Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Κυρία Σαββαΐδου, στην πρώτη σας επαφή με τους πολίτες, τα κάνατε θάλασσα!

Κυρία Σαββαΐδου, στην πρώτη σας επαφή με τους πολίτες, τα κάνατε θάλασσα!

Σε μία χώρα όπου ο πολίτης -εν γνώσει του Κράτους- αδικείται, σε μία χώρα η οποία χρεοκόπησε από τα εγκληματικά λάθη του άθλιου πολιτικού της συστήματος και η οποία σήμερα εξακολουθεί να συνθλίβεται από τις λανθασμένες επιλογές των ίδιων ανθρώπων που τη χρεοκόπησαν, εμείς οι πολίτες, οι Έλληνες Φορολογούμενοι, δε μπορούμε με κανένα τρόπο να δεχθούμε την οποιαδήποτε κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου, ή τον οποιονδήποτε Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, να μας κουνά το δάκτυλο.
Και όταν μας το κάνουν, θυμώνουμε ακόμη περισσότερο. Θυμώνουμε επειδή βλέπουμε ότι, πέραν από τα εγκληματικά τους λάθη και πέραν από την προδοσία κατά της πατρίδας μας, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν βάλει στάλα μυαλό και παραμένουν θρασείς.
Έχοντας αυτά κατά νου και θέλοντας να διαμαρτυρηθούμε για την άρνηση της νέας Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων να δώσει μία παράταση λίγων ημερών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και για τη στάση της να αναγγείλει (με τόσο αυστηρό ύφος) την επικείμενη τιμωρία των “ενόχων” πολιτών, της αποστείλαμε την παρακάτω επιστολή (Αρ. Πρωτοκόλλου: 6372/18-7-2014):
(δείτε την επιστολή σε μορφή PDF)

Προς:
κα Κατερίνα Σαββαΐδου
Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
ΑΠ 3/18-7-2014/ΓΣ
Αθήνα, 18 Ιουλίου 2014
Κυρία Σαββαΐδου,
Στην πρώτη σας ουσιαστική επαφή με τους πολίτες, τα κάνατε θάλασσα. Και χάσατε μία μοναδική ευκαιρία να δείξετε ότι, με την αλλαγή στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, θα ξεκινούσε μία συνειδητή προσπάθεια βελτίωσης στις σχέσεις μεταξύ αυτού του άθλιου Κράτους και των δύσμοιρων πολιτών.
Τί σας εμπόδισε να δώσετε ακόμη μία παράταση μερικών ημερών, ώστε να μπορέσουν όλοι οι πολίτες να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις; Καλώς ή κακώς, κάποιοι καθυστέρησαν. Κάποιοι άλλοι απλά θέλησαν να αντιδράσουν. Άλλωστε, με μία δικαιοσύνη που, εδώ και μερικά χρόνια, έχει πάψει να αποτελεί τον “πυλώνα” που θα έπρεπε να αποτελεί για την κοινωνία, δεν απομένουν πολλοί τρόποι αντίδρασης. Έπρεπε να βγείτε εσείς να μας κουνήσετε το δάκτυλο και να μας μιλήσετε για τις υποχρεώσεις μας και για το πώς θα μας τιμωρήσετε; Και ποιά είστε εσείς που μας κουνάτε το δάκτυλο;
Γνωρίζατε, ή οφείλατε να γνωρίζετε, κυρία Σαββαΐδου, τις σοβαρότατες δυσλειτουργίες στην εφαρμογή του taxis. Γνωρίζατε, ή οφείλατε να γνωρίζετε ότι το σύστημα δε λειτούργησε για το χρονικό διάστημα που είχε προβλεφθεί από το νόμο. Γνωρίζατε, ή θα ήταν καλό να γνωρίζατε, ότι οι λογιστές είχαν εξαντληθεί από τον όγκο εργασίας που είχε υπάρξει κατά το τελευταίο διάστημα. Η δε συμβουλή σας να εισέρχονται οι πολίτες στο σύστημα τις ...μεταμεσονύχτιες ώρες, δεν ήταν απλά η ομολογία της αποτυχίας σας, αλλά ήταν κωμική.
Δεν είχατε το φιλότιμο να παραδεχθείτε τις ανεπάρκειες των υπηρεσιών και των συστημάτων σας. Ούτε καν την ανθρωπιά να σεβαστείτε τους πολίτες που το Κράτος τόσο ταλαιπωρεί και αδικεί όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχατε ούτε τη φρόνηση να αποδεχθείτε την πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος σας προέτρεπε (με βάση σωρεία νομικών επιχειρημάτων) να δώσετε μία παράταση στην υποβολή των δηλώσεων. Και βεβαίως, δεν είχατε την οξύνοια να εκμεταλλευθείτε την ευκαιρία να αποκτήσετε τη φήμη του ατόμου που συμπονά την κοινωνία και τους πολίτες. Τουλάχιστον, ο προκάτοχός σας, στον τομέα αυτό βαθμολογήθηκε με υψηλό βαθμό.
Καλώς ορίσατε στη θέση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρία Σαββαΐδου. Μία θέση δύσκολη και απαιτητική, από την οποία θα έρχεστε καθημερινά σε επαφή με τους πολίτες, καλούμενη να δώσετε λύσεις σε προβλήματά τους. Ευχόμαστε, να διδαχθείτε από την πρώτη αρνητική σας εμπειρία και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση σας. Επειδή, αν αποτύχετε στο έργο σας, δε θα έχετε χάσει μόνον εσείς. Πολύ περισσότερο, θα έχουμε χάσει εμείς, οι πολίτες.

Γιάννης Σιάτρας
Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα » »