Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

«Ηλεκτρονικό τατουάζ» για ασθενείς - Η νέα τεχνολογία αναμένεται να φέρει επανάσταση και στα παιχνίδια σε υπολογιστή


Ένα «ηλεκτρονικό τατουάζ» υπόσχεται να φέρει επανάσταση στην παρακολούθηση ασθενών, ακόμη και να αλλάξει το τοπίο στον τρόπο που παίζονται τα παιχνίδια σε υπολογιστή. Αυτό αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόι με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Science».
Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τη συσκευή η οποία είναι πιο λεπτή από μια ανθρώπινη τρίχα για την παρακολούθηση της καρδιάς και του εγκεφάλου ασθενών. Ο ηλεκτρονικός αισθητήρας τοποθετείται επάνω στο δέρμα όπως ένα προσωρινό τατουάζ και μπορεί να τεντωθεί, να «ρυτιδιάσει» και γενικώς να κινηθεί μαζί με το δέρμα χωρίς να σπάσει.

Κατάργηση των δύσχρηστων συσκευών
Σήμερα η παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών ασθενών που βρίσκονται εκτός του νοσοκομείου γίνεται με δύσχρηστες συσκευές που αποτελούνται από πολλά καλώδια, οθόνες και ηλεκτρόδια.
Το νέο «ηλεκτρονικό τατουάζ» καταργεί όλες αυτές τις συσκευές. Η μικροσκοπική συσκευή που έχει πάχος μικρότερο των 50 μικρομέτρων φέρει ηλιακές κυψέλες οι οποίες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια ή λαμβάνουν ενέργεια από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Η διαδικασία τοποθέτησης της συσκευής μοιάζει πολύ με εκείνη που ακολουθείται για την εφαρμογή των προσωρινών τατουάζ. Ο αισθητήρας βρίσκεται μέσα σε ένα υδατοδιαλυτό φύλλο πλαστικού. Ετσι η ρίψη νερού επάνω στο tattoo είναι αρκετή για να «κολλήσει» ο αισθητήρας στο δέρμα.


Ακριβείς μετρήσεις
Στο πλαίσιο μελέτης το «ηλεκτρονικό τατουάζ» χρησιμοποιήθηκε για τη μέτρηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας στα κάτω άκρα, στην καρδιά και στον εγκέφαλο. Όπως προέκυψε, οι μετρήσεις ήταν αντίστοιχες με εκείνες των συμβατικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση ασθενών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς,  τέτοιου είδους μικροί αισθητήρες θα μπορούσαν να αποδειχθούν άκρως χρήσιμοι για την παρακολούθηση των πρόωρων βρεφών ή για τον έλεγχο ασθενών με υπνική άπνοια οι οποίοι σήμερα πρέπει να βρίσκονται «καλωδιωμένοι» μέσα σε εργαστήρια ύπνου προκειμένου να γίνει η καταγραφή των ζωτικών λειτουργιών τους.

Μέχρι στιγμής το «ηλεκτρονικό τατουάζ» τοποθετήθηκε στο δέρμα ασθενών ως και για 24 ώρες χωρίς να παρουσιαστούν παρενέργειες όπως ερεθισμός στο δέρμα. Ωστόσο, ο αισθητήρας θα χρειάζεται να επανατοποθετείται στο δέρμα κάθε δύο εβδομάδες. Και αυτό διότι το δέρμα παράγει συνεχώς νέα κύτταρα με αποτέλεσμα εκείνα που βρίσκονται στην επιφάνεια να πεθαίνουν και να απομακρύνονται.


Και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια 
Η μικροσκοπική συσκευή θα μπορούσε όμως να αλλάξει το τοπίο και στα παιχνίδια σε υπολογιστή. Όταν οι ερευνητές εφήρμοσαν το «ηλεκτρονικό τατουάζ» στον λαιμό εθελοντών, εκείνο ανίχνευσε διαφορές μεταξύ λέξεων όπως  «επάνω», «κάτω», «αριστερά», «δεξιά», «ξεκίνα», «σταμάτα». Με αυτόν τον τρόπο οι επιστήμονες κατάφεραν να παίξουν ένα απλό παιχνίδι σε υπολογιστή.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Υλικών και Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι Τζον Ρότζερς σημείωσε ότι «στόχος μας ήταν να αναπτύξουμε μια τεχνολογία η οποία θα εφαρμόζεται στο δέρμα και θα είναι αόρατη στον χρήστη. Πρόκειται για μια τεχνολογία που ‘παντρεύει’ την ηλεκτρονική και τη βιολογία». 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τουρκία: “Μας χρωστάνε 300 εκατομμύρια οι Έλληνες, ας μας τα δώσουν…σε νησιά”!


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Σα να μην έφταναν τα προβλήματα της οικονομίας μας γινόμαστε και ρεζίλι των τούρκων , καθώς οι γείτονες μας ισχυρίζονται ότι μας κάνουν χάρη που αναβάλλουν την είσπραξη των χρεών μας που δεν τους πληρώνουμε για το φυσικό αέριο που αγοράζουμε . Και ισχυρίζονται πως κάποιοι προτείνουν να γίνει η πληρωμή χρεών με την παροχή δημόσιας περιουσίας ή νησιών ,στην Τουρκία!!!!
«Κίνηση καλής θέλησης στον Γιώργο» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδα VATAN , που κάνει αναφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ο οποίος ανακοίνωσε πως η Τουρκία θα αναβάλλει την είσπραξη του χρέους ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, μέχρι να διορθωθεί η κατάσταση της οικονομίας και για το χρέος αυτό δεν θα αποταθεί στα διεθνή δικαστήρια»! Το χρέος αυτό έχει προκύψει από διαφορές στην τιμή του φυσικού αερίου, που οι γείτονες μας υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να το πληρώσει λόγω της τραγικής κατάστασης της οικονομίας.

Ο τούρκος υπουργός για την αναβολή των τουρκικών διεκδικήσεων δηλώνει χαρακτηριστικά « η Ελλάδα δεν μας έχει πληρώσει εδώ και αρκετό καιρό το χρέος της για το φυσικό αέριο που αγοράζει από εμάς. Εμείς έπρεπε να εξετάσουμε την κατάσταση και σε εμπορική βάση και σε ανθρωπιστική βάση. Υπάρχει και το θέμα της γειτονίας το δίκαιο του γείτονα. Η απόφαση μας είναι μια ευκαιρία για να σβήσουμε τις αρνητικές εντυπώσει του παρελθόντος. Εμείς ως Τουρκία αυτό κάναμε, Εύχομαι να το κάνει και η Ελλάδα»
Οι γείτονες μας προχωρούν το θέμα ακόμη πιο πέρα και μιλούν πως «δεν θα διεκδικήσουν την πληρωμή των χρεών, με την απόκτηση κάποιου νησιού!! O προκλητικός τούρκος υπουργός ισχυρίζεται πως κάποιοι διεθνείς οίκοι, προτείνουν να γίνει η πληρωμή του χρέους δίνοντας κάποιο νησί.
“Και βέβαια μας έρχονται διάφορες προτάσεις. Εμείς και βέβαια δεν δεχόμαστε η Ελλάδα να μας δώσει ως έναντι των χρεών της , κάτι , όπως κάποιο νησί ή κάποια άλλη δημόσια περιουσία. Αυτό θα ήταν εκμετάλλευση μια χώρα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, πόσο μάλλον μιας γειτονικής χώρας όπως η Ελλάδα» δηλώνει ο Γιλντίζ.
Μήπως πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει στον τούρκο υπουργό και να τον βάλει στη θέση του, καθώς δεν θέλουμε να πιστεύουμε πως υπάρχει κάποιος στην Ελλάδα που συζήτησε το ενδεχόμενο της παροχής νησιού η δημόσιας περιουσίας στην Τουρκία, για κάποια χρέη που έχουμε και δεν πληρώνουμε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστροφή στην εποχή της χρυσής λίρας!

Παραδοσιακά σε περιόδους διεθνούς οικονοµικής κρίσης υπάρχουν τα ασφαλή καταφύγια των πολυτίµων µετάλλων, που προτιµούν αρκετοί. Η σχέση της Ελλάδας µε το χρυσό από τα χρόνια του Μεσοπολέµου µέχρι και τις αρχές του 21ου υπήρξε στενή, καθώς πριν από την ένταξη της χώρας στο ευρώ οι διακυµάνσεις του εθνικού νοµίσµατος υπήρξαν µεγάλες.
Η χρυσή λίρα και πριν από το Β' Παγκόσµιο Πόλεµο και µετά υπήρξε το κατ΄ εξοχήν µέσο µεγάλων συναλλαγών στην Ελλάδα (ακίνητα, άλλες µεγάλες αγορές κ.λπ.).

Χρυσός
Η «χρυσοφιλία» στην Ελλάδα ακόµη και στις µέρες µας δεν έχει εκλείψει, µόνον που οι έχοντες χρυσό στην παρούσα φάση έχουν βρεθεί εξαιρετικά κερδισµένοι µε τα δεδοµένα της κρίσης. Η επένδυση σε χρυσό αποτελεί πια εξαιρετικά απλή υπόθεση. Παράλληλα ο χρυσός ως επενδυτικό προϊόν -και είναι το µόνο πολύτιµο µέταλλο που στη χώρα µας µε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονοµικών αποτελεί επενδυτικό προϊόν- απαλλάσσεται του ΦΠΑ.
Η αγορά του είναι τόσο απλή όσο να ανοίξει κάποιος έναν καταθετικό λογαριασµό και προσφέρεται σε ράβδους και σε χρυσές λίρες.
Η αγορά γίνεται από την ΤτΕ, ενώ από τις εµπορικές τράπεζες εκείνη που κατ΄ εξοχήν από παλιά έχει ασχοληθεί µε τη συγκεκριµένη αγορά είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δηµιουργηθεί και πάρα πολλά ιδιωτικά ανταλλακτήρια χρυσού, ενώ θα πρέπει να σηµειωθεί ότι λόγω της κρίσης έχουν διενεργηθεί και πολλές άτυπες συναλλαγές χρυσού µεταξύ ιδιωτών.
Η τιµή της χρυσής λίρας έχει ανέβει στα ύψη. Την περασµένη εβδοµάδα προσφερόταν πάνω από 334 ευρώ οι λίρες νέας κοπής, ενώ η αγορά τους από την τράπεζα διαµορφωνόταν κοντά στα 297 ευρώ. Βεβαίως για την αγορά λιρών από την τράπεζα απαιτείται εκτιµητής, ο οποίος θα εκτιµήσει τις λίρες νέας ή και παλιάς κοπής που θέλει να πουλήσει ο ενδιαφερόµενος.

Όπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη που ασχολούνται µε το χρυσό, η διαφορά µεταξύ λιρών παλιάς και νέας κοπής είναι ότι οι πρώτες επί σειρά ετών αποτελούσαν κανονικό νόµισµα και άρα έχουν υποστεί φθορά και έχουν απολέσει από το βάρος τους σε χρυσό. Η προσφορά σε ράβδους χρυσού γίνεται σε τεµάχια των 50 gr. µέχρι 1 kgr. συνήθως και η τιµή πώλησης βελτιώνεται όσο µεγαλώνει το ύψος της επένδυσης.

Μεταπώληση ράβδων
Η µεταπώληση των ράβδων αυτών, όµως, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, αφού απαιτείται εκτίµηση από τα πιστωτικά ιδρύµατα, η οποία πρέπει να φέρει σφραγίδα κρατικού φορέα, όπως το χηµείο του κράτους. Σηµειώνεται ότι οι ασχολούµενες τράπεζες µε το χρυσό -κυρίως η Τράπεζα Πειραιώς- βρίσκονται κοντά στην επίλυση του θέµατος αυτού, µε συνεργασίες που σχεδιάζουν ώστε να είναι εφικτή η εύκολη αγοραπωλησία και των ράβδων. Προκειµένου να αγοράσει κάποιος χρυσό απαιτείται να έχει ανοίξει έναν κοινό καταθετικό λογαριασµό µε τον οποίον η τράπεζα τον νοµιµοποιεί ως πελάτη. Με αυτόν το λογαριασµό ο καταθέτης θα πληρώσει και το αντίτιµο της αξίας του πολύτιµου µετάλλου.

Με φορολογική δήλωση

Στην Τράπεζα της Ελλάδος που δεν υπάρχει πελατολόγιο απαιτείται η φορολογική δήλωση του καταθέτη και φυσικά η ταυτότητά του για την αντίστοιχη νοµιµοποίησή του. Δεν απαιτείται κανένα νοµιµοποιητικό έγγραφο για να πουλήσει κάποιος χρυσό.
Κάθε Έλληνας επενδυτής µπορεί να βγάλει στο εξωτερικό τον επενδυτικό του χρυσό χωρίς να τον δηλώσει µέχρι 2.000 ευρώ και δηλώνοντάς τον για πάνω από το όριο αυτό. Θα πρέπει να σηµειωθεί βέβαια ότι ένα από τα προβλήµατα που έχουν ανακύψει µε την κρίση είναι η έλλειψη θυρίδων στις τράπεζες συνολικά, όπου συνήθως φυλάσσεται µία τέτοια επένδυση.
Στο παρελθόν, και όχι στο µακρινό, την αγοραπωλησία χρυσών λιρών πραγµατοποιούσαν κυρίως οι χρηµατιστές, απ΄ όπου µάλιστα είχαν αποκοµίσει και σηµαντικότατα κέρδη. Η ζήτηση για χρυσό τα τελευταία χρόνια και κυρίως µέσα στο 2011, µετά τη µεγάλη έκρηξη στην τιµή που συντελέστηκε από το 2008, παραµένει σταθερή και υψηλή παρατηρούν τραπεζικά στελέχη.

Αλλα προϊόντα
Βεβαίως στην αγορά διατίθενται -κυρίως από ξένες τράπεζες- και προϊόντα επενδεδυµένα στο χρυσό. Και αυτά τα προϊόντα έχουν ζήτηση, όπως παρατηρούν χρηµατιστηριακοί κύκλοι, αν και θα πρέπει να σηµειωθεί ότι πολλοί Έλληνες επενδυτές λόγω των τοξικών οµολόγων, νιώθουν µάλλον άβολα µε τίτλους που δεν τους είναι οικείοι, χωρίς αυτό να σηµαίνει πως η ανησυχία τους είναι δικαιολογηµένη. Η τιµή του χρυσού έχει ξεπεράσει τα 1.772 δολάρια ανά ουγκιά και παρουσιάζει άνοδο 24% εντός του 2011.

Σε άνοδο και το ασήµι

Και το ασήµι ως χρηµατιστηριακό προϊόν και ως πολύτιµο µέταλλο παρουσίασε σηµαντικότατη αύξηση το τελευταίο χρονικό διάστηµα. Επειδή, ωστόσο, στη χώρα µας δύσκολα οι επενδυτές µπορούν να το βρουν σε φυσική και µη επεξεργασµένη µορφή (αργυροχρυσοχοΐα) ο τρόπος που µπορούν να επενδύσουν σ' αυτό είναι µέσω συµβολαίων που διαπραγµατεύονται σε διεθνή χρηµατιστήρια.
Αυτό γίνεται είτε µέσω µεγάλων χρηµατιστηριακών εταιρειών, οι οποίες συνεργάζονται µε οίκους του εξωτερικού, είτε µέσω τραπεζών, κυρίως ξένων τραπεζών. Και οι επενδύσεις αυτές έχουν σηµαντικές αποδόσεις στην περίοδο της κρίσης. Η τιµή του αργύρου έχει ξεπεράσει τα 38 δολάρια ανά ουγκιά και έχει παρουσιάσει άνοδο 23% εντός του 2011
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοσμοπλημμύρα στὴν Παναγία Σουμελὰ

Ἀνοίγει γιὰ δεύτερη φορὰ γιὰ τοὺς πιστοὺς
Χιλιάδες εἶναι καὶ φέτος οἱ προσκυνητὲς ποὺ συρρέουν στὴν Τραπεζούντα γιὰ νὰ παρακολουθήσουν αὔριο, ἀνήμερα τοῦ ἑορτασμοῦ τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, τὴν Πατριαρχικὴ Θεία Λειτουργία στὸ ἱστορικὸ μοναστήρι τῆς Παναγίας Σουμελᾶ.
Μὲ ἄδεια τῆς.....
τουρκικῆς κυβέρνησης τὸ μοναστήρι-σύμβολο γιὰ τὸν ποντιακὸ ἑλληνισμοὶ ἀνοίγει γιὰ δεύτερη χρονιὰ τὶς πύλες του στοὺς πιστούς. Στὸν φετινὸ ἑορτασμὸ τὸν Οἰκουμενικὸ Πατριάρχη κ. Βαρθολομαῖο συνοδεύει ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀμερικῆς κ. Δημήτριος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαροπαλεύει 24χρονος Λαμιώτης που παρασύρθηκε από το τρένο

Δεν άκουσε το τρένο γιατί φορούσε τα ακουστικά του walkman.

Ο άτυχος 24χρονος πήγαινε στο σπίτι του στη Νέα Μαγνησία, περπατώντας πάνω στις γραμμές του τρένου. Ήταν κάτι που το έκανε συχνά, γιατί του άρεσε να περπατά πάνω στις γραμμές.
Αυτή τη φορά όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Στις 15.35΄, ενώ ο 24χρονος βάδιζε αμέριμνος, το....
τρένο πλησίαζε και ο 53χρονος μηχανοδηγός που τον είδε ξαφνικά μετά από μια στροφή στην είσοδο της πόλης, προειδοποίησε αρκετές φορές σφυρίζοντας, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να σταματήσει την αμαξοστοιχία. Δυστυχώς δεν πρόλαβε και ο 24χρονος βρέθηκε σοβαρότατα χτυπημένος πάνω στις ράγες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αιτία που δεν άκουγε το τρένο και τα σφυρίγματα ήταν ότι φορούσε ακουστικά walkman.
Οι γιατροί του νοσοκομείου δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα κρίσιμη.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ. ΙΔΟΥ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ

131323946097_mrgΈρευνα αγοράς για να προμηθευτεί το καλλίτερο μηχάνημα σε προσιτή τιμή , έχει ξεκινήσει ο Δήμος Τρικκαίων, προκειμένου να ελέγχει με σιγουριά και ασφάλεια το ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων.

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας, και συνέχισε λέγοντας πως «Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια σειρά, για την ορθή λειτουργία του Δήμου, στο ωράριο των υπαλλήλων και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με την απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος. 

Πιστεύω πως με την προμήθεια τέτοιου υπερσύγχρονου μηχανήματος θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την προσέλευση και την αποχώρηση των υπαλλήλων του Δήμου Τρικκαίων στο σύνολο των υπηρεσιών.»

Σχόλιο: Τέτοια πρωτοπορία στο δήμο Τρικάλων δεν την περιμέναμε. Το σκέφτηκαν καλά οι αρμόδιοι που θέλουν να είναι οι πρώτοι που θα "σφραγίσουν" τους πρώτους Έλληνες;

Περιμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια, ή ακόμη και την διάψευση από τους αρμοδίους.

Εφόσον η μέθοδος εγκριθεί, λογικά όποιος αρνηθεί το μικροτσίπ θα απολύεται.

Πρώτοι βέβαια θα πρέπει να βάλουν το μικροτσίπ, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, αφού  το βάλει πρώτος ο δήμαρχος.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Δ.ΘΡΑΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΑΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ...

Κι' εμείς κοιμόμαστε......

    Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε  !!!!!!
 
Έλληνες, την ώρα που εμείς τρωγόμαστε, βριζόμαστε, αφοριζόμαστε μεταξύ μας...και είμαστε έτοιμοι να αναβιώσουμε τον δεύτερο εμφύλιο πόλεμο και ζούμε σε φανατικούς, πολιτικούς και...θρησκευτικούς ομιχλώδεις κόσμους, την ώρα αυτή, κάποιοι με αστραπιαίους ρυθμούς, πριονίζουν και κομματιάζουν, με την βοήθεια των γνωστών και αγνώστων ανθελλήνων, την πατρίδα μας.
 
-Μετά την πράσινη σημαία που κατασκεύασαν, σε παραλλαγή της τουρκικής, με την ημισέληνο και τρία αστέρια και την κυκλοφορούν ανενόχλητοι σε ιστοσελίδες και διάφορα φόρα, χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ανθελληνικό κλίμα και αγνοώντας πλήρως και επιδεικτικά την χώρα στην οποία ανήκουν, την Ελλάδα, ως Έλληνες πολίτες, οι αξιαγάπητοι κατά μερικών, φιλότουρκοι της δυτικής Θράκης, έκαναν από ότι φαίνετε γνωστό σε όλους, την ύπαρξη και εθνικού ύμνου.

-Διαβάστε τα παρακάτω και κατόπιν εάν έχετε το σθένος, πέστε στα παιδιά σας ποια πατρίδα τελικά θα τους αφήσετε.
Σχόλιο: Οι περισσότεροι από τους ¨Τούρκους φίλους¨ που μας έρχονται στην Ελλάδα, με τους οποίους χαριεντίζονται νομάρχες δήμαρχοι ''κτλ''...,στην Τουρκία συχνά παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις υπό την σκιά της σημαίας της ανεξάρτητης Δ. Θράκης.
Να λοιπόν ο εθνικός της ύμνος που γράφτηκε από τον Σουλειμάν Ασκερί:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ....

Ω γνήσιο τέκνο των Τούρκων της Δυτικής Θράκης τι ευτυχία σε σένα

Εσύ με το αίμα σου έδωσες ζωή στον πόλεμο της ανεξαρτησίας.
Ο τρανός σου ηρωισμός χαράχτηκε σε κάθε μεριά του σύμπαντος.
Προσοχή στέκονται τα έθνη ενώπιον της εθνικής σου σημαίας.
Τα χώματα που πατάς είναι γεμάτα από τους δοξασμένους σου ήρωες.
Οι εχθροί δεν μπορούν να ενοχλήσουν την μεγαλόπρεπη ψυχή των ηρώων σου.
Τι μεγαλοπρεπής τιμή προς την σημαία σωτηρίας με την οποία
τυλίχτηκαν οι δοξασμένοι ήρωες, να θάβεσαι στο χώμα των προγόνων.
Στην πατρίδα σου πνέει άνεμος ελευθερίας και ανεξαρτησίας
Οι γενναίοι αγωνιστές ανατρέπουν αυτήν την βρώμικη σκλαβιά.
Δεν υπάρχει ποτέ επιστροφή από αυτόν τον δοξασμένο πόλεμο ανεξαρτησίας !
Μπροστά μας ακόμα και ατσάλινοι στρατοί να βγούνε δεν μας τρομάζουν!
Εμείς για την εθνική ανεξαρτησία, διαβήκαμε τον Έβρο και τον Νέστο
Φτάσαμε στον στόχο μας νικώντας, συντρίβοντας όλους τους εισβολείς
Ανοίξαμε στα Βαλκάνια περίοδο μιας δοξασμένης δημοκρατίας
Εμείς για πρώτη φορά ανάψαμε την δάδα της ελευθερίας.
Αυτή η σημαία θα κυματίζει, αυτή η δημοκρατία θα ζήσει.
Οι εχθροί απέναντι μας, πανικόβλητοι θα φύγουν !
Είμαστε εγγόνια ενός έθνους που χιλιάδες χρόνια ζει ελεύθερο,
εκείνο δημιούργησε τις στέπες, είμαστε λιοντάρια, γεράκια των ουρανών.
Πάντα οι έφοδοι των αγωνιστών θυμίζουν φουρτούνες.
Στον πόλεμο οι εχθροί λιποθυμούνε από τον τρόμο του μεγαλείου μας.
Η Δημοκρατία της Δυτικής Θράκη θα ζήσει, θα ζήσει !
Τα έθνη θα τα χάσουν μπροστά στην πρόοδο μας !
Ω γλυκιά Δυτική Θράκη !.
Να λοιπόν σώθηκες από την σκλαβιά.
Ω εχθροί!. Μη νομίζετε πως το έθνος αυτό κουράστηκε από τους πολέμους
Οσονούπω θα κυματίσει στη χώρα η μεγαλοπρεπής σημαία της Δημοκρατίας,
Όλοι αυτοί οι Δυτικοθρακιώτες μέχρι τον αιώνα τον άπαντα θα ζήσουν ελεύθεροι!
 
Διαβάσατε λοιπόν, φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες, που πάνε και σε ποιους τα χρήματα σας για να τα κάνουν αύριο μαχαίρια, τα οποία θα καρφώσουν στις πλάτες σας και στις πλάτες των παιδιών σας, με το που τους δοθεί το πράσινο φως, από αυτούς που τους στηρίζουν. 
  
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ VIDEAKI ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ....Α!!!!ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ  ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ. και ξυπνηστε.....
Διαβάστε περισσότερα » »

Δωρεάν σπόροι ελληνικών ποικιλιών. Λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα φυτά!

Με αφορμή το χθεσινό άρθρο του φίλου και συνεργάτη Αρίσταρχου, σχετικά με τις στείρες πιπεριές που αγόρασε και τα μεταλλαγμένα που έρχονται στο τραπέζι μας από την “ πίσω πόρτα” (πχ η ΕΕ απαγορεύει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων για κατανάλωση από ανθρώπους, αλλά όχι και για δημιουργία ζωοτροφών), θυμήθηκα την υπέροχη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό Παρανέστι της Δράμας, όπου εκεί υπάρχει ο σύλλογος “ Πελίτι”.

Ο σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την διατήρηση ντόπιων ελληνικών ποικιλιών, φυτών και λαχανικών, που υπάρχουν στον....
ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια, όπως πχ η φάβα Σαντορίνης που καλλιεργείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ.

Το σημαντικότερο που κάνει ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι ότι, όχι μόνο διατηρεί τους σπόρους των γνήσιων ποικιλιών, αλλά τους στέλνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον θέλει να καλλιεργήσει ελληνικές ποικιλίες και να καταναλώνει προϊόντα που βασίζονται στους νόμους της φύσης.

Αξίζει να επισκεφτείτε την σελίδα της κοινίτητας “ Πελίτι” peliti.gr και γιατί όχι, όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν, να ζητήσουν σπόρους για να ξέρουν ότι αυτό που βάζουν στο τραπέζι τους και τρώνε και τα παιδιά τους είναι αγνό και ελληνικό…
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτη πρόκληση Βρετανού βουλευτή σε βάρος του ελληνικού ευρώ

"Μην παίρνετε χαρτονομίσματα από την Ελλάδα" προειδοποίησε τους συμπατριώτες του ο Βρετανός βουλευτής των Τόρις, Τζον Ρέντγουντ, τονίζοντάς τους να αποφεύγουν τα χαρτονομίσματα ευρώ τόσο της Ελλάδας όσο και άλλων φθίνουσων ευρωπαϊκών κρατών.
Ο Βρετανός βουλευτής προέτρεψε τους Βρετανούς να μην δέχονται ελληνικά χαρτονομίσματα ευρώ, διότι μπορεί να τεθούν εκτός ενιαίου νομίσματος.

Τόνισε ότι μπορεί να ....
δημιουργήσει πρόβλημα στους Βρετανούς τουρίστες όταν θα γυρίσουν από τις διακοπές τους στη Μεσόγειο, εάν δεχτούν τα εν λόγω χαρτονομίσματα.

Αν και τα χαρτονομίσματα όλων των κρατών-μελών μοιάζουν ίδια, ωστόσο κάθε χαρτονόμισμα περιέχει ένα συγκεκριμένο κώδικα όπου κάθε χώρα εκτυπώνει, με "Υ" για την Ελλάδα και "Χ" για τη Γερμανία.

"Είναι απίθανο, ωστόσο θα μπορούσαμε να είχαμε μία κατάσταση με την Ελλάδα να πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή, με αποτέλεσμα οι Βρετανοί τουρίστες να χάσουν χρήματα", ολοκλήρωσε την προκλητική παρότρυνση ο Ρέντγουντ.
Διαβάστε περισσότερα » »

O κύβος ερρίφθη: "Πράσινο φως" από ΗΠΑ για την γεώτρηση

"Οι κύβος ερρίφθη" και οι ΗΠΑ έδωσαν το "πράσινο φως" στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy να προχωρήσει στις γεωτρήσεις στν θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εντός της κυπριακής ΑΟΖ που είναι περισσότερο γνωστή ως "οικόπεδο νούμερο 12", παρά τις τουρκικές απειλές! Έτσι όπως αναφέρουν ασφαλείες πληροφορίες του defencenet.gr ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του ταξιδιού του....
γωτρύπανού «Noble Homer Ferrington», το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ιισραηλινή ΑΟΖ, στο κοίτασμα «ΝΟΑ 1».

Το γεωτρύπανο θα αποπλεύσει στις 20 Σεπτεμβρίου με προορισμό το σημίο όπου θα γίνει η γεώτρηση («Αφροδίτη» είναι ο κωδικός που του έχουν δώσει οι κυπριακές αρχές για λογαριασμό των οποίων θα γίνει η γεώτρηση).

Η διάρκεια των γεωτρήσεων, υπολογίζεται σε τέσσερις μήνες, άρα πριν από τον Φεβρουάριο μια νέα εποχή θα ξεκινά για την Κύπρο, καθώς θα έχει ανοίξει το υποθαλάσσιο "μονοπάτι" που θα οδηγεί στο "Ελ Ντοράντο" του φυσικού αερίπου.

Η ασφάλεια του «Noble Homer Ferrington» έναντι των τουρκικών απειλών, αυτή την στιγμή αποτελεί "πονοκέφαλο" για τέσσερις χώρες: ΗΠΑ, Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι παρά τους τουρκικούς "λεονταρισμούς" δεν υπάρχει περίπτωση να παρενοχλήσουν ένα σκάφος που ανήκει στις ΗΠΑ και να τεθούν αντιμέτωποοι με τον 6ο Στόλο.

Στο τέσσερα ελληνικά Επιτελεία, (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) επεξεργάζονται διάφορα σενάρια και κάνουν ότι μπορούν για την αύξηση της ετοιμότητας των τριών Κλάδων (η οποία λόγω των χαμηλών κονδυλίων που έχουν διατεθεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις τα τελευταία χρόνια, αλλά και των καθυστερήσεων που έχουν γίνει σε ανταλλακτικά για τα οποία υπήρχαν πιστώσεις, η κατάσταση απέχει πολύ από το να είναι ικανοποιητική) αφού είναι βέβαιο ότι μία κρίση στο "οικόπεδο 12", ουσιαστικά θα φτάσει μέχρι τον Έβρο.

Το συγκεκριμένο γεωτρύπανο της Noble Energy, είναι σύγχρονο, θεωρείται «τέταρτης γενιάς», με πλήρη ανακατασκευή και απόκτηση νέων αισθητήρων το 2004 ενώ ναυπηγήθηκε το 1985. Μπορεί να εργαστεί σε θαλάσσιο βάθος μέχρι και 7.200 πόδια (περίπου 2.500 μ.), ενώ μπορεί να τρυπήσει σε βάθος μέχρι και 30.000 πόδια (10 χλμ. κάτω από το βυθό! Στο οικόπεδο «Αφροδίτη» τα κοιτάσματα φυσικού αερίου έχουν εντοπιστεί σε βάθος 1700 μέτρων.

Πάνω από το σημείο όπου θα κάνει τις γεωτρήσεις το «Noble Homer Ferrington» θα περιπολούν επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ στην ευρύτερη περιοχή θα υπάρχει διακριτική παρουσία πολεμικών σκαφών καθώς και υποβρυχίων των ΗΠΑ, Ελλάδος, Ισραήλ...
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόκληση - Παίρνουν τα αναδρομικά οι πρώην βουλευτές!

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και 800.000 Ελλήνων που παραμένουν άνεργοι οι βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά επιμένουν στη γραμμή τους χωρίς να κάνουν βήμα πίσω! Μάλιστα, ζητούν αναδρομικά χιλιάδων ευρώ!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο τούς δικαιώνει με πρόσφατη απόφαση του.

Στη βάση ότι σύμφωνα με.....
το νόμο, από την στιγμή που η αποζημίωση των βουλευτών είναι συνδεδεμένη με τις αποδοχές του Αρείου Πάγου, το ίδιο ισχύει κατ’ επέκτασιν και για τους πρώην βουλευτές και επομένως προσαρμόζονται οι αποδοχές τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Παρόν της Κυριακής», τέτοιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί πάνω από 30, ωστόσο για να γίνει η εκταμίευση πρέπει να «ανάψει» το πράσινο φως στο Γενικό Λογιστήριο ο Υπουργός, που όμως τελευταία και λόγω της κρίσης αλλά και της γενικότερης δυσαρέσκειας του κόσμου και των ΜΜΕ αρνείται να υπογράψει.

Τα αναδρομικά που πήραν πρώην βουλευτές που είχαν κάνει προσφυγή για την πενταετία 2003-2008 ανέρχονται από 130.000 μέχρι 150.000, ίσως και 170.000 ευρώ με απόφαση που είχε υπογράψει ως Υπουργός Οικονομικών ο Γιώργος Αλογοσκούφης.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Υπερόπλο" σχεδιασμένο από Έλληνες,μένει στα συρτάρια. Ανικανότητα ή κάτι άλλο;

Πέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας “πολλαλασιαστή ισχύος”!

Η παρουσίαση του “όπλου” έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ,που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα “άκρως απόρρητο”.

Κι όμως τίποτα δεν προχωρά,γιατί απ ΄ότι φαίνεται η ανακάλυψη των Ελλήνων “χαλάει τη σούπα”,μεγάλων συμφερόντων, κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο. Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή.

Η ιστορία είναι απίστευτη.


2006
: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS.Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο “παθητικών” ραντάρ .
Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;
• “Βλέπουν” χωρίς να εκπέμπουν -άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χλμ!

•Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και “υπό καθλική ηλεκτρονική σίγαση”,δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.


•Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.


•Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες


•Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος ,αγορασμένου από το εξωτερικό!!!


Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ΄ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!


Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών.


Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β.Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιων 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.


Ακολουθούν παρουσιάσεις σ΄ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δ.Γράψας,ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του ,τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ,αυτό το ζήτημα !


Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ,δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ,με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ι.Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι ...το θέμα θα επανεξεταστεί!!!


Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκο , εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ΄ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ,διαβεβαιώνει ότι “το θέμα θα προχωρήσει άμεσα”.


Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010 ,με υπουργό Άμυνας πια τον Ε.Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως “άκρως απαραίτητο και κατεπείγον”. Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πληρη οικονομοτεχνική μελέτη.


Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές.Ο χρονος που μεσολάβησε είναι μεγάλος.Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!


Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει,αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος -όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:


“Το σύστημα αυτό ,αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας,θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι,αν μας επιτεθούν πρώτοι.Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα...” 
Διαβάστε περισσότερα » »

Το βίντεο που πρέπει να δείτε!!! Poseidonia - The Greek City!

Διαβάστε περισσότερα » »

Στην Κυρά του Πόντου 88 χρόνια μετά τον ξεριζωμό


Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Χαρμολύπη. Αυτός ο εκκλησιαστικός όρος νομίζω ότι αποδίδει καλύτερα τα συναισθήματα όλων όσων βρεθήκαμε στην πρώτη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Χαρά γιατί 88 χρόνια μετά την μικρασιατική καταστροφή και το άδοξο τέλος του ελληνισμού της καθ’ ημάς Ανατολής θα ξανακούγονταν ψαλμωδίες στη μαρτυρική γη του Πόντου. Θλίψη για τα περασμένα μεγαλεία, που όπως λέει ο εθνικός μας
ποιητής «διηγώντας τα να κλαις».
Ανεβαίνουμε τα τελευταία 500 μέτρα του μονοπατιού που οδηγεί στο μοναστήρι σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού, την Παναγία Σουμελά. Το τοπίο γύρο μας καταπράσινο. Πυκνή βλάστηση με τα έλατα να υψώνονται θεόρατα προς τον ουρανό. Σε πολλά σημεία το νερό της βροχής έχει ξεπλύνει το χώμα και προσπαθούμε να ισορροπήσουμε πάνω στις ρίζες των δέντρων που έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του μονοπατιού. Ο καιρός μουντός. Το μοναστήρι γαντζωμένο πάνω στο όρος Μελά προβάλει μπροστά μας τυλιγμένο μέσα σε νέφος ομίχλης. Τα χαράματα που ξεκινήσαμε από την Τραπεζούντα, την άλλοτε πρωτεύουσα των Μεγαλοκομνηνών έβρεχε. Όλοι ήταν ανήσυχοι πως θα γίνει η λειτουργία στον περίβολο της μονής με βροχή. Αν και η λειτουργία θα ξεκινούσε στις 10 έπρεπε να είμαστε για λόγους ασφαλείας, όσοι είχαμε την τύχη να φέρουμε στο λαιμό μας τις κονκάρδες εισόδου, από τις 7 στο μοναστήρι.
Οι Γκρίζοι λύκοι
Ο φόβος για προβοκάτσια ή αντιδράσεις ακραίων εθνικιστικών στοιχείων, όπως οι «Γκρίζοι λύκοι» ήταν έντονος όλες τις προηγούμενες ημέρες. Από τη στιγμή που δόθηκε η άδεια στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να λειτουργήσει, το πατριαρχείο εργάστηκε αθόρυβα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν εξάρσεις και υπερβολές που θα θέσουν σε κίνδυνο την επανάληψη του προσκυνήματος κάθε χρόνο. Μια-μια ανοίγουν τα τελευταία χρόνια εκκλησιές και μοναστήρια στην άλλοτε χριστιανική Ανατολή. Χάρις στις άοκνες προσπάθειες του πατριάρχη του Γένους καθιερώθηκαν τα προσκυνήματα στην Καππαδοκία και τα Μύρα χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις των ντόπιων. Μάλιστα, τώρα όλο και περισσότεροι δήμοι στην Καππαδοκία καλούν τον προκαθήμενο της ορθοδοξίας να λειτουργήσει σε εγκαταλελειμμένες εκκλησιές προσδοκώντας στο θρησκευτικό τουρισμό.
Στον Πόντο όμως, τα πράγματα δεν είναι το ίδιο απλά λόγω της φόρτισης που υπάρχει από τα ιστορικά γεγονότα που ακολούθησαν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Οι Τούρκοι αρνούνται ότι διέπραξαν γενοκτονία, ο πρωτεργάτης αυτής, αρχηγός των τσετών Τοπάλ Οσμάν θεωρείται ήρωας και το άγαλμά του βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Κερασούντας. Ο φόβος αναβίωσης σχεδίων αυτονόμησης του Πόντου λόγω και της παραμονής στη Μαύρη Θάλασσα χιλιάδων μουσουλμάνων –κατ’ άλλους απόγονοι κρυπτοχριστιανών- που μιλούν το ποντιακό ιδίωμα, τα ρούμτζα, έριχνε για χρόνια τη σκιά του στην περιοχή. Πουθενά αλλού δεν υπήρχε τριψήφιο νούμερο στο οποίο μπορούσε κάθε Τούρκος του Πόντου να καλεί και να καταγγέλλει στις αρχές κινήσεις που θεωρούσε ύποπτες για την ακεραιότητα της χώρας. Συγγραφείς, όπως ο Ομέρ Ασάν που τόλμησαν να γράψουν για τον ιδιαίτερο πολιτισμό του Πόντου και των ελληνόφωνων διώχθηκαν και φυλακίστηκαν. Γι’ αυτό και η λειτουργία στη Σουμελά, όπου ανήμερα της γιορτής συρρέουν πολλοί ποντιόφωνοι μουσουλμάνοι ήταν μέχρι χθες ταμπού για τις τουρκικές αρχές. Η επιρροή των «Γκρίζων λύκων» στην περιοχή μεγάλη με την προπαγάνδα να γίνεται από τη μικρή ηλικία των παιδιών. Μες στην πόλη, επιστρέφοντας από το Κρυονέρι, το ύψωμα πάνω από την Τραπεζούντα, όπου είχαμε πάει να δούμε την εξοχική κατοικία του επιφανούς Ποντίου Καπαγιαννίδη, που μετετράπη σε μουσείο με την ονομασία «βίλα Ατατούρκ» επειδή κοιμήθηκε σε αυτή ο Κεμάλ, παιδάκια που χαιρετήσαμε από το λεωφορείο, αντί χαιρετισμού σχημάτισαν με τα δάχτυλα τους το έμβλημα των «Γκρίζων λύκων».
Άξιος-άξιος
Ανεβαίνουμε τις τελευταίες σκάλες για την είσοδο του μοναστηριού. Πολλοί σταματούν κάθε τόσο να πάρουν μια ανάσα και να χορτάσουν τα μάτια τους το ανεπανάληπτο τοπίο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, άλλοι με μπαστούνια, ακόμα και υποβασταζόμενοι ανηφορίζουν για το τάμα ζωής, τον κρυφό πόθο τριών γενιών Ποντίων να λειτουργηθούν στην Παναγία Σουμελά. Έλληνες, Ρώσοι, Γεωργιανοί, Κύπριοι, απόγονοι προσφύγων που σήμερα βρίσκονται σκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα βρέθηκαν εκεί για το ραντεβού με την ιστορία. Για το μνημόσυνο «των ειρηνικώς αλλά και μαρτυρικώς τελειωθέντων», όπως θα διαβάσει αργότερα ο πατριάρχης.
Περνούμε τη στενή είσοδο της μονής και κατεβαίνουμε τα σκαλιά για τον περίβολο όπου θα τελεστή η λειτουργία. Μπροστά μας σε όλο του το μεγαλείο το ιερό του καθολικού της μονής που έχει «αγκαλιάσει» το σπήλαιο όπου εναπόθεσαν την εικόνα της Παναγίας της Αθηνιώτισσας οι μοναχοί Βαρνάβας και Σωφρόνιος τον 4ο αιώνα. Ιστορημένο με αγιογραφίες μέσα και έξω εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Δεξιά, τα κελιά που φιλοξένησαν την τελευταία αδελφότητα των μοναχών ορθώνονται πάνω στον βράχο θυμίζοντας από μακριά μονή του Αγίου Όρους. Αν και λεηλατήθηκαν και κατακάηκαν, τα τελευταία χρόνια που το μοναστήρι χαρακτηρίστηκε μνημείο του οικουμενικού πολιτισμού και μπήκε υπό την προστασία της UNESCO, τα κελιά και οι βοηθητικοί χώροι ανακαινίζονται.
Περιδιαβαίνουμε τους χώρους της μονής. Η παρουσία της αστυνομίας κάτι παραπάνω από έντονη. Ακόμη και ελικόπτερα θα σηκωθούν να κατοπτεύσουν το χώρο την ώρα της λειτουργίας. Οι «Γκρίζοι λύκοι» που κάποτε επιχείρησαν στην Καππαδοκία να δημιουργήσουν επεισόδιο σε βάρος του πατριάρχη δεν θα εμφανιστούν. «Το παρακράτος στην Τουρκία υπάρχει όσο το επιθυμεί το επίσημο κράτος» θα σχολιάσει ένας φίλος. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, οι κακοτεχνίες σε κάποιες περιπτώσεις, όπως οι αγιογραφίες της Παναγίας και του Παντοκράτορα στην οροφή του σπηλαίου της μονής… βγάζουν μάτια. Όχι σαν αυτά που έχουν βγάλει οι Τούρκοι από τις εικόνες των αγίων όπου έφταναν τα χέρια τους. Σε όσες εκκλησιές και αν έχω πάει στη Μικρά Ασία, οι Άγιοι μας είναι συνήθως αόμματοι! Στις εξωτερικές αγιογραφίες του καθολικού οι πληγές του μνημείου έχουν ονοματεπώνυμο. Φρόντισαν γι’ αυτό οι δράστες αφήνοντας ως τρόπαιο χαραγμένο στις αγιογραφίες το όνομα τους. Διαβάζω: YAVUZ, MEHMET κλπ.
Όλο και στριμωχνόμαστε στην κλιμακωτή αυλή της μονής, οι τυχεροί με την άδεια εισόδου της νομαρχίας Τραπεζούντας. Οι άλλοι θα παρακολουθήσουν την ιστορική λειτουργία από γιγαντοοθόνη που έχει στηθεί σε ένα πλάτωμα πριν το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στο μοναστήρι. Και οι άλλοι, οι αναρίθμητοι ορθόδοξοι όπου γης από τις τηλεοράσεις, καθώς κανάλια απ’ όλο τον ορθόδοξο κόσμο ήταν εκεί.
Ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, ψυχή του προσκυνήματος, μοναδικός ποντιακής καταγωγής επίσκοπος της ελλαδικής εκκλησίας και ηγούμενος μέχρι πρότινος της μονής Σουμελά στο Βέρμιο, ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έλευση του πατριάρχη. Αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας που το 1930 κατόπιν συμφωνίας Βενιζέλου-Ινονού μεταφέρθηκε στην Ελλάδα, τοποθετείται στο κέντρο της αυλής. Καθώς δεν χτυπούνε τα σήμαντρα και οι καμπάνες της μονής, η αμηχανία της στιγμής την ώρα της προσέλευσης του πατριάρχη θα σπάσει με την ιαχή άξιος- άξιος και παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Τ' εμέτερον η Παναΐα
Στο εκκλησίασμα, Έλληνες και Ρώσοι βουλευτές, δήμαρχοι και εκπρόσωποι διασπασμένων ποντιακών ομοσπονδιών –αχ αυτό το σαράκι του διχασμού! Ο Πατριάρχης του Γένους ψάλει «εν τη κοιμήσει τον κόσμον ού κατέλιπες Θεοτόκε» και γύρω του μάτια δακρυσμένα. Κάθε λέξη, κάθε ψαλμός, εδώ αποκτά ξεχωριστό, συμβολικό περιεχόμενο. Μαζί του συλλειτουργούντες ο Δράμας και ο μητροπολίτης του πατριαρχείου Μόσχας Τύχων. Συμπροσευχόμενοι οι μητροπολίτες Νεαπόλεως Βαρνάβας και Μεσσηνίας Χρυσόστομος, κληρικοί από την Ελλάδα, το Άγιον Όρος και τις χώρες που βρέχονται από τη Μαύρη Θάλασσα. «Κύριε, Κύριε επίβλεψον εξ ουρανού και ίδε και επίσκεψε την άμπελον ταύτην» η φωνή του πατριάρχη αντιλαλεί στο όρος Μελά και ρίγη συγκίνησης διαπερνούν το εκκλησίασμα. «Σήμερον σταματούν τα δάκρυα της Παναγίας καθώς υποδέχεται εδώ τα παιδιά της» θα πει στο κήρυγμα του και θα προσθέσει «ο Πόντος γίνεται πραγματικά εύξεινος». Ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, που αξιώθηκε να είναι ο πρώτος προκαθήμενος της ορθοδοξίας που λειτουργεί στη Σουμελά, μνημόνευσε από τους κτήτορες της μονής μέχρι τον τελευταίο μητροπολίτη Τραπεζούντος, τον Χρύσανθο. Τους ειρηνικώς άλλα και τους μαρτυρικώς τελειωθέντες Ποντίους. Και ο λόγος του, μήνυμα ειρήνης, κατέληξε με το ελπιδοφόρο «ανθεί και φέρει κι’ άλλο».
Και οι πέτρες ράγισαν ακούγοντας τον κεμεντζέ, την ποντιακή λύρα να συνοδεύει την βροντερή και κάποιες στιγμές τρεμάμενη φωνή του μητροπολίτη Δράμας Παύλου να ψάλλει το ποντιακό μοιρολόι «Η Παναΐα λειτουργά και ο ηγούμενον κοιμάται».
Και ύστερα πήραμε το μονοπάτι της επιστροφής με τον κεμεντζέ να παίζει και του Πόντιους να τραγουδούν και να πανηγυρίζουν σαν άλλοτε για τη μεγάλη γιορτή και την Παναγία που έκανε το θαύμα της 88 χρόνια μετά την καταστροφή.
Ένα βήμα που πρέπει να έχει συνέχεια
Μοναδικές στιγμές συγκίνησης και κατάνυξης ζήσαμε όσοι συναποτελέσαμε το εκκλησίασμα στην πρώτη λειτουργία στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά στη Τραπεζούντα μετά τον ξεριζωμό των Ποντίων το 1922. Στο μοναστήρι, μπορεί να μην χτύπησαν τα σήμαντρα, όμως, σχεδόν εννιά δεκαετίες μετά την Έξοδο των Ρωμιών από την πάλαι ποτέ χριστιανική Ανατολή ακουστήκαν και πάλι ψαλμωδίες. Ορθόδοξοι από την Ελλάδα, τη Ρωσία και τον Καύκασο δάκρυσαν ανάβοντας ένα κερί στην Κυρά του Πόντου.
Η Παναγία Σουμελά, προμαχώνας ορθοδοξίας για 15 αιώνες, πηγή δύναμης και αισιοδοξίας για τους Έλληνες της Μαύρης Θάλασσας και τον ευρύτερο μικρασιατικό ελληνισμό ξαναλειτούργησε χάρις στις άοκνες προσπάθειες του Οικουμενικού μας πατριαρχείου, που φυλάγει Θερμοπύλες στο Φανάρι. Με επιμονή, αποφασιστικότητα και καρτερία πέτυχε τα τελευταία χρόνια να ξεπεράσει εμπόδια και αγκυλώσεις του παρελθόντος, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν και πάλι εκκλησιές στην Καππαδοκία και ολόκληρη τη Μικρά Ασία.
Είναι θετικό το γεγονός ότι στη γείτονα χώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι τα μνημεία στην καθ’ ημάς Ανατολή δεν είναι μόνο μνημεία ελληνικά και χριστιανικά, αλλά πρωτίστως μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού και ως τέτοια οφείλουν να τα προστατεύουν. Η άδεια λειτουργίας της ιστορικής μονής της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο είναι ένα βήμα ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας. Ένα βήμα που πρέπει να έχει συνέχεια με την καθιέρωση της εορτής της Παναγίας στο όρος Μελά και πάλι ως πανορθόδοξου προσκυνήματος. Η προσέλευση χιλιάδων προσκυνητών από όλο των ορθόδοξο κόσμο, παρά το φόβο για προβοκάτσιες και αντιδράσεις ακραίων εθνικιστικών στοιχείων της γείτονος δείχνει ότι η πίστη και στις ημέρες μας κάνει θαύματα. Τίποτα δεν είναι οριστικά χαμένο αν δεν το διαγράψουμε από τις καρδιές μας.
Ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, που έλκει καταγωγή από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής συμμετείχε στις 15/08/2010 στην πατριαρχική αποστολή στην Τραπεζούντα για την πρώτη λειτουργία στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά μετά την μικρασιατική καταστροφή, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.
Διαβάστε περισσότερα » »

Philip Reeker: Ρωτήστε την κυβέρνησή σας τι κάνει για τη διαφωνία του ονόματος

Αύγουστος 14, 2011.

Αχρίδα.

Στην επέτειο για τα δέκα χρόνια της Συμφωνίας της Οχρίδας, ο αρχηγός του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι,  ζήτησε «μεγαλύτερη συμμετοχή  της διεθνούς κοινότητας στην αντιμετώπιση του προβλήματος του ονόματος με την Ελλάδα».
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο πρώην πρέσβης  των ΗΠΑ στα Σκόπια, Φίλιπ Ρίκερ, που τώρα είναι αναπληρωτής βοηθός της Υπουργού Χίλαρι Κλίντον και σχολίασε το αίτημα του Αχμέτι.


«Τα Σκόπια και η Αθήνα είναι τα υπεύθυνα μέρη τα οποία θα συμβάλλουν για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος», είπε ο Ρίκερ για να συμπληρώσει αμέσως μετά:

«Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών έχουν συναντηθεί αρκετές φορές για την επίλυση του ζητήματος. Οι απόψεις οι δικές μας, σας είναι γνωστές , απομένει τώρα εσείς, ο λαός, να ρωτήσετε τι κάνουν οι ηγέτες σας για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα», είπε από το βήμα ο Ρίκερ.

Στη διάσκεψη της Οχρίδας συμμετείχε όλος ο πολιτικός κόσμος της FYROM εκτός από τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως αναφέρει ο σκοπιανός τύπος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΑΒΔΑ» ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 2011 ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΚΥΠΡΙΩΝ, ΚΟΥΡΔΩΝ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ «ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ», ΣΕ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟΥ


Με δοξολογίες και κωδωνοκρουσίες θα αρχίσει η Ρωσική Εκστρατεία κατά της Ισλαμικής Τουρκίας,
ζωντανεύοντας τους επικούς αγώνες του....
Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι κατά των Τατάρων

Η ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ «ΑΡΚΤΟΥ»
Χρονιά-σταθμός στην παγκόσμια ιστορία προβλέπει πως θα είναι το 2011 για την ανθρωπότητα η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα», σε άρθρο του Stanislav Mishin που δημοσιεύθηκε στις 6-1-2011, με μεγάλες οικονομικές καταρρεύσεις, γεωπολιτικές ανατροπές και αιματηρούς πολέμους, με επίκεντρο την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν!
Το άρθρο, δεν δημοσιεύτηκε τυχαία, αλλά προετοιμάζει τη ρωσική κοινή γνώμη για μέρες πολέμου και θριάμβου, για μέρες της «Αικατερίνης της Μεγάλης» και του «Μεγάλου Πέτρου», μια και η «άρκτος» έχει ζωντανέψει για τα καλά και δεν ανέχεται πια τα «χάρτινα» παιχνίδια των Αμερικάνων και των «Σακαασβίλιδων», ούτε τις συνεχείς τρομοκρατικές ενέργειες (αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο) που μυρίζουν «Άγκυρα», διεθνές πλέον κέντρο προστασίας του Ισλαμισμού και τροφοδότη των Τσετσένων, Κοσσοβάρων, Αλβανών, Βοσνίων, και άλλων ισλαμιστών! Πρόκειται για τη μεγάλη αναμέτρηση του - Ορθοδόξου κυρίως - Χριστιανισμού με το Ισλάμ, πριν χαθεί με τη συστηματική προώθηση ισλαμιστών «μεταναστών», κάθε δυνατότητα ανάσχεσης ενός μαθηματικά προδιαγεγραμμένου θανάτου, καθώς τα σχέδια του Πανισλαμισμού, που αποκάλυψε πρόσφατα το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και έθεσαν σε συναγερμό τις ξένες Πρεσβείες και κινητοποίησαν ξαφνικά την Κυβέρνηση να περιφράξει μία από τις «τρύπες» του Έβρου, έκαναν επιτακτική την ανάγκη Ελλαδο-Ισραηλινο-Κυπρο-Ρωσικής πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας, μπροστά στο Παγκόσμιο Ισλαμικό Κράτος που ετοιμάζει η Τουρκία των Ερντογάν-Νταβούτογλου! Αρκεί να σκεφθεί κανείς πως η αθρόα μετακίνηση μουσουλμάνων «λαθρομεταναστών» που έφτασαν ήδη στην Ελλάδα το 1.000.000, είναι παρωνυχίδα μπροστά στο «τσουνάμι» μετακίνησης 200.000.000 Μουσουλμάνων που σχεδιάζεται προς Ισραήλ, Ρωσία, Ελλάδα και άλλες Βαλκανικές χώρες, μέσα στα επόμενα χρόνια, κάτω από τη μπαγκέτα του Αχμέτ Νταβούτογλου! Η μεγάλη αυτή μετακίνηση, που έχει ήδη αρχίσει και η Ελλάδα αισθάνεται πλέον βαριά την αφόρητη πίεσή της, ονομάζεται ωμά «Μουσουλμανικός Εποικισμός»!
ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εντύπωση προκαλεί πάντως πως στην Πράβδα, δεν εμφανίζεται ολόκληρο άρθρο, που ετοιμάστηκε από τον συντάκτη του στις 31 Δεκεμβρίου 2010 και δημοσιεύτηκε στις 6-1-2011 στην εφημερίδα! Όλως περιέργως λείπει ένα πολύ εντυπωσιακό κομμάτι, το οποίο αποκαλύπτουμε και παραθέτουμε πιο κάτω και εμπεριέχει προβλέψεις για σοβαρότατες εξελίξεις στα εσωτερικά της Ελλάδας, στα πλαίσια του Μνημονίου, με ανάμιξη της ίδιας της Ρωσίας! Ίσως γι΄ αυτό κρύφτηκε!
Τι γράφει όμως με λίγα λόγια στα κυριότερα σημεία η Ρωσική Εφημερίδα για το 2011, που προκαλούν ήδη παγκόσμιο σεισμό; (σημ. στις παρενθέσεις παρακάτω με τα γκρι γράμματα, είναι δικά μας σχόλια, διευκρινήσεις ή εξηγήσεις)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΗΠΑ – ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΙΡΑΝ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ – ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΞΑΣ

Το άρθρο διαβλέπει οικονομική εξασθένιση των ΗΠΑ λόγω της κατάρρευσης (κραχ) της Αμερικανικής Δημοτικής Αγοράς Ομολόγων (μόνο η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει έλλειμμα όσο ακριβώς και η Ελλάδα!), μεγάλες αναταραχές και Εμφύλιο Πόλεμο στο Μεξικό, που θα επεκταθεί στις παραμεθόριες αμερικανικές περιοχές και στο Τέξας (το οποίο για να προστατευθεί από το κύμα προσφύγων και εγκληματικότητας) θα κινηθεί για να κλείσει τα σύνορά του, τη στιγμή που η Ομοσπονδιακή Αμερικανική Κυβέρνηση θα του το απαγορεύσει, ενώ θα προσπαθήσει στη συνέχεια να ελέγξει τη βιομηχανία του, με πρόφαση την ποιότητα του αέρα, ώστε να βυθίσει την οικονομία του, οδηγώντας την Πολιτεία να ανακηρύξει τελικά την Ανεξαρτησία της!
Θα χυθεί τότε αίμα και το Τέξας θα πολεμήσει, ειδικά όταν αρχίσουν οι συλλήψεις! Η μόνη ελπίδα της Δημοκρατίας του Τέξας θα είναι να δει ακριβώς πόση δυσαρέσκεια υπάρχει και στους υπόλοιπους της συνομοσπονδίας, αναφέρει η Πράβδα.
Η οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ, παράλληλα με μια σύντομη σύγκρουση με το Ιράν (με σκοπό να εκφοβίσει και να κρατήσει σε αναγκαστική ενότητα τους εξοργισμένους οικονομικά Αμερικανούς πολίτες) θα τις υποχρεώσει σε αναγκαστική και βιαστική απεμπλοκή και από το Αφγανιστάν, εγκαταλείποντας ή καταστρέφοντας πλήθος πανάκριβου εξοπλισμού, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Επίσης η ενοποίηση της Κορέας, θα υποχρεώσει σε άλλη μια αποχώρηση τους Αμερικανούς, κάνοντας και τους Ιάπωνες να ξεχυθούν στους δρόμους για να βεβαιωθούν ότι το ίδιο θα συμβεί και εκεί (καθώς οι ΗΠΑ διατηρούν Βάσεις και 47.000 Πεζοναύτες στην Ιαπωνία)!
Αυτά θα είναι τα πρώτα μεγάλα βήματα πτώσης για την αυτοκρατορία θανάτου, αλλά δεν θα είναι τα τελευταία. Καθώς (ταυτόχρονα) θα είναι απασχολημένη με την προσπάθεια να κρατήσει τον μεξικάνικο εμφύλιο πόλεμο από την πλήρη έκρηξή του στους δρόμους του Φοίνιξ και του Σαν Ντιέγκο, το Τέξας από το να γίνει ανεξάρτητο και το Νότο από την ανταρσία!
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΙΙΤΩΝ ΑΠΟ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Η Σαουδική Αραβία (Σουνίτες Μουσουλμάνοι), αρχικά θα προχωρήσει μαζί με τις ΗΠΑ εναντίον του Ιράν (Σιίτες Μουσουλμάνοι), αλλά μετά θα αποχωρήσει, ενώ στο εσωτερικό θα αντιμετωπίσει Εξέγερση των (φιλοϊρανών) Σιιτών Μουσουλμάνων, την οποία θα αντιμετωπίσει με Γενοκτονία, όπως γράφει η εφημερίδα!
(Σουνίτες - «παραδοσιακοί», εκ των μη συγγενών Χαλιφών διαδόχων του Μωάμεθ - είναι το μεγαλύτερο μέρος των Μουσουλμάνων, ενώ οι Σιίτες - «διαδοχικοί», εκ του γαμπρού του Μωάμεθ, του Αλί, τον οποίο σκότωσε κάποιος Χαλίφης - εντοπίζονται κυρίως σε Ιράκ και Ιράν… Θεωρούνται αντίπαλες μερίδες και υπάρχει μεγάλη έχθρα μεταξύ τους. Έτσι εξηγείται ότι η Σαουδική Αραβία θα συμπράξει με τις ΗΠΑ εναντίον των Σιιτών του Ιράν, πράγμα για το οποίο θα αντιμετωπίσει εξέγερση των δικών της Σιιτών…)
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΦΩΚΛΑΝΤ
Η οικονομική και πολιτική εξασθένιση επίσης της Αγγλίας θα είναι τέτοια, με πολύ σοβαρές ταραχές και πτώση τελικά της Κυβέρνησης, ώστε οι Αργεντινοί (αναβαπτισμένοι από το σοκ του ΔΝΤ) θα ορμήσουν και θα ανακαταλάβουν τα περίφημα νησιά Φώκλαντ, γύρω από τα οποία υπάρχουν πολύ μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου!
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Μέσα σε αυτό το κλίμα της εξασθένισης των παραπάνω χωρών πρωταγωνιστών αλλά και την Κίνας, αναδύονται η Βραζιλία και η Αργεντινή, που πλήρως αποστασιοποιημένες έτσι κι αλλιώς από τις ΗΠΑ, έχουν ήδη σπεύσει (από το Δεκέμβριο του 2010) να αναγνωρίσουν επισήμως Παλαιστινιακό Κράτος (όπως έκανε και η Βολιβία και η Χιλή και ανακοίνωσε πλέον τώρα και το Περού, οπλίζοντας τη βόμβα)!
ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ-ΙΣΡΑΗΛ
Οι αναγνωρίσεις θα δημιουργήσουν κλίμα τελικής αναμέτρησης, με τη Χεζμπολάχ να ξεκινά πόλεμο κατά του Ισραήλ, με την υποστήριξη Ιράν, Συρίας και κυρίως της Τουρκίας που θα την χρηματοδοτήσει, με αποτέλεσμα ισραηλινοί πύραυλοι να χτυπήσουν μαζικά το Λίβανο, με πολλά θύματα και ιδίως αμάχους! Ταυτόχρονα θα υπάρξει μεγάλη πίεση στους Παλαιστινίους και τη Γάζα! (Νέα εξέλιξη, καθώς με τρομερή ταχύτητα τρέχουν τα γεγονότα, μόλις λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου: ήδη στο Λίβανο τα ηνία της εξουσία παίρνει η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ, ενώ ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα ζητά από όλους τους Παλαιστινίους να ξεσηκωθούν)
ΤΟΥΡΚΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Θα γίνει τότε μεγάλη κλιμάκωση, καθώς θα εμπλακεί άμεσα πια και φανερά η Τουρκία του Ερντογάν (με την ισλαμική πολιτική της, που ήδη έχει «μπερδευτεί» στην υπόθεση της Γάζας, με απολογισμό εννέα Τούρκους νεκρούς από ισραηλινά πυρά, αλλά και αρκετούς τραυματίες)
Η εμπλοκή, γράφει το άρθρο, θα αρχίσει από τη θάλασσα και τον αέρα και θα συνεχιστεί με προέλαση χερσαίων Τουρκικών Δυνάμεων στο Λίβανο, οι οποίες ταυτόχρονα θα εκδιώξουν τους Χριστιανούς του Λιβάνου, πράγμα που θα εκληφθεί σαν προσπάθεια ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (πράγμα που προβλέπουν τα τουρκικά σχέδια, όπως αποκάλυψε το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ)
Το Ισραήλ θα πάθει μεγάλες καταστροφές στις παραμεθόριες περιοχές, ενώ μεγάλες θα είναι οι απώλειες στο Νότιο Λίβανο και τα Παλαιστινιακά Εδάφη!
ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ
(ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ)
Τότε θα βρουν την ευκαιρία οι Κούρδοι να προχωρήσουν σε σωρεία επιθέσεων στην ανατολική και κεντρική Τουρκία (γεγονός που ισοδυναμεί όπως είναι λογικό με δυσβάστακτο Εσωτερικό Πόλεμο)!
Η ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
Ταυτόχρονα οι Έλληνες της Κύπρου θα βρουν την ευκαιρία να στραφούν εναντίον των Τούρκων κατακτητών του Αττίλα στο βορρά, ενώ η Τουρκία θα απαντήσει με σφοδρότατο βομβαρδισμό κατά των αμάχων! (Εάν τοποθετηθούν εγκαίρως οι S-300 ή S-400 πλέον δεν θα μπορέσει να πλησιάσει ούτε μύγα… Η μη τοποθέτηση των αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών S-300 στην Κύπρο επί Σημίτη λόγω της «πίεσης» Τούρκων και Αμερικανών, ήταν εθνικό έγκλημα, ισοδύναμο με την απόσυρση της Ελλαδικής Μεραρχίας επί Χούντας! Οι ρωσικοί αυτοί πύραυλοι, έχουν την ιδιότητα να εγκλωβίζουν και να καταρρίπτουν τα τουρκικά αεροπλάνα από τη στιγμή της απογείωσής τους από τα κοντινά τουρκικά αεροδρόμια και πριν καν εγκαταλείψουν το χερσαίο χαλί της γείτονος. Αποτελούν δηλαδή την απόλυτη αντιεροπορική-αντιπυραυλική ομπρέλα για τη Μεγαλόνησο, πράγμα που είναι ζωτικό για την έκβαση της υπόθεσης. Σε μια τέτοια περίπτωση αδυναμίας αεροπορικής στήριξης από την Τουρκία, η Εθνοφρουρά θα πετάξει τον Αττίλα στη θάλασσα με ταχύτητα αστραπής!)
Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΕ Η ΠΡΑΒΔΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ
Το αρχικό άρθρο, στο μυστικό σημείο τώρα που δεν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Πράβδα, τόνιζε πως το 2011 θα είναι για την Ελλάδα ένα έτος κατάρρευσης, πολέμου, αναταραχών, αλλά και αναγέννησης!
Η οικονομική υποδούλωση, που επιβάλλεται από την ΕΕ, αλλά και οι ισλαμιστές «έποικοι» (λαθρομετανάστες) θα προκαλέσουν μεγαλύτερες και χειρότερες αντιπαραθέσεις, με την Κυβέρνηση να γίνεται όλο και πιο αδύναμη και ανίκανη!
Ακόμη, ο πόλεμος του Ισραήλ με Χεζμπολάχ-Τουρκία, που θα μεταφερθεί στην Κύπρο θα δώσει στην Ελλάδα την ευκαιρία να αποκαταστήσει έστω και προσωρινά την ενότητά της.
Από τους Έλληνες Στρατιωτικούς θα αναδειχθεί μια ενωτική και ικανή ηγεσία, μέσα σε μια θάλασσα αναρχίας και μάταιης ανοησίας!
Το γεγονός ότι Τούρκοι Μουσουλμάνοι, καθώς και μη-Τούρκοι Μουσουλμάνοι (εν. λαθρομετανάστες) θα αναμιχθούν δρώντας εναντίον της Ελλάδος, θα δώσει στη χώρα κάθε λόγο για να απαλλαγεί από αυτές τις εθνικές απειλές!

Με την κατάρρευση της τουρκικής πολεμικής προσπάθειας (θα δούμε παρακάτω τι θα συμβεί στην Τουρκία), το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο, υποστηριζόμενο από την Εκκλησία και με οικονομικές εγγυήσεις από τη Ρωσία, θα καταλάβει την εξουσία!
Η Ευρώπη θα εξοργιστεί και θα επιχειρήσει με μια γρήγορη κίνηση να ρίξει το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο, μέσα από μια «έγχρωμη επανάσταση», με επικεφαλής τους αναρχικούς και τους Μουσουλμάνους! (μια πρόβα έγινε ήδη στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008)
Όταν αυτή η προσπάθεια αποτύχει θεαματικά, η Ελλάδα θα κηρυχτεί εκτός Ευρωζώνης και θα έχει τεταμένες σχέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ, στην καλύτερη περίπτωση!
Η Ελλάδα θα διευρύνει περαιτέρω τον στρατό της και θα εργαστεί από κοινού με τη Ρωσία, αποτελώντας έτσι και μια χερσαία γέφυρα της με τη Σερβία, η οποία θα συσφίξει τη συμμαχία της με τη Ρωσία.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Η Ρωσία, γράφει πάντα το ρωσικό άρθρο, λόγω της Τουρκικής εμπλοκής, καθώς και των Ελλήνων και των Κούρδων, θα βγει ως ο κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, εναντίον των Τούρκων αρχικά και στη συνέχεια κατά των υπολοίπων Ισλαμιστών!
Έτσι βέβαια η Ρωσία θα χάσει τη μεγάλη επιρροή της στους Άραβες ισλαμιστές, αλλά θα κερδίσει πάρα πολύ σε Ορθοδόξους Χριστιανούς και άλλες χριστιανικές ομάδες, καθώς και τους Εβραίους! (πρόκειται για προαναγγελία θεαματικής στροφής της πάγιας ρωσικής εξωτερικής πολιτικής)
ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Η Ρωσία λοιπόν το 2011 θα συμμετέχει σε μια αρχικά πολιτική και στη συνέχεια σε μια σύντομη στρατιωτική αντιπαράθεση στη Μαύρη Θάλασσα με τους Τούρκους!
Αν και η Τουρκία είναι χώρα-σύμμαχος του ΝΑΤΟ, το ΝΑΤΟ δεν θα κάνει βήμα, αφού δύο άλλες χώρες-σύμμαχοι του ΝΑΤΟ (Ελλάδα και Βουλγαρία) θα συμμετέχουν (εν. στον πόλεμο)!
(Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Ρωσία θα περιμένει την εμπλοκή της Ελλάδας - Βουλγαρίας με την Τουρκία για να παρέμβει, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η μη Νατοϊκή παρέμβαση, αφού σύμφωνα με άρθρο της «συμμαχίας» αν μια νατοϊκή χώρα δεχθεί επίθεση από τρίτη χώρα, τότε όλο το ΝΑΤΟ δέχεται επίθεση και οφείλει να τη συνδράμει. Εάν όμως εμπλέκεται Νατοϊκή με Νατοϊκή χώρα, το ΝΑΤΟ μόνο συμβουλές μπορεί να δίνει. Αυτό είναι το κομβικό σημείο της Ρωσικής Εμπλοκής κατά της Τουρκίας… Αλλά και από την άλλη, στο κάτω θέρετρο του Πολέμου, εάν η Ρωσία προστρέξει σε βοήθεια του Ισραήλ, ποιο ΝΑΤΟ θα κινηθεί, όταν ΝΑΤΟ σημαίνει ΗΠΑ και ΗΠΑ σημαίνει Ισραήλ;
Σημειώνουμε πως στο μικρό Ισραήλ ζουν χιλιάδες Εβραίοι που μετοίκησαν από τη Ρωσία και αποτελούν πλέον γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και αυθεντικοί Ρώσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί των Αγίων Τόπων. Και για τις δύο πληθυσμιακές ομάδες, έχει δικαίωμα ενδιαφέροντος και «προστασίας» η Ρωσία από κάθε τρίτη (ισλαμική) απειλή… Αυτό «μεταφράζεται» σε «δικαίωμα στρατιωτικής αρωγής ή επέμβασης»…)

Η ρωσική εμπλοκή θα γίνει κυρίως με τη μορφή Πολεμικού Ναυτικού και Αεροπορικών Δυνάμεων, αλλά και επιδρομές Πεζοναυτών στις τουρκικές παράκτιες περιοχές, προαναγγέλλει ρητά το ρωσικό άρθρο!
Το αποτέλεσμα θα είναι μια ισχυρότερη ρωσική παρουσία στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα με την Ελλάδα και τη Σερβία σταθερά στη ρωσική σφαίρα και τη Βουλγαρία να ολισθαίνει προς την ίδια κατεύθυνση, καταλήγει.

5 + 2 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
(Εκ των παραπάνω, συνάγεται ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πέντε εξωτερικούς πολέμους, έναν ανταρτοπόλεμο αντίστασης και έναν εσωτερικό ανταρτοπόλεμο ταυτόχρονα, από Ισραήλ, Ρωσία, Κύπρο, Ελλάδα, Βουλγαρία, Χριστιανούς του Λιβάνου και Κούρδους. Η Ρωσία λοιπόν θα έχει εμπλακεί υπέρ του Ισραήλ και κατά των Τούρκων σε τρίτη χώρα, στο Λίβανο, στο Νότιο Μέτωπο, γεγονός που θα ωθήσει την Κύπρο σε άμεση επίθεση κατά των Τούρκων κατακτητών του βορείου τμήματος της Νήσου, κατάσταση που με τη σειρά της θα φέρει εμπλοκή της Ελλάδας, αλλά και της Βουλγαρίας κατά της Τουρκίας, ωθώντας πλέον τη Ρωσία να χτυπήσει κατευθείαν την ίδια την Τουρκία από το Βόρειο Μέτωπο, από τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ και οι Κούρδοι θα χτυπούν εσωτερικά)

ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Β. ΚΥΠΡΟΥ
ΙΜΒΡΟΥ - ΤΕΝΕΔΟΥ
Και παρακάτω συνεχίζει το άρθρο για τα εσωτερικά της Τουρκίας:
Η Τουρκία, που η οικονομία της βρίσκεται ήδη στο βούρκο, θα πρέπει να αντιμετωπίσει πέντε Πολέμους ταυτόχρονα και θα καταρρεύσει άμεσα!
Οι Στρατιωτικοί θα συλλάβουν και θα εκτελέσουν γρήγορα τους περισσότερους από το κυβερνών κόμμα και το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ θα ολοκληρώσουν τους όρους της Ειρήνης και της απόσυρσης στρατευμάτων με τους Ισραηλινούς, Έλληνες, Βουλγάρους, (τους Χριστιανούς) του Λιβάνου και τους Ρώσους!
Θα δοθεί έτσι μια πολύ καλή ευκαιρία στους Κυπρίους να αποκτήσουν το έδαφος της βορείου Κύπρου (κατεχόμενα)!
Το Κουρδικό Ζήτημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τακτοποιηθεί και θα «αλέθει» τους Τούρκους για την επόμενη δεκαετία!
Η Ελλάδα θα κερδίσει επίσης μερικά νησιά-κλειδιά στα σύνορα (εν. Ίμβρο, Τένεδο)!

Τέλος, οι Έλληνες Μουσουλμάνοι που θα έχουν απελαθεί (από την Ελλάδα) θα δημιουργήσουν νέες πονοκεφάλους για τους Τούρκους στρατιωτικούς!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ – ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΣΣΟΒΟΥ
Η Σερβία θα βρεθεί πρώτα σε λαϊκή Επανάσταση! Το Ριζοσπαστικό Κόμμα, καθώς και άλλα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των φιλοβασιλικών, θα καταλάβουν την εξουσία και τη Σερβία θα αρχίσει να στρέφεται προς τη Ρωσία! Αυτό δεν θα γίνει απόλυτα, παρά μόνο μετά το ελληνικό πραξικόπημα, την ανάληψη της εξουσίας από το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο και την ενδυνάμωση της δικής τους συμμαχίας με τη Ρωσία.
Δημιουργείται έτσι μια πολύ καλή ευκαιρία, με εξασθενημένες τελείως τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και το ΝΑΤΟ απρόθυμο να αιμορραγεί για Μουσουλμάνους, ιδιαίτερα από πλευράς Γάλλων και Γερμανών, η Σερβία να επανακτήσει το Κοσσυφοπέδιο, αποβάλλοντας τους Αλβανούς (Ισλαμιστές) κατακτητές!


ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ
(Σαράντα Εκκλησιές)
Οι βουλγαρικές ελίτ, αν και προσανατολισμένες σε ΗΠΑ και ΕΕ, πρόκειται να συρθούν με λαϊκή συναίνεση, σε έναν πόλεμο με την Τουρκία! Αν και αυτό από μόνο του δεν θα είναι συγκλονιστικό, η συνέχεια θα τους αναγκάσει να φύγουν μακριά από το ΝΑΤΟ και τις υπό εξαφάνιση ΗΠΑ, προς την ανακάμπτουσα περιφερειακή δύναμη της Ρωσίας και κατόπιν επίσης στη Γερμανία, ως αντίβαρο και περαιτέρω σύμμαχο της Ρωσίας.
Αν και οι βουλγαρικές μάχες δεν θα είναι μαζικές, σε αυτόν τον πόλεμο θα αποκτήσουν ορισμένα τμήματα της τουρκικής Θράκης, ως τουρκική παραχώρηση για τον τερματισμό της συμμετοχής της Βουλγαρίας (στον πόλεμο). Το Kirklareli (Σαράντα Εκκλησιές) και η γύρω περιοχή, θα περάσει στα βουλγαρικά χέρια!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η Γερμανία θα συσφίξει τις σχέσεις τις με την Ρωσία, θα παραμείνει οικονομικά σταθερή, ενώ κατά τον αρθρογράφο θα συμβεί μία τουλάχιστον τρομοκρατική ενέργεια εκεί, με σοβαρές επιπτώσεις στους Μουσουλμάνους!

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΡΕΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ
Όσον αφορά τις Κορέες, η Νότια Κορέα θα επιτύχει την ενοποίηση, μετά από σφοδρή πολεμική σύγκρουση με την Βόρεια Κορέα, που απομονωμένη στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά θα καμφθεί, αφού επιχειρήσει να ρίξει ατομική βόμβα στη Σεούλ, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή!


ΙΤΑΛΙΑ – ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
Η απέλαση των Αφρικανών, θα φέρει την Ιταλία πρώτα σε διπλωματική και στη συνέχεια, ενδεχομένως σε στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Λιβύη!
Προβλέπεται επίσης αποδυνάμωση του Μπερλουσκόνι και τελικά αντικατάστασή του.

ΣΟΥΗΔΙΑ - «ΕΜΦΥΛΙΟΣ» - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Μεγάλες ταραχές διαβλέπει το άρθρο της Πράβδα στη Σουηδία, με ένα σχεδόν «εμφύλιο» πόλεμο να κηρύσσεται ανάμεσα σε Σουηδούς και ισλαμιστές μετανάστες, καθώς και τρομοκρατικές ενέργειες.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Η οικονομία της Ισπανίας θα συνεχίσει να καταρρέει, με αποτέλεσμα μια ισχυρή στροφή προς τα δεξιά και μια αυξανόμενη προσπάθεια για την έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.
ΚΟΥΒΑ – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΡΑΟΥΛ ΚΑΣΤΡΟ - ΑΝΑΚΑΜΨΗ
Ο Κάστρο τελικά θα ανακαλύψει ότι υπάρχει Θεός και δεν έχει καλό παιδί (τον Κάστρο). Ο Ραούλ θα παραιτηθεί. Μια δημοφιλής εθνικιστική, αλλά ακόμα σοσιαλιστική Κυβέρνηση θα αναλάβει, με ειρηνική μετάβαση της εξουσίας.
Η οικονομία της Κούβας θα αρχίσει να ανακάμπτει, αλλά δεν θα είναι η αμερικανική παιδική χαρά μαφιών που ήταν.
Ωστόσο, οι Κουβανοί στη Νότια Φλόριντα πρόκειται να ξεκινήσουν να ανεμίζουν τη σημαία της Κούβας και να απαιτήσουν αυτονομία για την Κούβα Del Norte, πραγματικά γρήγορα.
ΙΑΠΩΝΙΑ – ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
Η Ιαπωνία θα κάνει ό, τι έχει κάνει κατά το μεγαλύτερο μέρος τα τελευταία 20 χρόνια: θα παλεύει μέσα, προσπαθώντας να κρατήσει την ατελείωτη ύφεσή της από το να επιδεινωθεί.
Οι σοσιαλιστές στην εξουσία, θα φέρουν περαιτέρω μπέρδεμα στην εξωτερική πολιτική της Ιαπωνίας, που θα κρατήσει την ένταση με τη Ρωσία υψηλή, αντί να εργάζεται για τα αμοιβαία οικονομικά οφέλη.
ΚΙΝΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ –
ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Με 64 εκατομμύρια πολυτελή διαμερίσματα άδεια, ολόκληρες πόλεις χτισμένες χωρίς λόγο, άνευ αξίας αφθονία επενδύσεων και μια βιομηχανία που είναι κτισμένη για να μην κάνει κέρδη ή να μην επαρκεί για την κάλυψη καν των δαπανών της, αλλά για να κρατήσει τους αγρότες απασχολημένους και έξω από τους δρόμους, ένα οικονομικό τσουνάμι της, θα κάνει ακόμη και τις παράλογες δουλειές που τρέχουν σε Αμερική και Ηνωμένου Βασίλειο να μοιάζουν λογικές.
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η Κίνα να πατάξει και να σταματήσει τους αγρότες που διαμαρτύρονται!
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΥΦΕΣΗ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Αυστραλία πρόκειται να υποστεί οικονομικές υφέσεις, με επίκεντρο τις εξαγωγές, καθώς η οικονομία της Κίνας καταρρέει μέσα στις καταιγίδες που χτυπούν το γουάν.
Η Αυστραλία θα υποφέρει επίσης τουλάχιστον μία, ίσως δύο, μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις!
ΙΝΔΙΑ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Στην Ινδία οι εσωτερικές εντάσεις ανάμεσα σε Μαοϊστές και Ισλαμιστές θα παραμείνουν περίπου οι ίδιες, με κάποιες τρομοκρατικές ενέργειες.
Το Κασμίρ θα συνεχίσει να βράζει, αλλά δεν θα βράσει.
Η Ινδία θα συνεχίσει να αυξάνει τις οικονομικές σχέσεις της με τη Ρωσία και να ενισχύει τις στρατιωτικές της, για τους επερχόμενους πολέμους με την Κίνα.
ΠΑΚΙΣΤΑΝ – ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Το Πακιστάν θα είναι παγιδευμένο στο δικό του, μεσαίου βαθμού εμφύλιο πόλεμο και τις φυσικές καταστροφές και θα είναι (επομένως) απασχολημένο για να υποστηρίξει οτιδήποτε εναντίον της Ινδίας.
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ – ΠΟΛΕΜΟΣ – ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – ΔΙΩΓΜΟΣ ΛΕΥΚΩΝ
προκαλέσουν μεγάλη ένταση. Θα πρόκειται για αγώνα πολέμου και Γενοκτονίας!
Αυτό θα είναι το τελευταίο έτος, που οι «φωτισμένοι» Νέγροι της Νότιας Αφρικής και η απέχθειά τους για τους δυτικούς (δυνάστες), έχουν αποφασίσει να ξεφορτωθούν την "κακή" λευκή παρουσία άπαξ και δια παντός!
Αυτή είναι η χρονιά που οι Νοτιοαφρικανοί βλέπουν την τελευταία τους λάμψη και ελπίδα, τρέχοντας να σώσουν τη ζωή τους ή να πεθάνουν στην καταπολέμηση αυτών των αγρίων.
Στην ουσία, όλα όσα έκαναν τη Ν. Αφρική διαφορετική και ευημερούσα, τελικά θα εγκαταλειφθούν και (η χώρα) θα καταστεί πλήρως ουρητήριο, που είναι η συντριπτική πλειοψηφία της Αφρικής… (κατά το άρθρο)
ΝΙΓΗΡΙΑ- ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
Μια άλλη περίπτωση (χώρας) με κατεύθυνση προς την οικονομική τήξη και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτή η σύγκρουση θα καθορίσει ποιος στέκεται από πάνω: Χριστιανός ή Μουσουλμάνος. Και με λίγη τύχη θα επιλέξουμε να βοηθήσουμε τους Χριστιανούς, (σημειώνει ο αρθρογράφος, εκφράζοντας το παράπονό του, για το παρόμοιο ζήτημα του Σουδάν, όπου μέχρι πρότινος στηριζόταν ενάντια σε κάθε λογική ο βορράς των Μουσουλμάνων από το Κρεμλίνο).


ΣΟΥΔΑΝ
Με την ελπίδα φέτος ότι θα δούμε επιτέλους τη μοιρασιά αυτού του Φρανκενστάιν, σε έναν ανεξάρτητο Χριστιανικό Νότο και έναν φτωχό, σε πόρους, έρημο Ισλαμικό Αραβικό Βορρά, γράφει σχετικά με τη χώρα αυτή η Πράβδα. (Ήδη ολοκληρώθηκε το Δημοψήφισμα του Νότου, που επέλεξε δημιουργία ανεξάρτητου Χριστιανικού Κράτους στο Νότιο Σουδάν).


ΣΟΜΑΛΙΑ-ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ-ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ-ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ
Η Ισλαμική Πολιτοφυλακή άλλη μια φορά θα κυβερνήσει τη Σομαλία και η πειρατεία θα συνεχίσει να αυξάνεται. Θέτοντας έτσι σε ετοιμότητα τις ρωσικές και τις άλλες εθνικές ναυτικές δυνάμεις για να αρχίσουν επίθεση στα παράκτια (σομαλικά) λιμάνια, αρχικά για την «καταδίωξη» των πειρατών και στη συνέχεια απλά ως ένα μέτρο, για να κρατηθούν αυτά τα καθάρματα υπό έλεγχο.
Η Αιθιοπία θα είναι και πάλι αναγκασμένη να εισβάλει (όπως το 2007 υπό την πολιτικοστρατιωτική κάλυψη των ΗΠΑ) και η Κένυα επίσης θα αναγκαστεί να αναμιχθεί. Αυτά (τα γεγονότα) θα είναι αιματηρά και άσχημα…
, η πλειοψηφία της ανθρωπότητας θα αντιμετωπίσει μια οικονομική καταστροφή, με ολοκληρωτική κατάρρευση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου και οικονομική ύφεση της Κίνας! Μικρότερα έθνη που εξαρτώνται από αυτές τις τρεις χώρες, όπως η Βενεζουέλα, η Βραζιλία, η Αυστραλία και άλλα, θα βλέπουν τους εαυτούς τους να οδηγούνται ως την άκρη του γκρεμού, αν και τελικά δεν θα πέσουν σε αυτόν.

Άλλα πάλι έθνη, όπως η Νιγηρία, η Σομαλία, το Σουδάν, η Νότια Αφρική και το Μεξικό θα αντιμετωπίσουν τον τελικό Αρμαγεδδώνα τους, γινόμενα έθνη μόνο κατ 'όνομα (όπως είναι ήδη ακριβώς η Σομαλία).

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ
Τέλος το 2011, θα είναι (όπως είδαμε) το έτος μιας σειράς πολέμων:

Αργεντινή εναντίον Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η Αργεντινή, με ελάχιστη σύγκρουση, θα πάρει τα Φώκλαντ.
Ισραήλ εναντίον Χεζμπολάχ και Τουρκίας, ένας πόλεμος με μαζικές απώλειες αμάχων και ως συνήθως, λίγα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Τουρκία εναντίον Αράβων παρτιζάνων, Κούρδων, Κυπρίων (Ελληνοκυπρίων), Ελλήνων (Ελλαδιτών), Βουλγάρων, Σέρβων μισθοφόρων και τέλος της Ρωσίας. Αυτό θα καταλήξει σε μια τουρκική ήττα και σε στρατιωτικό πραξικόπημα κατά της ισλαμικής κυβέρνησης (Ερντογάν – Νταβούτογλου).

Στις Κορέες, όπου η Νότια Κορέα θα θεσπίσει επιτέλους μια ενοποίηση της χερσονήσου σύμφωνα με τους κανόνες της.

Στη Σομαλία, που θα δει τις επιθέσεις από διάφορες ναυτικές δυνάμεις του κόσμου και την εισβολή της Αιθιοπίας και της Κένυας.

Στο Αφγανιστάν, με την συνολική απόσυρση των ξένων στρατευμάτων και μια ανανέωση αναρχίας και εμφυλίου πολέμου, που θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη δεκαετία ή και περισσότερο, με την Ινδία, τη Ρωσία, το Ιράν και το Πακιστάν να διασφαλίζουν ότι καμία εκ των φατριών ή φυλών δεν θα επικρατήσει σε εκείνη την κόλαση.
Πόλεμος στον Περσικό Κόλπο, που θα ξεκινήσει γρήγορα από την ετοιμοθάνατη αμερικανική αυτοκρατορία, η οποία σύντομα θα αποσυρθεί, με τα κράτη του Κόλπου να μπαίνουν σε μία παρατεταμένη σύγκρουση, μαζεύοντας πλούτη από την τιμή του πετρελαίου, ενώ οι λαοί τους θα αιμορραγούν και θα πεθαίνουν.
Τέλος, οι ίδιες οι ΗΠΑ, θα κατέβουν το πιθανότερο σε έναν εμφύλιο πόλεμο με τη νεόκοπη Δημοκρατία του Τέξας κα ενδεχομένως την παλιά Συμπολιτεία, καθώς και τα διάφορα καρτέλ του Μεξικό.
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλγαρική Τηλεόραση: Οι Σκοπιανοί παλαιότεροι και από τους ανθρώπους!!!


Οι Σκοπιανοί προκαλούν το γέλιο όχι μόνο στους Έλληνες. Τους έχουν πάρει στο ψιλό και στα γειτονικά κράτη. Και φυσικά όχι άδικα!!!
Παρατηρείστε το video από την Βουλγαρική Τηλεόραση. Οι παρευρισκόμενοι δεν μπορούν να κρατήσουν τα γέλια τους από όσα ακούνε για τους Σκοπιανούς
Διαβάστε περισσότερα » »

Γερμανία: Πενήντα χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου

Τελετές μνήμης πραγματοποίησαν οι Γερμανοί για τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από την έναρξη της κατασκευής του τείχους του Βερολίνου που δίχασε την πόλη για 28 χρόνια.

«Το Τείχος είναι ιστορία αλλά δεν πρέπει να το ξεχνάμε», δήλωσε ο δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ κατά τη διάρκεια τελετής στη γερμανική πρωτεύουσα, παρουσία της....
καγκαλαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του προέδρου της χώρας Κρίστιν Βουλφ. «Το Βερολίνο θυμάται την πιο λυπηρή ημέρα της πρόσφατης ιστορίας του», είπε.

Σιγή ενός λεπτού τηρήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι στη μνήμη των τουλάχιστον 136 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διαφύγουν από το Ανατολικό Βερολίνο.

Στρατιώτες από την Ανατολική Γερμανία άρχισαν την ανέγερση του Τείχους στις 13 Αυγούστου 1961.

«Είναι κοινή μας ευθύνη να διατηρήσουμε ζωντανές τις μνήμες και να τις περάσουμε στην επόμενη γενιά, να διατηρήσουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία και να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοιες αδικίες», είπε ο Βόβεραϊτ.

«Η κατάσταση, της οποίας σύμβολο ήταν το Τείχος, έμοιαζε μη αναστρέψιμη», δήλωσε ο πρόεδρος Βουλφ. «Όμως δεν ήταν έτσι. Στο τέλος, η ελευθερία είναι ανίκητη. Κανένα τείχος δεν μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα. Η βία των λίγων δεν μπορεί να νικήσει τη βούληση για ελευθερία των πολλών», πρόσθεσε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τραγωδία σε συναυλία στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 40 τραυματίες από την κατάρρευση σκηνής σε υπαίθριο συναυλιακό χώρο (Vid)
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 40 τραυματίσθηκαν όταν εξαιτίας του ισχυρού ανέμου κατέρρευσε σκηνή σε υπαίθριο συναυλιακό χώρο στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, λίγα λεπτά πριν από την εμφάνιση του αμερικανικού ντουέτου της κάντρι "Σούγκαρλαντ".
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, θεατές προσπάθησαν να συγκρατήσουν τμήματα της σκηνής του Hoosier Lottery Grandstand που κατέρρευσε, για να βοηθήσουν τυχόν παγιδευμένους.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έπνεε ισχυρός άνεμος και ότι είχε αρχίσει να βρέχει.
"Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 40 τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία. Ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση", ανέφερε η Υπηρεσία Δημόσιας Ασφάλειας της Ιντιανάπολις.
Ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube δείχνει τη σκηνή να καταρρέει από μια βίαιη ριπή ανέμου ενώ ακούγονται τα ουρλιαχτά θεατών.
Το ντουέτο "Σούγκαρλαντ" σε μήνυμά του στο Twitter αναφέρει:"Είμαστε καλά. Προσευχόμαστε για τους οπαδούς μας και το λαό της Ιντιανάπολις. Ζητούμε να κάνετε και εσείς το ίδιο".
 Το Hoosier Lottery Grandstand είναι ένας χώρος 15.000 θέσεων. Κάτω από τη σκηνή βρίσκονται καμαρίνια και άλλες εγκαταστάσεις.
 
Διαβάστε περισσότερα » »