Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Σωστός και πάλι ο Μπουτάρης !


Ως γνωστόν "δεν προσαρμόζεται ο Μπουτάρης στους νόμους, αλλά οι νόμοι στον Μπουτάρη".
Μέχρι τώρα, έχουν αποκαλυφθεί πολλές περιπτώσεις αυθαίρετων σπιτιών, πολιτικών, οι οποίοι έτρεμαν τις αποκαλύψεις, ζοριζόταν, διέψευδαν, έβαζαν εταιρείες διαχείρισης κρίσεων, κολλητούς δημοσιογράφους κλπ, να αμβλύνουν τις εντυπώσεις.
Ο Γιάννης Μπουτάρης -σας το ξανάπαμε- "τη βρίσκει" όταν αποκαλύπτονται παρανομίες του και "σκάνδαλα" ! Το πόσο το γουστάρει δεν περιγράφεται !
Έτσι, στην αποκάλυψη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ που..
κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή 4.9.2011, ότι έχει αυθαίρετο στη Χαλκιδική, δεν απάντησε όπως οι άλλοι πολιτικοί, αλλά ως Μπουτάρης, με το γνωστό στυλ σου ("σας έχω γραμμένους όλους στα @δια μου"), και είπε:
"Γνώριζα ότι είναι παράνομο, αλλά όλοι έτσι είναι".

Για το θέμα του παράνομου παραθύρου (το απεκάλυψε το taxalia στις 30 Ιουνίου) που άνοιξε στο διαμέρισμά του για να βλέπει θάλασσα, δηλώνει στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
"Ναι το άνοιξα, πλήρωσα πρόστιμο 500 ευρώ και θα πληρώνω κάθε χρόνο 200 ευρώ, γειά σας"
απάντηση που έδωσε και στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης (εδώ)

Ο άνθρωπος είναι sui generis, μια κατηγορία μόνος του.
Ξέρει ότι έχει απόλυτη ασυλία και ότι μπορεί να γράφει τους πάντες στα @δια του και το κάνει κάθε μέρα, για όλα τα ζητήματα και για όλους !

Όλοι οι άλλοι πολιτικοί τρέμουν τις αποκαλύψεις του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ο κυρ Γιάννης, θα πάρει την εφημερίδα στην τουαλέτα, για τα περαιτέρω....
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκλεισε η οδός Δελφών


Ταλαιπωρία αναμένεται για τους Θεσσαλονικείς που κινούνται στην ανατολική πλευρά της πόλης, καθώς έκλεισε σήμερα Κυριακή, πέντε μέρες πριν από τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ, η οδός Δελφών, σε όλο της το πλάτος, από τη συμβολή της με τη Μάρκου Μπότσαρη μέχρι τη συμβολή της με την Πέτρου Συνδίκα, προκειμένου να..
 εκτελεστούν εργασίες για την κατασκευή του σταθμού «Ανάληψη» του μετρό.


Οι εργασίες ανακοινώθηκε ότι θα ολοκληρωθούν σε 10 μήνες. Η απόφαση να κλείσει το τμήμα της οδού Δελφών ελήφθη επειδή στην αρχική μελέτη κατασκευής δεν είχαν υπολογιστεί τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών. Έτσι, ή θα έπρεπε να κατεδαφιστούν τα μπαλκόνια ή να κλείσει η οδός Δελφών για τα αυτοκίνητα. Στο τμήμα του δρόμου που θα κλείσει, πρόσβαση θα έχουν μόνον τα οχήματα εκτάκτων αναγκών και οι πεζοί.

Οι ρυθμίσεις αναλυτικά

1) Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε τμήμα της οδού Δελφών, από τη συμβολή της με την οδό Μ. Μπότσαρη μέχρι την οδό Π. Συνδίκα.

2) Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω των οδών Μ. Μπότσαρη, Σόλωνος και Π. Συνδίκα.

3) Μετατρέπονται σε αδιέξοδα τα τμήματα των οδών Αναλήψεως και Χατζηλαζάρου, από την οδό Μυκηνών μέχρι την οδό Δελφών.

4) Μετατρέπεται σε αδιέξοδο το τμήμα της οδού Ψυχάρη, από την οδό Λυσικράτους μέχρι την οδό Δελφών.

5) Η είσοδος του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων επί της οδού Δελφών καταργείται προσωρινά και οι ανάγκες του νοσοκομείου θα εξυπηρετούνται πλέον από τις εισόδους επί των οδών Χαλκιδικής και Ψυχάρη. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του νοσοκομείου, η οδός Λυσικράτους αμφιδρομείται.

6) Ανοίγει η οδός Δροσίνη

Οι μεταβολές στον ΟΑΣΘ

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν και όσοι μετακινούνται με τις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ που διέρχονται από την οδό Δελφών. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, όπως και τα ΙΧ, θα διέρχονται από την οδό Σόλωνος, η οποία παρουσιάζει μία σχεδόν μόνιμη συμφόρηση από τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα. Με το δεδομένο αυτό, η χρονική επιβάρυνση στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων είναι βέβαιη.

Οι γραμμές του ΟΑΣΘ που θα ακολουθούν την παράκαμψη λόγω του κλεισίματος της οδού Δελφών, είναι:

1) Η γραμμή «3» που εκτελεί το δρομολόγιο «Α.Σ. ΙΚΕΑ - Ν. Σ. Σταθμός», μόνο στη μετάβαση προς το ΙΚΕΑ.

2) Η γραμμή «7» που εκτελεί το δρομολόγιο «Αγιος Ιωάννης - Πανεπιστήμιο».

3) Η γραμμή «33» που εκτελεί το δρομολόγιο «Αγιος Παντελεήμων - Βενιζέλου», μόνο στη μετάβαση προς το κέντρο.

4) Η γραμμή «39», που εκτελεί το δρομολόγιο «Κηφισιά - Δικαστήρια», μόνο στη μετάβαση προς την Κηφισιά.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΥΣΑΥΡΟ 40,2 ΔΙΣ "ΚΡΥΒΕΙ" Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ

Τον... θησαυρό αξίας 40,2 δισ. ευρώ που βρίσκεται στα έγκατα της ελληνικής γης φέρνει στην επιφάνεια από το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση. Ξεκινά διαγωνισμούς για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Πρόκειται για τα Μη Ενεργειακά...
Μεταλλικά Ορυκτά που ως έναν μεγάλο βάθμο βρίσκονται αναξιοποίητα και, όπως δηλώνει στο "Εθνος της Κυριακής" ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης, "τους επόμενους μήνες θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε νέους διεθνείς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου".

Το "Ε.τ.Κ." δημοσιοποιεί σήμερα χάρτες του ΙΓΜΕ με τα σπουδαιότερα ορυκτά της χώρας, τα οποία αναμένεται να "παίξουν" και τον καθοριστικό ρόλο στο νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και να δημιουργήσουν μια νέα παραγωγική βάση.
Το αποθεματικό δυναμικό των κυριότερων μετάλλων της χώρας Νικέλιο, Χρώμιο, Μόλυβδος - Ψευδάργυρος, Χαλκός, Ασήμι, Αντιμόνιο, Μαγγάνιο, Μόλυβδος και Βολφράμιο έχει υπολογιστεί στα 40,2 δισ. ευρώ.
Στρατηγικής σημασίας 
Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι σε σχέση με σχετική ευρωπαϊκή έκθεση που συντάχθηκε πρόσφατα 14 ΜΕΟΠΥ -Sb (αντιμόνιο), Be (βηρύλλιο), Co (κοβάλτιο), Ga (γάλλιο), Ge (γερμάνιο), In (ίνδιο), Mg (μαγνήσιο), Nb (νιόβιο), PGE (πλατινοειδή μέταλλα), REE (σπάνιες γαίες), Ta (ταντάλιο), Sn (κασσίτερος), φθορίτης, γραφίτης- θεωρούνται κρίσιμα και στρατηγικής σημασίας για την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Μερικά από αυτά απαντώνται στη χώρα μας και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο κοιτασματολογικής έρευνας και οικονομικού ενδιαφέροντος, με δεδομένη την προστιθέμενη αναπτυξιακή τους αξία. Εξάλλου, το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να εστιαστεί στη Β. Ελλάδα.
Η μεταλλευτική αξία των βεβαιωμένων αποθεμάτων νικελίου, ψευδαργύρου, μολύβδου, χαλκού, χρυσού και αργύρου στη Μακεδονία και τη Θράκη, με βάση την ενεργό μεταλλευτική παραγωγή, τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων, ανέρχεται περίπου σε 27,6 δισ. ευρώ. Μάλιστα ο ελληνικός εξορυκτικός κλάδος είναι έντονα και ανοδικά εξωστρεφής, με περίπου το 77% των πωλήσεών του να κατευθύνεται σε εξαγωγές.
Προς αξιοποίηση οδεύουν και τα γεωθερμικά επίπεδα. Η χώρα μας έχει ισχυρό δυναμικό και ήδη οι πρώτοι διαγωνισμοί κατοκυρώθηκαν και ακολουθούν και άλλοι. Το "Ε.τ.Κ." παρουσιάζει επίσης χάρτη με τα βεβαιωμένα και πιθανά γεωθερμικά πεδία.
123.000 θέσεις εργασίας από... πρώτες ύλες
5,7 εκατ. τόνοι μέταλλο σε Θράκη και Μακεδονία
Η ελληνική γη, και ιδίως η Μακεδονία και η Θράκη, κρύβουν περίπου 5,7 εκατ. τόνους μετάλλων.
Σημαντικές ευκαιρίες, και ιδίως στη διεθνή αγορά, με εξαγωγές μεταλλευμάτων και αδρανών υλικών ανοίγονται για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΓΜΕ, οι πωλήσεις μεταλλευμάτων, ορυκτών, μαρμάρων και κατεργασμένων μεταλλουργικών προϊόντων για το 2008 ανήλθαν σε περίπου 1,1 δισ. ευρώ, από τα οποία οι 800.000 ευρώ, δηλαδή το 72%, αντιστοιχούν σε εξαγωγές. Για πρώτη φορά, μετά από μια μεγάλη περίοδο θετικών ρυθμών ανάπτυξης, το 2009 ο ελληνικός μεταλλευτικός κλάδος παρουσίασε σημαντική κάμψη και πτώση στη ζήτηση αλλά και στις τιμές των πρώτων υλών.
Ακόμη υπήρξε πτώση παραγωγής και αξίας πωλήσεων, που κυμάνθηκε από 20-30% σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2008.
Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή οικονομία επηρέασαν σημαντικά το εμπόριο των μεταλλευτικών - μεταλλουργικών προϊόντων που, σε συνδυασμό με την καθίζηση της κατασκευαστικής βιομηχανίας, οδήγησαν σε μείωση της δραστηριότητας του εξορυκτικού κλάδου στη χώρα μας.
Ομως από το 2010 καταγράφεται ήδη ανάκαμψη της παραγωγικής υποχώρησης που παρατηρήθηκε το 2009, ενώ υπάρχουν βάσιμες προοπτικές ότι η ανοδική πορεία θα συνεχισθεί και στο 2011 λόγω της προβλεπόμενης παγκόσμιας αύξησης στη ζήτηση πρώτων υλών της τάξης του 20-30%.
Σήμερα απασχολούνται περίπου 23.000 εργαζόμενοι και υπάρχουν ακόμη περισσότερες από 100.000 θέσεις εξαρτημένης εργασίας. Η Ελλάδα κατέχει κλαδικά σημαντική θέση στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά όσον αφορά συγκεκριμένες Μη Ενεργειακές Ορυκτές Πρώτες υλες. Τα τελευταία 20 χρόνια στις πρώτες θέσεις παραγωγικής δραστηριότητας βρίσκονται, μαζί με τον λιγνίτη, τα αδρανή υλικά και τα μάρμαρα, ο βωξίτης, τα νικελιούχα σιδηρομεταλλεύματα, οι ποζολανικές γαίες, ο μπεντονίτης, ο περλίτης, ο γύψος και η κίσσηρις.

Στο φως τα ευρήματα σε 100 περιοχές της χώρας
Στο "φως" έρχονται σύντομα και τα ευρήματα 100 σημαντικών κοιτασμολογικών περιοχών της χώρας, όπως προαναγγέλλει με δηλώσεις του στο "Εθνος της Κυριακής" ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης.
Ο κ. Μανιάτης τονίζει τη σπουδαιότητα της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας: "Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον αποτελεί κορυφαία αναπτυξιακή προτεραιότητα της χώρας". Και για την εκμετάλλευσή του ο υφυπουργός σημειώνει: "Εχουμε ήδη διαμορφώσει έναν από τους πιο σύγχρονους κωδικούς μεταλλευτικών και λατομικών στην Ευρώπη". Εξάλλου, κάνει γνωστό ότι μέχρι το τέλος του χρόνους "θα δώσουμε στη δημοσιότητα τον νόμο για τα λατομεία".
Ειδική επιτροπή 
Οι διεθνείς διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν σύντομα και, όπως λέει ο υφυπουργός ΠΕΚΑ: "Ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων εξετάζει την οικονομική βιωσιμότητα των 100 σημαντικότερων κοιτασμοτολογικών περιοχών της χώρας. Τους επόμενους μήνες θα προκηρύξουμε μετά από πάρα πολλά χρόνια νέους διεθνείς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου". Το υπουργείο ΠΕΚΑ έχει δώσει επίσης προς δημόσια διαβούλευση τις νέες βασικές αρχές της εθνικής μεταλλευτικής πολιτικής. Επιχειρήσεις και άλλοι εμπλεκόμενοι θα καταθέσουν τις απόψεις τους προκειμένου να δοθούν λύσεις σε θέματα χωροταξικά, π.χ. χρήσεων γης, προτεραιότητες αξιοποίησης ορυκτών.
Η Ελλάδα, επίσης, έλαβε πρόσφατα μία σημαντική διάκριση στην ΕΕ, κάτι που αποδεικνύει και την πραγματική αξία που έχει ο ορυκτός πλούτος της. Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ επιλέχθηκε από τον αρμόδιο Επίτροπο, Ταγιάνι, ως έναν από τους έξι υπουργούς της ΕΕ των 27 για τη χάραξη πια ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής αξιοποίησης ορυκτών πρώτων υλών.

Διαβάστε περισσότερα » »

Υποκατάστατο της βενζίνης η εφιμερίδα....

Μια νέα έρευνα από ομάδα ερευνητών μοριακής βιολογίας του πανεπιστημίου Τουλέιν της Νέας Ορλεάνης, έφερε στην επιφάνεια ένα απρόσμενο υποκατάστατο της βενζίνης που δεν είναι άλλο από τις γνωστές μας εφημερίδες!



Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω ομάδα ερευνητών κατάφερε να απομονώσει από τις εφημερίδες το βακτήριο TU-103, το οποίο μπορεί να παράγει βουτανόλη...


Ο Ντέιβιντ Μάλιν, καθηγητής μοριακής βιολογίας και επικεφαλής της ομάδας ερευνητών του Τουλέιν, δήλωσε: «Η βουτανόλη είναι ένα καύσιμο σχεδόν πανομοιότυπο με τη βενζίνη. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγή καθαρότερης βενζίνης, η οποία μάλιστα θα αφήνει πολύ λιγότερα επιβλαβή κατάλοιπα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν άμεσα, χωρίς να απαιτείται καμία απολύτως μετατροπή του κινητήρα».


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Στυλιανός Κυριακίδης: Για την Ελλάδα Στέλιο μου ! ! !

 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

1946: Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος Στυλιανός Κυριακίδης ΝΙΚΑ στη Βοστώνη. 

Και ΔΕΝ ξέχασε την ΕΛΛΑΔΑ

20 Απριλίου 1946.
Αν και 36 ετών, και σκελετωμένος -από την πείνα και την ανέχεια- αποφάσισε να τρέξει στο μαραθώνιο της Βοστώνης, έχοντας ως αντιπάλους 134 από τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους του κόσμου.

Όπως λέει ο ίδιος, στο μυαλό του είχε μόνο ένα σύνθημα "Ή ταν ή επί τας".

Ενώ έτρεχε κάποιος του φώναξε:.....



"Για την Ελλάδα Στέλιο"
και τότε όπως λέει ένοιωσε τα πόδια του "σαν τα πόδια του Ερμή".
Η επίδοση του Κυριακίδη αποτέλεσε τότε πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

Μετά τον αγώνα παρέμεινε για μεγάλο διάστημα στις ΗΠΑ πετυχαίνοντας να ευαισθητοποιήσει τους Αμερικανούς και μαζεύοντας σημαντική υλική βοήθεια, η οποία μοιράστηκε όταν επέστρεψε στην Ελλάδα. Την βοήθεια (χρήματα, τρόφιμα, φάρμακα) την έφερε με 2 καράβια.
Η βοήθεια αυτή έμεινε γνωστή ως «πακέτο Κυριακίδη».
Ο ίδιος αρνήθηκε να λάβει οποιοδήποτε χρηματικό έπαθλο.
Όταν επέστρεψε στην πατρίδα, ένα εκατομμύριο Έλληνες τον ανέμεναν για να τον αποθεώσουν.

Στη Βοστώνη, σε ανάμνηση του θριάμβου του, οι Αμερικανοί φιλοτέχνησαν γλυπτό στο οποίο εμφανίζεται ο πρώτος σύγχρονος ολυμπιονίκης του μαραθωνίου, Σπύρος Λούης, να δείχνει στον Στέλιο Κυριακίδη το δρόμο προς τη νίκη…

Τονίζουμε ότι καταγόταν από την Κύπρο και φυσικά έτρεξε με τα χρώματα της γαλανόλευκης που φορούσε σε μεγέθυνση στη φανέλα του (αφιερωμένο σε μερικούς μειοδότες που βάλθηκαν να υλοποιήσουν τα σχέδια της Νέας Τάξης διαμελίζοντας την Ελλάδα σε μικρά κ αδύναμα ανεξάρτητα κρατίδια).


Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΦΕΤΟΣ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ης ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΨΩΣΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ...
Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ...
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ
ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.....
1. ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ......
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ../..ΤΡΙΧΕΣ !!!

2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ (ΝΑΤΟ) ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
(ΕΟΚ) ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.../..ΜΠΟΥΡΔΕΣ

3. ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
(ΣΟΥΔΑ ΚΛΠ...)../..ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

4. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ../...ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ

5. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΑ ../...ΜΑΚΑΚΙΕΣ
6. ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ../..ΟΥΣΤ ΟΥΣΤ

7.ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ../..ΤΙ? ΤΙ? ΤΙ?

8.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ../..ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ

9. ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΗΓΕΤΕΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ
ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ../..ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ

10. ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ../..ΘΕΡΙΕΨΕ
ΑΥΤΑ ΤΑ 10 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ης ΤΟΥ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΟΡΘΩΘΗΚΕ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ ΚΑΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΣΑ " ΙΣΤΑΜΕ" ΚΑΙ
ΑΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΣΟΥΝ.

Γιώργος Α.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Η ίδια η Αλβανική κυβέρνηση ακύρωσε τη συμφωνία για τα θαλάσσια ύδατα με την Ελλάδα.

Νέο αποκαλυπτικό τηλεγράφημα του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα, Τζον Ουίθερς, ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Ουίθερς που δημοσιεύει σήμερα η Shqip, η ίδια η Αλβανική κυβέρνηση παρακίνησε το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας να ακυρώσει τη συμφωνία.
Στη διπλωματική έκθεση της Αμερικανικής Πρεσβείας στα Τίρανα, με κωδικό 09TIRANA271, η οποία επισημαίνεται ως "εμπιστευτική", δίνεται αναφορά σχετικά με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την ακύρωση της συμφωνίας για θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αλβανίας και την Ελλάδα, σχολιάζοντας επίσης τις διμερείς σχέσεις των χωρών.


Η συμφωνία για τη θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αλβανίας και στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 1992. Το 2007, οι δύο χώρες κατέληξαν σε συμφωνία και το 2009, η συμφωνία εγκρίθηκε από το Αλβανικό Κοινοβούλιο. Τότε τα ΜΜΕ και διάφοροι κύκλοι κατήγγειλαν ανοιχτά τη συμφωνία ως μεροληπτική υπέρ της Ελλάδος. Με αποτέλεσμα τον Φεβρουάριο του 2010, το Συνταγματικό Δικαστήριο να αποφασίσει ομόφωνα την ακύρωση της συμφωνίας.
Το γεγονός ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου λήφθηκε ομόφωνα θεωρήθηκε ως κάτι ασυνήθιστο από την Αμερικανική Πρεσβεία.


«Η εξαιρετικά ασυνήθιστη φύση της απόφασης έχει δημιουργήσει πολλές εικασίες. Ένας παρατηρητής τόνισε ότι το δικαστήριο έχει λάβει μια σιωπηρή έγκριση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα για να λάβει αυτή την απόφαση επειδή η θητεία ορισμένων δικαστών θα λήξει σύντομα και δεν θέλουν να έχουν κακές σχέσεις με τον Μπερίσα», λέει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην αναφορά.
«Ένας νομικός εμπειρογνώμονας είπε στον πολιτικό ακόλουθο ότι η απόφαση που λήφθηκε με 9 ψήφους υπέρ και 0 κατά είναι «αδιανόητη» και ότι είναι κατανοητή μόνο αν το δικαστήριο έχει λάβει μια σιωπηρή έγκριση από την κυβέρνηση να ακυρώσει τη συμφωνία», συνεχίζει η διπλωματική έκθεση.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, ήταν μια ανταλλαγή συμφερόντων, όπου τα Τίρανα δέχθηκαν τα αιτήματα της Ελλάδας με αντάλλαγμα την υποστήριξη της Αθήνας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στη συμφωνία σταθεροποίησης και ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένας υπάλληλος της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, ανέφερε στην πρεσβεία των ΗΠΑ ότι η χώρα του θα επιδιώξει μια λύση «quid pro Quo» (ανταλλαγής) από την Αλβανία, το οποίο σημαίνει ότι η Αθήνα έχει ζητήσει κάποια εναλλακτική λύση από τα Τίρανα ως αντιστάθμιση της ζημιάς που υπέστη από την ακύρωση της συμφωνίας.


Ο Έλληνας Διπλωμάτης
"Ο Ιωάννης Βιδελίδης της Ελληνικής Πρεσβείας, δήλωσε στον πολιτικό ακόλουθο (των ΗΠΑ) ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ήταν «απογοητευτική», προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του, τα Τίρανα και η Αθήνα είχαν αμοιβαίες δεσμεύσεις από τη συμφωνία. Ωστόσο, τόνισε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου. Ενώ χαρακτήρισε τους Αλβανούς διαπραγματευτές ως «κερασάκι στην τούρτα» για την Αλβανία" - αναφέρεται στην έκθεση.
Ο Έλληνας διπλωμάτης ξεκαθάρισε στους Αμερικανούς πως η πολιτική των ανταλλαγών με τα Τίρανα θα συνεχιστή, διότι ότι η Αλβανία για πολλά ζητήματα θέλει την έγκριση ή την βοήθεια της Ελλάδα.

Η έκθεση περαιτέρω αναφέρει τη δημόσια δήλωση της πρώην Υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία επέρριπτε την ακύρωση της συμφωνίας σε εξτρεμιστικές ομάδες και η αντιπολίτευση του Έντι Ράμα ενώθηκε με αυτές, και ως εκ τούτου στα μάτια της Ελλάδα φέρει ευθύνη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έτοιμο το σχέδιο για τη δημιουργία «ελληνικού ευρώ» - Θα είναι υποτιμημένο κατά 20%

Άκρως επικίνδυνες σκέψεις για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αρχίζουν να αναπτύσσονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δημιουργώντας σοβαρές αμφιβολίες για το πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας που επιχειρείται κατά τα τελευταία δύο χρόνια. 
 
Όσο τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας δεν χαλιναγωγούνται και η ύφεση εξακολουθεί να κινείται εκτός ελέγχου, τόσο ενισχύονται οι φωνές και οι απόψεις επιφανών οικονομικών αναλυτών και θεσμικών παραγόντων που εισηγούνται την απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο Λαρς Φελντ, σύμβουλος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι «έχουν αρχίσει ξανά οι συζητήσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί η δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα είναι και πάλι πολύ χειρότερη από την προβλεπόμενη». Ο ίδιος μάλιστα τάσσεται, όπως λέει, υπέρ αυτής της προοπτικής.

Στην ίδια λογική και ο σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, Ζακ Ντελπλά ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί να προχωρήσει σε μεγαλύτερο «κούρεμα» του χρέους της.

«Εάν οι Έλληνες δεν κάνουν μεταρρυθμίσεις, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ. Αυτό θα αποτελέσει την αρχή ενός σπιράλ πληθωρισμού υποτίμησης, που μπορεί να οδηγήσει στη φτώχεια ολόκληρη την Ελλάδα και να αποκόψει την χώρα από την Ε.Ε. για πολλές δεκαετίες».
Μάλιστα, το ζοφερό αυτό σχέδιο φαίνεται πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επεξεργασίας, καθώς στο Βερολίνο και το Παρίσι πολλοί πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη λύση.

Πηγές από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών λένε πως υπάρχει έτοιμο το σχέδιο για τη δημιουργία «ελληνικού ευρώ», το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το ευρωπαϊκό νόμισμα, αλλά υποτιμημένο κατά 20%.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ DAX!

Έρχεται το οικονομικό τσουνάμι  και για την γερμανική οικονομία.
Όταν ξεκίνησε η παγκόσμια κρίση το 2008 πρώτα στην Αμερική , ο γερμανικός χρηματιστηριακός δείκτης DAX βρισκόταν στις δόξες του. Περίπου 1500 μονάδες πιο μπροστά από τον αγγλικό δείκτη FTSE.
Σήμερα, ενώ ο πόλεμος στη Λιβύη  βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η φρενήρης άνοδος του πετρελαίου Brent  και η οικονομική θύελλα να χτυπά όλο και περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, ο δείκτης DAX υποχωρεί ραγδαία. Ήδη ο FTSE Λονδίνου τον πλησιάζει και οσονούπω ο DAX αναμένεται να περάσει τρίτος μια και θα τον προσπεράσει ο SMI Ζυρίχης!
Αυτά θα πάθουν οι Γερμανοί, ο χρηματιστηριακός δείκτης των οποίων από την ερχή του χρόνου έχει υποστεί καθίζηση παρόμοια με την ελληνική!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Νίμιτς: Είχαμε φθάσει στη λύση της ‘Άνω Μακεδονίας’ με Σημίτη

Η πιο κοντινή λύση για τα Σκόπια και την Ελλάδα ήταν το φθινόπωρο του 2001, όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης, και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων,  Λιούπκε Γκεοργκιέφσκι, ήταν σχεδόν σύμφωνοι στην πρόταση της «Άνω Μακεδονίας».


«Τότε υπήρχαν πιθανότητες για μια συμφωνία που τώρα είναι δύσκολο να δοθούν  εύκολα προτάσεις», επισημαίνει  ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, σε συνέντευξή του στην  ελληνική εφημερίδα Καθημερινή.

Ο Νίμιτς δηλώνει πάντως ότι «όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν πρόκειται να προχωρήσω ελαφρά τη καρδία στην κατάθεση νέας πρότασης, εκτός εάν έχω σοβαρές ενδείξεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον για μια τέτοια κίνηση εκ μέρους μου, και καταλήξω στο συμπέρασμα ότι αυτή έχει σοβαρές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή και από τις δυο πλευρές ως βάση διαπραγμάτευσης».

Σε αυτό το στάδιο  είναι καλύτερα να μη προβεί σε νέα πρόταση, η οποία είναι ασφαλές ότι θα απορριφθεί από τη μία ή και τις δύο πλευρές. Είναι προφανές ότι η διαφορά πρέπει να  εξεταστεί μέσα από ένα συνεχή διάλογο με τα Ηνωμένα Έθνη ή σε διμερές επίπεδο» διευκρινίζει ο Νίμιτς.

Πάντως στη διάρκεια των 20 ετών, υπήρξαν στιγμές και στην μία πλευρά και στην άλλη, για βούληση σε μια λύση, αλλά ποτέ δεν συγχρονίστηκαν.
Σύμφωνα με σλαβικές και ελληνικές πηγές  τον Φεβρουάριο του 2011 ο Σημίτης και ο Γκεοργκιέφσκι ήταν κοντά σε συμφωνία για την «Άνω Μακεδονία».

Σημαντική είναι η επισήμανση του διαμεσολαβητή , Μάθιου Νίμιτς, που λέει  για την  απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσει  τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, ότι « αποτελεί μια  μεγάλη έκπληξη».

Ερωτηθείς για το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια, ο μεσολαβητής δήλωσε ότι οι ενέργειες αυτές συμβάλλουν  στην αύξηση της έντασης και παρεμποδίζουν τις προσπάθειες  που γίνονται με εποικοδομητικό τρόπο για να φθάσουμε σε μια λύση.

«Πιστεύω ότι το θέμα σεβασμού της ιστορικής κληρονομιάς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί ευκολότερα όταν βρεθεί μια λύση για το όνομα», τόνισε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ.

Ο Νίμιτς, εξέφρασε τη λύπη του που μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία, αλλά, πιστεύει ότι με την βοήθεια της εποικοδομητικής συνεργασίας και των δύο πλευρών και το συνεχή διάλογο θα μπορούσε να επιτευχθεί μια λύση.

Όσο για την ενδιάμεση συμφωνία και τις συνεχείς παραβιάσεις της, ο Νίμιτς, εξέφρασε την άποψη ότι  η συμφωνία αυτή συνέβαλε στην προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών και των δύο λαών, και αν δεν επέλυσε το ζήτημα της ονομασίας η σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών θα ήταν, ακόμη,  χειρότερη.

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ομάδα "Ε" προειδοποιεί!

Έκανα μεταπτυχιακό στον τομέα των Ρευστοποιήσεων και Συγχωνεύσεων των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Ρούσβέλτ του Σικάγου. Εκεί είχα την τύχη να γνωρήσω και να με διδάξει ο Προφέσορας, Ελληνικής Καταγωγής, και Δόκτωρας Τζίμ Σιλβάνης. Μας δίδασκε τις κακές όψεις της κακές όψεις του καπιταλισμού και των αγορών. Αυτό ήταν το μάθημά του. Ήταν στην σχολή από το 1995 και έχει επαφές με το......

Γκρίκ Λόμπι. Έκανε ειδίκευση στον επιχειρηματικό ιμπεριαλισμό και στην παγκοσμιοποίηση και βέβαια στα χρηματιστήρια. Οι άλλοι συνάδελφοί του μας δίδασκαν για το πώς να ρευστοποιήσουμε και να συγχωνεύουμε εταιρείας και κάναμε case studies πάνω σε αυτό.... Ο μέν Δρ. Τζίμ μας έλεγε στα αγγλικά το ποιός κρύβεται από πίσω από τις μεγάλες πολυεθνικές και το ποιό είναι το παγκόσμιο σχέδιο! Επειδή ώς φοιτητής στην Ελλάδα, στο ΤΕΙ, ώς Διοίκηση Επιχειρήσεων είχα διαβάσει για την Ομάδα "Ε", τον ρώτησα το εάν ανήκει σε αυτήν την ομάδα!.... Αυτός μου απάντησε το εάν η ερώτησή μου είναι βλακώδες ή όχι!....Και μετά σιωπή! Θα σας πώ το τι μας δίδαξε ο Προφ. Δρ. Τζιμ Σιλβάνης που συνταξιοδοτήθηκε το 2006 και που τελείωσε η καριέρα του η ακαδημαϊκή:


α.) Όλες οι πολυεθνικές εταιρείες είναι Σιωνιστικές και είναι στα χέρια των Εβραίων ακόμη και οι Τράπεζες και οι κεντρικές Τράπεζες. Εμείς ώς Διοικητές Επιχειρήσεων να μήν το πείτε ποτέ αυτό και να είστε οι "ιππότες" τους ώστε να παίρνετε την προμήθειά σας! Και επίσης όταν πρόκειται για απωλήσεις να μήν δυστάζεται να το κάνετε ή για μέτρα μεταρυθμηστικά εργασιακών σχέσεων.


β.) Η κρίση που θα ξεκινήσει το 2004 από την Αμερική με τα ακίνητα και με το χρηματιστήριο και βέβαια με τα Μακροοικονομικά μεγέθη και την αγορά ομολόγων θα εξαγχθεί σε όλο τον κόσμο με πρώτο στόχο την ΕΕ. Τα χρέη των κρατών είναι επίτηδες για να υποτάξουν τους λαούς! Εσείς ώς "ιππότες τους" να το εκμεταλλευτείτε αυτό! Μήν το ξεχνάτε ώς φοιτητές μου!


γ.) Το κράχ το μεγάλο από την Αμερική θα ξεσπάσει γύρω στο 2012 και εάν κάνω λάθος θα δώσω ένα διάστημα των πέντε ετών ακόμη! Αυτό θα δημιουργήσει μεγάλες λιτότητες και κοινωνικές αδικίες!
Και στην Αμερική θα ξεσπάσει κάτι τέτοιο σαν εμφύλιος μεταξύ των εθνικοτήτων που καταπιέζονται... Το ίδιο θα γίνει σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής και της Ευρώπης. Η οικονομία της Γερμανίας και της Ρωσίας και της Κίνας θα κρατήσει ακόμη! Αλλά πρέπει να κάνουν λιτότητα αυτές οι δυνάμεις! Εσείς ώς διαμεσολαβητές του εβραϊκού κεφαλαίου κάντε τα στραβά μάτια και εάν κερδίσετε πολλά λεφτά από τους πελάτες-εντολοδότες σας να κλείσετε θέση σε καταφύγιο για να μήν έρθετε αντιμέτωποι με τα σαγονιά του κόσμου.


δ.) Ο χρυσός θα πάει στα 3.000$ η ουγγιά! Αλλά το Ευρώ και το Δολλάριο δεν θα έχουν καμιά πλέον αξία και θα είναι πληθωριστικό χρήμα! Εάν δουλεύεται σε εταιρεία επενδύσεων ή σε οργανισμό Αμοιβαίου Κεφαλαίου να μετατρέψετε τα κεφάλαιά σας σε χρυσό όλα! Ενώ εάν δουλεύετε σε τράπεζα και σε χρηματιστηριακή εταιρεία να λέτε στους πελάτες σας να μετατρέπουν τις επενδύσεις τους αμέσως σε χρυσό. Οι εβραικές εταιρείες εξόρυξης χρυσού θα μειώσουν την παραγωγή.


ε.) Όλα τα είδη διατροφής, ένδυσης, ηλεκτρικού ρεύματος και προπάντων το νερό θα αυξηθούν ραγδαία και θα είναι είδη πολυτελείας! Επειδή θα συμβεί αυτό θα απαγορεύσουν οι Εβραίοι άρχοντες του πλανήτη μας στους αγρότες να παράγουν προϊόντα φυτικά και ζωϊκά και θα το ποινηκοποιήσουν. Για να φαίνονται καλοί απέναντι στους υποταγμένους τους λαούς τους θα εφαρμόσουν τα να δίνουν σισήτια στον πεινασμένο χαοτικό κόσμο με μεταλλαγμένα προϊόντα που έχουν στόχο να δημιουργήσουν αρρώστιες και να σκοτώσουν τους λαούς. Επιδιώκουν να δολοφονήσουν τα 2/3 του πληθυσμού της γής...... Και θα πάθουν όλοι αβιταμίνωση! Εσείς ώς υπηρέτες τους θα είστε στις δεξιώσεις πάντα και θα έχετε πολύ καλής ποιότητας ποτά και φαγητά πάσης φύσεως! Νομοσχέδια διεθνώς θα έρθουν στα κράτη δήθεν οικολογικά και "πράσινα" όπως απαγορεύεται να έχει στον κήπο σου αγγούρι και ντομάτα γιατί επιβαρύνεις το περιβάλλον δήθεν.... Ή επειδή το γουρούνι και η αγελάδα κλάνουν πολύ και δήθεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με το όζον και την ατμόσφαιρα!....


ζ.) Όλοι θα αποκτήσουν το τσιπάκι στο δεξί χέρι και θα ελέγχεται ο εγκέφαλος το εάν επιδιώκει να γίνει ή τρομοκράτης για αυτούς ή εγκληματίας! Εσείς θα τα έχετε και αυτά! Δεν θα γλυτώσετε! Αυτοί που θέλουν να είναι αυτοκράτορες του πλανήτη μας δεν θα το έχουν και θα είναι οι μόνοι!


ε.) Θα ζείτε λίγο μαζί τους για να κάνετε μόνο την δουλειά τους όπως και άλλες ειδικότητες αλλά θα γκετοποιηθείτε και εσείς! Σε ξεχωριστό γκέτο προνομιούχων σε σχέση με τον απλό λαό! Τα σπίτια σας θα είναι πολυτελή αλλά θα χτιστεί ένα τοίχος γύρω γύρω σας!


ζ.) Φυσικά θα διατηρηθεί το πολίτευμα δημοκρατία αλλά αυτό είναι μόνο η επιφάνεια! Θα κυριαρχεί η αστυνομοκρατία και θα επεμβένει ο στρατός από το ΝΑΤΟ που είναι παγκόσμιος μαζί βέβαια με τον στρατό του κάθε κράτους της γής για να υποτάξει κάθε επανάσταση! Θα καταργηθούν τελείως οι διαδηλώσεις!..... Εσάς τους "ιππότες" θα σας επιτηρούν αλλά ξέρουν ότι είστε βολεμένοι και δικοί τους! Οπότε ο κλοιός των μέτρων θα είναι λίγο πιό χαλαρός! Αυτό θα πεί παγκόσμια διακυβέρνηση και στην ουσία παγκόσμια δικτατορία των ιμπεριαλιστών Εβραίων και τραπεζιτών και επιχειρηματιών!.... Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι μυστικές υπηρεσίες!


η.) Υπάρχει το σχέδιο 66 που είναι τέλειο για δαύτους. Είναι η μόλυνση πόλεων με επιδημίες βαριών αρρωστιών που κάνουν ήδη στα πειραματόζωα στα εργαστήρια. Για να μειώσουν αισθητά τον άχρηστο πληθυσμό και επίσης να μειώσουν τις γεννήσεις!..... Όποιος κάνει δύο μωρά και πάνω θα φορολογείτε πολύ στην αρχή και μετά θα επιβάλουν νομοσχέδιο για να ποινηκοποιηθεί το ζευγάρι που τόλμησε να κάνει πάνω από ένα παιδί.... Η τιμωρία είναι 20 χρόνια φυλακή!


θ.) Τα mind control systems και τα chentrails που ήδη κάνουν τώρα μειώνουν την πιθανότητα αντίδρασης των αποχαυνωμένων λαών!.... Επίσης ελέγχουν όλα τα ΜΜΕ και σε λίγο το Ίντερνέτ! Μέσω αυτών των μέσων θα υποτάξουν τους λαούς! Ακόμη η εκπαίδευση θα είναι για λίγους! Εσείς ώς όργανά τους θα έχετε πρόσβαση σε καλής ποιότητας παιδεία αλλά ελεγχόμενοι.... Οι απλοί λαοί θα αποχαυνωθούν τελείως και λόγω του κόστους και επίσης της ποινικοποίησης της μόρφωσης δεν θα έχουν πρόσβαση στην μόρφωση! Όλα τα βιβλία θα ψηφιιοποιηθούν και θα καούν στο τέλος.... Ή θα αλλοιωθεί η πληροφόρηση ή θα την εξαφανήσουν και η ιστορία θα είναι πρός όφελος τους!


ε.) Οι Εβραίοι θα κάνουν την παγκόσμια πρωτεύουσα τα Ιεροσόλυμα! Και η Θεσσαλονίκη θα παίξει ρόλο! Στα Ιεροσόλημα χτύζεται ήδη ο Ναός του Σολωμόντα που είναι του Αντίχρηστου! Και των εβραίομογγόλων κύριος ναός! Θα καταργηθούν όλες οι θρησκείες και θα γίνει η Πάνθρησκεία! Εσείς να δεχθείτε να γίνεται τέτοιοι, αλλιώς θα σας πετάξουν με τις κλωτσιές από το γκέτο σας! Όπου και να βρίσκεστε! Πάει ο Χριστιανισμός και κυρίως μισούν αυτοί ότι το Ελληνικό και Αρχαίο Ελληνικό! Μισούν την Αρχαία φιλοσοφία και τους 12 Θεϊστές -Ορφιστές! Και όλες τις άλλες θρησκείες! Η πάνθρησκεία δήθεν θα επιβληθεί όπως έχουν συμφωνήσει και συζητούν για όλα στο G20 για να μήν ξεκινήσουν πόλεμοι!


ζ.) Στο G20 θα συζητήσουν να μήν γίνει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος! Αλλά οι διαμάχες δυνάμεων γνωστών και αγνώστων θα το φέρουν έτσι το θέμα για να ξεσπάσει πόλεμος για το νερό και για τον ορυχτό πλούτο των Βαλκανίων και της Ελλάδος και του Αιγαίου και Ιονικού Πελάγους όπως και της Ανατολικής Νότιας Μεσογειακής θάλασσας! Κινδυνεύει το Ισραήλ από τους εχθρούς του που είναι πάρα πολύ στον κόσμο! Οπότε θα ξεσπάσει ένας Αρμαγεδώνας όπως λέει η Βίβλος επειδή τα τελευταία σχέδια των Σιωνιστών για να δημιουργηθεί η Παγκόσμια Δικτακτορία (με ψήφισμα του ΟΗΕ) με τον συγκεκριμένο άτομο που θα είναι μαριονέτα αλλά θα είναι ο Αντίχρηστος και θα λέγεται Παγκόσμιος Καγκελάριος..... Θα τους βγεί στραβά! Εσείς τότε ώς ιππότες όταν δείτε ότι χάνουν τα αφεντικά σας έδαφος και μάλλον θα χάσουν το όλο εγχείρημα αμέσως να στραφείτε πρός τον λαό και με τα λεφτά σας σε χρυσό να τους βοηθάτε! Αλλιώς θα κατηγορηθείτε ώς προδότες και ώς υποχείρια και θα σας φωνάζει ο λαός: "Κρεμάστε και σκοτώστε τις πόρνες του συστήματος!" Όπως στην Γαλλική Επανάσταση!


η.) Μέσα στα όπλα των δυνάμεων αντίστασης είναι η τεχνικές καταστροφές! Όπως οι πυρκαγιές! Και βέβαια τα υπερόπλα νέας τεχνολογίας που κρύβουν τα R&D Centers Μικρών Εταιρειών και στα Πανεπιστήμια σήμερα! Αυτά τα όπλα μπορούν τα επηρεάσουν ακόμη για χρήση πολέμου τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος! Έτσι δημιουργούνται τσουνάμι, ανεμοθύελλες, πλημμύρες, χάρικαν και τορνάντο!.... Μέχρι και σεισμούς και επιδρούν στην θέρμανση του ηλίου και τις αχτήνες, όπως για παράδειγμα ηλιακές καταιγίδες! Μεγάλο ρόλο παίζουν στην σελήνη.... Επίσης η ανταρσία των πόλεων με τρομοβόμβες θα ταρακουνήσει και θα απασχολήσει τις δυνάμεις καταστολής ώστε η αντιστασιακή παγκόσμια φρουρά να κάνει το έργο της!.... Στην επανάσταση εναντίον του Αντίχρηστου Καγκελάριου του ΟΗΕ θα παίξουν ρόλο και τα συμβατικά και τα μικρού επιπέδου πυρηνικά όπλα! Η παγκόσμια ηγεσία των Εβραίων θα προσπαθήσει να ξεφύγει στο διάστημα και να μείνει στο Διεθνές Διαστημικό Σταθμό ώστε να έρθει το ειδικό διαστημόπλοιο για να τους πάρει για τον πλανήτη Άρη που ήδη ετοιμάζουν τις προϋποθέσεις αποικισμού! Ξέρουν ότι διακινδυνεύουν την ζωή τους! Όλη η Ελίτ και οι Αυλικοί! Εσάς τους ¨"ιππότες" θα σας αφήσουν να σαπίσετε στην γή! Μπορεί να σας λυπηθούν και να σας πάρουν στην παρέα τους! Αλλα επειδή έχουν συνηθίσει να είναι Μογγολοσαβρωηδείς απαράδεχτοι άνθρωποι και χωρίς ήχτο και ανθρωπιά! Θα σας πετάξουν σαν τα σκυλιά έξω! Εκτός εάν έχετε λεφτά να πληρώσετε το εισητήριο για εσάς και για την μικρή οικογένειά σας!.... Εάν τους κυνηγήσουν και δεν προ φτάσουν να ξεφύγουν σαν τα ποντίκια στο διάστημα έχουν ετοιμάσει ένα μεγάλο πλοίο δισεκατομμύριον δολλαρίων (σαν μια κιβωτός του Νόε) και επίσης ενός μεγάλου υπόγειο καταφυγίου τέτοιου ύψους σε κόστος!..... Είναι λίγοι .... Και θα την κοπανήσουν σε λίγα λεπτά! Μήν τους λυπάστε!


θ.) Το χρήμα θα γίνει ψηφιακό και ηλεκτρονικό και θα ξέρουν τα πάντα για τις συναλλαγές σας και επίσης για την φορολογική σας κατάσταση ή το εάν χρωστάτε σε κάποιον και εάν είστε απατεώνες! Εάν χρωστάτε έστω και μια μονάδα από την νέα παγκόσμια ονομασία του χρήματος που θα το καθορίσει αυτό το ΔΝΤ και θα έχει υποχείριό του την FED και την ΕΚΤ, BUBA και άλλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου! Το δικαίωμα ιδιοκτησίας θα καταργηθεί! Κυρίως αυτό θα ισχύει στα ακίνητα και στην γή! Αυτοί όμως έχουν αγοράσει ήδη οικόπεδα στην σελήνη και στον Άρη! Κάτι δεν ξέρουν;


ι.) Τις πρώτες ύλες και το πετρέλαιο θα το ελέγχουν αυτοί! Και θα κόβουν συνεχώς δένδρα για να μειώσουν το οξυγόνο! Αυτό το κάνουν για να προετοιμάσουν μετά από την επιτυχία τους τις συνθήκες διαβίωσης των εξωγήινων όντων που ήδη από την εποχή του Ροσβελλ έχουν μιλήσει και τώρα στέλνουν παγκόσμιο πρόξενο της ανθρωπότητας! Αυτοί οι λευκοί ράτσα εξωγήινων θα έρθει για να απορροφήσει και να εκμεταλλευτεί όλες τις πρώτες ύλες της γής, το νερό και μετά να φύγει! Θα έρθουν με διαστημόπλοια σύμφωνα με τις μελέτες τους, το 2030 περίπου. Εάν τελειώσουν την δουλειά τους τότε θα έχει γίνει έρημος ο πλανήτης μας και κινδυνεύει να γίνει τωρινός Άρης! Αλλά αυτά τα καθάρματα θα είναι μαζί τους! Αυτό κάνουν συνέχεια, βρίσκουν γαλαξία και ηλιακά συστήματα και όταν υπάρχει πλανήτης με ζωή τον καταστρέφουν! Είχαν έρθει και στο παρελθόν αλλά δυνάμεις τους εμπόδισαν! Και αυτοί που απέμηναν μπήκαν στα τάρταρα της γής και είναι εγκλοβισμένοι..... Ο Καγκελάριος του ΟΗΕ θα προσπαθήσει να ανοίξει τις πύλες της κολάσεως για να βγούν οι Νεφελίμ! Εσείς να είστε ευγενικοί μπροστά τους αλλιώς θα σας πετσοκόψουν!


κ.) Η αντίσταση κατά των Εβραίων είναι πρώτον να εξολοθρευτούν όλοι τους και να προσπαθήσουν να φυλάξουν τις σφραγισμένες πήλες της κολάσεως! Με τους δαίμονες και τους Νεφελίμ! Και επίσης έχουν στείλει σήμα στον Σείριο Α' να στείλει το μεγάλο διαστημόπλοιο το οποίο θα φτάσει την ίδια ώρα όταν φτάσουν τα δικά τους διαστημόπλοια! Οι δυνάμεις μας έχουν σύνδεση με τον πλανήτη των Ε που επιδιώκει την γαλαξιακή αρμονία και ειρήνη και τώρα με τα UFO παρακολουθεί την γή! Και την ανθρωπότητα! Δεν επιδιώκει να εκμεταλλευτεί σαν βαμπίρ τον μπλέ πλανήτη αλλά θέλει περιβαλλοντολογική αρμονία ώστε να μήν διαταραχθούν οι άλλοι πλανήτες και να μήν χρησιμοποιείτε η τεχνολογία των ανθρώπων εις βάρος της ύπαρξής της. Θα διδάξουν πολλά στους ανθρώπους οι Ελλάνιοι Ανθρωποειδές αλλά πιό κοντοί εξωγήινου τότε!.... Είναι αυτοί οι ίδιοι που έστειλαν τους 12 Αστροναύτες που τους ονόμασαν οι Αρχαίοι Έλληνες 12 Θεοί και εκεί πάνω στηρίχθηκε ο πολιτισμός των Αρχαίων μας προγόνων. Αλλά ένα μεγάλο μέρος γνώσης του πολιτισμού αυτού χάθηκε μετά από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα και επίσης μετά τον πόλεμο με τους Μογγολοσαβροειδείς υποχθόνιους και πάλι Εβραίους που ήταν η Ατλαντίδα! Που τότε άνοιξαν πάλι οι πήλες από τον κάτω κόσμο!


λ.) Οι Εβραίοι επιδιώκουν την Αστρική Επανάσταση και την έχουν ετοιμάσει ήδη με τις νέες τεχνολογίες που είναι στα συρτάρια της ΝASA και επίσης στα κέντρα έρευνας&ανάπτυξης των πολυεθνικών τους εταιρειών και ακόμη στα Think Tanks των Πανεπιστημίων που χρηματοδοτούν!..... Η Star-Revolution πρώτα θα αυξήσει την ρομποτική.... Την μηχανή τοποχρόνου και ταξιδιού στο διάστημα και στον χρόνο (Παρόν, παρελθόν, μέλλον), τις μηχανές ιατρικής επιστήμης για την αύξηση της διάρκειας ζωής του ανθρώπου και την ίασή του με μοντέρνα μέσα και χειρουργείου. Αλλά και επίσης την δημιουργία των Βιο-ρομπότ με DNA κλώνο για να δημιουργήσουν την γενιά των αστυνομικών και των στρατιωτικών! Αλλά και την νέα γενιά της ανθρωπότητας! Αυτό θα γίνετε με σπέρμα και με ωάρια και με κύτταρα! Και θα ελέγχουν την γέννηση των ανθρώπων και των μωρών! Για τον λόγω αυτό προωθείτε ώς μόδα τώρα η ομοφυλοφιλία!..... Και λένε για τα παιδιά του σωλήνα και το πώς τα θέλετε! Αλλιώς θα υπάρχουν ρομπότ από σίδερο και πλαστικό για τον απόλυτο στρατό και για τις δουλειές στα εργοστάσια! Επίσης επιδιώκεται η αντιβαρύτητα, τα λείζερ στα όπλα, η διαστημική δράση με διαστημόπλοια στο ηλιακό μας σύστημα ώστε να αποικηθούν από σκλάβους ανθρώπους για να εξορύξουν τον ορυκτό πλούτο και μετά να βγούν εκτός ηλιακού συστήματος.... Την τεχνογνωσία την πήραν από τους εξωγήινούς τους! Για αυτό αντάλλαξαν την γνώση με το να επιτραπεί σε αυτούς να ρουφήξουν τον πλανήτη! Και στο τέλος να πάρουν τους συντρόφους τους από τα τάρταρα! Η Ε αντίσταση δεν θα επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο! Γιατί επιβαρύνει την λειτουργία του γαλαξία μας! Και δεν θέλει να γίνει μεγάλος πυρηνικός πόλεμος!


μ.) Όλοι οι πολιτικοί είναι πιόνια τους και ανήκουν στις μυστικές οργανώσεις τους! Μήν τους εμπιστεύεστε! Ούτε εσείς οι Liquidatiors!


Εάν νικήσει η αντίσταση της "Ε" τότε θα ξεπατωθεί τελείως ο Εβραϊσμός! Θα ανθήσει το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα και η Άμεση Δημοκρατία και όλοι οι λαοί θα ζούν αρμονικά στην ειρήνη και στην αυθωνία και μαζί με την καθοδήγηση της εξωγήινης γνώσης μας και σοφίας! Το περιβάλλον πλέον θα είναι ελεύθερο και όλος ο κύκλος της ζωής και όχι εγκλωβισμένος από τον Καγκελάριο τουΟΗΕ και την κυβέρνησή του! Αιώνια θα ζούμε στην ειρήνη ενώ μετά από τον Αστρικό Πόλεμο με τους αντίπαλους εξωγήϊνους δεν θα υπάρχει κανένας εχθρός πλέον και καθόλου σκλαβιά! Είναι το δώρο μας πρός όλη την ανθρωπότητα όπως μας την δίδαξαν οι φιλόσοφοί μας, οι ιστορικοί και επίσης οι δώδεκα πρώτοι διδάσκαλοι και αστροναύτες! Το οφείλουμε επίσης στην διαθήκη του Προμηθέα! Οι λαοί από μόνοι τους θα θελήσουν να δούν το φώς της Ελλάδος! Και όχι να ζούν στο σκοτάδι του εξαναγκασμού των Εβραίων!


ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ λοιπόν! Το Ε των Δελφών!


Ο Προφέσσορας μου είπε σε μένα προσωπικά που ήμουν Πρόεδρος της ΠΑΕΠ Νεολαίας Γκρίκ Λόμπι και επίσης επειδή ήμουν δημοσιογράφος και εκδότης φοιτητικής εφημερίδος τότε στην Ελλάδα, την Yellow Journal, ότι κάποτε πρέπει να μεταβηβάσεις το μήνυμα αυτό στον κόσμο!


Εγώ τώρα τηρώ την υπόσχεσή μου από τότε που έκανα τις σπουδές μου το 2000-2001! Γιατί βλέπω ότι όλοένα και περισσότεροι λαοί πέφτουν στα χέρια του ΔΝΤ και των εβραικών τραπεζών και πολυεθνικών τους και έπρεπε να αντιδράσω!
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ταινία ιορδάνης ιορδανίδης ΑΞΙΖΕΙ !!! The Secret (Το Μυστικό)


Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

Σε αυτό το βίντεο αποτυπώνεται η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα του 21ου αιώνα. Στα σημεία που ο Άλεξ αναπτύσσει συγκεκριμένα θέματα, στην οθόνη εμφανίζονται και τα σχετικά άρθρα από BBC και άλλες "έγκυρες" πηγές που επιβεβαιώνουν ότι αυτά που λέει ΕΧΟΥΝ δημοσιευτεί. . Δυστυχώς ο εφιαλτης είναι πλέον οχι μόνο υπαρκτός, αλλά και ορατός.
Διαβάστε περισσότερα » »

Alex Jones μιλάει για τον κομουνισμό και την παγκοσμιοποίηση

 

Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο:
  • είναι το μεγαλύτερο της Δυτικής Μακεδονίας σε κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές.
  • Εξυπηρετεί το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών σε ετήσια βάση με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα, στον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμιακά Δήμο της Δυτικής Ελλάδας.
  • Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι επεκτάσεις και η συμπλήρωση των κτιριακών του υποδομών και έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή τους.
  • Έχει τον οργανισμό με τις περισσότερες κλίνες και είναι το μεγαλύτερο σε κλινικές, γιατρούς και προσωπικό.
  • Έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κλινών, με βάση την απόφαση του Υπουργείου Υγείας.


Παρά τη δέσμευση του υπουργού για επανεξέταση του θέματος και αποκατάσταση της αδικίας, διαπιστώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Αποδεχόμαστε τη μείωση στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, αλλά με τα ίδια κριτήρια και τηρώντας την ισονομία για όλα τα νοσοκομεία της χώρας
Ζητούμε ο 2ος μεγαλύτερος δήμος της Δυτικής Μακεδονίας να έχει τη δική του διοίκηση και έδρα διοικητή, προκειμένου να είναι δυνατή η απρόσκοπτη οργάνωση και λειτουργία του νοσοκομείου.
Ως δημοτική αρχή και αναλαμβάνοντας την ευθύνη των κινητοποιήσεων, εξαντλήσαμε τα μέσα διαλόγου και για το λόγο αυτό:
Αποφασίζουμε
κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 π.μ. στον κόμβο της ΑΕΒΑΛ και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30 στον κόμβο των Κοίλων Κοζάνης και καλούμε όσους πολίτες και φορείς γνωρίζουν τις υπηρεσίες του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου να παραβρεθούν για να στηρίξουν τη συνέχεια της παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.
  Για  την διευκόλυνση σας  θα υπάρχουν διαθέσιμα αστικά Λεωφορεία στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς καθώς και έξω από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας στις 7 το πρωί
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενα σούπερ-ζιζάνιο καρφώνει τη Monsanto

Γεωργοί σε απόγνωση ψεκάζουν με glyphosate για να σώσουν τη σοδειά τους. Ακόμα και με τα δυνατά ζιζανιοκτόνα δεν είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα.Πριν από δύο δεκαετίες, η Monsanto, η μεγαλύτερη πολυεθνική γεωργικής βιοτεχνολογίας στον κόσμο, κατασκεύασε γενετικά τροποποιημένους (γ.τ.) σπόρους που μπορούσαν να αντιστέκονται στο ισχυρό ζιζανιοκτόνο Ράουνταπ, που επίσης ήταν δικό της παρασκεύασμα με σχεδόν καθολική χρήση για τις ανάγκες καθαρισμού των ανά την υφήλιο γεωργικών καλλιεργειών.


Γεωργοί σε απόγνωση ψεκάζουν με glyphosate για να σώσουν τη σοδειά τους. Ακόμα και με τα δυνατά ζιζανιοκτόνα δεν είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα. Εκτάσεις εκατομμυρίων στρεμμάτων κυρίως με καλλιέργειες καλαμποκιού, σόγιας, βαμβακιού, ρυζιού και δημητριακών σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούσαν το ζιζανιοκτόνο και τους γ.τ. σπόρους που του αντιστέκονταν, αγοράζοντάς τα από τα ράφια της Monsanto.

Το κίνητρο ήταν ισχυρότατο: ο αγρότης δεν θα ανησυχούσε πλέον για τα ζιζάνια που του κατέτρωγαν τις σοδειές. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να καταβρέχει με Ράουνταπ τα φυτά του, και κάθε παράσιτο θα εξαφανιζόταν πλην του ίδιου του ψεκασμένου φυτού, που ήταν γ.τ. να αντιστέκεται στο δηλητήριο. Για τους αγρότες ήταν μια εκπληκτική λύση. Ετσι, τα γ.τ. φυτά και το ισχυρό τοξικό ζιζανιοκτόνο που πήγαινε πακέτο μαζί τους έφερναν ετήσια κέρδη πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη Monsanto, μεγιστοποιούσαν τη γεωργική παραγωγή, και κάλυπταν μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών, που -για παράδειγμα- στις ΗΠΑ μόνο, άθροιζαν το 94% της συνολικής παραγωγής σόγιας και το 70% της παραγωγής καλαμποκιού και βαμβακιού. Τα λεγόμενα «φυτά Ράουνταπ-έτοιμα» κάλυψαν σαν κουβέρτα την αμερικάνικη αγροτική γη, σκεπάζοντας πάνω από 500.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργειών.


Σήμερα, τα πράγματα άλλαξαν. Λέγεται ότι άλλαξαν τόσο ώστε συνιστούν τη μεγαλύτερη αλλαγή στη ιστορία της γεωργίας. Και, δυστυχώς, άλλαξαν προς το χειρότερο (για όλους). Τα «φυτά Ράουνταπ-έτοιμα» συναντούν πλέον στους αγρούς και «ζιζάνια Ράουνταπ-έτοιμα». Περισσότερα από 20 είδη ζιζανίων σε συνολική έκταση 60 εκατομμυρίων στρεμμάτων σε ΗΠΑ και Λ. Αμερική, μετά από είκοσι χρόνια συνεχούς ραντίσματος με το ίδιο φάρμακο, έχουν αναπτύξει δικούς τους μηχανισμούς άμυνας, και είναι άτρωτα. Το χειρότερο, η γύρη τους μεταφέρει το γονίδιο αντίστασης, μεταδίδοντάς το και στα φυτά που δεν έχουν ψεκαστεί. Επίσης, τα νέα μεταλλαγμένα ζιζάνια είναι ισχυρότερα από τα προηγούμενα, μεγαλύτερα και καταστροφικότερα.

Φυσικά, το πρόβλημα είχε προβλεφθεί, διότι και οι πρωτοετείς της γεωπονίας ξέρουν ότι τα οικοσυστήματα προσαρμόζονται στις μεταβολές. Το ήξερε και η Monsanto. Οι αγρότες, όχι. Ή απλά τούς παραπλανούσαν. Θέλοντας να αντιμετωπίσει τον κινεζικό ανταγωνισμό, η Monsanto δαπάνησε 150 εκατομμύρια δολάρια το 2010 για να προωθήσει τις πωλήσεις του Ράουνταπ και το κατάφερε, αυξάνοντάς τες κατά 57% στο πρώτο τρίμηνο του 2011. Γνωρίζοντας φυσικά το πρόβλημα της προσαρμογής των ζιζανίων, αλλά πετυχαίνοντας κέρδη 700 εκατομμυρίων δολαρίων.


Πίσω στα χωράφια, οι γεωργοί συνεχίζουν τα σφάλματα. Παρασκευάζουν κοκτέιλ ζιζανιοκτόνων με υψηλή τοξικότητα, που όμως δεν φαίνεται να εμποδίζουν την εξάπλωση των υπερ-ζιζανίων. «Το πρόβλημα καλπάζει», γράφτηκε σε εφημερίδα του Σεντ Λιούις, καθώς «η προσαρμογή των νέων ειδών ζιζανίων γίνεται ταχύτερα και δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει η επιμόλυνση μέσω της μεταφοράς γύρης». Για τη Monsanto όλα αυτά δεν είναι παρά το άνοιγμα νέων πεδίων έρευνας και εμπορικής εκμετάλλευσης -αυτή τη φορά θα είναι νέοι γ.τ. σπόροι που θα ανθίστανται στα superweeds, «προκαλώντας νέο γύρο επιχειρηματικής κερδοφορίας και περιβαλλοντικής καταστροφής».

Οι γεωπόνοι έχουν σκύψει στα μικροσκόπιά τους αναζητώντας εναλλακτικές στρατηγικές προστασίας των καλλιεργειών. Διότι, στο μεταξύ, οι γ.τ. σπόροι και τα συνοδευτικά ζιζανιοκτόνα τους αποδεικνύονται, εκτός από ανίσχυρα, και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία: η ακαδημαϊκή έρευνα έχει από χρόνια διαπιστώσει την επικινδυνότητα των ευρέως χρησιμοποιούμενων ζιζανιοκτόνων (του Ράουνταπ και του ενεργού συστατικού του glyphosate), γεγονός που υποτιμήθηκε. Σήμερα, υπό τη βαριά σκιά των superweeds, η επιστημονική κοινότητα υποχρεώνεται να ξανακουβεντιάσει για τη χρησιμότητα της βιοτεχνολογίας και των γ.τ. οργανισμών. Αυτή την φορά, σοβαρά.

Διαβάστε περισσότερα » »

Αναπαράσταση της Μάχης του Μαραθώνα από λάτρεις του αρχαίου πολιτισμού ανά τον κόσμο.

  • Συντάκτης: Ειρήνη Λαμπιώτη,
  •   Αναπαράσταση της μάχης του Μαραθώνα θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου από λάτρεις του αρχαιοελληνικού πολιτισμού σε όλον τον κόσμο.
  Η εκδήλωση θα γίνει για τον εορτασμό της ιστορικής ελληνο-περσικής αναμέτρησης το 490 π.Χ., στην παραλία του Σχινιά, η οποία κατά τους διοργανωτές συμβαδίζει σε γενικές γραμμές με τη γνήσια τοποθεσία της μάχης.
  Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν τρεις ημέρες και θα περιλαμβάνουν επίσης αφιερώματα στον χορό, τη λογοτεχνία, τις τέχνες και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της περιόδου εκείνης.
  Το κύριο όμως χαρακτηριστικό θα είναι η αναπαράσταση της μάχης του Μαραθώνα, με τη συμμετοχή περίπου 200 ερασιτεχνών της πειραματικής αρχαιολογίας, οι οποίοι θα φορούν πιστά αντίγραφα πολεμικών στολών της αρχαιότητας, που η αξία τους θα κυμαίνεται από 5 εως 10 χιλιάδες ευρώ! Τα όπλα που θα χρησιμοποιηθούν πάντως, θα διαφέρουν από τα γνήσια, αφού προέχει η ασφάλεια των συμμετεχόντων έστω και σε βάρος της ακρίβειας του εγχειρήματος.
  Όπως δήλωσε στο AFP ο διοργανωτής της εκδήλωσης,  καναδός Κρίσταν Κάμερον,  χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν οι σχετικές προετοιμασίες. Πέρα από τη μάχη οι "σύγχρονοι στρατιώτες" σκοπεύουν να αναπαραστήσουν και τη λειτουργία ενός αρχαίου στρατοπέδου, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει ακόμα αγώνας τοξοβολίαςκαι δρόμου.
 Οι διοργανωτές έχουν επίσης ζητήσει από το Υπουργείο Πολιτισμού την άδεια να αναπαραστήσουν και την πορεία της νίκης, από την Αρχαία Αγορά στην Ακρόπολη, αλλά δεν τους εχει δοθεί καμία απάντηση - ούτε καν αρνητική!
  " Καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα βιώνει δύσκολες στιγμές, αλλά έχουμε μείνει άφωνοι από την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για την εκδήλωση", λέει χαρακτηριστικά ο Κάμερον στο AFP και δεν παραλείπει να διαχωρίσει την θέση του τοπικού Δήμου που βοηθά την πρωτοβουλία με υλικοτεχνική υποστήριξη.
 "Θα ήθελα πολύ να μιλήσω με τον υπουργό Πολιτισμού για δέκα λεπτά και να του ζητήσω να επανεξετάσει το ενδεχόμενο να μας βοηθήσιε, ενισχύοντας έτσι  τόσο τον ελληνικό πολιτισμό και τον τουρισμό", προσθετει.
  Αντε να του εξηγήσεις τώρα ότι ο Υπουργός Πολιτισμού ασχολείται με τον... Ψωμιάδη και τον Μπέο για την "κάθαρση" του ελληνικού ποδοσαφαίρου, οπότε πού χρόνος για την μάχη του Μαραθώνα!
Διαβάστε περισσότερα » »

Τώρα παραδέχονται ότι μπορούν να ελέγξουν τον καιρό!

  • Συντάκτης: Κώστας Χαρδαβέλλας,
  •  Ενα από τα θέματα που είχαν δεχτεί σκληρή κριτική όταν τα παρουσιάζαμε στην εκπομπή "Οι Πύλες του Ανεξήγητου", ήταν αυτό που είχε σχέση με την προσπάθεια ελέγχου του καιρού μέσα από συγκεκριμένες υπερσύγχρονες συσκευές!
  Δεκάδες "φωστήρες" από αυτούς που νομίζουν ότι κατέχουν την απόλυτη γνώση και αρνούνται ο,τιδήποτε το διαφορετικό, είχαν αντιδράσει έντονα κατηγορώντας μας για "συνωμοσιολογία" και ... επιστημονική φαντασία!
  Σήμερα, έρχονται επισήμως επιστήμονες και ανακοινώνουν - ή μήπως το σωστό είναι παραδέχονται;- ότι ένα δυνατό σύγχρονο λέιζερ είναι ικανό να προκαλέσει τεχνητή βροχή! Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν κοντά στη λίμνη της Γενεύης στην Ελβετία, έδειξαν ότι ένα ισχυρό λέιζερ που είναι στραμμένο στον ουρανό, μπορεί να δημιουργήσει σταγονίδια βροχής στον αέρα, βήμα που θα μπορούσε οδηγήσει στην τεχνητή πρόκληση βροχοπτώσεων.

   Μετά από τη συλλογή στοιχείων από 133 ώρες δοκιμών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι  παλμοί λέιζερ μεγάλης έντασης δημιούργησαν σωματίδια νιτρικού οξέος τα οποία λειτούργησαν σαν ατμοσφαιρική "κόλλα" και ένωσαν μεταξύ τους τα μόρια του νερού προκαλώντας έτσι σταγονίδια που δεν εξατμίζονταν.

  Μέσα σε δευτερόλεπτα δημιουργήθηκαν σταθερές σταγόνες, που για την ώρα είναι πολύ μικρές για να πέσουν ως βροχή, ωστόσο οι επιστήμονες παραδέχονται ότι είναι θέμα χρόνου να βελτιώσουν τη μέθοδο και να παράγουν βροχή.

  "Για να δημιουργήσουμε βροχή χρειαζόμαστε σταγόνες 100 φορές μεγαλύτερες, ώστε να έχουν αρκετό βάρος για να πέσουν", εξήγησε ο Ζερόμ Κασπάριαν, φυσικός από το πανεπιστήμιο της Γενεύης, αλλά πρόσθεσε ότι η τεχνική επιδέχεται βελτιώσεων και ότι κάποια στιγμή θα μπορεί όχι μόνο να παράγεται βροχή, αλλά- προσέξτε αυτό το τελυταίο- και να αποτρέπεται!
Διαβάστε περισσότερα » »

Οστεοθήκη 2.000 ετών από την εποχή της Σταύρωσης;

Ένα κουτί (πιθανότατα οστεοθήκη) από ασβεστόλιθο ηλικίας 2.000 ετών, που κατέσχεσαν οι ισραηλινές αρχαιολογικές αρχές από αρχαιοκάπηλους, ίσως αποτελεί ένα στοιχείο για τη Σταύρωση του Ιησού, σύμφωνα με Ισραηλινούς επιστήμονες.
Το αρχαίο αυτό εύρημα πιστεύεται ότι αποκαλύπτει το σπίτι της οικογένειας του Καϊάφα, ενός από τους δικαστές του Ιησού.
Το αρχαίο εύρημα παραδόθηκε σε ειδικούς του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, οι οποίοι πιστεύουν πως είναι γνήσιο.
Η σκαλιστή επιγραφή αποκαλύπτει σύμφωνα με τους επιστήμονες κι άλλα ονόματα, τουλάχιστον τριών γενεών και μία πιθανή τοποθεσία της οικογένειας Καϊάφα.
Η πλήρης επιγραφή αναφέρει: «Η Μίριαμ, κόρη του Γέσουα, γιου του Καϊάφα, ιερέα της Mααζιάχ από τη Μπέιτ ‘Ιμρι», το τελευταίο θα μπορούσε να αποτελεί πιθανώς μια γεωγραφική θέση της οικογένειας Καϊάφα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η οστεοθήκη πιθανότατα προέρχεται από μια τοποθεσία ταφής στην Κοιλάδα του Ιλά, νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ, εκεί όπου πιστεύεται ότι έγινε η θρυλική μάχη μεταξύ του Δαβίδ και του Γολιάθ.

Η Κοιλάδα του Ιλά, όπου πιστεύεται ότι έγινε η αναμέτρηση Δαβίδ - Γολιάθ
Διαβάστε περισσότερα » »

VIDEO: Η αποκάλυψη που σοκάρει μέσα από επίσημα χείλη!

Αυτά που ζούμε τους τελευταίους μήνες με την Λιβύη αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Β. Αφρικής και μέσης Ανατολής φυσικά και γίνονται για το πετρέλαιο και για το ποια υπερδύναμη θα είναι ο κυριότερος παίκτης σε....
αυτές της περιοχές.

Σε μία εξομολόγηση του ο Πρώην Αρχηγός Στρατού των ΗΠΑ, Wesley Clark αποκάλυψε όλη την αλήθεια για το πώς η Αμερική σχεδίαζε να δημιουργηθούν οι αναταραχές αυτές.


Διαβάστε περισσότερα » »

Λαθρομετανάστες στην Ελλάδα: Ποιοί κρύβονται από πίσω και τι επιδιώκουν;


- Έρχονται δασκαλεμένοι από Βόρεια Αφρική και Ασία
- Κρατούν στο χέρι ζελατίνα με φωτοτυπία οδηγίας της ΕΕ με τα... δικαιώματά τους
- Ποιος πληρώνει τα 10.000 ευρώ για τον καθένα για να έρθει εδώ;
- Η Ελλάδα ως έδαφος επέκτασης των ισλαμιστών
- Η Αλ Κάιντα είναι ήδη στην.....
Ελλάδα, που θεωρείται χώρα απίστων και άρα στόχος για τους "λαθρομετανάστες" Τζιχανιστές
Σχέδιο άλωσης της χώρας βρίσκεται πίσω από τη συνεχιζόμενη εισβολή λαθρομεταναστών απ' όλες τις άκρες της Αφρικής και της Ασίας, με κοινό παρονομαστή όλων το θρήσκευμα, τη μουσουλμανική ταυτότητα.

Αυτά δεν είναι φαντασιώσεις και φοβικές εικασίες. Οι αρχές του Έβρου, που ζουν κάθε μέρα την «εικόνα» αυτής της εισβολής, έχουν στα χέρια τους και τις αποδείξεις ότι όλοι οι... εισαγόμενοι είναι κατευθυνόμενοι και δασκαλεμένοι.
Οι λαθρομετανάστες που μπαίνουν από τα σύνορα στον Έβρο φτάνουν στο σημείο οι ίδιοι να πηγαίνουν και να παραδίδονται στους αστυνομικούς και στους φρουρούς της FRONTEX , επιδεικνύοντας τα... δικαιώματά τους!
Συγκεκριμένα κρατούν στο χέρι τους, μέσα σε ζελατίνα, φωτοτυπία άρθρου νομοθεσίας- οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το κράτος μέλος της στο οποίο εισέρχονται ξένοι πολίτες πρέπει να τους περιθάλψει, να τους δώσει άσυλο και να τους πάρει δαχτυλικά αποτυπώματα. Κι αυτό όχι χωρίς λόγο. Ξέρουν ότι από τη στιγμή που έχουν καταγραφεί αποκτούν... δικαιώματα. Αν πάνε σε άλλη χώρα της ΕΕ και τους συλλάβουν, τους στέλνουν πίσω στη χώρα ως... επανεισδοχή, από τη στιγμή που αυτή τους έχει καταγράψει!
Σατανική η σύλληψη.
Όμως οι λαθρομετανάστες ξέρουν διευθύνσεις και ονόματα για εκεί όπου θα πάνε από τη στιγμή που η Αστυνομία τούς καταγράψει και τους χορηγήσει το χαρτί για παραμονή με την υποχρέωση μέσα σ' έναν μήνα να φύγουν και στη συνέχεια τους αφήσει ελεύθερους.
Στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν, κυρίως στην Αθήνα, επιδεικνύουν σημείωμα με τα στοιχεία και τηλέφωνα ατόμων του κυκλώματος, να τους τηλεφωνήσουν και αυτοί θα τους πληρώσουν τα... κόμιστρα.
Οι περισσότεροι από τους εισερχόμενους από την πύλη του Έβρου προέρχονται από όλη τη Βόρεια Αφρική, Μαρόκο, Τυνησία και Λιβύη, που περνάνε στην Ασία με προορισμό την Ελλάδα, στο πέρασμα του Έβρου, από τη στιγμή που έκλεισαν οι πόρτες προς Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.
Πολλοί επίσης προέρχονται από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Τουρκμενιστάν, διάφορες παραπλήσιες μικρές χώρες και από τα Εμιράτα.
Στο διάστημα από Μάιο έως και Σεπτέμβριο υπολογίζεται ότι κάθε μήνα περνούσαν από τα σύνορά μας στον Έβρο 10.000 άτομα! Και το νούμερο αυτό είναι το ελάχιστο. Γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι είναι πολύ μεγαλύτερο. Προς επίρρωση αυτής της εκτίμησης η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της περασμένης Κυριακής σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της σημείωνε ότι τους τελευταίους μήνες εισήλθαν στην Ελλάδα 20.000 μόνο Αφγανοί!
Όλο αυτό το μακρινό «ταξίδι», σύμφωνα με πληροφορίες από μετανάστες που βρίσκονται χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, κοστίζει 10.000 ευρώ! Και το ερώτημα είναι ποιος τα πληρώνει. Όχι φυσικά οι «κολασμένοι» που έρχονται. Γιατί αν είχαν αυτά τα λεφτά, τους αρκούσαν να ζήσουν χρόνια στη χώρα τους. Επομένως γιατί να έρθουν;
Κάποιος πρέπει να τους τα πληρώσει. Στην Αλεξανδρούπολη, και όχι μόνο, οι εκτιμήσεις, ύστερα απ' όσα ζουν και γνωρίζουν, είναι ότι πίσω απ' όλες αυτές τις ορδές βρίσκεται η Σαουδική Αραβία... Και βέβαια όχι μόνο.
Στόχος δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Κάνουν πράξη αυτό που απείλησε δημόσια την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Καντάφι. "Θα μου δίνετε κάθε χρόνο 5,5 δισ. ευρώ, αλλιώς θα κάνω Αφρική την Ευρώπη... Και ήδη γίνεται. Και το ζει η Ελλάδα όλη. Προς μεγάλη χαρά της Τουρκίας που κι αυτή έχει στόχο να κάνει μουσουλμανική την Ευρώπη... Και στο τέλος θα επηρεάζει τις αποφάσεις, χωρίς μάλιστα να έχει τις υποχρεώσεις του κράτους μέλους της ΕΕ. Γι' αυτό και δεν... σκίζεται να ενταχθεί.
Έχουν σηκώσει τα χέρια στον Έβρο
Η κατάσταση που βιώνουν στον Έβρο οι Αρχές αλλά και οι κάτοικοι είναι τραγική. Το Γενικό Νοσοκομείο έχει γεμίσει, δεν προλαβαίνουν να κάνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχουν μεταδοτικές ασθένειες (ηπατίτιδα κ.λπ.) οι λαθρομετανάστες. Οι αστυνομικοί φοβούνται μην «κολλήσουν» καμιά αρρώστια από τον συγχρωτισμό με τους συλλαμβανόμενους, οι φρουροί δεν προλαβαίνουν, τα μέσα ελάχιστα, πού να βάλεις τόσες χιλιάδες, πώς να τους ταΐσεις, να τους περιθάλψεις, να τους ντύσεις;
Υπάρχει πλήρης αλλοίωση της εικόνας της Αλεξανδρούπολης και των άλλων πόλεων, αλλά και των χωριών.
Δεν υπάρχει, λένε οι εκεί Αρχές, άλλη λύση από το να τους βάζει η Ελλάδα σ' αεροπλάνα και να τους στέλνει πίσω. Και βέβαια να ενισχυθούν τα σύνορα για να περιοριστεί η εισβολή των λαθρομεταναστών.
Και φυσικά η ΕΕ να ζητήσει από την Τουρκία να πάρει μέτρα αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορά της.
Παντού τα ίδια
Δεν είναι καλύτερη η κατάσταση και σ' άλλες περιοχές της χώρας. Παντού μετανάστες, νόμιμοι και «λαθραίοι» είχαν κατακλύσει τις πόλεις. Μετά την Πάτρα και η Ηγουμενίτσα έχει γεμίσει από μετανάστες που όνειρό τους είναι να περάσουν στην Ιταλία και από κει για άλλους τόπους, Ολλανδία, με τελικό προορισμό για πολλούς από αυτούς τον Καναδά.
Η πόλη της Άρτας έχει αλλάξει φυσιογνωμία. Πάνω από 5.000 μετανάστες έχουν εγκατασταθεί μόνιμα! Κοιμούνται στους δρόμους, στα χωράφια, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Εικονικοί γάμοι
Ένας... πρωτότυπος τρόπος, προκειμένου να νομιμοποιούνται λαθρομετανάστες και να μπορούν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στήνονται εικονικοί γάμοι, με Ρουμάνες, Βουλγάρες και Πολωνέζες, που οι χώρες τους έχουν ενταχθεί στην ΕΕ. Έναντι αμοιβής (όχι και τόσο ευκαταφρόνητης) παντρεύονται με Πακιστανούς, Αφγανούς κ.ά. και έπειτα από 2-3 μήνες ο γάμος παραμένει στα χαρτιά. Όμως μ' αυτό το χαρτί είναι ελεύθερη η είσοδός τους σ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Το διεθνές κύκλωμα που διακινεί τους λαθρομετανάστες, όπως βλέπετε, είναι πολύ εφευρετικό... για να ξεπερνάει τις απαγορεύσεις...
Για την Ελλάδα και όλους μας το ποτήρι ξεχείλισε... Η κυβέρνηση και όλος ο πολιτικός κόσμος να προβληματιστούν και να δουν που πάμε... Και να συμφωνήσουν στα μέτρα πριν ο Ελληνισμός και η χώρα μας χάσουν την ταυτότητά τους.
Έδαφος επέκτασης, διάδρομος προς Ευρώπη και "υποστήριξη δράσεων"
Η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) είχε λάβει ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 πληροφορίες ότι τα εξτρεμιστικά Ισλαμιστικά στοιχεία που μετέπειτα απασχόλησαν τη διεθνή κοινή γνώμη ως φορείς πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων, είχαν είτε περάσει είτε εγκατασταθεί για ένα διάστημα στη χώρα.
Λόγω και της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, συστηματική παρακολούθηση πυρήνων εξτρεμιστών, κυρίως στην Αθήνα έλαβε χώρα με τουλάχιστον 2.000 υπόπτους ενώ άλλα 50.000 άτομα τέθηκαν σε βάσεις αρχείου λόγω διασυνδέσεων η ενδείξεων για τυχόν μελλοντική δράση. Εκείνη την περίοδο Έλληνες αξιωματούχοι και στελέχη της Ε.Λ.Α.Σ, εκπαιδεύτηκαν σε θέματα ασσύμετρων απειλών και της σύγχρονης τρομοκρατικής δράσης στις ΗΠΑ, Βρετανία, Ισραήλ, Γαλλία και άλλες χώρες ενώ τέθηκε σε εφαρμογή ένα συνεχές σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε απολύτως επιτυχές.
Μετά το 2004 και σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση της λαθρομετανάστευσης από τις Μουσουλμανικές χώρες, οι Ελληνικές Αρχές ατόνησαν, με συνέπεια να δημιουργηθεί μια σχεδόν ανεξέλεγκτη κατάσταση και να αναζωπυρωθούν οι εξτρεμιστικοί πυρήνες στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με ασφάλεις πληροφορίες δρουν ομάδες της Χαμάς, Χεζμπολλάχ, Ιρακινών, της Αλ Σαμπάμπ της Σομαλίας και η Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Δυστυχώς η Ελληνική Πολιτεία αφιέρωσε λίγους πόρους και στελεχιακό δυναμικό για την παρακολούθηση και αντιμετώπιση της κατάστασης που συνδέεται τόσο με την εθνική όσο και με τη διεθνή ασφάλεια.
Παρόλα αυτά, οι κρατικές αρχές διατηρούν δίκτυα πληροφοριοδοτών στους κύκλους των ακραίων Ισλαμικών στοιχείων ενώ κατά καιρούς υπάρχει αξιόπιστη ροή πληροφοριών τόσο με τους Νατοϊκούς εταίρους όσο και με τα γειτονικά Βαλκανικά κράτη. Η κατάσταση πάντως σε γενικές γραμμές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως επαρκής καθότι η διαρκής και ανεξέλεγκτη είσοδος ατόμων στην Ελλάδα από Ισλαμικές χώρες καθιστά την αντιμετώπιση του προβλήματος δυσχερέστατη. Οι Ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμάται λόγου χάρη ότι διατηρούν κλιμάκια συλλογής πληροφοριών όπως και αντικατασκοπείας για τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που συντηρούν σε Ελληνικό έδαφος. Η ύπαρξη ενός ικανού αριθμού αντί-καθεστωτικών Ιρανών όπως και της κρατικής τράπεζας εξαγωγών του Ιράν στο κέντρο της Αθήνας (Τράπεζα Σαντεράτ), συνομολογούν σε αυτό το συμπέρασμα. Πιο συγκεκριμένα η Σαντεράτ είναι στη μαύρη λίστα των Αμερικανικών αρχών για ξέπλυμα χρήματος προς τη Χεζμπολλάχ, ενώ ταυτόχρονα αρμόδια επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου ήδη από το 2007 έχει συντάξει συλλογικό τόμο για θέματα ασφαλείας όπου καταγράφεται ότι δρα καλά οργανωμένη ομάδα της Χεζμπολλάχ στην Αθήνα που ασχολείτε με λαθρεμπόριο καπνού και ξεπλένει τα χρήματα της στην Αθήνα και τα στέλνει προς ενίσχυση της μητρικής οργάνωσης στη Βυρρητό.
Στη γειτονική Αλβανία, οι Ιρανοί έχουν αποκτήσει αξιόλογη επιρροή μέσω ιδρυμάτων όπως το Albania – Iran Friendship Association, Kuran Foundation, Saadi College, Saadi Sirazi Cultural Foundation κ.α. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι η διείσδυση των Ισλαμικών στοιχείων στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα όχι μόνο μέσω των εισερχόμενων λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή και την Ασία, αλλά και μέσω των στρατολογημένων από τους Ισλαμικούς κύκλους, Αλβανών, Βούλγαρων, Σκοπιανών και λοιπών Βαλκανικών στοιχείων. Το ζήτημα έχει σαφέστατα διττή όσο και περίπλοκη πλευρά και απαιτεί μια εντελώς διαφορετική αρχιτεκτονική ασφαλείας από αυτή που διέπει τη σημερινή Ελληνική κρατική δομή.
Ταυτόχρονα πρέπει να θεωρείτε ως δεδομένο ότι ενεργή στον Ελλαδικό χώρο είναι η Πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών καθότι η Ελλάδα είναι ο κατεξοχήν πλέον διάδρομος μεταφοράς των υπηκόων του Πακιστάν στην ΕΕ. Παρουσία στην Ελλάδα ακόμα και μέσω Ελλήνων τη καταγωγή διαφαίνεται ότι διατηρούν τα περισσότερα Μουσουλμανικά κράτη όπως η Αίγυπτος, Συρία, Σαουδική Αραβία, Λιβύη κ.α Από τα τέλη Μαΐου του 2009 και την τότε προβοκάτσια εις βάρος του Ελληνικού κράτους με το περιβόητο «σκίσιμο του Κορανίου», αποκαλύφθηκε ότι έχει εμφιλοχωρήσει η υποστήριξη των Ισλαμιστικών κέντρων και σε κλιμάκια του Ελληνικού κράτους αλλά και στα εθνικής εμβελείας ΜΜΕ. Η μαρτυρία ενός Σύριου προαγωγού και εν τη παρούσα φάση καταδικασμένου διαρρήκτη, είχε ως συνέπεια να αποδειχθεί ότι και εσωτερικοί κύκλοι επιθυμούν την πολυδιάσπαση της συνοχής της Ελληνικής κοινωνίας διαμέσου των Ισλαμιστών λαθρομεταναστών. Η δε οργάνωση αυτών κατέστη δυνατή σε ταχύ χρονικό διάστηκα χάρης τη βοήθεια Ελλήνων παραπολιτικών και ακραίων παραγόντων που διατηρούσαν συνδέσμους στις κοινότητες του Μουσουλμάνων και συντόνιζαν τις κινήσεις τους όπως και την προβολή τους στα ΜΜΕ.
Η Ελλάδα σε γενικές γραμμές θεωρείτε ως σημαντική για την περαιτέρω εξάπλωση του Ισλαμιστικού ρεύματος προς την Ευρώπη ως χώρος τράνσιτ αλλά και λογιστικής υποστήριξης. Το 2008 στην Ιταλία Σουδανός δουλέμπορος συννελήφθη από τις εκεί Αρχές κατηγορούμενος ως συνεργός σε τρομοκρατική ομάδα, ενώ ο ίδιος είχε ζήσει και στην Ελλάδα όπου παράλληλα με το τράφικινγκ λαθρομεταναστών διατηρούσε επαφές με πληθώρα Ισλαμιστικών κύκλων. Η κοινότητα των Σουδανών στην Αθήνα είχε γίνει αντικείμενο προηγούμενης αστυνομικής έρευνας όταν συννελήφθηκαν ανώτερα μέλη της να διακινούν ποσότητες ναρκωτικών στα ίδια τα γραφεία της ένωση τους.
Τέλος η νεοεισερχόμενη σε ολοένα και αυξανόμενους ρυθμούς κοινότητα των Σομαλών στην Αθήνα, εάν και σχεδόν κατά 100% άνεργη ή άεργη, εμφανίζεται ραγδαίως εμπλεκόμενη στο λιανεμπόριο ναρκωτικών ουσιών αλλά και στη δημιουργία κλειστών γειτονιών τύπου γκέττο με τεμένη και χώρους αποθήκευσης λαθραίων προϊόντων. Εάν και υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις, είναι πολύ πιθανό η πλέον επίφοβη Σομαλική τρομοκρατική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ να έχει επεκταθεί μέσω αυτών και στην Ελλάδα, καθότι οι Σομαλοί λαθρομετανάστες κατά κύριο λόγο φτάνουν στη χώρα μέσω Σουδάν και με απευθείας πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη εν συνεχεία προωθούνται στη χώρα. Τόσο στο Σουδάν όσο και στη Σομαλία η μετακίνηση αυτή των ανθρώπων ελέγχεται ως επί το πλείστον από εξτρεμιστικές οργανώσεις που μετέπειτα ζητούν ανταλλάγματα για την μεταφορά τους στην Ευρώπη είτε αυτό είναι πάσης φύσεως παράνομη δραστηριότητα, είτε συλλογής πληροφοριών και ενδεχομένως και της διάπραξης σοβαρών εγκληματικών πράξεων όπως η προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης.
Τι σημαίνει ο θάνατος του Μπιν Λάντεν για την Ελλάδα;
Κατ’αρχήν ο μύθος ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελέσει στόχο της Αλ-Κάιντα γιατί δήθεν η χώρας μας διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Αραβικό και Μουσουλμανικό κόσμο προφανώς δεν ισχύει. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, με συμμετοχή έστω και επικουρική στο Αφγανιστάν και αντιμετωπίζεται από τους Τζιχαντιστές ως σύμμαχος του “ Μεγάλου Σατανά” δηλαδή των Η.Π.Α.
Πολύ πρόσφατα(02/05/2011) ο Βρετανός Ισλαμιστής Αντζέμ Τσοουντάρι (Anjem Choudary) σχολιάζοντας την εξόντωση του Μπιν Λάντεν στο CNN, δήλωσε ότι αποτελεί απόλυτη πεποίθησή του ότι ο κόσμος διαιρείται σε δύο στρατόπεδα, αυτό των απίστων με ηγέτη τον Μπάρακ Ομπάμα και αυτό των πιστών με μέχρι πρόσφατα ηγέτη τον εκλιπόντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Επομένως πρέπει κάποτε να κατανοήσουμε και εδώ στην Ελλάδα ότι οι Ισλαμιστές-Τζιχαντιστές δεν θεωρούν την Ελλάδα φιλική χώρα, αντιθέτως την κατατάσσουν στο στρατόπεδο των απίστων. Επιπρόσθετα, το Αμερικανικό Ινστιτούτο TCS βλέπει διείσδυση μελών της Αλ-Κάιντα και ξένων εχθρικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα με όχημα τη ροή των Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Ασία και τη Βόρεια Αφρική.


Ο συνάδελφος αναλυτής θεμάτων ασφαλείας Ιωάννης Μιχαλέτος σε πρόσφατο άρθρο του στο RIMSE “ Η Ελλάδα ως έδαφος επέκτασης των Ισλαμιστών” επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η Πακιστανική μυστική υπηρεσία ISI, η ίδια που προφανώς κάλυπτε τον Μπιν Λάντεν σε Πακιστανικό έδαφος, είναι ενεργή στον Ελλαδικό χώρο και φυσικά θα προσέθετα εγώ έχει ενεργή παρουσία ανάμεσα στη κοινότητα των Πακιστανών μεταναστών που κατοικούν στη χώρα μας.


Δεν ισχυρίζομαι βέβαια ότι όλοι οι Πακιστανοί μετανάστες είναι συνεργάτες της ISI, όπως κάποιοι καλοθελητές θα θελήσουν να μου αποδώσουν. Αυτό που ισχυρίζομαι είναι πως η ISI, η οποία είναι γνωστή για την χρηματοδότηση Ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η Λασκάρ ε-Τόιμπα που ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Μουμπάι το Νοέμβριο του 2008, μπορεί να συνεργαστεί και να υποστηρίξει “ κοιμώμενους πυρήνες”( sleeping cells) της Αλ-Κάιντα στην Ελλάδα εναντίον όχι αναγκαία ελληνικών αλλά Αμερικανικών και Δυτικών στόχων επί ελληνικού εδάφους.


Ένα απόρρητο έγγραφο το οποίο δημοσιεύτηκε από τους New York Times αναφέρει ότι σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός κρατουμένου Ισλαμιστή τρομοκράτη στο Γκουντάναμο οι Πακιστανικές, Ιρανικές και Υεμενικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ενεργά την Αλ-Κάιντα και διάφορα Ισλαμιστικά κινήματα. Η παρουσία λοιπόν της Πακιστανικής μυστικής υπηρεσίας ISI επί ελληνικού εδάφους μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει για την εθνική μας ασφάλεια.


Επίσης, η παρουσία μιας σημαντικής αν και όχι πολυάριθμης κοινότητας Σομαλών (3000 άτομα περίπου) μεταναστών (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι παράνομοι) και η δράση πυρήνων της Σομαλικής Τζιχαντιστικής-Ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-Σαμπάαμπ μέσα στους κόλπους της μεταναστευτικής αυτής κοινότητας, μας προϊδεάζουν για τις ενδεχόμενες απειλές. Ο εκπρόσωπος της Αλ-Σαμπάαμπ στη Σομαλία Σείχης Αλί Μοχαμούντ Ρέιτζ ( Ali Mohamud Rage) δήλωσε για το θάνατο του Μπιν Λάντεν:
“θα συνεχίσουμε τη Τζιχάντ μέχρι να πεθάνουμε σαν τον αδελφό μας Οσάμα ή να πετύχουμε τη νίκη και να εξουσιάσουμε όλο τον κόσμο.”
Οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε το ενδεχόμενο πυρήνες της Αλ-Κάιντα να έχουν αναπτυχθεί μέσα στις κοινότητες μεταναστών, που διαβιούν στην Ελλάδα και που προέρχονται από τις χώρες του Μαγκρέμπ ( Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη, Μαυριτανία και Δυτική Σαχάρα). Ένα από τα πιο σημαντικά παρακλάδια της Αλ-Κάιντα εξάλλου είναι η Αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ. (ΑQIM).


Καταλήγοντας, θα εξέφραζα την εκτίμηση ότι ο θάνατος του Μπιν Λάντεν μπορεί να αποτελέσει και έναυσμα για τη ριζοσπαστικοποίηση των Μουσουλμάνων μεταναστών νομίμων και μη που κατοικούν στην Ελλάδα. Η ριζοσπαστικοποίηση δεν σημαίνει βέβαια ότι όλοι οι Μουσουλμάνοι μετανάστες θα προστρέξουν να γίνουν μέλη της Αλ-Κάιντα, αλλά σίγουρα σημαίνει ότι η δεξαμενή από την οποία η Αλ-Κάιντα θα μπορεί να στρατολογήσει επίδοξους Τζιχαντιστές τρομοκράτες θα μεγαλώσει.


Για το εάν αυτή η εκτίμηση είναι ακριβής δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τις εξελίξεις το προσεχές διάστημα.
Διαβάστε περισσότερα » »