Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΕ ΑΓΡΟΓΛΥΦΙΚΑ

Τα αγρογλυφικά τις περισσότερες φορές δεν είναι απλά αποτυπώματα ιπτάμενων δίσκων, αλλά γεωμετρικά σχέδια με κρυπτογραφημένα μηνύματα. Αν και τα περισσότερα έχουν αποκρυπτογραφηθεί, ποτέ στη χώρα μας δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν ότι τρία από αυτά είναι επηρεασμένα από την αρχαία Ελλάδα. Η ομάδα του UFO & ALIENS TRUTH (Greek community), μετά από έρευνα τα βρήκε και σας τα παρουσιάζει…


Ξεκινάμε με ένα σχέδιο ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος καθώς βασίζεται στους αποκαλούμενους "κύκλους του Απολλώνιου", τύπους κύκλων που είναι εφαπτόμενοι σε τρεις δεδομένους κύκλους στο επίπεδο. Σχετίζονται με τον Απολλώνιο της Πέργης, έναν επιφανή Έλληνα γεωμέτρη (262 π.χ - 190 π.χ), ο οποίος έθεσε και έλυσε το πρόβλημα στο έργο του Ἐπαφαί.





Δεξιά, βλέπουμε ένα σχήμα, μέρος ενός αρχαίου αστρονομικού υπολογιστή, γνωστό ως η συσκευή των Αντικυθήρων. Το γεωγλυφικό εμφανίστηκε στις καλλιέργειες κοντά στο Gog Magog Hills, κοντά στο Cambridge, τον Ιούλιο του 2001. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που ισχυρίζονται ότι το σχήμα είναι ολόιδιο με τον διάσημο λαβύρινθο της Κνωσού στην αρχαία Κρήτη, όπως εμφανίζεται σε νομίσματα του 1250 π.Χ.!


Τέλος, κλείνουμε με ένα κυκλικό σχεδιασμό του μυθικού Φοίνικα. Το πουλί του Φοίνικα τιμούνταν στην αρχαία Ελλάδα και συνδεόταν με την λατρεία του Ήλιου και του Απόλλωνα. Ο Ηρόδοτος αναφέρθηκε στη μοναδική του ικανότητα να αναγεννιέται από τις στάχτες του, οι οποίες προέρχονται από την ίδια του τη φωτιά. Ο Φοίνιξ πεθαίνει και αναγεννιέται μόνος του. Αυτό τον κάνει να είναι ένα πανίσχυρο σύμβολο που αφομοιώνει τη δύναμη του ανθρώπου να αναγεννιέται από τις δυσκολίες του και να γίνεται ακόμα πιο δυνατός. Το αγρογλυφικό εμφανίστηκε στο Silbury Hill, στο Avebury του Ηνωμένου Βασίλειου, το 2009. Ο περίτεχνος κυκλικός σχηματισμός αρχικά μπερδεύτηκε με το δαίμονα στο «ελληνικό κλειδί του Σολομώντα.», που μοιάζει πολύ με τον Φοίνικα.
Το μήνυμα που βγαίνει και στα τρία Ελληνικά σχέδια, είναι απλό. Δείχνει σημεία της αρχαίας ελληνικής ιστορίας που (μάλλον) είχαμε εξωγήινη διδαχή (σχήμα 1ο), τεχνογνωσία (σχήμα 2ο), και αναγέννηση (σχήμα 3ο)...

 

Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδού τι γίνεται όταν πίνουμε Coca Cola!!!

Και ξαναπιείτε αν μπορείτε!

Τα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.) Ο λόγος που δεν κάνετε...αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας....

20 λεπτά: Το ζάχαρο σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό , μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή

40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα.Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερο σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου.

Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό. Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια.


Στην υγειά σας......


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Βασιλικός πολτός: Όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Ιστορική αναδρομή

Τη δεκαετία του 50, δύο προϊόντα από το μελίσσι προτάθηκαν ως διαιτητικά και θεραπευτικά για τον άνθρωπο: η γύρη και ο βασιλικός πολτός. Παίρνοντας ως έναυσμα τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη βασίλισσα μέλισσα και τις εργάτριες, όσον αφορά τον τρόπο ζωής τους αλλά και τη διάρκεια που ζουν, οι ερευνητές κατέληξαν σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα αποτελέσματα που έχει η χρήση αυτού του φυσικού δυναμωτικού. Συγκεκριμένα ο βασιλικός πολτός είναι γνωστός από το 1954, όταν ο πάπας Πίος ο 12ος, ο οποίος πλησίαζε το θάνατο από βαθειά γηρατειά, κατανάλωσε βασιλικό πολτό και ανέκαμψε μυστηριωδώς. Από τότε οι φήμες για τις θεραπευτικές του δράσεις έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις...

Προέλευση και ιδιότητες

Ο βασιλικός πολτός είναι η φυσική παχύρρευστη, βιολογική ουσία που παράγουν οι νεαρές εργάτριες μέλισσες και χρησιμεύει για την αποκλειστική διατροφή της βασίλισσας. Αυτό το υπόλευκο γαλακτώδες υποκατάστατο που παράγεται από τις μέλισσες, είναι η μοναδική τροφή της μέλισσας βασίλισσας. Σημειώνεται εδώ ότι οι βασίλισσες μέλισσες δεν γεννιούνται αλλά γίνονται. Ζουν αποκλειστικά από τον βασιλικό πολτό και σε αυτόν οφείλουν το μεγάλο μέγεθος, τη γονιμότητα και τη μακροβιότητά τους. Είναι γεννημένες από τα ίδια αυγά με τις υπόλοιπες μέλισσες και το μοναδικό στοιχείο που τις διαφοροποιεί είναι η διατροφή τους. Αποτέλεσμα αυτής της διαφορετικής διατροφής, είναι ότι οι βασίλισσες είναι κατά μέσο όρο 42% μεγαλύτερες σε μέγεθος, ζουν 40-50 φορές περισσότερο και ταυτόχρονα, παράγουν περισσότερο από 2.500 αυγά καθημερινά, που αντιστοιχούν σε μέγεθος περισσότερο από 2,5 φορές τον όγκο τους. Οι τροφοί-μέλισσες (δηλαδή οι μέλισσες που τρέφουν τα μικρά σκουλήκια πριν γίνουν νύμφες), αφού φάνε μέλι και γύρη και τα επεξεργαστούν σε ειδικούς αδένες που βρίσκονται στο φάρυγγά τους, παράγουν αυτό τον πολτό που μοιάζει με κρέμα. Επομένως, κατανοεί κανείς το λόγο που ονομάστηκε βασιλικός, μια και με αυτόν τρέφεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής της η βασίλισσα-μέλισσα. Η γεύση του βασιλικού πολτού είναι υπόξινη, ελαφρά καυστική και το χρώμα του υποκίτρινο-υπόλευκο. Με τον ίδιο πολτό τρέφονται και τα μικρά σκουλήκια που προορίζονται για βασίλισσες. Εκείνα που προορίζονται να γίνουν εργάτριες τρέφονται μόνο επί τρείς συνεχόμενες ημέρες με αυτόν και στη συνέχεια πολύ αραιότερα.

Σύσταση βασιλικού πολτού

Καταναλώνοντας η μέλισσα μέλι και γύρη, παίρνει όλα τα συστατικά τους. Με την επεξεργασία τους στους αδένες της, το τελικό προϊόν έχει ακόμη περισσότερα. Οι αναλύσεις που έχουν γίνει έδειξαν ότι ο μέσος όρος των κυριότερων συστατικών του είναι: υγρασία 67%, πρωτεΐνες 15,5%, σάκχαρα 12,5%, λιπαρές ουσίες 4% και τέφρα 1%. Αυτό, όμως, που δίνει τις εκπληκτικές ιδιότητες στο βασιλικό πολτό είναι η αφθονία σε βιταμίνες και ιδιαίτερα αυτές του συμπλέγματος Β, που είναι καθοριστικές για την καλή λειτουργία όχι μόνο του νευρικού μας συστήματος αλλά ολόκληρου του οργανισμού. Συγκεκριμένα, σε κάθε γραμμάριο περιέχονται: θειαμίνη (Β1) 3,9mg, ριβοφλαβίνη (Β2) 26,5mg, νιασίνη (Β3) 84mg, παντοθενικό οξύ 186mg, πυριδοξίνη (Β6) 2,4mg, ινοσιτόλη 100mg, βιοτίνη 1,7mg, φυλλικό οξύ 0,2mg. Επίσης σε διάφορες αναλογίες οι Β12, Α, D, E, K και C.

Χρήσεις και θεραπευτικές δράσεις

Ο βασιλικός πολτός δεν είναι θαυματουργή πανάκεια. Το κλειδί για να καταλάβει κανείς πως είναι δυνατόν να δρα με φαινομενικά αντίθετους τρόπους (αφενός να βοηθά άτομα με αϋπνία και αφετέρου άτομα που υποφέρουν από κόπωση να μην αποκοιμούνται), είναι να τον θεωρήσει σαν έναν καταλύτη που προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό και με αυτόν τον τρόπο εξισορροπεί τη λειτουργία του και βελτιώνει το μεταβολισμό. Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το υγιές και ισορροπημένο ανθρώπινο σώμα είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική αυτό-θεραπευόμενη μονάδα. Τα προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται όταν διαταραχθεί αυτή η χημική ισορροπία. Τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα αλλά αυτό δεν εξαλείφει το αίτιο που το προκάλεσε. Μια φυσική θεραπεία είναι να επανέλθει το σώμα σε μια σωστή ισορροπία, χρησιμοποιώντας ένα διατροφικό συμπλήρωμα. Φυσικό συμπλήρωμα είναι ο βασιλικός πολτός, αν και σημαντικά πιό ακριβός από τα κοινά συμπληρώματα που διατίθενται στα φαρμακεία.
Έχει αποδειχτεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στον μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία. Ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει τη φυσική αντίσταση στις εξωτερικές προσβολές αλλά και στις εσωτερικές ανωμαλίες. Αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, την αντοχή, την γονιμότητα και τη σεξουαλική απόδοση.

Οι κυριότερες ενδείξεις του βασιλικού πολτού είναι:

Παιδιά 
  • με αναιμία 
  • που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη
  • στο λύκειο, για την προετοιμασία των εξετάσεων
  • κατά την ανάρρωση
Ενήλικες
  • για την πρόληψη εποχιακών ιώσεων
  • κατά της κατάθλιψης, άγχους, στρες
  • κατά της δυσκοιλιότητας
  • κατά της ανικανότητας και της στειρότητας
  • κατά των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση
  • κατά της αθηροσκλήρωσης (έλεγχος των επιπέδων της χοληστερόλης)
  • κατά της κόπωσης
  • κατά του υποσιτισμού και της νευρικής ανορεξίας
  • κατά της μυϊκής δυστροφίας
  • κατά της ασθένειας του Parkinson
  • κατά της ασθένειας του Alzheimer
  • κατά της υπέρτασης
  • κατά του σακχαρώδη διαβήτη
  • στα γηρατειά
  • προστατευτικός ο ρόλος του για το ήπαρ
  • πιθανόν αντικαρκινική δράση
  • ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος-αντιμικροβιακή δράση (κυρίως έναντι στρεπτόκοκκων, σταφυλόκοκκων και Ε.coli, bacilli coli)
  • τόνωση και ενδυνάμωση του δέρματος (λόγω του κολλαγόνου που περιέχει-μείωση ρυτίδων) και του τριχωτού της κεφαλής
  • κατά του πονοκεφάλου
  • κατά των ενδοκρινικών διαταραχών και των ορμονικών ανισορροπιών
  • μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου
  • μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης
  • κατά των καταγμάτων των οστών
  • επουλώνει τις ιστικές καταστροφές
  • κατά των φλεγμονών
  • μειώνει τα αρθριτικά προβλήματα
  • ευεργετικό σε περιπτώσεις μειωμένης μνήμης
  • βελτιώνει το άσθμα
  • προσφέρει αναβολική υποστήριξη με αποτέλεσμα την αθλητική απόδοση (αυξημένη ενέργεια, αντοχή και φυσική δύναμη)
  • κατά της πνευματικής κατάρρευσης
  • κατά των ελκών, εκζεμάτων
  • μειώνει αλλεργικά συμπτώματα άλλων αιτιών
  • διατήρηση ομορφιάς
Ο βασιλικός πολτός όμως, έχει και πολλές άλλες ενδείξεις και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαιτητικό, με ταυτόχρονη ενίσχυση του οργανισμού. Βασιλικό πολτό συναντούμε ως συστατικό και στη βιομηχανία καλλυντικών, σε προϊόντα που προορίζονται για το αδυνάτισμα και τη μείωση της κυτταρίτιδας. Έχει διαπιστωθεί ότι ανοίγει την όρεξη και είναι εξαιρετικά βοηθητικό σε περιπτώσεις ασθενικών παιδιών. Ρυθμίζει το βάρος και βοηθά στη χώνεψη. Το μακιγιάζ με βασιλικό πολτό αποτελεί ακόμα μυστήριο και δεν είναι γνωστά τα αποτελέσματά του. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Επιστημονική έρευνα σε θέματα προαγωγής υγείας μελέτησε την επίδραση του βασιλικού πολτού στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μια πρόσληψη της τάξεως των 50-100mg την ημέρα, μείωσε την χοληστερόλη στο 14% των δοκιμαζόμενων.
Επίσης, μπορεί κανείς να συμπεράνει από τα συστατικά του βασιλικού πολτού τι είδους θεραπευτικές δράσεις μπορεί να έχει. Μια πρώτη παρατήρηση μπορεί να είναι οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες που περιέχει, όπως η βιταμίνη C, A και E.
Σε προβλήματα όπως η κόπωση και οι αϋπνίες, οι διατροφικές ελλείψεις και άλλα, μπορεί κανείς να βρει ισχυρό σύμμαχο. Ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί το παροδικό αίσθημα κόπωσης. Αν αυτή οφείλεται σε ανεπάρκεια βιταμινών ή ιχνοστοιχείων, η θεραπεία μπορεί να κρίνεται απαραίτητη. Ο βασιλικός πολτός μπορεί να δώσει ότι καλύτερο από τη φύση χωρίς παρενέργειες. Θεωρείται, λοιπόν, λύση για την καθημερινότητα. Το 35% των ατόμων που παραπονιούνται για «έλλειψη ενέργειας», για παροδικές καταστάσεις κόπωσης, οφείλονται στις συνθήκες της καθημερινής ζωής, που συχνά επιδεινώνονται από λάθη στην υγιεινή διαβίωση. Επίσης, υποστηρίζεται ότι ενεργοποιεί την ανάπτυξη του μυελού των οστών και βοηθά στη γρήγορη επούλωση των πληγών (στο μισό χρόνο από αυτό που θα χρειαζόταν χωρίς αυτόν).

Δοσολογία:

Η δοσολογία που συστήνεται είναι η εξής: ένα κουταλάκι το πρωί νηστικός κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί, τα παιδιά μισό κουταλάκι και οι αθλητές και ασθενείς έως και δύο. Απαραίτητος χρόνος χρήσης ορίζονται 3 μήνες ετησίως. Ο βασιλικός πολτός, καθώς είναι φυσικό προϊόν, είναι απόλυτα αβλαβές, δεν προκαλεί παρενέργειες και εθισμό. Η ισχύς του εξαρτάται από τη φρεσκάδα του. Συντηρείται σε 5οC (οικιακό ψυγείο) έως 6 μήνες, ενώ αλλοιώνεται από τον αέρα, το φως και τα μεταλλικά σκεύη. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο βασιλικός πολτός δεν είναι φάρμακο αλλά τροφή, όμως οι εξαιρετικά πολλές θεραπευτικές ιδιότητές του τον καθιστούν μια ουσία απέναντι στην οποία πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός. Μέλι, για παράδειγμα, μπορεί κανείς να τρώει όσο θέλει, βασιλικό πολτό όμως ημερησίως μέχρι μισό γραμμάριο. Επίσης, καλό είναι σε περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών να ερωτάται και ο θεράπων γιατρός.
Ελληνική παραγωγή-συγκομιδή
Στην Ελλάδα οι παραγωγοί βασιλικού πολτού είναι ελάχιστοι. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του βασιλικού πολτού που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά είναι εισαγόμενος. Η περίοδος παραγωγής και συγκομιδής είναι από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο. Στο διάστημα αυτό κάθε κυψέλη δίνει 100-150 γραμμάρια.

Σύντομος σχολιασμός

Διαβάζοντας για το βασιλικό πολτό δε μπορεί κανείς παρά να θαυμάσει το τελειότερο ίσως φυσικό εργαστήρι στην πλάση, μήκους το πολύ ενός εκατοστού. Υποκλίνεται μπρος σε αυτό το αθόρυβο και τόσο θαυμαστό πλάσμα, τη μέλισσα, που ζει μόνο 40 ημέρες, που, όταν κινδυνεύει, ξέρει ότι θα πεθάνει αν χρησιμοποιήσει το κεντρί της. Ο βασιλικός πολτός μπορεί να χαρακτηριστεί σαν το αυθεντικό κόσμημα της διατροφής. Η περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά του δίνει πολύ μεγάλη αξία, σε μια εποχή των διατροφικών ελλείψεων μέσα στην αφθονία. Αν και η προσφορά τροφίμων είναι τεράστια, ο κόσμος μαστίζεται από ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών. Είναι σημαντικό, όμως, να καταρρίπτεται ο μύθος ότι το προϊόν αυτό της κυψέλης είναι πανάκεια. Ο βασιλικός πολτός είναι τροφή και όχι φάρμακο.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Κίνα: βρέθηκαν λείψανα αλόγων και αρμάτων 3.000 ετών


 Λείψανα αλόγων μαζί με τα άρματά τους βρέθηκαν στην περιοχή Λούογιανγκ της επαρχίας Χέναν και χρονολογούνται από το 700 π.Χ.

Οι αρχαιολόγοι  που τα ανακάλυψαν και τα έφεραν στο φως,  τα προσδιορίζουν περί το 770 π.Χ. Η ανασκαφή έγινε σε τέσσερα σημεία, του αρχαιολογικού χώρου.

Οι σκελετοί των αλόγων και τα άρματα βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση καθώς χάλκινα και κεραμικά αντικείμενα της κινεζικής δυναστείας Ζοού,  μέσα από τα οποία προσδιορίστηκε η  χρονολογία τους.

Αν και τα ευρήματα αυτά  είναι λιγότερα σημαντικά από τα στρατιωτικά ευρήματα του 1974 της περιοχής Λιντονγκ, εντούτοις, είναι μια σημαντική ανακάλυψη αφού τα ευρήματα είναι άθικτα.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα άλογα και τα άρματα ανήκαν σε σημαντικά μέλη της  κινεζικής δυναστείας. Αυτό, άλλωστε, διαφαίνεται και από τα κεραμικά και μεταλλικά αντικείμενα τα οποία έχουν βρεθεί.

Εκτός από έργα τέχνης που υπήρχαν στους τάφους, η ανακάλυψη συνάρπασε τους αρχαιολόγους και τους ιστορικούς γιατί παρουσιάζει μια αδιαμφισβήτητη εικόνα ταφής της δυναστείας Ζοού.

Οι αρχαιολόγοι διευκρίνισαν ότι η στάση των αλόγων στον τάφο δείχνει ότι τα άλογα  έχουν ταφεί νεκρά και ομοιόμορφα.

Γύρω από τους τάφους αυτούς υπήρχαν και άλλα αρχαιολογικά αντικείμενα τα οποία είχαν  λεηλατηθεί από τυμβωρύχους.




 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αμερικανόδουλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας

Απίστευτη η πολυκομματική μπόχα που βγαίνει από τα Wikileaks...Απίστευτες γονυκλισίες στην εν Ελλάδι πρεσβεία των ΗΠΑ, από πάρα πολύ κόσμο. αποκαλύπτονται στα Wikileaks...

Η μπόχα που αναδίδεται από το πολιτικό σύστημα, είναι αφόρητη για το μέσο πολίτη, που οφείλει επιτέλους να ξυπνήσει και να πάρει τη σκούπα στα χέρια του.

Μάθαμε λοιπόν ότι οι βουλευτές της ΝΔ Σταϊκούρας, Τζιτζικώστας & Παπαδημητρίου, ενημέρωναν...
για τα πάντα που αφορούσαν στην τότε «γαλάζια» κυβέρνηση και στο κόμμα τους την αμερικανική πρεσβεία.

Προσδοκούσαν σε «εύνοιες»; Μάθαμε επίσης ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ έστειλε τον μουσουλμάνο, τότε βουλευτή της ΝΔ, Ιλχάν Αχμέτ, στο International Visitors Program του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Μάθαμε για τις επαφές Αμερικανών αξιωματούχων με ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους από το γνωστό για το ρόλο του ελληνικό think tank ΕΛΙΑΜΕΠ, σε σχέση με το Ιράν.

Μάθαμε ποιοι Έλληνες δημοσιογράφοι έδιναν αναφορά για τις εκπομπές τους στην πρεσβεία. Μάθαμε ότι οι ΗΠΑ γελούσαν με τις αντιπολιτευτικές «κορώνες» του GAP στα εθνικά θέματα. Μάθαμε πως η Ελλάδα, με την προτροπή και των Αμερικανών, στράφηκε για πρώτη φορά κατά των Παλαιστινίων στην ψηφοφορία για την έκθεση του Νοτιοαφρικανού δικαστή Γκόλντουιν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Μάθαμε για άλλη μια φορά ότι ένας από τους εμπρηστές της συναγωγής στα Χανιά για την οποία ακολούθησαν καταγγελίες περί αντισημιτισμού στην Ελλάδα, ήταν Αμερικανός πολίτης.

Μάθαμε πόσο σκληρή μάχη έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για την αγορά F-16, όπως έλεγε η Lockheed Martin και πόσο «δημοφιλής» είναι (φαίνεται στις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης...). Μάθαμε πως ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητούσε ενίσχυση των επαφών με Αμερικανούς αξιωματούχους αλλά και την εβραϊκή κοινότητα, όπως αποκάλυψε η βουλευτής του ΛΑΟΣ, Νίκη Τζαβέλα, σε συνάντησή της με Αμερικανούς διπλωμάτες, αλλά και πως επιθυμεί συνεργασία με τη ΝΔ, μετά από εκλογική αποτυχία της τελευταίας.

Μάθαμε ότι η νυν υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, συζητούσε με την πρεσβεία για το ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν οι ΗΠΑ στις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Μάθαμε για την αγωνία της πρεσβείας να μη χαρακτηριστεί «αμερικανάκι» ο GAP. Μάθαμε για τις ενημερώσεις εκ μέρους του κ. Μπαμπινιώτη για το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, την «υπέρμετρη πολιτικοποίηση» των φοιτητών και το άσυλο, αλλά και πως δέχθηκε «ενθουσιωδώς» την αμερικανική «βοήθεια για την εφαρμογή ενός συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια με βάση το αμερικανικό SAT.

Μάθαμε για την πολύ λεπτομερή αναφορά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην αμερικανική πρεσβεία για την αναδιοργάνωση της ΕΛΑΣ και των μυστικών (όχι και τόσο πλέον...) υπηρεσιών (όπως και τις συναντήσεις του αριστεριστή Σπύρου Βούγια με Αμερικανούς αξιωματούχους, όπου του αποδίδεται και η έκφραση ότι «η κοινωνία θέλει την αστυνομία παντού, αλλά μετά της ασκεί κριτική, όταν αυτή ενεργεί»). Μάθαμε ότι η πρεσβεία υποπτευόταν μυστική συμφωνία της Κομισιόν με την Aegean, σε βάρος της Ολυμπιακής, με αντάλλαγμα την αγορά Airbus (και τι θα γινόταν με τη Boeing...).

Οι μάσκες έπεσαν
Η μπόχα από τα Wikileaks, πνίγει το σαθρό και ξεπουλημένο πολιτικό μας σύστημα. Είναι όμως καιρός, ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ποιοι όριζαν μεταπολιτευτικά και ακόμα ορίζουν, τις τύχες της χώρας μας. Άλλες δικαιολογίες δεν υπάρχουν πια, καθώς οι μάσκες έπεσαν. Όσοι επιμένουν να προσκολλώνται στο σύστημα αν και γνωρίζουν το τι έχει συμβεί, είναι πλέον συνυπεύθυνοι.

elkosmos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Wikileaks: Οι Αμερικανοί προετοίμαζαν Μουσουλμάνο να αναλάβει τα ηνία της Ελλάδας!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ

Γιουσουφάκια των Τούρκων σκόπευαν να μας κάνουν οι Αμερικανοί, σύμφωνα με απόρρητο τηλεγράφημα των Αμερικανών που διέρρευσε από το Wikileaks. Συγκεκριμένα, προωθούσαν μουσουλμάνο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να αναλάβει τα ηνία της πρωθυπουργίας της χώρας! Διαβάστε το αυθεντικό τηλεγράφημα...





H αμερικανική πρεσβεία έστειλε τον μουσουλμάνο βουλευτή της ΝΔ, Ilhan Ahmet, στο περίφημο International Visitors program του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - ένα από τα προγράμματα ανταλλαγής πολιτικών και προσωπικοτήτων που στόχο έχει να μεταφέρει σε μελλοντικούς ηγέτες τις αμερικανικές θέσεις.

Το πρόγραμμα, έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν προσωπικότητες όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Τόνι Μπλερ  αλλά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Δείτε το αυθεντικό τηλεγράφημα των Αμερικών:

REFERENCECLASSIFICATIONCREATEDLEAKEDORIGIN
05ATHENS2529SECRET9/27/2005 13:5305STATE159129Embassy Athens

COMBATING EXTREMISM IN GREECE 

S E C R E T SECTION 01 OF 04 ATHENS 002529

SIPDIS

FOR P, R AND EUR/SE

E.O. 12958: DECL: 09/25/2015
TAGS: PREL, KDEM, KPAO, EAID, PHUM, KMPI, GR, INTERNAL
SUBJECT: COMBATING EXTREMISM IN GREECE

REF: STATE 159129

Classified By: Charge Tom Countryman. Reasons 1.4(b/d).

1. (S) SUMMARY: In Greece, the twin threats of extremism and
violence stem more from a decades-old, homegrown anti-U.S.,
anti-NATO, anti-globalization sentiment that is deeply
engrained in Greek society than from extremism exported from
the Middle East. Domestic terrorist groups and an active
anarchist movement have long been the source of extremism and
violence in Greece. Greece's Muslim community is split
between the Turkish minority in the north (protected under
the Treaty of Lausanne), and a relatively new Athens-based
population of economic migrants from the Middle East and
South Asia. Extremist elements are rare in both. Greek
society's insular focus, with its high premium on "Greekness"
and the Orthodox religion, has created a haven for fringe
groups which target non-Greeks (especially Jews) for
violence. Above all, the United States is Public Enemy
Number One in Greece -- domestic extremist groups regularly
target the U.S. embassy to protest against both past history
and current "American hegemony." To counter extremist
attitudes, the Embassy has a multifaceted outreach program,
designed to promote mutual understanding (an MPP goal)
between the U.S. and Greece, and within Greece's increasingly
heteregeneous population. END SUMMARY.

----------------------------
FORMS OF EXTREMISM IN GREECE
----------------------------
2. (S) Extremism in Greece is mostly homegrown, and to a
great extent derives from events unique to Greeks. In 1968 a
military junta overthrew the Greek Goverment in a move that
is still widely (if wrongly) held here to have been at the
behest, or with the connivance, of the U.S. Government. The
Turkish invasion of northern Cyprus in 1974 is also chalked
up to American hegemonist planning. Since then, a perceived
bias in U.S. policy toward Turkey (and Greece's own identity
problems vis-a-vis 400 years of Ottoman rule) has further
skewed public opinion against the United States. In recent
history, the Kosovo air campaign and Operation Iraqi Freedom
have both been used to keep public hostility toward the U.S.
at a peak.

-- DOMESTIC TERRORISM: "17 November" (17N), a radical leftist
group, was established in 1975 and named for the student
uprising in Greece on 17 November 1973 against the ruling
military junta. It is anti-Greek establishment, anti-U.S.,
anti-Turkey, and anti-NATO, and has sought the ouster of U.S.
bases from Greece, the removal of Turkish military forces
from Cyprus, and the severing of Greece,s ties to NATO and
the European Union. For 27 years, 17N murdered Greeks and
non-Greeks alike, including five U.S. Embassy employees.
Members of the organization also committed armed robbery, and
carried out rocket attacks against symbolic targets. In 2002
a bungled attack by a 17N operative led to the arrests of
eighteen other suspects. In 2004, fifteen of these 17N
defendants were found guilty and given multiple life
sentences. Some 17N members, including individuals believed
to be involved in the murder of USG employees, remain at
large; others have never been identified. Further, other
domestic terrorist groups continue to operate in Greece, and
while they have not attained the murderous notoriety of 17N,
they serve as a beacon for the extremist segment of the Greek
population. ELA (Revolutionary Popular Struggle) has
described itself as revolutionary, leftist, anti-state,
anti-capitalism, anti-imperialism and strongly anti-U.S. ELA
emerged in the 1970s and has assumed responsibility for over
200 bombing that killed three people. In the 90s, ELA
stopped operations in Greece. Four members of ELA were
arrested in 2004. All four were convicted and each received
an imprisonment of 1,174 years. One member, Christos
Tsigarides has since been released from prison for health

SIPDIS
reasons. In 2005 two other members were tried for ELA
actions (both were acquitted).

Recently, two groups, "Revolutionary Action" and
"Revolutionary Struggle" have appeared on the Greek domestic
terrorism radar (it is unclear as yet whether these are, in
fact, two separate groups). Some of Greece's CT elite
believe that one group ("Revolutionary Action") is a
successor to 17N. "Revolutionary Struggle" is considered to
be the successor to ELA, having simply dropped the "Popular"
from its title. "Revolutionary Struggle" has claimed
responsibility for a number of small bombings at various
Greek businesses, in which improvised explosive devices are
always the weapon of choice. These attacks take place in the
early morning hours and rarely cause injuries. There have
been a few victims inadvertently injured as a result of being
in the right place at the right time. This group usually
warns the Hellenic Police prior to detonation, however faulty
workmanship occasionally leads to premature explosions.
"Revolutionary Action" has claimed responsibility for a
number of more serious attacks directed solely at the
Hellenic Police. In the fall of 2003, two devices exploded
at a Greek Court in Athens, the second device clearly
designed to harm first responders. In May 2004 three devices
were exploded at a police precinct in Kallithea (Athens) and
again the seond/third devices seemed to be intended to cause
harm to first responders. In October 2004 a roadside device
was detonated as it was passed by a Hellenic Police bus
convoy that was in route to Korydallos Prison, the current
residence of incarcerated 17N members. There were no
injuries, likely due to poor workmanship of the device. The
most recent, and most disturbing, attack occurred on December
31, 2004, when a Special Police Guard, assigned to the
residence of the British Military Attach was assassinated
while sitting in his guard booth. Hellenic Police originally
claimed that the attack was criminal in nature, but have
subsequently attributed the attack to local terrorism. This
case, as well as the others is still open and it appears that
there are no suspects.

-- ANARCHISM: Anarchist organizations proliferate in Athens
and Thessaloniki where they have carved out niches for
themselves as extreme, leftist "irregulars." Greek
anarchists organize regular demonstrations in the name of
anti-globalization, and against the U.S. specifically and the
more ambiguous "Western influence." For the most part,
anarchist demonstrations are sparsely attended (although
well-covered in the generally anti-American media).
Gas-canister ("gazakia" in Greek) attacks have been
orchestrated to destroy property, not people. Embassy has no
evidence that anarchist groups receive material support
and/or training from international terrorist groups. Like
the domestic terror groups, however, anarchist gatherings
serve to keep alive extremist views.

-- ANTI-SEMITISM: During World War II, 90 percent of Greece's
Jewish population perished in camps. Today, only 5,000 Jews
remain in Greece, mainly in Athens. While of a smaller scale
compared to other European countries, anti-Semitism is a
recurring problem in Greece, expressed by acts of vandalism
against Jewish monuments and buildings, insidious
anti-Semitism in some media and through discrimination in the
workplace. Some Greeks subscribe to the myth that no Jews
were in the World Trade Center on September 11, or are
convinced that the attacks were a plot of the CIA, the
Mossad, or both. Greek newspapers, especially editorial
cartoonists, are unforgiving in their use of Nazi imagery to
describe Ariel Sharon and Israeli government policies in Gaza
and the West Bank. At the same time, Greece has longstanding
ties to the Palestinian cause and Arafat personally; Greece
was the last member of the EU to establish diplomatic
relations with Israel (1990). In modern colloquial Greek (as
in the modern Arab world) there is often no distinction
between "Jewish" and "Israeli." The problem is compounded by
almost universal opposition to Israeli policies in the
Occupied Territories.

3. (C) As an example of Greek extremist attitudes, the
Popular Orthodox Herald Party (LAOS) promotes radical
nationalism, anti-Semitism, racism and xenophobia. LAOS
party leader George Karatzaferis, who won a seat in the
European Parliament in 2004, regularly attributes negative
events to international Jewish conspiracies and has used
party-owned TV to denounce Greek politicians with Jewish
origins and to claim that Jews were behind the 9/11 terrorist
attacks. The Greek neo-Nazi group "Chryssi Avghi" (Golden
Dawn), attempted to organize "Hatefest 2005" (one of the
slogans for the event was "Turkey Out of Europe"), a
pan-European "festival" for the Far Right in southern Greece.
On a positive note, the event, after vigorous local
opposition, was moved several times and ultimately out of
Greece.

--------------------------
GREECE'S MUSLIM POPULATION
--------------------------
4. (C) Greece has a native Muslim minority of
Turkish-speakers, anywhere from 90,000-140,000 strong who
live in the northeastern province of Thrace and in the
islands of the far eastern Aegean near Turkey. Under the
1923 Treaty of Lausanne, this Turcophone Muslim minority has
official status; Islam is recognized and Muslims in Thrace
have the right to maintain social and charitable
organizations, to be educated in the Turkish-language and to
settle family disputes under Shari'a law (Greece is the only
country in Europe to do so). Officials say more than 300
mosques operate under Lausanne Treaty privileges. While
Muslim clerics in Thrace have been trained in Saudi Arabia,
and Turkish Consuls General in Thrace have a strong
influence, bankrolling many local leaders and the "elected"
muftis in the region, there is no indication of Muslim
extremism among the indigenous minority in Thrace.

5. (C) Unlike in Thrace, the Muslim community in Athens has
no treaty protection or guaranteed rights. In the last
fifteen years, migration to Greece from Muslim countries has
mushroomed -- activists believe there could be as many as
200,000 Muslim migrants (mainly illegals) in Athens, in
addition to 4,000 Turcophone Greek Muslims. There is no
official mosque in Athens, so Muslims pray in numerous
unofficial prayer rooms. There are around two dozen such
prayer rooms operating in Athens today. They are organized
in basement apartments and generally serve discrete
populations: Pakistani migrants go to a "Pakistani" mosque,
Egyptians go to an "Egyptian" mosque, and so forth. Leaders
of the Bangladeshi community have told us there is a limited
amount of crossover in their worship. Although the Greek
Parliament (finally) approved a bill in 2000 allowing
construction of a mosque in Athens, the Arbchishop of Greece
has strongly protested that the cultural center would "serve
as a breeding ground for terrorism."

---------------------------------
U.S. EFFORTS TO COUNTER EXTREMISM
---------------------------------
6. (C) Embassy has made good use of the IV program --
sending the only Muslim Member of Parliament on the "Young
Muslim Leaders" International Visitor Program in FY 2005. We
will send a Muslim woman from Thrace to the Young Muslim
Leaders program in FY 2006.

7. (C) The Embassy (POL, RSO) monitors closely hate speech
and activities through local contacts, police contacts, and
the media. We monitor Islam-related incitement and hate
speech through additional contact with muftis, imams, and
members of Muslim minority in Thrace, as well as with the
diverse and more transient immigrant Muslim population in
Athens. There are no indications or incitement or hate
speech directed against Muslims occurring in Athens.

8. (U) The Embassy has undertaken a series of outreach
activities oriented at the Muslim population in Greece. We
opened an American Corner in Xanthi, a town in northeast
Greece that is predominantly Muslim, and the IRC regularly
sends material to Xanthi as part of the Embassy's
country-wide outreach program. Ambassador hosts a yearly
Iftar dinner. Ambassador and Embassy officers have spoken to
student groups on U.S. policy in the Middle East, including
students from Arab and non-Arab Muslim countries. Embassy
and ConGen officers meet regularly with Muslim religious and
community leaders in Thrace and Athens. Cultural program
opportunities will be utilized in 2006.

9. (U) As noted, the Embassy sent Ilhan Ahmet, the one
Muslim Member of the Greek Parliament, on an IV program this
year. His website, www.ilhanahmet.com, is in Turkish and
Greek. (NOTE: Greek usage of the world wide web is the
lowest in the EU. END NOTE.) Building on Ahmet's IV program,
we have helped develop a farming seminar to meet the needs of
Muslim farmers in northern Greece.

----------------------------------
GREEK EFFORTS TO COUNTER EXTREMISM
----------------------------------
10. (S) The Greek Government's track record in countering
extremism is uneven. 17N operated with impunity for 27
years, counting Greek police and government officials among
its victims. The Olympic Games provided a much-needed
incentive to bring Greek methods and operations into the 21st
century. As a result, Greece now has more tools and know-how
to keep track of extremist groups in Greek society. These
skills, however, are perishable and require routine follow-up
training. We do not believe such training has continued
since the Olympics. Furthermore, we are skeptical as to
whether or not the Hellenic Police are pursuing Islamic
extremists in Greece with that same "pre-Olympic" vigor.
Greek society also views enhanced police capabilities with a
jaundiced eye. Greeks are hypersensitive to any perceived
limits on personal freedoms; as an example, security cameras
around town have been vandalized. Members of Parliament have
also inveighed against their use; attempts to pass off the
cameras as trafficams have been only partly successful.

11. (C) Recently, the GoG appears to have taken a greater
interest in moving against self-styled "anti-imperialist"
anarchists who operate mainly in central Athens. In an
August meeting, Public Order Minister Voulgarakis,
responsible for police, promised to crack down on violent
anarchist activity, telling the Ambassador that the July
arrest of three anarchists had produced evidence that would
result in convictions and more arrests in the future.
Thessaloniki police have estimated there are 50-70 local
anarchists who regularly incite violence. Recently, the
Ministry of Public Order has called the Greek judiciary to
task for a lack of prosecutions of the hundreds of anarchists
arrested during the many destructive and violent
demonstrations held in both Athens and Thessaloniki.
12. (C) The Government attempted to ignore "Hatefest 2005"
until the outcry from Greek citizens became too loud. At
that point, Greek Government Spokesman Roussopoulos stated
that the GoG would take all measures to prevent the
"Hatefest" gathering. Public Order Minister Voulgarakis
seconded Roussopoulos' comments, saying the event was not
welcome.

13. (C) The Government has taken steps to combat
anti-Semitism, and has begun to press for membership on the
International Task Force on Holocaust Education. However, it
was in part the result of heavy Embassy pressure that Greece
established January 27 as Holocaust Remembrance Day in 2004.
The Central Board of Jewish Communities in Greece constantly
lobbies for moderation, tolerance, and freedom. The Greek
Jewish community says the greatest problem faced by local
Jews is the widespread perception that they are not truly
"Greek." The Greek constitution enshrines Greek Orthodoxy as
the official religion and the country's non-Orthodox
minorities - Jews, Turcophone Muslims, Catholics, and other
Christians - report difficulty advancing in careers in the
military, education, and the public sector. It's not
accurate to paint the Orthodox Church as anti-Semitic, but it
is so virulently pro-Orthodox that the distinction is often
lost.

14. (C) As is the norm in the EU, Greece has a modern
education system that accepts pluralism and open intellectual
exchange. Universities do, however, serve as recruiting
centers (and worse) for anarchists. As a result of the 1973
student uprising against the military junta ruling Greece,
Greece passed a law prohibiting police on university
campuses. As recently as May 2005, anarchists took hostages
at the Athens Polytechnic University and held them for more
than eight hours as a protest against the presence on campus
of armed bodyguards who had accompanied two Members of
Parliament to the university for a book presentation (the 2
MPs, both former Cabinet Ministers, were among the hostages).
Prior to the actual standoff, anarchists detected that
police assigned to protect 2 MPs attending the event) were on
campus in violation of government regulations. The
anarchists proceeded to attack the police and one policeman
shot an attacker in the leg, in an effort to protect himself.
The standoff ended peacefully, but the university academic
board published a condemnation of the "police action" and
called on Greeks to protest against the government. There
was very little negative press that condemned the violence of
the anarchists.

15. (U) As part of Greece's effort to join the International
Task Force on Holocaust Education, the Greek Ministry of
Education and Religious Affairs has requested Post's
assistance in re-designing its curricula to update teaching
of the Holocaust.

16. (U) Public (State) education is readily accessible,
particularly for women and girls. Minority education is
fully funded by the State, which funds madrassas where there
are significant Muslim communities. In recent years, these
madrassas have been opened to girls (who are required to wear
headscarves).
COUNTRYMAN
planet-greece

eglimatikotita.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Έλληνες, θα μας σώσω από την οικονομική κρίση!»

euroΑπόλυτα βέβαιος και με έντονα αλτρουιστική διάθεση επιστρέφει στους Αγίους Θεοδώρους Τρικάλων ο 65χρονος δαιμόνιος χρυσοθήρας, Ευάγγελος Δήμας για να ανακαλύψει το θησαυρό του Αλή Πασά . Ο φιλόδοξος χρυσοθήρας δε δηλώνει απλά σίγουρος ότι θα βρει τον αμύθητο θησαυρό του Αλη Πασά, που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας, αλλά τονίζει ότι θα τον προσκομίσει στην Τράπεζα της Ελλάδας και ενδεχομένως να επαρκεί για να γλιτώσει οικονομικά τη χώρα.
Ο Ελληνοαυστραλός δεν πτοείται από την προηγούμενη αποτυχημένη απόπειρα που έφερε στην επιφάνεια μεγάλη ποσότητα νερού αντί του θησαυρού και θα επιστρέψει τις επόμενες μέρες προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες, έχοντας εξασφαλίσει όλες τις νόμιμες σχετικές άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η καταγωγή του κ. Δήμα είναι από τη νότια Εύβοια, ενώ επί 40 χρόνια ζούσε στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε ως μηχανικός-ηλεκτρολόγος.

Διαβάστε περισσότερα » »

Γάιδαρος υπέστη βιασμό από τέσσερα άτομα

gaidarosΌσκαρ.. παράξενης είδησης παίρνει η πληροφορία οτι ένας πεινασμένος γάιδαρος ανέβηκε στα βουνά για να βρει φαγητό, αλλά υπέστη βιασμό από τέσσερα άτομα. Τι έγινε ακριβώς; Είναι να τρελαίνεται κανείς από την είδηση που έγραψαν οι τουρκικές εφημερίδες, σύμφωνα με την οποία ένας γάιδαρος που έμεινε πεινασμένος στην περιοχή Μίλας, ανέβηκε στα βουνά για να βρει φαγητό, αλλά υπέστη βιασμό από τέσσερα άτομα.
Ο γάιδαρος έσπασε το πόδι του και ο ιδιοκτήτης του τον άφησε αδέσποτο, με αποτέλεσμα να ανέβει στην θαμνώδη περιοχή του βουνού Σόντρα για να βρει τροφή.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άτυχος γάιδαρος εδώ και ένα μήνα υπέστη σεξουαλική εκμετάλλευση από διάφορα άτομα.
Κάτοικοι που ζούνε στην περιοχή, ενημέρωσαν για το σεξ με το ζώο τους φιλόζωους και έτσι η αστυνομία έσπευσε, όπου συνέλαβε επ’ αυτοφώρω την ώρα του βιασμού έναν 32χρονο.
Λεπτομέρειες για τη φύση των σεξουαλικών πράξεων του 32χρονου κτηνοβάτη με τον γάιδαρο δεν έχουν ανακοινωθεί. Τα γνωστά προσόντα των γαϊδάρων βέβαια δεν αφήνουν και πολλά στη φαντασία.

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Αρχή της καταραμένης Ινδίκτου.

Την 1η του Σεπτέμβρη κάθε δεκαπενταετίας, οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες έβγαζαν φιρμάνι ή αλλιώς Ίνδικτο, με τη λυπητερή για τον κακόμοιρο τον κοσμάκη.
Λυπητερή γιατί κάθε δεκαπέντε καλοκαίρια, ο Καίσαρ της Ρώμης ανήγγειλε και άλλο κονδύλι στους κολίγους της οικουμένης του, για να ξοφλήσει τα θαρραλέα, και....
περήφανα στρατεύματα του.
Πώς κάνει, δηλαδή, σήμερα ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός- Αντιπρόεδρος;
Καμία σχέση.
Ο Ρωμαίος σου βγαινε κάθε δεκαπέντε Σεπτέμβρηδες, όταν απολύονταν οι λελέδες του στρατού του και μπαίναν στη θέση τους τα νεούδια, και σου λεγε, κύριε, αυτά θα πλερώνεις τώρα, κάνε τα κουμάντα σου και σε δεκαπέντε χρονάκια τα ξαναλέμε.
Άμα δεν μου καρφώσουν κανένα στιλετάκι στην πλάτη, γιατί το χουν και έθιμο σε μας, τους καισαράδες.
Ο Αντιπρόεδρος ο Ρωμιός από την άλλη, βγαίνει κάθε δεκαπέντε μέρες και σου λέει, κοίταξε να δεις, δώσε εσύ τώρα τόσα σε φόρους, άλλα τόσα σε έκτακτες εισφορές, φάε και τόση μείωση μισθού και σε δυο βδομαδούλες να με περιμένεις πάλι γιατί θα σου ‘ρθω για καινούρια φόρο- βίζιτα.
Και μην αγχώνεσαι.
Με τρως στη μάπα καμιά εικοσαριά χρόνια, θα με φας και άλλα τόσα.
Ο Ρωμαίος σου βγαινε με κάθε Ίνδικτο και σου λεγε, φέτος είχαμε πολύ αίμα βρε αδερφάκι μου και εκείνοι οι βάρβαροι οι Γότθοι στο σβέρκο μας έχουνε κάτσει, οι χλεμπονιάρηδες.
Φέρε τόσα φράγκα παραπάνω, γιατί τα φανταράκια τα νεούδια, είναι και άβγαλτα και φέτο πρέπει να μαζέψουμε περισσότερα από τα προηγούμενα.
Ο Αντιπρόεδρος ο Ρωμιός, όμως, σου λέει, βάλε καμιά δεκαριά τοις εκατό φέσι στο λογαριασμό και αν είσαι καλό παιδί στο κρατάω σταθερό για κάνα δίμηνο, γιατί σε συμπάθησα κιόλας.
Εκτός και αν μου την κάνουν τίποτα τεντιμπόηδες φοροφυγάδες και δεν τα σκάσουν, οπότε θα δώσεις κι άλλα, να καλύψω εγώ τη χασούρα, να μη με αρχίσει και η κυρά στο σπίτι στις γρήγορες.
Οι Ρωμαίοι κάναν τα κουμάντα τους και δεν σήκωναν και πολλά πολλά, ακόμη και αν τους κρατούσαν από τα αμελέτητα οι Τζεκισχάνηδες και οι λοιποί αλογομούρηδες.
Τούτοι εδώ, που θέλουνε να λέγονται και Ρωμιοί, σε κλέβουν κάθε μέρα, σε αφορίζουν με ανεργία, ταπείνωση και σκλαβιά εργασιακή για πενταροδεκάρες, με απελπισία και θάνατο.
Ίσως όχι φυσικό, αλλά ψυχικό θάνατο. Γιατί όταν χάνεις την ελπίδα σου, ό,τι ως τώρα έκτισες με αίμα και κόπο, κάθε στιγμή πεθαίνει και από λίγο.
Μόνο και μόνο για τα δανεικά των άλλων. Των φίλων και εταίρων.
Των Γότθων και των Τζεκισχάνηδων, που κατεβήκαν απ’ τα άλογα, βγήκαν απ' τις σπηλιές τους, και γινήκαν καθωσπρέπει.
Ο χρόνος, όμως, περνά.
Οι αυτοκρατορίες πέφτουν, μόνο και μόνο για να ανεβούν κάποιες άλλες και να πάρουν τη θεσούλα τους.
Που και αυτές κάποια στιγμή πέφτουν και οι επόμενες από αυτές και οι μεθεπόμενες.
Μέχρι που φτάσαμε στην οικονομοκρατία του σήμερα.
Κάποτε, οι Βυζαντινοί πήραν τις Ινδίκτους των πρώην ενωμένων Ρωμαίων αδερφών τους και τις κάναν μονάδες χρόνου.
Έτσι κάθε δεκαπέντε Σεπτέμβρηδες, βάζαν και από μία καινούρια Ίνδικτο στο καλεντάρι.
Σήμερα διανύουμε το 4 έτος της 134ης Ινδίκτου. Αυτής, που για πρώτη της χρονιά, είχε το καταραμένο 2008.
Έντεκα πρωτοσεπτεμβριές μας μένουν ακόμη, για να διαπιστώσουμε αν θα γνωρίσουμε και 135η Ίνδικτο, ή αν αυτή θα είναι και η τελευταία μας.

Ή η τελευταία τους...
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανέκδοτο- Ο Γάιδαρος του βασιλιά και ο αγρότης...!!!

Ήταν ένας βασιλιάς που είχε ένα γάιδαρο που τον αγαπούσε πολύ. Όμως ο γάιδαρος ήταν πολύ θλιμένος, και δεν γέλαγε καθόλου. Έτσι αποφάσισε ο βασιλιάς να καλέσει όλους τους επιστήμονες να τον κάνουν να γελάσει και όποιος τα κατάφερνε θα έπαιρνε ένα....
κάρο φλουριά.Ήρθαν γιατροί από τα πέρατα της γης, όμως κανείς δεν τα κατάφερε. Πάει και ένας αγρότης και του λέει να δοκιμάσει και αυτός. Ο βασιλιάς απελπισμένος δέχτηκε. Πάει στο στάβλο ο αγρότης περνέει ένα δεκάλεπτο ώσπου βγαίνει έξω ο αγρότης και ο γάιδαρος να γελάει ασταμάτητα. Παίρνει ο αγρότης τα φλουριά και φεύγει. Όμως τώρα ο γάιδαρος δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει. Φωνάζει ο βασιλιάς πάλι τον αγρότη, και του λέει να κάνει τον γάιδαρο να σταματήσει να γελάει. Πάει ο αγρότης στο στάβλο περνάει ένα δεκάλεπτο και κόβεται απότομα το γέλιο του γαϊδάρου. - Θα σου δώσω άλλα τόσα φλουριά, αν μου πεις πώς το έκανες. - Α, ήταν εύκολο, βασιλιά μου. Την πρώτη φορά του είπα ότι την είχα μεγαλύτερη από αυτόν. Την δεύτερη φορά του την έδειξα!
Διαβάστε περισσότερα » »

O ΤΡΙΤΟΣ ΝΑΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

 Για να βάλουμε λίγο τα πράγματα στη σειρά, ας πετάξουμε νοερά  πάνω από την Μεσόγειο και ας δούμε τι συμβαίνει στη γύρω περιοχή. Από βορρά, όλα τα κράτη είναι υπόδουλα και υπάκουα. Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλία , Ισπανία, Πορτογαλία.
Στο νότο, η βόρεια Αφρική, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σχεδόν υπό έλεγχο, αφού οι "φύλαρχοι" έπεσαν.


Μένει λοιπόν η πολύπλοκη ανατολική Μεσόγειος και το τμήμα μέχρι την Μεσοποταμία.
Το Ιράκ ελέγχεται. Οι Κούρδοι και να κάνουν κράτος θα είναι κάτι σαν τα Σκόπια και το Κόσοβο. Απόλυτα ελεγχόμενοι και αδύναμοι.
Η αραβική χερσόνησος με όλους του εμίρηδες, προσπαθεί να τα βρει με την παγκόσμια διοίκηση και υπόσχεται πλήρη υπακοή, για να μη χάσει τα κεκτημένα. Προσωρινά η συνενόηση επιτεύχθηκε.
Το Ισραήλ, σαν υπάκουο κράτος, θα κάνει αυτά που πρέπει την κατάλληλη στιγμή, ώστε να δώσει πάτημα στον ΟΗΕ να πάρει τον έλεγχο των Ιεροσολύμων, για το καλό του κόσμου όλου.
Ο Λίβανος δεν υφίσταται και δεν έχει δική του θέληση.
Ακριβώς δίπλα, η παγκόσμια διοίκηση, ζήτησε από τον έως πριν λίγο υποτακτικό μονάρχη να παραδώσει την εξουσία, αφού πρώτα παίξει το θέατρο της δήθεν μη αποχώρησης. Σκοπός η τυφλή υπακοή του λαού στη νέα "δημοκρατική" κυβέρνηση που θα προκύψει, δήθεν μέσα από λαϊκούς αγώνες. Όπως ακριβώς και στην Αίγυπτο και την Λιβύη.
Μένει λοιπόν η Τουρκία, που θα χρησιμοποιηθεί σαν μοχλός, όχι απλά για να διαμελισθεί, πράγμα που ούτως ή άλλως θα γίνει εν μία νυκτί και αναίμακτα, αλλά για να δημιουργηθεί η κατάλληλη αναταραχή στην ανατολική Μεσόγειο και για "ανθρωπιστικούς" όπως πάντα λόγους να στείλει ο ΟΗΕ στρατό στο Ισραήλ και μάλιστα στα Ιεροσόλυμα.
Ο τελικός στόχος είναι η απόλυτη εξασφάλιση της ειρήνης και του ελέγχου στην περιοχή των Ιεροσολύμων.
Όσον αφορά τον κόινδυνο του Ιράν, μην εκπλαγείτε, αν οι ΗΠΑ στηρίξουν την Ρωσία, για να εξουδετερώσουν οι Ρώσοι την διοίκηση, Αχμαντινετζάντ.
Μόνο όταν αισθανθούν και σιγουρευτούν ότι τα Ιεροσόλυμα είναι ασφαλή και υπό τον απόλυτο έλεγχό τους, μόνο τότε θα κάνουν τον τρίτο ναό του Σολομώντος. Ναό που θεωρούν ότι ήδη θεμελίωσαν και ξεκίνησαν, αφού έχουν τοποθετήσει τους θεμέλιους λίθους, που είναι βράχοι από τον δεύτερο ναό και αφού ολοκληρώθηκε ο κατα κάποιο τρόπο πρόναος που είναι η συναγωγή Χουρβά.
Όσον αφορά την πλήρη αδράνεια των λαών της Ευρωπαϊκής Μεσογείου, αυτή είναι εξασφαλισμένη μέσω των δανείων που τους είχαν δώσει για να ζουν ήσυχοι και αποχαυνωμένοι.
Επειδή όμως τα διεθνή λαμόγια μας έχουν συνηθίσει στο να αποτυγχάνουν, πρέπιε να είμαστε πάντοτε έτοιμοι και με λύσεις και ιδέες στο μυαλό, ώστε να πάρουμε την εξουσία στον τόπο μας και να ανακουφίσουμε τους συμπολίτες μας που τόσο μα τόσο έχουν υποφέρει τα δύο τελευταία χρόνιοα του ΔΝΤ.
Για πόσο;  Άγνωστο , αφού εμείς διδάξαμε ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ
Μετά τιμής
Λιακόπουλος Δημοσθένης

Διαβάστε περισσότερα » »

Ισραήλ: "Κράτος-τρομοκράτης η Τουρκία"! - Συναγερμός στα Επιτελεία


Ενώ η Αθήνα παρακολουθεί αμήχανη την ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται ότι έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με το δεύτερο, το Ισραήλ προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας την οποία χαρακτηρίζει ως "κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία" και αποτελεί συνέχεια του "άξονα του κακού". 


Σε επιστολή που έστειλε προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, Ο εκπρόσωπος τύπου της Κνεσσέτ (της ισραηλινής Βουλής) Ντάνι Ντάνον κατήγγειλε ότι «η Τουρκία υποθάλπει την τρομοκρατία»!  

Η επιστολή που είναι η πρώτη απάντηση του Ισραήλ στην Άγκυρα για την αποπομπή Ισραηλινού πρεσβευτή και τις "κυρώσεις" που ο αλαζονικός Α.Νταβούτογλου θεωρεί ότι θα κάμψουν το Ισραήλ είναι άκρως επιθετική κατά της Άγκυρας και την φέρνει στο ίδιο επίπεδο με το Ιράν: «Η Τουρκία έχει συσφίξει τις σχέσεις της με το Ιράν και αποτελεί τη συνέχεια του άξονα του κακού. Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το τουρκικό πρόβλημα, πριν να είναι αργά», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Η αναφορά στον «άξονα του κακού» (καθεστώτα επιπέδου Ιράν και Βόρειας Κορέας) είναι κρίσιμη γιατί πλέον η Τουρκία παύει να αντιμετωπίζεται από το Ισραήλ ως "παρεξηγημένος σύμμαχος" και θεωρείται πλέον "εχθρός".

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος καλεί τις ΗΠΑ να επιβάλουν οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μέχρι η Τουρκία να «αλλάξει δρόμο», εξομοιώνοντάς την με τα καθεστώτα του Ιράν, της Συρίας και της Β.Κορέας! «Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια - συνεχίζει η επιστολή του Ντάνον. Υποστήριξαν τον στολίσκο για τη Γάζα και τολμούν να απαιτούν από το Ισραήλ να απολογηθεί», καταλήγει στην επιστολή του.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στο ταξίδι του που ξεκινά αύριο στο Ισραήλ θα τύχει υποδοχής στενού συμμάχου και στρατηγικού εταίρου, αναφέρουν πηγές από το Τελ Αβίβ. Και όλα αυτά μόλις δύο εβδομάδες πριν το γεωρύπανο της Noble Energy, σαλπάρει για την κυπριακή ΑΟΖ.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr, το Ισραήλ έχει συμφωνήσει με την Κύπρο στην μοιρασιά των ποσοστών των κοιτασμάτων του οικοπέδου "12", αφού την Noble Energy το Ισραήλ την έστιλε στην Κύπρο και κατ'αυτό τον τρόπο αναλαμβάνουν και την ασφάλεια της γεώτρησης πέρα βέβαια από τον 6ο Στόλο.

Η κυπριακή κυβέρνηση σε συνεργασία με την εταιρία Noble Energy έχουν ετοιμάσει τους σχετικούς χάρτες για το σημείο που θα στηθεί η πλατφόρμα άντλησης του φυσικού αερίου, ακόμα και το σημείο που θα μεταφέρεται το προσωπικό με ελικόπτερο.

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η πληροφόρηση του defencenet.gr ότι «Οι έρευνες θα αρχίσουν και θα συνεχισθούν χωρίς χρονοτριβή» ως στις τουρκικές απειλές που εκτοξεύονται και σε κύκλους του ΟΗΕ που ζητούν αναβολή των γεωτρήσεων. Επίσης η Λευκωσία είναι έτοιμη να προκηρύξει την αδειοδότηση και για άλλα θαλάσσια οικόπεδα εντός της ΑΟ Κύπρου σε Γαλλία και Ρωσία! 

Στην Αθήνα φοβούνται (δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγραφεί η συμπεριφορά της κυβέρνησης) ότι επειδή η Τουρκία δεν θα τολμήσει να πειράξει την πλατφόρμα της γεώτρησης θα επειχειρήσει να σηκώσει την ένταση και να την μετάτρέψει σε "θερμή κρίση" στην Κύπρο (όπως σαφώς δήλωσε ο Ε.Μπαγίς) ή ακόμα και στο Αιγαίο. 

Τα Επιτελεία βρίσκονται ήδη από τα τέλη Αυγούστου επί ποδός συναγερμού. Μετά τις ειδικές δυνάμεις και την 13η ΔΕΕ ο Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος,επισκέφθηεκε την 95 ΑΔΤΕ στα Δωδεκάνησα, όπου πάντα είναι πρώτα υποψήφια για τουρκική επιθετική ενέργεια. Χθες ο Αρχηγός του ΓΕΝ Δημήτρης Ελευσινιώτης πήγε στο αρχηγείο του Στόλου και προχώρησε σε επιθεώρηση επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Απόλυτα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι "Τουλάχιστον 10 ίσως και 11 φρεγάτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναπτυχθούν στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο και 5 υποβρύχια συν τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και βέβαια όλες οι Super Vita. Και στις επάκτιες συστοιχίες Exocet MM-40 η διαθεσιμότητα είναι σε πολύ υψηλά νούμερα".

 Που σημαίνει ότι ο τουρκικός στόλος μπορεί να "κλειδωθεί" ή να αποτελέσει το Αιγαίο απαγορευμένη θάλασσα. Το Π.Ν. έχει "το νου του" και στην Α.Μεσόγειο, αλλά η άποψη είναι ότι "Εκεί για την ώρα υπάρχουν κι άλλοι (σ.σ. εννοεί Ισραήλ, ΗΠΑ). Το Αιγαίο είναι προτεραιότητα».
Και στην Αεροπορία οι διαθεσιμότητες είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα…
Διαβάστε περισσότερα » »

"Πρέπει να καθορίσουμε ΑΟΖ ,τώρα".Ποιοι και γιατί το αποφεύγουν.

του κ. Νίκου Λυγερού.

Αν μερικοί δεν πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα της ΑΟΖ και προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες, για να υποσκάψουν το έργο του καθηγητή Καρυώτη, η πραγματικότητα έρχεται να τους αντικρούσει και να τους αφοπλίσει.
Η αποτελεσματικότητα της ΑΟΖ είναι τόσο ξεκάθαρη που τους αναγκάζει να προωθήσουν τις θέσεις της Τουρκίας, για να μη φανεί η αδράνειά τους κι η έλλειψη πρωτοβουλίας. Όμως η χρήση του επιχειρήματος της υφαλοκρηπίδας δεν έχει στόχο την ανάδειξη μιας στρατηγικής, απλώς επιστρέφουν σε εμπόδια που αποφεύγει η ΑΟΖ.

Με άλλα λόγια προσπαθούν να πείσουν τους μη ειδικούς ότι δεν συμφέρει να προωθήσουμε την ΑΟΖ, διότι δεν πετυχαίνουμε όλους τους στόχους που δεν πετύχαμε εδώ και δεκαετίες από το 1982. Ενώ μια απλή ανάδραση της αρχικής θεώρησης αποδεικνύει πόσο δίκιο έχει ο καθηγητής Καρυώτης.


Η εναλλακτική που πρότεινε για την Ελλάδα δεν είναι ούτε ριζοσπαστική ούτε παράξενη, είναι απλώς ορθολογική. Κάθε μελετητής του θέματος αντιλαμβάνεται ότι αυτός ο ορθολογισμός χρησιμοποιήθηκε σε άλλες χώρες και με αποτελεσματικότητα ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις π.χ της Κύπρου.

Η έλλειψη επένδυσης σε αυτήν την ιδέα μπορεί να εξηγηθεί λόγω απουσίας πλάγιας σκέψης. Αλλά ποιο είναι το πρόβλημα τώρα του καθηγητή Καρυώτη; Φταίει αυτός επειδή είναι έξυπνος; Πρέπει να τον καταδικάσουμε και αυτόν για αυτόν τον λόγο; Όλη η ιδέα είναι απλή. Σκέφτηκε κάτι που δεν σκέφτηκε κανείς στην Ελλάδα.

Αυτό θα έπρεπε να μας χαροποιεί και να ακολουθήσουμε τη στρατηγική του, για να την ενισχύσουμε σε τακτικό επίπεδο με τις διακρατικές συμφωνίες.
Όμως αντί να είμαστε όλοι μας σε αυτό το πλαίσιο, μερικοί από τους δικούς μας προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή μας από την ουσία προβάλλοντας ανύπαρκτα τεχνικά προβλήματα. Ας μελετήσουν πραγματικά το θέμα κι ας μας αποδείξουν με υπολογισμούς ότι η ΑΟΖ δεν είναι αποτελεσματική. Ας προβάλλουν χάρτες για να μας δείξουν αυτό που προσπαθούν να μας πείσουν με ρητορική.

Όμως δεν βλέπουμε κανέναν από αυτούς να παράγουν πρωτογενές έργο. Απλώς σχολιάζουν τα πάντα για να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους, ενώ εμείς αδιαφορούμε παντελώς για τη θέση τους. Το μόνο που μας απασχολεί είναι η πατρίδα μας και το απέραντο γαλάζιο της, όλα τα άλλα είναι πολιτικάντικες λεπτομέρειες. Ο χρόνος θα αναδείξει αναπόφευκτα τη συμβολή του έργου του Καθηγητή Καρυώτη, απλώς ελπίζουμε ότι στο ενδιάμεσο θα αντέξει τα σχόλια των σχολαστικών του κενού.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Δείτε πώς πρόδωσαν το λαό και την πατρίδα

Διαβάστε περισσότερα » »

Σου έκλεψαν το κινητό; Μπλόκαρέ τους το τώρα!

Πώς θα αχρηστευτεί στα χέρια τους το κινητό που σου έκλεψαν;
ΜΑΘΕ ΠΩΣ…

Οι έμποροι κινητών διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό… να καταναλώνει…
…. Είναι ανάγκη να αποκτήσεις το serial number του κινητού σου. Πληκτρολόγησε *#06# και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός. Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι το serial number του κινητού σου. Σημείωσέ τον και φύλαξέ τον κάπου. Αν σου κλέψουν το κινητό, ειδοποίησέ τον παροχέα σου και δώστου αυτό τον αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM.Πιθανόν να μην ανακτήσεις το κινητό σου αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ. Το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι αν όλοι το εφαρμόσουμε αυτό, η κλοπή κινητών είναι κάτι το τελείως άχρηστο.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Λαχανικά: Φυσική ασπίδα απέναντι στον καρκίνο

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο (AICR) εκτιμά πως αν η μοναδική διαιτητική παρέμβαση που κάναμε αφορούσε την...
αύξηση των φρούτων και λαχανικών που καταναλώνουμε καθημερινά σε 5 μερίδες, θα είχαμε μείωση του ρίσκου για εκδήλωση καρκίνου γενικά, έως και 20%.
Η προστατευτική δράση των λαχανικών συγκεκριμένα, οφείλεται σε μια πληθώρα ουσιών (φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και δεκάδες άλλα βιοενεργά συστατικά) που δρουν είτε μεμονωμένα είτε συνεργιστικά.

Η ποικιλία στην πρόσληψη των λαχανικών, μας παρέχει ένα κοκτέιλ φυσικών συστατικών που δημιουργεί μια φυσική ασπίδα απέναντι στον καρκίνο.

Ποια συστατικά προστατεύουν από την εμφάνιση καρκίνου;

Τα τελευταία χρόνια οι επιδημιολογικές έρευνες πάνω στη σχέση της διατροφής με τον καρκίνο δείχνουν αδιάκοπα την αντίστροφη σχέση μεταξύ της αυξημένης πρόσληψης λαχανικών και του ρίσκου εμφάνισης καρκίνων. Έτσι λοιπόν είναι πλέον ευρύτατα γνωστό ότι η επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Ωστόσο, πρόσφατες κλινικές μελέτες προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, ερευνώντας τη σχέση συγκεκριμένων φυτοχημικών συστατικών με συγκεκριμένους τύπους καρκίνων. Έτσι, συγκεκριμένα λαχανικά έχουν αποκτήσει πλέον την ταυτότητα του 'αντικαρκινικού τροφίμου'.

Κυρίαρχη θέση ανάμεσα στα συστατικά που έχουν μελετηθεί κατέχουν τα αντιοξειδωτικά των λαχανικών (κρυπτοξανθίνες, λυκοπένιο, ινδόλες κ.α.). Από τα πρώτα συστατικά που φάνηκε να έχουν προστατευτική αντιοξειδωτική δράση ήταν η βιταμίνη C που εκτός από τα εσπεριδοειδή, τις φράουλες και το ακτινίδιο βρίσκεται σε αφθονία στο μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο και το κουνουπίδι, καθώς και το β-καροτένιο που το συναντάμε στα κίτρινα και κόκκινα λαχανικά (καρότα, λάχανο). Η συστηματική πρόσληψή τους έχει συσχετιστεί με μείωση του ρίσκου για καρκίνο του προστάτη, του δέρματος, του μαστού, ενώ η σχέση τους με τον καρκίνο του πνεύμονα δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί απόλυτα, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενα αποτελέσματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως τα τελευταία χρόνια έχουν προκαλέσει και οι δράσεις συγκεκριμένων καροτενοειδών, όπως η λουτεΐνη και το λυκοπένιο. Η λουτεΐνη που ανήκει στην οικογένεια των ξανθοφυλλών, θεωρείται ένα ισχυρότατο αντιοξειδωτικό συστατικό που έχει μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα στον οργανισμό μας. Βρίσκεται σε διάφορους ιστούς και τους προστατεύει από αντιοξειδωτικό εκφυλισμό. Μεγάλη περιεκτικότητα σε λουτεΐνη έχουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το μαρούλι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, η ρόκα, ο αρακάς, καθώς και το μπρόκολο. Ο προστατευτικός μηχανισμός ενδέχεται να περιλαμβάνει την εκλεκτική ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη μείωση των οξειδωτικών βλαβών και την προστασία του DNA των κυττάρων.

Το λυκοπένιο είναι άλλο ένα σημαντικό καροτενοειδές που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στη ντομάτα. Θεωρείται ισχυρό αντιοξειδωτικό και σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη.

Πώς μας αποτοξινώνουν τα λαχανικά;

Η έννοια της αποτοξίνωσης βρίσκει τον χαρακτηριστικότερο εκπρόσωπό της στα λαχανικά. Ορισμένα από τα συστατικά των λαχανικών έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν από τον οργανισμό μας ανεπιθύμητες ή επικίνδυνες ουσίες. Οι πολυφαινόλες, για παράδειγμα, που βρίσκονται σε πληθώρα λαχανικών έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τις βλαβερές ουσίες που παράγονται κατά την επεξεργασία του κρέατος.

Οι ετεροκυκλικές αρωματικές αμίνες που βρίσκονται σε ορισμένα αλλαντικά ή παράγονται κατά το τηγάνισμα του κρέατος και το ψήσιμο στα κάρβουνα, έχουν κατηγορηθεί για καρκινογενέσεις. Αν και η αποβολή τους από το σώμα μας είναι μια διαδικασία δύσκολη και χρονοβόρα, μπορεί να επιταχυνθεί όταν καταναλώνουμε αρκετά λαχανικά. Έτσι οι πολυφαινόλες ενεργοποιούν τα ενζυμικά συστήματα του οργανισμού που αποβάλλουν τις ουσίες αυτές και διευκολύνεται η απέκκρισή τους.

Το μυστικό βρίσκεται στην ποικιλία των χρωμάτων

Αν μας έκανε κάποιος την ερώτηση: 'Ποιο λαχανικό μας προστατεύει περισσότερο από τον καρκίνο;', η σωστή απάντηση θα ήταν ότι το κλειδί είναι να επιλέγουμε ποικιλία λαχανικών. Δεν υπάρχει ένα και μοναδικό λαχανικό που να περιέχει όλες τις προστατευτικές ουσίες που αναφέραμε. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας όλα τα λαχανικά διαφορετικού χρώματος. Τα διαφορετικά χρώματα εξασφαλίζουν ποικιλία και επάρκεια σε προστατευτικά στοιχεία. Έτσι λοιπόν, βάζοντας τη φαντασία μας να δουλέψει όταν φτιάχνουμε τη σαλάτα μας, ξέρουμε ότι η ασπίδα μας ενάντια του καρκίνου γίνεται ισχυρότερη.

Μην ξεχνάμε όμως και το ότι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μειώσουμε τους κινδύνους για την υγεία μας είναι να καταναλώνουμε λιγότερη ενέργεια από τρόφιμα ζωικής προέλευσης και περισσότερη από τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε το ρίσκο για εκδήλωση όχι μόνο καρκίνου αλλά και νοσημάτων του καρδιαγγειακού συστήματος. Και αν αυτά σας ακούγονται δύσκολα στην εφαρμογή, θυμηθείτε απλά ότι οι παλαιότεροι το έκαναν. Πώς; Απλά εφαρμόζοντας τη Μεσογειακή διατροφή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρωτοποριακή βελόνα που...αντιλαμβάνεται πότε τρύπησε φλέβα!

Σε μια εποχή που όλο και περισσότερα πράγματα γίνονται «έξυπνα», προκαλεί μάλλον μικρότερη αίσθηση το γεγονός ότι Βρετανοί ερευνητές...
σχεδίασαν μια πρωτοποριακή ιατρική σύριγγα, η οποία αντιλαμβάνεται αυτόματα πότε τρύπησε μια φλέβα και έτσι σταματά την περαιτέρω πίεση. Το επίτευγμα μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερες αποτυχημένες (και λιγότερο οδυνηρές) ενέσεις για μικρούς και μεγάλους, ενώ θα κάνει επίσης πιο εύκολη τη ζωή του ιατρικού και νοσοκομειακού προσωπικού.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Νότιγχαμ Τρεντ και της εταιρίας ιατρικού εξοπλισμού Olberon, με επικεφαλής τον δρα Αμίν Αλ-Χαμπαϊμπέχ, που σχεδίασαν και θα παράγουν τη νέα σύριγγα, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», ανέφεραν ότι η καινοτομική βελόνα είναι δυνατό να παραχθεί με παρόμοιο κόστος με μια συμβατική σύριγγα και να μην είναι πιο ακριβή στην αγορά.

Έως το ένα τρίτο των ιατρικών ενδοφλέβιων ενέσεων που γίνονται κάθε χρόνο, εκτιμάται ότι αποτυγχάνουν την πρώτη φορά, συχνά από απροσεξία των γιατρών και των νοσοκόμων ή για άλλους λόγους. Η νέα σύριγγα αυτόματα ανιχνεύει πότε εισέρχεται σε μια φλέβα και η αλλαγή στην πίεση -που γίνεται αισθητή όταν διαπεράσει το τοίχωμα της φλέβας- ενεργοποιεί αμέσως ένα μηχανισμό που εμποδίζει τη βελόνα να προχωρήσει κι άλλο.

Όπως είπε ο Χαμπαϊμπέχ, «όταν η βελόνα βρίσκει τη φλέβα, η πίεση μετακινεί ένα διάφραγμα που ενεργοποιεί την απόσυρση της βελόνας μέσω της δύναμης ενός μικροσκοπικού ελατηρίου. Η νέα βελόνα χρησιμοποιείται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως οι υπάρχουσες, όμως δουλεύει αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πια να ξέρει ο χειριστής της σύριγγας πότε τρύπησε τη φλέβα». Η βελόνα βρίσκεται μέσα σε ένα πλαστικό σωλήνα, που παραμένει στη φλέβα και επιτρέπει στο φάρμακο στη σύριγγα να εισέλθει στο αίμα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Από τα 12 κάνουν σεξ τα Ελληνόπουλα

Από τα 12 τους ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή τα Ελληνόπουλα όπως δείχνει έρευνα του νοσοκομείου "Αγλαΐα Κυριακού".
Πιο αναλυτικά, το 40% των ανηλίκων έχει σεξουαλικές εμπειρίες- όχι όμως ολοκληρωμένες, το 20% έχει κάνει για πρώτη φόρα σεξ μέχρι τα 16 και το 5,7% στα 12 έτη!
Το 23% των κοριτσιών διαγνώστηκε με αφροδίσια νοσήματα και συγκεκριμένα με κονδυλώματα που ευθύνονται για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με την Καθημερινη.
Όσον αφορά την προφύλαξη, τα στοιχεία είναι εντελώς απογοητευτικά διότι μόνοι οι μισοί φορούν προφυλακτικό και σε πολλές περιπτώσεις όχι σωστά. Επιπλέον, ένα 10% παραδέχτηκε πως δεν παίρνει κανενός είδους προφύλαξη.
"Οι έφηβοι θα ήθελαν να έχουν επαρκέστερη ενημέρωση σε ό,τι αφορά το σεξ. Έχουν κατά καιρούς εκφράσει την επιθυμία να υπήρχε μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο σχολείο και εκτιμάμε ότι θα ήταν καλό να υπάρξει", δήλωσε η γιατρός Άρτεμις Τσίτσικα.
Απογοητευτικά είναι και τα ποσοστά για τις αμβλώσεις οι οποίες ξεπερνούν τις 40.000 στη χώρα μας σε ηλικίες κάτω των 18.
Διαβάστε περισσότερα » »