Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ανατριχιαστική μαρτυρία: "Ναι, στήθηκε "ψευδοπραξικόπημα"!

o defencenet.gr παραθέτει σήμερα μια συγκλονιστική μαρτυρία που επιβεβαιώνει απόλυτα αυτό που γράψαμε από την αρχή για "στημένο ψευδοπραξικόπημα" από το ίδιο το Μαξίμο,υ προκειμένου να δικαιολογηθεί το δημοψήφισμα από τον Γιώργο Παπανδρέου!


Κάτι που για να γίνει πιστευτό σε Μέρκελ-Σαρκοζί και λοιπούς, οδήγησε...
στον "αποκεφαλισμό" της έμπειρης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου και ενώ είχε ήδη ανεξαρτητοποιηθεί η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη

Η μαρτυρία προέρχεται από ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε άνθρωπο του defencenet.gr, έγινε ενώπιον τρίτου προσώπου, επίσης ανώτερου στελέχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, λίγη ώρα πριν την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ: Στις αιτιάσεις του defencenet.gr για το δικαιολογημένο της αποπομπής Μπεγλίτη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και τις φήμες περί πραξικοπήματος η απάντηση του εν λόγω στελέχους ήταν ανατριχιαστικά... ειλικρινής. Και επί λέξει, ενώπιον μάρτυρα όπως προείπαμε, μας είπε τα εξής:


"Έχετε δίκαιο συνολικά, αλλά δεν ήταν ιδέα του Π.Μπεγλίτη. Τον πήρε στο τηλέφωνο ο "από πάνω" (σ.σ. εννοούσε τον Γ.Παπανδρέου) και του ζήτησε να κάνει αυτό που έκανε. Τον διέταξε επί της ουσίας. Είναι γεγονός ότι και αυτός δεν αντιστάθηκε. Υπήρχαν αντίθετες γνώμες, ειδικά όταν κατέστη αντιληπτό για ποιο λόγο θα ζητήθηκαν οι έκτακτες κρίσεις, αλλά δεν μας άκουσε ο υπουργός. Έπρεπε να γίνει αυτό για να είναι πειστικός την επόμενη ημέρα στις Κάννες ο Παπανδρέου. Κατ'αυτό τον τρόπο έφτασε και τόσο βαθιά το "μαχαίρι" στους ανώτατους. Δυστυχώς..."


Μετά από αυτό τι να πούμε; Όταν στήνονται πολιτικές συνωμοσίες σε βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων ελαφρά τη καρδία, για να δικαιολογηθεί ένα πολιτικό λάθος όπως το δημοψήφισμα, γίνεται αντιληπτό πόσο είχε αντίληψη της εθνικής ασφάλειας η προηγούμενη κυβέρνηση και σε πόσο σε υπόληψη είχε τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν για να είμαστε εμείς οι άλλοι ασφαλείς. Το κακό είναι ότι ποτέ δεν λογοδοτεί κανένας...


"Λερώθηκαν" σχεδόν είκοσι ανώτατοι αξιωματικοί, οι Ένοπλες Δυνάμεις γνώρισαν την μεγαλύτερη αναταραχή μετά το 1974, τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους (με εξαίρεση τον Αρχηγό της Αεροπορίας) απόλυτα άπειροι αξιωματικοί για τέτοιες θέσεις και τελικά σήμερα είμαστε λιγότερο ασφαλείς απ' ό,τι δύο εβδομάδες πριν...
Διαβάστε περισσότερα » »

Το 2012 η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης

Στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους θα αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής για την επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά, μετά από την πρόσφατη απόφαση της... Διαχειριστικής Αρχής του ΥΠΕΚΑ για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση 425 εκατ. ευρώ.

Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται τις επόμενες μέρες, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015, όπως αναφέρθηκε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς.

Μέσω της πρώτης αυτής επέκτασης του Μετρό, μήκους περίπου 4,8 χιλ., που θα ξεκινά από το σταθμό «Πατρικίου», τον ενδέκατο, κατά σειρά, της βασικής γραμμής του Μετρό, υπολογίζεται ότι θα μετακινούνται καθημερινά περί τους 90.000 επιβάτες. Η επέκταση θα περιλαμβάνει δύο σήραγγες μονής τροχιάς και πέντε σταθμούς.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αισχρή πολιτική μειοδοσίας από τα πολιτικά κόμματα στη Θράκη

Με αυτό που ακολουθεί, εάν ήμασταν στοιχειωδώς σοβαροί, θα έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί οι πάντες και τουλάχιστον να κατήγγειλαν τον ΟΗΕ για ύποπτα παιχνίδια, καθώς επίσης και συμμετοχή σε σενάρια περαιτέρω αποσταθεροποίησης της βαλκανικής χερσονήσου με επόμενο στάδιο την «κοσοβοποίηση» της Θράκης.
Γιατί είμαστε όμως τόσο οργισμένοι:


Διότι η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης – ΕΟΤΔΘ», που είναι η ηγετική οργάνωση των 29 Συλλόγων «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κέρδισε το δικαίωμα αντιπροσωπεύσεως στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών!

Η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» από το 1988 όπου και ιδρύθηκε, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει εθελοντικά τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης», αναγνωρίστηκε από το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών ως η έβδομη τουρκική μη κυβερνητική οργάνωση. Η ΕΟΤΔΘ κερδίζει έτσι και το αξίωμα σαν η πρώτη οργάνωση Τούρκων Δυτικής Θράκης αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη.
Επίσης, κερδίζει έτσι το δικαίωμα να δημιουργήσει αντιπροσωπεία στα κέντρα των Ηνωμένων Εθνών όπως στην Νέα Υόρκη, Βιέννη και Γενεύη. Με αυτόν τον τρόπο η ΕΟΤΔΘ που συγκαταλέχθηκε σαν μη κυβερνητική οργάνωση με ιδιαίτερη θέση στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών θα συμβουλεύει τα Ηνωμένα Έθνη σε μειονοτικά και σε θέματα περί της «Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» και δια της ιδιαίτερης θέσεως της θα μπορεί να παίρνει ενεργό μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συμβούλια των Ηνωμένων Εθνών!
Ο πρόεδρος της «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης» ο Χαλίτ Χαμπίμπογλου, είπε ότι η Ελλάδα με την απαγόρευση της λέξεως «τουρκική» στο δημόσιο τομέα και με το κλείσιμο των συλλόγων που διαθέτουνε την ονομασία τούτη έλαβε την καλύτερη απάντηση με την αναγνώριση της οργάνωσης που περιέχει την «κανονική» ονομασία από τα Ηνωμένα Έθνη. Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η χώρα μας χρόνια τώρα προσπάθησε και προσπαθεί ακόμα σε διεθνές επίπεδο να τους καταγράψει ως ακραίους και «να λασπώσει την ειρηνική μας διάθεση στην αναζήτηση λύσεων στα μειονοτικά μας προβλήματα»!
Για να συνεχίσουν στη σχετική ανακοίνωση, «σαν ομοσπονδία με τις δραστηριότητες μας στις οργανώσεις που ανήκουνε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στα Ηνωμένα Έθνη καταφέραμε να μεταβιβάσουμε τα προβλήματα μας στην διεθνή κοινή γνώμη με τον καλύτερο τρόπο. Με την ανακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης σα μια μη κυβερνητική οργάνωση αποδεικνύεται ότι η ομοσπονδία μας αναζητεί με ειρηνικούς μεθόδους λύσεις στα μειονοτικά της προβλήματα».
Καταλήγουν μάλιστα με τη διατύπωση ελπίδας για «την επιστροφή της Ελλάδος από την λανθασμένη πολιτική που ακολουθεί εναντίων της ομοσπονδίας. Το ECOSOC το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών είναι το ύψιστο σκαλί που μπορούνε να φτάσουνε οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, έχει δώσει σε 2719 μη κυβερνητικές οργανώσεις ιδιαίτερη θέσει στον οργανισμό της. Επιτρέπεται να πάρουνε θέσει στην οικογένεια του οργανισμού οι οργανώσεις με ειρηνικές διαθέσεις που είναι ανεξάρτητοι από τις κυβερνήσεις τους, χωρίς τον στόχο κερδοφόρων οφελών και με δημοκρατικούς μηχανισμούς αποφάσεων. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που ανήκουνε στην οικογένεια του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών μπορούνε να χρησιμοποιούνε την φρασεολογία του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού με Ιδιαίτερη Θέση στον Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών στις επίσημες αλληλογραφίες της, κάτι που τους δίνει κύρος σε διεθνές επίπεδο».
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; Ή όλοι τελούν εν υπνώσει και αφασία; Συνειδητοποιεί κανείς ότι η συνεπής τακτική της Τουρκίας παράγει πλέον συγκεκριμένα αποτελέσματα τα οποία οδηγούν νομοτελειακά στην «Κοσοβοποίηση» της Θράκης; Μήπως μετά την ανάγνωση των ανωτέρω πρέπει να πιστέψουμε ότι εμείς είμαστε ακραίοι που τα επισημαίνουμε; Ή μήπως θα πρέπει να αποκαλέσουμε είτε χαχόλους και ηλίθιους, διότι αλλιώς θα πρέπει να τους ονομάσουμε πράκτορες και προδότες κάτι γελοία πολιτικά – κομματικά στελέχη που λειτουργούν ως Πέμπτη φάλαγγα και δεν κουνιέται φύλλο.

Μήπως ακούσαμε κανένα κόμμα να σχολιάζει αυτές τις εξελίξεις; Ή όλοι είναι απορροφημένοι είτε με την… επαναστατική τους γυμναστική έχοντας κηρύξει… τον ανένδοτο «στη δικτατορία των τραπεζών» (για τη Ziraat στη Θράκη δεν είπε κανείς τους τίποτα βέβαια!!!) και οι υπόλοιποι στο πως θα αποφύγουν την ανάληψη της ευθύνης για τα όποια μέτρα θα ληφθούν για την κρίση;
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας....

 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι νέες κατηγορίες υποχρεωτικής και προαιρετικής ασφάλισης στον ΟΓΑ

Πέντε υποχρεωτικές ασφαλιστικές κατηγορίες στο Ταμείο των αγροτών και 2 προαιρετικές αναμένεται να καθιερωθούν στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), από την 1 Ιανουαρίου 2012.
Αυτό αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Όπως αναφέρεται, η 6η και η 7η ασφαλιστική κατηγορία θα είναι προαιρετικές, δηλαδή θα μπορεί να τις επιλέξει ο κάθε ασφαλισμένος που επιθυμεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερη σύνταξη, αλλά με το αντίστοιχο αντίτιμο, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι τώρα, καθώς ο κάθε ασφαλισμένος εντασόταν υποχρεωτικά στην κατηγορία που αντιστοιχούσε, ανάλογα με τα έτη ασφάλισης. 

Συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι από το 1998, ισχύει η υποχρεωτική καταβολή των αναλογουσών εισφορών προς τον Οργανισμό, με ανταποδοτικό τρόπο. Δηλαδή, όσο μεγαλύτερες εισφορές έχει την δυνατότητα να πληρώνει ο αγρότης, τόσο υψηλότερη σύνταξη θα πάρει με την συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του.


Η διαφορά είναι ότι πλέον οι αγρότες μπορούν με αίτησή τους να επιλέξουν ανώτερη ή κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία απ’ αυτή που υπάγονται υποχρεωτικά.


Το 2012, που θα είναι ο πρώτος χρόνος εφαρμογής της ρύθμισης, η μετάταξη στην αμέσως επόμενη υποχρεωτική κατηγορία θα πραγματοποιείται, εφόσον έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος συνολικός χρόνος ασφάλισης, χωρίς να υπολογίζονται τυχόν πλεονάζοντα έτη ασφάλισης σε κάθε κατηγορία.


Αναλυτικά, για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών προβλέπεται:


Η κύρια σύνταξη συνίσταται στο 2% του ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας, στην οποία έχει υπαχθεί ο ασφαλισμένος για κάθε έτος ασφάλισης (θεωρείται πλήρες έτος ο χρόνος ασφάλισης μεγαλύτερος των 6 μηνών)
Το ποσό της σύνταξης προσαυξάνεται με επίδομα για τον/τη σύζυγο, αρκεί αυτός να μη συνταξιοδοτείται από καμία πηγή και να μην εργάζεται
Το επίδομα συζύγου είναι το 10% του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας.
Η σύνταξη προσαυξάνεται επίσης με επίδομα παιδιών: 8% για το πρώτο, 10% για το δεύτερο, 12% για το τρίτο και πάνω, επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας
Στο ανωτέρω ποσό (κύρια + επικουρική + οικογενειακά επιδόματα) προστίθεται και η βασική σύνταξη του ΟΓΑ, η οποία είναι συγκεκριμένο ποσό, που μειώνεται σταδιακά από το 2003 κατά 4% ετησίως αρχίζοντας από 32% και μηδενίζεται το έτος 2027
Διαβάστε περισσότερα » »

Μας πρόκανε και πτώχευσε πρώτη η Αλαμπάμα!..

Εμείς τραβάμε το ζόρι αλλά η Αλαμπάμα μας πρόκανε μέσα στον κακό χαμό.
 
Η κομητεία Τζέφερσον, η μεγαλύτερη της πνιγμένης στην τζαζ και στα χρέη Πολιτείας του αμερικανικού Νότου, αποφάσισε να κηρύξει πτώχευση -καταφεύγοντας στο άρθρο 9 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, όπως οι κοινές επιχειρήσεις- επειδή αδυνατεί να εξυπηρετήσει χρέος 4 δισ. δολαρίων.

Το δικό τους χρέος δεν σωρεύτηκε, βεβαίως, επειδή «όλοι μαζί τα φάγανε», αλλά διότι...
η συγκεκριμένη κομητεία, της οποίας ηγείται ο αξιότιμος Ρόμπερτ Τζ. Μπέντλεϊ (φωτ.), έκανε κακούς υπολογισμούς (πιθανώς να έπεσαν και οι σχετικές μάσες) ως προς την επέκταση και επιδιόρθωση του αποχετευτικού συστήματος, που τους φόρτωσε ένα φέσι της τάξης των 3,14 δισ. δολαρίων.

Υπό την επήρεια εθνικών τύψεων (που μας τις έχουν εμφυτεύσει το δίδυμο της συμφοράς Μέρκελ-Σαρκοζί και η διεθνής των τραπεζιτών) για το δικό μας χρέος έχουμε πιθανώς λησμονήσει ότι όλες σχεδόν οι Πολιτείες των ΗΠΑ, που αποτελούσαν κάποτε το καμάρι του καπιταλισμού, κινδυνεύουν να βαρέσουν κανόνι αντιμετωπίζοντας η καθεμιά τεράστια χρέη. Με πρώτη και καλύτερη την Καλιφόρνια του γίγαντα του σελιλόιντ Σβαρτσενέγκερ, μηδέ και της Νέας Υόρκης εξαιρουμένης, που έχει αφήσει απλήρωτους οδοκαθαριστές και αστυνομικούς!..

Ομως στην Αμερική της φτώχειας και της ανεργίας η μηχανή «κόβει» δολάρια αντί να γεννάει Μνημόνια...

Από τον ΓΙΩΡΓΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ 
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιχορήγηση σε ποσοστό 100% εως 35.000 ευρώ για το σύνολο των επιχειρήσεων ή των εγγεγραμένων ανέργων

Το πρόγραμμα, έχει σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, μέσω χρηματοδότησης λειτουργικών εξόδων και δράσεων συμβουλευτικής και κατάρτισης, καθώς και στήριξης της απασχόλησης σε περιοχές που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Το σημαντικό είναι ότι δικαιούχοι είναι όλες οι... ελληνικές επιχειρήσεις πλην ανωνύμων εταιρειών, καθώς και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που επιθυμούν να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Χρηματοδοτεί 100% και έως 35.000 ευρώ λειτουργικές δαπάνες, συμβουλευτικές δαπάνες, δαπάνες κατάρτισης προσωπικού, και μισθοδοσίας μίας νέας θέσης εργασίας για 12 μήνες.
Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται από την 15/11/2011 έως την 15/1/2012.

Η δράση «Σχέδιο στήριξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών (σε φάση start-up)», συνολικού προϋπολογισμού 36 εκ. ευρώ, στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των νέων επιχειρηματιών και των ανέργων.
Μέσα από αυτή τη δράση ενισχύονται προτάσεις με ανώτατο επιλέξιμο προϋπολογισμό (Δημόσια Δαπάνη) 20.000 €. Σε περίπτωση που η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία νέας/νέων θέσης/θέσεων εργασίας, ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός μπορεί να ανέλθει μέχρι το ποσό των 35.000 € (Δημόσια Δαπάνη) με την προϋπόθεση να διατηρηθεί τουλάχιστον για δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει:
  •  Να έχουν κάνει έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας μετά την 1/1/2011 ή να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας).
  • Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ)
  • Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να είναι μέχρι 64 ετών.
  • Δεν έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα που περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις του οδηγού υποβολής.
Ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια με κατώτατο επιλέξιμο προϋπολογισμό (Δημόσια Δαπάνη) 10.000 € και ανώτατο 20.000 €. Σε περίπτωση που η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία νέας/νέων θέσης/θέσεων εργασίας, ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός μπορεί να ανέλθει μέχρι το ποσό των 35.000 € (Δημόσια Δαπάνη) με την προϋπόθεση να διατηρηθεί τουλάχιστον για δώδεκα (12) μήνες από την ημερομηνία πρόσληψης.
Ως επιλέξιμες ενέργειες-δαπάνες της πρώτης δράσης θεωρούνται:

A/AΚατηγορία Ενέργειας - ΔαπάνηςΜέγιστο ποσοστό-
ποσό στον προϋπολογισμό του επιχειρηματικού σχεδίου
1ΕΝΟΙΚΙΑ50%
2ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΚO40%
3ΔΑΠΑΝΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ10%
4ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ)10%
5ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
5%
6ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ20%
7ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΠΑΓΙΩΝ5%
8ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ /ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ10%
9ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (1 ΕΜΕ) 15.000 €
  • Τα ποσοστά που αναφέρονται στον ανωτέρω πίνακα είναι τα μέγιστα επιτρεπτά ποσοστά για κάθε κατηγορία δαπάνης. ·        
  •  Ο πιστοποιημένος προϋπολογισμός σε κάθε κατηγορία δαπάνης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από τον εγκεκριμένο. ·        
  •  Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ σε καμία κατηγορία δαπανών, καθώς δεν θεωρείται επιλέξιμη δαπάνη και επιβαρύνει εξ ολοκλήρου την επιχείρηση.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια με κατώτατο επιλέξιμο προϋπολογισμό (Δημόσια Δαπάνη) 10.000€ και ανώτατο  20.000 €. 
Σε περίπτωση που η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία νέας/νέων θέσης/θέσεων εργασίας ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός δύναται να ανέλθει μέχρι του ποσού των 35.000 €.
Η/οι νέα/ες θέση/εις (1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας) θα πρέπει να δημιουργηθεί το αργότερο εντός εξήντα (60) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης και να διατηρηθεί για τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες.    
Οι στόχοι του προγράμματος συνίστανται στα παρακάτω:
  • Προώθηση του ανθρώπινου δυναμικού στην απασχόληση και επανένταξή του στην αγορά εργασίας.
  • Συμβολή στην αποκατάσταση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού.Δημιουργία προϋποθέσεων για τη συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού.
  • Διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και
  • Ανάπτυξη και βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας, 
ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ
Δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα:
  •   Όσα επαγγέλματα απαιτούν την ύπαρξη κενής θέσης (π.χ. συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές κλπ.) και συνεπώς η δημιουργία επιχείρησης δεν εξαρτάται από την απόφαση και την  πρωτοβουλία του ενδιαφερόμενου, που θα μπορούσε να ενισχυθεί με την παροχή της επιχορήγησης.
  •   Όσοι υποψήφιοι απασχοληθούν με την εκμετάλλευση επιβατικού δημοσίας χρήσεως (ΤΑΧΙ), λεωφορείου ή φορτηγού δημοσίας χρήσεως.§ 
  • Όσοι υποψήφιοι δημιουργούν επιχειρήσεις αποκλειστικά χωματουργικών εργασιών, φροντιστήρια, εργαστήρια ή κέντρα ελευθέρων σπουδών, καντίνες, περίπτερα, φαρμακεία, επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο τις βραδινές ώρες (10 μ.μ. – 6 π.μ.), καθώς και επιχειρήσεις που παρέχουν ψυχαγωγικές υπηρεσίες μαζικού χαρακτήρα (νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, αναψυκτήρια, κ.ά.), τυχερά, ψυχαγωγικά ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, λαχείων και συναφή αυτών.
  •   Πλανόδιες επιχειρήσεις.
  •  Κυλικεία σχολείων, Οργανισμών κλπ. που η ανάθεση της λειτουργίας και εκμετάλλευσής τους γίνεται κατόπιν πλειοδοτικού διαγωνισμού.
  •   Οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν σύνθετο αντικείμενο δραστηριότητας και το ένα εξ’ αυτών περιλαμβάνεται στις εξαιρέσεις.§  Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.).
  •   Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας, της υδατοκαλλιέργειας και του άνθρακα, στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους ή χαρακτηρίζονται ως προβληματικές.
  •   Επιχειρήσεις που αναπτύσσονται ή δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο σύμβασης franchising (δικαιόχρησης).  
Α) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 
 (ΕΝΤΟΣ 60 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΩΝ      ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ       ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ)
1. Δελτίο ανεργίας  ή βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας στην ΔΟΥ με επιλέξιμο ΚΑΔ
2. Φωτοτυπία ταυτότητας
3. Δικαιολογητικά νόμιμης υπόστασης Ε.Π.Ε.: ΦΕΚ σύστασης και τυχόν τροποποιήσεών του και ΦΕΚ εκπροσώπησης
 Ο.Ε., Ε.Ε.: Ιδιωτικό συμφωνητικό σύστασης και τυχόν τροποποιήσεών του και πιστοποιητικό από το οικείο Πρωτοδικείο περί μη τροποποίησης, νόμιμα δημοσιευμένο. 
Ατομικές επιχειρήσεις: Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος του επιχειρηματία και όλες τις τροποποιήσεις. 
4. Δικαιολογητικά νόμιμης λειτουργίας
Άδεια λειτουργίας της επιχείρησης ή άλλα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν  τη νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης κατά την ημερομηνία ένταξης ή   απαλλακτικό εκδοθέν από την οικεία αρμόδια αρχή. 
5. Ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτουΤίτλο ιδιοκτησίας του χώρου υλοποίησης του σχεδίου (Ε9 επιχείρησης).Σε περίπτωση μίσθωσης απαιτείται μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από  την αρμόδια Δ.Ο.Υ του οποίου η λήξη θα καλύπτει την περίοδο υλοποίησης  του σχεδίου.  
6. Στοιχεία επιχειρηματία
Α) Αντίγραφα τίτλων σπουδών
Β) Αποδεικτικά εργασιακής εμπειρίας (ένσημα, βεβαιώσεις προϋπηρεσίας κλπ)
Γ) Επαγγελματική κατάρτιση (βεβαιώσεις από πιστοποιημένους φορείς)  
Πηγή: ENIAC
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκλητική εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου στην Ξάνθη, με την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας!

Υπό την προστασία περίπου 100 αστυνομικών διεξήχθη τελικά στην Ξάνθη το μνημόσυνο των τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες με Κούρδους στην Τουρκία. 

Η συγκεκριμένη "εκδήλωση" σηματοδοτεί το "άνοιγμα" του τούρκου προξένου (δηλαδή της Άγκυρας) προς την Ξάνθη, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και περίτρανη απόδειξη κλιμάκωσης των προκλήσεων της Άγκυρας επί της Ελληνικής Θράκης.

Στην εκδήλωση αυτή, που φυσιολογικά έπρεπε να γίνει στην Τουρκία και στην πόλη ή στο χωριό κάποιου νεκρού τούρκου στρατιώτη, παραβρέθηκαν όλοι οι «αρχηγοί» - υποπρακτορίσκοι και τουρκόφρονες της Θράκης και φυσικά ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής. Ομάδα Κούρδων και Ελλήνων που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για το τουρκικό «μνημόσυνο» δεν μπόρεσε να πλησιάσει καν στην αποκλεισμένη από την Ελληνική Αστυνομία περιοχή που βρίσκεται το τζαμί όπου έγινε το μνημόσυνο.!



Έτσι, η τουρκική πρόκληση έγινε υπό την απόλυτη πρωτοφανή προστασία των αρμοδίων Ελληνικών αρχών. οι υπεύθυνοι των οποίων θα πρέπει να ξέρουν πως άνοιξαν «το κουτί της Πανδώρας», αφού η στάση τους οριοθετεί και την γενικότερη υποχωρητικότητα της Αθήνας.

Σε συζήτησή μας με τουρκόφρονα μουσουλμάνο και στην ερώτησή μας γιατί γίνεται το «μεβλήτ» (μνημόσυνο) των τούρκων στρατιωτών στην Ελλάδα, πήραμε την εξωφρενική απάντηση:
«Γιατί, να μην γίνει; Μήπως οι χριστιανοί δεν γιορτάζουν το Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη; Μήπως οι χριστιανοί δεν γιορτάζουν την Παναγία στον Πόντο»;

Δυστυχώς, η πρόκληση έχει ξεπεράσει τα όρια, αφού τολμούν οι τουρκόφρονες να εξισώνουν το Χριστιανικό Πάσχα και την Παναγία, με τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να δολοφονήσουν Κούρδους πολεμιστές που μάχονται για τις οικογένειές τους και την ανεξαρτησία των Κούρδων.!

Απορίας άξιο, φυσικά, είναι το γεγονός πως η τουρκική αυτή πρόκληση έγινε με τις ευλογίες της κυβέρνησης των Αθηνών (και φυσικά με την κάλυψη των αρμοδίων υπηρεσιών), οι εκρόσωποι της οποίας προφανέστατα δεν μπορούν να αντιληφθούν ούτε την σοβαρότητα, αλλά ούτε την "επόμενη ημέρα" αυτής της απολύτως αδικαιολόγητης υποχωρητικότητάς τους.

Κλείνοντας, νομίζουμε ότι πρέπει να καταγράψουμε πως ενώ έγινε το μνημόσυνο τούρκων στρατιωτών, στην πραγματικότητα έγινε η κηδεία τόσο της αλήθειας, όσο και της Ελληνικότητας της Θράκης, αφού η τουρκική πρόκληση έγινε υπό την προστασία του υποτιθέμενου Ελληνικού κράτους στην περιοχή.

Επίσης, αναρωτιόμαστε, μήπως θα έπρεπε η Ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει να μνημονεύονται οι Έλληνες νεκροί στρατιώτες και οι Έλληνες που δολοφονήθηκαν στην Μικρά Ασία το 1920-22, με ένα ετήσιο μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών τους που θα γίνεται στην Σμύρνη; Κακή ερώτηση, θα σκεφτείτε, αφού κάτι τέτοιο δεν μπορούν να τολμήσουν ούτε να το σκεφτούν καν οι τουρκοτσολιάδες των Αθηνών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνες "στόλισαν" τον Γάλλο δημοσιογράφο που μας είπε "τεμπέληδες" και "απατεώνες"

Καμαρώστε μία φάτσα που θέλει να κάνει κριτική στους Έλληνες. Δεν τον αναγνωρίζετε, ε; Είναι ο συντάκτης του κατάπτυστου άρθρου στην γαλλική εφημερίδα...

"Liberation", που στις 8 Νοεμβρίου μας χαρακτήριζε "απατεώνες, τεμπέληδες και φετοφάγους".
Ο δημοσιογραφίσκος, που προφανώς κάπου πονάει, αναφερόμενος στη Μύκονο, σημείωνε πως εκτός από διεφθαρμένοι γινόμαστε και γκέι.
Μόλις το άρθρο έγινε γνωστό στην Ελλάδα, τα πληκτρολόγια πήρα "φωτιά" το προφίλ του δημοσιογράφου στο Facebook δέχτηκε βομβαρδισμό αρνητικών σχολίων...Η ανάρτηση με το link που παρέπεμπε στο δημοσίευμα κατακλύστηκε από ειρωνικά έως και πολύ... ακατάλληλα σχόλια συμπατριωτών μας, οι οποίοι ένιωσαν προσβεβλημένοι από τον τρόπο που αναφέρθηκε ο Guillon στους Έλληνες.

"Ξέρετε γιατί οι Γάλλοι βγάζουν πολλά αρώματα; Γιατί δεν κάνουν μπάνιο και τα χρειάζονται για να μην βρομάνε", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο ενός χρήστη, ενώ κάποιοι άλλοι τον "έλουσαν" με διάφορα κοσμητικά επίθετα.

Οι υποστηρικτές του αρθρογράφου διατείνονται πως το κείμενο ήταν σατιρικό και πως ο Stephane Guillon είναι γνωστός για το καυστικό του χιούμορ, ενώ αντιθέτως πολλοί είναι οι Γάλλοι που παίρνουν το μέρος μας γιατί όπως τονίζουν "έρχεται η σειρά τους".
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ: Η ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΪΜΟΥ" ΓΛΩΣΣΑ..

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΝΑΔΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ: Η ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΜΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ, ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ
Μέσα στα πλαίσια των «Ημαθειώτικων» που γίνονται κάτω από την αιγίδα της Παμακεδονικής του Οντάριο, έγινε η παρουσίαση του Δημήτρη Γκεκόπουλου με θέμα, εάν η «Μακεδονική» είναι διάλεκτος ή αυτόνομη γλώσσα.......Την παρουσίαση άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλονικέων και Γραμματέας της Παμακεδονικής κ. Γιάννης Πύργος. Χαιρετισμούς απένειμαν, ο πρόεδρος της
Παμακεδονικής Δημήτρης Κάρας, η εκπαιδευτική ακόλουθος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας κυρία Καραγρηγορίου, ο Επίσκοπος Ανδίδων κ.κ. Χριστοφόρος και ο Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Τορόντο κ. Κιρακοσιάν.
Η παρουσίαση ήταν τεκμηριωμένη και το πόρισμα ήταν ότι δεν υπάρχει Μακεδονική γλώσσα, όπως ποτέ δεν υπήρχε αυτόνομη γλώσσα από αρχαιοτάτων χρόνων.
Η σήμερα ομιλούμενη «γλώσσα» είναι απλά μια βουλγαρική διάλεκτος που χρησιμοποιεί το βουλγαρικό αλφάβητο, βουλγαρικές λέξεις και εκφράσεις στο μέγιστο ποσοστό, πασπαλισμένες με ελληνικές, σλαβικές και αλβανικές λέξεις.
Αλλά το ατού της βραδιάς που βεβαίωσε την παραδοχή ότι πρόκειται περί διαλέκτου, ήταν η καθηγήτρια βουλγαρικής φιλολογίας κυρία Άννα Ντάνκοβα που κλήθηκε ειδικά από τον κ. Γκεκόπουλο να μας το πιστοποιήσει έμπρακτα.Όταν εκείνος πρόβαλλε με τον ηλεκτρονικό projector στην οθόνη ένα κείμενο γραμμένο στην «Μακεδονική» και εκλήθη η κυρία Ντάνκοβα να το διαβάσει, εκείνη το διάβασε άνετα, μας διαβεβαίωσε ότι ήταν άπταιστη βουλγαρική διάλεκτος και ουδεμία μετάφραση χρειάζονταν από την «Μακεδονική» στη Βουλγαρική, γεγονός που αποδεικνύει π ε ρίτρα να ότι πρόκειται για Βουλγαρική διάλεκτο και όχι «Μακεδονική» γλώσσα, που προσπαθούν οι γυφτοσκοπιανοί να πείσουν τους εαυτούς τους ότι είναι.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΑΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ!

Η αποκάλυψη που βλέπετε στην εικόνα προέρχεται από το αυριανό "Παρόν": Το σκυλάκι του Σημίτη και μέλος της μασωνικής Τριμερούς Επιτροπής, έχει...φάει καλά σε βάρος της χώρας, που καλείται να...σώσει!
Κι αν κάποιοι δεν...σκιάζονται από τη συμμετοχή του Προτεστάντη στις διάφορες "λέσχες", ενοχλούνται άραγε από τα "έργα" του επί αρχιπροδότη Σημίτη;


- Ρώτησε κανένα μιντιακό παπαγαλάκι ποια είναι η γνώμη του για το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, όπου ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε και κάποιοι έβγαλαν πακτωλούς χρημάτων σε βάρος του;

- Ρώτησε κανένα γιουσουφάκι πώς ακριβώς μαγείρεψε τα περίφημα "greek statistics", που μας έβαλαν στο Ευρώ;

- Ρώτησε κανένα συγκυβερνητικό εξαπτέρυγο πού πήγαν τα λεφτά των Ολυμπιακών Αγώνων και τι έκαναν οι τραπεζίτες στο συγκεκριμένο πανηγύρι δισεκατομμυρίων;

Αυτός είναι ο...εθνοσωτήρας που γλείφουν τα Μμε των νταβατζήδων, προφανώς επειδή θυμούνται πόσο καλά έφαγαν επί Σημίτη!


Αυτός είναι ο "καλύτερος", σύμφωνα με τοτυς ξεφτιλοπατριώτες της διαπλοκής, που ρίχνουν κεραυνούς εναντίον των ξένων συμφερόντων, αλλά τα υπηρετούν πιστά!


Ε, λοιπόν! Αυτό το διορισμένο δεκανίκι που μας φόρτωσαν ως Πρωθυπουργό ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, δεν το αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση!
Διαβάστε περισσότερα » »

Παραιτήθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι - Αναλαμβάνει τον σχηματισμό κυβέρνησης ο πρόεδρος της μυστικής "τριμερούς επιτροπής", Μάριο Μόντι


Την παραίτησή του υπέβαλε και επίσημα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ρώμης για να πανηγυρίσουν την αποχώρησή του από την εξουσία. Ο Μπερλουσκόνι μετέβη νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου κατέθεσε στον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, την παράιτησή του. Κατά την άφιξη της αυτοκινητοπομπής του Ιταλού πρωθυπουργού, ο Μπερλουσκόνι έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από πλήθος συγκεντρωμένων που κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα εναντίον του.

Στο άκουσμα της είδησης της παραίτησης, οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.


Τις εξελίξεις δρομολόγησε η έγκριση του πακέτου οικονομικών μεταρρυθμίσεων από την ιταλική Βουλή, ανοίγοντας το δρόμο για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Υπέρ ψήφισαν 380 βουλευτές, 26 ψήφισαν κατά, ενώ τέσσερις απείχαν. Τα μέτρα υπερψηφίσθηκαν και από μεγάλο μέρος των βουλευτών της κεντροαριστεράς και της κεντρώας αντιπολίτευσης.
Ο υπερψηφισθείς νόμος οικονομικής σταθερότητας περιέχει πολλές από τις παρεμβάσεις που ζητήθηκαν από τους Ευρωπαίους εταίρους προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην ιταλική οικονομία.
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, ο οποίος απέτυχε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία σε μια κρίσιμη ψηφοφορία την Τρίτη, είχε υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί μόλις το κοινοβούλιο ψήφιζε το νόμο.
Το πρωί της Κυριακής, ο Ιταλός πρόεδρος θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τους προέδρους της βουλής, της γερουσίας και τους πολιτικούς αρχηγούς, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις έξι το απόγευμα.
Ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος Μάριο Μόντι αναμένεται να αναλάβει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, με έργο να αντιμετωπίσει τη διευρυνόμενη οικονομική κρίση, η οποία έχει εκτοξεύσει το κόστος δανεισμού της Ιταλίας σε ανεξέλεγκτα επίπεδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα μείωση μισθών και συντάξεων προβλέπει ο προϋπολογισμός

Νέα μείωση μισθών και συντάξεων προβλέπει ο προϋπολογισμόςΝέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και επιδόματα προβλέπει το κείμενο του νέου προϋπολογισμού, παρά τις χθεσινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, που διαβεβαίωνε ότι δεν τίθεται ζήτημα νέων μέτρων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα  «ΕΘΝΟΣ», το υπουργείο Οικονομικών θα επιχειρήσει να μειώσει τις πρωτογενείς δαπάνες κατά 5,52 δισ. ευρώ το 2012, έναντι του τρέχοντος έτους.
Από το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο σχεδιάζεται η περικοπή 1,8 δισ. ευρώ.


Επίσης, εξετάζεται εξοικονόμηση 3 δισ. ευρώ, μέσω του περιορισμού των επιχορηγήσεων προς τα Ταμεία και τον ΟΑΕΔ, κάτι που προμηνύει μεγάλες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι η μείωση των συντάξεων θα αποφέρει 740 εκατ. ευρώ εντός του 2012.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού αναφερόταν ότι το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 172,7% του ΑΕΠ ή στα 372 δισ. ευρώ από 356,5 δισ. ευρώ (161,8% του ΑΕΠ) το τρέχον έτος, ενώ οι τόκοι εξυπηρέτησης θα διαμορφωθούν στα 17,9 δισ. ευρώ, έναντι 16,3 δισ. φέτος.
Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά θα πρέπει να επανεκτιμηθούν, λόγω των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, με το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων θα υπάρξει εξοικονόμηση 4,5 δισ. ευρώ για την πληρωμή τόκων και το χρέος θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Υποκρισία και αντιπαράθεση για την «Πτολεμαΐδα V»

                                          
(του Μιχάλη Αγραφιώτη)
 
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες σε σωματεία, εργαζομένους και τοπική κοινωνία σε σχέση με την κατασκευή και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της υπό σχεδιασμό και κατασκευή νέας μονάδας βάσης της ΔΕΗ. Η διαμάχη για την χρηματοδότηση της κατασκευής έχει προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις σε συνδικαλιστές και εργαζομένους, οι οποίοι δικαίως δεν θέλουν την ιδιωτική χρηματοδότηση του έργου, αφού κάτι τέτοιο θα προκαλούσε ανυπολόγιστη καταστροφή στα δικαιώματά τους. Παράλληλα, η παρέμβαση γνωστού συνδικαλιστή υπέρ της ιδιωτικής χρηματοδότησης δεν συνάδει με τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Όταν η προσωπική άποψη της κεφαλής ενός σωματείου είναι αντίθετη τα συμφέροντα των εργαζομένων, τότε η παραίτηση αποτελεί μονόδρομο γιʼ αυτόν που τη διατυπώνει, αφού δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να υπερασπιστεί τις θέσεις των εργαζομένων.


Η νέα μονάδα πρόκειται να διασφαλίσει μακροχρόνια ενεργειακή κάλυψη, μικρή περιβαλλοντολογική επιβάρυνση, θέρμανση πολλών διαμερισμάτων της Εορδαίας, αλλά και θα διασφαλίσει ένα μεγάλο μέρος της ενεργειακής επάρκειας της χώρας. Παράλληλα, θα «ανοίξει» πολλές δουλειές στην περιοχή, θα δώσει πολλά μεροκάματα και θα κινηθεί η τοπική οικονομία. Η μονάδα αυτή θα αποτελέσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Δυτικής Μακεδονίας την επόμενη δεκαετία. Η ιδιωτική χρηματοδότηση είναι μεν μια λύση όχι όμως η ιδανικότερη. Γιατί πάρα πολύ απλά το επιχειρείν σε μια χώρα όπως η Ελλάδα κρύβει αβεβαιότητες για τον επενδυτή, δημιουργεί ανασφαλές περιβάλλον και μείωση κερδών κάτι το οποίο θα πιέσει πρώτα τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία. Άρα, όταν σε μια δεκαετία οι πλειοψηφία των παλαιών μονάδων θα έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, η νέα μονάδα θα κληθεί να στηρίξει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μαζί με τις ΑΠΕ.

Από την άλλη, η ΔΕΗ αναζητά χρηματοδότηση για την κατασκευή της μονάδας, ενώ υπάρχει διάχυτη η άποψη ότι η μονάδα δεν μπορεί να κατασκευαστεί από τα δικά της κεφάλαια ή δικό της δανεισμό. Δεν έχει όμως αποκλειστεί η δανειοδότηση της επιχείρησης μέχρι στιγμής, άρα στο μέλλον τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Κατά κύριο λόγο και γενική ομολογία, θετική είναι η συμμετοχή ιδιωτών σε δημόσια έργα αλλά με σωστούς όρους, προϋποθέσεις και σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Μεγάλο μέρος των εργαζομένων της ΔΕΗ έχει πληγεί από τις μειώσεις, οι εργασιακές συνθήκες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, ενώ η εικόνα των συνδικαλιστών που υποστηρίζουν την κυβερνητική και μνημονιακή πολιτική αυτές τις στιγμές δημιουργούν αρνητισμό σε σωματεία και τοπική κοινωνία.

Από τη στιγμή που συνδικαλιστές εκφράζουν προσωπικές απόψεις αντίθετες με αυτές των σωματείων που εκπροσωπούν και κατά συνέπεια αντίθετες προς το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής κοινωνίας, αυτομάτως περνούν στην αντίπερα όχθη και η μοναδική επιλογή που έχουν είναι η άμεση παραίτηση από το πόστο τους. Η παραμονή τους συνεπάγεται με υποκρισία ως προς την αγωνιστικότητα τους απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων, ενώ είναι ανίκανοι πλέον να τα υπερασπιστούν.
Διαβάστε περισσότερα » »

3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας & 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου Φλώρινας στο Αμπου Ντάμπι για το διαγωνισμό της Ρομποτικής 18-20/11


Με τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα στις βαλίτσες και με υψηλούς στόχους, μαθητές και καθηγητές από Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο Φλώρινας θα διεκδικήσουν μία διάκριση στο Αμπου Ντάμπι.


Τις βαλίτσες τους για το Αμπου Ντάμπι ετοιμάζουν οι μαθητικές ομάδες ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου Φλώρινας και του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας, για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 20 του μηνός στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η περιοχή αυτή της Δυτικής Μακεδονίας "χτίζει" μια μικρή παράδοση στη σύντομη ιστορία της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας, καθώς τα σχολεία της συμμετέχουν ανελλιπώς και στις τρεις τελευταίες Ολυμπιάδες με ελληνική συμμετοχή.

Τον τίτλο του πρωτοπόρου διεκδικεί η πόλη της Πτολεμαΐδας, όπου μία ομάδα τριών εκπαιδευτικών πληροφορικής και ηλεκτρολογίας ανέλαβε την πρωτοβουλία πριν από τρία χρόνια να φέρει τη ρομποτική στα σχολεία. Το έναυσμα δόθηκε από μια ενημερωτική εκδήλωση του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης, η οποία εκπροσωπεί τη χώρα μας στις Ολυμπιάδες Ρομποτικής από το 2009.

"Με την οικονομική βοήθεια του Δήμου Πτολεμαΐδας και της πρώην Νομαρχίας Κοζάνης αγοράσαμε τον πρώτο εξοπλισμό, ενώ η διεύθυνση του σχολείου μάς παραχώρησε τον χώρο για τα μαθήματα που γίνονται σε εθελοντική βάση και εκτός σχολικού ωραρίου", είπε στο "Εθνος" η Σοφία Παπαγεωργιάδου, καθηγήτρια Πληροφορικής στο 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας.
Παιχνίδι τους η ρομποτική...

Συνθέτοντας πλαστικά τουβλάκια LEGO με αισθητήρες και ψηφιακά κυκλώματα, οι εθελοντές μαθητές άρχισαν να μυούνται στον μαγικό κόσμο της ρομποτικής, όπως και συνομήλικοί τους σε περισσότερα από 70 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, και μπήκαν στην ανταγωνιστική διαδικασία των ετήσιων διαγωνισμών για την καλύτερη ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα.

Οι μαθήτριες της Α' Τάξης του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, Αφροδίτη Γκέρτση, Ειρήνη Κοκκινίδου και Αναστασία Ζαραφίδου, εκπροσώπησαν πέρυσι τη χώρα στις Φιλιππίνες στην κατηγορία του Γυμνασίου και φέτος θα κάνουν το ίδιο για την κατηγορία Λυκείου, στο Αμπου Ντάμπι, αφού κέρδισαν για δεύτερη συνεχή χρονιά στον πανελλήνιο διαγωνισμό.

Η δοκιμασία, στην οποία θα διαγωνιστούν με εκατοντάδες άλλες μαθητικές ομάδες από 40 και πλέον χώρες, θα γίνει σε ένα ρομποτικό εργοστάσιο ανακύκλωσης, όπου το ρομποτάκι θα κληθεί να ταξινομήσει 8 κύβους διαφορετικών μεγεθών και χρωμάτων σε 6 κάδους.

"Πέρυσι πήραμε τη 13η θέση, που είναι σημαντική επιτυχία. Φέτος έχουμε στόχο την οκτάδα", ανέφερε η κ. Παπαγεωργιάδου.

Ο "ιός" της ρομποτικής μεταδόθηκε από πέρυσι και στο γειτονικό Αμύνταιο Φλώρινας, όπου οι καθηγητές Ηλεκτρολογίας Κωνσταντίνος Παπαγιάννης και Παύλος Ηλιάδης ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους τους στην Πτολεμαΐδα για να εισάγουν το εθελοντικό μάθημα στο 1ο ΕΠΑΛ και στο 2ο Δημοτικό της πόλης. Ο εξοπλισμός αγοράστηκε με έξοδα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην πρώτη του συμμετοχή, η ομάδα του Δημοτικού (αποτελούμενη από τους μαθητές Κωνσταντίνο Ηλιάδη, Γιώργο και Βαλάντη Ελευθεριάδη) κέρδισε στον πανελλαδικό διαγωνισμό και θα πετάξει κι αυτή για την Ολυμπιάδα. Αποστολή του δικού τους ρομπότ είναι να περιηγηθεί σε λαβύρινθο και να βρει την έξοδο στον συντομότερο χρόνο, μαζεύοντας παράλληλα τρία μπαλάκια του πινγκ πονγκ που βρίσκονται σ' αυτόν.

Στο μηδέν η ρομποτική στην Ελλάδα - Μόνη ελπίδα ο εθελοντισμός


Η εκπαιδευτική ρομποτική στην Ελλάδα βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο, όπως αναφέρει στο "Εθνος" ο κ. Ιωάννης Σομαλακίδης, πρόεδρος του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης. "Είμαστε στο επίπεδο της Νιγηρίας και της Τανζανίας. Ο,τι γίνεται στον τομέα αυτόν στην Ελλάδα, στηρίζεται στον εθελοντισμό, χωρίς ούτε ευρώ κρατικής παρέμβασης, την ώρα που χώρες όπως η Ρουμανία τον έχουν εντάξει στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ η Κίνα συμμετέχει στις Ολυμπιάδες με αποστολή χιλίων ομάδων και επικεφαλής τον υπουργό Παιδείας", τονίζει και προσθέτει: "Κάποιοι νομίζουν πως τα ρομπότ είναι κάτι ανθρωποειδή που βλέπουν στις ταινίες, αγνοώντας ότι οι αυτόματοι πωλητές, το ABS των αυτοκινήτων τους, οι πόρτες των τραπεζών και χιλιάδες άλλες εφαρμογές γύρω τους είναι ρομποτικές".

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΑΙ» ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΤΑ  ΣΧΕΤΙΚΑ  VIDEO
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ



Διαβάστε περισσότερα » »

Καλλιτέχνες εναντίων του ΔΝΤ - 3 τραγούδια που δεν πρέπει να χάσετε

Καλλιτέχνες μέσα από την μουσική εκφράζουν την αντίθεση τους σε όλα αυτά που μας επιβάλει η νέα τάξη πραγμάτων.Η μουσική είναι επανάσταση...




Διαβάστε περισσότερα » »

Ιταλοί πειραματόζωα στην Ελβετία λόγω κρίσης

Η κρίση στέλνει τους Ιταλούς στην Ελβετία προκειμένου να γίνουν πειραματόζωα για νέα φάρμακα. Η αμοιβή για τους ενδιαφερόμενους -κυρίως ανέργους ή φοιτητές- δεν είναι ευκαταφρόνητη. Για «δουλειά» μόλις έξι ημερών πληρώνονται με 1.200 ευρώ
Στην Ιταλία που μαστίζεται από την οικονομική ύφεση και την ανεργία, η αγορά ανθρώπων-πειραματόζωων είναι ακμάζουσα, ειδικά στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας της Λομβαρδίας, επειδή ο μεγαλύτερος εργοδότης βρίσκεται κοντά.

Είναι οι ελβετικές κλινικές στο καντόνι του Τιτσίνο, στις οποίες οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες στρέφονται για να κάνουν δοκιμή παλιών και νέων φαρμάκων τους στον άνθρωπο. Τα επίδοξα πειραματόζωα χρησιμοποιούν τον όρο «κούρα» για να δικαιολογήσουν το ταξίδι τους στην Ελβετία.

Δεν λένε σε κανέναν ότι πάνε να δοκιμάσουν φάρμακα, ώστε να διαπιστωθεί η επικινδυνότητά τους ή όχι. Τα 1.200 ευρώ της αμοιβής είναι αρκετά, όχι μόνο για να δώσουν ανάσα στα πενιχρά οικονομικά τους ή για να καλύψουν τα δίδακτρά τους, αλλά και για να εξασφαλίσουν εχεμύθεια.

Υστερα από προσπάθεια, ο ρεπόρτερ της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica» Φεντερίκο Ρούφο κατάφερε να γίνει δεκτός σε μια από τις τρεις κλινικές. Παρέμεινε εκεί όχι μόνον για έξι μέρες, όσο δηλαδή διαρκεί συνήθως η «δουλειά», αλλά για έναν μήνα. Εκεί μετατράπηκε σε πειραματόζωο για τις δοκιμές, και με τη βοήθεια κρυφής κάμερας κατέγραφε όσα συνέβησαν.

Τα 1.200 ευρώ για μόλις έξι μέρες νοσηλείας αποτελούν πόλο έλξης για τους περισσότερους, επειδή ισοδυναμούν με μισθό ενός μήνα. Κάθε εθελοντής που θέλει να εισπράξει αυτό το ποσό απλώς θέτει στη διάθεση των γιατρών το σώμα και το αίμα του, ώστε να ελέγξουν πάνω του τα αποτελέσματα οποιουδήποτε σκευάσματος, από ένα αντιόξινο για το στομάχι, μέχρι ένα ισχυρό φάρμακο για τη δυσλειτουργία του θυρεοειδούς.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: …στα αλβανικά οι ιστοσελίδες του Υπουργείου Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Το Υπουργείο τοπικής αυτοδιοίκησης (Εσωτερικών),  έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να εφαρμόσει πλήρως τη χρήση της αλβανικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα και τις μορφές της θεσμικής επικοινωνίας.

Ο Αλβανός υπουργός του αναφερόμενου υπουργείου, Nevzat Bejta, δήλωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα εφαρμόστηκε η χρήση της αλβανικής γλώσσας,  ως γλώσσα επικοινωνίας με τα άλλα θεσμικά όργανα, στην εφαρμογή της τεκμηρίωσης, τόσο στο υπουργείο του, όσο και στις επαφές που έχει με τα άλλα υπουργεία.


«Καταφέραμε να το εφαρμόσουμε αυτό και ενθαρρύνουμε και άλλους να συνεχίσουν ένα τέτοιο βήμα, εφ’ όσον επιτρέπεται από το Σύνταγμα. Με αυτόν τον τρόπο, μέσω της γλώσσας και της επικοινωνίας, βρισκόμαστε πιο κοντά στους πολίτες μας», δήλωσε ο Bejta.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι στο τμήμα που προΐσταται, περίπου το 53% των εργαζομένων είναι Αλβανοί, αν και σε αυτό το τμήμα του υπουργείου δεν απασχολείται μεγάλος αριθμός  εργαζομένων.

«Με τον  νέο προϋπολογισμό θα προσπαθήσω να απασχολήσω μεγαλύτερο προσωπικό αλβανικής καταγωγής και αυτό θα επιτευχθεί και με τους επαγγελματίες που προμηθεύουν το υπουργείο, και αυτό είναι αναγκαίο» δήλωσε ο Bejta.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι στο εγγύς μέλλον σε πολλούς τομείς του Υπουργείου  θα προσληφθούν  στελέχη αλβανικής καταγωγής που έχουν τις προϋποθέσεις που ζητούνται.
Διαβάστε περισσότερα » »

«Οι Έλληνες έρχονται στη Βουλγαρία. Ζουν εδώ. Χωρίς τις φαύλες ταμπέλες της πολιτικής»

«Το 1925 ο ελληνικός στρατός είχε την πρόθεση να καταλάβει το Πετρίτς, που βρίσκεται εννέα χιλιόμετρα από τα σύνορα. Οι Έλληνες επιχειρηματίες κάνουν σήμερα ό, τι οι στρατιώτες παρέλειψαν να κάνουν. Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται προς τη Βουλγαρία για να ξεφύγουν από την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας. Προσελκύονται, ιδιαίτερα, από τον χαμηλό φορολογικό συντελεστή, ο οποίος στη Βουλγαρία είναι 10% και στην Ελλάδα θα μπορούσε να φθάσει στο 50%» σημειώνει η βουλγαρική εφημερίδα ’24 ώρες’ μεταφέροντας ένα κείμενο που δημοσιεύθηκε στο βουλγαρικό Φόκους.


Στη Βουλγαρία, σύμφωνα με το Ελληνο-Βουλγαρικό Επιμελητήριο, έχουν εγκατασταθεί  εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Κατά τα τελευταία 20 έτη αυτές έχουν δημιουργήσει περίπου 100.000 θέσεις εργασίας.

Ο Έλληνας ιδιοκτήτης καταστήματος στο Πετρίτς, ο Χάρης Διαμαντούδης, ήρθε πριν ένα χρόνο από την Χαλκιδική. Πήρε μαζί  του όλη την οικογένειά του.
«Γιατί να μη έρθω εδώ όταν είναι σαν όαση μέσα στην έρημο. Δεν είμαι ανόητος!», είπε πριν μπει στο αυτοκίνητό του – το τελευταίο μοντέλο της Μερσέντες.

Ο παράδεισος της Βουλγαρίας

Στο Πετρίτς θα βρει κανείς ποικιλία ελληνικών επιχειρήσεων – υφασμάτων, επίπλων, ακόμη και ένας που φτιάχνει φέρετρα.  Οι Έλληνες έχουν τη βιομηχανία ενδυμάτων. Το ενδιαφέρον των Ελλήνων επιχειρηματιών οφείλεται στο φθηνό εργατικό δυναμικό. Στη Βουλγαρία το ημερομίσθιο είναι σχεδόν το μισό του ελληνικού.

Σύμφωνα με το ‘Φόκους’, μόνο το 30 με 35 τοις εκατό των εγγεγραμμένων ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία είναι οικονομικά ενεργές. Επισήμως εργάζονται στη Βουλγαρία, αλλά στην πραγματικότητα έχουν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα για να αποφύγουν την καταβολή φόρων.
 Εξάλλου, ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων συνταξιούχων δαπανούν την σύνταξή τους στη Βουλγαρία.

Το Σαντάνσκι και ο Πάγκαλος

Η πόλη του Σαντάνσκι δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι η πόλη πολλών Ελλήνων επιχειρηματιών. Εδώ βρίσκεται ένας από τους τέσσερις μεγαλύτερους παραγωγούς προϊόντων καπνού στον κόσμο – η Καπνική Α. Μιχαηλίδης Α.Ε., ελληνική εταιρεία. Στις αρχές του έτους ο Όμιλος αυτός έχτισε στο Σαντάνσκι το νεότερο εργοστάσιο που κόστισε € 9,5 εκατ. και έχει υποσχεθεί 2.500 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην περιοχή των συνόρων των δύο χωρών.

Στα εγκαίνια του εργοστασίου ήταν παρόν και ο Έλληνας αναπληρωτής πρωθυπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος.

Τον περασμένο χρόνο, ο αναφερόμενος Έλληνας πολιτικός, είχε πει ότι η Γερμανία έφερε την ευθύνη για την τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ελλάδα – λόγω της ναζιστικής κατοχής του περασμένου αιώνα. Ωστόσο, κάτω από τις διαταγές του παππού του – του τότε πρωθυπουργού Πάγκαλου, τα ελληνικά στρατεύματα είχαν εισβάλλει στη Βουλγαρία το 1925, σημειώνει το Φόκους.

Διαβάστε περισσότερα » »