Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, τι σχέση έχετε με τον Ταχίρ Παπούλια, τον Τουρκαλβανό δυνάστη των Ηπειρωτών;

Διαβάσαμε  εδώ
για την υποδοχή που επιφύλαξαν κάποιοι συμπολίτες μας  στον κο Παπούλια, κατά την επίσκεψή του στο Θεοτοκιό της Αρτας την 15η  Αυγούστου.«Πούλησες τα μοναστήρια… μισθοφόρε» του φώναζαν,  και «Καταδίκασες τον κόσμο σε θάνατο». 

Μας θύμισε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011  στη Θεσσαλoνίκη, όπου
αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λόγω του πλήθους διαδηλωτών που φώναζαν «προδότη,  προδότη».

Γιατί  άραγε  σας καταδιώκει έτσι ο Έλληνας  κε. Πρόεδρε, σαν την Ερινύα; Μήπως διαισθάνεται (χωρίς να μπορεί να το αποδείξει) τα αθέατα έργα  και τους απώτερους σκοπούς στους οποίους έχετε δυστυχώς συναινέσει;



-«ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ»

-«ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ  ...... ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ»

- «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ, ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

Αυτά δεν σας «ανακοίνωσε» η κα Μπενάκη από το 2005;  Τοξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, και την Νέα Τάξη Πραγμάτων που προωθoύνται  από τις κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της Προεδρίας σας;

Εδώ το video:




Επίσης κύριε Παπούλια, ας μιλήσουμε και λίγο για το παρελθόν:

Τι σχέση έχετε με τον Ταχίρ Παπούλια ;
Τον Tουρκαλβανό καταπιεστή των Ηπειρωτών  Ταχίρ Παπούλια  που διετέλεσε  κυβερνήτης, της Οθωμανικής διοίκησης, για την  Πρέβεζα, κατά την εποχή της Επανάστασης του 1821, και τον οποίο «περιόρισε» ο Μάρκος Μπότσαρης;  Εδώ: http://ventetta.blogspot.gr/2010/02/blog-post_4454.html


Μπορεί για την Πολιτεία και το Πρωτόκολλο να εμφανίζεστε ως ο Πρώτος Πολίτης της χώρας,  αλλά στην συνείδηση των Ελλήνων φαίνεται ότι είστε από τους έσχατους...  Ξέρετε γιατί;  Γιατί υψώνετε   Κιγκλιδώματα Ντροπής,  και εγείρετε   Τείχη του Αίσχους  για να  ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΤΕ  και να προστατέψετε το εαυτό σας (και τον κάθε Παπαδήμο της ΝΤΠ) από τους Έλληνες... Αυτό  δεν κάνατε με τα αίσχιστα κιγκλιδώματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012  στην Αθήνα;

Δεν είστε πιά ένας από μας κύριε Πρώτε Πολίτη.  Είστε με αυτούς...

"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..."       Θουκιδίδης





Επομένως κύριε Πρόεδρε, την επόμενη φορά που θα σας αποκαλέσουν «προδότη» μην υψώσετε τείχη και κιγκλιδώματα... Να  αλλάξετε πορεία.

Aelius Maximus

ΕΠΙΣΗΣ, ΕΔΩ:


Αλβανικό Δημοσίευμα: «Η αλβανική καταγωγή του Έλληνα Προέδρου Παπούλια»

 
του Arben Llalla


«Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα, στα οποία αναφέρονται πολλοί Έλληνες πρόεδροι  ή ήταν Αλβανοί ή είχαν αλβανική καταγωγή. Όπως είναι ο πρόσφατα επανεκλεγείς  Πρόεδρος στην Ελλάδα, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος είναι φίλος της Αλβανίας και των Αλβανών», αναφέρει ως πρόλογο  ο συντάκτης του αλβανικού δημοσιεύματος. (σχετικό δημοσίευμα εδώ)

Και θα συνεχίσει:

 Ο Κάρολος Παπούλιας, 81 ετών,  επανεξελέγη από το Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας με 266 ψήφους από τους 298 παρόντες βουλευτές.

Στις 12 Μαρτίου του 2010, ο  Παπούλιας θα ορκιστεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης του θητείας ως Πρόεδρος της Ελλάδας.

Ο Κάρολος Παπούλιας ήταν πάντα το κλειδί για τις παγωμένες πολιτικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία.


Σε αυτό πιστώνεται η ιδέα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, της άρσης της εμπόλεμης κατάστασης  με την Αλβανία, παρόλο που ο νόμος αυτός δεν εγκρίθηκε από την Ελλάδα.

Γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Voshtina  (που σήμερα ονομάζεται Πωγωνιανή) κοντά στα σύνορα με την Αλβανία. Το χωριό αυτό βρίσκονταν στην επαρχία της ‘Cham’, και  κατοικούνταν  από αλβανικό πληθυσμό.


Όπως γνωρίζουμε από την ιστορία το 1945 οι ελληνικές  αντιδραστικές δυνάμεις έδιωξαν χιλιάδες αλβανικού πληθυσμού   από τα εδάφη ‘Cham’. Έτσι και εκατοντάδες συντοπίτες του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκδιώχθηκαν δια της βίας από χωριό τους Voshtina.


Τελειώνοντας το Λύκειο στα Ιωάννινα ο Κάρολος Παπούλιας σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Από μικρή ηλικία ήταν μέλος της Αντίστασης κατά των κατακτητών της ναζιστικής Γερμανίας.


Το 1974 εντάχθηκε στο σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ και έγινε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του Κινήματος και το 1975 εξελέγη Γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ και το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα.


Υπήρξε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Παπούλιας ανέλαβε  τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών το 1981 και από τότε έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Η αλβανική καταγωγή του Παπούλια


«Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στη ‘Δημοκρατία’, τον Αύγουστο του 1995 αναφέρει ότι : « Ο Κάρολος Παπούλιας έχει καθαρή αλβανική καταγωγή και το όνομα του παππού του ήταν Σουλεϊμάν/ Sulejman και ανήκε στην ισλαμική θρησκεία από το χωριό Voshtina. Αυτό δήλωσε ο εξέχων αρβανίτης Αριστείδης Κόλας.


»Ο Έλληνας πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, ήταν συμμαθητής  στη γενέτειρά του με τον τσάμη ηθοποιό Fuat Boçi και μέχρι σήμερα  διασώζεται η καλή φιλία τους.

Η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου μέσα από τα κείμενά της που δημοσιεύθηκαν το 2005, αναφέρει, μεταξύ των άλλων, μνήμες της παιδικής ηλικίας  όπως τις διηγήθηκε ο Fuat Boçi:


«Μια μέρα ενώ ξεκινήσαμε να πάμε  στο σχολείο με τον Κάρολο, μας μπήκε στο μυαλό ( να μην πάμε σχολείο) αλλά  να πάμε για  πουλιά. Την επομένη ο δάσκαλος στην τάξη, μου τράβηξε τα αυτιά τόσο δυνατά που μου έκανε κακό,  θυμάμαι τόσο έντονα αυτή τη μέρα» είπε ο Fuat Boçi ο οποίος υπενθύμισε ότι ο πατέρας του Κάρολου Παπούλια ήταν ο συνταγματάρχης Γρηγόρης Παπούλιας».


Πηγή:  national-pride

 esxatianasxesi

 triklopodia

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ‏ ... ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΥΠΑΙΟ

Αν εξαιρέσουμε την οικονομική παραβατικότητα των γεγονότων,
θα θέλαμε να πούμε ότι τα σκληρά οικονομικά μέτρα της εσωτερικής κυβερνητικής τρόϊκας, φέρνουν θύελλα αντιδράσεων των Ελλήνων καθάπασαν την επικράτειαν.
Φέρνουν ξεσηκωμό και επανάσταση.
Συγκεκριμένα στην ιστορική και ηρωϊκή νήσο ΥΔΡΑ βρήκε η τρικομματική κυβέρνηση να εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα, πλήττοντας έτσι το τουρισμό εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Τα γεγονότα είχαν παγκόσμια απήχηση, και πρώτη η Γερμανία έσπευσε να τα εκμεταλλευθεί πλήττοντας τη χώρα μας.
Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς τους λέμε, δεν μπορείς κύριε με τη βία να εισπράττεις τους φόρους, υπάρχει και ο ειρηνικός τρόπος, ο δρόμος της καμήλας.
Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε ιστορικούς επαναστατικούς χώρους και τόπους, να ασκείς αστυνομική και στρατιωτική βία.
Έτσι ξυπνάει μέσα στις ψυχές των κατοίκων ο μπουρλοτιέρης, ο επαναστάτης, ξυπνάει η ιστορία, ξυπνάει το φιλότιμο.
Ο πολίτης αισθάνεται ότι παραβιάζεται η ελευθερία του, τα ανθρώπινα δικαιώματά του!!!
Παραβιάσατε την ιερότητα και ιστορικότητα του τόπου, για να εισπράξετε πενταροδεκάρες από τις ταβέρνες, οι οποίες περιμένουν δυό μήνες το χρόνο (Ιούλιο-Αύγουστο)  να επιβιώσουν οικονομικά όλο το χρόνο.
Πιάστε πρώτα τους φοροφυγάδες μεγαλοκαρχαρίες που κάνουν πάρτυ με αστακούς. Ολοένα οι φουκαράδες τα υποζύγια την πληρώνουν.
Κάνατε στρατιωτική εισβολή σε ένα ιστορικό νησί, και μπουκάρατε σε μια φτωχική ταβέρνα, για να εισπράξετε τι;;;
Θα μου πείτε, η ταβέρνα παρακράτησε το ΦΠΑ 23% και δεν τον απέδωσε στο κράτος. Είναι παρανομία. Έγινε κακό παράδειγμα.
Θα απαντήσουμε.  Σιγά τα ωά.
Ναι, είναι παραβατικότητα, αλλά με αυτόν τον ΦΠΑ η ταβέρνα θα μπάλωνε και θα βούλωνε άλλες οικονομικές τρύπες, όπως π.χ. θα πλήρωνε τους φόρους, θα πλήρωνε τα χαράτσια της ΔΕΗ,
θα πλήρωνε το προσωπικό, θα πλήρωνε τα μπακάλικα, το μανάβη, το κρεοπώλη, το ψαρά, που χρωστάει σε όλους αυτούς.
Δηλαδή πάλι στο κράτος θα πήγαιναν τα χρήματα με τη μέθοδο της ανακύκλωσης, και θα υπήρχε μια κάποια ανάπτυξη στο νησί!!! Τώρα είναι υποχρεωμένη η ταβέρνα να βάλλει λουκέτο!!! Αυτό το μέτρο είναι καλλίτερο για το κράτος;;;
Ας ακούσουν οι αρμόδιοι το σημερινό λόγο του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου όπως εξεφωνήθη σήμερον Κυριακή 19-08-12 και μετεδόθη από την ΕΤ3.
Ο λόγος του σημερινού Ευαγγελίου ας φωτίσει τους άρχοντες .
Δεν μπορείς να πνίγεις το φουκαρά που χρωστάει!!!
Δεν μπορείς κύριε να πηγαίνεις στην Ύδρα, στις Σπέτσες, στα Ψαρά, στο Μεσολόγγι, στη Μάνη, στη Τρίπολη, και άλλους ιερούς ιστορικούς επαναστατικούς τόπους της πατρίδας μας,
να ασκείς αστυνομική βία για να εισπράξεις το ΦΠΑ.
Μπορείς να τους τα πάρεις με το φιλότιμο, με ειρηνικό τρόπο. Δεν υποστηρίζω τη παραβατικότητα, και το κράτος έχει μεγάλες ανάγκες, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες έχουν μεγαλύτερες .
Εάν πεθάνει η επαρχία, όλη η Ελλάδα θα πεθάνει. Τα χωριά και τα μικρά νησιά είναι το κύτταρο της Ελληνικής ύπαρξης.
Τους ρωτάς αυτούς τους φουκαράδες, πως τα βγάζουν πέρα το χειμώνα, χωρίς τουρισμό;;; Πως θα πληρώσουν τους διάφορους λογαριασμούς, χωρίς έσοδα;;;
Το γεγονός είναι πολυδιάστατο, και πηγάζει από εξωτερικούς παράγοντες. Το μεγάλο θέμα είναι να εισπράξουν οι τράπεζες του Ρότσιλντ, μέσω του ανάλγητου κράτους, τα τοκοχρεολύσια από τα δάνεια, αφού οι ορντινάντσες του Ρότσιλντ πολιτικοί κυβερνούν την Ελλάδα με δανεικά. Έχουμε κρεμαστεί από τους γεννητικούς αδένες του Ρότσιλντ!!! Θα μας δώσουν οι τράπεζες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας τις δόσεις των δανείων για να κυβερνήσουμε;;; Αλλιώς πάμε χαμένοι.
Φρόντισαν οι εφιάλτες πολιτικοί πιόνια και μαριονέτες των Παντοκρατόρων, να μας κρεμάσουν από τους «αδένες» του Ρότσιλντ, αφού παντοιοτρόπως κατάστρεψαν την Εθνική μας οικονομία, και κυριαρχία, με κλεψιές, σκάνδαλα, και υπέρογκο δανεισμό με υψηλούς τόκους. Τώρα περιμένουν από τις ταβέρνες των αναξιοπαθούντων φουκαράδων να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος, να πληρώσουν τα τοκοχρεολύσια στον αρπακτικό γύπα Ρότσιλντ, για να μπορέσουν να πάρουν άλλα δάνεια, για να σταθούν στην εξουσία, φορτώνοντας τις πλάτες του λαού, ο οποίος καλείται να τα πληρώσει, και ο σάπιος οικονομικός κύκλος καλά κρατεί.
Αν δεν υπήρχε το χρέος από τα δάνεια του Ρότσιλντ, η κυβέρνηση δεν θα έπαιρνε αυτά τα εξοντωτικά μέτρα για το Λαό.
Μωρέ καλά έκαναν οι Υδραίοι που επαναστάτησαν, το παράδειγμά τους ήδη μεταδόθηκε σε όλη την Ελλάδα, ας τολμήσουν οι εισπράκτορες του Ρότσιλντ να το επαναλάβουν.
Οι Μπουμπουλίνες, οι Μιαούληδες, οι Κανάρηδες, οι Κουντουριώτηδες, οι Κολοκοτρωναίοι με το Παπαφλέσσα τους περιμένουν.
Κάποτε πρέπει να σπάσει αυτή η σάπια αλυσίδα, και ο λαός να ξεσηκωθεί, να κλείσει στη φυλακή όλους αυτούς τους απάτριδες εφιάλτες πολιτικούς, όπως οι ηρωϊκοί πολίτες Υδραίοι έκλεισαν στη φυλακή τους αστυνομικούς.
Το παράδειγμα των ηρωϊκών Υδραίων ας φωτίσει τους Έλληνες.
Κάποτε πρέπει να αποτινάξουμε το ζυγό του Ρότσιλντ.
Κάποτε πρέπει να αποτινάξουμε τα πιόνια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυριαρχίας που μας κυβερνούν.
                                    ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                    Πλοίαρχος/ Διεθνολόγος
                                    E-mail: ant.grypaios@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ιστορία του Γκιόλβα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία του Έλληνα επιστήμονα πού όνειρό του με τα σχέδιά (εφευρέσεις) του ήταν να κάνει την Ελλάδα μας μία αυτοδύναμη και ανεξάρτητη χώρα, όμως δυστιχώς πέθανε στην ψάθα διότι οι Εθνοπροδώτες που κυβερνούσαν και συνεχίζουν να κυβερνούν πούλησαν τα σχέδιά του σε Ισραήλ και Τουρκία για να πλουτίσουν τις τσέπες τους και όχι την Δύναμη της Ελλάδας μας!!!!










revealedtheninthwave
Διαβάστε περισσότερα » »

Η EASY JET Airlines πιάστηκε να ψεκάζει πάνω από την Ευρώπη;



Η EasyJet (συντομ: EZJ) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους (πρώτη είναι η Ryanair), γνωστή επίσημα ως easyJet Airline Company Limited, που εδρεύει στον αερολιμένα τουΛονδίνου Λούτον. 
Η αερογραμμή διεκπεραιώνει συχνές σχεδιασμένες υπηρεσίες για τους επιβάτες ελεύθερου χρόνου και επιχειρήσεων[ασαφέςκαι εξυπηρετεί περισσότερα από 500 δρομολόγια μεταξύ περισσότερων από 118 διαφορετικών αεροδρομίων σε Ευρώπη, βόρεια Αφρική και δυτική Ασία. Ιδρύθηκε από την εταιρεία easyGroup και τον Ελληνοκύπριο επιχειρηματία Στέλιο Χατζηιωάννου.
http://el.wikipedia.org/wiki/EasyJet 

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία ζεσταίνει τις "μηχανές" της και ειναι έτοιμη να κατακτήσει τον Κόσμο

Μέσα στο 2014 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή της νέας γενιάς αυτοκινήτων «PONY», με στόχο να κατακτήσει μερίδιο όχι μόνο της ελληνικής αγοράς, αλλά και χωρών της Αφρικής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής που ήδη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον λόγω των ανθεκτικών
χαρακτηριστικών του και βέβαια της χαμηλής τιμής του. Μερικές απο τις χώρες αυτές είναι η Αίγυπτος, η Κένυα, το Μαρόκο, η Αιθιοπία, η Αγκόλα, η Βραζιλία, και η Αργεντινή.
Αιτία και αφορμή η κρίση που οδηγεί στα αζήτητα τα πολυτελή αυτοκίνητα και κάνει τους Έλληνες να αναζητήσουν φθηνές και δοκιμασμένες λύσεις. Έτσι, σχεδόν 30 χρόνια μετά, το θρυλικό ελληνικής κατασκευής αυτοκίνητο ετοιμάζεται να ετοιμάζεται να βγει και πάλι στους δρόμους, επιβεβαιώνοντας τον «λαϊκό» του χαρακτήρα, όπως το είχε πετύχει από το 1974 έως το 1982, τότε που το «ελληνικό αυτοκίνητο» δεν ήταν ανέκδοτο.

Η εταιρεία NAMCO βρίσκεται στη φάση υλοποίησης μιας νέας επένδυσης στην Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, για την παραγωγή ενός νέου μοντέλου Stalion 4X4 καθώς και του CITY STAR ενός πρωτοποριακού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, για την πόλη και όχι μόνο. «Θέλουμε να προσφέρουμε στους Έλληνες, και όχι μόνο, αυτοκίνητα απλά, μικρά, ορθολογικά, αντιρρυπαντικά και πάνω απ΄ όλα φτηνά. Η NAMCO έχει δημιουργήσει τη δική της σχολή στα ειδικά αυτοκίνητα τύπου «PONY», που ίσως να μην ικανοποιούν και ενδιαφέρουν τα εξευγενισμένα γούστα του lifestyle και τις ειδικές αξιώσεις των Dundee αγοραστών, όμως αναμφίβολα ενδιαφέρουν την παραγωγική και σίγουρα όχι την παρασιτική μάζα των αναδυόμενων χωρών, τη μόνη που στηρίζει την πραγματική οικονομία» λέει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ο κ.Πέτρος Τζανέτος Κοντογούρης, πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για το νέο ξεκίνημα του θρυλικού «PONY», σημειώνοντας με νόημα :

«Η Ελλάδα, ισχυρίζονται ορισμένοι καθηγητάδες και πάρα πολλοί μανδαρίνοι, δεν είναι σε θέση να παράγει αυτοκίνητα αλλά ούτε ποδήλατα. Όμως η General Motors, πού ήταν σε θέση να παράγει χιλιάδες οχήματα, πτώχευσε και εισέπραξε 70 δις δολάρια από τους φορολογούμενους των ΗΠΑ. Το ίδιο συνέβη με σχεδόν όλες τις «μεγάλες» αυτοκινητοβιομηχανίες, που πλέον ξεπουλούν όσο - όσο τα μεγαλόπνοα εργοστάσια που είχαν κατασκευάσει. Άποψή μου είναι πως η χώρα μας, δεν μπορεί να επιβιώνει μόνο από τη ναυτιλία και τον τουρισμό. Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει αιώνια από τα δημιουργικά μυαλά και τη δραστηριότητα όλων των κλάδων όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα των ταλαντούχων νέων της. Αυτό προσπαθούμε και εμείς στη NAMCO, στηρίζοντας κάθε νέα καινοτομία και τεχνολογία, κάνοντας πράξη και τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» με τα χαμηλής ρύπανσης οχήματα «PONY» αλλά και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης» κατέληξε ο κ. Κοντογούρης.

Σε σχέση με το παρελθόν, που η πολιτεία αποθάρρυνε ουσιαστικά με τις ενέργειες της, την ανάπτυξη ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σήμερα και λόγω της γενικότερης οικονομικής κρίσης η εικόνα φαίνεται να αλλάζει. Όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σωκράτης Ξυνίδης, το υπουργείο θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην επανενεργοποίηση της εταιρείας NAMCO σε παραγωγική βάση, ενώ εμφανίστηκε θετικός στη δημιουργία ομάδας δράσης υπαλλήλων των υπουργείων Μεταφορών και Ανάπτυξης προκειμένου να εξετάσουν την ουσιαστική στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας πάσης φύσεως οχημάτων, όπως ζήτησε στη βουλή ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ.Κώστας Αϊβαλιώτης,

Πολέμησαν την επιτυχία του
Από το 1974 έως το 1982, οπότε και η μονάδα της NAMCO, έβαλε λουκέτο, πουλήθηκαν περισσότερα από 18.000 οχήματα, πετυχαίνοντας την ημερήσια παραγωγή 8 με 10 αυτοκινήτων την ημέρα, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Το «PONY» είχε καταφέρει να γίνει μανία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των αγοραστών, επειδή ήταν εύχρηστο, είχε προσιτή τιμή και το κυριότερο ήταν αυτοκίνητο «Made in Greece» που ενθουσίαζε τους Έλληνες. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, αυτοκίνητα «PONY» είχαν προμηθευτεί για τις ανάγκες γενικής επιστασίας οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, καθώς και οι ΔΕΚΟ όπως ο ΟΤΕ και τα ΕΛΤΑ.

Τα αυτοκίνητο ήταν περιζήτητα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ακόμη 14 χώρες, καθιστώντας το «PONY» συνώνυμο της ελληνικής παραγωγής. Η εμπορική επιτυχία της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, γρήγορα θορύβησε τους πολυεθνικούς κολοσσούς και τους εγχώριους υποστηρικτές τους, που επεδίωξαν να την πλήξουν, πετυχαίνοντας τελικά να σταματήσουν την παραγωγή του «PONY».

Δεν ήταν μόνο αξιωματούχοι των τότε κυβερνήσεων, που εφεύρισκαν διάφορα προσκόμματα για να κάμψουν την άνοδο της NAMCO, ήταν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτήν. που καθοδηγούμενοι από τους συνδικαλιστές τους, απείχαν για 120 μέρες από την εργασία τους, διεκδικώντας αυξήσεις 35% και επιπλέον άδεια διακοπών, με αποτέλεσμα να κατεβάσει ρολά το εργοστάσιο και να μπει άδοξο τέλος στο πετυχημένο εγχείρημα.
 
 

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ - Το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι για άντρες

Ερευνητές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία βρήκαν μια ουσία που μπορεί να αποτελέσει το πρώτο αποτελεσματικό και μη ορμονικό αντισυλληπτικό χάπι για τους άνδρες.
Ανάμεσά τους και ο ελληνικής καταγωγής Παναγής Φιλιππακόπουλος του Τμήματος Ιατρικής Nuffield του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Η πολλά υποσχόμενη ουσία -που ακόμα δεν είναι έτοιμη για κλινική δοκιμή στους άνδρες- δοκιμάστηκε σε αρσενικά ποντίκια και τα έκανε πρόσκαιρα στείρα, χωρίς μάλιστα να αμβλύνει τις σεξουαλικές ορμές τους. Όταν τα πειραματόζωα σταμάτησαν να παίρνουν την ουσία, το σπέρμα τους ανέκαμψε και τα ποντίκια ήσαν σε θέση να παράγουν φυσιολογικούς απογόνους.
Μετά από έξι εβδομάδες καθημερινής χορήγησης της ουσίας στα ποντίκια, το σπέρμα τους μειώθηκε σε ποσοστό σχεδόν 90%, ενώ μόνο το 5% από το υπόλοιπο σπέρμα λειτουργούσε κανονικά. Μετά από τρεις μήνες θεραπείας, κανένα από τα αρσενικά ποντίκια δεν ήταν σε θέση να γονιμοποιήσει κάποιο θηλυκό. Η ικανότητα γονιμοποίησης επανήλθε όμως πλήρως σε όλα τα αρσενικά πειραματόζωα έναν έως δύο μήνες μετά τη διακοπή λήψης της ουσίας.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιοχημικό Τζέιμς Μπράντνερ του Ινστιτούτου Καρκίνου Dana-Farber και της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ανέφεραν ότι «η ουσία παράγει μία ταχεία και αναστρέψιμη μείωση στον αριθμό των σπερματοζωαρίων και την κινητικότητά τους, με έντονες επιπτώσεις για τη γονιμότητα».
Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έχει καταστεί εύκολο να δημιουργηθεί ένα ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι, κυρίως εξαιτίας της δυσκολίας που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε φάρμακο να υπερβεί τον υπάρχοντα φυσικό φραγμό ανάμεσα στο αίμα και στο σπέρμα (ώστε να μην περνάνε παθογόνοι μικροοργανισμοί) και να καταφέρει να φθάσει έτσι μέσω του αίματος στα κύτταρα που παράγουν το σπέρμα στους όρχεις.
Η νέα ουσία με την εργαστηριακή ονομασία JQ1 (προς τιμήν του χημικού Jun Qi που την ανακάλυψε και η οποία αρχικά είχε δοκιμαστεί ως αντικαρκινική) είναι ένα μικρό μόριο που αναστέλλει τη δράση μίας πρωτεΐνης, της BRDT, η οποία είναι ουσιώδης για τη γονιμότητα, με συνέπεια το παραγόμενο σπέρμα να είναι πλέον κατά πολύ αραιότερο και μικρότερων δυνατοτήτων, λόγω της δραματικά μειωμένης κινητικότητάς του.
Ένας από τους ερευνητές, ο καθηγητής μοριακής βιολογίας και γενετικής Μάρτιν Μάτζουκ, του Ιατρικού Κολλεγίου Μπέιλορ του Τέξας, δήλωσε αισιόδοξος επειδή η συγκεκριμένη ουσία όχι μόνο είναι αποτελεσματική, αλλά έχει πλήρως αναστρέψιμη επίδραση, χωρίς μάλιστα να επιδρά αρνητικά στο επίπεδο της τεστοστερόνης, της ανδρικής ορμόνης που καθορίζει τον βαθμό σεξουαλικής διάθεσης.
Οι Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι μελλοντικά η ουσία -μετά από περαιτέρω βελτίωσή της και δοκιμές σε άνδρες (για να ελεγχθούν η ασφάλεια του φαρμάκου και τυχόν μακροπρόθεσμες παρενέργειες)- θα μπορούσε να μετατραπεί σε μορφή χαπιού, όπως τα γυναικεία αντισυλληπτικά και να βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο των ανεπιθύμητων γεννήσεων. 
Περισσότερες από 100 εκατ. γυναίκες παίρνουν αντισυλληπτικά, διεθνώς, εδώ και δεκαετίες.
tragiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας 39χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από το Παραδείσι οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ομολόγησε ότι είναι υπαίτιος για τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στο νησί, αλλά και για άλλους δέκα εμπρησμούς δασών τα τελευταία 12 χρόνια! Υποστηρίζει  μάλιστα ότι σκοπός του ήταν να κάψει όλη τη Ρόδο!

Ο 39χρονος εντοπίστηκε από πληροφορίες που είχαν οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, ανακρίθηκε και παραδέχθηκε ότι ξεκίνησε τους εμπρησμούς από την ηλικία των 13 χρόνων, όταν ζούσε με την οικογένειά του στη Γερμανία.

Υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα και ομολόγησε ότι από το 2000 ως σήμερα είχε αποπειραθεί δέκα φορές να κάψει τα δάση στην Αρχίπολη, την Ελεούσα, το Παραδείσι, τη Λαχανιά, τη Δαματριά και τις Φάνες!

Η ομολογία του φερόμενου ως εμπρηστή ότι προκαλούσε πυρκαγιές πάντα με τον ίδιο τρόπο, βάζοντας φωτιά με αναπτήρα σε ξερά χόρτα, ταιριάζει με τα ευρήματα της έρευνας.

Ωστόσο, υπάρχουν κενά στην απολογία του, καθώς για κάποιες πυρκαγιές ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται να τις προκάλεσε ο ίδιος, όπως αυτή που ξέσπασε προ ημερών στις Στεφανές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα ο οποίος τη μελετά για να ασκήσει διώξεις.
 
tragiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Το DNA "μαρτύρησε" τον εκτελεστή της Πάρου - Ο 30χρονος είναι γνώριμος της αντιτρομοκρατικής

- Το δείγμα DNA του 30χρονου ταυτοποιείται με αυτό από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο της ληστείας
- Εξετάζεται η συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση
- Δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία του στη δημοσιότητα
- Κρατάει το στόμα του κλειστό και δεν συνεργάζεται με την αστυνομία
- Τα στοιχεία που οδήγησαν την αστυνομία στα ίχνη του

Ο φερόμενος ως εκτελεστής της Πάρου είναι ένας 30χρονος άντρας ο οποίος προσήχθη σήμερα μεσημέρι από την αντιτρομοκταική υπηρεσία στην περιοχή Μοναστηράκι στο κέντρο της Αθήνας και μέχρι αυτήν την ώρα βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Ο 30χρονος δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος και κραταέι το στόμα του κλειστό. Αρνούνταν να δώσει δείγμα DNA και δαχτυλικά αποτυπώματα. Ωστόσο τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η αστυνομία φαίνεται πως είναι ικανά προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το δείγμα από το γενετικό υλικό του 30χρονου άνδρα, μετά από εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ταυτοποιήθηκε με αυτό που βρέθηκε στα αντικείμενα από το σημείο της αιματηρής ληστείας στη Νάουσα. Συνεπώς, η αστυνομία είναι πλέον δ\σίγουρη πως στα χέρια της εχει τον εκτελεστή της Πάρου και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται και κοντά στα ίχνη των υπόλοιπων δραστών.

Ο 30χρονος που συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία της Πάρου και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 53χρονο οδηγό ταξί είναι γνώριμος της αντιτρομοκρατικής, κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και σύφωνα με πληροφορίες εξετάζεται η συμμετοχή του σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Το βασικό στοιχείο που φαίνεται να οδήγησε την αστυνομία στα ίχνη του του 30χρονου είναι ένα καπέλο και το γενετικό υλικό που βρέθηκε πάνω σε αυτό.

Δείτε το βίντεο




newsit
Διαβάστε περισσότερα » »