Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ (βίντεο)

Μπορεί οι περισσότεροι νεοέλληνες να γνωρίζουν ελάχιστα ή να αγνοούν παντελώς την αρχαία μορφή της ελληνικής γλώσσας, όχι όμως και οι Έλληνες του Πόντου. Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του βρετανικού Independent, περίπου 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα.

Ας παραβλέψουμε ότι ξέχασαν οι Βρετανοί μερικά μηδενικά στο «5.000» και να μείνουμε στο ότι όπως επισημαίνουν ειδικοί γλωσσολόγοι μέσω αυτής της μορφής της γλώσσας μπορούν να εξάγουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τη γλώσσα του Σωκράτη και του Πλάτωνα, καθώς και το πώς αυτή εξελίχθηκε.
Οι γλωσσολόγοι διαπίστωσαν ότι η διάλεκτος, Romeyka, μια ποικιλία από ποντιακά ελληνικά, έχει δομικές ομοιότητες με την αρχαία ελληνική που δεν παρατηρούνται σε άλλες μορφές της γλώσσας που ομιλείται σήμερα. Επίσης η Romeyka παρουσιάζει και πολλές ομοιότητες με το αρχαίο λεξιλόγιο.
Όπως λέει η λέκτορας Φιλολογίας Ιωάννα Σιταρίδου του Πανεπιστημίου του Cambridge, η χρήση του απαρεμφάτου έχει χαθεί στα νέα ελληνικά. Όμως, στα Romeyka έχει διατηρηθεί.
Είναι προφανές ότι οι ομιλητές αυτής της διαλέκτου είναι οι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων που ζούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας από τον 6ο ή 7ο αιώνα π.Χ., όταν η περιοχή αποικίστηκε αρχικά.
Δείτε το βίντεο


http://www.liako.gr/news/home/38374-2012-07-11-06-02-10.html 
Διαβάστε περισσότερα » »

Νεκρά δύο μικρά αρκουδάκια σε σημείο καρμανιόλα

Ατύχημα με δύο νεκρά αρκουδάκια φετινής γέννας σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στον κάθετο οδικό άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.Τα δύο αρκουδάκια, ηλικίας 4-5 μηνών, βρέθηκαν νεκρά από την ομάδα άμεσης επέμβασης του Αρκτούρου. Πρόκειται για το 13ο κατά σειρά ατύχημα, με το σύνολο των περιστατικών να έχει κοστίσει τη ζωή σε 11 αρκούδες.
Τα δύο μικρά αρκουδάκια βρέθηκαν διαμελισμένα και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Όπως διαπιστώθηκε, ήταν φετινής γέννας και ζύγιζαν περίπου 15 κιλά. Πιθανότατα το ατύχημα συνέβη την ώρα που τα αρκουδάκια διέσχιζαν το δρόμο με τη μητέρα τους.
Ο κάθετος οδικός άξονας Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα άγρια ζώα.
Όπως αναφέρει ο Αρκτούρος σε ανακοίνωσή του, η ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητόδρομου και η ελλιπής διαμόρφωση κατάλληλων διαβάσεων για την άγρια πανίδα, συνεχίζουν να αποτελούν τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Από την Εγνατία ΑΕ έχει εγκριθεί ήδη η κατασκευή ενισχυμένου φράχτη και το έργο βρίσκεται στη φάση ανάθεσης αναδόχου εταιρείας.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι έγραφε η Εφημερίδα «Искра» των Σλάβων των Σκοπίων το 1947



Ιούλιος 9, 2012.

Ας πάρουμε μια γεύση για τα περί της γλώσσας των Σλάβων που αναφέρεται ως μητρική γλώσσα, ( αυτονόητα σλαβική),  περί  «μακεδονικού αλφαβήτου», «μακεδονικών πανεπιστημίων» κλπ από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Искра» του 1947, όταν ο Τίτο αποφάσισε την ίδρυση της  γιουγκοσλαβικής σοσιαλιστικής δημοκρατίας της Μακεδονίας.


Δείτε πως χαίρονται που τα παιδιά τους θα μαθαίνουν το «Macedonian alphabet» που είναι «Slav alphabet» και πως ιδρύουν το πρώτο «Μακεδονικό Πανεπιστήμιο» που είναι «first Slav University».

Έτσι για να μην ξεχνάμε τις …ιστορικές πλαστογραφήσεις…


Παραθέτουμε την αρχή του κειμένου της «Искра»-Σπίθας


March, 1947.

MACEDONIA A NATION AGAIN by Anita Price

Skopije, Macedonia (WNS).

For the first time in their history the Macedonian people are freely speaking their own native tongue.

For the first time the Macedonian alphabet haw been set down in children’s grammar books, andk there is a primary and secondary school in every village and town.

The old ruling powers kept the population in ignorance and illiteracy for centuries. Even a year and half ago Macedonia was 70 per cent illiterate.

After the years of suppression by the Turks and others, the Macedonians, developers of the Slav alphabet and founders of the first Slav university, are coming into the own again.


Η συνέχεια επί της φωτό…

Σχετικό:Σλαβομακεδόνες: Είμαστε αδέλφια με τους Έλληνες...  http://www.echedoros-a.gr/2009/05/blog-post_19.html

echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα :Σύλληψη τεσσάρων ατόμων για κατοχή κάνναβης στην Πτολεμαΐδα

Χθες (10-07-2012) το βράδυ στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς, δύο 20χρονους, έναν 18χρονο και  έναν 23χρονο, για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες διαπιστώθηκε ότι, κατείχαν από κοινού μια συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους28,5 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ , ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ‏



Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ  ΣΚΟΠIMOTHTEΣ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ  ΚΙΝΔΥΝΕΟΥΝ  ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ  ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ  ΚΑΙ  ΕΚΤΟΣ  ΚΑΙ  ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥΣ ..
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ..... ΠΡΟΚΕΙΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ....

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ......ΔΥΣΤΥΧΩΣ ......!!!! 

Δάφνη
Η  Human Rights Watch "του Τζορτζ Σόρος" κατασκεύασε έκθεση για την Ελλάδα που κρύβει  σκοπιμότητες, και λέει πως οι αλλοδαποί φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα. Το προκλητικό αυτό δημοσίευμα με τίτλο «Μίσος στους δρόμους. Η ξενοφοβική βία στην Ελλάδα» κοινοποιήθηκε σήμερα διεθνώς.  

 
Ο Τζορτζ Σόρος είναι ο κύριος χορηγός της οργάνωσης Human Rights Watch, συμβάλλοντας με $ 100 εκατομμύρια από τα 128 εκατομμύρια δολάρια των εισφορών και των επιχορηγήσεων που έλαβε η HRW στο οικονομικό έτος 2011.
 
 Η έκθεση αυτή που παραθέτουμε παρακάτω πρέπει να απαντηθεί από  την ελληνική κυβέρνηση πριν προλάβουν οι ανθέλληνες "Σόροι" να ετοιμάσουν......
ότι έχουν στο βρόμικο μυαλό τους με τις βιτρίνες τους περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων μη κυβερνητικές οργανώσεις.   
 Στην 92 σελίδων έκθεση, προϊόν επιτόπιας έρευνας (όπως υποστηρίζουν) και ανάλυσης του τρόπου που αντιμετωπίζει τα περιστατικά και τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας η δημόσια διοίκηση και η πολιτική εξουσία στη χώρα μας, τεκμηριώνεται η απροθυμία των διωκτικών και των δικαστικών αρχών να αποτρέψουν τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά μεταναστών, αιτούντων πολιτικό άσυλο και προσφύγων.
 Όπως σημειώνεται, «παρά τη σαφή επαναληπτικότητα των περιστατικών βίας και την αυξητική τάση, οι αρχές δεν έχουν κατορθώσει να παρέμβουν αποτελεσματικά, με στόχο την προστασία των θυμάτων και τη λογοδοσία των δραστών».
 «Άτομα, προερχόμενα από εμπόλεμες ζώνες, αποφεύγουν να κυκλοφορήσουν το βράδυ στην Αθήνα, λόγω του φόβου ότι θα δεχθούν επίθεση», επισήμανε η Τζούντιθ Σάδερλαντ, ερευνήτρια της οργάνωσης για τη δυτική Ευρώπη και πρόσθεσε: «Η οικονομική κρίση και η μετανάστευση δεν δικαιολογούν την αποτυχία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη βία, που διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό».
 Στο πλαίσιο της έρευνας, η οργάνωση πήρε συνεντεύξεις από 59 άτομα, που ήταν θύματα ρατσιστικής βίας στο διάστημα Αύγουστος 2009- Μάιος 2012, μεταξύ των οποίων 51 που δέχθηκαν σοβαρές επιθέσεις και κατέληξαν σε νοσοκομείο.
 Όπως καταγράφεται, οι επιτιθέμενοι κινούνται σε ομάδες, συχνά φορούν σκουρόχρωμα ρούχα και έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μαντήλια ή κράνη. Σε κάποιες περιπτώσεις, η επίθεση γίνεται με μοτοσικλέτες, συνήθως με μαχαίρια ή σπασμένα μπουκάλια και, σε ορισμένα περιστατικά, την επίθεση ακολουθεί ληστεία των θυμάτων.
 Όπως διαπιστώνεται, σημειώνει το ΑΠΕ, τα θύματα των επιθέσεων αποθαρρύνονται από τις αστυνομικές αρχές να καταγγείλουν τις επιθέσεις, με το επιχείρημα ότι είναι μάταιη η κίνηση έρευνας, εάν τα θύματα δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τους δράστες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η αστυνομία ενημερώνει τα θύματα- που μπορεί να είναι και παράνομα διαμένοντες αλλοδαποί- ότι, εάν προβούν σε καταγγελία, θα κρατηθούν.
 Κατά την παρουσία της έκθεσης υπογραμμίστηκε ότι, ενώ το 2006 υπήρξε εγκύκλιος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ώστε να αποδίδεται ιδιαίτερη προσοχή στα ρατσιστικά εγκλήματα, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ από την πλευρά της αστυνομίας. Εξίσου, η νομοθέτηση των ρατσιστικών εγκλημάτων από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το 2008, δεν έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα σε καμία καταδίκη για ρατσιστικό έγκλημα. Η δίκη- ορόσημο δυο ανδρών και μιας γυναίκας, που κατηγορούνται για επίθεση με μαχαίρι εναντίον του Αφγανού Άλι Ραχιμί, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2011, έχει πάρει έξι αναβολές και έχει αναβληθεί εκ νέου για τον Σεπτέμβριο. Στην υπόθεση, παραμένει αδιευκρίνιστο κατά πόσον ο εισαγγελέας προτίθεται να εισηγηθεί την επιβολή της ανώτατης προβλεπόμενης ποινής για την ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου.
 Όπως σημειώνεται στην έκθεση, παρότι δεν υπάρχουν γνωστές αναλύσεις της αστυνομίας ή δικαστικές αποφάσεις που να συσχετίζουν ομάδες πολιτών ή τη Χρυσή Αυγή με όσους εξαπολύουν βίαιες επιθέσεις κατά αλλοδαπών, υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι οι δράστες είναι μέλη συγκεκριμένων ομάδων που συνδέονται με το νεοκλεγέν στη Βουλή κόμμα. Για παράδειγμα, η συγκατηγορούμενη στην επίθεση κατά του Άλι Ραχιμί ήταν υποψήφια, με ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. 

Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τα εγκλήματα μίσους είναι παντελώς αναξιόπιστα, διαπιστώνει η Human Rights Watch και καλεί τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να αναλύσουν διεξοδικά το φαινόμενο της ξενοφοβικής βίας στην Ελλάδα και να παράσχουν οικονομική και τεχνική βοήθεια στη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
 Ο εμπειρογνώμων της Human Rights Watch, Γιαν Έγκελαντ επισήμανε ότι, στον προγραμματισμό της οργάνωσης περιλαμβάνονται συναντήσεις με τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Εξωτερικών, με το συλλογικό όργανο των Ελλήνων Εισαγγελέων, τις αντιπροσωπείες της ΕΕ στην Ελλάδα και τους αρμοδίους στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερώσει για τον ανησυχητικό βαθμό συστηματικής παραβίασης των δικαιωμάτων ευάλωτων ομάδων, που υποφέρουν, ιδιαιτέρως σε περίοδο ύφεσης.
 «Στόχος μας» τόνισε «είναι να κάνουμε το σύστημα της αστυνομίας και της δικαιοσύνης να λειτουργήσει όπως πρέπει». Γι αυτό «χρειάζεται εκπαίδευση και επιμόρφωση των αστυνομικών, των Εισαγγελέων στη σχετική ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, σύστημα καταγραφής των περιστατικών, δυνατότητα των θυμάτων να έχουν πρόσβαση στο σύστημα Δικαιοσύνης».
Και πρόσθεσε:
 
 «Η κριτική χωρίς την προσφορά τεχνικής και οικονομικής βοήθειας δεν αποδίδει. Το σύστημα πρέπει να ενδυναμωθεί, για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά ρατσιστικής βίας».
  Τόσο η κ. Σάδερλαντ όσο και ο κ. Έγκελαντ, υποστήριξαν ότι θα πρέπει να προβληματιστεί η πολιτική τάξη για την ιδιαιτέρως ξενοφοβική κουλτούρα που έχει αναπτυχθεί στην κοινωνία. Και ο κ. Έγκελαντ κατέληξε: «Η ΕΕ πρέπει να αντιμετωπίσει ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ως ευρωπαϊκή κρίση. Στη Νορβηγία, ανακοινώθηκε ότι δημιουργείται ασπίδα για να μην μπαίνουν οι ξένοι στη χώρα. Όμως, υποχρέωση της ΕΕ είναι να διασφαλίσει ότι όποιος φθάνει στο έδαφός της πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα ίδια κριτήρια που αντιμετωπίζονται οι Ευρωπαίοι πολίτες. Θέλουμε να δείξουμε στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση πόσο σημαντικό είναι, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και, ειδικά, στις περιπτώσεις ρατσιστικών εγκλημάτων».


nyxtobaths  μέσω  katohika

Διαβάστε περισσότερα » »

Β.Πούτιν προς Ρώσους διπλωμάτες για την Συρία: "Να είστε έτοιμοι για τα χειρότερα"...



Την ώρα που εννέα ρωσικά πολεμικά, αποβατικά και βοηθητικά σκάφη απέπλεαν από τα λιμάνια της Σεβαστούπολης σρτον Εύξεινο Πόντο και του Σεβερομόρσκ στην Βόρεια Θάλασσα με κατεύθυνση την Συρία, όπου θα αποβιβάσουν περισσότερους από 1000 πεζοναύτες, μέλη ειδικών μονάδων της GRU και περίπου 200 τεθωρακισμένα διαφόρων εκδόσεων (SHORADS, φορείς αντιαρματικών όπλων, μεταφοράς προσωπικού, ΤΟΜΑ κλπ), ο ηγέτης της Ρωσίας Β.Πούτιν σε μία 20λεπτη ομιιλία του στο μεγάλο forum της ρωσικής διπλωματίας που γίνεται δύο φορές το χρόνο έδινε το μέτρο της κρισιμότητας της κατάστασης στην Συρία λέγοντας:

"Η Δύση περιφρονεί τον ΟΗΕ και επιχειρεί να διαχειριστεί μόνη της τι τύχες ξένων λαών. Προσπαθούμε να τους λογικεύσουμε αλλά να είστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη, ακόμα και για την πιο δυσμενή. Τίποτα δεν αποκλείεται", κατέληξε μιλώντας σε ένα απόλυτα σιωπηλό ακροατήριο στην αίθουσα του οποίου, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, "πούπουλο να έπεφτε στο πάτωμα θα ακουγόταν"!

Τώρα, για να μιλάει με τέτοιο τρόπο ο Ρώσος ηγέτης, είναι κάτι που αποτελεί μέτρο της κρισιμότητας της κατάστασης. Και ποια θα ήταν "η πιο δυσμενή εξέλιξη";

Για την ρωσική διπλωματική-στρατωτική ορολογία η πιο δυσμενής εξέλιξη είναι η χρήση πυρηνικών όπλων από τους αντιμαχομένους. Η ρωσική φιλοσοφία αντιμετώπισης των κρίσεων απέχει από τον δυτικό τρόπο αντιμετώπιισης ανάογων καταστάσεων και η έναρξη ακόμα και ένοπλης εμπλοκής φαντάζει , περίπου φυσιολογική. "Το χειρότερο" είναι η χρήση πυρηνικών όπλων!
Σε μία πρώτη αντίδρασή τους οι ΗΠΑ αντέδρασαν μάλλον αμήχανα. "Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η μετακίνηση μιας μοίρας ρωσικών πολεμικών πλοίων προς το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας δεν συνιστά, εκ των προτέρων, κάτι το ασυνήθιστο. Η Ρωσία διαθέτει μια βάση ανεφοδιασμού στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Έριν Πέλτον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

«Στην παρούσα κατάσταση, δεν έχουμε κανένα λόγο να θεωρούμε ότι η μετακίνηση των πλοίων δεν είναι μια ενέργεια ρουτίνας» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Τώρα, το ότι για πρώτη φορά από τον Β'Π.Π. και μάλιστα γενικότερα για πρώτη φορά η Ρωσία ξεκινά μια μεγάλη υπερπόνιτα ναυτική εκστρατεία με πέντε αποβατικά-αρματαγωγά, δύο βοηθητικά και δύο πολεμικά πλοία, αυτό θεωρείται προφανώς "ενέργεια ρουτίνας" για τις ΗΠΑ που εν πάση περιπτώσει ούτε και αυτές είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν: Τα δύο αεροπλανοφόρα, το CVN69 "Aϊζεναχάουερ" ακολουθούμενο από το R61 "Ντε Γκολ", την Κυριακή το εργότερο θα βρίσκονται στο νότιο Αιγαίο με κατεύθυνση τα ανοικτά των συριακών ακτών...

Πάντως, ανήσυχος και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν σπεύδει στην Μόσχα στις 18 Ιουλίου θέλοντας να προλάβει μία καταστροφή για την οποία η Άγκυρα και η νεο-οθωμαική πολιτική της θα φέρει μεγάλες ευθύνες.

Γνωρίζοντας ότι λόγω απόστασης και γεωγραφικών περιορισμών, "χωλαίνει" στο θέμα της αεροπορικής παρουσίας η Ρωσία "βάζει τα μεγάλα μέσα" εξ αρχής: Ο εκπρόσωπος της ρωσικής Αεροπορίας, σμήναρχος Vladimir Drik ανακοίνωσε την ένταξη των διηπειρωτικών βομβαρδιστικών Tu-160 σε περιπολίες στον Εύξεινο πόντο, μία ώρα απόσταση από τις συριακές ακτές για το υπερηχητικό βομβαρδιστικό.

«Πλέον τα Tu-160 εντάσσονται στην στρατηγική επιχειρησιακών περιπολιών του ρωσικών στρατηγικών αεροσκαφών μετά από τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό και στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, όπου ξεκινούν περιπολίες»! Συνολικά 20 από αυτά τα αεροσκάφη (το ένα έχει χαθεί σε ατύχημα) βρίσκονται σε υπηρεσία μεταφέροντας 40 τόνους πυρηνικών ή συμβατικών όπλων το κάθε ένα!

Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στη Δύση, καθώς τα Tu-160 προορίζονται για «βαριές» αποστολές, π.χ. τον πυρηνικό βομβαρδισμό των ΗΠΑ με βλήματα cruise και εν πάση περιπτώσει τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά τους (ακτίνα δράσης πάνω από 12.000 χλμ.) δεν ταιριάζουν με την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας που εντάσσεται στις περιπολίες τους, αλλά φαίνεται ότι η Ρωσία επιχειρεί να στείλει ισχυρό μήνυμα προς πάντες: ΝΑΤΟ, Τουρκία, καυκάσιες δημοκρατίες, αλλά και Ιράν.
Τώρα είναι σε υπηρεσία στην 37η Στρατιά και πιο συγκεκριμένα στην 22η Αεροπορική Μεραρχία που έχει βάση την Αεροπορική Βάση (ΑΒ) Engels απ’όπου επιχειρεί το 121o TBAP Αεροπορικό Σύνταγμα των «λεικών κύκνων» όπως είναι το παρατσούκλι τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πως κοροϊδεύουν τους καταναλωτές στις Λαϊκές αγορές


ΜικρογραφίαΕλλάς  το  μεγαλείο σου.  Λαϊκή  αγορά  Πτολεμαΐδας   11-7-2012  δείτε  Το κόλπο με τις τιμές  στα  καρπούζια  και  πεπόνια από  το 0,20  που  φαίνεται    είναι  0,29 το  πραγματικό,  , ουδείς  αρμόδιος  σε  ερώτηση  που  έγινε  σε  δημοτικό  αστυνομικό  για  την    ευανάγνωστη  αναγραφή  των  τιμών  δήλωσε  αναρμόδιος , και  την  στιγμή  που   μαγνητοσκοπούσαμε  τις  πινακίδες  αναγραφής  των  τιμών  δεχτήκαμε  την  παρέμβαση  αστυνομικού  οργάνου  για  παράνομη  καταγραφή  προσωπικών  δεδομένο,  όλα   τα  αλλά  έβαιναν  καλώς  για  τους  ταλαίπωρους  συμπολίτη  μας  που  εξαπατώνται  με  διαφορά  τρικ  έλεος.  Άλλες  υπηρεσίες  δεν  διαθέτη  αυτός  ο  τόπος  να  κάνη  ελέγχους  της  κακομοίρας  γίνεται  από  ότι  βλέπω.   

Δείτε  το  βίντεο.


savrez  Ptolemaida news
Διαβάστε περισσότερα » »

Ήρθα στην εκπομπή σας γιατί δεν έχω τί να κάνω στο υπουργείο - ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ .....




Μία απίστευτη δήλωση έκανε η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, η οποία είπε πως έδωσε το «παρών» σε τηλεοπτική εκπομπή γιατί δεν έχει ακόμη τί να κάνει στο υπουργείο.

«Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και είναι απτά σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο σε αυτούς που συμμετέχουν στο σύστημα υγείας», είπε η υφυπουργός Υγείας φιλοξενούμενη σε τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει χρόνος για να καθυστερούμε».

«Το υπουργείο δεν μπορεί να συμπεριφέρεται πλέον όπως συμπεριφερόταν εδώ και χρόνια» είπε η κυρία Σκοπούλη ενώ έκανε λόγο για σύσταση επιτροπών σοφών.

Η υφυπουργός Υγείας τόνισε πως ακόμη δεν έχει αρμοδιότητες στο υπουργείο: «Ήρθα εδώ γιατί δεν έχω τι να κάνω στο Υπουργείο, δεν έχω ακόμα αρμοδιότητες», εξήγησε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.



iefimerida
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζουράφα: Το απόλυτο σύνορο της Ελλάδας και της Ευρώπης! Είχαμε προβλέψει την πτώση του φάρου από το 2003.




Ηταν 5 Μαίου του έτους 2003, όταν δημοσιεύαμε το τέταρτο μέρος της έρευνάς μας για τα πετρέλαια στο αιγαίο. Αυτή τη φορά, ο λόγος για ένα μικρό νησάκι, στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Την Ζουράφα, ή Λάδόξερα ή Ζγόραφα!

Την τεράστια σημασία της ύπαρξης του νησιού αυτού, που παλιότερα αποτελούσε μια πλειάδα νησιών που τα καταβρόχθισε η αέναη δράση της φύσης, έγινε αντιληπτή αμέσως από τους αναγνώστες μας ενώ ο κίνδυνος εξαφάνισης της τελευταίας νησίδας ήταν ορατός με το τραγικό αποτέλεσμα να χάσει η Ελλάδα και η Ε.Ε. την κυριαρχία σε μια τεράστια περιοχή στα ανατολικά σύνορά μας!

Φέραμε στο φως της δημοσιότητας πραγματείες και κείμενα λογίων από το 1898 που κάνουν λόγο για την ύπαρξη πετρελαίου στην περιοχή, αλλά και για έναν ανεκτίμητο αρχαιολογικό πλούτο, που ουδείς γνωρίζει τι απέγινε!

Τις τελευταίες μέρες γίνεται ένα απίστευτο παιχνίδι παραπληροφόρησης σχετικά με το αν έπεσε ή δεν έπεσε η φάρος που υπάρχει πάνω στη νησίδα! Ενας φάρος, που δηλώνει διεθνώς , ιδιοκτησία της περιοχής! Και μάλιστα σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο θαλασσών, ο φάρος αυτός είναι ζωτικής σημασίας για πάρα πολλά ζητήματα!

Ο φάρος της Ζουράφας λοιπόν πράγματι έπεσε! Επεσε στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου του 2012!

Το γεγονός αυτό το είχαμε προβλέψει όπως θα δείτε στην αποκάλυψη που έκαναν κατ αποκλειστικότητα οι AegeanTimes.gr στις 5.5.2003, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι μέσα σε πέντε δέκα χρόνια ο φάρος θα πέσει από τη νησίδα! Τελικά έπεσε στα 9 χρόνια από τη μέρα που το γράψαμε!


Κάποιοι δεν πιστεύουν ότι έπεσε και δεν έκαναν τον κόπο να πάρουν καν ένα τηλέφωνο στις αρμόδιες υπηρεσίες!

Η αλήθεια είναι ότι σε μεγάλα Λιμεναρχεία της περιοχής, δεν γνώριζαν για την τύχη του φάρου της Ζουράφας. Μια περιοχή που διεκδικεί η Τουρκία με τον όρο «γκρίζες ζώνες»! Όμως, το καθ ύλην αρμόδιο Λιμεναρχείο Σαμοθράκης, γνώριζε και παραγνώριζε!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με ανώτερο στέλεχος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης, μας επιβεβαίωσε ότι ο φάρος έπεσε στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, όταν στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως έως και 11 μποφόρ!

Όταν έγινε αντιληπτό από τους αλιείς της περιοχής, αμέσως, ένα πλωτό του Λιμενικού έσπευσε για αναγνώριση και ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες!

Με εντολή μάλιστα του ελληνικού γραφείου επιχειρήσεων Φάρων, μέσα σε μια εβδομάδα, τοποθετήθηκε εκεί ένας ειδικός φανός («σπίθα» τον αποκαλούν οι ναυτικοί) για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ο οποίος υπάρχει ως και σήμερα!

Στις επίμονες ερωτήσεις μας προς το Λιμενικό Σαμοθράκης, μας τόνισαν με βεβαιότητα ότι η «σπίθα» επιθεωρήθηκε επίσημα για τελευταία φορά την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012!

Αρα, ας προσέξουν ορισμένοι που γράφουν ότι ο φάρος ΔΕΝ έπεσε ποτέ, διότι διαπράττουν λάθος και μάλιστα τεράστιο!

Αμέσως μετά την πτώση του, έσπευσε στην περιοχή ο Αρχηγός ΓΕΝ στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα στους Τούρκους, για το ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της περιοχής! Γεγονός για το οποίο είναι άξιος συγχαρητηρίων!

Αντιλαμβάνομαι ότι οι διπλές εκλογές έβαλαν το θέμα σε δεύτερη μοίρα! Παρά του γεγονότος ότι υπάρχει ήδη σαφέστατη εντολή για κατασκευή ενός νέου φάρου, οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει καν! Πρέπει άμεσα η πολιτική ηγεσία της νέας Κυβέρνησης, να προχωρήσει στην κατασκευή του φάρου, που έχει ήδη αργήσει!

Προεκλογικά η ΝΔ στήριξε πολλά στην ΑΟΖ και η ύπαρξη του εν λόγω φάρου, ενισχύει την πολιτική αυτή στην περιοχή! Αλλιώς, ότι έλεγε προεκλογικά η ΝΔ ήταν απλά «παχιά λόγια» ενώ στελέχη της που στήριξαν την εκλογή τους πάνω στο ζήτημα της ΑΟΖ, όπως ο κ.Κικίλιας , πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι μόνο λόγια αλλά προχωρούν σε έργα!!!

Οι Τούρκοι επιθυμούν διακαώς να μην τοποθετηθεί ποτέ ξανά φάρος και με την διάβρωση του εδάφους να εξαφανιστεί και η τελευταία νησίδα της περιοχής!

Υπάρχουν λοιπόν μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, που αναφέρουν, ότι πριν την μεγάλη θαλασσοταραχή του Φεβρουαρίου, στην περιοχή έπλεε με περίεργη ρότα, ένα υποβρύχιο που σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν ήταν Ελληνικό! Η Θαλασσοταραχή λοιπόν ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τους Τούρκους να ρίξουν τον ήδη ταλαιπωρημένο φάρο και να κρύψουν την ενέργειά τους πίσω από τη μανία της φύσης!

Αλλά αυτό σήμερα είναι δευτερεύουσας σημασίας, μιας και αυτό που προέχει, είναι η κατασκευή μιας στέρεης βάσης από μπετόν στην οποία θα τοποθετηθεί ένας νέος φάρος !

Κι αν ορισμένοι φοβούνται, τότε καλά θα κάνουν να πάνε σπίτια τους, γιατί , δεν τους έβαλε στις καρέκλες αυτές, κανείς με το ζόρι!

Το 2003, το δημοσίευμά μας για την Ζουράφα και οι αποκαλύψεις που κάναμε τότε, είχαν προκαλέσει το ενδιαφέρον του πατριώτη ευρωβουλευτή της ΝΔ, κυρίου Ιωάννη Μαρίνου (γνωστό από τον Οικονομικό Ταχυδρόμο) ο οποίος πήρε το δημοσίευμά μας, και με βάση αυτό τεκμηρίωσε την ερώτησή του προς το Ευροκοινοβούλιο! Μια ερώτηση που απασχόλησε ακόμη και τον ίδιο τον πρόεδρο της Κομισιόν! Με ευρωβουλευτή της ΝΔ λοιπόν τότε , όλη η Ευρώπη έμαθε για το ύπουλο παιχνίδι της Τουρκίας στην περιοχή και μάλιστα αντέδρασε πολύ δυναμικά!

Γεγονός είναι ότι η τότε Κυβέρνηση Σημίτη με ΥΠΕΞ τον Γ.Παπανδρέου, όχι απλά δεν έκανε το παραμικρό, αλλά έφτασε σε σημείο να αποσύρει από την Αλεξανδρούπολη το μεγάλο σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού για να … μην εκνευρίζει τους Τούρκους!

Σήμερα που η ΝΔ κυβερνά με κεντρικό της προεκλογικό άξονα την ΑΟΖ μάλιστα, πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να στήσει έναν φάρο στην περιοχή;;;

Διαβάστε λοιπόν την εκρηκτική αποκάλυψη του 2003, όπως την ανασύραμε από το ιστορικό αρχείο των AegeanTimes, με την παράκληση να διαβάσετε προσεκτικά κάθε μια γραμμή!

Κάντε ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δείτε το πρωτότυπο κείμενο - αποκάλυψη για τη Ζουράφα όπως είχε γραφτεί αρχικά στους aegeantimes στις 5.5.2003






 http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=51924&type=1&kata=0
Διαβάστε περισσότερα » »