Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πότε και πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία στην Δ.Μακεδονία?

Η απάντηση στο δελτίο καιρού του metar.gr με τον Γιώργο Βασιλειάδη
Διαβάστε περισσότερα » »

Γερμανικοί κολοσσοί πίσω από κερδοσκοπικά παιχνίδια στις τιμές τροφίμων!

Νέο  με αυξήσεις εως και 300% στις τιμές προϊόντων πρώτης ανάγκης και πρωταγωνίστριες την μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, δηλαδή την , αλλά και την γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Αllianz αποκαλύπτει ο γερμανικός τύπος.
Σακιά με πατάτες, ζωγραφισμένα κόκκινα δολάρια πάνω τους, ταινίες ασφαλείας, μια ρουλέτα με το σύνθημα «Καζίνο Αllianz». Με έντονα συμβολική διάθεση διαδήλωσαν πρόσφατα υποστηρικτές της ΜΚΟ Όξφαμ (Oxfam) κατά της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας Αllianz. Η Όξφαμ κατηγορεί την Αllianz ότι υποκινεί ένα είδος «ρουλέτας» που έχει να κάνει με τον καθορισμό των τιμών βασικών ειδών σίτισης στη γερμανική αγορά.
Σε έρευνά της η Όξφαμ υποστηρίζει ότι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι, όπως η Deutsche Bank ή ασφαλιστικοί κολοσσοί όπως η Allianz, συμπράττουν σε ένα αθέμιτο παιχνίδι αυξομείωσης των τιμών τροφίμων.
Τράπεζες, επενδυτικοί οργανισμοί αλλά και πολλά από τα λεγόμενα hedge funds μετέχουν σε ένα είδος στοιχήματος σχετικά με την εξέλιξη του ύψους των τιμών συγκεκριμένων διατροφικών ειδών.
Πρόκειται για μία αδιαφανή διαδικασία, η οποία οδηγεί στην εισροή δισεκατομμυρίων δολαρίων στα ταμεία τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Όξφαμ περίπου 11 δισ. ευρώ επενδύονται κάθε χρόνο σε στοιχήματα σχετικά με τις τιμές των τροφίμων στη γερμανική αγορά. Από αυτά 6.2 δισ., φέρεται να προέρχονται από την Allianz.
Αύξηση των τιμών μέχρι και κατά 300%
«Κατά την άποψή μας υπάρχουν πολλά στοιχεία που συνηγορούν στο ότι αυτά τα στοιχήματα οδηγούν μακροπρόθεσμα στην αύξηση των τιμών των αγαθών» επισημαίνει ο Ντάβιντ Χάτσφελντ, ένας εκ των ερευνητών της ΜΚΟ. Αντίστοιχες πρακτικές έχει καταγγείλει και η διεθνής οργάνωση Foodwatch.
Σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο έχουν παρατηρηθεί εκρηκτικές αυξομειώσεις στις τιμές τροφίμων. Στην Αιθιοπία για παράδειγμα οι τιμές του καλαμποκιού έχουν εκτιναχθεί στο 200% της αξίας ενώ στη Σομαλία οι τιμές του σιταριού έχουν αγγίξει το 300%. Οι συνέπειες αυτής της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία, ειδικότερα των φτωχότερων χωρών που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα υποσιτισμού.
Από την άλλη πλευρά, οι υψηλά ιστάμενοι σε πολυεθνικούς ομίλους όπως η Allianz απορρίπτουν τις αιτιάσεις. «Συμβουλεύουμε τους πελάτες μας να επενδύουν θα λέγαμε ‘μη κυκλικά’. Κοιτάζοντας την επενδυτική συμπεριφορά των πελατών, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι αυτοί αγοράζουν όταν οι τιμές πέφτουν και πουλάνε όταν οι τιμές αυξάνονται», αναφέρει μεγαλοστέλεχος της Allianz. Σύμφωνα με την επίσημη στάση της εταιρείας οι συνολικές εκτιμήσεις γίνονται πάνω σε πιθανότητες, στο ενδεχόμενο μεταβολών των τιμών και όχι πάνω στα ίδια τα προϊόντα. Έτσι, υπό αυτή τη σκοπιά, οι αγρότες προστατεύονται από μία μεγάλη πτώση των τιμών αλλά και οι καταναλωτές από μία υπέρμετρη αύξηση.
Παρά τις αντίθετες απόψεις, αλλά και τα αντικρουόμενα συμφέροντα, το σίγουρο είναι πως ο τομέας του καθορισμού των τιμών των αγροτικών προϊόντων παραμένει προβληματικός εντός της ΕΕ, κάτι που ισχύει και για τη Γερμανία.
Μεγάλες γερμανικές τράπεζες όπως η Commerzbank και η Deka Bank έχουν ήδη αποσυρθεί από αντίστοιχες πρακτικές. Για την ‘Οξφαμ πάντως παραμένει ένα ακανθώδες ζήτημα που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο σοβαρότερης ρύθμισης μέσω της πολιτικής και νομοθετικής οδού.

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκαναν μπάζα πυραμίδα των Μάγιας για να ανοίξουν δρόμο

Ποια ήταν η απίστευτη απόφαση εταιρείας διάνοιξης οδικού δικτύου
Μέχρι σήμερα ήταν ναός των Μάγιας. Η ανέγερσή του έλαβε χώρα πριν από δύο χιλιάδες τριακόσια έτη στο βόρειο Belize.
Εν έτει 2013, η εταιρεία "D-Mar" και οι εργολάβοι της, αποφάσισαν να τον κάνουν μπάζα για να επεκτείνουν το οδικό δίκτυο της χώρας των βορειοδυτικών ακτών της Καραϊβικής.
Για την ακρίβεια, η πυραμίδα καταστράφηκε ολοσχερώς για να πραγματοποιηθεί μια επιχωμάτωση στην περιοχή της οδικής αρτηρίας.
Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από την ίδια την κυβέρνηση του Belize, ενώ προανήγγειλε πως θα προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα για τον καταλογισμό ευθυνών και τον εντοπισμό των επικεφαλής που έλαβαν την απόφαση.
Ο πυραμιδικός ναός των Μάγιας, ύψους 30 μέτρων, βρισκόταν πάνω σε ένα λοφίσκο.
Εντασσόταν στο χώρο λατρείας του "Noh Mul", δηλαδή του  "Υψηλού Λόφου", που απέχει 80 χλμ. από την πρωτεύουσα, Πόλη του Belize, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με το Μεξικό.
Το Belize, έχει θεσμοθετήσει νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των αρχαιολογικών μνημείων με μέριμνα κρατική.
Πάντως, τα σχετικώς προβλεπόμενα πρόστιμα (περίπου 10 χιλιάδες δολάρια) είναι αμελητέα μπροστά στην τεράστια καταστροφή ενός μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς, στο οποίο στο μακρινό παρελθόν συνέρρεαν κάθε έτος ως και 40 χιλιάδες Μάγιας, σύμφωνα με μαρτυρίες ιστορικών.
Η Belize είναι σήμερα ανεξάρτητη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής.
Η έκτασή της είναι μόλις 22.966 τ.χλμ. και ο πληθυσμός 307.899 κάτοικοι που συγκροτείται από διάφορες φυλές.

Πηγή: abc.net
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Ανακοινώθηκε το τελικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. 1η Ιουλίου του 2013 η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ και στη χαμηλή τάση.

ΑΠΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ Η "ΔΕΗ" ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. ΣΤΥΓΝΗ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ...ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΝΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ "ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ" ΚΑΙ ΕΝΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ;;; ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΘΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ (ΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ) ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ;;;

ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ 8/5/11: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ε.Η. "Η ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΗΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ"

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ..."ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ" ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ. Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΘΟ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

ΟΙ ΝΗΣΟΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΜΟΝΟΠΩΛΗΤΗ (ΚΙ ΑΝΕΥ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ) ΟΠΟΤΕ ΓΙ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΘΕΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΣΩΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΟΥΝ ΑΣ ΔΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ:  Συνολικά η ΔΕΗ διαθέτει 3.347.000.000.000 κιλά μόνο σε λιγνίτη !

http://isxys.blogspot.com/2013/05/1-2013.html 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και Σαχαριανή σκόνη προσεχώς

Η εξέλιξη του καιρού με τον Γιώργο Βασιλειάδη για το metar.gr.
Διαβάστε περισσότερα » »