Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

«Έπνιξαν» το δημοσίευμα των FT για τη χρεοκοπία της Ελλάδας

Μόνο μία εφημερίδα, η Αυριανή, προβάλλει εκτενώς σήμερα στο πρωτοσέλιδο της το κεντρικό άρθρο των Financial Times στο οποίο αναφέρεται ευθέως ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει άμεσα και πως το «κούρεμα» των ομολόγων δεν θα είναι 21% αλλά 66% . Τα άλλα ΜΜΕ έπνιξαν με …άνωθεν εντολές αυτό το τόσο σημαντικό


δημοσίευμα του κορυφαίου παγκοσμίως εντύπου.Το άρθρο υποστηρίζει ότι...
το δεύτερο ελληνικό πακέτο στήριξης των 109 δισ. ευρώ ήταν καταδικασμένο εν τη γενέσει του. Η διαμάχη μεταξύ της Φινλανδίας και άλλων κρατών – μελών της ευρωζώνης ως προς τη συμφωνία για την παροχή εγγυήσεων με την Αθήνα, είναι απλώς μία ακόμη ένδειξη.
Σημειώνει ότι «το πακέτο ήταν εξαρχής καταδικασμένο λόγω της περιορισμένης συμμετοχής των ιδιωτών επενδυτών, ενώ παράλληλα η Ελλάδα στενάζει υπό το βάρος της επίτευξης των δημοσιονομικών της στόχων. Ακόμη και εάν λυθεί το θέμα με τη Φινλανδία, το πακέτο στήριξης δεν θα αποτρέψει την ελληνική χρεοκοπία. Ήδη η απόδοση των διετών ελληνικών ομολόγων ανέρχεται στο 46%».
«Το πακέτο σχεδιάστηκε για τις ευρωπαϊκές τράπεζες»
Το πακέτο στήριξης έχει ένα βασικό ελάττωμα: σχεδιάστηκε περισσότερο για να βοηθηθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες στη διατήρηση του μύθου ότι οι τοποθετήσεις τους στην Ελλάδα είναι ασφαλείς, παρά για να δοθεί βοήθεια στην Αθήνα. Ακόμα και οι τραπεζίτες, όμως, αντιλαμβάνονται ότι ο πυρήνας δεν μπορεί να αντέξει και μειώνουν την έκθεσή τους στην Ελλάδα.
Η διαμάχη για την παροχή εγγυήσεων μπορεί να επιταχύνει αυτήν την τάση, φέρνοντας στο φως τα αδύναμα σημεία του πακέτου, κυρίως λόγω της συμφωνίας ότι οι νέοι τίτλοι δεν έχουν προτεραιότητα έναντι των παλαιών.
Κανείς δεν πίστευε ότι οι ελληνικές αρχές θα έμπαιναν σε μία πιθανώς καταστροφική μονομερή συμφωνία, βάσει της οποίας θα δώσουν στη Φινλανδία εγγυήσεις για το 20% της αξίας της συμμετοχής του Ελσίνκι στο πακέτο στήριξης.
Ενώ μάλιστα δεν υπάρχει κάποια άμεση κι επείγουσα ανάγκη επικύρωσης του πακέτου -δεδομένου ότι η Αθήνα έχει επαρκή χρηματοδότηση βάσει του πρώτου πακέτου στήριξης των 110 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2011-, η διαμάχη είναι μία ακόμη απόδειξη του πόσο δύσκολο είναι τελικά για τους αξιωματούχους να χειριστούν πολιτικά την κρίση.
Το δεύτερο πακέτο στήριξης είναι σπατάλη πόρων. Η Citigroup Global Markets εκτιμά πως η Ελλάδα θα πρέπει να διαγράψει τουλάχιστον δύο τρίτα του χρέους της (εκτός εκείνου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) πιθανότατα την περίοδο 2013 – 2014, ώστε να μειωθεί ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ σε επίπεδα συμβατά με τον μέσο όρο του 80% της ευρωζώνης.Οι τελευταίες λίγες ημέρες φέρνουν αυτό το ενδεχόμενο ακόμη πιο κοντά
Διαβάστε περισσότερα » »

Προβλέψεις για Φθινοπωρο 2011


Κάθε ημέρα ακούμε ειδικούς να κάνουν προβλέψεις για τον καιρό, την οικονομία και την πολιτική. Πολλές φορές νιώθω ότι μας κοροϊδεύουν επειδή ποτέ κάτι από όσα λένε δε συμβαίνουν. Οι πολιτικοί και οι διακεκριμένοι αναλυτές στην τηλεόραση που θεωρούνται οι πιο έγκυροι, πάντα πέφτουν έξω. Μας παραμυθιάζουν ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα ενώ πάντα χειροτερεύουν. Από την άλλη μας φοβίζουν χωρίς λόγο χωρίς να μας λένε τι μπορούμε πρακτικά να κάνουμε.

Δεν είμαι ούτε οικονομολόγος, ούτε αστρονόμος, ούτε σεισμολόγος, ούτε.. προφήτης.

Είμαι ένας απλός άνθρωπος όπως όλοι μας που μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα όπως είναι και προτιμώ την αλήθεια που πονάει από το ψέμα που απλά καθυστερεί αλλά συγχρόνως μεγεθύνει τον πόνο. Προτιμώ να αντικρύσω την αλήθεια και να την αντιμετωπίσω κατάματα, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι μου για να προετοιμαστώ για τα χειρότερα παρά να κάθομαι και να ελπίζω ότι κάποιος άλλος θα με σώσει.

Πριν συνεχίσετε να διαβάζετε να θυμάστε:

Δεν έχετε κανένα λόγο να δείξετε προσοχή σε αυτές τις προβλέψεις.
Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε σοβαρά όσα γράφω.
Οι προβλέψεις που ακολουθούν μπορεί να αποτελούν και το «χειρότερο σενάριο». Είναι εξωπραγματικά σενάρια εκτός από κάθε σφαίρα φαντασίας. Δε θα κάτσω να αναλύσω πως κατέληξα σε αυτά. Σκοπός μου δεν είναι ούτε να πείσω κανέναν ούτε να παλέψω για το πόσο «έγκυρα» είναι. Κάποια από αυτά στηρίζονται σε προσωπική έρευνα. Κάποια σε αναλύσεις ανθρώπων που εμπιστεύομαι επειδή έχουν επαληθευθεί και άλλες τους προβλέψεις. Κάποια είναι απλές διαισθήσεις και οράματα που έχω δει στον ύπνο μου. Όπως προανέφερα, δε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν για τίποτα. Ούτε θα διαφωνήσω με κάτι. Το μόνο που θέλω είναι να δημοσιεύσω τις προβλέψεις μου για να δω πόσο μέσα ή έξω έπεσα σε 2 μήνες από τώρα! Ελπίζω να κάνω πολύ πολύ λάθος!!
Αν κάτι από αυτά ή όλα αυτά συμβούν, θα νιώθω απαίσια, όχι μόνο επειδή συνέβηκαν αλλά και επειδή τα είχα προαναγγείλει.  Κάποιος όμως που διαβάζει αυτό, μπορεί να λάβει κάποια μέτρα, σύμφωνα με όσα προτείνω και όσα μπορεί ο ίδιος να σκεφτεί. Σε περίπτωση που κάτι από αυτά συμβεί, μπορεί αυτός που ήταν προετοιμασμένος να μην αντιμετωπίσει τις δραματικές επιπτώσεις που θα αντιμετώπιζε αν δεν είχε προετοιμαστεί.
Αν τώρα κάποιος προετοιμαστεί και τίποτα δε συμβεί, το κακό είναι μικρό. Είναι σαν να πάρεις μία ασφάλεια πυρκαγιάς για το σπίτι σου και τελικά να μην πιάσει φωτιά. Δεν στεναχωριέσαι επειδή έχασες την ασφάλεια. Αντιθέτως χαίρεσαι που την είχες επειδή σε βοηθούσε να κοιμάσαι ήρεμα τα βραδιά. Το σημαντικό είναι να νικήσουμε τον φόβο. Και ο φόβος δεν νικιέται αν κλείνουμε τα μάτια μας σε πιθανά σενάρια. Το μυστικό για να νικήσεις τον φόβο είναι η προετοιμασία.
Πριν αρχίσω να πω ότι εύχομαι να πέσω πολύ έξω και να με κοροϊδεύετε επειδή τίποτα από όλα αυτά δε θα έχει συμβεί!! Τότε θα είμαι τρισευτυχισμένος! Να πω επίσης οτι είμαι γενικά πολύ αισιόδοξος και θετικός άνθρωπος. Όσοι με γνωρίζετε μπορείτε να το επιβεβαιώσετε αυτό.
Πιστεύω πως όλοι μας είμαστε τυχεροί που ζούμε στον κόσμο που ζούμε. Πιστεύω πως κάθε μέρα πρέπει να νιώθουμε μια απέραντη ευγνωμοσύνη. Ότι κι αν συμβεί θα μείνω θετικός και αισιόδοξος μέχρι το τέλος. Αυτό είναι και το μήνυμά μου προς όλους σας. Μετά τις προβλέψεις ακολουθούν και κάποιες προτάσεις για όσους θεωρήσουν ότι υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι ή όλα από αυτά.

Υπενθυμίζω:

Δεν έχετε κανένα λόγο να δείξετε προσοχή σε αυτές τις προβλέψεις.
Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε σοβαρά όσα γράφω.

Προβλέψεις για Φθινόπωρο 2011


  • Μέχρι μέσα Σεπτεμβρίου, παγκόσμιο Οικονομικό Υπερκράχ με χρεοκωπία μίας η περισσοτέρων μεγάλων τραπεζών σε Αμερική και σε Ευρώπη.
  • Χρυσός $2000/ουγγιά μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και $2500 μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.
  • Εκτείνονται οι εξεγέρσεις σε πολλές χώρες και κυρίως στην Αμερική. Επίσης: Σοβαρότατες ταραχές στη Μέση Ανατολή. Μπορεί και επίσημες συρράξεις.
  • Γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, έντονη αναφορά στον κομήτη Ελένιν σε ΜΜΕ που θα περάσει ανάμεσα από τη Γη και τον ήλιο τέλη Σεπτεμβρίου και πολύ κοντά στη Γη μέσα Οκτωβρίου.
  • Mega Σεισμός μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου (πιθανότατα 24-25/9). Μεγαλύτερος από Ιαπωνίας (11/3). Μπορεί και πολλαπλοί σεισμοί σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Πιθανά μέρη: Ρήγμα Ειρηνικού ή Ρήγμα Κεντρικής Αμερικής. Πιθανές και εκρήξεις Ηφαιστίων.
  • Τσουνάμι λόγω των σεισμών πλήττει ακτές της Αμερικής, μπορεί και Ευρώπη αν γίνει σε Ατλαντικό. Αυτή η καταστροφή θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για την παγκόσμια οικονομία.
  • Πιθανό ατύχημα (τύπου Φουκουσίμα) σε πυρηνικά εργοστάσια, λόγω παραπάνω σεισμών.
  • Έκλειψη ηλίου από κομήτη 26-28 Σεπτεμβρίου. Αν ο κομήτης Ελένιν που θα περάσει ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο εκείνες τις μέρες είναι αρκετά μεγάλος μπορεί να έχουμε μέχρι και 3 μέρες νύχτα. Εκπληκτικό και πρωτόγνωρο θέαμα στον ουρανό.
  • Αρχές Οκτωβρίου. Τα πάνω-κάτω στη ζωή μας. Πολλοί άνθρωποι στην Γη που δεν καταλαβαίνουν σε φυσικό επίπεδο τι συμβαίνει με τον κομήτη νομίζουν ότι ήρθε η Δευτέρα παρουσία κλπ κλπ. Γενικός φόβος και χάος. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές πολλές περιοχές στον κόσμο.
  • Μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Όλα τα άυλα περιουσιακά στοιχεία θα έχουν την αξία του χαρτιού πάνω στο οποίο είναι γραμμένα. Τιμή χρυσού στο φεγγάρι. Έλλειψη τροφίμων.
  • 16-20 Οκτωβρίου 2011. Κομήτης Ελένιν περνάει κοντά από τη Γη. Απίστευτο θέαμα. Άγνωστες επιπτώσεις στην βαρύτητα και το μαγνητικό πεδίο της Γης.
  • 2-6 Νοεμβρίου 2011. Η Γη εισέρχεται στην πορεία που διέσχισε ο κομήτης. Πολλά πράγματα που σέρνει στην ουρά του ο κομήτης θα μπουν στην Ατμόσφαιρα της Γης.  Πιθανή βροχή από μετεωρίτες. Φανταστικό θέαμα αλλά με επικίνδυνες συνέπειες. Πιθανές καταστροφές.
  • 9 Νοεμβρίου 2011. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα κάνει διάγγελμα στα πλαίσια άσκησης ετοιμότητας για κατάσταση μεγάλου κινδύνου. Αυτό είναι ήδη προγραμματισμένο!!
Από εκεί και πέρα έχουμε μία ενδιαφέρουσα ημερομηνία (11-11-11) όπου θα γίνει μία ακόμη ευθυγράμμιση του Ελένιν με τη Γη, την Αφροδίτη και τον Ερμή. Ακολουθούν άλλες 3 ευθυγραμμίσεις Ελένιν με Γη και Ηλιο στις 4 Δεκεμβρίου 2011, 21 Ιουνίου 2012 και η τελευταία: 21 Δεκεμβρίου 2012. Αλλά μέχρι τότε, έχουμε ακόμα καιρό!!…
Τρελά σενάρια! Μακάρι να μη συμβεί τίποτα. Μακάρι να βλέπω αυτό το κείμενο σε 2 μήνες από τώρα και να γελάω με τις βλακείες που έγραφα! Μακάρι να τα βλέπουμε μόνο στις ταινείες.
Καθώς όμως τα σκέφτομαι νιώθω μια μεγάλη ευγνωμοσύνη για κάθε στιγμή που είμαι ζωντανός. Εύχομαι για τα καλύτερα και προετοιμάζομαι για τα χειρότερα.
Και πως μπορείς να προετοιμαστείς. Δεν μπορώ να δώσω συμβουλές για κάτι τόσο σοβαρό.  ”Δοκιμασμένη συνταγή” δεν υπάρχει…
Να μερικές ιδέες:

Πνευματική προετοιμασία

Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ότι κι αν σημαίνει για τον καθένα από εμάς αυτό. Βρείτε τα με τον εαυτό σας! Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτό. Η θρησκεία είναι επίσης κάτι στο οποίο πολλοί θα στραφούν και μπορεί να βρουν ένα πνευματικό καταφύγιο σε περίπτωση που συμβούν τα παραπάνω.

Ψυχολογική προετοιμασία

Η ψυχραιμία και η διατήρηση της ηρεμίας θα είναι καθοριστικά. Πολύς κόσμος θα «τρελαθεί» αν δει να συμβαίνουν τα παραπάνω. Αν μπορείς να μείνεις ήρεμος θα είσαι σε θέση να λάβεις σωστές αποφάσεις και να δράσεις ανάλογα με την περίσταση.

Σχέσεις

Ενδυναμώστε τις σχέσεις με τους κοντινούς σας ανθρώπους, την οικογένεια, τους φίλους και τα αγαπημένα πρόσωπα. Βελτιώστε τις σχέσεις με τους γείτονες. Η αγάπη, η φιλία, η αλληλεγγύη και η αλληλοϋποστήριξη θα είναι καθοριστικά σε περίπτωση άσχημων καταστάσεων.

Οικονομικά

Δώστε προσοχή σε πράγματα που έχουν αληθινή αξία. Πράγματα που είναι χρήσιμα και απαραίτητα. Αποφύγετε οποιοδήποτε άσκοπο έξοδο. Αν έχετε αποταμιεύσεις, σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να αποκτήσετε πράγματα με αληθινή αξία. Μερικά αληθινά λεφτά, δηλαδή χρυσές λίρες, είναι καλό να έχετε. Μετρητά μπορείτε να έχετε λίγα διαθέσιμα στο χέρι αλλά αν συμβούν τα παραπάνω όλα τα άυλα περιουσιακά στοιχεία θα χάσουν την αξία τους. Μεγαλύτερη αξία θα έχουν τα τρόφιμα και άλλα πράγματα πρώτης ανάγκης.

Προμήθειες

Σκεφτείτε τι χρειάζεστε για ώρα ανάγκης σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση σε καταστήματα. Νερό, τρόφιμα μακράς διαρκείας, βιταμίνες, υλικά Α’ βοηθειών, φακούς, κεριά είναι μερικά από τα πράγματα στη λίστα. Σκεφτείτε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς και αποκτήστε ότι έχετε την οικονομική δυνατότητα. Αυτή την εποχή είναι καλύτερα να έχεις μερικά τρόφιμα στο ντουλάπι από το να έχεις λεφτά στην τράπεζα. Αν δεν έχεις λεφτά στην τράπεζα και είσαι πιεσμένος οικονομικά, αγόρασε φθηνά και θρεπτικά τρόφιμα όπως σιτάρι, ρύζι, όσπρια και λάδι.
Να θυμάσαι πως το πιο σημαντικό είναι να έχεις προετοιμαστεί ψυχολογικά. Αυτός ήταν και ο σκοπός που έγραψα αυτό το κείμενο. Για να σε βοηθήσω να σκεφτείς πως θα αντιδράσεις εσύ σε περίπτωση που κάτι κακό συμβεί. Καλή δύναμη! Να αγαπάς τους γύρω σου και να ελπίζεις για το καλύτερο, όσο κι αν ορίσουν τα πράγματα.
Σημαντική σημείωση:

Δε δίνω συμβουλές ούτε προτείνω το πως κάποιος πρέπει να διαχειρηστεί τα οικονομικά του ή τα προσωπικά του θέματα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Να είστε προσεκτικοί και να μην ακούτε όποιαν να ναι.. ούτε εμένα!.. Να κάνετε την έρευνα σας, να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα  και να πάρετε τις δικές σας αποφάσεις. Οτι διαβάζετε εδώ είναι καθαρά για ενημέρωση και προβληματισμό. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τα παραπάνω.


Διαβάστε περισσότερα » »

αν αληθεύει..


(.) Οι ηγέτες για να πείσουν τους υπηκόους θα πρέπει πρώτοι αυτοί να διδάσκουν με το παράδειγμά τους.
Πρέπει να είναι πρώτοι στις θυσίες, πρώτοι στην αρετή, για να μπορούν να μεταδώσουν αρετή και στον λαό διότι η αρετή είναι μεταδοτική όπως και η κακία. Σε κανένα δεν αρμόζει να κυβερνάει εάν δεν είναι  ο ίδιος σαφώς καλύτερος από τους κυβερνώμενους.  Ο λαός δεν υπακούει σ' αυτούς που δεν μπορούν να τον εμπνεύσουν με το παράδειγμά τους. Όταν ένας Αμερικανός μάνατζερ ανέλαβε μία χρεοκοπημένη πολυεθνική εταιρεία, εδήλωσε ότι καθορίζει τον μηνιαίο μισθό του στο συμβολικό ποσό τού ενός δολαρίου έως ότου με τις προσπάθειες όλων ανακάμψει η εταιρεία και βγάλει κέρδη.
Πριν από έναν χρόνο η κυβέρνηση με μεγάλη."νοητική" καθυστέρηση, κατάλαβε επιτέλους ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα τής χρεοκοπίας και ο πρόεδρος τής Βουλής ίδρυσε υπό την αιγίδα τού Προέδρου τής Δημοκρατίας ταμείο για την εξόφληση του χρέους, αξιέπαινη προσπάθεια που όμως απέτυχε παταγωδώς και αγνοείται η τύχη της.
Όταν ο έντιμος και υπερήφανος Ελληνας μικροσυνταξιούχος και μισθωτός προσέφερε από το υστέρημά του για τον κοινό σκοπό, το πρώτο που θα περίμενε κανείς είναι ότι ο πρώτος πολίτης της χώρας θα έδινε πρώτος το καλό παράδειγμα καθορίζοντας τη μηνιαία χορηγία του και τα έξοδα παράστασης σε 1 Ευρώ και καταθέτοντας τα υπόλοιπα στο ταμείο για την εξόφληση τού χρέους έως ότου η χώρα περάσει την κρίση και ανακάμψει.
Όταν ο Πρόεδρος τών ΗΠΑ, λαμβάνει ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές 400.000 δολλάρια ή 279.358 Ευρώ, στον Πρόεδρο τής Ελληνικής Δημοκρατίας παρέχεται ετήσια χορηγία και έξοδα παράστασης 447.600 Ευρώ, ήτοι οι παροχές του υπό την πτώχευση τού Ελληνικού Δημοσίου είναι κατά 165.441 Ευρώ περισσότερα από αυτά που παρέχει το Αμερικανικό Δημόσιο στον Πρόεδρο τών ΗΠΑ.
Αυτή τη δύσκολη στιγμή, αυτή τη δύσκολη περίοδο που δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε ανώδυνες λύσεις, ο λαός περιμένει από τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας, έστω και καθυστερημένα, να κάνει το καθήκον του δίνοντας  το παράδειγμα και στο υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό τής χώρας που βρίσκεται στον κόσμο του και απολαμβάνει τα προνόμιά του μακαρίως, χωρίς αιδώ και χωρίς ντροπή.
Κύριε πρόεδρε τής Δημοκρατίας.
Καλά είπατε στη συναντησή σας με τον πρωθυπουργό ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έδωσαν ότι είχαν να δώσουν. Όμως με τις προγραμματιζόμενες αυξησεις τού ΦΠΑ , την εξίσωση τού πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και τις λοιπές εκκρεμούσες εξαγγελίες  σκεφτήκατε πόσο περισσοτερο θα επιβαρυνθεί απ' ό,τι ήδη .επιβαρύνεται;  Μήπως θα πρέπει να αρχίσει, επιτέλους, και ο πολιτικός κόσμος να βοηθάει περικόπτοντας από την χλιδή οπού ζει (τσαρικού τύπου), γιατί μέχρι τώρα δεν είδαμε και τίποτα.
Υ. Γ.
Το. «θα πονέσουμε  και θα ματώσουμε» που λένε οι. "Γιωργακηδες" ισχύει μόνο για το λαό;
Για τούς πολιτικούς η σύνεση είναι αναλογη τού μισθού τους.  Όταν... λαδώνονται είναι... συνεπείς και θιασώτες τής... "δημοκρατίας, όταν όχι, τότε γίνονται απαιτητικοί και ζητάνε... αποζημιώσεις!
Διαβάστε περισσότερα » »

"Ντρίπλα" Οικονόμου προς τα Αλβανικά ΜΜΕ: Δεν ήρθα εδώ για να μιλήσω για τους Τσάμηδες!



Ο Ελ. Οικονόμου "περικυκλωμένος" από τα Αλβανικά ΜΜΕ
Οι Αλβανοί δημοσιογράφοι θεώρησαν πως θα μπορέσουν να στριμώξουν εύκολα τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την πόλη των Τιράνων, με συγκεκριμένη ατζέντα και επί θεμάτων αστυνομικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας.

Ενώ οι δημοσιογράφοι γνώριζαν την ατζέντα του κ. Οικονόμου, επιχείρησαν να τον "στριμόξουν" με μια ερώτηση παγίδα αναφορικά με τους Τσάμηδες.

Δημοσιογράφος: Κύριε Οικονόμου, θα θέλαμε το σχόλιό σας για τους Αλβανούς πολίτες με Τσάμικη καταγωγή που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στα σύνορα.

Οικονόμου: Νομίζω ότι θα πρέπει να περιοριστούμε στο αντικείμενο της επίσκεψης στην Αλβανία, και να επισημάνουμε την πολύ καλή και συνεργασία που υπάρχει, είμαστε υπερήφανοι διότι αυτή η συνεργασία μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλες τις χώρες της περιοχής.
 

Διαβάστε περισσότερα » »

WIKILEAKS: ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ "ΤΣΑΜΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ"



...
Η Αλβανική κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με την Ελλάδα για το "Τσάμικο". Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της ανάλυσης του πρώην Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Τίρανα, Τζον Γουίδερς, σε ένα τηλεγράφημα που έστειλε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 10 Νοεμβρίου 2008. Στο έγγραφο αυτό, ο πρέσβης των ΗΠΑ κάνει μια λεπτομερή σύνοψη και ανάλυση του όλου προβλήματος των Τσάμηδων, παρέχοντας λεπτομερή "ιστορικά στοιχεία". Σύμφωνα με τον Γουίδερς, η αλβανική κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με την Ελλάδα, φοβούμενη ότι θα της χρεωθεί εθνικισμός. Στο τηλεγράφημα της 10ης Νοεμβρίου σημείωσε ότι "Οι Αλβανοί Τσάμηδες που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια δικαστική μάχη σχετικά με το ζήτημα της ελληνικής ιθαγένειας και της αποζημίωση σε σχέση με την κακομεταχείριση από την ελληνική κυβέρνηση για ζημιές κατά τον βίαιο διωγμό. Πολύ ελάχιστα πράγματα έγιναν για το ζήτημα των τσάμηδων δεδομένου ότι με ψήφισμα του Κοινοβουλίου το 1994, οπότε και αναγνωρίστηκε ως ένα θέμα και φαίνεται ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν θέλει να αντιπαρατεθεί με την Ελλάδα και να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις, επιμένοντας στο θέμα αυτό. Η νομική προοπτική του θέματος απαιτεί περισσότερη προσοχή από τους Τσάμηδες, αλλά δεν είναι σαφές ποιο δικαστήριο θα έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα. "

Παρακάτω, ο Πρέσβης Withers περιγράφει με την οπτική του για το Τσάμικο ζήτημα, το οποίο ως φαίνεται αντικατοπτρίζει και την μυστική γραμμή των ΗΠΑ επί του Τσάμικου:

«Οι Τσάμηδες είναι Αλβανοί που ζούσαν στη δυτική Ελλάδα. Κοντά στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, περίπου 20 χιλιάδες με 40 χιλιάδες Τσάμηδες εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα ως συνεργοί του φασισμού και εγκαταστάθηκαν στην Αλβανία. Στην αρχή η μεταχείρισή τους ήταν καλή στην Αλβανία, αλλά αργότερα στράφηκε εναντίον της η κομμουνιστική κυβέρνηση και εκτελέστηκαν πολλά μέλη της. Ως αποτέλεσμα, η Τσάμηδες ήταν ισχυρές αντιπάλους του κομμουνιστικού καθεστώτος. Πολλά μέλη της Τσάμικης κοινότητας σήμερα είναι στον κεντροδεξιό συνασπισμό (φιλοκυβερνητική) και πιστεύουν ότι ο αριθμός του Τσάμικου πληθυσμού στην Αλβανία εκτιμάται σε 400 χιλιάδες κατοίκους. Οι Τσάμηδες έχουν αγωνιστεί επί μακράν για την επιστροφή (στην Ελλάδα). Τον Οκτώβριο (2011), ο Tahir Muhedini, Τσάμης ηγέτης και πρόεδρος του κόμματος PDI, δήλωσε στον πολιτικό σύμβουλο της πρεσβείας, πως οι Τσάμηδες, σε συνεργασία με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης, τα ονόματα των οποίων δεν ανέφερε, έχουν ετοιμάσει το νομικό πλάνο για το ζήτημα της κακοποίησης και της «γενοκτονίας» από την ελληνική κυβέρνηση. Ο Muhedini πρόκειται να ετοιμάσει το φάκελο και να το στείλετε στο Διεθνές Δικαστήριο. Ο Muhedini είπε πως κανένα από τα προβλήματα της Τσάμικης κοινότητας δεν έχει επιλυθεί και δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς την βοήθεια της Αλβανικής κυβέρνησης. Ωστόσο, σύμφωνα με Muhedini, η αλβανική κυβέρνηση έχει δώσει μια μικρή βοήθεια για το ζήτημα των τσάμηδων, μετά την υπερψήφιση του ψηφίσματος το 1994, οπότε και αναγνωρίστηκαν τα δικαιώματα των Τσάμηδων. Οι Αλβανοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης, είπε ο Muhedini έχουν διασχίσει τα σύνορα, ενώ έχει δίκιο για την περιγραφή της κακομεταχείρισης των Τσάμηδων στην Ελλάδα, αλλά είπε επίσης ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Muhedini, οι Έλληνες έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχει τσάμικο ζήτημα».

Εν τω μεταξύ, στο τελευταίο σχόλιο του πρέσβη Withers , στο τηλεγράφημα που απευθύνεται στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, σημείωσε ότι ενώ το Τσάμικο πρόβλημα είναι ατυχές, φαίνεται ότι η αλβανική κυβέρνηση ανησυχεί περισσότερο για τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα από ό,τι για τις απαιτήσεις των Τσάμηδων. Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αλβανίας, και περίπου 1 εκατομμύριο Αλβανοί εργάζονται στην Ελλάδα, γιαυτό η Αλβανική κυβέρνηση δεν φαίνεται πρόθυμη να βλάψει τις σχέσεις με τους Έλληνες, θέτοντας το ζήτημα των τσάμηδων. Ωστόσο, αποτελεί γεγονός ότι οι Τσάμηδες ετοιμάζουν μια δικαστική υπόθεση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και οι πρωτοβουλία που λαμβάνεται εκτός της αλβανικής κυβέρνησης παραμένει δύσκολοι, καθώς η διεθνή δικαιοσύνη για να ανοίξει το ζήτημα απαιτεί νομική σύγκρουση."
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ προς Angela Merkel:

"Φανταστείτε ένα "βαυαρικό έθνος" Μή Γερμανικό στα σύνορά σας»

              

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Επικοινωνία:
Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια Επιτροπής
Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου
Τηλ: 603-742-0466
Φαξ: 603- 617-2977

27 Αυγούστου 2011
Στην Αυτού Εξοχότητα Angela Merkel
Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας 
German Bundestag
Platz der Republik 1
11011 Berlin, Germany

Εξοχότατη,           
Tα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, μία από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες ελληνικές οργανώσεις εκπροσωπώντας εκατομμύρια Μακεδόνων (Έλληνες από τη διοικητική περιφέρεια της Μακεδονίας, οι οποίοι εθνολογικά και γλωσσικά είναι Έλληνες και υπερήφανοι για την Μακεδονική πολιτιστική τους ταυτότητα για χιλιετίες), γράφουμε για να σας επιστήσουμε την προσοχή στη χρήση του όρου «Μακεδονία» κατά τη διάρκεια συνεντεύξεώς σας στον τηλεοπτικό σταθμό HTV (Hrvatska Radiotelevizija) του Ζάγκρεμπ, τώρα τελευταία.


Με την παρούσα δηλώνουμε πως η Μακεδονική ταυτότητα πολιτιστικά και ιστορικά ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι μια αυτοαποκαλούμενη «εθνική Μακεδονική» ταυτότητα  της χώρας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας (ΠΓΔΜ) της οποίας ο πληθυσμός αποτελείται από Σλάβους και Αλβανούς είναι ψευδεπίγραφη και εξαιρετικά επικίνδυνη. Η ψευδεπίγραφη αυτή ταυτότητα είναι άκρως προσβλητική στην δική μας Μακεδονική πολιτιστική ταυτότητα η οποία αποτελεί μέρος του ελληνισμού εδώ και 2500 χρόνια. Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα ανάλογο με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα των Μακεδόνων είναι η πολιτιστική ταυτότητα των Βαυαρών της Γερμανίας.  Οι Βαυαροί είναι πολιτιστικά Βαυαροί. Εθνολογικά και γλωσσικά όμως είναι Γερμανοί και κανείς στον κόσμο δεν αρνείται την προφανή ταυτότητά τους. Θα μπορούσε ποτέ κανείς να δεχθεί ότι μπορεί ένα κράτος γειτονικό της Γερμανίας, να οικειοποιηθεί την κρατική ονομασία «Δημοκρατία της Βαυαρίας», και να μετονομάσει το λαό του σε «Βαυαρικό έθνος», και να ισχυρίζεται ότι μια μη Γερμανική εθνότητα θα μπορούσε να αποτελέσει Βαυαρική μειονότητα στη Γερμανία; 
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η διεθνής κοινότητα και το διεθνές νομικό σύστημα να επιτρέψει την Αρχή του αυτοπροσδιορισμού να επηρεάσει την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα αυτών που ανήκουν σε άλλο έθνος για χιλιετίες. Η χρήση εθνολογικού όρου ο οποίος πολιτισμικά και ιστορικά ανήκει σε άλλο έθνος για αιώνες δεν πρέπει να επιτραπεί. Στην περίπτωσή μας θα πρέπει να εκληφθεί ως μια προφανής προσπάθεια οικειοποίησης οτιδήποτε Μακεδονικού, μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δικά μας ανθρώπινα δικαιώματα της πολιτιστικής μας Μακεδονικής ταυτότητας.
Χρησιμοποιώντας τον όρο «Μακεδονία» εσφαλμένα ή απρόσεχτα φαίνεται πως η Γερμανία είναι προκατειλημμένη έναντι της μιας πλευράς σε μια προσβλητική για την Ελλάδα σύγκρουση και αντιτίθεται με την απόφαση του ΟΗΕ στο θέμα αυτό. Επιπλέον σε σχέση με τον ιστορικό αναθεωρητισμό που προωθείται από την ΠΓΔΜ ως μέσο δημιουργίας ταυτότητάς της στο σύγχρονο κόσμο, 371 επιστήμονες από πανεπιστήμια και ακαδημαϊκά κέντρα παγκοσμίως γνωστά, συμπεριλαμβανομένων των βέλτιστων ιδρυμάτων της Γερμανίας, διακήρυξαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. [1] Ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ δημοσίως παραδέχτηκε: «Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον έκτο αιώνα...Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, δεν έχουμε καμιά ιστορική ή πολιτιστική σχέση μαζί τους». [2] 
Είναι προσβλητικό για εμάς πως η Καγκελάριος της Γερμανίας – κράτος της ΕΕ – ταυτίζει ασυναίσθητα τους Σλάβους της ΠΓΔΜ με τους αρχαίους Μακεδόνες βασιζόμενη σε ανιστόρητες και μη επιστημονικές θεωρίες εθνογένεσης που επιστημονικά αντιμετωπίζονται με χλευασμό.
Εξοχότατη, σας παρακαλούμε δεχτείτε την έκφραση της βαθύτατης εκτίμησής μας,
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ – Κώστας Χατζηστεφανίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος

 Σύλλογοι από τις Περιφέρειες Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας της Ελλάδος.
1.      Κίνηση Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης»
2.      Σύλλογος Φίλων Αρχαιοτήτων Έδεσσας «Οι Τημενίδες»
3.      Πολιτιστικός Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας»
4.      Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Έδεσσας
5.      Λαογραφική Εταιρεία Νομού Πέλλας
6.      Σύλλογος «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» Αριδαίας
7.      Σύλλογος «Φίλων Μακεδονικής Πολιτιστικής Παράδοσης» Αλμωπίας
8.      Μορφωτικός Σύλλογος Ίδα Εξαπλατάνου «Ιων Δραγούμης»
9.      Ιστορική & Λαογραφική Εταιρεία «Φίλιππος» Γιαννιτσών
10.  Μακεδονικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αμύντας» Καλυβίων
11.  Μορφωτικός Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Αρχαία Πέλλα»
12.  Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γραμματικού «Πατριάρχης Χρύσανθος»
13.  Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης
14.  Φιλεκπαιδευτικός Όμιλος Φλωρίνης «Αριστοτέλης»
15.  Πολιτιστικός Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Εθνικού – Κρατερού - Αγίας Παρασκευής
16.  Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελπίδα Μελίτης»
17.  Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς»
18.  Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα - Θεσσαλονίκη
19.  Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων «Μακεδνός»
20.  Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματατείων Θεσσαλονίκης (72 σύλλογοι-μέλη)
21.  «Ομάδα 21» Μακεδονίας – Θράκης
22.  Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας
23.  Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία Κιλκίς «Τέχνη»
24.  Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών
25.  Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας
26.  Σύλλογος Σταρτσοβιτών «ο Άγιος Μηνάς» Νέου Πετριτσίου Σερρών
27.  Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκαδίων «Αγία Παρασκευή»

Σύλλογος προερχόμενος από τμήμα της Ιστορικής Μακεδονίας στην ΠΓΔΜ
28.  Σύνδεσμος Μοναστηριωτών Θεσσαλονίκης «Καρτερία»

Σύλλογοι από την υπόλοιπη Ελλάδα.
29.  Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών.
30.  Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Αττικής.
31.  Συνομοσπονδία Μακεδόνων Λεκανοπεδίου Αττικής.
32. Σύνδεσμος «Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών»
33. Σύνδεσμος Γυναικών Θεσσαλονίκης εν Αθήναις
34. Σύνδεσμος Μακεδόνων και Θρακών Παπάγου-Χολαργού



Υποσημείωση: Ο Robin Lane Fox στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο «Από τον Ηρακλή στο Μέγα Αλέξανδρο-Θησαυροί από τη Βασιλική Πρωτεύουσα των Μακεδόνων» στο Ashmolean Μουσείο, είπε: «Η Μακεδονία ήταν ένα Ελληνόφωνο βασίλειο στη Βόρεια Ελλάδα και όσοι Σκοπιανοί υποστηρίζουν ότι στη χώρα τους βρίσκεται η Μακεδονία, επιδεικνύουν άγνοια και η θέση τους είναι εξωφρενική. Είναι σαν να λέμε ότι η Οξφόρδη βρίσκεται στη Λευκορωσία». http://www.ashmolean.org/exhibitions/heracles/eating/

Κοινοποίηση: κ. Σταύρο Λαμπρινίδη, Υπουργό Εξωτερικών
                         κ. Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας
                         κ. Αλέκα Παπαρήγα, Πρόεδρο ΚΚΕ
                         κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, Πρόεδρο ΛΑ.Ο.Σ
                         κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
                         Μέλη της Ελληνικής Βουλής
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Alpha Bank αναγνωρίζει τα Σκόπια ως.. Μακεδονία!!!

alphabank Η Alpha Bank αναγνωρίζει τα Σκόπια ως.. Μακεδονία!!!
Μπορεί να απαιτούμε από τους ξένους να σέβονται τις διατάξεις του ΟΗΕ αναφορικά με το όνομα των Σκοπίων, αλλά δυστυχώς κάποιοι στην Ελλάδα επιμένουν να θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του χρήματος.
Η Alpha Bank, μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες στην Ελλάδα με 450 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα, καθώς και θυγατρικές και  υποκαταστήματα στα Βαλκάνια, στην ιστοσελίδα της αναγνωρίζει απερίφραστα τα Σκόπια ως… Μακεδονία!!
Όπως βλέπετε και στην παραπάνω φωτογραφία, η Alpha Bank έχει κιόλας να υπερηφανεύεται ό,τι ήταν από τις πρώτες τράπεζες που δραστηροποιήθηκαν στην… “Μακεδονία”.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους της Alpha Bank μέσω της Ιστοσελίδα της, για να ενημερωθούν για τους λόγους που μια Ελληνική τράπεζα αναγνωρίζει τα Σκόπια ως “Μακεδονία” σε παραβίαση  των σχετικών διατάξεων του ΟΗΕ,  τις προθέσεις τους για την άμεση διόρθωση στις Ιστοσελίδες της Alpha Bank και αν πρόκειται να προβούν σε δημόσια ανακοίνωση για να ζητήσουν Συγνώμη από τους περίπου 2.500.000 Μακεδόνες που διαμένουν στην αληθινή Μακεδονία (η οποία βρίσκεται φυσικά στην Ελλάδα) και η τράπεζα τόσο απλόχερα “χάρισε” το όνομα τους σε κάποιους Σλάβους, βορείως της Μακεδονίας .
Διαβάστε περισσότερα » »

“Οι Λίβυοι αντάρτες χρησιμοποίησαν μικροσκοπικά αεροσκάφη”



Οι Λίβυοι αντάρτες χρησιμοποίησαν μικροσκοπικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να κατασκοπεύουν το στρατό του Καντάφι, ανέφερε σήμερα μια καναδική εταιρεία η οποία παρείχε αυτές τις συσκευές.

Ο πρώην ανώτερος αξιωματικός του καναδικού στρατού, ο οποίος  δημιούργησε την εταιρεία ‘ Ζαρίμπα’, στα τέλη Ιουλίου επισκέφθηκε το θύλακα των ανταρτών του Μισούρι για να εκπαιδεύσει τους αντάρτες στο χειρισμό της συσκευής.


«Οι αντάρτες αγωνίζονταν εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι, αλλά δεν γνώριζαν που ακριβώς βρίσκονταν. Ζήτησαν επανειλημμένα μια διέξοδο σε αυτήν την κατάσταση, ώστε να μπορούν να εντοπίσουν από μακριά τους στρατιώτες» δήλωσε ο επικεφαλής της ‘Zariba’, Τσάρλς Μπάρλοου.

«Είχαν προσπαθήσει να εγκαταστήσουν κάμερες σε ελικόπτερα αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Τότε προσκλήθηκα να τους βοηθήσω «, είπε ο Μπάρλοου.

Τα, στυλ παιχνιδιού, αεροπλάνα φέρουν ένα ρομπότ που ζυγίζει λιγότερο από 1,5 κιλό και μπορεί να μεταφέρει ένα σακίδιο. Μοιάζει με τα μικροσκοπικά ελικόπτερα των παιδιών που έχουν τέσσερις έλικες και κατευθύνονται με τηλεχειρισμό.

Οι αντάρτες στο Μισούρι εκπαιδεύτηκαν από τον Μπάρλοου και μέσα σε ένα απόγευμα έμαθαν να το χειρίζονται πάρα πολύ καλά. Η συσκευή αυτή κοστίζει $100.000.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πολιτισμός 9.000 ετών ανακαλύφθηκε στη Σαουδική Αραβία

 Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός αρχαίου πολιτισμού 9.000 ετών, κατά τον οποίο είχαν εξημερωθεί άλογα και είχε ήδη ανακαλυφθεί η τέχνη της ταρίχευσης και μάλιστα μ’ έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από τον γνωστό. Ο πολιτισμός ονομάστηκε Αλ-Μάκαρ (al-Maqar), από την ανεξερεύνητη μέχρι πρότινος περιοχή των ανασκαφών.

"Η ανακάλυψη αυτή δείχνει πως το άλογο εξημερώθηκε στην Αραβική Χερσόνησο πριν 9.000 χρόνια και όχι πριν 5.000, όπως προέκυπτε από ανάλογες μελέτες στην κεντρική Ασία", τόνισε ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Μουσείων και Αρχαιοτήτων Άλι αλ-Γάμπαν.
 

Μία κεφαλή αλόγου

Δείγματα του πολιτισμού αυτού ανακαλύφθηκαν κοντά στην Άμπχα, στην επαρχία Αασίρ, η οποία στην αρχαιότητα αποτελούσε τμήμα της "Ευτυχισμένης Αραβίας" (Υεμένη).Ο πολιτισμός αυτός, στον οποίο δόθηκε το όνομα Μάκαρ, γνώριζε πώς "να ταριχεύει τους νεκρούς με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από τον ήδη γνωστό", διευκρίνισε ο αλ-Γάμπαν.

Ανάμεσα στα ευρήματα υπάρχουν και αγάλματα ζώων, σκύλων, κατσικών και γερακιών, ενώ βρέθηκε και τμήμα αγάλματος ενός αλόγου με μήκος ένα μέτρο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διαστάσεις άγαλμα ζώου αυτής της εποχής στον κόσμο, σύμφωνα με τον αλ-Γάμπαν.


Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης αιχμές από βέλη, εργαλεία ύφανσης και γουδιά, δείγμα ενός προηγμένου πολιτισμού.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ: Ο καλλιτέχνης με το.. αλυσοπρίονο!

Αν έχεις καλλιτεχνική φλέβα τότε δημιουργείς απίθανα έργα τέχνης ακόμη και με ένα.. αλυσοπρίονο!

Πάρτε παράδειγμα τον φυσιολάτρη καλλιτέχνη Randall D. Boni. Τα γλυπτά του είναι απλά καταπληκτικά!

Τα έργα του γίνονται ακόμη πιο όμορφα αν σκεφτείς κανείς τον βαθμό δυσκολίας. Το να δημιουργείς λεπτομερέστατα γλυπτά χρησιμοποιώντας ένα αλυσοπρίονο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα..


Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο

Ο καλλιτέχνης με το αλυσοπρίονο


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Από μαμά γαϊδούρα και μπαμπά ζέβρα, γεννιέται...

 Στο καταφύγιο άγριων ζώων «Chestatee» στη Τζόρτζια των ΗΠΑ, μετά από  διασταύρωση θηλυκού γαϊδουριού με αρσενική ζέβρα, γεννήθηκε ένα πανέμορφο ζώο, ο "Πίπι".
 Πρόκειται για ένα ζεβρο-γαϊδουράκι που έχει λωρίδες άσπρου και μαύρου χρώματος στα πόδια του, όπως η ζέβρες, ενώ η πλάτη του είναι καφετί. Ο Πίπι γεννήθηκε στο καταφύγιο «Chestatee»στις 21 Ιουλίου. Πατέρας του είναι ο Ζικ η ζέβρα και μητέρα του είναι η Σάρα το γαϊδουράκι.
 Το καταφύγιο άγριων ζώων δέχεται πλήθος κόσμου για να δει από κοντά το συγκεκριμένο ζώο. Ο ιδιοκτήτης του πάρκου λέει: «Όσοι έρχονται στο καταφύγιο δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Μας παίρνουν τηλέφωνο από τη Ρωσία, ενώ έχουμε δεχτεί επισκέπτες από την Αγγλία και τη Γαλλία».

Μαμά γαϊδούρα και μπαμπάς ζέβρα!
 Ο κτηνίατρος του καταφυγίου επεσήμανε: «Η διασταύρωση γαϊδούρας και αρσενικής ζέβρας είναι πάρα πολύ σπάνια. Γαϊδούρες και άλογα ζευγαρώνουν πολύ συχνά με αποτέλεσμα να γεννιούνται μουλάρια. Ωστόσο σπάνια μια γαϊδούρα θα ζευγαρώσει με αρσενική ζέβρα».
 Ο ιδιοκτήτης του πάρκου λέει πως: «Περιμέναμε το μικρό γαϊδουράκι και ανησυχούσαμε πάρα πολύ γιατί η μητέρα είχε περάσει τις μέρες τις και ακόμα δεν είχε γεννήσει. Τελικά γεννήθηκε το ζεβρο-γαϊδουράκι και πιστέψαμε ότι όλα είναι δυνατά».

 Για περισσότερα από 30 χρόνια, στο συγκεκριμένο καταφύγιο τα ζώα που ζουν εκεί μοιράζονται τους ίδιους χώρους, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που γεννιέται ζώο από διασταύρωση διαφορετικών ειδών.
 Δείτε στο βίντεο τον πανέμορφο  Πίπι:



 
Διαβάστε περισσότερα » »

Το τριήμερο που μας πέρασε ξέσπασαν 260 φωτιές σε όλη την Ελλάδα

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ
Ο αριθμός είναι τεράστιος και ταυτόχρονα εξοργιστικός.. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια του τριήμερου (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή), όταν οι άνεμοι έφταναν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ, σε όλη τη χώρα ξέσπασαν 260 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες για το εφετινό καλοκαίρι....

 Από αυτές, οι 111 εκδηλώθηκαν μόνο την Παρασκευή και οι 80 το Σάββατο. Αν δεν αλλάξει ο νόμος και δεν τιμωρηθούν οι εμπρηστές παραδειγματικά τότε θα συνεχίσουν να δρουν ανενόχλητοι.. Ισόβια στους εμπρηστές που καίνε τους πνεύμονες ζωής, βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.. Καμία ανοχή στους αλήτες που ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους συμφέρον.. Δηλαδή θα πρέπει να καεί ολόκληρη η Ελλάδα για να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο;;;


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Το κορίτσι (της σιωπής) που μιλάει με τα ζώα!

Αν και είναι ήδη τεσσάρων χρόνων η Ρόουζ Γουίλκοξ ακόμη δεν έχει καταφέρει να πει τις λέξεις «μαμά» και «μπαμπά». Επίσης, από τη μέρα που γεννήθηκε η μικρή Βρετανίδα από το Χέρντφορσαϊρ δεν μπορεί να εκφράσει στους γονείς της τις ανάγκες της όπως την πείνα, τη δίψα, την κούραση ή την αδιαθεσία. Μια εξαιρετικά σπάνια γενετική ανωμαλία είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς που την παρακολουθούν, ο λόγος που παραμένει βυθισμένη στη σιωπή της χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους. Ξαφνικά όμως και προς έκπληξη των γονιών της, μια μέρα η Ρόουζ αποκάλυψε την ικανότητά της να επικοινωνεί με τα ζώα!

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της σε μια φάρμα, στο πλαίσιο της θεραπείας που ακολουθεί προκειμένου να μιλήσει, o 41χρονος πατέρας της Ντέιβ και η 37χρονη μητέρα της Εσμέ είδαν την κόρη τους να «συνομιλεί» με τις αγελάδες, ενώ στη συνέχεια παρατήρησαν πως είχε ικανότητα να «συνεννοείται» και με τα υπόλοιπα ζώα. «Ηταν υπέροχο να ακούω την κόρη μου να χρησιμοποιεί την φωνή της» δήλωσε η μητέρα της συμπληρώνοντας ότι «ήταν σαν να κουβεντιάζουν κάποιοι παλιοί φίλοι, όταν τη βλέπαμε να συζητά με τα άλογα και τις αγελάδες της φάρμας».







Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Daily Mail», οι Γουίλκοξ σχεδιάζουν στο άμεσο μέλλον να πάνε την κόρη τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Εκεί, στο πλαίσιο της θεραπείας της, οι ειδικοί ανάμεσα σε άλλα θα τη βάλουν να κολυμπήσει με δελφίνια με σκοπό να βελτιώσουν την ικανότητά της να επικοινωνεί με τον κόσμο.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Προτομή του Ηρακλή βρέθηκε στο Ισραήλ

Μια μαρμάρινη προτομή του Ηρακλή, του ημίθεου της ελληνικής και της ρωμαϊκής μυθολογίας, που χρονολογείται στο 2ο αιώνα της χριστιανικής εποχής, ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Ισραήλ, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων.
Η προτομή από λευκό μάρμαρο, ύψους μισού μέτρου, εξαιρετικού καλλιτεχνικού κάλους, είναι ένα σπάνιο εύρημα, καθώς το υλικό αυτό .....
δεν υπάρχει στο Ισραήλ και κατά συνέπεια είχε εισαχθεί, δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο Ουάλιντ Ατρας.
Η ακέφαλη προτομή ανάγεται στο 2ο αιώνα της χριστιανικής εποχής και ανακαλύφθηκε στην περιοχή Χόρβατ Ταρμπενέτ ανάμεσα στα ερείπια αρχαίων ρωμαϊκών λουτρών κοντά στην Αφούλα, βορειοανατολικά του Τελ-Αβίβ, διευκρίνισε.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η τοποθεσία αυτή αναφέρεται στο Ταλμούδ ως ένας τόπος εβραϊκών τελετών και ότι η προτομή, της οποίας ένας ώμος κοσμείται με δέρμα λιονταριού, θα εκτεθεί στο κοινό ύστερα από εργασίες αποκατάστασης.
Σύμφωνα με τον Ατρας, η προτομή βρέθηκε τυχαία κατά τις εκσκαφές που πραγματοποιήθηκαν για την κατασκευή μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Webster Tarpley :ΟΛΟΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

 

 



Σημαντική η μνεία του Τάρπλεϋ για την Ελλάδα ως λίκνο του πολιτισμού, σημαντικές επίσης οι προτάσεις/επισημάνσεις του για το πώς θα μπορούσε να αμυνθεί η Ελλάδα έναντι των κερδοσκόπων. Και η πρότασή του απλή: ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!

Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκαλύψεις για την πραγματικότητα των ελληνικών media από το wikileaks


Σοβαρές αποκαλύψεις για την εγχώρια δημοσιογραφία και τους «λειτουργούς» της περιέχουν τρία τηλεγραφήματα της αμερικανικής Πρεσβείας που δημοσιοποιήθηκαν τα τελευταία 24ωρα μέσω του wikileaks.

Το πρώτο, με ημερομηνία 13 Ιουλίου 2006, αποτελεί ένα είδος οδηγού "για την ανάγνωση του ελληνικού Τύπου", το δεύτερο αποτελεί μια αναφορά από εκδήλωση που οργανώθηκε με θέμα τα "free press" έντυπα και το τρίτο σχολιάζει το αφιέρωμα της εκπομπής "Φάκελοι" του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι (τον Οκτώβριο του 2008) για την τότε κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Γεωργίας και για τις θέσεις των ΗΠΑ.

Στο πρώτο τηλεγράφημα γίνεται μια εκτενής αναφορά στα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «όχημα» που απλά χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους για να «περάσουν» τα συμφέροντά τους, εμφανίζονται ως «συναισθηματικά» που εύκολα υιοθετούν αντι-αμερικανική στάση, ενώ οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζονται ως ένα «κακοπληρωμένο τσούρμο» πολλοί από τους οποίους δωροδοκούνται.

«Με μια πρώτη ματιά τα ελληνικά ΜΜΕ μοιάζουν με τα αμερικανικά, με ένα μείγμα εφημερίδων ταμπλόιντ και μεγάλης σελίδας, εθνικούς και τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, και συνταγματικές εγγυήσεις για την προστασία της ελευθεροτυπίας. Μια πιο προσεκτική εξέταση αποκαλύπτει μια ελληνική βιομηχανία ΜΜΕ που ελέγχεται από μεγιστάνες των επιχειρήσεων των οποίων οι άλλες επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες τους επιτρέπουν να επιδοτούν τις ζημιογόνες επιχειρήσεις ΜΜΕ. Με τη σειρά τους αυτές οι επιχειρήσεις ΜΜΕ τούς δίνουν τη δυνατότητα να ασκήσουν πολιτική και οικονομική επιρροή. Το αποτέλεσμα είναι πως τα μέσα συχνά προβάλουν μια σχεδόν κοινή εικόνα για τα εθνικά και διεθνή γεγονότα, εκτός από τις μεταξύ τους κομματικές διαφορές. Ομοίως ένας ενιαίος αντιαμερικανισμός εμπεριέχεται σχεδόν σε κάθε θέμα, ο οποίος όμως έχει μικρή επίδραση στις διμερείς σχέσεις.

Επικαλούνται, μάλιστα, μέχρι και τον Όμηρο, για να δείξουν πως «τα σύγχρονα ελληνικά ΜΜΕ χρησιμοποιούν ένα κράμα γεγονότων και φαντασίας με εξίσου συνετή χρήση του «από μηχανής θεού» (των εξωτερικών δυνάμεων) που ελέγχουν τα γεγονότα».
Σήμερα η Ελλάδα έχει περίπου 160 εφημερίδες, 180 τηλεοπτικούς σταθμούς, 800 ραδιοφωνικούς, 3.500 περιοδικά και μόλις 10 εκατ. κατοίκους (η Πορτογαλία με τον ίδιο πληθυσμό έχει 35 εφημερίδες, 62 τηλεοπτικούς και 221 ραδιοφωνικούς σταθμούς, σύμφωνα με το "World Factbook" του 2004). Πώς είναι δυνατό όλες αυτές οι επιχειρήσεις να είναι κερδοφόρες; Δεν είναι. Επιδοτούνται από τους ιδιοκτήτες τους, που αν και θα καλωσόριζαν κάθε έσοδο από την πώλησή τους, χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ για να ασκήσουν πολιτική και οικονομική επιρροή και για το λόγο αυτό ελάχιστα ενδιαφέρονται για την κερδοφορία των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
Επειδή δεν υπάρχουν συνδρομές και παραδόσεις εφημερίδων κατ' οίκον οι εφημερίδες αναγκάζονται να πωλούνται σε περίπτερα προσπαθώντας να αποσπάσουν την προσοχή του αναγνώστη. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και η σπανίως ήρεμη και μερικώς ακριβή ιστορία έχει έναν παραπλανητικό τίτλο που πολλές φορές δεν έχει καμία σχέση με το θέμα. Επίσης, τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν συναισθηματικούς τίτλους και ιστορίες για να προσελκύσουν αναγνώστες και οι σημαντικές για όλους μετρήσεις της τηλεόρασης καθορίζει την κατανομή των διαφημιστικών εσόδων.

Επίσης, οι εφημερίδες χρησιμοποιούν εργαλεία όπως οι προσφορές DVD και εφημερίδων.

Οι ίδιες επιχειρήσεις ΜΜΕ που έχουν στην κατοχή τους σταθμούς και εφημερίδες έχουν δημιουργήσει διαδικτυακά portals που όμως δεν έχουν "απογειωθεί". Το πιο δημοφιλές, το in.gr, διέλυσε το τμήμα ειδήσεων και απλώς δημοσιεύει άρθρα από τις εφημερίδες της μητρικής εταιρείας. Δεν υπάρχουν [εκδόσεις όπως τα] Salon και Drudge Report.

Οι Έλληνες λαμβάνουν ενημέρωση κυρίως από την τηλεόραση, αλλά οι εφημερίδες είναι η κύρια πηγή αναλύσεων. Οι πρωινές εκπομπές "ειδήσεων" (sic) αποτελούν μια προφορική επανάληψη των επίτηδες συναισθηματικών επικεφαλίδων των εφημερίδων. Τα αθηναϊκά ΜΜΕ κυριαρχούν στη χώρα έχοντας το 80% της θεαματικότητας και αναγνωσιμότητας, μέσω και της αναμετάδοσης των ραδιοφωνικών προγραμμάτων από τους σταθμούς της επαρχίας. Οι κρατικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν μικρότερο κοινό σε σύγκριση με τους ιδιωτικούς. Μόνο το 6% των Ελλήνων ενημερώνεται από το διαδίκτυο. Αν και η εμπιστοσύνη του κοινού απέναντι στα ΜΜΕ πέφτει σταθερά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, είναι πολύ πιθανό να ακούσεις φράσεις όπως "μα το διάβασα στην εφημερίδα" ή "το είδα στην τηλεόραση" όταν προσπαθούμε να διορθώσουμε λάθος σε ιστορίες. Μια δημοσκόπηση τον Οκτώβριο του 2005 έδειξε πως αν και το 71% των Ελλήνων θεωρεί τα ΜΜΕ ιδιαιτέρως συναισθηματικά, οι εφημερίδες με πιο συναισθηματικό χαρακτήρα είναι εκείνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Στο τηλεγράφημα γίνεται λόγος για έναν Έλληνα πολιτικό αρθρογράφο που "περιέγραψε την κατάσταση σαν ένα μουσακά με πολλές στρώσεις που έχουν ψηθεί μαζί. Το κοινό στην Ελλάδα, είπε, δεν δίνει σημασία στα ΜΜΕ. Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις αντικατοπτρίζουν υψηλά επίπεδα αντιαμερικανισμού (ή, όπως είπε, αντι-κυβερνητικού ή αντι-εξουσιαστικού ή αντι-ο,τιδήποτε)... Εάν ψάξεις βαθύτερα στον μουσακά, συνέχισε, θα διαπιστώσεις πως το κοινό είναι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένο από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ακόμα και σε αυτές που υπάρχει συμμαχία με τις ΗΠΑ".
Ολοένα και περισσότερο τα ελληνικά ΜΜΕ αφιερώνουν περισσότερο χώρο στα καθημερινά προβλήματα του μέσου Έλληνα, στην ιδιωτική ζωή των πολιτικών, στην ψυχαγωγία και τον αθλητισμό παρά στα διεθνή θέματα. Η ελληνική συμμετοχή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει λάβει ελάχιστη κάλυψη, ενώ σπάνιες είναι οι αναλύσεις για την Ε.Ε. Τα σημαντικά διεθνή γεγονότα λαμβάνουν εκτενή κάλυψη μόνον όμως μέσω διεθνών δικτύων και ειδησεογραφικών πρακτορείων. Στα αίτια [αυτής της αντιμετώπισης] περιλαμβάνονται ο ελληνικός εθνοκεντρισμός, η απροθυμία των ιδιοκτητών ΜΜΕ να προβάλουν τις επιτυχίες της παρούσας κυβέρνησης και η απουσία μιας στιβαρής ελληνικής ηγεσίας στο διεθνή στίβο.

Τα ιδιωτικά ΜΜΕ της Αθήνας ανήκουν σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων που έχουν δημιουργήσει ή κληρονομήσει περιουσίες από τη ναυτιλία, τις τράπεζες, τις τηλεπικοινωνίες, τον αθλητισμό, τα πετρέλαια, τις ασφάλειες κ.τ.λ και που έχουν δεσμούς αίματος, γάμου ή μοιχείας με πολιτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους και άλλους μεγιστάνες των ΜΜΕ και των επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, ο εφοπλιστής και επενδυτής στο Mega Channel, Βαρδής Βαρδινογιάννης είναι ο καλύτερος φίλος του Χρ. Λαμπράκη, εκδότη των εφημερίδων "Το Βήμα", "Τα Νέα", "Athens News" και του in.gr και ο Λαμπράκης έχει συμβόλαια κατασκευής δημοσίων έργων. Τα δύο παιδιά του Βαρδινογιάννη έχουν παντρευτεί με μέλη των οικογενειών Γουλανδρή και Νομικού. Η αδελφή του Ελένη είναι παντρεμένη με τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Κεφαλογιάννη που είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού Καραμανλή.

Ο ελληνικός όρος "διαπλεκόμενα συμφέροντα" αναφέρεται αποκλειστικά στον ιστό των σχέσεων μεταξύ ΜΜΕ, επιχειρήσεων και κυβέρνησης. Ο νυν υπουργός Εμπoρικής  Ναυτιλίας πρόσφατα σχολίασε πως η κυβέρνηση είναι μαριονέτα στα χέρια των διαπλεκόμενων συμφερόντων (το σχόλιό του δεν διασκέδασε ούτε τους μεγιστάνες του Τύπου ούτε τον πρωθυπουργό αλλά με κάποιο τρόπο έχει κρατήσει τη θέση του). Οι σχέσεις είναι πιο περίπλοκες από αυτές μεταξύ θεών, ημίθεων και ανθρώπων στην ελληνική μυθολογία...

Όσον αφορά στους ίδιους τους δημοσιογράφους είναι ένα μάτσο κακοπληρωμένων που συνήθως έχουν πολλές δουλειές προκειμένου να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Δεν είναι ασύνηθες ένας δημοσιογράφος να εργάζεται στο γραφείο τύπου του υπουργείου που καλύπτει. Γνωρίζουν πολύ καλά για τους διαφορετικούς αφέντες [που υπηρετούν]. Μία έμπειρη δημοσιογράφος του Mega λέει πως μόνο μία φορά ασκήθηκε κριτική από τον σταθμό σε κάποιον από τους 5 ιδιοκτήτες του. Είναι επίσης αποδεκτό για τους δημοσιογράφους να λαμβάνουν δώρα ή ακόμα και χρήματα. Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ήταν διαβόητη για την πληρωμή δημοσιογράφων προκειμένου αυτοί να γράφουν αρεστές ιστορίες.

Ο ισχυρός αντιαμερικανισμός έρχεται και φεύγει όχι με τις παλίρροιες αλλά με την «εμμονή της ημέρας». Ακόμα και στην απουσία θεμάτων που απευθείας εμπλέκουν τις ΗΠΑ -όπως η φερόμενη παρακολούθηση Ελλήνων πολιτικών- υπάρχει πάντοτε ένα υπόγειο ρεύμα αντιαμερικανισμού. Τίτλοι όπως "Βάση της Σούδας: Στρατόπεδο θανάτου" ή "Νέα αμερικανική πρόκληση" είναι συνηθισμένοι. Οι συνηθισμένες διμερείς συνομιλίες συχνά παρουσιάζονται με τις ΗΠΑ να ασκούν "ασφυκτικές πιέσεις" στην Ελλάδα... Ακόμα και η σχετικά ισορροπημένη αγγλόφωνη "Athens News" δημοσίευσε πρόσφατα ένα θέμα σε 4 σελίδες για το Ιράν με ανταποκρίσεις από την Αθήνα και την Τεχεράνη και με σχόλια ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν πυραυλικές επιθέσεις από τη Σούδα εναντίον του Ιράν χωρίς καμία αναφορά στις πραγματικές θέσεις των ΗΠΑ.
Οι συντάκτες της αναφοράς σημειώνουν μεταξύ άλλων ως αίτια του αντιαμερικανισμού τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών και στο Κυπριακό.

Στην ελληνική κοινή γνώμη ευδοκιμούν σήμερα, όπως και στο 800 π.Χ. οι μύθοι, οι αποδιοπομπαίοι τράγοι και οι θεωρίες συνωμοσίας, με τις ΗΠΑ να εμφανίζονται ως 'Κυρίαρχος του Πλανήτη" που ευθύνεται για τα εσωτερικά προβλήματα της Ελλάδας και την απουσία αναστήματος στο διεθνή στίβο...

Η πλειονότητα των ΜΜΕ υιοθετεί μια αντι-αμερικανική ή/και αντι-Μπους οπτική σε κάθε ιστορία με διεθνείς προεκτάσεις, περιλαμβανομένων των γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών, της φτώχειας, του περιβάλλοντος και του ελέγχου του διαδικτύου. Έχουμε με επιτυχία δημοσιεύσει συνεντεύξεις, ξένες καταχωρίσεις (...) για σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε σφάλματα και παραλείψεις μέσω τηλεφωνημάτων και επιστολών προς αρχισυντάκτες και μέσω συναντήσεων με δημοσιογράφους, διευθυντές και εκδότες.

Επίσης προσθέτουμε πόρους στις σχέσεις μας με σχολές δημοσιογραφίας και σπουδαστές, ελπίζοντας πως η επόμενη γενιά δημοσιογράφων θα είναι πιο ελεύθερη από προκαταλήψεις που έχουν χαρακτηρίσουν την παρούσα και τις προηγούμενες γενιές, Οι συνομιλητές μας στις σχολές δημοσιογραφίας (...) φοβούνται πως οι αλλαγές στη βιομηχανία των ΜΜΕ σημαίνει πως οι σπουδαστές τους δεν θα μπορούν να βρουν και πολλές θέσεις στη δημοσιογραφία όταν αποφοιτήσουν.
Διαβάστε περισσότερα » »