Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

Συνελήφθησαν 19 υπάλληλοι της Alitalia για κλοπές αποσκευών

Στα χέρια των αρχών 49 υπάλληλοι της Alitalia ενέχονται σε κλοπές αποσκευών. Πώς δρούσε το κύκλωμα
Σαράντα εννέα υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρίας Alitalia ενέχονται σε έρευνα για κλοπή αποσκευών σε οκτώ αεροδρόμια της Ιταλίας.
Πρόκειται για τους αερολιμένες της Ρώμης, Μιλάνο Λινάτε, Βερόνα, Νάπολη, Μπάρι, Μπολώνια, Παλέρμο και Λαμέτσια Τέρμε της Καλαβρίας.
Δεκαεννέα υπάλληλοι που ασχολούνταν με την παραλαβή και παράδοση των αποσκευών συνελήφθησαν στη Ρώμη.
Η ιταλική αεροπορική εταιρία συνεργάσθηκε με τους εισαγγελείς και οι συλλήψεις, όπως διέρρευσε, αποφασίστηκαν για να μην συνεχιστούν οι κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων επιβατών.
Οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν, τώρα, να χάσουν οριστικά τη θέση εργασίας τους και να καταδικαστούν μέχρι και σε πέντε χρόνια φυλάκισης.
Σύμφωνα με στοιχεία των ερευνών, το περιεχόμενο των αποσκευών αφαιρείτο στο εσωτερικό των αεροσκαφών, κατά τις διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης.
Σύμφωνα με βίντεο - ντοκουμέντα, στις περιπτώσεις εκείνες που οι εν λόγω υπάλληλοι δεν κατάφερναν να ανοίξουν τις βαλίτσες, προσπαθούσαν να τις σκίσουν ή να τις καταστρέψουν με χαρακιές, για εκδίκηση.
"Το πρώτο σχετικό σκάνδαλο ξέσπασε το 2002. Είναι απαράδεκτο, έντεκα χρόνια αργότερα, να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ανάλογη ιστορία ασυνειδησίας", σχολίασαν οι υπεύθυνοι της ιταλικής ένωσης καταναλωτών Codacons.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ


Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος, να το ξαναζήσει.

Κυρίες και κύριοι
Υποδεχόμαστε σήμερα με μεγάλη χαρά και ανυπόκριτη συγκίνηση υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αντιπροσωπεία βουλευτών ανάμεσα τους και τον φίλο πρόεδρο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Ελληνισμού αλλά και απογόνων βετεράνων του Β παγκοσμίου πολέμου στην ακριτική μας περιοχή, για να τιμήσουμε και να ανακαλέσουμε στην μνήμη μας την μάχη της Βεύης –Στενών Κλειδίου και τους πεσόντες σε αυτήν, που διεξήχθη από το απόγευμα της 11 Απριλίου και κυρίως την 12 Απριλιου 1941. Η σημερινή εκδήλωση κατέστη δυνατή χάρη στο αμέριστο ενδιαφέρον και την στήριξη του Περιφερειάρχη κ Δακή και για αυτό τον ευχαριστούμε.
Φιλοξενούμε σήμερα τους απογόνους αυτών, που από τους Αντίποδες, από την άλλη άκρη της γης, την μακρινή Ωκεανία, άφησαν οικογένειες, παιδιά και γονείς και έδωσαν το αίμα τους σε αυτήν την μαρτυρική ακριτική περιοχή της ελληνικότατης Μακεδονίας, όπως το καταμαρτυρούν όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα της γης του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, για να υπερασπιστούν την ελευθερία, την δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια του τότε ελεύθερου κόσμου απέναντι στις ορδές του φασισμού και του ναζισμού, που προσπάθησαν, να σκεπάσουν με το πυκνό σκοτάδι της απάνθρωπης πρακτικής τους ολόκληρο τον πλανήτη. Για άλλη μία φορά η περιοχή μας έγινε θέατρο επιχειρήσεων και στόχος επιβουλής άγριων λύκων, όπως συμβαίνει συχνά στην πορεία των χρόνων, τροφοδοτώντας την ιστορία με ηρωικά γεγονότα και μεγάλες θυσίες.
Δεν είμαστε όμως αγνώμονες και σήμερα αποδίδουμε το ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης, σε όσους θυσιαστήκαν ως νέοι Σπαρτιάτες στις δεύτερες Θερμοπύλες της Ελλάδας, αφού πολλές φορές στην πορεία των αιώνων, έγιναν τόπος θυσίας τα Στενά Κλειδίου, λόγω της θέσης και της ιστορίας τους, όπως είχε ξανασυμβεί τόσο κατά τους Βαλκανικούς πολέμους το 1912 όσο και κατά τον Α Παγκόσμιο πόλεμο. Φαίνεται το έχει η μοίρα του σημείου, να είναι τόπος αγώνων θυσίας αλλά και καταστροφών.
Στις 11 Απρίλιου 1941 το απόγευμα αρχίζουν οι πρώτες αψιμαχίες μεταξύ επιτιθέμενων γερμανικών από την μία και αμυνόμενων ελληνικών και συμμαχικών στρατευμάτων από την άλλη πλευρά. Είχε προηγηθεί η κατάρρευση του γιουγκοσλαβικού μετώπου και η κατάληψη της Φλώρινας από τους Γερμανούς. Τα στενά Κλειδίου είχαν αναλάβει, να προασπίσουν οι σύμμαχοι Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί και Βρετανοί και τον υποτομέα Κέλλης είχαν αναλάβει, να προστατέψουν οι ελληνικές δυνάμεις. Το σύνολο των δυνάμεων αυτών συναποτελούσαν την δύναμη Μακ Κέυ με διοικητή τον στρατηγό Ιβεν Μακ Κέυ, που υπαγόταν όμως στο συγκρότημα W, το οποίο διοικούσε ο στρατηγός Ουίλσον. Eναντίον των υπερασπιστών των στενών παρατάχθηκε το 40ο Τεθωρακισμένο σώμα στρατού της Γερμανίας. Ανατέθηκε ειδικότερα από τους Γερμανούς στην 1η μεραρχια SS Αδόλφος Χίτλερ, η διάνοιξη της στενωπού και πιο συγκεκριμένα στην Ομάδα μάχης Βίττ, που είχε τεθεί υπο τις διαταγές του ταγματάρχη Φρίτς Βίττ.
Δεδομένου, ότι η διεξοδική ανάλυση της μάχης θα γίνει σε ξεχωριστή ομιλία, θα επικεντρωθώ σε συγκεκριμένα θέματα αυτής.
Κατ αρχήν πρέπει, να έχουμε υπόψη μας, ότι οι δυνάμεις των συμμάχων, που έλαβαν μέρος στην μάχη , είχαν μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό από τις επιχειρήσεις στην αφρικανική έρημο και αντιμετώπισαν απότομη μεταβολή κλιματολογικών συνθηκών, αφού χρειάζεται, να θυμόμαστε, πως το πρωί της 12 Απριλίου 1941 ημέρα της κύριας μάχης, το χιόνι στα υψώματα του Κλειδίου και της γύρω περιοχής έφτανε τα 30 εκ. Ως το χάραμα αυτής της μέρας πολλοί στρατιώτες, που βρέθηκαν σε σχετικά σύντομο διάστημα από το θερμότατο κλίμα της ερήμου, στο έντονο κρύο της περιοχής μας υπέστησαν κλιματολογικό σοκ και υπέφεραν αρκετοί από κρυοπαγήματα, έχοντας παραλύσει.
 Επίσης οφείλουμε, να γνωρίζουμε, ότι δεν αποφεύχθηκαν λάθη συντονισμού με ευθύνη του διοικητή του συγκροτήματος W Βρετανού στρατηγού Ουίλσον στην επιλογή του μετώπου και στην διαδικασία σύμπτυξης κατόπιν των συμμαχικών και ελληνικών δυνάμεων, παρά τις ξεκάθαρες διαφωνίες των διοικητών των ελληνικών τμημάτων. Είναι αναγκαίο, να έχουμε κατά νου, ότι οι Γερμανοί με τα σύγχρονα για την εποχή τους αυτοκινούμενα πυροβόλα, εξεπλάγησαν και οι ίδιοι με τις δυνατότητες τους, να σκαρφαλώνουν στις πλαγιές των στενών με ευκολία. Οι αντικρουόμενες οδηγίες και η διακοπή στην διάρκεια της ημέρας τόσο των επικοινωνιών του συντάγματος Δωδεκανησίων όσο και των συνδέσμων του μαρτυρικού 2/8 Αυστραλιανού Τάγματος πεζικού και η βιαστική καταστροφή των τηλεφωνικών μηχανημάτων του Αμυνταίου από αποχωρούντες Βρετανούς στρατιώτες, οδήγησαν στο να πληρώσει άδικα αυτό το τάγμα, τον βαρύτερο φόρο αίματος και επηρέασαν ακόμη περισσότερο την έκβαση της μάχης.
Έτσι λοιπόν ενώ η κυρίως μάχη ξεκίνησε στις 08.30πμ της 12 Απριλίου 1941, στις 11.00 πμ τα σφοδρά πυρά πολυβόλων και όλμων επέτρεψαν στους Γερμανούς, να προωθηθούν και να υπερκεράσουν το 2/8 τάγμα των Αυστραλών, το οποίο ήταν τοποθετημένο στις ανατολικές πλαγιές της στενωπού, το δε βρετανικό τάγμα ανιχνευτών, που βρίσκονταν δυτικότερα τοποθετημένο, νομίζοντας, πως το 2/8 υποχώρησε, συμπτύχθηκε προς τον σιδηροδρομικό σταθμό Κλειδίου με αποτέλεσμα, να ανοίξει η στενωπός για τους Γερμανούς. Το μεσημέρι γύρω στις 15.00μμ οι Γερμανοί είχαν μετατρέψει σε κόλαση πυρός ολόκληρη την περιοχή, προκλήθηκε δε ταχεία υποχώρηση των συμμαχικών δυνάμεων, που είχαν απομείνει. Η άτακτη υποχώρηση, που ακολούθησε και η σύγχυση, που επικρατούσε, επέτειναν το κλίμα πανικού.
 Ως τις 18.00μμ η μάχη είχε ολοκληρωτικά κριθεί, ενώ το μαρτυρικό 2/8 τάγμα πεζικού των Αυστραλών είχε αποδεκατιστεί και συγκεντρωνόταν στο χωριό Ροδώνας. Το 2/8 καταστράφηκε ως μάχιμη μονάδα και διέθετε μετά την υποχώρηση του μόλις 250 άντρες, από τους οποίους μόνο 50 οπλισμένοι. Κατά τα δραματικά γεγονότα της μάχης απέλπιδα και μέχρις εσχάτων αντίσταση επέδειξε ο διοικητής του 1/88 συντάγματος πεζικού ο συνταγματάρχης Χονδρός, ο οποίος έχασε την ζωή του πέφτοντας στο καθήκον μεταξύ των υψωμάτων Ξινού Νερού –Φλαμπούρου στην περιοχή Ραδόσι. Στην μάχη της Βεύης τραυματίζεται βαρύτατα και ο Αυστραλός συνταγματάρχης Πεϊπον.
Θα ήθελα επίσης, να αναφερθώ στο άφθαστο παράδειγμα του τελευταίου μαχόμενου Νεοζηλανδού πολυβολητή στα υψώματα Κλειδίου, που αποτελεί παράδειγμα ανδρείας και ηρωισμού στους αιώνες. Όταν άρχισε η υποχώρηση όλων των δυνάμεων προς τον Νότο σε κλίμα σύγχυσης και οι Γερμανοί προέλαυναν, έμεινε πίσω τελευταίος με ένα μόνο πολυβόλο σε ένα ύψωμα των στενών στην νότια είσοδο τους και από την στρατηγική θέση, που επέλεξε, άρχισε, να πολυβολεί τους επελαύνοντες Ναζί. Προκάλεσε δεκάδες νεκρούς και μεγάλη καταστροφή στους Γερμανούς, πριν τον σκοτώσουν και τον ίδιο. Αποτέλεσε έναν νέο Λεωνίδα της εποχής του, που φύλαξε τις νέες Θερμοπύλες. Δεν λύγισε, δεν υποχώρησε, θυσιάστηκε αυτοβούλως.
Είναι άξιο λόγου, να τονιστεί, πως οι Γερμανοί τον έθαψαν δίπλα στους δικούς τους νεκρούς και όταν έκαναν μέρες μετά την μάχη μνημόσυνο στους τάφους των δικών τους νεκρών, ο Γερμανός ταξίαρχος απέδωσε τιμές και στον Νεοζηλανδό πολυβολητή, αναγνωρίζοντας έτσι το θάρρος και την ανδρεία του.
Δεν πρέπει επίσης, να λησμονήσουμε τα ατυχήματα την ώρα του πανικού και της υποχώρησης, όταν οι Βρετανοί ανατίναζαν τις γέφυρες, φεύγοντας και κατά την ανατίναξη γέφυρας σε ρέμα δυτικά του Αμυνταίου κοντά στον βάλτο βρήκαν τραγικό θάνατο οι άντρες μιας ελληνικής διμοιρίας πολυβόλων του 1 τάγματος του Συντάγματος Δωδεκανησίων. Είναι λες και η μοίρα στα στενά του Κλειδίου και στο συγκεκριμένο σημείο του βάλτου, να παίζει τα παιχνίδια της, ώστε να επαναλαμβάνονται τραγικά περιστατικά, όπως συνέβη και στον Α Βαλκανικό πόλεμο.
Οι γηραιότεροι κάτοικοι του Ξινού Νερού ακόμη θυμούνται στις αφηγήσεις τους αποχωρούντες Αυστραλούς στρατιώτες του 2/4 Αυστραλιανού τάγματος πεζικού, οι οποίοι περνούσαν μέσα από το χωρίο, κατεβαίνοντας από τα γειτονικά υψώματα, κατευθυνόμενοι προς τον Σωτήρα. Εβδομήντα από αυτούς θα συλληφθούν αιχμάλωτοι σε οδόφραγμα των Γερμανών στον Σωτήρα. Ήταν άντρες πανύψηλοι και ρωμαλέοι, ταλαιπωρημένοι όμως από τις κλιματολογικές συνθήκες των ημερών.
Απώλειες είχαν και οι επιτιθέμενοι με χαρακτηριστικότερο τον θάνατο από νάρκη του αδελφού του Φρίτζ Βίττ αρχηγού της δύναμης, που ανέλαβε την διάνοιξη της στενωπού.
Σε αυτήν την μάχη οι Αυστραλοί όπως και οι άλλοι συμμετέχοντες είχαν και αγνοούμενους. Στα πλαίσια αναζήτησης αυτών των αγνοουμένων ύστερα από έρευνα, που ξεκίνησε ο Ελληνοαυστραλός καθηγητής κ Λάμπης Εγγλέζος με την συνδρομή του σταθμού Ράδιο Σύμπαν του Σίδνευ και του δημοσιογράφου Θωμά Τσαμούρα, μου ζητήθηκε τον Ιανουάριο του 2012 κάθε δυνατή βοήθεια στο επίπεδο της ιστορικής έρευνας αλλά και της επαφής με αρμόδιους φορείς, για να ευαισθητοποιήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε στην ιερή αυτή προσπάθεια. Έκανα, ότι μπορούσα για αυτό και ελπίζω, να έχουμε κάθε δυνατή βοήθεια από τους αρμοδίους και πρώτα από όλα από τον αγαπητό υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ Καράογλου, ώστε να αρχίσουν κάποιες πρόδρομες εργασίες με την συνδρομή βεβαίως του Περιφερειαρχη Δυτ. Μακεδονίας κ Δακή και του ελληνικού στρατού. Είναι ιερό μας καθήκον, να βοηθήσουμε για την επιστροφή όλων των αγνοουμένων στην μητέρα πατρίδα τους, σαν ένας ελάχιστος φόρος τιμής από πλευράς της Ελλάδας για την ανυπέρβλητη θυσία τους. Άλλωστε και εμείς ως έθνος έχουμε αγνοούμενους πεσόντες και γνωρίζουμε καλά την θλίψη, που αυτό το θέμα προκαλεί.
Βέβαια οι κάτοικοι του Ξινού- Νερού αλλά και της ευρύτερης περιοχής δεν φάνηκαν αγνώμονες προς την θυσία αυτή. Αντιθέτως ενώ η χώρα ήταν ολοσχερώς κατεστραμμένη και μόλις απελευθερωμένη από την καταστροφική γερμανική κατοχή και βρίσκονταν μέσα σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα, μετά από πρωτοβουλία του τότε προέδρου της κοινότητας Ξινού Νερού Αθ. Αλτίνη και του κοινοτικού συμβουλίου, έπειτα από έρανο, στον οποίο συμμετείχαν οι κάτοικοι του χωριού, ανήγειραν ηρώο και έχει σημασία πως αυτό είναι το πρώτο μνημείο πεσόντων Αυστραλών και Νεοζηλανδών στην Ελλάδα, που τα εγκαίνια του έγιναν στις 4 Νοεμβρίου 1945 και στο οποίο βρεθήκαμε πριν λίγο.
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έκανε ο τότε υπουργός γεν. διευθυντής Δυτικης Μακεδονίας Νάλτσας, αποκαλύπτοντας το μνημείο, που ήταν σκεπασμένο με την ελληνική και βρετανική σημαία. Επιμνημόσυνους λόγους εκφώνησαν ο εφημέριος του χωριού Παπαβρααμ, ο Γ, Μόδης και ο υπουργός Νάλτσας. Παρέστησαν επίσης οι τότε υπουργοι Φραγκίσκας και Ξυροτύρης , ο υποπρόξενος της Βρετανίας Χίλλ, ο πρώην υπουργός Φίλιππος Δραγούμης, ο τότε δήμαρχος Φλώρινας Σαπουντζής, οι νομάρχες Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Εδεσσας.
Κατέθεσαν στεφάνια όλα τα δημοτικά σχολεία του Αμυνταίου και των γύρω χωριών καθώς και όλοι οι κοινοτάρχες, ενώ είχαν βάλει και έκτακτο δρομολόγιο τρένου, για να έρθουν οι πολίτες από την περιοχή Φλώρινας. Xορωδία μεικτή υπο τον Τριανταφύλλου έψαλλε τους εθνικούς ύμνους και ακολούθησε παρέλαση του 505 τάγματος του στρατού, όλων των σχολείων και προσκόπων. Τέλος όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου παρατέθηκε γεύμα και ακολούθησαν χοροί.
Πενήντα χρόνια μετά την μάχη τον Απρίλιο του 1991 έγιναν ξανά μεγάλες εκδηλώσεις στο ίδιο μνημείο παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ της Αυστραλίας. Είναι αυτός ένας ακόμη λόγος, για να σας ζητήσουμε, να το εντάξετε πρώτο αυτό ως βασικό σημείο αναφοράς στο οδοιπορικό των Αντζακ στα πλαίσια των δρόμων της μνήμης και να το επισκέπτεστε πάντα, όταν έρχεστε στην Ελλάδα.
Φίλοι μας, δυστυχώς μας επισκέπτεστε πάλι σε δύσκολους καιρούς. Τότε μας βοηθήσατε, να αντιμετωπίσουμε τις ορδές του Ναζισμού. Σήμερα η χώρα μας υποφέρει από έναν ακήρυκτο οικονομικό αυτήν την φορά πόλεμο, που όπως και τότε έτσι και τώρα τον δίνει υπό άνισους όρους. Μεγάλες χώρες δεν διδάχθηκαν πολλά από την ιστορία έτσι ώστε, να αποφύγουν νέα αλαζονικά λάθη, που μπορεί, να καταστρέψουν ξανά την Ευρώπη. Δυστυχώς μάλιστα ούτε τις οφειλόμενες αποζημιώσεις προς την χώρα μας, που κατέστρεψαν ολοσχερώς τότε με μανία, δεν επιθυμούν, να αναγνωρίσουν. Ελπίζουμε, ότι στην διεθνή ανάδειξη και αυτού του θέματος, που ξεκινά τώρα για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα από τον Έλληνα υπουργό των εξωτερικών, θα σας βρούμε πάλι θερμούς συμπαραστάτες.
 Στα αυτιά μας ηχεί ακόμη η προειδοποίηση του κ Γιούνγκερ πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου πως «Όποιος πιστεύει ότι δεν τίθεται πλέον το αιώνιο ερώτημα περί ειρήνης και πολέμου στην Ευρώπη, μπορεί να πλανάται οικτρά. Οι δαίμονες δεν έχουν φύγει, απλά κοιμούνται». Έχουμε την ελπίδα, ότι θα συνέλθουν οι ισχυροί από τις ιδεοληψίες τους και θα αποφύγουμε μια επανάληψη της ιστορίας, την οποία πρέπει, πάντα να θυμόμαστε, γιατί μπορεί, να μας ξαναχρειαστεί. Γνωρίζουμε όμως, ότι σε εσάς μπορούμε, να υπολογίζουμε και στην σημερινή δύσκολη συγκυρία, ως διαχρονικούς φίλους και συμμάχους, που αγαπάτε την Ελλάδα, αφού τα χώματα αυτά τα πότισε αίμα και δικών σας ανθρώπων. Το αποδείξατε πολλές φορές και στο πεδίο της μάχης αλλά και σήμερα με την ξεκάθαρη υποστήριξη σας στα εθνικά μας θέματα κόντρα στους πλάνους παραχαράκτες της ιστορίας. Σας καλωσορίζουμε λοιπόν ως αδελφούς εξ αίματος πια και σας ζητούμε, να θεωρείτε την χώρα μας ως δεύτερη σας πατρίδα!

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Βουλή δώρισε 30.000 σε Σύλλογο που επίτιμος πρόεδρος του είναι ο Β. Μεϊμαράκης

Μεγάλη Παρασκευή να αγιάσω θέλω και δεν με αφήνουν...Διαβάζω πριν λίγο στα Παραπολιτικά ότι η Βουλή δώρισε 30.000 ευρώ σε ίδρυμα που τυχαίνει επίτιμος πρόεδρος του να είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Συγκεκριμένα το μονόστηλο στο ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά» αναφέρει, «Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 36.500 ευρώ σε τέσσερις συλλόγους διένειμε τον Απρίλιο η Βουλή των Ελλήνων από τον προϋπολογισμό της. Τη μερίδα του λέοντος (30.000 ευρώ) πήρε το Εθνικό Ίδρυμα Μελετών και Ερευνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», που έχει επίτιμο πρόεδρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη»... Τυχαίο; Τι να πω; Αν δεν είναι σίγουρα είναι προκλητικό...
 
 
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

Διεθνής Έκθεση Γούνας στην Καστοριά 9-12 Μαϊου 2013

ΕΤΟΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟ «ΣΠΙΤΙ»ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ .
Ηδη αρχισαν οι κατασκυες των πριπτερων που θα στεγασουν τους Εκατόν εξήντα εκθέτες από την Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Τουρκία, Αμερική, Πολωνία, Ισπανία, Ρωσία και Καναδά κάλυψαν τους χώρους του Νέου Εκθετηρίου Γούνας
Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά
Ολς τις ημερες τα συνεργεια θα εργαζονται πυρετωδως ωστε να ειναι ετοιμα ολα τα περιπτερα για τα επιβλητικα εγκαινια της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Μαΐου .
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς κ. Ηρακλής Καλλισθένης επανελαβε την βεβαιότητα του για την επιτυχία της Έκθεσης, ενώ ανέφερε ότι μόνο από την Ρωσία εκδήλωσαν ενδιαφέρον και θα επισκεφτούν την Έκθεση περισσότεροι από 550 εμπορικοί επισκέπτες. Οι 200 μάλιστα θα επισκεφτούν την Έκθεση με ειδικά ναυλωμένες πτήσεις από τον Οργανωτή Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς.
Το νέο Εκθεσιακό Κέντρο που ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες κόστισε 3,8 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που προήλθαν απο τον αναπτυξιακό νόμο κατα 35% ενω το υπόλοιπο ποσό πληρώνεται από τον Σύνδεσμο.

Πρόγραμμα 38ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς 2013
ΠΕΜΠΤΗ - 9 ΜΑΪΟΥ 2013
Εγκαίνια: 10:30
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 19:00
Gala στο Ξενοδοχείο “ΔΕΔΗΣ» Ώρα προσέλευσης 20:00 – Ποτό καλωσορίσματος
Fashion Show : 20:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 10 ΜΑΪΟΥ 2013
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 19:00
Συνέντευξη Τύπου του Γενικού Διευθυντή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας κ. Mark Oaten ώρα 15.30 με θέμα : « Η γούνα στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο».
ΣΑΒΒΑΤΟ - 11 ΜΑΪΟΥ 2013
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 19:00
Oμιλία από τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιωάννη Αποστολίδη ώρα 13.00 με θέμα : «Συνεταιριστικές Τράπεζες – Αποφασιστικός μηχανισμός στήριξης των ΜΜΕ της Περιφέρειας».
Ομιλία από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ελληνικής Γούνας κ. Χαράλαμπο Καραταγλίδη ώρα 15:00 με θέμα : «Παρουσίαση Ινστιτούτου Ελληνικής Γούνας – Προώθηση λογοτύπου “Greek Fur”».
ΚΥΡΙΑΚΗ - 12 ΜΑΪΟΥ 2013
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 - 19:00
Ομιλία από τον Δ/νων Σύμβουλο της Εταιρίας Citrine Marketing Communication κ. Διαμαντή Κιτρίδη ώρα 15:30 με θέμα : «Web Marketing – Ένας ακόμα τρόπος προώθησης, ή ένα πανίσχυρο εργαλείο για πρόσβαση στις διεθνείς αγορές».
Σημείωση : Όλες οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Τύπου του νέου Εκθεσιακού Κέντρου.

makpress
Διαβάστε περισσότερα » »

Βάζουν εισιτήριο στους καταρράκτες της Έδεσσας

Μία σημαντική απόφαση για την πορεία του τουριστικού προϊόντος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο της Έδεσσας, σχετικά με το εισιτήριο τους Καταρράκτες που θα τεθεί μετά την έγκριση της απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Το εισιτήριο για τους επισκέπτες της πόλης θα είναι..
μικρής αξίας, σχεδόν συμβολικό, αλλά λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας του χώρου θα διασφαλίσει μία σειρά από θετικά βήματα, όπως είναι η βελτίωση των υποδομών με αυτοχρηματοδότηση, η βελτίωση της δυνατότητας παρακολούθησης της καθημερινής εικόνας της περιοχής των Καταρρακτών και η έκδοση μικρού φυλλαδίου για την ιστορία των Καταρρακτών και τις δυνατότητες επίσκεψης των άλλων αξιοθέατων της περιοχής που θα διανέμεται σε όλους τους επισκέπτες μαζί με το εισιτήριο.
Εκτός από την προφανή στόχευση, δηλαδή την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη βελτίωση της κατάστασης στο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, βασικός στόχος της ένταξης εισιτηρίου στους Καταρράκτες είναι η επιμήκυνση της παραμονής των επισκεπτών στην πόλη και το Δήμο Έδεσσας γενικότερα.
Με τη σημερινή λειτουργία του αξιοθέατου των Καταρρακτών οι δεκάδες χιλιάδες των επισκεπτών κατά μέσο όρο μένουν για λίγα λεπτά στην πόλη μας, δηλαδή βλέπουν τον Καταρράκτη και φεύγουν χωρίς να αφήσουν στην πόλη ούτε ένα ευρώ.
Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει και η έναρξη της διαδικασίας αλλαγής πρέπει να γίνει με το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης.
Η ένταξη εισιτηρίου στους Καταρράκτες θα συνοδεύεται από ενημέρωση για το παρακείμενο Υπαίθριο Μουσείο Νερού που θα αξιοποιηθεί ανάλογα, το Βαρόσι και τον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου, όπως επίσης και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του Δήμου μας που είναι οι λίμνες, ο παραδοσιακός οικισμός του Αγίου Αθανασίου και το χιονοδρομικό κέντρο.
Με τη λογική αυτή επιχειρείται η διασύνδεση και αξιοποίηση όλων των σημαντικών επισκέψιμων σημείων του Δήμου Έδεσσας και η επιμήκυνση του χρόνου παραμονής του επισκέπτη ή και η διαμονή του στην περιοχή.
Το σίγουρο είναι ότι οι επισκέπτες δεν θα αποθαρρυνθούν από το συμβολικό τίμημα που θα καταβάλλουν για να επισκεφθούν τους Καταρράκτες, αλλά αντιθέτως αναμένεται ότι η αξιοποίηση και των άλλων επισκέψιμων χώρων θα τους αφήσει ικανοποιημένους από την εικόνα της πόλης ή εάν δεν προλάβουν να επισκεφθούν όλα όσα θα μπορέσουμε να διαφημίσουμε θα βάλουν στόχο για μία νέα επίσκεψη στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Έδεσσας.
Η ένταξη εισιτηρίου στους Καταρράκτες είναι μία καινοτομία για την πόλη που ενδεχομένως να ξενίσει, αλλά καθίσταται αναγκαίο μέτρο στο βαθμό που θέλουμε να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν και να διοχετεύσουμε τους επισκέπτες στα άλλα αξιοθέατα, το κέντρο της πόλης και στα χωριά μας που έχουν υποδομές τουριστικού χαρακτήρα.
 
makpress
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα πάνω - κάτω στις αντικειμενικές αξίες: Έως και διπλάσιες οι νέες τιμές

Έρχονται αυξομειώσεις στις αντικειμενικές αξίες, με υπουργική απόφαση. Το νέο σύστημα υπολογισμού μετατίθεται για το 2014. Πώς διαμορφώνονται τα νέα κριτήρια. Ποιες περιοχές ζημιώνονται
Την οριζόντια αύξηση ή ακόμα και την μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων επιλέγει η κυβέρνηση, μεταθέτοντας για το 2014 το νέα σύστημα υπολογισμού.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών", το νέο σύστημα αποσκοπεί στην προσέγγισή τους με τις εμπορικές τιμές και βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης από την τρόικα.
Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές, οι αυξήσεις στις αντικειμενικές δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και στο 50% ή ακόμα χειρότερα, να αγγίξουν το 60%.
Τέτοιες περιοχές στο νομό Αττικής είναι η Κηφισιά, η Γλυφάδα, η Βούλα, το Ελληνικό, η Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο, ο Διόνυσος, η Πεντέλη, η Δροσιά και άλλες, όπου η μείωση των εμπορικών τιμών εξαιτίας της κρίσης είναι την τελευταία τριετία στο 20%, οπότε και αναμένεται αναθεώρηση των αντικειμενικών προς τα... επάνω.
Από την άλλη, θα παρατηρηθούν μειώσεις σε ορισμένες περιοχές που υποβαθμίστηκαν τα τελευταία χρόνια λόγω της κάμψης της εμπορικότητας που γνώρισαν, όπως στο κέντρο της Αθήνας ή και της Θεσσαλονίκης ή σε αστικές πόλεις, όπου οι αντικειμενικές είναι υψηλότερες έως και 2,5 φορές σε σχέση με τις αγοραίες αξίες.
Την αναντιστοιχία των τιμών θα επιχειρήσουν στο ΥΠΟΙΚ να την λειάνουν μέσω υπουργικής απόφασης, με την οποία θα προβλέπεται μείωση των αντικειμενικών τιμών κατά περίπου 15%, κατά μέσο όρο, στα πρότυπα του ΕΕΤΗΔΕ.
Το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή, αφού προηγουμένως η κυβέρνηση λάβει το πράσινο φως από την τρόικα. Σύμφωνα άλλωστε με παράγοντα του ΥΠΟΙΚ, ο νέος μηχανισμός υπολογισμού αντικειμενικών αξιών αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ και για το λόγο αυτό συστάθηκε αρμόδια Επιτροπή, προκειμένου μέχρι τις 8 Ιουλίου να παραδώσει το πόρισμά της.
Η ίδια πηγή υπογραμμίζει ότι δεν είναι στα πλάνα της κυβέρνησης η αλλαγή τω τιμών από φέτος, αλλά από το 2014 και μετά από ένα διάστημα πιλοτικής εφαρμογής.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Δωρεά ιατρικού μηχανήματος από το ίδρυμα « Μποδοσάκη»

Αποδεκτό από το ίδρυμα «Μποδοσάκη» έγινε το αίτημα του πρώην Αντιδημάρχου των δημοτικών ενοτήτων Βερμίου και Αγίας Παρασκευής Γιώργου Καραϊσκου για την προσφορά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο δήμο Εορδαίας αξίας 1500 Ευρώ. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η παραλαβή του ιατρικού μηχανήματος που ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Mαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΠΟΧΑ !!! ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, TOY ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΕΙΣΜΟΣ


NTOKOYMENTO

ΜΑΦΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ; ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΑΡΧΗ

Το θέμα που αναδεικνύει πάλι το ΜΑΚΕΛΕΙΟ είναι πολύ μεγάλο και έχει παρεμφερείς ομοιότητες με την υπόθεση άλλης μεγάλης υπόθεσης του παρελθόντος στην οποία είχαν εμπλακεί πρόσωπα της ΝΔ.

Αφορά την μεγάλη ιστορία με την Μαφία των Φαρμάκων που εξάρθρωσε το Οργανωμένο Έγκλημα για εισαγωγή «φαρμάκων-φονιάδων» που χρησιμοποιούνταν στις εξωσωματικές από την Τουρκία αλλά και την εξαγωγή φαρμάκων στο εξωτερικό. Μέσα στο κόλπο, σύμφωνα με τις τηλεφωνικές συνομιλίες από την νόμιμη συνακρόαση που ενσωματώθηκε στην δικογραφία, σε σημαντικά αποσπάσματα, κατηγορούμενοι για κακουργηματική φοροδιαφυγή, απάτη, μαύρο χρήμα και πλαστογραφίες αναμιγνύουν το όνομα ενός κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους(άνδρα ή γυναίκας, ρωτάμε; γιατί ξέρουμε), κάποιοι κύριο που αποκαλούν «ιδιαίτερο του Σαμαρά», τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και το όνομα «Σκυλακάκης» που παρουσιάζεται ως «πρόεδρος φαρμακαποθηκών». Εμείς γνωρίζουμε κάποιον Θ. Σκυλακάκη που είναι μέλος του δ.σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων και δεν ξέρουμε εάν είναι το ίδιο πρόσωπο. Ας βγει ο κ.Σκυλακάκης να το διευκρινίσει ότι τον συκοφαντούν. Αυτά είναι στοιχεία δικογραφίας και οφείλουμε να τα δημοσιοποιήσουμε κρατώντας βέβαια την προσήκουσα απόσταση.

Δύο από τις συνομιλίες(τις οποίες παρουσιάζουμε από τις 1000 που έχουμε στα χέρια μας), εμφανίζουν τον κατηγορούμενο Παγαρντανίδη Ελευθέριο να συνομιλεί με άλλο μέλος του κυκλώματος. Ο κύριος είναι ιατρικός επισκέπτης, κάτοικος Θεσσαλονίκης και κατηγορείται για πλαστογραφία, κακουργηματική φοροδιαφυγή και άλλα συναφή που έκλεβε το δημόσιο.

Σε αυτές, ο κατηγορούμενος που είναι ο μόνος που προφυλακίστηκε, συνεχώς αναφέρει τα ονόματα πολιτικών παραγόντων της ΝΔ. Κορυφαίων. Και του ίδιου του πρωθυπουργού. Ότι θα τους κάνουν πλάτες, ότι δεν τρέχει τίποτα ότι ο κορυφαίος τα παίρνει από τις πολυεθνικές, ότι θα τον διώξουν τον «βλάκα», ότι «ψάχνει να πάρει να χρηματιστεί», ότι «είναι θέμα ημερών να τον ξηλώσει ο Σαμαράς».

Είναι γεγονός ότι κάποιοι τύποι που έχουν στις πλάτες τους βαριές κατηγορίες(το είχαμε δει στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου), είχαν ανακατέψει τον μισό πολιτικό κόσμο για να την βγάλουν λάδι, να πουλάνε εκδουλεύσεις, να ελαφρύνουν τη θέση τους). Άνετα αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει και εδώ. Το θέμα όμως πρέπει να ξεκαθαριστεί. Η ατυχία γι αυτούς που ακούγονται είναι ότι οι κατηγορούμενοι συνομιλούν έναν μήνα πριν από τις συλλήψεις που σημαίνει ότι «ξερνάνε» στοιχεία ενώ δεν ήξεραν ότι τους παρακολουθούν.

Ο κατηγορούμενος Παγαρντανίδης Ελευθέριος στην ουσία της υπόθεσης αποτελεί μέλος εγκληματικής οργάνωσης που μαζί με έναν Βούλγαρο εισήγαγε λαθραία φάρμακα τα οποία στη συνέχεια τα πωλούσε στις κλινικές.
Προς το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος: Δεν δημοσιεύομε ακόμα το όνομα σου γιατί σε ψάξαμε και δεν σε βρήκαμε για να μας δώσεις μια απάντηση. Σου δίνουμε προθεσμία μέχρι την Τρίτη του Πάσχα να μας πεις εαν ξέρεις τίποτα για την υπόθεση και για όσα ακούγονται. Μέχρι τότε να κοιτάξεις να μην σου πέσει βαρύ το αρνί.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Πομάκοι της ορεινής Ξάνθης πληρώνουν ΕΡΤ χωρίς να μπορούν να την παρακολουθούν

Έλληνες πολίτες έχουν πρόσβαση
μόνο στην τουρκική τηλεόραση

Γράφει ο Σεμπαεδήν Καραχότζα

Με πρόχειρους τρόπους προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα η ελληνική πολιτεία.

Πολλές φορές κατά το....
παρελθόν με άρθρα μου καθώς και με ομιλίες που κάνω σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα έχω αναφερθεί στους τρόπους με τους οποίους εδώ και δεκαετίες γίνεται μια συστηματική προσπάθεια εκτουρκισμού των μουσουλμάνων της Θράκης με θεαματικά ομολογώ αποτελέσματα. Ωστόσο συνήθως όλες μας οι αναφορές έχουν να κάνουν με τους άμεσους τρόπους όπως ο χρηματισμός, ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία, η άσκηση ψυχολογικής αλλά και σωματικής πολλές φορές βίας κλπ. Αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι μουσουλμάνοι της Θράκης και ειδικότερα εκείνοι που ζουν στα πομακοχώρια της Ξάνθης εκτουρκίζονται και με άλλους, έμμεσους θα τους χαρακτήριζα τρόπους.

Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια εκ των οποίων τα περισσότερα δεν εκπέμπουν στα πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης με αποτέλεσμα οι Πομάκοι συμπολίτες μας να αναζητούν άλλες λύσεις. Και σε αυτές τις περιπτώσεις η πιο εύκολη γι’ αυτούς λύση είναι τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια μέσω δορυφόρου. Έτσι στην ορεινή Ξάνθη δεν υπάρχει ούτε ένα σπίτι που να μην έχει δορυφορική κεραία. Κι αυτό γίνεται όχι γιατί θέλουν οι άνθρωποι αυτοί να παρακολουθούν τα τουρκικά κανάλια αλλά γιατί δε μπορούν να έχουν τα ελληνικά. Και φυσικά κανείς δε μπορεί να απαιτήσει να μην έχουν καθόλου τηλεόραση στα σπίτια τους. Αφού λοιπόν δε μπορούν να έχουν τα ελληνικά κανάλια έχουν τα τουρκικά, διότι κάτι πρέπει να βλέπουν κι αυτοί οι άνθρωποι.

Η ελληνική πολιτεία από τη μεριά της τόσο δια της πρώην νομαρχίας Ξάνθης όσο και δια της σημερινής περιφερειακής ενότητας Ξάνθης έχει επιχειρήσει να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό τοποθετώντας αναμεταδότες σε διάφορα σημεία της ορεινής Ξάνθης αλλά δυστυχώς το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, κυρίως διότι οι εν λόγω αναμεταδότες και ελάχιστη δουλειά κάνουν και με το παραμικρό χαλάνε με το κόστος επισκευής τους να είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Έτσι όταν ένας αναμεταδότης χαλάσει από μια βροχή, για παράδειγμα, μπορεί να μείνει και για μήνες εκτός λειτουργίας, μέχρι δηλαδή να βρεθούν τα χρήματα για την επιδιόρθωση του.

Σε ότι αφορά στα ιδιωτικά ελληνικά κανάλια είναι νομίζω κατανοητό πως πρόκειται για ανώνυμες κερδοφόρες εταιρίες κι άρα η κάθε μια από αυτές έχει την ευθύνη της τοποθέτησης ή μη αναμεταδοτών εκεί όπου δεν υπάρχει τηλεοπτικό σήμα και ενδεχομένως να συνιστά παρανομία, με την έννοια της ενίσχυσης ανώνυμων εταιριών ή τοποθέτηση τέτοιων αναμεταδοτών από το κράτος. Εδώ, όμως, συμβαίνει κάτι το οποίο αγγίζει τα όρια του παραλογισμού: Οι άνθρωποι αυτοί, όντας Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, πληρώνουν κανονικά μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ την ΕΡΤ την οποία όμως δε μπορούν να την έχουν στα σπίτια τους. Ξέρω πως ακούγεται αστείο και προκλητικό παράλληλα αλλά είναι γεγονός, οι Πομάκοι της ορεινής Ξάνθης πληρώνουν ΕΡΤ χωρίς να μπορούν να την παρακολουθούν κι αυτό έγκειται στην ευθύνη της ελληνικής πολιτείας.

Όλο αυτό το διάστημα προσωπικά ο ίδιος έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών στα πομακοχώρια της Ξάνθης αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν οι αμέτρητες υποσχέσεις για άμεση επίλυση του προβλήματος, υποσχέσεις που ασφαλώς δεν υλοποιήθηκαν ακόμα. Εδώ, όμως, υπάρχει μια παράμετρος την οποία φοβάμαι ότι κανείς εκ των αρμοδίων δεν έχει λάβει υπόψη του. Κι αυτή η παράμετρος είναι ο εκτουρκισμός αυτών των ανθρώπων μέσω της τηλεόρασης. Είναι κάτι το απόλυτα φυσικό, όταν αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν και ακούνε μόνο όσα λέγονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας και δε μπορούν να δουν κανένα ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι είναι πολύ λογικό να συντάσσονται, πολλές φορές όχι συνειδητά με γραμμές και πολιτικές της γειτονικής χώρας.

Αν, για παράδειγμα, επισκεφθεί τη Θράκη ένας Τούρκος υπουργός, κάτι που γίνεται πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, οι Πομάκοι της ορεινής Ξάνθης θα λάβουν τη γραμμή που θέλει να δώσει η Τουρκία γι’ αυτή την επίσκεψη και όχι αυτή των ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Άρα, λοιπόν, δεν είναι μόνο οι άμεσοι τρόποι εκτουρκισμού των Ελλήνων μουσουλμάνων, υπάρχουν και οι έμμεσοι. Και πολλές φορές υπάρχουν όχι από αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας αλλά εσκεμμένα. Και το λέω αυτό διότι μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψω πως τη στιγμή που σε λίγο ο άνθρωπος θα μπορεί να πίνει τον καφέ του στο φεγγάρι υπάρχουν ακόμα στη χώρα μας περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Προφανώς εδώ κάποιοι μας κοροϊδεύουν.

Σ. Καραχότζα

ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ

ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΩΣΤΙΚΗ ΛΕΜΒΟΣ ΤΟΥ ‘’ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ’’ (του Μιχάλη Ραμπίδη )

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Το έτος 2012 στην προχωρημένη δημοκρατία μας, ο Ελληνικός λαός καταδίκασε στις δίδυμες
εκλογές Μαΐου‐Ιουνίου το κυβερνών κόμμα, την πολιτική του και την ηγεσία του και το έστειλε
στα τάρταρα της αντιπολίτευσης, ούτε καν της αξιωματικής, με το εκλογικό χαμηλό του 12,5%. Και
όμως το κόμμα αυτό (ΠΑΣΟΚ) βρίσκεται στον πυρήνα των πολιτικών αποφάσεων της σημερινής
τριαρχηγικής κυβέρνησης.
Η μνημονιακή πολιτική, το πολιτικό προσωπικό και το κόμμα που οδήγησε στα βράχια τον
‘’Τιτανικό’’ βρήκαν τη σωστική λέμβο τους και συνεχίζουν μαζί με τη χώρα στην ίδια πορεία.
Σαν από μηχανής θεός ο Αντώνης Σαμαράς έσωσε από βέβαιο <<πνιγμό>> τον ΓΑΠ και
επαναφέρει από την πορεία παρέκκλισης το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του ηγεσία.
Οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. σαν να ψήφισαν και ΠΑΣΟΚ συμπράττοντας στη συνέχιση μιας
καταδικασμένης προεκλογικά πολιτικής, που θα άλλαζε άρδην κάτω από σκληρές
διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, που ποτέ όμως δεν τόλμησαν να κάνουν. Αντίθετα με
πολυνομοσχέδια μαζικών απολύσεων, 1,5 εκ. ανέργους και παραδοχή του 15,6% ελλείμματος της
κυβέρνησης Ν.Δ. το 2009 αρνούμενοι τον εαυτό τους, υπηρετούν τη συνέχεια της μνημονιακής
πολιτικής.
<<Φιλολαϊκοί>> Σοσιαλιστές, καπιταλιστές νεοφιλελεύθεροι και σαλονάτοι αριστεροί, έγιναν
αχταρμάς στη σωστική λέμβο με τον καπετάν Αντώνη μονίμως στην κατεύθυνση της
<<σωτηρίας της χώρας>> (ικανοποίηση δανειστών) αδιαφορώντας για τη σωτηρία του λαού της.
Αρχικά μεθόδευσαν να μην παραπεμφθούν οι ΓΑΠ –Βενιζέλος‐Παπαδήμας, επιλέγοντας ως
εξιλαστήριο θύμα μόνον τον κ Παπακωνσταντίνου. Ευτυχώς στο μονόδρομο της μιας από τις 4
κάλπες του κ Σαμαρά, την παρτίδα έσωσε ο Κώστας Καραμανλής, ψηφίζοντας μαζί με άλλους
78 βουλευτές της Ν.Δ. και στις 4 κάλπες εννοώντας το <<μία μόνον εξεταστική επιτροπή …..>>.
Η περίοδος των εσωκομματικών διαγραφών και εκκαθαρίσεων πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
και οι τελευταίες αποκαλύψεις για οικονομικά ‘’έξοδα’’ εκατομμυρίων ΕΥΡΩ (περισσότερα από
100) για ταξίδια και φιέστες επί προεδρίας ΓΑΠ ισορροπούν τα Παπανδρεακά σύνδρομα του κ
Βενιζέλου, επιτρέποντάς τον να περάσει σε μια άλλη φάση, αυτήν του διεκδικητή και υπερασπιστή
των κοινωνικών συμφερόντων, ποντάροντας στην αδύνατη μνήμη μας, με επικοινωνιακή
ανατροπή του δεν ήμουν εγώ αυτός …..
Με τα ‘’σωσίβια’’ της λέμβου έβαλε ΒΕΤΟ ο κ Βενιζέλος να μην περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο
οι μειώσεις 35% για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ. Κατέθεσε στο πολυνομοσχέδιο τροπολογίες
για τους ανέργους, ζητάει επίμονα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% σαν να μην ήταν το
ΠΑΣΟΚ που την ενέβασε στο 23% θέτοντας εκτός ανταγωνισμού τον τουρισμό μας. Κάθε τόσο
εφευρίσκει αντιπολιτευτικές λεξιμαγικές κουτοπονηριές, χωρίς ευτυχώς να πείθει τον Ελληνικό
λαό, γεγονός που αποδεικνύουν περίτρανα ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις που μετά βίας το σπρώχνουν
μέσα στη βουλή.
Χέρι‐χέρι στο Ζευγολατιό της Κορινθίας, Σαμαράς και Βενιζέλος καμάρωσαν την ‘’ανάπτυξη’’ στα
εργοτάξια των χαϊδεμένων τους, με ένα δωράκι 400 εκ € γι’ αυτούς μόνον και για τους άλλους
σκληρή λιτότητα.
Αφού έκαμψε τις αντιστάσεις του κ Κουβέλη ο Μπένι για την συμμετοχή πολιτικών στελεχών
ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, μετά τον οβελία θα απολαύσουν και τους υπουργικούς
θώκους, αυτούς που τους αρνήθηκε ο λαός με την ψήφο του και τους τις χαρίζει απλόχερα ο
‘’καπετάνιος’’ της λέμβου.
Ο Τιτανικός συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του, στελεχωμένος σε λίγο και από τους υπεύθυνους
του ναυαγίου, αποδιοπομπαίους της ναυτικής οικογένειας (εκλογικό σώμα). Όμως ένα είναι
βέβαιο, ότι πριν ολοσχερώς τσακιστεί στα βράχια, θα μείνει χωρίς επιβάτες και με τις ευχές των
Ελλήνων για καλή συνέχεια …………
ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Φορολογική δήλωση 2013 ~ Προσυμπληρωμένα τα ποσά

Φορολογικές δηλώσεις «προκάτ» σχεδιάζει να στείλει φέτος η Εφορία - Θα είναι προσυμπληρωμένα τα ποσά από τόκους καταθέσεων, μερίσματα, ενοίκια και συντάξεις - Θα ακολουθήσουν εκτεταμένες διασταυρώσεις μετά το νέο φακέλωμα.

Δανειολήπτες, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ενοικιαστές ακινήτων αλλά και όσοι εισπράττουν τόκους από καταθέσεις θα λάβουν φέτος προσυμπληρωμένα από την ίδια την εφορία τα φετινά έντυπα των δηλώσεων με τα αντίστοιχα ποσά.


Πρόθεση του υπουργείο Οικονομικών δεν είναι φυσικά να βγάλει τους φορολογούμενους από τον κόπο της συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης, αλλά να στείλει μήνυμα ότι «τα πάντα διασταυρώνονται».

Ειδικά φέτος που για πρώτη φορά οι υπόχρεοι θα πρέπει να δηλώσουν υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012. Τέτοιες πηγές εισοδήματος είναι τα μερίσματα, τα κέρδη από πωλήσεις μετοχών, τυχόν υπεραξίες από ακίνητα, οι τόκοι από τις καταθέσεις και φυσικά κάθε επίδομα, bonus ή άλλη παροχή οποιασδήποτε μορφής μας χορηγήθηκε το προηγούμενο έτος.
Στο υπουργείο Οικονομικών σπεύδουν για να προλάβουν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που έχουν ζητήσει από τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ( Γ.Γ.Π.Σ) να συμπληρώσει με αυτά τους σχετικούς κωδικούς στη δήλωση του κάθε φορολογουμένου.

Τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από τα ασφαλιστικά ταμεία θα αναφέρουν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, το ποσό της σύνταξης κάθε υπόχρεου, αλλά και τα ποσά των παροχών σε χρήμα που έδωσαν στους ασφαλισμένους τους. Στις περιπτώσεις που δεν έχουν κανένα άλλο εισόδημα από άλλες πηγές, η δήλωση των συνταξιούχων θα είναι ουσιαστικά έτοιμη για υποβολή.

Ανάλογη προσπάθεια καταβάλλεται για να συμπληρώσει η εφορία από μόνη της και το ετήσιο εισόδημα (μικτό, καθαρό, παρακρατηθέντες φόρους κλπ) για τους δημοσίους υπαλλήλους. Το πιθανότερο για αυτούς είναι να ισχύσει το μέτρο από το 2014 για τα φετινά εισοδήματα, καθώς οι μαζικές αποχωρήσεις υπαλλήλων από την ενεργό υπηρεσία καθιστά δύσκολη την καταχώρηση των σχετικών μεταβολών (μισθοί, συντάξεις, εφάπαξ) για τους δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους που βγήκαν σε σύνταξη μέσα στο 2012.

Οι φορολογούμενοι από την πλευρά τους θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή κατά την συμπλήρωση της δήλωσης «τσεκάροντας» ένα προς ένα τους κωδικούς με τα προσυμπληρωμένα ποσά προκειμένου να δουν αν συμφωνούν με αυτά εφόσον πρόκειται για τα σωστά ή όχι αν πρόκειται για λανθασμένα στοιχεία. Στην περίπτωση που ισχύει το τελευταίο τότε οι υπόχρεοι θα πρέπει να μην δηλώσουν αυτά τα ποσά ως ανακριβή αν θέλουν να αποφύγουν «μπλεξίματα» σε μελλοντικό έλεγχο από την εφορία.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών στόχος είναι οι φορολογούμενοι να μη χρειάζεται να συμπληρώσουν τους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης αλλά απλώς να επιβεβαιώσουν ότι τα στοιχεία που έχουν προσυμπληρωθεί από το σύστημα Taxis είναι επικαιροποιημένα και σωστά. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται στους πολίτες μια απλή διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής της φορολογικής δήλωσης χωρίς παράλληλα να ξεχνά να δηλώσει εισοδήματα που θεωρούνται σημαντικά για διασταυρώσει στοιχείων από το υπουργείο Οικονομικών.
Η Γενική Γραμματεία πληροφορικών Συστημάτων θα ανοίξει τις πύλες για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων μετά τις 10 Μαΐου και θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr 
krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόκληση>1.000.000 ευρώ μοιράζονται μόλις 26 άτομα στην ΕΡΤ! Ονόματα και ποσά

Το ποσόν των 1.031.400 ευρώ στοιχίζουν στην ΕΡΤ οι 26 ειδικοί σύμβουλοι και προσωπικό ειδικών θέσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσιογράφων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Το μηνιαίο κόστος ανέρχεται σε 89.950 ευρώ για την εταιρεία ή, διαφορετικά, ο μέσος όρος των αποδοχών τους ανέρχεται σε 3.459 ευρώ!


Ορισμένοι από αυτούς εργάζονται πραγματικά στην ΕΡΤ και ίσως και να λαμβάνουν και λίγα, ενώ άλλοι είναι απλώς εξαφανισμένοι με άδεια «από τη σημαία».

Από τα στοιχεία που διατέθηκαν από τους εργαζομένους, και στηρίζονται στη «Διαύγεια», ως προσωπικό ειδικών θέσεων βρίσκονται στην ΕΡΤ οι:..

- Έλλη Στάη, δημοσιογράφος, με 4.000 ευρώ
- Γιώργος Νταούλης, σκηνοθέτης, με 4.000 ευρώ (μεικτά)
- Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος, σκηνοθέτης, με 4.000 ευρώ
- Χριστίνα Αρμάνη, δημοσιογράφος, με 3.500 ευρώ
- Μανούσος Καμπανέλης, γυμναστής, με 3.500 ευρώ
- Γιώργος Κουβαράς, δημοσιογράφος, με 3.500 ευρώ
- Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, δημοσιογράφος, με 3.500 ευρώ
- Ανθή Σαλαγκούδη, δημοσιογράφος, με 3.500 ευρώ
- Γιώργος Αντωνίου, δημοσιογράφος, με 3.500 ευρώ
- Βασίλης Θωμόπουλος, δημοσιογράφος, με 3.500 ευρώ
- Μανώλης Κοττάκης, δημοσιογράφος, με 3.500 ευρώ
- Μανώλης Τσακίρης, παραγωγός, με 3.500 ευρώ.

Στην κατηγορία των ειδικών συμβούλων είναι οι:

- Αντώνης Λιάρος, δημοσιογράφος, με 3.500 ευρώ,
- Στάθης Μιχαήλ, σύμβουλος πληροφορικής, με 3.000 ευρώ,
- Γιώργος Μπράμος, δημοσιογράφος, με 3.500 ευρώ,
- Σταύρος Οικονομόπουλος, με 3.500 ευρώ,
- Ματίνα Ρέτσα, σύμβουλος επικοινωνίας, με 3.000 ευρώ,
- Γεωργία Πασπαράκη, EBU, με 2.000 ευρώ,
- Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ασφαλιστικός σύμβουλος, με 2.750 ευρώ,
- Χρήστος Μαχαίρας, δημοσιογράφος, με 2.500 ευρώ,
- Βούλα Κεχαγιά, δημοσιογράφος, με 3.500 ευρώ,
- Κώστας Μαζάνης, με 2.700 ευρώ,
- Αναστάσιος Ρωσόπουλος, σύμβουλος ραδιοφωνίας, με 3.000 ευρώ,
- Χρήστος Καστρίτης, οικονομικός σύμβουλος, με 3.000 ευρώ,
- Σωκράτης Χατζηιωάννου, με 3.000 ευρώ.
 
mydislike
Διαβάστε περισσότερα » »

Η μυθική γιγαντομαχία ξεκίνησε στην Ευρώπη.

Ελλάς vs Γερμανίας.
...Το Φως απέναντι στο Σκότος.
...Η Ζωή απέναντι στον Θάνατο.
...Το Γέλιο απέναντι στον Θρήνο.
...Η Δημοκρατία απέναντι στον Ναζισμό.


Αθάνατο Μνημείο του ελληνισμού,
που δέχεται ...επισκέπτες,
για να δακρύσουν από συγκίνηση, επειδή είναι ...άνθρωποι.
 


Αθάνατο Μνημείο του γερμανισμού,
που δέχεται ...επισκέπτες, για να κλάψουν από αγανάκτηση,
επειδή είναι ....άνθρωποι.


Αθήνα...
...η πόλη όπου γεννήθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά η Δημοκρατία.

Βερολίνο...
...η πόλη όπου κάηκε για πρώτη φορά η Δημοκρατία.

 


Το "σμίλευμα" του ανθρώπινου κορμιού,
όπως "έβλεπαν" τον άνθρωπο οι Έλληνες.
 


Το γερμανικό "σμίλευμα" του ανθρώπινου κορμιού,
όπως το κατάντησαν οι Γερμανοί.
 "Πυρπόληση" της Ευρώπης από την Ελλάδα.Πυρπόληση της Ευρώπης από τη Γερμανία.
Ο ελληνικός χορός διδάσκει τον κόσμο.
Ο γερμανικός χορός "διδάσκει" τον κόσμο.
 Ελληνίδες ιέρειες στην υπηρεσία του ανθρώπου.
 


Γερμανίδες ιέρειες στην υπηρεσία ...γενικώς.
 
Εκκίνηση ελληνικού μαραθωνίου στον ιστορικό Μαραθώνα.
 


Εκκίνηση γερμανικού "μαραθώνιου" στο ιστορικό Νταχάου.
 


Διάπλαση των ελληνοπαίδων στον στίβο.

 Διάπλαση των γερμανοπαίδων στον ...φούρνο.
Ελληνικές επιστημονικές μελέτες
 Γερμανικές επιστημονικές μελέτες.


Μεγάλος Έλληνας δάσκαλος με απόλυτη ταπεινότητα
"δείχνει" τον Θεό με το χέρι.Μεγάλος Γερμανός "δάσκαλος" με απόλυτο θράσος
παριστάνει τον Θεό και δείχνει με το χέρι.
 


Αρχαιολογικά Μουσεία
για αυτά που έφτιαξαν οι Έλληνες για όλον τον κόσμο.
 Αρχαιολογικά Μουσεία
για αυτά που έκλεψαν οι Γερμανοί απ΄ όλον τον κόσμο.
 


Ελληνική Δωρεά στον κόσμο.Γερμανική Δωρεά στον κόσμο.
 Γερμανός, που γνώρισε τους Έλληνες
και ...έγινε ευτυχήςΕλληνίδα, που γνώριζε τους Γερμανούς
και ...δεν θα λέγαμε το ίδιο.
 Η σωματική "γράμμωση",
που προκύπτει από την πάλη των Ελλήνων.
 


Η σωματική "γράμμωση",
που προκύπτει από την πάλη των Γερμανών.
 Μέθοδος γρήγορου εξελληνισμού
με μη ανταγωνιστικούς ...δασκάλους.
 


Μέθοδος γρήγορου εκγερμανισμού
με τους ανταγωνιστικότερους ..."δασκάλους".
 Η ελληνική τέχνη των πιο φωτεινών ονείρων του ανθρώπου.
Η τέχνη και το ταλέντο στην υπηρεσία της ανθρώπινης ομορφιάς και υγείας.
 
Η γερμανική τέχνη των πιο σκοτεινών εφιαλτών του ανθρώπου.
Η τέχνη του σκότους και της σκιάς.
Η τέχνη των ατάλαντων και των δυστυχών
στην υπηρεσία της διαστροφής και της ανθρώπινης αναπηρίας.
Ιερά χαλάσματα ήταν τα "ίχνη",
που άφησαν οι Έλληνες στο πέρασμά τους.
 


Χαλάσματα, γενικώς, ήταν και τα "ίχνη",
που σου επέτρεπαν να ανακαλύψεις από πού πέρασαν οι Γερμανοί.
 Έλληνες, που θυσιάστηκαν για την Ευρώπη
και ακόμα τους ...υμνούνε.
Γερμανοί, που θυσίασαν την Ευρώπη
και ακόμα τους ...καταριούνται.
 Εποχούμενος Αρχιστράτηγος των Ελλήνων,
όπως τον "είδε" ένας ...Γερμανός.
 


Εποχούμενος Αρχιστράτηγος των Γερμανών,
όπως τον βλέπουν ...οι Έλληνες.
 Τα "θεϊκά" δώρα της Γερμανίας στον κόσμο...
...Δωροθέα Binz, εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας ...ΤΟΤΕ.
 


Τα "θεϊκά" δώρα της Γερμανίας στον κόσμο...
...Δωροθέα Merkel, εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας ...ΤΩΡΑ.
 Καρπός της ελληνικής πνευματικής δωρεάς προς τον άνθρωπο
ήταν η Γαλλική Επανάσταση και ο Διαφωτισμός.
Καρπός των αναγκαστικών γερμανικών πνευματικών "δανείων"
προς τον άνθρωπο είναι ο Ναζισμός και ο Σταλινισμός.
 Η "επέλαση" των αρχαίων Ελλήνων στην Ευρώπη
έδωσε άπειρη "πίστωση" στους σύγχρονους Έλληνες,
που ακόμα και σήμερα αναγνωρίζεται από όλους τους λαούς της.
 
Η "επέλαση" των Γερμανών στην Ευρώπη
έδωσε άπειρα χρέη στους σύγχρονους Γερμανούς,
που τους ψάχνουν όλοι, για να διευθετήσουν τις μεταξύ τους εκκρεμότητες.
 Ανασκαφές, για να έρθουν στο φως τα έργα των Ελλήνων.
Ανασκαφές, για να έρθουν στο φως τα "έργα" των Γερμανών.
 Ενθουσιασμός στην Ελλάδα
για την ανακάλυψη των βασιλικών τάφων της αρχαίας Βεργίνας.
 Ενθουσιασμός στη Γερμανία
για την ανακάλυψη χαμένου βερολινέζικου Καμπαρέ από το 1930.
...Ο καθένας στα "κυβικά" του.
 Το "ενάρετο" κράτος,
που ανεπιτυχώς προσπάθησε να πάρει τα πάντα από την ανθρωπότητα
και ...δεν πληρώνει ποτέ τα χρέη του.
 


Το "διεστραμμένο" κράτος,
που επιτυχώς έδωσε τα πάντα στην ανθρωπότητα και σήμερα απειλείται
προκαταβολικά με αφανισμό, μη τυχόν και δεν πληρώσει τα χρέη του.
 


...Τελικά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ ή μήπως όχι;
Όλα αυτά έχουν την εξήγησή τους.
Η Γερμανία δεν έχει εξαιτίας της τύχης αυτά τα χαρακτηριστικά.
Η Γερμανία είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα από κάποιους,
οι οποίοι ήθελαν να αλώσουν την Ευρώπη.
Δεν δείξαμε τυχαία τις αντιθέσεις.
Η Γερμανία έχει φτιαχτεί να είναι το αντίθετο της Ελλάδας.
Είναι η underground αυτοκρατορία της Ευρώπης.
Η αυτοκρατορία του σκότους και του ψεύδους.
Ιδιόμορφα παγιδευμένοι είναι οι Γερμανοί ...και όχι ιδιόμορφοι άνθρωποι.
Η Ομοσπονδιακή Γερμανία αποτέλεσε το όραμα του Χίτλερ και των Εβραίων χρηματοδοτών του ...Το όραμα των Εβραίων τοκογλύφων της Νέας Υόρκης και των υπαλλήλων τους στην Ευρώπη ...Το μεγάλο κόλπο των Εβραίων της Κεντρικής Ευρώπης ...Το επίτευγμα του Μαρξ, της Λούξεμπουργκ, του Κοέν, του Κάουτσκυ, του Μπάμπελ, του Μπερνστάιν, αλλά και του Κάφκα ...Η αιματοβαμμένη "σακούλα", που σκέπασε με σκότος την Πρωσία, τη Βαυαρία και όλα τα μέχρι τότε ανεξάρτητα γερμανικά πριγκιπάτα ...Η απόλυτη φασιστική "μηχανή", της οποίας κανένας δεν γνωρίζει τα πραγματικά αφεντικά και τους ιδιοκτήτες της ...Το κράτος των Ναζί, που κατέστρεψε την Ευρώπη στον πόλεμο ...Το κράτος των Ναζί, που υπνώτιζε την Ευρώπη με τις μεταπολεμικές "συγνώμες" του μέχρι να σηκωθεί στα "πόδια" του και να επιτεθεί ξανά ...Το κράτος των Ναζί, το οποίο σήμερα ξαναβυθίζει την Ευρώπη στο χάος και στην απελπισία ...Το κράτος του θείου Γκαίρινγκ και το κράτος του ανιψιού Σόιμπλε.
...Το κράτος του σκότους, της αγωνίας και της ενοχής ...Το κράτος, που "οραματίστηκε" ο γερμανόφωνος Εβραίος Κάφκα στα σανατόρια όπου περιφερόταν από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ...Το κράτος, που ονειρεύτηκε ένας άρρωστος άνθρωπος, ο οποίος, εξαιτίας των προβλημάτων του, μισούσε τους ανθρώπους ...Το κράτος, που υπηρετούσε ανθρώπους σαν τον Κάφκα ...Το κράτος των τιμωριών, των αρρωστιών και των αναπηριών.
Ολόκληρη η Γερμανία είναι "ρυθμισμένη" με την καφκική "ιδιοσυχνότητα". Αυτοτροφοδοτεί αυτήν την "ιδιοσυχνότητα" με τους συνεχείς πολέμους και τα εκατομμύρια των νέων αναπήρων που "παράγει" σ' αυτούς και οι οποίοι στη συνέχεια "χρωματίζουν" την ειρηνική καθημερινότητά της. Επί έναν αιώνα έτσι ζούσαν οι Γερμανοί ...Συνέχεια με την αγωνία του εγκληματία, που περιμένει να κριθεί ...Συνέχεια με το άγχος των αποζημιώσεων των θυμάτων τους ...Συνέχεια με την αίσθηση του βάρους της τιμωρίας. Δύο παγκόσμιους πολέμους προκάλεσαν και τους έχασαν.
Πολέμους, τους οποίους για πρώτη φορά αντίκριζε η ανθρωπότητα. Πολέμους βιομηχανικού τύπου, οι οποίοι "παρήγαγαν" θύματα μαζικά ακόμα και μακριά από τα μέτωπα των μαχών. Πολέμους, οι οποίοι λειτουργούσαν σαν μηχανές του "κιμά" μέσα στις οποίες έμπαιναν ολόκληροι οι λαοί και όχι μόνον οι στρατοί τους. Με θάνατο δεν κινδύνευε μόνον ο στρατιώτης στη μάχη, αλλά και η εργάτρια στο εργοστάσιο, το οποίο βομβαρδιζόταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Με ακρωτηριασμό δεν κινδύνευε μόνον ο αξιωματικός της μάχης, αλλά και ο γέρος, ο οποίος καθόταν σε ένα πάρκο που θα το βομβάρδιζαν κατά λάθος. Αυτό ήταν το πρωτοφανές εκείνων των πολέμων. Οι πολεμικές συνέπειες ξέφευγαν από τα πεδία των μαχών και απειλούσαν ολόκληρους τους πληθυσμούς. Μαζικοί βομβαρδισμοί, θανατηφόρα αέρια, δηλητηριασμένα ύδατα κλπ. δεν ξεχώριζαν ένστολους από αμάχους και δεν άφηναν κανέναν έξω από τη μάχη.
Οι Γερμανοί πρωταγωνίστησαν σε αυτήν την πρωτοφανούς σκληρότητας και κόστους πολεμική δραστηριότητα. Ως ηττημένοι, πλήρωσαν το υψηλότερο ανθρώπινο κόστος των μεγαλύτερων ανθρωποσφαγών στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δεκάδες εκατομμύρια νεκρών και άλλα τόσα εκατομμύρια αναπήρων ήταν το κόστος αυτής της επιλογής. Οι γενιές των Γερμανών της ειρήνης γεννιόνταν ανάμεσα σε ανάπηρους και ζούσαν ανάμεσα σε τάφους ...Οι πιο τυχεροί δεν ήταν ορφανοί, αλλά είχαν ανάπηρους γονείς από τους πολέμους ...Ανάπηρους συγγενείς και φίλους από τους τυφλούς μαζικούς βομβαρδισμούς....Μιλάμε για ζόφο, που, αν συνδυαστεί με τις κλιματολογικές ιδιομορφίες της Γερμανίας, μοιάζει με καφκικό εφιάλτη.
Μέσα στο ίδιο σπίτι υπήρχαν --λόγω αναπηριών-- διαφορετικά ανθρώπινα "είδη". Άλλος είχε μόνο πόδια και άλλος μόνο χέρια. Άλλος δεν άκουγε και άλλος δεν έβλεπε. Άλλος προσπαθούσε να φάει με τα πόδια και άλλος προσπαθούσε να περπατήσει με τα χέρια. Άλλος προσπαθούσε να "δει" με τα αυτιά και άλλος να "ακούσει" με τα μάτια ...Όλοι μέσα στο σπίτι, γιατί δεν βοηθούσε ο καιρός να βγει κανένας έξω από αυτό. Η ζωή ένας ατελείωτος πόνος γι' αυτούς που είχαν προβλήματα υγείας. Η ζωή ένα ατελείωτο "φορτίο" γι' αυτούς που αναλάμβαναν τις ευθύνες τους. Όταν η ζωή είναι είτε πόνος είτε βαρύτατη υποχρέωση, η χαρά της ζωής απλά δεν υπάρχει.  Σε τέτοιο περιβάλλον γεννιόταν η κάθε επόμενη γερμανική γενιά μετά τη δημιουργία της Γερμανίας.
...Μιλάμε για εφιάλτη, ο οποίος προκλήθηκε από τους αλλεπάλληλους πολέμους και τις απίστευτες συνέπειές τους ...Συνέπειες, οι οποίες αποτυπώνονταν "ανεξίτηλα" πάνω στα ανθρώπινα κορμιά ...Συνέπειες, οι οποίες έμπαιναν μέσα στο κάθε γερμανικό σπίτι. Το ανθρώπινο είδος για τους Γερμανούς δεν είχε δεδομένα σωματικά χαρακτηριστικά. Δεν ήταν γι' αυτούς αυτό, το οποίο έβλεπαν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν είχε την απολυτότητα, που είχε για τους Έλληνες για παράδειγμα. Γνώριζε ένας Γερμανός τον πατέρα ενός φίλου του και προσπαθούσε να ανακαλύψει σε ποιο ανθρώπινο "υποείδος" ανήκε. Ανήκε σ' αυτούς που δεν είχαν πόδια ή σ' αυτούς που δεν είχαν χέρια; Έπρεπε να φωνάζει για να τον ακούνε ή απλά να δείχνει; Δεν είναι τυχαίο, δηλαδή, που ο εξπρεσιονισμός, ως καλλιτεχνικό ρεύμα, αναπτύχθηκε στη Γερμανία και μεταξύ των δύο μεγάλων πολέμων.
Ο εξπρεσιονισμός ήταν η έκφραση μιας ανυπόφορης και καθημερινής δυστυχίας ...Ήταν η τέχνη της κοινωνικής παρακμής ...Η τέχνη του πένθους ...Η τέχνη των μαρτύρων της αναπηρίας ...Η τέχνη των δυστυχών υπάρξεων της Γερμανίας ...Η αφηρημένη αποτύπωση της δυστυχίας τους, την οποία δεν άντεχαν να την βλέπουν σε μια ρεαλιστική της περιγραφή. Παραμόρφωναν μια πραγματικότητα, την οποία έτσι κι αλλιώς δεν άντεχαν να βλέπουν. Αν για τους Έλληνες αποτελούσε πρόκληση να αποτυπώσουν τέλεια το άψογο κορμί του Ερμή, για τους Γερμανούς δεν αποτελούσε καθόλου πρόκληση να περιγράψουν τέλεια κάτι, το οποίο θα ενδιέφερε να το δουν στην τελειότητά του μόνον οι γιατροί. Αν για τους Έλληνες το φως, που τους επέτρεπε να τα βλέπουν όλα, ήταν ο στόχος της αναζήτησης, για τους Γερμανούς το σκοτάδι έγινε ο καλύτερός τους φίλος, εφόσον έκρυβε ό,τι τους ενοχλούσε. "Απόνερα" εκείνου του γερμανικού εξπρεσιονιστικού "ρεύματος" είναι η σημερινή τάση με το όνομα Goth ...Οι μαυροφορεμένες "νύφες" του θανάτου, που τους αρέσει να κάθονται στο σκοτάδι ...Οι ζωντανοί, που θέλουν να "συναναστρέφονται" νεκρούς.
 Αυτό, δηλαδή, το οποίο είδαμε το τελευταίο αιώνα από τη Γερμανία, δεν πρέπει να μας φαίνεται παράξενο. Όταν η εξοικείωση ενός λαού με την ανθρώπινη αναπηρία και τον πόνο είναι τόσο μεγάλη, οι πόλεμοι, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή τα εγκλήματα δεν είναι μακριά. Υποφέρουν τόσο πολύ, που στο τέλος μισούν όλους εκείνους που δεν υποφέρουν. Θέλουν να ξεφορτωθούν τους εφιάλτες τους, ακόμα κι αν πρέπει να αυτοβασανιστούν ...Ακόμα κι αν πρέπει να τους περιορίσουν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεων. Το κράτος της Γερμανίας στην πραγματικότητα είναι η καφκική "Δίκη" των γερμανικών λαών ...Κυρίως των Πρώσων και των Βαυαρών. Δικάζονται και ξαναδικάζονται για εγκλήματα τα οποία δεν κατανοούν, εφόσον τα σχεδιάζουν άλλοι και αυτοί συμμετέχουν ανελλιπώς. Παλεύουν με αγωνία σε έναν κόσμο, τον οποίο δεν τον κατανοούν ...δεν τους συμπαθεί και δεν τον συμπαθούν. Φυσικός ηγέτης αυτής της καφκικής Γερμανίας είναι ο ανάπηρος Σόιμπλε και όχι η  Μέρκελ.


Αυτό ήταν το μέγα κόλπο των Εβραίων. Το στιγμιαίο "κόλπο" της Ενωμένης Γερμανίας της Βαϊμάρης το έκαναν μόνιμο με τους πολέμους. Χρηματοδότησαν —τον πιθανότατα Εβραίο Χίτλερ— να προκαλέσει πόλεμο, για να "κλειδώσουν" τη Βαϊμάρη. Έβαλαν Πρώσους και Βαυαρούς να κάνουν εγκλήματα ως Γερμανοί και τους παγίδευσαν σε ένα αιώνιο κοινό "κλουβί". Τους έβαλαν να κάνουν εκ των δεδομένων χαμένους πολέμους, γιατί ήθελαν να διαχειριστούν τις συνέπειες των ηττών. Γνώριζαν να διαχειρίζονται δυστυχία. Ως Εβραίοι γνώριζαν να διαχειρίζονται συλλογικές φοβίες και ενοχές. Όλα τα άλλα ήταν παιχνιδάκι γι' αυτούς. Ακόμα και η σημαία της Γερμανίας έχει καφκικό ύφος ...Παραπέμπει σε "δρόμο" προς τη νύχτα ...Τα χρώματα του βαθέως "ηλιοβασιλέματος" έχει ...Υψώνεται και σκοτεινιάζει την ημέρα. 
Αυτήν η "ανάπηρη" Γερμανία σήμερα εξυπηρετεί τις δυνάμεις της Νέας Τάξης. Ό,τι κέρδισε η Ευρώπη και ο κόσμος από τον ελληνικό πολιτισμό, το πήραν οι Ναζί φασίστες και το έκαναν ιδιωτικό "εμπόρευμα" στα χέρια των Εβραίων τραπεζιτών. Η Ευρώπη σήμερα πέφτει μαζικά στα χέρια των τοκογλύφων, εξαιτίας της αδυναμίας του γερμανικού λαού να ελέγξει το κράτος του ...Εξαιτίας του παγιδευμένου γερμανικού λαού, ο οποίος αφήνεται στις προπαγάνδες της εβραϊκής Bild και στρέφεται εναντίον των λαών της Ευρώπης. Για όσο διάστημα ο γερμανικός λαός πέφτει θύμα της αμερικανοεβραϊκής συμμορίας, η οποία ίδρυσε, χρηματοδότησε και όπλισε τον γερμανικό "σακάτη", τίποτε δεν θα αλλάζει ...Οι φωτογραφίες μόνον θα αλλάζουν από τα εγκλήματα τα οποία διαρκώς θα επαναλαμβάνονται ...Οι μέθοδοι των εγκληματιών μόνον θα αλλάζουν και όχι τα πρόσωπα που εγκληματούν, εφόσον αυτά παραμένουν τα ίδια.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Δυστυχώς οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι "οραματίστηκαν" και δημιούργησαν την Ενωμένη Γερμανία, είναι οι ίδιοι που "οραματίζονται" την Ενωμένη Ευρώπη. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι υπόσχονταν σε Πρώσους και Βαυαρούς να τους σώσουν με μια Ενωμένη Γερμανία από τον αλληλοσπαραγμό και στο τέλος τους κατέκτησαν, κάνουν το ίδιο και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Τους υπόσχονται να τους σώσουν από τον αλληλοσπαραγμό με μια Ενωμένη Ευρώπη, με στόχο να τους κατακτήσουν.
Όπως την "πάτησαν" οι Πρώσοι και οι Βαυαροί από τους Εβραίους και τους Ναζί, έτσι θα την "πατήσουν" και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι από τους ίδιους ανθρώπους αν δεν αντιδράσουν. Η Ενωμένη Γερμανία έγινε ο "τάφος" των γερμανικών λαών και η Ενωμένη Ευρώπη θα γίνει ο "τάφος" των ευρωπαϊκών λαών ...Απλά πράγματα. Όσο "ακούστηκε" στον τελευταίο αιώνα η Πρωσία ή η Βαυαρία, τόσο θα "ακούγονται" στον επόμενο αιώνα η Ελλάδα, η Ιταλία ή η Ισπανία. Θα χαθούν όλα τα "ίχνη" της μακραίωνης ιστορίας τους και τελικά θα υιοθετήσουν την ιστορία της Ενωμένης Ευρώπης ...Την ιστορία των μερικών δεκαετιών. Θα τις "πλημμυρίσουν" με μετανάστες, όπως "πλημμύρισαν" τη Γερμανία και τα "ίχνη" τους θα χαθούν τελείως. Οι ίδιοι οι πληθυσμοί, προκειμένου να μην έχουν εσωτερικά προβλήματα με τους νεοφερμένους, θα αρνούνται την ιστορία τους.
...Απλή επανάληψη ενός πετυχημένου σχεδίου. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι αιματοκύλισαν την Ευρώπη δύο φορές τον προηγούμενο αιώνα, είναι αυτοί, οι οποίοι την "αιματοκυλούν" και σήμερα. Σήμερα η Ευρώπη δέχεται επίθεση ακριβώς από την ίδια τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ. Δεν είναι μόνο ο Σόιμπλε —που φημολογείται ότι είναι ανιψιός του Γκαίρινγκ— που είναι επικεφαλής της επίθεσης. Αν ήταν μόνον αυτός ύποπτος για ναζιστική καταγωγή, δεν θα το κάναμε καν θέμα. Θα το θεωρούσαμε μια σατανική σύμπτωση και θα το "προσπερνούσαμε". Δυστυχώς, όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Τα συμφέροντα αυτά, τα οποία επιτίθενται σήμερα στην Ελλάδα, είναι τα ίδια ακριβώς συμφέροντα, που στήριζαν τότε τον Χίτλερ. Αυτοί επιτίθενται στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Νότια Ευρώπη.
Αυτό το σχέδιο εξυπηρετεί η Ενωμένη Ευρώπη. Η Ενωμένη Ευρώπη έγινε το σιδερένιο "κλουβί", όπου θα παγιδεύονταν οι λαοί της Ευρώπης, όταν οι Ναζί θα άφηναν ελεύθερο το "κτήνος" της ναζιστικής Γερμανίας να τους "κατασπαράξει" ...Το "κλουβί", που δεν δίνει οδό διαφυγής σε κανέναν. Όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί θα "κατασπαραχθούν" ζωντανοί από τη Γερμανία. Ό,τι έπαθαν οι Πρώσοι και οι Βαυαροί από τους ΝΑΖΙ, θα το πάθουν οι Ευρωπαίοι από τους Γερμανούς. Θα βλέπουν ζωντανοί τον "θάνατό" τους, εφόσον θα γίνουν μάρτυρες της λεηλασίας των πατρίδων τους ...Χειρότερη παγίδα και από τους θαλάμους αερίων. Ποιοι πρωτοστάτησαν στην ίδρυση αυτής της φονικής Ευρωπαϊκής Ένωσης; ...Γερμανοί Ναζί υπάλληλοι των Εβραίων, που ίδρυσαν τη Γερμανία.


1) Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Walter Hallstein. Ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνελήφθη ως ναζιστής αξιωματικός στην Ευρώπη και φυλακίστηκε σε στρατόπεδο αιχμαλώτων στις ΗΠΑ !!!!. 2) Ο Γερμανός Καγκελάριος Ludwig Erhard. Στέλεχος της Reichsgruppe Industrie, η οποία έκανε τις βασικές έρευνες για τη ναζιστική βιομηχανία και ανταγωνιστικότητα. 3) Ludger Westrick, επικεφαλής της γερμανικής Καγκελαρίας. Διευθυντής καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου της πανίσχυρης ναζιστικής βιομηχανίας ενέργειας και μετάλλου VIAG. 4) Karl Carstens, γερμανός υφυπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών. Από το 1934 παρακρατικός του ναζιστικού κόμματος. 5) Karl-Günther von Hase, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου και Πληροφοριών της μεταπολεμικής γερμανικής κυβέρνησης. Αξιωματικός καριέρας στον στρατό των Ναζί.
Τι ήταν όλοι αυτοί, θα αναρωτηθεί κάποιος; Τι μυστήρια άτομα ήταν αυτά; Σε ποια "κολυμπήθρα" ξεπλύθηκαν; Ναζιστές εγκληματίες, που το 1945 τους κυνηγούσαν οι Ευρωπαίοι για να τους εκτελέσουν, βρέθηκαν το 1965 να πουλάνε "μυαλό" στους Ευρωπαίους; Οι ηττημένοι αποφάσιζαν για την τύχη των νικητών; Αυτοί, οι οποίοι αποφάσισαν να ισοπεδώσουν την Ευρώπη, βρέθηκαν είκοσι χρόνια μετά να αποφασίζουν για την τύχη της. Τα πανικόβλητα "ποντίκια" του '45 έγιναν οι ατρόμητοι "λέοντες" του '65; Μυστήριο δεν είναι αυτό; Τι ήταν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι; ...Άνθρωποι της "Reichsgruppe Industrie" ...Άνθρωποι του βασικού οργάνου της ναζιστικής βιομηχανίας ...Άνθρωποι των "οργάνων", που σχεδίαζαν τη ναζιστική πολιτική ...Άνθρωποι των υπερεθνικών αφεντικών των Γερμανών.
...Οι "πατέρες" αυτών, που σήμερα αναγνωρίζουμε όλοι ως μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ...Το μυστικό παρακράτος της Ευρώπης. ΝΑΖΙ οι ίδιοι και ταυτόχρονα "εκλεκτοί" των ναζιστών Thyssen και Krupp και της διαβόητης Farben. Τι ήταν αυτή η εταιρεία; ...Η "μπάνκα" των ΝΑΖΙ ...Η "ναυαρχίδα" των ναζιστικών εταιρειών, που γύρω της "χτίστηκε" ολόκληρο το "πλέγμα" της ναζιστικής οικονομίας ...Η κύρια πηγή χρηματοδότησης του Χίτλερ ...Η εταιρεία I.G. Farben (Interessen–Gemeinschaft Farbenindustrie Aktiengesellschaft), η οποία ήταν βιομηχανία χημικών (φαρμάκων και εκρηκτικών υλών) ...Μια εταιρεία, την οποία όλοι την ξέρουν και κανείς δεν τη γνωρίζει. Όλοι ξέρουν τα μέλη της και κανείς δεν γνωρίζει την ίδια. Όλοι βλέπουν τα "δένδρα" της, αλλά κανείς το "δάσος". Η εταιρεία αυτή ήταν κοινοπραξία.
Την άγνωστη αυτήν κοινοπραξία συνέστησαν γνωστές εταιρείες: ...Τα "δένδρα" που λέγαμε και τα οποία τα ξέρουν όλοι.
·         AGFA (Aktien-Gesellschaft für Anilin-Fabrikation), με έδρα το Βερολίνο.
·         BASF (Badische Anilin und Soda Fabrik), με έδρα το Λούντβιχσχάφεν.
·         BAYER με έδρα το Λεβερκούζεν (...η γνωστή φαρμακοβιομηχανία).
·         Farbwerke Hoechst (σήμερα γνωστή ως Sanofi-Aventis, μετά την κατάργηση του εμπορικού ονόματος Hoechst), με έδρα τη Φρανκφούρτη-Χεξτ (Frankfurt-Höchst)
·         Chemische Fabrik Kalle, με έδρα το Βισμπάντεν-Μπίμπριχ (Wiesbaden-Biebrich).
·         Cassella (Leopold Cassella & Co.) με έδρα τη Φρανκφούρτη.
...Όλα τα ναζιστικά εγκλήματα, τα οποία είχαν σχέση με πειράματα πάνω σε ανθρώπους, συνδέονταν με αυτήν την εταιρεία και τις δραστηριότητές της. Η παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία συνδέεται με τα συμφέροντά της. Μαζί με αυτήν τη διάσημη εταιρεία, η οποία παρήγαγε μέχρι και το δηλητήριο των θαλάμων αερίων, ήταν και η Mercedes του εγκληματία πολέμου Friedrich Flick....Άλλη "τίμια" προτεσταντική εταιρία, που απασχολούσε δεκάδες χιλιάδες σκλάβους στα εργοστάσιά της ...Σκλάβους, που, όταν δεν άντεχαν πλέον να την "υπηρετούν", τους περνούσε στο στάδιο του γρήγορου "εκγερμανισμού" μέσα από τους φούρνους.
56_GR vs DE ...Μαζί και η Volkswagen του εγκληματία Porsche.
Ακριβώς ίδιες πρακτικές για τους ίδιους λόγους και υπέρ των ίδιων συμφερόντων.
...Το "καμάρι" του Χίτλερ.
57_GR vs DE Μερικές δεκαετίες
πριν ανακαλύψει η BMW το ParisDakar,
έτρεχε στο Ράλι του θανάτου BerlinStalingrad.
Παρέα στο Ράλι του ναζισμού και η Siemens του εγκληματία Carl Friedrich von Siemens, ο οποίος υπήρξε από τους βασικούς χρηματοδότες του Χίτλερ ...Η Siemens του Χριστοφοράκου, που διέφθειρε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα και τον "παρέδωσε" σε "λίστες" στους Ναζί του Βερολίνου ...Η Siemens, η οποία δεν διέλυσε μόνον τον ΟΤΕ, αλλά και τον ΟΣΕ με τις πανάκριβες "λάθος" ηλεκτράμαξες ...Η "τίμια" Siemens που δεν έχει αφήσει γεωγραφικό μήκος, πλάτος και βάθος αυτού του Πλανήτη, που να μην καταδικάστηκε για διαφθορά και εγκλήματα. Ακόμα και σε τριτοκοσμικά κράτη της Αφρικής έχει καταδικαστεί για εγκλήματα.
...Ντυμένοι όλοι στην "τρίχα" από την Hugo Boss του ομώνυμου "ράφτη" των Ες-Ες. Όμως, με τέτοιο ντύσιμο, δεν πρέπει να είναι κάποιος καθαρός; Γι' αυτό φροντίζει η οικογένεια των Henkel της γνωστής βιομηχανίας απορρυπαντικών. Ποιος είναι αυτός ο Henkel; ...Ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων, ο οποίος "μάλωνε" την Ελλάδα για τα χρέη της και έκανε παρατηρήσεις για την ανταγωνιστικότητά της. Κάτι θα ξέρει από ανταγωνιστικότητα, γιατί στην εποχή του Χίτλερ η βιομηχανία του λειτουργούσε με σκλάβους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
...Αυτός παρέδιδε μαθήματα ανταγωνιστικότητας στους Έλληνες ...Αυτός τους "μάλωνε" για την ανηθικότητά τους ...Αυτός τους επανέφερε στην τάξη, όταν αυτοί στρέφονταν εναντίον της Μέρκελ και των άλλων Ναζί ...Τους Έλληνες, που, όταν χρησιμοποιούν το κρεμοσάπουνο "Fa", θα πρέπει να ξέρουν από πού έχει αποκτήσει η Henkel την τεχνογνωσία για τα σαπούνια ...Την τεχνογνωσία, που ανακάλυψαν Ναζί "επιστήμονες" μέσα στα κρεματόρια ...Την καλύτερη τεχνογνωσία, όπως αποδείχθηκε μέσα στον χρόνο.
Ποιοι εμπορεύονται σήμερα τα προϊόντα όλων αυτών στην "ανοικτή" Ευρώπη; ...Όχι πολλοί ...Στην πραγματικότητα ένας ...Ένας πρώην "συναγωνιστής" τους ...Ένας άλλος βασανιστής των Ναζί ...Οι εταιρείες του δηλαδή ...Η Media Markt, η Makro, η Saturn, η Real τα Kaufhof και η Metro του εγκληματία Οtto Beisheim, o οποίος κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου είχε υπηρετήσει στα SS ...γεγονός, που κράτησε κρυφό και όπως λέγεται υπήρξε μέλος της προσωπικής φρουράς του Αδόλφου Χίτλερ.
...Συνεργάτης της Tyssen Group της οικογένειας των ναζιστών Tyssen ...Των ναζιστών, οι οποίοι με διαφθορά πήραν όλα τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα και διέλυσαν τα μεγαλύτερα ελληνικά ναυπηγεία ...Τα ναυπηγεία εκείνα με μερικές από τις καλύτερες και αρτιότερες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη. Τα λεηλάτησαν και έφυγαν, χωρίς να τηρήσουν κανέναν όρο των συμβολαίων τους και χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα Ευρώ από τις ρήτρες, τις οποίες οι ίδιοι είχαν υπογράψει ...Κακοποιοί κανονικοί ...Κακοποιοί, γνήσιοι υπάλληλοι ενός εγκληματία πολέμου.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; ...Κατάλαβε τα ερωτήματα, τα οποία προκύπτουν καθημερινά; Εφόσον όλοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι χρηματοδοτούσαν τον Χίτλερ, δεν τιμωρήθηκαν, ποιοι ήταν τελικά αυτοί, οι οποίοι τιμωρήθηκαν ως ΝΑΖΙ; ...Εφόσον οι γερμανικές εταιρείες, οι οποίες "μεγαλούργησαν" με τη τζάμπα εργασία των δούλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης, δεν έβαλαν "λουκέτο", ποιες έβαλαν; ...Εφόσον η τεχνογνωσία, η οποία αποκτήθηκε με εγκληματικά πειράματα εις βάρος των ανθρώπων, παρέμεινε στα χέρια των γερμανικών εταιρειών που εγκλημάτησαν, πώς αυτές δεν θα παραμείνουν στην κορυφή του "ανταγωνισμού"; Σκοτώθηκαν δεκάδες εκατομμύρια Ευρωπαίων και αυτοί, οι οποίοι τιμωρήθηκαν, χωρούσαν σε ένα Minibus;
...ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑΖΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ
...ΚΑΜΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ
...ΚΑΜΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΩΣ ΠΡΟΪΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.
Κατάλαβε ο αναγνώστης ποιοι "επιτίθενται σήμερα στην Ελλάδα; ...Οι φυσικοί απόγονοι της συμμορίας του Χίτλερ ...Αυτοί, οι οποίοι αναπτύχθηκαν μέσω εγκλημάτων και χρηματοδοτήθηκαν από τον Χίτλερ ...Αυτοί, οι οποίοι συνεχίζουν σήμερα αυτό, το οποίο "ξεκίνησαν" το 1939 οι πατέρες τους. Αυτό, το οποίο βλέπουμε σήμερα, δηλαδή, είναι η συνέχεια ενός πολέμου, ο οποίος δεν είχε τελειώσει όταν εμείς έτσι νομίσαμε. Αυτό το γνώριζαν οι ναζιστές και γι' αυτόν τον λόγο τον συνέχισαν ύπουλα μέχρι τις ημέρες μας. Γι' αυτόν τον λόγο κάποιοι ναζιστές παρίσταναν τους προφήτες και έλεγαν τις ηλιθιότητές του τύπου ότι κάποτε θα σηκωθεί ο Γκαίμπελς από τον τάφο του και θα πανηγυρίσει τη νίκη του Ράιχ.
Γνώριζαν από τότε ότι θα δοθούν δάνεια στη Γερμανία, για να ανοικοδομηθεί ταχύτατα. Γνώριζαν ότι με τον φτηνότερο κρατικό δανεισμό η νικημένη Γερμανία θα μπορούσε να "προσπεράσει" με συνοπτικές διαδικασίες τους νικητές της. Γνώριζαν από τότε ότι θα γεμίσει μετανάστες, προκειμένου να εργάζονται σκληρά και με ελάχιστες απαιτήσεις. Γνώριζαν αυτά, τα οποία όλοι οι υπόλοιποι αγνοούσαν, γιατί απλά δεν συμμετείχαν στη ναζιστική συνομωσία των τοκογλύφων. Όλα τα γνώριζαν, όχι επειδή ήταν προφήτες, αλλά επειδή τα είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι να γίνουν έτσι ...Πολεμούσαν όταν οι άλλοι απλά δεν γνώριζαν ότι γίνεται πόλεμος.
Ας προσπαθήσει ο αναγνώστης έστω να σκεφτεί κάποια άλλη γερμανική εταιρεία —πέρα από αυτές που αναφέραμε—, η οποία να "μεγαλουργεί" σήμερα στην Νέα Τάξη ...Και όμως ...Δεν αρκούνται σε αυτά τα αθέμιτα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν εδώ και δεκαετίες. Μία ακόμα απόδειξη ότι χωρίς τιμωρία οι κακές συνήθειες των εγκληματιών δεν κόβονται ...Ακόμα και σήμερα έχουμε εγκλήματα από αυτές τις εταιρείες. Γιατί; Γιατί αυτές οι εταιρείες, οι οποίες στον πόλεμο πλούτισαν και "μεγαλούργησαν" με εγκληματικό και άρα αθέμιτο και παράνομο τρόπο, συνεχίζουν να εγκληματούν και εν καιρώ ειρήνης.
Η σημερινή μάχη της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι "στημένη" από τους Ναζί. Είναι ένας "πόλεμος", στον οποίο δεν υπάρχουν μαζικές μάχες αλλά μαζικές εκτελέσεις. Ένας πόλεμος στον οποίο δεν υπάρχουν αντιμαχόμενοι αλλά θύτες και θύματα. Θύματα τα οποία "εκτελούνται" στην κυριολεξία από τους Ναζί ανταγωνιστές τους. Τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται και όπως μας λένε αυτοί, οι οποίοι καθημερινά μας πιέζουν να γίνουμε ανταγωνιστικότεροι ...Όλα αυτά είναι ψέματα ...Ό,τι και να κάνεις, χαμένος είσαι.
Όσο ανταγωνιστικός κι αν ήταν ο ΟΤΕ, ήταν καταδικασμένος να τον καταπιεί η Ντόιτσε Τέλεκομ. ..."Στημένα" είναι τα πάντα και μας διδάσκουν την ανταγωνιστικότητα, γιατί μας "δουλεύουν". Με χαμηλότερο κόστος δανεισμού —και άρα υπό συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού— οι γερμανικές εταιρείες των Ναζί σαρώνουν τα πάντα στην Ευρώπη. Λεηλατούν τα πάντα στο πέρασμά τους. Τζάμπα είναι. Με φτηνά δάνεια αγοράζουν τον ανταγωνισμό τους και ξεπληρώνουν με τα κέρδη των θυμάτων τους. Αγοράζουν τα θύματά τους και τα ξεπληρώνουν, πουλώντας τα χρυσά τους "δόντια". ΟΤΕ, Αεροδρόμιο Αθηνών, αλλά και DUCATI ή Lamborghini, έχουν πέσει θύματα των ίδιων πρακτικών.
Σε αυτό το σημείο μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης κι άλλα πράγματα ...Πράγματα μυστικά και μυστήρια, τα οποία δεν φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Αν, για παράδειγμα, σκεφτεί την εξάρτηση που έχει η βιομηχανία από την τραπεζική χρηματοδότηση —προκειμένου να επιβιώσει και να αναπτυχθεί— και αυτό το συνδυάσει με τον απόλυτο έλεγχο του γερμανικού τραπεζικού συστήματος από τους Εβραίους τραπεζίτες, φαίνονται πράγματα κρυφά ...Φαίνεται ότι δεν είναι τόσο "εχθροί" μεταξύ τους όσο θέλουν να εμφανίζονται οι Εβραίοι-"θύματα" με τους Ναζί-"θύτες" ...Φαίνεται ότι Εβραίοι τραπεζίτες χρηματοδοτούν όλα τα "καλά" παιδιά του ναζισμού ...Συνεταιράκια ήταν αυτοί μεταξύ τους. "Δούλευαν" τον κόσμο σε μια καλά παιγμένη παγκόσμια παράσταση με τον τίτλο "Ολοκαύτωμα".
...ΚΑΙ ΟΜΩΣ ...Ο "περήφανος" γερμανικός λαός, που μέχρι να σηκωθεί στα "πόδια" του μας είχε τρελάνει στα "συγνώμη" και στα "προσεχώς αποζημίωση", σήμερα μας λέει ότι δεν μπορεί να μας δώσει αποζημίωση, γιατί "καθυστερήσαμε" να τη ζητήσουμε. Σήμερα "τρώει" εύκολα τα παραμύθια της ναζιστικής συμμορίας της Μέρκελ, η οποία αρνείται να συζητήσει το θέμα των ελληνικών αποζημιώσεων τη στιγμή που αποζημιώνει καθημερινά Εβραίους. Τα "τρώει", όμως, όχι επειδή είναι κουτός, αλλά επειδή είναι πονηρός. Εργοδότες του είναι όλοι αυτοί οι Ναζί σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει την Ευρώπη. Σε μια εποχή, που, εξαιτίας της γερμανικής πολιτικής, ο ευρωπαϊκός Νότος αιμορραγεί —τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά—, οι Γερμανοί εμφανίζονται έτοιμοι να υπερασπιστούν τα άγνωστης προέλευσης "κεκτημένα" τους. Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία έρευνας, τα οποία δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Stern.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το 48% των ερωτηθέντων Γερμανών χαρακτηρίζουν την Ισπανία "διεφθαρμένη" και το 50% "όχι αξιόπιστη" ...ποσοστό πενταπλάσιο από αυτό, το οποίο είχε διαπιστωθεί σε αντίστοιχη έρευνα πριν από 20 χρόνια. Το 44% θεωρεί σήμερα τους Ισπανούς "αργόσχολους", όταν στα μέσα της δεκαετίας του '90 ανάλογη άποψη εξέφραζε μόνον το 20% των Γερμανών —προφανώς το '90 τούς είχαν ανάγκη για την κατανάλωση, ενώ τώρα τους βλέπουν σαν βάρος, που δεν καταναλώνει, ενώ ζητάει δανεικά—. Αν σκεφτεί κάποιος ότι αυτά τα ποσοστά "εκτίμησης" είναι εφιαλτικά για έναν "αδερφό" λαό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι πολύ ευνοϊκά σε σχέση με την εικόνα που έχουν οι Γερμανοί για την Πορτογαλία ή την Ελλάδα. Στην κλίμακα από το 0 έως το 10 η Ισπανία επιτυγχάνει επίδοση 6,1 έναντι 5,7 της Πορτογαλίας και 4,6 της Ελλάδας.
Αυτή η όχι αμελητέα μάζα των Γερμανών πιστεύει ακράδαντα ότι οι Έλληνες είναι άχρηστοι και τεμπέληδες. Πιστεύει ότι δεν πρέπει να αποζημιωθούν ποτέ για τα εγκλήματα των Ναζί. Θεωρεί ότι, σε περίπτωση που θα επιμείνουν, θα πρέπει όχι απλά να αγνοηθούν, αλλά να τιμωρηθούν με τον οποιονδήποτε τρόπο. Ειδικά τώρα, που αισθάνονται ότι η Γερμανία είναι πιο ισχυρή από ποτέ και η Ελλάδα σχεδόν νεκρή, βγάζουν ένα μίσος απίστευτο. Και μόνον να διανοηθούν ότι οι Έλληνες θα αποζημιωθούν και θα συνεχίσουν να λιάζονται στις αμμουδιές της Μεσογείου, είναι αρκετό για να τους προκαλέσει δυσφορία.
Αυτή η μάζα των Γερμανών "πίστευε" μέχρι τώρα στο Ευρώ, επειδή αυτό την συνέφερε στην ευρωπαϊκή "επέλαση" της. Τώρα, που έρχεται ο "λογαριασμός" και πρέπει έστω να "ταΐσουν" τα θύματά τους στο ευρωπαϊκό οικονομικό "Νταχάου", δεν θέλουν να επωμιστούν ούτε αυτό το κόστος. Τώρα, που πήραν από τους ευρωπαϊκούς λαούς τα πολύτιμα τιμαλφή τους, τους αντιλαμβάνονται σαν βάρος, το οποίο θέλουν να το ξεφορτωθούν σε κάποιον μαγικό "φούρνο". Τώρα θέλουν "επιστροφή" στο εθνικό Μάρκο, αλλά με κατοχή όλων των πλεονεκτημάτων, τα οποία απέκτησαν στην κοινή αγορά του Ευρώ. Οι εγκληματίες Ναζί τύπου Σόιμπλε και Μέρκελ καταλαβαίνουν ότι το Ενωμένο Ευρωπαϊκό "Νταχάου" έχει "έξοδα" προκειμένου να μην διαλύσει και οι "τίμιοι" Γερμανοί θέλουν να τα αποφύγουν.
Αυτοί, οι οποίοι κάποτε με παρακάλια ζήτησαν από τους λαούς-θύματά τους να δείξουν μεγαλοψυχία και να τους "αναγνωρίσουν" πως δεν ήταν Ναζί, αλλά "αναγκάστηκαν" να στρατευτούν για τους Ναζί, σήμερα "στρατεύονται" μόνοι τους πίσω από τους ίδιους ηγέτες και εναντίον και πάλι των ίδιων λαών. Θεωρούν ότι έτσι τους συμφέρει, γιατί πάντα θα υπάρχει νέος χώρος για νέα "παρακάλια" ...Το ξέρουν το "έργο" ...Ακόμα και να ισοπεδώσουν την Ευρώπη, θα ζητήσουν "συγνώμη" ...Τζάμπα είναι. Μετά θα βγουν να μας πουν ότι είναι φασισμός να μιλάει κάποιος για συλλογικέ ευθύνες. Θα βγουν να μας πουν ότι ως λαός δεν είχαν ευθύνη που τους επιστράτευσαν ...Θα μας βεβαιώσουν στη συνέχεια ότι έχουν διαρκή και μόνιμη "ευθύνη" γι' αυτά που έγιναν, αλλά ...οι αποζημιώσεις είναι ένα θέμα διαφορετικό ...Προφανώς είναι σίγουροι για τη δύναμη των καφκικών "δικηγόρων" τους.
Αντιλαμβανόμαστε ότι το σημερινό μένος του ανάπηρου Σόιμπλε —και της Γερμανίας γενικότερα— απέναντι στην Ελλάδα δεν είναι αφύσικο. Έχει να κάνει με τα ένστικτα επιβίωσης των "ειδών". Γι' αυτόν τον λόγο, εξαιτίας των ίδιων δεδομένων, παρατηρούνται διαφορετικές συμπεριφορές. Γι' αυτόν τον λόγο, εξαιτίας των χρεών, οι Γερμανοί δεν μίσησαν τους Ισλανδούς, αλλά μίσησαν τους Έλληνες. Οι underground δυνάμεις του σκότους μισούν πάνω από όλα τις εστίες του φωτός. Η Γερμανία του Κάφκα μισεί την Ελλάδα του Απόλλωνα. Η Γερμανία του σακάτη Κάφκα μισεί την Ελλάδα των Ολυμπιονικών. Η Γερμανία του Κάφκα αντιπροσωπεύει το ευρωπαϊκό σκότος και την καταχνιά της Κεντρικής Ευρώπης και μισεί το φως, που "λούζει" τη Μεσόγειο. Μαζί με τους Έλληνες μισεί και τους Ιταλούς, τους Ισπανούς, τους Γάλλους και όλους τους υπόλοιπους. "Σακατεύτηκαν" οι Γερμανοί και θέλουν να μοιραστούν τον βασανισμό τους με τους υπολοίπους ...Φυσικό είναι. Οι βασιλείς του σκότους του Κάτω Κόσμου μισούν τα παιδιά του φωτός ...Αυτό, που σημαίνει Έλληνας ...Τους Έλληνες καταριούνται στις νυχτερινές τελετές τους τα παιδιά του σκότους.
"Κύματα" ηδονής πρέπει να προκαλεί σε κάποια κατώτερα κοινωνικά στρώματα της Γερμανίας η σημερινή κρίση χρέους του ευρωπαϊκού νότου. Μπορεί κάποιοι να το βλέπουν και σαν μια "θεία" παρέμβαση, για να τιμωρηθούν οι Νότιοι. Ήταν πολύ ανέμελοι και πολύ χαρούμενοι οι Έλληνες ή οι Ιταλοί. για να μείνουν ατιμώρητοι σε έναν κόσμο σοβαρό και βλοσυρό όπως ο γερμανικός κόσμος του Κάφκα ...Έπρεπε να τιμωρηθούν και τώρα τιμωρούνται ...Προκάλεσαν τους "θεούς" των αναπήρων με τα γέλια τους και την αγάπη τους για τη ζωή ...Προκάλεσαν τους "θεούς" των αναπήρων και αυτοί θα στείλουν τους σιδερόφραχτους στρατούς τους να τους τιμωρήσουν ...Θα στείλουν τους λογιστές τους να τους τα πάρουν όλα.
Είπαμε ...Η ζωή για τους Γερμανούς είναι πόνος και βάρος ...δεν είναι "παίξε-γέλασε", όπως είναι για τους Έλληνες. Η ζωή είναι βαθύ και βαρύ "σκοτάδι" και όχι ανάλαφρο φως. Η ζωή είναι κηδεία και όχι γάμος. Η ζωή είναι δάκρυα πόνου και όχι χαμόγελα. Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για φυσιολογικές εξελίξεις. Όταν από υγιής Πρώσος μπαίνεις —εξαιτίας του Χίτλερ και των Εβραίων— στο κρεβάτι του "Προκρούστη" και γίνεσαι ένας "ανάπηρος" Γερμανός, δεν το αντέχεις. Όταν από χαρούμενος Βαυαρός γίνεσαι ένας δυστυχισμένος Γερμανός της ενοχής, δεν το αντέχεις ..."Πονάς" αφόρητα και θέλεις να πονέσουν και οι άλλοι γύρω σου.
Αυτό έχει πάθει η Γερμανία ...Έχει μπει στο "σκοτάδι" και θέλει να τους πάρει όλους μαζί της. Έχει αποκτήσει τη νοοτροπία του ανάπηρου, ο οποίος, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να βελτιώσει τη δική του θέση, θέλει να επιβαρύνει τη θέση των άλλων ...τη νοοτροπία του αναπήρου, ο οποίος θέλει να κάνει τους υπόλοιπους γύρω του να δυστυχούν. Θέλει να τους τιμωρήσει, γιατί νιώθει ότι μειώνεται το βάρος της δικής του δυστυχίας, όταν μοιράζεται και σε άλλους ..."Δεν αισθανόμαστε "ευτυχείς" ως Γερμανοί, αλλά και οι κατεστραμμένοι Έλληνες ή οι Ιταλοί δεν είναι πλέον καλύτερα από εμάς"...Κάτι είναι κι αυτό ...τουλάχιστον να μην εκνευρίζονται.
Αυτό κάνει η Γερμανία σήμερα. Δεν αντέχει να βλέπει τους γύρω λαούς να ευτυχούν, όταν αυτή περιφέρεται στα εβραϊκά θεραπευτικά "σανατόρια" της "συγνώμης" και των "ενοχών". Οι Εβραίοι γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι Γερμανοί και τους εκμεταλλεύονται ασυστόλως. Γνωρίζουν πώς αντιδρούν και τους "δουλεύουν" κανονικά. Κάθε φορά που θέλουν να τους στρέψουν εναντίον κάποιων, γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και να πουν, γιατί γνωρίζουν τη νοοτροπία τους. Γνωρίζουν τη νοοτροπία αυτού που υποφέρει και μισεί εκείνους που βλέπει γύρω του να μην υποφέρουν. Γνωρίζουν τη νοοτροπία αυτού που υποφέρει και φτάνει σε σημείο να θέλει να τιμωρήσει εκείνους που δεν υπάρχει άλλος τρόπος να φορτωθούν προβλήματα.  
Όταν απευθύνονται στους εργαζόμενους Γερμανούς, τους λένε ότι οι Έλληνες δεν εργάζονται και αυτοί τους μισούν. Όταν απευθύνονται στους υπερχρεωμένους Γερμανούς, τους λένε ότι οι Έλληνες δεν πληρώνουν τα χρέη τους και αυτοί τους μισούν. Όταν απευθύνονται στους φτωχούς Γερμανούς, οι οποίοι δεν θα πάνε διακοπές ή δεν θα αλλάξουν το παλιό τους το αυτοκίνητο, τους λένε ότι οι φτωχοί Έλληνες θα τα κάνουν όλα με δανεικά, τα οποία δεν θα ξεπληρώσουν ποτέ και αυτοί τους μισούν. Για ό,τι δεν μπορούν να κάνουν οι Γερμανοί, μισούν αυτούς που το κάνουν. Η Bild τούς ενημερώνει και η ίδια μετά βγάζει τα συμπεράσματα, τα οποία οδηγούν στα προβλέψιμα δημοσκοπικά ευρήματα ...Μιλάμε για την απόλυτη χειραγώγηση ...Πρώτα υπολογίζουν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων που τους βολεύουν στην πολιτική τους και μετά τα "παράγουν" μόνοι τους, εφόσον απευθύνονται στις ειδικές μάζες που μπορούν να τους τα δώσουν.
Γι' αυτόν τον λόγο οι Γερμανοί υπακούνε στον ανάπηρο και στη σταλινικιά γριά. Με τον Σόιμπλε —που μόνο μέσα στο απόλυτο σκοτάδι αισθάνεται ίδιος με τους απλούς ανθρώπους— εξασφάλισαν τον απόλυτο εκφραστή των όσων και οι ίδιοι αισθάνονται. Με τον Σόιμπλε βάζουν τη Γερμανία να κάνει στους λαούς οτιδήποτε θα τους έκανε λίγο πιο χαρούμενους απ' ό,τι είναι. Για όσο διάστημα ο σακάτης ιδρώνει για να "περπατήσει" με τα χέρια, θα μισεί όλους τους φυσιολογικούς ανθρώπους, οι οποίοι περπατάνε με τα πόδια και αυτός δεν μπορεί. Για όσο διάστημα —κάθε φορά που σηκώνει το κεφάλι του— θα βλέπει ανθρώπινους κώλους, θα θέλει να τους ξαπλώσει όλους κάτω. Για όσο διάστημα ο γερμανικός λαός θεωρεί ότι κάποιοι άλλοι λαοί περνούν —"αδίκως" κατά τη γνώμη τους— καλύτερα απ’ αυτόν, θα ταυτίζεται με τον Σόιμπλε. Για όσο διάστημα η Γερμανία παραμένει "ανάπηρη" στο εβραϊκό της "καροτσάκι", θα εκφράζεται απόλυτα από τον Σόιμπλε. Ηδονίζεται αυτή η Γερμανία όταν ο ανάπηρος "θεός" της απειλεί με τιμωρίες τους λαούς της Ευρώπης.
Αυτό, το οποίο δεν ξέρουν, είναι ότι δεν μπορεί μια θεατρική παράσταση να "ανεβαίνει" συνέχεια με το ίδιο θέμα, γιατί γίνεται "προβλέψιμη" και βαρετή. Κάποτε ο Γκάρι Λίνεκερ είχε πει: "...Το ποδόσφαιρο είναι απλό άθλημα ...22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90' λεπτά ...και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί". Εμείς λέμε το εξής: ...Ο ιμπεριαλισμός είναι απλό "έγκλημα" ...όλοι οι λαοί συγκρούονται επί αιώνες ...και στο τέλος χάνουν οι Γερμανοί ...Απλή ιστορική στατιστική.
Για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμα ...η Ελλάδα είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Θα την "πατήσουν" άσχημα αυτοί, οι οποίοι την υποτίμησαν ...Αυτοί, οι οποίοι υποτίμησαν το αθάνατο ελληνικό κύτταρο. Βάρεσαν τη "γροθιά" τους σε ένα μαλακό ευρωπαϊκό "πάπλωμα" και δεν είδαν το ελληνικό "καρφί".  Σε λίγο θα δούμε αίματα και θα ακούσουμε ...κλάματα. Σε λίγο θα ανάψουν τα "φώτα" και θα τα δούμε όλα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Η μάχη μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας δεν είναι οικονομική μάχη ...Είναι πολιτισμική μάχη, η οποία απλά ξεκίνησε με οικονομικές αφορμές ...Είναι η υπέρ πάντων μάχη για τον "φωτισμό", που θα επικρατήσει στην Ευρώπη. Το γερμανικό σκότος υπό την εβραϊκή καθοδήγηση ξεκίνησε με νίκες, αλλά το φως είναι αυτό, που πάντα νικάει στο τέλος. Η δύναμη του φωτός τελικά θα επικρατήσει και θα "ξαναδεί" η Ευρώπη τον εαυτό της και τους Έλληνες.

ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

eamb-ydrohoos

 

Διαβάστε περισσότερα » »