Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Θέλουν οι Θεσσαλονικείς Μετρό;

Τη διακοπή των εργασιών κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε εμμέσως ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας. Τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θέτουν δίλημμα για το αν πρέπει αυτά να μετακινηθούν ή να παραμείνουν εκεί που ευρέθησαν οπότε θα χρειαστεί να αλλάξει η χάραξη της υπόγειας σήραγγας με κόστος που δεν μπορεί να καλυφθεί. Το θέμα έφεραν στη βουλή, με τη μορφή ερωτήσεων, οι Τάσος Κουράκης του ΣΥΡΙΖΑ και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης του ΚΚΕ.
«Τι επιλέγει κανείς, αν βρει άθικτο έναν αρχαίο οικισμό στις ανασκαφές για την κατασκευή ενός σταθμού του Μετρό, στο κέντρο μιας πόλης; Τη διατήρηση του οικισμού, με ενδεχόμενη ματαίωση της κατασκευής του σταθμού και επανασχεδιασμό του όλου έργου;
Ή τη μεταφορά των ευρημάτων για έκθεσή τους στην περιφέρεια της πόλης, με προτεραιότητα τις ανέσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής; Οι ανασκαφές του μετρό στην οδό Ελ. Βενιζέλου, αποκάλυψαν ένα σύνολο κτιριακών λειψάνων της πόλης του 4ου- 6ου μ.Χ. αιώνα, μαζί με το κεντρικό πλακόστρωτο της Μέσης Οδού των Βυζαντινών, της λεωφόρου Decumanos των Λατίνων.
Είναι «ένα εκπληκτικό εύρημα, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Καταστήματα εκείνης της εποχής δεν είχαμε βρει μέχρι σήμερα. Δεκάδες μικροαντικείμενα, δείχνουν μια διαχρονία στον τομέα της βιοτεχνίας. Δίπλα είναι η Παναγία Χαλκέων. Υποψιαζόμαστε όλοι βάσιμα ότι είναι συνέχεια μιας μακραίωνης ιστορίας…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Πολιτισμού απάντησε πως «δεν υπάρχει πιο δύσκολη στιγμή για κάποιον που έχει την πολιτική ευθύνη να χειρίζεται ένα τέτοιο θέμα, από τη στιγμή που είναι υποχρεωμένος να υποτάξει την επιθυμία του στους κανόνες». Ο υπουργός πρόσθεσε πως «μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει από καμία πλευρά, μια επιστημονικά παραδεκτή λύση, που να καθιστά δυνατή τη συνύπαρξη και του σταθμού μετρό στη Βενιζέλου και του πράγματι εκπληκτικού αυτού μνημείου». Για να σημειώσει με νόημα πως «το δίλημμα δεν αφορά το υπουργείο Πολιτισμού. Είναι δίλημμα της ίδιας της πόλης. Να προχωρήσει το έργο, ή να ματαιωθεί;»

trelokouneli
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ;

AΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι δεν είναι ευτυχισμένοι εκεί που ζούν...
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην...
Γάζα
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία
Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο

Που νομίζετε ότι είναι ευτυχισμένοι;
Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία
Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά
Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ
Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία
Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία
Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία

Είναι ευτυχισμένοι κυρίως στην...ΕΛΛΑΔΑ!

Είναι ευτυχισμένοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική!

Kαι ποιόν κατηγορούν εκεί στις Χριστιανικές χώρες που ζούν;

Όχι το Ισλάμ, το οποίο αρνήθηκαν αφήνοντας τον τόπο τους και πηγαίνοντας σε Χριστιανική χώρα!

Όχι τους ηγέτες τους που πουλιούνται στους τραπεζίτες για να τους προδίδουν και να τους διώχνουν από τις χώρες τους!

Όχι τους σιωνιστές τραπεζίτες που δημιουργούν πολέμους και αναταραχές διώχνοντάς τους από τους τόπους τους, ακριβώς για να αλλοιώσουν τους πληθυσμούς των δυτικών χωρών !
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ!!!


oimos-athina.blogspot
ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Ανεξέλεγκτα φορτηγά στα Ορυχεία

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα ορυχεία της ΔΕΗ καταγγέλλουν μέλη του Συνδικάτου οδηγών φορτηγών και λοιπών αυτοκινήτων Δυτικής Μακεδονίας όπου εκτός από την «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο με τα φορτηγά και τα οχήματα που κυκλοφορούν με πλαστές πινακίδες, επιρρίπτοντας ευθύνες προς τούτο στην ΔΕΗ και στα τοπικά της στελέχη. Όπως τονίζουν έχει ατονήσει κάθε διαδικασία ελέγχου από τους αρμόδιους φορείς και θεωρούν αδιανόητο το ενδεχόμενο κατάργησης του γραφείου επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαίδας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου Εορδαίας για την εκταφή των οστών

Στα δικαστήρια οδηγούν τον δήμο Εορδαίας τέσσερις οικογένειες από την Πτολεμαϊδα γιατί όπως υποστηρίζουν η διαδικασία εκταφής των οστών στα κοιμητήρια της Αγίας Τριάδας δεν συντελείται παρουσία των συγγενών των νεκρών και κάνουν λόγο γι απαράδεκτη κατάσταση στο οστεοφυλάκιο. Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος τονίζει ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αναγκαστική εκταφή οστών προβλέπει την παρουσία συγγενών οι οποίοι ειδοποιούνται για τον χρόνο της εκταφής των οστών αναμένοντας με ενδιαφέρον την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Τα Ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι τέσσερις οικογένειες θα συζητηθούν στις 13 Μαρτίου και θα συνοδεύονται από υπογραφές συμπαράστασης που συγκεντρώνονται ήδη στην Πτολεμαϊδα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »
Down2Earth Records
Presents
 Τώρα αγαπάω, τώρα αισθάνομαι, τώρα μαζί σου νιώθω πως χάνομαι...


Οι WhiteNoiz είναι η νέα πρόταση της Down2Earth στην ελληνόφωνη pop-rock σκηνή, και το “Τώρα Αγαπάω”, το ντεμπούτο single τους, που αναφέρεται στον έρωτα και τη δύναμη που έχει να σε μεταμορφώνει…
Ακούστε το και ανακαλύψτε τον φρέσκο, μελωδικό αλλά και edgy ήχο που προτείνει το τρίο των WhiteNoiz, στο παρακάτω  video


Διαβάστε περισσότερα » »

Βαριές κουβέντες από τον Γιώργο Δακή για όσους δε στήριξαν τη δική του πρόταση για το Μποδοσάκειο : “Όσοι υποστήριξαν μια διαφορετική άποψη, εκτιμώ ότι είναι μακράν της πραγματικότητας, του ρεαλισμού και ουσιαστικά στρέφονται κατά των ζωτικών συμφερόντων, του στρατηγικού σχεδιασμού, του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου…” (Βίντεο)

Ιδιαίτερα σκληρός και φανερά ενοχλημένος με όσους στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δ. Μακεδονίας υιοθέτησαν και κατ’ επέκταση υποστήριξαν, διά της ψήφου τους, την πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης (αντί της δικής του), εμφανίστηκε, χθες Τετάρτη 20/12, μιλώντας αποκλειστικά  στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH, ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής.  Η δήλωσή του: Όσοι υποστήριξαν μια διαφορετική άποψη, εκτιμώ ότι είναι μακράν της πραγματικότητας, του ρεαλισμού και ουσιαστικά στρέφονται κατά των ζωτικών συμφερόντων, του στρατηγικού σχεδιασμού, του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου…”, δεν αφορά ασφαλώς μόνο τα μέλη της αντιπολίτευσης, αλλά και τους 5 “αποστάτες” δικούς του περιφερειακούς συμβούλους και αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και συζητήσεις. Ο κ. Δακής, θέλοντας να υποβαθμίσει το γεγονός της ήττας που υπέστη για πρώτη φορά σε ψηφοφορία του περιφερειακού συμβουλίου, επισήμανε πως για το εν λόγω θέμα δεν υπήρξε παραταξιακή γραμμή και καθείς από τους περιφερειακούς συμβούλους, ήταν ελεύθερος να πράξει οτιδήποτε νόμιζε. Δείτε τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή στο βίντεο που ακολουθεί…

kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ… ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ


μεγαλη αλβανια σχεδιοΕίναι απαραίτητο να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή, στις διαφαινόμενες προθέσεις των Αλβανών να επιτείνουν τις προσπάθειές τους για δημιουργία “θέματος Τσάμηδων”
Είναι γνωστό ότι επί μακρά χρονική περίοδο το σκοπιανό ζήτημα δεν απασχολούσε καθόλου την ελληνική πολιτεία. Είτε διότι εξαναγκασθήκαμε από τους Συμμάχους μας να μη ενοχλούμε τον Τίτο, προκειμένου να μη στραφεί προς την ΕΣΣΔ, είτε από κακή εκτίμηση.
Γεγονός είναι, πως όποιος πριν από τρεις δεκαετίες τολμούσε να αναφερθεί στην προκλητικότητα των εν Ελλάδι φιλοσκοπιανών, αντιμετώπιζε την οργή της Πολιτείας, με το σαθρό επιχείρημα ότι είναι ελάχιστοι, και πως ασχολούμενοι μ’ αυτούς τους δίνουμε αξία. Πόσο ανόητη ήταν η αντιμετώπιση, φαίνεται από τα πράγματα.
Φοβούμαι πως το ίδιο πράττουμε και με τους Αλβανοτσάμηδες. Είναι αλήθεια, πως τόσο οι Σλάβοι όσο και οι Αλβανοί είναι υποκινούμενοι. Αυτοί που απεργάζονται τη δημιουργία μικρών προτεκτοράτων στα Βαλκάνια, κάνουν καλά τη δουλειά τους. Το πρώτο επομένως που πρέπει να εκτιμήσουν οι Έλληνες αρμόδιοι, είναι πως ο υποκινητής είναι αρκετά ισχυρός και προφανώς αντίπαλοί μας δεν είναι ο κ. Γκρούεφσκι στα Σκόπια ή ο κ. Ίντριζι στην Αλβανία.
Προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες, με το Σκοπιανό, δυσάρεστες καταστάσεις, είναι απαραίτητο να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή, στις διαφαινόμενες προθέσεις των Αλβανών να επιτείνουν τις προσπάθειές τους για δημιουργία “θέματος Τσάμηδων”.
Παρήγορο στοιχείο ήταν, η αντίδραση του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, ο οποίος διέκοψε την επίσκεψή του στη γείτονα χώρα, και απέστειλε διττό μήνυμα: αφενός προς τους Αλβανούς, ότι ο ίδιος θα αντιδράσει στις όποιες ενέργειες γίνουν από πλευράς τους για ανακίνηση και διόγκωση του θέματος, αφετέρου και προς την ελληνική πολιτεία, ότι δεν θα καταστεί συνήγορος και υποστηρικτής πολιτικών πράξεων, που δεν θα φέρουν τη σφραγίδα αξιοπρεπούς αντιμετώπισης των εθνικών θεμάτων.
Η ενέργεια του κ. Κ. Παπούλια δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Δεν προβάλλαμε αντιρρήσεις στις πιέσεις και χωρίς κάποιο αντάλλαγμα ψηφίσαμε υπέρ της ένταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, δεχθήκαμε χωρίς έλεγχο εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς, μεταξύ των οποίων και καταδίκους σε βαριές ποινές, αλλά και με επιδότηση δική μας στείλαμε επιχειρήσεις στην Αλβανία, προκειμένου να μη υπάρξουν μεγάλες κοινωνικές εντάσεις στη χώρα αυτή, όπως προέβλεπε το Σύμφωνο Σταθερότητας που άκριτα αποδεχθήκαμε. Τώρα δε με τη Συμφωνία του αγωγού, τους κάναμε ένα σημαντικό δώρο, απεμπολώντας το αντάλλαγμα που δικαιούμασταν.
Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η ενημέρωση τόσο της διεθνούς, όσο ­δυστυχώς­ και της ελληνικής κοινής γνώμης, περί του θέματος των Αλβανών Τσάμηδων, εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι όχι μόνον παρέμειναν ατιμώρητοι για τα εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά ­και λόγω αυτού­ εμφανίζονται ως τιμητές και απαιτούν την, κατ’ αυτούς, δικαίωση.
Προ πάντων, πρέπει να εξηγηθεί, ότι το επίθετο Τσάμης υποδηλοί ­εν παραφθορά­ τον κάτοικο περιοχής γύρω από τον ποταμό Θύαμη, ανεξάρτητα αν πρόκειται περί Έλληνος ή Αλβανού, που διέμενε για κάποιο χρονικό διάστημα εκεί.
Οι μουσουλμάνοι Αλβανοί Τσάμηδες, μετά από πίεση κυρίως της Ιταλίας και της υποχώρησης, του τότε δικτάτορα πρωθυπουργού Θ. Πάγκαλου σε κάθε τι το αλβανικό ­σε επιστολή προς τον Αλβανό ομόλογό του, διακήρυξε την ελληνοαλβανική, όχι αρβανίτικη, καταγωγή του­ παρέμειναν στην Ελλάδα, παρά τα περί αντιθέτου προβλεπόμενα για ανταλλαγή πληθυσμών, που ολοκληρώθηκε το 1925.
Αυτοί λοιπόν οι Τσάμηδες, 15 χρόνια αργότερα, βρήκαν την ευκαιρία να πλήξουν τη χώρα μας, συνεργάσθηκαν με Ιταλούς και Γερμανούς και τέλεσαν απάνθρωπα εγκλήματα κατά των Ελλήνων. Μικρό μέρος αυτών δημοσιεύουμε, σύμφωνα με Έκθεση Ειδικής προς τούτο Επιτροπής του ΟΗΕ (Πίνακας Εγκλημάτων του “Αλβανικού Συστήματος Διoικήσεως”, κατά την κατοχή στη Θεσπρωτία):
1) Δολοφονηθέντες υπό Τσάμηδων μόνων ή εν συνεργασία με τα στρατεύματα κατοχής 632.
2) Eξαφανισθέντες και απαχθέντες όμηροι 428.
3) Βιασμοί γυναικών και κορασίδων 209.
4). Aπαγωγαί 31.
5) Πυρποληθείσαι οικίαι 2.332.
6) Λεηλατηθέντα ολοσχερώς χωριά 53.
7) Διαρπαγέντα ζώα: α) αιγοπρόβατα 37.556, β) βοοειδή 9.285, γ) ιπποειδή 4.185, δ) πoυλερικά (ένα μέρος) 30.000, ε) κυψέλαι 742…
Οι Αλβανοί Τσάμηδες, για να αποφύγουν την τιμωρία τους, έφυγαν από την Ελλάδα μαζί με τα στρατεύματα κατοχής, όταν τελείωσε ο πόλεμος. Μεγάλος αριθμός από αυτούς δικάστηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη ερήμην και καταδικάστηκαν σε ποινές, που έμειναν ανεκτέλεστες.
Η ελληνική πολιτεία, μετά την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα, δεν ανακίνησε το θέμα απαιτώντας την απόδοση δικαιοσύνης, με πιθανό αποτέλεσμα να βρεθεί σε λίγο καιρό η Ελλάδα απολογούμενη, για δήθεν παραβιάσεις των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, ατιμώρητων και αποθρασυνθέντων εγκληματιών.
Δεν θα είναι η πρώτη φορά…

Ο Μακεδών
 votegreece
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανεμόπτερο σταμάτησε για βενζίνη στην εθνική οδό



Δείτε το απίστευτο βίντεο. Ανεμόπτερο έκανε στάση για ανεφοδιασμό σε βενζινάδικο της εθνικής οδού στη Ρωσία. Στη συνέχεια ο οδηγός πάτησε γκάζι και απογειώθηκε. Κυριολεκτικά (Vid)
Να φουλάρει βενζίνη ήθελε ένας ιδιοκτήτης ανεμόπτερου σε βενζινάδικο της Ρωσίας.
Το περιστατικό συνέβη έξω από βενζινάδικο της εθνικής οδού και καταγράφηκε από κάμερα κινητού ενός διερχόμενου ο οποίος όταν είδε το ανεμόπτερο έστρεψε το κινητό του προς το μέρος του.
Σε αυτό ήταν δυο άνδρες οι οποίοι αφού γέμισαν με καύσιμα το ανεμόπτερο μπήκαν στην εθνική οδό, επιτάχυναν και βρέθηκαν στον αέρα!


Hang glider soars into gas station to fill up από stefanelonikitelo

 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Πιγκουίνος χορεύει ποντιακά! (video)

Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο...



Πηγή: topeiraxtiri
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Συνελήφθη ο εισαγγελέας στην Μπίτολα για λαθρεμπόριο όπλων


Ο Εισαγγελέας στο Μοναστήρι των Σκοπίων, συνελήφθη σήμερα το πρωί κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο όπλων, όπως καταγράφεται στον ‘Πρες 24’, που επικαλείται ίδιες πηγές.


Μαζί με τον εισαγγελέα συνελήφθη και ο οδηγός του καθώς και δύο κάτοικοι από την πόλη Πρίλεπ.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο εισαγγελέας απέκρυψε πληροφορίες σχετικά με εικαζόμενο εμπόριο όπλων.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με τις συλλήψεις.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

6 σκυλιά νεκρά από φόλες στην Πτολεμαίδα (Φωτογραφία)

foles_skilia_ptolemaida_kozanΆγνωστος παραμένει ο δράστης που σκόρπισε το θάνατο σε έξι σκυλιά στην Πτολεμαίδα (δείτε τη διπλανή φωτογραφία), χρησιμοποιώντας δηλητηριασμένα δολώματα.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο 4039 / 2012 η κακοποίηση ζώων και η θανάτωσή τους με δηλητηριασμένα δολώματα επιφέρει αυστηρότατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, οι οποίες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) έως δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ και οι διοικητικές κυρώσεις φτάνουν τις 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »