Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αυξάνεται η τιμή του υγραερίου κατά 16 λεπτά !

Eξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο υγραέριο και στο πετρέλαιο κίνησης προωθεί η Κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει το ποσό των μέτρων.
Με λίγα λόγια αυξάνεται ο ΕΦΚ του υγραερίου από 0,20 ευρώ στα
0,33 ευρώ, πάει δηλαδή στο 65% και έτσι η ουσιαστική επιβάρυνση για το υγραέριο κίνησης θα είναι 16 λεπτά!
Παράλληλα έρχονται αυξήσεις των έμμεσων φόρων και στα τσιγάρα.
Ο πάγιος φόρος αυξάνεται στα 80 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα και στα 115 ευρώ ανά 1.000 τσιγάρα ο ελάχιστος φόρος κατανάλωσης.
Έτσι αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ οι τιμές των λεγόμενων φθηνών τσιγάρων, ενώ θα μειωθεί αισθητά η τιμή των ακριβών τσιγάρων, καθώς όλα δείχνουν ότι θα μειωθεί στο 20% ο αναλογικός φόρος.
newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΗΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ "ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ" ΑΝΑΦΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΙΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!!!

Constantinos Christou Roussanis.JPG
Ο Κωνσταντίνος (Κώττας) Χρήστου (1860 – 1904) ήταν Έλληνας Μακεδονομάχος οπλαρχηγός, ο πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα, από τη Ρούλια (Κώτας) των Πρεσπών, της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας.

Στις αρχές του 1897 ο Κώττας εγκατέλειψε τη Ρούλια και βγήκε στο βουνό ως αντάρτης. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη λόγω της Μακεδονικής Επανάστασης του 1896 που ήταν ακόμα σε εξέλιξη αλλά και του επικείμενου Ελληνοτουρκικού πολέμου του 1897. Ο Κώττας άρχισε να καταδιώκει Οθωμανούς άρχοντες και έδωσε αρκετές μάχες με Οθωμανικά στρατεύματα. Την άνοιξη του 1897, η φήμη της δράσης του Κώττα ήταν τέτοια, που 28 νέοι των καλύτερων οικογενειών του Μοναστηρίου, μεταξύ των οποίων και ο βιομήχανος Νικόλαος Καζάζης, είχαν προετοιμαστεί και εξοπλιστεί, προκειμένου να τεθούν υπό τη ηγεσία του Κώττα. 

Ο Κώττας με το σώμα του περιφέρονταν στις περιοχές Πρεσπών και Φλώρινας καταδιώκοντας Τούρκους και Τουρκαλβανούς μπέηδες που καταδυνάστευαν τους χριστιανικούς πληθυσμούς. Την εποχή εκείνη ήρθε σε επαφή με τον κομιτατζή της ΕΜΕΟ Λάζαρ Ποπτράικωφ, ο οποίος επίσης δρούσε τότε κατά Οθωμανικών στόχων. Έτσι παρόλο που διατήρησε την αυτονομία των κινήσεών του, εντάχθηκε στην ΕΜΕΟ και συνεργάστηκε σε πολλές επιχειρήσεις με αρκετά στελέχη της. Για τον Κώττα, είχε μεγαλύτερη σημασία η συσπείρωση όλων των χριστιανών κατά του Οθωμανικού ζυγού. Συνήθιζε να λέει ’’ας σκοτώσουμε πρώτα την αρκούδα και για το τομάρι, είναι εύκολο να το μοιράσουμε’’. Το 1898 ο Κώττας με την ομάδα του, κατόρθωσε να συλλάβει και να εξοντώσει τον Τούρκο εισπράκτορα Ταχήρ, ο οποίος καταδυνάστευε τα χωριά της τότε υποδιοίκησης (καζά) Φλώρινας. Στις 29 Ιουλίου του ίδιου έτους εξόντωσε στην Τύρσια (Τρίβουνο) τον Νουρή μπέη, που ήταν ιδιαίτερα σκληρός με τους χριστιανούς της υποδιοίκησης (καζά) Φλώρινας

Το Πάσχα του 1899, ο Κώττας με το σώμα του κατάφερε να εξοντώσει τους Τουρκαλβανούς μπέηδες Τσαούς Σιαμπάν και Τζέλιο, σε ενέδρα στο Μπούφι (Ακρίτας).

Το Πάσχα του 1900, ο Κώττας με το σώμα του εξόντωσε τον Κασήμ αγά, ο οποίος ήταν ο ισχυρότερος μπέης της περιοχής και εξανάγκαζε σε εξαθλίωση τους κατοίκους του Σμαρδεσίου (Κρυσταλλοπηγής), της Μπρέσνιτσας (Βατοχωρίου), της Ρούλιας, της Τύρσιας (Τρίβουνου), της Όστιμας (Τριγώνου), τουΖελόβου (Αντάρτικου), της Ποζίβιστας (Χαλάρων), του Κονομπλατίου (Μακροχωρίου) και της Στάτιστας (Μελά), επιβάλλοντας βαρείς φόρους και χρησιμοποιώντας βίαια μέσα.

Τον Ιούλιο του 1900 ο Κώττας με το νέο σώμα του εξόντωσε τον Αμπεντίν αγά της Καστοριάς που καταπίεζε τους κατοίκους της περιοχής. Οι επιτυχίες αυτές εδραίωσαν την ηγετική παρουσία του Κώττα στην περιοχή Πρεσπών και Κορεστίων καθώς ανακούφισαν τους κατοίκους από την εκμετάλλευση των επίσημων και ανεπίσημων Οθωμανών δυναστών. Η μορφή του Κώττα έγινε θρύλος και αποτέλεσε την ελπίδα για τους κατοίκους της Βορειοδυτικής Μακεδονίας

Στις αρχές του 1902 ο Κώττας ανέλαβε, με τη συνδρομή του Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού καραβαγγέλη να συγκροτήσει ένοπλα σώματα Ελλήνωνσε διάφορα χωριά των Κορεστίων και των Πρεσπών, όπου η δράση των Βουλγάρων ήταν ακόμα δύσκολη. Με τον τρόπο αυτό, και υπό τη συνεχή καθοδήγηση του Κώττα, οι κάτοικοι των χωριών ένιωθαν πλέον ασφαλείς από τις επιθέσεις των Βουλγαρικών σωμάτων, ενώ οι ιερείς και δάσκαλοι μπόρεσαν ξανά να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, χωρίς προβλήματα.

Τον Ιούνιο του 1902 το σώμα του Κώττα Χρήστου δέχτηκε σφοδρή επίθεση από ισχυρό Οθωμανικό σταρτιωτικό απόσπασμα στη Ρούλια (Κώτας). Ο Κώττας οχυρώθηκε στο βορειοδυτικό άκρο του χωριού, στη θέση “Μαύρη Πέτρα” και ακολούθησε πολυήμερη σύγκρουση με τις Οθωμανικές δυνάμεις που υπέστησαν σημαντικές απώλειες. Τις ημέρες των συγκρούσεων οι Ρουλιώτες εγκατέλειψαν το χωριό τους και εγκαταστάθηκαν στη γειτονικήΜπρέσνιτσα (Βατοχώρι) για λόγους ασφαλείας. Οι Οθωμανοί βλέποντας ότι δεν μπορούν να κάμψουν την αντίσταση του Κώττα λεηλάτησαν τη Ρούλια.

Στις αρχές Οκτωβρίου του ίδιου έτους ο Κώττας με τη συνεργασία του Γιάγκωφ, επιχείρησαν επίθεση στην πόλη της Καστοριάς, αφού προηγουμένως είχαν ενημερώσει σχετικά τον Μητροπολίτη Γερμανό Καραβαγγέλη. Στις 5 Οκτωβρίου κατέλαβαν τα υψώματα της Μπόμπιστας (Βέργας), όπου συγκρούστηκαν με Οθωμανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Η μάχη ήταν σφοδρή και προκάλεσε σημαντικές απώλειες στην πλευρά του Κώττα. Μετά, από αυτή τη μάχη, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Στη συνέχεια πολλοί άνδρες του καπετάν Κώττα κατέφυγαν στο Ελληνικό κράτος προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.
 
Αρχείο:Kote Hristov Pechat.jpgΣτις αρχές Ιουλίου του 1903, αντιπροσωπεία της ΕΜΕΟ επισκέφτηκε τον Κώττα Χρήστου, προκειμένου να τον ενημερώσει για την ημερομηνία της επικείμενης εξέγερσης και να του ζητήσει συμμετοχή. Ο Κώττας δέχτηκε να συμμετάσχει αλλά ζήτησε να αναβληθεί χρονικά η εξέγερση καθώς θεωρούσε ότι θα οδηγούσε σε καταστροφή των χριστιανικών πληθυσμών. Γι αυτό το λόγο, η συμμετοχή του περιορίστηκε στην προστασία των Πρεσπών και Κορεστίων από ενδεχόμενα Οθωμανικά αντίποινα. Αμέσως μετά περιόδευσε στα χωριά των Πρεσπών και των Κορεστίων, όπου ασκούσε μεγάλη επιρροή και παρότρεινε τους κατοίκους να μη συμμετάσχουν. Στα μέσα Ιουλίου συγκέντρωσε το σώμα του στη Μπεσφήνα (Σφήκα) και από 'κεί κατευθύνθηκε στη Ρούλια (Κώτα), όπου συγκρούστηκε επιτυχώς με Οθωμανικό λόχο πεζικού.


Στις αρχές του 1904, ο Κώττας Χρήστου με τους οπλαρχηγούς Παύλο ΚύρουΣίμο Ιωαννίδη και τους συντρόφους του Βασίλειο Ράμμο από την Όστιμα (Τρίγωνο) και Ηλία Γκαδούτση από το Ζέλοβο (Αντάρτικο), μετέβησαν στην Αθήνα για να καταστρώσουν από κοινού με τους αξιωματικούς, την επίσημη έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα. Εκεί, ο Στέφανος Δραγούμης μεσολάβησε, ώστε ο διάδοχοςΚωνσταντίνος να συναντήσει τον Κώττα Χρήστου. Ο Κωνσταντίνος Χρήστου εξέθεσε στον διάδοχο Κωνσταντίνο την κρίσιμη κατάσταση του Ελληνισμού της Βορειοδυτικής Μακεδονίας και ζήτησε την αρωγή του Ελληνικού κράτους.

Έως το Μάιο του 1904 τα ενωμένα σώματα των Μακεδόνων και Κρητικών οπλαρχηγών, υπό τις γενικές οδηγίες του Κώττα Χρήστου έδρασαν στη Βορειοδυτική Μακεδονία, προσπαθώντας να εξοντώσουν τους Βούλγαρους κομιτατζήδες

Στις 9 Ιουνίου του 1904Οθωμανικό απόσπασμα εντόπισε το κρησφύγετο του καπετάν Κώττα Χρήστου στη Ρούλια (Κώτα) όπου είχε απομείνει με τρεις στενούς συνεργάτες του και τον συνέλαβε. 

Μετά τη σύλληψή του ο Κώττας Χρήστου, μεταφέρθηκε αρχικά στις φυλακές Καστοριάς, στη συνέχεια στις φυλακές Κορυτσάς και τελικά στις φυλακές Μοναστηρίου
Κατά την κράτησή του στην φυλακή, ο Έλληνας πρόξενος του Μοναστηρίου Σταμάτιος Κιουζές Πεζάς και ο Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης, προσπάθησαν να τον αποφυλακίσουν αλλά οι Οθωμανικές αρχές ήταν ανένδοτες, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος του πολλές καταδίκες. Ο Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης πέτυχε συμφωνία με τους Οθωμανούς, ώστε να αποφυλακιστεί ο Κώττας με αντάλλαγμα την υπηρεσία του στον Οθωμανικό στρατό, κάτι που ο ίδιος φυσικά αρνήθηκε. Ο απαγχονισμός του αποφασίστηκε για το πρωινό της 27ης Σεπτεμβρίου του 1905. Απαίτησε να του φέρουν Έλληνα ορθόδοξο ιερέα που τον μετάλαβε και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην πλατεία Ατ Παζάρ της πόλης του Μοναστηρίου. Κατά τη διαδρομή έως την πλατεία ο Κώττας Χρήστου σε μια απέλπιδα προσπάθεια ξέφυγε από τους φρουρούς του και διέφυγε στα στενά σοκάκια της πόλης. Ακολούθησε τεράστια κινητοποίηση των Οθωμανικών δυνάμεων και ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της πόλης και τελικά συνελήφθηκε. Οδηγήθηκε τελικά στην πλατεία Ατ Παζάρ και εκεί ο Κώττας απαίτησε να του λύσουν τα χέρια. Ανέβηκε μόνος του στο ικρίωμα και αποφασισμένος, αφού φώναξε για τελευταία φορά:
Ντα ζίβι Γκ(ά)ρτσια! (Ζήτω η Ελλάς), και κλώτσησε μόνος του το υποπόδιο.
 
 
atheatignosi.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ 10 ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΓΤ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ

Πηγή Αθέατη γνώση: Μέχρι τώρα, σχεδόν ο καθένας που ενδιαφέρεται για την υγιή διαβίωση του, πρέπει να είναι ενήμερος για την πρόσφατη έρευνα που συνδέει το ΓΤΟ καλαμπόκι της Monsanto με τους καρκινικούς όγκους και την αύξηση του κινδύνου για πρόωρο θάνατο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Η νέα έρευνα που εξαπλώνεται σαν φωτιά και επιδιώκει την επισήμανση το ΓΤΟ σε τρόφιμα - αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Ωστόσο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έχουν ακόμα δημοσιεύσει τίποτα για τα καθημερινά τρόφιμα που πωλούνται στα μανάβικα που είναι απο γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto (ΓΤ καλαμπόκι). Ποια τρόφιμα είναι πιο πιθανό να περιέχουν ΓΤ καλαμποκιού της Monsanto; Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, επισκεφθήκαμε ένα τοπικό μπακάλικο στο Ώστιν του Τέξας και αγοράσαμε 10 δημητριακά για πρωινό που έγιναν με υψηλά επίπεδα του μη-οργανικού καλαμποκιού.

Σύμφωνα με το Κέντρο για την ασφάλεια των τροφίμων , το 85% του καλαμποκιού που καλλιεργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι γενετικά τροποποιημένα. Αυτό σημαίνει ότι με βάση το καλαμπόκι-σιτηρά που χρησιμοποιούν μη βιολογικό καλαμπόκι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περιέχουν γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι.

Η παρακάτω λίστα παρουσιάζει τα 10 πιο δημοφιλή δημητριακά για πρωινό που το πιο πιθανό είναι να περιέχουν γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Monsanto. Για την ιστορία, κανένα από αυτά τα δημητριακά δεν ισχυρίζονται ότι είναι χωρίς ΓΤΟ, ούτε αν είναι φτιαγμένα με βιολογικό καλαμπόκι. Το ακριβές περιεχόμενο των ΓΤΟ αυτών των δημητριακών παραμένει ένα μυστήριο, ακριβώς επειδή οι κατασκευαστές αυτών των δημητριακών αρνούνται να στιγματιστούν για το περιεχόμενό τους σε ΓΤΟ. Αυτή η έλλειψη πλήρης αποκάλυψης από τις βιομηχανίες τροφίμων υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη για ένα νόμο που θα επιβάλλει τη σήμανση έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να πέρνουν μια τεκμηριωμένη απόφαση.

Νομική σημείωση: Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε ότι τα σιτηρά αυτά θα προκαλέσουν καρκινικούς όγκους που θα αναπτυχθούν στο σώμα σας ή ότι θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία σας.


Τα 10 δημοφιλή δημητριακά για πρωινό που πιθανόν να περιέχουν ΓΤ καλαμπόκι της Monsanto















Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι αρουραίοι τρέφονται με αυτό ακριβώς το ίδιο καλαμπόκι της Monsanto GM και αναπτύχθηκαν σοκαριστικά μεγάλοι όγκοι καρκίνου.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τη γαλλική ερευνητική ομάδα, και  δείχνει μεγάλους καρκινικούς όγκους με έντονα αυξημένο κίνδυνο σε αρουραίους που τρέφονται κατα τη "διάρκεια της ζωής τους " με GM καλαμπόκι της Monsanto, όπως φαίνεται παρακάτω και σύμφωνα με τη μελέτη, το 70% των θηλυκών πέθαναν πρόωρα και παρουσίασαν σημαντική βλάβη στο συκώτι, τα νεφρά και άλλα όργανα.



atheatignosi.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ! ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.


mnimia-alvaniaΒάνδαλοι, κλέφτες, αλλά και ζώα καταστρέφουν τα ελληνικά μνημεία στην Αλβανία και το ελληνικό κράτος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Ποιοι τα προστατεύουν όσο μπορούν; Οι Ιταλοί!
Ο πολιτισμός είναι πάνω από τους οικονομικούς δείκτες, γιατί είναι ένα..ανεξάντλητο χρυσωρυχείο για μια χώρα. Iταλός καθηγητής αρχαιολογίας αναφέρει πως «οι λαθραίες ανασκαφές που έχουν ξεκινήσει πρόσφατα μέσα στην αρχαία πόλη, καθώς και στις γύρω περιοχές, είναι τρομακτικών διαστάσεων. Ζώα, βάνδαλοι και κλέφτες σιδήρου καταστρέφουν μέρα με την μέρα το παρελθόν».
 makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κέρκυρα: Επεσε μονοθέσιο αεροσκάφος

Αεροσκάφος κατέπεσε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας

Αεροσκάφος κατέπεσε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Το αεροσκάφος, προερχόμενο από την Ιταλία, ήταν μικρό, μονοθέσιο λένε οι πρώτες πληροφορίες, και ευτυχώς ο πιλότος βγήκε σώος και αβλαβής.
Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες του αεροδρομίου, αιτία της πτώσης ήταν η υποχώρηση του ριναίου τροχού.
Οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά.
 
Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Το Curiosity εντόπισε ίχνη από αρχαία ρυάκια νερού στον Άρη

Το Curiosity βρήκε κιόλας ενδείξεις ότι κάποτε έτρεχε νερό στον πλανήτη, γεγονός που επιβεβαιώνει προηγούμενες ανάλογες εκτιμήσεις (Vid)
Το ρόβερ τράβηξε φωτογραφίες από κροκαλοπαγή πετρώματα που αποτελούνται από χαλίκια και άμμο. Οι επιστήμονες εκτιμούν, από το μέγεθος και το στρογγυλεμένο σχήμα τους, ότι κάποτε μεταφέρθηκαν και διαβρώθηκαν από τρεχούμενο νερό. Έτσι, πιστεύουν ότι ο ρομποτικός εξερευνητής εντόπισε ένα δίκτυο από αρχαία ρυάκια.
Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε από τους επιστήμονες του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης (JPL) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το ΒΒC, οι οποίοι έκαναν την εκτίμηση ότι τα εν λόγω πετρώματα εναποτέθηκαν πριν από αρκετά δισεκατομμύρια χρόνια. Τα ρυάκια του νερού μπορεί να έμειναν στην επιφάνεια του Άρη για πολύ χρόνο. Σύμφωνα με τον ερευνητή Μπιλ Ντίτριχ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Μπέρκλεϊ, το νερό μπορεί να κυλούσε για χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια.
Οι δορυφόροι σε τροχιά γύρω από τον «κόκκινο πλανήτη» έχουν εδώ και καιρό τραβήξει φωτογραφίες από κανάλια στην επιφάνεια, που δημιουργήθηκαν από τη ροή κάποιου υγρού, πιθανότατα νερού. Η ανακάλυψη του Curiosity στον κρατήρα Γκέιλ, όπου προσεδαφίστηκε, ενισχύει αυτή την πεποίθηση των επιστημόνων.
Οι ερευνητές μελετούν τώρα προσεκτικά τις εικόνες των χαλικιών μέσα στα πετρώματα (μεγέθους έως μια μπάλα του γκολφ) για να βάλουν συμπεράσματα, από τα μεγέθη και τα σχήματά τους, σχετικά με την ταχύτητα του τρεχούμενου νερού και την απόσταση που διάνυε. Επίσης, προτίθενται να αναλύσουν χημικά αυτά τα πετρώματα για να βρουν ενδείξεις σχετικά με τη φύση του νερού (π.χ. την οξύτητά του), οπότε θα εξάγουν κάποια συμπεράσματα γενικότερα για το πώς ήταν τότε το ευρύτερο περιβάλλον του Άρη.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες απειλεί η ΓΕΝΟΠ

Σαρανταοχτάωρες απεργίες από 1η Οκτωβρίου από την ΓΕΝΟΠ. Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της
Απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας, 1ης Οκτωβρίου, έλαβε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε περίπτωση που, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση περάσει τα μέτρα την ερχόμενη εβδομάδα. Η ΓΕΝΟΠ αναλαμβάνει επίσης πρωτοβουλία συντονισμού των συνδικάτων και απευθύνει τελεσίγραφο προς τη ΓΣΕΕ να αναλάβει δράση.
Ειδικότερα, στην περίπτωση που η ψήφιση των μέτρων αναβληθεί για αργότερα και εφόσον η ΓΣΕΕ δεν καλέσει σε συνεδρίαση τα συνδικάτα μέχρι την Τρίτη, τότε η ΓΕΝΟΠ θα καλέσει εκείνη στα γραφεία της τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και θα πειθαρχήσει, όπως αναφέρει, σε όποια απόφαση ληφθεί εκεί, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι οι Ομοσπονδίες θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση της ΓΕΝΟΠ.
Αν δεν υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός, αν δηλαδή οι Ομοσπονδίες δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ, τότε εκείνη θα προχωρήσει μόνη της σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος έχει ταχθεί από ημερών υπέρ των μαχητικών κινητοποιήσεων, με απεργίες και καταλήψεις. Η απόφαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, ελήφθη κατά πλειοψηφία με 21- 6 ψήφους, ενώ ομόφωνα το συνδικάτο των εργαζομένων στη ΔΕΗ ζητά την ακύρωση της δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του δημόσιου χρέους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
"Στη χθεσινή του έκτακτη συνεδρίαση με 21 ψήφους υπέρ και 6 λευκά το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε τις παρακάτω αποφάσεις.
1) Σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει τα βάρβαρα – αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της την επόμενη εβδομάδα:
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από τη Δευτέρα το βράδυ 1η Οκτώβρη ξεκινά 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες χρησιμοποιώντας όλα τα «όπλα», όλα τα μέσα που το συνδικαλιστικό κίνημα έχει στη φαρέτρα του.
Ταυτοχρόνως, για μια φορά ακόμα καλεί τη ΓΣΕΕ να συνεδριάσει άμεσα και να κάνει το χρέος της που δεν είναι άλλο από τον συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων ΕΓΚΑΙΡΑ.
48ωρες απεργίες από 1η Οκτωβρίου ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
Επίσης, με απόλυτο σεβασμό στην αυτονομία κάθε Ομοσπονδίας πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει χρόνος για διάλογο, καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες να συντονίσουμε τα βήματά μας.
2) Σε περίπτωση που ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης πάει προς τα πίσω.
Η απόφαση για τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.
Σε αυτή την περίπτωση (που έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να οργανώσουμε τον αγώνα μας)
Α) Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
για μια φορά ακόμα καλεί τη ΓΣΕΕ το αργότερο μέχρι τη Τρίτη να συνεδριάσει να συντονίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα ΕΓΚΑΙΡΑ με το στόχο την ανατροπή των μέτρων.
Αν και πάλι δεν το πράξει ή εάν η απόφαση της δεν αντιστοιχίζεται στο μέγεθος της επίθεσης, τότε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ την Τετάρτη προκειμένου να κουβεντιάσουμε και να συναποφασίσουμε θα καλέσει στα γραφεία της Ομοσπονδίας όλα τα προεδρεία των Ομοσπονδιών.
Β) Εάν υπάρξει ανταπόκριση στο κάλεσμα μας η απόφαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παύει να ισχύει.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα αποδεχθεί την πρόταση που θα διαμορφωθεί από την σύσκεψη των προεδρείων των Ομοσπονδιών.
Γ) Εάν δεν υπάρξει ενιαίος σχεδιασμός η απόφαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες παραμένει σε ισχύ και η έναρξη τους θα καθορισθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα (και όχι 2 – 3 πριν η κυβέρνηση πάει για την ψήφιση των μέτρων) ώστε να ξεδιπλωθεί το μέγιστο της πίεσης.
Στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι
ΌΧΙ η διαμαρτυρία
ΟΧΙ να παραπονεθούμε για τα άδικα και βάρβαρα μέτρα.
ΟΧΙ να κλάψουμε για τους φτωχούς και άνεργους συνανθρώπους μας για τη νέα γενιά του τόπου μας αλλά για να μην ψηφιστούν τα μέτρα.
Στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ.
Τέλος, το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΟΜΟΦΩΝΑ κατήγγειλε τα μνημόνια και ζητά την ακύρωση της δανειακής σύμβασης και τη διαγραφή του Δημόσιου χρέους".
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων HIV και σύφιλης λόγω παράνομης πορνείας

Τι δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας του ΚΕΕΛΠΝΟ
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που κοινοποιούνται στην τελευταία έκθεση Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Η έκθεση που έχει να κάνει με την αύξηση των λοιμωδών νοσημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, διαβιβάστηκε ήδη στη Βουλή.
Η έρευνα επικεντρώθηκε στις περιοχές οι οποίες εμφανίζουν μεγάλο αριθμό μεταναστών. Στην έρευνα φαίνεται πως στην Αθήνα επανεμφανίζονται ασθένειες οι οποίες είχαν εξαφανιστεί, εξαπλώνονται ραγδαία τα λοιμώδη νοσήματα, διαπιστώθηκαν νεοεμφανιζόμενα νοσήματα, καθώς και κίνδυνος εκδήλωσης επιδημιών.
HIV, ηπατίτιδα B και C, ελονοσία, φυματίωση, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα με ραγδαία αύξηση κυρίως της σύφιλης, βλεννόρροια και κονδυλώματα, καθώς και δερματικά νοσήματα, όπως η ψώρα και η φθειρίαση, είναι τα λοιμώδη νοσήματα που ανιχνεύθηκαν.
"Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε δραματικές αυξήσεις στον επιπολασμό* της HIV λοίμωξης στη χώρα μας" επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο διαπίστωσε ότι ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετάδοσης είναι η σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.
Οι νέες μολύνσεις από τον ιό αφορούν κυρίως νεαρές ηλικίες (25-35 ετών), ενώ σημαντικό ποσοστό αφορά άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άνδρες (55,5%). Επίσης, παρατηρείται αύξηση νέων κρουσμάτων και σε ετεροφυλόφιλα άτομα (24,6%).
"Ιδιαίτερα ανησυχητικό" σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, "είναι το γεγονός ότι το 12,9% των ατόμων με HIV στη χώρα μας αφορά μετανάστες, με αυτόν τον αριθμό να έχει αυξητικές τάσεις καθώς η εισροή μεταναστών στον ελλαδικό χώρο είναι συνεχώς αυξανόμενη".
Αυξάνονται τα κρούσματα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων
Τα έως τώρα δεδομένα από τις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ στις πλατείες Ομονοίας, Βικτωρίας, Αττικής, Λαρίσης, Καραΐσκάκη, Αμερικής και στον Βοτανικό, καθώς και τα δεδομένα από την τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνουν ότι παρατηρούνται αυξήσεις στον επιπολασμό άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως τα κονδυλώματα (HPV), η σύφιλη και η γονόρροια, έξαρση σε λοιμώδη νοσήματα όπως οι ηπατίτιδες και η φυματίωση, αλλά και επανεμφάνιση νοσημάτων που είχαν για χρόνια εξαφανιστεί, όπως η πολιομυελίτιδα, καθώς και πολλαπλά κρούσματα παρασιτώσεων.
Τα ποσοστά αυτά αποδίδονται τόσο στην αύξηση της ανδρικής και γυναικείας πορνείας (νόμιμης και μη) όσο και στην τεράστια εισροή αλλοδαπών χωρίς νόμιμα έγγραφα και χωρίς εμβολιαστική κάλυψη στις χώρες προέλευσης.
*Επιπολασμός: Ο αριθμός των υπαρχουσών περιπτώσεων μιας ασθένειας σε έναν ορισμένο πληθυσμό και σε συγκεκριμένο χρόνο.

 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνας ο πιο πολύγλωσσος άνθρωπος της Ευρώπης

Ο άνθρωπος που γνωρίζει τις περισσότερες γλώσσες είναι Έλληνας και εργάζεται ως μεταφραστής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο λόγος για τον Γιάννη Οικονόμου από την Κρήτη που μιλά συνολικά 32 γλώσσες!
Σπούδασε γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Μεσανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Στο πλαίσιο τού συνεδρίου, η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου, απένειμε τα βραβεία με το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» σε πέντε έργα από το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και τη Ρουμανία, τα οποία σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις στην προώθηση της διδασκαλίας και της εκμάθησης γλωσσών.

pygmi.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα προς ένα τα 15 νεα φορολογικά μέτρα - Θα φορολογούνται τα πάντα!

- Στο 35% ο φόρος για τα μεσαία εισοδήματα

- Στο 25% η παρακράτηση σε ελεύθερους επαγγελματίες και “μπλοκάκια”
- Τέλος το επιπλέον αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά
- Αύξηση της φορολογίας καταθέσεων στο 15%
- Δείτε ποιοι και πως πληρώνουν επιπλέον φόρους

Τελικά οι διαρροές για τα νέα μέτρα φαίνεται πως ήταν... λίγες. Υπάρχουν πολλά κρυφά ακόμη τα οποία τώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ουσιαστικά χάνουν όλοι και ειδικά τα μεσαία εισοδήματα.


Μετά το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα αφορολόγητα για τα τέκνα των ελεύθερων επαγγελματιών καταργείται όπως όλα δείχνουν και το επιπλέον αφορολόγητο που έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι για κάθε παιδί.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι όμως έχουν να χάσουν ακόμη περισσότερα από την αλλαγή στις κλίμακες φόρου.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι για εισοδήματα από 5.000 ως και 12.000 ο φόρος μένει στο 10%. Για τα εισοδήματα μέχρι τις 16.000 ευρώ ο φόρος θα είναι στο 18%, όμως για τα εισοδήματα από τις 16.000 μέχρι και τις 26.000 ευρώ ο φόρος ανεβαίνει από το 25% στο 35%, κλέβοντας από την τσέπη μισθωτών και συνταξιούχων, ουσιαστικά της πλειοψηφίας των ελληνικών νοικοκυριών μεγάλα ποσά.


Σε ότι αφορά στην παρακράτηση φόρου σημαντική θα είναι επίσης η επιβάρυνση, καθώς από το 20% πάει στο 25%, “κλέβοντας” έτσι ένα μεγάλο ποσό από την τσέπη του κάθε εργαζόμενου.


Παράλληλα για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που ασκούν ατομική δραστηριότητα η φορολόγηση πάει στο 35% από το πρώτο ευρώ.


Για όλους τους αγρότες μάλιστα σχεδιάζεται αυτοτελής φορολόγηση στο 6% από το πρώτο μάλιστα ευρώ. Ταυτόχρονα όμως μειώνεται και η επιστροφή του ΦΠΑ από το 11% στο 6%.


Στις αυξήσεις περιλαμβάνεται επίσης η νέα φορολόγηση με 15% από 10% των καταθέσεων.


Αύξηση προβλέπεται στη φορολόγηση των ΕΠΕ των ομόρρυθμων και των ετερόρρυθμων από το 20% στο 35%.


Για τις ΑΕ μειώνεται από το 20% στο 19% ο φόρος για τα αδιανέμητα κέρδη και από το 25% στο 19% ο φόρος των μερισμάτων.


Μαζί με όλα αυτά έρχονται και έμμεσοι φόροι σε υγραέριο και τσιγάρα που θα αυξήσουν την ... αιμορραγία στην τσέπη των πολιτών. (
διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Αυτά τα μέτρα μάλιστα έρχονται να προστεθούν στα ήδη γνωστά (
διαβάστε εδώ) που περιλαμβάνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, τις ΔΕΚΟ, τις μειώσεις και τις εισφορές στις συντάξεις.

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Η οριστική ρύθμιση για το επίδομα θέρμανσης! - Στο 80% η εξίσωση με το κίνησης - Η τιμή θα ξεκινά από 1,40 το λίτρο


- Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

- Τα χρήματα θα κατατίθενται σε λογαριασμό τραπεζης
- Το εισοδηματικό όριο είναι €14.000 για άγαμο, €23.350 για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά €3.000 για τα 3 πρώτα παιδιά - Ποιοί εξαιρούνται
- Πόσα θα δίνονται ανάλογα την κλιματική ζώνη
- Τα 120 τ.μ. το ανώτατο όριο
- Από 15/10 η διάθεσή του στους καταναλωτές

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, στο 80% της σημερινής τιμής του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που αποτελεί το κατώτερο δυνατό σημείο, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Συγχρόνως, εξετάζεται από το ΥΠΕΚΑ και το ζήτημα εξομοίωσης της ποιότητας των δύο καυσίμων, το οποίο θα προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις επί αυτού.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) να ξεκινήσει την προετοιμασία για την υποστήριξη της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης σε δικαιούχους που αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης.


Πιο συγκεκριμένα ο σχεδιασμός προβλέπει:


• Να χορηγείται αποζημίωση μετά από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.


• Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι €14.000 για άγαμο, €23.350 για
οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά €3.000 για τα 3 πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των €100.000, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των €150.000.

• Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.


• Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.


• Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για την συμπλήρωση της αίτησης.


• Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.


• Η αποζημίωση θα αφορά κτήρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.


• Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).


Το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη ορίζεται:


Κλιματική ζώνη Ανώτατη κατανάλωση /m2 (lt)


Α΄ ΖΩΝΗ 25


Β΄ΖΩΝΗ 15


Γ΄ ΖΩΝΗ 8


Δ΄ΖΩΝΗ 5


Τα ανώτατα m2 επιδότησης ορίστηκαν σε 120.

Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται:


ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ


ΖΩΝΗ Α
Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμας, Ευρυτανίας

ΖΩΝΗ Β
Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου

ΖΩΝΗ Γ
Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας

ΖΩΝΗ Δ
Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Φασόλια. Η υποτιμημένη υπερτροφή

Εκμεταλλεύσου τα άφθονα οφέλη που μπορούν να έχουν στην υγεία σου
 
Τα φασόλια είναι ίσως μία από τις πιο παραμελημένες και υποτιμημένες τροφές. Αυτό όμως δεν τα εμποδίζει από το να συνεχίζουν να παρέχουν δεκάδες οφέλη υγείας:
Βοηθούν την καρδιά γιατί περιέχουν άφθονες ευδιάλυτες ίνες οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.
2 Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, δεν περιέχουν χοληστερόλη, εκτός κι αν μαγειρευτούν με άλλα συστατικά.
3 Έχουν συγκεντρωμένη πρωτεΐνη. Μισή κούπα φασολιών περιέχει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, την ίδια ποσότητα όσο 30 γραμμάρια κοτόπουλου, κρέατος ή ψαριού.
Εξισορροπούν το ζάχαρο του αίματος. Διαθέτουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη επειδή περιέχουν ένα εξισορροπημένο μείγμα συνθέτων υδατανθράκων και πρωτεΐνης και εξαιτίας αυτού η πέψη τους είναι αργή, κάτι που βοηθά το ζάχαρο του αίματος να παραμένει σταθερό.
Μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου εξαιτίας της αφθονίας των ινών και των αντιοξειδωτικών που περιέχουν.
6 Φροντίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου και βοηθούν σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. Για να μεγιστοποιήσεις την επίδραση αυτή να θυμάσαι να συνοδεύεις τροφές που διαθέτουν αφθονία ινών με μπόλικη ποσότητα υγρών, ιδιαίτερα νερού. Τα φασόλια είναι ιδανικά γι’ αυτούς που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
7 Θα σου προσφέρουν ευχαρίστηση. Δημιουργούν συναίσθημα κορεσμού χωρίς να παραφορτώνουν υπερβολικά σε θερμίδες.
Είναι πρακτικά. Μπορούν εύκολα να αγοραστούν, να αποθηκευτούν και να μαγειρευτούν.
Είναι οικονομικά. Είναι ίσως η πιο οικονομική πηγή πρωτεΐνης, ειδικότερα όταν συγκρίνονται με το κρέας.
10 Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Εκτός από πρωτεΐνες, σύνθετους υδρογονάνθρακες και ίνες, περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως χαλκός, φολικό οξύ, σίδηρος, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φωσφόρος, κάλιο και ψευδάργυρος.
11 Είναι πολύπλευρα. Μπορούν να αποτελούν μέρος ενός κυρίως γεύματος, μιας σαλάτας, μιας σούπας, ακόμα και πουρέ για βουτήματα μπορούν να γίνουν.
Είναι εύκολο να γίνει κανείς δημιουργικός με τα φασόλια ιδιαίτερα όταν αυτά υπάρχουν σε αφθονία. Εκμεταλλεύσου την μεγάλη ποικιλία τους, αλλά και τα άφθονα οφέλη που μπορούν να έχουν στην υγεία σου.
glikiazoi.gr
http://www.tampouloukia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Και όμως! Δημόσια ελληνόφωνα σχολεία θέλουν οι Πομάκοι στα χωριά τους!

Την ώρα που οι «τουρκόφρονες» της μειονότητας στην Θράκη, πιέζουν για λειτουργία μειονοτικών τουρκόφωνων νηπιαγωγείων, το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να «κωφεύει» στο αίτημα κατοίκων της ορεινής Ξάνθης, να λειτουργήσουν και δημόσια ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία στα χωριά τους.

Όπως είναι γνωστό, στα πομακοχώρια σήμερα, λειτουργούν μόνο μειονοτικά σχολεία όπου τα μισά μαθήματα γίνονται στα ελληνικά και τα άλλα μισά στα τουρκικά αν και μέχρι την Α’ δημοτικού, τα παιδιά των Πομάκων δεν γνωρίζουν ούτε μια λέξη τουρκική.

«Αυτό που ζητήσαμε είναι, να γίνονται μερικά ακόμη μαθήματα στα ελληνικά, στα μειονοτικά σχολεία, γιατί μετά τα παιδιά μας πηγαίνουν σε ελληνικά γυμνάσια και δεν γνωρίζουν τα βασικά» λέει ο κ. Ιρφάν Μεχμεταλή, κάτοικος του χωριού Μάνταινα και πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Μας το αρνήθηκαν χωρίς άλλη κουβέντα, λέγοντας μας πως αυτό αναφέρουν οι συμφωνίες με την Τουρκία. Και μέχρι πότε θα μας μαθαίνουν τούρκικα στα σχολεία μας; Δεν υπέγραψε η Ελλάδα στη Συνθήκη της Λωζάνης πως θα διδάσκει τη μητρική γλώσσα των παιδιών των μουσουλμάνων; Εμείς λέμε ότι αν δε θέλει να διδάσκει πομακικά στα παιδιά μας, ας διδάσκει ελληνικά.

Είναι τόσο φοβερό αυτό που ζητάμε;» διερωτάται ο κ. Μεχμεταλή, που ζητάει από το υπουργείο Παιδείας, να στρέψει το ενδιαφέρον του προς τους Πομάκους, που αρνούνται να προσχωρήσουν στην προπαγάνδα της Άγκυρας, που τους θέλει Τούρκους. «Θέλουμε δημόσια ελληνόφωνα σχολεία στα χωριά μας και το έχουμε ζητήσει επανειλημμένως με έγγραφο προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι υπάλληλοι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Σχολείο ελληνικό ζητάμε, όχι τίποτα παράνομο. Τι θα γίνει; Ελλάδα δεν είναι εδώ; Όπως μπορεί ένας μουσουλμάνος της Ξάνθης να στέλνει το παιδί του στο μειονοτικό ή σε δημόσιο σχολείο, έτσι θέλουμε κι εμείς, εδώ στα Πομακοχώρια, να έχουμε επιλογή που θα στέλνουμε τα παιδιά μας.. Τίποτε παραπάνω» κατέληξε ο κ. Μεχμεταλή μιλώντας στο protothema.gr, ο οποίος ήταν ο μοναδικός Πομάκος υποψήφιος, στις τελευταίες εκλογές.

logioshermes
Διαβάστε περισσότερα » »

Κρήτη: Κατασκεύασαν αυτοκίνητο υδρογόνου ~ Απαγορεύεται η αξιοποίησή του! +Βίντεο

Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή.

Αυτοκίνητο υδρογόνου, έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός συνόρων!

O λόγος για το Εco Racer, αυτοκίνητο 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, που «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του...
 Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας, αφού χρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται όχι να εισάγεται!

Το αμάξωμα του οχήματος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα για να έχει χαμηλό βάρος, διαθέτει σασί αλουμινίου από ειδικά κράματα και κινείται από κυψέλες υδρογόνου, είναι αθόρυβο, και αυτό που παράγει ως αποτέλεσμα της κίνησης του είναι απλώς νερό, δηλαδή εκπέμπει μηδενικούς ρύπους.

Το Eco Racer δεν εχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογα μοντέλα που αναπτύσσονται σε εργαστήρια και αυτοκινητοβιομηχανίες του εξωτερικού, και επιβραβεύθηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς με το 1ο βραβείο ασφάλειας και το 4ο εξοικονόμησης καύσιμου.

Αν το ζητούμενο στη χώρα μας είναι η ανάπτυξη, αυτή τη στιγμή λείπει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να επιτρέπεται η μαζική παραγωγή αυτού του οχήματος. Ακόμη και αν εμφανιστεί ενδιαφερόμενος επενδύτης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Εco Racer στην Ελλάδα γιατί ο νόμος δεν το επιτρέπει!   «Ελπίζω η Ελλάδα να αλλάξει, να αλλάξουν οι νομοθεσίες να γίνει πιο ευέλικτη. Ιδέες όπως βλέπετε υπάρχουν και ελπίζουμε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να συνδεθεί η επιχειρηματικότητα με το Πολυτεχνείο» σχολίασε στο Eco News ο φοιτητής Παναγιώτης Μπάζιος.
Σημειώνεται ότι η ομάδα Eco Racer του Πολυτεχνείου της Κρήτης μετέχει φέτος στο TedxΑcademy συνεισφέροντας μαζί με αλλά δημιουργικά ανήσυχα και καινοτόμα και μυαλά από τους χώρους της επιστήμης του πνεύματος και των τεχνών στο όραμα για μια Ελλάδα με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον που θα βρίσκεται στην πρωτοπορία και όχι στα μετόπισθεν...


Κατερίνα Χριστοφιλίδου - επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας

krasodad



Διαβάστε περισσότερα » »

Λίστα με ονόματα γνωστών Ελλήνων εκδοτών που έπαιρναν μίζες από εξοπλιστικά στα χέρια Γερμανών δημοσιογράφων!

Αν νομίζετε  ότι η λίστα των 36 που απεκάλυψε η «Ζούγκλα» και από την οποία απουσιάζουν περιέργως 2 ονόματα νυν υπουργών είναι η πιο καυτή, κάνετε λάθος.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο μεγάλης γερμανικής εφημερίδας στην διάθεση των ΜΜΕ της χώρας του,-άρα και της πολιτικής ηγεσίας της-υπάρχει λίστα με ονόματα γνωστών Ελλήνων εκδοτών και επιχειρηματιών οι οποίοι ελάμβαναν μίζες από τα εξοπλιστικά.

Η λίστα έχει δημοσιευθεί ήδη σε προσωπικές ιστοσελίδες Γερμανών δημοσιογράφων-ο ένας μάλιστα βρίσκεται στην Αθήνα και ερευνά το «Carouzos gate»-ενώ έχει φθάσει και στα υψηλότερα πολιτικά κλιμάκια της χώρας.

Με απλά λόγια έχει ενημερωθεί σχετικά και η Άνγκελα Μέρκελ!

Όπως όλα δείχνουν ζούμε την Εποχή των Μεγάλων Αποκαλύψεων.

www.kourdistoportocali.com
http://olympia.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

VIDEO: Πλήρωσε με μονόλεπτα την εφορία!

Ο Δημήτρης είναι άνεργος...
Κατάφερε να αποπληρώσει τον φόρο εισοδήματος συγκεντρώνοντας μονόλεπτα και δίλεπτα του ευρώ.

 Όταν η ταμείας στην εφορία είδε τα κέρματα, την έλουσε κρύος ιδρώτας.



enikos
Διαβάστε περισσότερα » »

1ος ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Ενόψει της χειμερινής περιόδου, με το Δελτίο Τύπου της 19-09-2012/4785 επαναλάβαμε την υπενθύμιση εξόφλησης σε 483 οικοδομές με οφειλές 795.882 ευρώ και επισημάναμε ότι  127 από τις παραπάνω οικοδομές, με οφειλές 365.414,58 ευρώ, χρωστούν το σύνολο των λογαριασμών της προηγούμενης περιόδου, δηλαδή δεν κατέβαλαν κανένα ποσόν από τον Οκτώβριο 2011, ούτε κατέθεσαν κανένα αίτημα αποπληρωμής.
Η συμπεριφορά αυτή ορισμένων καταναλωτών εξαναγκάζει την ΔΕΤΗΠ να προβεί σε διακοπή παροχής, μέχρι εξοφλήσεως των οφειλομένων ποσών, σύμφωνα με την απόφαση Δ.Σ. 121/ 26-10-2004 που εφαρμόζεται από τον Οκτώβριο του έτους 2005.
2.205 οικοδομές έχουν εξοφλήσει το σύνολο των οφειλών τους προς την τηλεθέρμανση.
Επειδή η ΔΕΤΗΠ γίνεται αποδέκτης διαμαρτυριών , παρατηρήσεων και υποδείξεων από πλευράς των ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ καταναλωτών, διευκρινίζουμε τα παρακάτω:
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ : « Η τηλεθέρμανση υπογράφει συμβόλαια με τον κάθε καταναλωτή ξεχωριστά και όχι συλλογικά με την οικοδομή, επομένως οι Λογαριασμοί πρέπει να είναι ατομικοί και η διακοπή παροχής στις οικοδομές είναι παράνομη.»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΤΗΠ : Οι όροι του Συμβολαίου συντάχθηκαν από την ίδρυση της ΔΕΤΗΠ , από αναγνωρισμένους , επαγγελματίες νομικούς της πόλης μας  και ΟΥΔΕΠΟΤΕ τροποποιήθηκαν μέχρι σήμερα.
Τα συμβόλαια είναι πράγματι ατομικά, με κάθε ιδιοκτήτη,  αλλά ο Λογαριασμός εκδίδεται ΓΙΑ ΚΑΘΕ κτίριο  , διότι η Τηλεθέρμανση παρέχει θερμότητα στο κτίριο του καταναλωτή, και στο σημείο σύνδεσης με αυτό. Τα όρια ευθύνης των αντισυμβαλλομένων μερών είναι σαφή και γνωστά κατά την υπογραφή των ατομικών Συμβολαίων από τους ιδιοκτήτες.
Αναλυτικά Σύμφωνα με το Συμβόλαιο:
Αρθρο 7ο.         Η εξόφληση των λογαριασμών που εκδίδονται σύμφωνα μ’ αυτό το Συμβόλαιο ,θα γίνεται στα γραφεία του Προμηθευτή , μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ημερομηνία επίδοσης του λογαριασμού στην οικοδομή του Καταναλωτή για εξόφληση.
Αρθρο 8ο.         Σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν εξοφληθεί όπως ορίζεται πιο πάνω , ο Προμηθευτής έχει το δικαίωμα:
α) να επιβάλει πρόστιμο , το οποίο θα ορίζεται κάθε φορά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου,
β) να διακόψει αμέσως την παροχή και να επιβαρύνει την οικοδομή του Καταναλωτή με όλη την δαπάνη διακοπής και επανασύνδεσης ,  και
γ) να επιβάλει κόστος επανασύνδεσης , όπως αυτό θα ορίζεται εκάστοτε , με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
Αρθρο 9ο.         Ο Καταναλωτής δεν μπορεί να αρνείται την εξόφληση των λογαριασμών ή την καθυστέρηση εξόφλησης , εξαιτίας οποιασδήποτε φύσης διαμαρτυριών του ή απουσίας του.
Το συμβόλαιο παραπέμπει στους " Γενικούς Όρους  και Συμφωνίες ",  που ΡΗΤΑ, επίσης από συστάσεως της ΔΕΤΗΠ,  προβλέπουν τα εξής:
ΑΡΘΡΟ 6ο: Η µέτρηση της κατανάλωσης της θερµικής ενέργειας που διανέµεται, πραγµατοποιείται µέσω οργάνων µέτρησης (µετρητή θερµικής ενέργειας) του Προµηθευτή, τα οποία εγκαθίστανται στο σύστηµα ρύθµισης της οικοδοµής του Καταναλωτή και καταγράφουν την συνολική κατανάλωση της οικοδοµής.
Ο µετρητής θερµικής ενέργειας αποτελεί το µοναδικό επίσηµο όργανο για τη µέτρηση της ίδιας κατανά­λωσης της οικοδοµής.
ΑΡΘΡΟ 7ο  : «Η µέτρηση της θερµικής ενέργειας θα γίνεται συνολικά στο σηµείο παράδοσης του θερµού νερού (σύ­στηµα ρύθµισης καταναλωτή) µέσω µετρητή. Αυτή η µέτρηση αποτελεί την επίσηµη µέτρηση, για την χρέωση της κατανάλωσης της οικοδοµής. »
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ : Η Τηλεθέρμανση έχει υποχρέωση να παρέχει θέρμανση σε κάθε καταναλωτή και να επιλύει τα όποια προβλήματα προκύπτουν, όπως η μη εξόφληση λογαριασμών. Η τηλεθέρμανση έχει τα νομικά μέσα και την υποχρέωση να πιέσει τους οφειλέτες, ενώ ο διαχειριστής της κάθε οικοδομής δεν μπορεί.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΤΗΠ : Η Τηλεθέρμανση υποχρεούται να παρέχει θέρμανση σε κάθε κτίριο μέσω του θερμικού Υποσταθμού ο οποίος εγκαθίσταται σε χώρο ιδιοκτησίας του ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ (άρθρο 5 παράγραφος 1 Γενικών Όρων & Συμφωνιών),  
Ο διαχειριστής ή το ιδιωτικό Γραφείο διαχείρισης της οικοδομής είναι οι μόνοι κατά τον νόμο  αρμόδιοι  να επιλύουν ΟΛΑ τα προβλήματα της οικοδομής. Η Γενική Συνέλευση και οι ιδιοκτήτες οφείλουν εκ του νόμου να αποφασίζουν για τις ενέργειές τους στις περιπτώσεις ασυνεπών ενοίκων (διακοπή παροχής, αφαίρεση σωμάτων, ειδικές χρεώσεις, εξώδικες ενέργειες, αγωγές κλπ).
Η τηλεθέρμανση δεν είναι δυνατόν να εμπλέκεται σε εσωτερικά ζητήματα των οικοδομών και των ενοίκων, των ενοικιαστών που μπορεί να εναλλάσσονται και να είναι άγνωστοι ακόμη και στους λοιπούς ενοίκους, της χρήσης ή μη των χώρων, του τρόπου κατανομής των δαπανών κλπ.
Εκ του νόμου η Τηλεθέρμανση δεν έχει καμία δικαιοδοσία να παρεμβαίνει στην εσωτερική λειτουργία και τις αποφάσεις των οικοδομών έναντι των ενοίκων τους , διότι η δικαιοδοσία της ΔΕΤΗΠ εξαντλείται στην εγκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας της , μέχρι και τις δικλείδες διασύνδεσης της τηλεθέρμανσης (απομονωτικές βάνες):
«Το δίκτυο διανοµής καθώς και τα συστήµατα ρύθµισης καταναλωτών, που παρέχει και εγκαθιστά ο Προμηθευτής, µέχρι και τις δικλείδες σύνδεσης του εσωτερικού δικτύου των καταναλωτών µε τα παραπάνω συστήµατα, είναι αποκλειστικής ιδιοκτησίας του Προµηθευτή, που επιµελείται την συντήρησή τους.» , Γενικοί Όροι άρθρο 2ο .
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ : Τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, οι διαχειριστές κατέθεταν όσα χρήματα του λογαριασμού της οικοδομής εισέπρατταν  και δήλωναν ποιοι είναι οφειλέτες και το ποσό που η οικοδομή είχε χρεώσει. Η Τηλεθέρμανση αναλάμβανε την είσπραξη από τους οφειλέτες αυτούς.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΤΗΠ :   Η διεκδίκηση ατομικών οφειλών από την τηλεθέρμανση διαπιστώθηκε ότι δεν είναι αποτελεσματική, διότι οι οφειλέτες ισχυριζόταν είτε ότι η οικοδομή χρεώνει αυθαίρετα ποσά  ή άλλους ισχυρισμούς, που δεν παρείχαν καμία δυνατότητα εξακρίβωσης στην τηλεθέρμανση και στα δικαστήρια.
Από το 2004  , όταν εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα είσπραξης , διότι οι οφειλέτες αδιαφόρησαν ακόμη και στις περιπτώσεις που εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις και επειδή συσσωρεύτηκαν  279 ατομικές οφειλές ύψους  86.742,95€  € και 44 συνολικές οφειλές οικοδομών ύψους  76.233,42 € - ποσά που παραμένουν ανείσπρακτα μέχρι σήμερα και οι οικοδομές παραμένουν κλειστές - η ΔΕΤΗΠ με την απόφαση 121/26-10-2004 ενεργοποίησε ΕΝ ΜΕΡΕΙ το δικαίωμα άμεσης διακοπής παροχής, όπως ρητά αναφέρεται στα ατομικά συμβόλαια, και δεν παρέχεται θέρμανση την ΕΠΟΜΕΝΗ περίοδο όταν δεν εξοφλούνται οι οφειλές της ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ περιόδου.
Δηλαδή η  ολική εξόφληση του λογαριασμού είναι απαιτητή ΑΤΟΚΑ και  ΜΟΝΟΝ ΠΡΟ της λειτουργίας της επομένης περιόδου, δηλαδή 5 ως 12 μήνες μετά τη χρήση της θερμότητας και την έκδοση των λογαριασμών.
Μέχρι σήμερα, παρότι η τηλεθέρμανση αποδέχεται μερική εξόφληση των λογαριασμών, πολλοί καταναλωτές δεν κατέθεσαν ούτε ένα ευρώ για την προηγούμενη περίοδο, ενώ άλλοι  δεν καταβάλλουν ακόμη και τα χρήματα που εισπράττουν από τους ενοίκους, οι οποίοι δεν ελέγχουν εάν τα χρήματα που κατέβαλαν αποδόθηκαν στην τηλεθέρμανση.
Η τηλεθέρμανση εξαναγκάζεται επομένως από τους ίδιους τους ασυνεπείς καταναλωτές να καταφύγει στην πολιτική διακοπής της παροχής , ως μόνο σύννομο και σύμφωνο με τους όρους του Συμβολαίου εισπρακτικό μέσο, που υποδείχθηκε μάλιστα και από πολλούς διαχειριστές. 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ : Η τηλεθέρμανση της Κοζάνης αποστέλλει ατομικούς λογαριασμούς

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΤΗΠ : Κάθε σύστημα έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να προσαρμόζει την πολιτική του στα δεδομένα λειτουργίας του.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ : Η Τηλεθέρμανση εκβιάζει τις οικοδομές ενώ ως κοινωφελής επιχείρηση υποχρεούται να παρέχει το αγαθό της θέρμανσης σε όλους τους συνεπείς πολίτες και να αναλάβει η ίδια την υποχρέωση να εισπράττει από τους οφειλέτες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΤΗΠ : Η είσπραξη λογαριασμών πολυκατοικιών αποτελεί πάγια αρμοδιότητα είτε των διαχειριστών ή των ιδιωτικών διαχειριστικών εταιρειών.
Η Τηλεθέρμανση δεν εκβιάζει ούτε αιφνιδιάζει τις οικοδομές διότι από τον Οκτώβριο του έτους 2005 ΟΛΟΙ οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι δεν παρέχεται θερμότητα σε οικοδομές με οφειλές από την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
Αντίθετα η ΔΕΤΗΠ, η οποία  ΔΕΝ επιχορηγείται και ΔΕΝ χρηματοδοτείται από κανένα φορέα πλην των καταναλωτών της, εκβιάζεται και απειλείται από τους οφειλέτες, που , κατά κανόνα οι ίδιοι κάθε χρόνο και ΟΧΙ οι χαμηλόμισθοι και άποροι, ‘δανείζονται’ αυθαίρετα και άτοκα τα οφειλόμενα ποσά, ενώ γνωρίζουν ότι η δημοτική επιχείρηση θα πρέπει να δανειστεί τα αντίστοιχα ποσά, για να ανταποκριθεί στις λειτουργικές υποχρεώσεις της.
Ο Κοινωφελής χαρακτήρας της ΔΕΤΗΠ συνοψίζεται στο σύνολο των υπηρεσιών που παρέχει δωρεάν, αφού οι καταναλωτές τηλεθέρμανσης ΔΕΝ επιβαρύνονται  με κανένα άλλο κόστος, όπως η συντήρηση των εγκαταστάσεων θέρμανσης, η αποκατάσταση βλαβών , η αντικατάσταση εξοπλισμού, ο καθαρισμός των δικτύων  κλπ., διότι όλες οι σχετικές δαπάνες επιβαρύνουν την τηλεθέρμανση.
Η πολύμηνη αναμονή εξόφλησης των λογαριασμών και τα τιμολόγια θέρμανσης, που, παρά το τεράστιο επενδυτικό έργο και τις υποχρεώσεις της επιχείρησης, διατηρούνται σταθερά χαμηλά από το 2010, από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, Ανατολική και Δυτική, και που την φετινή περίοδο θα αντιστοιχούν στο 25% του κόστους πετρελαίου,  επαληθεύουν τις προσπάθειες της ΔΕΤΗΠ να διατηρήσει την βιωσιμότητά της, χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες.
Η συμβολή της ΔΕΤΗΠ στο οικογενειακό εισόδημα των συμπολιτών μας αναγνωρίζεται από όλους τους συνεπείς καταναλωτές και από τους κατοίκους του Δήμου μας που είναι ΕΚΤΟΣ δικτύου , οι οποίοι συνδέονται τώρα και έχουν πληρώσει ακριβά τις διαφορές κόστους θέρμανσης, που ορισμένοι χρήστες της τηλεθέρμανσης λησμονούν.
Οι  καταναλωτές τηλεθέρμανσης έχουν ΜΙΑ και ΜΟΝΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ υποχρέωση : την είσπραξη και εξόφληση των λογαριασμών.
Εάν δεν είναι δυνατό να  τηρήσουν ούτε αυτήν, δεν ευθύνεται η τηλεθέρμανση.
Διαβάστε περισσότερα » »