Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ: Οι 300 που έσωσαν το δυτικό πολιτισμό - Ντοκιμαντέρ

LEONIDASAGALMA-630x353Σαν σήμερα ξεκίνησε η πιο ηρωϊκή και η πιο διάσημη μάχη σ΄ όλο το κόσμο. Η μάχη των Θερμοπυλών με τους ηρωϊκούς Σπαρτιάτες του Λεωνίδα. Έγινε το 480 π.Χ αλλά όπως θα διαπιστώσετε στο εκπληκτικό αφιέρωμα του History Channel είναι μια μάχη που ακόμη και σήμερα αποτελεί αντικείμενο ενδελεχούς μελέτης .
Δείτε πόσο έκθαμβοι είναι αμερικανοί ιστορικοί και ειδικοί που μιλούν σ΄ αυτό το αφιέρωμα για τους 300 του Λεωνίδα, την "Δύναμη Δέλτα" εκείνης της εποχής όπως λέει ένας απ΄ αυτούς.
(onalert)
prisonplanet
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκδήλωση για τον Μακεδονομάχο Κώστα Γαρέφη

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης» και ο Σύλλογος Απογόνων  Μακεδονομάχων Έδεσσας – Αλμωπίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Δήμο Αλμωπίας 

σας προσκαλούν στην εκδήλωση μνήμης για τον οπλαρχηγό Κώστα Γαρέφη και τους γηγενείς Μακεδονομάχους του χωριού που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου 2013 στο Μνημείο Ηρώων στην κεντρική πλατεία του Γαρεφείου
 
makpress
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΤΡΑΓΟΥΔΙ


Македонија



Ένα εξαιρετικό τραγούδι για την Μακεδονία. Ακούστε προσεκτικά τα λόγια του !!!

votegreece
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ....ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

Μετά από τη δυσάρεστη εμπειρία να πληρώσω 472 ευρώ σε έναν λογαριασμό της ΔΕΗ που το ρεύμα ήταν 172 ευρώ και...
από τα υπόλοιπα 300 ευρώ, τα 100 ευρώ ΦΠΑ, ΕΡΤ, Δήμος και 200 ευρώ ρυθμιζόμενες χρεώσεις, και αφού στη ΔΕΗ που πήγα σε έξαλλη κατάσταση δεν μπόρεσε να με κατατοπίσει κανείς, μου είπαν απλά, αυτό είναι, τόσο καταναλώσατε, αποφάσισα να το ψάξω μόνη μου.
Βρήκα λοιπόν το εξής:

Οι λογαριασμοί έρχονται: ένας έναντι στο δίμηνο και ένας εκκαθαριστικός στο τετράμηνο.
Σε κάθε λογαριασμό θα βρείτε πάνω δεξιά την ένδειξη "ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ".
Αυτό που έχετε να κάνετε για την επόμενη καταμέτρηση μετά τον εκκαθαριστικό, δηλαδή τον λογαριασμό έναντι που θα είναι ο επόμενος και βάζουν κατά προσέγγιση ότι θεωρούν σωστό, είναι να πάρετε τα νούμερα εσείς ο ίδιος από το ρολόι της ΔΕΗ και να τα δώσετε στο 10410 ή στο deddie.gr.
Θα βρείτε το παραπάνω νούμερο και την ιστοσελίδα στην πίσω σελίδα του εκκαθαριστικού λογαριασμού σας.
Αν έχετε και νυχτερινό, οι ενδείξεις είναι δύο.
Γιατί όλο αυτό;
Για έναν πολύ απλό λόγο.
Θα έχετε εκκαθαριστικό λογαριασμό ανά δίμηνο.
Μέχρι έναν ορισμένο αριθμό kwh η τιμή είναι πολύ μικρότερη από ότι αν ξεπεράσετε το όριο.
Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις αυξάνονται τραγικά πολύ με την αύξηση των kwh.
Με το να δίνετε τις μετρήσεις μόνοι σας, παίρνετε εκκαθαριστικό λογαριασμό στο δίμηνο, με τις μισές kwh από ότι στο τετράμηνο, που το θεωρούν έναν ενιαίο λογαριασμό αθροίζοντας την κατανάλωση και των τεσσάρων μηνών!
Έτσι:
1. Έχετε έναν πολλαπλασιαστή Χ kwh πολύ μικρότερο που σημαίνει οικονομία στα χρήματα που πληρώνετε για ρεύμα, αφού δεν ξεπερνάτε το όριο του ρεύματος γιατί ο λογαριασμός σπάζει σε δύο δίμηνα.
2. Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις πέφτουν κατακόρυφα γιατί ο αριθμός των kwh είναι πολύ μικρότερος στο εκκαθαριστικό του διμήνου από ότι στο εκκαθαριστικό του τετραμήνου.
Ας είμαστε συνειδητοποιημένοι και ενεργοί σε ότι μας αφορά.
Είναι προτιμότερο να ψάχνουμε να βρούμε λύσεις παρά να καταναλώνουμε την ενέργειά μας κλαίγοντας τη μοίρα μας.
Η οποιαδήποτε αλλαγή ξεκινά πάντα από μέσα μας.
 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα σεισμική δόνηση 4,9 ρίχτερ στη Φθιώτιδα

26 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Αταλάντης
Νέος μετασεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Φθιώτιδα. Αισθητός και στην Αθήνα.
Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 14:49, στη Φθιώτιδα. Το επίκεντρο βρίσκεται 118 χλμ βορειοδυτικά της Αττικής.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε πολλές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε ένταση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Ελάτειας με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.
Η περιοχή της Ελάτειας βρίσκεται κοντά στην Αμφίκλεια, επίκεντρο του προχθεσινού σεισμού μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχαν ακολουθήσει εκατοντάδες μετασεισμοί.

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Πάργα

Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, αναφορές για ζημιές
Ισχυρός σεισμός αναστάτωσε πριν λίγο την Πάργα και την ευρύτερη παραλιακή ζώνη έως την Πέρδικα Θεσπρωτίας.
Συγκεκριμένα ο σεισμός που καταγράφηκε στις 07:19, είχε επίκεντρο 14χιλ βορειοδυτικά της Πάργας και ήταν μεγέθους 4,5 ρίχτερ ενώ το εστιακό του βάθος ήταν στα 5 χιλ. σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δίνει και αυτό τον σεισμό στα 4,5 ρίχτερ και 10χιλ εστιακό βάθος.
Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και στο Καναλάκι αλλά και σε άλλες περιοχές του Ν. Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας.
Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός και στην πόλη της Πρέβεζας.

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Πούτιν Προειδοποιεί Τις ΗΠΑ: Έρχεται Παγκόσμιος Πόλεμος… Για Το Σοβαρότατο Θέμα Της “Αποκάλυψης Των Μελισσών”…!


Ο Πρόεδρος Πούτιν, προειδοποίησε εξοργισμένος τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry, ότι εάν το καθεστώς Ομπάμα συνεχίσει να προστατεύει τους διεθνείς [Εβραιο-Σιωνιστικούς] γίγαντες παραγωγής μεταλλαγμένων σπόρων και φυτών, Syngenta και Monsanto, που οδηγεί παγκοσμίως στην “αποκάλυψη των μελισσών” (δηλαδή, στον ολοκληρωτικό αφανισμό των μελισσών στον πλανήτη μας), τότε ασφαλώς, θα οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο…!
Η ανωτέρω πληροφορία, εκδόθηκε στο Κρεμλίνο μέσω του Υπουργείου Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.



katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Χάθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ και έζησαν 40 χρόνια στο δάσος

Πατέρας και γιος τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί πριν από 40 χρόνια κατά τη διάρκεια του πολέμου και βρέθηκαν να ζουν σε δάσος
Ένας 82χρονος στο Βιετνάμ και ο ηλικίας 41 ετών γιος του, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στη διάρκεια του πολέμου με τις ΗΠΑ, βρέθηκαν να ζουν σε δάσος της κεντρικής χώρας, δήλωσε αξιωματούχος στο Ανόι.
Ο πατέρας ήταν σε θέση να επικοινωνήσει σ' ένα βαθμό στη γλώσσα της μειονότητας Κορ, ωστόσο ο γιος του ήξερε μόνο λίγες λέξεις, δήλωσε η ίδια πηγή στην κοινότητα Τάι Τρα της επαρχίας Κουάνγκ Νγκάι.
Ο Χο Βαν Θαν εθεάθη για τελευταία φορά να τρέχει προς το δάσος με τον μικρό τότε γιο του και δυο ακόμα παιδιά, το 1973, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Νταν Τρι.
Πατέρας και γιος εντοπίστηκαν, όταν δύο κάτοικοι γειτονικού χωριού που διήνυσαν απόσταση 40 χιλιομέτρων μέσα σε δάσος για ξύλα, είδαν το δεντρόσπιτο των δυο ανδρών και ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές.
Οι δυο άνδρες επιβίωσαν καλλιεργώντας λαχανικά του δάσους και κυνηγώντας ζώα. Δεν είχαν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, αναφέρει η εφημερίδα.
Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ δείχνουν το γιο με μακριά ατημέλητα μαλλιά να φοράει ένα ρούχο φτιαγμένο από φλοιό δέντρων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης: Προσευχή μετά από 90 χρόνια

Το Γενί τζαμί είναι σημαντικό μνημείο της περιόδου της Τουρκοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.
Χτίστηκε το 1902 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι (Vitaliano Poselli) και χρησίμευε ως τόπος λατρείας για τους Εβραίους που είχαν εξισλαμιστεί, τους επονομαζόμενους Ντονμέδες (Dönme/Donmeh). Έχει δύο ορόφους και συμβαδίζει με την εκλεκτικιστική αρχιτεκτονική του 20ού αιώνα.
Μετά την ανταλλαγή (1923-1924), στέγασε για μικρό διάστημα πρόσφυγες, και από το 1925 έως το 1963 χρησιμοποιήθηκε ως αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Σήμερα είναι εκθεσιακός χώρος του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η τουρκική δημόσια τηλεόραση προβάλει την πρωινή προσευχή και προσευχή του Μπαϊραμιού που έγινε στο Γενί Τζαμί (Yeni Cami) της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά έπειτα από 90 χρόνια.
Μάλιστα στην ιστοσελίδα της τουρκικής τηλεόρασης γράφει ότι θεωρείται ιστορική εξέλιξη η λειτουργία του τζαμιού έστω και για μια μέρα ως χώρος λατρείας.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο είχε επιτρέψει την τέλεση προσευχής στο τζαμί που έπαυσε να λειτουργεί ως τέμενος το 1923.
Ο Δήμος ανακοίνωσε από νωρίς ότι το τζαμί θα λειτουργήσει ως τέμενος και για την προσευχή του Μπαϊραμιού. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα διορίσει τον ιμάμη που θα τελέσει τις προσευχές, προκαλώντας την αντίδραση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, για την έλευση ιμάμη από άλλη πόλη.
Το Γενί Τζαμί (Yeni Cami) που κατασκευάστηκε το 1902 επί οθωμανικής εποχής λειτουργεί όλο το άλλο διάστημα ως εκθεσιακός χώρος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Επικίνδυνα εσπεριδοειδή από την Αφρική έχουν κατακλύσει την Ελληνική αγορά

Αφρικανικά εσπεριδοειδή προσβεβλημένα από μια επικίνδυνη ασθένεια έχουν κατακλύσει την Ελληνική αγορά.
Την παράνομη εισαγωγή εσπεριδοειδών από την Αφρική και τη διάθεσή τους στην Πελοπόννησο με προορισμό μεγάλες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Ευρώτα, Ηλίας Παναγιωτακάκος, επισημαίνοντας κινδύνους και για την εγχώρια παραγωγή, αφού όπως αναφέρει είναι προσβεβλημένα από τη λεγόμενη ασθένεια της Μαύρης Κηλίδας.
Άμεση ήταν πάντως η αντίδραση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, συνεργεία του οποίου έκαναν χθες ελέγχους σε αγορές της Λακωνίας για να εντοπίσουν τα «άρρωστα» εσπεριδοειδή που έχουν εισαχθεί από τη Νότια Αφρική.
Οι παραγωγοί εσπεριδοειδών της Πελοποννήσου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, αφού πέραν του αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργείται υπάρχει και ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών στις καλλιέργειες.
Όπως σημειώνει σε επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο αντιδήμαρχος Ευρώτα, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος:
«Σύμφωνα με διαπιστώσεις μας, γίνεται παράνομη εισαγωγή εσπεριδοειδών από τη Νότια Αφρική, τα οποία είναι προσβεβλημένα από την ασθένεια της Μαύρης Κηλίδας. Δεδομένης της ευρείας καλλιέργειας των εσπεριδοειδών στον Δήμο Ευρώτα και στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, αλλά και της επικινδυνότητας της ασθένειας η οποία μπορεί να λάβει επιδημικές διαστάσεις, κρίνεται σκόπιμο το άμεσο σταμάτημα αυτής της διαδικασίας».
Κίνδυνοι διάδοσης
Ο αντιδήμαρχος Ευρώτα στην επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπογραμμίζει ότι οι κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας επιτρέπουν την διάδοση αυτής της ασθένειας, πράγμα που σημαίνει την υποβάθμιση του τοπικού προϊόντος.
Επιπλέον, η παράνομη εισαγωγή εσπεριδοειδών μπορεί να προκαλέσει πλήγμα τόσο στους παραγωγούς όσο και στην εθνική οικονομία, λόγω των τυχόν ελληνοποιήσεων που θα προκύψουν.
Η συγκεκριμένη ασθένεια παρουσιάστηκε πρόσφατα σε ημερίδα για τα εσπεριδοειδή στην περιοχή της Αργολίδας από την αναπληρώτρια ερευνήτρια του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου Ειρήνη Βλουτόγλου.
Η ασθένεια που προκαλεί ο μύκητας Guignardia citricarpa είναι γνωστή διεθνώς ως «μελανή κηλίδωση των εσπεριδοειδών» και έχει διαπιστωθεί σε πολλές χώρες (Ν. Αφρική, Αργεντινή, Αυστραλία, Κίνα, Ινδονησία, Μοζαμβίκη, Φιλιππίνες, Ζουαζιλάνδη, Ταϊβάν και Ζιμπάμπουε).
Η ασθένεια της «μαύρης κηλίδας»
Το παθογόνο προσβάλλει όλα τα είδη των Εσπεριδοειδών με μόνη εξαίρεση τη νεραντζιά. Μεγαλύτερη ευπάθεια εμφανίζουν η λεμονιά και οι όψιμες ποικιλίες πορτοκαλιάς (π.χ. Valencia), ενώ περισσότερο ανεκτικές είναι οι πρώιμες ποικιλίες πορτοκαλιάς (π.χ. Navel) και οι βοτρυόκαρποι (grapefruit). Τα συμπτώματα της ασθένειας εμφανίζονται στα φύλλα με τη μορφή μικρών νεκρωτικών κηλίδων, με γκρίζο κέντρο, σκούρο καστανό περιθώριο και χλωρωτική άλω.
Τα συμπτώματα στους καρπούς διακρίνονται σε τρεις τύπους:
α) Τύπος Α (Hard spot) : Είναι τα πιο τυπικά συμπτώματα της ασθένειας και εμφανίζονται κατά την έναρξη της ωρίμανσης των καρπών. Στο στάδιο πριν από την αλλαγή χρώματος του καρπού, οι κηλίδες περιβάλλονται από χλωρωτική άλω, ενώ στους ώριμους καρπούς οι κηλίδες έχουν σκούρο καστανό χρώμα με κέντρο ελαφρά βυθισμένο, ανοικτού καστανού ή γκρίζου χρώματος και περιβάλλονται από πράσινη άλω. Πάνω στις κηλίδες αυτές μπορεί να εμφανιστούν τα πυκνίδια του μύκητα.
β) Τύπος Β (Freckle spot) Ο τύπος αυτός των συμπτωμάτων, που εμφανίζεται συνήθως μετά την αλλαγή του χρώματος των καρπών, περιλαμβάνει μικροσκοπικές κηλίδες, χρώματος σκούρου πορτοκαλί έως κοκκινοκάστανου, που δεν περιβάλλονται όμως από πράσινη άλω.
Σε μερικές περιπτώσεις, οι κηλίδες αυτές συνενώνονται σχηματίζοντας μια μεγάλη κηλίδα, που μπορεί να έχει τη μορφή δακρύου. Ο τύπος αυτός των συμπτωμάτων συγχέεται με τα συμπτώματα της μελάνωσης, που προκαλείται στους καρπούς των εσπεριδοειδών από το μύκητα Diaporthe citri. Κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης των καρπών, ο τύπος Β των συμπτωμάτων μπορεί να μετατραπεί στον τύπο Γ (virulent spot).
γ) Τύπος Γ (Virulent spot) Ο τύπος αυτός των συμπτωμάτων εμφανίζεται σε ώριμους καρπούς προς το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου. Οι κηλίδες στην περίπτωση αυτή είναι ακανόνιστες, ελαφρά βυθισμένες με καστανό ή κοκκινοκάστανο περιθώριο. Στο κέντρο των κηλίδων εμφανίζονται άφθονες καρποφορίες του μύκητα (πυκνίδια).
δ) Τύπος Δ (False melanose). Ο τύπος αυτός των συμπτωμάτων εμφανίζεται μόνο σε ανώριμους καρπούς, πολύ νωρίς κατά την καλλιεργητική περίοδο και μετατρέπεται στον τύπο συμπτωμάτων Α (Hard spot) καθώς προχωρά η ωρίμανση των καρπών.

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλιεύτηκε ψάρι από την λίμνη του Αμαζονίου στην Καστοριά

Την Τρίτη 06 Αυγούστου του 2013, αλιεύτηκε από επαγγελματία αλιέα, ψάρι, άγνωστο προς το υδάτινο περιβάλλον της λίμνης της Καστοριάς. Αυτό έγινε γνωστό από το Τμήμα Αλιείας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Μετά από εξέταση της υπηρεσίας προσδιορίστηκε ότι πρόκειται για είδος που κατατάσσεται στη τάξη Siluriformes, της οικογένειας Loricariidae του γένους Ancistrus και είχε μήκος 25,7 εκ, βάρος 144 γρ..
Το συγκεκριμένο είδος προέρχεται από τις πλημμυρικές περιοχές της λεκάνης του Αμαζονίου Ν. Αμερικής, η ύπαρξή του δε, στο υδάτινο οικοσύστημα της λίμνης μας πιθανολογείται ότι προέκυψε από την απελευθέρωσή του από ιδιώτες, που διατηρούσαν το συγκεκριμένο είδος στο ενυδρείο τους.
Βάσει της σχετικής νομοθεσίας απαγορεύεται η απελευθέρωση στο περιβάλλον σε υδάτινα οικοσυστήματα, είδη υδρόβιων οργανισμών χωρίς την άδεια των αρμοδίων Υπηρεσιών Αλιείας, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν αλλοιώσεις στο υδάτινο οικοσύστημα στο οποίο απελευθερώνονται ή και να ανατρέψουν-καταστρέψουν τα προϋπάρχοντα είδη που βρίσκονται σε αυτό.
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΑΡΚΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ (ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ)




ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Δευτέρα  26 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ.



Η Νέα παραγωγή του Θεάτρου του Βορρά
Το «Θέατρο του Βορρά», μετά το μαγικό υπερατλαντικό ταξίδι του Οδυσσεβάχ, ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι στους αιθέρες επιλέγοντας την ιστορία του Πήτερ Παν, του παιδιού που ποτέ δεν μεγαλώνει και μας προσκαλεί να πετάξουμε μαζί του στο Δεύτερο άστρο δεξιά και ευθεία μέχρι το πρωί!
Η ιστορία μας ξεκινάει μια νύχτα γεμάτη αστέρια όταν ο Πήτερ Παν προσγειώνεται στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους μάθει να πετάνε και να τους ταξιδέψει στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα συναντήσουν την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τα Χαμένα Παιδιά, τις γοργόνες αλλά και τον Κάπτεν Χουκ με τους πειρατές του. Η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, μέχρι να καταφέρουν τα παιδιά να βρουν ξανά το δρόμο για το σπίτι.
Στη μαγική αυτή πτήση μας, θα γνωρίσουμε από κοντά τη Χώρα του Ποτέ, τη λίμνη που ζουν οι γοργόνες και για να δούμε τα αξιόθεατα του νησιού του Πήτερ Παν, θα ανέβουμε στη γαλέρα του Κάπτεν Χουκ!
Το πολυαγαπημένο έργο των παιδιών ζωντανεύει σε μια θεατρική παράσταση που υπόσχεται περιπέτεια, εκπλήξεις, μαγικές στιγμές, συγκίνηση και πολύ γέλιο. Ελάτε να ανακαλύψουμε ξανά την χαμένη αθωότητα και να πετάξουμε στον κόσμο της παιδικής φαντασίας, εκεί όπου υπάρχουν οι νεράιδες, οι πειρατές, τα χαμένα παιδιά και το παιδί που δεν θα μεγαλώσει ποτέ.
«Έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος από πίστη, εμπιστοσύνη και νεραϊδόσκονη.»
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Μουσική: Μαρίνος Καρπούζας
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Φωτισμοί: Γιώργος Ζίγκας
Ηχοληψία : Ανέστης Άγκος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Αρνόκουρος, Δήμητρα Βήττα, Βαγγέλης Δαλλές, Χρήστος Κατίδης, Ελευθερία Τσιακούρη, Κωνσταντίνα Τσιάπου.
Η θεατρική παράσταση «ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ» θα βρίσκεται στην Πτολεμαΐδα για μία μοναδική παράσταση τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 9:15 μ.μ. στο Υπαίθριο  Θέατρο εντός Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6945 978340 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€
Άνεργοι, πολύτεκνοι :  8€

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη
Τηλ. Επικοινωνίας :  m.6947 70 69 72, 6945 97 83 40 
e-mail: loutzioudim@medialine.gr        
Διαβάστε περισσότερα » »