Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Συσκευή φορτίζει το κινητό μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα (βίντεο)

Αυτό το αίσθημα πανικού που καταβάλει τους εξαρτημένους -δηλαδή σχεδόν όλους, πλέον- από το κινητό βλέποντας την μπαταρία να πνέει τα λοίσθια, θα εκλείψει σύντομα. Οταν υπάρχει μία συσκευή που λύνει το πρόβλημα μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, ποιος ο λόγος ανησυχίας;
Κι όμως, αυτό πέτυχαν κάποιοι Ισραηλινοί. Η Enter StoreDot ισχυρίζεται ότι δημιούργησε μία νέα συσκευή φόρτισης που μπορεί να γεμίσει την μπαταρία μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, ακόμη κι αν εκείνη βρίσκεται στο απόλυτο... μηδέν.
Η συσκευή, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο Τελ Αβίβ, βασίζεται σε μικροσκοπικούς μαγνήτες, που ονομάζονται «nanodots» που επιτρέπουν αυτό το θεαματικό αποτέλεσμα. Το κακό για αυτούς που αγωνιούν να την πιάσουν στα χέρια τους, είναι πως η συσκευή βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του πρωτότυπου, με την εταιρεία να εκτιμά ότι θα μπει σε μαζική παραγωγή το 2016, καθώς πρώτα πρέπει να την κάνει συμβατή με όλα τα smartphone.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Στήριξε την προσπάθεια για τη συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Φροντίδας Παιδιών ΑμεΑ Εορδαίας (Βίντεο)



kentroimerisiasΣτείλε το δικό σου μήνυμα αγάπης στο 19059 γράφοντας τη λέξη ΦΡΟΝΤΙΔΑ από 07/04 στις 9:00 π.μ. έως 13/04 στις 09:00 π.μ. και στήριξε έτσι την προσπάθεια του συλλόγου για την συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Φροντίδας Παιδιών ΑμεΑ (Χρέωση 1,23€ με ΦΠΑ)



kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Σκάνδαλο: Εσβησαν νόμο που απαγορεύει στον Γ.Μπουτάρη να είναι υποψήφιος δήμαρχος στην Θεσσαλονίκη!

Οι νόμοι για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι δύο ταχυτήτων: Αυτοί που μας συμφέρουν και αυτοί που δεν μας συμφέρουν. Τους πρώτους τους εμπλουτίζουν και κλείνουν τους πολικούς τους αντιπάλους φυλακή.
Τους δεύτερους τους καταργούν για να προστατέψουν τους φίλους τους.
Σκάνδαλο; Και ποιος θα το κρίνει; Η Δικαιοσύνη ΤΟΥΣ; Τα ΜΜΕ ΤΟΥΣ;
Αρα χωρίς κανένα πρόβλημα διαγράφουν το νόμο που απαγορεύει στον τουρκολάγνο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, καθώς με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν υπάρχει τρόπος να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπήρξε και πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου έως τον περασμένο Νοέμβριο και σύμφωνα με σαφείς διατάξεις του Καλλικράτη τυχόν εκλογή του είναι άκυρη αφού δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα ως μέλος ενός τέτοιου ΔΣ. Και αν το έπραττε η υποψηφιότητά του θα ακυρωνόταν από την πρώτη ένσταση στο δικαστήριο.
Συγκεκριμενα, μεταξύ των κωλυμάτων και των ασυμβιβάστων με τη θέση του δημάρχου ή του υποψηφίου δημάρχου περιλαμβάνονται και όσοι διετέλεσαν πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.
Για να μην υπάρχει κώλυμα, όμως, θα πρέπει ο υποψήφιος για τον δήμο να μη διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου Δ.Σ. «μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών».
Ο Γιάννης Μπουτάρης ορίστηκε πρόεδρος του  Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον Αύγουστο του 2011, και παραιτήθηκε στις 20/11/2013 για να τον αντικαταστήσει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.
Έτσι λοιπόν ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ακύρωσε την συγκεκριμένη διάταξη του Καλλικράτη και ο Γιάννης Μπουτάρης θα διεκδικήσει κανονικά τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Απλά και καθαρά πράγματα. Και πάνω απ'όλα ... Δημοκρατικά! Εκείνον τον έρημο τον Καλαφάτη τι τον κατεβάζουν αφού θέλουν να υποστηρίξουν Μπουτάρη οι νεοταξίτες;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε πως μηχανικοί κατάφεραν να κατεδαφίσουν το μισό κτήριο μετά από ελεγχόμενη έκρηξη σε πόλη της Κίνας (Vid)

Σαν την καρδιά ενός μαρουλιού κατεδαφίστηκε το μισό κτήριο μετά από ελεγχόμενη έκρηξη στη πόλη Shenyang στην επαρχία  βορειοανατολική Κίνα
Οι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρίας έκοβαν τους τοίχους στήριξε στη μέση και στη συνέχεια τοποθέτησαν εκρηκτικά μόνο στην πρώτη πλευρά του κτηρίου.

  Όταν απομακρυνθούν τα μπάζα αναμένεται να κατασκευαστεί ένα εμπορικό συγκρότημα με εσωτερικό θεματικό πάρκο και ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

  Η πόλη Shenyang είναι η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη στη βορειοανατολική Κίνα.


A large tower block in China has been split... από Miss-Jessy-Lays



Πηγή: Dailymail
 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ του Μιχάλη Ραμπίδη

Από την Αθηναϊκή Δημοκρατία του 5ου πχ αιώνα, έως την Magna Carta των άγγλων βαρόνων, τον
Ευρωπαϊκό διαφωτισμό, τη Γαλλική επανάσταση και το σήμερα, το ιδανικό της Δημοκρατίας παραμένει
όραμα των λαών.
Η θεσμική διάκριση των τριών λειτουργιών της εξουσίας, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του Δημοκρατικού
πολιτεύματος και αυτονόητα ο πολύτιμος σύμμαχος της κοινωνίας ενάντια στην αυθαιρεσία της εξουσίας.
Πρώτοι απ’ όλους ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης και ο Κικέρων είχαν τονίσει την ανωτερότητα της μικτής διακυβέρνησης και της διάκρισης των λειτουργιών της εξουσίας.
Σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ θεμελιωτής της θεωρίας της διάκρισης των λειτουργιών της κρατικής εξουσίας είναι ο Έλληνας ιστορικός Πολύβιος. Υπογράμμισε την αξία της μικτής συνταγματικής τάξης, με τρία διαφορετικά σώματα στις λειτουργίες της κρατικής εξουσίας (τους κανόνες του δικαίου θεσπίζει η νομοθετική εξουσία, η Βουλή. Η εκτέλεση των κανόνων δικαίου ανήκει στην εκτελεστική εξουσία, την κυβέρνηση. Οι διαφορές που προκύπτουν επιλύονται με κανόνες δικαίου από την δικαστική εξουσία) καθένα από τα οποία θα ελέγχει τα άλλα δυο.
Στην Ελλάδα το σύνταγμα του 1975 προβλέπει το διορισμό της δικαστικής από την εκτελεστική εξουσία με άμεσα ή έμμεσα παρεμβατικά κατά καιρούς φαινόμενα κυβερνητικών σε δικαστές. Η παράβλεψη τρανταχτών παραβατικών φαινομένων (διασπάθιση δημόσιου χρήματος, διαπλοκή, φοροκλοπή κλπ) προέρχονται συνήθως από τέτοιου είδους ρυθμίσεις ή παρεμβάσεις.
Η συνομιλία του Γ.Γ. της κυβέρνησης κ Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χ.Α. κ Κασιδιάρη επιβεβαιώνει την νοοτροπία και την πρακτική. Και φυσικά η παράνομη βιντεοσκόπηση δεν μπαίνει στο ίδιο ‘’καντάρι’’ όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν περί αυτού τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της τηλε‐παροχής υπηρεσιών …..
Ο άκρατος συγκεντρωτισμός και η αλαζονεία της εκτελεστικής εξουσίας, βλάπτουν καθοριστικά την
ποιότητα του πολιτεύματος, εγείροντας σοβαρές αμφιβολίες για την ορθή λειτουργία του. Και εδώ ο
πρωθυπουργός φέρει κομβική ευθύνη. Η υποβάθμιση της δικαστικής εξουσίας, αλλά και της νομοθετικής με την εφαρμογή πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, αντί για συζητημένων και ψηφισμένων από τη βουλή νόμων, αποσταθεροποιεί την εξισορρόπηση των εξουσιών, καταλύοντας την ιδιότητα του πολίτη σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
Σημαντικές είναι και οι πολιτικές ευθύνες‐συνέπειες του κ Σαμαρά. Πρώτα γιατί επέλεξε για την νευραλγική αυτή θέση τον επί δεκαετίες φίλο και συνεργάτη του, αφού γνώριζε άριστα τις απόψεις του και αν διαφωνούσε μ’ αυτές όφειλε να απαγορεύσει την εφαρμογή τους ρητά και κατηγορηματικά, όχι μόνον στον κ Μπαλτάκο αλλά και σε καθένα φέροντα κυβερνητική εξουσία. Οι κατά καιρούς πολιτικές πράξεις αναξιοπιστίας του κ Σαμαρά του έβαλαν ‘’απαγορευτικό’’ στην ανοικοδόμηση της <<πολυκατοικίας>>. Οι συνομιλίες Μπαλτάκου και ενδεχόμενα και άλλων στελεχών με την Χ.Α. τον αποκλείουν να κινηθεί και προς την συγκρότηση της μεγάλης ευρωπαϊκής κεντρώας παράταξης που προσδοκά.
Παράλληλα η εκτελεστική εξουσία παραμένει στο δικαστικό απυρόβλητο με νόμους‐ασπίδες, όπως η
βουλευτική ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ανεξέλεγκτοι μαζί τους πλέον συμβαδίζουν οι Δ/σεις των Τραπεζών για άνομες πράξεις ή παραλήψεις, η Δ/ση ΤΑΥΠΕΔ και πάει λέγοντας Όσο όμως θα ισχύουν αυτές οι διατάξεις ατιμωρησίας, τόσο θα εκτραχύνονται πρόσωπα και θα εκτρέπονται καταστάσεις και θα αποκτά αξία η διαπίστωση του ιστορικού Πολύβιου: << Μέσα από την ιστορική πραγματικότητα η μοναρχία καταλήγει σε τυραννία. Η τυραννία ανατρέπεται από την ολιγαρχία (πλουτοκρατία) η οποία με τη σειρά της ανατρέπεται από την Δημοκρατία, που όμως εξελίσσεται σε οχλοκρατία, οπότε επεμβαίνει κάποιος ισχυρός άνδρας ….>>.
Η διάκριση των εξουσιών ενδεχομένως δεν μπορεί να είναι απόλυτη, επειδή οι λειτουργίες τους
διασταυρώνονται. Μπορεί όμως να είναι επιπλέον αντιπροσωπευτικές (2/3) οι επιλογές της ιεραρχίας της δικαιοσύνης από τη βουλή. Η συγκέντρωση των εξουσιών είναι σύμφυτη με την κατάχρηση της εξουσίας και βάζει σε κίνδυνο τόσο την ελευθερία όσο και την ισότητα των πολιτών.
Διαβάστε περισσότερα » »