Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Από την Δευτέρα η φοροκάρτα μπαίνει στη ζωή μας

Από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η φοροκάρτα μπαίνει στη ζωή μας.
Όπως εξήγεί o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής "οι πολίτες θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα από...


 όλες τις τράπεζες δωρεάν. Από τη μια πλευρά θα υπάρχει το λογότυπο της τράπεζας που την εκδίδει και από την άλλη πλευρά θα υπάρχει ενας 19ψηφιος αριθμός με τον οποίο ο χρήστης είτε μέσω sms είτε μέσω internet θα μπορεί να την ενεργοποίησει. Η φοροκάρτα αυτή θα χρησιμοποιείται στις συναλλαγές στα καταστήματα που έχουν μηχάνημα πιστωτικών καρτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα πρέπει ο φορολογούμενος να μαζεύει τις αποδείξεις αλλά να χρησιμοποιεί την φοροκάρτα και να μην κρατάει το αντίτυπο της απόδειξης που κάνει κατά τις αγορές του".
ΠΩΣ ΘΑ "ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ" ΠΟΣΟ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΣΑΣ
'Μπορεί οποιαδήποτε στιγμή ο πολίτης να μπαίνει μέσα στο internet με το ΑΦΜ του και τον κωδικό του και ουσιαστικά να παρακολουθει τι αγορές έχει κάνει.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011.
"Από Δευτέρα δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της φοροκάρτας όπως δεν ειναι υποχρεωτική και η παραλαβή" εξηγεί ο κύριος Παντελής. " Απλώς πρακτικά βοηθάει τον φορολογούμενο να μη συγκεντρώνει και να κρατάει τις αποδείξεις που όπως γνωρίζετε με την πάροδο του χρόνου χάνουν το μελάνι τους σε σημείο που πέρυσι το Υπουργείο Οικονομικών έβγαλε οδηγία να το συμπληρώσουμε με μελάνι διαρκείας από πάνω. Υποχρεωτική η φοροκάρτα θα γίνει από την 1/01/2012, βέβαια αυτό το είχε πει πριν ένα χρόνο. Τώρα μας μένουν ουσιαστικά 3 μήνες. Δεν ξέρουμε εάν θα μπορεσουν όλα τα καταστηματα να προμηθευτούν μηχανήματα για τις πιστωτικές κάρτες".
ΑΝΕΤΟΙΜΗ Η ΑΓΟΡΑ
Αυτή τη στιγμή το μέτρο της φοροκάρτας δε μπορεί να προχωρήσει σε ολη την αγορά λέει ο φοροτεχνικός καθώς "υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα, όχι μόνο οι λαϊκές αγορές, που δεν έχουν μηχανήματα χρήσης πιστωτικών καρτών και η φοροκάρτα δε θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί άρα ο φορολογούμενος πρέπει να πάρει την απόδειξη και τη συμπεριλάβει στη δήλωσή του όπως έκανε μέχρι τώρα, η οποία θα προστίθεται μέσα στις αποδείξεις που έχουν καταγραφεί στην φοροκάρτα".
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ.
"Πρακτικά δε θα μπορούν να μας χρεώσουν με ψεύτικα ποσά τη φοροκάρτα γιατί ταυτόχρονα θα εκδίδεται και η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή στην οποία επάνω θα αναγράφεται η ένδειξη άκυρο απο τη στιγμή που θα γίνεται χρήση της φοροκάρτας. Αν δε γίνει έτσι τότε κάποιος θα μπορεί να φουσκώσει με χρεώσεις τη φοροκάρτα και το δεύτερο θέμα είναι ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσμετράται διπλά το ποσό και άρα δε θα μπορει να διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος. Πως ο εφορικός θα το τσεκάρει αυτό αφού μεσα στη φοροκάρτα δεν μπορεί να το δει" είπε τέλος ο κύριος Παντελής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κορόιδα...συνεχίστε να διαβάζεται τα έγκυρα "αδέσμευτα"και 'ανεξάρτητα" ΝΕΑ

Επιστολή του απολυμένου από τα ΝΕΑ Τάσου Αναστασίου
Προς την ΕΣΗΕΑ
Αθήνα 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αγαπητοί συνάδελφοι
Εργάζομαι από 10ετίας στα «Νέα» ως σκιτσογράφος-γελοιογράφος και κατά την περίοδο αυτή η διεύθυνση της εφημερίδας ενέκρινε τη δημοσίευση χιλιάδων πολιτικών γελοιογραφιών μου, χωρίς κάποια λογοκριτική διάθεση. Η κατάσταση αυτή...


 άλλαξε άρδην μετά την ανάληψη της διεύθυνσης από τον κ. Μεμή, ο οποίος περιόρισε τη δημοσίευση των σκίτσων μου στο ελάχιστο, «κόβοντας» ό,τι δεν συναινούσε με την κυβερνητική πολιτική. Παράλληλα ειδοποιήθηκα μέσω τρίτων «να
ρίξω νερό στο κρασί μου» – προφανώς για να εξασφαλίσω ένα ευνοϊκό για εμένα εργασιακό καθεστώς.
Το δημοσιογραφικά απαράδεκτο καθεστώς πολιτικής λογοκρισίας και φίμωσής μου
επιδεινώθηκε εδώ και έξι μήνες περίπου, με τον πλήρη αποκλεισμό μου από κάθε δημοσίευση. Αυτό συνέβη όταν μου προτάθηκε ανεπισήμως να παραιτηθώ (με αποζημίωση) κι εγώ φυσικά αρνήθηκα. Έκτοτε, δεν έχει δημοσιευτεί ούτε μία από τις γελοιογραφίες που ανελλιπώς παραδίδω στη σύνταξη καθημερινά.
Ακολούθησε συνάντηση με τον κ.Μεμή, κατά την οποία μου ανακοίνωσε την απόφασή του να με απολύσει – ενώ υποστήριξε ότι οι γελοιογραφίες μου δεν δημοσιεύονται… για να συνηθίσω. Ως κύρια αιτία της επικείμενης απόλυσής μου επικαλέστηκε τους συνήθεις οικονομικούς λόγους, στη συνέχεια όμως της συζήτησής μας τόνισε ότι στις τρέχουσες συνθήκες πολιτικής έντασης δεν μπορεί η εφημερίδα να «αντέξει» αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις.
Ως προς τους προαναφερόμενους  «οικονομικούς λόγους» της επικείμενης
απόλυσής μου, αξίζει να σας ενημερώσω ότι το τιμ της εφημερίδας έχει ενισχυθεί προσφάτως με νέα τοποθέτηση συναδέλφου-σκιτσογράφου.
Με βάση τα παραπάνω σας ζητώ:
Να ενεργήσετε έτσι ώστε να τερματιστεί το καθεστώς δημοσιογραφικής μου φίμωσης και πολιτικής μου δίωξης και να αποκατασταθούν οι παλαιές ομαλές εργασιακές συνθήκες.
Αυτό είναι το κύριο αίτημά μου.
Να ενεργήσετε έτσι ώστε να αποτραπεί η απειλούμενη απόλυσή μου – μια απόλυση με καθαρά πολιτικά κίνητρα, που δεν τιμά κανέναν και παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλου είδους καθεστώτα.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Τάσος Αναστασίου

Διαβάστε περισσότερα » »

Καφὲς φραπέ!

Ἀπὸ τὴν Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου.

ΤΑ ΚΑΦΕΟΔΕΝΤΡΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ.

 
ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ.
 
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΦΕΣ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΕΡΝΕΙ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΧΑΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΡΩΜΑ ΑΝΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΛΟΥΜΙΔΗΣ- ΜΠΡΑΒΟ ΚΛΠ).
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

ΚΑΘΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΕΡΗ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΛΕΣΗ, ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΔΕΝ ΠΕΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΨΗΝΟΝΤΑΙ!
 
ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΟΔΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΕΤΟΥΣΑΝ .

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΥΝ ΩΣ ΡΟΦΗΜΑ ΚΑΦΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ NESTLE ΠΡΟΣΕΘΕΣΕ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΦΡΟ.
 
ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ “ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ” ΤΟΥ ΚΑΦΕΟΔΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΡΟ!

ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΦΡΑΠΕ !
 
ΤΟ ΔΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΡΑΠΕ!!! 
 
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΦΕ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρεύμα από τον ήλιο στον Ελ. Βενιζέλο

Πράσινη... απογείωση για το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με τη δημιουργία του μεγαλύτερου ενιαίου παγκοσμίως φωτοβολταϊκού πάρκου σε αεροδρόμιο.
Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιώργο Παπακωνσταντίνου και έχει ισχύ 8 Μεγαβάτ. Τα πάνελ είναι εγκατεστημένα σε έκταση 160 στρεμμάτων. Γι' αυτόν τον λόγο, δηλαδή επειδή έχουν αναπτυχθεί σε ενιαίο χώρο, θεωρείται το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό σε αεροδρόμιο.
Η φωτοβολταϊκή μονάδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών προβλέπεται να παράγει ετησίως ηλεκτρική ενέργεια της τάξης των 11 εκ. κιλοβατωρών, το οποίο αντιστοιχεί σε σχεδόν 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της εταιρείας ή 9% του συνόλου του αεροδρομίου (ετήσια κατανάλωση 3.000 κατοικιών) και θα μειώσει τις εκπομπές CO2 τουλάχιστον κατά 10.000 τόνους ανά έτος, με ορίζοντα 25ετίας και άνω.
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της συμβολής, θα χρειάζονταν 1.500.000 δέντρα για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη ετήσια απορρόφηση των εκπομπών CO2.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ στη διάρκεια των εγκαινίων αναφέρθηκε στην ευκαιρία που έχει η χώρα μας να προσελκύσει επενδύσεις εκμεταλλευόμενη την ηλιακή ενέργεια και περιέγραψε το σχέδιο "Ηλιος" με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών, οι οποίοι θα εξάγουν ρεύμα σε βόρειες χώρες.
Επανέλαβε, δε, την απόφαση της κυβέρνησης για τη σταδιακή αποχώρηση του Δημοσίου από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου μεταξύ του Δημοσίου και της Hochtief μέχρι το 2046, αντί για το 2026 που προβλέπει η υπάρχουσα σύμβαση.
Διαβάστε περισσότερα » »

«Αγκάθι» για τις ασφαλιστικές η κατάργηση των φοροαπαλλαγών στα ασφάλιστρα

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των πολυεθνικών ασφαλιστικών ομίλων για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που αναμένεται να πλήξουν αρκετούς από τους πελάτες τους, καθώς οι όποιες φοροαπαλλαγές υπήρχαν για τα ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής και σύνταξης θα περικοπούν, ιδιαίτερα για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ.

Έτσι , όπως εκτιμούν στελέχη της αγοράς, θα παρουσιάσουν κάμψη των κινήτρων για αγορά νέων ασφαλιστικών συμβολαίων στους κλάδους σύνταξης και ζωής , καθώς οι φοροαπαλλαγές λειτουργούσαν θετικά σε τέτοιες τοποθετήσεις σε συνδυασμό με τις αποδόσεις των ασφαλιστικών συμβολαίων.

Την ίδια στιγμή , όπως διαπιστώνουν στελέχη της αγοράς, το θέμα των επαγγελματικών ταμείων και η συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιριών σε αυτά θα μετατεθεί για το απώτερο μέλλον , και χωρίς να έχει καθοριστεί κάποια ατζέντα που να δίνει λύσεις, σε μακροπρόθεσμους προγραμματισμούς των εταιριών, που βλέπουν την ανάπτυξη τους μέσα από τους κλάδους ζωής και σύνταξης.

Την ίδια στιγμή λόγω της οικονομικής κρίσης , η παραγωγή στον κλάδο αυτό μειώνεται, ενώ πολλά είναι τα συμβόλαια που έχουν «σπάσει» η θα «σπάσουν», καθώς αυξάνονται οι εξαγορές και γενικά γίνεται αγώνας δρόμου να διατηρηθούν «εν ζωή» τέτοια συμβόλαια.

Το θέμα φαίνεται να απασχολήσει σοβαρά τόσο την Ενωση των Ασφαλιστικών Εταιριών όσο και τις ίδιες τις ασφαλιστικές –κύρια τις πολυεθνικές- ώστε να βρουν φόρμουλα διατήρησης αυτών των φοροαπαλλαγών.

Σε διαφορετική περίπτωση , άνθρωποι της αγοράς, δεν αποκλείουν τροχοπέδη στα επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια των πολυεθνικών ασφαλιστικών εταιριών . Ακόμα και με αποχωρήσεις από την Ελλάδα των δραστηριοτήτων τους, κάτι που είχαν απειλήσει να κάνουν με το θέμα του Εγγυητικού Κεφαλαίου των Χαρτοφυλακίων ζωής και τις υψηλές και αναδρομικές εισφορές που επιβάλλονταν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μεγάλη σφαγή στο ΒΗΜΑ. Απελύθησαν Νταουτάκη και Τσαλαπάτης, με μπλοκάκι ο Τσίμας!


Δύο επαγγελματίες... συνδικαλιστές του Συγκροτήματος, μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, που εδώ και χρόνια έκαναν τα "στραβά μάτια" στις απολύσεις των συναδέλφων τους, τούς ξεχρέωσε ο Ψυχάρης με το ίδιο νόμισμα. Ο Νανά Νταουτάκη και ο Δημήτρης Τσαλαπάτης, μετά από πολλά χρόνια στον ΔΟΛ, είδαν την πόρτα της εξόδου. Τουλάχιστον αυτό αναφέρουν πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες, προς το παρόν πληροφορίες.

Έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα μετά την παραίτηση του Παντελή Καψή από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, και η διοίκηση σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα» προχωρήσαν σε απολύσεις με το αιτιολογικό της κρίσης και των μειωμένων εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το iefimerida, στα «Νέα» απομακρύνθηκαν με αποζημιώσεις τουλάχιστον 8 παλαιά δημοσιογραφικά στελέχη μεταξύ των οποίων και τα μέλη του διοικητικού Συμβούλιου της ΕΣΗΕΑ Νανά Νταουντάκη (α' αντιπρόεδρος) και Δημήτρης Τσαλαπάτης. Ακόμη, στην ίδια κατηγορία εντάσσονται οι Μηνάς Βιντιάδης, Ειρήνη Καρανασοπούλου, Μαίρη Κατσανοπούλου και Δημήτρης Πολιτάκης. Μαζί τους απολύθηκαν και τουλάχιστον ακόμη δύο δημοσιογράφοι η Ρένα Δημητρίου και ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου.

Στους αμειβόμενους με μπλοκάκι «μετατάσσονται» ο Δημοσθένης Κούρτοβικ και ο Παύλος Τσίμας.

Στο «Βήμα» μεταξύ άλλων αποχωρούν η Λουίζα Αρκουμανέα, ο Παναγής Γκιόλμας και ο Σπύρος Φράγκος, καθώς και η υπεύθυνη για τα περιοδικά, Νάνσυ Ζαμπέτογλου.

Η διοίκηση του ΔΟΛ σε επόμενη φάση θα ενοποιήσει τις αίθουσες σύνταξης των ηλεκτρονικών εκδόσεών της (in.gr, tanea.gr, tovima.gr) προκειμένου να περισταλούν ακόμη περαιτέρω οι δαπάνες.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ Τάσος Αναστασιάδης, γράφει στο blog του:

«Συνάδελφοι,
Οι υποτιθέμενες "ήπιες" αποχωρήσεις τέλειωσαν. Αρχισε ήδη η σφαγή!  Προφανώς θα συνεχίσει μέσα στη μέρα και για το Βήμα υποθέτω όταν κλείσει το κυριακάτικο, όπως το έκαναν τις άλλες φορές».
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζάμπλουτος επιχειρηματίας δηλώνει στην εφορία... εισόδημα 69 €!!!


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Ντροπή! Η απόλυτη ξεφτίλα! Αυτός ο άνθρωπος έχει εκατοντάδες επιχειρήσεις με έσοδα πολλά πολλά εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα διατελεί ή διατέλεσε κατά το παρελθόν και τον ισχυρό άνδρα καναλιού! Υπάλληλος του ΚΕΠΥΟ που περνούσε μπροστά από ανοιχτό ηλεκτρονικό υπολογιστή είδε με τα μάτια του και μας μετέφερε όσα ακολουθούν:...

Το όνομα του επιχειρηματία που είναι γνωστός τοις πάση στην Ελλάδα, φιγουράρισε πάνω πάνω στην φορολογική του καρτέλα. Η ματιά του φίλου που το ξεχώρισε, αμέσως αναζήτησε στην οθόνη το πόσό που ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δήλωσε ως εισόδημα στην φορολογική του δήλωση! Παραλίγο να πάθει έμφραγμα όταν το βρήκε! Ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας με τις offshore και τα αμέτρητα εκατομμύρια, ο άνθρωπος που έγινε πασίγνωστος με τις δημόσιες εξάρσεις μίσους εναντίον άλλου επιχειρηματία, αυτός που έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην κυβέρνηση Καραμανλή, αυτός που διατηρεί στενές επαφές με τις ΗΠΑ... δήλωσε ως εισόδημα...69 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΛΕΟΣ! Μας περνάνε πια για τόσο μαλάκες σε αυτή την χώρα; Και ζητούν από εμάς με τους μισθούς της πλάκας να τους πληρώσουμε και τα χαράτσια τους; Επιεικώς λοιπόν, άει στο διάολο και το φοροσαφάρι σας και η λαμογιά σας!

Το όνομά του φυσικά και θα δημοσιευθεί, αρκεί να καταφέρουμε να πάρουμε στα χέρια μας ένα αντίτυπο της φορολογικής του δήλωσης... χωρίς όμως να καταδικάσουμε φίλους και υπαλλήλους...
 
planet-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μπορούμε να ξεχρεώσουμε το έλλειμμα μόνο από το κοίτασμα της Κρήτης! 3,5 τρισ. κρυμμένα στον βυθό![ΒΙΝΤΕΟ]


Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε στο planet-greece ένα αποκαλυπτικό άρθρο για το πώς μπορεί η χώρα μας να ξεχρεώσει το χρέος της μόνη της από... χθες (διαβάστε ΕΔΩ). Τώρα έρχεται ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, να επιβεβαιώσει με μελέτη, μέχρι... κεραίας τα στοιχεία του ρεπορτάζ....Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, μιλώντας σε συνέδρειο, στα Χανιά, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο, που διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο, προέβη σε σημαντικές αποκαλύψεις σχετικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που υπάρχουν στη χώρα μας και πώς θα μπορούσαν αυτά να βοηθήσουν στην αποπληρωμή του χρέους.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής, "Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο". Προσοχή, τα στοιχεία που ανέφερε ο διακεκριμένος καθηγητής αφορούν μόνο το κοίτασμα Νότια της Κρήτης. Εάν σε αυτά συνυπολογίσουμε τα κοιτάσματα σε Ιόνιο, Ήπειρο και Αιγαίο, τότε μιλάμε ότι ζούμε σε μία χώρα ζάμπλουτη που διακονεύει (γιατί άραγε;) για την επιβίωσή της! Η λογική... του παραλόγου!

Το κόστος αξιοποίησης των κοιτασμάτων αυτών κατά τον Αντώνη Φώσκολο είναι φθηνότερο από αυτό του Πρίνου, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα, ενώ, όπως επιπλέον τόνισε, από τα αποθέματα αυτά θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει ακόμα και το έλλειμμα της και μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω της αξιοποίησης τους να ξεπληρώσει το χρέος της.

Όπως συμπλήρωσε ο καθηγητής "Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει, μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του "Ηρόδοτου" το οποίο και αυτό ξέρουμε περίπου πόσο είναι. Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ. Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχομε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου".

Είναι χαρακτηριστική η αναφορά του κ. Φώσκολου ότι "Η Δυτική Ελλάδα έχει 20 πρίνους και η Κρήτη έχει 2000 Πρίνους."!!!

 Κι όμως, ο καθηγητής είχε μιλήσει, λίγο καιρό νωρίτερα, στο Κρήτη TV, απ' όπου και το βίντεο που θα δείτε, αποκαλύπτοντας ότι η αξία του κοιτάσματος (ΜΟΝΟ αυτού Νότια της Κρήτης) ξεπερνάει τα 300 δις ευρώ! Δηλαδή μιλάμε για το 75% του ελληνικού χρέους!

Δείτε το αποκαλύπτικό βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα » »

Στάινμπρουκ: Η Ελλάδα έχει σχεδόν πτωχεύσει, ζήτημα χρόνου η διαγραφή του χρέους

Αυτό που πολλοί σκέφτονται αλλά κανείς δεν το λέει το είπε τελικά ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρουκ. Σύμφωνα με τον κ. Στάινμπρουκ η χώρα μας  έχει σχεδόν πτωχεύσει και πλέον είναι ζήτημα χρόνου η διαγραφή του χρέους. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η χώρα μας θα είναι για πολλά χρόνια εξαρτημένη από τη διεθνή οικονομική βοήθεια.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της γερμανικής τηλεόρασης (ARD), ο σοσιαλδημοκράτης πρώην υπουργός Οικονομικών, που προαλείφεται για υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), υπογράμμισε ότι "θα πρέπει επιτέλους να πούμε ανοιχτά ότι η Αθήνα έχει σχεδόν πτωχεύσει. Θα μπορούσαμε να το διατυπώσουμε και πιο σκληρά και να πούμε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές τα επόμενα χρόνια", τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, επισημαίνοντας ότι πολύ σύντομα θα αποφασιστεί διαγραφή του ελληνικού χρέους και αυτό θα πλήξει μεταξύ άλλων και ιδιώτες πιστωτές.

Ο Πέερ Στάινμπρουκ εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στην περαιτέρω ενίσχυση των πόρων και των αρμοδιοτήτων του EFSF.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το πρώτο ζυθοποιείο της Ελλάδας.Για να μαθαίνουμε και κάποια πράγματα (χικ)


Το πρώτο ζυθοποιείο που φτιάχτηκε στην Ελλάδα, ήταν αυτό στην του ΦΙΞ στο Ηράκλειο.
Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, την περίοδο της βασιλείας του Όθωνα ( 1833 – 1867 ),υπήρξε τόπος διαμονής πολλών Βαυαρών που ζούσαν στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο και έτσι...


 εδώ δημιουργήθηκε και το πρώτο εργοστάσιο μπύρας του Φιξ .
Πιο συγκεκριμένα, το 1837 ο Βασιλιάς Όθωνας ίδρυσε τη Στρατιωτική Αποικία Ηρακλείου (Militar Colonie Arakly) στο χώρο του σημερινού Παλαιού Ηρακλείου (γύρω από την καθολική εκκλησία του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστή) και εγκατέστησε εκεί τις πρώτες 18 Γερμανικές οικογένειες(Βαυαρούς). Το μέρος επιλέχθηκε γιατί θεωρήθηκε υγιεινότερο, αφού εδώ άργησε να πήξει το κρέας που είχαν τοποθετήσει σε διάφορα σημεία της Αττικής για να ελέγξουν το κλίμα και να επιλέξουν τον τόπο που θα εγκατασταθούν.
Τα στοιχεία που βρίσκουμε σε έγγραφα του 1848-49 μας δείχνουν τα ζώα που τους έχουν παραχωρηθεί και τις εκτάσεις που κατέχουν σε χωράφια, αμπελώνες, περιβόλια, ελαιόδεντρα και ακόμη τα σπιτάκια που τους έχουν παραχωρηθεί από το Ελληνικό δημόσιο. Τα χωράφια που μοιράστηκαν στις οικογένειες των Βαυαρών καλλιεργούνται με στάρι, κριθάρι και βρίζα(σίκαλη).
Από τα πρώτα χρόνια της εγκατάστασης τους στο Ηράκλειο, μα κυρίως από τότε που ο
συμπατριώτης τους Φιξ έβγαλε πρώτος τη μπύρα στην Ελλάδα, οι άποικοι
χρησιμοποιούν το κριθάρι για τη δική τους μπύρα, την οποία έφτιαχνε ο καθένας στο
σπίτι του.
Η παρασκευή της μπύρας στο σπίτι, όπως και το ψήσιμο του ψωμιού ήταν αρχικά
εργασία που αφορούσε τη γυναίκα.
Το 1858 ήρθε ο ζυθοποιός Fuchs από τοMuhldorf στον οικισμό που είχε σπουδάσει
ζυθοποιός στο Μόναχο και υπήρξε η σκέψη να μετατραπεί η αποικία (η οποία δεν
εξελισσόταν πληθυσμιακά) σε χωριό εξειδικευμένων εργατών μπύρας που θα δούλευαν
για αυτόν.
Το 1863 εγκαταστάθηκε το σε δυο κτήματα στην Αθήνα. Το ένα γωνία Καρνεάδου και
Ηροδότου και το δεύτερο επί της οδού Υψηλάντου (Τιμολέοντος τότε). Εκεί δημιουργήθηκαν
δύο μικρά ζυθοποιεία αλλά έπειτα από μια πυρκαγιά που κατέστρεψε το ένα, ο Φιξ αγόρασε
ένα μεγάλο κτήμα στην περιοχή Μακρυγιάννη (Γαργαρέττα τότε) όπου έγινε, το 1863, η
εγκατάσταση του ζυθοποιείου και των κατοικιών της οικογένειας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έριξαν τουριστικό σκάφος με 45 τουρίστες στα βράχεια [ΒΙΝΤΕΟ]


Πανικός επικράτησε στους 45 τουρίστες που μετέφερε το τουριστικό σκάφος από τη Χερσόνησο στο Σέσι , όταν από αδέξιο χειρισμό έπεσε στα βράχεια.Οι τουρίστες πανικόβλητοι προσπαθούσαν να σωθούν κρεμασμένοι από σχοινιά ενώ τα κύματα χτυπούσαν πάνω στα βράχεια σαν καρυδότσουφλο το τουριστικό σκάφος.Δείτε [ΒΙΝΤΕΟ]:

Διαβάστε περισσότερα » »

Παράταση στην καταβολή της πρώτης δόσης


Παράταση στην  προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης (του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς των τεκμηρίων) έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι τις 6 Οκτωβρίου.Η προθεσμία  έληγε σήμερα με αποτέλεσμα από το πρωί να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στις τράπεζες για την εξόφλησή της. Πολλοί ,μάλιστα δεν έχουν λάβεια κόμη τα ειδοποιητήρια από την εφορία και δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.Η παράταση δίνει την ευκαιρία σε όσους φορολογούμενους δεν κατέβαλαν τη δόση της εισφοράς να το κάνουν έως τη λήξη της νέας προθεσμίας χωρίς να επιβαρυνθούν με την προσαύξηση του 1% το μήνα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ουρές στα ταμεία για την έκτακτη εισφορά – Μέχρι τις 7 ανοιχτές οι τράπεζες

Oι φορολογούμενοι μπορούν ακόμη και μέχρι τις 7 το απόγευμα σήμερα να καταβάλουν την δόση καθώς οι μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν δημιούργησαν την ανάγκη για διευρυμένο ωράριο.
Με τεράστιες ουρές στα ταμεία συνεχίζεται ακόμη η καταβολή της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς επί των τεκμηρίων στις τράπεζες. Το NewsIt κατέγραψε χθες χαρακτηριστικά ουρά 60 μέτρων στις εφορίες καθώς λήγει σήμερα η σχετική προθεσμία.

Ορισμένα υποκαταστήματα μερικών τραπεζών λειτουργούν πλέον σε καθημερινή βάση επιπλέον ώρες του συνηθισμένου καθημερινού ωραρίου και συγκεκριμένα για σήμερα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν απλά να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες προκειμένου να πληροφορηθούν εάν και ποια καταστήματα λειτουργούν με το διευρυμένο αυτό ωράριο, καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά τράπεζα.

Ανοικτά θα διατηρήσουν ορισμένα υποκαταστήματά τράπεζες όπως η Eurobank, η Alpha Bank, η Marfin Egnatia Bank, η Τράπεζα Πειραιώς κλπ.

Να σημειώσουμε ότι αν η καταβολή γίνει εφάπαξ ο φορολογούμενος δικαιούται έκπτωση 5% επί της συνολικής οφειλής. Εναλλακτικά, μπορούν να καταβάλουν το ποσό σε έξι μηνιαίες δόσεις η κάθε μία από την οποία δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη των 300 ευρώ.

Ωστόσο, αρκετοί φορολογούμενοι δεν έχουν παραλάβει έως τώρα από την εφορία το εκκαθαριστικό για την έκτακτη εισφορά και αν το παραλάβουν εντός του Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση ή όλο το ποσό αν το ώστε να επωφεληθούν από την έκπτωση, έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Τυχόν εκπρόθεσμη καταβολή της δόσης της έκτακτης εισφοράς επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% το μήνα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Παραδόθηκε 36χρονος κατηγορούμενος για τον «Επαναστατικό Αγώνα»Παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί αυθορμήτως στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών συνοδία του δικηγόρου του, ο 36χρονος Κώστας Κάτσενος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών, για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Ποιος είναι ο Κώστας Κάτσενος
Ο 36χρονος ο οποίος είναι υπάλληλος στο Εθνικό Τυπογραφείο, διέμενε στους Αμπελοκήπους, μόλις λίγα μέτρα μακριά από την ΓΑΔΑ και αναζητούνταν από την Αντιτρομοκρατική εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο. Μάλιστα οι άνδρες της αστυνομίας είχαν πραγματοποιήσει και έρευνες στο σπίτι του.
Η αστυνομία εξετάζει αν το σπίτι του  Κώστα Κάτσενου που βρίσκεται στην οδό Τριφυλίας στην Πανόρμου, θα χρησιμοποιούνταν από τα μέλη για το χτύπημα που σχεδιαζόταν να γίνει στη ΓΑΔΑ και τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Πως έφτασαν στα ίχνη του
Η αστυνομία είχε εντοπίσει το φερόμενο ως μέλος της οργάνωσης Κώστα Κάτσενο να συναντάται 4 φορές τον Απρίλιο του 2010 με τα μέλη της Οργάνωσης Νίκο Μαζιώτη, Σαράντο Νικητόπουλο, Χριστόφορο Κορτέση και Ευάγγελο Σταθόπουλο, τρεις φορές στην Καισαριανή και μία στην πλατεία Βικτωρίας.
Φορούσε πάντα ένα σακίδιο, γυαλιά μυωπίας και ήταν κοντός και φαλακρός.
Το όνομα του  Κώστα Κάτσενου αναφερόταν επίσης και στα τηλεφωνήματα μεταξύ των μελών της οργάνωσης.
Επίσης, αναζητείται ένα ακόμη άτομο, για το οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο να φυγάδευσε τον Κώστα Κάτσενο.
Στις 5 Οκτωβρίου η δίκη των μελών
Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Οκτωβρίου είναι η δίκη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».
Στις 11 Οκτωβρίου λήγει το 18μηνο και όσοι κατηγορούμενοι είναι προφυλακιστέοι για την υπόθεση, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τζ. Σόρος: Τρία βήματα για να αποφευχθεί νέο Μεγάλο ΚραχΟ γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος σε άρθρο του παρέμβαση στην βρετανική εφημερίδα Finanacial Times τονίζει πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές ωθούν τον πλανήτη προς ένα νέο Μεγάλο Κραχ με ανυπολόγιστες πολιτικές επιπτώσεις.

«Οι αρχές, ειδικά στην Ευρώπη, έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Πρέπει να επανακτήσουν τον έλεγχο και πρέπει να το κάνουν τώρα» αναφέρει ο Σόρος.

Ο γνωστός επενδυτής προτείνει τρία βασικά βήματα:

- Πρώτον, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης πρέπει να συμφωνήσουν κατ’αρχάς σε μια νέα συμφωνία δημιουργίας κοινού υπουργείου Οικονομικών στην ευρωζώνη.

- Δεύτερον ,οι μεγάλες τράπεζες πρέπει να τεθούν υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε αντάλλαγμα για πρόσκαιρη εγγύηση και μόνιμη επανακεφαλαιοποίηση. «Η ΕΚΤ θα καθοδηγήσει τις τράπεζες έτσι ώστε να διατηρήσουν τις πιστωτικές γραμμές τους και τα δάνεια σε κυκλοφορία, ενώ θα παρακολουθεί στενά κινδύνους που τυχόν θα αναλαμβάνουν» αναφέρει ο Σόρος.

- Τρίτον, η ΕΚΤ θα δώσει την δυνατότητα σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία να επαναχρηματοδοτήσουν προσωρινά το χρέος τους, με πολύ χαμηλό κόστος.

Ο Σόρος τονίζει πως επειδή η εγκαθίδρυση ενός υπουργείου Οικονομικών θα πάρει χρόνο, στο μεσοδιάστημα θα πρέπει τα κράτη μέλη να προσφύγουν στην ΕΚΤ για να καλύψει το κενό. Ακόμη σύμφωνα με τον Σόρος θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα διακυβερνητική υπηρεσία που θα δώσει στο EFSF την δυνατότητα να συνεργαστεί με την κεντρική τραπεζα της ευρωζώνης.

«Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δώσει την έγκρισή της η γερμανική βουλή και πιθανόν τα κοινοβούλια των υπολοίπων κρατών»
Διαβάστε περισσότερα » »

Μουδιασμένος ο πολιτικός κόσμος από το δράμα του 85χρονουΡεπορτάζ:
Παναγιώτης Σουρέλης
Την κατακραυγή της κοινής γνώμης, αλλά και την αντίδραση βουλευτών έχει προκαλέσει η υπόθεση που αποκάλυψε το newsbomb, με πρωταγωνιστή τον 85χρονο Παύλο Καρδάση.
Πρόκειται για τον άνθρωπο που εμφανίζεται να οφείλει στο δημόσιο το ποσό – μαμούθ των 865.733,67 ευρώ, που κληρονόμησε από τον αδελφό του πριν από 30 χρόνια. Όταν ο ηλικιωμένος είδε το όνομά του στη λίστα που με τόση ευκολία και επιπολαιότητα συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών και έδωσε στη δημοσιότητα, χωρίς να ελέγξει εξονυχιστικά μία προς μία τις περιπτώσεις, υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο.
Βουλευτές διαφορετικών πολιτικών παρατάξεων μιλώντας στο newsbomb, ζητούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ενώ καταγγέλλουν το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για διαπόμπευση ανθρώπων και δημιουργία ψευδών προσδοκιών με τη δημιουργία λίστας χρεών, πολλά εκ των οποίων αποδεικνύονται ανεπίδεκτα είσπραξης.
Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, βουλευτής ΝΔ
Πριν από δυο χρόνια ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό, ότι «λεφτά υπάρχουν» με μοναδικό σκοπό να υφαρπάξει τη ψήφο του, ενώ ήταν γνώστης της οικονομικής κατάστασης της χώρας, όπως επίσης και των μέτρων που θα έπρεπε να ληφθούν από τη νέα κυβέρνηση που θα προέκυπτε από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009. Η Ν.Δ. ισχυριζόταν τότε, ότι από τα 31 δισ. των βεβαιωμένων χρεών, μόνο το 1 δισ. θα μπορούσε να εισπραχθεί. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα δίνει στη δημοσιότητα «λίστα των μεγάλων φοροφυγάδων», δημοσιοποιώντας κατάλογο – κοροϊδία, με εταιρείες που δεν υπάρχουν πια ή είναι κρατικές επιχειρήσεις οι οποίες αν πληρώσουν πάλι τον ελληνικό λαό θα βαρύνουν ή οφειλέτες ανήμπορους, όπως εν προκειμένω η περίπτωση του 85χρονου. Ας μας πει τελικά η κυβέρνηση, από τα 31 δισ. των εσόδων που έχει υποσχεθεί, πόσα τελικά μπορεί να συγκεντρώσει;
Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής ΝΔ
Η αίσθηση που επικρατεί στην κοινή γνώμη είναι, ότι δεν μαθαίνουν τους πραγματικούς ενόχους, δηλαδή αυτούς που πραγματικά έχουν κλέψει το ελληνικό δημόσιο. Σαφέστατα υπάρχει η εντύπωση στον κόσμο, ότι πρόκειται περί αντιπερισπασμού και δεν εξυπηρετείται ούτε ο σκοπός της κυβέρνησης να μαζέψει έσοδα, ούτε ικανοποιείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να παρουσιάζονται μελετημένα στοιχεία και να υπάρχει προοπτική είσπραξης. Η διαπόμπευση ενός προσώπου μόνο και μόνο επειδή δεν είχε μπάρμπα στην Κορώνη, διότι αν είχε τις απαραίτητες διασυνδέσεις δεν θα είχε διαπομπευθεί, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μια ανθρώπινη τραγωδία.
Κυριάκος Βελόπουλος, βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ.
Όταν στη ζωή σου δεν έχεις δουλέψει ούτε μία ημέρα, όταν δεν ξέρεις τι σημαίνει ένσημο του ΙΚΑ, επιταγή και χρέη, τότε είναι εύκολο επί χάρτου ακόμη και υποψήφιους νεκρούς να βάζεις στη χοάνη που λέγεται άδικο και αντικοινωνικό κράτος. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανεύθυνη συμπεριφορά τους;
Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Η αναγκαία διαφάνεια και δημοσιότητα για τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου δεν πρέπει να οδηγεί ποτέ σε πρόχειρες λίστες και σε αδιασταύρωτη για λίγους εντυπώσεων ονοματολογία. Ασφαλώς χρήζει ιδιαίτερης εξέτασης και προσοχής η υπόθεση του 85χρονου, για να διαπιστωθεί το εύλογο της δημοσίευσης του ονόματος ενός πολίτη και μάλιστα τόσο μεγάλης ηλικίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαράτσι 40% για τους συνταξιούχους Δημοσίου

Mεγάλοι χαμένοι των νέων κυβερνητικών μέτρων είναι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με τις απώλειες να φτάνουν έως και το 40%.
Χαράτσι 40% για τους συνταξιούχους ΔημοσίουMεγάλοι χαμένοι των νέων κυβερνητικών μέτρων είναι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με τις απώλειες να φτάνουν έως και το 40%.
Από τις νέες περικοπές θίγονται έξι στους δέκα συνταξιούχους, με τις μητέρες ανηλίκων να βρίσκονται στην ομάδα υψηλού κινδύνου (λόγω των χαμηλότερων ορίων ηλικίας).
Το "χαράτσι" στις συντάξεις θα είναι τριπλό, καθώς οι νέες περικοπές "συνδυάζονται" και με τις ειδικές εισφορές που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Αυγούστου. Το ύψος της μείωσης είναι σε άμεση συνάρτηση με το ποσό αλλά και την ηλικία του συνταξιούχου, καθώς οι νεότεροι επιβαρύνονται περισσότερο.
Στις ομάδες... υψηλού κινδύνου είναι, μεταξύ άλλων, όσοι βγήκαν στη σύνταξη με 35ετία, όσοι είχαν μεγάλο μισθό και όσοι άνοιξαν νωρίς την πόρτα εξόδου. Αναλυτικά οι περικοπές αγγίζουν τις εξής κατηγορίες συνταξιούχων από το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα:
1 Συνταξιούχοι άνω των 55 ετών που παίρνουν από 1.200 έως 1.400. Το ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ περικόπτεται κατά 20%. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι απώλειες θα φτάνουν μέχρι τα 40 ευρώ τον μήνα.
2 Συνταξιούχοι άνω των 60 ετών που παίρνουν πάνω από 1.400 ευρώ. Σε πρώτη φάση επιβάλλεται ειδική εισφορά στην κύρια σύνταξη από 3% έως 14% (ανάλογα με το ποσό που εισπράττουν). Στη συνέχεια το ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ περικόπτεται κατά 20%.
3 Συνταξιούχοι από 55 έως 60 ετών που παίρνουν από 1.400 έως 1.700 ευρώ. Επιβάλλεται ειδική εισφορά 3% στην κύρια σύνταξη. Στη συνέχεια το ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ περικόπτεται κατά 20%.
4 Συνταξιούχοι από 55 έως 60 ετών που παίρνουν πάνω από 1.700 ευρώ. Η επιβάρυνση θα είναι "τριπλή". Αρχικά επιβάλλεται ειδική εισφορά από 6% έως 14%. Στη συνέχεια επιβάλλεται ακόμη μία εισφορά από 6% έως 10% μέχρι τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας. Τέλος, το ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ περικόπτεται κατά 20%.
5 Συνταξιούχοι κάτω των 55 ετών , που παίρνουν από 1.000 έως 1.400 ευρώ. Το ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ περικόπτεται κατά 40% μέχρι να συμπληρωθεί το 55ο έτος της ηλικίας. Στη συνέχεια, δηλαδή μετά το 55ο έτος της ηλικίας, ισχύει η πρώτη περίπτωση, που αναφέρθηκε.
6 Συνταξιούχοι κάτω των 55 ετών που παίρνουν από 1.400 έως 1.700 ευρώ. Επιβάλλεται ειδική εισφορά 3% στην κύρια σύνταξη. Σε δεύτερη φάση το ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ περικόπτεται κατά 40% μέχρι να συμπληρωθεί το 55ο έτος της ηλικίας. Μετά τη συμπλήρωση του ορίου εφαρμόζεται η τρίτη περίπτωση που αναφέρθηκε.
7 Συνταξιούχοι κάτω των 55 ετών που παίρνουν πάνω από 1.700 ευρώ. Είναι οι μεγάλοι χαμένοι των νέων μέτρων, καθώς έχουν τριπλή περικοπή στην κύρια σύνταξη. Ειδικότερα σε πρώτη φάση επιβάλλεται ειδική εισφορά από 6% έως 14%. Στη συνέχεια επιβάλλεται ειδική εισφορά από 6% έως 8% μέχρι τη συμπλήρωση του 60ού έτους. Τέλος, ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ περικόπτεται κατά 40% μέχρι να συμπληρωθεί το 55ο έτος της ηλικίας.
Κ. Κοκκαλιάρη
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ


Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι πέρα από το γράμμα του νόμου πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω:
Εκτός από την αποστολή των ειδοποιητηρίων, που είναι μια τυπική και εύκολη διαδικασία, ο φορολογικός μηχανισμός –επειδή είναι διαλυμένος και δραματικά υποστελεχωμένος- δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων.
Πρακτικά δηλαδή, η λήψη μέτρων σε βάρος ενός μαζικού κινήματος πολιτών, που δεν πληρώνουν είναι αδύνατη. Εκτός βέβαια, αν επιστρατευτούν οι ιδιωτικές εταιρείες είσπραξης (πράγμα που έχει ήδη ξεκινήσει για φορολογούμενους με χρέη άνω των 150.000 ευρώ) αλλά και πάλι θα χρειαστεί πάρα πολύς χρόνος, μέχρι να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα.
Η μη πληρωμή των φόρων του πολυεκκαθαριστικού (Ν. 3986/2011) συνεπάγεται θεωρητικά τα εξής, όπως εξηγούν οι συνδικαλιστές εφοριακοί:
1) Το ποσό του πολυεκκαθαριστικού καθίσταται ληξιπρόθεσμο χρέος την επόμενη μέρα της λήξης της προθεσμίας πληρωμής και επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης. Το μέγιστο ποσοστό προσαύξησης δεν μπορεί να ξεπεράσει το 200% της αρχικής οφειλής.
2) Από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας πληρωμής η εφορία δεν χορηγεί φορολογική ενημερότητα.
3) Συμψηφισμός επιστροφής. Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δικαιούται επιστροφή φόρου τότε θα γίνει συμψηφισμός του ποσού της επιστροφής με το ποσό του πολυεκκαθαριστικού.
4) Το τμήμα εσόδων της εφορίας θα αποστείλει στο φορολογούμενο ειδοποιητήριο, με το οποίο θα τον καλεί να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του με τμηματική εξόφληση εντός μερικών ημερών. Εφόσον δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση, θα βρεθεί (θεωρητικά) αντιμέτωπος με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως η κατάσχεση μέρους του μισθού του ή της σύνταξής του (αποστέλλεται σχετικό κατασχετήριο από την εφορία στον εργοδότη ή το ασφαλιστικό ταμείο του οφειλέτη).
Να τονιστεί εδώ ότι δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου, εφόσον το ποσό αυτών, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι των χιλίων (1000) ευρώ μηνιαίως.
Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα υπερβαίνει το ποσό των χιλίων (1000) ευρώ μηνιαίως επιτρέπεται η κατάσχεση μέχρι του 25% αυτών, όμως σε κάθε περίπτωση το εναπομένον ποσό δεν μπορεί να είναι κατώτερο των χιλίων (1000) ευρώ.
5) Εφόσον το ποσό της οφειλής είναι πάνω από 5.000 ευρώ και το χρέος έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο για περισσότερους από τέσσερις μήνες, τότε μπορεί να ζητηθεί από τον προϊστάμενο της εφορίας, η άσκηση ποινικής δίωξης (N.3943/2011) στον οφειλέτη και η παραπομπή του στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
• Μέχρι 5.000 ευρώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα.
Να τονιστεί εδώ ότι η πράξη μπορεί να κριθεί ατιμώρητη, εάν το ποσό που οφείλεται εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό.

 ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ: Αναστασία Γαλάνη
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Αντρίκος με προειδοποίησε οτι με παρακολουθούν 2

Διαβάστε περισσότερα » »

Ολες οι μπύρες ειναι ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ - Τις κόβουμε

Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδιωτική περιουσία τερμα! Επόμενος στοχος το σωμα μας

Διαβάστε περισσότερα » »

Δήλωση βόμβα ρώσου διπλωμάτη: Το Κόσσοβο απειλεί την ειρήνη της Ευρώπης και μπορεί να προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

Για την ένταση των τελευταίων ημερών στο βόρειο Κόσσοβο, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Dmitri Rogozin, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “RussiaToday” (RT), είπε πως η συμμαχία προκαλεί ένα νέο επεισόδιο στην περιοχή.
«Είναι το  «λάθος» της σειράς του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», είπε χαρακκτηριστικά ο ρώσος διπλωμάτης προσθέτοντας ότι, «οι συνάδελφοι της συμμαχίας δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της ανάμειξης τους σε αυτά τα επεισόδια». Ζήτησε από την ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή να είναι ουδέτερη και να μην βλέπουν σαν υπεύθυνους για τα αιματηρά επεισόδια μόνο τους Σέρβους.  Κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ ότι ..
..δεν θέλει να συζητήσει ή να ανακρίνει τα τελευταία περιστατικά και ότι περιορίζονται σε γενικόλογες - ανούσιες ανακοινώσεις. 
«Εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθούμε με απάθεια όσα συμβαίνουν, οφείλουμε να προστατεύσουμε τους πολίτες. Μας είπαν ότι χρησιμοποιούν μόνο πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα ενώ οι τραυματίες στα νοσοκομεία είναι από πραγματικά πυρά»
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου τι εννοεί όταν λέει ότι, αυτή η αστάθεια προκαλεί την ασφάλεια της Ευρώπης, είπε ότι, αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι η αρχή ενός νέο παγκόσμιου πόλεμο. «Αν δείτε στο παρελθόν, η ασφάλεια της Ευρώπης απειλούνταν πάντα από την κατάσταση στα Βαλκάνια. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε από τη διαμάχη στα Βαλκάνια.
Σήμερα τα Βαλκάνια είναι μία θερμή περιοχή με έντονη δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος, μαστροπείας, εμπορείου ναρκωτικών κ.α. Το Κόσσοβο είναι μια περιοχή που ελέγχεται από αυτά τα κυκλώματα και ταυτόχρονα μία Σέρβικη μειονότητα να καταπιέζεται. Όλα αυτά οι σέρβοι δεν μπορούν να τα ανεχτούν και αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση θα προκαλέσει νέο κύκλο επεισοδίων που ενδεχομένως να μεταφερθούν αλυσιδωτά σε όλη την Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.  Γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», κατέληξε στη συνέντευξη του στο RT ο ρώσος διπλωμάτης    

Πηγή: Βορειοηπειρώτης 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τελευταία μέρα καταβολής της έκτακτης εισφοράςΣήμερα είναι η τελευταία μέρα για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς, την οποία θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω τραπεζών.
Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, σύμφωνα με την οποία η καταβολή του ποσού θα γίνει μέσω των τραπεζών που συμμετέχουν στο σύστημα ΔΙΑΣ.
Τα λανθασμένα εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, προκαλούν συνωστισμό και σύγχυση στις οικονομικές εφορίες καθώς οι φορολογούμενοι ζητούν διορθώσεις και νέα εκκαθαριστικά.
Ωστόσο, η απάντηση από τους υπαλλήλους των εφοριών είναι ότι δεν διαθέτουν το απαραίτητο λογισμικό για την αυτόματη διόρθωση του λάθους. Έτσι οι εφοριακοί ενημερώνουν τους φορολογούμενους ότι έχουν δύο επιλογές:
Ή να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου της έκτακτης εισφοράς που αναγράφεται στο λανθασμένο εκκαθαριστικό σημείωμα ελπίζοντας ότι θα εισπράξουν πίσω τη διαφορά όταν θα γίνει νέα εκκαθάριση.
Ή να μην το πληρώσουν, μέχρι να καταστεί εφικτή η διόρθωση του ποσού, με αποτέλεσμα όμως να επιβαρυνθούν με μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Μάλιστα, χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι πολλοί φορολογούμενοι έχουν παραλάβει εκκαθαριστικά, στα οποία για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς έχει προσμετρηθεί το εφάπαξ που έχουν λάβει, ενώ για αρκετούς ανέργους έχει συνυπολογιστεί και η αποζημίωση απόλυσης. Πρόκειται για περιπτώσεις που εξαιρούνται από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς.
Διαβάστε περισσότερα » »

Απέραντο κυβερνητικό τσίρκο: ο Οικονόμου δεν δέχεται υποδείξεις από τον Βενιζέλο

Δε μαζεύεται το χάος στην κυβέρνηση και οι γκάφες έρχονται η μία πάνω στην άλλη. Διαβάστε το επόμενο για να καταλάβετε:
Το γραφείο του τύπου του Βενιζέλου έστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες ένα δελτίο τύπου που αναφερόταν στο SMS που θα μπορούν να στέλνουν όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν αν εντάσσονται ή αν εξαιρούνται από το χαράτσι στα ακίνητα. Όμως, από προφανές λάθος, μαζί με το σχετικό δελτίο τύπου εστάλη και το ακόλουθο μήνυμα στους συντάκτες:
«Υπουργέ, σχετικά με το δελτίο τύπου του κ. Οικονόμου για το sms που πρέπει να στείλουν όσοι απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, έστειλα χθες το βράδυ μήνυμα στην κα. Σώκου (σσ: γραφείο τύπου αναπλ. Υπουργού) και της ζήτησα να προσθέσει μερικά παραδείγματα, όπως μου είπατε.
Σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο κ. Οικονόμου και με πολύ έντονο ο ύφος μου είπε ότι με την καθυστέρηση αποστολής του ΔΤ ταλαιπωρούμε τον κόσμο άσκοπα και ότι δεν ανέχεται λογοκρισία κανενός είδους.
Τέλος, μου είπε ότι δεν πρόκειται να προσθέσει παραδείγματα και να το κάνουμε εμείς. Πώς να το χειριστώ?»
Αποστολέας ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργού κ.Βεργίτσης ο οποίος και παραιτήθηκε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Βεβαιωμένα 3,5 τρισεκατομμύρια κ.μ. φυσικού αεριού νότια της Κρήτης!

"Η ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, είναι βεβαιωμένη και ισοδυναμεί με τα πετρελαϊκά αποθέματα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρελιών πετρελαίου". Τάδε έφη  ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη στα Χανιά στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής, "Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο".


Το κόστος αξιοποίησης των κοιτασμάτων αυτών κατά τον Αντώνη Φώσκολο είναι φθηνότερο από αυτό του Πρίνου, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα, ενώ, όπως επιπλέον τόνισε, από τα αποθέματα αυτά θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει ακόμα και το έλλειμμα της και μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω της αξιοποίησης τους να ξεπληρώσει το χρέος της.


Όπως συμπλήρωσε ο καθηγητής "Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει, μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του "Ηρόδοτου" το οποίο και αυτό ξέρουμε περίπου πόσο είναι. Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ. Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχομε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου".
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΙΣΑΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ...!!! Παραδίδετε την Σάμο στους Τούρκους! ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τη σειρά πληροφοριών για τον νομό της Σάμου και την απαξίωση της από τους ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ πολιτικάντηδες και υποτίθεται Έλληνες εκπροσώπους του Σαμιακού λαού!
Παγωμένη η κοινωνία του νησιού παρακολουθεί την προσπάθεια να «τελειώσουν» τους ακρίτες Σαμιώτες


Η εθνομηδενιστική κυβέρνηση, καταδικάζει το νησί στην καταστροφή και ωθεί τους κατοίκους του στη μετανάστευση.

Και όλα αυτά στη Σάμο, η οποία απέχει μόλις 800 μέτρα από την Τουρκία!

Όσο για τον τουρισμό, βασική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του νησιού, μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν με το ρωσικό νηογνώμονα, λόγω της κατάργησης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αυτός καταρρέει και μαζί του τα εισοδήματα των κατοίκων, καθώς τα ακινητοποιημένα στα λιμάνια σκάφη, δεν μπορούν να φέρουν κόσμο και τουρίστες στο νησί αφήνοντας του Τούρκους να ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ!!!

Τώρα ξαφνικά ενημερωνόμαστε πως από την 1η του Οκτώβρη το ΕΝΑ & ΜΟΝΑΔΙΚΟ πλοίο που έρχεται στο νησί, το "Νήσος Μύκονος", θα έρχεται μόλις 3 ημέρες την εβδομάδα, ενώ και στην αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, η Aegean ανακοίνωσε πως σταματά τα δρομολόγια της με τη Σάμο, μένοντας η Ολυμπιακή που θα καταργήσει στις 4 ημέρες της εβδομάδας την πρωινή της πτήση!!!

Όσο για την αεροπορική σύνδεση με την Μυτιλήνη αυτή μειώθηκε στη...1 φορά την εβδομάδα!

Αυτό θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει ειδικά από αυτούς τους ανίκανους πολιτικάντηδες του ΠΑΣΟΚ που μόλις πριν από λίγους μήνες έκαναν και κριτική κατηγορώντας τους αντιπάλους τους για άγονες γραμμές και...άγονες πολιτικές!

Στην πράξη αποδεικνύεται ως ήταν τρισχειρότεροι και καλό θα είναι να ξεκουμπιστούν και να πάνε στα σπίτια τους να τελειώνουμε.

Σε αυτή τη δεδομένη στιγμή εγκαταλείπουν τους ακρίτες στην τύχη τους.

Όσο για τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, από τον Βουλευτή έως τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη φαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να εκπροσωπήσουν τον τόπο ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ...

Δυστυχώς δεν είναι άξιοι του ΜΙΣΘΟΥ που παίρνουν από τον Έλληνα Σαμιώτη φορολογούμενο!
Διαβάστε περισσότερα » »

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


Διαβάστε περισσότερα » »

Παρουσιάστηκε το ενιαίο μισθολόγιο

Στα 2.200 ευρώ το μήνα -χωρίς τα επιδόματα- διαμορφώνεται ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για το νέο Μισθολόγιο Βαθμολόγιο που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εάν συνυπολογιστούν το πριμ παραγωγικότητας και το επίδομα θέσης ευθύνης, το ανώτατο πλαφόν θα φτάσει στα 2.700 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά οι πολύ χαμηλόμισθοι θα δουν να αυξάνονται ελαφρώς τα εισοδήματά τους αφού ο κατώτατος βασικός μισθός των 711 ευρώ -για την κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, θα αυξηθεί στα 780 ευρώ, για να εξομοιωθεί με αυτόν του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση Βενιζέλου, το 14,5% των υπαλλήλων θα υποστεί μεγάλες μειώσεις ενώ το 78% δεν θα δει το μισθό του να αλλάζει.

Για 7,5% δε θα υπάρξει αύξηση μισθού. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με την εφαρμογή του αναμένεται να μειωθούν οι μισθολογικές δαπάνες του δημοσίου κατά 25%.

Μεταξύ άλλων, οι θέσεις ευθύνης σε όλο το δημόσιο τομέα και τα ΝΠΔΔ θα προκηρύσσονται με ανοικτό διαγωνισμό.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.Albrecht Ritsch συνέντευξη στο SPIEGEL:Τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά μπροστά σε αυτά της Γερμανίας.

Μιά συνέντευξη που ΟΛΟΙ οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι πολιτκοί μας ,πρέπει να την κάνουν "σημαία":

Συνέντευξη του Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker (καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) στο Spiegel.


Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά

Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη.
Spiegel Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.
Ritschl Μπορεί, αλλά η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.
Spiegel Τι ακριβώς συνέβη τότε;
Ritschl Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι 1929 αποκλειστικά με δανεικά, τα δε χρήματα για τις αποζημιώσεις του 1. Παγκοσμιου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Αυτη η ¨δανειακή Πυραμίδα¨ κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές.

Spiegel Το ίδιο και μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο;

Ritschl Η Αμερική τότε φρόντισε να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών (ανατολικής και δυτικής). Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες.

Spiegel Στη σημερινή κρίση παίρνει η Ελλάδα από Ευρώπη και ΔΝΤ 110 δις και συζητιέται ένα πρόσθετο πακέτο, που θα είναι εξ ίσου μεγάλο. Πρόκειται δηλαδή για πολλά χρήματα. Πόσο μεγάλες ήταν οι γερμανικές χρεοκοπίες;

Ritschl Αναλογικά με την οικονομικη επιφανεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του 30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008. Συγκριτικά, λοιπόν, τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά.

Spiegel Αν υποθέταμε ότι υπήρχε μια παγκόσμια λίστα για βασιλιάδες της χρεοκοπίας, ποιά θα ήταν η θέση της Γερμανίας;

Ritschl Αυτοκρατορική. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας.

Spiegel Ούτε η Ελλάδα δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί;

Ritschl Όχι, η Ελλάδα παίζει ένα δευτερεύοντα ρόλο. Υπάρχει, βέβαια, το πρόβλημα του κινδύνου της μετάδοσης της κρίσης στις γνωστές ευρωπαϊκές χώρες.

Spiegel Η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας θεωρείται ως ενσάρκωση της σταθερότητας. Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;

Ritschl Εξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστο τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του 30, ανακουφίστηκε η Γερμάνια από τις ΗΠΑ με μια μείωση χρεών, η αλλιώς ένα „Haircut“, που ισοδυναμεί με ένα μεγαλόπρεπο Afro-Look που μετατρέπεται σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της, ενώ οι υπόλοιποι ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.

Spiegel Πως είπατε;

Ritschl Βεβαίως! Ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμάνια όμως δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων) ούτε τα αναγκαστικά δανεια, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα.

Spiegel Σε αντίθεση με το 1953, συζητείται επί του παρόντος η διάσωση της Ελλάδας, λιγότερο μέσω μιας μείωσης των χρεών και περισσότερο μέσω μιας παράτασης του χρόνου πληρωμής των κρατικών ομολόγων, δηλαδή μιας ήπιας αναπροσαρμογής των χρεών. Μπορούμε εδώ να μιλάμε για επαπειλούμενη χρεοκοπία;

Ritschl Οπωσδήποτε. Ακόμη κι αν ενα κράτος δεν είναι εκατό τα εκατό ανίκανο να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, μπορεί να είναι υπό χρεοκοπία. Ακριβώς όπως στην περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του 50, ειναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη. Και όποιος δεν το μπορεί είναι εξ ορισμού χρεοκοπημένος. Τώρα θα έπρεπε να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο.

Spiegel Το κράτος που πληρώνει τα περισσότερα είναι η Γερμανία.

Ritschl Μάλλον κάπως έτσι θα πρέπει να γίνει. Αλλά ήμασταν στο παρελθόν πολύ ανέμελοι. Η βιομηχανική μας παραγωγή κέρδισε πολλά από τις υπέρογκες εξαγωγές. Οι αντιελληνικές θέσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ εδώ είναι πολύ επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις.

Spiegel Η Γερμανία δηλαδή θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένη;

Ritschl Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, τον δεύτερο δε τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης και στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμα τους εν μέρει η και καθολικά για αποζημιώσεις. Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες.

Spiegel Τι εννοείτε;

Ritschl Οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα και γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα». Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς.

Spiegel Τουλάχιστον στο τέλος μερικές ηπιότερες σκέψεις: Αν μπορούσαμε να μάθουμε κάτι από τις εξελίξεις, ποια λύση θα ήταν η καλύτερη για την Ελλάδα και τη Γερμανία;
Ritschl Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια το δείχνουν: Το λογικότερο είναι τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τράπεζες, γι’ αυτό θα ήταν αναγκαίο ένα πρόγραμμα βοήθειας. Μπορεί αυτή η λύση να είναι ακριβή για τη Γερμανία, αλλά έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουμε. Κι έτσι θα είχε και η Ελλάδα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή.

Albrecht Ritsch , Wirtschaftshistoriker
(καθηγητής “Ιστορίας της Οικονομίας”)
SPIEGEL
 


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η καπνοβιομηχανία «συγκάλυψε το ραδιενεργό κίνδυνο των τσιγάρων»

Ουάσινγκτον
Για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες, οι καπνοβιομηχανίες γνώριζαν για τον κίνδυνο καρκίνου που εγκυμονούν τα ραδιενεργά ισότοπα στον καπνό, απέκρυψαν όμως σκόπιμα τα στοιχεία, καταλήγει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.

Εξετάζοντας εσωτερικά έγγραφα της βιομηχανίας, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν το 1998 στο πλαίσιο ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού, οι ερευνητές έδειξαν ότι οι εταιρείες γνώριζαν από το 1959 για την ύπαρξη ραδιενεργού πολώνιου-210, ενός ισοτόπου που υπάρχει φυσικά στο έδαφος αλλά και στα
λιπάσματα.

«Γνώριζαν ότι ο καπνός των τσιγάρων είναι ραδιενεργός και μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε καρκίνο, σκόπιμα όμως κράτησαν κρυφά αυτά τα στοιχεία» αναφέρει ο Χράιρ Καραγκουζιάν, καθηγητής Καρδιολογίας και μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Τα συμπεράσματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Nicotine & Tobacco Research.

Ανήσυχες για τις επιπτώσεις του πολώνιου-210, οι καπνοβιομηχανίες ξεκίνησαν να μελετούν εις βάθος το θέμα μετά το 1960. Τα εσωτερικά έγγραφα των εταιρειών επέτρεψαν μάλιστα στους ερευνητές να εκτιμήσουν τον κίνδυνο για τους καπνιστές όπως τον είχαν υπολογίσει τότε οι εταιρείες: 120 με 138 επιπλέον θάνατοι ανά 1.000 καπνιστές ανά 25 χρόνια.

Το πολώνιο-210 συσσωρεύεται σε «θερμά σημεία» στους βρόγχους των καπνιστών, αντί να απλώνεται ομοιόμορφα στην επιφάνειά τους. Εκεί, διασπάται εκπέμποντας σωματίδια άλφα, δηλαδή πυρήνες υδρογόνου που μπορούν να προκαλούν γενετικές και άλλες βλάβες στα κύτταρα.

Και ο βομβαρδισμός των κυττάρων με σωματίδια α έρχεται να προστεθεί στην καρκινογόνο δράση του βενζόλιου και άλλων τοξικών ουσιών του καπνού.

Προηγούμενες μελέτες σε νεκρούς καπνιστές είχαν μάλιστα δείξει ότι οι καρκινικοί όγκοι εμφανίζονται συνήθως σε αυτά τα «θερμά σημεία».

Παρά τις ενδείξεις για κίνδυνο καρκινογένεσης, επισημαίνει η νέα μελέτη, οι καπνοβιομηχανίες αρνήθηκαν να υιοθετήσουν μεθόδους για την απομάκρυνση του πολώνιου-210 από τον καπνό. Η νεότερη από αυτές τις τεχνικές, που ανακαλύφθηκε το 1980, ξέπλενε τον καπνό με οξέα.

«Η βιομηχανία ανησυχούσε ότι το όξινο μέσο θα προκαλούσε ιονισμό της νικοτίνης, καθιστώντας πιο δύσκολη την απορρόφησή της στους εγκεφάλους των καπνιστών» γράφουν οι ερευνητές.
Διαβάστε περισσότερα » »