Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

«Τρελή απάτη» με εξάρτημα που υπόσχεται οικονομία καυσίμων ως 70%

apthΠόσο κοστίζουν ένας πυκνωτής, δύο αντιστάσεις και ένα led; Μην βιαστείτε να δώσετε απάντηση καθώς εξαρτάται πως έχουν συσκευαστεί και βαφτιστεί.
Και φαίνεται στην Ελλάδα η βάφτισή τους κοστίζει 38 Ευρώ και μάλιστα σε προσφορά. Πρόκειται για το … «περίφημο» fuel shark saver το οποίο διαφημίζεται με ρυθμό πολυβόλου μέσω facebook αλλά και της google στην Ελλάδα ως το απόλυτο εργαλείο που μπορεί να σε οδηγήσει στο να πετύχεις μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 70%.
Όπως διαβάζουμε στο fpress, ισχυρίζονται ότι με το «μηχάνημα» αυτό βάζοντάς το στον αναπτήρα του αυτοκινήτου πετυχαίνεις τόσο μεγάλη οικονομία καυσίμου όταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξοδεύουν πολλά εκατομμύρια Ευρώ κάθε χρόνο για να πετύχουν μείωση της κατανάλωσης καυσίμων των αυτοκινήτων που παράγουν.
Το συγκεκριμένο προϊόν πωλείται μέσω της ιστοσελίδας http://www.fuelsavingplus.com/gr/ στην οποία υποτίθεται ότι υπάρχουν «πραγματικές» μαρτυρίες ανθρώπων που δοκίμασαν το προϊόν. Υπόσχεται δε όλα τα παρακάτω:
• Μείωση των λίτρων/100χμ
• Καθαρές Εκπομπές Αερίων
• Αύξηση της Ιπποδύναμης
• Ισορροπία του Ηλεκτρικού Συστήματος
• Μεγαλύτερη Διάρκεια Ζωής της Μπαταρίας
• Εγκατάσταση στην Πρίζα
• Προσιτή Τιμή
• Εγγυημένα Αποτελέσματα
Στην ιστοσελίδα μάλιστα αναφέρεται ότι «Το Fuel Shark Saver σας προσφέρεται με 2 χρόνια πλήρους εγγύησης. Τι σημαίνει αυτό; Μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες, θα επισκευάσουμε τη συσκευή σας ή θα την αντικαταστήσουμε με μια καινούρια.»
Τα… ωραία δεν τελειώνουν εδώ αλλά στη φόρμα παραγγελίας και μάλιστα με σημερινή ημερομηνία (κάθε μέρα αλλάζει η καταληκτική ημερομηνία προσφοράς) αναφέρονται τα εξής:
Ναι! Παραγγέλνω το Fuel Shark Saver® για να μειώσω την κατανάλωση του καυσίμου έως και 70% – αν δεν πέσει η κατανάλωση του καυσίμου μου τόσο, θα πάρω πίσω το 100% των χρημάτων που πλήρωσα για το προϊόν, γιατί με την αγορά μου, έχω και εγγύηση επιστροφής χρημάτων.
Παραγγέλνω σήμερα Κυριακή, 9 Μάρτιος, 2014 και άρα θα πρέπει να πληρώσω μια προωθητική τιμή των €38 ενώ η κανονική τιμή είναι €48.00 ανά συσκευασία. Επιπλέον, ως μέρος της σημερινής προσφοράς, το προϊόν θα πρέπει να αποσταλεί σε μένα δωρεάν (που σημαίνει ότι κερδίζω άλλα €5).
Καταλαβαίνω ότι αυτή η αγορά δεν έχει κανένα ρίσκο, καθώς μπορώ να επιστρέψω το προϊόν και να πάρω όλα τα χρήματά μου πίσω, μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία πληρωμής!
Αν κάποιος όμως μπει στον κόπο να διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις αντιλαμβάνεται ότι τα περί επιστροφής δεν ισχύουν: Ειδικότερα αναφέρεται
«ІV. ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ:
Αιτήσεις επιστροφής ή ακυρώσεις πρέπει να απευθύνονται στο e-mail: support@fuelsharksaver.com. Στην αίτηση, ο πελάτης πρέπει να δηλώσει το λόγο της αίτησης. Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δεχτούμε το αίτημα του αγοραστή, εάν η αιτιολογία των παραπόνων του θεωρηθεί αβάσιμη.
Το προϊόν που επιστρέφετε πρέπει να είναι στην ίδια κατάσταση στην οποία το παραλάβατε (σαν καινούργιο), σφραγισμένο/χωρίς να έχει ανοιχτεί η συσκευασία, όπως η αρχική συσκευασία. Για να αποδεχτούμε την επιστροφή, πρέπει να παρουσιάσετε τον αριθμό παραγγελίας του ατόμου που έκανε την αγορά αρχικά και της οποίας τα στοιχεία αναγράφονται στον κωδικό παραγγελίας. Ο πελάτης έχει το δικαίωμα να επιστρέψει το αγορασμένο προϊόν και να ζητήσει αντικατάσταση με άλλο προϊόν ή επιστροφή χρημάτων σε δύο περιπτώσεις:
1. Σε περίπτωση αποδεδειγμένου λάθους της εταιρείας μας (λάβατε λανθασμένο προϊόν ή προϊόν με πρόβλημα ποιότητας), ο πελάτης πρέπει να επιστρέψει το προϊόν μέσα σε δέκα (10) ημέρες από την ημέρα που το παρέλαβε, χωρίς έξοδα μεταφοράς.
2. Εάν η απόφαση του πελάτη να επιστρέψει το προϊόν δεν είναι αποτέλεσμα των προαναφερθέντων αντικειμενικών λόγων, η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μη δεχτεί το αίτημα. Εάν το αίτημα γίνει δεκτό, ο πελάτης μπορεί να επιστρέψει το προϊόν εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής. Σε αυτήν την περίπτωση, όλα τα έξοδα μεταφοράς, καθώς και η διαφορά στην τιμή των προϊόντων θα επιβαρύνει τον πελάτη. Σε κάθε περίπτωση, τα προϊόντα πρέπει να είναι στην ίδια κατάσταση με αυτήν που τα παρέλαβε ο πελάτης, πλήρη, χωρίς ζημιά και στην αρχική τους συσκευασία. Εάν δεν επιστραφούν μέσα σε δέκα (10) ημέρες, το κατάστημα μας δεν έχει υποχρέωση να δεχτεί οποιαδήποτε επιστροφή. Στην περίπτωση συμμόρφωσης με τους Όρους και Προϋποθέσεις και την αποδοχή του αιτήματος επιστροφής, ο πελάτης δικαιούται να λάβει ένα άλλο προϊόν ίσης αξίας, ή επιστροφή χρημάτων. Η επιστροφή χρημάτων θα ολοκληρωθεί εντός ενενήντα (90) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής του προϊόντος. Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων επιστροφών ή επιστροφής για την οποία η εταιρεία μας αποφασίζει ότι ο πελάτης καταχράζεται το δικαίωμα της επιστροφής ή λειτουργεί κακόβουλα, η εταιρεία δικαιούται να αρνηθεί την επιστροφή του προϊόντος, ακόμα και εάν οι προαναφερθείσες συνθήκες ισχύουν.
Οι όροι αυτοί δεν επηρεάζουν τα νόμιμα δικαιώματα του καταναλωτή.»
Πέραν όμως όλων αυτών δεν υπάρχει πουθενά στην ιστοσελίδα που πωλείται το εν λόγω προϊόν κανένα στοιχείο για την εταιρία που πουλάει το προϊόν με αποτέλεσμα να γεννώνται σοβαρά ερωτήματα για τη νομιμότητα διάθεσης μέσω διαδικτύου. Άραγε οι αρμόδιες ελληνικές αρχές έχουν εξετάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση;
ΥΓ: Το προϊόν πουλιέται και στη Βουλγαρία υπό τη διεύθυνση
http://www.fuelsharksaver.com/bg/ όπου υπάρχουν πάλι «μαρτυρίες» με τις ίδιες φωτογραφίες και το ίδιο κείμενο. Απλά αλλάζουν τα ονόματα. Δείτε τις φωτό για του λόγου το αληθές.

apati1
apati2
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη μικρομεσαίος για μικροποσότητα αξιοπρέπειας

Ντρέπομαι.

Ντρέπομαι που ζω σε μια χώρα που αν κάποιος παρασύρει και τραυματίσει σοβαρά με το αυτοκίνητο έναν άνθρωπο, έχει αυτόφωρο με ισχύ δυο εικοσιτετράωρα, ενώ αν χρωστάει στο ασφαλιστικό του ταμείο πάνω από 5 χιλιάρικα έχει διαρκές αυτόφωρο, για πάντα.

Ντρέπομαι που υπάρχει εισαγγελέας που δίνει εντολή σύλληψης μιας 80χρονης για χρέη στο ΤΕΒΕ, και ντρέπομαι ακόμα παραπάνω που υπάρχει...
αστυνομικός που εκτελεί την εντολή αναντίρρητα.

Ντρέπομαι που στις 29 Ιουνίου 2011 τα δικά μας ΜΑΤ έριξαν στην πλατεία Συντάγματος 4 τόννους δακρυγόνα και ασφυξιογόνα χημικά, κατόπιν εντολής του τότε υπουργού κ. Παπουτσή και πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου, ενώ τα αντίστοιχα ΜΑΤ της Ισπανίας και της Ιταλίας αρνούνται να στραφούν ενάντια σε απλούς και ειρηνικούς πολίτες, και στις αντίστοιχες περιπτώσεις βγάζουν τα κράνη και ενώνονται με το Λαό. Κάθε φορά.

Ντρέπομαι που υπάρχουν στη χώρα μου 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που αδυνατούν να συνεισφέρουν στο δικό τους συνταξιοδοτικό λογαριασμό, και αντί να ζητούν και να λαμβάνουν στήριξη από το ασφαλιστικό ταμείο τους, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα ταμεία, αυτό τους αφήνει ανασφάλιστους, κι εκείνους και τις οικογένειές τους, ενώ τους καταδιώκει για την ανέχειά τους σαν εγκληματίες, με ένδικα μέσα και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Ντρέπομαι που αυτοί φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο για να μη τους συλλάβουν.

Ντρέπομαι που στη χώρα μου πεθαίνουν άνθρωποι με σοβαρές ή μη ασθένειες, ενώ έχουν καταβάλει τις εισφορές τους όταν μπορούσαν, και τώρα που δεν μπορούν τους πετάει το σύστημα στα σκουπίδια σαν βρώμικα κουρέλια, ενώ ταυτόχρονα δείχνει αλληλεγγύη και περιθάλπει δωρεάν (και ορθώς κάνει) τους ανασφάλιστους Ρομά και τους περαστικούς από τη χώρα μας ανασφάλιστους αλλοδαπούς.

Ντρέπομαι που στη χώρα μου τα χρήματα που έβαλαν οι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε ύψος 100.000.000 ευρώ για την συνδρομή όσων έπεσαν έξω με την κρίση, αυθαίρετα πήγαν σε πληρωμή άλλων υποχρεώσεων του ταμείου τους.

Ντρέπομαι για την αναξιοπρέπεια που επιβάλλει στους μικρομεσαίους το Κράτος, με την αυθαιρεσία και την ανάλγητη στάση που δείχνει απέναντι σε ανθρώπους της παραγωγικής οικονομίας. Το ίδιο το Κράτος που ουσιαστικά τους κατέστρεψε με τα μέτρα παράλογης υπερφορολόγησης και αγχόνης ρευστότητας που επέβαλε στο σύστημα, αφενός με τον 9πλασιασμό των φόρων απέναντί τους, αφετέρου με την μη-προσαρμογή βάσει του άρθρου του Συντάγματος για την αναλογικότητα των φόρων με τη φοροδοτική ικανότητα του φορολογούμενου, καταδικάζοντάς τους σε αναξιοπρέπεια και ανέχεια, εκείνους που ουσιαστικά παράγουν τον πλούτο, και διατηρούν τις παραγωγικές θέσεις εργασίας της χώρας και πληρώνουν με τους φόρους τους το κόστος του Κράτους.

Ντρέπομαι που στη χώρα μου, με πρόφαση αναξιοπρεπείς και “αγοραστές μελέτες” για τη φοροδιαφυγή, κατασυκοφαντήθηκαν όλοι όσοι παράγουν πραγματικό πλούτο, και κυνηγήθηκαν όσοι δε μπορούσαν να ξεφύγουν.

Ντρέπομαι που στην Ελλάδα ο πολίτης έχει υποβαθμιστεί σε φορολογική ύλη, και οι υπερβάλλοντες φόροι που του αποσπάστηκαν με βία και εκβιασμό, θα διατεθούν για την επαναφορά των μισθών των δικαστικών και των ένστολων, με απόφαση των πρώτων, ενώ μετράει 2 εκατομμύρια κόσμου στην ανεργία, και 4 εκατομμύρια κόσμου στην ανέχεια, και 1 εκατομμύριο κόσμου στην ακραία φτώχεια.

Ντρέπομαι που ο Έλληνας πολίτης δεν θεωρείται πως έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικήσει την ευτυχία του, ελεύθερος από κρατική καταπίεση και άδικες διώξεις!

Ντρέπομαι που με όλα αυτά, 4 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Ντρέπομαι που κάποιος που βγάζει 24 χιλιάρικα το χρόνο με κόπο και τύχη πρέπει να πληρώνει το 71% του εισοδήματός του σε φόρους στο Κτήνος, ενώ κάποιος που βγάζει 250 χιλιάρικα πληρώνει κάτω από το 50%!

Ντρέπομαι που εκείνοι που νομοθετούν τη φορολογία των Ελλήνων πολιτών, έχουν επαναφέρει τις δικές τους αμοιβές σε επίπεδα προ κρίσης, και επιπλέον έχουν νομοθετήσει τις μισές τους αμοιβές και παραπάνω να τις λαμβάνουν αφορολόγητες.

Ντρέπομαι που δεν βρέθηκε ένας βουλευτής στη χώρα μου να αρνηθεί να λαμβάνει τις βουλευτικές αποζημιώσεις, ενώ 250.000 κόσμου τρώνε από τα συσσίτια και τους κάδους σκουπιδιών.

Ντρέπομαι που δυο γνωστοί μου από παλιές επιχειρηματικές οικογένειες μου δήλωσαν ευθαρσώς ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, όχι γιατί έχει πρόγραμμα ή γιατί είναι φασίστες, αλλά γιατί οι σημερινοί κυβερνώντες αυτούς φοβούνται και από εκείνους θα τιμωρηθούν αδυσώπητα.

Ντρέπομαι γιατί ο μέσος μικρομεσαίος σήμερα, εκτός από το εισόδημά του, την περιουσία του, και τη δυνατότητά του να επανέλθει παραγωγικά στο σύστημα για μια δεκαετία μετά την αποτυχία του, έχει χάσει και την αξιοπρέπειά του αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα.

Ντρέπομαι.

Ποια μικροποσότητα αξιοπρέπειας και κουραφέξαλα; Ψέματα είναι!!

Δεν υπάρχει μικρομεσαίος που να του έχει απομείνει περισσότερο από ένα γραμμάριο αξιοπρέπειας απάνω του.
Ούτε καν τη δόση του...

του Άγη Βερούτη
Νεκρός πρώην επιχειρηματίας που ζούσε σε γκρεμισμένο σπίτι

Συγκίνηση προκαλεί ο θάνατος πρώην επιχειρηματία, που «έφυγε» μόνος και αβοήθητος στο κέντρο της Χαλκίδας.
Σύμφωνα με το eviazoom, ο 61χρονος εντοπίστηκε νεκρός από κατοίκους την περασμένη Τρίτη, μέσα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Χαλκίδα.
Πρόκειται για πρώην επιχειρηματία, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε μείνει άστεγος και ζούσε μέσα στο γκρεμισμένο σπίτι.
"Ποτέ δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα" λένε συγκινημένοι oι κάτοικοι της περιοχής.
Ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.


Πηγή: eviazoom.blogspot.gr
krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Συναγερμός: Τρώγαμε δημητριακά με έντομα

Την άμεση ανάκληση και απόσυρση δημητριακών με παρουσία προνυμφών εντόμων απαίτησε ο ΕΦΕΤ, μετά από σχετικές καταγγελίες που δέχτηκε

Στην απόσυρση συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος Nestle Fitness Fruits με δημητριακά ολικής αλέσεως, όπου διαπιστώθηκε παρουσία προνυμφών εντόμων, προχωρά η εταιρεία CPW ΕΛΛΑΣ ΑΕ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Nestle.
Σημειώνεται ότι χθες ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης διαπίστωσε τη διακίνηση δημητριακών ολικής αλέσεως με παρουσία προνυμφών εντόμων.
Πρόκειται για το προιόν «Nestle Fitness Fruits» με δημητριακά ολικής αλέσεως, σε συσκευασία των 375 γρ. με αρ. παρ.: L3185081900 06 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 04/07/2014.
Το προϊόν διανέμεται από την CPW ΕΛΛΑΣ ΑΕ και ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση της παρτίδας από την αγορά.
Από την πλευρά της η CPW ΕΛΛΑΣ διευκρινίζει ότι η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρεται σε παρουσία εντόμων εντός συγκεκριμένου και μεμονωμένου δείγματος και δεν αφορά κάποια άλλη παρτίδα του συγκεκριμένου προϊόντος.
"Η παραγωγική διαδικασία του προϊόντος σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει την παρουσία εντόμων στο προϊόν. Επιπλέον η σφραγισμένη συσκευασία του προϊόντος διασφαλίζει πλήρως το προϊόν, εφόσον βεβαίως τηρούνται οι κατάλληλες συνθήκες φύλαξης σε όλη την αλυσίδα από την αποθήκευση μέχρι την κατανάλωση", τονίζει η CPW Ελλάς στην ίδια ανακοίνωση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξαφανίζονται τα έντομα από τον πλανήτη

Μας ενοχλούν με την παρουσία τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης. Κι όμως, είναι πολύ πιθανό τα επόμενα χρόνια να υπάρξει μια ραγδαία μείωση -παγκοσμίως- των εντόμων, με ότι αυτό σημαίνει για την ισορροπία του οικοσυστήματος.
Όπως σημειώνουν και τα Νέα, οι επιστήμονες και οι αναλυτές των δεδομένων είναι αρκετά ανήσυχοι με τις κλιματικές αλλαγές, καθώς πέραν των υπόλοιπων ζητημάτων που δημιουργούν στον πλανήτη, θα προκαλέσουν και ένα καίριο πλήγμα στις αποικίες των εντόμων και στην παραγωγική τους δυνατότητα.
Τα πολύ ψυχρά και ζεστά κλίματα και η γενικότερη απορρύθμιση της θερμοκρασίας (έντονο κρύο και παρατεταμένος καύσωνας) επηρεάζει άμεσα τα έντομα που είναι ψυχρόαιμα. Ερευνητές από την Αυστραλία και της Δανίας, λειτουργώντας από κοινού κατέληξαν σε κάποια συμπεράσματα που μόνο ανησυχητικά μπορούν να είναι για το περιβάλλον.
Σύμφωνα με αυτά, αν συνεχιστούν αυτές οι έντονες αλλαγές στο κλίμα, είναι σφόδρα πιθανό τα επόμενα 100 χρόνια, η παραγωγική δυνατότητα των εντόμων να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, με άμεση συνέπεια τη σταδιακή εξαφάνισή τους.
Όπως σημειώνουν, πολλά από τα είδη εντόμων τις επόμενες δεκαετίες θα εξαφανιστούν. Ειδικότερα υπάρχουν τουλάχιστον 10 είδη φρουτόμυγας που κινδυνεύουν άμεσα με εξαφάνιση.
Η μελέτη των ειδικών δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Global Change Biology».

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΪΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Τους αθλητές της Εορδαϊκής Δύναμης υποδέχθηκε την Παρασκευή στο Δημαρχείο η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, προκειμένου να τους συγχαρεί και να τους επιβραβεύσει για τις διακρίσεις τους σε παγκόσμιο και πανελλαδικό επίπεδο.
«Πρόκειται για μια στιγμή διάκρισης μετά από προσπάθεια και αγώνα. Μας κάνετε περήφανους, γιατί θυσιάσατε χρόνο και δίνετε τον εαυτό σας για να αγωνιστείτε για έναν υψηλό στόχο» είπε απευθυνόμενη στους αθλητές και στον προπονητή τους η κ. Βρυζίδου, τονίζοντας πως ο δήμος Εορδαίας θεωρεί ότι ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο κεφαλαίο που γεμίζει την ψυχή των ανθρώπων, τους εξασκεί και τους κάνει πειθαρχημένους.
«Οι επιτυχίες σας  καταγράφονται στην ιστορία της πόλης, του δήμου, αλλά και στη δική σας ιστορία και θα σας συνοδεύουν σε όλη σας τη ζωή. Δίνετε το παράδειγμα και σε άλλα παιδιά να έρθουν στον αθλητισμό και να αποφεύγουν τις κακοτοπιές» δήλωσε η κ. Βρυζίδου που έδωσε τους τιμητικούς επαίνους σε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές του συλλόγου και στον προπονητή τους Χρήστο Χρηστίδη.
Από την πλευρά του ο κ. Χρηστίδης δήλωσε πως είναι «σημαντικό για τέτοιες διακρίσεις τα παιδιά να επιβραβεύονται. Η πόλη μας έχει διακριθεί στον αθλητισμό και αυτά τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ


Πάνω από διακόσιοι αθλητές και πενήντα προπονητές και συνοδοί θα βρεθούν στην Πτολεμαϊδα στις 29 Μαρτίου 2014 για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης που θα γίνει σε συνδιοργάνωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, της ΔΕΗ Α.Ε., υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας στο Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαίδας. Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης και Ολυμπιονίκη της Ελληνορωμαϊκής Κωνσταντίνο Θάνο, παρουσία του υπεύθυνου αγώνων Αντώνη Λιάνου, του εκπροσώπου της ΔΕΗ Α.Ε. Ιωάννη Αλεξόπουλου και του προέδρου της ΚΕΔΕ Χρήστου Κεσκερίδη, τόνισε πως «ο δήμος Εορδαίας δίνει μεγάλη σημασία στο να  φιλοξενούνται διοργανώσεις που αναδεικνύουν και τιμούν τον τόπο. Έτσι, δίνουμε μήνυμα στη νέα γενιά και στα παιδιά μας.
Ως δημοτική αρχή θέλουμε να προβάλλεται ο τόπος ο αθλητισμός και να πιάνουν τόπο όλες αυτές οι προσπάθειες. Η κ. Βρυζίδου ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στη διοργάνωση που έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο.
Ενθουσιασμένος από τις άρτιες εγκαταστάσεις δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης και Ολυμπιονίκης της Ελληνορωμαϊκής Πάλης Κωνσταντίνος Θάνος που δήλωσε «πως 250 άνθρωποι θα βρεθούν στην Πτολεμαίδα για τη διοργάνωση αυτή», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πτολεμαϊδιώτη συναθλητή του  Ιορδάνη Κωνσταντινίδη, καθώς και τον παλαιότερο Ολυμπιονίκη Γεώργιο Ποζίδη.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ

 
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Χρήστος Κεσκερίδης , Η Δήμαρχος Εορδαίας κα Παρασκευή Βρυζίδου, και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικικού Ωδείου Δημοτικής Ενότητας Μουρικίου κ. Δημήτρης Καραβέλης σας προσκαλούν την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:30 το πρωί στην συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρησεων της Τοπικής Κοινότητας  Αναρράχης στα πλαίσια του Εορτασμού για τα 5 χρόνια απο την ίδρυση του Δημοτικού Ωδείου.
Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Ωδείου έχει από συστάσεώς του. ο μουσικολόγος, συνθέτης και πιανίστας κ. Δημήτριος Καραβέλης.
Διαβάστε περισσότερα » »

“ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΤΗ JAZZ”


Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ και το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου, διοργανώνουν “Σεμινάριο γνωριμίας με τη Jazz με τον καθηγητή χάλκινων πνευστών του Ωδείου κ. Νίκο Βαλταδώρο.
Το σεμινάριο είναι χωρισμένο σε 2 θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν σε δύο συνεχόμενες Πέμπτες στις 13 Μαρτίου και στις 27 Μαρτίου στις 19.00 στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Ωδείου. Στην πρώτη θεματική ενότητα, θα γίνει αναφορά στις απαρχές της Jazz μουσικής μέχρι την «επανάσταση» του Bebop, ενώ στη δεύτερη θεματική ενότητα θα παρουσιαστεί η εξέλιξη της jazz από την Cool Jazz μέχρι και σήμερα.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου μέσα από την προβολή  βίντεο, ηχητικών αποσπασμάτων και φωτογραφιών , θα παρουσιαστούν οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της jazz και θα επιχειρηθεί αναφορά και ανάλυση των σημαντικότερων ειδών της.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλους, μουσικούς και μη κάθε ηλικίας που αγαπούν την Jazz και θέλουν να την γνωρίσουν μέσα από την ιστορία της.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Δήμαρχος Εορδαίας
Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
     
Παρασκευή Βρυζίδου
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου
Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014, ο Δήμος Εορδαίας με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα υγείας, γιατρού, γαστρεντερολόγου κ. Νικόλαου Ελευθεριάδη, οργάνωσε επιστημονική εκδήλωση με θέμα «ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ-ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ».           Εισηγητές ήταν ο Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και Πρόεδρος της Εταιρείας Παθολογίας Βορείου Ελλάδος κ. Απόστολος Ι. Χατζητόλιος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος. Σαββόπουλος, και ο συντοπίτης μας, Επεμβατικός Καρδιολόγος, από την Ιδιωτική Κλινική EUROMEDICA-Κυανός Σταυρός Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Γραΐδης.
          Το μήνυμα ήταν άθληση και μεσογειακή διατροφή, καλή ενημέρωση και παρακολούθηση της υγείας μας.
          O κ. Ελευθεριάδης ως γενικός συντονιστής στην εισήγησή του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η επιστήμη είναι όπως η άθληση εάν την αφήσεις σε αφήνει, θέλει συνεχή, δια βίου ενημέρωση και εκπαίδευση».
          Όπως ο  ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά, την τελευταία τριετία, επέλεξε να ξεφύγει από τα στενά όρια της Πόλης του, στην οποία ζει και εργάζεται ως Ιατρός στο Ιδιωτικό επάγγελμα, τα τελευταία 10 έτη, και να ενταχθεί στην πρωτοποριακή Ιαπωνική ιατρική ομάδα του παγκοσμίου φήμης Πανεπιστημίου της Yokohama, της Ιαπωνίας, όπου και εκπαιδεύτηκε στις τελευταίες τεχνικές εξελίξεις στον  κλάδο του, τις οποίες και εφάρμοσε  με επιτυχία προς όφελος των Ελλήνων ασθενών του, ενώ συγχρόνως οργάνωσε την εφαρμογή των τεχνικών αυτών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά στον Ελλαδικό Χώρο.        Συγχρόνως ανέφερε, ότι η ιδέα της παρούσας εκδήλωσης ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν, όταν αντιπροσωπεύοντας το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας, σε Παγκόσμιο Συνέδριο στην Washington- Η.Π.Α. παρατήρησε μαζί με άλλους Έλληνες συναδέλφους του την παρουσία φορητών απινιδωτών στο αεροδρόμιο ανά 100 μέτρα για την άμεση επί τόπου αντιμετώπιση αιφνιδίου καρδιαγγειακού επεισοδίου.
          Ο κ. Χρήστος Γραίδης, σε συνεργασία με τον κ. Ελευθεριάδη,  κατέθεσαν τη γνώση και την εμπειρία τους στην ημερίδα καθώς και την πρόταση τοποθέτησης απινιδωτών στην πόλη της Πτολεμαΐδας, οι οποίοι με απλούς χειρισμούς μπορούν στα πρώτα 10 λεπτά να σώσουν ανθρώπους από ανακοπή και αιφνίδιο θάνατο.
Οι δυο απινιδώτες ήταν δώρο της Εταιρείας Παθολογίας Βορείου Ελλάδος μετά από πρόταση του κ. Γραίδη και ο τρίτος αγοράστηκε από τον Δήμο. Τα σημεία που θα τοποθετηθούν είναι ένας στο γραφείο εθελοντισμού στη Λαϊκή Αγορά ,ένας στην Αστυνομία, που διανυκτερεύει όλη νύχτα, και ένας στο κολυμβητήριο στο γραφείο των ορειβατών.
Η τοποθέτηση απινιδωτών στο Δήμο είναι πανελλήνια πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί ένα μέρος του γενικότερου σχεδιασμού του Δήμου στα θέματα υγείας, που περιλαμβάνει:
- Την οργάνωση των αγροτικών ιατρείων
-Την προσπάθεια να υπάρχουν αγροτικοί ιατροί σε όλα τα αγροτικά ιατρεία διότι παρατηρούνται συχνά ελλείψεις στα Δημοτικά Διαμερίσματα
-Την στήριξη του Περιφερειακού Ιατρείου Πτολεμαΐδας
-Την προσπάθεια εξασφάλισης χώρου για την στέγαση των υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Πτολεμαΐδα
-Την στήριξη για την οργάνωση  Ενιαίου Υγειονομικού Συστήματος  Πτολεμαΐδας με την έρευνα για την παραχώρηση δημοτικού κτιρίου
-Τη διαρκή στήριξη του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, το οποίο μέσα από τους αγώνες της Δημοτικής Αρχής και τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή του κόσμου στις απερίγραπτα μεγάλες και μοναδικές συγκεντρώσεις στήριξης του Νοσοκομείου κατάφερε να διατηρήσει τη λειτουργία του συνόλου των κλινικών, βέβαια  συχνά με οριακή επάρκεια. Η λειτουργία του Νοσοκομείου αδιαμφισβήτητα  στηρίζεται και στους γιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους αφανείς ήρωες, οι οποίοι σχεδόν όλοι δεν παίρνουν ούτε τις άδειες που δικαιούνται για να μην αφήσουν κενά στο Νοσοκομείο και στους συμπολίτες μας.
-Τέλος, η επέκταση του Νοσοκομείου που δημοπρατήθηκε το 2013 , προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ, είναι ένα ακόμα θετικό βήμα στην εξασφάλιση της διατήρησης του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου ως του μεγαλύτερου και πληρέστερου Νοσοκομείου της Δυτικής Μακεδονίας
   Ο κ. Ελευθεριάδης έκλεισε την εισήγησή του λέγοντας πως όποιος ασχολείται με τα κοινά  και την υγεία πρέπει σαν σκοπό του να έχει την προσφορά στον τόπο και στο συνάνθρωπο με γνώμονα την αγάπη και την ανιδιοτέλεια χωρίς σκοπιμότητες και συμφέροντα και αυτό να το αποδεικνύει καθημερινά με το παράδειγμά του.
Διαβάστε περισσότερα » »