειρονεύονται.

Γι αυτό οι νέες γενιές πρέπει να μάθουν, να διδαχθούν απο την οικογένεια και το Σχολείο για το Επος του 1940.
Για το καλό της Πατρίδας μας.
*ΔΗΜΗΤΡHΣ ΝΤΟΥΛΙΑΣ
ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ Π.Ν. εα

Σαν ελάχιστη προσφορά στη μνήμη των αγωνιστών του 1940, σας αποστέλλω αυτή την ιστορία που δημοσιεύεται στο τεύχος του Οκτωβρίου της Ναυτικής Ελλάδ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Ντοκυμανταίρ του History Channel, για τις εκπληκτικές κατασκευές-μηχανές των αρχαίων μας προγόνων, οι οποίες κοσμούσαν τους ναούς.

Αγάλματα με ματωμένα δάκρυα, ναοί που βοούσαν από κεραυνούς, μέχρι και άρματα που σηκώνονταν στον αέρα!

Οι κατασκευές αυτές ήταν συνδιασμός Μαθηματικών, Φυσικής και Μηχανικής, κάτι που αποδεικνύει το υψηλότατο επίπεδο στο οποίο είχε φτάσει ο Ελληνικός Πολιτισμός και που η συμβατική ιστορία έντεχνα προσπαθεί να αποκρύψει...
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο λαός δεν ξεχνά...

Διαβάστε περισσότερα » »

Nάρκωναν παιδιά χωρίς να τα χειρουργήσουν στο Αγ. Σοφία

Αποκάλυψη για Αγ. Σοφία, γιατί οι γιατροί νάρκωναν παιδιά και δεν τα χειρουργούσαν. Έξαλλος ο Λοβέρδος.
Όπως είπε, οι γιατροί στην καρδιοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων, Αγία Σοφία, μετέφεραν τις διαμάχες τους ακόμα και μέσα στα χειρουργεία.
Το αποτέλεσμα είναι ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο πολλές φορές τα παιδιά να ξυπνούν από τη νάρκωση που τους είχε χορηγηθεί και να μην έχει γίνει επέμβαση.
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. «Είναι ντροπή… Αν ήταν στο χέρι μου θα τους είχα απολύσει», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποδοκίμασαν τον Μπουτάρη στην μαθητική παρέλαση [βίντεο]

Εκπαιδευτικοί και πολίτες αποδοκίμασαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αμέσως μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στην πόλη. Όταν ολοκληρώθηκε η παρέλαση εκπαιδευτικοί μέλη της ΕΛΜΕ πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, ενώ τους ακολούθησαν και μέλη του ΣΥΙΡΙΖΑ. Και ενώ όλοι πίστευαν πως η διαμαρτυρία τους ολοκληρώθηκε, εκείνοι κινήθηκαν προς την εξέδρα που ήταν ο κ.Μπουτάρης και τον αποδοκίμασαν έντονα.


Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της παρέλασης, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου όταν πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων γύρισαν το κεφάλι τους από την άλλη πλευρά, ενώ μαθητές από άλλα σχολεία συνέχισαν να κοιτούν ευθεία.
Για πρώτη φορά στην εξέδρα των επισήμων δεν βρέθηκε υπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ή των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν μόνο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας...



Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ??ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο κος ΣΑΜΑΡΑΣ?

Μπορεί ορισμένες συμπεριφορές πολιτικών στο παρελθόν να «πέρναγαν» απαρατήρητες, αλλά σήμερα με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, ο λαός θα πρέπει να γνωρίζει την Αλήθεια και να πράττει ανάλογα. Συγκεκριμένα ο Γραμματέας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος συνέχιζε όταν ήταν Υφυπουργός να δίνει μαθήματα πολιτικής ηθικής. Από τo παρακάτω Φ.Ε.Κ, η σύζυγος του κ. Λυκουρέντζουη, η κα. Ευδοκία Μπασδεκοπούλου- είχε αποσπαστεί, όσο ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, στο Γραφείο του συζύγου της, προκειμένου να απολαμβάνει τα προνόμια που προκύπτουν από την απόσπαση.
Δείτε από την εφημερίδα της κυβερνήσεως...






Στη συνέχεια (ΦΕΚ 417) η κα. Ευδοκία Μπασδεκοπούλου λαμβάνει νέα απόσπαση στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Θανάση Σκορδά, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τα ζητήματα Φορολογίας και Τελωνείων. Οι κακές γλώσσες λένε πάντως ότι ο κ. Λυκουρέντζος είχε υποσχεθεί την «απόσπαση» αυτή, και όπως άλλες παρόμοιες, σε ψηφοφόρους του από την Αρκαδία, αλλά δεν το έκανε. Προτίμησε να ευνοήσει τη σύζυγό του. Γι' αυτό και δεν το έλεγε σε κανέναν, ιδιαίτερα στην Αρκαδία.



Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι πολιτικοί το μοναδικό που τους ενδιέφερε ήταν να βολέψουν την οικογένειά τους προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα και οδηγώντας την πατρίδα μας σε αυτή την κατάσταση. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς με τέτοιους ανθρώπους ονειρεύεται να πάει σε εκλογές και να κυβερνήσει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να ανεχθεί η Ελληνική Κοινωνία και χρέος μας είναι να πούμε σήμερα το δικό μας επίκαιρο ΟΧΙ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ντοκουμέντο: Κάλεσαν τους ξένους να αναλάβουν τον έλεγχο της χώρας!

Εβδομηνταένα χρόνια μετά το "ΟΧΙ" του Ιωάννη Μεταξά και του ελληνικού λαού, έχουμε ένα μεγαλειώδες "ΝΑΙ" του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής του, αφού όπως αποκαλύπτει το defencenet.gr, στο Κείμενο Συμπερασμάτων της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, αναφέρεται ρητά ότι η ελληνική (;) κυβέρνηση κάλεσε τους ξένους για να αναλάβουν την εποπτεία της χώρας (όλο το κείμενο είναι στην διάθεση του defencenet.gr και το δημοσιεύουμε εδώ)!  
 
Επίσης αναφέρεται ότι η χθεσινή συμφωνία θα αποτυπωθεί σε νέο Μνημόνιο για τα νέα χρεη που πρόκειται να επωμιστεί η Ελλάδα Πρώτον, έρχεται μέχρι το τέλος του έτους νέο μνημόνιο για το νέο δάνειο των 100 δις ευρώ που πρόκειται να χρεωθεί η Ελλάδα, καθώς και για όλες αυτές τις συμφωνίες.

Ειδικότερα, παραθέτουμε το απόσπασμα της επίσημης δήλωσης της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, (μετάφραση δική μας) μαζί με συγκεκριμένες αναφορές στα αγγλικά σε παρενθέσεις σε επίμαχα σημεία, το οποίο αναφέρει:
«Οι μηχανισμοί για την παρακολούθηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να ενισχυθούν, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Η κυριότητα του προγράμματος είναι ελληνική και η εφαρμογή της αποτελεί ευθύνη των ελληνικών αρχών. 


Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με τους λοιπούς εταίρους της τρόικας, θα εγκαθιδρύσει κατά τη διάρκεια του προγράμματος, επιτόπιο δυναμικό ελέγχου παρακολούθησης στη χώρα (“a monitoring capacity on the ground”), συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής εθνικών εμπειρογνωμόνων, για να εργαστούν σε στενή και συνεχή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα για να συμβουλεύουν και να προσφέρουν βοήθεια, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Θα βοηθήσει την τρόικα (σ.σ.: η νέα δύναμη ελέγχου στη χώρα), ώστε να αξιολογήσει τα μέτρα που θα ληφθούν από την ελληνική κυβέρνηση να συμμορφώνονται με το πλαίσιο δεσμεύσεων του προγράμματος (“It will assist the Troika in assessing the conformity of measures which will be taken by the Greek government within the commitments of the programme”).
Αυτός ο νέος ρόλος θα καταγραφεί σε Μνημόνιο. Για να διευκολυνθεί η αποτελεσματική χρήση των σημαντικών επίσημων δανείων στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, η διοίκηση του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ενισχυθεί από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα. Υποστηρίζουμε πλήρως την Task Force που συστήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την παροχή τεχνικής βοήθειας». 
                                                   ---------------------------------------
Δηλαδή τον έλεγχο του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα τον έχει η ξένη κυβέρνηση που έχει ήδη εγκατασταθεί στην Ελλάδα!
Πρόκειται ακριβώς γι'αυτό που γράψαμε τα ξημερώματα βασιζόμενοι στις πληροφορίες από Βρυξέλλες. Βαπτίζουν την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας ως "τεχνική βοήθεια" και κατά τα λοιπά, περιγράφουν πλήρεις κυβερνητικές αρμοδιότητες.
Θα τους ανεχθούμε ακόμα για πολύ;
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκστρατεία αντικατάστασης του σταυρού από τα ευρωπαϊκά σύμβολα !!!

Υπήρχε η βεβαιότητα ότι θα συμβεί, άγνωστο ήταν το πότε. Είχαμε γράψει προ καιρού, ότι όλα όσα συμβαίνουν, οδηγούν μαθηματικά σε μια παγκόσμια ισοπέδωση, όπως άλλωστε έχει διακηρυχθεί: «μια κυβέρνηση, ένας λαός, μια θρησκεία».
Στην «pravda.ru», ιστοσελίδα της γνωστής ρωσικής εφημερίδας, δημοσιεύεται ότι, ένας εκ των επικεφαλής ισλαμικών οργανώσεων της Ελβετίας, απαίτησε από τη χώρα που τους φιλοξενεί να βγάλει το σταυρό από τη σημαία της. «Ο σταυρός δεν χωράει σε μια πολυπολιτισμική Ελβετία σήμερα», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι στην Ελβετία περισσότερο από το 5% του πληθυσμού της χώρας είναι μουσουλμάνοι, και έχουν τέσσερα μουσουλμανικά τεμένη για να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, ενώ με δημοψήφισμα οι Ελβετοί αρνήθηκαν στα τεμένη να υπάρχει και μιναρές, όπως είχαν απαιτήσει οι ισλαμιστές (η ισλαμική κοινότητα απαρτίζεται κυρίως από Αλβανούς, Βόσνιους και Άραβες).

Το αίτημα των ισλαμιστών εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο, τη στιγμή που το δεξιό ελβετικό κόμμα στις προχθεσινές εκλογές κέρδισε το 27% των ψήφων, και έχει ως ένα από τα κύρια συνθήματά του την «αποϊσλαμοποίηση» της Ελβετίας (όπως και άλλοι μικρότεροι πολιτικοί φορείς). Υπάρχει δηλαδή ισχυρός πολιτικός φορέας που στρέφεται κατά των ισλαμιστών, και παρ’ όλα αυτά οι ισλαμιστές προχώρησαν σε κατά μέτωπο επίθεση, θα έλεγε κάποιος.

Προχθές, δημοσιεύσαμε τις έγκυρες πληροφορίες της προσπάθειας καθιέρωσης ενός παγκόσμιου νομίσματος, όπου πρωτοστατεί η Κίνα (στην οποία έχει μετακομίσει ο πλούτος των ισχυρών της γης) και με τον «Economist» ήδη προ πενταετίας να μας προϊδεάζει ότι περί το 2020 το παγκόσμιο νόμισμα θα είναι γεγονός.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο προηγούμενος Πάπας είχε αναφερθεί πολλές φορές σε μια Παγκόσμια Αρχή (που συνηθίζει να επικαλείται στις ομιλίες του ο κ. Τζορτζ Σόρος και να επαναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου), μάλιστα δε περιχαρής είχε ποζάρει δίπλα στο προσχέδιο του παγκόσμιου νομίσματος που του είχαν προσφέρει.


Και κάνουμε ιδιαίτερο λόγο στο Βατικανό, διότι μόλις προχθές (24.20.2011) εξέδωσε Έκθεση για την οικονομική κρίση, στην οποία αναφέρει ότι χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κυβέρνηση για να την αντιμετωπίσουμε. Κλείνει δε η Έκθεση, προτρέποντας: «Η ειρήνη, η ασφάλεια, η ευημερία, η οικονομική ανάπτυξη και οι διαφανείς διαδικασίες θα έρθουν, όπως σωστά είχε πει κάποτε ο Ιωάννης Παύλος Β΄, μόνον όταν το κάθε κράτος ξεχωριστά δώσει τη θέση του σε ένα νέο κράτος δικαίου καθολικής αρμοδιότητας». Με το «καθολικής» εννοεί παγκόσμιας, δεν κάνει λόγο για καθολικισμό.
Έχουμε προϊδεάσει πολλές φορές τους αναγνώστες μας σχετικά με τις προθέσεις των ισχυρών κύκλων (ο κ. Σόρος ζήτησε κατ’ αρχήν μια ενιαία παγκόσμια νομοθεσία στα χρηματιστηριακά θέματα, ώστε μετ’ ευκολίας να μεταφέρονται κεφάλαια από τη μια χώρα στην άλλη, υπερπηδώντας τα εμπόδια των εθνικών νομοθεσιών). Αφορμή όμως για την υπόνοια ότι θα έρθει η ώρα να απαιτηθεί η αντικατάσταση του σταυρού από τις ευρωπαϊκές σημαίες, μας έδωσε ένα προ ετών περιστατικό στη Βρετανία.

Μετά από αίτημα μουσουλμάνου αστυνομικού υποχρεώθηκε από τα δικαστήρια η Σκότλαντ Γιαρντ και αφαίρεσε τον σταυρό από το σήμα της (για όσους αστυνομικούς το ζητήσουν). Το σήμα έχει ζωή αιώνων, το τι σημαίνει δε η παράδοση για τους Βρετανούς, είναι γνωστό. Δεν μπορούσαν φυσικά να πράξουν διαφορετικά, αφού δεν μπορεί να απαιτηθεί από πολίτη να φέρει το έμβλημα θρησκείας στην οποία δεν ανήκει.

Προχθές πάλι έγραψε ο «Καλλισθένης»  ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει πρόβλημα στην Ελλάδα με την καθιέρωση ως σημαιοφόρων των αλλοδαπών, ακόμη και λαθραίων, που μουσουλμάνοι όντες υποχρεώνονται να φέρουν το λάβαρο με τον σταυρό.

Και επειδή, αν δεν παραλάβουν τη σημαία, αυτό θα θεωρηθεί παραβίαση του δικαιώματός τους, είναι βέβαιο ότι η χώρα μας δεν θα αρνηθεί να αντικαταστήσει τη σημαία -στις παρελάσεις κατ’ αρχήν- με κάποιο άχροο έμβλημα. Απορώ δε, πώς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής δεν απαίτησε ακόμη από την ελληνική πολιτεία όπως οι στρατευμένοι μουσουλμάνοι να μη φέρουν στο πηλίκιο το έμβλημα της Δημοκρατίας, που κι αυτό φέρει σταυρό. Ίσως δεν ήρθε η ώρα.


Οφείλω να προσθέσω, ότι από τη στιγμή που οι χώρες δέχθηκαν ανθρώπους διαφόρων θρησκειών, οφείλουν να τους προστατεύσουν, ώστε απρόσκοπτα να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Και ο κάθε ξένος που νομιμοποιήθηκε, έχει φυσικά το απόλυτο δικαίωμα να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται ο κάθε πολίτης.


Το υπερβολικό αίτημα όμως, να αλλάξει και η σημαία της χώρας (υπάρχουν εννιά χώρες στην Ευρώπη με σταυρό στη σημαία τους), ενώ γνωρίζουν ότι δεν θα γίνει δεκτό, τίθεται ώστε να γίνει η αρχή και προϊόντος του χρόνου να τεθεί με επίταση. Ίσως βέβαια ως τότε γίνει αποδεκτό να καθιερωθεί μια «ευρωπαϊκή» σημαία με τα γνωστά πεντάκτινα μη ευρωπαϊκά σύμβολα, κατά μίμηση της σημαίας των Η.Π.Α., όπως σχεδιάζεται.
Με όλα αυτά, όσοι είναι υπέρ μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, θα επιχαίρουν. Όσοι πάλι είχαν υιοθετήσει το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου -ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης- «Η Ελλάδα στους Έλληνες», θα προβληματιστούν (τουλάχιστον).
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ - Μεγαλύτερος χαμένος από το κούρεμα η Ελλάδα!

Όπως αποκαλύπτει ένα χαρακτηριστικό γράφημα από το γερμναικό περιοδικό Der Stern, στην περίπτωσητου κουρέματος, ο μεγαλύτερος χαμένος είναι ασφαλώς οι… ελληνικές τράπεζες. Δηλαδή… το ελληνικό κράτος και οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Στο συγκεκριμένο γράφημα, στην αριστερή στήλη εμφανίζεται το «επίσημο» ελληνικό χρέος που κατέχουν τράπεζες της Γερμανίς, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και η ΕΚΤ (σε δις. ευρώ), και στη δεξιά στήλη τα αντίστοιχα ποσά που θα χάσουν οι συγκεκριμένες τράπεζες στην περίπτωση του κουρέματος κατά 60%.

Με τον πιο παραστατικό τρόπο αποδεικνύεται ότι οι ελληνικές τράπεζες, με οποιοδήποτε κούρεμα, έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα… Εσείς και εμείς θα πληρώσουμε πάλι.
Στις τελικές συζητήσεις όμως με τους τραπεζίτες, δεν ήταν παρόν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί!

Καλή μας χώνεψη!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεπαγώνουν οι μαθητές στις τάξεις,οι γονείς καλούνται να πληρώσουν και για την θέρμανση των σχολείων.

Ούτε τα απολύτως απαραίτητα δεν είναι ικανοί να κάνουν σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας .Η δραστική μείωση των λειτουργικών δαπανών παγώνει τις σχολικές αίθουσες και έχει αφήσει χωρίς θέρμανση χιλιάδες μαθητές στη Θεσσαλονίκη.
Ηδη σε 21 σχολεία η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης προχώρησε στη διακοπή παροχής φυσικού αερίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.Τα σχολεία βρήκε η εταιρία να τιμωρήσει;Πόσο ζώον μπορεί να είναι αυτός που πήρε τέτοια απόφαση;

Τα ποσά που χρωστούν τα σχολεία όπως γράφει το Protothema.gr ,είναι απλήρωτοι λογαριασμοί από την προηγούμενη χρονιά και κυμαίνονται από 5.000 έως 8.000 ευρώ για κάθε σχολείο Χωρίς πετρέλαιο έχουν μείνει και πολλά δημοτικά και γυμνάσια σχολεία στην Ορεστιάδα, καθώς όπως καταγγέλθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμος δε μερίμνησε για να γεμίσουν έγκαιρα οι δεξαμενές.

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν δημιουργήθηκαν έγκαιρα οι σχολικές επιτροπές. Το αποτέλεσμα όμως είναι μικροί μαθητές να κάνουν μάθημα με χαμηλές θερμοκρασίες. Παράπονα εκφράστηκαν από γονείς και μαθητές, πολλών σχολείων της Φλώρινας όπου η θερμοκρασία τα τελευταία 24ωρα έπεσε πολύ χαμηλά. Αιτία των παραπόνων η ελλιπής ή ακόμα και η παντελής έλλειψη θέρμανσης, κάτι που οδήγησε αρκετούς γονείς στο να πάρουν τα παιδιά τους, κυρίως από παιδικούς σταθμούς.

Εξαγριωμένοι είναι οι γονείς και στην ακριτική Καστοριά οι οποίοι κατηγορούν την δημοτική αρχή πως «την ώρα που σε όλα τα δημοτικά κτίρια του δήμου Καστοριάς ψήνονται από ζέστη υπάλληλοι, δήμαρχος και αντιδήμαρχοι τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες.

Να σημειώσουμε ότι , ήδη σιωπηρά, σύλλογοι γονέων σε σχολεία όλης της χώρας έχουν ειδοποιηθεί ότι πρέπει ως γονείς να συνδράμουν βάζοντας το χέρι στην άδεια τσέπη για να αγοραστούν τα απαραίτητα, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την καθημερινή λειτουργία του σχολείου, όπως είναι τα βασικά είδη καθαριότητας και απολύμανσης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόσληψη 60 συμβασιούχων στο δήμο Εορδαίας


Την πρόσληψη 60 ατόμων, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκεια σύμβασης 8 μηνών), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσιών του δήμου, ανακοίνωσε ο δήμος Εορδαίας.
Πρόκειται για την προκήρυξη των θέσεων σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας που ενέκρινε το Δ.Σ. στη συνεδρίασή του την 1η Σεπτεμβρίου 2011.
Ειδικότερα, προκηρύσσονται 11 θέσεις Οδηγών ΔΕ Απορριμματοφόρων και Φορτηγών Αυτοκινήτου (Με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου) για την κάλυψη αναγκών της διεύθυνσης Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών (Τμήμα Καθαριότητας).
Προκηρύσσονται 45 θέσεις ΥΕ Εργατών –Εργατριών καθαριότητας, επίσης για την κάλυψη αναγκών του Τμήματος Καθαριότητας.
Μία Θέση ΔΕ Ηλεκτρολόγων εγκαταστάσεων για το Τμήμα συντήρησης Δημοτικών Εγκαταστάσεων
Μία θέση ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτη Οχημάτων για τις ανάγκες του Τμήματος Καθαριότητας
Μία θέση ΔΕ Χειριστή καλαθοφόρου οχήματος για τις ανάγκες του Τμήματος συντήρησης Δημοτικών Εγκαταστάσεων.
Μία θέση ΔΕ Τεχνίτη Οχημάτων για το Τμήμα Καθαριότητας.
Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών και να διαθέτουν τον Τίτλο σπουδών και τα λοιπά απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα κάθε θέσης, καθώς κατατάσσονται σε πίνακες κατά ειδικότητα με βάση το κριτήριο της εντοπιότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση με κωδικό έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ.1 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση:
25ηε Μαρτίου 15, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού (υπόψιν κ. Πατσίκα Κώστα, Σουφερλή Δήμητρας και Αλεζίδου Πολυξένης).
Πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη παρέχονται και στα τηλ. 2463350130, 2463350131
Στην προκήρυξη σημειώνεται ότι στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μεθοριακός σταθμός Κρυσταλλοπηγής: Η πύλη της ντροπής…

Επιτακτική ανάγκη ο εκσυγχρονισμός του τελωνείου – Ντροπή για τη χώρα αποτελεί το Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, το οποίο δεν πληροί ούτε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές, μιας σύγχρονης πύλης εισόδου ευρωπαϊκής χώρας
Προχτές, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας πραγματοποιήθηκε μία σύσκεψη, στην οποία εξετάστηκαν η χωροθέτηση και οι απαλλοτριώσεις εκτάσεων για τον εκσυγχρονισμό του μεθοριακού σταθμού, θέματα τα οποία είναι βασικά και πρέπει να επιλυθούν. Ωστόσο, υπάρχει ένα κομβικό θέμα, στο οποίο πρωτίστως πρέπει να δοθεί λύση, διαφορετικά η δημιουργία μιας σύγχρονης πύλης εισόδου, παραμένει μακρινό όνειρο θερινής νυκτός.
Η μεγάλη ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής χάθηκε το 2006, όταν η σχετική πρόταση για ένταξη στο Interreg απορρίφθηκε. Τώρα, όσο και να προβληματίστηκαν οι αρμόδιοι για ενδεχόμενη πηγή χρηματοδότησης, αυτή δεν βρέθηκε. Φυσικά τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, καθώς σε εποχή κρίσης και διακοπής όλων των έργων, θεωρείται σχεδόν απίθανη η χρηματοδότηση εκσυγχρονισμού του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, ο προϋπολογισμός του οποίου θα ανέλθει περίπου στα 7 εκ. ευρώ.
Ωστόσο, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Ηλιάδη, αφού η απαλλοτρίωση μιας μικρής έκτασης που απαιτείται για τη νέα χωροθέτηση, είναι αναγκαία προϋπόθεση για να ξεκινήσει το έργο, εάν και όταν βρεθεί χρηματοδότηση. Βεβαίως, στην ελληνική νομοθεσία υπάρχει και το εξής τραγελαφικό: ενώ τα τελωνεία, ως προς τη διαχείριση και λειτουργία ανήκουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η κατασκευή τους υπάγεται στην αρμοδιότητα της αιρετής Περιφέρειας. Με άλλα λόγια, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να βρει πόρους για την κατασκευή του τελωνείου, ενώ τα έσοδα θα τα καρπώνεται το κεντρικό κράτος που θα διαχειρίζεται το τελωνείο.
Σε κάθε περίπτωση ο μεθοριακός σταθμός Κρυσταλλοπηγής επιβάλλεται να γίνει το συντομότερο δυνατόν, γιατί αυτή δεν είναι εικόνα πολιτισμένης και σύγχρονης χώρας. Επιπλέον η χωροθέτηση δεν βοηθά στον έλεγχο των διακινούμενων προσώπων και εμπορευμάτων. Η χωροθέτηση όλων των λειτουργιών είναι απαράδεκτη, με αποτέλεσμα να αναμιγνύονται εισερχόμενοι και εξερχόμενοι ταξιδιώτες. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το τελωνείο είναι στην κυριολεξία «ξέφραγο αμπέλι», χωρίς περίφραξη, είναι φανερό ότι το λαθρεμπόριο είναι η πιο εύκολη υπόθεση για τους επιτήδειους, αφού μπορεί να εισέλθει όποιος θέλει.
Η μελέτη που εκπονεί η ΑΝΚΟ περιλαμβάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την όψη της πύλης εισόδου και θα κάνουν πιο λειτουργικό τον μεθοριακό σταθμό, αποτρέποντας κρούσματα λαθρεμπορίου και διέλευσης κακοποιών στοιχείων. Γι’ αυτό η εξεύρεση χρηματοδότησης από τους αρμόδιους, θεωρείται «εκ των ων ουκ άνευ».
Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη προβλέπεται μεταξύ άλλων η ρύθμιση της κυκλοφορίας, με κατάλληλη χωροθέτηση, ώστε να η είσοδος και η έξοδος να είναι τελείως αυτόνομες, χωρίς τη δυνατότητα που έχουν μέχρι σήμερα εισερχόμενοι και εξερχόμενοι να βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Η παρέμβαση αυτή θεωρείται απαραίτητη από τους ειδικούς, για την αποφυγή κρουσμάτων λαθρεμπορίου. Ακόμη, το κεντρικό κτίριο τελωνειακού και αστυνομικού ελέγχου θα παραμείνει, αλλά βεβαίως θα επεκταθεί για να καταστεί πιο λειτουργικό. Πρόκειται να κατασκευαστεί καινούργιο κατάστημα αφορολόγητων ειδών (ΚΑΕ) και να χωροθετηθεί σε σωστή θέση. Το τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, έχει ίσως την παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς το ΚΑΕ βρίσκεται στην είσοδο αντί για την έξοδο.
Φυσικά δεν μπορεί να γίνει εκσυγχρονισμός του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, χωρίς την κατεδάφιση των απαράδεκτων και απαρχαιωμένων κοιτώνων του προσωπικού. Γι’ αυτό προβλέπεται ανέγερση σύγχρονου κοιτώνα στην υπό απαλλοτρίωση έκταση. Συγχρόνως, πρόκειται να λειτουργήσει νέο αναψυκτήριο. Μέχρι σήμερα οι ανάγκες των χιλιάδων ταξιδιωτών και του προσωπικού για έναν καφέ ή ένα σάντουιτς, καλύπτονται από κινητές καντίνες, οι οποίες δεν πληρούν τις βασικές υγειονομικές προδιαγραφές.
Ακόμη πρόκειται να «ξηλωθούν» τα ακατάλληλα counterchek και να αντικατασταθούν με καινούργια, να γίνει νέα γεφυροπλάστιγγα, προβλέπονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο narcontrol, ώστε να καταστεί λειτουργικό, αφού η σημερινή χωροθέτηση το έχει καταστήσει ουσιαστικά άχρηστο.
Τέλος, θεωρείται απαράδεκτο για τελωνείο να είναι ξέφραγο, γι’ αυτό στον εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων και λειτουργιών πρώτη θέση έχει η περίφραξη του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Τεράστια απάτη από αγρότες με μαϊμού – τιμολόγια στην Πελοπόννησο…

Λόγω της έρευνας έχει «παγώσει» η επιστροφή ΦΠΑ σε αγρότες με τιμολόγια από 3.000 ευρώ και πάνω, καθώς γίνεται έλεγχος σε όλες τις ΔΟΥ της Περιφέρειας, με ιδιαίτερο βάρος σε «ύποπτα» τιμολόγια
Όπως διαβάζουμε στο patrisnews, το ΣΔΟΕ έχει απλώσει τα δίχτυα του στην Ηλεία, τα Φιλιατρά αλλά και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, για την εξάρθρωση του κυκλώματος με τα πλαστά αγροτικά τιμολόγια.
Ο επικεφαλής της περιφερειακής υπηρεσίας Πελοποννήσου του ΣΔΟΕ που έχει έδρα την Τρίπολη Νίκος Κολετζάκης σε δηλώσεις του μίλησε για «φάμπρικα», για κυκλώματα που πουλάνε τιμολόγια κι έχουν έδρα εκτός από την Ηλεία , την Αθήνα, την Κατερίνη, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλία και τη Θήβα. Αυτοί έχουν ορισμένους επιτήδειους (από Κορυδαλλό, Μοσχάτο κ.λπ.) που βρίσκουν αγρότες πελάτες. Η «φάμπρικα» φέρνει καλά χρήματα, αφού σε τιμολόγια από 500.000 μέχρι 1 εκ. ευρώ η επιστροφή του ΦΠΑ (11%) είναι μεγάλο ποσό.
Ο κύριος Κολετζάκης είπε πως είναι ανύπαρκτοι οι εκδότες -ή κάποιοι έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος- αλλά… συστηματικά πουλάνε τιμολόγια.
Επεσήμανε μάλιστα, ότι υπάρχει εθελουσία συμμόρφωση από αγρότες, καθώς αρκετοί έχουν επιστρέψει χρήματα που δε δικαιούνται για να γλυτώσουν το ποινικό μέρος, την καταδίκη στο δικαστήριο!
Τα «λάθη» που προδίδουν την απάτη
Ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Πελοποννήσου ενημέρωσε ότι ελέγχονται μεγάλες ποσότητες κηπευτικών που δε χωράνε σ’ ένα φορτηγό, όπως φαίνεται στο τιμολόγιο,
ή περιπτώσεις πληρωμής τοις μετρητοίς στο χωράφι με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!
Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τιμολόγια με τιμές και ποσότητες που δεν είναι ή δε φαίνονται αληθινές. Ελέγχονται επίσης οι δηλώσεις καλλιέργειας παραγωγών, για τα πόσα στρέμματα καλλιεργεί κάποιος, τι απόδοση έχουν – κι αυτός που τα αγόρασε πού τα πουλάει.
Η μεγάλη έρευνα ξεκίνησε μετά από περιστατικό στα Φιλιατρά, που οδήγησε σε εισαγγελική παραγγελία καθώς με τα «μαϊμού» τιμολόγια υπολογίζεται ότι η αναμενόμενη επιστροφή ΦΠΑ ξεπερνούσε το 1 εκ. ευρώ!
Πάντως αυτοί που εξέδωσαν ύποπτα τιμολόγια στη Μεσσηνία έχουν εκδώσει και στην Κορινθία…
Διαβάστε περισσότερα » »

Μετατρέπουμε τις παρελάσεις σε Λαϊκές Διαδηλώσεις!

ΕΙΔΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΙ - ΠΡΩΙ  ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ .....ΕΜΕΤΙΚΕΣ  ΘΑ ΕΛΕΓΑ...
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ , 
ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.......ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ , ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ...!!!
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ....!!!
ΒΡΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ??
ΤΑ ΣΑΒΑΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΕΠΕΣ.........!!!!!



Δάφνη
Διαβάστε περισσότερα » »

Το χρονικό των σκληρών διαπραγματεύσεων του ελληνικού χρέους

4:25 Σύμφωνα με πληροφορίες, επετεύχθη ευρεία συμφωνία για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον Τσαρλς Νταλάρα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επανήλθαν στο Συμβούλιο, προκειμένου να συντάξουν τα συμπεράσματα της μαραθώνιας σύσκεψης.

3:57 Σύμφωνα με γαλλική πηγή του Συμβουλίου, οι ηγέτες της Ευρώπης βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

3:22 Εκ νέου σύσκεψη με τον Τσαρλς Νταλάρα πραγματοποιείται αυτήν την ώρα, στον οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- διαμηνύθηκε πως είτε θα δεχτεί «κούρεμα» 50% και πάνω του ελληνικού χρέους, είτε θα
υπάρξει πλήρης χρεοκοπία.

2:46 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη των Άνγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί, Μανουέλ Μπαρόζο, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, Κριστίν Λαγκάρντ και Τσαρλς Νταλάρα. Ο τελευταίος δήλωσε ανυποχώρητος και δεν δέχθηκε την πρόταση των Γερμανών για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους στο 50%. Μάλιστα, η γερμανίδα καγκελάριος ενημέρωσε στην συνέχεια την Σύνοδο και πληροφορίες αναφέρουν πως οι Γάλλοι δυσανασχέτισαν για αυτήν την εξέλιξη. Ως εκ τούτου, οι συζητήσεις συνεχίζονται.

2:21 Στο ένα τρις ευρώ θα αυξηθεί η δυνατότητα παρέμβασης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν διπλωματικές πηγές στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

2:07: Καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις για το μέγεθος της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα, ανέφερε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, σύμφωνα με το Reuters.

«Δεν έχει υπάρξει καμία συμφωνία για το θέμα της Ελλάδας, ούτε κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό για το κούρεμα», ανέφερε ο Νταλάρα, ο οποίος είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων από την πλευρά του IIF. «Παραμένουμε ανοικτοί σε διάλογο, αναζητώντας μια συναινετική συμφωνία».

1:53 Μόλις ξεκίνησε συνάντηση στην οποία συμμετέχουν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί, ο Μανουέλ Μπαρόζο, ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Τσαρλς Νταλάρα.

1:15 Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή στο Λονδίνο έδωσε στην δημοσιότητα τα ποσά που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών. Οι ελληνικές τράπεζες απαιτείται να βρουν 30 δις και οι ισπανικές 25 δις ευρώ. Και οι δύο δεν είναι δυνατόν να αντλήσουν τα κεφάλαια από την αγορά.

Το ποσό του υπολογιζόμενου νέου δανείου για την χώρα μας αναμένεται να αγγίξει τα 130 δις ευρώ, η δε Ισπανική κυβέρνηση θα χρειαστεί να «χτυπήσει» την πόρτα του EFSF. Οι γερμανικές τράπεζες χρειάζονται μόνο 5 δις ευρώ, τα οποία και θα αναζητήσουν στους μετόχους τους.

Εξάλλου, ο Τσαρλς Νταλάρα ανέφερε πως «ελπίζουμε να βρούμε μία συναινετική λύση στο θέμα του κουρέματος».

Πληροφορίες προς το παρόν κάνουν λόγο για κούρεμα του χρέους της Ελλάδας στο 48%, ωστόσο η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν υποχωρεί από το 50%.

11:00 Ο Λευκός Οίκος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να δράσει «γρήγορα» και «αποφασιστικά» για να περιορίσει την κρίση χρέους.

10:46 Με έκτακτη είδηση το πρακτορείο Reuters επικαλείται ανώνυμη πηγή και μεταδίδει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι κοντά σε συμφωνία για «κούρεμα» μεγαλύτερο του 50% για τους ιδιώτες πιστωτές που κατέχουν ελληνικά ομόλογα.

10:34 Η δήλωση των αρχηγών κρατών της Ε.Ε. αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει ευρεία συμφωνία ως προς την απαίτηση για σημαντική ενίσχυση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας υψίστης ποιότητας στο 9%, μετά από λογιστική αποτίμηση της αγοραίας αξίας της έκθεσης σε κρατικά ομόλογα, με ισχύ από την 30ή Σεπτεμβρίου 2011, ώστε να δημιουργηθεί προσωρινό απόθεμα ασφαλείας, το οποίο δικαιολογούν οι εξαιρετικές περιστάσεις. Αυτός ο ποσοτικός κεφαλαιακός στόχος θα πρέπει να επιτευχθεί έως την 30ή Ιουνίου 2012, με βάση τα σχέδια που θα συμφωνηθούν με τις εθνικές εποπτικές αρχές και θα συντονιστούν από την ΕΑΤ».

10:23 Σε εξέλιξη η Σύνοδος των χωρών της ευρωζώνης. Σύμφωνα με προσχέδιο της συμφωνίας που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο, η ευρωζώνη είναι έτοιμη να αυξήσει τη δυνατότητα παρέμβασης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), που προσφέρει βοήθεια στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όμως δεν αναμένεται να ανακοινώσει συγκεκριμένους αριθμούς σήμερα μετά το πέρας της συνόδου κορυφής. Οι ηγέτες της ευρωζώνης «συμφώνησαν να αυξήσουν» τη δύναμη κρούσης του ΕΤΧΣ προκειμένου να αποφύγουν τη μετάδοση της κρίσης χρέους, επισημαίνεται στο κείμενο.

21:36 Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σήμερα σε συμφωνία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός. «Συμφωνήσαμε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που πρέπει να είναι ένας από τους κύριους στόχους μας» είπε ο Ντόναλτ Τουσκ διευκρινίζοντας ότι τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών θα πρέπει να ανέλθουν στο 9%.

21:33 H Κριστίν Λαγκάρντ έκανε μια θεαματική παρέμβαση στη Σύνοδο, βγάζοντας ένα πύρινο λόγο εναντίων των τραπεζιτών. «Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει εδώ» είπε σύμφωνα με πολύ εγκυρη διπλωματική πηγή.

Η ίδια διπλωματική πηγή του Συμβουλίου ανέφερε πριν από λίγο ότι «τραπεζίτες και ΕΕ πλησίασαν στις θέσεις τους περισσότερο από ότι χθες το βράδυ». Άλλη πηγή ανέφερε ότι το τελικό ανακοινωθέν δεν θα περιέχει ποσοστό απομείωσης του ελληνικού χρέους αλλά θα περιγράφει μια γενική κατεύθυνση.

21:25 Ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαπραγματευτούν οι ίδιοι στη διάρκεια της νύχτας με τις πιστώτριες της Ελλάδας τράπεζες για να τις πείσουν να αποδεχθούν μία απώλεια της τάξης του 50%, όπως ανακοίνωσε ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή.

21:10 Ολοκληρώθηκε η άτυπη Σύνοδος των 27 ηγετών και αναμένεται να ξεκινήσει η επίσημη συνάντηση των 17 της ευρωζώνης. Αυτή την ώρα παραθέτει συνέντευξη τύπου ο προεδρεύων Πολωνός πρωθυπουργός Ντ.Τασκ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η πρόταση που είναι στο τραπέζι και προωθεί η Γερμανία προβλέπει τη διαγραφή ελληνικών οφειλών προς ιδιώτες ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ, πληρωμή 15 δισ. απο τον EFSF μέσω δανείου προς την Ελλάδα και ανταλλαγή των υπόλοιπων τίτλων αξίας 35 δις με νέους ελληνικούς τίτλους διάρκειας 30 ετών και επιτόκιο 6%. Η ομάδα των τραπεζιτών υπό τον κ.Νταλάρα δεν βλέπει την πρόταση των Γερμανών και της κοινότητας θετικά, αλλά τα περιθώρια συνεννόησης στενεύουν.

20:37 Η σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης μπορεί να μην καταλήξει σε συμφωνία για το μέγεθος του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες επενδυτές, δήλωσε η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. «Το ερώτημα είναι, αν θα επιτύχουμε μία συμφωνία για την Ελλάδα», δήλωσε η κ. Ραντιτσόβα σε δημοσιογράφους στη Μπρατισλάβα, προσθέτοντας: «Φαίνεται ότι πρέπει να μειωθεί περισσότερο το ελληνικό χρέος. Η Σλοβακία θεωρεί ότι το «κούρεμα» πρέπει να υπερβεί το 50%». Η Σλοβάκα πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «αυτό είναι το μόνο ανοικτό θέμα» όσον αφορά την Ελλάδα στη σημερινή σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

19:42 Σε εξέλιξη κρίσιμη Σύνοδος των 27 που ξεκίνησε περίπου στις 19:20. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της θα ξεκινήσει η κρίσιμη σύνοδος των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης.

19:04 «Αυτό που θα κάνουμε στη Σουηδία με τις τράπεζες είναι να τις χρηματοδοτήσουμε ανταλλάσσοντας χρήματα με μετοχές, Αυτό το κάνουμε γιατί όταν η σταθερότητα επιστρέψει θα ξαναπουλήσουμε τις μετοχές στους ιδιώτες σε υψηλότερες τιμές και ως εκ τούτου δεν θα κοστίσει τίποτα αυτό στο φορολογούμενο» είπε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας.

«Η Σουηδία δεν είναι χώρα της ευρωζώνης, σεβόμαστε την ανάγκη τους να μιλήσουν μεταξύ τους για τα προβλήματά τους, όμως το σημερινό πρόβλημα δεν είναι του ευρώ. Είναι πρόβλημα μεμονωμένων χωρών με έλλειμμα ανταγωνιστικότητας. Τα έχουμε δει εμείς αυτά παλαιότερα και στις χώρες τις Βαλτικής. Το κυριότερο όμως είναι ότι μια κρίση που ξεκίνησε ως πιστωτική έχει εξελιχθεί σε κρίση χρέους, αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε» υπογράμμισε ο Φρίντριχ Ράινφελντ.

18:59 «Χρειαζόμαστε τη μέγιστη υποστήριξη για να καταλήξουμε σε μία όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη λύση. Μία απάντηση στην κρίση χρέους είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας. Κάποια θέματα αφορούν ιδιαίτερα τη χώρα, κυρίως η ενίσχυση των τραπεζών» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον κατά την άφιξη του στη Σύνοδο.

18:53 Οι συνομιλίες μεταξύ της Ε.Ε. και των τραπεζών για τη συμμετοχή τους στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βρίσκονται σε αδιέξοδο και έχουν διακοπεί μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται ανώνυμη δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου.

18:47 «Θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα που θα μειώνει το συνολικό ύψος του χρέους της και ταυτόχρονα θα δίνει στη χώρα αυτή πρόσβαση στον EFSF για να ικανοποιήσει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες» δήλωσε προσερχόμενος στο κτίριο του Συμβουλίου ο Βέλγος υπηρεσιακός πρωθυπουργός κ.Υ.Λετέρμ. Ο Βέλγος πρωθυπουργός δεν θέλησε να αποκαλύψει αν υπάρχει ήδη στο τραπέζι συμβιβασμός με τις τράπεζες, λέγοντας «αυτά θα τα πούμε μέσα». Ο κ.Λετέρμ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των αγορών από αύριο και επεσήμανε ότι το ουσιαστικό «είναι η εμβάθυνση της οικονομικής διακυβέρνησης που δρομολογείται ως το Δεκέμβριο».

18:45 Η Γερμανία εξασφάλισε να αποσυρθεί από το προσχέδιο της τελικής ανακοίνωσης της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης μιας φράση που ηχούσε ως διατύπωση αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να συνεχίσει τη βοήθειά της προς την Ιταλία και την Ισπανία, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωμάτης ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

18:39 Η Ευρώπη αποφάσισε να διασώσει το ευρώ και να διασφαλίσει την σταθερότητα του, είπε προσερχόμενος στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. «Τώρα ήρθε η ώρα για την ευρωπαϊκή ηγεσία να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα την κρίση και να γυρίσει σελίδα και να διαβεβαιώσει ότι θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά για το καλύτερο μέλλον, την ευημερία και την ασφάλεια των λαών της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός καταβάλλει «υπεράνθρωπη προσπάθεια» για να μπει τάξη στο σπίτι μας και να καταστεί η οικονομία βιώσιμη και ισχυρή και να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για το λαό και τη χώρα

18:22 «Υπάρχουν πολλά προβλήματα που πρέπει να ρυθμιστούν και πολλές διαπραγματεύσεις για να γίνουν. Επομένως η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

17:54 Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκτίμησε ότι η σύνοδος κορυφής της ζώνης του ευρώ δεν θα μπορέσει να καταλήξει σε συμφωνία διακανονισμού όλων των λεπτομερειών σχετικά με την απάντηση στην κρίση χρέους, υπαινισσόμενος ότι αυτό θα πρέπει να παραπεμφθεί σε επόμενες συνόδους.

«Είμαστε όλο και πιο κοντά στην αλήθεια, πρέπει σήμερα να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις. Χωρίς αμφιβολία δεν θα τα διατυπώσουμε όλα με τις πιο μικρές λεπτομέρειες, αλλά η συνολική κατεύθυνση» πρέπει να αποφασιστεί είπε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στη Σύνοδο Κορυφής.

17:32 Η Σύνοδος Κορυφής των 27 χωρών μελών της ΕΕ ετοιμάζεται να υιοθετήσει σήμερα νέες αξιώσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκειμένου να απορροφηθεί το σοκ από τις απώλειές τους που συνδέονται με το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με προσχέδιο της τελικής τους δήλωσης που εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Υπάρχει ευρεία συμφωνία για να απαιτηθεί μια αναλογία κεφαλαίου σαφώς υψηλότερη, δηλαδή το 9% του κεφαλαίου της καλύτερης ποιότητας» όπως χαρακτηρίζονται διαφορετικά τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών, διευκρινίζεται στο προσχέδιο του κειμένου αυτού που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα κατά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής των 27 χωρών μελών.

17:22 Η γερμανική βουλή έδωσε στην καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, με την έγκριση των δύο μεγάλων πολιτικών σχηματισμών, την εντολή διαπραγμάτευσης που ζητούσε εν όψει της Συνόδου Κορυφής απόψε στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί η επέκταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Η απόφαση, που περιλαμβάνει την έγκριση δύο μεθόδων μόχλευσης του ΕΤΧΣ, εγκρίθηκε με 503 ψήφους υπέρ, 89 κατά και τέσσερις αποχές και υποστηρίχθηκε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Πράσινους. Τα 503 μέλη της Μπούντεσταγκ --από τα συνολικά 620 και τα 596 που εκφράστηκαν-- ψήφισαν υπέρ της εντολής.

17:02 Ο Τσαρλς Νταλάρα κατέθεσε νέα συμβιβαστική πρόταση. Δεν έγινε γνωστό το ποσοστό κουρέματος που περιέχει. Διαρροή από το προσχέδιο των συμπερασμάτων:

- αύξηση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών στο 9% (από 6 σήμερα)
- ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης ως τον Ιούνιο του 2012
- κατάργηση των Πριν και των Μπόνους των στελεχών μέχρι τότε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εγκύκλιος φωτιά για ελεύθερους επαγγελματίες

Παγίδες για τους ελεύθερους επαγγελματίες με πελάτες που φοροδιαφεύγουν, κρύβει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει πρόστιμα από 5.000 ευρώ έως και 1 εκατ. ευρώ για φοροτεχνικούς, λογιστές, ελεγκτικές εταιρίες, κτηματομεσίτες, οίκοι δημοπρασιών, ενεχυροδανειστές, εκπλειστηριαστές που εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων μπορεί να καταλογίσει διοικητικά πρόστιμα έναντι εταιρειών κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών, εταιρειών παροχής επιχειρηματικού κεφαλαίου, φορολογικούς ή φοροτεχνικούς συμβούλους και εταιρείες παροχής φορολογικών ή φοροτεχνικών συμβουλών, λογιστές που δεν συνδέονται με σχέση εξαρτημένης εργασίας και ιδιώτες ελεγκτές, κτηματομεσίτες και κτηματομεσιτικές εταιρείες, οίκους δημοπρασίας, εμπόρους αγαθών μεγάλης αξίας, εκπλειστηριαστές και ενεχυροδανειστές, που δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Τα νομικά πρόσωπα αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 10.000 έως 1 εκατ. ευρώ σε περίπτωση υποτροπής από 50.000 μέχρι 2 εκατ. ευρώ, ενώ στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τους διευθύνοντες συμβούλους, τα διευθυντικά στελέχη ή άλλους υπαλλήλους υπεύθυνους για την τέλεση των παραβάσεων ή όσων ασκούν ανεπαρκή έλεγχο ή εποπτεία τα πρόστιμα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι 50.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής από 10.000 ευρώ μέχρι 100.000 ευρώ.

Τα πρόσωπα που ενέχονται σε τέτοιες παράνομες ενέργειες αντιμετωπίζουν επίσης την απομάκρυνση από τη θέση τους για ορισμένο ή αόριστο χρόνο, απαγόρευση ανάληψης άλλης αντίστοιχης θέσης ή άσκησης δραστηριοτήτων (ίδρυση νέων υποκαταστημάτων στην Ελλάδα ή άλλη χώρα ή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου), καθώς και ανάκληση ή αναστολή λειτουργίας τους. Για την επιβολή των προστίμων ή των κυρώσεων προαπαιτείται κλήτευση των νομικών εκπροσώπων ή υπευθύνων για παροχή εξηγήσεων ως προς την παράβαση.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΝΤΕΚΑ (311) ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ (36) ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΕΠΟΧΙΚΩΝ Η ΠΑΡΟΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΛΚΔΜ/ΔΕΗ

Διαβάστε περισσότερα » »

Είμαστε Έλληνες Σας ενοχλεί; Το ξέρουμε !

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο τελευταίος των κομιτατζίδων (ΤΑΙΝΙΑ)

Διαβάστε περισσότερα » »

1984: ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ)

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ (ΤΑΙΝΙΑ)

Διαβάστε περισσότερα » »

Βρέθηκε το "μάτι του Τουταγχαμώνα" ... στην Κρήτη;

Στην αρχή ήταν ένας µεγάλος σβώλος από χώµα. Τίποτε το παράξενο. Οταν όµως µέσα από αυτόν άστραψε ξαφνικά ένα µάτι, τότε όλα άλλαξαν. Μέσα στο πιθάρι όπου πριν από αιώνες είχε ταφεί µια οικογένεια, ανάµεσα στα οστά των νεκρών και στα πολύτιµα αντικείµενα που τους συνόδευσαν στην ταφή, αυτό το µάτι έµοιαζε να ήρθε από έναν άλλον κόσµο. Πόσω µάλλον που ήταν ίδιο µε τα µάτια του Τουταγχαµώνα (δείτε αριστερά το εύρυμα και δεξιά τα μάτια της μάσκας του αιγύπτιου βασιλιά)!



 Ολόχρυσο, σε φυσικό µέγεθος, µε αιγυπτιακό µπλε ολόγυρά του (στη μεγάλη φωτογραφία) και κυρίως πανοµοιότυπο µε αυτό της χρυσής νεκρικής µάσκας του αιγύπτιου βασιλιά που πέθανε το 1323 π.Χ. Στη νεκρόπολη της Αρχαίας Ελεύθερνας στις πλαγιές της Ιδης στην Κρήτη ο οικογενειακός τάφος του 8ου-7ου αιώνα π.Χ. έκρυβε σίγουρα ένα διαφορετικό µυστικό.

  Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα στο σχετικό άρθρο της,η ανακάλυψη αυτή ήταν αιφνιδιαστική για τους αρχαιολόγους, αφού ποτέ δεν έχει βρεθέι κάτι περόμοιο στην Κρήτη, πλην ενός πολύ µικρού, χωρίς το χαρακτηριστικό αιγυπτιακό µπλε, στην Κνωσό πριν από µισόν αιώνα.

 «Τα υλικά, το σχήµα του µατιού, η κατασκευή του δεν αφήνουν καµία αµφιβολία για το πρότυπο που είχε ο καλλιτέχνης» λέει ο καθηγητής κ. Νίκος Σταµπολίδης, ο οποίος διεξάγει τις αρχαιολογικές έρευνες στη νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας από το 1985. Στην πραγµατικότητα είναι ένα επιστήθιο κόσµηµα µε απόληξη για να κρεµιέται. Ωστόσο η κοκκίδωση στη θέση των βλεφαρίδων, τα βλέφαρα που είναι σχηµατισµένα από πάστα αιγυπτιακού µπλε κάνουν τη διαφορά.
Η νύφη του Άδη, φορούσε το μάτι- κόσμημα;

  «Γυναίκα φορούσε αυτό το κόσµηµα. Και το ένδυµά της ήταν καταστόλιστο από τα χρυσά ελάσµατα που ήρθαν στο φως Υποθέτουµε µάλιστα ότι είναι η νεότερη από τις τρεις της ίδιας ταφής, διότι τις ανύπανδρες γυναίκες στόλιζαν σαν νύφες όταν πέθαιναν, επειδή νυµφεύονταν τον Αδη» προσθέτει ο κ. Σταµπολίδης.

  Κατά τον αρχαιολόγο µάλιστα το γεγονός ότι το χρυσό µάτι φοριόταν ως επιστήθιο πιθανόν να σηµαίνει την παρείσφρηση αιγυπτιακών δοξασιών και πίστεων στην κοινωνία της Ελεύθερνας ήδη από τα τέλη του 8ου µε αρχές του 7ου αιώνα π.Χ.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεβασμός στους Ιάπωνες! Τους λυπόμασταν τον Μάρτιο..... Δείτε !!!

Πάνω από 23.500 ανθρώπινες ψυχές θρήνησε μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι στην Φουκουσίμα ο ιαπωνικός λαός, ενώ μέχρι και σήμερα, πάνω από 8.000 άνθρωποι αγνοούνται. Η καταστροφή όμως, δεν άφησε αμέτοχους τους Ιάπωνες, οι οποίοι "ζωντάνεψαν" ό,τι γκρέμισε τόσο τα σπίτια τους, όσο και τα όνειρά τους.

Ο χρόνος λειτούργησε υπέρ των περιοχών που επλήγησαν από το φονικό σεισμό, καθώς, περίπου επτά μήνες μετά, η άνθιση στις υποδομές, τους δρόμους και τις θαλάσσιες περιοχές είναι εμφανείς.
Πριν από μερικές εβδομάδες, το ειδησεογραφικό πρακτορείο  Kyoto κυκλοφόρησε μια καταπληκτική συλλογή φωτογραφιών η οποία αποτυπώνει το πριν και το μετά.

Πιο συγκεκριμένα, στις εικόνες απεικονίζονται διάφορα μέρη της Ιαπωνίας, -όπως το λιμάνι της πόλης Kesennuma,  πολλές κατοικημένες περιοχές, το αεροδρόμιο της πόλης Sendai, -τα οποία φωτογραφήθηκαν σε τρία "στάδια".

Το πρώτο δείχνει την "επόμενη μέρα" της καταστροφής, το δεύτερο τρεις μήνες μετά και το τελευταίο, μισό χρόνο μετά.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους:

1,2: Kesennuma, βορειοανατολική Ιαπωνία

3. Ishinomaki, Miyagi, βορειοανατολική Ιαπωνία
4. Otsuchicho, Iwate, βόρεια της Ιαπωνίας
5. Kesennuma, βόρεια Ιαπωνία
6. Matsukawaura, Fukushima, βορειοανατολική Ιαπωνία
7. Higashimatsushima, βόρεια Ιαπωνία
8. Sendai, βόρεια Ιαπωνία

 
ΟΙ  Ιάπωνες  σε  επτά  μήνες  αναστηθήκαν,  και  εμείς  σε  επτά  μήνες  γινήκαμε  τσουνάμι.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Γροθιές αντάλλαξαν Ιταλοί βουλευτές

Boxing_gloves_001Γροθιές - αντί λόγων - αντάλλαξαν απόψε, Τετάρτη, Ιταλοί βουλευτές στη Βουλή, εν μέσω μιας θυελλώδους συνεδρίασης για τη συζήτηση νέων δυσβάστακτων εκτάκτων οικονομικών μέτρων, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πειθάρχησης της γειτονικής χώρας.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον δύο βουλευτές του συγκυβερνώντος δεξιού κόμματος Λέγκα του Βορρά πάλεψαν κυριολεκτικά με βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος FLI του Τζιανφράνκο Φίνι. Μεταξύ των σκηνών απείρου κάλλους που εκτυλίχθηκαν και περιγράφει το πρακτορείο, περιλαμβάνεται η μάχη δύο βουλευτών, οι οποίοι έσφιγγαν ο ένας το λαιμό του άλλου, ενώ συνάδελφοί τους έσπευδαν να τους χωρίσουν.
Η συνεδρίαση της ιταλικής Βουλής διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω των επεισοδίων, που προκλήθηκαν λόγω σαρκαστικών τηλεοπτικών σχολίων του κ.Φίνι, ο οποίος ανέφερε, ότι η σύζυγος του ηγέτη της Λέγκας του Βορρά, Ουμπέρο Μπόσι, συνταξιοδοτήθηκε στα 39 της χρόνια.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής λήστεψε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ

Ο ληστής που εισέβαλλε στο πρακτορείο ΠΡΟΠΟ και άδειασε τα ταμεία ήταν αρχιφύλακας της Αστυνομίας.

Αντί να προστατεύει τους πολίτες, σκορπούσε τον τρόμο. Η ληστεία έγινε σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του Αγίου Δημητρίου στις 9.00 το βράδυ και συνελήφθη από άνδρες της ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece, ο 46χρονος αρχιφύλακας, που υπηρετεί στην αντιτρομοκρατική δήλωσε μετανιωμένος στους συναδέλφους του, που του πέρασαν χειροπέδες ενώ δικαιολόγησε την πράξη του επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα που είχαν γίνει δυσβάσταχτα τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των συνεχών μειώσεων του μισθού, όπως και όλων των αστυνομικών, από την κυβερνητική οικονομική πολιτική!

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών
Διαβάστε περισσότερα » »

Διέκοψε την σύνταξη σε ομογενείς Βορειοηπειρώτες η κυβέρνηση και την συνεχίζει σε ... Πακιστανούς!

Σε διακοπή της σύνταξης σε 3.050 περιπτώσεις ομογενών από την Αλβανία προχώρησε ο ΟΓΑ, επειδή δεν κατέθεσαν τα δικαιολογητικά που τους ζητήθηκαν μέσα στη νόμιμη προθεσμία. Τα παραπάνω κάνει γνωστά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη.


Στο πλαίσιο του ελέγχου ζητήθηκαν, για την κατηγορία αυτή των συνταξιούχων, νέα στοιχεία όπως είναι η νέα αλβανική ταυτότητα και το αλβανικό βιομετρικό διαβατήριο, που είναι βασικά στοιχεία ταυτοποίησης προσώπων, καθώς και πιστοποιητικά γέννησης και οικογενειακής κατάστασης.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ στην ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επικαλούνταν καταγγελίες για «παράνομη είσπραξη συντάξεων του ΟΓΑ από λαθρομετανάστες». Παρέθετε μάλιστα και 15 ονοματεπώνυμα αλλοδαπών (Πακιστανών) που λαμβάνουν συντάξεις του ΟΓΑ, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις για τους οποίους δεν υπήρξε απάντηση από την κυβέρνηση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Το κανάλι Sitel μετάλλαξε τους Έλληνες βουλευτές της Μακεδονίας σε Σλάβους!


Τίτλος ρεπορτάζ: «Οι ‘Μακεδόνες’ που ψηφίζουν τους ελληνικούς νόμους»

Μακεδόνες βρίσκονται στο κόμμα του Παπανδρέου και ψηφίζουν τους ελληνικούς νόμους. Σύμφωνα με πηγές του Sitel, επτά μέλη του κυβερνώντος κόμματος έχουν μακεδονική προέλευση.
Ο Παραστατίδης Θεόδωρος, , ο Γιώργος Φραγγίδης,ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Χρήστος Αηδόνης,  ο Μιχαήλ Τσελέπης... οι δύο είναι από το ΠΑΣΟΚ και εκλέγονται στο Κιλκίς , τρεις στις Σέρρες και ένας από την Καστοριά και τη Δράμα.

Όλοι έχουν ελληνικά ονόματα και επώνυμα αλλά είναι "μακεδονικής" προέλευσης και μιλούν την σλαβική γλώσσα, αυτό αποκάλυψαν  μέλη σλαβικής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκαν την Αθήνα και μίλησαν με τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Σλαβική προέλευση έχει και ο Νομάρχης της Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, ο οποίος είναι ξάδελφος του Παύλου Βοσκόπουλου, ηγέτη του σκοπιανού κόμματος «Ουράνιο Τόξο».
Ο Βοσκόπουλος είπε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν σκόπιμα σε υψηλές θέσεις τους Μακεδόνες για να επιτύχει η διάδοση της ‘αντιμακεδονικής’ προπαγάνδας.
«Είναι ξάδελφός μου, αλλά είναι Έλληνας. Αν ρωτήσω αν μιλάει σλαβικά, είναι αδύνατο να μην απαντήσει. Πρόκειται για μια τακτική του κράτους. Εκλέγουν  από Σλαβικές οικογένειες, αν δουν ότι κάποιος είναι δραστήριος και τον βάζουν να υπερασπιστεί τον ελληνισμό» δήλωσε ο Παύλος Βοσκόπουλος του «Ουράνιου Τόξου»
Τον τελευταίο καιρό, τα περισσότερα μέλη της μειονότητας εργάζονται στη δημοτική αρχή της Φλώρινας, του Κιλκίς, της Έδεσσας και στις τάξεις της αστυνομίας.
Οι ‘αντιμακεδονικοί’ νόμοι σπάνια εφαρμόζονται στη Βόρεια Ελλάδα. Ενώ πριν αν μιλούσε κανείς σλαβικά  σε δημόσιους χώρους τιμωρούνταν με φυλάκιση, σήμερα σε πολλά χωριά τα σλαβικά μιλιούνται ελεύθερα.
Διαβάστε περισσότερα » »