Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Έκρηξη στο αυτοκίνητο του Δημάρχου Ηρακλείου!

Ερωτηματικά προκαλεί η έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα στο αυτοκίνητο του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην...
περιοχή των Καμινίων ακριβώς έξω από το σπίτι του Δημάρχου.

Από την έκρηξη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ αν και κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν χρειάστηκε να παρέμβει αφού η φωτιά δεν πήρε διαστάσεις. Πάντως το αυτοκίνητο BMW τυπου τζιπ υπέστη τεράστιες υλικές ζημιές.

Ένας γείτονας, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδε ένα άτομο που φορούσε κουκουλα να περιφέρεται στην περιοχή περίπου πέντε λεπτά πριν σημειωθεί η έκρηξη! Ο μάρτυρας έχει δώσει πλήρη περιγραφή του υπόπτου στις αστυνομικές αρχές.

Από την έκρηξη αναστατώθηκε η γειτονιά ενώ ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε τα γεγονότα στο Cretalive δήλωσε δηλώνοντας ωστόσο ότι δεν είχε δεχτεί καμιά απειλη.

Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια Ηρακλείου, που εξετάζει τον τύπο της εκρηκτικής ύλης.
Διαβάστε περισσότερα » »

500 NEKPOI ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΦΟΡΤ ΓΟΥΟΡΘ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ UFO.!!(VIDEO)

Σε μια άκρως απίστευτη αναφορα προχωρησαν οι ρωσικές υπηρεσίες (FKA/RKA) προς τον πρωθυπουργο Πούτιν αυτην εβδομάδα, υποστηρίζοντας οτι η τεράστια αμερικανική βάση του Φόρτ Γουόρθ, πού μέρος της οποίας χρησιμοποιειται από την ΝΑΣΑ, για την εξέλιξη πτητικών μέσων και....
ακρως απόρρητων τεχνολογιών, δέχθηκε εξωγήινη επιθεση στην 11/5/2011 η οποία κράτησε πάνω από μισή ωρα , που προφανως είχε σαν σκοπό την καταστροφή της τεχνολογίας Vimana , δηλαδή ενος εξωγήινου σκάφους πού εντόπισαν και μετέφεραν οι Αμερικανικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν.

Η επίθεση εχει βιντεοσκοπηθεί, και αναρτηθηκε στο youtube, ομως η αμερικανικες υπηρεσίες εσπευσαν αμεσως να διαψεύσοουν το γεγονός, λέγοντας βιαστικά οτι ο καταιγισμός απο τις τεράστιες λάμψεις που καταγράφονται στην περιοχη της βάσης, οφειλόνταν σε εκρήξεις μετασχηματιστων. Η ανάρτηση αρχικα μπλοκαρίστηκε, τελικά όμως αναρτηθηκε και πάλι εχοντας πολύ μικρότερη διάρκεια. Απο την καταγραφή όμως φένεται καθαρα οτι δεν ακούγεται ο παραμικρός ήχος εκρηξης, οπως θα ήταν απαραίτητο, ενω καμμία διακοπή ρεύματος δεν σημειωθηκε πουθενα. σε ολόκληρη την περιοχή, οπως θα ήταν φυσικό.Οι λάμψεις εκτείνονται σε ακτίνα χιλιομέτρων, ενω επισημένονται στον ουρανό και κάποια ιπτάμενα αντικείμενα..Η αναφορά υποστηρίζει οτι η επίθεση ειχε σαν απότελεσμα την απώλεια εκατοντάδων στρατιωτικών και τεχνικού προσωπικου που εργάζεται στα επιστημονικα προγράμματα της βάσης.

Η αναφορα, επιμένει οτι αρμάδα εξωγήινων σκαφων πλησιάζει ολο και περισσάτερο στη γη, ενω καυτηριάζεται η εμμονή των Αμερικανων για "παρε - δωσε" πού προσπαθεί να έχει με εξωγήινα όντα, και επισημαίνει και τους παγκόσμιους κινδύνους που απορρέουν απο αυτη την εμμονή. Πολλοί εσπευσαν να συμπεράνουν μάλιστα, ότι οι απανωτές αναβολές της εκτοξευσης του διστημικου λεωφορείου Endeavour την περασμένη εβδομάδα, συνδέονται με τις επιφυλάξεις που υπαρχουν για την ασφάλεια αυτης της πτήσης.

Ειναι σίγουρο οτι οι πεισσοτεροι απο εμας ειρωνευόμαστε και διασκεδάζουμε με παρόμοια δημοσιεύματα, όμως είναι ολο και περισσότεροι αυτοι που εκφράζουν την πεποιθησή τους ότι κάτι συγκλονιστικό συμβαίνει τελικα.! Eκτος και αν είμαστε τελικά, εντελώς αποχαυνωμένοι..!. Δειτε και το βίντεο.

www.whatdoesitmeans.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Η γυναίκα των ΟΥΚ!

 

 

Δείτε το βίντεο!

Αποτελεί άβατο ο χώρος των ΟΥΚ για τις γυναίκες; Σ΄ ότι αφορά στην εκπαίδευση ακόμη ναι. Όμως ήδη η πρώτη γυναικεία παρουσία στο μηχανισμό λειτουργίας τους έχει γίνει αισθητή. Πρόκειται για μία νοσηλεύτρια η οποία κυριολεκτικά τους ακολουθεί παντού! Στο βίντεο της τηλεόρασης του ALPHA, η πρώτη γυναίκα που κλήθηκε να συνεργαστεί με τους ....
Έλληνες βατραχάνθρωπους μιλάει για την εμπειρία της.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η απάντησή μας στους τρομοκράτες μας: Αγοράζουμε μόνο Ελληνικά προϊόντα,τίποτε άλλο

Το ΔΝΤ επηρεάζει τα πάντα στις μέρες μας. Από πολίτες, κυβέρνηση, και εργασιακές σχέσεις μέχρι και διαφημιστικές καμπάνιες. Μάλιστα, στο νέο τηλεοπτικό σποτ της μπύρας FIX, έγινε μια σύνθεση της επιμήκυνσης της φιλίας της γνωστής παρέας του 50-50, του απλήρωτου λογαριασμού της Άγκελας και της γεύσης μιας παγωμένης FIX. Όλα κινούνται πλέον σε ρυθμούς μνημονίου και το μόνο που μένει να δούμε είναι «ποιος θα ....συγκριθεί μαζί του».

Η απάντηση είναι στα χέρια μας. Όποιος Έλληνας επενδύει στην Ελλάδα, πρέπει να βρίσκει την στήριξη μας. Από την “Fix” και την “Βεργίνα”, το σπιτικό κρασί της ταβέρνας και όχι την παγοκολώνα εισαγωγής “προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης”, το τσιπουράκι που φτιάχνεται για αιώνες με την ίδια μέθοδο, το ούζο, ακόμα και τα Ελληνικά αναψυκτικά.

Έμπρακτη πράξη αγώνα που οφείλει να ξεκινήσει από την καθημερινότητα μας.

Άλλωστε ένα καλό Ελληνικό κρασί, ανόθευτο και όχι αποτέλεσμα χημικών εργαστηρίων, είναι πολύ ποιοτικότερο, πολύ πιο “κυριλέ”, πολύ πιο “in” από το οποιοδήποτε Ουίσκυ μαζικής παραγωγής των ταγαροφόρων νεόπλουτων που μεταμορφώθηκαν σε γκλαμουρομπουζουκόβιους πηθικίζοντες εν μία νυκτί.

Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ...Για όσους εργάζονται σε κάποια κρατική θέση..σε κάποιο Υπουργείο..Ας διαβάσουν!!



Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ
Η ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑI

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Σήμερα που τόσος λόγος γίνεται για τους φίλους μας οικονομικούς μετανάστες τους Αλβανούς- άσχετα αν βρίσκονται εδώ νόμιμα ή παράνομα - καλό είναι να δούμε ποιοί κατοίκησαν στο χώρο που βρίσκεται σήμερα η χώρα τους Αλβανία, τουλάχιστον η Νότια – από την προϊστορία μέχρι σήμερα.
Για να μάθουν και οι ίδιοι ό,τι δεν ξέρουν. Γιατί σίγουρα δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να ξέρουν, ή η προπαγάνδα δεν τους αφήνει να ξέρουν, και συμπαρασύρουν μαζί τους και όσους - δυστυχώς είναι οι περισσότεροι της υφηλίου- είναι ανιστόρητοι.
Στην έκταση που σήμερα κατέχει η Αλβανία, υπήρχε η Αρχαία Ιλλυρία. Είχε πάρει το όνομά της από τον Έλληνα ήρωα της εποχής Ιλλυριό, που ήταν γιος του βασιλιά των Θηβών Κάδμου και της Αρμονίας( 1470 π.Χ.). Υπήκοοί του ήταν οι Εγχελείς. Ο Ιλλυριός είχε αδελφό τον Αδρία - εξ ου και Αδριατική- κι ήταν πρόγονος των Δασσαρητών. Γεγονός είναι ότι σήμερα πολλοί Αλβανοί έχουν το όνομα «Ιλλυριός» (Ιλίρ).
Πέραν αυτών πολλοί Αργείοι, Αρκάδες και άλλοι είχαν μεταναστεύσει προς το βορά. Σχετικά μια "Αρβανίτισσα" γράφει:
Αργότερα τους κατέλαβαν οι Μακεδόνες.
Στα 1410 -1220 π.Χ. συναντάμε εκεί τον Δαύνο, το Διομήδη, τον Ευρυμέδοντα, τον Αχιλλέα, το γιο του Νεοπτόλεμο, ώσπου φάνουμε στον Πύρρο ( 318 π.Χ).



Η Αλβανία ήταν στην Ασία
Η Αλβανία ήταν αλλού. Είναι αρχαιότατη χώρα, μόνο που βρισκόταν στην Υπερκαυκασία, κοντά στην Κασπία Θάλασσα, δίπλα στην Αρμενία και τη Γεωργία! Μέχρι που τους διέλυσαν οι Ρωμαίοι τον 1ον μ.Χ. αιώνα. Πρωτεύουσα ήταν η Καμπάχα, ερείπιά της υπάρχουν και σήμερα. Μετά την καταστροφή από τους Ρωμαίους πολλοί Αλβανοί έφυγαν από την Υπερκαυκασία και ήρθαν στη Ιλλυρία. Κοντά στα σημερινά Τίρανα δημιούργησαν το χωριό Αλβανό ή Αρβανο, στην περιοχή της σημερινής Κρόϊας. Το χωριό αυτό για πρώτη φορά αναφέρεται απο τον Πτολεμαίο το Γεωγράφο, ως "Αλβανόπολις", και τον 11ο αιώνα από τους βυζαντινούς. Έτσι ονομάστηκαν Αλβανοί ή Αρβανίτες. Και σιγά –σιγά άρχισαν να αυξάνονται, ενώ παράλληλα έφταναν εκεί κι άλλοι Ανατολίτες ή Σλαύοι. Αυτό, άλλωστε δείχνει και η Γλώσσα που μιλούν, ένα κράμα Αρμενικής, Ινδικής, Περσικής και Σλάβικης ( Διαβάστε εδώ. ) Που φυσικά επηρεάστηκε από την ιθαγενή γλώσσα των αρχαίων Ιλλυριών - αρχαιοελληνική. Ακόμη ήρθαν και διάφοροι Ευρωπαίοι, Ιταλοί και άλλοι, που πρόσθεσαν κι αυτοί την επίδρασή τους. Αλλωστε όλες οι Γλώσσες, μηδεμιάς εξαιρουμένης, έχουν πάρει λέξεις από διάφορους λαούς όπως και η δική μας.
Δεν πρέπει ακόμη να ξεχνάμε ότι ο Πέρσης - γιος του Περσέα- στα 1350 π.Χ. πήγε στην Περσία και ίδρυσε τον οίκο των Αχαιμενιδών. Ούτε ότι ο Ελληνας Ιταλός, είχε πάει στην Ιταλία.
Οι επιδράσεις στη Νέα Αλβανία ολοκληρώθηκαν την εποχή της Τουρκοκρατίας. Στο μεταξύ οι πάμπολοι Ελληνες έφευγαν στο νότο, λόγω των διωγμών.
Να ξεπεράσουμε τις γνωστές, σήμερα, ελληνικές πόλεις ( Άγιοι Σαράντα, Χειμάρα, Αργυρόκαστρο, Δυρράχιο, Σκόδρα κλπ. ) και να δούμε αυτές της αρχαιότητας:
*** Η Απολλωνία, σημαντική πόλη που ιδρύθηκε τον 6ο π.χ. αιώνα από Κερκυραίους και Κορινθίους.
**** Το Νυμφαίο, βρέθηκαν πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα.
***** Η Επίδαμνος, το αρχαίο Δυρράχιο, που έκοβε και νομίσματα με τα γράμματα ΔΥΡ.
****** Η Φοινίκη που χτίστηκε το 230 π.χ., στην περιοχή των Αγίων Σαράντα, εκεί που βρίσκεται το σημερινό ­Φοινίκιο.
********* Η Χιμαίρα - η σημερινή Χειμάρα - και ακόμη η Βυλλιακή,το Θρόνιο, η Αμάντα, ο Ωριχος και άλλες.

Κατοικούσαν Ελληνικές φυλές
Παλαιοντολογικές έρευνες δείχνουν σήμερα ότι οι περιοχές γύρω από τον Γράμμο, τον Σμόλικα και το Βόρα, από το 2300 π.Χ. ήταν κατοικημένες και οι κάτοικοί τους αποτελούσαν τον κύριο όγκο των πρωτοελλήνων, Ιώνων, Αρκάδων, πρωτοαιολικών φύλλων.
Αλλά η σημερινή προπαγάνδα δεν αφήνει να φανεί ότι αυτοί που κατοίκησαν πρώτοι και δημιούργησαν τον πολιτισμό στην περιοχή ήταν οι Έλληνες. Και δεν χρειάζεται καν το πελώριο πολιτιστικό βάρος της Βεργίνας για ν' αποδείξει τα δικαιώματα των Ελλήνων. Αφού ο αρχαίος Ελληνισμός έφθανε τόσο ψηλά, πάνω από τα Σκόπια. Τον « ήλιο» της Βεργίνας βρήκαν κι εκεί οι Σκοπιανοί και τον λανσάρουν σα δικό τους έμβλημα.
Θα αναφέρουμε μόνο ακόμη ότι γύρω στα 1900, Τούρκοι, Αλβανοί, Βούλγαροι και Ρουμάνοι, σκοτώνονταν μεταξύ τους για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο χώρο αυτό, τα οποία είχαν ανέκαθεν οι 'Έλληνες. Μετά από αυτά οι ξένοι, - οι φίλοι μας - έκαναν την περιοχή δωρεά στην τότε Σερβία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία. Οι Ρουμάνοι έμειναν απ' έξω, παρά την προπαγάνδα τους.
Όμως όλες αυτές τις περιοχές τις ένωνε η αρχαία Εγνατία οδός που δημιουργήθηκε το 146 μ.Χ.

Ο Δάρδανος από την Αρκαδία
Αλλά και η Δαρδανία, πάνω από τα σημερινά Σκόπια και τις Ελληνικές πόλεις Μοναστήρι, Γευγελή, στην κοιλάδα μεταξύ Μόραβα και Αξιού, - οι Δάρδανοι, εντοπίζονται λίγο πριν τη ρωμαϊκή εποχή- είχε δημιουργηθεί από τους απογόνους του Δάρδανου, του γιου της Αρκάδος Ηλέκτρας και του Δία, που έφυγε από την Αρκαδία. Από κει λόγω κατακλυσμού πήγε στη Σαμοθράκη και μετά εγκαταστάθηκε σε περιοχή κοντά στην Τροία. Από αυτόν πήραν το όνομά τους τα Δαρδανέλια.
Ιστορικά διαπιστωμένη είναι η ύπαρξη Δαρδάνων στην Ανατολή (Περσία), που μετανάστευσαν στη Βαλκανική. Γι αυτό και στα Σκόπια συναντάμε το όνομα «Κύρος» ( Γκλιγκόρωφ).

Αρχαία Ελλάδα τα Σκόπια
Ακόμη όμως και αν αγνοήσουμε τα παραπάνω στοιχεία, υπάρχουν αρκετά άλλα, που αποδεικνύουν ότι η περιοχή των Σκοπίων ήταν Αρχαία Ελλάδα.
Το 324 π.Χ. Φίλιππος Β πολέμησε τους Δάρδανους και έκτισε την πόλη Ηράκλεια -ερείπια υπάρχουν και σήμερα- μετέπειτα Μοναστήρι, για να αντιμετωπίζει τις επιθέσεις τους. Κοντά στην πόλη Ηράκλεια ήταν τα χωριά Στύβηρα, Βρυχίδα, Αθακος, Βρυγιάς, Μελιττών. Το Μοναστήρι στο τέλος του 14ου αιώνα είχε 15.000 κατοίκους, τα δύο τρίτα ήταν 'Έλληνες. Αργότερα αυξήθηκαν και υπήρχαν πολλά Ελληνικά σχολεία, νοσοκομεία και μεγαλοπρεπείς ναοί. Πιο πάνω από το Μοναστήρι υπήρχαν οι κωμοπόλεις Δουρίοπος, Στόβοι, Αστυπος, Βαλαζώρα, κ.ά.
Τα Σκόπια αρχικά ονομάζονταν Σκούποι. Εκεί γεννήθηκε ο αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Ιουστινιανός.
Δίπλα στους Σκούπους υπήρχαν η Ολυμπιακή και η Ναϊσός, πατρίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου ( 280 μ.Χ.).
Πιο παλιά εκεί που είναι σήμερα η πόλη της Αχρίδας, υπήρχε η αρχαία ελληνική Λιγκηστίς ή Λιχνίτης ή Λιχνιδός. Οι Λιγκηστές υποστήριζαν ότι είναι απόγονοι των Βακχιάδων της Κορίνθου. 'Ένας από τους βασιλιάδες της ήταν ο Αρραβαίος, η κόρη του οποίου Ευρυδίκη, παντρεύτηκε τον Αμύντα τον Γ', πατέρα τον Φιλίππου του Β' (πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου). Στην περιοχή βρέθηκαν ελληνικές αρχαιότητες και υπάρχουν ακόμη βυζαντινά μνημεία και εκκλησίες.
**** Στο Τρεμπένιστε κοντά στην Αχρίδα, η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε βασιλικούς τάφους, που μέσα σε αυτούς ήταν χρυσά προσωπεία και άλλα έργα τέχνης του 6ου π.χ. αιώνα που φυλάσσονται στο Μουσείο της Σόφιας.


ΟΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Εκτός από τις μεμονωμένες μετακινήσεις διαφόρων οικογενειών από τις περιοχές της σημερινής Αλβανίας και των Σκοπίων στην νότια Ελλάδα, έγιναν και ομαδικές μετακινήσεις πολλών άλλων χριστιανικών οικογενειών Ελληνο-lλλυρικής καταγωγής { οι λεγόμενοι Αρβανίτες, οι οποίοι μιλούσαν την λεγόμενη αρβανίτικη διάλεκτο }.
Τους Αρβανίτες αυτούς είχαν φέρει στην Πελοπόννησο και την Αττικοβοιωτία, για να πυκνώσουν κάπως τον πληθυσμό της ρημαγμένης από τις επιδρομές χώρας, ο Μανουήλ Καντακουζηνός το 1350 , ο Νέριος Ατζαϊόλης το 1384 και ο Θεόδωρος Παλαιολόγος το 1405.
Γι αυτό και κατά καιρούς ακούμε ή και διαβάζουμε ότι ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, η Μπουμπουλίνα, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και άλλοι αγωνιστές του 21, ήταν… Αλβανοί, όπως ισχυρίζεται η Αλβανική προπαγάνδα. Στην πραγματικότητα ήταν Ελληνες χριστιανοί που η οικογένειά τους μπορεί να προήρχετο από το χώρο της σημερινής Αλβανίας.
Αυτούς τους «Αρβανίτες» θέλησαν να εξολοθρεύσουν οι Τούρκοι όταν κατέλαβαν την Ελλάδα, γιατί ήταν πιο Ελληνες κι από τους παλιούς Ελληνες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, εξ άλλου, ότι οι μουσουλμάνοι Αλβανοί αποτέλεσαν μέρος των Τουρκικών ορδών, που και αυτοί αποκαλούνταν Αρβανίτες.
Οσο για τον Εθνικό Ηρωα της Αλβανίας, τον Σκεντέρμπεη - που σημαίνει στρατηγός Αλέξανδρος - τον Γεώργιο Καστριώτη (1403 - 1468), που πολέμησε σκληρά και πάντα νικηφόρα τους Τούρκους, κι αυτός Ελληνας ήταν, και μάλιστα χριστιανός ορθόδοξος, γιος του Ιωάννη Καστριώτη που είχε συλληφθεί από τους Τούρκους και εξισλαμίσθηκε βίαια το 1443. Οι γιοι του Ιωάννη παραδόθηκαν στους Τούρκους κι έγιναν μέλη του Τουρκικού Στρατού. Αργότερα δολοφονήθηκαν πλην του μικρότερου Γεωργίου, ο οποίος ήταν αρρενωπός και ωραίος. Σ αυτόν έδειξε συμπάθεια ο Σουλτάνος και του ανέθεσε την αρχηγία σώματος 5.000 ανδρών, και τον ονόμασε Σκεντέρμπεη. Ομως ο Σκεντέρμπεης δεν ξέχασε την καταγωγή του και την πίστη του, και εστράφη κατά των Τούρκων. Τότε ιδρύθηκε και ο Σύνδεσμος του Αλβανικού Λαού, που οδήγησε στο Αλβανικό Κράτος. Ηταν μια Ελληνική δημιουργία.
Ο Γεώργιος Καστριώτης ( Σκεντέρμπεης)
Από το γάμο του με την χριστιανή, κόρη του Αριανίτη, Ανδρονίκη Κομνηνή, ο Γεώργιος Καστριώτης, απόκτησε ένα γιο τον Ιωάννη Καστριώτη. Ομως ο Γεώργιος πέθανε από κακοήθη πυρετό ( 17-1-1486 ), αφήνοντας το γιο του και τη χήρα του υπό την προστασία της Βενετίας. Αυτό σήμανε και την υποδούλωση της Νέας Αλβανίας στους Τούρκους. Αργότερα ο Ιωάννης Καστριώτης γύρισε και πολέμησε στη Μάνη. Δείτε για Ελληνες Αρβανίτες, Τουρκαλβανούς, Τσάμηδες.

Ενώ οι Αλβανοί άρχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στο στρατό της, και να μετέχουν στις εκστρατείες της στην Ευρώπη και στην Ασία, αλλά και σε όλες τις μάχες που έδινε.
Τώρα το περίεργο είναι πως οι αυθεντικοί Αλβανοί θεωρούν Εθνικό τους ήρωα τον Γεώργιο Καστριώτη. Για να δικαιολογήσουν τη δημιουργία του κράτους των;
Αυτή ήταν η παμπάλαια, μεγάλη Ελλάδα, που συνεχώς συρρικνώνεται , στο χώρο που πρωτογεννήθηκε, αλλά μεγαλώνει στη Διασπορά.
Οσο για την Αλβανία των Βαλκανίων, αυτή ήταν πάντα ένας κήπος που πήγαιναν πολλοί, και παράλληλα ένα πιάτο απ το οποίο ήθελαν να τρώνε μερικοί.
Αυτά για τους σημερινούς γείτονες Αλβανούς και φίλους οικονομικούς μετανάστες στη χώρα μας. Κι όταν μιλάμε για Αλβανούς, να ξέρουμε και για ποιους Αλβανούς μιλάμε. Τους Αλβανικής ιθαγένειας, ή τους Αλβανούς υπηκόους.
ΤΑΚΗΣ ΒΑΣ. ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ
9 -11- 03
*** Το άρθρο αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα http://geocities.com/xeimarra/mellada.htm , ύστερα από αίτημά της:
Από: "Θοδωρής Θοδωρής" <xeimarra@yahoo.gr>
© ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ- KOUTOUZIS NEWS Αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή www.koutouzis.gr .


Η ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΝ:

Κωνσταντίνου Χ. Κωνσταντινίδη: MAGNA GRAECIA - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ
MAGNA GRAECIA! ΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ (του Υποστρατήγου ε. α K. Χ. Κωνσταντινίδη)“Τι κι’αν γκρεμίσαν τους ναούς, οι θεοί ζουν...» Και θα ζουν για πάντα στην Μεγάλη Ελλάδα γιατί είναι αθάνατοι. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ν. Ιταλία λένε ότι «κι’ εμείς Ελληνες είμαστε». Το διεπίστωσα στο πρόσφατο ταξίδι στα Ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας και στην Σικελία. Ητο πράγματι απότιση φόρου τιμής στους ένδοξους προγόνους μας που έζησαν και μεγαλούργησαν σ’ αυτήν την όμορφη χώρα από τους προιστορικούς και ιδιαίτερα τους κλασσικούς χρόνους.

Επειδή όμως ο χώρο-χρόνος , δηλαδή το παρελθόν , στο παρόν και στο μέλλον, είναι ενιαίο θα περιορισθώ σε ορισμένες μόνον διαπιστώσεις. Διότι για να γράψω ολόκληρο το οδοιπορικό θα χρειαζόμουν τόμους. Ομως αυτό είναι έργο διδακτορικών διατριβών, που όμως δεν κάνουν για ευνοήτους λόγους τα πανεπιστήμια μας . Και ο νοών νοήτω!
1η Διαπίστωση: Η Αλλοίωση της Ιστορίας . Σύμφωνα με την ‘επίσημη’ ιστορία πρώτη αποίκιση των Ελλήνων της Καλαβρίας αρχίζει τον 8ον π. Χ αι. με την ίδρυση το 757 π. Χ της Κύμης στον κόλπο της Νεαπόλεως(Napoli) και ακολουθεί το Ρήγιον(Regio) στην Καλαβρία και η Ζάγκλη (μετέπειτα Μεσσήνη) στην Σικελία την ίδια περίπου εποχή. Τ ο 753 π. Χ γίνεται εποικισμός της Ρώμης . Το 750 π.Χ εποικισμός από τους Ευβοείς της νήσου Πηθικούσaς(Ischia) Το 735 π. Χ ιδρύεται η Νάξος στην Σικελία.Το 734 π. Χ ιδρύονται οι Συρακούσες απο τους Κορινθίους. Το 729 π.Χ η Κατάνη, η Γέλα(690), η Ιμέρα (648), ο Σελινούς(628), ο Ακράγας (582), όλες στην Σικελία .Το 709 π.Χ ιδρύεται η Σύβαρις στην Καλαβρία.Το 663 π. Χ ο Ζάλευκος στους Λοκρούς της Καλαβρίας ήτο ο πρώτος νομοθέτης της Ευρώπης που έφτιασε γραπτούς νόμους.
Επισήμως αναφέρονται ορισμένες μόνον Ελληνικές πόλεις στην Ανατολική πλευρά της Καλαβρίας και Σικελίας. Η αλήθεια βέβαια είναι κάπως διαφορετική. Ο επικοικισμός της Ιταλικής χερσοννήσου άρχισε στους προιστορικούς χρόνους από τους Ετρούσκους και Τηρσηνούς (ή Τηρρηνούς) που ήσαν πανάρχαιοι Ελληνες. Το όνομα Ιταλία πήρε απο τον Ιταλό, υιό του Τηλεγόνου και της Πηνελόπης, ο οποίος έγινε ο πρώτος βασιλιάς της Ιταλίας(Οινοτρίας).Ακόμη και η Ρώμη ήτο Ελληνική αποικία, διότι οι Τηρρηνοί ήσαν πανάρχαιοι Ελληνες. Στην περιοχή (Stentinelo, Ognina, Plemirio, Malpensa, Cozzo Pantano και Thapsos ) που είναι στις Συρακούσες ανεκαλύφθησαν προιστορικοί Μυκηναικοί οικισμοί . Το Βάριον(Μπάρι) το Βρεντήσιον(Πρίντιζι), η Πάνορμος(Παλέρμο) ήσαν Ελληνικές πόλεις. Ούτε φυσικά αναφέρεται ότι στην Νότια Ιταλία ιδρύθησαν άνω των 100 Ελληνικών πόλεων. Οι Κορίνθιοι ίδρυσαν τις περισσότερες και παλαιότερες πόλεις και ακολουθούν οι Φωκαείς της Μ. Ασίας, Χαλκιδείς, Λάκωνες, Μεγαρείς, Κρήτες, Σάμιοι, Ρόδιοι κ.α. Οι Χαλκιδείς χάρισαν και το Λατινικό αλφάβητο στην Ιταλία. Εκεί οι Ελληνες έποικοι διεξήγαγον πολέμους κατά των ημιαγρίων εντοπίων. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Ιταλική γλώσσα είναι ιδίωμα της Ελληνικής. Αντίθετα, θα ακούσετε το γνωστό «τροπάριο» ότι δήθεν πρώτοι οι Φοίνικες έκαναν αποικίες στην Μεσόγειο και ακολούθησαν οι Ελληνες, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετον.

Εδώ ο Γκαίτε «αναζητούσε την ψυχή της Ελλάδος» Εδώ κατά τον λόγιο Λώρενς «βρίσκονται οι ρίζες του Ευρωαπικού Πολιτισμού». Εδώ ήκμασαν οι ιστορικοί Τίμαιος και Διόδωρος ο Σικελιώτης. Εδώ ήτο η Μεγάλη Ελλάδα κατά τον Κικέρωνα, Πλίνιο και τον Στράβωνα κ.α. Εδώ βρίσκονται οι Κύκλωπες του Ομήρου και τ’ αχνάρια του Οδυσσέα στην περιπλάνηση του στον Ατλαντικό όταν πέρασε την Σκύλα και την Χάρυβδι.
Εδώ είναι και η Αίτνα που η Αθηνά έχωσε τον Γίγαντα Εγκέλαδο μετά την Γιγαντομαχία. Εδώ πέρασαν και ο Συμωνίδης ο Χίος, Βακχυλίδης, Πίνδαρος, η Σαπφώ και έπαιξε για πρώτη φορά την τραγωδία «Πέρσες» ο Αισχύλος. Εδώ στον Κρότωνα δίδαξε και ο Πυθαγόρας. Εδώ τέλος είναι και το τουριστικό ‘ελντοράντο’ της Ιταλίας. Με την ίδια ευκολία διέσχιζαν το Ιόνιο και την Μεσόγειο θάλασσα οι Ελληνες Αργοναύτες , όπως διασχίζουν με τα πολυτελή πλοία τους οι σύγχρονοι εφοπλιστές μας.
Τώρα οι εξουσιαστές μικραίνουν τον πήχυ για να μειώσουν την συντριπτική υπεροχή του Ελληνισμού στην περιοχή της Απουλίας , Καλαβρίας και Σικελίας. Ομως οι αόρατοι θεοί τους διαψεύδουν από τα έγκατα της γης και τα τρίσβαθα του πνεύματος.

Είναι ο πρώτος ανθρωπιστικός Πολιτισμός που άφησαν οι Ελληνες σαν παρακαταθήκη στον κόσμο. Πλείστα ιστορικά γεγονότα έχουν σήμερον αποσιωπηθεί ή διαστρεβλωθεί από τους δογματικούς ερευνητές και εξουσιαστές της εποχής μας.

2α Διαπίστωση:

 Το Εθνοκτόνο Σαράκι της Διχόνοιας

Το 510 π. Χ ο Κρότων καταστρέφει την πλούσια Σύβαρη από αντιζηλία. Το αιώνιο σαράκι της διχόνοιας της φυλής μας μεταφέρεται και στις αποικίες. Ομως η χαριστική βολή κατά της Ελλάδος-αλλά και των αποικιών- υπήρξε ο καταραμμένος Πελοποννησιακός Πόλεμος (415 π. Χ ) Αυτός μετεφέρθη απο τον αρχομανή ηγέτη της Αθηναικής Δημοκρατίας, Αλκιβιάδη στην Σικελία, με αποτέλεσμα τον εμφύλιο σπαραγμό των Ελληνικών πόλεων και την τελική τους πτώση στους Ρωμαίους.
Σπαρακτική είναι η θέα των λατομείων των Συρακουσών όπου εκλείσθησαν για να πεθάνουν απο πείνα , ασθένειες και κακουχίες άνω των 7.500 Αθηναίων οπλιτών. Ησαν τα υπολείμματα του Αθηναικού Εκστρατευτικού Σώματος εκ 15.000 στρατού και 200 πλοίων μετά την ήττα του από τους Συρακουσίους. Οι Ελληνες είχαν φθάσει στο κατώφλι δημιουργίας μιά τεράστιας αυτοκρατορίας σε όλη την Μεσόγειο και την ελάκτισαν όπως λακτίζει η κατσίκα την γεμάτη καρδάρα με το γάλα.
Η Σικελία είναι το καλύτερο σχολείο εθνικού φρονηματισμού που πρέπει να επισκεφθούν όλοι οι Ελληνες.

3η Διαπίστωση:

Η Αναβίωση της Τυραννίδος.

Με ελάχιστες περιπτώσεις η αναβίωση της τυραννίδος έβλαψε τις Ελληνικές πόλεις. Αυτή υπήρξε αποτέλεσμα της διαμάχης Αθηνών–Σπάρτης, της εκστρατείας των Αθηναίων στις Συρακούσες και του κινδύνου εκ των Καρχηδονίων . Η τυραννίδα επεκτάθηκε απο τις Συρακούσες σε όλες σχεδόν τις Ελληνικές πόλεις. Ο τύραννος Διονύσιος ο Α! καταστρέφει ολοσχερώς την Νάξο, το μετέπειτα ιδρυθέν Ταυρομένιον.Είναι η πανέμορφη Ταορμίνα που κείται στους πρόποδες της Αίτνας με το φημισμένο αμφιθέατρο της . Κατασκευάσθη απο Χαλκιδείς και Ναξίους πρόσφυγες , για την διδασκαλία των τραγωδιών. Αργότερον οι Ρωμαίοι το μετέτρεψαν σε αρένα για μονομαχίες με τα άγρια θηρία.

4η Διαπίστωση:

Γενοκτονία των Ελλήνων απο τους Βαρβάρους.

Μετά την παρακμή των Ελληνικών πόλεων-λόγω της εμφύλιας διαμάχης-κατεκτήθησαν διαδοχικά τον 3ον π. Χ αιώνα απο τους Καρχηδονίους. Μετά ήλθε ο Πύρρος, ο βασιλεύς της Ηπείρου, εις βοήθειαν τους για ένα σύντομο διάστημα, για να τον διαδεχθούν οι Ρωμαίοι. Τότε στις Συρακούσες ζούσαν αρκετοί φιλόσοφοι μεταξύ των οποίων και ο Αρχημίδης. Οι βάρβαροι Ρωμαίοι τον αποκεφάλισαν όταν απασχολημένος με την επίλυση ενός γεωμετρικού προβλήματος τους είπε: «το μη μου τους κύκλους τάραττε» Η Μεγάλη Ελλάδα δέχθηκε πολλούς επιδρομείς(Καρχηδόνιους , Βανδάλου και Σαρακηνούς κ.α) οι οποίοι ελεηλάτησαν και κατέστρεψαν την περιοχή. Από εδώ πέρασαν και αρκετοί κατακτητές( Ρωμαίοι, Βυζαντινοί , Ισπανοί , Γότθοι κ.α)Μαζί με τους κατακτητές οι κάτοικοι της Σικελίας αντιμετώπισαν κατά τον Μεσαίωνα καταστρεπτικούς σεισμούς, την μανία των εκρήξεων της Αίτνας και θανατηφόρες αρρώστεις, όπως η πανώλις. Το 1837 καταλαμβάνονται από τους Βουρβόνους . Το 1865 με την επανάσταση υπό τον Γαριβάλδη, γίνεται η ενοποίηση της Ιταλίας στην σημερινή της μορφή και οι Ελληνικές πόλεις ενσωματώνονται στο Ιταλικό κράτος. Στο διάστημα αυτό οι διάφοροι κατακτητές κάνουν συτηματική αφομοίωση και αλλαγή της γλώσσης και της εθνικής συνείδησης των κατοίκων της περιοχής. Η χειρότερη όμως αφομοίωση έγινε λόγω της αλλαγής της θρησκείας που επέβαλε δια πυρός και σιδήρου ο Ιουδαιοχριστιανισμός. Μετά τους Βυζαντινούς ο Πάπας επιβάλλει την κυριαρχία του στους Ορθοδόξους ως τότε εκχριστιανισθέντες Ελληνες . Ενεκα του σχίσματος οι Ελληνες χριστιανοί ορθόδοξοι ξεχνούν παντελώς τα αδέλφια τους στην Μεγάλη Ελλάδα οι οποίοι έχουν υποταχθεί στον Πάπα. Η ίδια εγκατάληψη συμβαίνει και με τους Ελληνες της Ανατολής που ασπάσθησαν τον Ισλαμισμό.

5η Διαπίστωση:

Οι Ελληνες έδωσαν Πολιτισμό και Πολιτική.

Πολλοί κατακτητές πέρασαν από την περιοχή , αλλά μόνον οι Ελληνες άφησαν πραγματικό πολιτισμό, δηλαδή το Αστυ, την Δημοκρατία , το θέατρο, την ανεξιθρησκεία, την φιλοσοφία, τα γράμματα , την επιστήμη την τέχνη κ.α . Οι Ρωμαίοι έκαναν κακή αντιγραφή και τα έργα τους είναι γενικώς άκομψα. Οι Ρωμαικές αρένες είναι η σφραγίδα της βαρβαρότητος. Οι Ιουδαιοχριστιανοί άφησαν μόνον θεοκρατία και δογματισμό. Να σημειωθεί ότι όλοι σχεδόν οι αρχαίοι χριστιανικοί ναοί χτίσθησαν επάνω σε Ελληνικούς ναούς και με τα υλικά εκ της κατεδαφίσεως τούτων. Στον Ακράγαντα μέσα στο Ελληνικό «Ιερό των Ναών» έχουν φτιάξει προχριστιανικό νεκροταφείο, τον ναό της Ομόνοιας τον είχαν μεταβάλλει σε εκκλησία, ενώ τους Τελαμώνες εκ του ναού του Διός τους μετέφεραν οι Ισπανοί στο λιμάνι και τους κομμάτιασαν για να φτιάξουν τον λιμενοβραχίωνα του Ακράγαντα. Επίσης στις Συρακούσες μετέτρεψαν τον ναό της Αθηνάς σε μητροπολιτικό ναό προς τιμήν της ‘Αγίας’ Λουκίας. Εμπροσθεν του δημαρχείου του Παλέρμο υπάρχει πλατεία που έχει στο κέντρο της συντριβάνι με πανέμορφα γυμνά γλυπτά. Επειδή σκανδάλιζαν τις καλόγριες στον απέναντι ξενώνα την ονόμασαν «πλατεία της ντροπής» Πάντως οι Ιταλοί –εν αντιθέσει με εμάς- ξέρουν να προβάλλουν τον τουρισμό τους και την πολιτιστική τους κληρονομιά. Ας διδαχθούν και ας τους μιμηθούν και οι δικοί μας .

6η Διαπίστωση:

Η Επιβίωση της Ελληνικής Γλώσσης.

Υπάρχουν Ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας στην ορεινή περιοχή του Ασπρομόντε. Τα περισσότερα όμως έχουν εγκαταλειφθεί , με εξαίρεση μερικούς ηλικιωμένους που επιμένουν Ελληνικά(Γρεκάνικα) . Επίσης υπάρχουν και Ελληνόφωνα χωριά στο Σαλέντο, στην χερσόννησο του Τάραντα. Εμείς επισκεφθήκαμε την Καλημέρα και την Σπερματία . Οι ηλικιωμένοι ομιλούν ακόμη το Ελληνικό ιδιώμα ‘Griko’, όχι όμως και τα παιδιά τους . Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες με τις Συνεργατικές οργανώσεις να αναβιώσουν την προγονική τους γλώσσα . Τα καλοκαίρια λαμβάνουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις Λόγου , Ασματος και Ποιήσεως στην τοπική διάλεκτο(Γρεκάνικα). Μερικά απο τα χωριά αυτά είναι αδελφοποιημένα με Ελληνικές πόλεις και έχουν πολιτιστικές ανταλλαγές. Παντελής είναι η απουσία του ΥΠΕΘΟ και ΥΠΠΟ .Απροθυμία δείχνει και το Ιταλικό κράτος να ενισχύσει με Ελληνες δασκάλους την περιοχή. Ω! Μα τον Δία μην πάει ο νους σας σε αλυτρωτικές ενέργειες και κατακτήσεις.Αυτά είναι γελοία. Απλώς να ισχυροποιήσουμε τις γέφυρες φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών μας Και βέβαια απουσιάζει η δράση των Πολιτιστικών Συλλόγων και των Ελλήνων χορηγών για την δημιουργία κάποιου Ιδρύματος προς διατήρησιν της Ελληνικής Γλώσσης . Είναι εξοργιστικόν οι πλούσιοι Ελληνες να δωρίζουν τεράστια ποσά στην Ιουδαιοχριστιανική Εκκλησία και να αγνοούν παντελώς ένα τόσο ωραίο κομμάτι του Ελληνισμού που παρά τον χρόνον και τις αντιξοότητες επιμένει να κρατήσει ζωντανή την πολιτιστική του ταυτότητα.Είναι οι τελευταίες αναλαμπές της φλόγας που τρεμοσβύνει. Χωρίς κάποια πρωτοβουλία εκ μέρους κάποιου φορέως σε λίγο η τοπική λαλιά θα έχει χαθεί. Κρίμα!

7η Διαπίστωση:

Η Ιταλική Ανάπτυξη.

Υπάρχει χάσμα μεταξύ του Ιταλικού Βορά και του Νότου, σε βαθμό που στην Αμερική έχει δημιουργηθεί αυτονομιστικό κίνημα διαχωρισμού του Νότου. Ωστόσο το Ιταλικό κράτος έχει κάνει μεγάλες προόδους στα έργα υποδομής. Ιδιαίτερα ανεπτυγμένη είναι η αγροτική οικονομία . Εκεί πρέπει να πάνε για να ιδούν: οι πολιτικοί μας το σύστημα αποκέντρωσης της Ιταλικής Διοικήσεως, οι δήμαρχοι μας τι θα πει καθαριότητα, καλαισθησία, τάξη και νοικοκύρεμα, οι αξιωματούχοι του ΥΠΕΧΩΔΕ τα τεχνικά έργα και οι γεωπόνοι και αγρότες να διδαχθούν τον τρόπο επιστημονικής καλλιέργειας . Τέλος ας κάνει και μιά βόλτα και η κ. Φάνη-Πετραλιά. Η Ιταλία μπορεί ακόμη και χωρίς σταθερές κυβερνήσεις να προοδεύει χάρις στο αποκεντρωμένο διοικητικό της σύστημα. Τα έργα του Μουσολίνι διακρίνονται από την ογκώδη μορφή τους και το φασιστικό ιμπέριο. Βέβαια υπάρχει και ο Μπερλουσκονισμός, που σημαίνει: «οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι». Ομως ο φτωχός Νότος κατά παράδοσιν ψηφίζει σοσιαλιστικά. Πάντως ο Ιταλικός λαός είναι ένας απο τους ο πιό πολιτισμένους λαούς στον κόσμο.

8η Διαπίστωση. Η Ιταλική Μαφία.Ναι υπάρχει και η Μαφία(Σικελική Κόζα Νόστρα και Ναπολιτάνικη Καμόρα). Εχει τις ρίζες της στο απώτατο παρελθόν και ζει και βασιλεύει ως σήμερον. Είναι η μετεξέλιξη των παλαιών τοπικών δεσμών αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας των Σικελών από τους κατακτητάς και την κρατική βία του παρελθόντος που δεν διαλύθηκαν με την ανακήρυξη του Ιταλικού κράτους το 1848 , ούτε ενσωματώθηκαν στην κοινωνία. Αυτή έχει τους δικούς της άγραφους νόμους. Εχει και την διαπλοκή με την πολιτική εξουσία και την ‘ομερτά’ για να κρατάει τα στόματα κλειστά. Ομως η αποκάλυψη του Μαφιόζου Μπουσέτα προ τριετίας επέφερε σοβαρό πλήγμα κατά της Μαφίας με την σύλληψη των νονών Ριίνα και πρόσφατα του Πρεζεντσιάνο.

Επίλογος

Μπαίνοντας στην Πάτρα στο ωραίο και ευρύχωρο πλοίο μας για το Μπάρι , ζήσαμε για λίγες ημέρες ένα ευχάριστο όνειρο μέσα σε έναν φανταστικό μύθο που χάρις στην προσπάθεια του έμπειρου οδηγού μας και του κατηρτισμένου ξεναγού μας έγινε πραγματικότης. Αθήνα-Πάτρα-Μπάρι-Τάρας-Μεταπόντιον-Ηράκλεια-Σύβαρις-Ρήγιον-Μεσσήνη-Κεφαλού-Παλέρμο-Ακράγας-Κατάνη-Συρακούσες-Ωρτυγία-Νάξος-Ταυρομένιον-Αίτνα μετά από μιά αίσια και ευχάριστη επιστροφή είναι ένα μεγάλο επίτευγμα .

Οσο θα γίνεται αυτό το ταξίδι δεν θα πεθάνουν οι ένδοξοι πρόγονοι μας και θα συνεχίζεται η μακραίωνη ιστορία μας. Ο τουρισμός είναι η καλύτερη ψυχαγωγία , διδασκαλία και αλληλογνωριμία των ανθρώπων με τους τόπους και την ιστορία. Το ξάπλωμα της ζωής στο χώρο-χρόνο σε ποικίλες διαστάσεις . Ομως, όπως όλα τα ταξίδια έχουν τέλος έτσι και το δικό μας τελειώνει εδώ. Να είσθε καλά.

ΤΕΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Σύλληψη Ντομινίκ Στρος Καν για βιασμό !!!

 

Στη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές το Σάββατο με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε καμαριέρα ξενοδοχείου στο Μανχάταν.
Τρεις αστυνομικοί, λίγα λεπτά προτού αναχωρήσει η πτήση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 4:45 από το αεροδρόμιο Κένεντι για το Παρίσι, τον έθεσαν υπό κράτηση.
Ο αρχικλέφτης του ΔΝΤ, που έχει το παρατσούκλι του "μεγάλου γόη", όπως επισημαίνει σε....
αποκλειστικό άρθρο της New York Post, φέρεται να επιτέθηκε σε καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel μόλις μπήκε στο δωμάτιό του, να την πέταξε στο κρεβάτι και να την εξανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ.

Η γυναίκα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ΝΥDaily News, κατόρθωσε να διαφύγει από το δωμάτιο και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έφυγε με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Πολ Μπράουν επιβεβαίωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) ότι ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για σεξουαλική επίθεση και ανακρίνεται.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανεξήγητα Ευρήματα

 

Το κρανίο που εκτίθεται σε μουσείο

Από τα μέσα Μαρτίου του 2003 το Μουσείο του Gloucester στην Αγγλία εκθέτει στις γυάλινες προθήκες του ένα μοναδικό εύρημα. Το εύρημα αυτό είναι ένα ιδιόμορφο κρανίο που μαγνητίζει τα βλέμματα όλων των επισκεπτών και προκαλεί τόσο τον θαυμασμό όσο και τον φόβο μικρών και μεγάλων. Το έκθεμα έχει προκαλέσει και το ενδιαφέρον των επιστημόνων αλλά και την αναμενόμενη περιφρόνηση από άλλους. Το έκθεμα αυτό είναι ένα κρανίο με πολύ παράξενες διαστάσεις και πολύ διαφορετικές αναλογίες από τις ανθρώπινες.


Όπως φαίνεται και στην εικόνα το κρανίο έχει μια μεγάλη κρανιακή κοιλότητα, πολύ μεγαλύτερη από την ανθρώπινη, δεν εμφανίζονται οι κρανιακές οστικές ραφές πουθενά, έχει ένα αδύναμο αλλά με μεγάλη κλίση οφρυϊκό τόξο (φρύδια), δεν έχει ζυγωματικά οστά, οι οφθαλμικές του κόγχες είναι επιμυκημένες προς τα κάτω. Το ρινικό οστό θυμίζει πολύ το ανθρώπινο αλλά είναι πιο πλατύ. Η άνω σιαγώνα έχει μεγάλη κλίση και δεν παρατηρούνται δόντια. Η κάτω σιαγόνα λείπει και δεν φαίνεται και κανένα σημείο ένωσης της με την άνω σιαγώνα εκατέρωθεν των παριών (των πλαϊνών πλευρών) του κρανίου. Οι παριές παρουσιάζουν μια κίνηση προς το εσωτερικό του κρανίου και δεν βλέπουμε, σ’ αυτήν την απεικόνιση τουλάχιστον, ακουστικές εξόδους εκατέρωθεν του κρανίου.

Το κρανίο μάλιστα έχει και μεγάλη ιδιαιτερότητα όσον αφορά και την αντοχή του κρανίου: η αντοχή του είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την αντοχή του κανονικού ανθρωπίνου κρανίου! Η συγκλονιστική ανακάλυψη έγινε από αρχαιολόγους στα μέσα του καλοκαιριού του 2003 στα έγκατα μιας σπηλιάς στο Μεξικό. Μετά από τις πρώτες έρευνες μάλιστα και μετά από χημικές αναλύσεις ανακοίνωσαν ότι το κρανίο αποδίδεται σε παιδί της ηλικίας των δεκαπέντε ετών! Μαζί με το κρανίο μάλιστα βρέθηκαν και οστά τα οποία ανήκουν σε άνθρωπο ηλικίας εβδομήντα ετών! Αυτό βέβαια προκάλεσε πολλά ερωτήματα και διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων.

Το αξιοπερίεργο μάλιστα είναι το εξής: το κρανίο που εκτίθεται δεν είναι το πραγματικό αλλά πιστό αντίγραφο του. Το πραγματικό παραμένει εδώ και καιρό με μεγάλη μυστικότητα και τρομερά μέτρα ασφαλείας στα βρετανικά εργαστήρια! Ποιος ο λόγος να κρύβεται επιμόνως ένα κρανίο ενός παιδιού και να μην αποκαλύπτονται λεπτομέρειες για αυτό; Ποιος ο λόγος να κρύβεται τόσο καιρό και να διεξάγονται μυστικές εξετάσεις σε ένα κρανίο ενός παιδιού; Γιατί δεν αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες και τα αποτελέσματα των εξετάσεων; Προς τι οι τόσο εκτεταμένες έρευνες;

Το κρανίο του “δεκαπεντάχρονου παιδιού” μάλιστα φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Το κρανίο όπως βλέπουμε είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το κρανίο ενός ηλικιωμένου άντρα. Μπορούμε μάλιστα με αυτή τη φωτογραφία να συγκρίνουμε και τις διαστάσεις του με ανθρώπινες αναλογίες. Το μουσείο και οι ειδικοί σε μια εκστρατεία “ενημέρωσης” παρόμοια με την ενημέρωση στο Ροσγουελ υποστηρίζουν κι επιμένουν ότι το κρανίο ανήκει σε παιδί με παραμορφωμένο κρανίο.

Πολλοί ειδικοί όμως μιλάνε για εξωγήινο κρανίο και απαιτούν να δημοσιοποιηθούν όλες οι έρευνες και τα πορίσματα των εξετάσεων. Ωστόσο οι έρευνες σύμφωνα με τους ειδικούς συνεχίζονται και τα στοιχεία δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα. Θα βγουν άραγε ποτέ; Το μυστηριώδες κρανίο και η περίεργη ανακάλυψη του Ακόμα ένα γεγονός έλαβε χώρα στη Βουλγαρία.

Το γεγονός μάλιστα απασχόλησε αρκετά τον Τύπο της Βουλγαρίας αλλά στην Ελλάδα φυσικά πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων. Στην Βουλγαρία τα ΜΜΕ ανέφεραν πως το γεγονός ίσως να μην έγινε τυχαία εκεί αλλά ίσως κάποιες “διάνοιες” να θέλησαν αν εκτυλιχθεί εκεί το συγκεκριμένο γεγονός. Συγκεκριμένα, τα εξώφυλλα των Βουλγαρικών εφημερίδων γέμισαν με την παράξενη είδηση της ανακάλυψης ενός περίεργου κρανίου, εξωγήινου σύμφωνα με κάποιους ερευνητές!

Το εύρημα, τις πρώτες μέρες μετά την ανακάλυψη του βρισκόταν στο μουσείο Παλαιοντολογίας της πόλης Ασένοφγκραντ, ένα διάσημο πολιτιστικό κι επιστημονικό κέντρο. Αυτό όμως που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον εκτός από το εύρημα είναι και ο τρόπος που βρέθηκε από κάποιον Βούλγαρο. Τον Απρίλιο του 2001 ένας 38χρονος Βούλγαρος είδε ένα παράξενο όνειρο. Είδε πέντε λευκοντυμένες ανθρωπόμορφες πνευματικές οντότητες να τον επισκέπτονται και να του υποδεικνύουν ένα συγκεκριμένο σημείο όπου ο ίδιος θα έκανε μια συνταρακτική ανακάλυψη.

Οι άντρες ήταν πολύ ψηλοί με κοντά λευκά μαλλιά και φορούσαν λευκές “μεταλλικές” πανοπλίες. Ο 38χρονος Βούλγαρος, που κράτησε επίμονα την ανωνυμία του, δηλώνει άθεος. Έτσι είχε μάθει να ερμηνεύει τέτοια γεγονότα με βάση υλιστικές αντιλήψεις κι έτσι δεν έδωσε καμία σημασία στο όνειρο που είδε. Ωστόσο το όνειρο επαναλήφθηκε με την ίδια ένταση. Ο Βούλγαρος εντυπωσιάστηκε αλλά συνέχισε να μην δίνει σημασία. Χρειαστήκανε τρεις ακόμη επισκέψεις – σε όνειρο – για να καμφθεί η υλιστική ερμηνεία και προσέγγιση του παράξενου αυτού γεγονότος.

Πείστηκε τελικά να ψάξει για αυτό το αντικείμενο. Πρέπει να τονίσουμε όμως πως στην πέμπτη και τελευταία επίσκεψη των πλασμάτων, αυτά αποκάλυψαν ότι με την ανακάλυψη αυτή και τη δημοσιοποίηση της “θα κλείσει ο κύκλος του χρόνου” Όταν ο αποδέκτης των μηνυμάτων από τους λευκούς άντρες αποφάσισε να ψάξει αυτό που του είχε υποδειχτεί, συνειδητοποίησε πως δεν είχε σαφή εικόνα της τοποθεσίας και του σημείου που έπρεπε να ψάξει, ούτε της ευρύτερης περιοχής που βρισκόταν αυτό το αντικείμενο. Ξεκίνησε όμως για αυτή την έρευνα με την γυναίκα του και δύο ακόμη φίλους του που είχαν δείξει ενδιαφέρον, ακολουθώντας το ένστικτό του και ελπίζοντας σε μια “υπερβατική καθοδήγηση”.

Η καθοδήγηση αυτή όντως υπήρξε και κατέληξαν με το αυτοκίνητο σε μια περιοχή της βουλγαρικής Ροδόπης, κοντά στην Φιλιππούπολη που τον έκανε να νιώθει πως είχε άμεση σχέση με τα όνειρα του. Γυρνώντας ξαφνικά στη γυναίκα του λεει: “εδώ ακριβώς πρέπει να ψάξουμε”. Και όντως, στις 21 Μαίου 2001, ο βούλγαρος άντρας ανακάλυψε σε ένα παρακείμενο λοφάκι ένα εύρημα που απασχόλησε και θα συνεχίσει να απασχολεί τους επιστήμονες και ίσως ανατρέψει πολλά δεδομένα και καταστάσεις σε πολλούς τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού. Εκεί στο λοφάκι βρισκόταν το πιο παράξενο κρανίο που αντίκρισε ποτέ ο άνθρωπος.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία είναι ένα τριγωνικό κρανίο και στο πάνω μέρος του παρατηρούμε ένα πλατύ οστό εν είδει στέμματος με έξη οπές αγνώστου χρησιμότητας. Διαθέτει δύο οπές στην θέση των ματιών και δεν παρατηρείται στοματική κοιλότητα. Ένθεν κι ένθεν του μέρους που θα έπρεπε να υπάρχει το στόμα βλέπουμε δύο οστά να καταλήγουν στην θέση των κυνοδόντων και να ξεκινάνε από τις παριές του κρανίου.

Επίσης βλέπουμε και δύο οπές στις άκρες του στόματος. Ρινική κοιλότητα δεν παρατηρείται. Έχουμε ένα μικρό οφρυϊκό τόξο και παριές με έντονη τάση προς το εσωτερικό του στόματος. Ακουστικούς πόρους δεν παρατηρούμε. Η ταυτόχρονη απουσία στόματος και ακουστικών πόρων αφήνει πολλά ερωτηματικά για την επικοινωνιακή ικανότητα του όντος. Πως επικοινωνούσε με τα υπόλοιπα όμοια του όντα; Πολλοί τολμηροί ανέφεραν ότι η επικοινωνία αυτού του όντος γινόταν με τηλεπάθεια. Αφορμή για τέτοιες σκέψεις δίνει και το οστέινο στέμμα του πλάσματος με τις οπές που φέρει.

Το βάρος του κρανίου είναι μόλις 250 γραμμάρια και το μέγεθος του είναι περίπου ίσο με το κρανίο ενός μωρού. Καλύτερα όμως μπορούμε να μελετήσουμε το αντικείμενο με βάση τις παρακάτω διαθέσιμες φωτογραφίες. Το κρανίο όπως αυτό φαίνεται σε σχέση με ένα γυναικείο χέρι. Τα 250 γραμμάρια που ζυγίζει βέβαια είναι πολύ λίγα για το μέγεθος του Η οπίσθια όψη του κρανίου. Οι δυο οπές στην περιοχή του στόματος συνεχίζονται μέχρι πίσω σε όλο το βάθος του κρανίου. Φαίνεται επίσης η απουσία συνδέσμου της κάτω γνάθου και ο διαχωρισμός των κρανιακών οστών. Το “στέμμα” στο πάνω μέρος του κρανίου διακρίνεται καλύτερα. Μοιάζει επίθετο. Στο κέντρο της πίσω όψης του κρανίου όμως βλέπουμε και μια άρθρωση που προφανώς θα αποσκοπούσε στην σύνδεση του κρανίου με την σπονδυλική στήλη του όντος. Πλάγια όψη του κρανίου. Παρατηρούμε αρκετές κρανιακές οστέινες ραφές και βλέπουμε και τις οπές στο “στέμμα” του κρανίου.

Το “πρόσωπο” του πλάσματος βρίσκεται στο αριστερό πλευρό της φωτογραφίας. Μια πολύτιμη φωτογραφία. Από αυτήν μπορούμε να παρατηρήσουμε πολλά και να συμπεράνουμε περισσότερα. Η φωτογραφία αυτή μας δείχνει την άνω όψη του κρανίου, την πλάγια με το “πρόσωπο” να βλέπει δεξιά της φωτογραφίας και η δεξιά φωτογραφία μας δείχνει την κρανιακή κοιλότητα του πλάσματος, την εγκεφαλική κοιλότητα δηλαδή.

Αυτό που παρατηρούμε είναι πως το πλάσμα έχει μια εγκεφαλική κοιλότητα αναλογικά πολύ μεγάλη για τις διαστάσεις του. Δεύτερον ο χώρος του εγκεφάλου είναι χωρισμένος σε δύο μέρη όπως ακριβώς και του ανθρώπου. Αυτό σημαίνει πως το πλάσμα είχε κάποια νοημοσύνη.

Σε συνδυασμό όμως με την ευρύχωρη εγκεφαλική κοιλότητα αφήνονται ερωτήματα για το πόσο ευφυές ήταν το ον αυτό. Ας μην ξεχνάμε όμως πως πολλοί ανθρωπολόγοι και γιατροί μιλάνε για μεγέθυνσή της κρανιακής κοιλότητας του ανθρώπου σε σύγκριση με δείγματα κρανίων παλαιότερων χρόνων. Παρατηρείται δηλαδή μια μεγέθυνση του χώρου του εγκεφάλου. Συνεχίζοντας τη αφήγηση της ιστορίας μας παρατηρούμε και άλλα αξιοσημείωτα γεγονότα να εκτυλίσσονται.

Η παρέα που ανακάλυψε το παράξενο αυτό κρανίο ανακάλυψε σε απόσταση 1500 μέτρων από την περιοχή του κρανίου ένα περίεργο κομμάτι μετάλλου, ιδιαίτερα λείο και πολύ μικρό βάρος αναλογικά με το μέγεθος του. Ζύγιζε μόλις 800 γραμμάρια. Ωστόσο η ομάδα δεν ανακοίνωσε πουθενά τα ευρήματα της περιμένοντας κάποια πνευματική καθοδήγηση για το τι θα πράξουν. Η καθοδήγηση ήρθε τελικά και τον Δεκέμβριο του 2001 έδειξαν σε ειδικούς τα ευρήματα τους. Απευθυνθήκανε στο μουσείο του Ασένοφγκραντ και ο διευθυντής του Ντιμίταρ Κοβάτσεφ ενθουσιάστηκε για το έκθεμα αυτό. Συμφώνησε λοιπόν να εκτεθεί το εύρημα αυτό και για δυο περίπου εβδομάδες έμεινε εκτεθειμένο στο μουσείο.

Κατόπιν ο κάτοχος του το ζήτησε πίσω, πιθανόν λόγω σχετικής καθοδήγησης. Ο χρόνος όμως που έμεινε το κρανίο στο μουσείο ήταν αρκετός για να φωτογραφηθεί και να ελκύσει πλήθη επιστημόνων να το μελετήσουν. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για κάτι εντελώς άγνωστο. Ο παλαιοντολόγος Ιορδάν Ιορδάνωφ εκτιμά ότι το κρανίο χρονολογείται τουλάχιστον 30.000 χρόνων. Και η επίσημη βουλγαρική κοινότητα αναφέρει ότι πρόκειται για ένα μεγάλου μεγέθους ον που αν το προσεγγίσουμε με όρους γήινους τότε μιλάμε για χορτοφάγο θηλαστικό. Ακόμα ανακοινώθηκε πως το κρανίο δεν ανήκει σε κανένα γνωστό είδος ζώου που έζησε ποτέ στην Γη!

Ο ίδιος ο διευθυντής του μουσείου ερωτηθείς για το εύρημα μιλάει ανοιχτά για κρανίο 100% από άλλον κόσμο!!! Επίσης προσθέτει ότι δεν είναι βέβαιο ότι μπορούμε να συνδέσουμε το περιστατικό με το περίεργο και άγνωστο μέταλλο που βρέθηκε κοντά. Εδώ πρέπει να προσθέσω ότι το μέταλλο είναι εντελώς άγνωστο και οι έρευνες σε αυτό συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα. Σε μια χώρα όπως η Βουλγαρία βέβαια με μια μακρά μυστικιστική παράδοση λογικό ήτανε να προκληθεί μεγάλο ενδιαφέρον και από την μεριά των όσων ασχολούνται με την παραψυχολογία και τις μυστικιστικές έρευνες.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Παραψυχολόγων Βουλγαρίας, Μαρίν Νάιντενοφ αλλά και ο βιοθεραπευτής Κομπράτ Τόμοφ δηλώνουν: “πράγματι θα κλείσει ένας κύκλος με την εύρεση του κρανίου, αλλά είναι σίγουροι πως αυτός ο κύκλος έπρεπε να κλείσει χιλιάδες χρόνια πριν αλλά – ως ανθρωπότητα – είχαμε καθυστερήσει” Ακούστηκε ακόμη πως τέτοια κρανία υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές ιδιωτών ή Οργανώσεων και πως θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν προκειμένου να υπάρξει μια αληθινή Ιστορία.

Το παρόν περιστατικό προφανώς είναι ένας γρίφος για την επιστήμη. Αυτή τη φορά δεν μπορέσουν να ξεφύγουν με το να το κατατάξουνε σε ένα υποθετικό ή εξαφανισμένο ζώο. Αυτή τη φορά δεν καταφέρουν να ατονήσει και αυτό το θέμα. Εξάλλου ο παράξενος τρόπος εύρεσης του και η επιμονή των λευκοντυμένων δείχνουν πως ότι έγινε δεν έγινε τυχαία. Η επιμονή τους δε, δείχνει πως δεν θα παραιτηθούν εύκολα από τον σκοπό τους.

Ποιος είναι ο σκοπός τους: “θα κλείσει ο κύκλος του χρόνου”. Αυτό είπανε στον άνθρωπο που καθοδήγησαν να βρει το κρανίο. Τι σημαίνει αυτό; Πολλοί το ερμηνεύουν ως μια δήλωση πως με την ανακάλυψη του και με την δημοσιοποίηση της είδησης αυτής θα ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες πολύ σημαντικές και θα ταρακουνηθούν όλοι οι επιστήμονες και ο απλός κόσμος.

Ίσως μάλιστα η επιστημονική κοινότητα να αποδεχτεί όχι μόνο την ύπαρξη αλλά και την επίσκεψη των εξωγήινων οντοτήτων στην Γη μας.. Μια τέτοια ενέργεια βέβαια καταλαβαίνουμε την επίδραση της στην Κοινή γνώμη. Τα υπόλοιπα αποτελούν προσωπικές σκέψεις και αντιλήψεις. Το παρόν εύρημα δεν ξέρω που αν το κατατάξω: στην Κρυπτοζωολογία, στην θεωρία της Εξωγήινης Ζωής ή κάπου αλλού; Όπου και αν το κατατάξουμε σίγουρα προκαλεί τον θαυμασμό και σκέψεις διάφορες.

Η επιστήμη έσπευσε όπως είναι λογικό να αντιδράσει. Μιλήσανε οι γνωστοί παραεπιστήμονες και τα Μέσα Μαζικής Παραπλάνησης για ένα εξαφανισμένο είδος βοδιού. Το γελοίο του ισχυρισμού βέβαια είναι προφανές. Μάλιστα ο Τύπος ανέφερε το γεγονός με την χαρακτηριστική ελαφρότητα με την οποία αναφέρεται σε παρόμοια θέματα και με φανερή θέληση για γελοιοποίηση μίλησε με τόνο εμπαιγμού για τους “ονειροπόλους” και “φαντασιόπληκτους που έσπευσαν να μιλήσουν για εξωγήινους και εξωγήινα ανθρωπάκια”. Η αλήθεια θα λάμψει όπως πάντα.

Πάντα όμως με επιμονή και έρευνα. Δεν ξέω ακριβώς τι είναι το κρανίο αυτό. Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι από αυτά που ξέρουμε και υπάρχουν γύρω μας. Σκέψεις υπάρχουν και για την Κούφια Γη. Αλήθεια, οι κάτοικοι της, αν υπάρχουν, υπάρχει περίπτωση να μοιάζουν με κάτι τέτοιο; Οι εξωγήινοι αποκλείεται αν χάσανε κάποιον δικό τους και να τον άφησαν σε μια σπηλιά όπου και βρέθηκε το κρανίο;

ΟΧΙ. Τίποτα δεν αποκλείεται. Βλέπουμε, απορούμε, ψάχνουμε, κρίνουμε.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 11:11 ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟ 2011..

Ο ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ 11:11 ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟ 2011..

- Φέτος θα έχουμε την εμπειρία τεσσάρων ασυνήθιστων ημερομηνίων.

1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11 και αυτό δεν είναι όλο ...

- Πάρτε τα δύο τελευταία ψηφία του έτους κατά το οποίο γεννηθήκατε -
Τώρα προσθέστε την ηλικία που θα έχετε φέτος, και το αποτέλεσμα θα
είναι 111 για όλους!
Για παράδειγμα, ο Γιάννης γεννήθηκε το 1957 και 57 + 54 = 111 καλό, ε !!!
Αυτό είναι το έτος των χρημάτων!

-Φέτος τον Οκτώβριο θα έχουμε 5 Κυριακές, 5 Δευτέρες και 5 Σάββατα.
Αυτό συμβαίνει μόνο κάθε 823 χρόνια !!!!!

Αυτά τα συγκεκριμένα έτη είναι γνωστά ως «Moneybags» ("σακούλες λεφτά")


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΘΡΙΛΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΥ HOLLYWOOD..



ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ TRAILER ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ VIDEOGAME OΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ Elder Scrolls V Skyrim ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ 11.11.11




ΚΡΥΦΟ ΜΗΝΥΜΑ ?????


ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑΝ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΔΡΑΚΟ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ..


ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ??????????


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 11-11-11 ???????? ΠΟΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ??


ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΤΩΝ 300 !!
''ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ''
Η καινουργια ταινια για την αρχαια ελλαδα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 11-11-11 !!!
Αλλά γιατί 11-11-11 ?????
Μήπως θέλουν να δώσουν απάντηση μήνυμα στα αντιστοιχα σκοτεινά σχέδια των σιωνιστών για εκεινη την ημέρα?????


ΕΡΕΥΝΩ!!! ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ !!! ( What the Bleep Do We Know? )'s Profile

Διαβάστε περισσότερα » »

Τι ετοιμάζουν στην ανθρωπότητα;;;

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ !!! - ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΚΙΠΟΥΛΟΣ ΠΡΩΗΝ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ. ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ UFO - ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ ;;; ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑ.
Το  συγκλονιστικό βίντεο στο διαβάστε περισσότερα... 


Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΒΒΑΛΑΣ" "ΤΟ ΛΕΞΑΡΙΘΜΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ "

...Όλες οι Κοσμογονίες χωρίς εξαίρεση βασίζονται, πλέκονται και συσχετίζονται εσωτερικά με τους Αριθμούς και τις γεωμετρικές μορφές. Ένας Μύστης θα πει ότι αυτές οι εικόνες και εξισώσεις δίνουν αριθμητικές αξίες, βασισμένες στις ολοκληρωματικές αξίες του Κύκλου ονομαζόμενου από τους Αλχημιστές "Απόκρυφη κατοικία της πάντα αόρατης Θεότητας"
...Συσχετίζοντας τις ιδέες (λέξεις) με τους αριθμούς, μπορούμε να ενεργούμε με ιδέες με τον ίδιο τρόπο όπως με τους αριθμούς, καθιερώνοντας έτσι τα Μαθηματικά της Αλήθειας" Ε.Π. Μπλαβάτσκυ, Μυστική Διδασκαλία, 5ος τόμος, σελ. 85 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για πολλούς αιώνες αυτή η θαυμάσια Γνώση της αποκαλούμενης "Ελληνικής Καββάλας" με το Λεξαριθμικό Κλειδί Ερμηνείας, υπήρξε ξεχασμένη, σαν ένας ακόμα μύθος μέσα στην ομίχλη του παρελθόντος, ή κρυμμένη από τα μάτια του ευρωπαϊκού πολιτισμού, όπως τόσες άλλες επιτεύξεις των αρχαίων Ελλήνων, ενώ παράλληλα καμάρωνε ότι ήταν ο άμεσος κληρονόμος του Από την κατάρρευση της Ρωμαϊκής δυτικής αυτοκρατορίας με την εισβολή των βαρβαρικών εθνών μέχρι την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση η αρχαία ελληνική κουλτούρα και μαζί οι επιστήμες, οι τέχνες και τα γράμματα που αποτελούσαν κύριο κατόρθωμα των πολιτισμών της Δύσης, είχαν σκεπαστεί από το πέπλο της λησμονιάς. Σιγά σιγά και με την άνθιση των κλασσικών σπουδών που αναβιώνονταν στις πιο προηγμένες χώρες της αναγεννησιακής εποχής, ξανααποκαλύφθηκε η σφαιρικότητα της Γης, το γεωμετρικό σύστημα, οι νόμοι της Οπτικής, της Ανατομίας, της Χημείας, της Βιολογίας, η προοπτική στη ζωγραφική, η δυναμική κίνηση στην γλυπτική και τόσα άλλα. Σήμερα πλέον ξέρουμε ότι, για παράδειγμα, ο Παρθενώνας της Ακρόπολης αποτελεί ένα θαυμάσιο πέτρινο βιβλίο μαθηματικής οπτικής επιστήμης και γεωμετρίας.

Ότι οι Ναοί και τα κέντρα λατρείας των Ελλήνων, αλλά και των αρχαίων ελληνικών πολιτισμών εν γένει, ήταν τοποθετημένα ακολουθώντας ένα ακριβώς προκαθορισμένο γεωδαιτικό σχέδιο, με συμβολικές αποστάσεις μεταξύ τους που περιείχαν την γνώση των υπερβατικών αριθμών π, φ και ε (των Νεπέρειων Λογαρίθμων) που σημάδευαν πάνω στη Γη τους δρόμους των αστερισμών, τα ενεργειακά κέντρα της Φύσης απ' όπου ανάβλυζαν, σαν από πηγή, αόρατες δυνάμεις (σήμερα γνωστές ως ηλεκτρομαγνητικές, τελουρικές και άλλες) και σχημάτιζαν μαγικά γεωμετρικά σχήματα με βαθύ συμβολικό χαρακτήρα. 
Αυτή η ξεχασμένη "ολιστική" επιστήμη, ικανή να συνδυάζει όλες τις όψεις των διαφόρων επιστημονικών, καλλιτεχνικών και γραμματικών κλάδων, μέσα σε μια μόνο θεώρηση, συνολική και ενιαία, σ' ένα μόνο έργο τέχνης, για παράδειγμα έναν Ναό ή έναν πίνακα ζωγραφικής, καθώς και αυτήν με τον άνθρωπο και το περιβάλλον, με τρόπο υψηλά οικολογικό, είναι κάτι το οποίο ακόμα και σήμερα, την εποχή της επιστημονικής ανάπτυξης και της προηγμένης τεχνολογίας, μας καταπλήσσει και μας διδάσκει. Και ακόμα το γεγονός ότι είναι σχετικά πρόσφατα που ο πολιτισμός μας είναι σε θέση να εκτιμήσει, να αξιολογήσει και να αναλύσει, αποδεχόμενος εκείνα τα θαυμάσια μεγαλουργήματα, προσθέτει περισσότερη ακόμη γοητεία και μυστήριο. 

Ερευνητές σε όλο τον κόσμο με ενωμένες συλλογικές προσπάθειες ή ατομικά, προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν και να ανασυντάξουν εκείνη την παλιά χαμένη Σοφία. Θα ήταν πολύ μακροσκελές να απαριθμήσουμε όλη την σχετική επιστημονική βιβλιογραφία σε δεκάδες γλώσσες, που έχει καταπιαστεί με τέτοιες μελέτες και δεν είναι εξάλλου το θέμα του παρόντος άρθρου.

Ήδη από την εποχή του ύστερου Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, με την αναβίωση του ενδιαφέροντος για τις κλασσικές μελέτες, οι φιλόσοφοι, λόγιοι και διανοούμενοι γενικά άρχισαν να υποψιάζονται το τεράστιο βάθος της Ελληνορωμαϊκής κουλτούρας. Δειλά δειλά μιλούσαν για γνώσεις που η σύγχρονή τους εποχή δεν μπορούσε καν να φανταστεί. Έπρεπε να περάσουν αιώνες, μέχρι την εποχή μας τον 20ό αιώνα, για να γίνουν όλες αποδεκτές και κατανοητές, αφού κατέρρευσε σε μεγάλο βαθμό το σύστημα πίεσης της εκκλησιαστικής "Ιεράς Εξέτασης", βασισμένο στο φανατισμό και τον δογματισμό, αντί την ανεκτικότητα και την ελευθερία της σκέψης, στοιχεία που προωθούν κάθε επιστημονική έρευνα.

Ανάμεσα σ' εκείνους τους πρωτοπόρους, διακρίνονται ένας Κέπλερ, ένας Κοπέρνικος, ένας ντε λα Μιράνδολα, ένας Ντα Βίντσι, ένας Νεύτωνας αλλά κυρίως ένας Τζορντάνο Μπρούνο, μια μυστηριώδης προσωπικότητα του 16ου αιώνα που μόλις σήμερα αρχίζει να αποκαθίσταται στο ύψος που της αρμόζει. Κάηκε όμως ζωντανός στην πυρά της Ιεράς Εξέτασης, στη Ρώμη το έτος 1600, μάρτυρας της ελεύθερης σκέψης και της αρχαίας παραδοσιακής Σοφίας. 

Κανένας όμως απ' αυτούς τους μεγάλους πρωτοπόρους της επιστήμης και της τέχνης, υποστηρικτές και αναβιωτές, ο καθένας στον τομέα του, των ξεχασμένων γνώσεων του αρχαίου κλασσικού κόσμου, δεν μπόρεσε να παρουσιάσει μια ολοκληρωτική, πανοραμική ιδέα των πολιτιστικών μυστικών των αρχαίων, όσο η Έλενα Π. Μπλαβάτσκυ, η μεγάλη Ρωσίδα ερευνήτρια, γεννημένη το 1831. Το ερευνητικό της έργο, που σκάβει βαθιά στις παραδοσιακές ρίζες της ανθρωπότητας, κάνοντας συγκριτικές μελέτες όλων των πολιτισμών, των πανθέων, των παραδόσεων και των γνώσεων των αρχαίων, είναι ασύγκριτο. Ακατανόητη για τους συγχρόνους της, καταδιωγμένη από τις εκκλησιαστικές και τις επιστημονικές κατεστημένες ιδέες, όπως οι πρωτοπόροι όλων των εποχών, μόλις σήμερα είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε αυτήν, το πνευματικό της κατόρθωμα και το ερευνητικό κληροδότημά της. 


Δεκαετίες αργότερα, ονόματα ξακουστά σε όλο τον επιστημονικό κόσμο όπως ο Μιρσέα Ελιάντ, ο Φρέιζερ, ο Τζόζεφ Κάμπελ, ο Φ. Κάπρα και άλλοι σε διάφορους τομείς των επιστημών και των γραμμάτων, επιβεβαιώνουν με τις έρευνές τους πολλά απ' όλα εκείνα που η Ε.Π.Μπ. είχε φανερώσει σχεδόν έναν αιώνα πριν και σιγά σιγά αλλά σταθερά αποκαθίσταται πλέον η μνήμη και το όλο έργο της. Ανάμεσα στις παλιές γνώσεις που ξέθαψε από την σκόνη της λήθης, των οποίων η ανάμνηση φαίνεται είχε διατηρηθεί ως την εποχή της σε κάποιους μάγους της Ανατολής όπου μυήθηκε, προβάλλει αυτή που αφορά στην ύπαρξη μιας "Καββαλιστικής" επιστήμης στην αρχαία γλώσσα των Ελλήνων.
Παρόλο που ήδη από την μεσαιωνική εποχή οι λόγιοι γνώριζαν ότι τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου αντιστοιχούσαν με αριθμούς -δηλ. η παράσταση των αριθμών γινόταν με βάση τα γράμματα- η Μπλαβάτσκυ είναι η πρώτη που αναφέρει την ύπαρξη ενός μυστικού κώδικα αλληλουχίας και μετατροπής των λέξεων σε αριθμούς γνωσιολογικής σημασίας και αντίστροφα, όπως ήταν γνωστό ότι υπήρξε στην Εβραϊκή παράδοση με την Καββαλιστική επιστήμη και πιο συγκεκριμένα με τον τομέα της λεγόμενης "Γεματρίας". Κατά την Ε.Π.Μπ. αυτή ήταν μια επιστήμη διαδεδομένη σε όλες τις αρχαίες γλώσσες σαν κατάλοιπο μιας ακόμη αρχαιότερης γλώσσας, παγκόσμιας εμβέλειας.
Με την πάροδο των χιλιετιών και την διακλάδωση των γλωσσικών κορμών, αυτή η επιστήμη, που επέτρεπε να "διαβαστεί" ένα κείμενο ή ψηφίο με πολλά νοήματα ή κλειδιά ερμηνείας, καθώς και να διαφυλαχτούν από τους βέβηλους κάποιες μυστικές πληροφορίες, πέρασε σε διάφορους λαούς και αργότερα ξεχάστηκε καθώς οι γλώσσες επεξεργαζόντουσαν και έχαναν το ιερό και συμβολικό τους περιεχόμενο. Στην Εβραϊκή Καββάλα αυτή η γνώση κωδικοποίησης διατηρήθηκε... αλλού ξεχάστηκε, ώσπου ο μεταγενέστερος κόσμος αγνόησε την ύπαρξή της. Η Ε. Π. Μπ. επέμενε όμως ότι πάντα υπήρχε και υπάρχει ακόμη. Πολλοί λόγιοι κλασσικών γλωσσών δεν την πίστεψαν τότε. 


Σήμερα όμως είναι πλέον αποδεκτό, τουλάχιστον όσον αφορά την ελληνική γλώσσα, όπως θα δούμε στη συνέχεια αυτής της μελέτης. Αν κάτι παρόμοιο γινόταν στην σανσκριτική, περσική, κέλτικη και άλλες γλώσσες -γιατί στα λατινικά είναι επίσης αποδεκτό πια- πιθανόν να είχαμε μεγάλες εκπλήξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Πριν μερικές δεκαετίες και κυρίως στη δεκαετία του '70, διάφοροι ερευνητές στους οποίους διακρίνεται ο Δρ. Θεόφιλος Μανιάς, άρχισαν να μελετούν τις αντιστοιχίες των λέξεων και των αριθμών στην αρχαία Ελληνική γλώσσα, αποκαλύπτοντας ένα ολόκληρο σύστημα κωδικοποίησης που ήταν μυστικό και κανείς δεν το υποψιαζόταν ως τότε, αν εξαιρέσουμε τις αναφορές που είχε κάνει η κυρία Μπλαβάτσκυ έναν αιώνα πριν. Το σύστημα αυτό ονομάστηκε "λεξαριθμητικό" από τις ονομασίες "λέξη" και "αριθμός" που έχουν μια σχέση αλληλουχίας. Έτσι θα ονομάσουμε "λεξαριθμητικό κλειδί" εκείνο που επιτρέπει την ερμηνεία των αρχαίων κειμένων σύμφωνα με αυτό το σύστημα. ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΛΕΞΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
..Πιο κοπιαστική ακόμα δουλειά απαιτεί ο Συμβολισμός του Πυθαγόρα, η άφθονη ποικιλία του οποίου θα απαιτούσε χρόνια μελέτης για να καταλάβει κανείς μονάχα το Γενικό Κλειδί των ABSTRUSAS διδασκαλιών του. Οι κύριες εικόνες του πυθαγορικού συμβολισμού είναι: το Τετράγωνο (Τετρακτύς), το Ισόπλευρο Τρίγωνο, το Σημείο στον Κύκλο, ο Κύβος, το τριπλό Τρίγωνο και τέλος η τεσσαρακοστή έβδομη πρόποση του Ευκλείδη, που εφεύρε ο ίδιος ο Πυθαγόρας, ο οποίος, εκτός από αυτήν την εξαίρεση και ενάντια σ' αυτά που κοινώς πιστεύεται, δεν υπήρξε εφευρέτης των υπόλοιπων συμβόλων." Ε.Π.Μπλαβάτσκυ, Μυστική Διδασκαλία, τόμος 5ος, σελ. 119 ~Το λεξαριθμητικό σύστημα ερμηνείας των αρχαίων κωδικοποιημένων κειμένων βασίζεται όπως είπαμε πριν, στην αντιστοιχία και ταύτιση των αριθμών με τα γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου.

Έτσι η κάθε λέξη περιέχει ή "σημαίνει" έναν αριθμό και το αντίθετο, οδηγώντας μας σε πληροφορίες και γνωσιολογικές σχέσεις που δεν ήταν εμφανείς στην απλή, "κατά γράμμα" ανάγνωση. ~Το σύστημα αυτό έχει λοιπόν εξαιρετική σημασία στην Ερμηνευτική επιστήμη. Αν όχι μόνο του, τουλάχιστον σε συνδυασμό με άλλα, όπως το φιλοσοφικό, μυθικό-συμβολικό, γεωγραφικό, αστρολογικό κ.λ.π. Εξάλλου κανένα σύστημα μόνο του δεν μπορεί να θεμελιώσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό Ερμηνευτικό έργο. ~Οι αντιστοιχίες γραμμάτων - αριθμών στην ελληνική γλώσσα, που διατηρούνται και σήμερα, κυρίως για τα επίσημα έγγραφα, παρόλο που, αιώνες τώρα χρησιμοποιείται κοινώς η αραβική γραφή αριθμών, έχουν ως εξής: α - 1 β - 2 γ - 3 δ - 4 ε - 5 στ- 6 ζ - 7 η - 8 θ - 9 ι - 10 ια'- 11 κ - 20 λ - 30 μ - 40 ν - 50 ξ - 60 ο - 70 π - 80 ρ - 100 ρα'- 101 ρι'- 110 σ - 200 τ - 300 υ - 400 φ - 500 χ - 600 ψ - 700 ω - 800 'α- 1000 'β- 2000 'γ- 3000 Σημειωτέον ότι κάποια αρχαία γράμματα που αντιστοιχούσαν με τους αριθμούς 90 και 900 (*) έπαψαν να χρησιμοποιούνται από την αρχαία εποχή, την ομηρική και ύστερα.
Στο έργο του "Τα θεολογούμενα της Αριθμητικής", ο μεγάλος Νεοπλατωνικός φιλόσοφος Ιάμβλιχος, ανέφερε μερικά παραδείγματα της αρχαίας λεξαριθμικής παράδοσης όπως, ότι αν αθροιστούν τα γράμματα της λέξης "Μονάς", υπολογισμένα σε αριθμούς, θα έχουμε 361, που είναι ο αριθμός των μοιρών του ζωδιακού κύκλου. Πράγματι, Μ=40 + Ο=70 + Ν=50 + Α=1 + Σ=200 }=361. Επίσης λέει ότι ο λεξάριθμος της λέξης "κόσμος" είναι 600, στο κεφάλαιό του "περί εξάδας", 37-20. Στο "περί δεκάδας" 64-15, 20, μας λέει ότι η δεκάδα γεννά τον αριθμό 55, που περιέχει θαυμαστά κάλλη και ότι ο λεξάριθμος της λέξης "Εν" είναι55.
Όντως, το άθροισμα των πρώτων δέκα αριθμών είναι 55, αποδεικνύοντας ότι η δεκάδα είναι Ένα. Ο ίδιος ο Ιάμβλιχος αναφέρει ότι η χρήση των μαθηματικών λέξεων ή λεξαρίθμων ήταν πολύ διαδεδομένη στους Πυθαγόριους για συμβολικούς σκοπούς. Οι Πυθαγόριοι όμως ήταν απλά οι συνεχιστές μιας ακόμη αρχαιότερης παράδοσης. Ποιοι ήταν όμως εκείνοι οι αρχαίοι σοφοί που είχαν θεμελιώσει μια τόσο ακριβή δομή στη γλώσσα και στην αριθμολογία;
Δεν το ξέρουμε αλλά το βέβαιο είναι ότι αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα και ευφυέστερα κατορθώματα του ανθρώπινου πνεύματος, που σήμερα, με μεγάλη δυσκολία, θα καταφέρναμε να μιμηθούμε ακόμη και με την χρήση των πιο σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Από τον Όμηρο, με τα πρώτα γνωστά γραπτά ελληνικά λογοτεχνικά κείμενα, ως τον τελευταίο νεοπλατωνικό φιλόσοφο Πρόκλο (του 4ου μ.Χ. αι.) περνώντας από τον Πυθαγόρα και τον Πλάτωνα, όλοι χρησιμοποίησαν αυτή την συμβολική κρυπτογραφημένη γλώσσα των λεξαρίθμων, όπως θα δείξουμε παρακάτω.
Όμως μέχρι πρόσφατα αυτό ήταν άγνωστο και οι νύξεις που γι' αυτό το σημαντικότατο ζήτημα, έκανε η Ε.Π.Μπ. έμειναν ως "φωνή βοώντος εν τη ερήμω". Καιρός είναι να επανεκτιμηθούν σοβαρά και αξιολογημένα. Στον δεύτερο τόμο του μνημειώδους έργου της "Μυστική Διδασκαλία"(1), που ασχολείται με την σύνθεση της αρχαίας φιλοσοφίας, θρησκείας και επιστήμης μέσω συγκριτικών μελετών, συμφωνεί με τα λόγια του Μυστικιστή και Καββαλιστή κ. Ράλστον Σκίννερ όταν λέει: "ο συγγραφέας είναι εντελώς βέβαιος ότι υπήρξε μια αρχαία γλώσσα η οποία χάθηκε για την μοντέρνα εποχή μέχρι την παρούσα εποχή, αλλά της οποίας υπάρχουν άφθονα κατάλοιπα... Η ιδιαιτερότητα αυτής της γλώσσας ήταν ότι μπορούσε να συμπεριληφθεί μέσα σε άλλη, με τρόπο απόκρυφο και ότι δεν μπορούσε να την αντιληφθεί κανείς παρά μόνο με την βοήθεια κάποιων ειδικών οδηγιών.
Γράμματα και συλλαβικά σήματα είχαν ταυτόχρονα τις δυνάμεις ή σημασίες των αριθμών, των γεωμετρικών μορφών, των εικονογραφημάτων ή των ιδεογραμμάτων και συμβόλων... και ταυτόχρονα μπορούσαν να εκτεθούν ξεχωριστά, ανεξάρτητα και με ποικίλους τρόπους, μέσω ζωγραφιών, πέτρινων έργων ή κατασκευών στη γη". (Πρώτο τμήμα: "Ο συμβολισμός και τα ιδεογράμματα", σελ. 10).
Στο τρίτο τμήμα του ίδιου τόμου με τίτλο "Η πρωταρχική ουσία και η Θεία Σκέψη" διαβάζουμε: "Αν διαβαστεί με τη βοήθεια της Καββάλας -εδώ πρέπει να εννοήσουμε τον όρο γενικά και όχι με την αυστηρή έννοια της Εβραϊκής Καββάλας- βρίσκει κανείς έναν ναό απαράμιλλο από απόκρυφες αλήθειες, ένα πηγάδι βαθιά κρυμμένης ομορφιάς, κάτω από μορφές, των οποίων η "ορατή" δομή, παρόλη την φαινομενική της συμμετρία, δεν μπορεί να αντέξει την κριτική της κρύας λογικής ούτε να αποκαλύψει την ηλικία της γιατί ανήκει σε όλες τις εποχές.
Υπάρχει περισσότερη σοφία στις Πουράνας και στη Βίβλο -θα προσθέσουμε ότι και στους Ελληνικούς μύθους καθώς και σε άλλους- κρυμμένη κάτω από τα εξωτερικά τους παραμύθια από ότι σε όλη την εξωτερική επιστήμη και τις πράξεις της λογοτεχνίας του κόσμου" (σελ. 50). Από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια , μπορούμε να σκιαγραφήσουμε κάποιες γενικές αρχές που διαποτίζουν όλο το λεξαριθμικό Σύστημα των αρχαίων και πιο συγκεκριμένα των Ελλήνων. 1η αρχή: Τα ονόματα των ιερών και κέντρων λατρείας ή πόλεων περιέχουν στον λεξάριθμό τους τις αποστάσεις, σε ελληνικά στάδια (το μετρικό σύστημα της εποχής), με βάση κάποια σημεία αναφοράς. Ας δούμε μερικά παραδείγματα: Το Ιερό της Δήλου απέχει 1020 στάδια από το Ασκληπιείο της Κω και η λέξη Κως έχει αριθμητική αξία 1020 (Κ=20 + Ω=800 + Σ=200). Η πόλη Σμύρνη, το στόλισμα της Ιωνίας, απέχει από το Μαντείο των Δελφών 2198 στάδια . Προσθέτοντας τις αριθμητικές αξίες των λέξεων Σμύρνη + Μαντείον + Εν(2) + Δελφοί έχουμε την απόσταση των 2198 σταδίων.
Η Σμύρνη επίσης απέχει από την πόλη του ήρωα Θησέα 1620 στάδια, που είναι και χίλιες φορές ο χρυσός αριθμός Φ. Και πράγματι ο λεξάριθμος της φράσης "Η πόλις Θησέως" μας δίνει τον αριθμό 1620. Τι θαυμάσια αρμονία κρύβεται σ' αυτές τις σχέσεις! Το όρος Ίδη της Κρήτης, αρχαιότατο λατρευτικό κέντρο του Δία, απέχει εξίσου από την Κάσο και τα Κύθηρα 1051 στάδια, αριθμός που βγαίνει όμως και από το λεξαριθμικό άθροισμα των λέξεων Ίδη + Κάσος + Κύθηρα.
Από την Κνωσό, πρωτεύουσα της αρχαίας Μινωικής Κρήτης ως την Αθήνα και από αυτή ως την πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας την Πέλλα υπάχουν ίσες αποστάσεις, δηλ. 1765 στάδια. Και το άθροισμα των λέξεων Αθήνα + Πέλλα + Κνωσσός είναι ακριβώς αυτός ο αριθμός. Θέλουμε κι άλλο παράδειγμα; Από την πρωτεύουσα της Κύπρου, την Λευκωσία ως την Κνωσό και το Βυζάντιον υπάρχει απόσταση 3896 σταδίων, αριθμός που βγαίνει από το λεξαριθμικό άθροισμα των τριών αυτών λέξεων. Αυτό σημαίνει: 1ο) ότι η αρχαία Κύπρος συμπεριλαμβανόταν στους ιερούς υπολογισμούς του Ελληνικού Συστήματος και 2ο) ότι αυτή η γνώση είχε διατηρηθεί ακόμη μέχρι την εποχή της ίδρυσης του Βυζαντίου. Αυτή η πρώτη αρχή σχετίζεται με την Ιερή Γεωγραφία της αρχαίας Ελλάδας. 2η αρχή: Τα ονόματα δείχνουν αστρονομικές διάρκειες, κύκλους ή άλλες ιδιότητες χρονικού και ουράνιου χαρακτήρα. Για παράδειγμα ο λεξάριθμος του θεού Ερμή (Ε=5 + Ρ=100 + Μ=40 + Η=8 + Σ=353) μας δίνει την διάρκεια του σεληνιακού έτους, με το οποίο, σ' ένα συμβολικό κλειδί ερμηνείας, ήταν συνδεδεμένος ο θεός αυτός τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αίγυπτο σαν Θωτ. Η Ε.Π. Μπλαβάτσκυ, στον δεύτερο τόμο του αναφερόμενου έργου, στο 9ο τμήμα "Η Σελήνη, Deus Lunus, Φοίβη", αναφέρει στην σελ. 125: "Ο Όσιρις ήταν, με εμφανή τρόπο, ο Ήλιος και ο ποταμός Νείλος (ήταν) το τροπικό έτος των 365 ημερών, που ο αριθμός του είναι η τιμή της λέξης Νείλος και ο ταύρος, καθώς επίσης ήταν και η αρχή της Φωτιάς και της δύναμης που παράγει τη ζωή. Ενώ η Ίσις ήταν η Σελήνη, η κοίτη του ποταμού Νείλου ή Μητέρα Γη...". Τι εννοεί με την τιμή της λέξης Νείλος; Αν εξετάσουμε το λεξάριθμο της λέξης θα βρούμε την απάντηση γιατί: Ν=50 + Ε=5 + Ι=10 + Λ=30 + Ο=70 + Σ=200 }=365, που είναι η διάρκεια του ηλιακού έτους. Αλλά γιατί ο Νείλος; Εδώ μας απαντάει η Θεολογική Συμβολολογία, κατά την οποία στην αρχαία Αίγυπτο ο ποταμός αυτός, όπως ήδη αναφέρει η Μπλαβάτσκυ, ήταν ο ρυθμιστής και ο δότης της ζωής, ο γενεσιουργός που με τις τακτικές πλημμύρες του συνδεόταν με την πορεία του Ήλιου στον ουρανό και συνεπώς με τον θεό Όσιρη.

Επίσης ο λεξάριθμος του Νείλου αποτελεί μια σχέση διαμέτρου-περιφέρειας με τον λεξάριθμο του Ωκεανού, ώστε: Νείλος π 114 = Ωκεανός, γιατί συμβολικά ο Ωκεανός αποτελεί την περιφέρεια του Ηλιακού μας συστήματος, το οριακό "δακτυλίδι που δεν περνιέται" των ανατολικών εσωτερικών παραδόσεων, ο Θεός που περιβάλλει τα πάντα μέσα στο Κοσμικό Αυγό, που πλέει μέσα του. Αν προχωρήσουμε λίγο την λεξαριθμική εμβάθυνση σ' αυτό το σημείο, που μας δίνει αφορμή το απόσπασμα της Μυστικής Διδασκαλίας, θα βρούμε ότι ο λεξάριθμος της λέξης Πυρ (580), που όπως αναφέρθηκε στο απόσπασμα προηγουμένως, ταυτίζεται συμβολικά με τον θεό Όσιρη, συν της θεάς Ίσιδας (Ισις - 420) ισούται με τον λεξάριθμο της λέξης Ήλιος (318) * π * 1000. Εξάλλου έχουμε: Όσιρις (590) + Πυρ (580) = Ώρος (1170). Από την σύγκριση αυτών των δύο σχημάτων βγαίνει το συμπέρασμα ότι τόσο ο Ήλιος όσο και ο Νείλος λειτουργούν ως διάμετροι στους αντίστοιχους κύκλους τους και γι' αυτό μπορούμε να μιλήσουμε για μια συμβολική και μαγική ταύτιση ανάμεσά τους, ώστε ο ποταμός να εκφράζει την διάρκεια του ηλιακού έτους.
Υπάρχουν όμως ακόμα βαθύτερες σχέσεις και θεολογικές ερμηνείες, που ξεπερνούν τις δυνατότητες αυτού του κάπως εκλαϊκευτικού άρθρου. Στο 2ο τμήμα του ίδιου τόμου, "Η γλώσσα του μυστηρίου και τα κλειδιά της" η Ε.Π. Μπ. λέει: "Αλλά ο αριθμός 318 αντιπροσωπεύει στους Γνωστικούς την αξία της λέξης Χριστός, όπως και τον περίφημο αριθμό απελεύθερων ή περιτμηθέντων δούλων του Αβραάμ. αν υποθέσουμε ότι ο αριθμός 318 είναι αφηρημένος και παγκόσμιος και εκφράζει την τιμή της περιφέρειας, που η διάμετρός της είναι η μονάδα, αποβαίνει πρόδηλος η χρησιμοποίησή του στη σύνθεση ενός πολιτικού ημερολογίου. Όμοια σημεία, εσωτερικοί αριθμοί και σύμβολα βρίσκονται στην Αίγυπτο, στο Περού, στο Μεξικό, στο Νησί του Πάσχα, στην Ινδία, στην Χαλδαία και στην Κεντρική Ασία..." (σελ. 32).
Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ταυτιζόταν ο Χριστός με τον Ήλιο, ο λεξάριθμος του οποίου είναι ο 318 και να δικαιολογήσουμε την αναφορά στο ημερολόγιο των 318 ημερών, που λίγο παραπάνω από αυτή την παράγραφο, παραθέτοντας τα λόγια του Βαρώνου Χούμπολντ που μιλάει για τις πυραμιδικές κατασκευές των Αζτέκα, γράφει: "Η μορφή αυτής της πυραμίδας που έχει 7 ορόφους... τρεις σκάλες οδηγούν στην κορυφή, τα σκαλοπάτια των οποίων είναι στολισμένα με ιερογλυφικά αγάλματα και μικρές κοιλότητες, που παρουσιάζονται με μεγάλη συμμετρία. Ο αριθμός αυτών των κοιλωμάτων φαίνεται κάνει αναφορά στα 318 απλά και σύνθετα σήματα των ημερών του αστικού ημερολογίου τους (των Αζτέκα)". Να όμως που βρίσκουμε τον ελληνικό λεξάριθμο του Ηλιου στην αστρονομία των Αζτέκα του αρχαίου Μεξικού! Ένα άλλο παράδειγμα της αστρονομικής γνώσης στους λεξαρίθμους: η λέξη Γη (11) επί τη λέξη Ζενίθ (81) μας δίνει το 891 που είναι ο λεξάριθμος του Ουρανού. Παραστατικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκφράζεται με το εμβαδόν (Ουρανός) ενός ορθογώνιου με κάθετη πλευρά το Ζενίθ και οριζόντια τη Γη Και ο Ουρανός είναι "οι Αστέρες" γιατί έχουν την ίδια ακριβώς λεξαριθμική αξία. Δηλ. συμβολικά το Ζενίθ "ορίζει τον Ουρανό και τους αστέρες επί τη Γη". Μια ποιητική φράση γεμάτη όμως νόημα κάτω από το φως του λεξαριθμικού κλειδιού. ~Η διάρκεια του χρονικού κύκλου του άστρου Σείριος, που ονομαζόταν Σωθιακό Έτος στην Αίγυπτο και οι Έλληνες το μετονόμασαν σε Σωτηριακό Έτος (από το όνομα του Σείριου στα εξελληνισμένα αιγυπτιακά Σωτήρ) διαρκεί 1460 χρόνια και ήταν ένας πολύ μυστηριακός χρονικός ρυθμός που οι ιερείς της αρχαιότητας, όχι μόνο στις 2 αναφερόμενες χώρες αλλά και σε άλλους πολιτισμούς, τον θεωρούσαν μεγάλης αστρονομικής και θρησκευτικής σημασίας.

Είναι σύμπτωση πως η απόσταση που χωρίζει τα δύο κύρια κέντρα λατρείας του Απόλλωνα, του Ελληνικού θεού "Σωτήρα", συνδεδεμένου συμβολικά με το άστρο Σείριος, είναι ακριβώς 1460 στάδια; Επίσης το άθροισμα των λεξαρίθμων των λέξεων Σωτήρ (1408) + Αίγλη (52) μας κάνει 1460. Και τον ίδιο αριθμό μας δίνει το άθροισμα των λέξεων Απόλλων + Ήλιος + Ζενίθ. Την διάρκεια του Σεληνιακού έτους, που είδαμε ότι την εκφράζει ο λεξάριθμος της λέξης Ερμής, μας δίνει επίσης το άθροισμα Σελήνη (301) + Αίγλη (52) = 353. Και Δήλος (312) + Ήλιος (318) + Γη (11) = Ήλιος (318) + Σελήνη (301) που ισούται με: Δελφοί (619) + Γη (11) = 630. Από αυτές και τόσες άλλες εξισώσεις θα μπορούσε κάποιος, γνώστης θεολογικής συμβολολογίας, να εξάγει και να αποκαλύψει πλούτο σημαντικών ερμηνειών.
Υπάρχουν επίσης ζωδιακές και πλανητικές σημασίες που κρύβονται στους λεξαρίθμους. Για παράδειγμα, ο λεξάριθμος του πλανήτη Ποσειδώνα είναι ίδιος με του αστερισμού που διοικεί, δηλ. Ποσειδών = Ιχθύς = 1219. Και ο αστερισμός του Κριού δείχνει την σχέση του με τον Άρη και την Αθηνά, θεούς του "αλόγιστου" και του "λογικού" πολέμου αντίστοιχα, γιατί: Κριός(400) = Άρης(309) + Θεά Αθήνη(91).
Ένα ακόμη παράδειγμα, με πιο περίπλοκες συμβολικές σχέσεις, ζωδιακού τύπου, είναι αυτό που εκφράζει μια διδασκαλία των μιθραϊκών λατρειών, που τόση επίδραση είχαν στον Ρωμαϊκό κόσμο και αργότερα στους Γνωστικούς Χριστιανούς. Έτσι έχουμε: Ταύρος(1071) + Κόσμος(600) = Ήλιος(318) + Μίθρας(360) + Αφροδίτη(993) = 1671. Ας θυμηθούμε την κύρια παράσταση των μιθραϊκών λατρειών όπου ο θεός Μίθρας, σύμβολο του Ήλιου και με τη βοήθεια του πλανήτη Αφροδίτη σκοτώνει τον Ταύρο (αστερισμός που προστατεύεται επίσης από την Αφροδίτη), σύμβολο του γήινου κόσμου. 3η αρχή: Τα ονόματα δείχνουν, είτε στο λεξάριθμό τους είτε μέσω σχέσεων αριθμητικού τύπου με άλλα ονόματα, τους υπερβατικούς αριθμούς Φ, Π και ε (των Νεπέρειων λογαρίθμων) που θεωρούνταν ιεροί και μαγικοί στην αρχαιότητα.
Η γνώμη ότι αυτοί οι κυρίαρχοι αριθμοί είχαν "εφευρεθεί" στην κλασσική Ελλάδα έχει πλέον απορριφθεί, γιατί σε πολύ παλαιότερους πολιτισμούς όπως της Αιγύπτου, της Ινδίας ή της Κίνας και ακόμα στο λεγόμενο πολιτισμό των μεγαλίθων, έχει αποδειχθεί η χρήση τους. Τον αριθμό ε * 2,72 φαίνεται ότι τον υπολόγιζαν οι αρχαίοι κατά μεγάλη προσέγγιση, ίσο προς το ήμισυ της πλευράς ενός ισόπλευρου τριγώνου εγγεγραμμένου σ' ένα κύκλο με ακτίνα τον αριθμό π, δηλ. π =3,14 . Αυτός ο αριθμός, υπεύθυνος συμβολικά για την σπείρα της Ζωής και τους ελικοειδείς ρυθμούς της, περιέχεται εκατό φορές στον λεξάριθμο της λέξης ΑΡΜΟΝΙΑ, που ισούται με 272. Επίσης επί 365, διάρκεια του ηλιακού έτους, κάνει τον λεξάριθμο της θεάς του Ερωτα: Αφροδίτη = 993 * 365 * 2,72.
Με τον αριθμό π, που ορίζει την σχέση ανάμεσα στην περιφέρεια και την διάμετρο ενός κύκλου, υπάρχουν άφθονες σχέσεις. Ας δούμε για παράδειγμα τις πιο ενδιαφέρουσες: - Ο Ουρανός (961): Γαλαξίας(306) * π, δηλαδή η αστρική "χορδή" που είναι ο Γαλαξίας μας λειτουργεί ως διάμετρος του "ουρανού" μας, ορίζοντας την περιφέρειά του. - Ωκεανός (1146): Νείλος(365) * π, στην οποία σχέση αναφερθήκαμε προηγουμένως. - Ουρανός (891): Θεός(284) * π, δηλ. ο Θεός είναι διάμετρος του κύκλου με τον οποίο οι αρχαίοι παρίσταναν το "Σύμπαν". - 2 * Ο Ουρανός(1922): Ζευς(612) * π - 2 * Η Ηώς (2016): Θάλαττα(641) * π Από τέτοιες λεξαριθμικές σχέσεις προκύπτουν διάφοροι συνδυασμοί που, αν μελετηθούν και ερμηνευθούν κάτω από το φως της αρχαίας θεολογικής συμβολολογίας, μπορεί να δώσουν σημαντικές πληροφορίες ή και "διαισθητικές αναλαμπές" εσωτερικών διδασκαλιών. .
Σε γεωμετρική ερμηνεία θα λέγαμε ότι τα εμβαδά που ορίζουν αντίστοιχα η Θάλαττα επί δύο φορές τον Ουρανό (θα ήταν δηλ. συμβολικά οι δύο ουράνιοι θόλοι που σχηματίζονται όταν το Κοσμικό Αυγό χωρίζεται στη μέση από τα Ύδατα) και ο Ζευς επί δύο φορές την Ηώ, ισούνται. ~Η Ε.Π. Μπ. μας μιλάει σε διάφορα σημεία των έργων της για την μεγάλη σημασία που έχει στην Ανατολική και Εβραϊκή Καββαλιστική παράδοση η λεξαριθμική αξία ορισμένων θείων ονομάτων, που εκφράζουν τον αριθμό π (π.χ. βλ. 3ο τόμο της Μυστικής Διδασκαλίας, σελ. 50), με διάφορους συνδυασμούς. Αυτή η εσωτερική προγονική γνώση, όπως βλέπουμε, υπήρξε και στην ελληνική γλώσσα, κρυμμένη στους λεξαρίθμους της, έτοιμους να διαφωτίσουν τις ομίχλες τις μυθολογίας. Παρών είναι και ο χρυσός αριθμός Φ * 0,618... όπως βλέπουμε από κάποιες ενδιαφέρουσες "αρμονικές" σχέσεις ανάμεσα στα ονόματα των θεών: - Εστία (516): Ήλιος (318) * φ - Απόλλων (1061): Άρτεμις (656) * φ - Αφροδίτη (993): Ζευς (612) * φ Επίσης ο αριθμός 162 (φ επί εκατόν) είναι η λεξαριθμική αξία της ιερής φράσης του Μαντείου των Δελφών "Μηδέν Άγαν". - Ερμής (353): Ήρα (109) * 2φ Τέτοιες αριθμητικές σχέσεις, με βάση τους ιερούς αριθμούς π, φ και ε, βρίσκονται άφθονες στις αξίες των αποστάσεων ανάμεσα στους ναούς και τα κέντρα λατρείας του αρχαίου Ελλαδικού κόσμου (στην Ελλάδα και όχι μόνον), που σχηματίζουν, όπως έχει αποδείξει ο Δρ. Θ. Μανιάς και άλλοι, γεωμετρικά σχήματα γεμάτα συμβολισμούς, κανονικά πολύγωνα, κύκλους, αστέρια και ακόμα ιδεατές εικόνες ορισμένων αστερισμών, σαν να επρόκειτο για έναν αόρατο ουράνιο χάρτη, μια μακέτα των άστρων πάνω στη Γη. Αυτό συμβαίνει π.χ. στην περιοχή της Ελευσίνας, όπου κατά την πληροφορία του Θ. Μανιά, παριστάνεται ο αστερισμός της Παρθένου, ή στην περιοχή του Μαραθώνα όπου απεικονίζεται ο αστερισμός του Σκορπιού κ.λ.π. ~Πρέπει όμως, προς τιμήν της αλήθειας ν' αναγνωρίσουμε την μεγάλη συμβολή της Ε.Π. Μπλαβάτσκυ, πρωτοπόρου σε αυτό, και σε τόσα άλλα θέματα που σήμερα απασχολούν σοβαρά τον επιστημονικό κόσμο γιατί ήταν η πρώτη, μετά από αιώνες σιωπής, που τόλμησε να κάνει τέτοιες "θρασείς" νύξεις, για την αρχαία σοφία, χωρίς να κάνει πίσω, ούτε μπροστά στις επιθέσεις των εκκλησιών, ούτε στις περιφρονητικές αρνήσεις της τότε κατεστημένης επιστήμης. 4η αρχή: Τα ονόματα δείχνουν συμβολικές σχέσεις ταύτισης και αντιστοιχίας θεολογικών, μυθολογικών, σημειωτικών και γενικά εννοιών φιλοσοφικού και εσωτερικού χαρακτήρα. Δίνουν δυνατότητες για την καθιέρωση συμβολικών "εξοικειώσεων" με πλούσιο ερμηνευτικό περιεχόμενο.
Αυτή η τέταρτη αρχή των ελληνικών λεξαρίθμων (που μπορούμε χωρίς φόβο να την γενικεύσουμε σε άλλες "μυητικές" γλώσσες), είναι αυτή που μας προσφέρει ένα απεριόριστο πλάτος και βάθος στην έρευνα και την κάθε ερμηνευτική κατανόηση. ~Μας λέει η Μπλαβάτσκυ στο 3ο τμήμα "Η πρωταρχική ουσία και η Θεία σκέψη", του 2ου τόμου της Μ.Δ., σελ. 57: "Ζευς - Ζεν (Αιθήρ) και η Χθόνια (η Χαοτική Γη) και η Μήτις (το Ύδωρ), οι σύζυγοί του. Ο Όσιρις -που επίσης συμβολίζει τον Αιθέρα, την πρώτη εκδήλωση της Άνω Θεότητας, του Άμμωνα, πρωταρχική αρχή του Φωτός- και η Ίσιδα-Λητώ, η Θεά Γη και το Ύδωρ ξανά...". Και μόνο σ' αυτή την μικρή πρόταση μπορούμε να ανακαλύψουμε ενδιαφέρουσες συμβολικές σχέσεις, εφαρμόζοντας το λεξαριθμικό κλειδί ερμηνείας. Έτσι, για παράδειγμα, βλέπουμε ότι: Ζευς(612) + Αιθήρ(128) = Χθόνια(740) = Κύκλος(740). Άρα η χαοτική Γη είναι κυκλική και ισοδυναμεί με τον Δία των Αιθέρων, της φωτεινής λάμψης. Και Χθόνια + Κύκλος = Αρχή(709) + Χάος(771) (3). Στην παραπάνω παράγραφο από το απόσπασμα που παραθέσαμε, η συγγραφέας αναφέρει το Χάος και το Πνεύμα και τη δημιουργία των πάντων, γράφοντας: "Ο Σανχθονιάθων στην Κοσμολογία του δηλώνει ότι όταν ο Άνεμος ερωτεύθηκε τις ίδιες του τις αρχές (το Χάος), έλαβε χώρα μια εσωτερική ένωση, της οποίας η σύνθεση ονομάστηκε Πόθος και από αυτήν βγήκε ο σπόρος των πάντων". Οι λεξάριθμοι μας δίνουν πρόσθετες σημαντικές πληροφορίες για να επιχειρήσει ο κάθε μαθητής της αρχαίας σοφίας να ερμηνεύσει και να μάθει περισσότερα. Πράγματι, Χάος (871) = Χθόνια (740) + ΠΑΝ (131) και ισούται επίσης με: Ζευς + Αιθήρ + Παν. Οι σχέσεις περιπλέκονται ακόμα με Έρως (1105) + Πνεύμα (576) = Χάος (871) + Πόθος (449) + Παν (131) = Οίνος Πάντων (1681). Η Μονάδα και η Δεκάδα συνδέονται στενά με την σχέση ΠΑΝ + ΔΕΚΑΣ = ΜΟΝΑΣ. Η Δεκάδα δηλ. του Παντός είναι και μια Μονάδα. Ο λεξάριθμος επίσης της λέξης Πνεύμα είναι ο ίδιος της λέξης Αετός, το σύμβολο του Υπέρτατου Πνεύματος σε τόσους πολιτισμούς. Κατανοούμε περισσότερο και το λόγο για τον οποίο τόσες φορές ο Όμηρος στην Ιλιάδα μιλάει για τη θάλασσα Οίνοι * που περιέχει τα πάντα.

Συνεχίζοντας τις σχέσεις βλέπουμε ότι Παν (131) + Τα 7 φωνήεντα (προσθέτοντας την λεξαριθμική αξία των φωνηέντων έχουμε 1294) + Ένας (250) = 1681, δηλ. ισούται με το καθένα από τα σκέλη της προηγούμενης εξίσωσης. Η Ε.Π.Μπ. λέει κάτι πολύ ενδιαφέρον στον 1ο τόμο της Μ.Δ. σελ. 119: "...Ο Γνωστικός Όφις, με τα 7 φωνήεντα πάνω στο κεφάλι του ήταν το έμβλημα των 7 Ιεραρχιών των Επταδικών ή Πλανητικών Δημιουργιών. Από αυτό επίσης προέρχεται η ιδέα του Ινδικού φιδιού "Shesha" ή "Ananda", το Άπειρον, ένα όνομα του Βισνού, του οποίου ο Όφις είναι ο πρώτος Yamada ή φορέας, πάνω στα πρωταρχικά Ύδατα" Από αυτό το απόσπασμα μπορούμε να καθιερώσουμε την εξής σχέση: Όφις(780) + Φορεύς(1275) + τα 7 ελληνικά φωνήεντα(1294) = Ιεραρχία(830) + Πλανήται(479) + Τροχός(1340) + Γη(11) = 2660. Δηλ. οι Πλανητικές ιεραρχίες αφορούν τον Τροχό (Αλυσίδα) της Γης, άρα πρόκειται για τα πνεύματα των Μπαλονιών της Γης, που η Ε.Π.Μπ. σε άλλα κείμενα ονομάζει "πλανήτες", σεβόμενη την "ορολογία" των αρχαίων. Τα 7 φωνήεντα της ελληνικής αλφαβήτου έπαιζαν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην λεγόμενη "Ελληνική Καββάλα" και στην τελετουργία των Μιθραϊκών και Γνωστικών Μυστηρίων, όπως θα δούμε παρακάτω.
Σχετικά με αυτά η συγγραφέας αναφέρει στον 2ο τόμο, τμήμα 2ο, σελ. 13 της Μ.Δ., ότι το σχήμα του Γνωστικού φιλοσόφου Βαλεντίνου, λεγόμενο "Ελληνική Καββάλα", βασισμένο στον συνδυασμό των ελληνικών γραμμάτων, μπορεί να χρησιμεύσει σαν μοντέλλο. Και στο 13ο τμήμα του ίδιου τόμου "Οι Επτά Δημιουργίες", λέει: "Ο Βαλεντίνος επεκτείνεται για την δύναμη των μεγάλων Επτά που κλήθηκαν να παράγουν αυτό το σύμπαν, αφού ο Άρρητος ή Ανέκφραστος, που το όνομά του αποτελείται από 7 γράμματα, είχε αναπαραστήσει την πρώτη Εβδομάδα. Το όνομα αυτό, Άρρητος, δείχνει την Επταπλή Φύση του Ενός, του Λόγου. Η θεά Ρέα -λέει ο Πρόκλος- είναι μια Μονάδα, Δυάδα και Επτάδα, συμπεριλαμβάνοντας μέσα της όλους τους Τιτάνιδες που είναι επτά" Η Ρέα ως Επτάδα είναι ο ίδιος ο παγκόσμιος κοσμικός κύβος γιατί: Ρέα + Επτά = Κύβος και ο λεξάριθμος της φράσης "η θεά Ρέα" είναι 129, δηλαδή 1 + * *, η μονάδα συν επτά φορές τη δυάδα. ~Συνεχίζοντας τα παραδείγματα, στον 4ο τόμο, τμήμα 7ο σελ. 103, λέει αναφερόμενη στον Ενώχ και τους Αβατάρα εν γένει: "Στην Ελλάδα ονομάστηκε Ορφεύς, αλλάζοντας έτσι όνομα σε κάθε έθνος. Αφού ο αριθμός 7 σχετίζεται με τον καθένα από αυτούς τους αρχέγονους Μυσταγωγούς, καθώς και ο αριθμός 365 των ημερών του έτους, αστρονομικά, αυτό πιστοποιεί την ιερή απόσταση, τον χαρακτήρα και το έργο όλων αυτών των ανθρώπων, αν και βέβαια όχι των προσωπικοτήτων τους" . Πράγματι ο λεξάριθμος του θεού Αβραξάς είναι 365, του Μίθρας 360 (οι μοίρες του κύκλου). Στον Ορφέα δεν φαίνεται άμεσα γιατί ο λεξάριθμός του είναι 1275, αλλά η μυθική σύζυγός του, η Ευριδίκη έχει λεξάριθμο 563, που είναι το ανάποδο του 365. Σχετικά μ' αυτούς τους αναγραμματισμούς η ίδια η Μπλαβάτσκυ αναφέρει στον ίδιο τόμο, τμήμα 8ο σελ. 115, τα εξής: "Οι αριθμοί του ονόματος του Μωυσή είναι του "ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ". Ώστε τα ονόματα του Μωυσή και του Ιεχωβά βρίσκονται σε αριθμητική αρμονία. Η λέξη Μωυσής (στα εβραϊκά) είναι άθροισμα των αξιών των γραμμάτων της 345. Ο Ιεχωβάς (ο κατ' εξοχήν δαίμονας του Σεληνιακού Έτους) παίρνει την αξία 543, δηλ. το αντίστροφο του 345 και το Σεληνιακό Έτος έχει 354 ημέρες (παρατηρούμε έναν άλλο αναγραμματισμό). Εξηγεί ότι γι' αυτό το λόγο, στο τρίτο κεφάλαιο της Εξόδου ο Μωυσής βλέπει μόνο την πλάτη του Ιεχωβά και όχι το "πρόσωπό" του. Στον μύθο της καθόδου του Ορφέα στον Άδη για να φέρει την Ευρυδίκη από τον κόσμο των νεκρών, δεν καταφέρνει το σκοπό του γιατί "γυρίζει την πλάτη του" για να την δει πίσω του, παραβιάζοντας τις εντολές της Περσεφόνης και του Πλούτωνα. Και πάλι το λεξαριθμικό κλειδί μας δίνει λίγο περισσότερο φως στην κατανόηση της μυθολογίας.
Αντιστοιχίες όπως οι παρακάτω είναι εξίσου διαφωτιστικές για την ερμηνεία και την κατανόηση της μυθολογίας: Άνθρωπος = Φύσις = 1310, το δεκαπλάσιο της λεξαριθμικής αξίας της λέξης Παν και δείχνει τον παραλληλισμό ανάμεσα στην οντογενετική και τη Φυλογενετική εξέλιξη για τον οποίο μας μιλάει η εσωτερική διδασκαλία. Ήλιος(310) + Σελήνη(301) = Δελφοί(619), σε σχέση με τους Διδύμους Απόλλωνα και Άρτεμη. Ζευς(612) + Ήρα(109) = Μούσαι(721) Μήτις(558) + Ζευς(612) + Αιθήρ(128) = Λητώ(1138) + Κοίλον(250). Αφήνουμε τα συμπεράσματα και ερμηνείες στον φιλομαθή αναγνώστη. Οι δυνατότητες για έρευνα είναι τόσο πλατιές που θα πρέπει να περιοριστούμε προς το παρόν στα όσα αναφέραμε και θα αναφέρουμε στη συνέχεια. ~Για να τελειώσουμε με τα παραδείγματα σχετικά μ' αυτή την 4η αρχή χρήσης και εφαρμογής των λεξαρίθμων, ας αναφερθούμε στα τμήματα 4 και 6 του 2ου τόμου της Μ.Δ., που αφορούν αντίστοιχα τα θέματα "Χάος, Θεός, Κόσμος" και "Το Αυγό του Κόσμου". Τα όσα λέει στο πρώτο, θα μπορούσε να μας τα εκφράσει με συνοπτικό συμβολισμό η παρακάτω λεξαριθμική εξίσωση, που δείχνει πόση σοφία κρύβεται στις ελληνικές λέξεις.
Η Ε.Π.Μπ. εκεί ταυτίζει τις λέξεις Θεός με Κέντρο, Χάος, Διάστημα και Κόσμος με Περιφέρεια.. Σε λεξαρίθμους πραγματικά έχουμε μια θαυμάσια εξίσωση: [Θεός(284) + Κέντρον(595)] + [Χάος(871) + Διάστημα(564)] + [Κόσμος(600) + Περιφέρεια(816)] = 3730 = ΛΟΓΟΣ * 10, δηλ. η κρυμμένη τριαδική Θεότητα, που εκφράζεται παρόμοια μέσω του Κύκλου και του Τριγώνου, όπως θα δούμε παρακάτω. Ας προσέξει καλά αυτή την εξίσωση ο αναγνώστης γιατί θα την επικαλεστούμε στο επόμενο σημείο, με την αρχή των "αναγραμματισμών", για περαιτέρω εμβαθύνσεις.
Στο 6ο τμήμα "Το Αυγό του Κόσμου" η Μπλαβάτσκυ κάνει επίσης πολύ σημαντικές αποκαλύψεις και συσχετισμούς εννοιών που βρίσκονται από κοινού σε όλες τις Κοσμογονίες των αρχαίων πολιτισμών. Η εφαρμογή του λεξαριθμικού κλειδιού σ' αυτές επεξηγεί και ξεκαθαρίζει, για άλλη μια φορά, τα σκοτεινά απόκρυφα και συμβολικά νοήματα. Έτσι, το μεδούλι του κεφαλαίου βρίσκεται στις εξής αντιστοιχίες: ~Ωόν(920) + Κόσμος(600) = Όφις(780) + Κύκλος(740) και Ωόν + Όφις = Κύκλησις(888) + Σφαίρα(812). ~Ένα ξεκάθαρο ερμηνευτικό συμπέρασμα είναι ότι ο Όφις σε κύκλο (Ουροβόρος) επωάζει το Αυγό του κόσμου, ή ο Όφις γύρω από το Αυγό του Κόσμου (το Αιγυπτιακό και Γνωστικό σύμβολο του Κνεφ ή Χνούφις) σε σχήμα σπείρας, κυκλώνει και περιστρέφει την σφαίρα του κόσμου. ~Προχωρώντας κι άλλο ακόμα στους συμβολισμούς της Κοσμογονίας με βάση τους λεξαρίθμους, αυτή τη φορά εφαρμοσμένους στον "Τίμαιο" του Πλάτωνα, διαπιστώνουμε ότι: Ταυτόν(1121) = Θάτερον(535) + Επτάς(586), δηλ. ο, κατά τον Πλάτωνα, Κύκλος του Ταυτού (η Αλυσίδα στην εσωτερική ορολογία) αποτελείται από 7 κύκλους του Θάτερου, δηλ. τους7 πλανήτες ή τα 7 Μπαλόνια του ανατολικού Εσωτερισμού. Νέο Φως λοιπόν αποκτάει το "σκοτεινό" κείμενο του Πλάτωνα. ~Αλλά επίσης Επτάς(586) + Κύκλος(740) = Ύλη(438) + Κύκλησις(888) και Επτάς + Τροχός = ΤΕΤΤΡΑΚΤΥΣ (1926). Άρα η Πυθαγορική Τεττρακτύς μπορεί να ταυτιστεί συμβολικά με τους 7 κοσμικούς τροχούς ή κύκλους, που σχηματίζονται από την κύκληση ή περιδίνηση της Ύλης. Σχετικά μ' αυτήν την ερμηνεία η Ε.Π.Μπ. κάνει μια νύξη στον 4ο τόμο σελ. 197 όταν λέει: "Ο Πυθαγόρας ρωτάει: Πώς μετράτε εσείς; Η απάντηση είναι: Ένα, Δύο, Τρεις, Τέσσερις. Τότε ο Πυθαγόρας λέει: Βλέπετε; σ' αυτό που εσείς αντιλαμβάνεστε Τέσσερα υπάρχουν Δέκα: ένα τέλειο Τρίγωνο και ο όρκος μας (η Τεττρακτύς, το Τέσσερα ή Επτά στο σύνολο)" Από το Auction του Λουκιανού. ~Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε ακόμα πολύ σε τέτοιου είδους συμβολικές αντιστοιχίες, γιατί το βάθος που αποκαλύπτει η εφαρμογή του λεξαριθμικού κλειδιού ερμηνείας στα αρχαία εσωτερικά κείμενα είναι απέραντο.
Και θα χρειαστούν ίσως πολλά χρόνια ακόμα σ' αυτή την ερευνητική κατεύθυνση μέχρι να μπορέσει να αποκατασταθεί όλη η σοφία των αρχαίων. 5η αρχή: Τα ονόματα στους λεξαρίθμους τους, μπορεί να διαβαστούν "αναγραμματισμένα" περιέχοντας δηλ. τους ίδιους αριθμούς αλλά σε διαφορετική θέση, αλλά ωστόσο δηλώνοντας εννοιολογικές και συμβολικές συγγένειες, ταυτίσεις και αντιστοιχίες κάτω από διαφορετικές αριθμητικές σχέσεις. Αυτή η αρχή των λεξαριθμικών ονομάτων, η τελευταία, αποτελεί μια παραλλαγή και προέκταση της προηγούμενης με το πρόσθετο όμως στοιχείο, μεγάλης συμβολικής σημασίας, όπως θα δούμε, του αναγραμματισμού των ψηφίων που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε "αποτέλεσμα καθρέπτη". Ήδη αναφέραμε ένα παράδειγμα με την περίπτωση του Ορφέα και της Ευρυδίκης με την αφορμή της αναφοράς που έκανε η Ε.Π.Μπ. στην λεξαριθμική αντιστροφή των ονομάτων του Μωυσή και του Ιεχωβά στο τρίτο κεφάλαιο της Βιβλικής Εξόδου. Πολλά όμως μπορούν ακόμα να ειπωθούν και ακόμη περισσότερα να ερευνηθούν στο μέλλον. Εδώ η χρήση των σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών θα ήταν πολύτιμη βοήθεια για την ανασύνταξη της λεξαριθμικής σοφίας των αρχαίων... μόνο που εκείνοι δε φαίνεται να τους χρειάστηκαν για να την οικοδομήσουν, τόσο γεμάτη αρμονία και κάλλος.
Για παράδειγμα, ο αναγραμματισμένος λεξάριθμος της λέξης ΦΑΟΣ (0771) είναι 1770 δηλ. ο "σκοτεινός" ΧΩΡΟΣ. Η λέξη Τροχός έχει αξία 1340, που σ' ένα αναγραμματισμό μας κάνει 1034, που είναι ο λεξάριθμος της λέξης Δωδεκάς και το κανονικό Δωδεκάεδρο είναι κατά τους Πυθαγόρειους και τον Πλάτωνα, το θεμελιώδες εσωτερικό σχήμα του Τροχού των κόσμων. Ο αναγραμματισμός πάλι της λέξης Αιθήρ(128), μας κάνει την Σφαίρα(812), της Περιφέρειας(816) μας κάνει, αντικατοπτρικώς τον 681, λεξάριθμο της λέξης Ουσία, υπονοώντας μας έτσι την έννοια του κέντρου ως ταυτόσημη της Ουσίας. Ο Δράκων (975) επίσης εκφράζει τον θεό των Ορφικών, γιατί σ' ένα αναγραμματισμό έχουμε Φάνης = 759 και σε άλλον 795, που είναι ο λεξάριθμος του Εν(55) + Κύκλος(740). Στην Κοσμογονία των Ορφικών και αργότερα των Χριστιανών Γνωστικών και των Οφιτών, ο Φάνης συμβολίζεται μ' έναν Δράκοντα ή Όφη που σχηματίζει έναν κύκλο, τον Κύκλο του Φωτός. Γι' αυτό επίσης: Εν + Σφαίρα + Όφις = Κύκλησις + Φάνης. Στον 1ο τόμο της Μ.Δ. σελ. 139, η Μπλαβάτσκυ μας μιλάει για τον αναγραμματισμό των γραμμάτων και αριθμών όταν λέει: "Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο Skinner, ο συγγραφέας του Scurse of measures, ανακαλύπτει την εβραϊκή λέξη Alhim στους ίδιους αριθμούς διαγράφοντας όπως το είπαμε ήδη, τα μηδενικά και χρησιμοποιώντας τη μετάθεση, δηλ. γράφοντας 13.514...με αναγραμματισμό δηλ., όπως το εξηγεί" . Αυτό το σύστημα του αναγραμματισμού με διάφορους συνδυασμούς αποτελεί ένα ειδικό τμήμα της Καββάλας (της εβραϊκής και όχι μόνο), που λέγεται Τέμουρα στα εβραϊκά.
Οι εφαρμογές του στην Ελληνική Καββάλα ανοίγουν καταπληκτικές προοπτικές που οδηγούν σε διασυνδέσεις με την Αριθμοσοφία, άλλο σημαντικότατο κλάδο των παραδοσιακών εσωτερικών επιστημών. ~Αιτία του αναγραμματισμού των λεξαρίθμων ήταν επίσης η ανάγκη να αποκρύβονται ορισμένες μυστικές έννοιες, που θα αποκαλύπτονταν μόνο στον κύκλο της Μύησης. Ήταν, θα λέγαμε, ένα σύστημα αυτοπροστασίας και ασφάλειας των ιερών εννοιών από την κάθε πιθανή βεβήλωση, χειραγώγηση και κακή χρήση. ~Στο έργο της "Αποκαλυμμένη Ίσις" η Ε.Π.Μπ. μας λέει: "Το όνομα Ιάω δείχνει το σημείο όπου υποτίθεται κατοικεί ο Άγνωστος και γύρω από αυτό το όνομα διαβάζεται η επιγραφή: ΣΕΜΕΣ ΕΙΛΑΜ ΑΒΡΑΣΑΞ (ο αιώνιος Ήλιος Αβρασαξ)", μιλώντας μας για τα μυστικά των Γνωστικών και Οφιτών (3ος τόμος). Εφαρμόζοντας το λεξαριθμικό κλειδί παρατηρούμε: Σέμες(450) + Ειλαμ(86) = 536, που είναι αναγραμματισμός του λεξαρίθμου του Αβρασάξ = 365, δηλ. της διάρκειας του ηλιακού έτους. Και ακόμα: Σέμες + Ειλάμ + Αβρασάξ = 901. Αλλά ο λεξάριθμος του ονόματος ΙΑΩ είναι 811. Αν όμως του προσθέσουμε τον αριθμό 091 (αναγραμματισμός του προηγούμενου), θα έχουμε τον αναγραμματισμένο λεξάριθμο της προηγούμενης πρόσθεσης, δηλ. 901. Και 9+0+1=10 και 1+0=1, σε πυθαγορικό αριθμοσοφικό άθροισμα, δηλ. το σύμβολο του Κύκλου, του Κέντρου, της Διαμέτρου και της Περιφέρειας, εννοιών που θα εξετάσουμε πιο εκτεταμένα παρακάτω. Στην Θεολογία του Γνωστικού φιλοσόφου Βαλεντίνου, ο Βυθός και η Σιγή (ο Ωκεανός, Χάος, Ύλη γεννημένη από την σιωπή) παριστάνουν, λέει η Ε.Π.Μπ. (4ος τόμος, τμήμα 10ο σελ. 161) την πρωταρχική Δυάδα. Και οι Πυθαγόρειοι απεχθάνονταν τη Δυάδα... και τα αυγά, σαν σύμβολά της. Λεξαριθμικά αυτό εκφράζεται θαυμάσια στην εξίσωση Βυθός(681) + Σιγή(221) = 902, που είναι αναγραμματισμός του Ωόν, με αξία 920.
Ήδη είδαμε την σχέση ανάμεσα στο Αυγό του Κόσμου και το Όφις. Και ο λεξάριθμος της λέξης Απόφις(861) είναι αναγραμματισμένος ο λεξάριθμος της λέξης Βυθός. Στην σελίδα 177 του ίδιου τμήματος στην σημείωση λέει ότι ο όφις Απόφις είναι ο εχθρός του Ρα, του Φωτός δηλ. η Σκιά της Ουσίας, που ο λεξάριθμός της είναι 681. Έχουμε Τετράγωνον = Βυθός + Σιγή + 777, όπου το 777 = Ευταξία. Αυτό δείχνει τη στενή σχέση που έχει το τετράγωνο των Γνωστικών Χριστιανών με την Επτάδα. Το τετράγωνο, η Τετρακτύς, περικλείει την Επτάδα των Σφαιρών μιας βαθμίδας της κοσμικής εξέλιξης. ~Αυτή η Επτάδα είναι η ίδια η έννοια της Διάταξης γιατί: ΕΠΤΑΣ = ΔΙΑΤΑΞΙΣ = 586. Όταν όλα διαταχτούν κανονικά έχουμε την Ευταξία = 777, δηλαδή την Επταδική σειρά. ~Ας θυμηθούμε τώρα εκείνη την προηγούμενη εξίσωση που συσχετίζει το Κέντρο, το Διάστημα και την περιφέρεια με το Θεό, το Χάος και τον Κόσμο αντίστοιχα, τις όψεις της Θεότητας που το άθροισμά τους ισούται με τον Λόγο * 10, την κρυμμένη θεότητα που μας μιλούσε η Ε.Π.Μπ. στα τμήματα 4 και 5 του 2ου τόμου της Μ.Δ. ~Άλλες όψεις της κρυμμένης Θεότητας ή Λόγου είναι επίσης Πνεύμα, Ύλη και Ήλιος, όπως λέει η Ε.Π.Μπ. στον ίδιο τόμο στην σελ. 61 του 4ου τμήματος: "Σύμφωνα με τον Πλάτωνα η ίδια η Ανώτερη Θεότητα κατασκεύασε το Σύμπαν με το γεωμετρικό σχήμα του δωδεκάεδρου. Και ο "Πρωτότοκός" της γεννήθηκε από το Χάος και το Πρωταρχικό Φως, ο Κεντρικός Ήλιος" ~Αυτές οι άλλες όψεις της Θεότητας συσχετίζονται όμως πάλι μεταξύ τους λεξαριθμικά και μας επεξηγούν ακόμη περισσότερο τις φιλοσοφικές έννοιες, γιατί: [Κέντρον + Πνεύμα] + [Διάστημα + Ύλη] + [Περιφέρεια + Ήλιος] = 3307, αναγραμματισμένος λεξάριθμος του 3730 που είδαμε παραπάνω ως λεξάριθμος του Λόγος * 10. Ο κυρίαρχος Τριαδικός ρόλος του κρυμμένου Λόγου (που περιέχει την Δεκάδα) διαφαίνεται ξανά καθαρά. Στο Αριθμοσοφικό κλειδί θα λέγαμε ότι ο αριθμός αυτός περιέχει την Δεκάδα, την Επτάδα και Δύο Τριάδες, δηλ. τους μαγικούς αριθμούς της Δημιουργίας σε όλες τις Κοσμογονίες. ~Αλλά, Κέντρον + Διάστημα + Περιφέρεια = Τρίγωνον + Θεότης που μας εκφράζει, στην συμβολική Γεωμετρία, τον τριγωνισμό του Θείου Κύκλου ώστε το εμβαδόν του Κύκλου με Κέντρο το Θεό και περιφέρεια τον Κόσμο, ισούται μ' αυτό ενός Ισόπλευρου Τριγώνου. Το Μυστήριο του Τρισυπόστατου Θεού μέσα στον Κύκλο του Ενός - Παντός (Μονάς=Παν, όπως αναφέραμε). ~Προχωρώντας βλέπουμε ότι "Ισόπλευρον Τρίγωνον" = Πνεύμα + Υλη + Ήλιος = 3730, δηλ. ξανά ο λεξάριθμος του "δεκαδικού κρυμμένου Λόγου", δηλ. Λόγος * 10. ~Μετά από αυτά, αποκτά πολύ πιο ξεκάθαρο νόημα εκείνη η πρόταση της Ε.Π.Μπ. με την οποία αρχίσαμε, σαν επικεφαλίδα, το δεύτερο σημείο της εργασίας. ~Η Ε.Π. Μπ. στο 10ο τμήμα "Ο Σταυρός και η Πυθαγορική Δεκάδα" και στο 8ο "Ο Συμβολισμός των Ονομάτων του Μυστηρίου, Ιαω και Ιεχωβάς, στις σχέσεις τους με τον Σταυρό και τον Κύκλο", του 4ου τόμου της Μυστικής Διδασκαλίας, καταπιάνεται με αυτές τις έννοιες και άλλα, δίνοντας πολλά ερεθίσματα στον μελετητή.
Συνιστούμε στον αναγνώστη μας την προσεκτική μελέτη τους, σε συνδυασμό με το νέο φως που προκύπτει από την εφαρμογή του λεξαριθμικού κλειδιού. ~Σύμφωνα με την Ε.Π.Μπ. το Ουράνιο Τρίγωνο είναι το Εν, η Μονάς-Παν -δηλ. η Θεότητα που προέκυψε όταν ο Άπειρος Κύκλος του Απόλυτου απέκτησε Κέντρον, Διάστημα και Περιφέρεια (3)- που εκδηλώνεται Τριαδικά. Αποτελεί μια σύνθεση του κεντρικού Σημείου με το Τρίγωνο που εκπορεύεται απ' αυτό, σχηματίζοντας έτσι την απόκρυφη Τετράδα, τον Κοσμικό Σταυρό του Διαστήματος. Σχετικά μ' αυτά η Μπλαβάτσκυ, στον 2ο τόμο, σελ. 71 αναφέρει τα εξής: "Ο Μάρκος, ο αρχηγός των Μαρκοσιανών, που άνθισε στα μέσα του 2ου αιώνα και που δίδασκε ότι η θεότητα έπρεπε να θεωρηθεί κάτω από το σύμβολο τεσσάρων συλλαβών, έδωσε περισσότερες εσωτερικές αλήθειες από οποιονδήποτε άλλον Γνωστικό. Αλλά ούτε ακόμα και αυτός δεν κατανοήθηκε ποτέ καλά.
Γιατί μόνον επιφανειακά ή στο νεκρό γράμμα της "Αποκάλυψής" του είναι όπου εμφανίζεται η άποψη ότι ο Θεός είναι μια Τετράδα, ως εξής: "Ο Ανέκφραστος, η Σιγή, ο Πατέρας και η Αλήθεια"." ~Αυτά όμως φαίνονται από τις παρακάτω λεξαριθμικές εξισώσεις: Σύνθεσις(1074) + Σημείον(383) + Τρίγωνον(1385) = 2840 = Θεός * 10. Αυτός ο "δεκαδικός" θεός, είναι Τετραγράμματος γιατί αποτελεί τον Πρωταρχικό Κοσμικό Σταυρό που εκδηλώνεται μέσα στον Κύκλο, σύμφωνα με την εξίσωση: Διάμετρος(730) + Διάμετρος + Διάστημα + Περιφέρεια = Θεός * 10 ~Οι δύο Διάμετροι σχηματίζουν τον Κοσμικό Σταυρό μέσα στο Διάστημα που κλείνει η Περιφέρεια του Θείου Κύκλου του "Δεκαδικού" Θεού. Κύκλος, Τρίγωνο και Σταυρός των 4ων κατευθύνσεων του Διαστήματος είναι ταυτόσημες έννοιες που εκφράζουν λοιπόν τον εκδηλωμένο Θεό. ~Η ερευνητική αυτή κατεύθυνση μας οδηγεί ακόμα σε σημαντικές αποκαλύψεις των απόκρυφων μεταφυσικών εννοιών, που τόσο άφθονα αναφέρει η Ε.Π.Μπ. στα διάφορα γραπτά της, παρμένες από τα αρχαία φιλοσοφικά κείμενα, Κοσμογονίες και μύθους. Δεν πρέπει όμως να κουράσουμε περισσότερο τον υπομονετικό αναγνώστη που διάβασε μέχρι εδώ. .

Η λεξαριθμική ερμηνεία μπορεί να συμβάλλει ακόμα πολύ στην αποκωδικοποίηση της Θεολογικής Συμβολολογίας, της Κοσμογονίας και της Μεταφυσικής των αρχαίων, ρίχνοντας περισσότερο φως στις εσωτερικές "σκοτεινές" έννοιες. Έτσι παρόλο που είναι ατέλειωτες οι δυνατότητες λεξαριθμικής έρευνας στα αρχαία εσωτερικά και ιερά κείμενα, που η Ε.Π.Μπ. τόσο θαυμάσια ήξερε να ξεθάψει για μας, να τα συγκρίνει και να τα εναρμονίσει, κάποτε πρέπει να κλείσουμε αυτή την μικρή εργασία. Και θα το κάνουμε παραθέτοντας τα ίδια τα λόγια της μεγάλης αυτής Δασκάλας, της οποίας φέτος τιμάμε την επέτειο των εκατό χρόνων από το θάνατό της, που συνέβη στις 8 Μαΐου του 1891 στο Λονδίνο. "Υπάρχουν στην εποχή μας άνθρωποι που έφθασαν να "ανακαλύψουν μυστικά", χωρίς ξένη βοήθεια, από την δική τους σοφία και οξυδέρκεια, καθώς έχουν σωστή συμπεριφορά και δεν τους φοβερίζουν οι απειλές και οι ικεσίες. Γιατί δεν έχουν ορκιστεί να κρατούν την σιωπή, και εκπλήσσονται μπρος σε τέτοιες αποκαλύψεις. Ένας από τους ανθρώπους αυτούς είναι ο λόγιος συγγραφέας ενός "Κλειδιού των Εβραϊκό-Αιγυπτιακών Μυστηρίων"...
Αυτό που ως σήμερα μόνο οι Καββαλιστές γνώριζαν, στην Ευρώπη και Ασία, δημοσιεύεται και αποδεικνύεται στις ημέρες μας, όντας μαθηματική αλήθεια" (5ος τόμος, Μ.Δ., σελ. 60 και 65) Σήμερα, κοντά στο τέλος της δεύτερης χιλιετίας, το μεγαλείο της αρχαίας σοφίας αποκαθίσταται, ακολουθώντας τα πρωτοποριακά βήματα της Ε.Π.Μπ. Μετά τις έρευνες των Jean Richer, Θεόφιλου Μανιά και άλλων, ξέρουμε πλέον ότι υπήρξε μια Ιερή Γεωγραφία στην Ελλάδα με αποστάσεις θεολογικής και συμβολικής σημασίας, υπολογισμένες με μαθηματική ακρίβεια, με τέλειους αστρονομικούς προσανατολισμούς... ότι υπήρξε μια λεξαριθμική γλώσσα που σύνδεσε λέξεις και αριθμούς κρύβοντας μεταφυσικές μυστικές έννοιες που δεν αποκαλύπτονταν στο νεκρό γράμμα των ιερών κειμένων... ότι είχαν κατορθώσει να αποτυπώσουν στη γη, στους ναούς και στα διδάγματά τους τα βήματα των Θεών, των Άστρων στον ουρανό. Αλλά αυτά είναι θέματα για να αναπτυχθούν σε άλλες εργασίες.
Ελπίζουμε αυτή η εργασία για την λεξαριθμική απόκρυφη Γλώσσα των Αρχαίων Ελλήνων να συμβάλλει στην αφύπνιση μιας ακόμα φλόγας εκείνης της χιλιόχρονης Γνώσης που τοποθετεί τον Άνθρωπο πλησιέστερα στο Θείο φως. "Ο ΘΕΟΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ" .
΄.
Διαβάστε περισσότερα » »