Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Αυτό, δεν μεταδόθηκε ΠΟΥΘΕΝΑ !!! Όταν συμβεί και στην Πατρίδα μας, ΔΕΝ θα σάς σώσει ούτε η... " Blackwater " αλήτες - προδότες - πολιτικοί !!!




Πηγή
attikanea
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

 Έχουν βάλει στόχο να εξοντώσουν τους Έλληνες γιατί ξέρουν ότι είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των παγκοσμιοποιητών και της νέας τάξης πραγμάτων. Οι δανειστές, με τους ντόπιους δωσίλογους αλλά και τις Τράπεζες, θέλουν να καταχρεώσουν τον λαό φορτώνοντάς του το δικό τους χρέος. Κανείς όμως από τους πολιτικούς ταγούς δεν λέει τίποτε. Και κανένα από τα κόμματα δεν λένε την αλήθεια. Ότι δηλαδή οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ! Γι΄αυτό τον λόγο παίρνονται νέα μέτρα σφαγής και θα παρθούν άλλα. Ο Μέργος το είπε (ή του ξέφυγε), ότι ο κατώτατος μισθός θα κατέβει κι άλλο. Και θα κατέβει, νάστε βέβαιοι!

Αύριο η μεγάλη αποκάλυψη, η οποία έρχεται ως συνέχεια της προηγούμενης αποκάλυψής μας, (δείτε εδώ: ΚΡΑΤΟΣ & ΤΡΑΠΕΖΕΣ “ΕΚΛΕΨΑΝ” 93 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!)

 Φόρτωσαν τον λαό με ακόμη πέρισσότερα δις τα οποία είναι χρέος των τραπεζών αλλά τα  πέρασαν δολίως στις πλάτες του λαού.

Διαβάστε περισσότερα » »

Μια απίστευτη αποκάλυψη για Μέργο ... ξέρετε αυτόν που θέλει κι άλλη μύωση μισθών !

Ημέρες και έργα του προκλητικού ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργου Μέργου φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsbomb.gr.

Ο άνθρωπος που χαρακτήρισε «πολλά» τα 586 ευρώ που είναι ο κατώτατος μισθός - προτείνοντας
μάλιστα περαιτέρω μείωσή του – ασκούσε συνεχώς πιέσεις σε υπουργούς για να αυξηθεί ο μισθός του.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο κ. Μέργος ήταν κεντρικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επί θητείας Γιώργου Αλογοσκούφη. Επί των ημερών του ωστόσο δεν προχωρούσε τίποτα στους τομείς ευθύνης που είχε αναλάβει και μάλιστα λέγεται ότι είναι ο υπεύθυνος για την αναπροσαρμογή του ελλείμματος που οδήγησε στην τριετή κοινοτική επιτήρηση.

Δυσαρεστημένος ο κ. Αλογοσκούφης από τα «έργα» του κ. Μέργου αποφασίζει το 2007 να τον απομακρύνει.

Έτσι βρέθηκε να είναι Διοικητής του ΙΚΑ.

Εκεί τον βρίσκει η κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά που ήταν τότε υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Ήταν η εποχή μεταρρύθμισης των Ταμείων, η οποία πήρε τα εύσημα πρόσφατα ακόμη και από τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν.

Η κ. Πετραλιά τότε είχε υπογράψει κοινή υπουργική απόφαση με το υπουργείο Οικονομικών που προέβλεπε μειωμένες αποδοχές όλων των προέδρων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Η απόφαση είχε σταλεί για συνυπογραφή στον τότε υφυπουργό κύριο Ν. Λέγκα.

Εντούτοις, παρά τη σαφή εντολή της υπουργού, η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, περιέργως προέβλεπε αύξηση για τον διοικητή του ΙΚΑ!

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό από την κ. Πετραλιά οι φωνές της ακούστηκαν σε όλο το υπουργείο και λέγεται πως αντηλλάγησαν και βαριές εκφράσεις προς τον κύριο Λέγκα. Τα επίθετα μάλιστα που εκστόμιζε κατά του κυρίου Λέγκα παρέπεμπαν σε λιμενεργάτη και όχι στην υπουργό που φημιζόταν για την ευγένειά της.

Ο κ. Λέγκας επιχειρ
ώντας να δικαιολογήσει την αύξηση μισθού, είπε στην εμβρόντητη υπουργό πως ο κ. Μέργος τον ενοχλούσε καθημερινά για το συγκεκριμένο θέμα. «Ε, τι να κάνω και ‘γω, που να το φανταστώ, ήταν σοβαρός άνθρωπος, καθηγητής», είχε δικαιολογηθεί τότε στην κ. Πετραλιά ο Ν. Λέγκας.

Διοικητικά στελέχη του υπουργείου αναφέρουν ότι η κ. Πετραλιά έθεσε βέτο στην παραμονή του Μέργου ακόμα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή. Αποτέλεσμα, ο κ. Μέργος να υποβάλει τελικά την παραίτησή του από διοικητής του ΙΚΑ.

Σύμφωνα πάντως με στελέχη της τότε κυβέρνησης, ο κ. Μέργος παρότι ευγενικός και ευχάριστος, δεν είχε προχωρήσει ούτε μία υπόθεση στους τομείς ευθύνης του, ενώ σε όποιο υπουργείο και αν πήγαινε, κατά ένα περίεργο λόγο οδηγούσε τους υπουργούς σε διαχείριση κρίσεων.

Αυτόν τον άνθρωπο επέλεξαν σήμερα για μια τόσο νευραλγική θέση, για μια θέση κλειδί από την οποία περνούν κρίσιμα νομοσχέδια τα οποία κρίνουν τις τύχες του ελληνικού λαού.

Αυτός ο άνθρωπος που παρακαλούσε καθημερινά να του αυξήσουν το μισθό, είχε το θράσος να πει ότι πρέπει να μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ.

olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας δαρμένος και με σκισμένα ρούχα μετά τη συμπλοκή με τους αγρότες - Δείτε το video

Ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας Γρηγόρης Τσιμιτσέλης ήταν ένα από τα τέσσερα «θύματα» της άγριας συμπλοκής ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους αγρότες που σημειώθηκε στην Ανθήλη, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν να κλείσουν την εθνική οδό.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί οι συγκεντρωμένοι αγρότες γιούχαραν τον κ. Τσιμιτσέλη και του φώναζαν ότι «έτσι πονάνε οι πολίτες» όταν τους χτυπούν αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ανθήλη εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές κατά τη διάρκεια συμπλοκής των αγροτών με τα ΜΑΤ, με τους πρώτους να εκτοξεύουν προς τους δεύτερους πέτρες, ξύλα και καφέδες. Η απάντηση που εισέπραξαν ήταν χημικά και πολύ... ξύλο. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα και συνελήφθησαν 11.VIDEO



 peramatozoa




Διαβάστε περισσότερα » »

Ενεργειακός κόμβος για τη νότια Ευρώπη η Ελλάδα μέσω αγωγού TAP

Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Αλβανία, Ιταλία και Ελλάδα για τον αγωγό TAP. Ο αγωγός ανοίγει ο νότιο ενεργειακό ευρωπαϊκό διάδρομο
Υπεγράφη στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του πρωθυπουργού, η διακυβερνητική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP), που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη.
Το συγκεκριμένο έργο εκτιμάται ότι θα φέρει επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ και εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.
Σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι "ο TAP, θα καταστήσει την Ελλάδα ισχυρό ενεργειακό κρίκο και χώρα ενεργειακού προορισμού.
Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε ότι η κατασκευή του αγωγού θα δημιουργήσει άμεσα 2.000 θέσεις εργασίας και θα φέρει επενδύσεις πάνω από 1,5 δισ. ευρώ.
Συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της συμφωνίας, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο διευθυντής ερευνών στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Κωνσταντίνος Φίλης.
Όπως ανέφερε, πρέπει να περιμένουμε πρώτα να εγκριθεί η κατασκευή του το καλοκαίρι, καθώς έχει ανταγωνιστή τον αγωγό Nabucco West που θα μεταφέρει αέριο στην κεντρική Ευρώπη.
Ο Κωνσταντίνος Φίλης τόνισε ότι η επιλογή έχει γεωπολιτική σημασία, καθώς εφόσον εγκριθεί ο TAP ανοίγει τον νότιο ενεργειακό ευρωπαϊκό διάδρομο, μεταφέροντας μη ρωσικό αέριο στην Ευρώπη.
Πρόσθεσε ότι αν ενταχθεί η χώρα μας στον ενεργειακό χάρτη, θα αποκτήσει λόγο στο ενεργειακό γίγνεσθαι, δίνοντας δυνατότητα να παράγει και το δικό της αέριο.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, ο αγωγός που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη, αναμένεται να συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών της ευρωπαϊκής αγοράς.
Στην τελετή υπογραφής παρευρέθησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν, της Κοινοπραξίας TAP των τριών εταιρειών που συμμετέχουν στην κοινοπραξία, ήτοι της Ελβετικής Axpo, της Νορβηγικής Statoil και της Γερμανικής E.ON Ruhrgas, εκπρόσωποι των εταιρειών που απαρτίζουν το Consortium του Shah Deniz II, καθώς και υψηλοί αξιωματούχοι τρίτων χωρών.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αδειες-εξπρές για 272 επαγγέλματα


Παρουσιάζοντας τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για τα θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ο κ. Βολουδάκης επισήμανε 5 καινοτομίες που έχει ξεκινήσει η εφαρμογή τους μέσω της διαδικτυακής πύλης Ερμής (www.ermis.gov.gr), η οποία αναβαθμίζεται με στόχο να γίνει πιο εύχρηστη και φιλική στους πολίτες.

Συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει η εφαρμογή των εξής:

1 Ηλεκτρονική υπογραφή των πολιτών: Κάθε πολίτης που επιθυμεί εθελοντικά να συναλλάσσεται με το Δημόσιο μέσω Διαδικτύου μπορεί να προμηθεύεται από ένα ΚΕΠ κωδικούς που θα αποτελούν και την ηλεκτρονική του υπογραφή. Με τους κωδικούς θα μπορεί να εισέρχεται στην πύλη «Ερμής» και να αξιοποιεί τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών συναλλαγών με το κράτος μέσω Ιντερνετ.

2 Αυτόματη αδειοδότηση άσκησης επαγγέλματος: Εχει ήδη ξεκινήσει η παροχή αυτόματης αδειοδότησης για 272 επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου. Ο πολίτης που επιθυμεί, για παράδειγμα, να ανοίξει κομμωτήριο, απευθύνεται σε ένα ΚΕΠ και λαμβάνει τους κωδικούς της ηλεκτρονικής υπογραφής του. Κατόπιν εισέρχεται στην πύλη «Ερμής» και στον ιστοχώρο eugo.gr ακολουθώντας τα βήματα για την κατάθεση της αίτησης για να λάβει την άδεια άσκησης επαγγέλματος. 

Εκεί περιγράφονται όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζεται για να λάβει την άδεια. Αφού συλλέξει τα έγγραφα, μπορεί να τα σκανάρει και να τα αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση που του προτείνεται. Οι υπηρεσίες οφείλουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, από 7 έως 50 ημέρες, να απαντήσουν στον πολίτη που έκανε την ηλεκτρονική αίτηση. Εάν μετά το πέρας της προθεσμίας ο πολίτης δεν λάβει απάντηση, αυτοδίκαια μπορεί να ξεκινήσει την άσκηση του επαγγέλματος. 

Για τον λόγο αυτόν ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα δημοσιοποιήσει σήμερα υπουργική απόφαση με την οποία θα ζητά από όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να διεκπεραιώνουν άμεσα τα αιτήματα για να μην υπερβαίνουν τα χρονοδιαγράμματα. Με αυτήν τη διαδικασία ο χρόνος τρέχει για τις δημόσιες υπηρεσίες και όχι για τους πολίτες, που γλιτώνουν τις ουρές αναμονής στα γκισέ.


3 Στο πλαίσιο αυτό θα ακολουθήσουν και οι ηλεκτρονικές αδειοδοτήσεις βιοτεχνιών και βιομηχανικών επενδύσεων και η παροχή των προνοιακών επιδομάτων, εντός του 2013.

4 Μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική πληρωμή στα παράβολα γάμου, ΚΤΕΟ, έκδοσης διαβατηρίων και ταυτότητας, και ακολουθούν ορισμένα από τα σχετικά με την έναρξη επαγγέλματος. Θα δοθεί προτεραιότητα στην ηλεκτρονική πληρωμή παραβόλων για τις αδειοδοτικές διαδικασίες των επαγγελμάτων παροχής υπηρεσιών.

5 Μέχρι τον Ιούνιο του 2013 δεν θα διακινούνται υπηρεσιακά έγγραφα με έντυπη μορφή εντός των υπουργείων, παρά μόνο ηλεκτρονικά. Κάθε δημόσιος υπάλληλος των κεντρικών υπηρεσιών θα λάβει υποχρεωτικά ηλεκτρονική υπογραφή προκειμένου να παραλαμβάνει τα έγγραφα μέσω Διαδικτύου. Ηδη ισχύει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ως το τέλος του μήνα θα αρχίσει να ισχύει στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ακολουθούν πολύ σύντομα τα υπουργεία Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Υγείας, Δικαιοσύνης.

«Το στοίχημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης απαιτεί από τη μία μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και από την άλλη απλά, πρακτικά βήματα για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης» δήλωσε στο «Εθνος» ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης. Υπογραμμίζει ότι το έργο βρίσκεται ουσιαστικά στην αρχή του δρόμου, καθώς «δίνεται προτεραιότητα στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών που γνωρίζουμε ότι είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τον πολίτη, για τις επιχειρήσεις και για τη δημόσια διοίκηση». Ο κ. Βολουδάκης τόνισε ότι η επιλογή των πολιτών να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές με το κράτος θα είναι εθελοντική, ανακοινώνοντας ότι εκτός της ηλεκτρονικής υπογραφής θα υπάρχει και «προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή», η οποία δίδεται με ένα στικ όπου ο πολίτης μπορεί να πραγματοποιήσει περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές με το Δημόσιο.

Ποια επαγγέλματα είναι στη λίστα

Η αυτόματη παροχή άδειας άσκησης επαγγέλματος με την ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών στην πύλη Ερμής προβλέπεται αρχικά για τα παρακάτω επαγγέλματα, τα οποία ξεπερνούν τα 272 στο σύνολό τους μαζί με τις υποκατηγορίες των δραστηριοτήτων.
  • Ξεναγός
  • Τουριστικές επιχειρήσεις
  • Συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης
  • Τεχνικός συντήρησης έργων τέχνης
  • Τεχνίτης συντήρησης έργων τέχνης - αποκατάστασης
  • Τεχνικός κινηματογράφου
  • Εμπορία νεότερων κινητών μνημείων
  • Δημοπρασία νεότερων κινητών μνημείων
  • Διεξαγωγή δημοπρασιών αρχαίων κινητών μνημείων (άρθρο 8, παρ. 4, Ν. 1599/1986)
  • Γεωπόνος
  • Δασολόγος
  • Κτηνίατρος
  • Γεωλόγος
  • Ιχθυολόγος
  • Εμπορία σπόρων σποράς, λοιπού πολλαπλασιαστικού υλικού και λιπασμάτων
  • Διενέργεια καλλιεργητικού ελέγχου σε σπόρους σποράς υπό επίσημη επίβλεψη
  • Διενέργεια δειγματοληψιών σε σπόρους σποράς
  • Διενέργεια εργαστηριακών αναλύσεων σπόρων σποράς
  • Διενέργεια δειγματοληψιών για αναλύσεις σε εδάφη, φυτικούς ιστούς, σε νερό άρδευσης
  • Τεχνίτης συνεργείου αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων
  • Σύμβουλος ασφαλείας για τη μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων
  • Πραγματογνώμονας σε οχήματα μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων
  • Ελεγκτής τεχνικού ελέγχου οχημάτων
  • Ραδιοηλεκτρολόγος Α'
  • Ραδιοηλεκτρολόγος Β'
  • Ραδιοτεχνίτης
  • Βοηθός ραδιοτεχνίτη
  • Επαγγέλματα μηχανικών (19 ειδικότητες)
  • Εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών
  • Υπηρεσίες οδικής βοήθειας
  • Τεχνικά επαγγέλματα
  • Ασκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου
  • Ασκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου
  • Ασκηση υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιου ή στάσιμου) από παραγωγό
  • Συμμετοχή σε λαϊκές αγορές με την ιδιότητα του επαγγελματία πωλητή
  • Συμμετοχή σε λαϊκές αγορές με την ιδιότητα του παραγωγού πωλητή
  • Συμμετοχή σε λαϊκές αγορές προϊόντων βιολογικής γεωργίας
  • Ανακοίνωση λειτουργίας έκθεσης
  • Υπηρεσίες μεσιτείας ακινήτων
  • Προσωρινή και περιστασιακή παροχή της υπηρεσίας διδασκαλίας α) σε φροντιστήρια δ/θμιας εκπαίδευσης, β) σε κέντρα ξένων γλωσσών, γ) κατ' οίκον
  • Κατασκευαστής κλειδιών και επισκευαστών κλειδαριών
  • Παροχή υπηρεσιών για τα επάγγελματα του αργυραμοιβού, του παλαιοπώλη, του ενεχυροδανειστή και του ασχολουμένου με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών
  • Εργαστήρια αισθητικής
  • Εργαστήρια φυσικοθεραπείας
  • Οδοντοτεχνικά εργαστήρια
  • Καταστήματα οπτικών ειδών
  • Μονάδες αδυνατίσματος - διαιτολογικών μονάδων
  • Κομμωτές, κουρείς, τεχνίτες ποδιών νυχιών
  • Ιδιωτικό Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας (ΙΓΕΕ)
  • Καταδυτικά συνεργεία (φυσικό/νομικό πρόσωπο)
  • Εκμίσθωση μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοοων μικρών σκαφών
  • Ασκησης υπαίθριου εμπορίου επί πλοίων
  • Καταστήματα υγειονομικου ενδιαφέροντος επί θαλασσοπλοούντων πλοίων
  • Σχολές ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης
  • Εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής
  • Σχολές εκπαίδευσης χειριστών ταχύπλοοων σκαφών ή θαλάσσιων μοτοποδηλάτων
  • Παροχέας καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής
  • Ναυτικός πράκτορας (φυσικό/νομικό πρόσωπο)
  • Οργανισμός Πιστοποίησης Αυτοδυτών (φυσικό/νομικό πρόσωπο)
  • Εναρξη λειτουργίας λουτρικής εγκατάστασης (φυσικό/νομικό πρόσωπο)
Επαγγέλματα Υγείας

Αισθητικός, βιολόγος, βοηθός νοσοκόμου, βοηθός οδοντιάτρου, βοηθός φαρμακείου, βρεφονηπιοκόμος, διαιτολόγος ΠΕ & ΤΕ, ειδικός τεχνικός προσθετικών και ορθωτικών κατασκευών, επισκέπτης Υγείας / επόπτης δημόσιας υγιεινής, εργοθεραπευτής, κλινικός χημικός, κοιν. λειτουργός ΠΕ & ΤΕ, λογοθεραπευτής, οδοντοτεχνίτης, οπτικός, τεχνολόγος Ραδιολογίας - Ακτινολογίας, τεχνολόγος τροφίμων, τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων, φυσικός νοσοκομείων - μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών, φυσικός νοσοκομείων - Ακτινοφυσικής Ιατρικής, φυσικοθεραπευτής, ψυχολόγος, ιατροί όλων των ειδικοτήτων, νοσοκόμοι υπεύθυνοι για γενική περίθαλψη, οδοντίατροι, κτηνίατροι, μαίες/μαιευτές, φαρμακοποιοί

του Νίκου Τσίτσα
ethnos.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Εντυπωσιακή φωτογραφία απο τα Ορυχεια στην πτολεμαιδα - Το σκληρό μεροκάματο στη ΔΕΗ

Εντυπωσιακή και αποκαλυπτική για τις σκληρές συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στα Ορυχεια στην πτολεμαιδα είναι μια φωτογραφία που...

αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Απο Gregory Dallis
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέντε στελέχη της Johnson & Johnson για μίζες σε μεγαλογιατρούς του ΕΣΥ


Το αντίκρισμα μιας -κατά τις διωκτικές αρχές- επιχείρησης εκτεταμένης δωροδοκίας γιατρών με άνω των 16 εκατομμυρίων για 8 χρόνια ώστε να τοποθετούν υπερκοστολογημένα κατά 35% ορθοπεδικά είδη, καλούνται να πληρώσουν πέντε στελέχη του αμερικάνικου κολοσσού .
Η περίφημη έρευνα, που είχε βαλτώσει, παρουσιάζει κινητικότητα το τελευταίο διάστημα αφού η δικογραφία της υπόθεσης ανατέθηκε στον πρόεδρο πρωτοδικών Σπύρο Γεωργουλέα, ο οποίος είναι ανακριτής υποθέσεων διαφθοράς.
Η δικογραφία στρέφεται κατά πέντε στελεχών της εταιρίας Johnson n Johnson με κατηγορίες για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς και 8 ελλήνων μεγαλογιατρών του που φέρονται να συνήργησαν σε ένα πάρτι μιζών που ζημιώσε βέβαια το ελληνικό δημόσιο.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κατηγορία την  περίοδο 98-06 φέρεται να δόθηκαν 16-18 εκατ. δολάρια μίζες σε 8 έλληνες γιατρούς για να επιλέγουν συγκεκριμένα ορθοπεδικά είδη της εν λόγω εταιρίας ή της θυγατρικής της  DePuy International , ενώ τα ορθοπεδικά είδη αυτά που διακινούνταν ήταν ήδη υπερκοστολογημένα κατά 35%. Δηλαδή τη μίζα που μοιράζονταν οι μεγαλογιατροί του ΕΣΥ ουσιαστικά την πλήρωνε μέσω της υπερκοστολόγησης  το ίδιο το δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο ανακριτής θα ερευνήσει  αν προκύπτουν και άλλα αδικήματα όπως απάτη σε βάρος του δημοσίου και αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα. Θα ανοιχτούν μάλιστα  τραπεζικοί λογαριασμοί στο εξωτερικό ενώ ελέγχεται και μια off shore εταιρία στη Μάγχη που φέρεται να συνδέεται με την εταιρία.
Πληρώνει στο εξωτερικό
Ήδη πάντως σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία(Bloomberg Απρίλιος 2011) ο αμερικανικός κολοσσός αποδέχτηκε  εξωδικαστικό συμβιβασμό για την καταβολή πρόστιμου 70 εκ.δολ. έναντι της αγωγής των αμερικανικών αρχών για παραβίαση των κανόνων του υγιούς ανταγωνισμού και για ποινικές διώξεις που αφορούν σε μίζες σε γιατρούς και νοσοκομεία σε Ελλάδα, Πολωνία και Ρουμανία καθώς και σε Ιρακινούς αξιωματούχους σχετικά με ανθρωπιστικά προγράμματα του ΟΗΕ στο Ιράκ (oil for food).
Σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ από το 1998 μέχρι το 2006 η εταιρεία φέρεται να κέρδισε 24 εκ. δολ. δωροδοκώντας Έλληνες γιατρούς για την προμήθεια χειρουργικών εμφυτευμάτων και τεχνητών αρθρώσεων. Από την Πολωνία κέρδισε 4,3 εκ. δολ. από το 2000 έως το 2006 και από τη Ρουμανία περίπου 3,5 εκ. δολ. από το 2000 μέχρι το 2007. Επίσης η θυγατρική της Johnson & Johnson, DePuy International υποχρεώθηκε από τις βρετανικές αρχές να πληρώσει περίπου 7,9 εκ. δολ. ως συμβιβασμό σε αγωγές για δωροδοκίες στην Ελλάδα.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Τρομακτικές συνθήκες στο ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο

Για τρίτη ημέρα πλέει ακυβέρνητο στον Κόλπο του Μεξικού το «Carnival Triumph», στο οποίο επιβαίνουν 4.200 άνθρωποι.
Το κρουαζιερόπλοιο παρακολουθούν από κοντά πλοία της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, καθώς ρυμουλκείται σε λιμάνι της Αλαμπάμα. Πάντως, δεν αναμένεται οι 3.143 επιβάτες και τα 1.086 μέλη του πληρώματος να πατήσουν στεριά πριν από την Πέμπτη.
Το πλοίο παραμένει ακυβέρνητο από την Κυριακή, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Ωστόσο, οι συνθήκες πάνω στο πλοίο είναι «τρομακτικές», όπως τις περιγράφουν οι επιβάτες. «Η δυσοσμία είναι τόσο άσχημη που φέρνει αναγούλα. Ο κόσμος κάνει εμετό μόνο από την οσμή. Υπάρχουν περιττώματα παντού στο κατάστρωμα», δήλωσε ένας επιβάτης στο CNN.
Οι επιβάτες επίσης δίνουν μάχη για το ελάχιστο φαγητό.
Η εταιρεία, από τη μεριά της, ανακοίνωσε για τις συνθήκες που επικρατούν στο κρουαζιερόπλοιο: «Υπάρχει τρεχούμενο νερό στις καμπίνες και -παρόλο που είναι κρύο- οι επιβάτες μπορούν να πλυθούν. Κάποιες τουαλέτες λειτουργούν στους κοινούς χώρους και σε ορισμένες καμπίνες. Υπήρξε ένα διάστημα που καμία τουαλέτα δεν λειτουργούσε, όμως οι τεχνικοί κατάφεραν να φτιάξουν κάποιες σήμερα το πρωί». Επίσης, ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας προσέθεσε ότι οι επιβάτες μπορούν να γευματίζουν στο εστιατόριο της πισίνας.
Η «Carnival Cruise Lines» θα επιστρέψει το πλήρες αντίτιμο στους επιβάτες καθώς και τα έξοδα μεταφοράς τους.
Συνεχίζεται ο εφιάλτης στο ακυβέρνητο κρουαζιερόπλοιο
newsbomb
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΗΣ

Ο κορυφαίος υποψήφιος για να είναι ο επόμενος Πάπας, είναι ο Καρδινάλιος Peter Turkson της Γκάνα, που σήμερα υπηρετεί ως Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη, και είναι υπέρμαχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων.


Τον Οκτώβριο του 2011, στο επισκοπικό Συμβούλιο για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη ήταν καθορισμένος επικεφαλής σε μια ριζοσπαστική κριτική των παγκόσμιων οικονομικών ρυθμίσεων, οι οποίες παραποιούσαν τον πλούτο και την εξουσία μακριά από τις αναπτυσσόμενες χώρες.

" Προς την μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού και νομισματικόυ συστήματος στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας Δημόσιας Αρχής » υποστηρίζει ότι για να λειτουργήσει προς το συμφέρον όλων, η οικονομία χρειάζεται ένα ηθικό πλαίσιο »και όχι οποιοδήποτε είδους, αλλά αυτό που θα έχει επίκεντρο τον άνθρωπο».

Η έκθεση απευθύνει έκκληση για ένα νέο υπερεθνικό οργανισμό που θα βοηθήσει στη ρύθμιση της παγκόσμιας οικονομίας, (βλέπε Μητρική εταιρεία) ο οποίος θα πρέπει να είναι «το αποτέλεσμα μιας ελεύθερης και κοινής συμφωνίας και μια αντανάκλαση των μόνιμων και ιστορικών ανάγκών για το παγκόσμιο κοινό καλό».

Μια "παγκόσμια πολιτική εξουσία" και μια «κεντρική παγκόσμια τράπεζα» : Αυτές είναι οι λύσεις που συστήνει το επισκοπικό Συμβούλιο για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, για την παγκόσμια οικονομική κρίση.

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη ο διοικητής του Α.Τ. Αιγάλεω για εκβιασμό αλλοδαπών

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο διοικητής ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος στο Αιγάλεω, με την κατηγορία για εκβίαση αλλοδαπών καταστηματαρχών. Πώς πιάστηκε στα πράσα
Επ' αυτοφώρω συνέλαβαν άνδρες του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων τον διοικητή του τμήματος ασφαλείας Αιγάλεω να χρηματίζεται από αλλοδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος, προκειμένου να μην τον καταγγείλει για σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις.
Η είδηση έσκασε σαν βόμβα εν αιθρία, καθώς όπως αποδείχθηκε, ο συλληφθείς δρούσε μαζί με ένα απόστρατο αξιωματικό και έναν αλλοδαπό πακιστανικής καταγωγής και φέρονται να εκβίαζαν καταστηματάρχες, προκειμένου να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον διοικητή του τμήματος Αιγάλεω, μετά από καταγγελία Πακιστανού.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Mega, ο εν λόγω αστυνομικός μετέβη σε κατάστημα αλλοδαπού στην περιοχή, ζητώντας 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην βεβαιώσει πρόστιμο 10.000.
Τελικώς, συμφώνησαν να λάβει 1.000 ευρώ και δη σε δόσεις.
Όταν πήγε να "εισπράξει" τη δεύτερη δόση, τον περίμεναν άνδρες από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι και τον συνέλαβαν.
Μαζί με τον διοικητή ασφαλείας, συνελήφθη και συνταξιούχος αστυνομικός.
Στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν ενδείξεις ότι ο συλληφθείς έχει στο ενεργητικό του και άλλους εκβιασμούς.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

"Πόλεμος" Αγροτών και ΜΑΤ στην εθνική οδό

Άγρια συμπλοκή αγροτών με τα ΜΑΤ στο μπλόκο της Ανθήλης (Vid+Pics)
Ένταση στο μπλόκο της Ανθήλης όπου αγρότες προσπάθησαν να κλείσουν την εθνική οδό έξω από τη Λαμία.
Σοβαρά επεισόδια με ξυλοδαρμούς εκτυλίσσονται μεταξύ αγροτών που επιχείρησαν να κλείσουν την Εθνική Οδό και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ επιχειρούν να τους απομακρύνουν κάνοντας χρήση χημικών.


Σύμφωνα με το lamiastar και το LamiaReport, πέτρες, καδρόνια, πορτοκάλια και άλλα αντικείμενα εκσφενδονίστηκαν προς τους αστυνομικούς για να απαντήσουν με χημικά και δακρυγόνα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του τραυματίστηκε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, Αστυνομικός Διευθυντής Γρηγόρης Τσιμιτσέλης και ένας αγρότης.


Διαβάστε περισσότερα » »

φοιτητικό επίδομα 2013


Όσα πρέπει να ξέρουν οι φοιτητές για το επίδομα των 1000 ευρώ. Οι δικαιούχοι και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Άρχισε η κατάθεση των αιτήσεων για το φοιτητικό επίδομα του 2013, που θα γίνεται κανονικά στις εφορίες όπως και πέρσι και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Το φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2013 θα ανέρχεται στο ποσό των 1000 ευρώ και θα μπορούν να το λάβουν οι φοιτητές που θα καλύπτουν τα κριτήρια.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, δεν αλλάζει κάτι φέτος σχετικά με τα δικαιολογητικά.

Για να πάρει ο φοιτητής το φοιτητικό επίδομα ενοικίου 2013, πέραν των βασικών προϋποθέσεων που απαιτούνται (απόσταση Σχολής μέχρι 40 χλμ. από την μόνιμη κατοικία τους, οικογενειακό εισόδημα έως 30.000, όριο το οποίο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο και οπωσδήποτε να έχει περάσει τα μισά μαθήματα του τελευταίου έτους), πρέπει να υποβάλει στις αρμόδιες Εφορίες την αίτηση (χορηγείται από τη Δ.Ο.Υ.), το πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος που σπουδάζει, το μισθωτήριο κατοικίας, το τελευταίο εκκαθαριστικό Εφορίας (για την οικονομική χρήση του 2007) και το αντίγραφο του Ε9.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Για το ποιος δικαιούται το φοιτητικό επίδομα και πως θα το πάρει διευκρινίζονται τα εξής:

1. Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ καταβάλλεται στις οικογένειες που έχουν προπτυχιακούς φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων ή σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της Ελλάδος.

2. Χορηγείται σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές της οικογένειας, εφόσον διαμένουν σε άλλη πόλη από αυτήν της κύριας κατοικίας τους, ανεξάρτητα αν φοιτούν στην ίδια Σχολή και πόλη ή σε διαφορετικές Σχολές και πόλεις και διαμένουν σε μία ή περισσότερες οικίες.

3. Χορηγείται για τόσα έτη όσα είναι και τα έτη σπουδών της Σχολής ή του Τμήματος.
4. Δεν δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στη Σχολή ή το Τμήμα αυτής ή για την απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

5. Η φοίτηση πρέπει να αποδεικνύεται με πιστοποιητικό της Σχολής ή του Τμήματος αυτής, το περιεχόμενο του οποίου αναλύεται στα έντυπα πιστοποιητικού (διαφορετικά για Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.) τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής και τα οποία εκδίδονται εντός των τριών πρώτων μηνών κάθε ημερολογιακού έτους και φέρουν πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή της Γραμματείας του Τμήματος ή της Σχολής.

6. Ειδικά για τους φοιτητές που έχουν εγγραφεί (για πρώτη φορά) στο πρώτο έτος σπουδών, στο πιστοποιητικό αναφέρεται μόνο η εγγραφή του φοιτητή στη Σχολή.

7. Στα πιστοποιητικά σπουδών που χορηγούνται για την καταβολή του επιδόματος θα πρέπει να αναφέρονται μαθήματα και όχι διδακτικές μονάδες. Τα πιστοποιητικά σπουδών που αναφέρουν διδακτικές μονάδες δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτά.

8. Ο φοιτητής που εγγράφεται για πρώτη φορά στο πρώτο έτος αλλά στο β’ εξάμηνο (εαρινό) δικαιούται ολόκληρο το επίδομα.

9. Η αίτηση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ. φορολογίας του δικαιούχου.

10. Δικαιούχος είσπραξης του επιδόματος είναι ο πατέρας ή η μητέρα του φοιτητή. Κατ’ εξαίρεση δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφ’ όσον: α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού. γ) είναι πάνω από 25 ετών δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Μισθωτήρια συμβόλαια

Για να καταβληθεί το φοιτητικό επίδομα, ο φοιτητής θα πρέπει να σπουδάζει σε πόλη άλλη από αυτήν της κύριας κατοικίας του και να διαμένει σε μισθωμένη οικία. Στην πόλη στην οποία διαμένει ο φοιτητής, οι γονείς του δεν θα πρέπει να έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.

Για την απόδειξη του γεγονότος ότι ο φοιτητής διαμένει σε μισθωμένη οικία, οι γονείς του θα πρέπει να προσκομίσουν, μαζί με την αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος, το σχετικό μισθωτήριο συμβόλαιο, θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ.
Όσον αφορά στα μισθωτήρια συμβόλαια επισημαίνονται τα ακόλουθα:

* Το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι θεωρημένο στο όνομα του γονέα ή του ίδιου του φοιτητή. Γίνονται δεκτά και φωτοαντίγραφα επικυρωμένα. Στις περιπτώσεις που απαιτείται μισθωτήριο συμβόλαιο για τη χορήγηση του επιδόματος γίνονται δεκτά και συμβόλαια που έχουν λήξει, υπό την προϋπόθεση ότι ίσχυσαν τουλάχιστον επί δίμηνο εντός του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο χορηγείται το επίδομα. Η συμπλήρωση του διμήνου πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την ημέρα υποβολής της αίτησης.

* Εάν υπάρχει συγκατοίκηση φοιτητών θα πρέπει να εμφανίζονται ως μισθωτές όλοι οι φοιτητές ή οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους.

* Η διαμονή σε ξενοδοχείο ή πανσιόν θεωρείται ως μίσθωση υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίζει ο φοιτητής βεβαίωση τουλάχιστον δίμηνης συνεχόμενης διαμονής σ’ αυτό και απόδειξη παροχής υπηρεσιών σε επικυρωμένο αντίγραφο για το ίδιο διάστημα.

* Γίνονται δεκτά μισθωτήρια συμβόλαια κατοικίας και εκτός πόλης φοίτησης σε απόσταση μέχρι 40 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης στην οποία εδρεύει η Σχολή ή το Τμήμα αυτής σύμφωνα με βεβαίωση αρμόδιας Αρχής.

* ΄Όσοι διαμένουν σε φοιτητικές εστίες και οικοτροφεία δεν δικαιούνται το φοιτητικό επίδομα.
Οικογενειακό εισόδημα για το φοιτητικό επίδομα
Για τη χορήγηση του επιδόματος θα πρέπει:

* Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγουμένου οικονομικού έτους να μην υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.

* Οι γονείς του φοιτητή ή ο ίδιος να μην είναι κύριοι ή επικαρπωτές κατοικιών (ιδιοχρησιμοποιουμένων ή εκμισθωμένων) που υπερβαίνουν τα 200 τ.μ. με εξαίρεση κατοικίες ή διαμερίσματα που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα με πληθυσμό λιγότερο των 3.000 κατοίκων.

* Σε περίπτωση που υπάρχει ποσοστό συνιδιοκτησίας λαμβάνεται υπ’ όψη μόνο το ποσοστό.

dikaiologitika.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Άφαντος ο 68χρονος από την Αναρράχη

Ούτε και χθες έφεραν αποτέλεσμα οι έρευνες που διεξάγει η Αστυνομία με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Εθελοντικής διασωστικής ομάδας Πτολεμαίδας για την ανεύρεση του 68χρονου από την Αναρράχη που αγνοείται από την περασμένη Πέμπτη. Οι πληροφορίες που καταφθάνουν στην Αστυνομία από κατοίκους οικισμών στο νοτιοδυτικό τμήμα της Εορδαίας ακόμη και σε περιοχές του δήμου Κοζάνης είναι συγκεχυμένες και τα διαθέσιμα στοιχεία για τον 68χρονο ελλιπή γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της Αστυνομίας. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »