Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Πόσο επικίνδυνοι είναι οι φούρνοι μικροκυμάτων;

Γενικά είναι αλήθεια ότι ένας φούρνος μικροκυμάτων μας διευκολύνει στην καθημερινότητά μας, έχουμε όμως σκεφτεί τις συνέπειές του; Τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στα μικροκύματα . Αυτό συμβαίνει γιατί σε αντίθεση με άλλες περιοχές του σώματος, δεν έχουν τα αιμοφόρα αγγεία για να διαλύσουν τη θερμότητα. Τρόφιμα που μαγειρεύονται ή ζεσταίνονται στα μικροκύματα μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα επιβλαβή για κατανάλωση. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους, με τη δημιουργία επιβλαβών ενώσεων τα μικροκύματα κάνουν τα τρόφιμα ανθυγιεινά καθώς παραμορφώνονται τα μόρια (των τροφίμων).
Βλαβερές συνέπειες των μικροκυμάτων:
  • Εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Μειωμένη αντίσταση σε βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις
  • Καταρράκτης
  • Γενετικές ανωμαλίες
  • Καρκίνος
  • Άλλες σοβαρές ασθένειες
Περισσότερες βλαβερές συνέπειες του φούρνου μικροκυμάτων:
Τα επίπεδα της χοληστερόλης αυξάνονται με ταχύ ρυθμό
Η αιμοσφαιρίνη μειώνεται σημαντικά
Αύξηση του στρες (από την αύξηση των λευκοκυττάρων )
Μείωση αντισωμάτων
Προωθεί δυνητικά επικίνδυνα βακτήρια
Μείωση των λεμφοκυττάρων (λευκά αιμοσφαίρια)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η απόκριση λευκοκυττάρων μπορεί να δείξει παθολογικά φαινόμενα όπως η δηλητηρίαση και οι κυτταρικές αλλοιώσεις.
Τι να προσέχετε
Κρατήστε μια απόσταση ασφαλείας από το φούρνο μικροκυμάτων όταν τον είναι σε λειτουργία
● Παιδιά και έγκυες θα πρέπει επίσης να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας
● Τηρείτε πάντα τους κανόνες χρήσης που προτείνει ο κατασκευαστής

Πηγή boro.gr
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ντοκουμέντο: Η φλόγα του Ελληνισμού από τα έγκατα της κυπριακής ΑΟΖ

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ, Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ... (vid)
Μια νέα εποχή ξεκινά για τον Ελληνισμό: Το κυπριακό φυσικό αέριο είναι πολύ καλής ποιότητες και το κοίτασμα ανταποκρίνεται στις μέχρι στιγμής προβλέψεις σε ότι αφορά τον όγκο του.
Αυτό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης στο Βυθοτεμάχιο 12 που έγινε πριν δύο ημέρες. Η πίεση, το χρώμα της φλόγας και ορισμένα άλλα στοιχεία συντείνουν στο ότι το κοίτασμα ίσως και να ξεπερνά τις αρχικές προβλέψεις χωρητικότηττάς του.
Προκειμένου να ξεκινήσει διαδικασία τιτλοποίησης (δηλαδή προπώλησης των κοιτασμάτων δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη γεώτρηση, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία αφού οι λόγοι είναι περισσότερο τεχνικοί, καθώς λόγω της τεράστιας έκτασης του κοιτάσματος (έχει εμβαδόν 40 τετραγωνικά μίλια μεγαλύτερο από το ισραηλινό Ταμάρ) παρατηρήθηκαν ορισμένα ρήγματα που διαχωρίζουν το κοίτασμα και ίσως χρειαστεί να υπάρξει ξεώτρηση ακι σε δεύτερο τομέα του.
Το τι σημαίνει αυτή η φλόγα είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κάποιος που αγνοεί το τι σημαίνει να είσαι στο κλαμπ τον χωρών παραγωγής φυσικής ενέργειας.
Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα προχωρήσει και στην Ελλάδα η διαδικασία εύρεσης υδρογονανθράκων, αν και δεμένοι στα δεσμά των Μνημονίων είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η χώρα θα μπορέσει να αξιοποιήσει προς όφελός της τα κοιτάσματα (όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι είναι μεγαλύτερα απότα κυπριακά) και αν η διαδικασία που θα βγούμε κερδισμένοι και όχι χαμένοι.
Προσέξτε το αρχικό άναμμα της φλόγας και τον "έκρηξη" φωτιάς που προκαλεί το φυσικό αέριο έρχεται από τα έγκατα του βυθού της κυπριακής ΑΟΖ...
Είναι η φλόγα του μέλλοντος του Ελληνισμού...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνω από πέντε χιλιάδες οι «ρευματοκλέφτες»– Ποιοι θεωρούνται ύποπτοι, οι ποινές

Πενταπλασιασμό των περιστατικών ρευματοκλοπής σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα, κατήγγειλε σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη ο διευθυντής δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ.

Πρόκειται για τα περιστατικά που έχουν εντοπιστεί και όχι αυτά που εξακολουθούν να υπάρχουν. Σε περιπτώσεις σύλληψης, εκτός από την επιστροφή της αξίας του ρεύματος, επιβάλλονται μηνύσεις με αποτέλεσμα να επιβάλλονται ποινές φυλάκισης ακόμη και τριών ετών.

Όπως υποστήριξε μιλώντας στον Βήμα FMoκ. Χρήστος Κατσάνος, οι έλεγχοι γίνονται είτε από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ (του φορέα που είναι αρμόδιος για το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας), είτε και από ιδιωτικά συνεργεία που όμως λειτουργούν για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ. Τα στατιστικά εντυπωσιάζουν:
Το 2008, οι εντοπισμοί ρευματοκλοπής ήταν 1082
Το 2012 έφτασαν στις 4730 ενώ το 2013, σύμφωνα με το διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ ήδη από το πρώτο οκτάμηνο παρατηρείται σοβαρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Δύο είναι οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι: με απευθείας παρέμβαση στο ρολόι ώστε να μην «γράφει» την κατανάλωση (σ.σ μπλοκάρεται με κάποιο σύρμα το «ρολόι») ή με την προσθήκη ενός καλωδίου ώστε το ρεύμα να πηγαίνει στην επιχείρηση ή στο νοικοκυριό χωρίς να περνάει από το ρολόι.

Πώς γίνονται οι έλεγχοι;

Ο ΔΕΔΔΗΕ «χτυπάει» σε περιοχές όπου τα στατιστικά δείχνουν αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας. Επίσης, κάνει ελέγχους σε περιπτώσεις όπου πηγαίνει στο ρολόι του ακινήτου για να διακόψει την παροχή λόγω χρεών. Έλεγχοι γίνονται και σε τακτική βάση.

Η διαδικασία

Οι ελεγκτές του ΔΕΔΔΗΕ έχουν εντολές, σε περίπτωση που εντοπίσουν παράβαση, να βγάλουν φωτογραφίες. Αφαιρούν το ρολόι και το μεταφέρουν σφραγισμένο στην υπηρεσία. Στον καταναλωτή μπαίνει καινούργιο ρολόι καθώς ο εντοπισμός της παράβασης από ένα συνεργείο δεν ισοδυναμεί και με καταδίκη. Μάλιστα, ο καταναλωτής μπορεί με δικό του εμπειρογνώμονα να ελέγξει το ρολόι στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να χαράξει την υπερασπιστική του γραμμή.

Σε περίπτωση οριστικής καταδίκης:
Ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει το ρεύμα η ποσότητα του οποίου υπολογίζεται με αντικειμενικό τρόπο
Επί της αξίας του ρεύματος επιβάλλονται προσαυξήσεις
Εκτός από τις οικονομικές κυρώσεις υπάρχουν και ποινικές. Μέχρι στιγμής, στα δικαστήρια για αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν επιβληθεί ποινές που φτάνουν μέχρι και τα τρία χρόνια.

seleo.gr 
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνικής καταγωγής η Αδριανούπολη στην Βόρειο Ήπειρο, τα ευρήματα αποστομώνουν Αλβανούς και Ιταλούς

400 χρόνια προϊστορίας που δεν "γνωρίζαμε" ως σήμερα, λέει ο Αλβανός καθηγητής αρχαιολογίας, επικεφαλής των Αλβανών αρχαιολόγων στις ανασκαφές στην Αδριανούπολη, Βορείου Ηπείρου.

Έχουν ιδιαίτερη σημασία τα λεγόμενά του, γιατί, πριν την σημερινή συνέντευξη του Αλβανού αρχαιολόγου, την αναγνώριση και την ελληνικότητα της "Αδριανούπολης" στην Βόρειο Ήπειρο και τα ατράνταχτα στοιχεία για τον ανεπτυγμένο ελληνικό πολιτισμό, είχαν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια, από την σύμπραξή του αλβανικού αρχαιολογικού Ινστιτούτου με το Ιταλικό πανεπιστήμιο Μαντσεράτα και εν συνεχεία και με το πανεπιστήμιο Αργυρόκαστρου, ανελέητοι ισχυρισμοί με σκοπό να θάψουν 400 χρόνια προγενέστερου αρχαιοελληνικού πολιτισμού στον κάμπο της Δερόπολης στην Βόρειο Ήπειρο και να επιδιώκουν να το βαφτίσουν και να" μιλάει μόνο ρωμαϊκά."

Οι Ιταλοί με την πλήρη στήριξη της Αλβανίας και αλλεπάλληλες συνεδριάσεις ''επιστημόνων" στο Αργυρόκαστρο, ήθελαν να αφαιρέσουν την περίοδο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, να φτιάξουν ένα αρχαιολογικό πάρκο ρωμαϊκού πολιτισμού στην Δερόπολη , με σκοπό να εδραιωθεί και να κατακυρωθεί η ευρύτερη περιοχή, "ρωμαϊκή". Ευτυχώς τότε προσέκρουσαν στην σθεναρή αντίδραση των δημοτικών αρχών της Κάτω Δερόπολης.

Αυτό είναι που θέλουν και οι Αλβανοί για τους ευνόητους λόγος ,οι οποίοι παραδέχονται κάθε τι ρωμαϊκό, ενώ βαφτίζουν κάθε τι ελληνικό "ιλλυρικό", άρα, αλβανικό . Τότε οι ανασκαφές ανέδειξαν στο βορειοανατολικό τμήμα του αρχαίου θεάτρου ελληνικά μεγαλοπρεπή κτίσματα που άνηκαν στον VI - V π.Χ. αιώνα .

Υπό τον φως αυτών των πραγμάτων, τότε το 2010 οι Ιταλοί επιστήμονες αναγκάστηκαν να παραδεχτούν για πρώτη φορά ότι στην περιοχή προϋπήρχε ελληνικός πολιτισμός αλλά ..., "ασήμαντος" !

Αδριανούπολη , τα 400 χρόνια προϊστορίας που δεν " γνωρίζαμε" ως σήμερα,- λέει ο Αλβανός καθηγητής αρχαιολογίας ,επικεφαλής των Αλβανών αρχαιολόγων στις ανασκαφές στην Αδριανούπολη - Βόρειος Ήπειρος.

Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο Αλβανός αρχαιολόγος Dimiter Kondi . Οι πρόσφατες ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από αυτόν στο κάμπο της Δερόπολης στην κοιλαδα του Δρίνου, έχουν φέρει στο φως αρχαιολογικά ευρήματα που δείχνουν τα ίχνη της Ελληνιστικής περιόδου προγενέστερης εκείνης της Ρώμης , η οποία έδωσε το όνομά του (Αδριανού ) στην περιοχή . Αυτά είναι τα πραγματικά αποτελέσματα ανασκαφών της αρχαιολογικής αποστολής έρευνας που διεξάγεται από την Ιταλική - Αλβανική ομάδα ,από Πανεπιστήμιο της Ιταλίας με επικεφαλής τον καθηγητή Roberto Perna, το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Αλβανίας ,με επικεφαλής τον αρχαιολόγο καθηγητή Dimiter Kondi και φοιτητές του Πανεπιστημίου Τιράνων και Πανεπιστημίου "Eqerem Kambej " Αργυρόκαστρου .

Ο καθηγητής Dimiter Kondi αναφέρει,

«Ο στόχος της αποστολής αυτής ήταν η επέκταση της ανασκαφής στον αρχαιολογικό αυτό χώρο και κατάρτισης φοιτητών , η οποία διήρκεσε από 4 Αύγουστος έως 4 Σεπτεμβρίου 2013. Η ανασκαφή επικεντρώθηκε στο χώρο του αρχαίου θεάτρου και στην σκηνή του, ενώ η έρευνα συνεχίστηκε και στην προηγούμενη ανασκαφή στο ρωμαϊκό ναό » , - λέει ο καθηγητής Kondi. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις ανασκαφές βρέθηκαν αρκετά καινούργια αρχαία αντικείμενα καθημερινής χρήσης σε κεραμικά, μέταλλο και χαλκό, καθώς και μεγάλος αριθμός κερμάτων, αρκετά αμφορείς και λυχνοι. Επιπλέον,πραγματοποιήσαμε μια αρχαιολογική έρευνα για να ανακαλύψουμε, αν η Αδριανούπολη χτίστηκε σε μια ελεύθερη ζώνη , ή πάνω μιας προϋπάρχουσας προγενέστερης πόλης. Μετά την έρευνα που διεξήχθη ,δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ,πριν χτιστεί η Αδριανούπολη προϋπήρχε άλλος πολιτισμός. Τα κεραμικά και αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στο οικισμό αυτό ανήκουν στο III - II αιώνα π.Χ. και χρονολογούνται πριν τη ρωμαϊκή περίοδο της Αδριανούπολης που χτίστηκε το II αιώνα μ.Χ. Όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στο αρχαίο θέατρο και στην Ρωμαϊκή Αγορά χρονολογούνται νωρίτερα από την "Ρωμαϊκή Αδριανούπολη".

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ο "Ρωμαϊκός πολιτισμός της Αδριανούπολης" χτίστηκε πάνω σε ανεπτυγμένο ελληνικό πολιτισμό", καταλήγει ο Αλβανός αρχαιολόγος Dimiter Kondi.
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Φώτορεπορτάζ απο την χθεσινή Αστραπιαία ''Επέλαση των Αρμάτων'' σε περιοχή της ... Φλώρινας

Η Επιλαρχία αναγνωρίσεως '''ΕΑΝ'' μπήκε πρώτη στο χώρο καταλήψεως τους εδάφους με έφοδο ,αφού οι φορείς των Αρμάτων παρέμειναν σε κοντινή απόσταση Ασφαλείας...

Ο Χώρος ελέγχθηκε και έγινε κατάληψης του χώρου από προσωπικό που ήταν στα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού και κινήθηκαν αστραπιαία για την εξασφάλιση του χώρου

Σε απόσταση Ασφαλείας οι Φορείς Αρμάτων με τις μηχανές στο φούλ. Εξόρμηση του επικεφαλής με ελαφρύ τεθωρισμένο καλυπτόμενος απο ¨οχημα μεταφοράς προσωπικού.

Να σημειωθεί οτι το προσωπικό και τα Άρματα που κινήθηκαν ήταν αυτάρκεις και σε τροφοδοσία και σε καύσιμα ...

Το προσωπικό ήταν πλήρης φόρτου με πυρομαχικά νερό και ξηρά τροφή !

Τα άρματα είχαν τα απαιτούμενα να παραμείνουν στην περιοχή να την ασφαλίσουν και να δώσουν μάχη !

Είναι η πρώτη φορά που κινείται αστραπιαία για κατάληψη χώρου και έναρξη επιχειρήσεων χωρίς να υπάρχει προγραμματισμένη Άσκηση !

Ο χρόνος που επετέχθη απο τη λήψη του σήματος ειναι πραγματικά εξωπραγματικός

Η ¨Ασκηση έγινε με διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ και σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και σκοπό είχε να δώσει το μήνυμα οτι απλά θα είμαστε ...Παντού!

Τα σημειώσουμε την άγρια χαρά και έξαψη των Αρματιστών !

Tα Άρματα στο δρόμο για περιοχή της Φλώρινας !








veteranos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βελιγράδι: Η UNESCO ζήτησε να καλυφθούν οι επιγραφές που παρουσιάζουν ως σκοπιανό τον Γκότσε Ντέλτσεφ

Βελιγράδι.

Το περιφερειακό γραφείο της UNESCO στη Βενετία, έστειλε επιστολή ζητώντας να καλυφθούν οι επιγραφές, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στην αγγλική γλώσσα που σχετίζονται με τον Γκότσε Ντέλτσεφ και τη σημαία της «Δημοκρατίας του Κρούσεβο», σε έκθεση που πραγματοποιείται στη σερβική πρωτεύουσα.


Λόγω αυτής της γκάφας της UNESCO η Βουλγαρία αποσύρθηκε από την έκθεση και ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Πέταρ Στογιάνοβιτς,  δήλωσε ότι η έκθεση δεν θα επιτραπεί στη Βουλγαρία.

Η απάντηση της UNESCO ήρθε μετά από μία ημέρα από την αντίδραση του υπουργού Στογιάνοβιτς και του διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ, σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Παράταση για το Ε9 έως και την 20η Σεπτεμβρίου

Παράταση για το Ε9 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών
Παρατείνονται οι προθεσμίες για το έντυπο Ε9, οι οποίες έληγαν την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, καθώς συνεχίζονταν και σήμερα τα προβλήματα με την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών:
- Παρατείνεται έως και την 20η Σεπτεμβρίου, η προθεσμία συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 1: Στοιχεία οικοπέδων (εντός σχεδίου ή οικισμού) και κτισμάτων (εντός και εκτός σχεδίου) της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013.
- Παρατείνεται έως και τη 14η Οκτωβρίου, η προθεσμία ελέγχου, ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 2: Στοιχεία αγροτεμαχίων της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Τοξικό ατύχημα της Ελντοράντο στη Ρεντίνα

Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα από διαρροή φορτίου σε φορτηγό της εταιρείας. Εντολή για έρευνα από τον δήμαρχο Βόλβης
Για χημική ανάλυση εστάλη δείγμα από την ποσότητα του συμπυκνώματος μετάλλων που μετέφερε το φορτηγό της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" και το οποίο έπεσε στο έδαφος σε περιοχή της Ρεντίνας, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από ατύχημα.
Εντολή να ερευνηθεί το περιστατικό έδωσε ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, ενώ στο σημείο του ατυχήματος μετέβη άμεσα κλιμάκιο με μέλη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για να συντάξει την έκθεση αναφορικά με το συμβάν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η κινητοποίηση των υπηρεσιών ήταν άμεση, καθώς υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για ιδιαιτέρως τοξικά συμπυκνώματα μετάλλου (αρσενοπυρίτες). Επίσης, θα διερευνηθεί αν τα φορτηγά έχουν τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά του υλικού αυτού.
Παράλληλα, το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης.
"Έγκαιρα προειδοποιήσαμε ότι ο τρόπος που προχωρά η επένδυση της επεξεργασίας χρυσού και διχάζει και εγκυμονεί κινδύνους για τις τοπικές κοινωνίες. Δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο, να κινδυνέψει η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου" δήλωσε ο κ. Γαλαμάτης, με αφορμή το περιστατικό.
Υπενθυμίζεται ότι παρά το μπαράζ διαφημιστικών δημοσιεύσεων της εταιρείας εξόρυξης περί του ασφαλούς της "επένδυσης", αστυνομία, πυροσβεστική, δημοτικές αρχές και πολίτες κινητοποιήθηκαν άμεσα με το που γνωστοποιήθηκε η διαρροή από αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών".
Όλα αυτά λίγες μόλις ημέρες μετά τις διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών σε ολόκληρη τη Ρουμανία και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Βίκτορ Πόντα ότι το σχέδιο νόμου που θα επέτρεπε στην καναδική εταιρεία Gabriel Resources να εξορύξει χρυσό και άργυρο στη Rosia Montana των Καρπαθίων θα πρέπει να απορριφθεί από το κοινοβούλιο της χώρας.
Τι είδε ο αυτόπτης μάρτυρας
"Επιστρέφαμε στη Χαλκιδική μέσω του παραλιακού δρόμου του Σταυρού, όταν είδαμε το σταματημένο φορτηγό λίγο έξω από το χωριουδάκι της Ρεντίνας", μας λέει ο αυτόπτης μάρτυρας Ι.Β. (τα στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας). "Αναγνωρίσαμε αμέσως το φορτηγό της μεταφορικής που συνεργάζεται με την Ελντοράντο.
Το υλικό ήταν χυμένο στο οδόστρωμα και σαφώς είχε μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υγρασία από όση προβλέπεται. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περάσει αμέσως στο νερό.
Έπειτα, παρόλο που η εταιρεία αρνείται να μας απαντήσει επ' αυτού, είναι γνωστό πως για τον διαχωρισμό των συμπυκνωμάτων σε μέταλλα χρησιμοποιείται κυάνιο. Καλέσαμε αμέσως την αστυνομία, την τροχαία και τις δημοτικές αρχές".
Ο λόγος της βαθύτατης ανησυχίας των κατοίκων είναι πως στα 5,5 χιλιόμετρα που διανύουν τα φορτηγά μέχρι τη Σίνδο περνάνε από κατοικημένες περιοχές και μέσα στην παραλιακή ζώνη.
Ουδείς μέχρι τώρα έχει ενημερώσει αν οι οδηγοί των φορτηγών έχουν την απαραίτητη από τον νόμο εκπαίδευση ώστε να αντιμετωπίσουν μια τυχόν διαρροή τοξικών υλικών.
Η αστυνομία καλείται να διευκρινίσει αν το όχημα έφερε την απαραίτητη σήμανση κι αν ήταν διαμορφωμένο σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες, παρόλο που έσπευσαν άμεσα στον τόπο του ατυχήματος, οι πυροσβέστες επί τουλάχιστον τρεις ώρες δεν λάμβαναν εντολές από την αστυνομία για την περισυλλογή του υλικού.
Η αρμόδια εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια εξέτασης και ο οδηγός του οχήματος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και ανακρινόταν μέχρι αργά το βράδυ. Αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η προανακριτική διαδικασία θα συνεχιστεί.
Η έρευνα καλείται να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως η σύσταση του μεταφερόμενου φορτίου αρσενοπυρίτη, η τοξικότητά του, αλλά και το αν πληρούνταν οι όροι μεταφοράς του.
Παράλληλα με τις αστυνομικές αρχές, ανεξάρτητη έρευνα θα διενεργήσει ο Δήμος Βόλβης.
Όπως δήλωσε και στην "Εφ.Συν." ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλαμάτης:
"Έχουμε ήδη στείλει τα δείγματα σε εργαστήριο. Μόλις θα πάρουμε τα αποτελέσματα θα προχωρήσουμε σε όλα τα νόμιμα μέσα". Δείγματα επίσης περισυνέλεξαν και κάτοικοι από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.
Καμία ανακοίνωση
Η εταιρεία από την πλευρά της, και παρά τους πηχυαίους τίτλους που κατέκλυζαν από νωρίς χτες το βράδυ το Διαδίκτυο περί "τοξικού ατυχήματος", δεν είχε εκδώσει καμία ανακοίνωση. Το site thestival.gr ωστόσο δημοσίευσε δήλωση που αποδίδει στην Ελντοράντο ότι "από την πλευρά της εταιρείας τονίζεται ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας καθώς η πτώση των συμπυκνωμάτων έγινε στο εσωτερικό του βουλκανιζατέρ" (sic).
Το χτεσινό ατύχημα φέρνει την Ελντοράντο αντιμέτωπη με μια σειρά ερωτημάτων που έχουν να κάνουν τόσο με την προστασία του περιβάλλοντος όσο και με τη δημόσια υγεία. "Ανοίγει ένα τεράστιο θέμα και θα υπάρξει συνέχεια", δηλώνει στην "Εφ.Συν." το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων Ακάνθου.
"Το χτεσινό ατύχημα έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανεύθυνων κι επικίνδυνων χειρισμών της Ελληνικός Χρυσός. Είναι μια ακόμα απόδειξη της αφερεγγυότητας και της αδιαφορίας της εταιρείας για τη δημόσια υγεία. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να θέσουν την εταιρεία προ των ευθυνών της".
Ταυτόχρονα, το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, που εδρεύει στην Ιερισσό, υπέβαλε χτες αναφορά στις δικαστικές υπηρεσίες και τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπου εγκαλεί την εταιρεία για σωρεία παραβάσεων και παρατυπιών.

(Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών)
news247
Διαβάστε περισσότερα » »
ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος-Αρθρογράφος

Σήμερα η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, και η Σιωνιστική Τρόϊκα των Σιωνιστών τραπεζιτών δανειστών μας, κυβερνά τον κόσμο όλο, και ειδικά την Ελλάδα, αφού δανειζόμαστε από αυτούς. Τούτου δοθέντος...
η Κυβέρνηση Σαμαρά, από Σημίτη και εντεύθεν, είναι ορντινάντσες, πιόνια, και μαριονέτες της Σιωνιστικής Τρόϊκα, και οι πολιτικοί είναι αχυράνθρωποι της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Με τα Μνημόνια κατέλυσαν το σύνταγμα της Ελλάδος.

Παρέδωσαν τη χώρα στους Σιωνιστές Γερμανούς , για να μη πάνε φυλακή, και να κατέχουν εσαεί την εξουσία.

Ο Σαμαράς διέταξε, «Να κάθεστε στα τέσσερα» μπροστά στη Τρόϊκα.

Την «Ελληνική» κυβέρνηση αυτών των νέων πολιτικών,

χαρακτηρίζει ένα θανατηφόρο μείγμα υποτέλειας, ανικανότητας, και συνεπώς καταστροφής των συμφερόντων του Ελληνισμού.

Οι νέοι πολιτικοί χαρακτηρίζονται από πολιτικές επιλογές υποδούλωσης και καταστροφικού γεωπολιτικού αφανισμού του Ελληνικού κράτους. Αναζητείται ο Εθνικός ηγέτης που θα μας βγάλει από το τέλμα της θανατικής υποδούλωσης στη Σιωνιστική Ν.Τ.Π.

Όσο περνούν οι ημέρες, και ο ηγέτης αργεί να φανεί, τόσο περισσότερο εδραιώνει η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία την εξουσία της.

Τώρα χρειάζονται οι ηγήτορες, οι οποίοι σε περίοδο πλήρους παρακμής του γένους, δύνανται να δώσουν νέα ζωή στο Ελληνικό πτώμα, και να το αναστήσουν! Η τύχη, η μοίρα, το πεπρωμένο του γένους των Ελλήνων, το θέτει πια σε πρώτη γραμμή!!........

Οι «Έλληνες» πολιτικοί εξετέλεσαν κατά γράμμα τα σχέδια των επιτελών του Διεθνούς Σιωνισμού, δηλαδή της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.

για τη καταστροφή του Ελληνισμού μέσω των δανείων και Μνημονίων.

Εξετέλεσαν κατά γράμμα τις εντολές της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. για τη λαθρομετανάστευση, ώστε ο Ελληνισμός να εξαφανισθεί. Σε λίγα χρόνια θα κατοικούν στην Ελλάδα Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, προς δόξαν της Ορθοδοξίας που δεν αντέδρασε στα σχέδια των προδοτών….

Σε λίγο ο Παρθενώνας στην Ακρόπολη θα καταντήσει Τζαμί με μιναρέδες, και τα άλλα αρχαία μνημεία θα γίνουν τεμένη, τίποτε δεν θα θυμίζει Ελλάδα, και οι πολιτικοί εκτελούν αυτά τα σχέδια!!!

Σε λίγο οι Χριστιανικές Ορθόδοξες εκκλησίες θα γίνουν τζαμιά, προς δόξαν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, και οι Δεσποτάδες μας θα γίνουν Μουφτήδες, και Ιμάμηδες.

Η Ν.Δ. των νέων πολιτικών κατέληξε να είναι πιόνι, μαριονέτα, και ορντινάντσα των Σιωνιστών Αμερικανών και Γερμανών.

Η Ν.Δ./ΠΑΣΟΚ εξοντώνουν τον Ελληνικό πληθυσμό, και ξεπουλάνε ότι μπορούν, από ενεργειακά κοιτάσματα, μέχρι δημόσιες επιχειρήσεις.

Χτίσαμε με αίμα βαριές Βιομηχανίες, και τις πτώχευσαν & τις διέλυσαν, για να τις στείλουν στα Σκόπια.

Οι νέοι πολιτικοί παραδίδουν στους κατακτητές λίστες με ονόματα Ελλήνων πατριωτών, όπως έκαναν οι δοσίλογοι στη Γερμανική κατοχή.

Ξεπουλάνε τα λιμάνια στους Τούρκους, και καταργούν τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Παραδίδουν την άμυνα της χώρας στους Τούρκους.

Οι νέοι πολιτικοί Δεξιάς & Αριστεράς βάζουν το κόμμα υπεράνω της πατρίδας. Θεωρούν το Έθνος εχθρό, τη λαθρομετανάστευση ευλογία, τα σύνορα αναχρονισμό, ενώ οι από βορρά και ανατολάς γείτονές μας,

είναι φανατικά προσηλωμένοι στη πατρίδα, και στο Έθνος τους, φυλάσσουν με στρατιωτικές δυνάμεις τα σύνορά τους, και δεν τολμά λαθρομετανάστης να πατήσει τα εδάφη τους, παρά μόνο νόμιμα.

Εδώ ισχύει το «Μπάτε σκύλοι αλέστε», και το «Ξέφραγο χωράφι».

Η μόνη χώρα που μπήκε στο Δ.Ν.Τ. από τις χώρες της Ε.Ε. είναι η Ελλάς. Βρήκανε τα μεγάλα Σιωνιστικά αφεντικά πολιτικούς «Μακάκες», και κάνουν ότι θέλουν, λέει ο Λαός.

Καθώς η χώρα βυθίζεται στο δανεισμό, στο χρέος, στην ανεργία και την εγκληματικότητα, επικρατεί απαισιοδοξία, και τα ΜΜΕ λένε ότι ούτε σε 20 χρόνια θα αλλάξει κάτι. Ότι απομείνει από τη χώρα θα φυτοζωεί!!

Αυτός είναι ο πατριωτισμός και η νοοτροπία των γόνων νεαρών πολιτικών, των πολιτικών εκείνων οικογενειών που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα, φτάνει να είναι αρεστοί στη Σιωνιστική Παγκοσμιοποίηση.

Οι νέοι αφελείς και επιπόλαιοι πολιτικοί θεωρούν τους κουκουλοφόρους «μπαχαλάκηδες» σαν αγωνιστές, το κάψιμο της Ελληνικής σημαίας δικαίωμα, (όποιος καίει την Ελληνική σημαία γίνεται Υπουργός), ενώ στα γειτονικά μας κράτη εκτελείται σαν προδότης. Θεωρούν την ΑΟΖ επεκτατική, και ιμπεριαλιστική κίνηση,

το εθνικό συμφέρον φασισμό, και καλωσορίζουν τους κανίβαλους Ισλαμοφασίστες λαθρομετανάστες σαν χρήσιμους για την Ελλάδα.

Σε όλα αυτά η Ορθοδοξία τηρεί σιγήν ιχθύος, και θρέφει τους λαθρό.

Οι ανίδεοι και άσχετοι βουλευτές ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, σκλαβώνουν τον Ελληνικό Λαό, για τα δικά τους συμφέροντα, και της Ν.Τ.Π.

Όσον αφορά τους πολιτικούς της αριστεράς θολοκουλτούρας, είναι δυνατόν να φορτώσουν, σε κάθε φορολογούμενο Έλληνα, χίλιους λαθρό να τους ταϊζουμε, να τους θεραπεύουμε, και να εκπαιδεύουμε τα παιδιά τους. Πουλάνε τη πατρίδα στα αφεντικά τους, για την εξουσία!

Με το νέο δανεισμό θα επιβάλλουν και άλλα Μνημόνια, κατεντολή των Σιωνιστών αφεντικών τους, και έτσι εξελίχθησαν σε κλέφτες και προδότες της Ελλάδος και των Ελλήνων. Κάθε σκέψη συνέχισης της σημερινής κατάστασης, είναι καταστροφική για τον Ελληνισμό.

Μέχρι Τούρκο Στρατηγό-διοικητή έβαλαν στη Ταξιαρχία της Λάρισας, για να κόψουν την Ελλάδα στα δύο, σε δεδομένη στιγμή, που θα διαταχθούν από τα αφεντικά τους.

Ελληνοποιούν τους Ισλαμοφασίστες για μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα, και η ηγεσία της Ορθοδοξίας, «πέρα βρέχει»…

μέχρι ο Σόρος τους χτίζει σπίτια στην Ελλάδα, αντιστάσεως μη ούσης.

Εδώ στη χώρα του Σωκράτη, δεν έχουν θέση οι Ισλαμοφασίστες.

Με τα Μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τους εφαρμοστικούς νόμους, τα πολυνομοσχέδια, κ.λ.π. μας επιβάλλουν τέτοιες βαριές φορολογίες και χαράτσια, που δεν μπορούμε άλλο να αντέξουμε. Αφού είμαστε χρεωμένοι στις τράπεζες του παγκόσμιου ηγέτη Rothschild, και πληρώνουμε τοκοχρεολύσια, πώς να αντέξουμε φόρους και χαράτσια;;;

Βλέπετε οι Σιωνιστικές τράπεζες του Rothschild, και οι Σιωνιστές Γερμανοί θέλουν τα σπίτια μας, και ότι τιμαλφή μας έχουν απομείνει.

Κοιτάξτε πόσα σαράφικα άνοιξαν σε όλη την επικράτεια, με την επιγραφή, «ΑΓΟΡΑΖΩ ΧΡΥΣΟ»!!!

Οι Γερμανοί θέλουν τη κινητή και ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.

Μέχρι τα νοσοκομεία μας θέλουν, γιαυτό κατάστρεψαν το σύστημα ΕΣΥ. Οι νέοι προδότες πολιτικοί, παραχωρούν τα Ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα στα Σιωνιστικά αφεντικά τους, για να γίνουν πλουσιότεροι οι κρυφοί ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Ο νέος ρατσιστικός νόμος που θέλουν να επιβάλλουν τα μεγάλα αφεντικά της Γης, προστατεύει μόνο το ολοκαύτωμα των Εβραίων, όλες τις άλλες γενοκτονίες δεν τις αναγνωρίζει. Δεν αναγνωρίζει τις γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων που έγιναν από τους Τούρκους στη Μικρά Ασία. Τέτοια υποτέλεια στο διεθνή Σιωνισμό!!!

Οι ηλίθιοι γόνοι πολιτικοί, τώρα ανακάλυψαν ότι τα Μνημόνια δεν βγαίνουν. Τώρα που οι άνεργοι εξαθλιώθηκαν, οι φορολογούμενοι τρέχουν με απελπισία στις Δ.Ο.Υ. , και οι φτωχοί Έλληνες απελπισμένοι αυτοκτονούν. Τρομάξαμε με αγώνες να ανεβάσουμε το οικονομικό βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, και τώρα οι ανίκανοι και εφιάλτες πολιτικοί, κάνουν αγώνα, μαζί με τη Σιωνιστική Τρόϊκα, να το κατεβάσουν σε επίπεδα φτώχειας. Τόσο προδότες του Ελληνισμού!!!

Οι σύγχρονοι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για τις αυτοκτονίες χιλιάδων Ελλήνων. «Το αίμα αυτών εφ’ Υμάς, και επί τα τέκνα Υμών», όπως γράφει εδάφιον του Ευαγγελίου. Να γνωρίζουν οι προδότες πολιτικοί ότι τα παιδιά τους είναι καταραμένα από το Λαό, και θα τιμωρηθούν σκληρά. Το αίμα των αυτοχειριασθέντων έχει λούσει τα παιδιά τους.

Ας μην λοιπόν αυτοπροβάλλονται στα ΜΜΕ, διότι ο λαός τους μισεί!

Κατηγορούν με όλα τα ΜΜΕ τη Χούντα, και αυτοί είναι οι χειρότεροι εφιάλτες, και προδότες στην Ελληνική ιστορία αιώνων.

Βλέπετε πως κατάντησαν την Ελλάδα;;; τσόφλι Αλβανών, Σκοπιανών, και Τούρκων!! Οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης είναι τόσο θλιβεροί και τόσο υποτελείς στους ξένους δυνάστες, και στα ξένα Σιωνιστικά αρπακτικά, που έβαλαν τους Έλληνες σε συμπληγάδες πέτρες, μας έβαλαν μεταξύ Σκύλας & Χάρυβδης, μας έβαλαν σε Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες, μας έβαλαν ανάμεσα σε σειρήνες, με τη Μάγισα Κίρκη, (για να θυμηθούμε τον πολυμήχανο Οδυσσέα), μας έβαλαν μεταξύ Σιωνιστών των ΗΠΑ & Ε.Ε.- Γερμανίας.

Μας έβαλαν ανάμεσα στους σύγχρονους Κύκλωπες, και Σειρήνες,

ROTHSCHILDS & ROCKEFELLERS, και τη συνοδεία αυτών…..

Έκαναν την Ελλάδα αποικία, προτεκτοράτο, και υποσαχάρια ζώνη, της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Οι σύγχρονοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης, έκαναν τους Έλληνες δούλους των κεκρυμμένων και αποκρύφων από τη διεθνή κοινή γνώμη, ηγετών της χειρότερης μορφής Δικτατορίας, της χειρότερης μορφής Ιμπεριαλισμού και Καπιταλισμού που έχει γνωρίσει ποτέ ο πλανήτης!!!

Αυτοί είναι οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης. Θαυμάστε τους και ξαναψηφίστε τους!!! Οι πολιτικοί «Ρεπούσηδες» επιβιώνουν σαν αφεντάδες, πουλώντας ανθελληνισμό στους απληροφόρητους Έλληνες.

Στη Βουλή των Ελλήνων, είτε τους πολιτικούς «Ρεπούσηδες» έχουμε για βουλευτές, είτε τον Νταβούτογλου, είναι το ίδιο πράγμα.

Εμείς ψηφίζουμε τους διάφορους «Ρεπούσηδες», και είμαστε υπεύθυνοι σαν Λαός. Ο «Ρεπουσισμός» δίνει και παίρνει σαν θεσμός μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Ο Θεός να σώζει την Ελλάδα από τους αφελείς Έλληνες ψηφοφόρους. Η είσοδός μας στη ζώνη του Ευρώ, απεδείχθη οι δέκα (10) πληγές του Φαραώ. Ήταν δυνατόν η μικρή Ελληνική οικονομία να έχει ένα τόσο σκληρό και δυνατό νόμισμα;;; Εδώ χώρες σαν την Αγγλία-φρονίμως ποιούντες-έμειναν απέξω. Άρα οι εφιάλτες πολιτικοί -σκοπίμως ποιούντες- μας έβαλαν στο Ευρώ, για να μας καταστρέψουν, και πράγματι η καταστροφή επήλθεν. Τώρα με το Ευρώ, γίναμε αποικία των διαφόρων αρπακτικών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης. Μας άρπαξαν τον ορυκτό μας πλούτο, μας άρπαξαν τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, αφού πρώτα τις πτώχευσαν, και τώρα μας αρπάζουν τα σπίτια , «κουρεύουν» τις καταθέσεις, τη σύνταξή μας, και αρπάζουν τον ιδρώτα, αγώνα, και αίμα μιας ζωής.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να επέμβει αυτεπαγγέλτως, και να διώξει τους επίορκους πολιτικούς! Μόνον ο Τσοχατζόπουλος δεν αρκεί………

Ο Λαός με απόγνωση αναφωνεί, «Σιγά τους δημοκράτες πολιτικούς, τους κλέφτες, επίορκους, και προδότες». Σε κάθε λαϊκή σύναξη αυτά ακούς.

Οι νέοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης μας έκαναν να ντρεπόμαστε διεθνώς που έχουμε τέτοια πολιτική ηγεσία.

Με τα δάνεια και τα μνημόνια, μας έριξαν σε φαύλο κύκλο. Μας έριξαν στη χοάνη ανεμοστρόβιλου διεθνούς ανυποληψίας, μας έκαναν αντικείμενα εκμεταλλεύσεως των Σιωνιστικών τραπεζών.

Τώρα απτόητοι συνεχίζουν τη πορεία προς το μάτι του τυφώνα, της ολικής καταστροφής του Ελληνισμού. Οι νέοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης, μας οδηγούν σε ένα θανατηφόρο δόγμα υποτέλειας, στα μεγάλα αφεντικά της Γης, και βαθιάς αλλοίωσης των δεδομένων του Ελληνισμού.

Έπρεπε κανονικά να διαφυλάσσουν τα συμφέροντα των Ελλήνων, και αυτοί διαφυλάσσουν τα συμφέροντα της Σιωνιστικής Γερμανίας, και ΗΠΑ, μαζί με τα συμφέροντα της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Μας έκαναν να αγωνιούμε, αν θα πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου, σαν ναρκομανείς που περιμένουν την επόμενη δόση.

Το θεωρούν κατόρθωμα και πολιτική επιτυχία να πάρουν την επόμενη δόση, και το προπαγανδίζουν με όλα τα ΜΜΕ. Κυβερνούν με δανεικά!

Τόσο ανίκανοι είναι να παράξουν πλούτο για το Λαό.

Η εκάστοτε επόμενη δόση πηγαίνει όλη στις τσέπες του μεγάλου αφεντικού ROTHSCHILD σαν τοκοχρεολύσια δανείων, και στις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών του ROTHSCHILD, και ο Λαός δυστυχεί. Όλα αυτά γράφονται εκ του αποτελέσματος.

Ο Θεός να σώζει την Ελλάδα, από τους ανίκανους πολιτικούς.

E-mail: ant.grypaios@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Βίντεο από την κατάληψη και κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων απο το Σωματείο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Δηλώσεις βουλευτών Κοζάνης και του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού


DSC_0717  Βίντεο από την κατάληψη και κλείσιμο της γέφυρας Σερβίων απο το Σωματείο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Δηλώσεις βουλευτών Κοζάνης και του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού.



kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Κατάσχεση 16 δενδρυλλίων κάνναβης, στην Άρδασσα Εορδαίας

dendrilia_policeΑστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας εκρίζωσαν και κατέσχεσαν χθες (12-09-2013), δέκα έξι (16) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία είχαν εντοπίσει φυτεμένα σε δασική περιοχή της Άρδασσας Eορδαίας και είχαν ύψος  από εξήντα εκατοστά (60cm) έως ένα (1) μέτρο και ενενήντα έξι (96) εκατοστά (1,96 m).
 Προανάκριση διενεργεί το Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας.


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πακέτο και σε μία δόση τέλη κυκλοφορίας και φόρος πολυτελούς διαβίωσης

Νέο τρόπος καταβολής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για όσους είναι κάτοχοι Ι.Χ. άνω των 1.929 κυβικών έως 10 ετών, αλλά και για όσους διαθέτουν πισίνες και αεροσκάφη. Πώς υπολογίζεται το "ενιαίο χαράτσι". Αναλυτικά η λίστα
Μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσουν μέχρι το τέλος του έτους και τον φόρο πολυτελείας χιλιάδες υπόχρεοι φορολογούμενοι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή" όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, πισίνες και αεροσκάφη θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι την 31-12-2012 πιθανόν σε μία δόση τον φόρο πολυτελείας εκτός και αν ο υπουργός Οικονομικών αποφασίσει διαφορετικά.
Από τη σχετική διάταξη του νόμου δεν προκύπτουν δόσεις για τους υπόχρεους σε φόρο πολυτελείας, ωστόσο, αναφέρεται ότι:
"Με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών μπορεί να καθορίζονται τυχόν απαιτούμενες πρόσθετες λεπτομέρειες και θέματα της διαδικασίας εφαρμογής των διατάξεων του φόρου πολυτελούς διαβίωσης".
Τον φόρο πολυτελείας θα πληρώσουν ακόμα και οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που τα πούλησαν εντός του 2013 ή κατέθεσαν στο τέλος του 2012 τις πινακίδες κυκλοφορίας, αφού το μέτρο ισχύει αναδρομικά από τη χρήση του 2012.
Ο φόρος πολυτελείας θα επιβληθεί σε Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, σε πισίνες και αεροσκάφη και υπολογίζεται ότι θα αποφέρει έσοδα ύψους άνω των 100-130 εκατ. ευρώ ετησίως.
Ειδικά για το 2013 ο φόρος πολυτελείας θα βεβαιωθεί με ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα (δεν θα ενσωματωθεί στα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων) και από το 2014 θα αποστέλλεται και θα πληρώνεται μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.
Ειδικότερα, οι κάτοχοι αυτοκινήτων υψηλού κυβισμού, δεξαμενών κολύμβησης και αεροσκαφών θα πληρώσουν:
* Φόρο στα Ι.Χ. με κινητήρες από 1.929 κυβικά εκατοστά και άνω. Για τα αυτοκίνητα από 1.929 έως 2.500 κυβικά εκατοστά ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 5% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης. Για τα Ι.Χ. επιβατικά από 2.500 κυβικά εκατοστά και άνω ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης. Από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης εξαιρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των 10 ετών από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα, δηλαδή αυτά που ταξινομήθηκαν έως και το τέλος του 2002, καθώς και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων, τα οποία απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας. Οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους Ι.Χ. 1929 κ.ε. 5ετίας θα πληρώσουν φέτος φόρο πολυτελείας 418,70 ευρώ, για ένα Ι.Χ. 2.000 κ.ε. ο φόρος ανέρχεται σε 440 ευρώ, ενώ για αυτοκίνητο 3.000 κ.ε. πενταετίας ο φόρος ανέρχεται στα 1.780 ευρώ.
* Στις πισίνες - εξωτερικές και εσωτερικές - ο φόρος θα υπολογιστεί με ποσοστό 10% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης. Δηλαδή για μία εξωτερική πισίνα 30 τ.μ. ο φόρος θα ανέλθει στα 480 ευρώ.
* Στα αεροσκάφη, ελικόπτερα και ανεμόπτερα. Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζεται με συντελεστή 10% επί του ποσού του τεκμηρίου διαβίωσης. 10% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Σημειώνεται ότι ο φόρος πολυτελείας είχε επιβληθεί το 2011 σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, σκάφη αναψυχής, πισίνες και αεροσκάφη.
Ο φόρος ίσχυσε μόνο για ένα έτος και επιβλήθηκε με συντελεστή 5% επί του τεκμηρίου για τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

33 θέσεις εποχικού προσωπικού στο Δήμο Κοζάνης (8μηνα)

dimarxeio_MEGALO O Δήμος Κοζάνης ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα τριών (33) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα. Οι θέσεις έχουν ως εξής:



105
Δήμος Κοζάνης
Κοζάνη
ΔΕ Οδηγών απορριμματοφόρων
8 μήνες
5
106
Δήμος Κοζάνης
Κοζάνη
ΔΕ Χειριστών Σαρώθρων
8 μήνες
1
107
Δήμος Κοζάνης
Κοζάνη
ΔΕ Χειριστών Οχημάτων Πλύσης Κάδων
8 μήνες
1
108
Δήμος Κοζάνης
Κοζάνη
ΥΕ Εργατών-τριών Καθαριότητας
8 μήνες
25
109
Δήμος Κοζάνης
Κοζάνη
ΥΕ Εργατών-τριών Νεκροταφείων
8 μήνες
1
Η υποβολή των αιτήσεων για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την υπ. αριθμ. 57061/04-09-2013 προκήρυξη του Δήμου Κοζάνης (ΣΟΧ 02/2013), αρχίζει στις 08 Σεπτεμβρίου 2013 και λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου 2013.

ANAΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΝΕΡΓΩΝ


toumanidis-1-apathΔίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας του καθώς και φωτογραφίες του ΔΟΥΜΑΝΙΔΗ Παναγιώτη του Κωνσταντίνου και της Σοφίας, γεν. 22-07-1961 ο οποίος εξαπάτησε συνολικά 17 άτομα με το πρόσχημα της ανεύρεσης εργασίας, έναντι χρηματικού αντιτίμου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ' επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων, την εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
toumanidis-2-apath
Οποιοσδήποτε πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για το πρόσωπο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 2310-502748 του Τμήματος Ασφαλείας Πλατειάς Δημοκρατίας.
Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
Να θυμίσουμε ότι εξιχνιάστηκαν , ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, δεκαεπτά (17) υποθέσεις απάτης σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα της ανεύρεσης εργασίας, έναντι χρηματικού αντιτίμου.
Συνελήφθη , απογευματινές ώρες της 09-09-2013, στην περιοχή κέντρου πόλης, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ' επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, ο 52χρονος, επικαλούμενος διαφορετική ιδιότητα κάθε φορά (υπεύθυνος εταιρείας, εργολάβος – επενδυτής, μεσολαβητής δημόσιου ασφαλιστικού φορέα κ.λπ.), από τον Αύγουστο του 2010 έως και την 09-09-2013 με το πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας, εξαπάτησε συνολικά δεκαεπτά (17) άτομα, σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, στα Γιαννιτσά και την Αριδαία Νομού Πέλλας, καθώς και στα Χανιά Κρήτης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος χρηματικού ποσού (55.005) ευρώ.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΡΙΣΤΕ ΟΙ 17 ΕΚ. ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΝ «ΤΖΙΡΟ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ



TOYRISTES1Μια φωτογραφία λένε αξίζει όσο χίλιες λέξεις, και στη συγκεκριμένη περίπτωση αξίζει επιπλέον και 7,3 ευρώ... όσο είναι και ο λογαριασμός που πλήρωσαν δύο τουρίστες στη Κρήτη για αυτά που παρήγγειλαν σε παραδοσιακή ταβέρνα.
Το καλοκαίρι, έγινε πολύς λόγος για το ρεκόρ επισκεπτών που σημειώθηκε στη φετινή τουριστική σεζόν, με τους επισκέπτες να υπολογίζονται σε πάνω από 17 εκ. σε όλη την Ελλάδα.
Όμως αυτή η αύξηση είχε αντίκτυπο στην οικονομία και πάνω σε τί τουρισμό επενδύουμε;
Η παρακάτω φωτογραφία όσο απίστευτη και αν μοιάζει, δίνει την απάντηση:
Δύο τουρίστες σε κατάστημα στο παλιό λιμάνι των Χανίων παρήγγειλαν μια μπύρα, ένα χυμό πορτοκάλι, λάδι και ψωμί.
Ιδιοκτήτης τουριστικού καταστήματος στην παλιά πόλη των Χανίων, έστειλε τις φωτογραφίες στο Flashnews.gr, περιγράφοντας παράλληλα και την εμπειρία του:
"Η φετινή τουριστική χρονιά δεν ήταν καθόλου καλή με βάση τις προσδοκίες που περιμέναμε, καθόλου ποιοτικός τουρισμός αλλά αυτό δεν το περίμενα ποτέ να το δω με τα ίδια μου τα μάτια.
"Διπλα μου υπάρχει μια παραδοσιακή ταβέρνα ενός φίλου μου. Μου το είπε μια φορά ο φίλος μου αλλά δεν το πίστεψα,σήμερα όμως (δεύτερο ζευγάρι που ζητάει το ίδιο πράγμα) το είδα με τα ίδια μου τα μάτια".
Δύο τουρίστες, παραγγείλανε μία μπύρα, ένα χυμό πορτοκάλι, λάδι και ψωμί.
Δεν χρειάζεται να σας πω εγώ και άλλοι ιδιοκτήτες γύρω μας εδώ τι παζάρια παίζουνε για 2 και 3 ευρώ.
Με τέτοιο τουρισμό όχι ότι θα ανακάμψουμε. Να μην λένε πολλά λόγια και να μην παραμυθιάζουν πολύ κόσμο.
Οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν άλλωστε αυτό που εδώ και χρόνια συζητούν μεταξύ τους όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό. Ότι δηλαδή τα "λεφτά" τα αφήνουν οι Έλληνες και όχι οι ξένοι.
Ο λογαριασμός για το λουκούλειο γεύμα των δύο τουριστών μόλις 7,3 ευρώ.


TOYRISTES2
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Στο Μποδοσάκειο ο Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Στην τελετή παράδοσης της δωρεάς του Ασθενοφόρου (από την οικογένεια του εκλιπόντος) στη μνήμη του ακαδημαϊκού και καθηγητή Ιατρικής Παναγιώτη Συμεωνίδη, θα παραβρεθεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος και αναμένεται να επισκεφτεί το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.


















radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

Βασικό μάθημα στα Βρετανικά σχολεία τα Αρχαία Ελληνικά!

Από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού έχουν εισάγει ξένες γλώσσες ενώ ανάμεσα στις προτεινόμενες γλώσσες είναι τα... αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και η ευρέως ομιλούμενη, κινέζικη διάλεκτος, mandarin. Τα εργαλεία των καθηγητών ώστε να φέρουν σωστά τους μαθητές σε επαφή με τα νέα αυτά μαθήματα θα είναι κυρίως τραγούδια και ποιήματα.

Ο υπουργός Παιδείας Στίβεν Τουίγκ δήλωσε στο BBC, ότι: «η κυβέρνηση έχει απόλυτο δίκιο να κάνει υποχρεωτική τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών από την ηλικία των επτά ετών», ενώ πρότεινε να ξεκινάει σε ακόμη μικρότερες ηλικίες.

«Τα παιδιά θα αγαπήσουν τις γλώσσες εάν τους δοθεί η ευκαιρία να τις μάθουν από μικρή ηλικία. Η κυβέρνηση προτείνει τα επτά χρόνια. Θα ενθάρρυνα τα σχολεία να αρχίσουν τη διδασκαλία από ακόμη μικρότερες ηλικίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
mothersblog.gr
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

National Geographic: Χωρίς Θεσσαλονίκη, νησιά και Πελοπόννησο αν έλιωναν οι πάγοι

Τρομακτικές οι εικόνες του μέλλοντος. Καταστροφή για Θεσσαλονίκη, νησιά και Πελοπόννησο αν έλιωναν οι πάγοι
Χάρτη που δείχνει πως θα είναι ο πλανήτης σε περίπτωση που λιώσουν οι πάγοι δημοσιεύει η ιστοσελίδα του National Geographic.
Ο διαδραστικός χάρτης που έφτιαξαν περιβαλλοντολόγοι που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της, παρουσιάζει κάθε ήπειρο και την εμφάνιση που αυτή θα έχει αν γίνουν πραγματικότητα οι ζοφερές προβλέψεις.
Όπως φαίνεται, η Ευρώπη πλήττεται τα μέγιστα. "Λονδίνο; μία ανάμνηση. Βενετία; ανακτάται από την Αδριατική. Σε χιλιάδες χρόνια από τώρα, σε αυτό το καταστροφικό σενάριο, η Ολλανδία θα έχει παραδοθεί στη θάλασσα και σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας θα έχει επίσης χαθεί.
Στο μεταξύ, τα εξαπλούμενα νερά της Μεσογείου θα έχουν 'καταπιεί' τη Μαύρη και την Κασπία θάλασσα", σημειώνει ο συντάκτης.
Το περιοδικό καλεί τους αναγνώστες να εξερευνήσουν τις νέες ακτές του κόσμου που θα διαμορφωθούν αν το επίπεδο της θάλασσας αυξηθεί κατά 216 πόδια.
Ορισμένοι επιστήμονες διατείνονται πως το λιώσιμο των πάγων θα διαρκέσει περισσότερο από 5.000, με δεδομένο πως υπάρχουν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια κυβικά εκατοστά χιλιόμετρα πάγου στη Γη.
Το λιώσιμο των πάγων δεν αφήνει ανεπηρέαστη ούτε την Ελλάδα καθώς τα περισσότερα μικρά νησιά θα ανήκουν στο παρελθόν, ενώ καταστροφικές θα είναι οι συνέπειες για τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη δυτική Πελοπόννησο, την Αττική και τη Στερεά Ελλάδα γενικότερα αλλά και πολλές άλλες περιοχές.
Βλέποντας προσεκτικά τη χώρα μας στον χάρτη παρατηρεί κανείς ότι όλα τα παράλια χάνονται και η θάλασσα γύρω-γύρω από την Ελλάδα εισχωρεί στην ηπειρωτική χώρα, κάνοντας παρελθόν ολόκληρες περιοχές.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »