Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

«Ο ουρανός στο κεφάλι» έπεσε στη ΝΔ από δύο δημοσκοπήσεις

ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ» ΛΕΝΕ
Με δύο δημοσκοπήσεις που ανακοινώθηκαν μέσα σε 12 ώρες οι οποίες φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται από 3 έως 3,5 μονάδες της ΝΔ, και το Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή να κρατάει δυνατά στο 10% και 11 % (οι ίδιες εταιρείες έδιναν το Λαϊκό Σύνδεσμο μεταξύ 3 και 4% στις εκλογές του Ιουνίου του 2012!)  η κυβέρνηση δείχνει πλέον να μετρά αντίστροφα προ μιας προδιαγραφόμενης ευρείας εκλογικής ήττας το ερχόμενο Μάιο.
Παραδοσιακά «κάστρα» της ΝΔ αλώνονται είτε από τα δεξιά της (Λαϊκός Σύνδεσμος)  είτε από τα αριστερά της (ΣΥΡΙΖΑ) με τεράστιες διαφορές να καταγράφονται στη Β΄  Αθηνών και στην Α΄ Θεσσαλονίκης.
Το ποσοστό που παίρνει το ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι σαφώς «πουσαρισμένο» καθώς κυμαίνεται μεταξύ 5,5, και 6,5 % δεν έχει και τόση σημασία αφού έχει ήδη ανακοινωθεί ότι  δεν πρόκειται να κατέβει ως ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές αλλά στο πλαίσιο συνεργασίας μιας ευρύτερης «δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης».
Το στοίχημα όπως προδιαγράφεται για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι το αν θα καταφέρουν ΝΔ και  «δημοκρατική παράταξη» να συγκεντρώσουν πάνω από 25% αθροιστικά στις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Όπως τόνιζε παλιός βουλευτής και πρώην υπουργός σε κυβερνήσεις της ΝΔ στο defencenet.gr «ένα ποσοστό της τάξης του 25% σαφώς θα απονομιμοποιούσε την κυβέρνηση. Έστω και αν ήταν στο πλαίσιο των ευρωεκλογών. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Σαμαράς θα πάει σε τριπλές εκλογές».  
Στο Μαξίμου ποντάρουν στην επιχείρηση «Χρυσή Αυγή εκτός νόμου» προκειμένου είτε να οδηγήσουν σε αποχή τους ψηφοφόρους του εθνικιστικού κόμματος είτε να πάρουν ένα μικρό κομμάτι από αυτούς, προ του διλλήματος να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η χώρα έχει εισέλθει σε μια μακρά όσο και δύσκολη προεκλογική περίοδο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γκεοργκιέφσκι: «Να βρούμε γρήγορα συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα»

Για μια γρήγορη συμβιβαστική λύση με την Ελλάδα, σχετικά με το όνομα της χώρας, προκειμένου να απεμπλακούν τα Σκόπια από τα εμπόδια και να αρχίσει η διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, προέτρεψε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, αρχηγός του λαϊκού VMRO.

«Η επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ, θα πρέπει να αποτελέσει η τελευταία προειδοποίηση για την χώρα μας, η οποία θα πρέπει για την επίτευξη της ενότητάς της,  να δώσει τέλος στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, ένα πρόβλημα το οποίο μας αποδεσμεύει από τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η Σερβία πρέπει να είναι το παράδειγμά μας, όσον αφορά τη διαχείριση της κρατικής υπόστασης, για την οποία το κράτος είναι πιο σημαντικό από τα κόμματα και τα προσωπικά συμφέροντα», δήλωσε ο Γκεοργκιέφσκι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, του κόμματός του.
Προέτρεψε του πολιτικούς, κυρίως το κυβερνών VMRO-DPMNE, να απομακρυνθούν από την υποτιθέμενη υπεράσπιση του ονόματος της «Μακεδονίας», ένα ζήτημα που άφησε πίσω την περιοχή, ιδιαίτερα στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, υπενθύμισε ότι «το 2001, όταν τα Σκόπια υπέγραψαν τη Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης, το Μαυροβούνιο δεν ήταν  κράτος και σήμερα διαπραγματεύεται με την ΕΕ, όπως και η Κροατία που ήταν πίσω μας, τώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Το Κοσσυφοπέδιο που δεν είναι κράτος, βρίσκεται στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όσο για τη Σερβία που κανείς δεν περίμενε, άρχισε σήμερα τις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ».

«Χρειαζόμαστε την ενότητα για μια ταχεία συμβιβαστική λύση και γρήγορη ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Τη διαφορά του ονόματος κανείς από εμάς δεν την επινόησε και κανείς δεν μπορεί να την επιλύσει μόνος του. Πρέπει να τη λύσουμε από κοινού χωρίς να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όσον αφορά το όνομα.

Ο Γκεοργκιέφσκι πρόσθεσε ότι η τελευταία πρόταση του μεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς,  για «Άνω Μακεδονία», αποτελεί μια καλή βάση για τη διαδικασία επίλυσης του προβλήματος.

--
echedoros-a.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ryanair έρχεται και υπόσχεται 2.800 νέες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες

Θα δημιουργηθούν συνολικά 2.800 θέσεις εργασίας, 1.200 στην Αθήνα και 1.600 στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Ιρλανδικής εταιρίας

Μετά την ανακοίνωση της Ιρλανδικής αεροπορικής εταιρίας Ryanair για δημιουργία δύο νέων βάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την έναρξη πτήσεων από τον Απρίλιο, αναμένεται άμεσα η προκύρηξη 2.800 νέων θέσεων εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα προκηρυχθούν θέσεις για τις εξής ειδικότητες: πιλότοι, αεροσυνοδοί, ιπτάμενοι φροντιστές, μηχανικοί, προσωπικό εδάφους (check in, βαλίτσες και άλλα) και προσωπικό πίστας (οδηγοί και άλλα). Θα δημιουργηθούν συνολικά 2.800 θέσεις εργασίας, 1.200 στην Αθήνα και 1.600 στη Θεσσαλονίκη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαιρέτισε αυτήν την εξέλιξη και δήλωσε: «H απόφαση της Ryanair για την άμεση δημιουργία 2.800 νέων θέσεων εργασίας στη χώρα μας, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των μεγάλων επενδυτών στην Ελληνική Οικονομία. Εμπιστοσύνη που οικοδομήθηκε με συνεχείς επαφές και επίπονες προσπάθειες της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Οι θετικές επενδυτικές ανακοινώσεις για την Οικονομία θα συνεχιστούν. Άλλωστε, το 2014 θα είναι, μετά από πολλά δύσκολα χρόνια, η χρονιά της Ανάπτυξης και των υγιών νέων θέσεων εργασίας».

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελλάς αρχή και τέλος των πάντων: Ένας τόπος ιερός ένας λαός ξεχωριστός μια ιστορία μοναδική που θαυμάζει ολόκληρη η οικουμένη [Βίντεο]

Μια σειρά από συγκλονιστικά βίντεο (6 μέρη) με μερικά από τα πιο διάσημα αποφθέγματα και ρητά που έχουν ειπωθεί ποτέ από επιφανή ιστορικά πρόσωπα, για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, που απεικονίζουν τον τεράστιο ρόλο τους στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμού, το θάρρος τους, την ανδρεία τους και τις αρετές τους καθολικά.
Τότε που οι υπερήφανοι Έλληνες, μικροί και μεγάλοι, αγωνίζονταν με ομοψυχία για να φτιάξουν έναν κόσμο ελεύθερο και ειρηνικό…για όλους εμάς!
Έλληνες και Ελληνίδες, θυμηθείτε ποιοι είστε, σηκώστε το κεφάλι και κάντε την αντεπίθεσή σας για ένα καλύτερο κόσμο, όπως έκαναν τόσες φορές οι πρόγονοι μας στο παρελθόν.
Είμαστε η κοιτίδα του πολιτισμού, η χώρα του φωτός, ας είμαστε για άλλη μια φορά αυτοί που θα σώσουν τον κόσμο. Για τη δόξα του Έθνους μας!
Δείτε όλα τα βίντεο εδώ:











elldiktyo
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς μεγαλώνει ένα έμβρυο σε ένα αυγό; [Βίντεο]

Kαρέ καρέ οι 21 μέρες ανάπτυξής του σε ένα διαφορετικό animation



apocalypsejohn


Διαβάστε περισσότερα » »

SOS Ευρω-χουντάρα στούς σπόρους,τελειώνουν τούς εγχώριους σπόρους σε όλη τήν Ευρώπη

Σύμφωνα με νέο νόμο, θα είναι παράνομο να αναπτυχθούν, να αναπαραχθούν ή να ανταλλαχθούν προς σπορά κηπευτικών ή δέντρων σπόροι που δεν έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από τον Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών της Ε.Ε.
Καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των κατευθυντήριων οδηγιών της ευρωπαϊκής νομοθεσίας έπαιξε το λόμπι της βιομηχανίας σπόρων διά μέσου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Σπόρων, της Copa-Cogeca, που εκπροσωπεί τη βιομηχανοποιημένη αγροτική παραγωγή, και της FoodDrinkEurope, που εκπροσωπεί τις μεγάλες πολυεθνικές τροφίμων
Εδώ και 50 χρόνια, η ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την εμπορία σπόρων στρώνει το κόκκινο χαλί για τις σύγχρονες ποικιλίες τους που είναι προστατευμένες από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, είναι δηλαδή πατενταρισμένες από πολυεθνικές εταιρείες που τις κατέχουν και τις εκμεταλλεύονται. Σήμερα, η Ε.Ε. είναι έτοιμη να μεταρρυθμίσει εκ βάθρων την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την εμπορία των σπόρων.
Οι καινούργιοι κανόνες που θα αφορούν την εμπορία τους θα είναι ένα από τα τελευταία καυτά θέματα που θα συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από τις ευρωεκλογές. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για τη βιομηχανία των σπόρων να εδραιώσει την κυριαρχία της στην ευρωπαϊκή αλλά και στην παγκόσμια αγορά -η εμπορική αξία της οποίας υπολογίζεται σε περίπου 45 δισ. δολάρια και της ευρωπαϊκής σε 9 δισ. δολάρια ετησίως- και να απαλλαγεί διά παντός από τους «ανταγωνιστές» της.
Ποιοι είναι οι «ανταγωνιστές»

Σε αυτή την περίπτωση οι «ανταγωνιστές» της είναι οι αγρότες, οι βιολογικοί κτηνοτρόφοι και όσοι παράγουν παραδοσιακές γεωργικές ποικιλίες σπόρων που βρίσκονται έξω από το πλαίσιο της συμβατικής βιομηχανίας και είναι ελεύθεροι από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Καθώς οι σπόροι αποτελούν το σημείο εκκίνησης για ολόκληρη την τροφική αλυσίδα ο έλεγχος αυτού του τομέα είναι το απόλυτο κλειδί, κάτι που κατανοούν καλά και οι αγροτροφικοί γίγαντες, όπως η Monsanto, η Dow, η KWS και η Syngenta, οι οποίοι αντιπροσωπεύονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση Σπόρων (ESA).
Σήμερα, οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου ελέγχουν περίπου το 58% της παγκόσμιας αγοράς, οι δέκα μεγαλύτερες ελέγχουν το 73% και αυτή η συγκέντρωση εξακολουθεί να αυξάνεται. Εν τούτοις, οι ίδιες οι πολυεθνικές ισχυρίζονται πως σήμερα χάνουν το 40% των εν δυνάμει αγορών, λόγω «παράνομης αναπαραγωγής», αλλά και καλλιέργειας μη καταχωρισμένων ποικιλιών σπόρων.
Ουσιαστικά, η βιομηχανία των σπόρων επιδιώκει τη θέσπιση και εφαρμογή μιας νέας κοινής ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θα καθιερώνει τη μοριακή σήμανση. Με την ταυτοποίηση των ποικιλιών, μέσω μιας τεχνολογίας γενετικής ακολουθίας, οι εταιρείες θα μπορούν να αναγνωρίζουν τις ποικιλίες τους στις αγροτικές καλλιέργειες. Με αυτόν τον τρόπο, οι αγρότες θα υποχρεώνονται να ακολουθούν τους εξαιρετικά περιοριστικούς όρους της χρήσης των πατενταρισμένων σπόρων με μία και μοναδική σπορά από την οποία ο σπόρος που προκύπτει θα αποτελεί εκ νέου ιδιοκτησία της πολυεθνικής ή καλλιεργώντας σπόρους με γονίδια που δεν αφήνουν το φυτό να παράγει νέους.
Τον περασμένο Μάιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια πρόταση μέτρων «για την ενίσχυση της επιβολής των προτύπων υγείας και ασφάλειας στο σύνολο της αγροδιατροφικής αλυσίδας».

Ανάμεσα σε άλλες ρυθμίσεις, η πρόταση περιλάμβανε μέτρα για το φυτικό αναπαραγωγικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων και των σπόρων, με ένα νέο σχέδιο νόμου για την παραγωγή και διάθεση στην αγορά φυτικού αναπαραγωγικού υλικού.
Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, η εμπορία σπόρων μη καταχωρισμένων ποικιλιών (τοπικών, παραδοσιακών και ιδιοπαραγόμενων) δεν υφίστατο ουσιαστικό έλεγχο στις περισσότερες χώρες, αφού αυτοί αποτελούσαν ένα σχετικά μικρό κομμάτι της αγοράς και η διακίνησή τους γινόταν, κυρίως, χωρίς ανταγωνιστικές εμπορικές προθέσεις.
Ομως, με τον νέο νόμο θεσπίζονται περιορισμοί για όλους τους σπόρους που χρησιμοποιούνται στη γεωργία και τη δασοκομία στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο του νέου νόμου, μετά την κύρωσή του θα γίνονταν παράνομες η καλλιέργεια, η αναπαραγωγή και η εμπορία κάθε σπόρου ή αναπαραγωγικού υλικού που δεν έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί από το Κοινοτικό Γραφείο Φυτικής Ποικιλότητας. Οι ποικιλίες σπόρων θα πρέπει να εγγράφονται σε έναν κατάλογο, ενώ επιβάλλονται περιορισμοί στο εμπόριο για τις παραδοσιακές και σύγχρονες ποικιλίες σπόρων.

Παραδοσιακές ποικιλίες φυτών που μέχρι τη δημοσίευση του νόμου δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί ή δεν έχουν καταγραφεί στον κατάλογο, θα κινδυνεύουν να μπουν στην «παρανομία», προειδοποιούσαν οργανώσεις από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο, θα είναι παράνομο να αναπτυχθούν, να αναπαραχθούν ή να ανταλλαχθούν σπόροι προς σπορά κηπευτικών ή δέντρων, που δεν έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από τον Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών της Ε.Ε., ο οποίος θα δημιουργήσει μια λίστα των εγκεκριμένων ποικιλιών που θα μπορούν να διακινούνται στην Ε.Ε. Επιπλέον, θα πρέπει να καταβάλλεται ένα ετήσιο τέλος στον συγκεκριμένο Οργανισμό (που αγγίζει περίπου τα 3.500 ευρώ για μία και μόνο ποικιλία!), ώστε να παραμείνουν οι συγκεκριμένες ποικιλίες στον κατάλογο.

Η μη καταβολή του τέλους θα ισοδυναμεί με αφαίρεση από τη λίστα και απαγόρευση της καλλιέργειάς τους. Με το τροποποιημένο -για τέταρτη φορά- υπό διαβούλευση σχέδιο, δεν θα θεωρούνται πλέον παράνομες η διατήρηση και ανταλλαγή μη εγκεκριμένων σπόρων από ιδιώτες κηπουρούς ή παραγωγούς, η παραγωγή και πώληση μη εγκεκριμένων ποικιλιών από ιδιώτες και μικρούς οργανισμούς (όμως, μόνον αν έχουν λιγότερους από 10 υπαλλήλους), ενώ για παλαιές παραδοσιακές ποικιλίες προβλέπονται μόνο πιο χαλαροί κανόνες καταχώρισης.
Παρ’ όλες αυτές τις αλλαγές, το τρέχον σχέδιο νόμου φαίνεται να δημιουργεί πολλά και υπερβολικά γραφειοκρατικά εμπόδια, μεταξύ των οποίων η ανάγκη απόδειξης της σπουδαιότητας κάποιας συγκεκριμένης ποικιλίας, ο περιορισμός της παραγωγής και διανομής των τοπικών σπόρων μόνο στις περιοχές καταγωγής τους (!), ενώ δεν αποκλείεται μελλοντική αυστηροποίηση των «χαλαρών κανόνων» με τροποποιήσεις, χωρίς ανάγκη νέας επικύρωσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και το κυριότερο, οι περιορισμοί που προβλέπεται να ισχύσουν για τις παλαιές και σπάνιες ποικιλίες σπόρων εγείρουν εμπόδια στη διάδοση της ποικιλότητας και την αξιοποίηση του δυναμικού της.
Η υψηλή ομοιομορφία των φυτών που επιχειρείται θα εξαφανίσει ό,τι έχει απομείνει από την παραδοσιακή γεωργία, που ήταν ο κύριος μοχλός διαμόρφωσης της σημερινής ποικιλότητας καλλιεργούμενων φυτών.
Επιπλέον, υπάρχει ορατός κίνδυνος οι εν λόγω περιορισμοί μέσω διακρατικών εμπορικών συνθηκών να επεκταθούν και σε χώρες εκτός Ε.Ε., ακόμη και σε αυτές όπου οι σπόροι παράγονται από γεωργούς και όχι από εταιρείες. Καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση των κατευθυντήριων οδηγιών της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, με εντονότατες πιέσεις προς τα όργανα της Ε.Ε. και προς τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Καταναλωτών, έπαιξε το λόμπι της βιομηχανίας σπόρων διά μέσου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Σπόρων, της Copa-Cogeca, που εκπροσωπεί τη βιομηχανοποιημένη αγροτική παραγωγή και της FoodDrinkEurope, που εκπροσωπεί τις μεγάλες πολυεθνικές τροφίμων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ομάδα ετοιμασίας της πρότασης νόμου συμμετείχε ως εμπειρογνώμονας η πρώην διευθύντρια διεθνών σχέσεων του GNIS, ενός ομίλου που υπερασπίζει τα συμφέροντα της σπορο-βιομηχανίας στη Γαλλία.


nullΑλλά και σε ό,τι αφορά το προπαρασκευαστικό στάδιο για την εισαγωγή και κοινοποίηση του νέου νομοθετικού πλαισίου για τους σπόρους οι περιλήψεις, τα δελτία Τύπου και τα απλουστευμένα κείμενα για το κοινό είχαν επιλεκτικές αναφορές και ήταν συχνά παραπλανητικά, ενώ υπήρξαν και σαφείς δυσκολίες στον εντοπισμό πληροφοριών για το χρονοδιάγραμμα, την πορεία των διαβουλεύσεων και τις αλλαγές που γίνονται.
Οι λεπτομέρειες ενίοτε βρίσκονταν σε άσχετα κείμενα ή καλύπτονταν από στρώματα δύσληπτων νομικών και τεχνικών διατυπώσεων. Δεν είναι παράξενο, λοιπόν, που η διαδικασία αναθεώρησης του πλαισίου για το φυτικό υλικό, αν και ξεκίνησε το 2008, άργησε πολύ να γίνει δημόσια αντιληπτή.
Το ζήτημα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Γεωργίας στις 30 Ιανουαρίου και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ η επόμενη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Απρίλιο.
 Σε όλη Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας έχει αναπτυχθεί ένα σημαντικό κίνημα για την ανακάλυψη, διατήρηση και διάδοση παλαιών φυτικών ποικιλιών, καθώς και καλλιεργητικών μεθόδων προσαρμοσμένων στα οικοσυστήματα, το οποίο ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στις μεγάλες εταιρείες και τη λογική των μονοκαλλιεργειών. Και δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι, πρόσφατα, οι εναλλακτικές αγροτικές πρακτικές, περιθωριοποιημένες κατά την ακμή της βιομηχανικής γεωργίας, άρχισαν να προσελκύουν κοινωνικό αλλά και εμπορικό και πολιτικό ενδιαφέρον, κυρίως λόγω της οικολογικής τους σημασίας για την διατήρηση της βιοποικιλότητας. Απόδειξη;
Η κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρο Ελληνικού στην εκδήλωση που διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο (11/1) με θέμα «Αντίσταση στην παγκόσμια βιομηχανία σπόρων – Ελεγχος σπόρων = Ελεγχος τροφής» από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό στο Ελληνικό, στην οποία συμμετείχαν ο Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης, το Πελίτι, οι Δρυάδες, Ο Κήπος της Αφθονίας, η ΒΙΟ.ΖΩ., η Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής και ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής, ενώ την υποστήριξαν ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και οι συλλογικότητες «Υπόστεγο», «Βλαστός» και «Λαγούμι». πηγές: efsyn.gr / Εναλλακτική Κοινότητα «Πελίτι» /Σκάι

 Για μια ακόμα φορά, πρόκειται για την  Ατζέντα 21, αλλά 'ξεχνούν' να το αναφέρουν.
Σε δυο κεφάλαια, ένα που αφορά στην αγροτική πολιτική και σε εκείνο της Βιοτεχνολογίας , η Ατζέντα 21 ενθαρρύνει την παραγωγή των ΓΤΟ και την πατεντοποίηση τους.
 
Είναι ολοφάνερο ότι οι μόνοι που ευνοούνται είναι οι εταιρείες και ουδείς άλλος.
Με πρόσχημα την υγεία και τη λιγότερη χρήση φυτοφαρμάκων - μέγα ψέμα!!!- κάτι που υποτίθεται θα διαφυλάξει το περιβάλλον και τους καταναλωτές, προωθούνται οι μεταλλαγμένοι σπόροι που βλάπτουν τόσο την γη όσο και τους ανθρώπους. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι ύποπτοι εκτός από την πρόκληση καρκίνου και επίσης για στειρότητα.
 
Πρόκειται για έναν από τους πιο φασιστικούς νόμους που θα περάσει η βραβευμένη με νόμπελ ΕΕ.
ΟΗΕ = Οργανισμός Ηνωμένων Εταιρειών
Ε.Ε. = Ευρωπαϊκές Εταιρίες
 
melissokomiamakronisou
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: «Η Βουλγαρία φοβάται τη σλαβική μειονότητα της;»

Ένα αίτημα που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Κριστιάν Βιγκένιν, για τα Σκόπια, αξιολογήθηκε ως περίεργο, αναφέρει η σλαβική των Σκοπίων εφημερίδα «Nova Makedonija».

Η δημοσίευση αναφέρει ότι σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο  του βουλγαρικού ‘Ντάρικ’, ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Κριστιάν Βιγκένιν, δήλωσε ότι η Βουλγαρία δεν μπορεί να παραιτηθεί του αιτήματός της,  για την αλλαγή του άρθρου του Συντάγματος των Σκοπίων, το οποίο ενέχει προϋποθέσεις για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις γειτονικών κρατών.

Σύμφωνα με την σκοπιανή εφημερίδα, πριν από 22 χρόνια, μετά από την απαίτηση του άλλου γείτονα- της Ελλάδας- τα Σκόπια άλλαξαν το Σύνταγμά τους, στο οποίο επιβεβαιώνεται, ότι δεν υπάρχουν εδαφικές διεκδικήσεις.

Στην περίπτωση αυτή, ο βουλευτής Φλωρόσκι Αλεκσαντάρ, δήλωσε ότι τα Σκόπια, έχουν δώσει σαφείς εγγυήσεις και σε αυτό δεν έχει τίποτε περισσότερο να ζητήσει η Βουλγαρία.

Επιπρόσθετα, ο Στογιάν Αντόφ, πρώην πρόεδρος του (σκοπιανού) κοινοβουλίου, δήλωσε ότι οι αλλαγές έγιναν μετά από αίτημα της Ελλάδας και τότε πρόεδρος στη Βουλγαρία ήταν ο Ζέλεφ, ο οποίος δεν έθιξε το ζήτημα αυτό.

«Η πολιτική που ακολουθείται τελευταία έχουν οδηγήσει στην επιστροφή των παλαιών αιτημάτων. Τέθηκε ένα αίτημα από τους Έλληνες, αλλά όχι από τους Βουλγάρους. Άλλωστε, το αίτημα αυτό δεν είχε τεθεί, καν,  στη συμφωνία που υπεγράφη στη συνέχεια από τον Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι και τον Ιβάν Κοστόφ. Κατόπιν, μετά τις πολιτικές μας προκλήσεις, άλλαξαν θέση», είπε ο Αντόφ.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »