Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ασύλληπτο φονικό στην Ημαθία: Μάνα και γιος δολοφόνησαν τον πατέρα!

H 51χρονη σύζυγος έκανε το σχεδιασμό ενώ εκτελεστής του φονικού ήταν ο 25χρονος γιος του θύματος μαζί με έναν 31χρονο φίλο του!


Το φονικό έγινε στο Νεόκαστρο με θύμα έναν 58χρονο.
Είχε βρεθεί νεκρός στις 21 Οκτωβρίου του 2011, σε αγροτική περιοχή...

Από τότε η Αστυνομία έψαχνε να βρει την άκρη του νήματος. Ποιος δηλαδή ήταν ο άνθρωπος που τον οδήγησε στο θάνατο και γιατί...

Σήμερα, δυόμιση μήνες μετά το φονικό, βρέθηκαν με χειροπέδες η σύζυγος και το ίδιο του το παιδί!

Δολοφονία καλά μελετημένη
Όπως προέκυψε, μάνα, γιος και ένας φίλος του, είχαν σχεδιάσει την δολοφονία του θύματος και είχαν κάνει μάλιστα, όλες τις προετοιμασίες!
Αιτία, ήταν οι οικονομικές και οικογενειακές διαφορές...

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 25χρονος με τον 31χρονο φίλο του, πήραν από περιοχή της Πρέβεζας ένα κυνηγετικό όπλο και στις 20 Οκτωβρίου πήγαν στο Νεόκαστρο.
Εκεί, συναντήθηκαν με την 51χρονη και αποφάσισαν να σκοτώσουν το θύμα την επόμενη μέρα.Έτσι κι έγινε!

Σκότωσε τον ίδιο του τον πατέρα!
Το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου, ο 25χρονος και ο φίλος του, με την καθοδήγηση και την πληροφόρηση που τους παρείχε η 51χρονη,
έστησαν ενέδρα στον 58χρονο πατέρα, σε αγροτική περιοχή του Νεοκάστρου. Ο 25χρονος γιος του τον πυροβόλησε μία φορά από μικρή απόσταση στο θώρακα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Οι δύο δράστες κατά την επιστροφή τους προς Πρέβεζα πέταξαν το κυνηγετικό όπλο σε άγνωστο σημείο, στο πλάι της Εγνατίας Οδού...

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί Όπλων, κατά συναυτουργία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μπουτάρης προς Σκοπιανούς: «Έλα πάλι ρε Φίρομ!»

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, άτυπα Έλληνας πολιτικός, ισχυρίζεται ότι σκοπεύει να ενισχύσει τους δεσμούς με τα Σκόπια, γιατί είναι σημαντικά τα χρήματα που ρίχνουν οι Σκοπιανοί στην πόλη», γράφει σήμερα το σκοπιανό δημοσίευμα.

Και συνεχίζει:


Ο Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα Καθημερινή δήλωσε ότι επιθυμεί να μπει η πόλη στα δρομολόγια των Τουρκικών Αερογραμμών και να ενταχθεί στις κινεζικές τουριστικές προσφορές.

«Οι Κινέζοι  τουριστικοί πράκτορες ενδιαφέρονται για τη Θεσσαλονίκη. Φανταστείτε  πόσο καλό θα ήταν να ενταχθεί η Θεσσαλονίκη στα κινεζικά τουριστικά πακέτα».

Η αύξηση του τουρισμού, είναι η βάση της πολιτικής του Γιάννη Μπουτάρη, ώστε να έρθουν χρήματα στην πόλη, της οποίας πόλης βρίσκεται επικεφαλής της αυτοδιοίκησης,  εδώ και έναν χρόνο.

«Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη φτωχομάνα, συντηρητική και εσωστρεφής. Υπάρχει μια αμφιταλάντευση για τους Τούρκους, του Εβραίους και τους Σλάβους, ενώ οι επισκέπτες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας είναι από τους καλύτερους πελάτες μας».

Η εκστρατεία για την προώθηση της Θεσσαλονίκης, ως τουριστικού προορισμού,  επεκτείνεται στην Τουρκία και το Ισραήλ.

Ο Δήμαρχος σχεδιάζει να  συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με το Δυρράχιο της Αλβανίας, τη Νις της Σερβίας και να ενισχύσει τους δεσμούς της πόλης με τα Σκόπια. Ισχυρίζεται  ότι οι περισσότεροι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη είναι από την FYROM και έχει προγραμματίσει συναντήσεις στα Σκόπια για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο πόλεων.

«Πρέπει να φέρουμε χρήματα στην πόλη και ο στόχος αυτός είναι σημαντικός» είπε στη συνέντευξή του ο Μπουτάρης, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Νότης Σφακιανάκης - Ντροπή σε όλους μας

Χωρίς λόγια.-
Διαβάστε περισσότερα » »

Περίσσιο θράσος από Γ.Παπακωνσταντίνου για την δίωξη που ζητούν οι εισαγγελείς

Mε περίσσιο θράσος ο άνθρωπος που έχει συνήργησε σε κορυφαίο επίπεδο για την άλωση της χώρας από τα ξένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα με την πλαστογράφηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:

«Η σημερινή ενέργεια των οικονομικών εισαγγελέων δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Στην πράξη, αμφισβητούν τα επικυρωμένα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας. Και αυτό γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την χώρα. Θυμίζω ότι ήμουν ο Υπουργός Οικονομικών που έλαβε την πρωτοβουλία για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ώστε να πάψουν να υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις που εξέθεσαν σε προηγούμενες περιόδους την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτήν την ανεξαρτησία σεβάστηκα μέχρι κεραίας. Δυστυχώς σήμερα επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η αλήθεια για την πραγματικά δεινή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα το 2009».


Απάντηση χωρίς αιδώ...

defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


Ιδού ένα ντοκουμέντο δουλεμπόρων, με οδηγίες σε παράνομους μετανάστες για το πως να μπαίνουν στη χώρα μας!
Τα τελευταία χρόνια η λαθρομετανάστευση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στην ελληνική κοινωνία. «Χαμένοι» σε όλη αυτή την ιστορία είναι η χώρα αλλά και οι ίδιοι μετανάστες που δεινοπαθούν μέχρι να έρθουν, ψάχνοντας μια καλύτερη ζωή.

«Κερδισμένοι» τελικά είναι μόνο οι δουλέμποροι, που υπάρχουν στις χώρες από όπου γίνεται η διακίνηση των μεταναστών. Για να είναι μάλιστα πιο αποτελεσματικοί στη «δουλειά» τους χωρίζονται σε διαφορετικά κυκλώματα-ομάδες . Άλλη ομάδα δουλεμπόρων-διακινητών, θα παραλάβει τους λαθρομετανάστες από τη χώρα προέλευσης, άλλη θα τους περάσει από την Τουρκία και άλλη ομάδα θα τους «ταχτοποιήσει» μόλις φτάσουν στον προορισμό τους.

Και όλα αυτά με το αζημίωτο γιατί ο κάθε μετανάστης πληρώνει από 4.000 ευρώ μέχρι και 8.000 ευρώ για να φτάσει στον τελικό προορισμό του. Αρκετές φορές μάλιστα οι λαθρέμποροι δίνουν οδηγίες στους μετανάστες για το πώς πρέπει να φερθούν και τι να κάνουν έτσι ώστε να μην τους στείλουν οι Ελληνικές Αρχές πίσω στις πατρίδες τους.

Αποκαλύπτουμε λοιπόν σήμερα, ένα ντοκουμέντο με τις οδηγίες ενός δουλέμπορου προς τους μετανάστες. Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο της ντροπής και στην ουσία αποτελεί το «δασκάλεμα» έναντι της αμοιβής που πήρε το κύκλωμα!

Σας το μεταφράζουμε λοιπόν:

Όταν φτάσεις στο σκάφος να καταστρέψεις και να ρίξεις στο νερό κάθε είδους χαρτί-έγγραφο που αποδεικνύει την ταυτότητα σου. Ύστερα από 15 λεπτά θα βρίσκεσαι στην Ελλάδα. Όταν εμφανιστεί το σκάφος της ελληνικής περιπόλου, άσε να σε προσεγγίσουν και στη συνέχεια κάνε μια τρύπα με ένα μαχαίρι σε έναν από τους αερόσακους του φουσκωτού τους, μόνο από την πίσω πλευρά του φουσκωτού.
 
Μην φοβηθείς οι Έλληνες θα σε σώσουν.
Δεν μπορούν να σε απελάσουν επιστρέφοντας σε στην τούρκικη παραλία απ` όπου και σε παρέλαβαν. Μην μιλήσεις καθόλου Αγγλικά.

Προσποιήσου ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτα απολύτως από την Αγγλική γλώσσα.
Επαναλάμβανε συνεχώς τη λέξη “ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ,ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ” και δώσε το όνομα ALI MOHAMED. Φρόντισε να καταστρέψεις αυτό το μήνυμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Οποιος ασχολείται με το ρεπορτάζ της παράνομης διακίνησης μεταναστών, γνωρίζει πολύ καλά, ότι αυτό το «παραμύθι» είναι εδώ και χρόνια στα χείλη κάθε λαθρομετανάστη ενώ η «εντολή» τους για να σχίσουν τη βάρκα, στην ουσία, τους λένε το «μυστικό» πως θα αποφύγουν την αποτροπή εισόδου κάνοντας τους «ναυαγούς» με αποτέλεσμα να είναι υποχρεωμένο το Ελληνικό Λιμενικό, να τους «διασώσει» και να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο, σύμφωνα πάντα … με τους διεθνείς κανόνες!

Ο μετανάστης ξεκινώντας από τη χώρα του επισκέπτεται τα παράνομα στέκια των λαθρεμπόρων και έρχεται σε επαφή με τους συνεργούς τους . Στο κάθε λαθρομετανάστη δίνεται ένας «κωδικός « τον οποίο γνωρίζει μόνο ο ίδιος και όταν φτάσει στο τελικό προορισμό του πηγαίνει στο αντίστοιχο «παράρτημα» στην Ελλάδα και δηλώνει τον κωδικό που του δόθηκε. Αυτή είναι η απόδειξη ότι το «πακέτο» -όπως τους αποκαλούν οι δουλέμποροι- έφτασε με επιτυχία στον προορισμό του.

Οι λαθρομετανάστες καταφτάνουν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν κάποιο χρηματικό ποσό στην κατοχή τους αυτό συμβαίνει γιατί επίσης πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους καταθέτουν τα χρήματα που επιθυμούν σε κάποιο αρμόδιο της παράνομης διακίνησης. Αυτός όταν λάβει τον κωδικό αποστέλλει τα χρήματα που του είχαν κατατεθεί αρχικά με ταχυδρομικές διαδικασίες, που δεν είναι απαραίτητα τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη.

Δεν είναι λίγες οι φορές, επίσης, που οι αρμόδιες Υπηρεσίες Εσωτερικών Υποθέσεων των υπουργείων, έχουν ανακαλύψει κρούσματα διαφθαρμένων λιμενικών ή αξιωματούχων που χρηματίζονται για να μεταφέρουν τους μετανάστες παράνομα ή βοηθάνε τους διακινητές και ποτέ δεν έχουν τιμωρηθεί για τις πράξεις τους με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις. Αυτό αποδεικνύει, την άοκνη προσπάθεια της κάθε υπηρεσίας, να προστατέψει τη χώρα μας από φαινόμενα διαφθοράς αλλά δυστυχώς, οι δομές που θα έπρεπε να είχαν διαρθρωθεί κατάλληλα από το πολιτικό μας σύστημα, είναι τόσο αναχρονιστικές, που στην ουσία αν δεν βοηθούν, επιτρέπουν στην ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων.

Είναι καιρός να σοβαρευτούμε ως κράτος και να αντιμετωπίσουμε τα κύματα των μεταναστών με υπεύθυνο τρόπο έτσι ώστε και να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που μπαίνουν στη χώρα παράνομα και ταυτόχρονα να έχουν και οι ίδιοι οι μετανάστες την αντιμετώπιση που αρμόζει σε ένα ευνομούμενο κράτος.



ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζητούνται Βιβλία Ιατρικής

Φοιτήτριαάνεργητέκνο μονογονεϊκής οικογένειαςμε μητέρα συνταξιούχο αναπηρίας των 350 Ευρώ μας έστειλε την παρακάτω έκκληση:

"Ονομάζομαι Γρίβα Εμμανουέλα και είμαι αριστούχος τελειόφοιτη Νοσηλευτικής Σχολής Αθηνών. Αυτό το εξάμηνο (Φεβρουάριος 2012) έγινα αποδεκτή, μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. 
Επειδή όμως αφενός δεν έχω την οικονομική δυνατότητα και αφετέρου επειδή πρόκειται για 2ο κύκλο σπουδών μου σε πανεπιστημιακή σχολή δεν δικαιούμαι δωρεάν παροχή βιβλίων. 
Γι' αυτό ζητώ να δανειστώ βιβλία της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του 1ου έτους και μετά, από φοιτητές πρόσφατων σπουδών

Το email μου είναι emgriva@gmail.com". 

Σας ευχαριστώ.

Ε. Γρίβα"

Διαβάστε περισσότερα » »

Αν είχαμε σωστούς Πρόεδρους.....

Αν είχαμε σωστούς Πρόεδρους σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, ούτε στο "Μεσοπρόθεσμο" θα φτάναμε σήμερα ούτε θα μας "δούλευαν" οι κλέφτες και τα λαμόγια της πολιτικής.

Αν είχαμε σωστούς Προέδρους, δεν θα είχαμε ούτε τις ασυλίες ούτε τα προνόμια των πολιτικών ...

Δεν θα είχαμε ούτε τους βενιζελικούς νόμους περί "ευθύνης υπουργών" ούτε τις "εισβολές" των "υπάτων" στην πατρίδα μας.

Αν είχαμε σωστούς Προέδρους, δεν θα μεταβιβαζόταν το σύνολο της δημόσιας περιουσίας σε μια Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία ελέγχεται από τους δανειστές μας και τους σύγχρονους δωσίλογους.

Με υπογραφή του Προέδρου έγιναν όλα αυτά, τα οποία μας θυμίζουν την περίοδο της ναζιστικής κατοχής.

 Αν ήταν στοιχειωδώς έντιμος ο Παπούλιας, θα παραιτούνταν όταν ο Γιωργάκης θα του πήγαινε για υπογραφή το "Μεσοπρόθεσμο", το οποίο παραδίδει τη χώρα στους "δανειστές" της.
 Ως "ένα" με τον λαό, θα δήλωνε αναρμόδιος και αδύναμος να υπογράψει την παράδοση της χώρας στους ξένους, επειδή αυτό αποφάσισε μόνος του ένας άνθρωπος ...ακόμα κι αν αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Πρωθυπουργός της χώρας.
Το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και όταν ο Βενιζέλος τού πήγε προς υπογραφή την ίδρυση της Εταιρείας Αποκρατικοποιήσεων.

Το διάβασε το καταστατικό αυτής της εταιρείας πριν το υπογράψει;


Ακριβώς εκείνη την εποχή έπρεπε να κάνει το καθήκον του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Να παραιτούνταν, για να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές, προκειμένου ν' αποφασίσει ο ίδιος ο λαός αυτά, τα οποία είναι αρμοδιότητά του ν' αποφασίσει μόνος του ...

Να αποφασίσει ο λαός για την τύχη του λαοπλάνου πολιτικού, ο οποίος φώναζε ότι "λεφτά υπάρχουν" και την ίδια ώρα βρισκόταν σε συνεννοήσεις με τον Στρος Καν ...

Να ακυρώσει το "ψέμα" του Παπανδρέου, που του επέτρεψε να κερδίσει τις εκλογές, για να παραδώσει τη χώρα στους τοκογλύφους ...
Για "πατριωτικούς" λόγους, όπως μας είπε, γιατί δεν "γνώριζε" την κατάσταση της οικονομίας ο συνομιλητής τού Στρος Καν και "εκλεκτός" της Goldman Sachs, που "μαγείρευε" τα στοιχεία αυτής της οικονομίας.

Πώς όμως θα το έκανε αυτό ο Κάρολος, όταν χρωστάει στην οικογένεια Παπανδρέου όλη του την ύπαρξη.
Αυτός όχι μόνον δεν απειλούσε με παραίτηση, αλλά "έτρεχε" να μαζέψει και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου αυτοί να μην αντιδρούν στις μεθοδεύσεις του "υπαλλήλου" της Goldman Sachs.
 Λειτουργώντας ως "κομματάρχης" επαρχίας, παρακαλούσε τους υπόλοιπους αρχηγούς να στηρίξουν το μνημόνιο.
Τηλέφωνα έπαιρνε στους αρχηγούς, σαν να ήταν η γραμματέας του Γιώργου.
Φερόμενος ως πολιτικός συγκεκριμένου κόμματος, αναζητούσε τον "συμβιβασμό", προκειμένου να μην φθαρεί το κόμμα, στο οποίο "χρωστούσε" όχι απλά τη θέση του αλλά την ύπαρξή του.

Αυτός ο ανεπαρκής άνθρωπος, πολίτης και πρόεδρος είναι αυτός, ο οποίος μάλωσε αρχικά τον κόσμο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ολόκληρο τον ελληνικό λαό ...

Αυτός, ο οποίος με την ύπαρξή του όχι μόνον απειλεί, αλλά στην κυριολεξία "λερώνει" τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας ...Αυτός, ο οποίος με τη θλιβερή του ύπαρξη μπορεί να ξύπνησε "νοσταλγίες" σε βασιλόφρονες και χουντικούς.

Μιλάμε για επικίνδυνα πράγματα. Αν η Δημοκρατία είχε πάντα τέτοιους εκφραστές, ποτέ δεν θα έφτανε η αγάπη του λαού για να την προστατεύσει.

Αν η Δημοκρατία έχει τέτοιους "πρώτους" πολίτες, ούτε με τανκς δεν προστατεύεται. Εξαιτίας τέτοιων "δημοκρατών" πολλοί θα βλέπουν με συμπάθεια όχι μόνον τους "Συνταγματάρχες", αλλά όλους τους υπόλοιπους ένστολους κληρονόμους.
fnous
Απόσπασμα από  το άρθρο του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Κάρολος Παπούλιας,  αμετανόητος  κομματάνθρωπος

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
Διαβάστε περισσότερα » »

Γέμισε η αγορά με τούρκικες λίρες - Μοιάζουν με το 2ευρω!


Πρόκειται για τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), η οποία αντικαθιστά το παλιό υπερπληθωρισμένο νόμισμα.
Το νέο νόμισμα και συγκεκριμένα το κέρμα της μίας λίρας, μοιάζει με το κέρμα των 2 ευρώ.
Συγκεκριμένα, έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος.

Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί του....

αριθμού 2, υπάρχει ο αριθμός 1 στο τούρκικο νόμισμα.

Kατά τις συναλλαγές σας πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τα κέρματα των δυο ευρώ που σας δίνουν ως ρέστα για να μην την πατήσετε καθώς η τουρκική λίρα έχει αξία μόλις 0,40 λεπτά του ευρώ.

 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΟΜΒΑ: Ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης ζητά από τη Βουλή να διερευνήσει τυχόν ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες των Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου!

Πριν από λίγο ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ζήτησε από τη Βουλή να διερευνήσει αν ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και νυν ΥΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρουν τυχόν ευθύνες.
Ο οικονομικός εισαγγελέας έχει στα χέρια του... αρκετές καίριες υποθέσεις, όπως αυτή των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το φούσκωμα του ελληνικού χρέους, που με τη διπλή αναθεώρησή του οδήγησε την Ελλάδα στο Μνημόνιο και την επαχθή παράνομη δανειακή σύμβαση Νο1!

Λέτε να ξεκινάει το πάρτι;
olympia
Και το έλεγε σήμερα ο Καμμένος: Πάνος Καμμένος:
 Θάβετε τα σκάνδαλα των CDS και της ΕΛΣΤΑΤ, έχετε σχέδιο εκποίησης της χώρας. ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι κρύβεται κάτω από την Ανταρκτική;

Ανησυχητικά στοιχεία έρχονται στο φως για πανάρχαια μυστικά που κρύβονται στο υπέδαφος της γιγαντιαίας ηπείρου, καθώς ένας δορυφόρος εντόπισε ένα κτίσμα κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, ηλικίας 12.000 ετών!
Τουλάχιστον έτσι, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα των European Union Times, το οποίο κάνει λόγο για....
μια αρχαία κατασκευή ή συσκευή που βρίσκεται θαμμένη κάτω από τόνους πάγου της Ανταρκτικής και η οποία ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2001, από έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο.

Ο στρατός των Η.Π.Α., αμέσως διέψευσε τις αναφορές και τα μέσα ενημέρωσης « συμμορφώθηκαν» στις επιταγές του.

Αναφορές όμως εξακολουθούν να διαρρέουν σχετικά με ένα μυστικό πρόγραμμα ανασκαφών, το οποίο ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακάλυψη.

« Αν πρόκειται για κάτι που κατασκεύασε ο στρατός των Η.Π.Α., τότε παραβιάζεται η διεθνής συνθήκη για την Ανταρκτική. Αν όχι, τότε πρόκειται για ένα κτίσμα τουλάχιστον 12.000 ετών, περίοδος που καλύπτεται η Ανταρκτική από πάγους. Θα αποτελεί λοιπόν το αρχαιότερο κτίσμα κατασκευασμένο από άνθρωπο στον πλανήτη» δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στη Νικόλ Φοντέιν, η οποία ήταν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, όταν ανακαλύφθηκε η κατασκευή.

 
Πηγή:cosmo

Διαβάστε περισσότερα » »

Έκθεση για το Μακεδονικό Αγώνα και τους Βαλκανικούς Πολέμους


Να «ζήσουν» από την πρώτη γραμμή τις ημέρες των πολεμικών συγκρούσεων και να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές του Μακεδονικού Αγώνα και των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913, θα έχουν τη δυνατότητα οι επισκέπτες του Στρατιωτικού Μουσείου που λειτουργεί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Γιαννιτσών, στο νομό Πέλλας.

Στο χώρο λειτουργεί έκθεση που παρουσιάζει την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, με επίκεντρο τη μάχη του Βάλτου των Γιαννιτσών, καθώς και την ιστορία των Βαλκανικών Πολέμων, με έμφαση στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.:


Μέσα από όπλα, σπαθιά, μετάλλια, προσωπικά αντικείμενα των στρατιωτών, φωτογραφίες και καρτ-ποστάλ, οι επισκέπτες καλούνται να πραγματοποιήσουν ένα νοερό ταξίδι σε σκληρές μάχες.

«Οι επισκέπτες βλέπουν τα εκθέματα και παράλληλα σε επιφάνειες, με πληροφορίες γραμμένες στα ελληνικά και τα αγγλικά, μαθαίνουν την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα και των Βαλκανικών Πολέμων που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Μακεδονίας. Όλα αυτά είναι εμπλουτισμένα με σπάνιο φωτογραφικό υλικό» δήλωσε ο επιμελητής της έκθεσης Βασίλης Νικόλτσιος.

Στις διαμορφωμένες αίθουσες του μουσείου υπάρχουν τέσσερις προθήκες με εκθέματα-κειμήλια όλων των εμπλεκομένων στρατών- του ελληνικού, του τουρκικού, του βουλγάρικου, του σερβικού και του στρατού του Μαυροβουνίου- καθώς επίσης και μια σειρά από στρατιωτικές στολές.

«Στον πρώτο όροφο του μουσείου έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για τους επισκέπτες, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν ένα 15λεπτο αφιέρωμα είτε στο μακεδονικό αγώνα, είτε στους βαλκανικούς πολέμους. Από την εικόνα και το λόγο πιστεύουμε ότι είναι ευκολότερο να μάθουν την ιστορία» πρόσθεσε ο κ.Νικόλτσιος.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν. Τα εκθέματα αποτελούν κειμήλια του ΓΕΣ και κάποια είναι από την προσωπική συλλογή του κ.Νικόλτσιου.

Η μάχη του Βάλτου

Μία από τις σημαντικές πτυχές του Μακεδονικού Αγώνα κατά το 1906 και μετά, κατέστη η μάχη για τον έλεγχο της λίμνης των Γιαννιτσών ή «Βάλτο», όπως την έλεγαν οι ντόπιοι.

Ο Βάλτος των Γιαννιτσών ήταν μια μεγάλη έκταση στον κάμπο της Θεσσαλονίκης, που ανήκε στην τουρκική αυτοκρατορία, αλλά δεν βρισκόταν υπό τουρκική εξουσία. Ήταν ένα ανεξάρτητο βασίλειο νερών, βδέλλας, κουνουπιών και μια άγρια ζούγκλα καλαμιών.

Ο αγώνας στο Βάλτο ήταν ένα ιδιότυπο μέτωπο υγρών χαρακωμάτων, όπου βουλγαρικά και ελληνικά σώματα, οχυρωμένα σε αγκυρωμένες ιδιοκατασκευές (πατώματα), που στεγάζονταν σε καλύβες επιχειρούσαν επιδρομές στα γειτονικά χωριά και πολεμούσαν μεταξύ τους.

Η πιο «λαμπρή» μορφή αυτού του αγώνα υπήρξε ο Γκόνος Γιώτας, εντόπιος Γιαννιτσιώτης, που ήξερε την περιοχή απόλυτα και η πολυάριθμη αντάρτικη του ομάδα είχε εγκλιματιστεί πλήρως στο άξενο περιβάλλον.

Ύστερα από πολλές συμπλοκές, μάχες και συρράξεις, κι ενώ τυπικά ο μακεδονικός αγώνας είχε λήξει με το κίνημα των Νεότουρκων το 1908 και τη συνθήκη που ακολούθησε, ο ίδιος συνέχισε την αντίσταση, ώσπου δολοφονήθηκε το 1911.

Ήδη, το 1907 υπήρχε στο Βάλτο και την ευρύτερη περιοχή ένα είδος ουδέτερης ζώνης και κάθε πλευρά επεδίωκε την τελική λύση μέσα από τη βοήθεια των εθνικών του κέντρων. Στο καθαρά στρατιωτικό πεδίο, η υπόθεση λύθηκε στον πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο, τον Οκτώβριο του 1912.


Η μάχη των Γιαννιτσών

Ο τουρκικός στρατός συγκεντρώθηκε στα Γιαννιτσά, τον Οκτώβριο του 1912, όπου και οχυρώθηκε, θεωρώντας ότι η Θεσσαλονίκη δεν ήταν δυνατόν να κρατηθεί έξω από τα τείχη της.

Η στρατηγική θέση των Γιαννιτσών, οι χαμηλοί λόφοι και η παρακείμενη λίμνη έκανε υποχρεωτική την πορεία των αντιπάλων σε ένα σχετικά στενό χώρο.

Η μάχη ξεκίνησε την 19η Οκτωβρίου και διήρκησε δύο ημέρες. Υπό καταρρακτώδη βροχή, τα ελληνικά συντάγματα είχαν πολλές απώλειες, όμως η έφοδος του ελληνικού στρατού ήταν ορμητική και το πρωί της 20ης Οκτωβρίου η νίκη ήταν γεγονός. Στην πόλη των Γιαννιτσών είχε ξεσπάσει φωτιά, όμως ο δρόμος για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ήταν πλέον ανοιχτός.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας για το θέμα της τηλεθέρμανσης"


Με τέτοια δοκιμασία που περνάμε ως καταναλωτές της Τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαϊδα - τώρα που επιζητούμε λόγω πολικών θερμοκρασιών την θέρμανση και μάλιστα σε φθηνότερη τιμή που μας διασφαλίζει η Τηλεθέρμανση - δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να συμβεί για να συνεδριάσουν εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και όποιοι ακόμη φορείς χρειασθούν, ώστε παρουσία της ΔΕΗ, να γίνει εκτενής ενημέρωση και συζήτηση από την μία πλευρά για την κατάσταση και κάποιες πιθανές πρόσθετες ενέργειες για την αντιμετώπιση της και από την άλλη πλευρά να επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου από τον Μάρτιο έστω, να γίνει η περιβόητη επί χρόνια σύνδεση της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας με τον ΑΗΣ Καρδιάς.


Πότε αλήθεια -αν όχι τώρα-θα ασχοληθούν τα συλλογικά θεσμικά όργανα της περιοχής μας, μ΄αυτό το θέμα, λαμβάνοντας τις αποφάσεις που απαιτούνται;
 
 
kozan.gr
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ


Το Σωματείο Εργαζομένων στην Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας, εκφράζει την αγανάκτησή του για τις συνεχιζόμενες βλάβες της ΔΕΗ, οι οποίες οφείλονται στην έλλειψη επιμελούς συντήρηση της 3ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας την τελευταία πενταετία, παρ` όλες τις έγγραφες και προφορικές οχλήσεις της Διοίκησης και του Σωματείου της Δ.Ε.ΤΗ.Π. (ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί μία παλαιότερη μονάδα όπως το ΛΚΔΜ λειτουργεί συνεχώς χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ μια νεώτερη όπως η 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα;).
Η παρούσα κατάσταση δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας της επιχείρησης επειδή η ίδια η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι εισπράττουν την δυσαρέσκειά των καταναλωτών, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται έντονο οικονομικό πρόβλημα στην επιχείρηση, αφού αντί να πουλάει θερμική ενέργεια σε περίοδο έντονου ψύχους, ξοδεύει τεράστια ποσά για την προμήθεια πετρελαίου, το κόστος του οποίου αγγίζει σήμερα το 1.000.000 €.
Υπενθυμίζουμε ότι το κόστος πετρελαίου δεν μετακυλύεται στους καταναλωτές και ότι η Διοίκηση της Δ.Ε.ΤΗ.Π. με την σύμφωνη γνώμη του Σωματείου, αποφάσισε για το τρέχον έτος λειτουργίας να διατηρήσει σταθερή την τιμή της θερμικής ενέργειας παρ` ότι η τιμή της είναι η χαμηλότερη απ` όλες τις Τηλεθερμάνσεις της Ελλάδος.
Από την άλλη πλευρά οι πολίτες οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα, βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να παγώνουν σε περίοδο που οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους -15ο C και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν άλλα θερμαντικά μέσα επιβαρύνοντας το οικογενειακό εισόδημα σε εποχή οικονομικής κρίσης.
Παρ` όλ` αυτά η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι με υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθούν να κρατήσουν όσο το δυνατόν την πόλη ζεστή παρέχοντας έστω και ανά δίωρο θερμό νερό μέσω του λέβητα εφεδρείας και αιχμής.
Και μέσα σε όλα αυτά προστέθηκε και μία εκστρατεία κατασυκοφάντησης της επιχείρησης και των εργαζομένων μέσω διαφόρων δημοσιευμάτων όπως ότι λόγω Τηλεθέρμανσης έκλεισαν τα σχολεία. Θεωρούμε απαράδεκτη την άποψη αυτή διότι θα έπρεπε να προβλεφθεί η συντήρηση των λεβήτων τους και η εφεδρική τροφοδοσία με πετρέλαιο (όταν το Υπουργείο δεν είχε την δυνατότητα χορήγησης βιβλίων δεν έκλεισε τα σχολεία, αλλά χορήγησε φωτοτυπίες).
Μετά από μακροχρόνιους αγώνες των εργαζομένων της Διοίκησης και των Δημοτικών Αρχών, κάμφθηκαν οι αντιστάσεις και οι αρνήσεις της ΔΕΗ και επιτεύχθηκε ο στόχος της εξεύρεσης θερμικής ενέργειας από τον ΑΗΣ Καρδιάς, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει στην επόμενη περίοδο.
Φυσικά την οριστική λύση της τροφοδοσίας με θερμική ενέργεια του συστήματος της Τηλεθέρμανσης είναι η 5η μονάδα, γεγονός που αποτελεί στόχο πρόκλησης για την Δημοτική Αρχή.
Εκφράζουμε κραυγή αγωνίας για την συνέχιση λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης, έστω και εκ περιτροπής για το αμέσως επόμενο διάστημα, εάν δεν βρεθεί άμεση χρηματοδότηση για την προμήθεια πετρελαίου.

- Απαιτούμε από όλους τους φορείς της πόλης και την Δημοτική Αρχή να συμπράξουν για την εξεύρεση άμεσης λύσης.

- Ζητούμε την άμεση σύγκλιση ανοιχτού Δημοτικού Συμβουλίου με συμμετοχή βουλευτών, παραγόντων, συνδικάτων και φορέων της πόλης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τον σχεδιασμό των μελλοντικών ενεργειών. 

         ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σώπα, Διαδίκτυo, SOPA…


15 Σώπα, Διαδίκτυo, SOPA...

ΑΜΕΡΙΚΑ η μεγαλύτερη υποκριτική Δημοκρατία!!! ΑΜΕΡΙΚΑ μεγαλύτερη φασιστική δημοκρατία στον κόσμο ετοιμάζετε να φορέσει φίμωτρο σε όλη τη γη!!! ΑΜΕΡΙΚΑ η χώρα της υποκρισίας και του παραλόγου που μιλά για τις δημοκρατίες τον άλλων και αιματοκύλησε λαούς. ΑΜΕΡΙΚΑ πίσω από την μάσκα που φορά για να κυκλοφορεί, είναι η ποιο στυγνή φασιστική δημοκρατική δικτατορία!

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Νίκος Βεντουράκης
Ενώ εδώ περιμένουμε πολυνομοσχέδια που θα επηρεάσουν καταιγιστικά την καθημερινή μας ζωή, όσο πενιχρή κι αν έχει γίνει αυτή, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στη «γη της επαγγελίας», υπάρχει κίνδυνος να ψηφιστεί ένα πολυνομοσχέδιο που θα μας επηρεάσει επίσης, αργά ή γρήγορα..
Το SOPA (Stop Online Piracy Act) είναι αυτό που κινδυνεύει να «φορέσει φίμωτρο» στο διαδικτυακό κατεστημένο των Αμερικάνων, οι οποίοι ωστόσο έχουν πολλές φορές κατακεραυνώσει την παρόμοια συμπεριφορά της Κίνας και της Βορείου Κορέας που καθημερινά μπλοκάρουν την εισροή πληροφοριών από τις περισσότερες ιστοσελίδες, οι οποίες βέβαια δεν μπορούν να επαναλάβουν το … «μάντρα» των κυβερνήσεων των χωρών αυτών.
Με την προφανή πρόφαση προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και την προστασία κατά της διακίνησης παράνομων αγαθών που προσφέρει το Διαδίκτυο, το SOPA αναμένεται να επηρεάσει τους κατοίκους όχι μόνο των ΗΠΑ, αλλά και του υπόλοιπου πλανήτη. Οι προτάσεις του νόμου προβλέπουν ρύθμιση με την οποία διαφημιστικά δίκτυα και δίκτυα πληρωμών δεν θα μπορούν να συνεργάζονται με τα μπλοκαρισμένα sites. Αυτό ισχύει και για όλες τις μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, το Bing, το Yahoo.
Ενα βήμα παραπέρα, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει πως οι πάροχοι των διαδικτυακών υπηρεσιών (Internet Service Providers) θα υποχρεώνονται να μπλοκάρουν οποιαδήποτε πρόσβαση στις εν λόγω ιστοσελίδες. Τέλος, δεν θα επιτρέπεται η ζωντανή αναμετάδοση γεγονότων χωρίς άδεια χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων, με απειλή ποινής φυλάκισης έως και πέντε (5) χρόνια.
Αυτό προφανώς προκαλεί τεράστιο πρόβλημα σε δημοφιλή και μη sites, όπως το YouTube, το Flickr, το Vimeo, το Reddit, τη Wikipedia αλλά και δημοσιογραφικές ιστοσελίδες ή blogs που αναμεταδίδουν κείμενα ή βίντεο ανά τον κόσμο! Ακόμη και ο Μπαράκ Ομπάμα έχει αντιταχθεί στο πολυνομοσχέδιο αναφέροντας πως υπάρχει κίνδυνος να «σκοτώσει» την καινοτομία.
Οι υπέρμαχοι και υποστηρικτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα προστατεύονται τα πνευματικά δικαιώματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού το συγκεκριμένο λόμπι χρηματοδοτείται από τις εταιρίες που αναμένεται να «κερδίσουν πολλά».
Το πολυνομοσχέδιο δεν πέρασε -ακόμα- από το Κοινοβούλιο των ΗΠΑ. Μπήκε στο συρτάρι για τον Φεβρουάριο οπότε οι υποστηρικτές του ευελπιστούν πως θα «περάσει ανενόχλητο» από τις … χαραμάδες.
Στις 24 Ιανουαρίου η Γερουσία των ΗΠΑ (με ρεπουμπλικανική πλειοψηφία) ελπίζει επίσης πως θα περάσει ένας άλλος νόμος, ονόματι PIPA (Protect IP Act), ο οποίος είναι παρόμοιος και άμεσα συνδεδεμένος με τον SOPA.
Αν και δεν υποστηρίζουμε την κακόβουλη κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων, οι νόμοι αυτοί αναμένεται να επηρεάσουν ολόκληρη την ελευθερία διακίνησης ιδεών και υλικού στο Διαδίκτυο για οποιοδήποτε λόγο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές ιστοσελίδες όπως η Wikipedia και το Reddit μποϊκόταραν τον SOPA κατεβάζοντας ρολά για μία ημέρα.

protothema
arxaiaithomi
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΡΕΜΑΛΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Είμαι εξοργισμένος βλέποντας τα καθάρματα που έπιασαν στην Θεσσαλονίκη. Αυτούς τους υπάνθρωπους που έστελναν στον τάφο καλούς ανθρώπους. Αλλά όλα έχουν μια εξήγηση. Αυτά τα ρεμάλια που έκλειναν με τόση ευκολία οικογένειες ηταν οι ίδιοι που ξεπούλησαν την χώρα. Ναι, με μαφιόζους πήρε ο Παπανδρέου την εξουσία. Με απατεώνες, ψεύτες, επικίνδυνους εγκληματίες που η συκοφαντία τους ήταν ψωμοτύρι.

ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΡΕΜΑΛΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ.

Παναγιώτης.

Το βίντεο που αναφέρονται τα πρωτοσέλιδα δείτε το εδώ:



ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ! ΑΡΧΗΓΟΣ Ο ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! Πασόκος, άνθρωπος του Βενιζέλου και υποψήφιος του ΛΑΟΣ οι εγκέφαλοι της συμμορίας!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΥ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ. ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥΣ.

Αηδία και αγανάκτιση από το μέγεθος της διαπλοκής οργανωμένου εγκλήματος – πολιτικής και επιφανών πολιτών του δημόσιου βίου. Αρχηγός της μαφιόζικης οργάνωσης τοκογλυφίας, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του ΛΑΟΣ ***. Από κοντά και ο πρώην διευθυντής της ΕΤ3, Γιώργος Φ, όπως και ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Βενιζέλου ο Χρήστος Παπ…
Μπόχα και δυσωδία. Ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εφοριακός, εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, τραπεζικά στελέχη, δύο δικηγόροι, ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 Γιώργος Φε***, και ένας υπάλληλος ΠΑΕ αποτελούσαν μέλη τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Συνολικά συνελήφθησαν 47 άτομα, ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα ασύλληπτα μέλη.
Ο Αρχηγός (κύριος πεντακαθαρίδης)











Σύμφωνα με την αστυνομία, στην κορυφή της πυραμίδας του μεγαλύτερου κυκλώματος τοκογλυφίας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στη Βόρειο Ελλάδα, της σπείρας με τα τέσσερα πλοκάμια είναι ο Μάρκος Κα***, γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είχε εμπλακεί στην υπόθεση Κουκοβίνου-Βατοπεδίου!


Για όσους δε θυμάστε, να σας θυμίσουμε την υπόθεση της Κωνσταντία Κάνου, δικηγόρου της Τ. Σωτηροπούλου ΠΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΒΑΛΛΑΝ!! Αρχικά, όλοι αρνήθηκαν τα δεδομένα. Όμως, τότε, η προβολή του βίντεο από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, στο οποίο ο σύντροφος της κ. Σωτηροπούλου, δικηγόρος Μιχάλης Κουκουβίνος, εμφανίζεται να συναλλάσσεται με τον μεσάζοντα της εταιρείας που έχει αγοράσει από το Βατοπέδιο τα επίμαχα οικόπεδα της Ραιδεστού, λέγοντας μάλιστα ότι η αγωγή που έχει συντάξει η σύντροφός του «είναι μουσαντένια», προκάλεσε πολιτική θύελλα, αλλά και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Στελέχη της Ν.Δ., όπως ο γραμματέας του κόμματος, τότε, Λ. Ζαγορίτης, μίλησαν για «σκοτεινό παρασκήνιο» και «δήθεν μαρτυρίες, που ανατρέπονται».







Ο κ. Κουκουβίνος μετά την προβολή του βίντεο υποστήριξε, ουσιαστικά, ότι «μπλοφάριζε», ώστε «να κερδίσει χρόνο για την κ. Σωτηροπούλου, που δεχόταν απειλές για τη ζωή των παιδιών τους». Η ίδια πάντως υποστηρίξε πως «δεν ήμουν ενήμερη για το ραντεβού του κ. Κουκουβίνου με τον κ. Καρ**** και φυσικά ούτε για το περιεχόμενο της μεταξύ τους συζήτησης». Όπως έλεγε, μάλιστα, τότε, «αποδοκιμάζει το περιεχόμενο της συζήτησης».


Για θυμηθείτε την υπόθεση:
Μάρκος Καρ****, όμως, είχε και πλούσια πολιτική δραστηριότητα. Ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του νομού ********
Το στέλεχος της “Τράπεζας Πειραιώς”


Μεταξύ των συλληφθέντων φιγουράρει σε περίοπτη θέση και το πρώτο τη τάξει στέλεχος της «Τράπεζας Πειραιώς» στην Θεσσαλονίκη, κ. Θ***** όπως αποκαλύπτουν δικαστικές και αστυνομικές πηγές της πόλης της Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ο ρόλος του.


Ο πρώην Διευθυντής της ΕΤ3


Ο επί δεκαετίες στέλεχος της ΕΤ3 και επί μακρόν διευθυντικό στέλεχος της Δημόσιας Τηλεόρασης, αν και ενδεχομένως αντιθέτων πολιτικών απόψεων, “πιστώνεται” από πολιτευτές της Θεσσαλονίκης στο “σύστημα φίλων” του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης! Παραδέχεται ωστόσο ότι είχε προσωπικές σχέσεις με πολλούς από τους συλληφθέντες.


Το “βρώμικο” στέλεχος του ΣΔΟΕ


Προσωπική επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι και ο Επιχειρησιακός Διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπ*****. Γνωστός “πασοκτζής” με χρόνια διαδρομή στο κόμμα, είναι εύλογο η σύλληψή του να δημιουργεί περίεργους συνειρμούς για το άλλο σκάνδαλο, αυτό του Καπελέρη και την περίεργη στάση του Βενιζέλου.


Ο Χρήστος Παπ*****, γνωστός συνδικαλιστής, επικεφαλής της ΠΑΣΚ εφοριακών από το 1995 έως και την εποχή Σημίτη και από τα τοπικά μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Βόρειο Ελλάδα. Τοποθετήθηκε στην νευραλγική αυτή θέση, όλως τυχαίως. Ήταν τόσο… τυχαία η επιλογή του, που συνέπεσε, όπως λένε εφοριακοί, μετά την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο!


Μάλιστα, είχε διαδραματίσει κι έναν περίεργο ρόλο, όπως ανακαλύψαμε σε δημοσίευμα του 1995, στην εφημερίδα Μακεδονία.


Ο Χρήστος Παπ**** είχε πρωταγωνιστήσει πριν από χρόνια σε μία χαρακτηριστική για την πολιτική του στάση αλλά και το ηθικό του διαμέτρημα υπόθεση σύλληψης ενός εφοριακού.


Ο εφοριακός είχε συλληφθεί με σημαδεμένα χαρτονομίσματα αφού είχε προηγηθεί επί μακρόν εντοπισμός και παρακολούθηση του υπόπτου εφοριακού και ενδελεχής προετοιμασία των διωκτικών και εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιτευχθεί η σύλληψή του επ’ αυτοφώρω.


Κατά την σύλληψη του εφοριακού εμφανίστηκε ένα άτομο το οποίο συστήθηκε ως «συνδικαλιστής» και δήλωσε πως θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης υπέρ του συλληφθέντος με σημαδεμένα χαρτονομίσματα εφοριακού.


Ο εισαγγελέας ο οποίος ήταν παρών, έκπληκτος μπροστά στην θρασύτατη στάση του συνδικαλιστή κατά τη σύλληψη, του εξήγησε πως είναι μάταια η οποιαδήποτε εμπλοκή του λόγω των αποδεικτικών στοιχείων που είχαν οι Αρχές στην διάθεσή τους αλλά και ότι η υπόθεση είναι τόσο εξωφθάλμως ανήθικη, ώστε να προκαλεί εντύπωση η εμμονή του να αναμιχθεί. Ο «συνδικαλιστής» ήταν βεβαίως ο Χρήστος Παπ*****, όστις μετά από χρόνια «προήχθη» κατ’ επιλογή του υπουργού Οικονομικών σε Διευθυντή Επιχειρήσεων Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ.


http://2.bp.blogspot.com/-osZQFZk44-8/TxWwUhpNUMI/AAAAAAACvJs/Np2GNeXlHAE/s1600/1.png


Οι κασσέτες της ΕΥΠ είναι πιο πολλές…. και από του Γιάννη του Πάριου


Για να δανειστούμε και το γνωστό τηλεοπτικό σλόγκαν του “αγαπούλα”, ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ, απ’ ότι φαίνεται έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Και μάλιστα έχει καταγράψει χιλιάδες συνομιλίες με τους πρωταγωνιστές των συλλήψεων.


Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ακόμη αστυνομικοί, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος, ενώ υπολογίζεται ότι από την παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων το Δημόσιο έχει στερηθεί έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.


Προστασία, τοκογλυφία, απάτες και ξέπλυμα… Α.Ε.


Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των συλληφθέντων αφορά τις, κατά περίπτωση, κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τοκογλυφίας και εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα. Επιπλέον, η δικογραφία περιλαμβάνει άλλους δύο αστυνομικούς, που κατηγορούνται για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος. Στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων:


• Διαπιστώθηκε η σύνθεση των μελών, που αποτελούσαν τις 4 εγκληματικές οργανώσεις,
• Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική τους σχέση.
• Εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi).
• Προσδιορίστηκε ο αριθμός των ατόμων που δανείστηκαν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους.
• Εξακριβώθηκαν ιδιώτες και καταστήματα – επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων εκβιάζονταν.
• Προσδιορίστηκε ο τρόπος νομιμοποίησης των παράνομων εσόδων («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»).


Όπως προκύπτει από την έρευνα, μέλη της μίας εγκληματικής οργάνωσης απαιτούσαν εκβιαστικά χρήματα, για παροχή «προστασίας», από μεγάλο αριθμό ιδιοκτητών καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Επιπλέον, και οι τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, καθώς απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή παράνομων τόκων, από ιδιώτες, στους οποίους παρείχαν διάφορα χρηματικά ποσά, ως δάνεια με υπέρμετρους τοκογλυφικούς όρους, ενώ ενέχονται και σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης.


Τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, τα νομιμοποιούσαν παράνομα, μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής.


Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται με έρευνες σε σπίτια, διαμερίσματα και άλλους χώρους, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και των Σερρών. Επίσης, συνεχίζονται και οι προσαγωγές ατόμων, προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων.


Η επιβεβαίωση από τον Παπουτσή


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο και δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία, με την εξάρθρωση των εγκληματικών αυτών οργανώσεων, επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι ο αγώνας απέναντι στα οργανωμένα κυκλώματα, που αποκομίζουν παράνομα τεράστια οικονομικά ποσά, στερώντας το ελληνικό δημόσιο από σημαντικά έσοδα, είναι διαρκής και κυρίως, χωρίς διακρίσεις και εκπτώσεις».

olympia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ


 

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ???
ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ???
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!!!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!!
Διαβάστε την απόφαση

udemand
Διαβάστε περισσότερα » »

Καμμένος: Προδότες θα δικαστείτε μόλις πέσει η χούντα


Διαβάστε περισσότερα » »

Ιστορίες Κατοχής: Ο Γερμανός και η ρετσίνα

Ως Κρητικός κι εγώ, Ρεθυμνιώτης, θα σας αφηγηθώ μια ιστορία από και μετά τον πόλεμο, όπως την αφηγήθηκαν και σ’ εμένα -μόνο που δεν είναι μια ιστορία φρίκης. Για την ακρίβεια, είναι μια από τις πιο τρυφερές ιστορίες που έχω ακούσει…
Κατά τη δεκαετία του 1980, σ’ ένα μικρό χωριό της Κρήτης, ένας ηλικιωμένος Γερμανός πήγαινε κάθε βράδυ σε μια ταβέρνα, καθόταν μόνος του απόμερα, παράγγελνε ένα μπουκάλι ρετσίνα, ξεροσφύρι, και την έπινε αργά-αργά, ώσπου ν’ αδειάσει όλο το μπουκάλι. Αυτό το έκανε κάθε βράδυ, επί μήνες. Σε κανέναν δεν μιλούσε και κανένας δεν του μιλούσε.

Μια βραδιά, ένας νεαρός Κρητικός πήρε το θάρρος να καθήσει στο τραπέζι του Γερμανού και να πιάσει μαζί του κουβέντα με σπασμένα αγγλικά και παντομίμα -δισταχτικά στην αρχή, πιο ανοιχτά στη συνέχεια. Κάποια στιγμή ρώτησε τον Γερμανό γιατί κάθε βράδυ έκανε την ίδια τελετουργία με τη ρετσίνα
Ο Γερμανός του είπε πως όταν ήταν κι αυτός νεαρός, στην ηλικία του Κρητικού περίπου, υπηρετούσε στη Βέρμαχτ ως επιλοχίας. Μια μέρα έκανε έφοδο με τους άντρες του σε μια ταβέρνα -είχαν πληροφορίες ότι ο γέρος ταβερνιάρης είχε επαφές με τους αντάρτες.
Έντρομος ο ταβερνιάρης, όταν κατάλαβε πως κινδύνευε το κεφάλι του, προσπάθησε να καλοπιάσει τον επιλοχία και τον κέρασε ένα ποτήρι ρετσίνα. Ο επιλοχίας δοκίμασε για πρώτη φορά ρετσίνα στη ζωή του και η στυφή της γεύση τον αηδίασε και τον πανικόβαλε. Την έφτυσε αμέσως και άρχισε να ουρλιάζει στον ταβερνιάρη πως ήθελε να τον δηλητηριάσει.
Ο γέρος κατέρρευσε. Έβαλε τα κλάματα και σε μια ύστατη προσπάθεια να πείσει τον επιλοχία για τις αγαθές του προθέσεις, άρπαξε το μπουκάλι με τη ρετσίνα και το κατέβασε μονοκοπανιά…
Έκπληκτος ο νεαρός επιλοχίας, έβλεπε ένα γέρο άνθρωπο να ταπεινώνεται και να εξευτελίζεται, να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή και ξαφνικά, σαν επιφοίτηση, λες και ήταν ο Σαούλ στο δρόμο προς τη Δαμασκό, κατάλαβε τι κτήνος είχε γίνει, πως είχε χάσει ανεπιστρεπτί την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους, πως έβλεπε παντού κατασκόπους, αντάρτες και δηλητηριαστές και όχι έναν αγαθό γέρο άνθρωπο που δεν ήθελε παρά να επιζήσει.
Τότε ο επιλοχίας ορκίστηκε νοερά ότι, αν έβγαινε ζωντανός από τον πόλεμο και αν κατάφερνε ποτέ να γυρίσει σε αυτό το νησί, θα έπινε κάθε βράδυ ένα μπουκάλι ρετσίνα, ξεροσφύρι, ώσπου να πεθάνει. Δεν τα κατάφερε παρά 40 χρόνια αργότερα και κράτησε τον όρκο του ως το τέλος.
Υ.Γ.: Δεν ξέρω αν η ιστορία είναι πολύ χριστιανική για το γούστο σας, αλλά εγώ ο άθρησκος δυσκολεύομαι κάθε φορά να την επαναλάβω χωρίς να βουρκώσω…
Πέτρος Τατσόπουλος
Διαβάστε περισσότερα » »

Καποιες παραιατρικες συμβουλες προς διερεύνηση, καθόσον εμπειρικές κι όχι πιστοποιημένες (TUV, ELLOT κτλ)!!!

Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο.
  •  
  • Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο.
  •  
  • Σε ένα λίτρο βραστό νερό βάζουμε 10 φακελάκια τσάι μέντα το αφήνουμε στο ψυγείο και πίνουμε ένα σφηνάκι κάθε βράδυ πριν τον ύπνο για 1 εβδομάδα (μαύρα ούρα το πρωί) κάνει αποτοξίνωση στον οργανισμό.
  •  
  • Βρασμένη ρίγανη και κανέλα για τον πυρετό
  •  
  • Βρασμένη ρίγανη για διάρροια και γαστρεντερολογικά
  •  
  • Δυο τρία κρυσταλλάκια μαστίχα στο νερό για δυσπεψία, να ρίχνει την πίεση (130 ασθένειες)
  •  
  • Γλυκάνισο βρασμένο σαν τσάι για τους πόνους της περιόδου.
  •  
  • Στο κρύωμα βάζουμε δίπλα στο κρεβάτι μας μια φέτα κρεμμύδι με κανέλα για να τραβάει τα μικρόβιο (ιωνιστής).
  •  
  • Μισό κρεμμύδι σε μια λεκάνη ρίχνουμε βραστό νερό και κάνουμε εισπνοές ξεβουλώνει την μύτη.
  •  
  • Όταν μαγειρεύουμε μοσχάρι, φακές ή σπανάκι ρίχνουμε σταγόνες πορτοκάλι για να αφομοιώνετε το σίδηρο ( όχι φέτα όχι ξύδι).
  •  
  • Το κατακάθι του καφέ κάνει καλό πήλινγκ στο πρόσωπο και διώχνει την κυτταρίτιδα από το σώμα.
  •  
  • Σε ένα μπουκάλι βάζουμε χαμομήλι βρασμένο και μια κουταλιά σόδα για φαγούρες και εκζέματα και στην ευαίσθητη περιοχή.
  •  
  • Μαύρο τσάι κάνουμε ποδόλουτρο κάθε βράδυ για 20-30 μέρες για τους μύκητες του δέρματος.
  •  
  • Ποδόλουτρο με 1 κουταλιά σόδα 1 κουταλιά αλάτι χοντρό και 1 κουταλιά πράσινο σαπούνι για τους μύκητες των νυχιών.
  •  
  • Σε ελληνικό καφέ στάζουμε 10 σταγόνες λεμόνι για τις ημικρανίες και τον πονοκέφαλο.
  •  
  • Τσουκνίδα βρασμένη ρίχνει την πίεση.
  •  
  • Χυμό από λεμόνι σκέτο ρίχνει την πίεση.
  •  
  • Εχινάκια μέσα στο φαγητό σαν μπαχαρικό στο τέλος του βρασμού για να παίρνουμε βιταμίνη C (σαν 30 πορτοκάλια) και ενισχύει τον μεταβολισμό.
  •  
  • Ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα δίνει διαύγεια.
  •  
  • Πράσινο αλάτι ( με πράσινα γράμματα) δεν προκαλεί φούσκωμα δεν ανεβάζει την πίεση.
  •  
  • Ρόφημα κανέλας ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.
  •  
  • Χυμό από βρασμένο λάχανο για εντριβή σε μέση και αυχένα διώχνει τον πόνο.
  •  
  • Χυμό από τρία λεμόνια και 1 κουταλιά μέλι τα βάζουμε στο ψυγείο και πίνουμε  1 κουταλιά της σούπας κάθε πρωί για απόφραξη των αρτηριών.
  •  
  • Για τους άντρες να γίνετε η ούρηση καθιστοί και μετά το σεξ για να αδειάζει η κύστη και να καθαρίζει.
  •  
  • Όταν πέσει κάποιος κάτω αν είναι με κλειστά μάτια είναι λιποθυμία και του σηκώνουμε τα πόδια σε ορθή γωνία για να πάει αίμα στο κεφάλι.  Αν είναι με ανοιχτά μάτια είναι εγκεφαλικό χτυπάμε λίγο την μύτη για να βγει αίμα ή τρυπάμε με μια βελόνα  ένα δάχτυλο του αριστερού χεριού εκτός από τον αντίχειρα (πάει κατευθείαν στην καρδιά).
  •  
  • Αν έχει πόνους στο στήθος και χτυπάνε πίσω στην πλάτη και μουδιάζει το χέρι είναι καρδιά βάζουμε μια ασπιρίνη κάτω από την γλώσσα.
  •  
  • Σε έγκαυμα ρίχνουμε οινόπνευμα και μετά απλώνουμε επάνω ασπράδι αυγού δεν αφήνει κανένα σημάδι.
  •  
  • Σε δηλητηρίαση από χλωρίνη ή χάπια δίνουμε να πιεις ασπράδι αυγού εγκλωβίζει τις ουσίες.
  •  
  • Αν βάλει το παιδί κάτι στην μύτη του βάζουμε να εισπνεύσει πιπέρι και φτερνίζετε και το βγάζει.
  •  
  • Ο καφές με το γάλα κάνει μούχλα στο στομάχι.
  •  
  • Ο νεσκαφέ είναι χημικό που γίνετε σαν κόλα στο στομάχι.
Διαβάστε περισσότερα » »

Απατεώνες μέσω Facebook ζητούσαν δωρεές για κοριτσάκι που είχε πεθάνει

Απατεώνες μέσω Facebook ζητούσαν δωρεές για κοριτσάκι που είχε πεθάνειH μικρή Ζόε πέθανε το 2007 ύστερα από αποτυχημένη χειρουργική επέμβαση στην καρδιά. Η μητέρα της 4 χρόνια μετά, σοκαρισμένη μαθαίνει ότι κάποιοι είχαν στήσει μέσω Facebook απάτη και αποσπούσαν όλα αυτά τα χρόνια χρήματα από ανυποψίαστους χρήστες του Διαδικτύου που νόμιζαν ότι βοηθούσαν για να συγκεντρωθεί το ποσό ώστε η μικρή Ζόε να κάνει μεταμόσχευση.

Η μητέρα είναι η 37χρονη Τζούλι Τσέιμπερς, η οποία εμβρόντητη ανακάλυψε ότι κάποιος απατεώνας από την Τζαμάικα δημοσίευε φωτογραφίες της μαζί με την κόρη της και ζητούσε από τους χρήστες του Facebook να κάνουν share ένα συγκεκριμένο link προκειμένου να βοηθήσουν ώστε η Ζόε να μπορέσει να αποκτήσει μια νέα καρδιά.

Μάλιστα ο Τζαμαϊκανός έλεγε στους χήστες ότι αν 1000 άτομα κάνουν share τότε η μικρή Ζόε θα έκανε απολύτως δωρεάν την μεταμόσχευση καρδιάς. Πατώντας στο link εμφανίζονταν μία σελίδα με φωτογραφίες της Ζόε και της μητέρας της, ενώ εκεί μέσω paypal οι χρήστες δώριζαν ποσά, τα οποία μεταφέρονταν απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του Τζαμαϊκανού.

Οι αρχές εκτιμούν ότι περισσότερα από 200.000 άτομα επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα, ενώ τα περισσότερα θύματα που δέχτηκαν να δωρίσουν χρήματα φέρεται πως είναι Αμερικανοί. Ωστόσο η αστυνομία πληροφόρησε την Τζούλι πως η ίδια δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη σε κάποιον, γιατί θεωρητικά δεν την έχει κλέψει κανείς.

Βέβαια η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αναζητά τον χρήστη από την Τζαμάικα που έστησε την απάτη.
Τώρα η Τζούλι και αρκετοί φίλοι της έχουν ξεκινήσει την δική τους διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης των υποψήφιων θυμάτων του Τζαμαϊκανού.


tsantiri.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος στη λίστα συνεργατών των εκβιαστών - τοκογλύφων;

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις για τις εγκληματικές οργανώσεις που είχαν συστήσει οι εκβιαστές – τοκογλύφοι της Θεσσαλονίκης. Μετά από τη γνωστοποίηση ονομάτων πέραν κάθε υποψίας από τη Βόρειο Ελλάδα, τα οποίο προκάλεσαν αίσθηση, τώρα πληροφορίες λένε πως φέρεται να είναι αναμεμειγμένος στο κύκλωμα και ο γνωστός ηθοποιός, Μιχάλης Ιατρόπουλος.
Λίγες ώρες μετά την εξάρθρωση των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, κυκλοφόρησε η φήμη ότι στη λίστα με τα ονόματα των συνεργατών ήταν και αυτό του Μιχάλη Ιατρόπουλου. Από την πλευρά του ο ίδιος δήλωσε οργισμένος στα όσα ακούγονται και, διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξή του.


Ο ίδιος μίλησε στην Espresso «είναι αστείο να εμπλέκουν το όνομά μου», και κάλεσε τις αρχές να ανοίξουν τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. «Οκτώ ολόκληρους μήνες ζούσα από το ταμείο ανεργίας. Ήμουν άνεργος. Σήμερα, αν ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς μου, δε θα βρουν περισσότερα από 300 ευρώ. Αν έκανα τέτοιες δουλειές, δε θα είχα πρόβλημα επιβίωσης».


Ο Μιχάλης Ιατρόπουλος δεν κρύβει ότι με κάποιους από τους συλληφθέντες τους γνωρίζει και είναι φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια. «Οποιαδήποτε εμπλοκή μου στην υπόθεση είναι αντικείμενο τηλεφωνικών υποκλοπών. Με 3-4 από τους εμπλεκόμενους γνωριζόμαστε από παιδιά και διατηρούμε φιλικές σχέσεις από τότε. Μάλιστα, ήταν πελάτες στα μαγαζιά που διατηρούσα στη Θεσσαλονίκη. Που να ξέρω τι κάνει ο καθένας στη ζωή του;».


Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη του πως όταν είχε μαγαζί στη Θεσσαλονίκη, είχε πέσει κι ο ίδιος θύμα τοκογλύφων. «Ήταν οι πιο δύσκολες μέρες της ζωής μου. Είχα χάσει τον ύπνο μου. Αν και υπήρξα άνθρωπος της νύχτας, μέσα από τα μαγαζιά που διέθετα στη Θεσσαλονίκη, δεν έχω βλάψει στη ζωή μου άνθρωπο. Προκαλώ οποιονδήποτε επωνύμως αλλά και ανωνύμως να βγει να δηλώσει ότι είχε παράνομη συναλλαγή μαζί μου. Αν βρεθεί, θα πάω μόνος μου να παραδοθώ», κατέληξε.







iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο Πιλότος !!!

Κατά τη διάρκεια της πτήσης από Αθήνα προς Λονδίνο ο πιλότος καλωσορίζει τους επιβάτες:
 
“Αγαπητοί επιβάτες, σας μιλάει ο πιλότος βρίσκεστε στην πτήση 220 για Λονδίνο.
 

Ο καιρός είναι θαυμάσιος και … πρόσεχε, πρόσεχε, θα πέσει! Ω Θεέ μου, ω Θεέ μου!!!!”
Σιωπή………

“Συγνώμη που σας τρόμαξα πριν, αλλά μια απρόσεκτη αεροσυνοδός έριξε καφέ πάνω μου.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πως έγινε το παντελόνι μου από μπροστά”.
 
Και τότε ακούγεται ένας επιβάτης να λέει:
“Και που να δεις πως έγινε το δικό μου από πίσω”.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα !!!

Στις εγκαταστάσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου Πτολεμαΐδας θα λειτουργήσει από του χρόνου η πρώτη, μετά τέσσερις δεκαετίες, γραμμή συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Τα αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους ελληνικά, θα προσφέρουν ευελιξία στην πόλη και ενεργειακή αυτονομία για πάνω από 100 χλμ και θα είναι και οικονομικά μιας και η τιμή τους θα κυμέναιτε στα 5000-6000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Πτολεμαίδας έχει ήδη υπογράψει προγραμματική σύμβαση με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Θεσσαλίας για τη στρατηγική ανάπτυξη του όλου εγχειρήματος, ενώ έχει δεσμεύσει από το ΕΑΠ τα πρώτα 550.000 ευρώ (Το ΕΑΠ είναι το ανταποδοτικό τέλος της ΔΕΗ προς την τοπική κοινωνία).

Δεδομένου ότι το ανταποδοτικό τέλος δεν επαρκεί, για την υλοποίηση της προσπάθειας χρειάζεται χρηματοδότηση και από ιδιώτες επενδυτές.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΒΑΖΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ...!!!


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΜπάχαλο κάνει την κεντροδεξιά ένα κόμμα υπό τον Πάνο Καμμένο. Αυτό προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν τις τελευταίες μέρες. Όπως, υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν τους αριθμούς, ο φημολογούμενος πολιτικός σχηματισμός του ανεξάρτητου βουλευτή, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα τόσο στη Ν.Δ., όσο και στο ΛΑ.Ο.Σ. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Β’ Αθήνας, όπου καταγράφει ποσοστά μεγάλου κόμματος. Πέραν των δημοσκοπήσεων ο Καμμένος, δείχνει να αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική και σ’ έναν άλλο τομέα. Το διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης (facebook, twitter κ.α.). Στο συγκεκριμένο πεδίο, ο ανεξάρτητος βουλευτής κάνει στην κυριολεξία πάρτυ…

parapolitika.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ ....... ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΥΛΥΓΙΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ...!!!!‏


Όλο και πιό ευλύγιστη μέση αποκτά ο Σαμαράς

Όσο κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, που διέλυσε τη χώρα και εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό, Νεοδημοκράτες αλλά και Λαοσίτες, ακόνιζαν τα σπαθιά, για να τα χρησιμοποιήσουν, στην περίπτωση που η νέα δανειακή σύμβαση θα διέπετο από το Αγγλικό δίκαιο. Μας ζάλιζαν τα αυτιά από τις εφημερίδες τους και τα blogs τους, ότι το Αγγλικό δίκαιο θα σημάνει την υποδούλωση της χώρας, γιατί...προστατεύει υπέρμετρα τον δανειστή.
Όσο περνάει ο καιρός όμως και έρχονται ενώπιον των ευθυνών τους, κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από όλα: μια ακόμη γιγαντιαία κωλοτούμπα!

Αλλά, τουλάχιστον προετοιμάζουν τους οπαδούς τους, για την επικείμενη κυβίσθηση, μέσα από τις εφημερίδες και τα blogs τους.
Έτσι στο antinews αρχίζουν τα άρθρα των κύκλων του Σαμαρά (π.χ. http://www.antinews.gr/2012/01/19/143498/#comment-888014), με τα οποία έντεχνα και μεθοδικά προσπαθούν να πείσουν τα βόδια, τους οπαδούς τους, ότι "δεν τρέχει και τίποτε".

To ίδιο site, ούρλιαζε στις 5/7/2010 "Παρέδωσαν τη χώρα!" (http://www.antinews.gr/2010/07/05/52560/), όπου έγραφε "Η σύμβαση υπάγεται στο αγγλικό δίκαιο με ότι αυτό σημαίνει".

Στις 20-12-2010 γράφουν (http://www.antinews.gr/2010/12/20/76940/)
Αν και κανένας από τους δανειστές δεν εφαρμόζει το αγγλικό δίκαιο αφού πρόκειται για χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης όπου ισχύει το δίκαιο των κωδίκων, η δανειακή σύμβαση επιβάλλει ως εφαρμοστέο δίκαιο το αγγλικό δίκαιο, δηλαδή ένα κλάδο δικαίου που δεν ανήκει στο ηπειρωτικό δίκαιο αλλά στο σύστημα του κοινού δικαίου. Η λύση αυτή επιβλήθηκε από τους δανειστές διότι το αγγλικό δίκαιο εφαρμόζει το δίκαιο των δικαστικών αποφάσεων των αγγλικών δικαστηρίων που έχουν διαμορφώσει μια νομολογία επί εκατονταετίες, η οποία είναι ιδιαίτερα σκληρή έναντι του οφειλέτη και υπερασπίζεται κυρίως τα δικαιώματα του δανειστή.

Της κωλοτούμπας το κάγκελο δηλαδή, με τους Σαμαροφύλακες !

Κώστας Μελαχροινός
Διαβάστε περισσότερα » »