Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΕΟΣΚΑΡ ! ! !


1967-1974ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΑΥΞΗΣΗΟ% ΜΗΔΕΝ
1974-1981ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣΑΥΞΗΣΗ36,00% ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ
1981-1989ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΑΥΞΗΣΗ266,00% ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΞΗΝΤΑ ΕΞΙ
1990-1993ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΑΥΞΗΣΗ31,00% ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ
1993-1996ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΑΥΞΗΣΗ6,00% ΕΞΙ
1996-2004ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣΜΕΙΩΣΗ-8,00% ΟΚΤΩ
2004-2009ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣΑΥΞΗΣΗ10,00% ΔΕΚΑ
2009-2010ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΑΥΞΗΣΗ12,00% ΔΩΔΕΚΑ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΝΕΜΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΕΟΣΚΑΡ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ....

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ
Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΡΧΕΙ
Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΟΛΕΜΑ
Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ
Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ
Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ
Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΙ
Ο ΠΑΠΑΣ ΚΗΔΕΥΕΙ ΚΑΙ....
ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ
Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΘΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΝΙΑ
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΞΑΠΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑ...
Διαβάστε περισσότερα » »

Μυστηριώδεις κώνοι στην Έρημο της Αιγύπτου

Για τους κύκλους στα χωράφια, θα έχετε σίγουρα ακούσει. Το ότι υπάρχει μια αντίστοιχη κατασκευή και στην έρημο της Αιγύπτου το γνωρίζατε?

Αυτοί οι παράξενοι κώνοι και τρύπες δημιουργούν έναν παράξενο σχέδιο όταν παρατηρηθουν από ψηλά.
Ασφαλώς και δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση οι εξωγήινοι με αυτή την κατασκευή. Ο μόνος υπεύθυνος γι' αυτό, είναι ένας Έλληνας. Η Ελληνίδα καλλιτέχνης Danae Stratou με την καλλιτεχνική ομάδα DAST δημιούργησαν την δεκαετία του '90 αυτά τα γεωγλυφικά σαν μέρος ενός έργου με το όνομα "Desert Breath". Καλύπτει 100.000 τετραγωνικά μέτρα στην αιγυπτιακή έρημο κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα, και η κατασκευή του κράτησε αρκετά χρόνια. Στο κέντρο του, που ήταν αρκετά βαθύ υπήρχε και μια μικρή κυκλική λίμνη. Το όλο εγχείρημα είχε ως τελικό σκοπό την διάβρωση του έργου, με αργούς ρυθμούς με την πάροδο του χρόνου.
Αυτήν την εικόνα παρουσίαζε το έργο, λίγο μετά την ολοκλήρωση του.
Μπορείτε να δείτε το έργο και μέσα από το Google-map.


Διαβάστε περισσότερα » »

KGB : ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΤΙΑ (1/6)

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι εταιρίες τροφίμων δεν θέλουν να ξέρουμε πόσα υδρογονωμένα (τρανς) λιπαρά έχουν τα προϊόντα τους.

Ο Πανευρωπαϊκός Σύνδεσμος Εταιριών Τροφίμων (CIAA) αναφέρει σε δελτίο τύπου ότι θεωρεί υπερβολική την επιθυμία του ευρωκοινοβουλίου να είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται η ποσότητα των τρανς λιπαρών σε τρόφιμα και ροφήματα. Αν και έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε αυτά τα τεχνητά λιπαρά, απλά υπενθυμίζουμε ότι έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνουν την κακή χοληστερίνη (LDL), μειώνουν την καλή χοληστερίνη (HDL), αυξάνουν τις πιθανότητες... εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ φαίνεται ότι αυξάνουν τη συσσώρευση λίπους στο στομάχι, προωθούν την υπερδραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και συσχετίζεται με εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη, και άλλες χρόνιες παθήσεις, ενώ μια πρόσφατη έρευνα που αναφέραμε εδώ δείχνει ότι βλάπτουν και το σπέρμα. Η CIAA υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) σε αναφορά της το 2004 λέει ότι η λήψη τρανς λίπους στις περισσότερες χώρες της ΕΕ είναι κάτω από τις συστάσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ.) και έτσι δεν αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Όμως "ξέχασαν" να αναφέρουν ότι ειδικοί επιστήμονες της Π.Ο.Υ. επίσης αναφέρουν ότι τα τρανς λιπαρά ειναι τοξικά για την υγεία και ότι πρέπει να εξαλειφθούν από τα τρόφιμα μας. Δεν έχει δικαίωμα ο καταναλωτής να ξέρει πόσα τρανς έχει ένα προϊόν το οποίο αγοράζει και καταναλώνει αυτός και τα παιδιά του; Πάντως οι συστάσεις για τα τρανς λιπαρά στη διατροφή μας από πολλούς επιστήμονες είναι 0, δηλαδή συστήνεται να μην υπάρχουν καθόλου τρανς λιπαρά στη διατροφή μας. Πολλές χώρες έχουν απαγορέψει τα τρανς όπως η Δανία, ενώ στις Η.Π.Α. είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται στις διατροφικές πληροφορίες η ποσότητα των τρανς λιπαρών που περιέχει το προϊόν. Εμείς λοιπόν... είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε την λίστα των συστατικών για να καταλάβουμε αν ενα προϊόν περιέχει τρανς λιπαρά. Δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει κάτι, αλλά δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Πανευρωπαϊκός Σύνδεσμος Εταιριών Τροφίμων (CIAA) ξόδεψε 1 δισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Επιχειρήσεων (CEO ) πέρσι για να πείσει τους βουλευτές του ευρωκοινοβουλίου να ψηφίσουν τον δικό τους τρόπο σήμανσης, μέσω λόμπι... και το κατάφεραν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Το άγαλμα θα τους χαρίσει εθνική συνείδηση…

Η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της πΓΔΜ με το βάθρο στο οποίο θα στηθεί ο έφιππος Αλέξανδρος
(φωτογραφία σημερινή - 3 Μαΐου 2011, ώρα 16:12- από την κάμερα που έχει τοποθετήσει
το καθεστώς Γκρούεφσκι για την βλέπουν σε όλη την επικράτεια, μέσω διαδικτύου.
Διεκόπη η προβολή της, μόνον, κατά τη διαδικασία της Δίκης της Χάγης...)


Στη φωτογραφία εικονίζεται το  βάθρο επί του οποίου θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων  της Βαρντάρσκας.

Το ‘μεγαλόπνοο’ έργο του εθνικιστή  Σλάβου πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας,  Νίκολα Γκρούεφσκι, που με αυτό και συνδυασμό άλλων αγαλμάτων, καθώς και ονομασίες σταδίων, νοσοκομείων, οδών, λεωφόρων, ξενοδοχείων, πλατειών κλπ.,   προσπαθεί να εμφυσήσει στις συνειδήσεις των Σλάβων, απογόνων των  σλαβικών φυλών  του Μεσαίωνα, τον Μακεδονισμό, ότι, δηλαδή, αποτελούν συνέχεια της ένδοξης ιστορίας του ελληνικού φύλου των Αρχαίων Μακεδόνων.


Προς το σκοπό αυτό ξοδεύουν, χωρίς φειδώ, τους κόπους του δύσμοιρου λαού, για να τον πείσουν ότι παππούς τους ήταν ο Φίλιππος ο Β΄, πατέρας τους ο Αλέξανδρος και ότι οι Μακεδόνες μιλούσαν τη γλώσσα του Γκρούεφσκι!

Μια ιστορική μίμηση, της βουλγαρικής πολιτικής του 19ου αιώνα, τότε που ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Βούλγαρος, τότε που η Βουλγαρία προσπαθούσε να δημιουργήσει την Αυτόνομη Μακεδονία…

Η αδυναμία ιστορικής συνέχειας, η ανυπαρξία εθνικής πραγματικής συνείδησης, έστρεψε την ιθύνουσα τάξη της πάλαι ποτε Νοτιοσλαβίας,  να δημιουργήσει ένα έθνος που δεν υπήρξε ποτέ βασιζόμενη στην βουλγαρική πολιτική μια Αυτόνομης Μακεδονίας.

Ο  γεωγραφικός όρος, Μακεδονία,  μετατράπηκε σε εθνικό.  Στόχος και σκοπός είναι η εδραίωση μιας ιστορίας με κλεμμένα  ιστορικά  και πολιτιστικά στοιχεία από τους γειτονικούς λαούς, της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και της νεότερης ιστορίας της Βουλγαρίας.

Είναι το μεγαλύτερο ενορχηστρωμένο πρόγραμμα απόκτησης εθνικής συνείδησης των νεώτερων χρόνων,  σε έναν πολυεθνικό πληθυσμό που έχει ως κύριο κορμό το σλαβικό στοιχείο στον οποίο οι σλαβικές καταβολές του αποκηρύσσονται μετά βδελυγμίας
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενθουσιώδης υποδοχή Παπανδρέου από ΔΕΗτζήδες σε Πτολεμαϊδα και Κοζάνη


Προεκλογικά φυσικά. Αν πήγαινε σήμερα; 

Για να  μην ξεχνούν  η  παλιοί.  Και  να  μαθαίνουν  η  νεώτεροι

Διαβάστε περισσότερα » »

12.000 ευρώ παίρνουν οι Ευρωβουλευτές και δείτε τι κάνουν !!!

δείτε:


Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχονται και πάλι τα διαβατήρια!


Αν συνηθίσατε να ταξιδεύετε με την ταυτότητα σας καλό θα ήταν να είστε σε ετοιμότητα να βγάλετε και πάλι διαβατήριο γιατί όπως φαίνεται αυτά...επιστρέφουν! Στην εποχή του ελέγχου των διαβατηρίων, έστω και σε «εξαιρετικές περιστάσεις», επιστρέφει η Ευρώπη, καθώς η Κοµισιόν έκανε δεκτό σχετικό αίτηµα της Ρώµης και του Παρισιού όπως διατυπώθηκε σε κοινή επιστολή του ιταλού πρωθυπουργού και ....του γάλλου προέδρου. Οι Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Νικολά Σαρκοζί είχαν ζητήσει την αναθεώρηση της Συνθήκης του Σένγκεν µε την οποία επιτρέπεται η ελεύθερη µετακίνηση των πολιτών ανάµεσα στις χώρες - µέλη της ζώνης.
Στην απαντητική επιστολή που απέστειλε προχθές ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο ενηµερώνει τους δύο ηγέτες ότι η Κοµισιόν πρόκειται να παρουσιάσει αύριο, Τετάρτη, συγκεκριµένες προτάσεις προκειµένου να ικανοποιήσει το αίτηµα των δύο χωρών.
Οι προτάσεις που θα καταθέσει η Κοµισιόν θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., η οποία θα πραγµατοποιηθεί τον επόµενο µήνα. «Η ενίσχυση της εφαρµογής των κανόνων της Σένγκεν είναι ένα πεδίο που έχει αρχίσει να εξετάζει η Επιτροπή» αναφέρει στην επιστολή του ο Ζοζέ Μπαρόζο. «Η προσωρινή επαναλειτουργία των (εθνικών) συνόρων είναι ένα ενδεχόµενο ανάµεσα σε άλλα» προσθέτει.
Ρώµη και Παρίσι είχαν ζητήσει να δοθεί η δυνατότητα πραγµατοποίησης ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε. «για συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα και σε εξαιρετικές περιστάσεις». Η κοινή επιστολή ήταν η βαλβίδα εκτόνωσης της διµερούς κρίσης που προκλήθηκε από την προσπάθεια της Ρώµης να προωθήσει τυνήσιους µετανάστες από την Ιταλία στη Γαλλία παραχωρώντας τους ταξιδιωτικά έγγραφα εξάµηνης διάρκειας. Το Παρίσι αντέδρασε κλείνοντας τα σύνορα, κατά παράβαση των ευρωπαϊκού δικαίου όπως διαµαρτυρήθηκε η Ρώµη. Στη γαλλοϊταλική σύνοδο που ακολούθησε στην ιταλική πρωτεύουσα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συντάχθηκε µε την πρόταση του Νικολά Σαρκοζί να «αναθεωρηθεί η συνθήκη για να επιβιώσει». Σε αντάλλαγµα, ο ιταλός πρωθυπουργός πήρε τη στήριξη του γάλλου προέδρου στην υποψηφιότητα του ιταλού Μάριο Ντράγκι για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Το γαλλοϊταλικό αίτηµα της αναθεώρησης της Συνθήκης του Σένγκεν βρίσκει ήδη την υποστήριξη ορισµένων χωρών της Ενωσης, µεταξύ των οποίων και η Γερµανία, και έρχεται σε µια στιγµή ανόδου των ξενοφοβικών λαϊκιστικών κοµµάτων σε πολλές χώρες της Ε.Ε. Στη Γαλλία η Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου απειλεί να αφήσει τον Νικολά Σαρκοζί εκτός του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών που θα πραγµατοποιηθούν το προσεχές έτος. Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση µειοψηφίας στηρίζεται στις ψήφους του αντιισλαµικού κόµµατος του Γκέερτ Βίλντερς. ∆εν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που οι χώρες - µέλη της ζώνης Σένγκεν φλερτάρουν µε την ιδέα του ελέγχου των συνόρων τους.
Η Γερµανία αρνείται τις κατηγορίες ότι στοχοποιεί συστηµατικά τους ταξιδιώτες που περνούν τα σύνορά της από την Τσεχία. Εδώ και αρκετά χρόνια, οι Βρυξέλλες λαµβάνουν αναφορές για πολλές πτήσεις από την Ελλάδα, των οποίων οι επιβάτες υποβάλλονται σε δήθεν «τυχαίους» ελέγχους.
Αναλυτές εκτιµούν στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς» ότι η επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην Ελλάδα, της οποίας τα κοινά σύνορα µε την Τουρκία αποτελούν την κύρια είσοδο των λαθροµεταναστών προς τις χώρες της ζώνης Σένγκεν τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Ζοζέ Μπαρόζο επισηµαίνει πάντως ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία µε τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου στο θέµα της µετανάστευσης. «Η Επιτροπή θεωρεί ότι µόνο η ενίσχυση της συνεργασίας µε τις χώρες του Νότου θα επιτρέψει την εξεύρεση µιας βιώσιµης λύσης στη µεταναστευτική πίεση» σηµειώνει.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΙΣΧΟΣ: Την ώρα που ο ελληνικός λαός πεινά, 800 βουλευτές ζητάνε εκατομμύρια ευρώ ως αναδρομικά λεφτά!

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά 800-850 είναι συνολικά οι βουλευτές που έχουν προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο ζητώντας να πάρουν αναδρομικές αυξήσεις πατώντας πάνω στη σχετική ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστικούς και συμπαρασύρει την βουλευτική αποζημίωση...

Ή τουλάχιστον θα την συμπαρέσυρε αν η Βουλή δεν είχε αποφασίσει από το 2008 πως ακόμη και στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι βουλευτές δικαιωθούν, οι εν ενεργεία συνάδελφοί τους δεν θα λάβουν τις αυξήσεις.

Το δεδομένο αυτό έσπευσε να επισημάνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης μόλις άκουσε τα λεγόμενα της αντιπροέδρου του Β΄τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η κα Καλδή δήλωσε ότι εκκρεμοδικούν 800-850 τέτοιες υποθέσεις και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου προσανατολίζεται στο να αποφασίσει υπέρ του να λάβουν αναδρομικά και οι εν ενεργεία βουλευτές από το 2008 και μετά. «Κάποιοι», είπε, «ζητούν τα αναδρομικά στη βάση της ρύθμισης που ισχύει για τους δικαστές από το 2003 έως το 2007, άλλοι που δεν μπήκαν στη ρύθμιση με όλες τις προσαυξήσεις και μία τρίτη κατηγορία από το 2008 και μετά».
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε τo video ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ απο την κομμένη συνέντευξη του ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

 

Το VIDEO ντοκουμέντο έπαιξε ο Λαζόπουλος που είναι μέρος της εξαφανισμένης-απαγορευμένης συνέντευξης του Στρος Καν στο Γαλλικό κανάλι CANAL+ που δεν παίχτηκε ποτέ, ούτε καν στη Γαλλία...
O Στρός Κάν αναφέρει οτι με τον Παπανδρέου δουλεύανε υπογείως πολλούς μήνες πριν για να φέρουνε το ΔΝΤ στην Ελλάδα και οτι για δικούς του λόγους δεν είπε ποτέ την αλήθεια στους Έλληνες.

Το απαγορευμένο video είχε εξαφανιστεί και απο Ελλάδα και απο Γαλλία και πλέον είναι σίγουρο οτι θα προκαλέσει απανωτές αντιδράσεις αφού όλοι υποψιάζονταν τα ψέμματα του Γιωργάκη και των Υπουργών του , αλλά πλέον υπάρχουν αποδείξεις απο τα πιο επίσημα χείλη.

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια λύκαινα έκανε βόλτες σήμερα Τρίτη στο κέντρο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Πτολεμαίδα

 

Η παρουσία μιας λύκαινας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Πτολεμαΐδα σήμερα Τρίτη προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση...όμως τα συνεργεία του δήμου έσπευσαν άμεσα και την απομάκρυναν.

Το άγριο ζώο αρχικώς απομακρύνθηκε με κατεύθυνση τον οικισμό της Καρδιάς και στη συνέχεια ακόμη περισσότερο σε μια περιοχή που εκτιμάται ότι πιθανότατα να βρίσκεται η φωλιά της.

Οι άνθρωποι του Δήμου Εορδαίας δεν ειδοποίησαν τον Αρκτούρου γιατί όλα συνέβησαν με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ εικάζεται ότι η παρουσία της τόσο κοντά σε κατοικημένη περιοχή πιθανότατα να σχετίζεται με τη δυσκολία εξεύρεση τροφής ή κάποιου προβλήματος υγείας.
Διαβάστε περισσότερα » »