Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

"Aποκλειστικά σεληνιακό" ορυκτό βρέθηκε σε γήινα πετρώματα

ImageΈνα ορυκτό που είχε εντοπιστεί ως σήμερα μόνο σε δείγματα πετρωμάτων από τη Σελήνη βρέθηκε τελικά και σε αρκετές τοποθεσίες της Αυστραλίας, γεγονός που υποδεικνύει ότι ο πλανήτης μας και το φεγγάρι του έχουν ίδια χημικά χαρακτηριστικά.


Η τελευταία ανακάλυψη αφορά τον «τρανκουιλιτίτη» (tranquillityite), ένα από τα τρία άγνωστα ως τότε ορυκτά που είχαν εντοπιστεί στα δείγματα των αποστολών Apollo τις δεκαετίες του 1960 και 1970.

Τα άλλα δύο είναι ο «αρμακολίτης» (armacolite) και ο«πυροξφεροΐτης» (pyroxferroite), υλικά που βρέθηκαν αργότερα και στη Γη.

Ο λόγος που ο τρανκουιλιτίτης δεν είχε εντοπιστεί μέχρι σήμερα στον πλανήτη είναι ότι «κανείς δεν είχε ψάξει αρκετά καλά», δήλωσε στη Sydney Morning Herald ο Αυστραλός παλαιοντολόγος Μπίργκερ Ράσμουσεν.

Σε δημοσίευσή του στην επιθεώρηση «Geology», ο Ράσμουσεν αναφέρει ότι εντόπισε το εξωτικό ορυκτό σε δείγματα αρχέγονων πετρωμάτων από έξι τοποθεσίες της Δυτικής Αυστραλίας.

Τα εν λόγω πετρώματα έχουν ηλικία ενός δισεκατομμυρίων ετών, ωστόσο ο ερευνητής πιστεύει ότι ο τρανκουιλιτίτης πρέπει να είναι «διαδεδομένος» και σε άλλες περιοχές της Γης. Η ανακάλυψη «βασικά σημαίνει ότι στη Σελήνη και τη Γη έχουμε τα ίδια χημικά φαινόμενα» είπε.
 
Ο τρανκουιλιτίτης είναι μια περίπλοκη κρυσταλλική ένωση με τον χημικό τύπο (Fe2+)8Ti3Zr2 Si3O24.
Πήρε το όνομά του από τη Θάλασσα της Ηρεμίας (Sea of Tranquillity), την πεδιάδα όπου προσσεληνώθηκε το 1969 η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 11 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ..!!!! ΕΛΛΗΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΑΧΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ?‏

Την δημιουργία έξι νέων θέσεων διευθυντών και αντίστοιχες προσλήψεις με αποδοχές από 11.000 έως 5000 ευρώ στον ΟΠΑΠ καταγγέλλει ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας...
Δημοκρατίας , Γιάννης Βρούτσης. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ δημιούργησε , χωρίς να προηγηθεί αξιολόγηση, έξι νέες θέσεις υψηλόμισθων διευθυντών. Λίγους μήνες πριν τοποθετήθηκε, για πρώτη φορά, νέος γενικός διευθυντής πωλήσεων με μισθό που υπερβαίνει τις 11.000 € το μήνα, ενώ ακολούθησαν από 1/1/2012 και οι διορισμοί 5 ακόμη νέων διευθυντών με μηνιαίες αποδοχές που κυμαίνονται από 5.000 € έως 6.800 €. «Την ώρα που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής Παπανδρέου (περικοπές μισθών, συντάξεων, χαράτσια), τα “κομματικά δημιουργήματά της” συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα, επιβεβαιώνοντας ότι για τους λίγους και εκλεκτούς “Λεφτά Υπάρχουν”,» σημειώνει ο κ. Βρούτσης στην καταγγελία του και τονίζει ότι «όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς, θα ανακαλύψει τα γνωστά “πασοκικά φαινόμενα” κακοδιαχείρισης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.» Τα στοιχεία για τις νέες προσλήψεις περιέχονται στις αναγγελίες της Επιθεώρησης Εργασίας με Αριθμό Πρωτοκόλλου 141/3.1.2012. Το στέλεχος της ΝΔ εγκαλεί τον υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο που εποπτεύει τον ΟΠΑΠ να δώσει εξηγήσεις και να επιληφθεί άμεσα του θέματος.
briefingnews.gr 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΟΡΘΙΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .....ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΛΛΑΞΑΝ.....‏

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΚΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ....... ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΠΙΑ....!!!!!!!!!!!
 
Καθώς εργάζομαι στο κέντρο, χρησιμοποιώ για τις μετακινήσεις μου σε καθημερινή βάση τον ηλεκτρικό και το μετρό. Στο μετρό, οι αλλοδαποί – νόμιμοι ή παράνομοι δεν έχει πια καμία σημασία – δεν είναι πολλοί εν συγκρίσει με τους Έλληνες.
Ανεξαρτήτως όμως ώρας, επιβαίνοντας στον ηλεκτρικό, από την Ομόνοια μέχρι τα Κάτω Πατήσια, οι Έλληνες είναι μακράν η μειοψηφία. Ίσως μάλιστα κάποιες από τις διάφορες εθνότητες (όπως Αφγανοί ή Πακιστανοί) που απαρτίζουν το μωσαϊκό των φυλών και έχουν κατακλύσει την χώρα μας, από μόνες τους να είναι και περισσότεροι από τους επιβαίνοντες με ελληνική υπηκοότητα…


Σε όλο το μήκος της Πατησίων κάνουν πιάτσα οι μαύρες από νωρίς το απόγευμα, πολλές μάλιστα είναι ανήλικες. Η ΕΛ.ΑΣ. ούτε που ασχολείται. Μαύροι επίσης πωλούν ναρκωτικά σε όλο το κέντρο της πόλης από το πρωί μέχρι το βράδυ. Φυσικά ανενόχλητοι Πακιστανοί και Αφγανοί σουλατσάρουν όλη την ημέρα πουλώντας μαϊμού προϊόντα καταστρέφοντας τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν και την στυγνή φορολόγηση. Εννοείται και αυτοί ανενόχλητοι. Μάλιστα το τελευταίο καιρό οι Αφγανοί έχουν έλθει κατά κύματα, μαζί με την οικογένειά τους. Ξεχωρίζουν από τη μογγολική φυσιογνωμία τους...Αλγερινοί, Μαροκινοί, Λίβυοι, τα καλύτερα «παιδιά» του Μαγκρέμπ δηλαδή, κάνουν «πάρτι», κλέβοντας, ληστεύοντας, ανοίγοντας μαγαζιά. Τα είπαμε, ανενόχλητοι…


Η εγκληματικότητα στο κέντρο της πόλης έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Κατά 80% οι δράστες είναι αλλοδαποί. Και μιλάμε μόνο για τα περιστατικά που καταγγέλλονται επισήμως στην Αστυνομία. Αν υπήρχε τρόπος να μετρηθούν και τα περιστατικά, τα οποία οι παθόντες δεν βρίσκουν πια λόγο να τα καταγγείλουν (πχ παραβίαση αυτοκινήτων, φθορές κλπ), η εγκληματικότητα θα είχε σπάσει τα κοντέρ... Κοινώς, στο κέντρο γίνεται της τρελής….


Με την ΕΛ.ΑΣ. απούσα. Την Πολιτεία απούσα. Από το Δήμο Αθηναίων δεν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις. Κάποιοι από τους ιθύνοντες, ιδεολογικά δεν θα είχαν πρόβλημα να έλθουν και άλλοι μετανάστες. Μήπως άλλωστε οι εν λόγω μένουν στην Αθήνα;


Ανέφερα προηγουμένως ότι δεν έχει πολλή σημασία αν οι μετανάστες είναι νόμιμοι ή παράνομοι, και αυτό γιατί στην απίθανη περίπτωση που κάποιος συλληφθεί να είναι παράνομα στην χώρα, αφήνεται ελεύθερος μετά την καταδίκη του για να επιστρέψει μόνος του στην χώρα του εντός ενός μηνός....
Δεν κάνω πλάκα, αυτό είναι το νομοθετικό πλαίσιο…


Η Αθήνα είχε αρχίσει να «μαυρίζει» επί υπουργίας του παμμέγιστου Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος ήταν υπουργός σε μία συντηρητική κυβέρνηση η οποία υποτίθεται ότι είχε και εθνικές ανησυχίες…
Σε όσους σπεύσουν να αποδώσουν μομφές για τη λέξη «μαυρίσει», η απάντηση είναι απλή. Ή έχουν αχρωματοψία, ή δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι στο κέντρο, αρκούμενοι στην ψευτοπροοδευτική προπαγάνδα τους από τα Βόρεια Προάστια. Το Κολωνάκι – ωιμέ – έχει κι αυτό Πακιστανούς…
Πραγματικά δεν υπάρχει εύκολη λύση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Άντε και αύριο με ένα μαγικό τρόπο τους συλλάβουμε όλους, τί θα τους κάνουμε; Θα τους βάλουμε μήπως σε στρατόπεδο συγκέντρωσης να τους παρέχουμε και δωρεάν στέγαση και σίτιση, ή θα τους στείλουμε πίσω από εκεί που ήλθαν; Με τι χρήματα θα ναυλωθούν τα αεροπλάνα, πχ για το Αφγανιστάν; Και πόσα αεροπλάνα θα χρειασθούν; Ούτε να τους αφήσουμε να περάσουν όλοι Ιταλία, μπορούμε, αφού εκεί όταν θα τους πιάσουν – που θα τους πιάσουν, γιατί η πολιτεία τους είναι σοβαρή – σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία θα σταλούν πίσω στην χώρα εισόδου τους, δηλαδή στην Ελλάδα…Πιάσ’ το αυγό και κούρευτο…


Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση, η οποία να είναι άμεση, δραστική και κυρίως εφικτή. Ίσως, αρχικά θα έπρεπε να στεγανοποιηθούν επιτέλους – στο μέτρο του δυνατού φυσικά, αφού η Ελλάδα είναι πανταχόθεν εκτεθειμένη – τα σύνορά μας, και μετά να ξεκινήσουν μικρές επιχειρήσεις – σκούπα και βλέπουμε. Και επιτέλους η ΕΛ.ΑΣ. να αναλάβει δράση.


Ενδεχομένως η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για αρκετούς υποψήφιους λαθρομετανάστες. Αλήθεια όμως, πόσο χειρότερα να είναι εδώ για έναν Αφγανό και την οικογένειά του, από τα το να παραμείνει στην χώρα του και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να χάσει την οικογένειά του από κάποια αδέσποτη βόμβα…


Υ.Γ.Η φωτογραφία εννοείται ότι είναι από το κέντρο των Αθηνών, αν και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε τραβηχθεί στο Κάιρο, στο Καράτσι, ή την Καμπούλ...Τα Σέβη μου.

http://ed-mysterious.blogspot.com/ 
oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Γονείς που παλεύουν να σώσουν το Εγκεφαλικά Νεκρό παιδί τους από τους Γιατρούς-κοράκια!


Το άτυχο παιδί είναι ο Βασίλη της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος στις αρχές του Δεκεμβρίου έπεσε ηρωικά στο βωμό του καθήκοντος.

Το άτυχο παλικάρι έσπευδε σε σήμα για διάρρηξη κατοικίας στην περιοχλή του Ιλίου, λίγα μόλις λεπτά πριν από τη λήξη της βάρδιας του, όμως ακριβώς τότε, στην κεντρική οδό της Αγίου Νικολάου, μια γυναίκα οδηγός που δίχως καμία προειδοποίηση έκανε επιτόπια αναστροφή με αποτέλεσμα την πρόσκρουση.

Παρότι μεταφέρθηκε έγκαιρα στο νοσοκομείο δυστυχώς δεν μπόρεσε ουδέποτε ν' ανακτήσει επαφή.
Σε διάφορες σελίδες δημοσιεύθηκε ψευδώς ότι οι Γονείς του παιδιού έχουν αποφασίσει να κάνουν δωρεά τα όργανα του παιδιού τους. Αντιθέτως οι γονείς έκαναν μεγάλο αγώνα για εμποδίσουν τους γιατρούς να αποσυνδέσουν το Βασίλη.

Πλέον τα πράγματα στη δωρεά οργάνων έχουν ξεφύγει. Δεν έχουν το δικαίωμα να στενοχωρούν την οικογένεια τη δύσκολη αυτή περίοδο. Τη περίοδο αυτή οι γιατροί θα έπρεπε να θυμίσουν στην οικογένεια τα αρκετά περιστατικά «επιστροφής» ανθρώπων που ήταν εγκεφαλικά νεκροί ώστε να τους δίνουν δύναμη, ελπίδα και πίστη στο Θεό και όχι να πέσουν στα κοράκια πάνω στα όργανα του Βασίλη.

Και για να πάρουν δύναμη οι γονείς παραθέτουμε τα παρακάτω περιστατικά για να μη ξεχνιόμαστε:
"Εγκεφαλικά νεκρός ανένιψε προτού του αφαιρεθούν τα όργανα!"
"Γιατρός μιλάει για εγκεφαλικά νεκρό άνθρωπο που σώθηκε από τη συγκομιδή οργάνων – ο θάνατος του εγκεφάλου δεν είναι θάνατος"

Και επειδή στη θέση του παιδιού αυτού μπορεί να βρεθούμε και εμείς από στιγμή σε στιγμή παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω για να είστε ενημερωμένοι.

Πως μπορούμε να αρνηθούμε την δωρεά οργάνων...

Σύμφωνα με το νόμο 3984/27-62011, καθιερώνεται το μέτρο της «εικαζόμενης συναίνεσης» στη δωρεά ζωτικών οργάνων από τον κάθε πολίτη.


Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τον τρόπο άρνησης.
Ευχαριστώ.


Υ.Γ. Σας παραθέτω και τα άρθρα του νόμου.


Αρθρο 9
Παράγραφος 2


«Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεση του, σύμφωνα με την παράγραφο 3».


Παράγραφος 3


«Στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων τηρείται αρχείο, όπου καταχωρίζονται οι δηλώσεις πολιτών περί αντίθεσης τους στην αφαίρεση οργάνων τους μετά θάνατο».


Απάντηση του ΕΟΜ στις 20/07/11:


Αγαπητέ Κύριε, Αγαπητή Κυρία,


Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.).
Σχετικά με το αίτημά σας, σας ενημερώνουμε ότι ο νέος νόμος 3984/2011(Α150) περί μεταμοσχεύσεων, ορίζει την έναρξη ισχύος της «εικαζόμενης» συναίνεσης» από 01/07/2013.


Μέχρι τότε ισχύει το καθεστώς της «κάρτας δωρητή οργάνων», όπου δότης μετά θάνατον μπορεί να γίνει μόνο όποιος είναι κάτοχος της σχετικής κάρτας, ή εφόσον συναινέσουν στη δωρεά των οργάνων του οι συγγενείς του.


Στο άρθρο 9 παρ. 2 του ν. 3984/11 προβλέπεται η έκδοση ειδικής Υπουργικής Απόφασης για τον τρόπο συλλογής των αρνητικών δηλώσεων, όμως αυτή δεν έχει ακόμη εκδοθεί, λόγω του πρόσφατου της ψήφισης του νέου νόμου.


Ο Ε.Ο.Μ. παρ όλα αυτά, προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες στη δήλωση της επιθυμίας τους, συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής του πολίτη από αρμόδια αρχή (Κ.Ε.Π., Αστυνομία κ.ο.κ.).


Σε περίπτωση που η άρνηση αυτή έχει εκφραστεί με τον ως άνω τρόπο,ΔΕΝ θα ληφθούν τα όργανα σε περίπτωση θανάτου του προσώπου. Διευκρινίζουμε εδώ ότι η δωρεά και η λήψη Οργάνων είναι εφικτή μόνο από εκλιπόντες με πιστοποιημένο εγκεφαλικό θάνατο που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε θάνατο υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες η λήψη των οργάνων δεν είναι εφικτή.


Η «αρνητική δήλωση» αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά, πρωτοκολλείται και να καταχωρείται σε σχετικό αρχείο, η ισχύς του οποίου θα ξεκινήσει από 01/07/2013. Το πιστοποιητικό που θα εκδίδεται από το «αρνητικό μητρώο» θα σας αποσταλεί κατόπιν της έκδοσης της σχετικής Υπουργικής απόφασης και όχι νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.


Επισημαίνουμε ότι στη δήλωση θα πρέπει να πιστοποιείται το γνήσιο της υπογραφής, να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία:Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας


Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται στη διεύθυνση:


Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων
Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα


Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.


Αθηνά Βαρτζιώτη
Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων


Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων
Αν. Τσόχα 5, Αθήνα 11521
τηλ. 213 2027021, 213 2027000
φαξ 213 2027032, 210 7255066e-mail avartzioti@eom.gr, eom@eom.gr

Υ.Γ.: Κατεβάστε το από εδώ: 
Υπεύθυνη δήλωση άρνηση δωρεάς οργάνων
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Βαξεβάνης : Καταστρέφουν τα αρχεία του κράτους .Θέλουν να καταστρέψουν τις αποδείξεις για τα εγκλήματα τους...

Λές να φτάνει μέχρι εκεί η αθλιότητα τους..
Άκου να καταστραφούν τα οικονομικά στοιχεία του κράτους;;
Να καταστρέψουν τις αποδείξεις για τα εγκλήματα τους...
Είμαστε η πρώτη χώρα και μοναδική που καταστρέφει τα αρχεία της..

Διαβάστε περισσότερα » »

Τι είναι το σύστημα HAARP; Δράση και αντίδραση

HAARP High frequency
Active Auroral Research Project

Πολλοί έχουν πληροφορηθεί για την ύπαρξη μιας καταπληκτικής εφεύρεσης, που ήταν αρχικά γνωστή σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, του HAARP. Όμως, στην εποχή μας, ελάχιστα παραμένουν κρυφά για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή η πρόοδος της επιστήμης και ειδικά της τεχνολογίας πέτυχε να μεταδίδονται σε ολόκληρη την υδρόγειο οι πληροφορίες ταχύτερα από την αστραπή ή, ίσως, και από τη …σκέψη!


Έτσι, είναι χρήσιμο να αναφερθούν ορισμένα στοιχεία του συστήματος αυτού, που μπορεί ήδη να μας επηρεάζει χωρίς να το καταλαβαίνουμε και χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αποτελεσματικής αντίδρασης. Αυτό οφείλεται κυρίως στην άγνοια, στην ελλιπή πληροφόρηση καθώς και στην αδυναμία να γίνει πιστευτή η ύπαρξη αυτού του συστήματος…

Το σύστημα HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) για πολλούς αποτελεί το μεγαλύτερο μυστικό ερευνητικό πρόγραμμα των τελευταίων δεκαετιών.

Υλοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90 και ενεργοποιήθηκε αρχικά το 1997, ενώ σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί από το 2002.

Πρωτοπόρος της ιδέας ήταν ο Nikola Tesla, που απο το 1886 ξεκίνησε έρευνες για την τηλεμεταφορά ενέργειας μέσω της ιονισμένης ατμόσφαιρας.

Ο Tesla οραματίστηκε τη δημιουργία τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής ασπίδας στην ιονόσφαιρα, η οποία θα μπορούσε να προφυλάξει τη γη απο ακραία καιρικά φαινόμενα και αστρικές επιθέσεις, μια ασπίδα τόσο ισχυρή, ικανή να βελτιώσει ακόμα και τις τηλεπικοινωνίες. Τόσο οι έρευνες όσο και οι απόψεις του θεωρήθηκαν τολμηρές και πολλές φορές ανεπίτευχτες για την εποχή, γι’ αυτό το έργο του αναγνωρίστηκε πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του. Μόλις πέθανε, πολλές απο τις σημειώσεις του κατασχέθηκαν απο το FBI με τη δικαιολογία πως έθεταν θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Απο εκείνη τη στιγμή και για πολλές δεκαετίες, Η.Π.Α. και Σοβιετική Ένωση προσπάθησαν να αναβιώσουν το όραμα του Tesla βασισμένοι στην ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία που είχε αναπτύξει πριν τον θάνατό του.

Οι Σοβιετικοί ανέπτυξαν την τεχνολογία Phychotronics ενώ την πιο ακριβή μελέτη πραγματοποίησε ο Bernard J. Eastlund, ο οποίος, υποστηριζόμενος από τις Η.Π.Α., κατάφερε να σχεδιάσει ένα τεράστιο ηλεκτρομαγνητικό σύστημα ελέγχου του καιρού.

Στα τέλη του 1988, το περιοδικό ΟΜΝΙ, σε συνέντευξη του δρ. Eastlund ανέφερε πως«ανασηκώνοντας κάποια μέρη της ατμόσφαιρας τα φορτισμένα σωματίδια θα μπορούσαν να ανακλάσουν ηλιακό φως και να ζεστάνουν συγκεκριμένα μέρη της γης ή ακόμα να διαχειριστούν διάφορες καιρικές συνθήκες». Ήταν η μεγαλύτερη ανακάλυψη της εποχής και η αρχή για διαμάχες σε όλους τους επιστημονικούς τομείς για τη χρήση και τους κινδύνους ενός τόσο επικίνδυνου όπλου.

Έπειτα απο αυτή την ανακάλυψη ακολούθησε η κατασκευή του συστήματος HAARP στην Αλάσκα το 1995.

Αν και ο τρόπος που λειτουργεί είναι αρκετά περίπλοκος, με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε πως χρησιμοποιώντας κεραίες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας χτυπάει την ιονόσφαιρα με συγκεκριμένης συχνότητας ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Έτσι η ιονόσφαιρα μετατρέπεται σε μία τεράστια κεραία, ένα ιονοσφαιρικό κάτοπτρο δηλαδή, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να ανακλάσει πίσω στη γη τα κύματα αυτά! Όμως το εύλογο ερώτημα που προέκυψε από αυτή τη δήλωση ήταν ο εξής: Με τι σκοπό θα έπεφταν στη γη αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα; Θα τα χρησιμοποιούσαμε μόνο για καλό ή οι δημιουργεί του είχαν άλλους σκοπούς;

Η πρώτη εξήγηση που δόθηκε στην κοινή γνώμη ήταν ότι επρόκειτο για ένα επιστημονικό πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών, κυρίως για στρατηγικούς σκοπούς. Όμως η εξήγηση αυτή δεν ήταν αρκετή, γιατί ακόμα και ο πρώτος εμπνευστής της ιδέας, ο Tesla, οραματίστηκε ένα σύστημα ελέγχου του καιρού... Έτσι, λίγο καιρό αργότερα, το DOD (Department Of Defense) στην προσπάθειά του να μπερδέψει την κοινή γνώμη αναγκάστηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Στις δηλώσεις του ανέφερε πως το HAARP έχει τη δυνατότητα με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών παλμών να καταστρέψει κάθε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα εχθρικής παρουσίας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα ιδιόκτητα συστήματα, ενώ μπορεί να ανιχνεύει αεροσκάφη (τύπου Stealth) και πυραύλους που πετούν σε χαμηλό ύψος. Παρ’ολα αυτά, οι βιομηχανίες οπλικών συστημάτων συνέχισαν και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να παράγουν και να προωθούν τα Stealth, ως αόρατα μαχητικά αεροπλάνα, γνωρίζοντας από κοινού με τη Ρωσσία πως είναι πλήρως ορατά απο τις δικές τους τεχνολογίες.

Επίσης, το HAARP έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει γεωλογική τομογραφία για την ανεύρεση πετρελαίου, φυσικού αερίου και κοιτασμάτων μετάλλου. Αυτό σημαίνει πως με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποιά χώρα έχει τον μεγαλύτερο ορυκτό πλούτο, να την καταστρέψουν οικονομικά και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς της πόρους…

Όλες οι παραπάνω δηλώσεις είναι σοκαριστικές ακόμα και για την εποχή μας και σίγουρα είναι ένα πολύ μικρό δείγμα για το τι μπορεί να κάνει. Όμως σύμφωνα με τον οραματισμό του Tesla και τα πειράματα του Eastlund, το σύστημα HAARP μπορεί να διαχειριστεί και να επηρεάσει διάφορα καιρικά φαινόμενα όπως καταιγίδες, τυφώνες, πλημμύρες, καθώς επίσης και να υπερθερμάνει συγκεκριμένα τμήματα του γήινου φλοιού για την πρόκληση σεισμικής και ηφαιστιακής δραστηριότητας. Άλλωστε ήταν εξ αρχής ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα ελέγχου του καιρού!..
 HAARP High frequency Active Auroral Research Project

Από το 2002 που τέθηκε σε πλήρη λειτουργία, μέχρι και σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες μελέτες για τα προβλήματα που προκαλεί η χρήση του HAARP, τόσο στο περιβάλλον όσο και στον άνθρωπο λαμβάνοντας υπ’ όψιν μόνο τις γνωστές δυνατότητες αυτού του υπερόπλου.

Από περιβαλλοντικής άποψης, το άρθρο «HAARP: Ο βανδαλισμός των ουρανών» που δημοσιεύθηκε στο αυστραλέζικο περιοδικό ΝΕΧUS, περιλαμβάνει επιστημονικές απόψεις για την καταστροφή του περιβάλλοντος, με αποκορύφωμα την άποψη του Dr Daniel Wouinter που υποστηρίζει πως ο συνδιασμός των υψηλής συχνότητας εκπομπών του HAARP, με τα μαγνητικά κύματα που εκπέμπει, θα έχει πολλές παρενέργειες με κυριότερη τον αποσυγχρονισμό του ηλεκτρομαγνητικού πλέγματος της γης!

Από άποψης υγείας, μελέτες έχουν δείξει πως οι επιδράσεις του πάνω στον ανθρώπινο οργανισμό, ποικίλουν από απλές κοπώσεις, αύξηση της αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παλμών, μέχρι εμφάνιση λευχαιμίας και καρκίνου! Το χειρότερο σενάριο αναφέρει πως οι μεγάλες ποσότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μπορούν να διαταράξουν τη χημεία του ανθρώπινου εγκεφάλου..

Όσο και αν τα παραπάνω στοιχεία προκαλούν τρόμο, ακόμα πιο τρομακτικά είναι τα περιστατικά χρήσης του συστήματος HAARP για την πρόκληση φυσικών καταστροφών. Μέσα στην τελευταία δεκαετία υπάρχουν ενδείξεις και μετρήσεις που επιβεβαιώνουν την άποψη πως έχει ενεργοποιηθεί αρκετές φορές... Άν και οι ΗΠΑ σιωπούν, υπάρχουν πλέον αδιάσειστα στοιχεία πως ο τελευταίος σεισμός στη ΒΑ Τουρκία, ήταν αποτέλεσμα της χρήσης του λεγόμενου Σεισμικού Όπλου. Σύμφωνα με εμπεριστατωμένες επιστημονικές έρευνες, επιστημονικά όργανα που είναι εγκατεστημένα μέσα και γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανίχνευσαν ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της ιονόσφαιρας 36 ώρες πριν τον καταστροφικό σεισμό, πού κορυφώθηκε δύο ώρες πριν ο σεισμός χτυπήσει την ανατολική Τουρκία. Η αύξηση της θερμοκρασίας της ιονόσφαιρας είναι “σήμα κατατεθέν” της ενεργοποίησης του συστήματος. Ο λόγος της επίθεσης είναι προφανής, η Τουρκία εισέβαλε μαζικά στο ΙΡΑΚ ενώ είναι εδώ και πολλούς μήνες σε μόνιμη κόντρα με το Ισραήλ. Το χτύπημα είχε ως στόχο την αναστολή της εξέλιξης των μαζικών πολεμικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού εναντίων των Κούρδων στο Β. Ιράκ, καθώς αυτές βάζουν σε κίνδυνο τις ισορροπίες και επιλογές των Η.Π.Α. στην περιοχή. Η ίδια υπερθέρμανση της ιονόσφαιρας παρατηρήθηκε και πρίν από τον πρόσφατοκαταστροφικό σεισμό της Ιαπωνίας που προκάλεσε το τεράστιο τσουνάμι και καταρράκωσε τηνοικονομία της. Ο λόγος της στοχευμένης επίθεσης ήταν πως λίγες μέρες πριν τον σεισμό, η Ιαπωνία αρνήθηκε να υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με τις ΗΠΑ και να παράσχει βοήθεια στο ΝΑΤΟ εναντίον της Λιβύης... Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω πως λίγο πριν απο τους δυο καταστροφικούς σεισμούς και για λίγες ώρες μετά και στις δύο χώρες ήταν ορατός στον ουρανό ένας έντονος ιριδισμός με μεγάλη ένταση φωτός, πιθανότατα από την υπερθέρμανση της ιονόσφαιρας.

Τους ίδιους έντονους ιριδισμούς παρατηρήσαμε και στον ελληνικό ουρανό την 28 Οκτωβρίου, περίπου τη 14:00 ώρα. Η έντονη λάμψη ήταν ορατή για αρκετή ώρα και από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σε συνδυασμό με αλλεπάλληλους αεροψεκασμούς που κράτησαν όλη την ημέρα. Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο απο τον εν λόγω ιριδισμό:



Όμως, τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το HAARP; Η 28η Οκτωβρίου ήταν ημέρα πολλαπλής οικονομικής - πολιτικής ρευστότητας, και ιδιαίτερα κρίσιμη για επεισόδια και αναταράξεις.

Οι επιστήμονες εστιάζουν την προσοχή τους σε ένα ακόμα χαρακτηριστικό του HAARP. Η συχνότητα εκπομπής του είναι τα 435 MHz, δηλαδή ίδια με τη συχνότητα στην οποια λειτουργεί και ο ανθρώπινος εγκέφαλος! Γι’ αυτό και το όλο πρόγραμμα συνδυάζεται από τους συνωμοσιολόγους με το mind control, δηλαδή τον έλεγχο του ανθρώπινου νου!..

Τρομάζω στην ιδέα πως η υποταγή μιας χώρας σε συγκεκριμμένα συμφέροντα έχει γίνει παιχνίδι και η ανυπακοή της στοιχίζει όλο και πιο συχνά εκατοντάδες χιλιάδες αθώες ψυχές σε έναν ακήρυκτο πόλεμο που δεν έχει τέλος. Τελικά δεν είναι η φύση που μας εκδικείται... Απλά μας επιβεβαιώνει όλο και πιο συχνά τον πιο ισχυρό νόμο της.. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό...

Με αυτά τα πράγματι ζωτικά προβλήματα και τους ελλοχεύοντες κινδύνους δεν φαίνεται ν’ ασχολούνται οι λαοί και, μάλιστα, οι Ευρωπαίοι, ούτε, πολύ περισσότερο, ο λαός μας που περιδινείται από κρίση σε κρίση και από εξευτελισμό σε εξευτελισμό.

Όμως, θα είχε μεγάλη σημασία, αν επιτυγχανόταν αφύπνιση των λαών που θα οδηγούσε σε οργανωμένη και μαζική αντίδραση, με κινητήριο μοχλό την ενημέρωση και την ενεργοποίηση ακόμα και όλων των νομικών μέτρων που παρέχει η διεθνής καθώς και η ευρωπαϊκή νομοθεσία, ειδικά στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας.

Κλείνοντας θα δανειστώ την επιστημονική άποψη του Dr Richard Williams, φυσικού στο Prinston, ο οποίος αναφέρει πως «οι ενέργειες αυτές είναι ανεύθυνες πράξεις ενός παγκόσμιου βανδαλισμού»... Τα συμπεράσματα δικά σας…

 Mαρία Κοντογίαννη


 
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ηλεκτρομαγνητικοί» οι πόλεμοι του μέλλοντος

Λιγότερο αιματηρές θα είναι οι συμβατικές πολεμικές αναμετρήσεις του μέλλοντος, καθώς τα όπλα θα στοχεύουν περισσότερο τα συστήματα άλλων οπλικών συστημάτων.


Οι «απλές» βόμβες και σφαίρες απειλούνται με «εκθρονισμό», ως μέσα διεξαγωγής πολέμου του περασμένου 20ού αιώνα, καθώς τα «στόχαστρα» των σύγχρονων οπλικών συστημάτων μετατοπίζονται από τους στρατιώτες του εχθρού στα ηλεκτρονικά συστήματα των όπλων του. Το αποτέλεσμα θα είναι οι πόλεμοι του μέλλοντος να είναι λιγότερο αιματηροί, αλλά με ευρύτερα αποτελέσματα (τουλάχιστον οι συμβατικοί).

Τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα «γεννήθηκαν» ως ιδέα κατά τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, όταν διαπιστώθηκε η καταστρεπτική ισχύς του Ηλεκτρομαγνητικού Παλμού (ΗΜΠ- EMP, Electromagnetic Pulse), παραγώγου της πυροδότησης ενός πυρηνικού όπλου, εναντίον του ηλεκτρονικού εξοπλισμού: μία πυρηνική έκρηξη ψηλά στην ατμόσφαιρα μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση των δικτύων ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών μίας αντίπαλης χώρας- ακόμα και οι κινητήρες των οχημάτων θα επηρεάζονταν.
Αν και προφανώς η ιδέα αυτή δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ στην πραγματικότητα, έχουν γίνει πολλές δοκιμές οι οποίες έχουν υποδείξει ότι ο ΗΜΠ είναι το απόλυτο όπλο της ψηφιακής εποχής. Όμως, καθώς η χρήση ενός πυρηνικού όπλου συνεπάγεται αυτόματη κλιμάκωση μίας πολεμικής αναμέτρησης, στρατιωτικοί επιστήμονες και σχεδιαστές έχουν βρει τρόπους πρόκλησής του χωρίς να χρειάζεται πυρηνική έκρηξη, μέσω μάγνητρον: των γεννητριών μικροκυμάτων που χρησιμοποιούνται σε ραντάρ και φούρνους μικροκυμάτων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα όπλο το οποίο μπορεί να ακινητοποιήσει τεθωρακισμένα, να αχρηστέψει πυραύλους και αεροσκάφη και να νεκρώσει πλοία, αναγκάζοντας τους χειριστές και τα πληρώματα να ματαιώσουν τις αποστολές τους.
Οπτικά, τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα θυμίζουν ραντάρ. Η αμερικανική πολεμική αεροπορία αναπτύσσει ένα είδος ραντάρ ονόματι AESA (Activa Electromagnetically Scanned Array) το οποίο διαθέτει μία εναλλακτική λειτουργία: τη συγκέντρωση της ενέργειάς του σε ένα σημείο, που έχει ως αποτέλεσμα την αχρήστευση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του στόχου.
Τα AESA μικρότερου μεγέθους (όπως αυτά που υποτίθεται ότι θα τοποτετηθούν στα F-35) θα χρησιμοποιούνται κυρίως από αεροσκάφη για προστασία από πυραύλους. Όπως είναι αναμενόμενο, τα μοντέλα που υποτίθεται πως θα τοποθετηθούν σε πολεμικά πλοία, θα είναι μεγαλύτερου μεγέθους. Ωστόσο, υπάρχουν και προοπτικές επιθετικής χρήσης: το Boeing Growler, που χρησιμοποιήθηκε το 2010 στο Ιράκ και αργότερα κατά των δυνάμεων του Καντάφι. Εξωτερικά θυμίζει το F/A-18 και χρησιμοποιείται για να διαταράσσει ή καταστρέφει τις τηλεπικοινωνίες του εχθρού.

Στην περίπτωση χρήσης σε πλοία, υπάρχει το High Powered Microwave, για αχρήστευση στολίσκων ταχύπλοων (για προστασία απέναντι σε επιθέσεις όπως αυτή του USS Cole το 2000 ή των Σομαλών πειρατών τα τελευταία χρόνια). Τοποθέτηση ηλεκτρομαγνητικών «κανονιών» προβλέπεται να λάβει χώρα και σε οχήματα εδάφους, για χρήση εναντίον άλλων οχημάτων.
Αυτού του είδους η «προσεκτική» αντιμετώπιση του εχθρού- αχρηστεύοντας τους κινητήρες και τα όπλα των οχημάτων του- έχει μεγάλα πλεονεκτήματα, με βασικό το ότι μπορεί να πληγεί μεγαλύτερο εύρος στόχων (περιπτώσεις εγκαταστάσεων σε αστικά κέντρα) χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Ένας «αναίμακτος» πύραυλος, με ηλεκτρομαγνητική αντί εκρηκτικής κεφαλής αναπτύσσεται ήδη στην αεροπορική βάση Κέρτλαντ στο Νιου Μέξικο.
Στο ίδιο πλαίσιο αναπτύσσονται ηλεκτρομαγνητικά όπλα για χρήση κατά προσωπικού: το Active Denial System θερμαίνει την υγρασία στο ανθρώπινο δέρμα- σαν να ανοίγει κάποιος ένα φούρνο που λειτουργεί- αναγκάζοντας τον αντίπαλο στρατιώτη να απομακρυνθεί. Ωστόσο, αν και υποτίθεται πως αυτά τα όπλα είναι μη θανατηφόρα και δεν προκαλούν μόνιμες ζημιές, όταν το Μάιο του 2010 ένα τέτοιο σύστημα εστάλη στο Αφγανιστάν, κατέληξε να επιστραφεί πίσω για αδιευκρίνιστους λόγους- κάποιοι θεωρούν πως οι λόγοι ήταν δημοσίων σχέσεων, καθώς η εικόνα της χρήσης μίας «θερμικής ακτίνας» κατά του εχθρού θα έκανε άσχημη εντύπωση στο ευρύ κοινό.
Σε εξέλιξη φυσικά βρίσκονται και οι έρευνες πάνω σε αντίμετρα σε ηλεκτρομαγνητικά όπλα, όπως ο κλωβός Φάραντεϊ- μία «ασπίδα» η οποία σταματά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Τέτοιου είδους θωράκιση (η οποία ωστόσο είναι ιδιαίτερα υψηλού κόστους) έχει αναπτύξει η σουηδική EMP-tronic, για το μαχητικό Gripen. Επίσης, σε εξέλιξη είναι έρευνες για τη δημιουργία τσιμέντου που μπορεί να μπλοκάρει τους ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς.
Ωστόσο, τέτοια μέσα (τσιμέντο, δαπανηρή θωράκιση) δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πλοία. Εκεί υπάρχει η πρόταση της χρήσης της ηλεκτρικής αγωγιμότητας των ιόντων νατρίου και χλωρίου που υπάρχουν στο θαλασσινό νερό για τη δημιουργία ενός προστατευτικού «νέφους» γύρω από ένα πλοίο που δέχεται ηλεκτρομαγνητική επίθεση.
Ακόμα και αν κανείς δεν πιστεύει πως τα «κλασικά» - και γενικώς καταστρεπτικά- όπλα όπως οι βόμβες, οι σφαίρες και οι πύραυλοι θα εξαφανιστούν εξολοκλήρου από τα οπλοστάσια χάριν μη θανατηφόρων όπλων, είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι ηλεκτρομαγνητικοί εξοπλισμοί θα αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα των μελλοντικών πολέμων. Η διάδοση των ηλεκτρονικών μέσων καθιστά αυτόματα τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό το όπλο που αντιστοιχεί στην ψηφιακή εποχή.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Economist

 http://portal.kathimerini.gr



 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΛΕΙΣΤΑ (ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ) ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Μετά και τη βλάβη που παρουσίασε η 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του θερμικού φορτίου του δικτύου της Τηλεθέρμανσης τα περισσότερα σχολεία της πόλης της Πτολεμαΐδας θα παραμείνουν
για αύριο Πέμπτη (12 Ιανουαρίου) κλειστά. Αναλυτικά με απόφαση δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου επειδή λειτουργούν με τηλεθέρμανση αύριο θα είναι κλειστά τα παρακάτω σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:
Νηπιαγωγεία: 1ο 2ο 3ο 4ο 5ο 8ο 9ο 11ο 13ο 14ο 15ο 18ο και 19
Δημοτικά σχολεία: 1ο 2ο 3ο 4ο 5ο 6ο 8ο 9ο και 10ο  
Γυμνάσια: 1ο 2ο 3ο 4ο καθώς και το μουσικό γυμνάσιο και λύκειο
Λύκεια: 1ο 2ο 3ο καθώς και τα ΕΠΑΛ 1ο 2ο 3ο
Στην περίπτωση που δεν αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της τηλεθέρμανσης (που προκλήθηκε από τη βλάβη στον ΑΗΣ/ΔΕΗ Πτολεμαΐδας, τα σχολεία θα παραμείνουν και την παρασκευή κλειστά. Θα εκδοθεί και νέα ανακοίνωση για την όποια εξέλιξη του θέματος.  

eordaia.org

Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΙ…ΝΕΑ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ… ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

Πριν από λίγο παρουσιάστηκε και νέα βλάβη στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας με αποτέλεσμα να σταματήσει να τροφοδοτεί με θερμική ενέργεια το δίκτυο της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας. Η βλάβη παρουσιάστηκε και πάλι στο λέβητα καθώς διαπιστώθηκε διαρροή νερού.
Σύμφωνα με πηγές της ηλεκτρονικής έκδοσης (www.eordaia.org) η τεχνικοί της ΔΕΗ θα ακολουθήσουν την γνωστή διαδικασία περιμένοντας να πέσουν οι θερμοκρασίες του λέβητα και αμέσως μετά (πιθανόν το πρωί της Πέμπτης) ειδικά συνεργεία να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς και να προχωρήσουν στην συγκόλληση της διαρροής. Πιθανολογείται πως η μονάδα θα είναι σε θέση να μπει εκ νέου στο σύστημα αργά το βράδυ της Πέμπτης και αυτό στο πιο αισιόδοξο σενάριο καθώς διαφορετικά θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο. Μέχρι να επιδιορθωθεί η ζημιά η θέρμανση της πόλης της Πτολεμαΐδας, αναμένεται να παρουσιάζει προβλήματα καθώς θα χωριστεί σε δύο ζώνες και θα ζεσταίνεται ανά δίωρο εκ περιτροπής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αόρατες δυνάμεις στην Ελλάδα

Κάποιοι από εσάς, ίσως έχετε ακούσει, ότι τα μέρη που προσλάμβαναν ιδιαίτερη σημασία για τους αρχαίους Έλληνες, όπως οι ναοί, τα μαντεία, οι πόλεις και τα μνημεία, συνδέονται μεταξύ τους με γεωμετρικές σχέσεις. Σχηματίζουν δηλαδή διά­φορα νοερά γεωμετρικά σχήματα, όπως τρίγωνα, πολύγωνα και ομόκεντρους κύκλους, ενώ και οι αποστάσεις που έχουν μεταξύ τους είναι προϋπολογισμένες και συγκεκριμένες.
Όμως δεν μπορεί να μη μείνει έκπληκτος κάποιος συνειδητοποιώντας πόσο μεγάλη έκταση είχε πάρει το φαινόμενο αυτό, το οποίο ονομάζεται γεωμετρικός γεωδαιτικός τριγωνισμός. Στην πραγματικότητα μιλάμε για την ύπαρξη ενός γεωμετρικού γεωδαιτικού δικτύου!
· ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΣ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΟΣ ΤΡΙΓΩΝΙΣΜΟΣ
· ΜΑΝΤΕΙΑ
· ΑΚΡΟΠΟΛΗ          
· ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ
· ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
· ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;
· Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
· ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ
ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΣ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΟΣ ΤΡΙΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ίσως κάποιος υποθέσει ότι πρόκειται για απλές συμπτώσεις και ότι είναι φυσικό να υπάρχουν τέτοιοι συσχετισμοί, εφόσον στην αρχαιότητα υπήρχαν πάρα πολλοί ιεροί τόποι και άλλα μέρη ιδιαίτερης σημασίας στον ελληνικό Χώρο. Πιθανόν μάλιστα να θεωρηθεί υπερβολικό το ότι οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει την αναλογική συσχέτιση τόσο πολλών κωδικών σημείων μεταξύ τους! Όμως αυτόματα έρχεται η απάντηση από τον Ήρωνα τον Αλεξανδρέα: “Η γεωδαισία

ποιείται τας διαιρέσεις ου μόνον εις ισότητας αλλά και κατά λόγους και αναλογίας.”
Αλλωστε αποτελεί ένα φαινόμενο απίστευτα συχνό για να δεχτούμε ότι πρόκειται για απλές συμπτώσεις, ενώ η συγκεκριμένη εκδοχή αποκλείεται παντελώς, καθώς πολλοί αρχαίοι συγγραφείς είχαν αναφερθεί σε αυτό με σαφήνεια.
Όπως γνωρίζουμε από τη μυθολογία, συχνά κάποιοι θεοί ή θεϊκοί οιωνοί υποδείκνυαν στους Έλληνες τους γεωγραφικούς τόπους όπου έπρεπε να χτιστούν οι πόλεις και τα διάφορα οικοδομήματα. Ωστόσο ο Αριστοτέλης στα “Πολιτικά” του έγραφε: “Οι καθιερωμένοι οίκοι για τη λατρεία των θεών πρέπει να βρίσκονται όχι μόνο στην κατάλληλη θέση αλλά και

στην ίδια, εκτός από εκείνους τη θέση των οποίων ορίζει ξεχωριστά ο Νόμος ή κάποιο μαντείο υπό την αιγίδα του μαντείου των Δελφών”. Ακόμα: “Τα ιερά των αγροτικών περιοχών πρέπει να βρίσκονται συμμετρικά κατανεμημένα, άλλα αφιερωμένα σε θεούς και άλλα σε ήρωες.” (“Πολιτικά”, VII 1331α).
Ο Στράβων, πάλι, έγραψε ότι: “Όσοι ασχολούνται με τις θέσεις των διάφορων τόπων λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα των αστρονόμων και των γεωμετρών σχετικά με τα σχήματα, τα μεγέθη και τις αποστάσεις”, ενώ ο Παυσανίας παρέδωσε ότι: “Ο δήμος του Μαραθώνα απέχει ίση απόσταση από την Αθήνα με την απόσταση της Καρύστου, που βρίσκεται στην Εύβοια, από την Αθήνα”(“Αττικά” 32, 3), αναφορά που δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για το ότι όλοι αυτοί οι γεωμετρικοί συσχετισμοί ήταν επιμελώς προσχεδιασμένοι.

Στις αποστάσεις ανάμεσα στα ιερά μέρη χρησιμοποιούνται το στάδιο ως μονάδα μέτρησης, ο κωδικός αριθμός π, ο αριθμός φ της χρυσής τομής και διάφοροι λόγοι (στάδιο = 184,454 μέτρα, π = 3,14, φ = 1,618).
Το ίδιο φαινόμενο συναντάμε και σε άλλες χώρες του κόσμου. Στην Αγγλία υπάρχουν οι γραμμές ley, πάνω στις οποίες βρίσκονται κτισμένα πάρα πολλά μνημεία διάφορων εποχών. Κάποιοι τις θεωρούν γεωμαγνητικές γραμμές. Στη Γερμανία, από την άλλη μεριά, αρκετές πόλεις βρέθηκαν να ισαπέχουν ή να είναι παράδοξα ευθυγραμμισμένες μεταξύ ττους, όπως συμβαίνει με τις πόλεις Νυρεμβέργη, Βισμπάντεν, Μάιντς, Βορμς, Σπάγιερ.
Διευκρινίζω ότι στη συνέχεια πρόκειται να αναφερθούν μόνο ορισμένα παραδείγματα. Οι συσχετισμοί που έχουν διαπιστωθεί είναι σχεδόν αναρίθμητοι!
Αρχίζουμε με μια αρκετά γνωστή περίπτωση. Πρόκειται για το ισοσκελές τρίγωνο που σχηματίζει η Ακρόπολη της Αθήνας με το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και το ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα, με απόσταση 242 στάδια. Η περιοχή της Αττικοβοιωτίας θεωρείται ιδιαίτερα συμμετρική. Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και ένα μεγάλο “διαμάντι” που σχηματίζεται ανάμεσα στη Χαλκίδα, τη Θήβα, τον Κρομμύωνα, την Αφαία Αθηνά, τη Στειρίδα και το Αμφιάρειον.
Αθήνα
Η Αθήνα ισαπέχει από τη Σπάρτη και τη Δήλο (800 στάδια) καθώς και από την Κνωσό και την Πέλλα (1.765 στάδια). Αναλύοντας μάλιστα τους αριθμούς σε γράμματα, έχουμε ΑΘΗΝΑΙ + ΚΝΩΣΟΣ + ΠΕΛΛΑ = 1.765!

Η απόσταση Αθήνας-Σμύρνης είναι ίση με την απόσταση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης (1.620 στάδια = 1.000 φ), ενώ η απόσταση Αθήνας-Σπάρτης είναι 800 στάδια, ίση με την απόσταση Αθήνας-Δήλου.
Δήλος
Από το ιερό νησί της Δήλου ισαπέχουν: Αθήνα-Καρδάμυλα Χίου (800 στάδια), Κόρινθος-Μυτιλήνη (1.188 στάδια), Σμύρνη-Θήβα (1.080 στάδια), Σπάρτη-Πέργαμος (1.360 στάδια), Αργος-Μυκήνες (1.210 στάδια), Ιδαίον Αντρον-Τροφώνιο Μαντείο (1.296 στάδια), Ρέθυμνο-Δύκτινα-Κνωσός (1.256 στάδια), Ασκληπιείο Κω-Ασκληπιείο Επιδαύρου (1.020 στάδια) και ακόμη αρκετές περιοχές!
Ελευσίνα
Η Ελευσίνα ισαπέχει από Αθήνα-Μέγαρα (100 στάδια), Αμφιάρειο-Μαραθώνα (220 στάδια), Κόρινθο Σούνιο (330 στάδια), Πέλλα-Σμύρνη (1.700 στάδια), Ιδαίον Αντρον- Έφεσο (1.782 στάδια), Πέργαμο Μίλητο-Κνωσό (1.815 στάδια). Η απόσταση Ιωλκού-Ελευσίνας είναι 850 στάδια, όσο δηλαδή είναι και το άθροισμα των γραμμάτων της λέξης “Ε λ ε υ σ ί ς”: Ε+Λ+Ε+Υ+Σ+Ι+Σ = 850!
Σπάρτη
Η Σπάρτη απέχει εξίσου από την Κνωσό και τη Δωδώνη (1.700 στάδια), από την Ιωλκό και τη Δήλο (1.375 στάδια) και από το Σούνιο και τους Δελφούς (850 στάδια).
Χαλκίδα
Η Χαλκίδα υπήρξε σημαντικότατο σημείο αναφοράς κατά την αρχαιότητα. Όπως διαπιστώνουμε, ισαπέχει από τη Θήβα και το Αμφιάρειο 162 στάδια (100 φ), ενώ από την Αθήνα και τα Μέγαρα 314 στάδια (100 π).

Πολλές χαρακτηριστικές νοητές ευθείες προεκτεινόμενες συναντούν σπουδαία ιερά ή λατρευτικά κέντρα της Ελλάδας. Έτσι, μια ευθεία ενώνει τη Χαλκίδα με τη Θήβα και την Ολυμπία, μια άλλη με το Αμφιάρειο και τη Δήλο, ενώ η ευθεία Χαλκίδας-Σουνίου προεκτεινόμενη συναντά την Κνωσό.
Από την Τροία, ισαπέχουν η Δήλος και η Ιωλκός, η Ολυμπία και η Δωδώνη, η Ιθάκη και τα ανάκτορα του Νέστορα.
ΜΑΝΤΕΙΑ
α) Μαντείο Δελφών
Ίση απόσταση από το μαντείο των Δελφών έχουν:
Αθήνα-Ολυμπία (660 στάδια), Πέλλα-Κέρκυρα (1.350 στάδια), Κνωσός-Έφεσος (2.288 στάδια), Ελευσίνα-Ιωλκός (550 στάδια), Ιδαίον Αντρον Κρήτης-Σμύρνη (2.198 στάδια) κ.ά. Αξιοσημείωτο είναι ότι το τρίγωνο Δελφοί-Ελευσίνα-Ιωλκός είναι ισοσκελές και το τρίγωνο Δελφοί-Ιδαίον Αντρον Σμύρνη είναι ισόπλευρο. Ακόμη, η απόσταση Δελφών-Δήλου είναι 1.460 στάδια, δηλαδή όσα ήταν σε αριθμό τα έτη που διήρκεσε το Μέγα Έτος ή Σωθική Περίοδος των Αιγυπτίων. Τέλος, η ευθεία που ορίζουν οι περιοχές Δελφοί-Χαλκίδα-Σμύρνη είναι παράλληλη προς τον ισημερινό!
β) Μαντείο Δωδώνης

Το αρχαιότερο μαντείο της Ελλάδας είναι το μαντείο της Δωδώνης. Όπως φαίνεται, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και από γεωδαιτικής άποψης. Βρίσκεται ευθυγραμμισμένο με το μαντείο των Δελφών, την Ακρόπολη των Αθηνών και τη Δήλο, ενώ παράλληλα ισαπέχει από Αθήνα-Σπάρτη (1.700 στάδια), Δελφούς-Ιωλκό (1.050 στάδια), Ολυμπία-Τροφώνιο Μαντείο (1.240 στάδια), Ανάκτορα Νέστορα-Ελευσίνα (1600 στάδια), Κνωσό- Μίλητο (3.300 στάδια).
Το ισοσκελές τρίγωνο που ορίζουν οι περιοχές Δωδώνη-Ανάκτορα Νέστορα-Ελευσίνα, με γωνία κορυφής 40°, ανήκει σε κανονικό εννιάγωνο. Το ισοσκελές τρίγωνο Δωδώνης-Ολυμπίας-Τροφωνίου Μαντείου ανήκει σε κανονικό δεκάγωνο, τα γεωμετρικά στοιχεία του οποίου προεκτεινόμενα συναντούν πόλεις όπως το Ίλιον (Τροία), η Σμύρνη, η Κνωσός, η Φαιστός, η Σπάρτη κ.ά. Το τρίγωνο Δωδώνης-Κνωσού-Μιλήτου ανήκει σε κανονικό δωδεκάγωνο με γωνία κορυφής 30°. Το τρίγωνο Δωδώνης-Δελφών-Ιωλκού είναι ισοσκελές και ανήκει σε κανονικό δωδεκάγωνο. Το τρίγωνο Δωδώνης-Αθήνας-Σπάρτης ανήκει σε κανονικό πολύγωνο με δεκατρείς πλευρές.
ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Όμως και η Ακρόπολη της Αθήνας έχει κατασκευαστεί με τρόπο ώστε όλα τα μνημεία μεταξύ τους να σχετίζονται με ομόκεντρους ή ίσους κύκλους, ισοσκελή τρίγωνα και ίσες αποστάσεις.
Ο Παρθενώνας, σύμβόλο της αρχαιοελληνικής ομορφιάς και της δημοκρατίας, περιέχει από κατασκευής έναν μαθηματικό κώδικα, η αποκρυπτογράφηση του οποίου φανερώνει τις αξίες του αρχαιοελληνικού πνεύματος.
ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ
Οι πυραμίδες της Αιγύπτου έχουν σχέση με ορισμένα κωδικά σημεία της αρχαίας Ελλάδας. Εκτός αυτού, οι αναλογίες των πυραμίδων της Αιγύπτου είναι ίδιες με τις αναλογίες που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για το γεωμετρικό γεωδαιτικό τριγωνισμό του ελλαδικού χώρου, όπως επισημαίνει ο Δρ Θεοφάνης Μανιάς. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ένας από τους δύο λαούς επηρεάστηκε από τον άλλο: Είτε οι Αιγύπτιοι κατασκεύασαν τις πυραμίδες σύμφωνα με στοιχεία που δανείστηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό είτε οι Έλληνες δημιούργησαν τη γλώσσα και την επιστήμη τους με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τις πυραμίδες! Ασφαλώς η πρώτη εκδοχή είναι πολύ πιο λογική και επιβεβαιώνει την άποψη ότι σε πολύ παλαιές εποχές υπήρξε ένας λαμπρός ελληνικός πολιτισμός με αναπτυγμένη επιστήμη…
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Όμως και ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος φαίνεται ότι υπήρξε συνεχιστής της εφαρμογής του αρχαίου γεωδαιτικού νόμου. Οι πόλεις που ίδρυσε και στις οποίες έδωσε το όνομά του κτίστηκαν σε συγκεκριμένες γεωγραφικές θέσεις. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και η Αλεξανδρέττα της Ισσού, πόλεις που ισαπέχουν από την Πέλλα 6.600 στάδια!
Ακόμη πιο εντυπωσιακό φαίνεται το ενδεχόμενο ο Αλέξανδρος να επέλεγε τα σημεία των μαχών βάσει γεωδαιτικών μεθόδων. Είναι πιθανό, για παράδειγμα, να προκλήθηκε σκόπιμα η μάχη στην Ισσό, καθώς ο μεγάλος στρατηλάτης εγκαταστάθηκε με το στρατό του στο συγκεκριμένο σημείο αναμένοντας την επίθεση του Δαρείου!
ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;

Επομένως οι ιεροί τόποι στην αρχαία Ελλάδα κατασκευάζονταν σε επιλεγμένες θέσεις βάσει σχεδίου! Ασφαλώς είναι άξιο απορίας το με ποιο τρόπο μπόρεσαν να κάνουν τόσο ακριβείς μετρήσεις και ποιος θέσπισε το “Νόμο” που όριζε την εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων για την κατασκευή κωδικών σημείων.
Παρ’ όλα αυτά, το μεγάλο ερώτημα που μας βασανίζει είναι το “γιατί”. Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες εφάρμοζαν αυτό το σύστημα; Έχει επιπρόσθετη σημασία η σχέση που επιλεγόταν να υλοποιηθεί κάθε φορά ανάμεσα σε δύο κωδικά σημεία; Ασφαλώς και εδώ υπάρχει πρόσφορο έδαφος για υποθέσεις…

Μήπως κάποιο είδος γήινης ενέργειας φόρτιζε τα σημεία αυτά; Επρόκειτο ίσως για μια καθαρά συμβολική πράξη, που ενοποιούσε τα διάφορα ιερά μέρη και εξασφάλιζε την αρμονία του σύμπαντος, ή συνέβαινε κάτι άλλο; Το πιθανότερο είναι τελικά η απάντηση να χάθηκε μαζί με το “Νόμο” που ρύθμιζε τις λεπτομέρειες της γεωμετρικής γεωδαισίας στον ελλαδικό χώρο κατά την αρχαιότητα…
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Η ελληνική γλώσσα είναι η τελειότερη που έχει δημιουργηθεί στα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας. Πρόκειται για μια γλώσσα που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει άμεση σχέση με τη μαθηματική γλώσσα και να περικλείει μια “αφανή αρμονία”. Όπως έγραψε ο Ιάμβλιχος στα “Θεολογούμενα της αριθμητικής” (“Περί δεκάδος” 64-15,20): “Ακόμα η δεκάδα γεννά τον (αριθμό) 55, ο οποίος περιέχει θαυμαστά κάλλη. Εάν δε υπολογίσεις τα ψηφία της λέξης ‘εν’ (σ.σ.: ένα) σε αριθμούς, βρίσκεις άθροισμα 55″.
Οι πρόγονοί μας δεν χρησιμοποιούσαν ψηφία αλλά τα γράμματα της αλφαβήτου τονισμένα ως σύμβολα αριθμών (π.χ. α΄=1, β΄=2 κ.ο.κ.). Όπως είδαμε προηγουμένως, με αυτό τον τρόπο οι λέξεις μπορούν να αναλυθούν σε αριθμούς σχηματίζοντας τους “λεξαρίθμους”. Έτσι καθετί προσλάμβανε ξεχωριστή σημασία μέσα από έναν συνδυασμό μαθηματικών και ονομάτων. Για παράδειγμα, ο αριθμός της χρυσής τομής προκύπτει από τους λόγους ΑΠΟΛΛΩΝ : ΑΡΤΕΜΙΣ, ΕΣΤΙΑ: ΗΛΙΟΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ : ΖΕΥΣ.
Η άποψη ότι η ελληνική γλώσσα είναι ινδοευρωπαϊκής προέλευσης θεωρείται λανθασμένη, καθώς υπήρχε ανέκαθεν στον ελλαδικό χώρο, εξελισσόμενη με την πάροδο των αιώνων. Η αρχική, πρωτοελληνική γλώσσα διαφοροποιήθηκε με την εξάπλωση των Αιγαίων σε άλλες περιοχές πέρα από τη μητροπολιτική Ελλάδα, και μάλιστα σε περιοχές που βρίσκονται πολύ πιο μακριά από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Ο Γ. Γεωργαλάς αναφέρει την ύπαρξη μεγάλης ομοιότητας λέξεων της αρχαίας ελληνικής με αντίστοιχες στη γλώσσα των ιθαγενών στα νησιά Χαβάη αλλά και στη γλώσσα των ιθαγενών Κετσούα στις Περουβιανές Ανδεις!

Πιο συγκεκριμένα, το 1987 εκδόθηκε ένα Βιβλίο του Γερμανού ερευνητή Ν. Josephson, όπου υπάρχουν συγκριτικοί πίνακες 808 ελληνικών λέξεων με την αντιστοιχία τους στην πολυνησιακή γλώσσα. Όπως πιστεύει ο Josephson, n ελληνική γλώσσα επηρέασε την πολυνησιακή γύρω στο 950 π.Χ., όταν ορισμένες ομάδες Ελλήνων εποίκισαν τα νησιά του Ειρηνικού. Οι λέξεις “αετός”, “μελωδία” και “λαός”, για παράδειγμα, προφέρονται αντίστοιχα “αέτ”, “μέλε” και “λαούη” στην πολυνησιακή γλώσσα!
Από την άλλη μεριά, ο Enrico Mattievich συνέγραψε ένα βιβλίο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει την ύπαρξη αρκετών κοινών λέξεων ανάμεσα στις γλώσσες των αρχαίων Ελλήνων και των ιθαγενών Κετσούα. Ενδεικτικά, η λέξη “ρήμα” αντιστοιχεί στο “ρίμα” των Κετσούα, που σημαίνει λόγος, ενώ όταν οι Κετσούα θέλουν να πουν “πύργος”, προφέρουν “πίρκα”.
ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ
Επιστρέφοντας στον ελλαδικό χώρο, αναφέρουμε την ύπαρξη ορισμένων επιγραφών που αποδεικνύουν την αρχαιότητα της ελληνικής γλώσσας.
Στο Δισπηλιό της Καστοριάς βρέθηκε μια ξύλινη ενεπίγραφη πινακίδα με ελληνικά στοιχεία που, σύμφωνα με τη ραδιοχρονολόγηση, θεωρείται 7.250 ετών! Από την άλλη μεριά, στις Βόρειες Σποράδες και συγκεκριμένα στη Σπηλιά του Κύκλωπα (έρημη νησίδα Γιούρα της Αλοννήσου) βρέθηκε μια επιγραφή από τον έφορο αρχαιοτήτων Α. Σάμψων. Πρόκειται για ακόμα ένα καταπληκτικό εύρημα, που κλονίζει την άποψη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την αρχαιότητα της γραφής! Επάνω σε ένα θραύσμα (όστρακο) ενός αγγείου είναι χαραγμένα ορισμένα σύμβολα γραφής που μοιάζουν με τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, το οποίο θεωρούνταν ότι δημιουργήθηκε γύρω στο 800 π.Χ. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μέθοδο της στρωματογραφίας, το εύρημα χρoνολογείται γύρω στα 5000-4500 π.Χ.!
Τα νεότερα αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό με: α) την ανακάλυψη των γραμμικών γραφών Α’ και B’ στην Κρήτη από τον Α. Evans το 1947 και την αποκρυπτογράφηση της γραμμικής B’ το 1952 και β) την ανακάλυψη του δίσκου της Φαιστού με έντυπο εικονογραφικό σύστημα γραφής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι το αρχαιότερο του κόσμου και όχι το φοινικικό, όπως πιστευόταν στο παρελθόν!
Ωστόσο αυτό που αποδεικνύεται πράγματι ασύλληπτο είναι το γεγονός ότι το ελληνικό αλφάβητο κρύβει μια μυστική επίκληση! Εάν πάρουμε τα γράμματά του και τα θέσουμε στη σειρά, ως δια μαγείας εμφανίζεται μια αρχαία προσευχή που εξυμνεί το Φως και την Ψυχή! Έχουμε, λοιπόν:


“Αλ φα, βη τα Γα! Αμα δε Ελ, τα εψ ιλών. Στη ίγμα, (ίνα) ζη τα, η τα, θη τα Ιώτα κατά παλλάν Δα. (Ινα) μη νυξ η, ο μικρόν (εστί) πυρός δε ίγμα ταφή εψ ιλών, φυ (οι) Ψυχή, ο μέγα (εστί)!”
Η μετάφραση έχει ως εξής:
“Νοητέ ήλιε, εσύ που είσαι το φως, έλα στη Γη! Κι εσύ, ήλιε ορατέ, ρίξε τις ακτίνες σου στον πηλό που ψήνεται. Ας γίνει ένα καταστάλαγμα για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη. Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν, και κινδυνεύσει να χαθεί το καταστάλαγμα της φωτιάς μέσα στην αναβράζουσα λάσπη, κι ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο, το σημαντικότερο όλων!”
Τη μυστική αυτή επίκληση μαθαίνουμε να κάνουμε όλοι ασυνείδητα από την ώρα που μαθαίνουμε το ελληνικό αλφάβητο! Επίσης έρευνες δείξανε πως οι μελέτη της αρχαιοελληνικής γλώσσας, διευρύνει τον νου! Δεν είναι τυχαίο, που σε έρευνα Αμερικανών για την τεχνητή νοημοσύνη, διαπιστώσανε πως για να επικοινωνήσουν δύο υπολογιστές μεταξύ τους και να έχουν μία λογική συζήτηση, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν την αρχαία Ελληνική γλώσσα και μόνο! Τελευταία καταμέτρηση μάλιστα έδειξε πως η Ελληνική γλώσσα συν της αρχαιοελληνικής, περιέχει πάνω από 6.000.000(!) λέξεις και πολλές που ακόμα δεν γνωρίζουμε ενώ π.χ. η Αγγλική φτάνει μόλις τις 40000. Τελικά πόσα ακόμη μυστικά μπορεί να κρύβει η ελληνική γλώσσα; Πολύ περισσότερα από όσα πιστεύουμε και σίγουρα ακόμα περισσότερα από όσα μπορεί να χωρέσουν στις σελίδες ενός αφιερώματος. Όπως θα διαπιστώσατε, η Ελληνική ιστορία συνδέεται με πράγματα -ανεξήγητα και μη- που πολύ από εσάς δεν φανταζόσασταν καν. Ίσως θα έπρεπε να ασχολούμαστε περισσότερο με την ιστορία μας και να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας, διότι η χώρα μας και η ιστορία μας, είναι από μόνη της μια πηγή μυστηρίου και ανεξήγητων γεγονότων και ανυπέρβλητης γνώσης. Ίσως θα πρέπει επίσης να σκεφτούμε πως κάποιοι εσκεμμένα δε θα άφηναν τον Ελληνικό λαό να αποκτήσει ξανά αυτές τις γνώσεις, ώστε να γίνει και πάλι υπόδειγμα πολιτισμού και να κυριαρχήσει ανά τον κόσμο. Τέλος, μπορεί πολλοί απλά να φοβούνται να ψάξουν βαθύτερα το νόημα της Ελληνικής Ιστορίας και γλώσσας, φοβούμενοι του τι θα ανακαλύψουν συνδυάζοντας όσα γνωρίζουν για την ιστορία και τη θρησκεία μας. Ίσως με αυτόν τον τρόπο ανακαλύψουμε κάτι διαφορετικό για την προέλευση μας ή ποιος ξέρει τι άλλο… Αυτό ίσως φοβίζει μερικούς, ενώ θα έπρεπε να τους ενθουσιάζει η ιδέα ότι μόνο μέσα από τα μυστικά και τη γνώση του ένδοξου παρελθόντος μας, θα μάθουμε τις απαντήσεις για τα πραγματικά μεγάλα ερωτήματα που μας βασανίζουν, όπως αν ήμαστε μόνοι σε αυτό το σύμπαν, ή ποιο τελικά είναι το νόημα της ζωής; Και ποιος ξέρει τι άλλο έπεται στη συνέχεια…
strangehellas.blogspot.

Διαβάστε περισσότερα » »