Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ουράνιο Τόξο: Μαζί με τους Τούρκους είμαστε 50 χιλιάδες στην Ελλάδα

Στις εκλογές της Κυριακής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- γράφει το σλαβικό δημοσίευμα- το κόμμα Ουράνιο Τόξο των Σλάβων  στην Ελλάδα, κέρδισε 1.000 ψήφους περισσότερους από τις τελευταίες εκλογές του 2009.


Το Βίνοζίτο (Ουράνιο Τόξο στα ελληνικά) φέτος κέρδισε σε τελικά αποτελέσματα, 5.671 ψήφους, ενώ πριν από πέντε χρόνια είχε καταμετρήσει 4.512 ψήφους.
Σύμφωνα με τον σλαβικής καταγωγής,  Γιώργο Παπαδάκη, μέλος της προεδρίας του Ουράνιου Τόξου- Βινοζίτο, , η αύξηση των ψήφων για κόμμα των Σλάβων στην Ελλάδα, οφείλεται κατά κύριο λόγο στα νέα μέλη και τους νέους.

Το τουρκικό και σλαβικό κόμμα στην Ελλάδα κέρδισαν από κοινού περισσότερες από 50.000 ψήφους, και αυτό αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για το ελληνικό κράτος και για τις ίδιες τις μειονότητες, γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Η Τουρκία είναι εδώ και πολύ καιρό αδρανής. Τώρα το κόμμα της βγήκε πρώτο, πιο μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, και αυτό δεν έχει προηγούμενο. Είναι ένα βαθύ μήνυμα στο ελληνικό κράτος και τα μέσα ενημέρωσης, που αγνοούν επίμονα το θέμα. Αλλά αυτό μήνυμα και για τις ίδιες τις μειονότητες, και το μήνυμα είναι ότι έχουμε δύναμη», είπε ο Παπαδάκης .

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »