Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Η χρήση κινητών τηλεφώνων αυξάνει κατά 50% τους εγκεφαλικούς όγκους στα παιδιά

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακάλυψε 50% αύξηση στο μετωπιαίο και τον κροταφικό λοβό όγκων σε παιδιά κατά την διάρκεια δέκα χρόνων στο έτος 1999 και 2009.
Ένα αποτέλεσμα της ακτινοβολίας του κινητού τηλεφώνου;
Ένα στα τρία παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα ετών διαθέτουν σήμερα ένα κινητό τηλέφωνο στην κατοχή τους.Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα μόνο για βασικούς σκοπούς και όλες οι κλήσεις να είναι μικρής διάρκειας.Οι ενήλικοι απορροφούν σίγουρα κάποια ακτινοβολία από τη χρήση κινητών τηλεφώνων, τα παιδιά όμως διατρέχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο, σε σύγκριση με τους ενήλικες. Ο Εγκέφαλος των παιδιών μπορεί να λάβει έως και τρεις φορές περισσότερη ακτινοβολία.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο(IARC),σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους τον περασμένο χρόνο μέσα απο τεράστιες ποσότητες δεδομένων που προέρχονται από δεκάδες μελέτες: ότι τα κινητά τηλέφωνα μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο στον άνθρωπο.Αυτά τα συμπεράσματα είναι οτι χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο για μια δεκαετία, αυξάνει τον κίνδυνο στα "ακουστικά νευρινώματα" στους ενήλικες
Νευρίνωμα κυριολεκτικά σημαίνει ‘όγκος νεύρου’. Το ακουστικό νευρίνωμα, ή αλλιώς αιθουσαίο σβάνωμα, είναι ένας καλοήθης πρωτοπαθής ενδοκράνιος όγκος των μυελινο-παραγωγών κυττάρων του 8ου εγκεφαλικού νεύρου (στατικο-ακουστικό νεύρο).Μετά από τις διαπιστώσεις αυτές η σαφής πιθανότητα για παρόμοια, αν όχι περισσότερο καταστροφικά αποτελέσματα, μπορεί να εμφανιστούν σε παιδιά λόγω:
Ο Ιστός του εγκεφάλου που είναι πιό αγώγιμος. • Η ένα λεπτότερο κρανίο. Η ακτινοβολία διαπερνά αποτελεσματικότερα λόγω των μικρότερων εγκεφάλων και του μαλακότερου ιστού του εγκεφάλου τους.
Σχεδόν 400 παιδιά το χρόνο στη Βρετανία διαγιγνώσκονται με εγκεφαλικούς όγκους.Αυτό ισοδυναμεί με 1 στους τέσσερεις από όλους τους καταχωρημένους καρκίνους παιδικής ηλικίας.

ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάντα εν σοφία εποίησας… Οι τροφές μας δείχνουν, ΠΟΥ ωφελούν.

Τα Κόκκινα Φασόλια (Kidney beans) (Kidney = Nεφρό): πραγματικά μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας – και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.


Το Καρύδι μοιάζει με έναν μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Ακόμα και οι ρυτίδες ή οι πτυχώσεις στο καρύδι είναι ακριβώς όπως ο φλοιός του εγκεφάλου μας. Γνωρίζουμε σήμερα ότι τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την εγκεφαλική λειτουργία.
Το Καρότο: Η διατομή του καρότου μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Η κόρη, η ίριδα και οι ακτινοβολούσες γραμμές μοιάζουν ακριβώς όπως το ανθρώπινο μάτι. Η επιστήμη παραδέχεται σήμερα ότι τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και ενισχύουν γενικά την λειτουργία των ματιών.

Το Σέλινο: μοιάζει με τα οστά. Το σέλινο στοχεύει ειδικά στην ενδυνάμωση και την αντοχή των οστών. Τα οστά είναι φτιαγμένα με 23% Νάτριο και αυτό το τρόφιμο-λαχανικό εμπεριέχει 23% Νάτριο. (Σύμπτωση;;;) Αν δεν έχετε αρκετό νάτριο στη διατροφή σας, το σώμα τραβά από τα οστά, καθιστώντας τα αδύναμα. Τα τρόφιμα με νάτριο, όπως το σέλινο τροφοδοτεί με τα απαραίτητα, τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.
Το Αβοκάντο: στοχεύει στην υγεία και στη καλή λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας, που μοιάζει ακριβώς όπως αυτά τα όργανα της γυναίκας την περίοδο της εγκυμοσύνης. Τα Αβοκάντο βοηθούν τις γυναικείες ορμόνες να έλθουν σε ισορροπία, να ρίξει ανεπιθύμητο βάρος μετά τη γέννηση, και την αποτροπή του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Παίρνει ακριβώς εννέα μήνες για να αναπτυχθεί ένα αβοκάντο από άνθος μέχρι να μεταμορφωθεί σε ώριμο φρούτο.
Τα σύκα: υποκαθιστούν τους όρχεις και είναι γεμάτα από σπόρους και κρέμονται ανά ζεύγη, όταν μεγαλώνουν. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των αρσενικών(+) σπερματοζωαρίων, (το μυστικό να κάνεις αγόρια;;;), καθώς αυξάνουν και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, για βοηθήσουν, να ξεπεραστεί η ανδρική στειρότητα.
Το μανιτάρι: Εάν κόψουμε ένα μανιτάρι στη μέση βλέπουμε ότι μοιάζει με το ανθρώπινο αυτί. Τα μανιτάρια, έχει βρεθεί ότι, μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της ακοής, όπως ακόμη, τα μανιτάρια είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για υγιή οστά, η οποία ισχυροποιεί ακόμα και τα μικροσκοπικά οστάρια που βρίσκονται μέσα στο αυτί τα οποία μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.

Τα σταφύλια: Οι πνεύμονές μας αποτελούνται από «κλαδιά» αεραγωγών που ολοένα οδηγούνται σε λεπτότερους αεραγωγούς οι οποίοι τελειώνουν σε μικροσκοπικές δέσμες ιστών που ονομάζονται κυψελίδες. Αυτές οι κυψελίδες, οι οποίες μοιάζουν με τσαμπιά από σταφύλια , επιτρέπουν να περάσει το οξυγόνο από τους πνεύμονες στο αίμα. Μια διατροφή υψηλή σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια,(σταφυλοθεραπεία) έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και το εμφύσημα. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος
Ginger (η πιπερόριζα): Αυτή συνήθως πωλείται στα σούπερ μάρκετ, και φαίνεται πως συχνά η εξωτερική της εμφάνιση μοιάζει με το στομάχι. Έτσι ενδιαφέρον είναι ότι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι η υποβοήθηση της πέψης. Οι Κινέζοι την χρησιμοποιούν, για πάνω από 2.000 χρόνια, να ηρεμούν το στομάχι τους και για την θεραπεία της ναυτίας, ενώ είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για κινητικά προβλήματα-ασθένειες.

Οι Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και πράγματι επιφέρουν ισορροπία στο γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών

Οι Ελιές: Οι ελιές βοηθούν στην καλή υγεία και στην καλή λειτουργία των ωοθηκών, μιάς και μοιάζουν με αυτές.

Διαβάστε περισσότερα » »

«Αν πάθει τίποτα ο αδερφός μου, θα κόψω τα πόδια του Σαμαρά»

Εκτός εαυτού βγήκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος την ώρα που η εκπομπή του βρισκόταν «στον αέρα», πληροφορήθηκε ότι ο αδερφός του, Σπύρος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Αν πάθει οτιδήποτε ο αδελφός μου, θα του κόψω τα πόδια του Σαμαρά. Αρκετά του έχω χαρίσει με τις αλήτικες μεθόδους που χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί εις βάρος του έθνους και των Ελλήνων, θα του κόψω τα πόδια», είπε φανερά εκνευρισμένος ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί καλύπτουν το όνομα του παιδεραστή…H Δίωξη έπιασε «επώνυμο ψάρι».

Μην περιμένετε να γνωστοποιηθεί το όνομα του 24χρονου νεαρού που συνελήφθη ως λάτρης της παιδοφιλίας με πλούσιο υλικό στον προσωπικό του υπολογιστή. Στην προκειμένη περίπτωση, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπιασε «επώνυμο ψάρι». Άπαντες καταλαβαίνουν… Ο πατέρας του κατηγορούμενου είναι ανώτατος δικαστικός.

Όπως μαθαίνει η στήλη, μάλιστα, κατέθεσε ότι ο υιός του είναι «αμέμπτου ηθικής» και «αξιόλογος νέος». Αυτό –όπως πληροφορούμαστε– ξένισε πολλούς και κυρίως τους αστυνομικούς που εξάρθρωσαν το κύκλωμα, το οποίο διακινούσε δεκάδες χιλιάδες αρχεία με το αρρωστημένο υλικό.

«Μπορεί και να αμάρτησε για το παιδί του» μας είπε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος στον ανώτατο δικαστικό λειτουργό. Την ίδια «σιωπή» κράτησαν και οι Αρχές για το όνομα της διοικητικής υπαλλήλου του Εφετείου Αθηνών, σύζυγο πασίγνωστου δικηγόρου και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αργότερα της ΝΔ, όπου βρέθηκαν δεκάδες εκατομμύρια στον λογαριασμό της.

Όλα, όμως, αργά ή γρήγορα διαρρέουν και κυκλοφορούν. Ας είναι καλά τα blogs…


http://www.paraskhnio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τουρκόφρονες δημοσιογράφοι της Θράκης καταγγέλλουν την…αυταρχική Ελλάδα, στην Κωνσταντινούπολη, όπου το τουρκικό κράτος ανατινάζει τις κουρδικές εφημερίδες και σκοτώνει τους Κούρδους δημοσιογράφους .

Συνάντηση τουρκοφρόνων μειονοτικών δημοσιογράφων από την Κομοτηνή και την Ξάνθη με εκ Τουρκίας συναδέλφους τους σε εκδήλωση του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» στην Κωνσταντινούπολη, με θέμα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την…καταπιεστική Ελλάδα…

Για τις πρακτοράντζες που παριστάνουν τους δημοσιογράφους στις προξενοφυλλάδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης, όσοι διαβάζετε το «Προξενείο-Στοπ», ξέρετε ήδη πολλά. Μεταξύ αυτών και για τις απευθείας σχέσεις που έχουν οι λεγάμενοι με τη Μητέρα Πατρίδα τους (όχι δηλαδή μόνο εμμέσως, δια του προξενείου Κομοτηνής), καθώς συχνά-πυκνά κάποιοι από αυτούς ταξιδεύουν πέραν του Έβρου και συναντούν διάφορους περίεργους (κρατικούς τε και…παρακρατικούς).

Ένα λοιπόν ακόμη ταξίδι είδαμε προ ολίγων ημερών, καθώς μια μεγάλη ομάδα από δαύτους βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με μέλη του τουρκικού τύπου σε συνέδριο που διοργάνωσε ο γνωστός αλυτρωτικός “Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης” (BTTDD) - μια οργάνωση που θυμίζουμε ότι ιδρύθηκε το 1946, έχει 16 παραρτήματα σε διάφορες τουρκικές πόλεις, 15 χιλιάδες μέλη, δύο ιδρύματα και δύο αθλητικά σωματεία.

Τι ακριβώς έκαναν εκεί; Όπως διαβάζουμε στην τουρκική εφημερίδα «Sondakika» (14/10/2012), «εξέθεσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ως μειονοτικός τύπος προσπαθώντας να κάνουν να ακουστεί η φωνή της τουρκικής κοινότητας και τόνισαν πως δεν μπορούν να γίνουν μέλη των ενώσεων του ελληνικού τύπου, πως αντιμετωπίζουν θέματα επειδή είναι μειονοτικοί και ζήτησαν σε αυτό το θέμα την στήριξη των επαγγελματικών ενώσεων της Τουρκίας».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η συμμετοχή ήταν ευρεία, με πολλούς δημοσιογράφους από τη Δυτική Θράκη και με 80 δημοσιογράφους και αρθρογράφους από την Τουρκία, ενώ παρέστησαν ακόμη ο βουλευτής Αδριανούπολης του ΑΚΠ Μεχμέτ Μουεζίνογλου και ο βουλευτής του CHP Κεμάλ Ντεγιρμέντερελί. Στην εναρκτήρια ομιλία ο πρόεδρος του BTTDD Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ(στην παραακείμενη φωτογραφία, τον βλέπετε δεύτερο από αριστερά) ανέφερε πως οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που ήρθαν από την Ελλάδα προσπαθούν υπό δύσκολες συνθήκες να αποτελέσουν στην φωνή της τουρκικής κοινότητας, πως το σημαντικότερο θέμα των εφημερίδων στην Θράκη έρχεται από την διανομή, και ότι δεν μπορούν να επωφεληθούν όπως θα έπρεπε από τα διαδικτυακά και κοινωνικά ΜΜΕ.

Ο Χακγιουντέρ ανέφερε ακόμη πως για την ενδυνάμωση της τουρκικής κοινότητας Δυτικής Θράκης είναι αναγκαίο να υπάρχουν και ισχυρά ΜΜΕ, και περιέγραψε με παραδείγματα παραβιάσεις που έκανε η Ελλάδα της συνθήκης της Λοζάνης που υπογράφηκε το 1923. Πρόσθεσε τέλος πως κατά τις επόμενες μέρες σχεδιάζουν να οργανώσουν στην Αδριανούπολη ένα συνέδριο με συμμετοχή Ρωμιών δημοσιογράφων της Τουρκίας και Δυτικοθρακιωτών δημοσιογράφων (σ.σ. τι έχουν να δούνε πάλι τα ματάκια μας από τους…φαναριώτικους δούρειους ίππους). Στη συνέχεια, οι Δυτικοθρακιώτες δημοσιογράφοι πήραν το λόγο ένας-ένας και περιέγραψαν τα θέματα που αντιμετωπίζουν και αντάλλαξαν απόψεις με τους Τούρκους συναδέλφους τους».

Πέραν όμως του συγκεκριμένου ρεπορτάζ, χρήσιμο είναι να δούμε και την άποψη ενός παρόντα και συγκεκριμένα του γνωστού εν Θράκη τριπλοχαφιέ (ξέρετε ποιου, ε;), που στη φυλλάδα του συγχαίρει τον αλυτρωτικό σύλλογο για τη συνάντηση και αναφέρει ακόμη τα εξής: «Θέσαμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως μειονοτικός τύπος, ενώ προσπαθούμε να αποτελέσουμε τη φωνή της τουρκικής μειονοτικής κοινωνίας Αναφέραμε πως δεν μπορέσαμε να γίνουμε μέλη στις οργανώσεις τύπου, πως όσοι έγιναν αποβλήθηκαν και πως επιδιώκεται η φίμωση μας με πολύ υψηλές αγωγές αποζημίωσης…

Άντε να δούμε τι αποτελέσματα θα έχει αυτή η εκδήλωση που οργανώθηκε για πρώτη φορά».
Ε, άντε να δούμε κι εμείς λοιπόν…
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4745.html#more
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοινώθηκε η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του Ειδικού Αναπτυξιακού Τέλους (Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης) – Ο εκάστοτε Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – και όχι ο αιρετός περιφερειάρχης – ο επικεφαλής της Επιτροπής Ελέγχου Έργων

Ανακοινώθηκε η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή του Ειδικού Αναπτυξιακού Τέλους. Σύμφωνα με αυτή  έχουμε τα εξής ποσοστά:  40% στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 48% στους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας  και από 12% στους Δήμους Σερβίων – Βελβεντού και Βοΐου. Διαβάστε όλο το περιεχόμενό της στο kozan.gr:
ΘΕΜΑ: Κατανομή, Διάθεση και καταβολή του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Έχοντας υπόψη:
 1. Τις διατάξεις του αρ. 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (ΦΕΚ Α’ 98/22.04.2005)
 2. Το π.δ. 381/1989 «Οργανισμός του Υπουργείου Βιομηχανίας Ενέργειας και Τεχνολογίας» (ΦΕΚ
Α’ 168/ 16.06.1989) όπως τροποποιήθηκε με τα π.δ. 191/1996 (ΦΕΚ Α’54/10.07.1996), π.δ. 134/2005 (ΦΕΚ Α’ 93/02.08.2005), π.δ. 54/2006 (ΦΕΚ Α’ 58/17.03.2006), σε συνδυασμό με το π.δ. 27/1996 «Συγχώνευση των Υπουργείων Τουρισμού, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης» (ΦΕΚ Α’ 19/01.02.1996), όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 122/2004 «Ανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού» (ΦΕΚ Α’ 85/17.03.2004) και σε συνδυασμό με το π.δ. 185/2009 «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής» και μετονομασία του σε «Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας», μετατροπή του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης και υπαγωγή στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής» (ΦΕΚ Α’ 213/07.10.2009), το π.δ. 189/2009 «Καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των .
Υπουργείων» (ΦΕΚ Α’ 221/05.11.2009) και το π.δ. 24/2010 «Ανακαθορισμός των αρμοδιοτήτων των Υπουργείων και τροποποιήσεις του π.δ. 189/2009» (ΦΕΚ Α’ 56/15.04.2010)
 1. Το π.δ 86/2012 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών (ΦΕΚ Α’ 141/21.07.2012)»
 2. Την υπ’ αριθμ. 34240/06.07.2012 Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού ΠΕΚΑ «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Υφυπουργό ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου (ΦΕΚ Β’ 2101/09.07.2012), όπως τροποποιήθηκε με την υπ’αριθμ.15378/19-7-2012 όμοια απόφαση (ΦΕΚ Β’2166/19-7-2012)
 3. Το άρθρο 20 του νόμου 2446/1996 «Περί επιβολής τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών Παραγωγή Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς» (ΦΕΚ Α’276/19-12-1996), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 40 του νόμου 4062/2012 (ΦΕΚ Α’ 70/30.3.2012).
 4. Το νόμο 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ Α’87/7-6-2010).
 5. Την υπ’αρ.Δ5/ΗΛ/Β/Φ.5.179/17788/23-9-2005 Υπ. Απόφαση (ΦΕΚ Β ‘ 1370/3-10-2005), όπως
αυτή έχει τροποποιηθεί με τις υπ’αρ.Δ5/ΗΛ/Β/Φ.5.179/14921/17-7-2006 (ΦΕΚ Β’1020/28-7- 2006), Δ5/ΗΛ/Β/Φ.5.179/ΟΙΚ.575/9-1-2008 (ΦΕΚ             Β’ 12/11-1-2008)                                                                                        και Δ5-
ΗΛ/Β/Φ.5.179/οικ.28485/12-12-2011 (ΦΕΚ Β’2882/19-12-2011) Υπ. Αποφάσεις
 1. Την ανάγκη αξιοποίησης του προαναφερομένου τέλους στο πλαίσιο ολοκληρωμένης προσπάθειας ανάπτυξης σύμφωνα με το νέο χάρτη της Αυτοδιοίκησης όπως προέκυψε από το πρόγραμμα Καλλικράτης.
 2. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Άρθρο 1
 1. Το Τέλος Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς που προβλέπεται στο άρθρο 20 του ν. 2446/1996, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (στο εξής αποκαλούμενο Τέλος), ορίζεται στο 0,5% του Ετήσιου Κύκλου Εργασιών της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η. Α.Ε.).
Η κατανομή των κονδυλίων που προκύπτουν από την επιβολή του Τέλους στις Περιφερειακές Ενότητες Φλώρινας Κοζάνης και Αρκαδίας γίνεται αναλογικά προς την παραχθείσα ηλεκτρική ενέργεια από τους θερμικούς Λιγνιτικούς Σταθμούς των ανωτέρω περιοχών.
 1. Για τη διενέργεια της κατανομής συστήνεται εννεαμελής Επιτροπή Κατανομής αποτελούμενη από:
ϊ) Έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ως πρόεδρο, με τον αναπληρωτή του.
ϋ) Έναν εκπρόσωπο από κάθε Περιφέρεια εκ των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, με τον αναπληρωτή του.
ϊϋ) Πέντε εκπροσώπους, έναν από κάθε ενεργειακό Δήμο (Κοζάνης, Εορδαίας Μεγαλόπολης Φλώρινας και Αμυνταίου) με ισάριθμους αναπληρωτές, ϊν) Έναν εκπρόσωπο της Δ.Ε.Η.
Η Επιτροπή Κατανομής η οποία συνέρχεται τουλάχιστον μια φορά κάθε έτος εντός του πρώτου τριμήνου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της διενεργεί την κατανομή των κονδυλίων που προέρχονται από το Τέλος σύμφωνα με τη μεθοδολογία διάθεσης που αναφέρεται στο άρθρο 2 της παρούσας απόφασης και ειδοποιεί τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. να καταθέσει στους δώδεκα (12) Ειδικούς Λογαριασμούς που τηρεί, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 3 της παρούσης τα αναλογούντα ποσά. Τα απαιτούμενα στοιχεία για τη διενέργεια της κατανομής χορηγούνται με ευθύνη της Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Επίσης ελέγχει την τήρηση, την τροφοδότηση και την λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών που τηρεί με ευθύνη της η Δ.Ε.Η. Α.Ε. και αποστέλλει τα στοιχεία ελέγχου στις οικείες Επιτροπές Παρακολούθησης Περιφερειών και Δήμων.
Άρθρο 2
Μεθοδολογία Διάθεσης Κονδυλίων Ειδικού Λογαριασμού:
 1. Τα κονδύλια που κατανέμονται στους δικαιούχους Ο.Τ.Α. κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 1 και κατατίθενται στον αντίστοιχο Ειδικό Λογαριασμό, διατίθενται ως εξής: α) Για την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας:
ί) Ποσοστό 40% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί, στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, διατίθεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Π) Ποσοστό 55% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας διατίθεται στον ενεργειακό Δήμο του Νομού Αρκαδίας που είναι ο Δήμος Μεγαλόπολης. ϊϋ) Ποσοστό 5% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας διατίθεται στον όμορο του ενεργειακού, μη ενεργειακό Δήμο, που είναι ο Δήμος Γορτυνίας. β) Γ ια την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης:
ί) Ποσοστό 40% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης διατίθεται στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.
π) Ποσοστό 48% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης διατίθεται στους ενεργειακούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης δηλαδή στους Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας. Η κατανομή του ποσού στους ενεργειακούς Δήμους γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2.
ϊϋ) Ποσοστό 12% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης διατίθεται στους όμορους των ενεργειακών, μη ενεργειακούς Δήμους Σερβίων – Βελβεντού και Βοΐου. Η κατανομή του ποσού στους δύο μη ενεργειακούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης γίνεται με βάση τα κριτήρια που εφαρμόζονται στην οικεία Περιφέρεια για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΘΗΣΕΑΣ, κατά τα οριζόμενα στο ν. 3274/2004 (ΦΕΚ Α’ 195). γ) Γ ια την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας: ϊ) Ποσοστό 40% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας διατίθεται στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.
ϋ) Ποσοστό 55% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας διατίθεται στους ενεργειακούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας δηλαδή στους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου. Η κατανομή του ποσού στους ενεργειακούς Δήμους γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στη παράγραφο 2.
ϋ) Ποσοστό 5% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας διατίθεται στον όμορο των ενεργειακών, μη ενεργειακό Δήμο, που είναι ο Δήμος Πρεσπών.
 1. Τα κονδύλια του κάθε Ειδικού Λογαριασμού που αναλογούν, κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου στους ενεργειακούς Δήμους κατανέμονται σ’ αυτούς ως εξής: α) Κατά ποσοστό 50% ανάλογα με την καθαρή παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια στα όρια εκάστου Ο.Τ.Α. της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Τα στοιχεία της ανά έτος παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στα όρια εκάστου Ο.Τ.Α. δίδονται με ευθύνη της Δ.Ε.Η. Α.Ε.
β) Κατά ποσοστό 50% ανάλογα με το εμβαδό των εκτάσεων που βρίσκονται στα όρια εκάστου Ο.Τ.Α και χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη της λειτουργίας των ορυχείων (ΔΕΗ και ιδιωτών) και για τις εγκαταστάσεις των λιγνιτικών σταθμών και οι οποίες προέρχονται από αναγκαστική απαλλοτρίωση απευθείας αγορά ή παραχώρηση. Τα στοιχεία για το εμβαδό των ανωτέρω εκτάσεων θα επικαιροποιούνται στο τέλος κάθε έτους με ευθύνη της Δ.Ε.Η. Α.Ε.
 1. Η παραπάνω μεθοδολογία κατανομής κονδυλίων του Ειδικού Λογαριασμού για τους ενεργειακούς και μη Δήμους δύναται να χρησιμοποιηθεί και για τον προσδιορισμό του συνολικού χρηματικού ποσού που αναλογεί σε ευρύτερες περιοχές περισσότερων του ενός Ο.Τ.Α. Το άθροισμα των αναλογούντων χρηματικών ποσών στους Ο.Τ.Α., που ανήκουν σε συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έργα και ενέργειες που εξυπηρετούν τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της ευρύτερης περιοχής.
Άρθρο 3
Ειδικοί Λογαριασμοί:
Η Δ.Ε.Η. Α.Ε., μετά τη διενέργεια της κατανομής των κονδυλίων του Τέλους Ανάπτυξης από την Επιτροπή Κατανομής καταθέτει σε δώδεκα Ειδικούς Λογαριασμούς που συστήνονται για το σκοπό αυτό, τα. ποσά που αναλογούν στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες στους πέντε ενεργειακούς Δήμους και στους τέσσερις μη ενεργειακούς και ενημερώνει εγγράφως τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τα μέλη της Επιτροπής Κατανομής.
Την ευθύνη τήρησης των δώδεκα Ειδικών Λογαριασμών έχει αποκλειστικά η Δ.Ε.Η. Α.Ε. Τα ποσά των Λογαριασμών αυτών διατίθενται στους δικαιούχους όπως περιγράφηκαν στο άρθρο 2. Οι τόκοι που προκύπτουν ενσωματώνονται στα αντίστοιχα κεφάλαια.
Από τα ποσά των Ειδικών Λογαριασμών, χρηματοδοτούνται οι ετήσιοι προϋπολογισμοί των προβλεπόμενων στο άρθρο 4, πενταετών Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Ε.Α.Π.) των δικαιούχων.
Το ετησίως αδιάθετο (μη απορροφηθέν) ποσό κάθε Ειδικού Λογαριασμού μεταφέρεται, αυτομάτως, στο επόμενο έτος της πενταετίας.
Τυχόν αδιάθετα (μη απορροφηθέντα) ποσά προηγούμενων ετών, τα οποία είχαν κατανεμηθεί σε δικαιούχους και είχαν κατατεθεί στους ειδικούς λογαριασμούς τους με βάση την υπουργική απόφαση υπ’ αριθμόν Δ5/ΗΛ/Β/Φ5.179/17788/23.09.2005, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, μεταφέρονται αυτούσια στους Ειδικούς Λογαριασμούς των ιδίων δικαιούχων, που συστήνονται με την παρούσα. Τα εν λόγω μεταφερόμενα ποσά μπορούν να διατεθούν και για την υλοποίηση μελετών ή έργων που είχαν εγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές και συμβούλια πριν από την έναρξη ισχύος της παρούσας.
Ως απορροφηθέντα, θεωρούνται τα ποσά που αφορούν πραγματοποιηθείσες δαπάνες καθώς και αυτά που προορίζονται για οφειλόμενες πληρωμές έργων, βάσει συμβατικών δεσμεύσεων.
Άρθρο 4
Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα (Ε.Α.Π.):
Για τους σκοπούς της παρούσας Απόφασης Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα (Ε.Α.Π.) καλούνται τα πενταετή Αναπτυξιακά Προγράμματα που καταρτίζονται με ευθύνη των οικείων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων των δικαιούχων Περιφερειών και Δήμων, εντάσσονται στα επιχειρησιακά τους σχέδια και αφορούν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες ενέργειες και έργα υποδομής ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 20 του ν. 2446/1996.
Η επεξεργασία, αξιολόγηση, ιεράρχηση των έργων που προτείνονται, για ένταξη στο Ε.Α.Π. και η έγκρισή τους γίνεται από την οικεία Επιτροπή Παρακολούθησης που προβλέπεται στο άρθρο 5.
Προτεραιότητα δίνεται στις άμεσα πληττόμενες περιοχές ύστερα από αξιολόγηση και των επιπτώσεων που προέκυψαν ή θα προκύψουν στις γειτνιάζουσες περιοχές κυρίως στο περιβάλλον και προτάσσονται συγκεκριμένα έργα που συνάδουν με τις διατάξεις της παρούσης υπουργικής απόφασης και προτείνονται από τους ενδιαφερόμενους και επιλέξιμους φορείς.
Στα Ε.Α.Π δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε συγκεκριμένα και σημαντικά έργα, τα οποία συμβάλλουν:


α) στην ανάπτυξη των περιοχών όπου εφαρμόζονται, σύμφωνα με τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις που καθορίζουν τα οικεία Περιφερειακά ή Δημοτικά Συμβούλια και εγκρίνονται από αυτά.
β) στην αναβάθμιση και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, πέραν των υποχρεώσεων της Δ.Ε.Η. Α.Ε.
γ) στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
δ) στη δημιουργία υποδομών στο πλαίσιο της στρατηγικής της ανάπτυξης.
ε) στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και στήριξη της ανταγωνιστικότητας σε όλους τους τομείς της παραγωγής (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή), με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής.
στ) στη τόνωση της οικονομίας και στη μείωση της ανεργίας.
Κατά την επεξεργασία, αξιολόγηση και ιεράρχηση των έργων που προτείνονται για ένταξη στο Ε.Α.Π. από τα Περιφερειακό ή Δημοτικό Συμβούλια λαμβάνονται υπόψη όλα τα Εθνικά και Κοινοτικά Προγράμματα (Περιφερειακά και Τοπικά), καθώς και οι χρηματοδοτήσεις από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους προκειμένου να υπάρχει συντονισμός και συμπληρωματικότητα και να αποφεύγονται προβλήματα αποσπασματικότητας και κατάτμησης πόρων.
Δικαίωμα πρότασης για την ένταξη έργων, έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και επιλέξιμοι φορείς με την υποβολή Τεχνικού Δελτίου Έργου. Το Τεχνικό Δελτίο Έργου αναφέρεται στη σκοπιμότητα, την αναγκαιότητα, την συμπληρωματικότητα και την ωριμότητα του έργου, στον συνολικό του προϋπολογισμό και το χρονικό του προγραμματισμό.
Τα έργα και οι ενέργειες που προτείνονται για ένταξη στα Ε.Α.Π. αξιολογούνται με βάση τη συμπληρωματικότητα και την ολοκληρωμένη αναπτυξιακή παρέμβαση, σε κάθε περιοχή.
Η διάρθρωση του Ε.Α.Π., στο πλαίσιο και των ανωτέρω στόχων, περιλαμβάνει τους παρακάτω άξονες:
α. Μελέτες και υπηρεσίες.
β. Περιβάλλον, ποιότητα ζωής και κοινωνική συνοχή.
γ. Υποδομές και στήριξη της επιχειρηματικότητας και του παραγωγικού περιβάλλοντος (πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής τομέας).
δ. Ενίσχυση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, κατάρτιση, εκπαίδευση, έρευνα και νέες τεχνολογίες.
ε. Στήριξη και ανάδειξη του πολιτισμού και του τουρισμού.
στ. Τεχνική Υποστήριξη και Δημοσιοποίηση (ελάχιστο 2% και μέγιστο 5%).
Άρθρο 5
Παρακολούθηση των Ε.Α.Π.:
 1. Για την παρακολούθηση της πορείας και της απορροφητικότητας των Ε.Α.Π ορίζονται ως Επιτροπές Παρακολούθησης τα οικεία Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια των δικαιούχων ΟΤΑ. Πρόεδρος της κάθε επιτροπής ορίζεται ο εκάστοτε Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος.
 2. Η Επιτροπή συνεδριάζει όποτε απαιτείται.
Στις περιπτώσεις που προκύπτουν προβλήματα στην προώθηση των έργων, η Επιτροπή Παρακολούθησης αποφασίζει την απένταξη ή την ένταξη νέων έργων.
Οι αποφάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου. Η Επιτροπή συνεδριάζει νομίμως όταν υπάρχει πλειοψηφία.
Την ευθύνη για την σύγκληση της Επιτροπής Παρακολούθησης και την προετοιμασία των συνεδριάσεων έχει ο πρόεδρος αυτής.
 1. Η Επιτροπή Παρακολούθησης επικουρείται από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας ή του Δήμου ή από σύμβουλο διαχείρισης και από Γραμματεία. Οι ανωτέρω μεριμνούν για την προετοιμασία της τεκμηρίωσης των προτάσεων, των εκθέσεων, της ημερήσιας διάταξης, των πρακτικών των συνεδριάσεων, των εισηγήσεων και για κάθε άλλο αναγκαίο και συναφές ζήτημα καθώς και για την ομαλή και σε καθημερινή βάση, ροή του προγράμματος.
 2. Ο κάθε δικαιούχος ΟΤΑ αναθέτει, εάν το επιθυμεί, καθήκοντα Συμβούλου Διαχείρισης, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Η αμοιβή του Συμβούλου Διαχείρισης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,5% του συνολικού προϋπολογισμού του Ε.Α.Π.
 3. Επιβάλλεται στους ενεργειακούς Δήμους εισφορά 2% επί των αναλογούντων ποσών, υπέρ του «Δικτύου Ενεργειακών Δήμων» για την πραγμάτωση των σκοπών του. Η έγκριση των δαπανών διενεργείται από την οικεία Επιτροπή Παρακολούθησης της έδρας του Δικτύου.
Άρθρο 6
Ανάθεση και υλοποίηση μελετών και έργων του Ε.Α.Π.:
Η ανάθεση μελετών, η δημοπράτηση, η κατασκευή και η επίβλεψη των έργων που εντάσσονται στο Ε.Α.Π., η προμήθεια υλικών και η σύναψη συμβάσεων δημοσίων υπηρεσιών, διέπονται από την αντίστοιχη κείμενη νομοθεσία, ανάλογα με τον φορέα υλοποίησης.
Η υλοποίηση των τεχνικών έργων του Ε.Α.Π. γίνεται, ανάλογα με τον φορέα υλοποίησης, από τις τεχνικές υπηρεσίες των Περιφερειών ή Δήμων, εφόσον έχουν την απαραίτητη τεχνική συγκρότηση και δυνατότητα.
Άρθρο 7
Πληρωμές:
 1. Για την εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού, πρόκειμένου να πληρωθούν εργασίες που εκτελέσθηκαν στο πλαίσιο του ΕΑΠ συντάσσεται, πέραν των άλλων στοιχείων που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και ειδικό έντυπο πιστοποίησης, στο οποίο αναφέρονται οι εκτελεσθείσες εργασίες και τα πιστοποιούμενα ποσά. Το έντυπο αυτό υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης την Προϊσταμένη Αρχή εκτέλεσης του έργου και θεωρείται από την Επιτροπή Ελέγχου έργων της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου.
Τα χρηματικά ποσά που αφορούν σε εκτελεσθείσες εργασίες οι οποίες πιστοποιούνται με τα συγκεκριμένα ειδικά έντυπα, μεταφέρονται από τον Ειδικό Λογαριασμό του δικαιούχου ΟΤΑ που τηρεί η Δ.Ε.Η. Α.Ε., στους φορείς υλοποίησης και με αποφάσεις των αρμοδίων Οργάνων τους καταβάλλονται στους αναδόχους.
 1. Ορίζονται δύο Επιτροπές Ελέγχου Έργων, μία στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Φλώρινας και μία στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Η κάθε Επιτροπή Ελέγχου Έργων απαρτίζεται από:
α) τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως πρόεδρο, β) εκπρόσωπο του Νομικού Συμβούλου του Κράτους της οικείας Περιφέρειας και γ) έναν τεχνικό της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Η ως άνω Επιτροπή μπορεί να ζητήσει από την Προϊσταμένη Αρχή εκτέλεσης του έργου, οποιοδήποτε στοιχείο κρίνει απαραίτητο προκειμένου να βεβαιώσει τις εργασίες που εκτελέστηκαν, να προβεί ή να παραγγείλει αυτοψία από υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της οικείας Περιφέρειας.
Άρθρο 8
Προβολή των έργων:
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης όλων των έργων που χρηματοδοτούνται από το Τέλος, τοποθετούνται τυποποιημένες πινακίδες στις οποίες αναγράφονται απαραιτήτως τα εξής:
α) Ο τίτλος του έργου.
β) Χρηματοδότηση από το ειδικό Τέλος Δ.Ε.Η. Α.Ε.
γ) Ο ανάδοχος του έργου.
δ) Ο προϋπολογισμός του έργου.
ε) Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου.
Ο τύπος και η μορφή της πινακίδας σχεδιάζεται από τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. και χρησιμοποιείται ως πρότυπο για την αναπαραγωγή των πινακίδων από τους φορείς υλοποίησης των έργων.
Άρθρο 9
 1. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 2. Με την θέση σε ισχύ της παρούσας καταργείται η Υπ. Απόφαση Δ5/ΗΛ/Β/Φ5.179/ 17788/23.9.2005, ως είχε τροποποιηθεί – συμπληρωθεί με τις υπ’ αριθμ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ.5.179/14921/17.7.2006, Δ5/ΗΛ/Β/Φ.5.179/456/ΟΙΚ.575/08 (ΦΕΚ 12 Β/11-1-2008) και Δ5-ΗΛ/Β/Φ.5.179/ΟΙΚ.28485/12-12-2011 (ΦΕΚ Β’2882/19-12-2011) Υπ. Αποφάσεις.
 3. Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης
Αθήνα, 26-10-2012 Ο Υφυπουργός Α. Παπαγεωργίου

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοίνωση «Σπάρτακου» για το κλείσιμο του Ορυχείου Αμυνταίου

Συνάδελφοι
     Στις 31/10/2012 συνεδρίασε το Σωματειακό Παράρτημα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Ορυχείο Αμυνταίου, με μοναδικό θέμα το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Ορυχείο με την παρουσία των αρχαιολόγων. Ασχολούμαστε για μια ακόμη φορά με ένα θέμα που πλέον έχει φτάσει στα όρια του.
     Με μεγάλη ευκολία, κάποιοι απεργάζονται τρόπους και χρησιμοποιούν μεθόδους, με τελικό σκοπό το κλείσιμο του Ορυχείου. Παρατηρούμε ότι μόνο όπου υπάρχουν Ορυχεία δημόσια και δραστηριότητες της ΔΕΗ ανακαλύπτονται αρχαία ευρήματα και εμφανίζονται οι αρχαιολόγοι.
     Είναι προφανές ότι τα συμφέροντα είναι τεράστια. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι (αρχαιολόγοι) βρήκαν τον τρόπο να απομυζούν τη ΔΕΗ.
     Είναι επίσης βέβαιο, ότι με την κωλυσιεργία που παρατηρείται, η δραστηριότητα του Ορυχείου μένει πίσω, δεν έχει αντικείμενο, σταματούν τα μηχανήματα και είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να κλείσει κυριολεκτικά το Ορυχείο.
     Ένα Ορυχείο που είναι πλήρως παραγωγικό, ένα Ορυχείο που έφτασε στο σημείο να τροφοδοτεί τρεις Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς, το μόνο Ορυχείο που μπορεί να κρατήσει τον πιο σύγχρονο σταθμό της Ελλάδας, τον ΑΗΣ Μελίτης.
     Τα συμφέροντα είναι τεράστια και πρέπει να δοθεί  λύση άμεσα. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές 700 εργαζομένων. Κανείς δεν μπορεί να δυναμιτίζει την εύρυθμη λειτουργία του Ορυχείου Αμυνταίου και της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας.
     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί να δοθεί λύση άμεσα. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δουν σοβαρά αυτό το ζήτημα. Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια και Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσουν αυτή την κατάσταση, που μέσα σε όλα τα άλλα δεινά, επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους.
     Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα μπει μπροστά με κινητοποιήσεις κάθε είδους, θα καταδείξει το πρόβλημα και θα συνεχίσει αταλάντευτα μέχρι τη λύση.
     Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να είναι κοντά στο Σωματείο και όλοι μαζί να προασπίσουμε τα συμφέροντα και το μέλλον μας.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Θεράπευσα τον εαυτό μου από ανίατο καρκίνο


Πως η «τρελή» δίαιτα ενός άντρα τον βοήθησε να νικήσει τις προοπτικές
Η συνταγή του Άλλαν Τάυλορ περιλαμβάνει τριμμένο γρασίδι από κριθάρι, κάρυ, σπόρους από βερίκοκα και χάπια με σελήνιο.

Όταν οι γιατροί είπαν στον Άλλαν Τάυλορ ότι είχε ανίατο καρκίνο, αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να παρατηθεί έτσι απλά και να πεθάνει.
Αντίθετα ο 78 χρονών παππούς έψαξε αποφασισμένος στο ιντερνέτ για βοήθεια.
Και όταν βρήκε αυτό που έψαχνε, άρχισε μία εντατική εναλλακτική δίαιτα για να προσπαθήσει να θεραπεύσει την ασθένειά του.
Συμπερίλαβε τριμμένο γρασίδι από κριθάρι, κάρυ, σπόρους από βερίκοκα και χάπια με σελήνιο.
Τώρα 4 μήνες μετά ο συνταξιούχος μηχανικός Άλλαν άκουσε το «είσαι καθαρός» από τους γιατρούς.
“Πήρα μια επιστολή στις 30 Απριλίου και μου είπαν ότι δεν υπάρχει λόγος να έχω άλλη χημειοθεραπεία, δεν θα με θεράπευε, το ίδιο και η εγχείρηση ” μας λέει.
Είπαν ότι αν έκοβαν τον καρκίνο θα εμφανιζόταν κάπου αλλού. Αλλά ήμουν αποφασισμένος να μείνω θετικός και αποφάσισα να βρω την δικιά μου θεραπεία.
"Στις 6 Αυγούστου πήρα μια επιστολή από το νοσοκομείο North Tees που έλεγε ότι η σάρωση είχε δείξει ο καρκίνος μου είχε φύγει και« η ανωμαλία δεν είναι πλέον ορατή ». Είμαι καθαρός σε όλα. "

Η δοκιμασία του Άλλαν άρχισε όταν παρατήρησε ένα εξόγκωμα δύο ιντσών στην κοιλιά του. Τον έστειλαν για εξετάσεις και του είπαν ότι έχει καρκίνο του παχέους εντέρου
Ένας χειρούργος του αφαίρεσε τμήμα του παχέους εντέρου εννέα ιντσών τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τότε ξεκίνησε μία χημειοθεραπεία 3 μηνών. Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους του είπαν ότι ο καρκίνος του είχε εξαπλωθεί στο λεπτό του έντερο .
"Πήγα στο διαδίκτυο και έψαξα για τις διαθέσιμες « θεραπείες του καρκίνου του παχέος εντέρου » λέει.
Εξέτασα όλα τα στοιχεία και πήρα συμβουλές από το τοπικά κατάστημα υγιεινής διατροφής.

Ο Allan, αποφάσισε να αλλάξει ριζικά την διατροφή του, αντικαθιστώντας το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα με 10 μερίδες ωμά φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα.

Αλλά πιστεύει ότι ένα από τα κρίσιμα συστατικά στην θεραπεία του καρκίνου του ήταν ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη χλόη κριθαριού σε ζεστό νερό κάθε πρωί και βράδυ.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η διατροφή μου έσωσε τη ζωή μου», λέει. «Και το κόστος ανήλθε μόνο σε 30£ λίρες την εβδομάδα."

Με μία μικρή βοήθεια από αυτά!

-Οργανικοί σπόροι από βερίκοκα
Σκεπτόμενος να διαλύσει τα καρκινικά κύτταρα.Σε περιοχές που το τρώνε καθημερινά δεν υπάρχει καρκίνος.
-Χάπια κουρκουμίνης
Πιστεύοντας ότι το κάρυ που περιέχουν σταματάει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων
-Σκόνη από χλόη κριθαριού
Σκεπτόμενος ότι ανεβάζει το αλκαλικό επίπεδο του αίματος μειώνοντας το όξινο. Ο καρκίνος αγαπά το όξινο.
-Χάπια από σελήνιο
Ένα φυσικό συμπλήρωμα που βοηθάει στην άμυνα του οργανισμού να πολεμήσει τις ασθένειες.
-Χάπια βιταμίνης C
Η βιταμίνη C καταπολεμάει τις περισσότερες αρρώστιες. Ο Άλλαν πήρε 24 την ημέρα!

Πηγή: http://www.mirror.co.uk/ 15 Sep 2012 22:00-Mirror news

Παραδόξως το παρακάτω video από το 2010 λέει τα ίδια...ftiaxno
 triklopodia

Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ: ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΛΕΧ ΚΑΤΣΙΝΣΚΙ

Η Πολωνία είναι ακόμα μια χώρα θύμα των οικονομικών δολοφόνων, της μυστικής δράσης των illuminati, απο τα ανθρώπινα τσιράκια της λευκής αδελφότητας.

Πρίν απο δύο χρόνια συνετρίβη στη Ρωσία το αεροπλάνο που μετέφερε τον πρόεδρο της Πολωνίας
και 95 ακόμα άτομα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Rzeczpospolita την τρίτη, Πολωνοί ερευνητές βρήκαν ίχνη εκρηκτικών στα συντρίμμια του τζετ της κυβέρνησης.

Χωρίς επικαλούμενη πηγές, η εφημερίδα ανέφερε ίχνη εκρηκτικών απο εμπειρογνώμονες οι οποίοι εξέτασαν τα ερείπια του αεροπλάνου στη Ρωσία, όπου βρέθηκαν σημάδια ΤΝΤ και νιτρογλυκερίνη στα φτερά και στην καμπίνα, συμπεριλαμβανομένων των 30 θέσεων.
Ιχνη εκρηκτικών βρέθηκαν επίσης στην περιοχή όπου το Tu-154 συνετρίβη κατά την προσέγγισή του σε ένα μικρό αεροδρόμιο κοντά στη ρωσική πόλη του Σμολένσκ στις 10 Απρίλη του 2010.

Μερικές δεξιές ομάδες στην Πολωνία, συμπεριλαμβανομένου του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης Δίκαιο και Δικαιοσύνη, είπε ότι η συντριβή θα μπορούσε να ήταν μια δολοφονία του προέδρου Λεχ Κατσίνσκι, των πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών, οι οποίοι πέταξαν μαζί του.

Οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι τα ίχνη εκρηκτικών μπορεί να προέρχονται από
μη εκρυχθείσες βόμβες που χρονολογούνται από τον παγκόσμιο πόλεμο, και θα μπορούσαν να είχαν παραμείνει στην περιοχή όπου το αεροσκάφος έπεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Έντεκα ημέρες πριν από το τραγικό δυστύχημα, η Κεντρική Τράπεζα της Πολωνίας ανέφερε πως η οικονομία της Πολωνίας είναι πλέον σταθερή και πως δεν χρειάζεται πλέον την οικονομική ενίσχυση των 21,8 δις δολλαρίων (16,2 δις ευρώ) από το Διεθνές Νόμισματικό Ταμείο.
«Η κατάσταση στην Πολωνική οικονομία είναι πλέον αρκετά καλή…. ώστε δεν είναι απαραίτητο να ζητήσουμε από το ΔΝΤ συνέχεια της πίστωσης» Αντ’αυτού η Κεντρική Τράπεζα της Πολωνίας είπε πως θα μπορούσε να δώσει ένα δάνειο στο ΔΝΤ έτσι ώστε να «βοηθήσει τις άλλες χώρες να καταπολεμήσουν την παγκόσμια κρίση».

Ο θάνατος του Κατσίνσκι, αλλά και του επίσης ευρωσκεπτικιστή Σλάβομιρ Σκρζύπεκ (διοικητής της Κεντρικής Τράπεζα της Πολωνίας), αφήνουν τον δρόμο ανοιχτό για μία καθολική αλλαγή πλεύσης της Πολωνικής πολιτικής με τον σημερινό πρόεδρο της Πολωνίας Κομορόβσκι σαν μοναδικό διεκδικητή του τίτλου (με τον ηγέτη της Αριστερής Δημοκρατικής Συμμαχίας Τζέρζυ Σματσίνσκι επίσης νεκρό).
«Οι επενδυτές έβλεπαν τον Κατσίνσκι και τον Σκρζύπεκ σαν εχθρικές φιγούρες… Αυτό που επανερχόταν στις συναντήσεις ήταν το πως αυτοί οι δύο εμπόδιζαν την αναμόρφωση των αγορών», δηλώνει ο Πρέστον Κήτ, διευθυντής ερευνών του Γιουρέζια Γκρουπ (Eurasia Group) στο Μπλουμπεργκ.
Ο Κατσίνσκι που την τελευταία τριετία εμπόδιζε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για ιδιοτικοποίηση του υπερχρεωμένου συστήματος υγείας και συνταξιοδοτικού, ήταν και ο τελευταίος ηγέτης μετά από τον Βάκλαβ Κλάους της Τσεχίας που υπέγραψε την συνθήκη της Λισαβόνας.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιους απέκρυψε ο Βαξεβάνης από τη λίστα Λαγκάρντ!

Ποια είναι τα πρόσωπα που θα συζητηθούν;

Διαβάστε ποια είναι τα πασίγνωστα ονόματα που απέκρυψε ο Κώστας Βαξεβάνης:

1. Γιάγκος Δράκος - Πρόεδρος Τζάιαντ

2. Ο αδερφός του Γιάγκου και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σέβος Δράκος όπως επίσης και οι γιοι του Αλέξης και Τίμος!

3. Βλάσης Τσάκας - Παραλίγο πρόεδρος του ΠΑΟ

4. Σκρούτζ Μακ Ντακ - και εδώ έρχεται η αποκάλυψη ότι ο γνωστός τσιγγούνης των καρτούν έχει ελληνικές ρίζες και πολλές... λίρες στο εξωτερικό!

5. Σουλτάνογλου & Μουράτογλου - Ναι, ναι οι γνωστοί ιδιοκτήτες του εργοστασίου από την ταινία "Γκαρσονιέρα για 10"

6. Ανδρέας Τεπενδρής - εφοπλιστής γνωστός και ως "Τρελοπενηντάρης" (του αρέσουν οι... μικρούλες και διατηρεί σχολή μανεκέν)

7. Τάσος Πολυμενέας - μπακάλης στο Κωλοκοτρονίτσι! Εκτός από χρήματα ερευνάται μήπως έβγαλε στο εξωτερικό και κονσέρβες με σαρδέλες!

Φυσικά και αυτή η λίστα αποτελεί μια χιουμοριστική έκδοση αφού μόνο με τέτοια ειρωνική διάθεση μπορεί να αντιμετωπιστεί η αναλγησία των ιθυνόντων να χειριστούν το ζήτημα μιας και η λίστα Λαγκάρντ φαίνεται πως βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2010. Το αποτέλεσμα; Η σύλληψη του ανθρώπου που τη δημοσιοποίησε 2 χρόνια μετά! Το σύστημα ζει και βασιλεύει!!!

Ζητήσαμε τη γνώμη μιας ειδικής στην χαρτομαντεία και μας έκανε λόγο για τον μαγικό αριθμο 60! Τώρα τι σημαίνει αυτό το 60 ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι νομίζει... 60 να 'ναι οι ώρες μας; 60 χρόνια θα φάνε φυλακή; 60 ονόματα λείπουν από τη λίστα που δημοσίευσε ο Βαξεβάνης;

Ο νοών νοείτω!
http://www.newsbomb.gr/blogs/story/248331/proklisi-poioys-apekrypse-o-vaxevanis-apo-ti-lista-lagkarnt#ixzz2ArSosZMy
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Από 10% έως 45% ο φόρος για τα ενοίκια !

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έχοντες εισοδήματα από ενοίκια μέχρι 100.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστές 10% κι 30%. Όσοι έχουν εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 45%. Οι αλλαγές για την φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια καθώς και οι νέες φορολογικές κλίμακες για μισθωτούς , συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες ,μικρές επιχειρήσεις και αγρότες. Θα συμπεριληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του Νοεμβρίου στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες:

1. Η νέα κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους θα έχει τρία φορολογικά κλιμάκια και συντελεστές φόρου από 21%, 36% έως και 45%. Το πρώτο κλιμάκιο προβλέπεται να εκτείνεται μέχρι τις 26.000 ευρώ και συντελεστή φόρου 21%, το δεύτερο κλιμάκιο θα φορολογεί εισοδήματα από τις 26.001 ευρώ μέχρι τις 48.000 ευρώ με συντελεστή 36% και το τρίτο και τελευταίο κλιμάκιο θα εφαρμόζεται σε εισοδήματα άνω των 48.000 με συντελεστή 45%.

Το αφορολόγητο όριο καταργείται για όλους. Στη θέση του θεσπίζεται έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ. Η έκπτωση θα μειώνεται όσο τα εισοδήματα πλησιάζουν τα 40.000 ευρώ. Πάνω από το ποσό αυτό δεν θα υπάρχει έκπτωση. Το κόστος τα νέας κλίμακας (σε σχέση με την ισχύουσα) ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Ελεύθεροι Επαγγελματίες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογηθούν με δύο συντελεστές. Εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 26%. Τα υπόλοιπο τμήμα του εισοδήματος θα φορολογείται με συντελεστή 33%.

Αγρότες

Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα φορολογηθούν με δύο φορολογικού συντελεστές ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Ο πρώτος συντελεστής 13% θα εφαρμόζεται για εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ και ο δεύτερος συντελεστής 16,5% γα εισοδήματα άνω των 50.001 ευρώ.

Εισοδήματα από ενοίκια

Από 1-1-2013 τα εισοδήματα που προκύπτουν από ενοίκια θα φορολογούνται αυτοτελώς με ειδική κλίμακα που θεσπίζεται. Συγκεκριμένα δημιουργούνται τρία κλιμάκια με συντελεστές 10%, 30% και 45% Οσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια άνω των 100.000 ευρώ θα φορολογούνται με τον ανώτατο συντελεστή. Σήμερα τα εισοδήματα που προκύπτουν από ενοίκια φορολογούνται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Δηλαδή προστίθενται στα εισοδήματα από την μισθωτή εργασία ή το ελευθέριο επαγγελμα και φορολογούνται συνολικά.matrix24.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρίξαμε πάγο η Βουλή - Πρωτότυπη διαμαρτυρία από τους κατοίκους της Φλώρινας

Τωρα μέλη της επιτροπής αγώνα οι Βουλευτές της Φλώρινας, ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης συναντώνται αυτή τη στιγμή με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να επιδώσουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους.

radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Έκτακτο Δελτίο πρόγνωσης καιρού που ισχύει από αργά σήμερα το βράδυ

   Σύμφωνα με την ΕΜΥ  μεταβολή του καιρού αναμένετε στην  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από  το βράδυ της Τετάρτης 31/10/2012  με κύρια χαρακτηριστικά  έντονες βροχές και καταιγίδες αλλά και ενισχυμένους νότιους ανέμους.
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1-11-2012
Θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες  αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στην Δυτική Μακεδονία.
Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 Μποφόρ.
Από το βράδυ   της Πέμπτης ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στις περισσότερες  περιοχές και οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Μέτρα και Οδηγίες  Αυτοπροστασίας 
 .
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ
 • Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα .
 • Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.
  • Φροντίστε  ώστε να γίνει καθαρισμός , απόφραξη και συντήρηση των  φρεατίων   στα οποία καταλήγουν  τα νερά της βροχής και ανήκουν στην ιδιοκτησία σας.
  • Φροντίστε  να υπάρχει  σχάρα απορρόφησης των οβριων υδάτων για να μην πλημμυρήσουν  αυλές και υπόγειοι χώροι .
   • Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.
   • Μη διασχίζετε χειμάρρους πεζός/ή ή με το αυτοκίνητο σας.
   • Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να    παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
   • Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
   • Μην πλησιάζετε σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

          ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

 • Μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να πλημμυρίσουν ξανά στις επόμενες ώρες.
 • Η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ.
 • Εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασπορροές κλπ.
 • Προσέχετε ώστε η παρουσία σας να μην εμποδίζει τα συνεργεία διάσωσης.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει:
 • Οδηγήστε προσεκτικά με χαμηλές ταχύτητες.
 • Προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος.
 • Αποφύγετε νερά που ρέουν.
 • Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε διεύθυνση.
 • Ακολουθείστε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Περισσότερες οδηγίες και μέτρα αυτοπροστασίας από την εκδήλωση φυσικών φαινομένων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π  www.civilprotection.gr

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρωσία προς Τουρκία: "Επιστρέψτε το φορτίο".

Η Ρωσία δεν κάθεται με "σταυρωμένα" τα χέρια, και απαιτεί το φορτίο που της ανήκει, και το οποίο κατασχέθηκε στην Τουρκία από το συριακό αεροσκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει στις 10 Οκτωβρίου από τη Μόσχα με προορισμό τη Δαμασκό. Στον ουρανό πάνω από την Άγκυρα δυο
καταδιωκτικά ανάγκασαν....
το αεροσκάφος να πραγματοποιήσει προσγείωση για έλεγχο.
Πρόκειται για 12 κιβώτια με εξοπλισμό για τους σταθμούς ραντάρ. Πηγές, προσκείμενες στο ρωσικό σύστημα στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας, χαρακτήρισαν το συμβάν ως επιδρομή.
Η αντίδραση της τουρκικής πλευράς στην απαίτηση της Ρωσίας σε σημαντικό βαθμό σχετίζεται με τη στάση της Τουρκίας προς τα γεγονότα στη Συρία, θεωρεί ο αναλυτής του Κέντρου Μελέτης της σύγχρονης Μέσης Ανατολής στην Αγία Πετρούπολη Αλεξάντρ Σοτνιτσένκο. Όπως είπε ο εμπειρογνώμονας, πριν ένα μήνα η Άγκυρα προσπαθούσε να συμμετάσχει ενεργά στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία με το μέρος της αντιπολίτευσης. Όμως η κατάσταση αλλάζει, θεωρεί ο Σοτνιτσένκο:
- Για πρώτη φορά σε διάστημα ενός ενάμιση έτους η κυβέρνηση της Τουρκίας σκέφτεται πως να βρει τρόπο απομάκρυνσης από τη σκληρή θέση έναντι της Συρίας. Αυτό μας επιτρέπει να πιστεύουμε ότι η Άγκυρα θα εκδηλώσει σωφροσύνη και θα συμφωνήσει με τη Μόσχα σε ό,τι αφορά το συντονισμό των ενεργειών στο θέμα της Συρίας. Εννοείται ότι και η κατάσταση σχετικά με το φορτίο θα διευθετηθεί. Για την Τουρκία αυτό έχει πρώτιστη σημασία, εφόσον η Ρωσία είναι ο δεύτερος σε μέγεθος οικονομικός εταίρος της, αυτή η χώρα εξαρτάται πολύ από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Παράλληλα με τις συνομιλίες για την επιστροφή του φορτίου η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) Ρωσίας ελέγχει τις διαρροές πληροφοριών για τη μεταφορά φορτίου στη Συρία. Όπως πληροφορεί πηγή στις κρατικές δομές, με μεγάλη δόση βεβαιότητας μπορούμε να πούμε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες δεν ενέχονται στην αποκάλυψη πληροφοριών. Μάλλον, η διαρροή συνέβηκε εξ υπαιτιότητας της συριακής πλευράς. Ο πολιτολόγος Στανισλάβ Ταράσοφ διατυπώνει τη δική του εκδοχή:
- Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να πιστεύουμε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν προέβη στην επιδείνωση των σχέσεων με τη Μόσχα απλώς έτσι. Όπως φαίνεται, αυτό συνέβηκε κάτω από την πίεση των Αμερικανών. Οι ειδικές πληροφορίες, που μεταβιβάστηκαν από τη Μόσχα περι δήθεν στρατιωτικού φορτίου στο αεροσκάφος, ήταν πρόκληση. Και ανάγκασε την Άγκυρα να δράσει. Από την άλλη είτε δεν της επέτρεψαν, είτε δεν μπόρεσε να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό των ρωσο-τουρκικών διαβουλεύσεων. Παρόλο που έπρεπε να το κάνει. Ελπίζω ότι το πρόβλημα με το αεροσκάφος μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα διευθετηθεί.
Κρίνοντας από τον τόνο των τουρκικών εφημερίδων, υποστηρίζει ο Στανισλάβ Ταράσοφ, το θέμα είναι μάλλον απίθανο να κλείσει ως την ημέρα της επίσκεψης του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Άγκυρα. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Γραμματέας Τύπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, η αναβλημένη επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία ήδη μπορεί να πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου.
 defencenet.gr
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ασφαλιστικό.

Έως και δύο συντάξεις αναμένεται να χάσουν οι ήδη συνταξιούχοι που θα δουν από την 1η Ιανουαρίου 2013, το εναπομείναν επίδομα Χριστουγέννων, Πάσχα και Άδειας να κόβεται, τη σύνταξή τους να υπόκειται σε ειδική εισφορά όπως και το επικουρικό τους. Την τελευταία στιγμή αποσύρθηκε η διάταξη που προέβλεπε ότι θα πρέπει, μια μεγάλη ομάδα συνταξιούχων, να «επιστρέψει» μέρος του εφάπαξ που έλαβε από το 1995 και εντεύθεν.

Χαμένοι είναι και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότησης, αφού εφόσον δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, θα κληθούν να εργασθούν τουλάχιστον δύο χρόνια επιπλέον.

Οι περικοπές και οι ανατροπές που θα ισχύσουν από την 1/1/2013 θίγουν όλους τους συνταξιούχους, ακόμη και του ΟΓΑ, χιλιάδες ασφαλισμένους που βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συνταξιοδότηση, όμως δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, καθώς θα υποχρεωθούν να εργαστούν επιπλέον δύο χρόνια. 

Διασώζονται σίγουρα, όσοι θα θεμελιώνουν στο μέλλον δικαίωμα σύνταξης με 40 έτη σε ηλικία 60 ετών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του capital.gr διασώζονται επίσης οι ασφαλισμένοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με βάσει το σύστημα που καθιέρωσε ο νόμος Λοβέρδου – Κουτρουμάνη, δηλαδή θα έχουν στο τέλος του 2012 συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και θα περιμένουν να συμπληρώσουν τα προβλεπόμενα όρια ηλικίας για να πάρουν σύνταξη. Για αυτούς, θα εφαρμοστεί τελικά, το όριο ηλικίας που κατά περίπτωση ισχύει σήμερα, και όχι το προσαυξημένο κατά 2 χρόνια.

Στις αλλαγές της τελευταίας στιγμής συγκαταλέγονται η διατήρηση της 15ετίας (ή 4.500 ένσημα) ως η βασική δυνατότητα για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Μεταξύ των prior actions συγκαταλέγονται η μείωση των εφάπαξ, όμως από το τελικό κείμενο απεσύρθη η πρόβλεψη για ειδική εισφορά σε όσους έλαβαν υψηλό εφάπαξ στο παρελθόν. Προβλέπεται επίσης η αναθεώρηση των αναπηρικών συντάξεων (πρώτο τρίμηνο του 2013) προκειμένου να μην αποτελούν περισσότερο από το 10% του συνολικού αριθμού των συντάξεων.

Αλλαγές υπάρχουν και όσον αφορά στη μείωση των συντάξεων από 1.000 ευρώ και άνω (κύριες και επικουρικές). 

Το ποσοστό μείωσης αυξήθηκε, ενώ τελικά οι κλίμακες ανέρχονται σε 5. Αναλυτικά και σύμφωνα με το τελικό κείμενο, το ποσοστό μείωσης κυμαίνεται ως εξής: από 1.000 έως 1.5000 ευρώ 5%, από 1501 έως 2.000 ευρώ 10%, για ποσά σύνταξης 2.001 ευρώ και έως 3.000 ευρώ 15%, από 3.001 και πάνω μείωση 20%, ενώ δεν αποκλείεται και η προσθήκη μιας επιπλέον κλίμακας με μείωση 25% για συντάξεις (κύριες και επικουρικές) άνω των 4.000 ευρώ, χωρίς όμως το τελικό ποσό να είναι χαμηλότερο των 3.200 ευρώ.

Στο τελικό σχέδιο υπάρχει επίσης, η μείωση κατά 30 ευρώ των συντάξεων του ΟΓΑ. Επιπρόσθετα οι συνταξιούχοι του Οργανισμού, χάνουν και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα που ελάμβαναν, καθώς η συγκεκριμένη παροχή, από το 2013 και μετά καταργείται. Δεν αποκλείεται, όπως γράφεται στο κείμενο του Μνημονίου που είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, η μείωση αν φθάσει τα 50 ευρώ, για τις συντάξεις υπερηλίκων (προνοιακές του ΟΓΑ) στην περίπτωση που οι δικαιούχοι έχουν ιδιόκτητο σπίτι.

Παράλληλα, καταργείται η διαδικασία αυτόματων προαγωγών στους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς, με συνέπεια να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις τους. Υπολογίζεται ότι η μείωση αυτή θα είναι κατά μέσο όρο της τάξης του 10%.

Επίσης, καταργείται το ΕΚΑΣ για συνταξιούχους άνω των 64 ετών.

Επιβάλλονται εισοδηματικά κριτήρια για όσους εισπράττουν οικογενειακά επιδόματα. Ειδικότερα, το σύνολο του επιδόματα θα χορηγείται μόνο για εκείνους που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, έως 10.000 ευρώ. Για όσους έχουν αποδοχές που κυμαίνονται από 10.000 έως 20.000 ευρώ, θα λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος. 

Αντίστοιχα όσοι έχουν εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ θα λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος. Εκείνοι που δηλώνουν ετήσιες αποδοχές υψηλότερες των 30.000 ευρώ χάνουν τελείως το όποιο οικογενειακό επίδομα λάμβαναν (πχ πολύτεκνων). Το επίδομα για ένα παιδί ορίζεται στα 30 ευρώ, για 2 παιδιά στα 40 και για τρία και άνω παιδιά στα 50 ευρώ.

Από τις μειώσεις δεν γλιτώνουν ούτε οι άνεργοι, καθώς στο τελικό σχέδιο προβλέπεται η κατάργηση των ειδικών επιδομάτων ανεργίας.

Παράλληλα, καθαρογράφονται και οι διατάξεις για το εργασιακό, το οποίο για εσωτερκή κατανάλωση μόνον, παραμένει ανοικτό. 

Εκτιμάται ότι από τις προωθούμενες αλλαγές, έως και 50% φθηνότερα θα κοστίζουν από την αρχή του 2013 και εφεξής οι απολύσεις, ενώ μέσω της κατάργησης των οικογενειακών επιδομάτων, θα μειωθούν και οι κατώτατοι μισθοί που λαμβάνουν περίπου 350.000 εργαζόμενοι. 

 Παράλληλα θα κοπούν οι υπερωρίες καθώς μέσω διευθέτησης θα εργάζονται πλέον ο «πέραν του ωραρίου» χωρίς καμία πρόσθετη – υπερωριακή αμοιβή.

Οι τριετίες διασώθηκαν προς το παρών, και μέχρι νεοτέρας, ενώ η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) δεν θα κηρύσσεται πλέον ως «υποχρεωτική».


capital.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη ο Σπύρος Καρατζαφέρης!

Τελευταία ενημέρωση 31/10/12 07:20

Στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ψυχικού είναι από εχθές το βράδυ ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης μετά την χθεσινή και απαράδεκτη σύλληψη του. Σε λίγο θα μεταβεί στην σήμανση και αργότερα στον εισαγγελέα. Δείτε την χθεσινή εκπομπή με όσα είπε και προκάλεσαν… τις αρχές.

31/10/12 01:56

Απόψε, ο Σπύρος Καρατζαφέρης στο Εκ- Κεντρικό Δελτίο του ΑΡΤ TV, τάραξε για μία ακόμη φορά τα νερά αλλά και τον ύπνο των κρατούντων... Αφορμή; Τα απόρρητα έγγραφα που αφαίρεσαν οι hackers από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα οποία και έχει στα χέρια του. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν κοινοποίησε κανένα στοιχείο απλά κάλεσε από την εκπομπή του να παρέμβει πολιτικό στέλεχος του υπ. Οικονομικών έτσι ώστε να γίνει διασταύρωση. Αφού αυτό δεν έγινε, προανήγγειλε ότι θα αρχίσει να δημοσιοποιεί τα στοιχεία από την επομένη.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της εκπομπής και αφού ο δημοσιογράφος κατευθυνόταν προς το σπίτι του, συνελήφθη από ισχυρή αστυνομική δύναμη! Ο λόγος; Κάποια περασμένη και ξεχασμένη στα μπαούλα δικαστική απόφαση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει απόψε... τα μεσάνυχτα και μάλιστα στη μέση του δρόμου. Δεν ξέρανε που μένει ο κ. Καρατζαφέρης; Γιατί λοιπόν δεν του κοινοποιήθηκε κάτι, πριν να συλληφθεί σαν Γιαγκούλας;

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αρχίζουν να διαφαίνονται στον ορίζοντα τα σενάρια που μιλάνε για εκτροπή. Η Δημοκρατία κλονίζεται και αυτό επιβεβαιώνεται μετά το σημερινό γεγονός. Τα στοιχεία που ο κ. Καρατζαφέρης έχει στα χέρια του προφανώς ενόχλησαν... και ενόχλησαν πολύ...

Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι "χθες" ήταν ο κ. Βαξεβάνης, σήμερα ο κ. Καρατζαφέρης. Αύριο ποιος; Πιθανότατα ο επόμενος που θα έχει στοιχεία στα χέρια του...
http://spirospero.gr/index.php/koinonia/25771-synelifthi-o-spyros-karatzaferis
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Η διαρροή εγγράφων από hackers που εκθέτει το Υπουργείο Οικονομικών. Ο ρόλος των Anonymous

Τις πρώτες πρωινές ώρες έγινε γνωστή από το secnews.gr η μεγάλης κλίμακας διαρροή εγγράφων του Υπουργείου Οικονομικών, εγγράφων που είναι κατά κύριο λόγο σκαναρισμένα και αφορούν την χρονική περίοδο από τον Ιούνιο έως και τα τέλη του Οκτωβρίου που διανύουμε ήδη. Διαρροή που επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η ανάληψη της ευθύνης για την διαρροή, τόσο των εγγράφων, όσο και των usernames και passwords, έγινε από τους Anonymous με μήνυμα που δημοσίευσαν στο AnonPaste, ενώ παράλληλα, στο ίδιο μήνυμα δίνουν τα διαθέσιμα URL για να κατεβάσει όποιος θέλει, τους πλήρεις φακέλους που περιέχουν τα έγγραφα.

Μεταξύ αυτών, είδαμε ενδιαφέρουσες αναφορές για τις πληρωμές για τα εξοπλιστικά προγράμματα, την εξυπηρέτηση των δανείων του Ελληνικού κράτους προς ξένες τράπεζες, τα περίφημα PSI και SWAPs, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες αναφορές της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε σχέση με κάποιες πολύ πρόσφατες συνόδους. Διαρροές που το ελάχιστον που μπορούν να προκαλέσουν είναι τεράστια ανησυχία για την ασφάλεια των συστημάτων του Υπ. Οικονομικών, καθώς αφορούν, όχι απόρρητα μεν, αλλά ουσιαστικά και απτά οικονομικά και διπλωματικά δεδομένα.

Μέσα στην διάρκεια της ημέρας, παράλληλα με την δημοσιοποίηση του θέματος από αρκετά μέσα, δεν έλειψαν και δημοσιεύματα που θέλουν την συγκεκριμένη διαρροή να έχει γίνει από οργανωμένη σπείρα υποκλοπής εγγράφων που «χρησιμοποίησε» το όνομα των Anonymous προκειμένου να δικαιολογήσει την πράξη της, ενώ στην ουσία η διαρροή είναι «εκ των έσω». Στο Facebook fanpage Ελλήνων υποστηρικτών της ιντερνετικής κολεκτίβας Anonymous #OpGreece, υποστηρίζεται χωρίς δισταγμό πως πρόκειται για δράση Anonymous.

Χωρίς να κρίνουμε την αξιοπιστία των πληροφοριών που θέλουν hackers που δεν σχετίζονται με τους Anonymous να έχουν πραγματοποιήσει την διαρροή, η εκτίμησή μας είναι πως η διαρροή είναι έργο υποστηρικτών της ιντερνετικής κολεκτίβας, κρίνοντας, τόσο από την τακτική, όσο και από την σχετική ανακοίνωση.

Παρακάτω ακολουθεί το μήνυμα που αφορά την διαρροή αυτή, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα σχετικά URL για οποιονδήποτε επιθυμεί να κάνει download τα έγγραφα.

«Κοίτα, οι άνθρωποι που κυνηγάς είναι οι άνθρωποι στους οποίους βασίζεσαι: εμείς μαγειρεύουμε τα γεύματά σου, βγάζουμε τα σκουπίδια σου, συνδέουμε τις κλήσεις σου, οδηγούμε τα ασθενοφόρα σου, σε φυλάμε όταν κοιμάσαι. Μην δημιουργείς προβλήματα με μας».

-Tyler Durden, Fight club
“Χαιρετούμε τους πολίτες του κόσμου, Χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας, Είμαστε Ανώνυμοι.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα μέτρα λιτότητας, οι συνταξιούχοι έχουν δει πτώση κατά 60% στις συντάξεις τους – πράγμα που σημαίνει ότι οι αποταμιεύσεις μιας ζωής είναι τώρα λιγότερο από το μισό από ότι ανέμεναν. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση εξετάζει περισσότερες περικοπές, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και επιπλέον τοποθετεί ένα ανώτατο όριο για την ελεύθερη παροχή υγειονομικής περίθαλψης στα μόλις € 1.500 ανά άτομο ανά έτος.

Η Ελλάδα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στην ΕΕ, αλλά από το 2010, ο αριθμός των ατόμων που αυτοκτονούν έχει αυξηθεί κατά 40%, με ένα μεγάλο ποσοστό από τις αυτοκτονίες αυτές να πραγματοποιείται από άτομα μεγάλης ηλικίας. 68% του πληθυσμού ζει στην Ελλάδα κάτω από το όριο της φτώχιας  (δηλαδή, έχουν εισόδημα κάτω από το 60% μέσου όρου του εθνικού εισοδήματος). Το 40% του εισοδήματός τους, το ξοδεύουν για ενοίκια ή για αποπληρωμή δανείων.

Περισσότερα από 439.000 ανήλικα παιδιά ζουν κάτω από επίπεδο της φτώχειας στην Ελλάδα, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δημοσιεύεται στις 16 Οκτωβρίου στα πλαίσια της World Feed Day 2012 και στην Διεθνή

Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Η δημοτικότητα των ακροδεξιών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, έχει αυξηθεί εκθετικά.

Η κυβέρνησή σας απέτυχε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας.
Έλληνες πολίτες, είναι καιρός να επαναστατήσετε. Κάντε το  όσο μπορείτε. Αντισταθείτε στην καταπίεση. Θα πρέπει να αντισταθείτε. Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας.

Έχουμε αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών. Οι servers της IBΜ δεν μας φάνηκαν τόσο ασφαλείς τώρα, έτσι δεν είναι ;

Έχουμε νέα όπλα στο οπλοστάσιό μας. Μια εξαιρετική μη επιδιορθωμένη αδυναμία για SAP συστήματα είναι στα χέρια μας και ναι θα την χρησιμοποιήσουμε για να φέρουμε το κόλαση.

Ευχαριστούμε  τον “IZL το σκυλί” για αυτή την “καραμέλα.
Αντλήσαμε απόρρητα κυβερνητικά δεδομένα, κωδικούς κλπ.
https://anonfiles.com/file/5c9fa9402e62bffd2f569ac3d118fbcd
https://anonfiles.com/file/a50145cddeb310ad8250c6c97d569887

Πολίτες της Ελλάδας πληρώνετε Τράπεζες και διεθνείς οίκους διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου. Έχουν στην ιδιοκτησία τους τις ζωές σας. Εξεγερθείτε πριν είναι πολύ αργά. Τα μέτρα λιτότητας δεν πρέπει να περάσουν.
Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο.”
Πηγές: SecNews.gr, Anonymous #OpGreece, Καθημερινή, Τα Νέα, Πρώτο Θέμα
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Εορδαίας

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ»
 
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Εορδαίας με τον κύκλο «Εικαστικές Πινελιές» που θα διαρκέσει από την 1η μέχρι την 11η Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου
18.00–21.00 Διάλεξη: «Το παιδί στη ζωγραφική του Πικάσο», Εργαστήριο προσέγγισης της Μοντέρνας Τέχνης. Ομιλήτρια: Μαριάννα Παυλίδου, Ζωγράφος Ειδική Καθηγήτρια για τα Εικαστικά του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΔΠΘ. Συμμετοχή Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τηλ. επικοινωνίας: Στάθης Θεοφυλακτίδης, 6976622454. Χώρος: Δημοτική Αστυνομία
Πέμπτη 1 Νοεμβρίου
18:30 Εγκαίνια έκθεσης: «31 Φοιτητές και Εικαστικοί του Δήμου Εορδαίας»
Χώρος Δημοτικής Αστυνομίας Ώρες λειτουργίας 18:00 – 20:00
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου
12.00 – 15.00 Τρίωρο σεμινάριο «Μέθοδος βιωματικής προσέγγισης του έργου τέχνης», Ομιλήτρια: Μαριάννα Παυλίδου, Ζωγράφος Ειδική Καθηγήτρια για τα εικαστικά του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΔΠΘ Συμμετοχή Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τηλ. επικοινωνίας: Ν. Πολυχρονιάδης: 6972818130. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο εργαστήριο του 2ου Λυκείου
20.15 Εγκαίνια έκθεσης: «Αναδρομική παρουσίαση του έργου της Μαριάννας Παυλίδου».Παντελής Παυλίδης: Μουσικοσυνθέτης αρχαία ελληνική και ποντιακή λύρα “Ήχους Αιώνων” 512 Gallery (Σάββα Βουνοτρυπίδη) Ώρες λειτουργίας 18:00 – 20:00
Σάββατο 3 Νοεμβρίου
20.00 Εγκαίνια έκθεσης: «Χρωστήρων Εορδαίας δρώμενα» Μέλη Καλλιτεχνικών Συλλόγων & μη. Πνευματικό Κέντρο Ώρες λειτουργίας 18:00 – 20:00
Κυριακή 4 Νοεμβρίου
18.00 – 21.00 Εγκαίνια έκθεσης: «Μέρα με τη μέρα η προσωπογραφία μου».Διάλεξη: «Ο ρόλος του πορτρέτου στην ιστορία των εικαστικών τεχνών» Εργαστήριο πορτρέτου. Ομιλήτρια: Μαριάννα Παυλίδου, Συμμετοχή Εκπαιδευτικών και μαθητών
Τηλ. επικοινωνίας: Θ. Ζυρπιάδης: 6973803678. Χώρος Δημοτικής Αστυνομίας
12:00 & 19:00 Δύο κουκλοθεατρικές παραστάσεις «Η αλεπού η κατεργάρα». Κουκλοθεατρικό εργαστήρι Πτολεμαΐδας. Πνευματικό Κέντρο, Δευτέρα 5, Τρίτη 6, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου
10.00 – 13.30 Εργαστήρια από τους εικαστικούς:
• Ξυλογλυπτική: Κρίτων Μαλακόζης • Ζωγραφική: Γιώργος Παπαδόπουλος
• Ψηφιδωτό: Γιάννης Παπαδόπουλος • Αγιογραφία: Δήμος Τριανταφυλλίδης
• Βιτρώ: Καίτη Μπαλτζοπούλου • Πυρογραφία: Ανδρέας Κασπαρίδης
• Κατασκευή χρηστικών αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά: Γιώτα Καρβουνιάρη. Συμμετοχή σχολείων αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων. Πνευματικό Κέντρο.
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου
10.00 Graffiti: Τάσος Λεπτοκαρόπουλος, Ζωγράφος (ομάδα graffiti). Συναυλία με ηλεκτρονική μουσική από δημιουργούς της πόλης μας (pete kuriakou, MACOSX, ins, spl team, pdc, dee jay jordi, markoy trifon) Συμμετοχή γυμνασίων και λυκείων Χώρος: Γήπεδο Εορδαϊκού
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου
10.00 Graffiti: Τάσος Λεπτοκαρόπουλος, Ζωγράφος (ομάδα graffiti)
Συναυλία με μουσική hip hop από δημιουργούς της πόλης μας (INS, ΔΙΟΚΩ)
Video art στους χώρους των εκθέσεων Συμμετοχή γυμνασίων και λυκείων
Χώρος: 1ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας (Τεχνικές Σχολές). Τα σχολεία μπορεί να προγραμματίσουν τις εκπαιδευτικές τους επισκέψεις στο τριήμερο των εικαστικών εργαστηρίων 5-6-7/11/2012 καθώς επίσης και τις εκπαιδευτικές εκδρομές τους στις 8 9/11/2012 Τηλ. επικοινωνίας 2463054444.
Σάββατο 10 Νοεμβρίου
18.30 «Εκδήλωση αφιερωμένη στην καταγωγή του ονόματος της Πτολεμαΐδας»
Συμμετέχουν:
• Dr Hisham Darwish, Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα Χαιρετισμός του Dr Darwish – κατά τη διάρκεια του οποίου θα επισημανθούν οι στενές σχέσεις που διέπουν τις δύο φίλες χώρες εδώ και αιώνες
• Ηassan Βadawy, Αραβολόγος, Βυζαντινολόγος Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ: «Πτολεμαίος ο Λάγου: Από την Εορδαία της Μακεδονίας στην Οικουμενική Αλεξάνδρεια»
• Ahmed Mansour, Head of Ancient Egyptian Language Unit Calligraphy Center Bibliotheca Alexandrina: «Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας χθες και σήμερα»
• Ανδρέας Ζαΐμης, Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας»: «Οι δραστηριότητες του Συλλόγου Φίλοι της βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας»
• Χρήστος Μασσαλάς, Πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Ιχνηλατώντας την πολιτική και τη δημοκρατία»
Συντονιστής Άρης Νικολάκης, Δημοσιογράφος. Πνευματικό Κέντρο
Κυριακή 11 Νοεμβρίου
19.00 «Βραδιά προς τιμήν των εικαστικών της Εορδαίας» - Video art
Τιμώμενοι Καλλιτέχνες: Θέμης Κουτρούτσος, Αρκάδιος Κατικάκης, Βασίλης Κωνσταντινίδης, Χάρης Κωτσίδης
Μικρή συναυλία κλασσικής μουσικής: «Τρεις υψίφωνοι με συνοδεία πιάνου» Χρύσα Δελαβερίδου, Μαρία Μαργαρίτα Κεβρεκίδου, Κατερίνα Μήτκα Πιάνο: Καλλιρρόη Μήτκα. Πνευματικό Κέντρο.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
Διαβάστε περισσότερα » »