Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

smyrnaios.net-ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ TOΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ BLOGS KAI SITES!!!

ΜΠΑΓΛΑΜΑ... http://smyrnaios.net ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!!http://smyrnaios.net/wp-content/uploads/2013/01/gephi_2.jpg
Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης. 

Ε ρε γέλια... Τι δημοσίευση ανακάλυψα λέτε σε ιστοσελίδα;

Άρθρο βαρύγδουπο. Άρθρο επιστημονικό. 
Άρθρο με μεθοδολογία και με όρους υψηλής νοημοσύνης όπως crawling, startingpoints, incoming links, clawling, betweeness centrality, και άλλους που ίσως να μην μπορεί ο καθένας...
μας (σας) να καταλάβει και να παραδεχθεί. 

Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. 
Σημασία έχουν τα αποτελέσματα της έρευνας με τον "πολλά βαρύ" τίτλο 
"Η ελληνική ακροδεξιά στο διαδίκτυο: μια ανάλυση γράφων."

Το άρθρο λοιπόν αυτό, που θα παραθέσω αυτούσιο παρακάτω, συνδέει 88 ! μάλιστα 88 sites και blogs με την Ελληνική ακροδεξιά και πολλά από αυτά με τη Χρυσή Αυγή! 
Άλλα άμεσα και άλλα έμεσα.

Και μέσα σε αυτά τα 88 μας έχουν κάνει  την τιμή να  είναι και το ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ.  
Ξεράθηκα στα γέλια.
Δεν λέω... είναι προνόμιο να βρίσκεσαι στο νούμερο 43 από 6-7 χιλιάδες διαδικτυακά μέσα...
Αλλά όχι εκεί που το θέλει ο καθένας. 

Αγαπητέ μου φίλε Νίκο συντάκτη του άρθρου, (δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο), έχω να σου πω πως η μελέτη σου είναι (επιεικώς) για γέλια...
Αδυνατώ  να κατανοήσω το συμπέρασμά σου  πως όλα  αυτά τα ιστολόγια "είναι μέρος μιας συνειδητής στρατηγικής υποκινούμενης από πολιτικές οργανώσεις."


Επίσης στο σχόλιό σου "Για παράδειγμα, ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι η παντελής απουσία συνδέσμων προς επαγγελματικούς δημοσιογραφικούς ιστότοπους και κυρίαρχα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοράσεις, ειδησεογραφικές πύλες), κάτι που παραδοσιακά χαρακτηρίζει τα ιστολόγια." 
έχω να σου πω πως κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, πλέον,  στο διαδίκτυο δεν είναι αυτά που γράφεις παραπάνω... και αυτό μπορώ να σου το αποδείξω χωρίς επιστημονικές έρευνες, αλλά περνώντας μια βόλτα από το google statistics (analytics όπως θέλεις πες το) του καθενός. 


Φυσικά επίσης για γέλια είναι το συμπέρασμά σου: 
" Στο εσωτερικό της κοινότητας συνυπάρχουν όλες οι τάσεις της ελληνικής ακροδεξιάς (θρησκόληπτοι, εθνικιστές, συνωμοσιολόγοι, αντισημίτες κλπ.) και δεξιάς (ΝΔ, ΑΝΕΛ, “ανόθευτοι πατριώτες” κλπ). Αλλά τις κομβικές θέσεις κατέχουν ιστολόγια που κατευθύνονται ή πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή όπως το ventetta.blogspot.com και το egersis2.blogspot.com." 

Άλλο σου εκπληκτικό συμπέρασμα: 
" Τέλος, μια ενδιαφέρουσα τάση που παρατηρείται είναι η χρήση από αρκετά ιστολόγια του δείγματος μιας ρητορικής η οποία βασίζεται σε σχήματα και φόρμες παραδοσιακά ταυτίζόμενες με την αριστερά όπως η λαϊκή κυριαρχία, η αντίσταση στους κατακτητές, ο αντικαπιταλισμός. Αυτό το νέο γνώρισμα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα σε κάποιες περιπτώσεις κάνει δυσκολότερη την ανίχνευση της πραγματικής πολιτικής ταυτότητας ενός διαδικτυακού μέσου που την εκφράζει." 
Σιγά φίλε μου να μην είναι ζόμπι... με πρόσωπο αριστερού και καρδιά ενός μαρουλιού... συγνώμη ακροδεξιού ήθελα να γράψω. 

Και τέλος για να σοβαρευτούμε και να σταματήσουμε τα γέλια. 
Δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιος που θέλει να  είναι αντικειμενικός και ακομάτιστος μπορεί να γράψει όλα τα παραπάνω.
Επομένως το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω είναι πως είσαι Νεοταξίτης, φομενταλιστής, πολυπολιτισμικός, οργανωμένος στο "τα δικαιώματα των μεταναστών",    καισίγουρα υποκεινούμενος. 
Με λίγα λόγια εκτελείς εντολές φίλε Νίκο. 
ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ.

Όμως  αγαπητέ μου,  όπως νομίζεις πως μπορείς να επηρεάσεις εσύ ανθρώπους που σε διαβάζουν, το ίδιο ισχύει και για όλα αυτά sites & blogs στη "μαύρη σου λίστα". 
Δεν θα σου περάσει, και κυρίως δεν θα περάσει στους εντολείς σου. 

Πάρε θέση για όλα τα παραπάνω που έχεις γράψει, κάνε τον  κόπο να "ανοίξεις"  καμιά σελίδα από τους "ακροδεξιούς" που έχεις στη λίστα  και  πράξε δευτερολογία στο άρθρο σου. 

-Το να αγαπάς την Πατρίδα σου δεν σε κάνει ακροδεξιό,
-το να θέλεις να ζήσουν τα παιδιά σου ελεύθερα δεν σε κάνει ακροδεξιό,
-το να ισχυρίζεσαι πως μας ψεκάζουν δεν σε κάνει ακροδεξιό,
-το να λες ΠΡΟΔΟΤΕΣ τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ δεν σε κάνει ακροδεξιό,
-και κυρίως 
το να πιστεύεις στον Έναν και Μοναδικό Θεό
ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ.


Αϊ στην ευχή της Παναγίας φίλε μου Νίκο γιατί συγχύστηκα. 

ΥΓ. 
Αλήθεια ωραία sites έχεις στους φιλικούς σου συνδέσμους...



Με ΑντιΝεοταξικούς χαιρετισμούς
Τρύφωνας Τιπούρτης.

http://www.epirus-ellas.gr
 
 
 
greek-observatory
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Μοναχικός Δρόμος του «Ιδανικού (Στρατιωτικού) Αυτόχειρα» Πολιτικού Ηγέτη

 γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Τα Εθνικά Θέματα καθώς και η Εθνική Ασφάλεια έχουν μπει σε «Κόκκινο Συναγερμό» προ πολλού. Πρέπει πάραυτα να βρεθεί ένας Στρατηγός στην Πολιτική ηγεσία της χώρας.
Αυτό προστάζει η Φωνή της κοινής (Εθνικής) Λογικής.
Κι αυτό δεν θα είναι εύκολο. Αντιθέτως.
Η Καθεστωτική Πολιτική δεν το επιθυμεί. Άλλο αν «κατ’ ανάγκην θα το κάνει», θέλει δεν θέλει.

«Και κράτα το Στρατό μακριά απ’ την πολιτική»...

Αυτό είχε πει ο Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος όταν «παρέδιδε» στον Α. Παπανδρέου εκεί στα βάθη της δεκαετίας του ’80.
Και όχι μόνον αυτός.
Το είχε πει κι ο Βασιλιάς στο Μεταξά όταν τον «τοποθετούσε» στην Ύπατη Αρχή της χώρας προπολεμικά.
Και εννοούσαν γενικά το Στρατό.
Διότι γνώριζαν καλά ότι όσο «συστημικός» κι αν μοιάζει ο (όποιος) Στρατιωτικός «εκλεκτός» τους, οι ευαισθησίες τους (των Στρατιωτικών) στα Εθνικά Θέματα, σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας και γενικώς Πατριωτικά Ζητήματα δεν είναι «αρεστές» στην καθεστηκυία Πολιτική Τάξη. Δεν είναι «συμβατές» με τις (Γεω)Πολιτικές Επιλογές των (διεθνών) Πατρόνων τους.
Εάν αυτός ο «πολιτικός αφορισμός» ισχύει λοιπόν για έναν «απλό Στρατιωτικό», πόσω μάλλον για έναν Εθνικιστή Επαναστάτη. Τουτέστιν, αυτό το «δεύτερο» ας το «ξεχάσουν» καλύτερα οι «θιασώτες» του. Για την ώρα τουλάχιστον. Ας είμαστε ρεαλιστές εάν θέλουμε «αποτελέσματα». Κι ας αναζητήσουμε την «βέλτιστη διαδρομή» για την «εν ευθέτω χρόνω υλοποίησή» του.
Άρα, εάν πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί Αξιωματικός στο τιμόνι της Χώρας, έστω και ως μια λύση του τύπου «το μη χείρον βέλτιστον», θα πρέπει να το σκεφτόμαστε με όρους «στυγνής οπτικής του Πολιτικοκοινωνικά εφικτού».
Υπ’ αυτήν την οπτική, αυτός ο Στρατηγός θα είναι υποχρεωμένος να «παίξει με τους όρους του Συστήματος» κατά την άνοδό του. Και προκειμένου ν’ «ανέλθει». Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική διαδρομή.
Αυτός ο Στρατηγός θα είναι ουσιαστικά μια «ηρωϊκή Ιφιγένεια» που θα «θυσιαστεί» (πιθανότατα) προκειμένου να έρθει η «επόμενη Πατριωτική Ημέρα».
 Ένας (Μαρτυρικός) «Πρόδρομος».
 Κατά πάσα πιθανότητα, τίποτε άλλο δεν θα κατόρθωνε να είναι (όσο και αν θα επιθυμούσε ή θα προσπαθούσε για το «αντίθετο») πέραν από μια «γέφυρα», ένας «ενδιάμεσος κρίκος» για την «επόμενη (Πατριωτικά σφύζουσα) Πολιτική κατάσταση».
Αυτό είναι το «ευκταίον» τουλάχιστον. Γιατί, ακόμη κι αυτό, θα πολεμηθεί άγρια κι από πολλούς.
Τα Εθνικά Θέματα, η Άμυνα και η Εθνική Ασφάλεια απαιτούν «ενίσχυση» και «προστασία» και τα απαιτούν ΤΩΡΑ. Αν όχι ΧΤΕΣ.
Μέσα από την διακυβέρνησή του θα πρέπει να ανδρωθεί μια άλλη τάξη Στρατηγών που θα τον διαδεχθεί. Όταν αυτός θα «πέσει» - αναπόφευκτα – υπό την πίεση του «πυρός ομαδόν» των ΠΑΝΤΩΝ εναντίον του.
Θα πρέπει να έχει το «καλώς έχειν» απ’ όσο το δυνατόν περισσότερες πολιτικές δυνάμεις προκειμένου ν’ «ανέλθει». Κι αυτό σημαίνει ότι πολλοί θα δυσαρεστηθούν από το «διπλωματικά προσεγμένο πολιτικό προφιλ» του.
Από την άκρα αριστερά ως τον ευρύτερο εθνικιστικό χώρο.
Οι μεν θα προτιμούσαν έναν Ντουρούντι, κάποιοι άλλοι έναν Βελουχιώτη και κάποιοι άλλοι έναν Ζέρβα.
Και θα επιδιωχθεί βεβαίως αυτό σ’ έναν Εμφύλιο Πόλεμο – εάν αυτός δεν κατορθωθεί ν’ αποσοβηθεί. Έναν Εμφύλιο, που τόσοι πολλοί εύχονται και απεργάζονται, που τόσοι πολλοί (έξωθεν) αναμένουν προκειμένου να επιτύχουν τον τελικό τους στόχο: τον διαμελισμό της χώρας, την κοσοβοποίησή της, την καντονοποίησή της, την Φινλανδοποίησή της, την αποικιοποίησή της, την δορυφοροποίησή της και ουκ έσται τέλος στα άνομα και ανθελληνικά σχέδιά τους.
Ένας απλά και μονοκόμματα «μάχιμος (ΜΗ Πολιτικός) στρατιωτικός» απλά θα έριχνε λάδι στη φωτιά. (Εξ’ ου και «δεν θα στηριζόταν» από τις «ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις»).
Διότι ο αποκλειστικά μάχιμος στρατιωτικός  δεν είναι «επαρκής πολιτικά» για την (Πονηρή και αδίστακτη) Μάχη του Πολιτικού Στίβου. Η πολιτική έχει «σκοτεινιά» ενώ ο πόλεμος είναι «ξεκάθαρος». Ο «αποκλειστικά (και μόνον) Μάχιμος» λοιπόν – που δεν είναι ΚΑΙ Πολιτικός – απλά δεν θα κατορθώσει να επιβιώσει κατά την άνοδό του. Θα μείνει εκτός πολιτικής πριν καλά καλά ξεκινήσει.
Ας θυμηθούμε τον Γρίβα. Άριστος Πολεμιστής αλλά όχι πολιτικός. Έμεινε στο περιθώριο της Ελληνικής πολιτικής. Αν και με τον πολεμικό Αγώνα που διεξήγαγε (και δη με επιτυχία) εναντίον μιας «συμμάχου χώρας» δεν θα μπορούσε να υπάρξει το παραμικρό «πολιτικό περιθώριο» γι’ αυτόν. Η πολιτική του αποτυχία όμως – πρέπει να πούμε – σημειώθηκε ΚΑΙ πριν απ’ αυτήν την νεότερη στρατιωτική δράση του. Οι πολεμικές ηρωϊκές περγαμηνές του δεν τον βοήθησαν καθόλου – ελλείψει της Πολιτικής Ικανότητας.
Και μην μας διαφεύγει ότι οι μάζες είναι πατριωτικά ανώριμες για να ανεβάσουν μόνες τους (και δη χωρίς «στήριξη άλλων δυνάμεων») έναν τέτοιον (μη Πολιτικό) «Πολεμιστή» στο ύπατο αξίωμα.
Άρα, ΜΟΝΟΣ  του πρέπει να το κάνει. Ακολουθώντας και παίζοντας ΚΑΛΑ με τους κανόνες του συστήματος.
Όσο κι αν «ενοχλήσει» (άλλους) αυτό. Όσο κι αν «πονέσει» τον ίδιο. ΜΟΝΟΣ του πρέπει να χτίσει το οχυρό των «ενισχύσεών» του. ΜΟΝΟΣ του πρέπει να χτίσει σοφά και υπολογισμένα το ΜΕΤΩΠΟ του...
Και να ευχόμαστε κατόπιν να καταφέρει να βαδίσει με ασφάλεια (για την Ελληνική κοινωνία) μέσα από το ναρκοπέδιο που τον περιμένει στην Πολιτική του πορεία.
Διότι θα καεί πιθανότατα. Γι’ «αυτό» ακριβώς άλλωστε «προορίζεται» (από τους έμπειρους σ’ αυτό «Καθεστωτικούς Μαριονετίστες»). Επιδίωξη του «καθεστωτικού συστήματος» θα είναι να του «φορτώσει τα πάντα». Η (Εθνική) αξία του (από την άλλη) θα έγκειται στο να προετοιμάσει το έδαφος και τις πολιτικοκοινωνικές συνθήκες για τον «επόμενο Στρατιώτη-Πολιτικό Ηγέτη».
Και θέλει κότσια και διάθεση αυτοθυσίας για να γίνει κάποιος εν γνώσει του Ιφιγένεια.
Ο πιο φιλόδοξος (και ρεαλιστικός) στόχος απ’ όλο αυτό τον Γολγοθά θα ήταν να «αντέξει αρκετά» ώστε να «προετοιμάσει την διάδοχη κατάσταση».
Εγχώριο και διεθνές καθεστώς, βλέποντας την «ένταση» στην ελληνική κοινωνία, θα κρίνουν ότι οι «συνήθεις πολιτικοί» αδυνατούν να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Θα χρειαστεί «πυγμή» και κάποιο «θύμα» να «το αναλάβει αυτό». Διακρίνουν επίσης την αύξηση της «πατριωτικής έντασης». Θα επιδιώξουν λοιπόν να αναδείξουν έναν στρατιωτικό με διπλό σκοπό. Από την μία να ελέγξει αυτή την πατριωτική θερμότητα κι από την άλλη να ελέγξει με πυγμή την γενικότερη κοινωνική ένταση. Θα αποσκοπούν στο να καθιερώσουν μια «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» από τη μια κι από την άλλη, την φθορά που θα προέλθει από τις απόπειρες δυναμικού ελέγχου της κοινωνικής έντασης να τις χρεώσουν στους στρατιωτικούς ώστε μέσα από αυτή την ένταση να βγουν «αποκαθαρμένοι οι πολιτικοί».
Καθόλου εύκολη κατάσταση λοιπόν για τον εν λόγω «Ιδανικό Πατριώτη Αυτόχειρα».
Αντιθέτως. Θα μπορούσε να ονομαστεί η «Ελληνική Σκοτεινή Κοιλάδα της Αποκάλυψης» όλη αυτή η Κατάσταση Κρίσης. Τόσο για την Ελληνική Κοινωνία όσο και για τον ίδιο.
Οι παγίδες φαίνονται ξεκάθαρα.
Οπότε, ο Στρατηγός που θα δεχτεί να αναλάβει μέσα σ’αυτό το καμίνι θα πρέπει να έχει και μια δόση αισθήματος αυτοχειρίας. Γιατί όσο θ’ αντιστέκεται στις «ορέξεις» τους (να επιτεθεί στο Λαό επιβάλλοντας τα αντιλαϊκά φονικά τους μέτρα) τόσο θ’ αυξάνονται οι πισώπλατες μαχαιριές τους εναντίον του. (Αυτοί βεβαίως, ελπίζουν πως θα τα «καταφέρουν μαζί του». Γι’ αυτό και θα συνεχίσουν πάση θυσία αυτό το «ύστατο σχέδιό» τους. Δεν έχουν κι άλλη επιλογή άλλωστε).
Το καλύτερο που θα μπορούσε να επιτύχει, για όσο διάστημα θα είναι στο τιμόνι (λίγο πιθανότατα) θα ήταν να συμβάλλει ώστε να ενισχυθεί η Εθνική Ασφάλεια και ταυτόχρονα να αναδειχθεί μια κάστα «μεστωμένων» στρατιωτικών και πατριωτών πολιτικών, δυναμωμένων απ’ αυτόν τον «ιδανικό Εθνικό αυτόχειρα» που θα τους ανοιχτεί ο δρόμος να τον «διαδεχτούν» μετά την «πτώση» του.
Δεν θα τον αφήσουν βεβαίως να το πράξει αυτό. Θα τον πολεμήσουν οι ΠΑΝΤΕΣ.
Εαν παρ’ ελπίδα, τα καταφέρει να «επιβιώσει αλώβητος (και «αλέκιαστος») (δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο) από τις «θανάσιμες πιέσεις» (ένθεν κακείθεν), τότε θα συνεχίσει να έχει θέση – την περίοπτη θέση που θα του αξίζει - και στην επόμενη Στρατιωτική Πατριωτική Μέρα του Ελληνισμού.
Εαν όχι, θα μετατραπεί στο εξιλαστήριο θύμα των ΠΑΝΤΩΝ.
Απ’ το ένα άκρο ως το άλλο.
 Ένα εξιλαστήριο θύμα απ’ αυτά που ο ρόλος τους αναγνωρίζεται μετά θάνατον και μετά από πολύ πολύ καιρό....Άλλωστε, η Ιστορία μας βρίθει από «χαρακτηρισμένους Προδότες» τους οποίους ήρθε πολύ μετά η Ιστορία να αποκαταστήσει ως «συκοφαντηθέντες και διωχθέντες Ήρωες».

Αυτά τα γνωρίζουν βεβαίως οι «καθεστωτικές Δυνάμεις». Αλλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Η μόνη τους επιλογή είναι να φέρουν στο προσκήνιο «Στρατιωτικούς Πολιτικούς» προκειμένου να ελέγξουν την «Πατριωτική αλλά και την κοινωνική ένταση» και να τους «φορτώσουν τα πάντα» βγάζοντάς τους εαυτούς τους «λάδι». Και φυσικά θα επιχειρήσουν με νύχια και με δόντια να «αποτρέψουν την άλλη (την «επικίνδυνη») δραστηριότητα» αυτών των Στρατιωτικών-Πολιτικών. Την «προετοιμασία» δηλαδή της «επόμενης Πατριωτικής Ημέρας». Την ενίσχυση των «Εθνικών Εφεδρειών», με ότι αυτό κι αν σημαίνει.
 Αυτός ο «Στρατιωτικός-Πολιτικός Ηγέτης», τουτέστιν, θα υφίσταται ένα διαρκές «σαμποτάζ» σ’ αυτό το «δεύτερο και ουσιώδες πεδίο δράσης» του.

Μονόδρομος λοιπόν....ένας αυτοκτονικός Πολιτικός Πατριωτικός Μονόδρομος....

Θα υπάρξει άραγε αυτός ο «Στρατιώτης Ιδανικός Εθνικός Αυτόχειρας»;

Ίδομεν...κατά πάσα πιθανότητα πολύ σύντομα....




Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

Biohellenika Kάλυψη επτά νέων θέσεων εργασίας

Η Biohellenika, η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία υποστήριξης αυτόλογων κυτταρικών θεραπειών και κρυοσυντήρησης θεραπευτικών κυττάρων, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ανάπτυξής της, ζητά να προσλάβει 10 νέους συνεργάτες, χωρίς προϋπηρεσία για την κάλυψη επτά νέων θέσεων στο τμήμα ενημέρωσης-εξυπηρέτησης πελατών και στις ειδικότητες ΤΕΙ Μαιευτικής ή Βιολόγων ή Βιοτεχνολόγων ή παραπλήσιας ειδικότητας, μίας νέας θέσης πτυχιούχου διοίκησης επιχειρήσεων ή οικονομικών, ή νομικών επιστημών, μίας νέας θέσης πτυχιούχου ΤΕΙ ή ΙΕΚ Μάρκετινγκ-διαφήμισης και μίας νέας θέσης πτυχιούχου ΤΕΙ πληροφορικής-ηλεκτρονικών υπολογιστών.  
Η εταιρεία παρέχει εκπαίδευση ανάλογα με την θέση στα εξειδικευμένα αντικείμενα της.
Παρακαλώ στείλτε βιογραφικά σημειώματα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013, στο info@biohellenika.gr ή καταθέστε τα στη γραμματεία της εταιρείας Γεωργικής Σχολής 65 Θεσσαλονίκη τηλ 2310 474282. Οι προσλήψεις θα γίνουν τον Φεβρουάριο μετά από συνεντεύξεις των ατόμων που θα επιλεγούν.


Τσουκαλά Άννα
Διεύθυνση Marketing & PR
2310 474 282
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρωσική «έφοδος» στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου

FT: Ρωσική «έφοδος» στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου«Ουρά για το ελληνικό κάνουν οι Ρώσοι», υποστηρίζουν οι Financial Times, αναφερόμενοι στο γεγονός ότι δυο ρωσικές εταιρείες- ο κολοσσός Gazprom και η μικρότερη Sintez- αναδεικνύονται στους πιο δυνατούς παίκτες για την εξαγορά της , η οποία αναμένεται να αποφέρει 1,5 δισ. ευρώ στα ελληνικά ταμεία.
Η ανάδειξη του κολοσσού Gazprom και της Sintez, μιας ιδιωτικής εταιρείας φυσικού αερίου, σε φαβορί για την εξαγορά της ΔΕΠΑ, έχει προκαλέσει προειδοποιήσεις εκ μέρους της ΕΕ και των ΗΠΑ ενάντια στο άνοιγμα της ελληνικής αγοράς στα ρωσικά συμφέροτα.
«Και τι θα γίνει αν οι Ρώσοι μας κάνουν μια προσφορά που δεν μπορούμε να αρνηθούμε;. Είμαστε υπό την πίεση της τρόικας να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις» δηλώνει στους FT ανώτερος, Έλληνας αξιωματούχος.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, επισημαίνεται στο άρθρο, έχει αναβάλει δύο φορές την απόφαση για την έκδοση της λίστας με τους τελικούς πλειοδότες για την ΔΕΣΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) και την ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου).
«Ο χρόνος περνά γρήγορα…Είναι δύσκολο να δει πως το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να λάβει και να αξιολογήσει τις προσφορές, να επιλέξει τον προτιμόμενο αγοραστή και να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις εντός της προθεσμίας» δηλώνει στους FT, ο εκπρόσωπος ενός εκ των ενδιαφερόμενων.
Η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να μετατραπεί σε σε ευρωπαϊκό κόμβο για το φυσικό αέριο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sintez, Αντρέι Κορόλεφ. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι «μια ευκαιρία να μπούμε στην ελληνική αγορά με σχετικά χαμηλή τιμή εξαιτίας της κρίσης…Θα φτιάξουμε αγωγούς που θα συνδέονται με γειτονικές χώρες, ώστε να αυξηθεί η ροή και θα χτίσουμε και δεύτερο τέρμιναλ LNG εξηγεί ο Κορόλεφ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Gazprom έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον μόνο για την ΔΕΠΑ, εναρμονιζόμενη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαιτεί τον διαχωρισμό των προμηθευτών φυσικού αερίου από τις εταιρείες μεταφοράς και διανομής (ΔΕΣΦΑ).
Σε περίπτωση που αποκλειστεί η Gazprom, είναι πιθανό η Sintez να γίνει ο «πληρεξούσιος» της πρώτης, ώστε να αποκτηθεί ο έλεγχος της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου, αναφέρει το άρθρο.
«Ο αγοραστής της ΔΕΠΑ θα πρέπει να συμμόρφωθεί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία»
Εκτός ρωσικών εταιρειών, οι υπόλοιποι πλειοδότες είναι η κρατική εταιρεία αερίου του Αζερμπαϊτζάν Socar, η ελληνική κοινοπραξία Μ2Μ και MotorOil-Μυτιληναίου καθώς και η ελληνική κατασκευαστική και ενεργειακή εταιρεία ΓΕΚ Τέρνα, που ενδιαφέρεται μόνο για τη ΔΕΣΦΑ.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Gazprom καλύπτει ήδη το 90% των ελληνικών αναγκών σε φυσικό αέριο μέσω αγωγού από την Βουλγαρία, ενώ η Socar προμηθεύει μια μικρή ποσότητα από αγωγό μέσω Τουρκίας. Η M2M διατηρεί μικρή συμμετοχή στην αγορά, καθώς μεταφέρει υγροποιημένο φυσικό αέριο σε αποθηκευτικό τέρμιναλ κοντά στην Αθήνα.
Μέχρι στιγμής κανένας πάροχος από την Ευρώπη, την Ιαπωνία ή την Κίνα που έχει εγκριθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχει κάνει κάποια προσφορά, γεγονός που αποδεικνύει τους φόβους πολλών διεθνών επενδυτών για μια πιθανή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, σημειώνει το άρθρο.
Το ΤΑΙΠΕΔ μοιάζει να αψηφά την προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει ποικίλες πηγές για την παροχή φυσικού αερίου, ώστε να μην μετατραπεί σε όμηρο, υποστηρίζουν οι FT, κλείνοντας με το σχόλιο αξιωματούχου:
«Προχωρούμε με την διαδικασία ιδιωτικοποίησης, με το σκεπτικό ότι όποιος αγοράσει τη ΔΕΠΑ θα λειτουργεί σε μια ευρωπαϊκή αγορά και θα είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί πλήρως με την ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Από ΕΘΝΟΣ
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιό φάρμακο για την χοληστερίνη αποσύρεται απο την αγορά

H εταιρεία Merck & Co Inc, ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει το φάρμακό της για την χοληστερίνη  από τις αγορές παγκοσμίως, μετά την σύσταση των...
ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών να ανασταλεί η κυκλοφορία του φαρμάκου στην αγορά.Πρόκειται για το φάρμακο Tredaptive.

Το συγκεκριμένο φάρμακο, τελεί υπό εξέταση στην Ευρώπη μετά την πρόκληση ανησυχιών για την ασφάλεια λόγω της αποτυχίας μιας μεγάλης έρευνας.

 Έτσι, η εταιρία, συνέστησε στους γιατρούς την διακοπή της συνταγογράφησης του φαρμάκου και την επανεξέταση της θεραπευτικής αγωγής για τους ασθενείς που το λαμβάνουν.
 
 
ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια- Mάθιου Νίμιτς: ‘Βλέπω λύση’

 Αυξημένο και σοβαρό ενδιαφέρον για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας

Ιανουάριος 11, 2013.

 Ο μεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς, στο θέμα του ονόματος μεταξύ των Σκοπίων και της Ελλάδας, μετά από συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο χωρών, θεωρεί ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μια λύση θα μπορούσε να επιτευχθεί, αφού, όπως πιστεύει, έχει λάβει πολλές δημιουργικές αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές.

Ερωτηθείς εάν μετά από τόσο χρόνια ως μεσολαβητής στη διαφωνία του ονόματος μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας, ο κ. Μάθιου Νίμιτς, βλέπει μια πιθανή λύση, απάντησε μονολεκτικά: ‘Ναι».

«Από εδώ μπορώ να πω, ότι από τη συνάντηση, έχω πολύ ισχυρή πεποίθηση, ότι η επίλυση του ζητήματος αυτού, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και επίσης πήρα την ενθάρρυνση για τις προσπάθειές μου. Μιλήσαμε για διαφορετικές δυνατότητες. 

Μπήκαν στο τραπέζι ιδέες για τις οποίες υπήρξαν αντιδράσεις. Η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας θα πρέπει να επιτευχθεί. Στα Σκόπια και την Αθήνα υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον και μια σοβαρή προσέγγιση για την εξεύρεση λύσης. Και αυτό είναι σημαντικό», δήλωσε ο Νίμιτς μετά τη συνάντησή του  με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, στην οποία παρέστη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι και ο διαπραγματευτής Ζόραν Γιολέβσκι.

Ο Νίμιτς δήλωσε ενθαρρυμένος από τις συναντήσεις στη Νέα Υόρκη και ότι θα συνεχίσει να εργάζεται εντατικά για να βρεθεί μία λύση.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο ζήτημα, για το οποίο χρειάζεται πολλή προσπάθεια και  υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στις οποίες πρέπει να δοθούν λύσεις. Ωστόσο, είμαι πολύ ενθαρρυμένος από τις συναντήσεις μας στη Νέα Υόρκη και επιταχύνοντας τις προσπάθειες προέβην σε περαιτέρω ενέργειες πάνω στις ιδέες που άκουσα στην Αθήνα και τα Σκόπια, οι οποίες ήταν εποικοδομητικές και καλά αιτιολογημένες», δήλωσε ο Νίμιτς.

Ερωτηθείς αν πιστεύει στην επιτυχία κάποιας προόδου, ο κ. Νίμιτς είπε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μία διατύπωση που να είναι αποδεκτή για τη χώρα αυτή, ώστε να ικανοποιεί την κυβέρνηση και το λαό, «να βρεθεί μια ορατή λύση, για την οποία θα υπάρξει  και η έγκριση (συναίνεση) των Αθηνών».

«Πρόοδος σημαίνει ότι πλησιάζουμε σε αυτή τη δέσμευση, μιλώντας στην ίδια πλευρά, μιλάμε, δηλαδή,  για τις δυνατότητες του τι είναι και τι δεν είναι εφικτό. Να βρούμε μία λύση προς το συμφέρον της κάθε χώρας, που να ικανοποιεί τα εθνικά συμφέροντα σε αυτό το θέμα», είπε ο Νίμιτς.

Πρόοδος είναι αν η μία πλευρά κατανοήσει καλύτερα τις ανησυχίες της άλλης πλευράς και ως εκ τούτου, να βρεθεί μία λύση που να είναι αποδεκτή από την άλλη πλευρά.
«Υπάρχει μία προθυμία να ακουστεί και η άλλη πλευρά, καθώς και η προθυμία να εξετασθούν οι ιδέες που έχω και να μου πουν αν πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση,  και αυτό είναι πολύ πιθανό», δήλωσε ο Νίμιτς.

Αλλά, δε προέβη σε εξηγήσεις  για τις συγκεκριμένες ιδέες που τέθηκαν, ωστόσο, τόνισε ότι αυτές θα μελετηθούν από δύο πλευρές.

«Σε αυτήν τη διαδικασία έχουμε προτάσεις από το 1994. Ρωτάτε αν υπάρχουν νέες ιδέες, πιθανόν να μην είναι νέες, αλλά έχουμε διαφορετικές καταστάσεις, διαφορετικά πλαίσια. Νομίζω ότι πάντα πρέπει να δείχνουμε δημιουργικότητα που θα καταλήξει σε ένα  θετικό συμπέρασμα», δήλωσε ο Νίμιτς.

--
Makfax
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Διώξτε τον τώρα

Διαβάστε τι δήλωσε ξένος “διπλωμάτης” στην Ελλάδα: «Όσο είμαι πρόξενος εγώ, ο νόμος για τον διορισμό ιμάμηδων δεν θα περάσει»!!!

«Όσο είμαι πρόξενος εγώ, ο νόμος για τον διορισμό ιμάμηδων δεν θα περάσει» δηλώνει προκλητικά ο Ιλχάν Σενέρ, δηλαδή το φασιστοειδές που υποδύεται τον πρόξενο Κομοτηνής!

Αποτελεσματικές πάντως αυτή τη φορά οι πιέσεις του σε ιμάμη της Ροδόπης, που πήρε πίσω την υπογραφή του…

Σχετικό και το σημερινό θέμα με το επίκαιρο καυτό ζήτημα του διορισμού των ιμάμηδων, το ζήτημα δηλαδή που θα περάσει την άλλη εβδομάδα από την ελληνική Βουλή (και ήταν και το αντικείμενο της χτεσινής ανακοίνωσης της παράταξης πολιτών της Κομοτηνής “Σπάρτακος”).

Προ ημερών λοιπόν είχε δημοσιευθεί ένα κείμενο που το υπέγραφαν 39 ιμάμηδες της Ροδόπης και μέσω του οποίου καλούσαν τους βουλευτές να προχωρήσουν επιτέλους στην ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τον διορισμό τους.

Το γνωστό δηλαδή και απολύτως νόμιμο και δίκαιο αίτημα, που φυσικά θα βοηθήσει και τους ανθρώπους αυτούς να απεμπλακούν από την προξενική επιρροή, δεδομένου ότι αν επιτευχθεί ο διορισμός (και συνεπώς και όλα τα συμπαρομαρτούντα, όπως μισθοδοσία, κατοχύρωση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, κλπ) από το ελληνικό κράτος, θα λυθεί το έντονο βιοποριστικό τους πρόβλημα και συνεπώς δεν θα έχουν κανένα (οικονομικό τουλάχιστον) λόγο να αλληθωρίζουν προς την πρακτοροφωλιά του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.

Αυτό όμως το κείμενο προφανώς δεν άρεσε στους παρεπιδημούντες το εν λόγω…ευαγές καθίδρυμα, οπότε άρχισαν πάλι οι σχετικές πιέσεις.

Και οι πιέσεις, όπως φαίνεται, δεν ήταν αυτή τη φορά τελείως ατελέσφορες (όπως ήταν π.χ. στην περίπτωση του γενναίο εκείνου ιμάμη του Σώστη), καθώς προ ολίγων ημερών ο ένας από τους 39 αυτούς ιμάμηδες, ονόματι Σαρ Χασάν Αλή από το χωριό Μικρό Πιστό του Νομού Ροδόπης, δεν…άντεξε και αποφάσισε να πάρει πίσω την υπογραφή του.

Έβγαλε λοιπόν μια ανακοίνωση (στις 26/12/2012), που την τιτλοφόρησε…«Καταγγελία» και στην οποία τα βάζει με τους…κακόβουλους εχθρούς του Προξενείου, που τον ενέπλεξαν στην εν λόγω ιστορία, χρησιμοποιώντας το όνομά του!

Στο συγκεκριμένο κείμενο, που το βρήκαμε στο τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (και το μετέφρασε το αδελφό ιστολόγιο tourkikanea.gr, ενώ, όπως βλέπετε, στο τέλος του δημοσιεύματος σάς παραθέτουμε και το πρωτότυπό του), διαβάζουμε λοιπόν τα εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την είδηση με τίτλο «Μην αφήνετε την μειονότητα στο έλεος του Προξενείου» που φέρεται να έχει δημοσιευτεί από θρησκευτικούς λειτουργούς της Ροδόπης, και διαπίστωσα πως το όνομα μου έχει χρησιμοποιηθεί.
Επιθυμώ να δηλώσω πως καταγγέλλω τους κακόβουλους οι οποίοι εξυπηρετώντας τρίτους, θέλουν να μας φέρουν αντιμέτωπους με το Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας, και το συντομότερο δυνατό θα λογαριαστώ με αυτόν τον μηχανισμό ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ενημερώνω με σεβασμό προς την κοινή γνώμη.
Σαρ Χασάν Αλή (Μικρό Πιστό)

Επειδή φυσικά είναι απολύτως προφανές ότι κανένας καπνός δεν θα μπορούσε να…εμφανιστεί άνευ φωτιάς και ότι δηλαδή όσοι – στοιχειωδώς και μόνο – ξέρουν τι γίνεται στη Θράκη, είναι τελείως βέβαιοι ότι απολύτως κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποίησε το όνομα του εν λόγω ιμάμη στα…καλά καθούμενα, όπως τόσο…κωμικά καταγγέλλεται, είναι ηλίου φαιδρότερο ότι ο κακομοίρης ο Αλή Σαρ Χασάν, ενώ έβαλε αρχικά την υπογραφή του στο συγκεκριμένο κείμενο, δέχτηκε μετά κάποια…τηλεφωνήματα (τουλάχιστον), φοβήθηκε και πολύ απλά…λάκισε!

Και φυσικά δεν τον αδικούμε καθόλου τον άνθρωπο (όπως άλλωστε και όσους επίσης κράτησαν ανάλογη στάση στο παρελθόν, αλλά λόγω έλλειψης της οποιασδήποτε ελληνικής βοήθειας δεν άντεξαν και υποχώρησαν).

Σίγουρα δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για ήρωες και ούτε μπορεί κανείς να απαιτεί από έναν φτωχό άνθρωπο να τα βάλει με έναν τόσο τερατώδη παρακρατικό μηχανισμό, σαν όλο αυτό το πρακτοροσκυλολόι του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, μόνος του, χωρίς υλικά μέσα, κόντρα σε όλον του τον κοινωνικό περίγυρο και χωρίς να υπάρχει από την άλλη πλευρά ούτε καν διάθεση ακόμη και για ηθική έστω στήριξη.

Για την άκρως…υποθετική περίπτωση πάντως που κάποιος αμφιβάλλει για το ποιος βρίσκεται πίσω από την υπαναχώρηση του ιμάμη, εμείς σας αποκαλύπτουμε εδώ ότι πολύ πρόσφατα μιλώντας προσωπικά κάπου ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ ανέφερε σχετικά με τον επικείμενο νόμο για τους ιμάμηδες το εξής εντυπωσιακό:

«Για όσο θα είμαι εγώ πρόξενος εδώ, αυτός ο νόμος δεν πρόκειται να περάσει»!
Και εμείς αυτή τη φορά δεν θα πούμε τίποτε για το πόσο προκλητικά αλαζονική είναι μια τέτοια δήλωση από έναν διπλωμάτη, που οφείλει απόλυτη υπακοή στους νόμους της χώρας που τον φιλοξενεί!

Πραγματικά δεν χρειάζεται!

Ούτε και θα επαναλάβουμε το προφανές όσον αφορά αυτό το γελοίο πομπώδες ανθυποσούργελο που παριστάνει τον πρόξενο, ότι δηλαδή το απολύτως αυτονόητο για οιαδήποτε στοιχειωδώς οργανωμένη πολιτεία θα ήταν να το διαολοστείλει κλωτσηδόν πέρα απ’ το ποτάμι!

Θα αναρωτηθούμε απλώς για το αν τελικά θα περάσει πράγματι το δικό του (και συνεπώς όχι και ο…νόμος για τον διορισμό των ιμάμηδων) από την ελληνική Βουλή, όπως μαθαίνουμε ότι γίνονται συντονισμένες (και κάτω από το…τραπέζι) προσπάθειες για να συμβεί.

Θα είναι, λέτε, άλλη μία νύχτα ντροπής για το λεγόμενο Ελληνικό Κοινοβούλιο;
Ελάχιστες μέρες απομένουν για να το διαπιστώσουμε…



Προξενείο Στοπ

eleftheriskepsii

Διαβάστε περισσότερα » »

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας με το γενικό τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη του φωτός»

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας με το γενικό τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη του φωτός». Η συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, της Κ.Ε.Δ.Ε και του ΝΠΔΔ-ΚΟΙΠΑΠ
στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ήταν πολύ αποτελεσματική και φρόντισε για την δημιουργία και διατήρηση τους Χριστουγεννιάτικου κλίματος στην Εορδαία καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.
Οι εκδηλώσεις των οποίων την εποπτεία είχε η Κ.Ε.Δ.Ε. ήταν «Η συνοικία των παραμυθιών», καθώς και οι εκδηλώσεις «Παραμυθιαζόμαστε» (18, 25 και 31/12) και «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» (20, 27/12 και 3/1), που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης.
Αναφορικά με τη «Συνοικία των παραμυθιών», που δημιουργήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις αθλητικές εγκαταστάσεις τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά.
Η συνοικία ήταν ανοιχτή για το κοινό από 15 Δεκεμβρίου έως και 6 Ιανουαρίου και λειτουργούσε από τις 10.00 έως τις 14.00 και το απόγευμα από τις 17.00 έως τις 21.00. Τα σπιτάκια των παραμυθιών ήταν στελεχωμένα από εθελοντές, οι οποίοι είναι πολίτες της πόλης μας και εκπαιδεύτηκαν δέκα μέρες πριν την έναρξη, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες που προκύπτουν από μια τόσο μεγάλη προσπάθεια δεδομένου πως κάτι ανάλογο δεν είχε συμβεί ποτέ προηγουμένως στην Πτολεμαΐδα. Τον χώρο επισκέφθηκαν 7.000 παιδιά (με βάση τα «Γράμματα στον Αη-Βασίλη») με τους γονείς τους. Πολλά από αυτά ήρθαν δύο και τρεις φορές, ωστόσο ο αριθμός αυτών των παιδιών δεν ξεπερνάει τα 1000. Τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι δήλωναν ενθουσιασμένοι με την προσπάθεια. Η επιθυμία της Κ.Ε.Δ.Ε να ξεκινήσει έναν θεσμό προϊδεάζει για ένα ελπιδοφόρο μέλλον αφού ήδη υπάρχουν εθελοντές για να στηρίξουν μια παρόμοια κίνηση μελλοντικά αλλά και ιδέες για τα παραμύθια που θα φιλοξενηθούν του χρόνου από τα ίδια τα παιδιά.
Η Διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε. ευχαριστεί θερμά όσους συνετέλεσαν στη διοργάνωση και την επιτυχία της μεγάλης αυτής εκδήλωσης και ιδιαίτερα την κα Μάρθα Μαυρίδου που είχε κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της ιδέας και την ομάδα των εθελοντών που συνέβαλε στην επιτυχία.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δήμος Εορδαίας :Λέμε «γειά» στους δεινόσαυρους ….;

Με ένα τεράστιο ζεστό χαμόγελο και ίσως και με λίγη θλίψη θα μας αποχαιρετίσουν αυτό τα Σαββατοκύριακο οι αγαπημένοι μας Δεινόσαυροι!
Οι Δεινόσαυροι αφήνουν το φιλόξενο «Κήπο» τους, μπροστά από την Δημοτική Βιβλιοθήκη και καλούν τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους τους φίλους,για μερικές τελευταίες φωτογραφίες για μερικές τελευταίες αναμνήσεις!
« Οι Δεινόσαυροι αγαπήθηκαν πολύ από όλους μας και για αυτό δεν έχουμε παρα να τους καλέσουμε να μας ξανα επισκεφθούν» δήλωσε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ και υπέυθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δημου Εορδαίας κα Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αεροψεκασμοί μέσα από cockpit αεροπλάνου - Καταπληκτικό βίντεο

Στο βίντεο αυτό θα δείτε πως φαίνονται οι χημικές ουρές που αφήνουν στον ουρανό τα αεροπλάνα που μας ψεκάζουν. Το βίντεο έχει τραβηχτεί από cockpit αεροπλάνου που ακολουθεί τις χημικές ουρές των αεροπλάνων που μας ψεκάζουν.
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν για άλλη μία φορά τι είναι αυτοί οι παράξενοι σχηματισμοί νεφών; Είναι επικίνδυνες χημικές ουσίες; Είναι άγνωστα όπλα βιολογικού πολέμου; ή πρόκειται για κάποιες άγνωστες μεθόδους αλλαγής του κλίματος;



πηγή Αποκάλυψη
Διαβάστε περισσότερα » »

Eπιστολή στο kozan.gr για το «Πρόσθετο Ειδικό Τέλος» των Δ.Ε.Υ.Α.

Στον ιδρυτικό των Δ.Ε.Υ.Α. νόμο 1069/80 ρητά ορίζεται ότι το Πρόσθετο Ειδικό Τέλος 80% επί της αξίας του καταναλισκομένου νερού επιβάλλεται για μια (1) δεκαετία από της 1ης Ιανουαρίου του επομένου της συστάσεως κάθε μιας ΔΕΥΑ έτους και διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για τη μελέτη, κατασκευή ή επέκταση έργων υδρεύσεως και αποχετεύσεως (άρθρο 11 Ν. 1069/1980).
Από τη διάταξη αυτήν του ιδρυτικού των ΔΕΥΑ νόμου, προκύπτει αβίαστα ότι η βούληση του Νομοθέτη είναι το τέλος αυτό να είναι έκτακτο και ξεχωριστό από τα λοιπά ανταποδοτικά και σταθερά τέλη υδρεύσεως και αποχετεύσεως των ΔΕΥΑ και να ισχύσει μόνο για μια (1) δεκαετία από του επομένου της συστάσεως κάθε ΔΕΥΑ έτους, γι’ αυτό και το ονομάζει «Πρόσθετο Ειδικό Τέλος».
Προφανώς, ο Νομοθέτης, έχοντας υπόψη του ότι οι ιδρυόμενες ΔΕΥΑ, που διαδέχονταν τις λαχανιασμένες και απογυμνωμένες υλικοτεχνικά και αφυδατωμένες από επαρκές και κατάλληλο στελεχιακό δυναμικό Οργανικές Υπηρεσίες Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως των ιδρυτών τους Ο.Τ.Α. θα είχαν να αντιμετωπίσουν την πρώτη δεκαετία της λειτουργίας τους εξαιρετικά υψηλού ύψους δαπάνες στελεχιακής και υλικοτεχνικής συγκρότησής τους και κυρίως μελέτης και κατασκευής σοβαρών και μεγάλων έργων υποδομής (κατασκευή και αντικατάσταση δικτύων, δημιουργία μονάδων επεξεργασίας λυμάτων κ.λ.π. σημαντικά έργα), μια και η παραλαμβανόμενη κατάσταση σε έργα υποδομής δεν ήταν και τόσο ικανοποιητική για πολλούς Ο.Τ.Α., προέβη στη θέσπιση του πρόσθετου ειδικού τέλους 80% επί της αξίας του καταναλισκομένου νερού, προκειμένου αυτό, ισχύοντας για την πρώτη και μόνο δεκαετία από της συστάσεως κάθε ΔΕΥΑ, να συμβάλει στη δημιουργία κάποιου αρχικού κεφαλαίου κινήσεως των ΔΕΥΑ.
Ίσως, ο Νομοθέτης επέβαλε το Ειδικό αυτό τέλος για μια μόνο δεκαετία από της συστάσεως κάθε ΔΕΥΑ και δεν το κατέταξε στα σταθερά (μονίμου χαρακτήρα) τέλη των ΔΕΥΑ, διότι εγνώριζε καλώς ότι αυτό δεν είναι γνήσιο τέλος, αλλά γνήσιος φόρος.
Η Πολιτεία, αναθεωρώντας την αρχική βούλησή της για επιβολή από κάθε Δ.Ε.Υ.Α. του πρόσθετου ειδικού τέλους 80% επί της αξίας του καταναλισκομένου ύδατος για μία (1) δεκαετία από της 1ης Ιανουαρίου του επομένου συστάσεώς της έτους (παρ. 1 άρθρου 11 Ν. 1069/1980, ΠΑΡΕΤΕΙΝΕ την προθεσμία αυτήν, αρχικά με το άρθρο 43 παρ. 3 του Ν. 2065/1992 για μια (1) ακόμη δεκαετία από την λήξη της πρώτης δεκαετίας από της 1ης Ιανουαρίου του επόμενου έτους της συστάσεως κάθε ΔΕΥΑ και στη συνέχεια με το άρθρο 26 παρ. 3 του Ν. 3013/2002 ξαναπαράτεινε την προθεσμία αυτήν για άλλη μια (1) δεκαετία.
Το έτος 1987, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ύστερα από υποβληθέν σ’ αυτό σχετικό ερώτημα γνωμοδότησε ότι το Πρόσθετο Ειδικό Τέλος 80% επί της αξίας του καταναλισκομένου ύδατος, παρά την ονομασία του από το νόμο ως «τέλος» δεν είναι γνήσιο τέλος, άλλα γνήσιος φόρος (Ν.Σ.Κ. 790/1986).
Και το «χαράτσι» αυτό στην ουσία δεν ανέρχεται στο 80%, αλλά στο 104% περίπου της αξίας του καταναλισκομένου ύδατος. Και τούτο διότι το εν λόγω πρόσθετο ειδικό τέλος επιβαρύνεται και με Φ.Π.Α. 23%. Δηλαδή έχουμε, εν προκειμένω, φόρο επί φόρου!
Φρονώ ότι η Πολιτεία έπρεπε να εμμείνει στη επιβολή του Προσθέτου Ειδικού Τέλους (φόρου) 80% επί της αξίας του καταναλισκομένου ύδατος στη μια (1) και μόνο δεκαετία από της συστάσεώς τους, όπως ειδικότερα ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 11 του Ν. 1069/1980.
Παράλληλα θα έπρεπε να συστήσει στις Διοικήσεις των Δ.Ε.Υ.Α., που συνεχίζουν και μετά την πρώτη δεκαετία από της συστάσεώς τους να έχουν ανάγκες εκτελέσεως έργων υδρεύσεως και αποχετεύσεως, να ενεργοποιήσουν τη διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 25 του Ν. 1069/1980 βάσει της οποίας επιτρέπεται, και μόνο για την αιτία αυτήν, να γίνεται παραβίαση της αρχής της ανταποδοτικότητας των τελών υδρεύσεως και αποχετεύσεως που καθιερώνει η παρ. 2 του ίδιου άρθρου του Ν. 1069/80, προς τον σκοπό καθορισμού αυξημένων συντελεστών τούτων, του σχετικού ποσοστού καθοριζομένου με απόφαση του Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α., που εγκρίνεται με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου (παρ. 11 άρθρου 6 Ν. 2307/1995).
Η Πολιτεία, όμως, προτίμησε να παρατείνει την επιβολή του ειδικού τούτου τέλους (φόρου) για άλλα 20 χρόνια πέραν της αρχικής δεκαετίας από της συστάσεως των ΔΕΥΑ που προέβλεψε το άρθρο 11 του Ν. 1069/1980, χωρίς καν να προβεί, τουλάχιστον, σε κάποια μείωση του αρχικού ποσοστού υπολογισμού του 80% επί της αξίας του καταναλισκομένου νερού, αγνοώντας παντελώς το γεγονός ότι οι ανάγκες σε έργα υδρεύσεως και αποχετεύσεως των ΔΕΥΑ κατά τη 2η και 3η δεκαετία από της συστάσεώς τους δεν είναι ίδιες με αυτές της πρώτης δεκαετίας της λειτουργίας τους κατά την οποία και προέβησαν σε εκτελέσεις σημαντικών έργων υποδομής (δίκτυα υπονόμων, μονάδες επεξεργασίας λυμάτων κλπ.) πολύ υψηλού προϋπολογισμού. Φρονώ ότι οι δυο (2) αλλεπάλληλες παρατάσεις της αρχικής δεκαετούς προθεσμίας του άρθρου 11 του Ν. 1069/1980 από την Πολιτεία με νόμο, μολονότι από το 1986 εγνώριζε ότι το Πρόσθετο αυτό Ειδικό τέλος, κατά τη γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ., δεν αποτελεί γνήσιο τέλος, αλλά ουσιαστικό ΦΟΡΟ, μαρτυρεί πρωτοφανή προχειρότητα, τραυματίζει το κύρος της και την ηθική της οντότητα και κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτήν, αφού το Κράτος, ως κατ’ εξοχήν Ηθικό Πρόσωπο, πρέπει να διέπεται, μεταξύ των άλλων αρχών και από την αρχή της συνεπούς συμπεριφοράς και της καλής πίστεως.
Τελικά δικαιώνεται περίτρανα η ρήση «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».
                                                                                                                
  ΣΩΤΗΡΗΣ Κ. ΠΑΤΣΙΟΣ

kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Αδέσποτος σκύλος έσωσε νεογέννητο μωρό από βέβαιο θάνατο

Αδέσποτος σκύλος έσωσε νεογέννητο μωρό από βέβαιο θάνατοΆξιος ήρωας μπορεί να χαρακτηριστεί ένας σκύλος ο οποίος έσωσε ένα νεογέννητο κοριτσάκι από βέβαιο θάνατο.
Ο Δούκας όπως είναι το όνομά του, ανέβηκε...
στο κρεβάτι των αφεντικών του γαυγίζοντας και στριφογυρίζοντας. Ο προ έξι μηνών αδέσποτος Δούκας λοιπόν με αυτόν τον τρόπο έκανε τους ιδιοκτήτες του να υποπτευθούν πως κάτι συμβαίνει.
Αμέσως έτρεξαν στο κρεβάτι της εννέα εβδομάδων κόρης τους διαπιστώνοντας πως το μωρό δεν ανέπνεε. Αμέσως φώναξαν ασθενοφόρο και το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και ανέκτησε τις αισθήσεις του.
«Αν ο Δούκας δεν έδειχνε τόσο φοβισμένος θα ξαναπέφταμε για ύπνο», δήλωσε η μητέρα του παιδιού και ιδιοκτήτρια του σκύλου – ήρωα.

goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

Με κάρτα όλες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

Σε ηλεκτρονική μορφή στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των φορολογούμενων. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο ΥΠΟΙΚ για τις εμπορικές συναλλαγές
Με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε ισχύ την υποχρεωτική χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές άνω των 500 ευρώ και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας "Ημερησία", τα νέα μέτρα που έρχονται με το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο την Άνοιξη, προανήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Το νέο νομοσχέδιο θα προβλέπει τη θέσπιση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου που θα περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία όλων των φορολογούμενων και την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών.
Πιο αναλυτικά το σχέδιο του υπουργείου για την αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής προβλέπει:
* Όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με τραπεζικές επιταγές, πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα το υπουργείο εξετάζει την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής για μια ευρύτατη γκάμα συναλλαγών και για ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία.
"Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε να περιορίσουμε τις συναλλαγές με μετρητά και την ευνοούμενη από αυτές φοροδιαφυγή", σημείωσε ο ίδιος.
Σήμερα το όριο των συναλλαγών πάνω από το οποίο απαιτείται χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή πληρωμή μέσω τραπεζών ανέρχεται στις 3.000 ευρώ και αναμένεται να πέσει στα 500 ευρώ.
Συγκεκριμένα, φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 500 ευρώ, που εκδίδονται από επιτηδευματίες για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, θα εξοφλούνται αποκλειστικά :
* μέσω τραπέζης, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή των αγαθών/ λήπτη των υπηρεσιών ή
* μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή
* με επιταγές.
Ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών αναζητά ουσιαστικά κίνητρα για τους φορολογούμενους ώστε να απαιτούν την έκδοση αποδείξεων εξετάζονται παλαιότερες προτάσεις για φορομπόνους στη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, ώστε η αποτύπωση της συναλλαγής μέσω τραπεζών να εξασφαλίζει την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ.
Στο σχέδιο αυτό, ο φορολογούμενος που χρησιμοποιεί κάρτες θα μπορούσε σύμφωνα με ορισμένες εισηγήσεις να έχει για παράδειγμα μείωση ΦΠΑ κατά 5 μονάδες ή με βάση το αριθμό της απόδειξης να μετέχει σε κληρώσεις για αυτοκίνητα , ταξίδια ή χρηματικά ποσά σε μηνιαία βάση.


news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Βίντεο: Μωρό κλέβει την παράσταση, από τον τραγουδιστή πατέρα του

Εκπληκτικός μπέμπης ανέβηκε στη σκηνή την ώρα που τραγουδούσε ο πατέρας του. Δείτε τι ακολούθησε (Vid)
Έναν απροσδόκητο "εισβολέα" είδε στην σκηνή κατά τη διάρκεια της συναυλίας του, ο τραγουδιστής Coffey Anderson την παραμονή της πρωτοχρονιάς.
Την ώρα που τραγουδούσε στο Irving της πολιτείας του Τέξας, ο μικρός του γιος ανέβηκε στη σκηνή και τρέλανε το κοινό.


Ο Anderson ο οποίος τραγουδά χριστιανικά τραγούδια έγραψε στην σελίδα του στο Facebook "Έπαιζα στη σκηνή όταν ο μικρός μου γιος άρχισε να χορεύει. Ξέφυγε από τα παρασκήνια και ανέβηκε στη σκηνή."
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, το μωρό έκλεψε δικαίως την παράσταση με τον εκπληκτικό χορό του.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

«Κρέμασαν» τους δανειολήπτες του ΟΕΚ.

Με το πρόσχημα του «εσωτερικού δανεισμού», ο ΟΑΕΔ αφαίρεσε κεφάλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής που προορίζονταν για την επιδότηση επιτοκίου των δανείων τα οποία έλαβαν οι δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) από τις τράπεζες. Αποτέλεσμα, τα πιστωτικά ιδρύματα να κυνηγάνε τους 83.000 δανειολήπτες προκειμένου να καλύψουν τη διαφορά μεταξύ της καθαρής δόσης και του τόκου.

Το σύνολο των οφειλών του ΟΕΚ, που σημειωτέον έχει καταργηθεί από τις αρχές του 2011 και οι υποχρεώσεις του έχουν ενσωματωθεί στον ΟΑΕΔ με τη μορφή του Ειδικού Λογαριασμού, προς τις τράπεζες από τις επιδοτήσεις των επιτοκίων ανέρχεται στα 230 εκατ. ευρώ.

Με αιφνιδιαστική απόφαση στις 14 Δεκεμβρίου ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενέκρινε την «αποδέσμευση 150 εκατ. ευρώ» από τα συνολικά 200 εκατ. που διέθετε ο Ειδικός Λογαριασμός για τη «χορήγηση έντοκου δανείου μέχρι τις 17 Ιανουαρίου προς τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ταμειακές ανάγκες του».

Ωστόσο, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση της 9ης Μαρτίου 2012 (ΦΕΚ 49, άρθρο 4), ο ΟΑΕΔ «μπορεί να μεταφέρει σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης εμπορικής τράπεζας το ποσό που κρίνεται απαραίτητο κάθε φορά από τον "Ειδικό Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής" για τη διενέργεια των τρεχουσών πληρωμών των δύο καταργούμενων Οργανισμών (ΟΕΚ, Εργατική Εστία) και μόνο έτσι ώστε να πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων κατά το εφαρμοζόμενο σύστημα οικονομικής διαχείρισης».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ΟΕΚ διέθετε πριν το «κούρεμα» του PSI ως αποθεματικό άλλα 400 εκατ. ευρώ, που προέρχονταν αποκλειστικά από τις εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων, τα οποία οριστικά χάθηκαν.

Για το θέμα, όπως επισήμανε στην «Ε» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Υπαλλήλων τ. ΟΕΚ, Ηλίας Αθανασίου, ο σύλλογος απέστειλε προς το υπουργείο Εργασίας εξώδικο στο οποίο επισημαίνεται ότι ο Ειδικός Λογαριασμός «θα αποτελούσε μια αρχική βάση τροφοδότησης των όποιων δράσεων αναπτυχθούν» και καλεί τον υπουργό να ακυρώσει κάθε «διαδικασία μείωσης των αποθεμάτων του λογαριασμού αυτού».

Επίσης, παρέμβαση έχει κάνει και η ΕΚΠΟΙΖΩ, η οποία έχει λάβει δεκάδες καταγγελίες για εκβιασμό των τραπεζών σε περιπτώσεις αναχρηματοδότησης δανείων λόγω αδυναμίας πληρωμών, ότι θα ρυθμίσουν τα επιδοτούμενα από τον ΟΕΚ στεγαστικά δάνεια μόνο με νέα σύμβαση, η οποία δεν θα προβλέπει επιδότηση του ΟΕΚ. Και αυτό, όπως η ίδια η οργάνωση σημειώνει, γίνεται παρά την υπουργική απόφαση 2575/2012, η οποία προβλέπει ότι στις περιπτώσεις αυτές ο οργανισμός δεν παρεμβάλλεται στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, αλλά εξακολουθεί να καταβάλλει την επιδότηση του επιτοκίου με βάση τους προβλεπόμενους όρους στην αρχική σύμβαση.


enet 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η Αυτό ΔΕΝ είναι ελαιόλαδο!!!

Αυτό το πράμα που βλέπετε στη φωτογραφία, αν το έχετε αγοράσει, μη το βάλετε ούτε στο φαγητό ούτε στη σαλάτα σας.

Κρατήστε το για να λαδώσετε τις πόρτες που τρίζουν ή να γυαλίσετε επιφάνειες
Διαβάστε το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ που ακολουθεί, για να νιώσετε άλλη μια φορά ... όμορφα

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!
F2333_07012013eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕ !!! ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ! "ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΥΝ"‏

Σε μία απροκάλυπτη επίδειξη περιφρόνησης της λαϊκής θέλησης, υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών και με αιχμή την κεκαλυμμένη λογική του "σκάσε και ψήφιζε" προς τους βουλευτές, υποθηκεύεται το μέλλον της χώρας και η κρατική περιουσία στους δανειστές, ενώ θα κατατεθούν
συνολικά 7(!) πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Παράλληλα συνεχίζονται οι θριαμβολογίες- φανφάρες των διάφορων "μπουμπούκων" περί της δόσης των 54 δις ευρώ που θα λάβει συνολικά η χώρα αποκρύπτοντας το γεγονός ότι με την λήψη του παραπάνω δανείου καθίσταται περισσότερο βέβαια η αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους και η πορεία της χώρας προς μεταχρονολογημένη χρεωκοπία η οποία θα συνοδεύεται από καταλήστευση της κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας.
Ιωάννης Δέμος

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υποθήκευση της κρατικής περιουσίας στην τρόϊκα...
http://cretanpatriot.wordpress.com/

Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, ως Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Στο κείμενο αναφέρεται ρητά, ότι δεν εξαιρείται κανένα απολύτως περιουσιακό στοιχείο από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο 4 με τίτλο: Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία, στην παράγραφο 4.4 αναφέρεται:
«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».

Η ίδια παράγραφος στην αγγλική γλώσσα, έχει ως εξής:

«The Beneficiary Member State, the Bank of Greece and the Hellenic Financial Stability Fund each hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets, from legal proceedings in relation to this Amendment Agreement, including, without limitation, immunity from suit, judgment or other order, from attachment, arrest or injunction prior to judgment, and from execution and enforcement against its assets to the extent not prohibited by mandatory law».

Τη Δευτέρα θα ψηφιστούν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος επτά (!) πράξεις νομοθετικού περιεχομένου
πηγή: news247

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος θα ψηφιστούν την ερχόμενη Δευτέρα, 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μετά από συνεννόηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Όπως διευκρινίστηκε από το γραφείο Τύπου του προέδρου της Βουλής, οι 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν πάρει ΦΕΚ θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου να έχουν ψηφιστεί καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει η χώρα προκειμένου να πάρει την επόμενη δόση.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Αντώνης Μπέζας προκειμένου να βρεθεί λύση, καθώς από αύριο ξεκινάει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για συνεδρίαση της Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο, και το πιθανότερο είναι να διεξαχθεί η συζήτηση για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου την Παρασκευή, αμέσως μετά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και τη Δευτέρα να κυρωθούν σε μία συνεδρίαση από την Ολομέλεια της Βουλής.

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ΤΣΙΠ είναι γεγονός στη ζωή των Αμερικανών - Πέρασε από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ και ισχύει από 1-1-2013

Το ΤΣΙΠ είναι γεγονός στη ζωή των Αμερικανών - Πέρασε από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ και ισχύει από 1-1-2013 ΑΠΟ 1-1-2013 ΚΑΘΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Σήμερα πέρασε από το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ και ισχύει από 1-1-2013 ο νόμος OBAMA CARE, ο νέος υγειονομικός νόμος του Ομπάμα, που απαιτεί από όποιον θέλει να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα πρέπει από 1-1-2013 μέχρι 31-12-2014 να έχει ενταχθεί στο νέο σύστημα, που είναι αυτό που απαιτεί εμφύτευση μικροτσίπ.
O νόμος του Ομπάμα, δεν απαιτεί απλά να βάλει κάποιος το μικροτσίπ, όποιος δεν το βάλει θα είναι παράνομος και θα του επιβάλλεται σε πρώτη φάση πρόστιμο και βέβαια θα πεθαίνει στο δρόμο σαν το σκυλί.
...Χωρίς βέβαια τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης δε μπορείς να εργάζεσαι, ουσιαστικά στην Αμερική δεν υπάρχεις.
Επίσης, επιβάλλει και την ευθανασία σε ασθενείς που έχουν δύσκολο "χειρισμό" ή που είναι μεγάλοι σε ηλικία και "καταλαμβάνουν ένα κρεββάτι αδίκως".
Εκείνο που επίσης προβλέπει είναι η υιοθέτηση της "υγιεινής διατροφής". Τι είναι αυτό; Οι κρεατόμαζες και τα εγγεκριμένα άλευρα του CODEX ALIMENTARIUS...
Από ό,τι βλέπετε, επειδή ο Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης στην Αμερική (Social Security Number), είναι ουσιαστικά και ο αριθμός ταυτότητος του καθενός. Μέσω της υγείας θα έρθει και το τσιπ που θα γίνει και πορτοφόλι και θα λύσει δήθεν και το θέμα της φοροδιαφυγής. Έτσι θα το περάσουν στην Ευρώπη και βέβαια θα το περάσουν για πλάκα στους ανίδεους του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου.
Χωρίς το τσιπ θα είσαι παράνομος και δε θα μπορείς να αγοράσεις ή να πουλήσεις τίποτε.

agioritikovima.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Μαρτυρικός Πόντος μέσα από μια αληθινή ιστορία που συγκλονίζει

Ο Μαρτυρικός Πόντος μέσα από μια αληθινή ιστορία που συγκλονίζει Αρκετά χρόνια πρίν, όταν ήμουν πενηντάρης μιλούσα μέ μία θεία μου πού ήταν γιαγιά πιά. Μου μιλούσε μέ μεγάλο παράπονο γιά τήν πατρίδα μας τόν πόντο καί γιά τούς προγόνους μας. Πάνω στήν κουβέντα τής είπα πώς σύντομα θά έκανα ταξίδι – προσκύνημα στόν πόντο. Κρεμάστηκε πάνω μου καί μέ παρακάλεσε μέ λυγμούς, όταν πάω νά τής κάνω ένα χατίρι. Μου διηγήθηκε επακριβώς πού βρισκόταν τό πατρικό της σέ χωριό τού πόντου. Μου εξήγησε μέ λεπτομέρεια τά χαρακτηριστικά του χωριού, τούς δρόμους καί μού προσδιόρισε μέ ακρίβεια τή θέση τού σπιτιού.
Μου είπε μόλις τό βρώ νά ζητήσω απ' τούς Τούρκους πού θά έμεναν πιά εκεί νά βρούν ένα κασελάκι, πού είχε κρύψει σέ συγκεκριμένο σημείο τού παλιού αρχοντικού. Μού περιέγραψε πλήρως τό κασελάκι καί τό τί περιείχε μέσα. Ασημικά, παλιά κοσμήματα, λίρες κλπ, ένα μικρό θησαυρό δηλαδη. Μου είπε νά τά αφήσω στούς Τούρκους γιά αμοιβή μέ προϋπόθεση νά μού δώσουν ένα κρεμαστό σταυρό πού είχε μέσα τό κασελάκι. Αυτός ο σταυρός ήταν... ο βαφτιστικός τού μικρού παιδιού της πού τό έχασε κατά τή γενοκτονία. Αυτή είχε γλιτώσει. Είχε γλιτώσει μόνο τή ζωή τής γιατί η χαροκαμένη ψυχή τής μόνο ο Θεός γνωρίζει πώς πέρασε μέσα στίς πικρές αναμνήσεις εδώ στήν Ελλάδα.
Έσβησε τά παρακαλητά της μέσα στά δάκρυα καί τής υποσχέθηκα νά κάνω ό,τι θά περνούσε απ' τό χέρι μου, αλλά μέσα μου δέν είχα πολλές ελπίδες. Πράγματι έκανα τό ταξίδι, έκανα ό,τι επιθυμούσα γιά τόν εαυτό μου καί μετά κατευθύνθηκα γιά τό χωριό τής θείας μου. Η περιγραφή του ήταν τόσο λεπτομερής πού βρήκα τό σπίτι πολύ εύκολα. Παλιό λιθόκτιστο δίπατο αρχοντικό. Χτύπησα τήν πόρτα καί μού άνοιξε ένας Τούρκος λίγο μικρότερος σέ ηλικία από εμένα. Ευτυχώς ήξερε άπταιστα αγγλικά γιατί ετύγχανε σεβαστό πρόσωπο τής δημόσιας διοίκησης τής περιοχής μέ μεγάλο αξίωμα (Νομάρχης;) καί μπορούσαμε νά συνεννοηθούμε πολύ άνετα.
Τού διηγήθηκα μέ λεπτομέρεια ότι μου είχε πεί η θεία μου. Γιά μία στιγμή ταράχθηκε καί μετά μου είπε αποφασιστικά. Κοίτα νά δείς, τώρα καλύτερα νά φύγεις γιατί υπάρχουν καί άλλοι ομοεθνείς μου στό σπίτι καί δέ μπορώ νά μιλήσω ελεύθερα. Ξαναέλα τό απόγευμα τήν τάδε ώρα πού θά είμαι μόνος νά τά πούμε καλύτερα. Πράγματι έκανα όπως μου είπε καί όταν ξαναπήγα μέ υποδέχθηκε μέσα στό σπίτι πιά. Αφού ηπίαμε τόν καφέ χωρίς νά μιλήσει έφυγε άπ΄ τό δωμάτιο υποδοχής καί σέ λίγο ξαναγύρισε κρατώντας στά χέρια τού τό κασελάκι τής θείας μου.
Κυριολεκτικά μου έπεσε τό φλιτζάνι τού καφέ απ' τά χέρια
-Ώστε τό βρήκατε ήδη, ψέλλισα σαστισμένος.
-Ναί, εδώ καί πολλά χρόνια από τότε πού είμαι σέ αυτό τό σπίτι. Πάρε τό. Πιστεύω ότι σου ανήκει, πρόσθεσε.
-Μά δέν τό θέλω, είπα διστακτικά. Μόνο τό σταυρουδάκι θέλω. Αυτό μόνο ζήτησε η θεία μου. Σάς παρακαλώ κρατήστε όλα τά υπόλοιπα.
-Κοίτα νά δείς, είπε θυμωμένα. Θά κάνεις αυτό πού σου λέω. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. Τόσα χρόνια τά φύλαγα μέχρι πού ήρθες εσύ. Στή θεία σου ανήκουν. Νά τής τά πάς.
-Μά, τό σταυρουδάκι...ψέλλισα φοβισμένα
Τότε μέ μία κίνηση άνοιξε τό πουκάμισό του καί φάνηκε κρεμασμένο στό λαιμό τού τό...σταυρουδάκι.
-Αυτό δέ μπορώ νά στό δώσω. Δέ μπορώ, γιατί είναι δικό μου
Πραγματικά ζαλίστηκα. Δέν καταλάβαινα τί εννοούσε.
-Είναι δικό μου. Ακούς; Είπε δυνατά.
Είναι δικό μου, γιατί εγώ είμαι τό παιδί πού έχασε η θεία σου πρίν σαράντα χρόνια.
Έμεινα νά τόν κοιτώ μέ ανοιχτό τό στόμα. Βούρκωσα. Ήταν ο χαμένος μου ξάδερφος. Έπεσα στήν αγκαλιά του καί τόν έσφιξα. Έκλαιγα μέ αναφιλητά. Τό ίδιο καί αυτός.
Όταν συνήλθαμέ μου είπε. Δέν ήξερα ότι η μητέρα μου έζησε. Έμεινα πίσω. Άλλοι Τούρκοι πήρανε τό σπίτι καί μέ μεγαλώσανε σάν παιδί τους. Τώρα είναι πεθαμένοι. Έχω τήν δικιά μου οικογένεια εδώ πιά.
Τού ζήτησα νά μέ ακολουθήσει στήν Ελλάδα. Νά δεί τή μάνα του.
Αρνήθηκε
-Δέ μπορώ νά γυρίσω πιά. Τά παιδιά μου έχουν μεγαλώσει. Είναι αξιωματικοί στόν τουρκικό στρατό. Καί σέ υψηλές θέσεις. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. (σήμ απ' τή συνέχεια τής διήγησης θά φανεί ότι σέ αυτό τό σημείο ψευδόταν γιά νά προφυλάξει τά παιδιά του)
Άν φύγω στήν Ελλάδα τά παιδιά μου μπορεί νά πάθουν κακό εδώ. Δέν πρέπει νά έχω καμία σχέση μέ τήν Ελλάδα.
Επέμενα καί τόν παρακάλεσα νά έρθει τουλάχιστον ένα ταξίδι σάν τουρίστας καί νά επωφεληθεί γιά νά δεί τή μάνα του καί τού άλλους συγγενείς του.
-Δέ γίνεται, μού απάντησε. Γιά νά καταλάβεις εδώ έχω μεγάλη δημόσια θέση. ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ. ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΩ. ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ. Άν πάω στήν Ελλάδα θά δώσω στόχο ότι κάτι συμβαίνει καί θά κινδυνέψουν καί άλλοι. (Σήμ. Από αυτό τό σημείο φαίνεται, ότι ταυτόχρονα μέ τό αξίωμα πού κατείχε στά Τούρκος ήταν καί τοπικός ηγέτης τών ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ. Τό πιθανότερο ήταν καί τά παιδιά του νά τό γνωρίζανε αλλά προφυλαγόντουσαν εξαιρετικά)
-Νά δώσεις πολλά φιλιά στή μάνα μου. Νά μή λυγίσει. Νά κάνει υπομονή. Νά τής πείς ότι θά συναντηθούμε στήν άνω Ιερουσαλήμ.
Αγκαλιαστήκαμε καί πάλι καί χωρίσαμε δακρυσμένοι.
Επέστρεψα στήν Ελλάδα καί έτρεξα αμέσως μέ τό κασελάκι στή θεία μου γιά νά τής τό δείξω καί νά τής πώ τά φοβερά νέα.
Αλλά τί δυσάρεστη έκπληξη μέ περίμενε. Οι συγγενείς μου, μού διηγηθήκανε, πώς λίγο μετά τήν αναχώρησή μου γιά τήν Τουρκία η θεία μου άφησε τήν τελευταία της πνοή.
Ίσως ο καλός Θεός τήν πήρε κοντά του γιά νά μήν ακούσει ότι τόσα χρόνια ζούσε τό παιδάκι της καί αυτή δέ μπορούσε νά τό έχει στήν αγκαλιά της. Μέ αρκετά δάκρυα είχε ματώσει τήν καρδιά της, τόσο καιρό. Δέ θά άντεχε νά ακούσει κάτι τέτοιο...

agioritikovima.gr
goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »