Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

«Η Ελλάδα θα απομακρύνει χιλιάδες παράνομους μετανάστες λόγω έκτακτης ανάγκης»


Ιούλιος 13, 2011.
Αθήνα.

Οι ελληνικές αρχές έχουν προγραμματίσει επείγουσα διαδικασία απομάκρυνσης από χώρα χιλιάδων παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, το μέτρο αυτό έρχεται σε μια στιγμή, κατά την οποία οι αρχές αντιμετωπίζουν αυξανόμενη πίεση από την κοινή γνώμη με την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και την απώλεια θέσεων εργασίας από τους Έλληνες, που οφείλεται, ως επί το πλείστον, στους αλλοδαπούς μετανάστες.


Το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών, εκτιμά ότι το μέτρο αυτό είναι σε συμφωνία με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η οποία προβλέπει την έκδοση των αλλοδαπών που παράνομα εισέρχονται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Παράνομος» θεωρείται κάθε πολίτης ενός μη μέλους της ΕΕ, ο οποίος εισέρχεται σε μια χώρα η οποία ‘δεν είναι σύμφωνη για την είσοδό του στη χώρα και παραβιάζεται με τον τρόπο αυτόν ο κώδικας της συμφωνίας Σένγκεν και οι λοιπές προϋποθέσεις εισόδου για παραμονή και διαμονή’.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, οι παράνομοι μετανάστες θα εκδοθούν στη χώρα καταγωγής τους ή στην χώρα από την οποία εισήλθαν στην Ελλάδα. Οι μετανάστες έχουν την ευκαιρία έκδοσής  τους σε τρίτη χώρα αν επιθυμούν να πάνε εθελοντικά εκεί.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το 2010 στη χώρα εισήλθαν  περίπου 128.000 παράνομοι μετανάστες, ένας αριθμός που είναι πολύ μεγαλύτερος από οποιαδήποτε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε ουρά 16 χιλιομέτρων τα σκοπιανά φορτηγά στους Ευζώνους


Ιούλιος 13, 2011.

Επί δύο ημέρες οι Σκοπιανοί φορτηγατζήδες έχουν κολλήσει στα ελληνοσκοπιανά σύνορα στους Ευζώνους.

Ποιο είναι το πρόβλημα, κανείς δεν γνωρίζει. Το Καναλ 5 μίλησε με πολλούς μεταφορείς χθες το απόγευμα στα σύνορα. Όλοι λένε ότι η στήλη που σχηματίστηκε από τα φορτηγά φθάνει τα 16 χιλιόμετρα, μέχρι το Πολύκαστρο.


Αν και έχουμε επικοινωνήσει με τους Έλληνες τελωνειακούς υπαλλήλους δεν λάβαμε καμία απάντηση, κανείς δεν ανέφερε γιατί έχει κλείσει η ράμπα των συνόρων μόνο για τους Σκοπιανούς μεταφορείς.

Το πρόβλημα προέρχεται από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Μεταφορών. Ανεπίσημα λέγεται ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε ελέγχους που ασκούνται σε οχήματα που δεν είναι από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ερώτημα όμως παραμένει γιατί μόνο αυτό συμβαίνει με τους Σκοπιανούς μεταφορείς, ενώ οι Σέρβοι και από άλλες χώρες είναι ελεύθεροι να διασχίσουν τα σύνορα.

Το Κανάλ 5 θα παρακολουθεί την υπόθεση με τους φορτηγατζήδες οι οποίοι είναι παγιδευμένοι επί δύο ημέρες στα σύνορα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Απο το "troktiko" του μακαρίτη Σωκράτη Γκιόλια - Aποθέματα χρυσού στο Ελληνικό Κράτος;

Καλά και...άγια όλα αυτά, αλλά το ερώτημα είναι άλλο: Για να "κόψει" εθνικό νόμισμα ένα κράτος και αυτό να έχει "αντίκρυσμα" θα πρέπει η κεντρική τράπεζα του κράτους (εν προκειμένω η Τράπεζα της Ελλάδας) να έχει "αποθέματα χρυσού".

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΟΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΑ ΘΗΣΥΑΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΤΗς Τράπεζας της Ελλάδας; (με βάση τον οποίο ο "χολαργός" έκοβε παλιότερα τις δραχμούλες μας).

Η ΜΗΠΩΣ στις 28 Αυγούστου του 2003 το "τρίο" Σημίτης-Χριστοδουλάκης και Γκαργκάνας ΠΟΥΛΗΣΑΝ τους 20 (και βάλε) τόνους χρυσού των αποθεμάτων του ελληνικού κράτους για να πάρουν...ομόλογα; Αρα ΣΗΜΕΡΑ το ελληνικό κράτος ΔΕΝ μπορεί να επιστρέψει ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ που να έχει οποιαδήποτε αξία πέραν των ελληνικών συνόρων.


Απο το "troktiko" του μακαρίτη Σωκράτη Γκιόλια, ο οποίος ως γνωστόν είχε καλές πληροφορίες, πέρα και έξω απο τα "παιχνίδια" που δέχθηκε να παίζει το Blog που διαχειριζόταν.

Διαβάστε και οι αρμοδιοι υπο το φως των σημερινών εξελίξεων ας απαντήσουν επι της ουσίας:
“Τον Αυγουστο του 2003, ντάλα κατακαλόκαιρο και μέσα στην δίνη που δημιούργησε η επίθεση στο Ιρακ στις 23 Μαρτίου του ίδιου χρόνου, -όταν είδαμε το Χρηματιστήριο στις 1400 μονάδες και τις υπο κατάρρευση σήμερα Morgan Stanley και lechman
να δίνουν τιμές για την Εθνική και την Αλφα γύρω στα 7(!) ευρώ-, ο κήνσωρ Σημίτης και η επιλογή του για την ηγεσία του κορυφαίου οργάνου την εθνικής οικονομίας
κ. Γκαργκάνας, αποφάσισαν με πλήρη μυστικότητα, να εκποιήσουν 20 τόνους από τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδος. Μεταφέροντας εκτός της χώρας την ανάλογη ποσότητα
από τα “χρυσά νομίσματα και τα πλακίδια που αγόραζε από τους ιδιώτες”, …πρώτη φορά μετά την Γερμανική Κατοχή…επειδή -λέει- ” ο χρυσός σ΄ αυτήν την μορφή δεν ήταν εμπορεύσιμος(!)”, …έτσι… “…αποφάσισε να αναβαθμίσει ποιοτικά αυτά τα χρυσά νομίσματα και πλακίδια που αγόραζε από το κοινό και να τα μετατρέψει σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών που είναι εμπορεύσιμες”!!!!!!
*
“…Το ένα τέταρτο από αυτήν την ποσότητα (20 τόνοι) αποφασίσθηκε να πωληθεί προκειμένου να επενδυθεί σε ασφαλείς τοποθετήσεις που αποφέρουν αποδόσεις από 2 – 4% (!!!!) (όπως π.χ. ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων) έναντι της σχεδόν μηδενικής απόδοσης των τοποθετήσεων σε χρυσό(!!!!) και δεν τίθεται θέμα εκχώρησης του προϊόντος της ρευστοποίησης σε οποιονδήποτε τρίτο, η οποία άλλωστε αποκλείεται και από την ισχύουσα νομοθεσία…”
***

Ναι! Ναί! όπως τα διαβάζετε….
***
Για να προσθέσουν μετά από λίγο καιρό ….

“….Ειδικότερα, το Νομικό Συμβούλιο δέχτηκε ομόφωνα ότι η πώληση ποσότητας χρυσού εκ των αποθεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος με σκοπό την επένδυση του προϊόντος της πωλήσεως σε τοποθέτηση που εκτιμάται ως αποδοτικότερη, αποτελεί συνήθη πράξη τακτικής διαχείρισης και δεν συνιστά, «νέο σημαντικό γεγονός»

***
-άκουσον άκουσον πούλησαν εν κρυπτω, 20 τόνους χρυσού και δεν αποτελεί αυτό σημαντικό γεγονός για να το πληροφορηθούν οι μέτοχοι της Τραπέζης της Ελλάδος!-
****
…κατά την έννοια του άρθρου 5 παράγραφος 5 εδάφιο α΄ του ΠΔ 350/1985
(όπως εξειδικεύεται με τα άρθρα 4 και 5 της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000). Δεν αποτελεί, δηλαδή, γεγονός το οποίο επήλθε στη «σφαίρα της δραστηριότητας της» Τράπεζας και θα μπορούσε, «λόγω των επιπτώσεών του στην περιουσιακή ή οικονομική κατάσταση ή τη γενική πορεία των υποθέσεων» της Τράπεζας,
να είχε προκαλέσει «σημαντική διακύμανση των τιμών των μετοχών της»,
ώστε να υφίσταται η κατά τις ως άνω διατάξεις υποχρέωση ενημέρωσης.”
Καταλάβατε τί λέει ο θρασύτατος συντάκτης της ανακοινώσεως;

Ζήτησε κανένας από τον κ. Γκαργκάνα, στην φετινή συνέλευση, την “απόδοση” της αποφάσεώς του(;), αφού προφανώς η σχετική πράξη θα μπορούσε αν δεν είχε πραγματοποιηθεί, να αποφέρει πολύ σημαντική διακύμανση των τιμών των μετοχών της!!!!!

Έχοντας διπλασιάσει και πλέον την αξία των εκποιημένων αποθεμέτων της;;;;!!!!!
Με δεδομένη την επιλεγείσα “απόδοση”, που φτάνει το τεράστιο 2,5%!!!!
****
Κατά τα άλλα παχυλότατος ο μισθός του…Ειδικού, που άν έκανε τέτοια μαλθακότητα σε καμιά εταιριούλα διαχείρησης της πλάκας, θα τον είχαν στείλει στο σπιτάκι του προ καιρού.
*
Εκείνον το Μαθιόπουλο τον θυμάστε; Ήταν άραγε πολύ χειρότερος του κ. Γκαργκάνα;
…και του καλλιτερότερου μακράν, κ. Σημίτη;

*****
Η ανάλυση του θέματος της πώλησης του χρυσού είχε γίνει το 2004 , ένα χρόνο μετά το θεάρεστο αυτό γεγονός, που ποιός ξέρει πόσες τσέπες μπάλωσε…
***
Μερικά χρόνια μετά, σκοτώνοντας την νοημοσύνη μας, έρχεται τιμητής και λωτοδιανομέας, να δολοφονήσει ακόμα και την αίσθηση του χιούμορ μας!!!»

ΕΡΩΤΗΣΗ I-R : ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ "ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ"; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Και εαν ΟΧΙ, ποιος τα πούλησε, σε ποιον και γιατί; Μήπως κάποιοι θα πρέπει να δικαστούν απο "έκτακτο στρατοδικείο" σε αυτή την περίπτωση;
- Μήπως γι αυτό ο Γ.Καρατζαφέρης μιλάει για "δραχμή" εντος των συνόρων (αφου εκτος δεν θα εχει την παραμικρη αξια) και "ευρω" για τις εκτος ελλαδας συναλλαγες μας;
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα "σφαλιάρα" από την Fitch που μας οδηγεί σε επιλεκτική χρεοκοπία - Ανοίγει το δρόμο σε αυτή την κατεύθυνση και το ΔΝΤ

 

- Στην επόμενη υποβάθμιση θα μπούμε στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας
- Καμπανάκι του ΔΝΤ ότι το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο εάν υπάρξουν καθυστερήσεις
- Για πρώτη φορά και το ΔΝΤ κάνει λόγο για επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας
- Άγνωστο εάν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή

Ο διεθνής Οίκος αξιολόγησης Fitch, υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε CCC από Β-, όπως αναφέρει στην έκθεσή της η υποβάθμιση αυτή αντανακλά την αυξημένη αβεβαιότητα από τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο χρέος της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, υποβαθμίζει και την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδας σε C από B. Το αμέσως επόμενο βήμα η είσοδος της Ελλάδος στην κλίμακα high default risk που ουσιαστικά σημαίνει επιλεκτική χρεοκοπία.

Η υποβάθμιση οδηγεί σε selective default ενώ ίσως η διαδικασία αυτή να είναι και η αρχή της επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους. Θα περιλαμβάνει και επαναγορά χρέους μέσω του EFSF από το ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας θα έχει και selective default η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει βαθμολογικά ενώ πιθανότατα να ενεργοποιηθεί και το ELA δηλαδή ο έκτακτος μηχανισμός παροχής ρευστότητας από την ΤτΕ προς τις ελληνικές τράπεζες καθώς θα ανακύψουν σοβαρότατα προβλήματα με τις εγγυήσεις στην ΕΚΤ λόγω του selective default.

Και όλα αυτά την ώρα που η επιλεκτική χρεοκοπία δεν μπορεί πια να αποκλειστεί, έστω και σε προσωρινή βάση, όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, της οποίας η ύφεση θα είναι υψηλότερη και θα κρατήσει περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις.

Το ΔΝΤ διαπιστώνει πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν θεσπιστεί αλλά ακόμη δεν εφαρμόζονται και εδώ αρχίζουν εφιαλτικά σενάρια:''Το δημόσιο χρέος, προβλέπεται να εκτοξευθεί στο 172% του ΑΕΠ το 2012 και να υποχωρήσει στο 130% του ΑΕΠ το 2020, εφόσον η κυβέρνηση εφαρμόσει το εξαιρετικά φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Ημιτελής δημοσιονομική προσαρμογή, αστοχίες στις ιδιωτικοποιήσεις ή καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσει το χρέος σε επίπεδα που δεν θα είναι βιώσιμο".

Δηλώσεις του Πόουλ Τόμσεν για την ελληνική οικονομία
Κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης, το ανώτατο στέλεχος του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, ανέφερε ότι το "κλειδί" είναι η εφαρμογή του προγράμματος, σημειώνοντας τη βοήθεια των 110 δισ ευρώ που παρείχε στην χώρα μας το ΔΝΤ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από ένα χρόνο και τονίζοντας ότι η Αθήνα έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα για να διορθώσει το παρελθόν.

Στη συνέχεια, ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι "εάν οι μεταρρυθμίσεις δεν τεθούν σε εφαρμογή, το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αυτό είναι σίγουρο", σημειώνοντας ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί περισσότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως και το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, παρά την εκτεταμένα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.



Ο κ. Τόμσεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο της κυβέρνησης και την "αποφασιστικότητα" που επιδεικνύει "σπάζοντας κάποια ταμπού", επισημαίνοντας επίσης ότι η πορεία του ελληνικού προγράμματος είναι "ικανοποιητική" και ότι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας "βελτιώνεται σταδιακά", προσθέτοντας ότι "οι ελληνικές αρχές πρέπει τώρα να προχωρήσουν για να εφαρμόσουν αποφασιστικά τις πολιτικές αυτές. Η εφαρμογή θα αποτελέσει το βασικό θέμα για τις μελλοντικές αξιολογήσεις".

Το σχέδιο διάσωσης, όπως αναφέρθηκε, προέβλεπε για την Ελλάδα επιστροφή στις αγορές το 2012, αλλά το υψηλό κόστος δανεισμού κρατά την υπερχρεωμένη χώρα μακριά, αναγκάζοντας τους εταίρους της Ελλάδας να κάνουν νέους σχεδιασμούς για να ελέγξουν την κρίση του χρέους που εξαπλώνεται στην υπόλοιπη ζώνη του ευρώ.

Το ΔΝΤ επανέλαβε ότι η ΕΕ πρέπει να αποφασίσει πως θα βοηθήσει την Ελλάδα και ότι είναι επιτακτική ανάγκη για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να "θεσπίσουν μηχανισμούς" για να εγγυηθούν τη στήριξη της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα στην χώρα μας, σημειώνοντας και τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σ' ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης.

Ο κ. Τόμσεν είπε ότι το ΔΝΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη, λέγοντας ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 3,8% αυτό το έτος, σε σύγκριση με 3 που είχε προβλεφθεί στην προηγούμενη επανεξέταση και το χρέος θα φτάσει στο 172% του ΑΕΠ το 2012, ενώ έδωσε επαίνους για την πρόσφατη δημιουργία υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων που θα βοηθήσει για τη συγκέντρωση εσόδων 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2015, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για "φιλόδοξο στόχο, αλλά εφικτό".

Τέλος, υπογράμμισε ότι το "κλειδί" για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και την ενίσχυση των εσόδων είναι η επιτυχία του προγράμματος και η ευρύτερη πολιτική στήριξης της χώρας μας.

Η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης είναι πλέον "πολύ απίθανο" να γίνει την Παρασκευή

 
Η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης που πιθανολογείτο να γίνει την Παρασκευή για την κρίση του χρέους, είναι πλέον "πολύ απίθανη", λόγω των ισχυρών επιφυλάξεων της Γερμανίας και πρέπει να μεταφερθεί το νωρίτερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσαν σήμερα διπλωμάτες.

"Είναι πολύ, πολύ απίθανο, η συνάντηση να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία από αυτές τις πηγές. Για επιμελητειακούς λόγους για την οργάνωση της συνόδου, σε πρώτη φάση, ο χρόνος φαίνεται πολύ λίγος πλέον.  Ειδικά επί της ουσίας, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι ακόμη αρκετά κοντά στην επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τους τρόπους διάσωσης της Ελλάδας για μια συνάντηση σε ανώτατο επίπεδο την Παρασκευή, υπογράμμισε η πηγή.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, δεν "απέκλεισε" χθες μια τέτοια έκτακτη σύνοδο κορυφής, και διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι την θεωρούσε πιθανή για την Παρασκευή για να αναγκάσει μια απόφαση της ζώνης του ευρώ και να θέσει τέλος στην αναβλητικότητα των τελευταίων εβδομάδων.

"Η ουσία του θέματος είναι ότι οι Γερμανοί είναι πολύ εκνευρισμένοι για το ότι δεν ενημερώθηκαν εκ των προτέρων για το σχέδιο αυτό του Βαν Ρόμπεϊ ", δήλωσε μια άλλη διπλωματική πηγή, κατά την οποία το Βερολίνο αρνείται να "αναγκαστεί να υπογράψει μια συμφωνία" που θεωρεί πρόωρη.

Η Γαλλία, αντίθετα, δήλωσε σήμερα ότι κατ' αρχήν τάσσεται ευνοϊκά σε μια σύνοδο κορυφής της ζώνης του ευρώ. "Το πιο πιθανό είναι ότι η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας", για να υπάρξει χρόνος να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, σημείωσε η πηγή.

Διαβάστε περισσότερα » »

Δεκαπέντε οι "μνηστήρες" για τον φωτοβολταϊκό σταθμό Κοζάνης

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας Εξεύρεσης Μακροχρόνιου Στρατηγικού Εταίρου για την κατασκευή και λειτουργία ενός Φ/Β σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος περίπου 200MW στο Νομό Κοζάνης, την κατασκευή και λειτουργία ενός εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων αλλά και στην από κοινού ανάπτυξη και άλλων έργων ΑΠΕ στην περιοχή, όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ.
Τα κριτήρια της πρώτης φάσης ικανοποίησαν 15 από τις 21 εταιρείες που κατέθεσαν σχετική πρόταση στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
Η ΔΕΗ  Ανανεώσιμες, σε συνεργασία με τους τεχνικούς και νομικούς της συμβούλους ετοιμάζει την 2η φάση που αφορά σε Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προσκαλέσει τις εταιρείες αυτές να καταθέσουν ολοκληρωμένες προσφορές για την επιλογή του στρατηγικού εταίρου.
Οι εταιρείες που θα κληθούν να συμμετάσχουν στη 2η φάση (υποβολή ολοκληρωμένων προσφορών) είναι οι εξής:
1. AES Solar Energy Limited (ΗΠΑ)
2. Centrotherm Photovoltaics AG - Dongfang Electric International Corporation - DTS Hellas S.A. (Γερμανία - Κίνα - Ελλάδα)
3. China North Industries Corp. - ΑΤΕΣΕ Α.Ε. (Κίνα - Ελλάδα)
4. Enolia Energy S.A. – ITOCHU Corporation – Abeinsa Ingeniera y Construccion S.A. - Solar Cells Εναλλακτικά Συστήματα Παραγωγής Ενέργειας Α.Ε. – Yingli Green Energy Holding Co. Ltd - Phoenix Solar AG (Ελλάδα - Ιαπωνία - Ισπανία - Κίνα)
5. Κοινοπραξία ESSE s.rl.: Enel Green Power Spa - Sharp Corporation - Sharp Electronics Spa (Ιταλία - Ιαπωνία)
6. J&P AVAX S.A. - Sorgenia SpA - Würth Solar GmbH Co., KG (Ελλάδα - Ιταλία – Γερμανία)
7. Lanco Solar International Ltd (Ινδία)
8. Κοινοπραξία Μακεδονική Φωτοβολταϊκή: Ελλάκτωρ Α.Ε., ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε., ΙΝΤΡΑΚΑΤ, DAMCO Energy S.A., Διεθνής Κατασκευαστική A.T.T.N.E. (Ελλάδα)
9. Q-Cells SE - REC - Schneider Electric (Γερμανία - Νορβηγία)
10. Siemens AG - Siemens A.E. (Γερμανία)
11. Sojitz Corporation - ISOLUX INGENIERIA S.A. (Ιαπωνία - Ισπανία)
12. SPWR Solar Energeiaki Hellas (100% θυγατρική της SunPower Corp.) - METKA Α.Ε. (ΗΠΑ - Ελλάδα)
13. SunEdison Hellas Solar Energy S.A. (μητρική: ΗΠΑ)
14. Toshiba Corporation - Mitsubishi Corporation (Ιαπωνία)
15. Yingli Green Energy Holding Co. (Yingli Solar) (Κίνα)
Διαβάστε περισσότερα » »

Κι άλλο κρέας με E.Coli στην Ελλάδα

Κι άλλο κρέας με E.Coli στην ΕλλάδαΦαίνεται πως δεν έχει τελειώσει για την Ελλάδα η υπόθεση του E-coli, αφού, βοδινό κρέας το οποίο είναι μολυσμένο με τον παθογόνο μικροοργανισμό Escherichia coli (Ο157:Η7) κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τις ελληνικές αρχές.
Πρόκειται για διαφορετική παρτίδα από εκείνες που είχαν ανακοινωθεί προ δύο εβδομάδων από τον ΕΦΕΤ για εντοπισμό του βακτηρίου σε κατεψυγμένο κιμά και σουτζουκάκια, που διακινούνταν μέσω μεγάλου πολυκαταστήματος γερμανικών συμφερόντων, οι οποίες άλλωστε πρόλαβαν και αποσύρθηκαν από την αγορά πριν φτάσουν στους καταναλωτές.
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων στην προκειμένη περίπτωση έχουμε βοδινό κρέας που ήδη διακινήθηκε στην Ελλάδα και στο οποίο ανιχνεύτηκε ο συγκεκριμένος παθογόνος μικροοργανισμός. Μάλιστα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και συστήνει να ακολουθούν προσεκτικά τους κανόνες υγιεινής. Τονίζει ωστόσο ότι έως αυτή τη στιγμή δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (HUS) ούτε αιμορραγική κολίτιδα στην χώρα μας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι για την υπόθεση υπήρξε ενημέρωση των ελληνικών από τις βελγικές αρχές, οι οποίες ανέφεραν ότι ανίχνευσαν τον ιό Ο157:Η7 σε βοδινό κρέας, του οποίου η πρώτη ύλη προέρχεται από το γαλλικό σφαγείο «Group Bigard» (κωδικός έγκρισης FR 59 225 104 CE). Οι γαλλικές αρχές, με τη σειρά τους, αναφέρουν για διακίνηση του συγκεκριμένου βοδινού κρέατος, σε τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις, ως εξής:
- «ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΙΑ Α.Ε.» (Κεντρική Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης): αρ. παρτίδας 071878, (AV5: ωμοπλάτη με στήθος), ημερομηνία παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 173,8 κιλά.
- «ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε.» (Σίνδος, Θεσσαλονίκη): Αρ. παρτίδας 071862 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 214,6 κιλά.
- «ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ Α.Ε.» (Στέρνες Ακρωτηρίου, Χανιά Κρήτης): α) Αρ. παρτίδας 071887 (Plat de cote: μεσοπλεύριο κρέας, στηθοπλευρές), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 49,7 κιλά και β) Αρ. παρτίδας 071862 (Plat de cote), ημ. παραλαβής 16.06.2011, συνολική ποσότητα 45,7 κιλά.
- «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ Α.Ε.» (Τρίκλινο, Κέρκυρα): α) Αρ. παρτίδας 072135 (Plat de cote), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 49,9 κιλά και β) Αρ. παρτίδας 072135 (AV5), ημ. παραλαβής 15.06.2011, συνολική ποσότητα 190 κιλά.
Ο ΕΦΕΤ έχει απαιτήσει την άμεση απόσυρση όλων των προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Την ίδια ώρα, σε σχέση με το βακτήριο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες πολίτες στην Κεντρική Ευρώπη, οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστούν καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και σωστό ξέβγαλμα και στέγνωμα, όλα τα ζωικά προϊόντα να μαγειρεύονται καλά και φυσικά να τηρούνται κανόνες για την αποφυγή επιμόλυνσης (όπως πχ χρήση διαφορετικής επιφάνειας κοπής για το ωμό κρέας).
Διαβάστε περισσότερα » »

Είναι αυτή η χαμένη Ατλαντίδα;


Μία περιοχή ηλικίας 65 εκατομμυρίων ετών...


που εντοπίστηκε θαμμένη στο βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, θα μπορούσε - συμφωνα με γεωλόγους- να είναι η χαμένη Ατλαντίδα!

Μια εταιρεία μελέτης της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, η οποία πραγματοποιεί έρευνα για λογαριασμό πετρελαϊκών εταιρειών, με τη βοήθεια της τεχνικής της βυθομετρικής- ακουστικής απεικόνισης συγκέντρωσε υποθαλάσσια δεδομένα, τα οποία ανέλυσε σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το αποτέλεσμα ήταν η εικόνα που βλέπετε, μία περιοχή μεγάλου γεωλογικού ενδιαφέροντος, με ποταμούς, δάση και βουνά, η οποία θα μπορούσε να είναι η χαμένη Ατλαντίδα!

«'Οταν κάναμε την τρισδιάστατη απεικόνιση της θαμμένης περιοχής, είδαμε κάτι που έμοιαζε με κομμάτι ξηράς κάποιας χώρας.Θα μπορούσαμε να το πούμε απολίθωμα ενός αρχαίου τοπίου το οποίο διατηρήθηκε περίπου δύο χιλιόμετρα κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας», δήλωσε ο δρ Νίκι Γουάιτ, γεωλόγος από το Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ.

Η περιοχή την οποία ερεύνησαν οι επιστήμονες βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10.000 τετρ. χλμ. δυτικά των νησιών Όρκνι και Σέτλαντ, ενώ δεν αποκλείουν ένα μεγάλο κομμάτι της να ενώθηκε με τα εδάφη της σημερινής Σκοτίας και να εκτείνεται μέχρι τη Νορβηγία!

Τα στοιχεία που βρήκαν τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η βυθισμένη περιοχή κάποτε βρισκόταν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη συνέχεια είχε αναδυθεί από το βυθό, πριν βουτήξει για πάντα στα βαθιά.

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ο χρόνος μέσα στον οποίο πραγματοποιήθηκε η ανάδυση και στη συνέχεια η επαναβύθιση του χαμένου τοπίου. «Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, λένε ότι αυτό μάλλον έγινε μέσα σε διάστημα 2,5 εκ. ετών – ένα χρονικό περιθώριο ιδιαίτερα μικρό από γεωλογικής απόψεως», εξηγεί ο επικεφαλής.

Να αναφέρουμε πάντως πως η χαμένη Ατλαντίδα, αποτελεί το «ιερό δισκοπότηρο» των αρχαιολόγων, ενώ τα κονδύλια που κατά καιρούς διατίθενται για σχετικές έρευνες είναι τεράστια!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Πούτιν βάζει στην άκρη τους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης

Ένθερμος υποστηρικτής της δημιουργίας ευρασιατικού οίκου αξιολόγησης

Ο Πούτιν βάζει στην άκρη τους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησηςΤην πρόθεση του για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ευρασιατικού οίκου αξιολόγησης που θα αντισταθμίσει το μονοπώλιο των αμερικανικών οίκων γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Πούτιν δήλωσε «ένθερμος υποστηρικτής» της συγκεκριμένης ιδέας, γιατί η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ρωσίας είναι εξωπραγματική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος δανεισμού και να δημιουργούνται κίνδυνοι για τη ρωσική οικονομία.

Στέλεχος της ευρασιατικής κοινότητας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εις βάρος των οίκων αξιολόγησης κατηγορώντας τους για περίεργες μεθοδεύσεις. «Είναι παρανοϊκό να εμπιστευόμαστε τους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης», είπε. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στην αγορά για τη δημιουργία νέου οίκου», συμπλήρωσε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πιάνουν δουλειά στο μετρό της Θεσσαλονίκης

Αρχίζουν ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση οι εργασίες

Πιάνουν δουλειά στο μετρό της ΘεσσαλονίκηςΞεκινούν οι τεχνικές εργασίες στο εργοτάξιο του μετρό στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, που είχαν ανασταλεί από την αρχή του χρόνου, λόγω των αρχαιολογικών παρεμβάσεων.

Σε περίπου οκτώ μήνες θα έχει αποδοθεί το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας της πλατείας σε χρήση για τις ανάγκες του επιβατικού σταθμού του ΟΣΕ, ενώ οι εργασίες θα συνεχίζονται υπογείως σε βάθος δεκάξι μέτρων. Σε πρώτη φάση θα απασχοληθούν σαράντα εργαζόμενοι.

Ο σχεδιασμός προβλέπει και την κατασκευή ενός κεντρικού αμαξοστασίου, που θα εξυπηρετεί το δίκτυο, όπως προβλέπεται για έργα τέτοιου μεγέθους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πορνογραφικό υλικό με «αγγελούδια» διακινούσε νεαρός


Σύλληψη 26χρονου στην Κοζάνη

Πορνογραφικό υλικό με «αγγελούδια» διακινούσε νεαρόςΓια διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου συνελήφθη 26χρονος στην Κοζάνη. Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του άνεργου δράστη και διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσε εξειδικευμένο διαδικτυακό πρόγραμμα διακίνησης αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην Κοζάνη, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, βρέθηκαν αποθηκευμένα στον υπολογιστή του περισσότερα από 600 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων. Επιπλέον, οι διωκτικές αρχές κατέσχεσαν δεκαοκτώ σκληρούς δίσκους, το περιεχόμενο των οποίων ερευνάται.

Με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Φόβοι για ραδιενεργό βοδινό κρέας από την Ιαπωνία

Το κρέας έξι άλλων βοοειδών από την ίδια φάρμα διανεμήθηκε στη χώρα το Μάιο και τον Ιούνιο και, όπως φαίνεται, σε μεγάλο βαθμό έχει καταναλωθεί.

Ο φόβος μιας μόλυνσης της τροφικής αλυσίδας από τη ραδιενέργεια της πυρηνικής μονάδας της Φουκουσίμα αυξήθηκε ακόμη περισσότερο σήμερα στην Ιαπωνία μετά την ανακοίνωση ότι μολυσμένο βοδινό κρέας διανεμήθηκε και καταναλώθηκε στο αρχιπέλαγος.

Ένδεκα βοοειδή που εκτρέφονταν σε ένα αγρόκτημα στη Μιναμισόμα (βορειοανατολικά), που βρίσκεται λίγο έξω από τη ζώνη αποκλεισμού των 20 χλμ. γύρω από την κατεστραμμένη πυρηνική μονάδα, ήταν θετικά στο τεστ για το ραδιενεργό καίσιο, σε επίπεδα τρεις έως έξι φορές πάνω από το νόμιμο όριο.

Μια ποσότητα 1.438 κιλών παραδόθηκε σε καταστήματα και εστιατόρια 12 νομών, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Τόκιο και της Οζάκα, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της πρωτεύουσας.

Ένα ποσοστό ραδιενεργού καισίου 3200 μπεκερέλ ανά κιλό--ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο είναι 500 μπεκερέλ--εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ενός τεστ που έγινε στο κρέας ενός από τα ένδεκα ζώα σε μια μονάδα μεταποίησης τροφίμων στο Τόκιο. Προηγούμενες εξωτερικές αναλύσεις, που έγιναν στα ζώα του αγροκτήματος αυτού δεν είχαν αποκαλύψει προβλήματα ραδιενεργής μόλυνσης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η κυβέρνηση έδωσε διαβεβαιώσεις στο κοινό σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία, επισημαίνοντας ότι κάποιος θα πρέπει να τρώει μολυσμένο κρέας κάθε μέρα επί ένα χρόνο για να υποστεί την οποιαδήποτε συνέπεια.

Για να ανταποκριθεί στις ανησυχίες του πληθυσμού, το Υπουργείο Γεωργίας σχεδιάζει τώρα να αναλύει το χορτάρι που καταναλώνεται από τα βοοειδή και τις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο υπουργείο.

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιάννενα: Έκθεση κόλαφος του State Department για τις φυλακές!

Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές περιγράφονται ως απάνθρωπες και εξευτελιστικές - Πρώην κρατούμενος προσέφυγε σε ευρωπαϊκό δικαστήριο και δικαιώθηκε - Το κράτος πρέπει να του δώσει 10.000€...

Απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και συνεχείς κακοποιήσεις κρατουμένων, ελλιπής παροχή υγειονομικής περίθαλψης και δραματική έλλειψη ιατρών συνθέτουν το σκηνικό στις Φυλακές Ιωαννίνων, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσης του State Department για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που αφορά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έκθεση, αξιωματούχος του Ο.Η.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανέφερε πως η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές είναι «εκρηκτική», καθώς το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα δεν τηρεί τις διεθνείς προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα, για τις φυλακές Ιωαννίνων περιέγραψε την κατάσταση ως «απάνθρωπη και εξευτελιστική» υπογραμμίζοντας ότι οι συγκεκριμένες φυλακές είναι υπερπλήρεις. Εξαιτίας της έλλειψης χώρου, οι συνθήκες κράτησης είναι ανθυγιεινές, με τους κρατουμένους να κοιμούνται ακόμα και στο πάτωμα, χωρίς να τους παρέχονται τα στοιχειώδη, ενώ δεν προσφέρονται δυνατότητες για οργανωμένες δραστηριότητες όπως εργασία, εκπαίδευση, επαγγελματική
κατάρτιση και αθλητισμός.

Επίσης, είναι σοβαρές οι ανησυχίες που εκφράζονται για την ελλιπή παροχή υγειονομικής περίθαλψης στους κρατουμένους.

Με απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δικαίωσε προσφεύγοντα που είχε κρατηθεί στις φυλακές Ιωαννίνων. Ο προσφεύγων είχε καταδικαστεί για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και κρατήθηκε για περίπου 1 χρόνο στις φυλακές Ιωαννίνων σε ένα κελί 50 τ.μ. μαζί με άλλους 30 κρατουμένους.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο προσφεύγων υπέστη μεγάλο συγχρωτισμό το διάστημα που κρατούνταν στις Φυλακές Ιωαννίνων, καθώς η επιφάνεια που του αναλογούσε στο κελί ήταν της τάξεως των 1,65 τ.μ, που είναι κατώτερο από το ανθρωπιστικά ελάχιστο των 6 τ.μ.

Το ελάχιστο όριο των 6 τ.μ αποτελεί κανόνα, τόσο σύμφωνα με το εσωτερικό δίκαιο της χώρας όσο και με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη των βασανιστηρίων.

Επίσης, ο προσφεύγων υποβλήθηκε σε έντονη αποδοκιμασία, που υπερβαίνει το αναπόφευκτο επίπεδο ανοχής, που είναι σύμφυτο με τη φυλάκιση και υποβλήθηκε σε απάνθρωπη και εξευτελιστική διαδικασία, όπως αποφάνθηκε το ΕΔΔΑ καταδικάζοντας την Ελλάδα να πληρώσει στον προσφεύγοντα το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ ως χρηματική αποζημίωση για την ηθική του βλάβη και το ποσό των 2,5 χιλιάδων ευρώ για τη δικαστική του δαπάνη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αχαϊα: Εκπαιδευτικός κατέθεσε πλαστούς μεταπτυχιακoύς τίτλους!

 

Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξεκινήσει εκτεταμένη έρευνα...

από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, σχετικά με τα πιστοποιητικά που έχουν καταθέσει εκπαιδευτικοί, προκειμένου να μοριοδοτηθούν στη διαδικασία για την επιλογή των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων.

Ειδικότερα, η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται, όταν μέλη των συμβουλίων κρίσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης διαπίστωσαν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τα στοιχεία, που κατέθεσε εκπαιδευτικός. Στην συνέχεια, ήρθαν σε επικοινωνία με τις αρχές περιφερειακού πανεπιστημίου, προκειμένου να τα διασταυρώσουν.

Η απάντηση, που φέρεται πως έλαβαν, ήταν ότι ο εκπαιδευτικός δεν είχε πάρει μεταπτυχιακούς τίτλους από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συλλογή των στοιχείων που έχει γίνει έως τώρα, τα μέλη των συμβουλίων κρίσης εκτιμούν, ότι θα πρέπει να γίνει ενδελεχέστερη έρευνα στα πιστοποιητικά που έχουν καταθέσει εκπαιδευτικοί, σχετικά με το επίπεδο επάρκειας σε ξένες γλώσσες.

Παράλληλα, η έρευνα αναμένεται να επεκταθεί στο σύνολο των πιστοποιητικών που έχουν καταθέσει εκπαιδευτικοί από όλη τη Δυτική Ελλάδα, ώστε να εντοπιστεί η όποια άλλη τυχόν παρόμοια υπόθεση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ηράκλειο: Επιχειρηματίας βρέθηκε κρεμασμένος έξω από το σπίτι του

Ο 58χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα.

Ένας 58χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Χερσονήσου βρέθηκε σήμερα το πρωί κρεμασμένος.

Ο άτυχος επιχειρματίας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα που είχαν επιδράσει και στην ψυχολογία του. Είχε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με το cretalive, το οποίο "έπεσε έξω" κι έκτοτε διατηρoύσε ένα μικρό μίνι μάρκετ.

Ο 58χρονος, πατέρας δύο ενήλικων αγοριών, πριν μερικά χρόνια είχε πέρασει και ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα που φέρεται να τον είχε στιγματίσει. Όλα αυτά μαζί τον οδήγησαν να δώσει τέλος στη ζωή του με αυτό τον τραγικό τρόπο
Διαβάστε περισσότερα » »

Αύξησαν το επίδομα ανεργίας κατά 7,25 ευρώ το μήνα

Αυξάνεται αναδρομικά από την από την 1η Ιουλίου του 2011 το επίδομα ανεργίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΑΕΔ.

Η αύξηση είναι αποτέλεσμα της αύξησης των κατώτατων ορίων μισθών και ημερομισθίων, τα οποία καθορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική σύμβαση Εργασίας 2010 -2012. Η αύξηση των κατώτατων αμοιβών είναι 1,6%, διαμορφώνοντας το κατώτατο ημερομίσθιο στα 33,57 ευρώ.

Έτσι, από την 1η Ιουλίου, το ημερήσιο επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκε στα 18,46 ευρώ (από 18,17 ευρώ) και το μηνιαίο επίδομα στα 461,5 ευρώ (από 454,25 ευρώ). Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία το επίδομα ανεργίας, φθάνει στο 55% του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Ταυτόχρονα, αναπροσαρμόζονται και οι υπόλοιπες παροχές ασφάλισης, που επηρεάζονται από την αναπροσαρμογή του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και του ημερησίου επιδόματος ανεργίας.

Ειδικότερα, αναπροσαρμόζονται επίσης:

Το ύψος των ειδικών βοηθημάτων προς μεμονωμένους ασφαλισμένους

Τα ειδικά εποχιακά βοηθήματα

Το ύψος της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, το οποίο διαμορφώνεται στα 751,39 ευρώ μηνιαίως, αφού το ποσό της εν λόγω παροχής ισούται με το ποσό του κατώτατου μισθού, όπως κάθε φορά καθορίζεται από την ΕΓΣΣΕ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ευρωζώνη φλέγεται και η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής είναι στον αέρα γιατί Μέρκελ και Σαρκοζί έκλεισαν τα ραντεβού τους!

 
- Σενάρια για έκτακτο eurogroup αντί για Σύνοδο Κορυφής
- Le Monde: Ανίκανοι οι ηγέτες στις δύο όχθες του Ατλαντικού
- Δραματικές στιγμές για την ελληνική οικονομία - Έκτακτη σύσκεψη Παπανδρέου Βενιζέλου
- ''Συζητούν σχέδιο επαναγοράς ομολόγων από την Ελλάδα με τη στήριξη της Ευρωζώνης''
- Κομισιόν : Περίπλοκη περίπτωση η Ελλάδα - Πρέπει να παρθούν και ΑΛΛΑ μέτρα λιτότητας

Αυτές τις δραματικές ώρες που ζούμε γράφεται ιστορία στην Ευρώπη, αν και για κάποιους απαισιόδοξους διαγράφεται το τέλος της ιστορίας της Ευρωζώνης. Μεταξύ αυτών η έγκριτη γαλλική εφημερίδα Le Monde που κάτω από τον χαρακτηριστικό τίτλο ''Αυτά τα παιδιά που μας κυβερνούν'' γράφει για ανεύθυνες κυβερνήσεις που αδυνατούν ακόμα και τώρα να φτάσουν σε αποφάσεις που θα μας βγάλουν από την κρίση:''Το καταλάβαμε: η κατάσταση απαιτεί ενηλίκους – κι αυτοί απουσιάζουν τόσο σε Ουάσινγκτον όσο και σε Βρυξέλλες!''
 
Ο τίτλος της εφημερίδας έμελλε να δικαιωθεί λίγες ώρες νωρίτερα στην Γερμανία.
Γιατί Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει οριστικοποιημένο σχέδιο όσον αφορά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών για το δεύτερο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας.
 
''Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για την έκτακτη Σύνοδο'', διευκρίνισε η εκπρόσωπος σε ερώτηση του Reuters.''Η προτεραιότητα για τους υπουργούς Οικονομικών είναι να συμφωνήσουν ως προς το νέο πακέτο για την Ελλάδα''.

Λιγο αργότερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μέρκελ δήλωνε πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για Έκτακτη Σύνοδο, αφού όπως είπε η καγκελάριος έχει ήδη κλείσει τα ραντεβού της στη Γερμανία για την Παρασκευή.

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία απόφαση για Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ανέφερε και εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης.
Παρακολουθήστε τώρα τον παραλογισμό πως ξεδιπλώνεται σε  όλο του το μεγαλείο.

Όπως διέρρευσε τώρα ψάχνονται για έκτακτο Eurogroup για πολιτική λύση στην κρίση του χρέους με την Ελλάδα να ζητάει πιεστικά τη χορήγηση νέου δανείου ώστε να εξασφαλιστούν όλες οι υποχρεώσεις για τα επόμενα τρία χρόνια και να εξασφαλιστεί η ρευστότητα του τραπεζικού μας συστήματος.

Αυτές οι εξελίξεις είναι πιθανότατα αιτία για την έκτακτη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τον Ε.Βενιζέλο στο γραφείο του Γ.Παπανδρέου στη Βουλή.
Το πρωί ήρθε ξανά στο τραπέζι η λύση μέσω επαναγοράς ομολόγων από την Ελλάδα με τη στήριξη της Ευρωζώνης.
Πρόγραμμα ευρείας επαναγοράς ομολόγων από την Ελλάδα σε χαμηλή τιμή "ντάμπινγκ" με τη στήριξη της Ευρωζώνης είναι στο τραπέζι των συζητήσεων για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση της εφ. Financial Times Deutschland.
 
Το υπό συζήτηση σχέδιο προβλέπει ότι το ελληνικό δημόσιο θα επαναγοράσει στη δευτερογερνή αγορά ομόλογα στο 50% της ονομαστικής τους αξίας. Τα απαιτούμενα κεφάλαια θα διατεθούν στην Ελλάδα από τον προσωρινό μηχανισμό σταθερότητας EFSF.
 
Σύμφωνα με την 'FTD', μια μεγάλη πλειονότητα των χωρών της Ευρωζώνης είναι διατεθειμένες να αποδεχτούν ότι ένα τέτοιο μέτρο για τα ελληνικά ομόλογα θα αξιολογηθεί ως "επιλεκτική πτώχευση".
 
Όμως την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Commerzbank Μάρτιν Μπλέσινγκ τάσσεται υπέρ της ταχείας αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.
''Η αβεβαιότητα και δυσπιστία των πιστωτών ενισχύθηκε τις τελευταίες ημέρες, για αυτό και πρέπει να υπάρξει για την Ελλάδα άλλη λύση απότι η διαμόρφωση νέων πακέτων δανείων'', είπε ο κ. Μπλέσινγκ στην εφ. Bild.
 
Ο κ. Μπλέσινγκ θεωρεί μη ρεαλιστικά τα σχέδια για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.
''Μία καθαρά εθελοντική, αλλά ταυτόχρονα σημαντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών δυστυχώς δεν λειτουργεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαγραφεί ένα μέρος του χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά η χώρα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της'', λέει ο κ. Μπλέσινγκ.
 
Ο ίδιος εκτιμά ότι ''αυτό δεν θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλος σεισμός για τις ιδιωτικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης''.
 
Την άμεση αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είχε ζητήσει ο πρόεδρος Commerzbank και με χθεσινό του άρθρο στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
Ο κ. Μπλέσινγκ πρότεινε διαγραφή του 30% του ελληνικού χρέους και ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων με νέα τριακονταετούς διάρκειας με επιτόκιο 3,5%. Τα νέα ομόλογα θα πρέπει να έχουν την εγγύηση της Ευρωζώνης και το μοντέλο θα πρέπει να διαμορφωθεί έτσι ώστε να διευκολύνει, σε περίπτωση που χρειαστεί, και την Πορτογαλία και Ιρλανδία, υποστήριξε ο κ. Μπλέσινγκ. Με τον τρόπο αυτό το συνολικό χρέος της Ελλάδας μπορεί να μειωθεί από 250 δις στα 170 δις ευρώ. Ο κ. Μπλέσινγκ συνεκτιμά ότι αυτό το μέτρο θα εκληφθεί από τους οίκους αξιολόγησης ως στάση πληρωμών (Default) εκ μέρους της Ελλάδας.
 
Για πρώτη φορά πρόεδρος μεγάλης τράπεζας που έχει στην κατοχή της σημαντικό αριθμό ελληνικών ομολόγων τάσσεται ανοιχτά υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας. Η Commerzbank είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας και υπολογίζεται ότι έχει στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά ομόλογα ύψους 2 δισ. ευρώ.
 
Με όλα αυτά μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό να ασκεί κριτική στη κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ ο πρώην υπ. Οικονομικών Χανς Άιχελ για επιφυλακτική στάση στη διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
"Η γερμανική φωνή έχει τεράστιο βάρος αντίστοιχο με το οικονομικό μας βάρος", είπε ο κ. Άιχελ στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk. Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σημείωσε ότι "η Ευρώπη περιμένει την ανάληψη ηγετικής ευθύνης από τη Γερμανία, αλλά δυστυχώς είμαστε πολύ επιφυλακτικοί".
 
Ο κ. Άιχελ τόνισε, επίσης, ότι η ΕΕ καθυστέρησε πολύ στην προώθηση του αναγκαίου συντονισμού της οικονομικής πολιτικής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης παράλληλα με τη θέσπιση του κοινού νομίσματος.
Οι χώρες της Ευρωζώνης θα έπρεπε πολύ γρηγορότερα να αποκτήσουν μια συντονισμένη δημοσιονομική πολιτική, είπε ο κ. Άιχελ που τάχθηκε υπέρ του ευρωομολόγου.

Ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης χρέους "σαν ένα κύμα" από την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι "πραγματικός", δήλωσε η νέα Φιλανδή Υπουργός Οικονομικών, καλώντας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ιταλίας.

«Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος η κρίση να εξαπλωθεί ως ένα κύμα και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον αποτρέψουμε», δήλωσε η Γιούτα Ουρπιλάινεν στον κρατικό ραδιοσταθμό YLE.

Οι δηλώσεις αυτές σημειώνονται στον απόηχο των ανησυχιών του επενδυτικού κοινού σχετικά με την κατάσταση της Ιταλίας, το δημόσιο χρέος της οποίας ανέρχεται σε περίπου 1,9 τρισ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 120% του ετήσιου ΑΕΠ της.

«Η Ιταλία, το συντομότερο δυνατό, θα πρέπει να τακτοποιήσει τα του οίκου της, και να λάβει τις αποφάσεις της, όπως έκανε και η Ελλάδα. Πρέπει να λάβει οικονομικά μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση της εμπιστοσύνης στη χώρα», είπε η υπουργός.

Η Φινλανδία, έχει λάβει σκληρή γραμμή για την επίλυση της κρίσης στην Ευρώπη και τώρα αρνείται τη συμμετοχή της σε οποιαδήποτε νέα δάνεια τα οποία δεν θα συνοδεύονται από εμπράγματες εγγυήσεις.

«Το σύνθημά μας είναι ότι η Φινλανδία προσπαθεί να περιορίσει τις δεσμεύσεις της», δήλωσε η υπουργός, τονίζοντας ότι για αυτή τη θέση δεν υπάρχει «κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης».

«Εμείς δεν συμμετέχουμε σε προγράμματα ή σχέδια στήριξης που δεν συνοδεύονται από εγγυήσεις», επανέλαβε.

Σοκ και δέος όμως είναι οι λέξεις που περιγράφουν την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα μας.

Η Κομισιόν ξεχωρίζει την περίπτωση της Ελλάδας από τις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης χαρακτηρίζοντας την «πιο περίπλοκη», λόγω του υψηλού χρέους και του πολιτικού κλίματος που επικρατεί στη χώρα μας, και ως λύση ζητάει νέα μέτρα λιτότητας:''Ενώ η Ελλάδα έχει εμφανίσει αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή μέχρι στιγμής, το συνολικό πρόγραμμα είναι πιο περίπλοκο λόγω των υψηλών επιπέδων χρέους της χώρας και του πολιτικού σκηνικού που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της.Οι δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν με ένταση''.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρώτη τηλεχειριζόμενη προσγείωση αεροσκάφους

Η εταιρεία Aurora Flight Sciences ανακοίνωσε σήμερα, ότι το αεροσκάφος της Centaur ολοκλήρωσε με επιτυχία τις πρώτες πλήρως αυτόματες προσγειώσεις. Το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα να πετάει είτε με πιλότο είτε με τηλεκατεύθυνση ή ως υβριδικό.
Το Centaur βασίζεται στο αεροσκάφος γενικής αεροπορίας DA42 MPP, χρησιμοποιώντας συνθετικά υλικά και μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες. Η μέγιστή του διάρκεια με τον πιλότο εντός φτάνει τις 12 ώρες, ενώ ως τηλεκατευθυνόμενο μπορεί να πετάξει για 24 συνεχόμενες ώρες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαρόκο: «Κέντρο» ηλιακής ενέργειας στη Μεσόγειο

Ο υπουργός Βιομηχανίας κι Ενέργειας της Γαλλίας, Ερίκ Μπεσόν, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ραμπάτ, ότι η κυβέρνησή του θα δώσει 103 εκατομμύρια ευρώ ως συμβολή στη χρηματοδότηση του σχεδιασμού παροχής ηλιακής ενέργειας του Μαρόκου. Όπως διευκρίνισε κατά τη συνάντησή του με την υπουργό Ενέργειας της χώρας, Αμίνα Μπενχάντρα, τα κονδύλια θα δοθούν μέσω της Γαλλικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης.
Το Μαρόκο ανακοίνωσε το 2009 ότι ξεκινούσε το πρόγραμμα παραγωγής 2.000 MW ηλιακής ενέργειας, συνολικού κόστους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ολοκλήρωσή του αναμένεται να γίνει το 2020, όταν η παραγωγή ηλιακής ενέργειας θα καλύπτει το 42% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόγραμμα με σημασία και για την περιοχή της Μεσογείου.
Ο Ε. Μπεσόν δήλωσε επίσης ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει διμερής συμφωνία για την αγορά από τη Γαλλία καθαρής ενέργειας από το Μαρόκο. Επιπλέον, Γαλλία, Ισπανία και Μαρόκο θα συνεργαστούν για την προώθηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των δικτύων τους, μέσω συνόδου που θα διοργανωθεί πριν το τέλος του 2011.
Το «πυροτέχνημα» (sic) της πράσινης ανάπτυξης στη χώρα μας ακόμα αγνοείται. Δείγμα κι αυτό της ανικανότητας της ηγεσίας της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Για ανταλλακτικά το Mirage 2000BGM που ανελκύσθηκε

Δυστυχώς και παρά τις ελπίδες που είχαν διαφανεί αρχικά, λόγω της καλής εικόνας που παρουσίαζε εξωτερικά, το Mirage 2000BGM δεν θα μπορέσει να πετάξει εκ νέου στους ουρανούς του Αιγαίου.
Η πτητική αποκατάστασή του θα ήταν εφικτή, πλην όμως θα κόστιζε δυσανάλογα πολλά χρήματα για ένα αεροσκάφος που βαίνει προς τη Δύση του επιχειρησιακού του βίου, όντας μη εκσυγχρονισμένο, καθιστώντας την επένδυση μη συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως.

Όπως ανέφεραν σε σχετικά ρεπορτάζ τους στις αρχές Ιουλίου οι κόμβοι «fox2magazine.net» και το αγγλόφωνο «defencegreece.com», όταν είχε ανελκυστεί το Mirage που είχε από λάθος επιχειρήσει προσθαλάσσωση λίγα μόλις μέτρα πριν το αεροδρόμιο της Σκύρου (Σμηναρχία Μάχης), στο τραπέζι βρισκόταν η προοπτική αναβάθμισης των Mirage 2000 σε Mirage 2000-5, γεγονός που διευκόλυνε τα μέγιστα στην όσο το δυνατόν πιο οικονομική αποκατάσταση των προβλημάτων.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει μέρη του αεροσκάφους για ανταλλακτικά.
Από την «περιπέτεια» του ελληνικού μαχητικού κρατάμε την εντυπωσιακή προσπάθεια των χειριστών να αυξήσουν όσο το δυνατόν τις πιθανότητες διάσωσης του αεροσκάφους, και την εντυπωσιακή προσπάθεια – επιχείρηση ανέλκυσης της ατράκτου από την εξειδικευμένη μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Θεσσαλονίκη: Τον σκότωσε το τρένο

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, δύο άνθρωποι παρασύρθηκαν από αμαξοστοιχία στη Μενεμένη, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί θανάσιμα.
Το πρώτο περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στις 10, στο ύψος του στρατοπέδου "Ζιάκα". Ένας άνδρας παρασύρθηκε κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, από διερχόμενη αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Λίγες μόνο ώρες αργότερα, σήμερα στις 11 το πρωί, 26χρονος παρασύρθηκε αμαξοστοιχία, στο ύψος του Αστυνομικού Μεγάρου.

Ο νεαρός άντρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου οι γιατροί χρειάστηκε να του ακρωτηριάσουν το ένα χέρι, ενώ φέρει επίσης τραύματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία φίλος του και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικό, την ώρα εκείνη ο 26χρονος …ουρούσε, επιλέγοντας για την ανάγκη του αυτή τις ράγες τις σιδηροδρομικής γραμμής,
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζάκυνθος Αποκάλυψη: Πως από τα όργια φτάσαμε στα μαχαιρώματα και στη δολοφονία του 19χρονου Βρετανού τουρίστα

-  Ξεψύχησε μαχαιρωμένος στην καρδιά ο νεαρός Άγγλος Ρόμπερτ Σεβάζ - Το χρονικό των επεισοδίων
- Άλλοι 4 νεαροί Άγγλοι τουρίστες νοσηλεύονται μαχαιρωμένοι στην κοιλιά στην πλάτη και σε υπόλοιπα μέρη του σώματος τους - Πληροφορίες πως η παρέα τους ετοιμάζεται το βράδυ να πάρει εκδίκηση
- Επώνυμη καταγγελία στο NewsIt : Φταίνε οι ιδιοκτήτες μπαρ - ''Έφαγαν'' με πολιτικές πλάτες τον αστυνομικό διοικητή που θέλησε να καθαρίσει τον Λαγανά!
- Πλήγμα για τον τουρισμό της Ζακύνθου - Το 65% των τουριστών της είναι Άγγλοι
Ολοι τα έβλεπαν, όλοι τα ήξεραν αλλά κανείς σεν έκανε τίποτα.
''Από το Λαγανά το βράδυ όχι να περπατήσουμε δεν μπορούμε αλλά ούτε και να περάσουμε με τα αυτοκίνητα μας'' από τις ορδές των μεθυσμένων τουριστών που τον έχουν καταλάβει.
Δυστυχώς ένα τέτοιο σκηνικό μετατράπηκε σε σκηνικό θανάτου τα χαράματα.

Θύμα της αδιαφορίας αυτή τη φορά είναι ένα νέο παλικάρι, ένας 19χρονος τουρίστας. Δράστες της δολοφονίας, σύμφωνα με την αστυνομία που επικαλείται αδιάσειστα στοιχεία δυο οδηγοί ταξί μόλις 21 ετών.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στο Λαγανά, λίγο μετά τις τρεις τα χαράματα μια παρέα πέντε νεαρών Βρετανών τουριστών που πολλοί λένε ότι ήταν εμφανώς πιωμένοι προχωρούσαν σε κεντρικό δρόμο, έξω από ένα "φαστ φουντ".

Κάποιοι λένε ότι οι νεαροί ενόχλησαν με λέιζερ τους δύο οδηγούς που ήταν στα σταθμευμένα ταξί τους. Οι δυο παρέες άρχισαν να βρίζονται και να κάνουν τα γνωστά νοήματα.

Πριν προλάβει κανείς να καταλάβει τι είχε συμβεί δυο νεαροί βγήκαν από το ταξί και ήρθαν στα χέρια με τους τουρίστες. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο δρόμος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Αμέσως ένας από τους τουρίστες έπεσε στο έδαφος μέσα στα αίματα. Ακολούθησε ένας δεύτερος και ύστερα ο ένας μετά τον άλλο οι υπόλοιποι Βρετανοί τουρίστες, όλοι κατάλαβαν τότε πως οι δύο νεαροί Έλληνες κρατούσαν μαχαίρια.

Δυστυχώς ο ένας από τους Βρετανούς ξεψύχησε επί τόπου, ο 19χρονος Βρετανός Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ. Είχε δεχθεί χτύπημα απευθείας στην καρδιά. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στην κοιλια, την πλάτη και σε άλλα μέρη του σώματός τους, αλλά ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πιο σοβαρά αλλά δίχως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του είναι ο ένας τραυματίας ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Χειρουργική μονάδα του νοσοκομείου.

Αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή ο δράστης μαζί με τον φίλο του εξαφανίστηκαν και πέταξαν το μαχαίρι στη θάλασσα. Τρεις ώρες αργότερα, στις 6.30 το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 21χρονο ταξιτζή στο σπίτι του και λίγο αργότερα το φίλο του ως συνεργό, γιατί όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, παρακολουθούσε όλα όσα συνέβαιναν, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να σταματήσει τον συνάδελφό του, αλλά και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν μαζί.

Οι αστυνομικοί έφτασαν ως τους δράστες χάρη στις μαρτυρίες των αυτοπτών. Κάποιοι κατάφεραν να πάρουν τον αριθμό της πινακίδας του ταξί. Άλλοι είπαν πως είδαν τους δράστες κάτι να πετάνε στη θάλασσα.
Ένας δύτης έψαξε στο σημείο και εντόπισε το σουγιά που κρατούσε ο ένας από τους δύο.

ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Όπως δήλωσε στο Νewsit o δημοσιογράφος της εφημερίδας του νησιού Ελεύθερη Άποψη, Κώστας Μαλαπέτσας "δυστυχώς αυτό το γεγονός όλοι εμείς στα μέσα ενημέρωσης Ζακύνθου περιμέναμε ότι θα συμβεί. Το λέγαμε πως δημιουργείται μια ανεξέλεγκτη κατάσταση. Όταν έχεις επεισόδια σε καθημερινή βάση με ξυλοδαρμούς, με αντικείμενα που εκτοξεύονται στον αέρα, όταν έχεις μεθυσμένους νέους, ήταν λογικό πως θα φτάναμε στην τραγωδία".
ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ" ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του πρώην Αστυνομικού Διοικητή Λαγανά ο οποίος ήθελε να "καθαρίσει" την περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κύριος Μαλαπέτσας "ο πρώην διοικητής κατάφερε με τις πρωτοβουλίες που πήρε να κανει "παρθεναγωγείο" τον Λαγανά, καθώς με τους παραβάτες ήταν αμείλικτος. Όμως μετά από πολιτικές παρεμβάσεις ανθρώπων του νησιού που έφτασαν μέχρι τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο διοικητής πήρε μετάθεση και τον έδιωξαν κακήν κακώς από την περιοχη".

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΠΑΡ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται. Χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της Ελεύθερης Άποψης είπε "τα παιδιά που προκαλούν τα επεισόδια είναι μεθυσμένα καθώς τους σερβίρουν περίεργα ποτά. Μιλάμε για συγκεκριμένα συμφέροντα, μεμονωμένες περιπτώσεις που πράγματι ελέγχουν το κομμάτι της διασκέδασης, όχι της διαμονής. Δύο, τρια, πέντε, έξι άτομα όλα και όλα οι οποίοι υπερασπίζονται αυτον τον τρόπο της διασκέδασης γιατί τους αποφέρει έσοδα".

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Αυτό που όλοι φοβούνται τώρα στη Ζάκυνθο είναι το πως αυτή η αρνητική διαφήμιση που θα υπάρξει μετά τη δολοφονία θα πλήξει τον τουρισμό. Σύμφωνα με τον κύριο Μαλαπέτσα "το 65% με 70% του τουριστικού πακέτου της Ζακύνθου προέρχεται απο τη Μεγάλη Βρετανία. Από τους 700.000 τουρίστες που έχουμε κάθε καλοκαίρι στη Ζάκυνθο το μεγαλύτερο ποσοστό είναι Άγγλοι".

ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ
Διάχυτη είναι η ανησυχία πως θα υπάρξουν φαινόμενα αντεκδίκησης. Το κλίμα που μας μεταφέρει ο κύριος Μαλαπέτσας είναι ενδεικτικό "η όξυνση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και η ένταση που υπάρχει στους Βρετανούς τουρίστες που στην πλειοψηφία τους είναι νέα παιδιά που βράζει το αίμα τους είναι φοβερή. Ενδεχόμενα λοιπόν το βράδυ και υπό την επήρρεια ουσιών, οινοπνεύματος και άλλων, κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν. Υπάρχει έντονη φημολογία πως θα θελήσουν να πάρουν το αίμα τους πίσω με θύματα τους ταξιτζήδες".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ΝewsIt τoυ δημοσιογράφου της εφημερίδας του νησιού Ελεύθερη Άποψη, Κώστα Μαλαπέτσα:




Στο ίδιο έργο θεατές


Τα ξημερώματα της Δευτέρας, δύο νεαροί Βρετανοί στην περιοχή Βεζάλ στο Λαγανά δέχθηκαν επίθεση με σιδερολοστό.

Οι δύο νεαροί Άγγλοι, αφού πρώτα είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, έκλεψαν μια βάρκα από κατάστημα ενοικίασης πλωτών στην περιοχή και έχοντας μαζί τους δύο νεαρές συμπατριώτισσές τους, άρχισαν να απομακρύνονται από την ακτή, τραβώντας κουπί.

Οι δύο κοπέλες γρήγορα διαπίστωσαν ότι η βάρκα είχε κλαπεί, κατέβηκαν από αυτή και άρχισαν να κατευθύνονται και πάλι πίσω στην ακτή.

Οι δύο νεαροί, που ήδη είχαν χάσει το ένα κουπί και κωπηλατούσαν με αυτό που έμεινε προς τα έξω, διαπίστωσαν πως ένας άνδρας κατευθυνόταν προς το μέρος τους. Μέσα στο νερό, ο άνδρας τους επιτέθηκε με σιδηρολοστό τραυματίζοντας τον έναν στο κεφάλι και τον δεύτερο στο χέρι. Ο νεαρός που τραυματίστηκε στο κεφάλι, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο άνδρας που επιτέθηκε στους δύο νεαρούς είχε σχέση με την κλεμμένη βάρκα, η υπήρξε κάποια άλλη διένεξη πριν τους επιτεθεί με το σιδερολοστό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκότωσε τα δύο της παιδιά για να εκδικηθεί τον σύζυγο της!

Μια σύγχρονη Μήδεια στη Μεγάλη Βρετανία. Ήθελε να σκοτώσει τον σύζυγο της γιατί νόμιζε πως είχε εξωσυζυγική σχέση και τελικά σκότωσε τα ανήλικα παιδιά της.

Μία 44χρονη μητέρα, η Φιόνα Ντόνισον σκότωσε τα δύο παιδιά της, τον 3χρονο Χάρι και την 2χρονη Ελίζ, τα τοποθέτησε σε τσάντες γυμναστηρίου και τα κρατούσε στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου της ώσπου να καταφέρει να βρει και να σκοτώσει και τον πατέρα τους, Πωλ Ντόνισον.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ήδη κατατεθεί στο δικαστήριο, η 44χρονη γυναίκα ενεργούσε εκδικητικά εναντίον του πατέρα των παιδιών της διότι θεωρούσε πως την έχει παρατήσει και την παραμελεί διατηρώντας εξωσυζυγική σχέση.
 
Η δικηγόρος Κριστίνα Λέινγκ, είπε πως, «τα παιδιά βρέθηκαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της κατηγορούμενης. Είχαν πεθάνει από ασφυξία που πιθανότατα προήλθε από πνιγμό με μαξιλάρι. Ήταν ντυμένα με τις πιτζάμες τους και τοποθετημένα σε διαφορετικές τσάντες».
 
Ο φόνος των δύο παιδιών υπολογίζεται πως έγινε στις 26 Ιανουαρίου του 2010, στο σπίτι το οποίο νοίκιαζε η μητέρα αφού πρώτα είχε φύγει από εκείνο στο οποίο έμεναν μαζί και με τον πατέρα του Χάρι και τις Ελίζ. Αφού σκότωσε τα δύο αγγελούδια, η Ντόνισον κατευθύνθηκε προς το σπίτι του πρώην συντρόφου της, μπήκε μέσα και τον περίμενε με μαχαίρια στο χέρι. Η Λέινγκ θεωρεί ότι ο Ντόνισον γνώριζε το έγκλημα που είχε διαπράξει η Φιόνα προφανώς επειδή είχε ενημερωθεί από την ίδια, οπότε εκείνη περίμενε να τον σκοτώσει ώστε μετά να του προσάψει το φονικό. Παρόλα αυτά, εκείνο το βράδυ ο Πωλ δεν επέστρεψε στο σπίτι του και την επομένη η μητέρα παραδόθηκε στην αστυνομία.
 
Η Λέινγκ υποστήριξε στο δικαστήριο πως η κατηγορούμενη έχει περάσει από αρκετούς ψυχιάτρους και όλοι συγκλίνουν στο ότι η προσωπικότητά της έχει τα χαρακτηριστικά νάρκισσου. Σαν αποτέλεσμα, πιστεύει πως είναι ελκυστική, δυναμική και ικανή για όλα και δεν δέχεται τη αμφισβήτηση κανενός. «Είναι άνθρωπος που δεν συμπάσχει και δεν κατανοεί κανέναν, ούτε καν τα ίδια τα παιδιά της», δήλωσε η Λέινγκ στο δικαστήριο.
 
Έπειτα από τον χωρισμό του ζευγαριού τον Σεπτέμβριο του 2009, μετά την πτώχευση του πατέρα, η Ντόνισον του πρότεινε να χωρίσουν «για χάρη των παιδιών» και όταν εκείνος το δέχτηκε έγινε έξαλλη. Η εισαγγελία υποστηρίζει πως η Φιόνα προσπάθησε να κάνει τη ζωή του κόλαση με «ύστατο όπλο» της, την «χρήση» των παιδιών τους.
 
Ο Πωλ Ντόνισον είπε στην αστυνομία πως έκτοτε η παράλογη συμπεριφορά της συνεχίστηκε με αποκορύφωμα τη δολοφονία των παιδιών.
 
Η Ντόνισον αρνείται τις κατηγορίες για δολοφονία των παιδιών της λέγοντας πως βρισκόταν σε κατάθλιψη και δεν θυμάται τίποτα από τα όσα τραγικά συνέβησαν.
 
Η δίκη, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις με πέντε εβδομάδες ακόμα.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα πιο φοβερά αεροπορικά δυστυχήματα μπροστά σε κάμερα! Δείτε το βίντεο

 Πέντε λεπτά καταστροφής. Τα πιο φοβερά αεροπορικά ατυχήματα και δυστυχήματα που έτυχε να να βιντεοσκοπηθούν.
Σε κάποια απ΄ αυτά οι άνθρωποι γλίτωσαν. Σε κάποια άλλα,δυστυχώς όχι. Το βίντεο είναι συγκλονιστικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα » »

Δυστυχώς μας κυβερνούν παιδάκια! Βροχή αντιφατικών δηλώσεων από τη Γερμανία και κατηγορίες για βαθύ ύπνο πολιτικών ενώ η ευρωζώνη καίγεται


Αυτές τις δραματικές ώρες που ζούμε γράφεται ιστορία στην Ευρώπη, αν και για κάποιους απαισιόδοξους διαγράφεται το τέλος της ιστορίας της Ευρωζώνης. Μεταξύ αυτών η έγκριτη γαλλική εφημερίδα Le Monde που κάτω από τον χαρακτηριστικό τίτλο ''Αυτά τα παιδιά που μας κυβερνούν'' γράφει για ανεύθυνες κυβερνήσεις που αδυνατούν ακόμα και τώρα να φτάσουν σε αποφάσεις που θα μας βγάλουν από την κρίση:''Το καταλάβαμε: η κατάσταση απαιτεί ενηλίκους – κι αυτοί απουσιάζουν τόσο σε Ουάσινγκτον όσο και σε Βρυξέλλες!''
 
Ο τίτλος της εφημερίδας έμελλε να δικαιωθεί λίγες ώρες νωρίτερα στην Γερμανία.
Γιατί Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει οριστικοποιημένο σχέδιο όσον αφορά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών για το δεύτερο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας.
 
''Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για την έκτακτη Σύνοδο'', διευκρίνισε η εκπρόσωπος σε ερώτηση του Reuters.''Η προτεραιότητα για τους υπουργούς Οικονομικών είναι να συμφωνήσουν ως προς το νέο πακέτο για την Ελλάδα''.
 
Παρακολουθήστε τώρα τον παραλογισμό σε όλο του το μεγαλείο.
 
Πριν από λίγο ήρθε ξανά στο τραπέζι η λύση μέσω επαναγοράς ομολόγων από την Ελλάδα με τη στήριξη της Ευρωζώνης.
Πρόγραμμα ευρείας επαναγοράς ομολόγων από την Ελλάδα σε χαμηλή τιμή "ντάμπινγκ" με τη στήριξη της Ευρωζώνης είναι στο τραπέζι των συζητήσεων για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση της εφ. Financial Times Deutschland.
 
Το υπό συζήτηση σχέδιο προβλέπει ότι το ελληνικό δημόσιο θα επαναγοράσει στη δευτερογερνή αγορά ομόλογα στο 50% της ονομαστικής τους αξίας. Τα απαιτούμενα κεφάλαια θα διατεθούν στην Ελλάδα από τον προσωρινό μηχανισμό σταθερότητας EFSF.
 
Σύμφωνα με την 'FTD', μια μεγάλη πλειονότητα των χωρών της Ευρωζώνης είναι διατεθειμένες να αποδεχτούν ότι ένα τέτοιο μέτρο για τα ελληνικά ομόλογα θα αξιολογηθεί ως "επιλεκτική πτώχευση".
 
Όμως την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Commerzbank Μάρτιν Μπλέσινγκ τάσσεται υπέρ της ταχείας αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας.
''Η αβεβαιότητα και δυσπιστία των πιστωτών ενισχύθηκε τις τελευταίες ημέρες, για αυτό και πρέπει να υπάρξει για την Ελλάδα άλλη λύση απότι η διαμόρφωση νέων πακέτων δανείων'', είπε ο κ. Μπλέσινγκ στην εφ. Bild.
 
Ο κ. Μπλέσινγκ θεωρεί μη ρεαλιστικά τα σχέδια για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.
''Μία καθαρά εθελοντική, αλλά ταυτόχρονα σημαντική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών δυστυχώς δεν λειτουργεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαγραφεί ένα μέρος του χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά η χώρα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της'', λέει ο κ. Μπλέσινγκ.
 
Ο ίδιος εκτιμά ότι ''αυτό δεν θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλος σεισμός για τις ιδιωτικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης''.
 
Την άμεση αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είχε ζητήσει ο πρόεδρος Commerzbank και με χθεσινό του άρθρο στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
Ο κ. Μπλέσινγκ πρότεινε διαγραφή του 30% του ελληνικού χρέους και ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων με νέα τριακονταετούς διάρκειας με επιτόκιο 3,5%. Τα νέα ομόλογα θα πρέπει να έχουν την εγγύηση της Ευρωζώνης και το μοντέλο θα πρέπει να διαμορφωθεί έτσι ώστε να διευκολύνει, σε περίπτωση που χρειαστεί, και την Πορτογαλία και Ιρλανδία, υποστήριξε ο κ. Μπλέσινγκ. Με τον τρόπο αυτό το συνολικό χρέος της Ελλάδας μπορεί να μειωθεί από 250 δις στα 170 δις ευρώ. Ο κ. Μπλέσινγκ συνεκτιμά ότι αυτό το μέτρο θα εκληφθεί από τους οίκους αξιολόγησης ως στάση πληρωμών (Default) εκ μέρους της Ελλάδας.
 
Για πρώτη φορά πρόεδρος μεγάλης τράπεζας που έχει στην κατοχή της σημαντικό αριθμό ελληνικών ομολόγων τάσσεται ανοιχτά υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας. Η Commerzbank είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας και υπολογίζεται ότι έχει στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά ομόλογα ύψους 2 δισ. ευρώ.
 
Με όλα αυτά μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό να ασκεί κριτική στη κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ ο πρώην υπ. Οικονομικών Χανς Άιχελ για επιφυλακτική στάση στη διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
"Η γερμανική φωνή έχει τεράστιο βάρος αντίστοιχο με το οικονομικό μας βάρος", είπε ο κ. Άιχελ στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk. Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός σημείωσε ότι "η Ευρώπη περιμένει την ανάληψη ηγετικής ευθύνης από τη Γερμανία, αλλά δυστυχώς είμαστε πολύ επιφυλακτικοί".
 
Ο κ. Άιχελ τόνισε, επίσης, ότι η ΕΕ καθυστέρησε πολύ στην προώθηση του αναγκαίου συντονισμού της οικονομικής πολιτικής των χωρών-μελών της Ευρωζώνης παράλληλα με τη θέσπιση του κοινού νομίσματος.
Οι χώρες της Ευρωζώνης θα έπρεπε πολύ γρηγορότερα να αποκτήσουν μια συντονισμένη δημοσιονομική πολιτική, είπε ο κ. Άιχελ που τάχθηκε υπέρ του ευρωομολόγου.
 
''Κορώνα, κερδίζουν οι τράπεζες, γράμματα, χάνουν τα κράτη''
 
Διάσημος γάλλος οικονομολόγος λέει στη Λιμπερασιόν:''Αυτό που περιμένουμε από τις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι να κάνουν τη δουλειά τους και να μας λένε πότε τα πράγματα δεν πάνε καλά. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα έπρεπε να είναι το κομπιουτεράκι που κάνει τις πράξεις, και που μας ενημερώνει όταν ένα άθροισμα δεν βγαίνει. Είναι όμως πολύ περισσότερο απ’ αυτό. Είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο ζώο, που έχει ξεφύγει από τους δημιουργούς του: τους πολιτικούς''.
 
Στη συνέντευξή του στη Λιμπερασιόν ο γάλλος οικονομολόγος Ερίκ Μπριίς, που εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Lehman Brothers, τη Merrill Lynch και τη Deutsche Bank και σήμερα διδάσκει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο των Αντιλλών και της Γουιάνας, τονίζει: ''Εάν εξετάσουμε τις λεπτομέρειες της κρίσης, βλέπουμε μια χρηματοπιστωτική αγορά μέσα από την παντοδυναμία των τραπεζών. Εκείνες υπαγορεύουν τους όρους τους στα κράτη. Για να κάνουμε μια μεταφορά ακόμη, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν κουνάει πια ο σκύλος την ουρά, αλλά η ουρά τον σκύλο. Όλα έχουν αντιστραφεί, με το πρόσχημα ότι οι αγορές γνώριζαν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο να αξιολογούν τους κινδύνους''.
Ο γάλλος οικονομολόγος παίρνει το παράδειγμα της Ελλάδας. Το σχέδιο της Γαλλίας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σημειώνει, αποσκοπεί πάνω απ’ όλα στην προστασία των ξένων τραπεζών που έχουν ελληνικά ομόλογα, και πάνω απ’ όλα των γαλλικών τραπεζών. Το τραπεζικό λόμπι είναι τόσο ισχυρό, ώστε μπορεί να σφίγγει όσο θέλει τον λαιμό των κρατών που χρωστούν. Σε όλα αυτά υπάρχει μια τεράστια υποκρισία, αφού κάνουμε σαν να ανακαλύπτουμε την πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα, κοροϊδεύουμε τον κόσμο.
 
''Κανείς δεν αγνοούσε την κατάσταση της Ιταλίας ή της Ελλάδας'', τονίζει ο Ερίκ Μπριίς.''Οι πολιτικοί έκλεισαν όμως τα μάτια, προτιμώντας να ασχοληθούν με την οικοδόμηση του ευρώ. Το σπίτι αυτό κτίστηκε σε κινούμενη άμμο. Σήμερα, δεν έχουμε καμιά οικονομική αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καμιά πραγματική ομοσπονδιακή εξουσία. Είναι κάτι σαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, το δυστύχημα έχει γίνει και δεν ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε. Ομως γνωρίζαμε ότι όλα στην Ευρώπη είναι αποσπασματικά, κι ότι αυτοί που θα επωφελούνταν στο τέλος θα ήταν οι αγορές. Αυτό πληρώνουμε σήμερα. Οι αγορές καταλαμβάνουν το κενό που δημιούργησε η αδυναμία των ευρωπαίων πολιτικών και των ευρωπαϊκών θεσμών''.
 
Δεν μάθαμε λοιπόν τίποτα από την κρίση;
''Δεν επανεξετάσαμε το σύστημα. Η σημερινή κρίση δείχνει πόσο έχει αυξηθεί η δύναμη των τραπεζών. Κι όμως, μετά την κρίση του 2008 όλος ο κόσμος εξηγούσε ότι έπρεπε να εργαστούμε για τη μείωση του μεγέθους των τραπεζών και των άλλων χρηματοπιστωτικών θεσμών. Με άλλα λόγια, να τους αφοπλίσουμε. Δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλοι, τόσο ισχυροί και τόσο αλαζονικοί. Αυτοί δημιουργούν τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης, με το να λένε στα κράτη ‘αν μας αφήσετε να πέσουμε, ολόκληρο το σύστημα θα καταρρεύσει’. Τα κράτη έδωσαν έτσι την εγγύηση στις τράπεζες ότι θα τις σώζουν ό,τι κι αν συμβεί. Κι εκείνες τα εκβιάζουν''.
 
Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο Πολυτεχνείου για να καταλάβεις πως όταν δίνεις μια δωρεάν εγγύηση, όλοι θα σπεύσουν να την εξασφαλίσουν, συνεχίζει ο γάλλος οικονομολόγος στη Λιμπερασιόν.
''Κορώνα, κερδίζουν οι αγορές και οι τράπεζες. Γράμματα, χάνουν τα κράτη. Εκεί βρισκόμαστε σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πραγματικά προβλήματα στην Ελλάδα ή αλλού. Σε αυτόν τον συσχετισμό δυνάμεων όμως, που είναι ευνοϊκός για τις αγορές, αν τα κράτη κάνουν πίσω χάνει όλος ο κόσμος. Γιατί τα προγράμματα λιτότητας δεν θα προστεθούν απλώς, θα πολλαπλασιαστούν'
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιδημία χολέρας, φυματίωσης και ελονοσίας στην Αθήνα!

 

-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
-ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
«Βλέπουμε ότι έχουμε κρούσματα ελονοσίας αλλά και φυματίωσης στους μετανάστες. Έχουμε βέβαια και στους Έλληνες, ωστόσο η τάση βαίνει μειούμενη, ενώ στους μετανάστες είναι αυξητική. Έχουμε διαπιστώσει επίσης ότι περίπου το 20% των ανθρώπων που έχουν AIDS είναι...

μετανάστες». Τζένη Κρεμαστινού, πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ


Ότι «υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών και στον γηγενή πληθυσμό από τους λαθρομετανάστες» καταγγέλλει η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένη Κρεμαστινού. Με τη μαζική είσοδο των λαθρομεταναστών στη χώρα μας (κυρίως από τον Έβρο) υπάρχει πιθανότητα να διασπείρουν στον πληθυσμό της Ελλάδας ασθένειες που στη χώρα μας είναι «εξαφανισμένες», όπως για παράδειγμα χολέρα, ελονοσία κ.ά.
Μάλιστα, σύμφωνα με την κυρία Κρεμαστινού τα κρούσματα που καταγράφονται σε αλλοδαπούς έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Από τη μεριά του υπουργείου Υγείας, ο κ. Λοβέρδος έδωσε ευρωπαϊκή διάσταση στο πρόβλημα για την καλύτερη αντιμετώπισή του και δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «δεν φταίμε εμείς που είμαστε το σύνορο της Ευρώπης. Ένα μέρος απ' αυτό τον κόσμο θέλει να πάει σε άλλες χώρες και την πληρώνει η Ελλάδα».


Ο κίνδυνος
Όλοι


αυτοί οι μετανάστες που εισρέουν στη χώρα μας προέρχονται από χώρες της Αρκτικής, της Ασίας και της Ανατολικής Μεσογείου, οι οποίες έχουν διαφορετικό επιδημιολογικό προφίλ όσον αφορά στις ασθένειες απ’ ό,τι η Ελλάδα και οι χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή εκεί υπάρχουν αρρώστιες που εδώ έχουν «εξαφανιστεί».
Η κυρία Κρεμαστινού μας δίνει ένα παράδειγμα λέγοντας ότι «εκεί υπάρχει η χολέρα που δεν έχουμε εδώ, φυματίωση, γάγγειος πυρετός, υπάρχουν κρούσματα πολιομυελίτιδας που δεν έχουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».
Έτσι λοιπόν, με τους λαθρομετανάστες να έρχονται κατά χιλιάδες στη χώρα μας, υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσουν στον γηγενή πληθυσμό νοσήματα που εδώ δεν υπάρχουν ή ασθένειες που εδώ κάνουν την εμφάνισή τους σε χαμηλά ποσοστά να αυξηθούν.
«Άρα, λοιπόν, με την αθρόα είσοδο ατόμων αιτούντων άσυλο (έτσι λέγονται επισήμως, αφού ζητάνε άσυλο ουσιαστικά) ή λαθρομετανάστες στην καθομιλουμένη, υπάρχει πιθανότητα να διασπείρουν ασθένειες στον πληθυσμό της Ελλάδας αλλά και κατ’ επέκταση της Ευρώπης, γιατί και αυτοί σταδιακά μετά φεύγουν από επάνω (Έβρο), έρχονται στην Αθήνα και προσπαθούν με κάποιον τρόπο να βγουν προς την Ευρώπη», τονίζει η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, και συνεχίζει λέγοντας ότι «τα κρούσματα που καταγράφονται στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές (αφού δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η επιτόπια εξέταση) σε αλλοδαπούς έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Εάν δεν ληφθούν μέτρα και δεν ξοδευτούν χρήματα, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης των ασθενειών στον γηγενή πληθυσμό μας, όπως και κίνδυνος μετάδοσης στην Ευρώπη από όσους φεύγουν από την Ελλάδα και πηγαίνουν έξω». Δηλαδή το πρόβλημα αφορά και την Ευρώπη, γιατί μετά από εμάς αρκετοί είναι εκείνοι που φεύγουν με άγνωστο προορισμό προς χώρες της Ε.Ε.
Στη συνέχεια η κυρία Κρεμαστινού μας παραθέτει κάποια ενδεικτικά παραδείγματα για την κατάσταση που επικρατεί με τις ασθένειες που φέρνουν οι μετανάστες.
«Βλέπουμε, ας πούμε, ότι έχουμε κρούσματα ελονοσίας, όπου αυτά που ανιχνεύονται στους μετανάστες είναι περισσότερα, ενώ εμείς έχουμε πολύ λιγότερα. Έχουμε ακόμα και κρούσματα φυματίωσης. Έχουμε και τα δικά μας βέβαια (δηλαδή των Ελλήνων), αλλά η τάση τους βαίνει μειούμενη ενώ στους μετανάστες είναι αυξητική. Έχουμε διαπιστώσει επίσης ότι περίπου το 20% των ανθρώπων που έχουν AIDS είναι μετανάστες. Αυτό το ποσοστό ξεκίνησε από πολύ χαμηλό και τώρα ανεβαίνει, φτάνοντας, όπως σας είπα, περίπου στο 20%».


Τα μέτρα
Σύμφωνα λοιπόν με την κυρία Κρεμαστινού, έχουν παρθεί κάποια μέτρα προς αποφυγή μετάδοσης των ασθενειών, ενώ στο μέλλον θα ενταθούν.
«Λίγοι είναι συνήθως αυτοί που κρατούνται για πολύ καιρό μετά από ορισμένες εξετάσεις που γίνονται. Αφήνονται, παίρνουν νομίζω μια τρίμηνη παραμονή και εξαφανίζονται προς την Ελλάδα, προς την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας μας. Εμείς λοιπόν, επειδή η εξέταση δεν έχει ξεκινήσει, αρχίζουμε τώρα και εξετάζουμε τοπικά αυτό που έχουμε δει και έχουμε παρατηρήσει από τις ασθένειες, που πια καταγράφονται από το Τμήμα Επιδημιολογικής Επικήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ελλάδα», λέει η κυρία Κρεμαστινού.
Το πρόγραμμα αυτό με τις εξετάσεις έχει ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου, ενώ τώρα ξεκινά το πρόγραμμα της επιτόπιας εξέτασης, όπου θα ελέγχονται καλύτερα οι λαθρομετανάστες.
«Όπου να ’ναι ξεκινά το πρόγραμμα της επιτόπιας εξέτασης. Έτσι θα αρχίσουμε να τους κάνουμε ακτινοσκόπηση, εξετάσεις αίματος και εμβολιασμό», επισημαίνει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Εν συνεχεία μας λέει ότι «θα εξετάζουμε, και όταν βρίσκουμε κάποιον ο οποίος έχει οξεία νόσο ή ότι χρειάζεται θεραπεία, θα τον πηγαίνουμε για θεραπεία».
Η κυρία Κρεμαστινού τονίζει ότι εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και δεν ξοδευτούν λεφτά, θα υπάρξει κίνδυνος. Όμως στη συνέχεια μας «καθησυχάζει» λέγοντας ότι «έχουμε ήδη ξεκινήσει κάποια μέτρα-προγράμματα, ενώ παράλληλα, όπως γνωρίζετε, ο υπουργός Υγείας κινεί το θέμα και κάνει ευρωπαϊκό το πρόβλημα. Έχει ζητήσει μάλιστα να υπάρξει όπως η Frontex για την ασφάλεια και μια αντίστοιχη υγειονομική».
Διαβάστε περισσότερα » »