Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ιδιαίτερα μεταδοτικό το φονικό βακτήριο...


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εξετάζουν το στέλεχος του E.coli που προκάλεσε την επιδημία. Διεθνής ένταση για τα λαχανικά.

Οι πρώτες εργαστηριακές έρευνες στο στέλεχος του E.coli που προκάλεσε τους θανάτους στην Γερμανία δείχνουν ότι εμφανίζεται σε επιδημία για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

"Δεν είχαμε δει ποτέ ως τώρα το στέλεχος αυτό σε....
κατάσταση επιδημίας", δήλωσε σχετικά ο Αφαλούκ Μπατιασέβι.

Ο Εκπρόσωπος του ΠΟΥ προσέθεσε ότι ο Οργανισμός περιμένει περισσότερες πληροφορίες από την εργαστηριακή μελέτη των δειγμάτων, προκειμένου η επιστημονική κοινότητα να σχηματίσει πλήρη εικόνα, για την αινιγματική όσο και φονική επιδημία, που εξαπλώθηκε και στη Βρετανία.

Στην Κίνα επιστήμονες του Ινστιτούτου Γονιδιωματικής του Πεκίνου στην Σενζέν ανέλυσαν τα γονίδια του στελέχους και κατέληξαν ότι περιέχει τμήματα DNA που το καθιστούν ανθεκτικό σε ορισμένες κατηγορίες αντιβιοτικών, καθώς και ότι είναι πολύ τοξικό.

"Αυτό το E.coli είναι ένα νέο στέλεχος βακτηρίου που είναι πολύ μεταδοτικό", προειδοποίησαν.

Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη νέα ένταση ξέσπασε για τα οπωροκηπευτικά, μετά το ρωσικό μπλόκο στα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Διαβάστε περισσότερα » »

VIDEO: Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο ( ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ )

 
Μεγάλη προσοχή στον τρόπo που οδηγούμε μια λάθος κίνηση και μπορεί να μας κοστίσει την ζωή μας...Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ: Εμπεριέχονται σοκαριστικές σκηνές από ατύχημα με μηχανάκι):



Διαβάστε περισσότερα » »

Το μεγάλο «φαγοπότι» με τις αναπηρικές συντάξεις

Οι συνταξιούχοι αναπηρίας στην Ελλάδα ανέρχονται σε 400.000 και αντιπροσωπεύουν το 14,5%, των συνταξιούχων συνολικά, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που κυμαίνεται στο 7%-8%.

Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι περισσότερες από 60.000 συντάξεις χορηγούνται σε υγιείς ασφαλισμένους ή σε ασφαλισμένους των οποίων οι παθήσεις δεν δικαιολογούν σύνταξη αναπηρίας. Κι όμως, παρά τη «βροχή» καταγγελιών, οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν -ή δεν θέλουν;- να ελέγξουν τις κατά τόπους περιπτώσεις! 


Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν οι καταγγελίες, που απευθύνονται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και αφορούν σε χορήγηση παράνομων αναπηρικών συντάξεων. Το υπουργείο εν συνεχεία αναθέτει τη διερεύνηση τέτοιων καταγγελιών στα καταστήματα του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ των περιοχών στις οποίες έχουν εκδοθεί οι συντάξεις.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες οι υπηρεσίες εκφράζουν αδυναμία ελέγχου ή αποφεύγουν να απαντήσουν. Αυτό προκύπτει από την ανταλλαγή υπηρεσιακών εγγράφων μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και υποκαταστημάτων των Ταμείων, που έχει στην κατοχή του το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ειδικότερα, στις 5 Απριλίου του 2011 με το υπ’ αριθμόν 8422/309/5-4-11 έγγραφό του, το υπουργείο Εργασίας ζητά από το ΙΚΑ να ερευνήσει ανώνυμη καταγγελία που έχει φθάσει στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού. Σύμφωνα με την καταγγελία, τέσσερις συνταξιούχοι του ΤΕΑΤΥΚΩ λαμβάνουν από το ταμείο επίδομα νοσηλίων που δεν δικαιούνται για χρονικό διάστημα τριών ετών και ενώ συγχρόνως λαμβάνουν και επίδομα απολύτου αναπηρίας από το ΙΚΑ.


Ένα μήνα μετά, στις 9/5/2011, το ΙΚΑ, με το υπ’ αρ. 186/9/5/2011 έγγραφό του, το οποίο υπογράφει ο υποδιοικητής του Ιδρύματος, κ. Διονύσης Πατσούρης, απαντά ότι με μόνο στοιχείο το ονοματεπώνυμο «είναι αδύνατο να ερευνηθεί εάν οι αναφερόμενοι στην καταγγελία λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας». «Προκειμένου να ερευνηθεί η καταγγελία» υποστηρίζει το Ίδρυμα, πρέπει να είναι γνωστά και «το πατρώνυμο και ο αριθμός μητρώου του ασφαλισμένου».
Στις 23 Μαρτίου του 2010, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με το έγγραφο Φ.10021/6594/226/23-03-2010 και στις 19 Απριλίου του 2010 το ΙΚΑ ΕΤΑΜ Κρήτης, με το έγγραφο 109/56/19-4-2010, διαβιβάζουν προς το τμήμα συντάξεων του ΟΑΕΕ Κρήτης στο Ηράκλειο, ανώνυμη καταγγελία σχετικά με τη χορήγηση παράνομης σύνταξης.

Ένα χρόνο αργότερα, στις 16 Μαΐου, και εφόσον ο ΟΑΕΕ Κρήτης δεν έχει απαντήσει, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων στέλνει νέο έγγραφο (Φ.10021/10359/384) για το ίδιο θέμα. Στις 23 Ιουνίου του 2010 η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων διαβιβάζει με το έγγραφο Φ.10035/16855/575/23-6-2010, στον ΟΑΕΕ Αθηνών (Σατωβριάνδου), καταγγελία σχετικά με καταβολή παράνομης αναπηρικής σύνταξης. Μέχρι τις 26 Απριλίου του 2011, που η Γενική Γραμματεία επανέρχεται με νέο έγγραφο (Φ. 10035/10389/397), το κατάστημα του ΟΑΕΕ δεν έχει απαντήσει.

Ιδιαίτερα… δημοφιλείς οι αναπηρικές συντάξεις
Οι συνταξιούχοι αναπηρίας στην Ελλάδα ανέρχονται σε 400.000 και αντιπροσωπεύουν το 14,5%, των συνταξιούχων, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που κυμαίνεται στο 7%-8%. Η μέση ηλικία των συνταξιούχων αναπηρίας είναι δέκα χρόνια κάτω από τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης λόγω γήρατος και μπορεί να «κερδηθεί» με πολύ λίγα ένσημα. Το 30% των συντάξεων έχουν δοθεί με λιγότερα από 3.000 ένσημα. Το μέσο καταβαλλόμενο ποσό αναπηρικής σύνταξης είναι 517 ευρώ. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι περισσότερες από 60.000 χορηγούνται σε υγιείς ασφαλισμένους ή σε ασφαλισμένους των οποίων οι παθήσεις δεν δικαιολογούν σύνταξη αναπηρίας.


Επίσης, υπάρχουν περιφέρειες με ιδιαίτερα αριθμό συνταξιούχων αναπηρίας που δεν δικαιολογείται από το είδος των σε αυτούς ασκουμένων οικονομικών ή βιομηχανικών δραστηριοτήτων. Η Κρήτη εμφανίζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αναπηρικών επί του συνόλου των συντάξεων στην Ελλάδα. Το 20,4% των συντάξεων που χορηγεί το ΙΚΑ στο νομό Ηρακλείου και το 21,5% των συντάξεων του ΟΓΑ είναι αναπηρικές, τη στιγμή που συνολικά οι δικαιούχοι αναπηρικών συντάξεων υπολογίζονται στις 350.000. Στην Αθήνα, το ποσοστό των αναπηρικών συντάξεων είναι 8,8% και στον Πειραιά φτάνουν στο 16%.

Στον τρόπο συγκρότησης των επιτροπών και κυρίως στο γεγονός ότι τα μέλη τους είναι άμισθα αποδίδει τις αιτίες, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του ΙΚΑ, κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, πρόκειται για σύστημα δομημένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συναλλαγή. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος, η εικόνα του τοπίου θα αλλάξει από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε με την εφαρμογή του νέου συστήματος εξέτασης των συντάξεων αναπηρίας, θα συγκροτηθούν νέες επιτροπές, στις οποίες θα μετέχουν 1.000 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, που θα επιλέγονται με κλήρωση και θα είναι αμειβόμενοι. Το νέο καθεστώς θα είναι ενιαίο για όλα τα Ταμεία, ενώ συγκροτείται και Ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, το οποίο θα αναλάβει την επανεξέταση των συντάξεων αναπηρίας που δεν είναι οριστικές. Εν συνεχεία και σταδιακά, θα επανεξετασθούν όλες οι συντάξεις. Το υπουργείο Εργασίας προσδοκά ότι από το «ξεκαθάρισμα» των αναπηρικών θα εξοικονομηθούν 600 εκατ. ευρώ έως το 2015.


Προβληματικοί οι έλεγχοι και για ανασφάλιστη εργασία
Ανάλογο πρόβλημα σχετικά με τους ελέγχους υπάρχει και στις καταγγελίες για ανασφάλιστη εργασία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι, στις 23 Μαρτίου του 2010, η διεύθυνση επιθεώρησης της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας με το υπ’ αρ. Φ.10021/6062/29/23 ζητά από τις διευθύνσεις Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Ε.ΥΠ.ΕΑ (υπηρεσία ελέγχου ασφάλισης που υπάγεται στο ΙΚΑ), να διερευνήσει καταγγελία για ανασφάλιστη εργασία στα ορυχεία της ΔΕΗ. Για έναν ολόκληρο χρόνο η Ε.ΥΠ.ΕΑ Μακεδονίας δεν ενημερώνει το υπουργείο για το εάν έχει διενεργήσει ελέγχους και με ποια αποτελέσματα.


Τον Απρίλιο του 2011, τα συνδικάτα της Δυτικής Μακεδονίας, καταγγέλλουν εκ νέου στο υπουργείο Εργασίας ότι πολλοί από τους εργαζόμενους στο λιγνιτικό κέντρο της ΔΕΗ, κυρίως αλλοδαποί, είναι ανασφάλιστοι, πολλοί λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ., είτε είναι δηλωμένοι ως αγρότες είτε είναι παράλληλα εργαζόμενοι της ΔΕΗ Α.Ε. ή συνταξιούχοι του ταμείου της ΔΕΗ ή άλλων συνταξιοδοτικών ταμείων.


Στις 26 Απριλίου του 2011, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών ασφαλίσεων, η οποία καλείται να απαντήσει στην καταγγελία των συνδικαλιστών, αποστέλλει νέο έγγραφο (Φ.1002/10395/403) προς την Ε.ΥΠ.Ε.Α και ζητά να πληροφορηθεί για την τύχη της προηγούμενης , «το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να ενημερωθούν τα γραφεία των κ.κ. αναπληρωτή υπουργού, της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι ενδιαφερόμενοι». Η απάντηση ακόμα αναμένεται…
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδιωτικά τζετ, πολυτελείς διακοπές και ακριβά δώρα για τους Επιτρόπους

Περισσότερα από 7,5 εκατ. ευρώ έχει ξοδέψει η Κομισιόν σε ταξίδια με ιδιωτικά τζετ, πολυτελή θέρετρα διακοπών και κοκτέιλ πάρτι, διαπίστωσε έρευνα.
Σε καιρούς λιτότητας και την ώρα που ζητούν επώδυνες περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι Επίτροποι ταξιδεύουν με λιμουζίνες, μένουν σε 5στερα ξενοδοχεία και κάνουν ακριβά δώρα, όπως κοσμήματα από το φημισμένο κατάστημα Tiffany.
Έρευνα του Bureau of Investigative Journalism την οποία έχει στη διάθεσή της η Daily Telegraph διαπίστωσε ότι από το 2006 έως το 2010 η Κομισιόν ξόδεψε περισσότερα από 7,5 εκατ. ευρώ σε ταξίδια των επιτρόπων με ιδιωτικά τζετ.
Δεκάδες χιλιάδες ακόμα ξοδεύτηκαν σε 5στερα θέρετρα διακοπών σε εξωτικούς προορισμούς όπως η Παπούα Νέα Γουινέα, η Γκάνα και το Βιετνάμ.
Στα 300.000 ευρώ έφτασε ο «λογαριασμός» για τα κοκτέιλ πάρτι, στα οποία κορυφαίες ορχήστρες έπαιζαν μουσική και οι προσκεκλημένοι ομιλητές έπαιρναν δώρα όπως μανικετόκουμπα και κοσμήματα από το Tiffany.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso, χρέωσε τις Βρυξέλλες με 28.000 ευρώ για μία 4ήμερη διαμονή στο New York Peninsula Hotel το Σεπτέμβριο του 2009. Στο 5στερο ξενοδοχείο, οι σουίτες κοστίζουν 780 ευρώ το βράδυ. Ο Barroso είχε συνοδεία 8 βοηθών προκειμένου να παραστεί στο συνέδριο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.
Οι επίτροποι και οι οικογένειές τους χρέωσαν την Κομισιόν για τις διακοπές τους σε πολυτελή θέρετρα στην Παπούα Νέα Γουινέα και τη Γκάνα, το 2009. Σε μία περίπτωση, αντιπροσωπεία 44 ατόμων πέταξε στο 5στερο Palm Garden Resort στο Βιετνάμ για μία εκδήλωση που «διευκολύνει την εσωτερική συνεργασία».
Διαβάστε περισσότερα » »

Κ Ο Ι Ν Η Λ Ο Γ Ι Κ Η

Μια νεκρολογία που δημοσιεύτηκε στους Times του ΛονδίνουΔυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τη δημοσίευση αυτήΩστόσο εκείνο που έχει σημασία δεν είναι η δημοσίευση ή όχι τής νεκρολογίας αυτής  αλλά τούτο το περιεχόμενό της και μόνο.

Σήμερα πενθούμε το θάνατο μιας αγαπημένης παλιάς φίλης, τής Κοινής Λογικής, η οποία μας συντρόφευε για πολλά χρόνια. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ηλικία της αφού το μητρώο γέννησής της  έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις. Θα τη
θυμόμαστε ως κάποια που μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα όπως αυτά:


 -Έχε την κοινή λογική να προστατεύεσαι. 

 -Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι.
 -Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, και...
 -Ίσως ήταν δικό μου το φταίξιμο.

Η Κοινή Λογική έζησε σύμφωνα με απλές, συνετές οικονομικές  πολιτικές, όπως: Μην ξοδεύετε περισσότερα απ' αυτά που κερδίζετε, και...  αξιόπιστες στρατηγικές: όπως: Υπεύθυνοι είναι οι ενήλικες και όχι τα παιδιά.


Η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία όταν τέθηκαν  σε ισχύ καλοπροαίρετοι αλλά αυταρχικοί κανονισμοί. Αναφορές για ένα 6χρονο αγόρι που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή φίλησε  μια συμμαθήτριά του, για εφήβους που αποβλήθηκαν από το σχολείο επειδή  χρησιμοποίησαν στοματικό διάλυμα μετά το γεύμα και για έναν δάσκαλο
που απολύθηκε επειδή επέπληξε έναν απείθαρχο μαθητή, απλώς επιδείνωσαν  την κατάστασή της.

Η Κοινή Λογική έχασε έδαφος όταν γονείς επιτέθηκαν σε δασκάλους επειδή έκαναν τη δουλειά που οι ίδιοι δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αναφορικά με την πειθάρχηση τών ανυπάκουων παιδιών τους.

Η υγεία της επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο όταν τα σχολεία  υποχρεώθηκαν να παίρνουν τη γονική συναίνεση για να βάλουν αντηλιακό ή να δώσουν μια ασπιρίνη σ' ένα μαθητή αλλά δεν μπορούσαν να ενημερώσουν  τους γονείς όταν μια μαθήτρια έμενε έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση.

Η Κοινή Λογική έχασε τη θέληση για ζωή όταν οι εκκλησίες  έγιναν επιχειρήσεις και οι εγκληματίες τύγχαναν καλύτερης μεταχείρισης από τα θύματά τους.
 

Η Κοινή Λογική δεν κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι,  όχι μόνο δεν μπορούσες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από ένα  διαρρήκτη μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, αλλά ο διαρρήκτης μπορούσε και  να σε μηνύσει για βιαιοπραγία.

Η Κοινή Λογική παραιτήθηκε τελικά από κάθε θέληση για ζωή  όταν μια γυναίκα που τάχα δεν κατάλαβε ότι ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ  ήταν ζεστό, έχυσε λίγο στην ποδιά της κι' νταμείφθηκε άμεσα μ' έναν  τεράστιο διακανονισμό.

Πριν από το θάνατο τής Κοινής Λογικής είχε προηγηθεί ο θάνατος τών γονιών της,  τής  Αλήθειας  και τής 

Ξέρω τα Δικαιώματά μου

Το Θέλω τώρα
 

Εμπιστοσύνης, τής συζύγου Σύνεσης και τών παιδιών της Ευθύνης  και  Λογικής.

Έχουν επιζήσει τα 4 ετεροθαλή αδέλφια της:

Κάποιος άλλος φταίει
 

Είμαι θύμα  

Στην κηδεία της δεν παρευρέθησαν πολλοί καθώς ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι απεβίωσε. 

Αν τη θυμάστε ακόμα, προωθήστε το
Αν όχι, συνταχθείτε με την πλειοψηφία και μην κάνετε τίποτα.
Διαβάστε περισσότερα » »