Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Τίτλοι τέλους και για το ΙΚΑ Σιάτιστας – Κλείνει από 2 Απριλίου

ικα-459x600Μετά την ΔΟΥ, τον ΟΤΕ, το Κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το ειρηνοδικείο, το 3ο γραφείο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, την υποβάθμιση του Τελωνείου, του Κέντρου Υγείας, έρχεται και η σειρά για το ΙΚΑ να αποτελέσει παρελθόν για την πόλη της Σιάτιστας σύμφωνα με το δελτίο τύπου που σας παραθέτει ο siera fm..
Απομένει πλέον να δούμε την τύχη του Α.Τ. Σιάτιστας για το οποίο πολλά ακούγονται. Κατά τα άλλα αποκέντρωση και ανάπτυξη στην Επαρχία. Υπάρχει πολιτική βούληση να διασωθεί τίποτα ή μόνο παχιά λόγια από όλους τους εκπροσώπους στην Κεντρική πολιτική σκηνή και σε τοπικό επίπεδο;

sierafm
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοίνωση της Δ.Ε.ΤΗ.Π. για τη διαρροή στην οδό Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1

dethp-logo
Για την αποκατάσταση της διαρροής θα σταματήσει η παροχή θερμικής ενέργειας  την Κυριακή 17-03-2013 και από ώρα 09:00 έως 17:00, στις παρακάτω οδούς :

Β. ΚΩΝ/ΝΟΥ μεταξύ των οδών ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΜΑΚ/ΧΩΝ
ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ μεταξύ των οδών Β. ΚΩΝ/ΝΟΥ – ΠΟΝΤΟΥ
Επίσης θα προβούμε σε διακοπή της κυκλοφορίας από το Σάββατο 16-03-2013  και ώρα 16:00 έως την Κ. Δευτέρα 18-03-2013 και ώρα 19:00, στην οδό Β. Κων/νου μεταξύ των οδών Νοσοκομείου και Δημοκρατίας.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ : Στην έκθεση ζωγραφικής του κέντρου φροντίδα ΑΜΕΑ Εορδαίας


Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ Η ΑΓΚΥΡΑ Βγήκε και το TCG Cubuklu για έρευνες σε Σαμοθράκη και Αϊ Στράτη – Σε επιφυλακή οι ελληνικές Ε.Δ.

Και δεύτερο ερευνητικό σκάφος βγάζει η Τουρκία στο Αιγαίο για ωκεανογραφικές έρευνες. Αυτή τη φορά το TCG Cubuklu θα πραγματοποιήσει έρευνες πέραν των τουρκικών χωρικών υδάτων και συγκεκριμένα στις περιοχές νότια της Σαμοθράκης και δυτικά του Αι Στράτη.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς δεν αποκλείεται να μπει σε ελληνικά χωρικά ύδατα και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Επανειλημμένα το έχει πράξει η Άγκυρα αυξάνοντας την ένταση στο Αιγαίο. Πόσο μάλλον τώρα, που αμφισβητεί ευθέως την ελληνική υφαλοκρηπίδα και με τη ρηματική διακοίνωση που κατέθεσε στον ΟΗΕ, ως απάντηση της ελληνικής και των κινήσεων της Αθήνας για ανακήρυξη ΑΟΖ.
Σύμφωνα με την τουρκική Navtex 168/13, το ερευνητικό σκάφος TCG Cubuklu θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες από τις 13 Μαρτίου έως 2 Απριλίου σε περιοχές και εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων. Δύο από τις συντεταγμένες που έχουν δώσει οι τουρκικές αρχές αφορούν περιοχές μεταξύ Σαμοθράκης και Ίμβρου, και μεταξύ Λέσβου και Αι Στράτη.
Η Αθήνα παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις της Τουρκίας, καθώς παραδοσιακά την άνοιξη βγάζει στο Αιγαίο ερευνητικά σκάφη της και επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει τις διαθέσεις της.
Πληροφορίες αναφέρουν πώς τόσο η παρουσία του Piri Reis, που ολοκλήρωσε τη σύντομη παρουσία του ανοιχτά της Σμύρνης, απέναντι από τη Χίο (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επανέλθει) όσο και του TCG Cubuklu δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων τους. Ωστόσο, η κίνηση αμφισβήτησης των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι αυτή που μετράει.
Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στο νέο απόκτημα της Τουρκίας, το υπερσύγχρονο ερευνητικό σκάφος που αγόρασε έναντι 130 εκατομμυρίων ευρώ και έχει μετονομάσει σε Barbaros Hayeddin Pasa. Το σκάφος έχει ανακοινωθεί ότι θα σταλεί για έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και κατόπιν στη Μεσόγειο. Αγοράστηκε από την εταιρεία Polarcus με έδρα το Ντουμπάι, έχει την τεχνική δυνατότητα να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, για τις οποίες έχει εκδώσει άδειες η τουρκική κυβέρνηση.
Η κινητικότητα σημειώνεται ενώ η Τουρκία με τη ρηματική διακοίνωση της στον ΟΗΕ έχει αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία σε μεγάλες περιοχές της υφαλοκρηπίδας και έχει επιμείνει ότι οι άδειες ερευνών που έχει εκδώσει νότια του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Ρόδου ισχύουν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ο Νίμιτς θα προτείνει «Άνω Μακεδονία» ή «Βόρεια Μακεδονία»

Μάρτιος 14, 2013.

«Ο μεσολαβητής  για τις συνομιλίες για το όνομα, Μάθιου Νίμιτς, δεν έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους διαπραγματευτές, Ζόραν Γιολέφσκι και Αδαμάντιο Βασιλάκη και είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι συνομιλίες για το όνομα δεν θα συνεχισθούν πριν από τις τοπικές εκλογές, λένε ανώτερες διπλωματικές πηγές», γράφει η σκοπιανή Dnevnik.


Η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του υφυπουργού Εξωτερικών Κ. Τσιάρα στις οποίες προέβη κατά την επίσκεψή του στην Αυστραλία. Ο Έλληνας πολιτικό αναφέρθηκε στις «πρόσφατες πρωτοβουλίες» όπως ήταν το μνημόνιο κατανόησης που έστειλε η Αθήνα στα Σκόπια, αλλά είναι σαφές «ότι η σκοπιανή πλευρά δεν κινείται». Υπενθύμισε ότι τα Σκόπια δεν θα πάρουν ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, για «κάποιους λόγους» που αναφέρονται  στην έκθεση της ΕΕ, στην οποία εξηγούνται λεπτομερώς οι στόχοι που πρέπει να πληρωθούν για τις διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα ο Τσιάρας τόνισε  στην Αυστραλία ότι η Ελλάδα θα δεχθεί ένα όνομα που δεν θα παραβιάζει την ελληνική ιστορία.

«Στις αναλύσεις των μέσων ενημέρωσης», γράφει το σλαβικό κείμενο, «εικάζεται πάλι ότι ο Μάθιου Νίμιτς, θα προτείνει παραλλαγές για την επίλυση του ονόματος, στα τέλη Μαρτίου ή στα μέσα Απριλίου, που θα περιλαμβάνουν  τις ονομασίες «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας» ή «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και σημειώνουν ότι θα πρέπει να σκεφθούν « καλά»  όχι τόσο  την πρόταση του Νίμιτς για το όνομα, όσο για την ονομασία της γλώσσας και την ταυτότητα (του πολίτη των Σκοπίων)».

«Σε ορισμένες, μάλιστα, αναλύσεις τίθεται το δίλημμα αν  στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα θα πρέπει να επιλυθεί η ονομασία με την αποδοχή αμφιλεγόμενων ζητημάτων και κατά πόσο θα ήταν  καλύτερο να υπάρχει «ειρηνική συνύπαρξη» μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς την επίλυση του ονόματος», σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »