Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τζαβελα:Να καεί η Ελλάδα για το καλό της Ευρώπης

Κάποιος να τη μαζέψει και γρήγορα


Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΜΕ 13 ΕΚ ΔΟΛΛΑΡΙΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ;

Του Θωμά Τσατση
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
«Η αστυνομία διερευνά τον ισχυρισμό ότι ο Ελληνας πατριάρχης αγόρασε τον τίτλο του, δωροδοκώντας με 13 εκατομμύρια δολάρια»
, ανέφερε ο τίτλος χθεσινού ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», φέρνοντας τα πάνω κάτω στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, που προβλήθηκε στην πρώτη σελίδα, «το αίτημα να ξεκινήσει ποινική έρευνα προήλθε από τον έκπτωτο Ελληνορθόδοξο πατριάρχη Ειρηναίο, που εγγράφως απευθύνθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Ανάλογο αίτημα απηύθυνε και στον εισαγγελέα Μοσέ Λάντορ».



Ο Ειρηναίος, σύμφωνα με τη «Haaretz», στην καταγγελία του αναφέρει ότι η αναγνώριση του Θεόφιλου το 2007 έγινε στο πλαίσιο «συμφωνίας δωροδοκίας». Ο τελευταίος, όπως έγραψε στο χθεσινό της φύλλο η ισραηλινή εφημερίδα, υποσχέθηκε στο βοηθό τού τότε αρμόδιου υπουργού για τα εκκλησιαστικά θέματα Ραφί Εϊτάν ότι θα πληρώσει 13 εκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για να αναγνωριστεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο πατριάρχης Θεόφιλος διαδέχτηκε στο θρόνο των Ιεροσολύμων τον Ειρηναίο μετά την καθαίρεση του τελευταίου τον Ιούνιο του 2005. Η εκλογή του Θεόφιλου έγινε τον Αύγουστο του 2005, ενώ η αναγνώρισή του από την κυβέρνηση του Ισραήλ ήρθε στις 16 Δεκεμβρίου 2007. Το Ισραήλ έως τότε συνέχιζε να αναγνωρίζει ως νόμιμο προκαθήμενο της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων τον Ειρηναίο, κρατώντας για δυόμισι χρόνια σφραγισμένες τις οικονομικές υπηρεσίες τού Πατριαρχείου.

Η έκπτωση του Ειρηναίου ήταν αποτέλεσμα μιας πολύμηνης κρίσης στην Εκκλησία της Ελλάδος και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, που ξεκίνησε όταν έγινε γνωστή η παρουσία του Απόστολου Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα. Από το 2005 ο Ειρηναίος παραμένει σε χώρο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «απομονωμένος» από την Αγιοταφιτική κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2007 η κυβέρνηση της Ιορδανίας, το ορθόδοξο ποίμνιο της οποίας υπάγεται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ήρε την εμπιστοσύνη της από τον πατριάρχη Θεόφιλο, αλλά έπειτα από πιέσεις το κλίμα δυσπιστίας κατά του πατριάρχη μεταστράφηκε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι να κάνουμε, γνωρίζουμε… Και θα μιλήσουμε!-Πράκτορας της Τουρκίας ο Πρόεδρος της Σκοπιανής Διασποράς! Και σύμβουλος του Παπανδρέου!

Πλάι στην ΄΄Lazard΄΄, ανέλαβε νομικός σύμβουλος στου Μαξίμου, νομικός σύμβουλοςτου Παπανδρέου, η αμερικανική ΄΄DLA PIPER USA & INTERNATIONAL΄΄, ναι ή όχι; Αν ναι, αληθεύει πως η συγκεκριμένη εταιρεία είναι manager και του τουρκικού lobby στην Ουάσινγκτον;
Πως συμβιβάζεται αυτό; Θα μας τρελλάνετε κύριε Γιώργο Παπανδρέου με τους ΄΄συμβούλους ΄΄ σας και τις εταιρείες ποιυ επιλέγετε! Πωςγίνεται η…… ΄΄DLA PIPER΄΄ να δουλεύει ταυτόχρονα και για την Ελλάδα και για τηνΤουρκία;  Και κάτι ακόμη κύριε πρωθυπουργέ ΄΄μας΄΄: στην ΄΄DLA PIPER΄΄εργαζόταν, ναι ή όχι, ο no1 ανθέλληνας των ΗΠΑ, ο σκοπιανός Meto Koloski;
Και μάλιστα ως government affairs specialist; Δηλαδή ως άκρως σημαντικόςσύμβουλος; Να σας θυμίσουμε κε πρωθυπουργέ πως ο πρόεδρος της λεγομένης΄΄UNITED MACEDONIAN DIASPORA΄΄ Meto Koloski  έχει πρωτοστατήσει σε κάθε ανθελληνική διαδήλωση Σκοπιανών στις ΗΠΑ; Να σας θυμίσουμε πως όταν στις 20.07.2009 οι Τούρκοι έστησαν ΄΄εορταστική εκδήλωση΄΄ έξω από τηντουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, για την επέτειο της κτηνώδους εισβολής στην Κύπρο μας, ο Koloski έστησε πανό όπου έγραφε ΄΄SHAME ON GREEK TERRORISTS FOR KILLING US DIPLOMATS΄΄;
Και σε αυτόν τον ανθέλληνα από τα Σκόπια, σε αυτήν την εταιρεία (DLA PIPER), o Παπανδρέου αναθέτει ρόλο….συμβούλων της δύσμοιρης Ελλάδας μας!!!) Κλείνουμε παρένθεση!! 
Και εδώ διαβάστε τώρα το κύριο άρθρο.

Πράκτορας της Τουρκίας ο Πρόεδρος της Σκοπιανής Διασποράς

Όπως έγινε γνωστό μέσα από άρθρα του ιστότοπου μας, η Ενωμένη Σκοπιανή Διασπορά (UMD) εξαπέλυσε νέο κύμα προπαγάνδας υπό τη μορφή επιστολών με τις οποίες 1) καλεί την Αυστραλία να αναγνωρίσει την πΓΔΜ ως “Μακεδονία”, 2) καλεί τους αρχηγούς και των είκοσι επτά κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποστηρίξουν τις ενταξιακές φιλοδοξίες των Σκοπίων και 3) καλεί τα αμερικανικά ΜΜΕ να υποστηρίξουν την πΓΔΜ ενάντια στην αδιαλλαξία της Ελλάδας.
Τι θα έλεγαν όμως οι αποδέκτες των επιστολών εάν γνώριζαν ότι ο πρόεδρος της Σκοπιανής Διασποράς είναι πράκτορας της Τουρκίας;
Ο Πρόεδρος της UMD, Μέτο Α. Κολόσκι (Metodija A. Koloski), όχι μόνο εργάζεται ως ειδικός σε κυβερνητικά ζητήματα (Government Afairs Specialist) για την DLA Piper[1], η οποία, όπως εγινε γνωστό πριν από τρία χρόνια, ασκεί επισήμως πολιτική επιρροής (lobby) για την Τουρκία, εργάζεται επίσης μέσω αυτής και ως πράκτορας για την Τουρκική κυβέρνηση από το 2008 και δρα στις εξής περιοχές:

Η εγγραφή του Μέτο Κολόσκι όπως βρίσκεται καταχωρημένη στο Foreign Agents Registration Act (FARA) του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης (Department of Justice)
Η UMD δρά στην Αμερική προσχηματικά ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός σύμφωνα με το νόμο 501 C3 (ο συγκεκριμένος νόμος δίδει πολλά πλεονεκτήματα, όπως απαλλαγή φόρων, χρηματοδότηση με κρατικά κονδύλια, επιχορήγησεις, κτλ) προς τους Αμερικάνικους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Αλλά ακριβώς επειδή δίνει πολλά προνόμια σε όσους παρέχει την άδεια ίδρυσης τέτοιων φορέων, είναι αυστηρότατος και απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την άσκηση πολιτικής επιρροής εντός των ΗΠΑ και αυτό για να πιέσει όσους θέλουν να κάνουν επαγγελματικά πολιτικά lobbies, να προχωρήσουν στην ίδρυση τέτοιων φορέων αλλά κάτω από ακόμα αυστηρότερους οικονομικούς ελέγχους από το γνωστό IRS, ώστε να υπάρχει απόλυτος έλεγχος για το μαύρο πολιτικό χρήμα}. Ωστόσο Κολόσκι και UMD ασκούν πολιτική επιρροή εντός και εκτός των ΗΠΑ, δράση η οποία αποτελεί παραβίαση του ασυμβίβαστου (conflict of interest), η οποία επιφέρει μέχρι και ποινή φυλάκισης.[2]
Η UMD έδωσε το ποσό των 500.000 δολαρίων στην εταιρεία λόμπι Orion Strategies[3] στα μέσα του 2008, προκειμένου να προωθήσει ευρέως την τακτική του Γκρούεφσκι περί “εντάσεως” με την Ελλάδα, η οποία περιελάμβανε συχνές δηλώσεις εναντίον της Αθήνας στα ΜΜΕ σε μια ποικιλία θεμάτων. Συγκεντρωτικά για το 2008 και μόνον, η UMD διέθεσε το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων για τον προπαγανδισμό των θέσεων της, ποσό που ούτε κατά ένα τοις χιλίοις δεν έχουν διαθέσει οι ελληνικές κυβερνήσεις για την υπεράσπιση της εθνικής μας κληρονομιάς, όπως θα δούμε παρακάτω.
Λίγα λόγια για την Orion Strategies
Η Orion Strategies LLC[4], η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον, είναι μια ιδιωτική εταιρεία η οποία βοηθά τους πελάτες της να προωθήσουν την αυτονομία και την ελευθερία στις επιχειρήσεις και την πολιτική. Βρίσκεται καταχωρημένη στην κατηγορία των Συμβούλων Διοίκησης Επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα αρχεία της Manta[5] η εταιρεία ιδρύθηκε το 2001 και ενσωματώθηκε στην Περιφέρεια της Κολούμπια.
Ο Randall J. Scheunemann[6] είναι ένας Αμερικανός λομπίστας των νεοσυντηρητικών. Είναι ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Απελευθέρωση του Ιράκ, η οποία δημιουργήθηκε από το “Πρόγραμμα για τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα” [7] (Project for the New American Century-PNAC). Μαζί με τους Kagan και Kristol διήυθηναν το PNAC, μια πολύ σημαντική οργάνωση που δημιουργήθηκε όταν έλεγχαν οι Δημοκρατικοί τον Λευκό Οίκο το 1997 και η οποία προωθεί τα ιδανικά των νεοσυντηρητικών[8] Ήταν βοηθός Εθνικής Ασφαλείας του Trent Lott και σύμβουλος του υπουργού Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ για το Ιράκ. Πληρώνεται για να ασκεί πολιτική επιρροής για τη Γεωργία και ήταν βοηθός εξωτερικής πολιτικής του υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον Μακέιν το 2008.
Μέχρι το Μάιο του 2008, ο Scheunemann ήταν συνιδιοκτήτης της Orion Strategies, LLC. Η εταιρεία έχει ασκήσει πολιτική επιρροής για λογαριασμό του Open Society Institute του Σόρος, καθώς επίσης και για την Συμμαχία της Κασπίας (Caspian Alliance), την Lockheed Martin, την BP, και την Εθνική Ένωση Όπλων (National Rifle Association), στις κυβερνήσεις της Λετονίας, της Ταϊβάν, της Κροατίας, και της πΓΔΜ.
Πίσω στη δράση των UMD-TCA
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η UMD συνδέεται με την υπηρεσία πληροφοριών της πΓΔΜ, γεγονός το οποίο συνδέεται με τον στρατηγικό στόχο του Γκρούεφσκι να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα ζητήματα στο εγγύς μέλλον, όπως και έκανε, ως κύριο συστατικό της πολιτικής του ατζέντας.
Ο TCA ανακοίνωσε επίσης πρόγραμμα υποτροφιών για όσους Σκοπιανούς επιθυμούν να σπουδάσουν στην Τουρκία. Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν η “διεύρυνση των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών”, ενώ ο πρόεδρος της UMD δήλωνε υπερήφανος που ο Κεμάλ Ατατούρκ “γεννήθηκε και σπούδασε στη Μακεδονία”.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2008, η συνεργασία UMD-TCA διευρύνθηκε καθώς η δεύτερη ανακοίνωσε “ιστορική συμφωνία δωρεάς” στην πρώτη, ύψους 150,000 ευρώ. Έτσι η UMD προσέλαβε αμέσως και εκτελεστικό διευθυντή πλήρους απασχόλησης. “Οι δύο κοινότητες συνεργάζονται ώστε η φωνή τους να ακούγεται διεθνώς σε ζητήματα ,όπως η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Βαλκάνια”, δήλωσαν οι ηγέτες και των δύο οργανώσεων.
και χαρακτηρίζεται ως ο “μέντορας” αρκετών ακραίων πολιτικών στα Σκόπια σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας. Έχει στην κατοχή του μια εκτεταμένη βάση δεδομένων που περιλαμβάνει έναν κατάλογο χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων, μέσω του οποίου διεξάγει προπαγανδιστικές δραστηριότητες σε καθημερινή βάση με τη βοήθεια μιας ομάδας συνεργατών που απλώνονται σε όλον τον κόσμο και καλύπτουν όλες τις ζώνες ώρας, από την Αυστραλία έως τον Καναδά.
Τα κύρια σημεία πίεσης του Κολόσκι είναι η ύπαρξη μειονότητας “Αιγαιατών Μακεδόνων” στην Ελλάδα, καθώς και οι “παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” που υφίσταται αυτή η ανύπαρκτη μειονότητα. Επιπλέον, οι λιγότερο γνωστοί άνθρωποι της Σκοπιανής Διασποράς, οι οποίοι ζουν ανάμεσα μας περνώντας απαρατήρητοι, είναι πολύ καλά ενημερωμένοι γύρω από την κατάσταση στην Ελλάδα, εκμεταλευόμενοι τις ανοικτές πηγές πληροφοριών όχι μόνο όσον αφορά στην πολιτική, αλλά και στην κοινωνική κατάσταση καθώς και σε ζητήματα ασφαλείας. [9]
Εγκυρότατη πηγή που επιθυμεί να μείνει ανώνυμη, αναφέρει ότι ο Μέτο Κολόσκι εργαζόταν στο παρελθόν για τον Τουρκικό Συνασπισμό της Αμερικής (Turkish Coalition of America, TCA στο εξής) διατηρώντας δεσμούς μαζί τους και στη συνέχεια. Όπως διαπιστώνεται από την εγγραφή του στο FARA, ο Μέτο Κολόσκι δρα ως “ξένος πράκτορας” της Τουρκίας, μαζί με τον Jason Miko. Η TCA βοηθά οικονομικά την UMD με όποιον τρόπο μπορεί, και την βοηθά πολύ.
Η μέθοδος μαζικής επικοινωνίας των UMD και TCA με τους πολιτικούς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με συγκεκριμένα άτομα κλπ, υλοποιείται με τη βοήθεια του λογισμικού Capwiz. Τα μηνύματα είναι προκαθορισμένα και με την τοποθέτηση του ταχυδρομικού κώδικα ενός ατόμου, το πρόγραμμα βρίσκει όλα τα μέσα ενημέρωσης, τους πολιτικολυς και άλλους προκαθορισμένους στόχους στην περιοχή. Έπειτα, μπορεί κανείς να επιλέξει από το μενού επιλογών τη μέθοδο επικοινωνίας (ταχυδρομείο, e-mail) και να στείλει σε όλες τις προβλεπόμενες οργανώσεις ή άτομα. Η μόνη αλλαγή που επιτρέπει το πρόγραμμα είναι ο χαιρετισμός και η υπογραφή.
Η υποστήριξη των τουρκικών λόμπι στις ΗΠΑ προς τα Σκόπια δεν είναι καθόλου τυχαία. Συνέβη αφού ο Νικόλα Γκρουέφσκι άνοιξε το ζήτημα της ιδιοκτησίας όσων προσέφυγαν στην πΓΔΜ από την Ελλάδα. Η Τουρκία τότε επέτρεψε την πρόσβαση των Σκοπιανών στα αρχεία της προκειμένου να βρουν τα έγγραφα και τις νομικές πράξεις που θα βοηθούσαν στην εκπλήρωση των αιτημάτων τους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Βαλκανίων, συμμετέχουν επίσης στη βοήθεια των ενεργειών της UMD και στις εν γένει πολιτικές των Σκοπίων. Μεταξύ αυτών οι SEEMO και Eurolang, οι οποίες παρά το ότι επίσημα ασχολούνται με μια ποικιλία θεμάτων, κατά την τελευταία δεκαετία έχουν εξειδικευτεί σε επιθέσεις κατά της Ελλάδας και υπέρ της ΠΓΔΜ μέσα από τα ΜΜΕ. Είναι ενδιαφέρον να τονισθεί ότι συμμετέχουν και Έλληνες πολίτες σε αυτούς τους οργανισμούς και βοηθούν ενεργά τους προαναφερθέντες. Οι ΜΚΟ αυτές χρηματοδοτούνται από κυβερνήσεις (Γερμανία, ΗΠΑ, κλπ) αλλά και από το Ίδρυμα Open Society του Σόρος και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπενθυμίζουμε πως όταν στις 20.07.2009 οι Τούρκοι έστησαν “εορταστική εκδήλωση” έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, για την επέτειο της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Κολόσκι είχε υψώσει πανό που έγραφε “SHAME ON GREEK TERRORISTS FOR KILLING U.S. DIPLOMATS”
Όσο για τη μεδοθολογία που χρησιμοποιούν Τούρκοι και Σκοπιανοί για την προώθηση των στόχων τους; Η ύπατη πρόεδρος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, κυρία Νίνα Γκατζούλη, είχε επισημάνει τότε ότι Άγκυρα και Σκόπια χρησιμοποιούν την ίδια εταιρία “λόμπινγκ”,την Hill and Knowlton που λειτουργεί υπό την επίβλεψη του διαβόητου Henry Kissinger.[10]
Μία πολύ σημαντική παρένθεση: Άσκηση πολιτικής επιρροής – από ποιόν και γιατί
Στις 2/1/2008, 11/4/2008, 25/3/2009 και 11/12/2009 η κυβέρνηση της πΓΔΜ πλήρωσε το ποσό των 160.000 δολαρίων στην Orion Strategies ως αμοιβή υπηρεσιών και στις 12/3/2008 το ποσό των 93.342 δολαρίων στην Quinn Gillespie & Associates ως αμοιβή υπηρεσιών που αφορούν κρατικά ζητήματα, ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένες 395 επαφές από πλευράς της κυβέρνησης των Σκοπίων οι οποίες κατά την περίοδο 2007-2010 φρόντισαν την προώθηση των εξής ζητημάτων υπέρ του κρατιδίου:
1.Το ζήτημα της ονομασίας μεταξύ Ελλάδας-πΓΔΜ
2.Την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
3.Την υποστήριξη της απόφασης S. RES. 459[11] της Γερουσίας των ΗΠΑ για την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και ενημέρωση αυτής
4.Την ενημέρωση σε ζητήματα μεταρρυθμίσεων της πΓΔΜ για την ένταξη της το ΝΑΤΟ
5.Τη συζήτηση του ζητήματος της ονομασίας κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
6.Τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του γερουσιαστή McConnell για την ψήφιση της απόφασης S. RES. 459
7.Τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις Ελληνικές δράσεις απέναντι στην πΓΔΜ
8.Ενημέρωση για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
9.Παράκληση για συνάντηση με μια πλειάδα γερουσιαστών όπως οι Benjamin Cardin, Bob Casey, John Kerry, Barbara Boxer, κλπ, με τον ΥΠΕΞ της πΓΔΜ Μιλόσοσκι
10.Δεκάδες ανοικτές επιστολές προς τον βουλευτή Mark Souder σχετικά με τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και το ΝΑΤΟ, παρακλήσεις προς συνάντηση του Σκοπιανού πρέσβη Jolevski με το γερουσιαστή Richard Lugar, γενική διαχείρηση σχέσεων και ιδιαίτερα ως προς το ζήτημα της ονομασίας
11.Σχέσεις με τα ΜΜΕ
12.Συνάντηση με την Γ.Γ. Κοντολίζα Ράις
13.Κυκλοφορία δημόσιας δήλωσης της κυβέρνησης της πΓΔΜ
14.Ενημέρωση των ΜΜΕ
15.Πιέσεις της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας
16.Συνάντηση του Σκοπιανού πρωθυπουργού Γκρουέφσκι με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
17.Σχόλια του Καναδού ΥΠΕΞ ως προς το German Marshall Fund of the U.S.
18.Δελτίο Τύπου σχετικά με την απόρριψη από την Ελλάδα της Σκοπιανής προσέγγισης
19.Συναντήσεις με την Ελλάδα, διαπραγματεύσεις ως προς την ονομασία
20.Την απόφαση H. Res 486[12] της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κατά των εχθρικών δραστηριοτήτων και της εχθρικής ρητορικής της πΓΔΜ έναντι της Ελλάδας
21.Τα εμπιστευτικά τηλεγραφήματα των αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου (CODEL) σχετικά με την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ[13,14]
22.Τα εγκαίνια της πρεσβείας της πΓΔΜ στις ΗΠΑ
23.Τη διαμαρτυρία των Αθηνών ενάντια στο “Ελληνο-μακεδονικό” λεξικό
24.Την παρουσία του αναπληρωτή πρωθυπουργού των Σκοπίων στο Συνέδριο των “National Press Club Newsmakers”
25.Σχετικά με την απόφαση S. RES. 169 της Γερουσίας των ΗΠΑ για την αυτονόμηση και αυτοδιάθεση του Θιβέτ[15]
26.Ενημέρωση ως μέλος της World Health Organisation στην Ταϊβάν

Πηγή
Όπως θα προσέξει ο αναγνώστης, τα ποσά που καταβλήθηκαν αφορούν την αποστολή ενός απλού ηλεκτρονικού μηνύματος ή ένα τηλεφώνημα…
Τι έκανε την ίδια περίοδο η Ελλάδα;
Η Ελλάδα κατά την περίοδο 2007-2009 κατέβαλε μόλις 87.134,5 δολάρια στην εταιρεία λόμπι BKSH & Associates[16] με την οποία είχε υπογράψει ένα εξάμηνο συμβόλαιο τον Ιανουάριο του 2007, που αφορούσε συμβουλές στρατηγικής και συλλογή πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης εκτελεστικών παραρτημάτων και συνηγορίας υπέρ των ελληνικών θέσεων στην αμερικανική Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το ποσό αφορούσε την άρση του καθεστώτος βίζας προς τη χώρα μας (το καθεστώς βίζας είχε αρθεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Ελλάδας), καθώς και για να γίνουν γνωστές στην ελληνική κυβέρνηση οι απόψεις του Γερουσιαστή Richard Lugar, του υπουργείου Eθνικής Aσφαλείας (Department of Homeland Security), ο οποίος είχε υποβάλει την σχετική με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, απόφαση S.RES.459.
Πηγή
Αξίζει να αναφερθεί ότι η BKSH & Associates είχε αντιπροσωπεύσει επίσης την Blackwater USA καθώς και αρκετούς δικτάτορες και αντιδημοκρατικά καθεστώτα στο Ζαίρ, τη Σομαλία, τη Νιγηρία και τις Φιλιππίνες, επισύροντας την παγκόσμια κατακραυγή, κυρίως για την αντιπροσώπευση του Αχμάντ Τσαλάμπι και του Ιρακινού Εθνικού Κογκρέσου και την υποστήριξη τους στον πόλεμο στο Ιράκ, η οποία βασίστηκε σε πληροφορίες που παρείχε η εταιρεία οι οποίες αργότερα αποδείχτηκαν ψευδείς. [17]
Κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε για την προώθηση των θέσεων μας στο ζήτημα της ονομασίας με τα Σκόπια. Κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε για την άσκηση επιρροής στα φλέγοντα εθνικά μας ζητήματα της Κύπρου, της Θράκης, της Ηπείρου. Η ελληνική κυβέρνηση τότε θεώρησε την άρση του καθεστώτος βίζας απείρως σημαντικότερη από την υφαρπαγή του ονόματος και της ιστορίας μας από το σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων, εν είδει μάλιστα της συνόδου του ΝΑΤΟ, την κατοχή της Βόρειας Κύπρου από τους Τούρκους, την διεκδίκηση της Ηπείρου από τους Τσάμηδες, ή την “τουρκική μειονότητα” της Θράκης..
Ωστόσο, από τον Πίνακα Εξόδων του Ελληνικού ΥΠΕΞ[18] ενδεικτικά για το έτος 2007 διαβάζουμε:
Κεντρική υπηρεσία 141.325.030,04
Διπλωματική υπηρεσία 237.193.784,23
Υπηρεσίες εξωτερικού εμπορίου 19.627.633,85
Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού 10.980.638,39
Σύνολο: 409.127.086,51

Παραθέτουμε ενδεικτικά τα έξοδα του ΥΠΕΞ και για το έτος 2008[19] ώστε να γίνει αντιληπτή από όλους η αδράνεια του ελληνικού ΥΠΕΞ η οποία, σε αντιδιαστολή με την αδιάκοπη και έντονη δράση των γειτόνων, οδήγησε στην εθνική ανυπαρξία της Ελλάδας.
Στη σελίδα 3 του Πίνακα Εξόδων καταγράφονται αναλυτικά οι δαπάνες του ΥΠΕΞ. Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας παρουσιάζεται ανύπαρκτη, όπως είναι και η επιρροή που ασκεί. Όχι επειδή δεν μπορούσε να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια το Ελληνικό ΥΠΕΞ, αλλά διότι επέλεξε να τα διαθέσει προφανώς στα χρυσά, μπλέ και πράσινα παιδιά και στις εκδηλώσεις τους, αντί να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις, όπως έκαναν και κάνουν Σκόπια και Τουρκία, της οποίας μάλιστα τα έξοδα που αφορούν την άσκηση πολιτικής επιρροής είναι πράγματι απίστευτα.[20,21,22]
Συμπέρασμα; Οι ΗΠΑ πρέπει να προβούν στη σύλληψη του Μέτο Κολόσκι
Το σημαντικό είναι πως μόνο οι λομπίστες εκείνοι που εκπροσωπούν τα συμφέροντα μιας ξένης χώρας οφείλουν να εγγραφούν στο FARA. Οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να ασκήσουν πολιτική επιρροής για να υποστηρίξουν τι είναι ή δεν είναι καλό για το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, χωρίς να χρειάζεται να εγγραφούν στο FARA. Ωστόσο, εάν ασκεί κάποιος πολιτική επιρροής εκπροσωπώντας την Ελλάδα ή ως μέλος ενός διεθνούς οργανισμού όπως παραδείγματος χάριν η UMD, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των “Μακεδόνων” σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει να εγγραφεί στο FARA. Το FBI παρακολουθεί τις κινήσεις όλων αυτών. Και εδώ είναι που ο Μέτο Κολόσκι και η UMD καταπατούν το νόμο. Όντας καταχωρήμένοι στο FARA ως ξένοι πράκτορες δεν μπορούν να συνηγορήσουν ή να ασκήσουν πίεση ιδρύοντας ¨Μακεδονικό” διαβούλιο στο αμερικανικό Κογκρέσο!
Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι το εξής: Από τη στιγμή που ο Κολόσκι είναι εγγεγραμμένος ξένος πράκτορας, πώς γίνεται να του επιτρέπεται να ασκεί πιέσεις στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για ένα “Μακεδονικό” διαβούλιο, παρακάμπτοντας την Πράξη Εγγραφής (FARA) των ξένων πρακτόρων στις ΗΠΑ; Τι ακριβώς κάνουν οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις για αυτό; Έχει γίνει από κανέναν σχετική αναφορά στο FBI;
MacedoniaHellenicLand.Eu
Παραπομπές
1.http://www.dlapiper.com/
2.http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/41/83/1/2/lang,el/
3.http://www.usnews.com/opinion/articles/2008/08/18/5-foreign-governments-orion-strategies-has-represented
4.http://orionstrat.com/
5.http://www.manta.com/c/mm7skmv/orion-strategies
6.http://en.wikipedia.org/wiki/Randy_Scheunemann
7.http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2444/81/lang,el/
8.http://www.thedailybeast.com/topics/orion-strategies-llc.html
9.http://www.rieas.gr/research-areas/global-isses/transatlantic-studies/813.html
10.http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/18/33/lang,el/
11.http://frwebgate.access.gpo.gov/cgi-bin/getdoc.cgi?dbname=110_cong_bills&docid=f:sr459is.txt.pdf
12.http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/BILLS-111hres486ih/pdf/BILLS-111hres486ih.pdf
13.http://www.balkanleaks.eu/en/10skopje53.html
14.http://wikileaks.ch/cable/2008/03/08SKOPJE174.html
15.http://www.tpprc.org/documents/resolutions/united_states/SRES_169_1995.pdf
16.http://www.bksh.com/
17.http://en.wikipedia.org/wiki/BKSH_%26_Associates_Worldwide
18.http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2009/books/apolog/index.html
19.http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/apolog/index.html
20.http://foreignlobbying.org/client/Embassy%20of%20the%20Republic%20of%20Turkey/
21.http://foreignlobbying.org/client/Government%20of%20Turkey/
22.http://foreignlobbying.org/client/Democratic%20Society%20Party%20%28DTP%29/

ΠΗΓΗ: Read more at: http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2454/81/lang,el/
Ο Πρόεδρος της UMD, Μέτο Κολόσκι, είναι μια από τις πλέον γνωστές προσωπικότητες της Σκοπιανής Διασποράς
Διαβάστε περισσότερα » »

Απλοποίηση ελληνικής γλώσσας.. 'SOS' !! Στείλε το μπας και ξυπνήσουμε!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ.. ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΣΩΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ
Την απλοποίηση της ελληνικής γραφής ζητά ο κύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης,
με σχετική εισήγηση που υπέβαλε προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου. Την πρόταση του κοινοποίησε και στους Έλληνες ευρωβουλευτές.


Ο κ. Ματσάκης προτείνει στον Κύπριο υπουργό τη σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής γλωσσολόγων, οι οποίοι θα μπορούσαν, εμπεριστατωμένα να ενδιατρίψουν επί του θέματος και να δώσουν μια επιστημονικά έγκυρη πρόταση για τον εκμοντερνισμό/ απλοποίηση της Ελληνικής γραφής..
Στην επιστολή του ο Κύπριος ευρωβουλευτής παραθέτει ως τροφή για σκέψη' τα εξής:
1... Να καταργηθούν τα γράμματα 'η' και 'υ' και να αντικατασταθούν από το γράμμα 'ι'.
2... Να καταργηθεί το γράμμα 'ω' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'ο'.
3... Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: 'αι'---> 'ε', 'ει'--->'ι', 'οι--->ι', 'υι'--->ι', 'αυ'--->'αβ', 'ευ'--->'εβ'
4... Να καταργηθεί η χρήση του 'γγ' και να αντικατασταθεί από το 'γκ'.
5... Να καταργηθεί το τελικό γράμμα 'ς' και να αντικατασταθεί από το γράμμα 'σ'.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, αναφέρει ευρωβουλευτής, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα(α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το 'ου')...
Ο κ. Ματσάκης υποστηρίζει ότι η απλοποίηση της Ελληνικής γραφής καθίσταται αναγκαία μέσα στα πλαίσια μιας τάσης ενωτικής πορείας των γλωσσών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, μια τέτοια αλλαγή θα καταστήσει την Ελληνική γραφή πιο απλή και πολύ πιο εύχρηστη. Ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και σε σχέση με μεγάλο αριθμό ατόμων που έχουν διάφορες μορφές δυσλεξίας'.


Προωθήστε το mail αυτό για την ενημέρωση του κόσμου για τη νέα αυτή και δόλια ανθελληνική επίθεση, με το πρόσχημα δήθεν του εκσυγχρονισμού της (ήδη επικίνδυνα ρημαγμένης τα τελευταία χρόνια) γλώσσας μας!


Υ.Γ. ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ:
Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή, να πλήξουμε
1. τη γλώσσα,
2. τη θρησκεία,
3. τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ
...............................


Θα ήθελα να προσθέσω και τα εξής:
Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto.
Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought - rot,
ή
σε ένα Γερμανό να γράψει αντί Gemutsbeschaffenheit -Gemutsbesafenheit , ή αντί Erbschleicher - Erbsleiher
και θα δούμε τι θα γίνει!!
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΦΤΥΣΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΑΣ....

Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας .

Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα και με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου , δεν 'έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο .


Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ .


Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς


Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου ...


Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών , άρα φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφους σας .


Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στην Ζωή από τους( 3 )τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών όλοι από ο έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες


Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά και τα τρία επιστήμονες και άνεργα !!


Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος ,λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου εσείς οι πολιτικοί είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς .


Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμίας πληρωμής ΜΤΣ ΒΕΑ ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου .


Επειδή αυτοί που διορίσατε τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ


Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα 10 χρόνια υπηρεσίες και πέραν του ωραρίου ,νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μια δραχμή .. υπερωρία ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού


Υ.Γ


Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας θα ψάξω για μαύρη εργασία να βοηθήσω την οικογένεια μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο .


Παραθέτω τα προσόντα μου αν κάποιος ,μπορεί να με χρειαστεί


Γνωρίζω Αγγλικά ,γνωρίζω υπολογιστές γνωρίζω από ασυρμάτους ,γνωρίζω όλα των ειδών τα όπλα ατομικά και ομαδικά ,μπορώ να σκοτώσω από 300μ απόσταση με μια σφαίρα , μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων ,μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών ,μπορώ να κάνω παρεμβολές, μπορώ να κάνω ότι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε .


Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές με ότι αυτό συνεπάγεται ..


Το μόνο μειονέκτημα μου ειναι οτι αγαπώ την Πατρίδα μου


Μακρυγιάννης Χρήστος


Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

Διαβάστε περισσότερα » »

Με αυγά και πορτοκάλια υποδέχθηκαν τον Αδ. Γεωργιάδη στη Λέσβο

Δύο φορές, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναγκάστηκε η αστυνομία της Λέσβου να καταστρώσει σχέδια απόδρασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνι Γεωργιάδη που βρέθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Γεωργιάδης βρίσκεται από σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη, προκειμένου να αποκτήσει μία εικόνα της κατάστασης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας τον υποδέχθηκε ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης.



Η αποχώρησή του, όμως, χαρακτηρίζεται το λιγότερο επεισοδιακή, καθώς- σύμφωνα πάντα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης- στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ομάδα διαδηλωτών οι οποίοι προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο. Έτσι, ο κ. Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε, αφού προηγουμένως δέχθηκε πυρά από αυγά και πορτοκάλια.



Η περιπέτειά του, όμως, στο νησί δεν σταμάτησε εκεί. Λίγο αργότερα, όταν οι διαδηλωτές πληροφορήθηκαν πως ο Άδωνις Γεωργιάδης βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος» όπου παραχωρούσε συνέντευξη στον Γιάννη Συνάνη, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του σταθμού και περίμεναν τον υφυπουργό με άγριες διαθέσεις και συνθήματα.



Η αστυνομία κατέστρωσε νέο σχέδιο και κατάφερε να φυγαδεύσει για δεύτερη φορά τον Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς όμως ο ίδιος να γλυτώσει και πάλι από τις ριπές των αυγών και των πορτοκαλιών.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Έκλεισε" το deal με Βρυξέλλες πωλούνται Αμύνταιο, Μεγαλόπολη Φλώρινα Πηγή:www.capital.gr


Του Χάρη Φλουδόπουλου
Στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τον επίτροπο ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια επισφραγίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία μεταξύ ελληνικού κράτους και ΕΕ για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη, στη βάση της απόφασης της Επιτροπής για παραχώρηση του 40% της αγοράς σε ιδιώτες. Το τελικό σχέδιο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1. Πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων

2. Ανταλλαγές ενέργειας (swaps) και σε περίπτωση αποτυχίας του εγχειρήματος των ανταλλαγών, πώληση ακόμη δύο «εφεδρικών» μονάδων

3. Παραχώρηση σε ιδιώτη του λιγνιτωρυχείου της Βεύης.

Οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μονάδες που τελικώς έχουν επιλεγεί είναι οι δύο στο Αμύνταιο (300 +300MW), μία από τις μονάδες του συγκροτήματος της Μεγαλόπολης (300MW)  καθώς και η μονάδα Μελίτη Φλώρινας (330MW). Η συνολική ισχύς των υπό πώληση μονάδων είναι 1230MW, όταν συνολικά οι λιγνιτικές της ΔΕΗ φτάνουν τα 5288MW. Αυτό σημαίνει ότι σε διαδικασία πώλησης μπαίνει περίπου το 23% των λιγνιτικών. Για το υπόλοιπο ποσοστό της αγοράς λιγνίτη που πρέπει να «φύγει» από τη ΔΕΗ, η συμφωνία περιλαμβάνει ανταλλαγές ενέργειας swaps καθώς και την εκμίσθωση του ορυχείου της Βεύης. Σε περίπτωση αποτυχίας των ανταλλαγών τότε θα προστεθούν στις υπό πώληση μονάδες και δύο από το συγκρότημα του Αγίου Δημητρίου Κοζάνης.

Το πακέτο αυτό των πωλήσεων θα ενταχθεί πιθανότατα στη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης είτε την πώληση ποσοστού της ΔΕΗ (από το 51% το ποσοστό του δημοσίου θα πάει στο 34%) ή πώληση ποσοστού των θυγατρικών στη διανομή και μεταφορά.

Τις επόμενες ημέρες η Κομισιόν αναμένεται να κάνει έρευνα αγοράς προκειμένου να διερευνήσει τις διαθέσεις της αγοράς απέναντι στις πωλήσεις και να διαπιστώσει εάν υπάρχει ενδιαφέρον. Στη συνέχεια το επόμενο βήμα θα είναι να προσληφθεί ανεξάρτητος εκτιμητής και θα ακολουθηθούν οι κανονικές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται στις αποκρατικοποιήσεις. Στόχος είναι η διαδικασία να ξεκινήσει μέσα στο 2012 και ει δυνατόν να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο έτος.

Βεύη
Για το ορυχείο της Βεύης, πολύ σύντομα αναμένεται ο διαγωνισμός να πάρει εκ νέου το δρόμο για τη βουλή. Η εκμίσθωση θα προχωρήσει, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί τελικά να «ενθαρρυνθούν» συνεργασίες μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Τιμολόγια
Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου θα επιβληθούν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που σύμφωνα με πληροφορίες «δε θα είναι μικρές της τάξης του 2 με 3% αλλά ούτε και... 20%». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΥΠΕΚΑ δεν πρόκειται να δεχθεί τα κοστολογικά στοιχεία της ΔΕΗ, ενώ το τελικό ύψος των αυξήσεων θα εξαρτηθεί και από το ύψος των μειώσεων στους μισθούς.

Επιπρόσθετα εξετάζεται να εφαρμοστεί από το νέο χρόνο και η πρόταση  της ΡΑΕ για μηχανισμό αυτόματης αναπροσαρμογής των τιμών με βάση τη διακύμανση της χονδρικής, σε εξαμηνιαία βάση.

Αποκρατικοποιήσεις
Τέλος σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις σε ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ, η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται πιθανόν μέσα και στο Δεκέμβριο να προχωρήσει στο διαγωνισμό για την εταιρεία αερίου.  Η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση θα παραμείνει ανοιχτή ως προς τη μορφή της, στη φάση του διαγωνισμού. Δηλαδή ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί αλλά και με το τίμημα που θα θελήσουν να καταβάλουν οι επενδυτές, θα δοθεί η δυνατότητα είτε για αποκρατικοποίηση πακέτο ή για χωριστή αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ με το ΔΕΣΦΑ. Στην περίπτωση της χωριστής αποκρατικοποίησης θα πουληθεί και το 65% της ΔΕΠΑ και το δημόσιο θα κρατήσει ένα ποσοστό στο ΔΕΣΦΑ, ενώ στην ενιαία, θα διατηρηθεί ένα ποσοστό και στη νέα εταιρεία. 

Από τις μέχρι τώρα επαφές της κυβέρνησης διαπιστώνεται ότι τα ΕΛΠΕ θα πουλήσουν και εκείνα κάποιο ποσοστό ή ολόκληρη τη συμμετοχή τους (35%). Σε σχέση με την option της ΔΕΠΑ έχει βρεθεί συμφωνία ως προς το τίμημα της αποζημίωσης, ωστόσο η συμφωνία αυτή απομένει να περάσει από τα Δ.Σ. των δύο εταιρειών.

Για τα ΕΛΠΕ η αποκρατικοποίηση θα γίνει το 2012, ενώ και εκεί δεν αποκλείονται και ανατροπές ως προς τις διαθέσεις της Paneuropean, καθώς σύμφωνα με γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα «πιθανή απόφαση για πώληση του ποσοστού δε θα πρέπει να εκπλήξει κανέναν».



Διαβάστε περισσότερα » »

Ήρθε η ώρα τα όνειρα να αντικαταστήσουν γρανάζια και παπαγαλάκια


Δύο κόσμοι σε μια αίθουσα
Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Θα αρχίσω κάπως ανορθόδοξα και θα προτάξω τη χαρά μου και την ικανοποίηση μου για την γενιά μου και την δημοσιογραφία που ασκώ. Όχι ότι έμαθα ξαφνικά να γράφω εγώ και οι συνομήλικοι συνάδελφοι μου, αλλά διαφέρουμε ως προς το σεβασμό σε σχέση με τους παλαιότερους.
Σε μια αίθουσα σήμερα όπου διεξαγόταν μια συνέντευξη Τύπου υπήρχαν συνάδελφοι που έχουν πολλά χρόνια στο χώρο, αλλά αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν τους δίνει το δικαίωμα να φέρονται με έπαρση ή ακόμη και με αλαζονεία.
Το έβλεπες με τον τρόπο που έθεταν τις ερωτήσεις τους, σαν άλλοι εισαγγελείς, το ύφος τους, η αγένεια που σήκωναν το κινητό τους τη στιγμή που τους απαντούσε ο ερωτηθέν, απλώς εξόργισαν όποιον γνώριζε τους στοιχειώδεις τύπους συμπεριφοράς.
Αυτοί είναι που δεν κατάλαβαν πότε πέρασαν οι εποχές που γράφανε για τα «αφεντικά» τους και ξεπεράστηκαν. Δεν έμαθαν να γράφουν για τον κόσμο. Ποτέ δεν τον σεβάστηκαν άλλωστε.
Λένε πως οι λαοί έχουν τους πολιτικούς που τους αξίζουν και κατά επέκταση τους δημοσιογράφους που είναι υπηρέτες αυτών, όμως ο λαός αυτή τη στιγμή παλεύει για την επιβίωση του και την αλήθεια του και δεν έχει χώρο για «παπαγαλάκια» στη ζωή του που απλά κακαρίζουν και κουτσουλούν.
Ένιωσα στριμωγμένος στην αίθουσα αυτή αλλά πείσμωσα ακόμη πιο πολύ να υπηρετώ τη δημοσιογραφία με γνώμονα τον κόσμο και την αλήθεια του. Η προσπάθεια της αναζήτησης της και μόνο αξίζει. Είμαστε η νέα γενιά που έρχεται να αντικαταστήσει τα γρανάζια του συστήματος με τα όνειρα του δικού μας κόσμου, όπως ακριβώς τον θέλουμε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρώπα - Αθερίδης από το Αλ Τσαντίρι


Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑΜΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ....‏


Αυτό το γράφημα ίσως δείχνει το ΤΕΛΟΣ της Γερμανίας όπως την ξέραμε...ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΘΗΛΥΚΟΥ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ.....!!!!Εδώ και μερικούς μήνες η νέα μας πρόβλεψη είναι πως έφτασε η ώρα η κρίση να χτυπήσει και τη Γερμανία, όχι έμμεσα αλλά άμεσα στο κόστος δανεισμού της.

Αυτό θα σήμανε και την αρχή του τέλους της ευρωζώνης, τουλάχιστον όπως την ξέρουμε. Αν η εμπιστοσύνη των επενδυτών χαθεί ακόμη και όσον αφορά στη Γερμανία τότε η μόνη εναλλακτική επιλογή που θα απομείνει θα είναι οι ΗΠΑ και τί γλυκιά θα είναι τότε η νίκη για τους Αμερικανούς που ξαφνικά....
είχαν βρεθεί να απολογούνται στη... Μέρκελ.

Το γράφημα της εικόνας δείχνει ότι η ώρα μηδέν ίσως έχει ήδη φτάσει: Οι αγορές έβαλαν στο στόχαστρο τη Γερμανία και μετά από μία καταστροφική δημοπρασία ομολόγων, πιθανώς τη χειρότερη στη μοντέρνα ιστορία της, τα επιτόκια του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου εκτοξεύονται υψηλότερα.
Προς το παρόν, δεν είναι το ύψος τους που προκαλεί τρόμο αλλά η ταχύτητα με την οποία αυξάνονται. Οι αγορές στρέφουν την πλάτη στη Γερμανία και αν αυτό επιβεβαιώνεται με διπλό τρόπο: Πρώτον στη σημερινή δημοπρασία ομολόγων η χώρα ΔΕΝ κατάφερε να πουλήσει το 35% των ομολόγων που δημοπράτησε κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί και δεύτερον το κόστος δανεισμού της αυξάνεται ξαφνικά με τη μεγαλύτερη ταχύτητα των τελευταίων ετών.
Μα αν η Γερμανία δε μπορεί να δανειστεί από τις αγορές τότε πώς θα δανειστεί το EFSF; Και αν το EFSF δε μπορεί να δανειστεί τότε πώς θα προχωρήσει η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και θα σωθεί η Ελλάδα και η Ιταλία;
Διαβάστε περισσότερα » »

Νικόλαος Πλαστήρας από το 1922,πολύ επίκαιρος σήμερα! Διαβάστε το !!!

Χωρίς ίχνος "υπερ-πατριωτισμού", απ΄ αυτόν που πουλάνε διάφοροι  σας μεταφέρουμε κάτι που μας έστειλε αξιωματικός που έχει τιμήσει τη στολή που φόρεσε:

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ προς τον πρέσβη της Αγγλίας Sir Francis Oswald Lindley* (1922), όταν , του ζητούσε επίμονα και με απειλές κατά της χώρας μας, να μην καταδικάσει τους Έξη (6) υπεύθυνους (πολιτικούς & αρχιστράτηγο) της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Πλαστήρας απήντησε:

«Η Ελλάς υπήρξε τίμια Σύμμαχος της Αγγλιας. Την εγκαταλείψατε αλλά εκείνη συνέχισε μόνη τον αγώνα. Είδε τους πληθυσμούς της να σφαγιάζονται, την ελληνική γη να ακρωτηριάζεται. Μπορεί να ζήσει και μόνη. Και αν καταρρεύσει θα στήσουμε στον Κάβο Μαλέα μιά πινακίδα που θα γράφει, πως εδώ ανθούσε κάποτε ένας πολιτισμός, που κατέστρεψαν οι Δυτικές Δυνάμεις, με πρωταγωνίστρια την Αγγλία. Αυτό να διαβιβάσεις στη Κυβέρνησή σου. Τελειώσαμε κύριε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Πηγαίνετε!»

Ποιος ήταν ο Ν.Πλαστήρας;Αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις συνοπτικά:

Ο Στρατηγός Νικόλαος Πλαστήρας.Ο «τρόμος και ο φόβος» του Τουρκικού Στρατού. Ο «χειρότερος εφιάλτης» του Κεμάλ Ατατούρκ και του Ισμέτ Πασά. Ο «Μαύρος Καβαλάρης», (ο «καραμπιμπέρ» όπως τον έλεγαν οι Τούρκοι), ο Αντισυνταγματάρχης Διοικητής του ένδοξου 5/42 Συντάγματος Ευζώνων (του «σεϊτάν ασκέρ» κατά τους Τούρκους).

Ο άνδρας εκείνος που με την ανδρεία του και την παλλικαριά των πολεμιστών του, που ο ίδιος ενέπνεε, ανάγκασε τον Διοικητή της 57ης Τουρκικής Μεραρχίας Πεζικού, Ρεσάτ Μπέη, να αυτοκτονήσει, διότι δεν κατάφερε μέσα στην γενική υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού να καταλάβει το ύψωμα 1310-Ερικνέν του Χασάν Μπέλ, το οποίο το υπερασπίζονταν οι Τσολιάδες του 5/42 και ο Διοικητής τους, ο Αντισυνταγματάρχης Νικόλαος Πλαστήρας.

Ο ήρωας της μάχης του Σαλιχλή και σωτήρας των προσφύγων της Φιλαδέλφειας (γιά την οποία μάχη δεν αναφέρεται τίποτα στα σχολικά βιβλία). Ο απαράμιλλος Ελληνας, που παρόλο το γεγονός ότι έφτασε να κυβερνήσει πολλές φορές την Ελλάδα, σαν Πρωθυπουργός, πέθανε με μοναδική περιουσία ένα κρεββάτι και ένα μικρό κομμάτι γης, που άφησε προίκα στην ψυχοκόρη του (ορφανή προσφυγοπούλα από την Προύσσα, που ο ίδιος υιοθέτησε κατά την διάρκεια της εκστρατείας), σε αντίθεση με τους κυβερνώντες του σήμερα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι φαρμακευτικές δεν υπηρετούν την υγεία...Βίντεο

Μια πρώην αντιπρόσωπος πωλήσεων φαρμάκων μιλά ανοιχτά


Η Gwen Olsen πέρασε δεκαπέντε χρόνια ως αντιπρόσωπος πωλήσεων φαρμάκων, έχοντας εργαστεί σε γίγαντες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης, όπως η Johnson & Johnson, η Bristol-Myers Squibb, και η Abbott Laboratories. Απολάμβανε μια επιτυχή και γρήγορη καριέρα μέχρι ότου αρκετές εμπειρίες, από εκείνες που αλλάζουν τη συνείδηση, άρχισαν να την αφυπνίζουν σχετικά με τους κινδύνους που παραμονεύουν σε κάθε συρτάρι με φάρμακα.

Τα πιο οδυνηρά μαθήματά της, όμως, προέκυψαν ως θύμα αλλά και ως επιζών από τις απειλητικές για τη ζωή δυσμενείς ενέργειες των φαρμάκων. Αφού εγκατέλειψε τις φαρμακευτικές πωλήσεις το 2000, η Gwen εργάστηκε στην βιομηχανία φυσικών τροφίμων. Σήμερα είναι συγγραφέας, ομιλητής, και φυσικά σύμβουλος υγείας.


Το σύστημα υγείας των ΗΠΑ σκοτώνει τους Αμερικανούς με ανησυχητικό ρυθμό, παρόλο που δαπανούμε πάνω από 15% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) για την υγειονομική περίθαλψη. Σύμφωνα με το περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, τα αποτελέσματα της υγειονομικής περίθαλψης κατετάγησαν μόλις στην δέκατη πέμπτη θέση μεταξύ των είκοσι πέντε βιομηχανικών χωρών σε όλο τον κόσμο. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα έχουν γίνει η τρίτη κύρια αιτία θανάτου των Αμερικανών. Μόνο οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος αφαιρούν περισσότερες ζωές. Εμπιστευόμαστε τους γιατρούς μας για να μας ενημερώνουν και την κυβέρνησή μας για να μας προστατεύσει από την ιατρική αδικοπραγία που μπορεί να θέσει τα κέρδη μπροστά από την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών. Όμως, η λεπτή γραμμή που περπάτα η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) μεταξύ των συμφερόντων των παρασκευαστών φαρμακευτικών προϊόντων και του αμερικανικού κοινού έχει συνεχώς παραβιαστεί. Το αποτέλεσμα είναι η απελευθέρωση ενός πρωτοφανούς αριθμού θανατηφόρων φαρμάκων στην αγορά των ΗΠΑ!


Η ιστοσελίδα της Gwen Olsen:




Στο βίντεο έχουν προστεθεί ελληνικοί υπότιτλοι, τους οποίους μπορείτε να εμφανίσετε πηγαίνοντας τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από το κόκκινο κουμπί CC και επιλέγοντας Greek.

Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές των ΗΠΑ, πάνω από 100 χιλιάδες θάνατοι κάθε χρόνο προκαλούνται από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Όμως, ο πραγματικός αριθμός θεωρείται ότι είναι 7 ή 8 φορές μεγαλύτερος, δηλαδή γύρω στα 800 χιλιάδες άτομα επειδή τα πιο πολλά περιστατικά δεν αναφέρονται. Στην Ελλάδα όπου δεν έχουμε στατιστικές για το θέμα και με δεδομένη την ακατάσχετη χορήγηση και χρήση φαρμάκων, πόσα είναι άραγε τα θύματα; Μια κατά προσέγγιση αναγωγή με βάση τους πληθυσμούς των δύο χωρών θα μας έδινε έναν επίσημο αριθμό 3,5 χιλιάδων και έναν ανεπίσημο αριθμό 25 χιλιάδων θανάτων αντίστοιχα. Εάν μια τέτοια στατιστική ισχύει, αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα σκοτώνουν πολύ περισσότερα άτομα από τα τροχαία ατυχήματα.
Διαβάστε περισσότερα » »

14 ναυάγια τεκμηριώνουν τον "μύθο" της Αργοναυτικής Εκστρατείας!

Η ανάγνωση του βυθού των Βορείων Σποράδων και του Παγασητικού γενικότερα δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τον μύθο του Αργοναύτη Ιάσονα και τις εμπορικές σχέσεις που διατηρούσε η περιοχή με την Κολχίδα.

Η ενάλια έρευνα που έγινε σε εύρος που εκτείνεται από την Αμαλιάπολη ώς τις Νηές έχει εντοπίσει περίπου 14 ναυάγια και δύο πρώην χερσαίες εγκαταστάσεις, που βρίσκονται σήμερα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Τα αποτελέσματα των ενάλιων ερευνών ήταν άκρως αποκαλυπτικά.
Ένας από τους σημαντικότερους βυθισμένους οικισμούς.
Ενας από τους σημαντικότερους βυθισμένους οικισμούς που έχουν εντοπιστεί, ανήκει στη μέση εποχή χαλκού, χρονολογείται περίπου στα 1700 π.Χ. και βρίσκεται σε βάθος σχεδόν 1 μέτρου. Η επιφανειακή έρευνα που διεξάγεται σε πρώτη φάση παραπέμπει σε θραύσματα αγγείων, τμήματα τοίχων καθώς και κιβωτιόσχημους τάφους κατασκευασμένους από σχιστόλιθους, ενώ αναμένεται η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων στο μέλλον.Εντυπωσιακά είναι τα δεδομένα που συνθέτουν τα πολυάριθμα ναυάγια της περιοχής, κυρίως, δε, όσα εντοπίζονται στη Σκόπελο και την Αλόννησο, περιοχή που αποτελούσε από αρχαιοτάτων χρόνων κομβικό σημείο για τα καράβια που κατευθύνονταν προς τον Εύξεινο Πόντο.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα, αμφορείς, σφραγίσματα αμφορέων και άλλα, τεκμηριώνουν ουσιαστικά τον μύθο του Ιάσονα και των Αργοναυτών, επιβεβαιώνοντας τους εμπορικούς δεσμούς που είχαν αναπτυχθεί με την Κολχίδα.

Το πλουσιότερο ναυάγιο!
Εντυπωσιακά δεδομένα συνθέτουν το αρχαίο ναυάγιο που έφεραν στο φως οι έρευνες της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στην περιοχή του θαλάσσιου πάρκου των Βορείων Σποράδων.

Θεωρείται δε το πλουσιότερο από τα ναυάγια τα οποία έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα στις Βόρειες Σποράδες και χρονολογείται στα κλασικά χρόνια, στον 4ο αιώνα π.Χ.

Οι επιφανειακές διαστάσεις του ναυαγίου στα Σκάντζουρα συνηγορούν για την ύπαρξη ενός ή δύο πλοίων εμπορικού χαρακτήρα, όπως μαρτυρά εξάλλου και η ύπαρξη πολλών τύπων αμφορέων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακόμη μια επιτυχία της νέας κυβέρνησης!

Συνελήφθη ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ
Νίκος Φωτόπουλος
Δείτε τι δήλωσε λίγο πριν την σύλληψη!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τράγκας 'Μνημονιάκιας Σαμαράς'

Διαβάστε περισσότερα » »

Ένταση επεισόδια και συλλήψεις στο Κέντρο Διακοπής Ρεύματος της ΔΕΗ

Ένταση και επεισόδια δημιουργήθηκαν λίγο μετά τις 8 πρωί στο κτίριο Διακοπής Ρεύματος στη λεωφόρο Μεσογείων, όπου  βρέθηκε για άλλη μια φορά ο εισαγγελέας με συνεργείο της ΔΕΗ για να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση στο κτίριο. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που πραγματοποιούν την κατάληψη αρνήθηκαν την είσοδο του συνεργείου στο κτίριο. Άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να σπάσουν την κατάληψη.

Οι συνδικαλιστές σχημάτισαν αλυσίδα μπροστά στην είσοδο του κτιρίου προκειμένου να μην μπορέσουν να τους διασπάσουν οι αστυνομικές αρχές που έχουν παραταχθεί στο σημείο. 

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν εδώ και να μας στηρίξουν λένε οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. 

Συνδικαλιστές με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλο προσπάθησαν να μην επιτρέψουν την είσοδο της αστυνομίας στο κτίριο με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ  να προχωρήσουν στη σύλληψη του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και άλλων συνδικαλιστών.

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η λεωφόρος Μεσογείων.

Η κατάληψη της ΓΕΝΟΠ για πέμπτη ημέρα έχει επιπτώσεις στο σύνολο των συναλλαγών της επιχείρησης με τους καταναλωτές καθώς έχει κοπεί η ηλεκτροδότηση στη Διεύθυνση Πληροφορικής.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ, Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Εσχάτη προδοσία και άγρια κοροιδία των ψηφοφόρων της ΝΔ από κουτοπόνηρους κωλοτούμπες!
 Επειδή διάφορα παπαγαλάκια διασπείρουν ψέματα σχετικά με τις περίφημες επιστολές Σαμαρά, δημοσιεύουμε και τις δύο για να τις δείτε και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Αριστερά, είναι αυτή που έστειλε στο Λαικό Κόμμα προ ημερών. Δεξιά, η σημερινή που έστειλε σε όσους ζητάνε την υπογραφή του.

























ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ;

Γράφει στην πρώτη επιστολή:

"Αυτή η Κυβέρνηση θα προωθήσει την επικύρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012.

...Πιστεύουμε επίσης ότι οι εκλογές θα εξομαλύνουν την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, εκτονώνοντας τις πολιτικές πιέσεις και αποτρέποντας σοβαρές κοινωνικές αναταραχές".

Στη δεύτερη, ενώ έχουν αντιγραφεί ολόκληρες παράγραφοι αυτούσιες από την πρώτη, ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!
Επομένως, ο ίδιος ο Σαμαράς παραδέχεται ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ τα περί "δέσμευσης" για Εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου!
Διαβάστε περισσότερα » »

Με τον..πλαστογράφο τον Σημίτη τι θα γίνει; Θα καθίσει στο σκαμνί;

 Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε αποκαλυπτικό έγγραφο της ευρωπαϊκής επιτροπής, που με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, κατηγορεί τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1997-2003, για πλαστογράφηση των οικονομικών στοιχείων. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως οι «αδιάφθοροι» της σημερινής κυβέρνησης, που ήταν και τότε υπουργοί:

***απέκρυψαν έξοδα 1,3 δις. για την περίοδο 2002-2004, που αφορούσαν τα νοσοκομεία.
“The issue of hospitals liabilities started to be discussed in 2005, when it became apparent that considerable amounts related to past expenditures of hospitals (€ 1.3 bn), for the years 2002 to 2004, had in fact never been recorded”

***απέκρυπταν, την περίοδο 1997-2003, την πραγματικότητα ως προς το ύψος των στρατιωτικών δαπανών.
“Expenditure on military equipment
Expenditure for military equipment by government had been widely underestimated in the years between 1997 and 2003. This was due to the fact that the Greek authorities had stated that they had full information on the value of military equipment delivered, while in reality this was not the case, as information on deliveries was confidential and as a result only a small part of the military equipment delivered was recorded as government expenditure”

***παρουσίασαν ανύπαρκτο πλεόνασμα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, ύψους 2.3 δις. ευρώ, την περίοδο 2001-2003.
“Social security funds
The issue of the continuous considerable surplus of the social security sector figured prominently in the 2004 Eurostat report, where it was described how the data presented by the Greek authorities in the past were unreliable as they were obtained on the basis of an old survey through a number of fragile estimation hypotheses. As a consequence, the surplus of the social security sector had been overestimated by the Greek authorities by 2.8 bn € between 2001 and 2003. ”

Και το κερασάκι στην τούρτα :
Από το 1996 και μετά, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, οι Ελληνικές αρχές δεν εφάρμοζαν τους κανόνες. …….και ίσως χρειαστεί να γίνει αναθεώρηση των ελλειμμάτων και του χρέους για τα παρελθόντα έτη.
“In summary, it seems that from 1996 onwards, in spite of repeated assurances provided by the Greek
authorities of the contrary, rules were not fully applied in this respect. A full analysis on the amounts of debt assumed by government in the context of guarantee calls might imply a revision of government deficit and debt for past years. ”

Οι Έλληνες πολίτες ας γνωρίζουν την αλήθεια που τους αποκρύπτουν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ του μνημονίου, και ας αποφασίσουν για το αν θέλουν, μετά τις 7 Νοεμβρίου να τους κυβερνάει ο ίδιος εσμός πλαστογράφων και διεφθαρμένων, που τους κυβερνούσε την επίμαχη περίοδο 1997-2003. Εμείς συμφωνούμε, με την εξεταστική για την οικονομία που αφορά την περίοδο 2007-2009, αλλά γ' αυτά που λέει εδώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει εξεταστική;;
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΑΤΗ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΤΕ!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!

Σας ενδιαφέρει ΠΡΟΣΟΧΗ

Από : O.T.E
Δ/ΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΙΛΙΝΗΣ
ΤΗΛ. 210 - 6117476

Αν τηλεφωνήσει στο κινητό σας κάποιος που θα σας πει ότι είναι τεχνικός εταιρείας,
ότι κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και ότι θα πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό :

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ .
Πρόκειται για κάποια εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή, η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς, μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση .

Επίσης, αν σας στείλουν μήνυμα από μια εταιρία με αριθμό 54300 , μην το ανοίξετε, γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και
σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα που τα χρεώνουν με 1,6 Εuro το καθένα!

Προωθήστε το μήνυμα σε όσους περισσότερους μπορείτε.
 
Εγώ με το δεύτερο την έχω πάθει και έχω χρεωθεί αρκετά Ευρώ.
 
Εάν το ανοίξετε μια φορά θα σας στέλνει συνέχεια διαφημιστικά μηνύματα τα οποία ακόμη και αν τα διαγράφετε και δεν τα ανοίγετε χρεώνεστε.
 
Σε αυτήν τη περίπτωση για  να μη ξαναπάρετε μήνυμα πρέπει στον αριθμό αυτόν που βλέπετε να στείλετε SMS και να γράψετε την λέξη STOP.
Διαβάστε περισσότερα » »