Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Σε απόγνωση οι κερασοπαραγωγοί της Έδεσσας

Ολική καταστροφή της παραγωγής τους υπέστησαν περίπου 2.000 κερασοπαραγωγοί, που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Έδεσσας, εξαιτίας ισχυρής χαλαζόπτωσης που έπληξε τον περασμένο μήνα την περισοχή.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν διογκώνεται, διότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες απεργούν οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ.

Αύριο το απόγευμα, πάντως, ο δήμος Έδεσσας έχει προγραμματίσει σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα, παρουσία των βουλευτών της περιοχής αλλά και των προέδρων των συνεταιρισμών και κοινοτήτων. Στόχος της σύσκεψης είναι να αναζητηθούν τρόποι ενίσχυσης των 2.000 παραγωγών, οι οποίοι «έμειναν χωρίς εισόδημα».
Διαβάστε περισσότερα » »

Επικίνδυνο φάρμακο για την αρθρίτιδα

Επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη μπορεί να αποβεί το προϊόν BELINE caps, που διανέμεται στην Ευρώπη από την εταιρεία FOCUS HR LIMITED μέσω διαδικτύου.

Όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας, το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο και περιέχει φαρμακευτικές ουσίες. Σύμφωνα με την ενημέρωση αυτή, το εν λόγω προϊόν χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και η επί μακρόν χρήση απαιτεί τη συμβουλή γιατρού.

Εφιστάτε η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΑΝΤΑΤΖΗ: ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ DEB !!!!!!

Σοκαριστικές δηλώσεις από τον Βουλευτή ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Μάντατζη 
ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ  ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ...ΤΟΥΡΚΟ
Ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, στην ομιλία που έκανε στην εκδήλωση χατίμ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου του 2011 στο Σέλερο, έκανε σοκαριστικές δηλώσεις. Ο Μάντατζη χαρακτήρισε ως μεγάλο πολιτικό λάθος την στήριξη που έδωσε στις περιφερειακές εκλογές στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, στον Άρη Γιαννακίδη κα ανέφερε πως «έκανε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής του» στηρίζοντας τον Γιαννακίδη.

 Ο Μάντατζη τονίζοντας πως ομιλεί ως Βουλευτής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι δεν έχουν γίνει αρκετά βήματα για την μειονότητα και είπε «Ελάτε και ας ενισχύσουμε το ιδιαίτερο κόμμα της μειονότητας, το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας. Προσέξτε, αυτός που τα λέει τώρα αυτά είναι βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος. Δεν τα δηλώνω αφού από την παραίτηση μου από βουλευτής, τα λέω κατά την περίοδο που είμαι ακόμα βουλευτής.

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΤΑΤΖΗ
Ο Μάντατζη στην ομιλία του στον Σέλερο υπογράμμισε πως εκείνοι ίδρυσαν την ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, όμως τράβηξε την προσοχή στο γεγονός ότι δεν είναι έγιναν αρκετά βήματα για την μειονότητα.

Ο Μάντατζη στην ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Έχουμε προβλήματα μπροστά μας. Το να διευθετηθεί το θέμα της Μουφτείας στη Θράκη, σε αυτή την περιοχή όπως επιθυμούμε, όπως μας αρμόζει. Αλλά, για όνομα του Θεού, τόσο δύσκολο είναι να λυθεί το θέμα των βακουφίων; Μήπως οι χριστιανοί μας άφησαν τη βακουφική περιουσία; Οι δικοί μας άνθρωποι μας την άφησαν! Εμείς όμως δεν μπορούμε ακόμα να διοικούμε αυτή την περιουσία μας! Οι σύλλογοι παραμένουν κλειστοί γιατί έχουν τη λέξη τουρκικός στην ονομασία τους».
«ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ»
Ο Μάντατζη άσκησε κριτική στον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και συνέχισε τα λόγια του λέγοντας: «Στην πολιτική πορεία μου των τεσσάρων ετών έκανα το μεγαλύτερο μου λάθος. Το λάθος αυτό θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Ήρθα εδώ κοίταξα και είδα μόνο δικούς μας ανθρώπους. Υπάρχουν κόμματα που αποτελούνται από τους ανθρώπους μας, Δήμοι, τοπικά συμβούλια. Εγώ γύρισα όλα τα κόμματα. Δυστυχώς, μετά τις εκλογές δεν είδα εδώ κανέναν από τους πολιτικούς που γύριζαν προεκλογικά χωριό-χωριό και μας χτυπούσαν φιλικά στην πλάτη.
Εγώ ήθελα, κοιτάξτε ο δήμαρχος μας είναι εδώ, πήρε τους ανθρώπους του και ήρθε. Εγώ σήμερα εδώ περίμενα τον Περιφερειάρχη μας τον κο Γιαννακίδη. Πιστέψτε με, δεν είναι εδώ. Το ίδιο όμως πρόσωπο, πηγαίνει σε εκδηλώσεις για τους Πόντιους και σε άλλες δραστηριότητες. Εμείς δεν αποτελούμε τμήμα της δυτικής Θράκης; Από το διάστημα ήρθαμε; Εμείς δεν έχουμε ταυτότητα; Δυστυχώς δεν έχει το θάρρος να έρθει εδώ. Γιατί; Εγώ δεν μπορώ να ξέρω ας κάνει καμιά δήλωση στις επόμενες εκλογές να μάθουμε. Τον ευχαριστώ πολύ για ακόμα μια φορά.
Εγώ τον υποστήριξα τη δεύτερη εβδομάδα και πιστέψτε με ήταν το μεγαλύτερο λάθος που έκανα στη ζωή μου. Πήγαμε να γλυτώσουμε από τη βροχή και πέσαμε στο χαλάζι.
Υπάρχουν λόγοι που δώσαμε στα χωριά μας πριν τις εκλογές. Πιστέψτε με δεν μπορώ να τους αρθρώσω. Τέτοια κοροϊδία; Τέτοια διπροσωπία; Συγγνώμη δηλαδή γι’ αυτούς μόνο οι ψήφοι μας υπάρχουν;
Δεν έχουμε εμείς γιορτές, χάτιμ και άλλες δραστηριότητες; Θα πρέπει να συμμετέχουν και οι έλληνες φίλοι μας, αλλά και να μη συμμετέχουν εμείς και πάλι θα τις κάνουμε. Αυτό όμως αποτελεί ένδειξη για τη μειονότητα. Πιστέψτε ότι κάθε μέρα στην Αθήνα παλεύω για τους αγώνες αυτού του λαού όσο μπορώ, με όση δύναμη έχω. Αλλά όλα έχουν τα όριά τους. Όπως είπα πριν ένα μήνα, δεν υπάρχει κάποιος που να έχει δραστηριοποιηθεί στα πολιτικά παραπάνω από εμένα. Από εκείνες τις μέρες όμως πήγα στο σπίτι μου, έβαλα το χέρι στην καρδιά, στην εθνική μου συνείδηση, και πιστέψτε με ότι έκανα το λογαριασμό μου.
Εγώ ένα πράγμα θέλω από τους δικούς μου ανθρώπους. Κοιτάξτε, δεν ζητώ να με ψηφίσετε. Εγώ μπορεί να μην σας το ζητώ γιατί έχουμε ακόμα χρόνο μπροστά μας, έχουμε ακόμα δρόμο να καλύψουμε. Δεν σας λέω να ψηφίσετε το κόμμα μου, δεν είναι ανάγκη να το ψηφίσετε. Αν όμως λέτε «Είμαστε Τούρκοι!», αν λέτε «Είμαστε μουσουλμάνοι!», εάν σκέφτεστε τα παιδιά σας, τότε έχω κάτι να σας ζητήσω. Ίσως να έχω κάνει λάθη, ίσως να έχω κάποια μειονεκτήματα, ίσως να σας έχω πικράνει. Από εδώ και στο εξής όμως, για την σωτηρία αυτού του λαού, μιλώ εκ μέρους όλων όσοι βρίσκονται μέσα και έξω από αυτό το τέμενος. Αργά ή γρήγορα όλοι θα προσχωρήσουν σε αυτό το κόμμα. Ελάτε και ας ενισχύσουμε το ιδιαίτερο κόμμα της μειονότητας, το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας. Προσέξτε, αυτός που τα λέει τώρα αυτά είναι βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος. Δεν τα δηλώνω αφού από την παραίτηση μου από βουλευτής, τα λέω κατά την περίοδο που είμαι ακόμα βουλευτής.
Θα μου πείτε «Γιατρέ εσύ τι θα κάνεις τώρα;». Θα σας απαντήσω αμέσως. Εμείς δεν δρούμε ενάντια στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Αλλά πρέπει σιγά-σιγά να δραστηριοποιηθούμε περισσότερο στα πλαίσια των ιδιαίτερων συλλόγων μας. Κατά τη γνώμη μου, εάν από εδώ και στο εξής η κοινωνία αυτή επιθυμεί να προοδεύσει, πρέπει να ενισχύσει αυτό το κόμμα. Πολλές φορές έκανα το λογαριασμό. Από εδώ τα έβαλα, από εκεί τα έβαλα και δεν βγαίνει.
Εγώ είμαι ο πρεσβευτής σας στους θεσμούς που βρίσκονται στην Αθήνα. Με τις σκέψεις αυτές, σας χαιρετίζω με αγάπη και σεβασμό και θα πω ένα πράγμα: Εάν στο θέμα αυτό δεν φτάσω εγώ σε αυτό το σημείο, να ξέρετε ότι στην υπόθεση αυτή υπάρχει κάτι καλό. Να είσαστε καλά.»

Σχόλιο : Α ρε πασοκάρες Έλληνες διάνα πετύχατε με τον Μάντατζη ! Άντε λουστείτε τον τώρα, λαμόγια.


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/06/deb.html#ixzz1Qs6BH5xx
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕ ΛΕΥΚΟ 50%+1 ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...Διαλύουμε τα υπάρχοντα κόμματα που μας έχουν ξεπουλήσει!!

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ?
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ?
ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ?

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΛΕΥΚΟ

....Τα ψηφοδέλτια τα διακρίνουμε σε έγκυρα, άκυρα και λευκά. Το κάθε ένα από αυτά τα ψηφοδέλτια έχει την δικιά του αρίθμηση κατά την εξαγωγή τους από την κάλπη. Τα έγκυρα εκφράζουν την επιλογή προτάσεων που δίδουν τα εκάστοτε πολιτικά κόμματα. Τα άκυρα εκφράζουν κάποια παραβίαση των παραπάνω αρχών και τέλος η λευκή ψήφος αποτελεί αρνητική ή ουδέτερη πολιτική τοποθέτηση απέναντι στις προτεινόμενες προτάσεις των κομμάτων.

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που οι λευκές ψήφοι αποτελούν το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος;
Όταν το 50% συν ένα του εκλογικού σώματος επιλέξει την λευκή ψήφο τότε υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και έκφρασης του κυρίαρχου λαού από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με βάση την αρχή της Δεδηλωμένης (δήλωση της βούλησης του λαού), της Λαϊκής Κυριαρχίας και την αρχή της Ισότητας της ψήφου πρέπει να διαλύσει τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση και να δώσει εντολή σχηματισμού νέων πολιτικών σχηματισμών προκειμένου να εκφράσουν την λαϊκή βούληση.
Παράδειγμα: 1) Έστω ότι έχουμε τις Α,Β,Γ,Δ και Ε πέντε προτάσεις προς ψήφιση (η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάσει ΠΔ 96/2007 το οποίο ισχύει και σήμερα) και υπάρχει το δικαίωμα της λευκής ψήφου από τους εκλογείς. Ο αριθμός των εκλογέων είναι εκατό (100) άτομα .
Από τα αποτελέσματα της ψηφοφορία προκύπτει ότι οι πενήντα ένας (51) ψήφισαν λευκό και 30 την Α πρόταση, 10 την Β, 5 την Γ , 2 την Δ, 1 την Ε και 1 άκυρο. Η πλειοψηφία των εκλογέων (51%) ψήφισε λευκό ( πλειοψηφικό σύστημα) και το λευκό αποτελεί συνειδητή επιλογή (και όχι αδιαφορία γιατί αυτή εκφράζεται από την αποχή ) που εκφράζει αρνητική ή ουδέτερη στάση τόσο απέναντι στις παραπάνω πέντε προτάσεις όσο και σε αυτούς που τις εκφράζουν. Τότε οι παραπάνω, αφού έχουν απολέσει την νομιμοποίηση τους να μιλούν εκ μέρους της πλειοψηφίας, πρέπει να αποσυρθούν (γιατί ανάλογη χρήσης έχουν και τα λευκά όταν έχουν μικρό ποσοστό, επίσης δεν υπάρχει εκπρόσωπος του λευκού) γιατί αυτό είναι το σαφές μήνυμα της λευκής ψήφου. Στη συνέχεια πρέπει να γίνουν ζυμώσεις, καταγραφή τάσεων και επιλογή (π.χ. δημοψηφίσματα) για το τι ζητάει η πλειοψηφία των εκλογέων και να διαμορφωθούν νέες προτάσεις που θα περικλείουν αυτές τις τάσεις της πλειοψηφίας Οι εκπρόσωποι αυτών των προτάσεων πρέπει να μπορούν να εκφράσουν την πλειοψηφία.
Παράδειγμα: 2) Σε σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Πρώτο Τμήμα) , που αφορά την υπόθεση Πασχαλίδη, Κουτμερίδη και Ζαχαράκη κατά Ελλάδος αρ. απόφασης: Ν Φ092.22-2512-1/1 10/4/2008 στο κεφάλαιο Εφαρμογή στην παρούσα υπόθεση και στην παράγραφο 32 αναφέρεται ΄΄ Περαιτέρω , το Δικαστήριο …..σώματος. Ειδικότερα, επιλέγοντας το λευκό ψηφοδέλτιο, ένα μέρος του εκλογικού σώματος της μείζονος εκλογικής περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας επιθυμούσε να εκφράσει την αποκήρυξη όλων των πολιτικών σχηματισμών.΄΄ Όλη η απόφαση στο www.nsk.gr/edad/ee474.pdf. Δηλαδή, σύμφωνα με τα παραπάνω, η λευκή ψήφος αποκηρύσσει όλα τα πολιτικά κόμματα. Όταν το ποσοστό της λευκής ψήφου υπερβαίνει το 50% συν 1 του εκλογικού σώματος τότε μήπως διαλύονται τα πολιτικά κόμματα;
Αν στο Σύνταγμα α.41 παρ. 1΄΄ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δύναται να διαλύσει την Βουλή εάν αυτή ευρίσκεται εν προφανή δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα………΄΄ στην άνω περίπτωση που σε μεγάλο ποσοστό (50% συν 1) του εκλογικού σώματος αποκηρύσσει, με την ψήφο του, τα πολιτικά κόμματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ρυθμιστής του πολιτεύματος – αρχηγός της πολιτείας (α30 παρ.1 του Συντάγματος ) θα πρέπει να διαλύσει όλα τα κόμματα (αρχή της λαϊκής κυριαρχίας).
Στο α. 52 του Συντάγματος αναφέρει περί της ΄΄Γνήσια και ανόθευτη εκδήλωσης της λαϊκής κυριαρχίας΄΄ και αφορά την πληροφόρηση του λαού από τα ΜΜΕ. Ο λαός είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΣ για την δύναμη της λευκής ψήφου. Οι δημοσιογράφοι είναι επιλήσμονες των καθηκόντων τους έναντι στον ελληνικό λαό γιατί ο τελευταίος είναι εντελώς απληροφόρητος για την δύναμη της λευκής ψήφου.
Η λευκή ψήφος αποτελεί την μεγαλύτερη, δημοκρατικότερη και κυρίως ουσιαστικότερη μορφή διαμαρτυρίας στα δημοκρατικά καθεστώτα. Η λευκή ψήφος είναι πολιτική απόφαση που αποκηρύσσει το πολιτικό σκηνικό και στην εκλογική διαδικασία έχει την μορφή πολιτειακού δημοψηφίσματος.
Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω, τι νόημα θα είχε η επιλογή της λε��κής ψήφου από το εκλογικό σώμα και ποια θα ήταν η ουσία της στην εκλογική διαδικασία με βάσει των αρχών της δεδηλωμένης και της λαϊκής κυριαρχίας ; Μήπως ο πολίτης – εκλογεύς ασκώντας το ανώτερο δημοκρατικό του δικαίωμα, συμμετέχοντας με την ψήφο του στις εκλογές, επιλέγοντας λευκό ουσιαστικά η ψήφος του είναι υποδεέστερη και άνευ σημασία για το εκλογικό σώμα καταπατώντας την αρχή της ισότητας; Θα έπρεπε τότε να υπάρχουν μόνο τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια που σημαίνει ότι θα έπρεπε υποχρεωτικά να υιοθετήσουμε μία από τις επιλογές που δίδουν τα πολιτικά κόμματα χωρίς δικαίωμα άλλης επιλογής, όπως γίνεται ουσιαστικά σήμερα γιατί ποτέ δεν άνοιξε η συζήτηση για τις δυνατότητες που προσφέρει στο εκλογικό σώμα η λευκή ψήφος. Το Σύνταγμα της Ελλάδος προστατεύει τον κυρίαρχο λαό και το Δημοκρατικό πολίτευμα και όχι το status quo (ηγεμονία) των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων τους.
Στα δημοκρατικά πολιτεύματα λοιπόν έχει προβλεφθεί το πώς ο κυρίαρχος λαός έχει την δυνατότητα να απαλλαγεί από τους πολιτικούς σχηματισμούς και τους υποψηφίους αυτών βοηθώντας στην εξέλιξη του πολιτικού μας συστήματος. Αν οι τυχόν ομάδες πίεσης (Τράπεζες, Εκδότες, ΜΜΕ, Βιομήχανοι κ.ά.) έχουν βρεθεί πάνω από το πολιτικό σύστημα και αυτό εκτελεί εντολές τους πώς αλλιώς μπορεί ο κυρίαρχος λαός να απεγκλωβιστεί ειρηνικά από όλα αυτά; Όταν το πολιτικό σκηνικό συνολικά είναι κατώτερο σε πολιτικές, αξίες και ήθος από την κοινωνία δεν θα πρέπει να μπορεί να απαλλαγεί από αυτό ή θα πρέπει και η κοινωνία να γίνει σαν και αυτούς; Στη Δημοκρατία μόνο επιλέγεις δεν μπορείς να απορρίπτεις;
Οι πολιτικοί σήμερα είναι αυτοί που ουσιαστικά ασκούν την νομοθετική, εκτελεστική και ελεγκτική εξουσία και όπως είναι φανερό, αν το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, δεν υπάρχει πιθανότητα τιμωρίας πολιτικών προσώπων ή επιχειρηματιών. Η λευκή ψήφος έχει την δυνατότητα να ΄΄καθαρίσει΄΄ το παρακμάζον πολιτικό σύστημα και να δώσει την δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό να θέσει νέους κανόνες διακυβέρνησης.
Είναι ευκαιρία να διδάξουμε δημοκρατία όλο τον κόσμο και να τους αποδείξουμε ότι στη Δημοκρατία οι λαοί δεν εγκλωβίζονται σε ΄μέτριες΄ από το σύστημα προτεινόμενες επιλογές αλλά μπορούν να τις αποσύρουν και να αναζητούν αυτό που τους εκφράζει.

Εκπομπή για τη λευκή ψήφος δεν έχει γίνει ποτέ, γιατί;
Διαβάστε περισσότερα » »

Άνοιξαν σημερα τα κλειστά επαγγέλματα

Ανοίγουν από αύριο Σάββατο 2 Ιουλίου τα κλειστά επαγγέλματα. Τέσσερις μήνες μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο νόμος τίθεται αυτομάτως σε εφαρμογή. Καταργούνται οι περιορισμοί ως προς τον αριθμό των προσώπων που μπορούν να εξασκούν ένα επάγγελμα, οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην....
άσκηση του επαγγέλματος, οι ρυθμίσεις για την επιβολή υποχρεωτικών κατώτατων ή ανώτατων τιμών ή αμοιβών και η απαίτηση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος.
Το νομοσχέδιο αφορά όλα τα επαγγέλματα εκτός από αυτά που αναφέρονται στο μνημόνιο, δηλαδή του δικηγόρου, του μηχανικού/αρχιτέκτονα, του συμβολαιογράφου και του ορκωτού ελεγκτή.
Τι ισχύει για τα επιστημονικά επαγγέλματα
Για τους δικηγόρους καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση της δικηγορίας. Κάθε δικηγόρος μπορεί να ασκεί το επάγγελμά του σε οποιοδήποτε δικαστήριο της χώρας. Καταργούνται οι υποχρεωτικές ελάχιστες αμοιβές και το σύστημα προείσπραξης της αμοιβής από τον Δικηγορικό Σύλλογο. Η αμοιβή του δικηγόρου καθορίζεται ελεύθερα με έγγραφη συμφωνία. Υποχρεούται να προκαταβάλλει ο ίδιος (όχι ο πελάτης του) τις νόμιμες εισφορές και κρατήσεις υπέρ ασφαλιστικών ταμείων και τρίτων στον Δικηγορικό Σύλλογο.
Για τους συμβολαιογράφους προβλέπεται επανακαθορισμός της αναλογικής αμοιβής.
Για τους αρχιτέκτονες μηχανικούς καταργούνται οι ελάχιστες υποχρεωτικές αμοιβές στα ιδιωτικά έργα και το σύστημα είσπραξης της αμοιβής του μηχανικού μέσω του ΤΕΕ. Για τις μελέτες δημοσίων έργων οι συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς μελετών δημοσίων έργων υποβάλλουν ελεύθερα την οικονομική προσφορά τους, η οποία μπορεί να είναι και κατώτερη της προεκτιμημένης αμοιβής.
Όσον αφορά του ορκωτούς λογιστές καταργείται το ελάχιστο υποχρεωτικό ωρομίσθιο που ισχύει σήμερα.
Συνολικά 400 επαγγελματα απελευθερώνονται, ενώ το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει στη δημοσιότητα ενδεικτικό κατάλογο 136 επαγγελμάτων που εμπίπτουν στις διατάξεις.
Τα επαγγέλματα είναι τα εξής:
1. Αισθητικός
2. Αμπιγιέρ
3. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης
4. Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Χορού
5. Αργυραμοιβός
6. Αρτοποιός
7. Αρχαιοπώλης
8. Ασφαλιστικός Πράκτορας
9. Ασφαλιστικός Σύμβουλος
10. Γομωτής-πυροδότης
11. Γραφείο Συμβούλων Εργασίας
12. Γραφείο Τελετών
13. Διαγνωστικά Κέντρα
14. Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
15. Διασώστης ασθενοφόρου
16. Διερμηνέας
17. Δύτης
18. Εικονολήπτης
19. Εκμίσθωση Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής
20. Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών και Μοτοσυκλετών
21. Ενεχυροδανειστής
22. Επιβατικά ταξί Δημόσιας Χρήσης (αγοραία)
23. Επισκέπτης Υγείας
24. Επιχείρηση Εμπόρων Αρχαίων ή Νεώτερων Κινητών Μνημείων
25. Επιχείρηση Ενοικίασης Λιμουζινών
26. Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας
27. Επιχείρηση Τουριστικών Λεωφορείων
28. Ερασιτεχνική Σχολή Χορού
29. Εργοθεραπευτής
30. Εφημεριδοπώλης
31. Ηλεκτρολόγος
32. Ηλεκτρονικός
33. Ηλεκτροσυγκολλητής
34. Ηχολήπτης
35. Θαλάσσιο ταξί
36. Θερμαστής
37. Ιδιωτικά ΚΤΕΟ
38. Κολλέγια
39. Ιδιωτικά Σχολεία
40. Καπνοπώλης
41. Καταδυτικές Υπηρεσίες Αναψυχής
42. Καταδυτικό Συνεργείο
43. Κατασκευή, Επισκευή, Εισαγωγή και Εμπορία Όπλων
44. Κατασκευή, Επισκευή, Εισαγωγή Πυρομαχικών, Εκρηκτικών Υλών, Κροτίδων κλπ
45. Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος επί θαλασσοπλοούντων πλοίων
46. Κλειθροποιός
47. Κοινωνικός Λειτουργός
48. Κομμωτής-κουρέας
49. Κρεοπώλης-εκδοροσφαγέας
50. Λάντζα (Μηχανοκίνητου Σκάφους)
51. Λειτουργία Γραφείων Ιδιωτικών Ερευνών
52. Λειτουργία Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας
53. Λιανικό Εμπόριο
54. Λιμενεργάτης
55. Λογιστής Φοροτέχνης
56. Λογοθεραπευτής
57. Μαία
58. Μακιγιέρ
59. Μακινίστας
60. Μελισσοκόμος
61. Μεσιτικά Επαγγέλματα
62. Μεταφραστής
63. Ναυαγοσώστης
64. Ναυτικός Πράκτορας
65. Ξεναγός
66. Ξυλουργός
67. Οδικοί μεταφορείς επιβατών
68. Οδοντοτεχνίτης
69. Οικονομολόγος
70. Οξυγονοκολλητής
71. Οπλοπώλης
72. Οπτικός
73. Ορκωτός Εκτιμητής
74. Πυροτεχνουργός
75. Ραδιοηλεκτρολόγος
76. Ραδιοτεχνίτης
77. Ρυμουλκά
78. Σκηνογράφος-ενδυματολόγος
79. Σκηνοθέτης
80. Συντηρητής Αρχαιοτήτων, Έργων Τέχνης - Αποκατάστασης
81. Σύσταση Οδοντιατρικής Εταιρείας
82. Τεχνικός Αερίων Καυσίμων
83. Τεχνικός Ανελκυστήρων
84. Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
85. Τεχνικός αυτοκινήτων - Οχημάτων
86. Τεχνικός Αυτοματισμών
87. Τεχνικός Δικτύου Εκπομπής
88. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης, Αερισμού και Κλιματισμού
89. Τεχνικός Εργαστηρίου Φωτογραφίας
90. Τεχνικός Εφαρμογών Οπτικής
91. Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
92. Τεχνικός Κινητής Τηλεφωνίας και Τηλεπικοινωνιών
93. Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας
94. Τεχνικός μηχανημάτων έργων
95. Τεχνικός Μίξης Ήχου
96. Τεχνικός Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών
97. Τεχνικός Οργάνων Μέτρησης
98. Τεχνικός Περιελίξεων Ηλεκτρικών Μηχανών
99. Τεχνικός Ροής Προγράμματος
100. Τεχνικός Συντήρησης Έργων Ζωγραφικής
101. Τεχνικός Συντήρησης Βιβλιακού και Αρχειακού Υλικού
102. Τεχνικός Συντήρησης και Επισκευής Γεωργικών Μηχανημάτων
103. Τεχνικός Συστημάτων Τηλεπικοινωνιών και Μετάδοσης Πληροφορίας
104. Τεχνικός της Βιομηχανίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης
105. Τεχνικός Φαρμάκων , Καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων
106. Τεχνικός Χρωματικού Ελέγχου Ταινίας
107. Τεχνίτης Βαφής
108. Τεχνίτης Εγκαταστάσεων Θέρμανσης
109. Τεχνίτης Εξαερωτήρων - Αναμεικτήρων (καρμπυρατέρ)
110. Τεχνίτης Μοτοσυκλετών και Μοτοποδηλάτων
111. Τεχνίτης Περιποίησης Χεριών και Ποδιών
112. Τεχνίτης Σκηνικών
113. Τεχνίτης Συσκευών Υγραερίου
114. Τεχνίτης Συστημάτων Εξαγωγής Καυσαερίων
115. Τεχνίτης Τροχών
116. Τεχνίτης ψηφιακών ταχογράφων
117. Υδραυλικός
118. Υπηρεσίες Αγροτουρισμού
119. Υπηρεσίες Άθλησης
120. Υπηρεσίες Ασφαλείας
121. Υπηρεσίες Δασοκομίας
122. Υπηρεσίες Διαφήμισης
123. Υπηρεσίες Εκμίσθωσης Αυτοκινήτων
124. Υπηρεσίες Ελέγχου και Εκπαίδευσης
125. Υπηρεσίες Κατασκευών
126. Υπηρεσίες Οργάνωσης Εκδηλώσεων, Εκθέσεων
127. Υπηρεσίες Πιστοποίησης
128. Υπηρεσίες Συντήρησης και Υποστήριξης Γραφείων
129. Φορτοεκφορτωτής
130. Φροντιστής
131. Φύλακας Κατασχεμένου Πλοίου
132. Φυσικοθεραπευτής
133. Χημικός Ναυτιλίας
134. Ψυκτικός
135. Ψυχολόγος
136. Ωδεία-Μουσικές Σχολές
Διαβάστε περισσότερα » »

ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΦΕΥΓΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΣΑΜΟ.

ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 18:30 ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΙ......
ΛΕΕΙ:

ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ .

ΚΟΚΚΑΛΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ.

ΨΑΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΠΛΑΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΠΛΟΙΑ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ, Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.

ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ;

ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ.

ΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ.

ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΕΙΣ 1Χ2 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΛΑΜΠΗΣ Π.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο νόμος για τις μεταμοσχεύσεις είχε ψηφιστεί και στην Αργεντινή μόλις πήγε το ΔΝΤ! Τυχαίο;

Ζωντανά δοχεία ανθρώπινων ανταλλακτικών - Έτσι μας βλέπουν οι Νεοταξικοί έμποροι ελπίδας
Με το γνωστό αναμάσημα περί της ''ψήφου εμπιστοσύνης'' από τον λαό, η διεφθαρμένη μειοψηφία επιβάλλεται στην ανήμπορη πλειοψηφία και το νέο οργουελικό νομοσχέδιο που ετοιμάζονται να περάσουν, θα υποχρεώνει (άκουσον άκουσον) όλους τους Έλληνες...

πολίτες να δωρίζουν τα όργανά τους μετά από το θάνατό τους, όπως ακριβώς έγινε στην Αργεντινή μετά την έλευση και την κατοχή της από το ΔΝΤ!!!.


Αν διαφωνούμε, θα πρέπει να σπεύσουμε από τώρα να το δηλώσουμε. Οι δικτάτορες που ορίζουν τις τύχες του ελληνικού λαού, έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο δήμευσης της ελευθερίας μας που αποφάσισαν να μας στερήσουν ακόμα και αυτό το υπέρτατο και θεμελιώδες δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματός μας! Φυσικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η δήλωση άρνησης είναι μια ''αστεία'' διαδικασία η οποία ελάχιστη ισχύ θα έχει σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις, όπου κανείς δεν θα την υπολογίζει.


Το ερώτημα είναι ποιός νομιμοποίησε αυτούς τους Εφιάλτες της... ζωής και της πολιτικής να μας αναγκάσουν να συναινέσουμε σε "αυτόματη" θετική χρήση του σωματός μας ,δίχως την έγκρισή μας?
Το σώμα μας το ορίζουμε και το διαθέτουμε μόνοι μας .Ειναι η ύψιστη ιδιοκτησία μας, η οποία προστατεύεται και από τους νόμους του κράτους. Συνεπώς,η δωρεά οργανων - που ειναι θέμα σωματικής αυτοδιάθεσης, δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτική.


Οι διάφορες ηθικοπλαστικές αηδίες που θα αρχίσουν να εκτοξεύονται δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να μας δημιουργήσουν ενοχές του τύπου ''μαζί τα φάγαμε και τώρα κοπρίτες δεν δίνετε τα όργανά σας στο κοινωνικό σύνολο'' οι οποίες θα προέρχονται από τα ίδια κερδοσκοπικά κέντρα που φρόντισαν να μας διαλύσουν ως κράτος και ως κοινωνία, δεν θα πρέπει να μας επηρεάσουν στο παραμικρό γιατί ο μοναδικός τους στόχος είναι η κάμψη της αντίστασής μας και η ολοκληρωτική παράδοση άνευ όρων.


H Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), εκπροσωπώντας 20 και πλέον συλλόγους δωρητών οργάνων σε όλη τη χώρα και ως εκ τούτου χιλιάδες δωρητές οργάνων, δημοσιοποίησε άμεσα την εντονότατη αντίθεσή της για το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τη δωρεά οργάνων, που πρόσφατα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εκτιμώντας ότι ''ο πρωτοφανής και αδιανόητος καταναγκασμός, προσκρούει στις αρχές της δεοντολογίας, αφαιρώντας κάθε κατοχυρωμένη έκφραση της ελευθερίας της βούλησης και του αυτεξούσιου του σώματος''.


Όταν λοιπόν, οι ίδιοι οι εθελοντές ιστών και οργάνων, αυτοί οι τόσο ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι εκλιπαρούν την πολιτεία να σταματήσει αυτό το απάνθρωπο νομοσχέδιο που θα χρησιμοποιεί τους ανθρώπους για ανταλλακτικά και θα θέσει σε ενδεχόμενο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα πολλών συνανθρώπων μας, ο μέσος Έλληνας τι περισσότερο μπορεί να προσθέσει;


Ζούμε εφιαλτικές στιγμές και πρέπει να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα γιατί δεν ξέρουμε τι μας ετοιμάζουν κάθε μέρα που ξημερώνει. Εκτός από δούλους και άβουλα ρομποτάκια της νεοταξικής πραγματικότητας, θέλουν να μας καταστήσουν ζωντανά δοχεία ανταλλακτικών, από τα οποία θα ''ψωνίζει'' τα χρειαζούμενα όργανά της η μελλοντική παγκόσμια ελίτ!

Διαβάστε περισσότερα » »

Δ.Μιχαλόπουλος: Και ο Αντώνης Σαμαράς είναι Ιουδαίος!..

Διαβάστε περισσότερα » »

Θρίλερ στη Γερμανία: Μαθητές μολύνθηκαν από το E.coli

cb6856eebc50dc8d1d0c783b41272494 Θρίλερ στη Γερμανία: Μαθητές μολύνθηκαν από το E.coli
Γερμανοί αξιωματούχοι έκλεισαν σήμερα ένα δημοτικό σχολείο στα δυτικά της χώρας, αφού κάποιοι μαθητές αρρώστησαν από το στέλεχος του βακτηριδίου E.coli, που ευθύνεται για το ξέσπασμα της επιδημίας που έχει προκαλέσει τον θάνατο 48 ανθρώπων.
Το σχολείο, που βρίσκεται στην.... πόλη Άλτενμπεκεν, θα παραμείνει κλειστό για μία εβδομάδα, χρονικό διάστημα το οποίο απαιτείται για την επώαση του βακτηριδίου E.coli, προκειμένου να αποτραπεί η πιθανή εξάπλωσή του, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έχουν αρρωστήσει από το βακτηρίδιο. Πάντως, ο ρυθμός της εξάπλωσης της επιδημίας έχει μειωθεί από τον Μάιο, οπότε βρισκόταν σε έξαρση.
Οι υγειονομικές αρχές αποδίδουν το ξέσπασμα της επιδημίας του βακτηριδίου E.coli σε μολυσμένα φύτρα φασολιών που προέρχονται από μία βιολογική φάρμα στο Αμβούργο.
Σύμφωνα με τους υγειονομικούς αξιωματούχους, στην πόλη Άλτενμπεκεν, για την εξάπλωση του βακτηριδίου στο συγκεκριμένο σχολείο ευθύνονται μάλλον οι κακές συνθήκες υγιεινής τόσο των μαθητών όσο και της σχολικής καντίνας και όχι τα μολυσμένα φύτρα φασολιών.
«Θα ήταν πολύ πιθανό τα παιδιά να αρρώστησαν από μολυσμένη τροφή» δήλωσε ο Γκέοργκ Άλες, αξιωματούχος υπεύθυνος για την υγεία, προσθέτοντας όμως ότι η μόλυνση ενδέχεται επίσης να εξαπλώθηκε από ανθρώπους που δεν έπλεναν τα χέρια τους, αφού χρησιμοποιούσαν την τουαλέτα.
Τρία αγόρια που φοιτούν στο σχολείο αυτό έχουν μολυνθεί με το βακτηρίδιο. Παράλληλα, τέσσερις εργαζόμενοι που προετοιμάζουν φαγητό για τους μαθητές φαίνεται να έχουν επίσης μολυνθεί και υποβάλλονται σε εξετάσεις.
Ολλανδοί και Βρετανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι προέτρεψαν χθες, Δευτέρα, τους πολίτες να αποφεύγουν να καταναλώνουν ωμούς βλαστούς και σπόρους λαχανικών, μετά τη μόλυνση εννέα ανθρώπων στη Γαλλία από το βακτηρίδιο E.coli. Τουλάχιστον δύο από αυτούς επιβεβαιώθηκε ότι έχουν μολυνθεί από το σπάνιο στέλεχος.
Διαβάστε περισσότερα » »