Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Τέτοια φάρμακα ταΐζουν ήδη τον ελληνικό λαό οι "δολοφόνοι" Κομμάτια από γυαλιά σε ανώνυμο γενόσημο made in India!

Κομμάτια από γυαλιά βρέθηκαν σε ανώνυμο γενόσημο ατορβαστατίνης που κατασκευάζει ινδική πολυεθνική γενοσήμων.

Το φάρμακο (γενόσημο του Lipitor της Pfizer) που χρησιμοποιείται για τη μείωση της χοληστερόλης
και κατασκευάζει η ινδική Ranbaxy, βρέθηκε στις ΗΠΑ να περιέχει κομμάτια από γυαλί, με αποτέλεσμα η ινδική φαρμακευτική να ανακαλέσει σειρές παρτίδων, μετά από σύσταση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Αυτή η ανάκληση, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιβλήθηκε στην εταιρία Ranbaxy μετά από σωρεία προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη εταιρία στις ΗΠΑ.

Και τα προβλήματα αυτά περιλαμβάνουν πολλαπλές ανακλήσεις προϊόντων, ψεύτικα στοιχεία στους φακέλους που υποβάλλονται στο FDA και μια σειρά κατασκευαστικά προβλήματα που αφορούν τα φάρμακά της!

Όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, τα προβλήματα αυτά δείχνουν επίσης τις δυσκολίες που προκύπτουν μετά από εξαγορές φαρμακευτικών εταιριών που έχουν έδρες διαφορετικές χώρες, όπως έγινε με τη Ranbaxy, άρχισαν να γίνονται εντονότερα μετά την εξαγορά του 70% των μετοχών της από την Daichi Sankyo. Η εξαγορά έφερε την τιμή των μετοχών και των δύο εταιρειών σε... ελεύθερη πτώση από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην διαχείριση της ινδικής φαρμακευτικής, με αποτέλεσμα η τιμή των μετοχών και των δύο εταιριών να πέσει κάτω από το μισό!

Τα διεθνή πρακτορεία σημειώνουν επίσης και την ολιγωρία του FDA και ενδεχομένως και την αδυναμία του για συνεχείς ελέγχους, που οδηγούν σε εκ των υστέρων αποσύρσεις όπως προ ημερών η ανάκληση του γενοσήμου βουποπριόνης. Πολλοί μάλιστα κατηγορούν τον οργανισμό γιατί εξ αρχής έδωσε άδεια στην ινδική φαρμακευτική, γνωρίζοντας το προηγούμενο ιστορικό των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει με τα ανώνυμα γενόσημά της... Και σημειώνουν ότι μπορεί να λειτουργεί το σύστημα καταγραφής των προβλημάτων, όμως αφότου τα φάρμακα έχουν κυκλοφορήσει όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στους οργανισμούς των ασθενών!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αποσύρθηκαν όλες οι παρτίδες, με όλες τις περιεκτικότητες του φαρμάκου.

Το πρόβλημα τώρα που δημιουργείται με το συγκεκριμένο φάρμακο, οδηγεί όλους τους ασθενείς των ΗΠΑ να επιστρέψουν στο φαρμακείο απ’ όπου εκτέλεσαν τις συνταγές τους για να βρει ο φαρμακοποιός ποιάς εταιρείας το ανώνυμο γενόσημο χρησιμοποίησε και να μάθει αν παίρνοντας το χάπι του κατάπιε και σπασμένα γυαλιά ή αν δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ακόμη, να τα επιστρέψει και να πάρει άλλα φάρμακα, καλύτερης ποιότητας!

Η είδηση σκάει σαν βόμβα και στη χώρα μας, τη στιγμή που οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει τελευταία να διαπιστώνουν τη σωρεία προβλημάτων που τους δημιουργεί η συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία των φαρμάκων, αντί της χρήσης του εμπορικού ονόματος του προϊόντος.

Ο λόγος βέβαια είναι προφανής, αφού με τη χρήση της εμπορικής ονομασίας, είναι εύκολη η αναζήτηση του παρασκευαστή του φαρμάκου, όπως και ο έλεγχός του.

Και ενώ αυτό συνέβαινε μέχρι πριν από σχεδόν δύο μήνες στη χώρα μας, τώρα η τρόικα επιβάλλει πλέον τη συνταγογράφηση με δραστική, αφήνοντας τους ασθενείς όχι στον «πατριωτισμό των Ελλήνων», αλλά στην «καλή πίστη» οποιασδήποτε ξένης εταιρίας και πολύ περισσότερο των εταιριών τρίτων χωρών όπως η Ινδία, που είναι γνωστό ότι τα φάρμακά τους είναι εξαιρετικά φθηνά, εξαιτίας των χαμηλών προδιαγραφών ποιότητας.

Και η απόδειξη, έρχεται δυστυχώς, ακόμη και από χώρες όπου οι έλεγχοι θεωρούνταν ως αποτελεσματικοί. Τώρα, στην πράξη, βλέπουμε όλοι, ότι οι μηχανισμοί ελέγχου δεν μπορούν να είναι πανταχού παρόντες, με αποτέλεσμα προβλήματα να δημιουργούνται στις παραγωγές. Και επειδή πρόκειται για φάρμακα, τα οποία οι ασθενείς χρειάζονται για να ζήσουν, με τα ανώνυμα γενόσημα αντί να θεραπευτούν, φορτώνονται με πρόσθετους κινδύνους, αφού οι ίδιοι δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τι είναι αυτό που καταπίνουν!

Διαβάστε περισσότερα » »

Τι συνέβη στην Ιαπωνία;

Ο πρώην αναλυτής της NSA, Jim Stone (Τζιμ Στόουν), υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε σεισμός ισχύος 9,0 R.

Το τσουνάμι (tsunami) προκλήθηκε από πυρηνικές βόμβες στη θάλασσα και η έκρηξη και η τήξη του πυρήνα του Φουκουσίμα προκλήθηκαν από μίνι -- πυρηνικά κρυμμένα στις φωτογραφικές μηχανές που εγκαταστάθηκαν από μια ισραηλινή εταιρία ασφάλειας.

Το κίνητρο: η τιμωρία της Ιαπωνίας για την προσφορά να εμπλουτίσει το ιρανικό ουράνιο και την παρέκκλιση από τις υπαγορεύσεις των Illuminati.






ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Μάθετε πως να ξεχωρίζετε ποια τρόφιμα περιέχουν χημικά



Αν είστε από τους ανθρώπους που ελέγχουν τα συστατικά των τροφίμων και δεν ξέρετε τη σημασία κάποιων όρων όπως «βελτιωτικά», «πρόσθετα», «σταθεροποιητικά», «γλουταμινικό μονονάτριο», «ένζυμα», «ζαχαρίνη», «ραφιναρισμένο», «κορεσμένα και ακόρεστα λίπη» είναι καιρός να τα μάθουμε.

 





Βελτιωτικά
 

Αναφέρεται σε όλα εκείνα τα συνθετικά στοιχεία και τις ουσίες που χρησιμοποιούνται για να γίνονται πιο νόστιμες και γευστικές κάποιες τροφές. Μη φαντάζεστε ότι χρησιμοποιούνται μόνο σε κάποια περίεργα ή εξεζητημένα τρόφιμα, όπως για παράδειγμα τα κινέζικα τρόφιμα, αντιθέτως και το ωραίο αφράτο ψωμάκι μας ή το κρουασάν για να είναι έτσι αφράτο και γευστικό.



Πρόσθετα


Ο όρος που αναφέρεται σε χημικές ουσίες, ο ρόλος των οποίων είναι να δώσουν γεύση, άρωμα και χρώμα σε τροφές. Μη τις προσπερνάτε έτσι απλά. Δεν παύουν να είναι χημικές ουσίες, οι οποίες είναι άγνωστες για τον οργανισμό μας και δεν προσφέρουν τίποτα πέρα της ικανοποίησης της γεύσης.


Σταθεροποιητικά


Και αυτή η κατηγορία είναι πέρα για πέρα χημική. Τα σταθεροποιητικά είναι χημικά συστατικά που βοηθούν τις τροφές να μην χάνουν τη γαλακτώδη τους σύσταση.


Γλουταμινικό Μονονάτριο


Χημικό συστατικό που προέρχεται από τη γλουτένη, από μελάσσα, από ζαχαρότευτλα ή από γλυκόζη σε συνδυασμό με κάποια ειδικά βακτηρίδια. Αυτό το συστατικό δίνει τη χαμένη γεύση των τροφών πίσω στον οργανισμό.


Ζαχαρίνη


Μπήκε πολύ εύκολα στη ζωή μας αντικαθιστώντας το μέλι και τη ζάχαρη. Εννοείται ότι πρόκειται για παρασκευασμένο προϊόν για ένα τεχνητό γλυκαντικό εν ολίγοις, υποκατάστατο της ζάχαρης.


Ραφιναρισμένο


Αν στο άκουσμα αυτής της λέξης σας έρχεται κάτι θετικό, μάθετε ότι ισχύει το αντίθετο. Ότι δηλαδή ωφέλιμο και χρήσιμο για τον οργανισμό είχε κάποια τροφή, με το ραφινάρισμα έχει αφαιρεθεί. Έχει χάσει επομένως τα θρεπτικά συστατικά με τα οποία την είχε εμπλουτίσει η μητέρα φύση και τα οποία δεν αναπληρώνονται με τίποτα.


Κορεσμένα και ακόρεστα


Έτσι ονομάζονται κάποιες χημικές συσκευασίες λιπαρών οξέων. Τα οποία παράγονται από λάδια ή λίπη και συντελούν στο να αποκτούν ρευστή ή στερεή μορφή. Για παράδειγμα κορεσμένα είναι τα λίπη, όπως η μαργαρίνη, το βούτυρο κ.ο.κ που έχουν σε θερμοκρασία δωματίου μια στερεή μορφή. Το λάδι και όλα τα λίπη που είναι σε ρευστή μορφή ονομάζονται ακόρεστα.


  Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Μπαράζ αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων στη Ρόδο! - 109 δονήσεις σε 12 ώρες

 Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι  
Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις σημειώνονται στη Δωδεκάνησο το τελευταίο 24ωρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από χτες στις 11.04 το βράδυ μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν καταγραφεί 109 σεισμικές δονήσεις εντάσεως από 1,8 μέχρι 4,6 της κλίμακας Ρίχτερ. Οι δύο τελευταίες δονήσεις σημειώθηκαν στις 10.51 και 10.58 σήμερα το πρωί και ήταν εντάσεως 4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο των δονήσεων βρίσκεται βορειοδυτικά της Ρόδου ανάμεσα στη Ρόδο και τη Σύμη και το βάθος τους είναι από 5 μέχρι 10 χλμ. Ορισμένες δονήσεις είχαν ως επίκεντρο τη δυτική πλευρά  της Ρόδου  και τα νοτιοανατολικά της Καρπάθου.
Από τις δονήσεις αυτές δεν έχουν υπάρξει θύματα ή  ζημιές, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα αισθητοί στη Ρόδο και κυρίως στη δυτική πλευρά του νησιού.
Καθησυχαστικός για την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Δωδεκανήσου  εμφανίζεται  ο καθηγητής γεωλογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος παράλληλα σημειώνει ότι «το φαινόμενο αυτό παρακολουθείται» .
Σημειώνεται ότι ανάλογη σεισμική δραστηριότητα παρουσιάστηκε και την περασμένη εβδομάδα στην ίδια περιοχή, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή ζημιές.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλος στις φοροαπαλλαγές – Νέες κλίμακες για μισθωτούς και συνταξιούχους


Νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και φορολόγηση από το πρώτο ευρώ εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει η πρόταση του φορολογικού νομοσχεδίου που παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών.
Η νέα προτεινόμενη φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους οδηγεί σε μείωση του φόρου για ετήσιο εισόδημα ως 25.000 ευρώ και σε αύξηση του φόρου για τα υψηλότερα. Ειδικότερα προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 21% για ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ, συντελεστής 36% για εισόδημα από 25.001 ευρώ έως 48.000 ευρώ και 45% για το υπερβάλλον.
Ο φόρος που προκύπτει με βάση την κλίμακα μειώνεται ως εξής:
  • Για εισόδημα μέχρι 18.000 ευρώ κατά 1.950 ευρώ
  • Για εισόδημα πάνω 18.000 έως και 29.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά πενήντα ευρώ ανά χίλια ευρώ εισοδήματος
  • Για εισόδημα άνω των είκοσι εννέα χιλιάδων (29.000) ευρώ το ποσό μείωσης της περιορίζεται κατά εκατό ευρώ ανά χίλια ευρώ εισοδήματος.
Η κλίμακα που προβλέπεται να ισχύσει για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει φορολογικό συντελεστή 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 33% για το υπερβάλλον.
Στην πρόταση του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται η κατάργηση μιας σειράς δαπανών, όπως τόκων στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοικίων παιδιών που σπουδάζουν, διδάκτρων φροντιστηρίων και ασφαλίστρων που έως τώρα μείωναν το φόρο εισοδήματος. Διατηρούνται ως δαπάνες που μειώνουν το φόρο μόνο τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, διατροφής πρώην συζύγων και οι δωρεές από τον υπολογισμό των οποίων προκύπτει και ο τελικός φόρος για κάθε φορολογούμενο.
Ειδικότερα σύμφωνα με το νομοσχέδιο από το ποσό του φόρου της κλίμακας θα αφαιρείται ποσοστό 10% για κάθε μία από τις παρακάτω δαπάνες:
  • Τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του φορολογουμένου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν κατά το μέρος που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή/και ασφαλιστικές εταιρείες και υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος. Το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τις 3.000 ευρώ. Ως έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης θεωρούνται:
  • οι αμοιβές που καταβάλλονται σε ιατρούς και ιατρικά κέντρα, όλων των ειδικοτήτων για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, καθώς και οι αμοιβές που καταβάλλονται σε οδοντιάτρους, ορθοδοντικούς, για οδοντοθεραπεία, οδοντοπροσθετική και γναθοχειρουργική,
  • τα έξοδα νοσηλείας που καταβάλλονται σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή ιδιωτικές κλινικές, καθώς και οι δαπάνες που καταβάλλονται για διαρκή κάλυψη ιατρικών αναγκών,
  • τα έξοδα για φαρμακευτική περίθαλψη γενικά,
  • οι αμοιβές που καταβάλλονται σε νοσοκόμο για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενή κατά τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο ή κλινική ή στο σπίτι,
  • η δαπάνη για την αντικατάσταση μελών του σώματος με τεχνητά μέλη, καθώς και η δαπάνη για την αγορά ή τοποθέτηση στο σώμα του ασθενούς οργάνων, τα οποία είναι αναγκαία για τη φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
  • τα έξοδα νοσοκομειακής περίθαλψης των τέκνων που είναι άγαμα ή διαζευγμένα ή τελούν σε κατάσταση χηρείας, εφόσον το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και πάσχουν από ανίατο νόσημα, καθώς επίσης και με τις ίδιες προϋποθέσεις η δαπάνη για την περίθαλψη με οποιονδήποτε τρόπο των τυφλών, κωφαλάλων ή διανοητικά καθυστερημένων τέκνων του φορολογούμενου, όπως και η δαπάνη τους για δίδακτρα ή τροφεία που καταβάλλονται γι’ αυτά τα τέκνα σε ειδικές για την πάθησή τους σχολές ή θεραπευτήρια,
  • ποσό ίσο με το 50% της δαπάνης που καταβάλλεται σε επιχειρήσεις περίθαλψης ηλικιωμένων, οι οποίες λειτουργούν νόμιμα.
Στις δαπάνες αυτές περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των προσώπων που συνοικούν με τον φορολογούμενο και παρουσιάζουν αναπηρία 67% και πάνω από νοητική καθυστέρηση, φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση με βάση τη γνωμάτευση των οικείων υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή είναι τυφλοί που είναι γραμμένοι στο γενικό μητρώο τυφλών, που τηρείται στον οικείο δήμο και έχουν αποκτήσει ετήσιο εισόδημα πάνω από 6.000 ευρώ.
  • Το ποσό της διατροφής που καταβάλλεται από τον έναν σύζυγο στον άλλο.
  • Των ποσών που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς στο Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, τους ιερούς ναούς, τις ιερές μονές του Αγίου Όρους, το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, την Ιερά Μονή Σινά, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, τα ημεδαπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία που είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, καθώς και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων.
  • Η αξία των ιατρικών μηχανημάτων και των ασθενοφόρων αυτοκινήτων, που μεταβιβάζονται λόγω δωρεάς στα κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και τα νοσοκομεία που αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
  • Τα ποσά που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω δωρεάς προς τα κοινωφελή ιδρύματα, τα σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και χορηγούν υποτροφίες, τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που νόμιμα έχουν συσταθεί ή συνιστώνται και τα οποία επιδιώκουν κοινωφελείς σκοπούς, τους ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς που διέπονται από το Ν.1514/ 1985 (Φ.Ε.Κ. 13/Α’) και τα ερευνητικά κέντρα που αποτελούν ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
  • Τα ποσά που καταβάλλονται από τον φορολογούμενο λόγω χορηγίας προς τα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ημεδαπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που νόμιμα υπάρχουν ή συνιστώνται, εφόσον επιδιώκουν σκοπούς πολιτιστικούς. Πολιτιστικοί σκοποί είναι, ιδίως, η καλλιέργεια, προαγωγή και διάδοση των γραμμάτων, της μουσικής, του χορού, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της ζωγραφικής, της γλυπτικής και των τεχνών γενικότερα, καθώς και η ίδρυση, επέκταση και συντήρηση των αναγνωρισμένων ιδιωτικών μουσείων, όπως τέχνης, φυσικής ιστορίας, εθνολογικών και λαογραφικών.
Εξάλλου σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο φόρος που προκύπτει μειώνεται κατά 200 ευρώ, για τον ίδιο φορολογούμενο για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν ή τον βαρύνουν, εφόσον παρουσιάζουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και πάνω, είναι τυφλοί, νεφροπαθείς, ανάπηροι αξιωματικοί ή οπλίτες, θύματα πολέμου κ.α.
Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει τα ακόλουθα:
  • Τη μείωση κατά 20% των τεκμηρίων διαβίωσης ΙΧ αυτοκινήτων ως και 1.600 κυβικά εκατοστά. Έτσι τα προτεινόμενα τεκμήρια διαμορφώνονται ως εξής: Η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη διαβίωσης για ΙΧ αυτοκίνητα μέχρι 1.200 κυβικά εκατοστά μειώνεται στα 3.200 ευρώ έναντι 4.000 ευρώ σήμερα. Για αυτοκίνητα πάνω από 1.200 κυβικά εκατοστά η τεκμαρτή ή δαπάνη θα αυξάνεται κατά 480 ευρώ ανά 100 κ.ε αντί για 600 ευρώ ανά 100 κ.ε σήμερα. Για τα μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητα δεν προβλέπεται καμία αλλαγή.
  • Τη θέσπιση κλίμακας αυτοτελούς φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια. Για εισοδήματα από ενοίκια έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής φορολόγησης θα είναι 10% και για το υπερβάλλον 33%. Επιπλέον θα επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος στο ακαθάριστο ποσό του εισοδήματος από ενοίκια με συντελεστή 1,5% εφόσον η επιφάνεια της κατοικίας υπερβαίνει τα 300 τμ ή 3% αν πρόκειται για επαγγελματική ή εμπορική μίσθωση.
  • Την αύξηση στο 25% από 20% του συντελεστή φορολογίας αποζημιώσεωνγια το κλιμάκιο της αποζημίωσης από 100.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ. Τα άλλα κλιμάκια μένουν ως έχουν: Δηλαδή αποζημιώσεις ως 60.000 ευρώ παραμένουν αφορολόγητες, από 60.001 ευρώ ως 100.000 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 10%. Τέλος για αποζημιώσεις άνω των 150.001 ευρώ ο συντελεστής φορολογίας παραμένει στο 30%. Στο νομοσχέδιο επισημαίνεται ότι αυτή η κλίμακα φορολογίας εφαρμόζεται αναλόγως και για κάθε εφάπαξ αποζημίωση που παρέχεται από οποιονδήποτε φορέα και για οποιονδήποτε λόγο διακοπής της σχέσης εργασίας ή άλλης σύμβασης η οποία συνδέει τον φορέα με τον δικαιούχο της αποζημίωσης. Η πρόταση αυτή αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο φορολόγησης του εφάπαξ που καταβάλει το δημόσιο.
  • Τη θέσπιση φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων ακόμη και αν πρόκειται για δωρεά ή γονική παροχή. Ο συντελεστής φορολογίας καθορίζεται στο 20% ενώ προβλέπονται συντελεστές απομείωσης της αξίας των παλαιών ακινήτων ανάλογα με την παλαιότητά τους,.
  • Την αύξηση στο 15% του συντελεστή φορολογίας των τόκων των καταθέσεων από 10% σήμερα.
  • Την αύξηση από το 20% στο 26% του συντελεστή φορολογίας των αδιανέμητων κερδών των επιχειρήσεων ενώ για τα μερίσματα προβλέπεται φορολογικός συντελεστής 10% από 25% σήμερα.
  • Την υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από κάθε φυσικό πρόσωπο που συμπληρώνει το 18ο έτος της ηλικίας του ανεξαρτήτως ποσού εισοδήματος. Επίσης προβλέπεται συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου κάθε έτους για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
tvxs.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπογράφεται αύριο Τρίτη η προέγκριση δημοπράτησης του έργου προσθήκη πτέρυγας και προμήθεια – εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Μποδοσάκειο νοσoκομείο

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, στις 12:30 το μεσημέρι, στο Μποδοσάκειο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας θα υπογραφεί η προέγκριση Δημοπράτησης του έργου «Προσθήκη πτέρυγας κατ’ επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου και προμήθεια – εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας ¨Μποδοσάκει層   από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Με τέσσερις συναυλίες ολοκληρώνεται ο κύκλος των μουσικών βραδιών στο πλαίσιο του Εορδαϊκού Καλλιτεχνικού Νοεμβρίου

Με τέσσερις συναυλίες ολοκληρώνεται ο κύκλος των μουσικών βραδιών στο πλαίσιο του Εορδαϊκού Καλλιτεχνικού Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τετάρτη 28 Νοεμβρίου ώρα 8 μ.μ. Συναυλία Πολυφωνικής Χορωδίας Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου στο Πνευματικό Κέντρο
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου ώρα 8 μ.μ. Συναυλία Ωδείου Αδελφών Ματθαίου Παραδοσιακή Σχολή «Ιδιόμελο» στο Πνευματικό Κέντρο
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ώρα 8μ.μ. Συναυλία Μουσικής Σχολή Εμμέλεια Γιάννη Λαζαρίδη στο Πνευματικό Κέντρο
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου Συναυλία Μουρικείου Ωδείου Φιλαρμονική Δήμου Εορδαίας «Αριστοτέλης» στο Πνευματικό Κέντρο.

Διαβάστε περισσότερα » »

Άγριο φονικό στο Σπήλαιο Περάματος: Σκότωσε τον συναδελφό του και αυτοκτόνησε

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων. 35χρονος εισέβαλε στο Σπήλαιο Περάματος στα Γιάννενα και σκότωσε εν ψυχρώ συνάδελφό του. Αργότερα, ο ίδιος έβαλε τέλος στην ζωή του. Ερευνώνται τα αίτια
Αιματηρό επεισόδιο με φόνο και αυτοχειρία εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του Σπηλαίου Περάματος Ιωαννίνων.
Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλε οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα και σχεδόν εξ' επαφής πυροβόλησε και σκότωσε τον 35χρονο υπάλληλο του σπηλαίου που βρισκόταν εκεί και κάλυπτε την βάρδιά του.
Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.
Επί τόπου έσπευσε ιατροδικαστής, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το άγριο φονικό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ανταποκριτή της κρατικής τηλεόρασης, οι δύο άντρες – ο αυτόχειρας και ο δολοφονηθέντας – ήταν συνάδελφοι.
Επίσης, στο ιστορικό σπήλαιο έχουν φτάσει ασθενοφόρα και δυνάμεις της αστυνομίας που έχουν αποκλείσει τον χώρο.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΟΛΑ! ΕΞΩΜΟΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΜΕ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ!

panepitimiakoiΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Από την ίδια αφετηρία θα ξεκινούν τη μάχη για μία θέση στη δύσκολη αγορά εργασίας οι πτυχιούχοι των κολεγίων με τους αποφοίτους των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.

Είκοσι τρία χρόνια μετά την έναρξη μιας διελκυστίνδας για την αναγνώριση ή μη των πτυχίων κολεγίων, η πρόσφατη απελευθέρωση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στη χώρα μας οδήγησε στη χορήγηση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους των κολεγίων, είτε αυτοί έχουν πρώτο πτυχίο είτε μάστερ είτε διδακτορικό.

Η σχετική ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας δίνει, επίσης, το πράσινο φως της αναγνώρισης και στους πτυχιούχους κολεγίων τα οποία προσφέρουν μεταπτυχιακά και ακολουθούν πρόγραμμα σπουδών κατά τα αμερικανικά πρότυπα.

Εξετάζουμε την προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της ρύθμισης», ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) κ. Νίκος Σταυρακάκης. «Είναι απογοητευτικό για τους νέους επιστήμονες να διαπιστώνουν ότι το υπουργείο Παιδείας τους απαξιώνει σε μια εποχή που η κοινωνία θέλει την αξιοκρατία στην αγορά εργασίας και τη διαφάνεια στις ενέργειες της πολιτείας.

Αντίθετα, το υπ. Παιδείας νομοθετεί υπέρ των κολεγιαρχών», συμπλήρωσε η γραμματέας της ομοσπονδίας κ. Ευγενία Μπουρνόβα. «Δεν θίγεται το Σύνταγμα, εφαρμόζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία» αντέτεινε στην «Κ» στέλεχος του υπ. Παιδείας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων κ. Κωστας Καρκανιάς ανέφερε στην «Κ» ότι «πρόκειται για θετική εξέλιξη σε ένα θέμα που απασχόλησε τη χώρα για πάνω από δύο δεκαετίες. Ομως, δεν πρόκειται για αυτόματη χορήγηση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους κολεγίων. Γι' αυτό πρέπει να δούμε μήπως στην πράξη τεθούν πολύ υψηλά εμπόδια για τη χορήγηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων».

Ειδικότερα, στην πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου του υπουργικού συμβουλίου για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 20132016, ξεκαθαρίζονται τα ακόλουθα:

• Για να αναγνωριστούν επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους τους πρέπει τα κολέγια να έχουν συμφωνία πιστοποίησης και δικαιόχρησης (franchising) με ΑΕΙ της Ευρώπης.

• Αναγνωρίζονται και οι προπτυχιακές σπουδές (bachelor) τουλάχιστον τριετούς διάρκειας, καθώς και οι μεταπτυχιακές σπουδές (έως τριετούς διάρκειας όταν πρόκειται για μάστερ και τουλάχιστον τριετούς διάρκειας για διδακτορικό δίπλωμα).

• Στην κατηγορία των κολεγίων περιλαμβάνονται και οι φορείς, τα προγράμματα σπουδών των οποίων οδηγούν σε μεταπτυχιακό τίτλο, εφόσον τα προγράμματα έχουν πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης. Ουσιαστικά, αναγνωρίζονται τα πτυχία μεταπτυχιακών σπουδών κολεγίων, τα οποία ακολουθούν πρό-

Και οι παλιοί απόφοιτοι

Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους πτυχιούχους των κολεγίων να διεκδικήσουν ίδια επαγγελματικά δικαιώματα (επαγγελματική ισοδυναμία, όπως αναφέρεται) με τους αποφοίτους των ελληνικών δημόσιων ΑΕΙ. Οπως είπε στην «Κ» ο κ. Καρκανιάς, η ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους νέους πτυχιούχους κολεγίων, αλλά και τους περίπου 25.000 που αποφοίτησαν από το 1989 (τότε ρυθμίστηκε το θέμα για πρώτη φορά από την ευρωπαϊκή Οδηγία 89/48) και κατόπιν από ελληνικά κολέγια που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά ΑΕΙ, ως παραρτήματά τους στη χώρα μας.

Πρακτικά, οι πτυχιούχοι των κολεγίων θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις στον δημόσιο τομέα, να έχουν τα μισθολογικά προνόμια που έως τώρα απολαμβάνουν οι πτυχιούχοι πανεπιστημίου ή ΤΕΙ και, ευρύτερα, θα έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με τους αποφοίτους των ελληνικών δημόσιων ιδρυμάτων. «Η αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας παρέχει στον δικαιούχο τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένη οικονομική δραστηριότητα ως μισθωτός ή αυτοαπασχολούμενος με τις ίδιες προϋποθέσεις με τους κατόχους συγκρίσιμων τίτλων του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος», λέει η ρύθμιση.

Μόνη εξαίρεση γίνεται στα επαγγέλματα για τα οποία απαιτούνται αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα, και ιδίως για τις θέσεις καθηγητών ΑΕΙ, ερευνητών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού. Σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να χορηγηθεί ακαδημαϊκή αναγνώριση στα πτυχία των κολεγίων, κάτι που θα προσέκρουε στο Σύνταγμα.


Καθημερινή 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

2 ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ

 
Ο πρώτος σεισμός μικρής έντασης (2,0 Ρίχτερ) έγινε  στο Πισοδέρι Φλώρινας. Αμέσως μετά ακολούθησε και δεύτερη δόνηση 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αυτή την φορά  επίκεντρο μέσα στην λίμνη της μεγάλης Πρέσπας


 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ  ΣΕΙΣΜΩΝ



Sunday, 25 November 2012, 20:06:00 UTC
 Magnitude
M 2.0
 Latitude
40.78°N
 Longitude
21.25°E
 Depth
10 km
 Region
Greece
 Distances
13 km W of Florina
29 km N of Kastoria
377 km NW of Athina
 # of Arrivals10
 Location TypeAutomatic


  Earthquake Details
 Origin Time
Sunday, 25 November 2012, 20:18:46 UTC
 Magnitude
M 3.4
 Latitude
40.88°N
 Longitude
21.07°E
 Depth
10 km
 Region
Greece
 Distances
30 km WNW of Florina
44 km NNW of Kastoria
395 km NW of Athina
 # of Arrivals62
 Location TypeAutomatic

  Detailed Map
25/11/2012 20:18:46      40.88°N   21.07°E      M 3.4



Read more: http://radioflorina.blogspot.com/2012/11/2_25.html#ixzz2DKKlda00
 

Διαβάστε περισσότερα » »

22 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου (8μηνα) -Υποβολή αιτήσεων γίνεται από 28/11/2012 έως και 07/12/2012

Στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι δύο (22) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών προχωρά η διεύθυνση του ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.


Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε την προκήρυξη…



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

106 θέσεις εργατών στο ΛΚΔΜ (Δίμηνα) – Από αύριο οι αιτήσεις μέχρι και 07/12

Στην πρόσληψη 106 εργατών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των Ορυχείων & Μονάδων, προχωρά το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.


Απαιτούμενα δικαιολογητικά με την υποβολή της Αίτησης :
1.   Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου, πρόσφατης έκδοσης, ότι ο υποψήφιος είναι  εγγεγραμμένος  στο δημοτολόγιο, η  ημερομηνία  έκδοσης του οποίου δεν πρέπει να  απέχει περισσότερο  από  τριάντα (30) ημέρες από  την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας  υποβολής  των  αιτήσεων.
2.   Πρόσφατη βεβαίωση του  ΟΑΕΔ για τον προσδιορισμό του χρονικού διαστήματος ανεργίας του υποψηφίου, η  ημερομηνία  έκδοσης  της  οποίας  δεν  πρέπει  να  απέχει περισσότερο  από  (10) εργάσιμες ημέρες  από  την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας  υποβολής  των  αιτήσεων. Αποκλείεται  η  απόδειξη  με  υποβολή  υπεύθυνης  δήλωσης  και  κάρτας  ανεργίας
3.   Πιστοποιητικά αρμόδιων φορέων από τα οποία θα προκύπτει η οικογενειακή και κοινωνική κατάσταση του υποψηφίου (άγαμος, έγγαμος, αριθμός τέκνων, τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, ειδικές ανάγκες σε μέλη της οικογένειάς του κ.λ.π.).
4.  Φωτοαντίγραφο των δύο  όψεων  του  ατομικού  δελτίου  ταυτότητας.
5.  Υπεύθυνη  Δήλωση του  Ν. 1599/1986 στην  οποία  να δηλώνει αν έχει  απασχοληθεί  στη  ΔΕΗ Α.Ε., με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (π.χ. σύμβαση έργου, ημερομίσθιος κ.α., εκτός  πρακτικής άσκησης) κατά το τελευταίο έτος, καθώς και τα χρονικά διαστήματα που  απασχολήθηκε.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ 2463052317 . Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά από αύριο 27/11 εως και 07/12.
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »