Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Βούλγαρος ευρωβουλευτής κατηγορεί τα Σκόπια για πλαστογράφηση της ιστορίας

«Ανύπαρκτο το έθνος των Σκοπιανών»

Φεβρουάριος 6, 2014.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χθες αργά το βράδυ, έγινε συζήτηση για την έκθεση του Εισηγητή των Σκοπίων,  Βρετανού ευρωβουλευτή Richard Howitt.


Ο Χόβιτ δήλωσε ότι με την έκθεση καλείται το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ορίσει ημερομηνία για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την FYROM.

Ισχυρίσθηκε ότι το κύριο μέλημα του είναι η πρόοδος στη χώρα. 

Η συζήτηση έγινε εν μέσω διαφορετικών απόψεων και θέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Από τη μια πλευρά είναι εκείνοι που δεν κατανοούν την ελληνική θέση για το όνομα και από την άλλη πλευρά ήταν οι Έλληνες ευρωβουλευτές που υποστηρίζονταν από τους Βουλγάρους, σύμφωνα με τους οποίους ο αποκλεισμός των Σκοπίων δεν γίνεται εξαιτίας της ονομασίας, αλλά για μια σειρά εσωτερικών προβλημάτων της χώρας.

Έκπληξη προκάλεσε η παρέμβαση του Βούλγαρου Ευρωβουλευτή, Αντρέι Κοβάτσεφ [Андрей Ковачев], από Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα,  όπου με οργισμένο ύφος κατηγόρησε τους ιθύνοντες των Σκοπίων για παραποίηση της Ιστορίας, για ανύπαρκτο έθνος των Σκοπιανών που εφευρέθηκε από την Κομιντέρν και τον Τίτο και ότι η χώρα αυτή απέχει πολύ από τη συζήτηση καλής γειτονίας, η οποία απαιτείται για συναίνεση στην πορεία της χώρας.

Πηγές: Фокус- Нова Македониjа
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοινωνικός τουρισμός για όλους το 2014. Οι προϋποθέσεις για να πάτε οικονομικές διακοπές

Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ η β' φάση του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός για όλους το 2014. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Β φάση του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014 που υλοποιεί ο ΕΟΤ από τον Μάρτιο 2014, όπου τα ΚΕΠ θα δέχονται τα δικαιολογητικά των δικαιούχων.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ η β φάση του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014 και θα υλοποιηθεί από τον Μάρτιο έως και την 30 Ιουνίου 2014.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η β φάση για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για όλους 2014 εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΤ που πραγματοποιήθηκε στις 27/1/2014.
Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή των δικαιούχων και την παραλαβή απο τα ΚΕΠ των εισιτηρίων Κοινωνικού Τουρισμού 2014 του ΕΟΤ δεν πρόκειται να έχουν αλλαγές από την Α φάση του προγράμματος και θα αφορούν δύο κατηγορίες δικαιούχων με δύο υποπρογράμματα.
Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2014 αποτελείτε από δύο υποπρογράμματα αυτό των εξαήμερων διακοπών 2014 και το υποπρόγραμμα Γ ηλικίας 2014.
Τα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού που θα διατεθούν θα είναι λιγότερα από το πρόγραμμα του 2013 που έληξε στο τέλος του χρόνου αφού ο προϋπολογισμός σύμφωνα με τις πληροφορίες του dikaiologitika.gr θα είναι 2 εκατ. ευρώ αντί για 3 εκατ ευρώ που ήταν το 2013 και αναμένεται να δοθούν σε περίπου 30.000 δικαιούχους Ποιες όμως είναι οι προϋποθέσεις που αναμένεται να ισχύσουν για τον Κοινωνικό Τουρισμό για όλους 2014.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος
Στο Πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για όλους 2014 μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής καθώς και όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.
• Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.
• Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.
• Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών.
• Συνταξιούχοι του Ο.Α.ΕΕ., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας.
• Οι ασφαλισμένοι στο NAT
• Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005
• Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.
• Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.
• ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου.
Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναμένεται να τεθούν στην περίπτωση που είναι μεμονωμένα άτομα, χωρίς δηλαδή οικογένεια είτε γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα για να τους συνοδέψουν ή τα ενήλικα άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος μας, τότε δικαιούνται δελτίου για το συνοδό τους με τη προϋπόθεση, ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την υγειονομική επιτροπή, που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας.
Η επιλογή του συνοδού γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση και η χορήγηση του δελτίου γίνεται με μόνο δικαιολογητικό το φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής του ταυτότητας.
Δεν δικαιούνται συνοδού τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω των οποίων οι σύζυγοι είναι ήδη δικαιούχοι του προγράμματος μας, εφόσον βέβαια δεν είναι και αυτοί άτομα με αναπηρία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός ατόμου στην οικογένεια με αναπηρία 67% και άνω, δικαιούνται ξεχωριστού συνοδού για τον καθένα από τους δικαιούχους, υπό την προϋπόθεση, ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την υγειονομική επιτροπή, που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας Τα ανήλικα άτομα με αναπηρία 67% και άνω δικαιούνται δελτίου για τους εαυτούς τους και για το γονέα ο οποίος ασκεί την επιμέλεια, με την προϋπόθεση ότι ο γονέας ανήκει σε μία από τις κατηγορίες επαγγελμάτων (δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής ).
Και σ' αυτή την περίπτωση το δικαίωμα για τη χορήγηση δελτίου εφαρμόζεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο σε ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» .
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι, που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων, δικαιούνται, δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».
Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις
Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2014, που αναμένεται να τεθούν σύμφωνα με το ρεπορταζ του dikaiologitika είναι οι εξής:
Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα:
Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα : €16.000,00 Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα : € 28.000,00.
Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα : € 35.000,00 Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 €.
Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του Προγράμματος. Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν προστατευόμενα μέλη.
Στην περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου που βρίσκεται σε διάσταση ή είναι διαζευγμένος και υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα, το ατομικό εισόδημα υπολογίζεται αφαιρουμένου του μηνιαίου ποσού που έχει επιδικαστεί για καταβολή διατροφής. Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα θεωρούνται οι έγγαμοι δικαιούχοι και οι δικαιούχοι που έχουν υπό την προστασία τους προστατευόμενα μέλη.
Αναλυτικά σ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται: τα ζευγάρια δικαιούχων, τα ζευγάρια όπου ο ένας είναι δικαιούχος και το άλλο μέλος είναι ή δικαιούχος της τέως Εργατικής ή Αγροτικής Εστίας ή μη δικαιούχος ή είναι απλά προστατευόμενο μέλος του κύριου δικαιούχου.
Στη κατηγορία αυτή εντάσσονται όλες οι μορφές μονογονεϊκής οικογένειας και οι ανύπαντρες μητέρες. Πολύτεκνες οικογένειες θεωρούνται οι οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα. Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2013 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.

Πηγή: dikaiologitika.gr
news247

Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 2014 2014-02-05 Αξιολόγηση:4.17 1 2 3 4 5 (18 ψήφοι) Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014 Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014 Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014 Ξεκινούν οι αιτήσεις για την Β φάση του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014 που υλοποιεί ο ΕΟΤ από τον Μάρτιο 2014 όπου τα ΚΕΠ θα δέχονται τα δικαιολογητικά των δικαιούχων. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ η β φάση του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός για Όλους 2014 και θα υλοποιηθεί από τον Μάρτιο έως και την 30 Ιουνίου 2014. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας η β φάση για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για όλους 2014 εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΤ που πραγματοποιήθηκε στις 27/1/2014. Οι προϋποθέσεις για την συμμετοχή των δικαιούχων και την παραλαβή απο τα ΚΕΠ των εισιτηρίων Κοινωνικού Τουρισμού 2014 του ΕΟΤ δεν πρόκειται να έχουν αλλαγές από την Α φάση του προγράμματος και θα αφορούν δύο κατηγορίες δικαιούχων με δύο υποπρογράμματα. Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2014 αποτελείτε από δύο υποπρογράμματα αυτό των εξαήμερων διακοπών 2014 και το υποπρόγραμμα Γ ηλικίας 2014. Τα εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού που θα διατεθούν θα είναι λιγότερα από το πρόγραμμα του 2013 που έληξε στο τέλος του χρόνου αφού ο προϋπολογισμός σύμφωνα με τις πληροφορίες του dikaiologitika.gr θα είναι 2 εκατ. ευρώ αντί για 3 εκατ ευρώ που ήταν το 2013 και αναμένεται να δοθούν σε περίπου 30.000 δικαιούχους Ποιες όμως είναι οι προϋποθέσεις που αναμένεται να ισχύσουν για τον Κοινωνικό Τουρισμό για όλους 2014 Στο Πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός για όλους 2014 μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους, με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής καθώς και όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. • Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ. • Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της. • Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας . Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών . • Συνταξιούχοι του Ο.Α.ΕΕ., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας • Οι ασφαλισμένοι στο NAT • Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005 • Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη. • Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό. • ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας. Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναμένεται να τεθούν σύμφωνα με το dikaiologitika στην περίπτωση που είναι μεμονωμένα άτομα, χωρίς δηλαδή οικογένεια είτε γιατί δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα για να τους συνοδέψουν ή τα ενήλικα άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος μας, τότε δικαιούνται δελτίου για το συνοδό τους με τη προϋπόθεση, ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την υγειονομική επιτροπή, που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας Η επιλογή του συνοδού γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό ή ιδιαίτερη προϋπόθεση και η χορήγηση του δελτίου γίνεται με μόνο δικαιολογητικό το φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής του ταυτότητας. Δεν δικαιούνται συνοδού τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω των οποίων οι σύζυγοι είναι ήδη δικαιούχοι του προγράμματος μας, εφόσον βέβαια δεν είναι και αυτοί άτομα με αναπηρία. Στην περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός ατόμου στην οικογένεια με αναπηρία 67% και άνω, δικαιούνται ξεχωριστού συνοδού για τον καθένα από τους δικαιούχους, υπό την προϋπόθεση, ότι η αναγκαιότητα συνοδείας βεβαιώνεται από την υγειονομική επιτροπή, που πιστοποιεί και το ποσοστό αναπηρίας Τα ανήλικα άτομα με αναπηρία 67% και άνω δικαιούνται δελτίου για τους εαυτούς τους και για το γονέα ο οποίος ασκεί την επιμέλεια, με την προϋπόθεση ότι ο γονέας ανήκει σε μία από τις κατηγορίες επαγγελμάτων (δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής ) . Και σ' αυτή την περίπτωση το δικαίωμα για τη χορήγηση δελτίου εφαρμόζεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο σε ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» . ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι, που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων, δικαιούνται, δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους». Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2014, που αναμένεται να τεθούν σύμφωνα με το ρεπορταζ του dikaiologitika είναι οι εξής: Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα : Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα : €16.000,00 Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα : € 28.000,00 Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα : € 35.000,00 Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 € Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του Προγράμματος. Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν προστατευόμενα μέλη. Στην περίπτωση μεμονωμένου δικαιούχου που βρίσκεται σε διάσταση ή είναι διαζευγμένος και υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονται τα τέκνα, το ατομικό εισόδημα υπολογίζεται αφαιρουμένου του μηνιαίου ποσού που έχει επιδικαστεί για καταβολή διατροφής. Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα θεωρούνται οι έγγαμοι δικαιούχοι και οι δικαιούχοι που έχουν υπό την προστασία τους προστατευόμενα μέλη. Αναλυτικά σ αυτήν την κατηγορία εντάσσονται: τα ζευγάρια δικαιούχων, τα ζευγάρια όπου ο ένας είναι δικαιούχος και το άλλο μέλος είναι ή δικαιούχος της τέως Εργατικής ή Αγροτικής Εστίας ή μη δικαιούχος ή είναι απλά προστατευόμενο μέλος του κύριου δικαιούχου. Στη κατηγορία αυτή εντάσσονται όλες οι μορφές μονογονεϊκής οικογένειας και οι ανύπαντρες μητέρες. Πολύτεκνες οικογένειες θεωρούνται οι οικογένειες με τέσσερα τέκνα και άνω ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα. Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2013 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη. Επιμέλεια Μπέσκος Σ.

www.dikaiologitika.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αμερικανός Αναλυτής: Σοβαρό το πρόβλημα των Σκοπίων

Ο Αμερικανός αναλυτής Edward Joseph, θεωρεί ότι το πρόβλημα της ονομασίας με την Ελλάδα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, γράφει η σλαβική των Σκοπίων, Βέτσερ.
Ο Joseph, ο οποίος τώρα εργάζεται στο Κέντρο Διατλαντικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, πιστεύει ότι προεδρία της Ελλάδας στην ΕΕ, θα έχει σημαντικές προωθήσεις, όπως είναι και το ζήτημα της ονομασίας του πρώην γιουγκοσλαβικού κρατιδίου.



«Κατ’ αρχήν πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα που έχει αντίκτυπο στην ασφάλεια και στη σταθερότητα. Δημιουργεί μια πραγματική ένταση και μια πηγή εμποδίου για την πρόοδο της FYROM.  Η χώρα δεν μπορεί να ευημερήσει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όπως θα της άξιζε.

Δεύτερον, αποτελεί μια παραβίαση του πνεύματος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ- τα κράτη μέλη να εκμεταλλεύονται τις διατάξεις της συναίνεσης για να εμποδίσουν την πρόοδο της υποψήφιας χώρας των Σκοπίων.

Τρίτον, αποτελεί παραβίαση της διεθνούς συμφωνίας μεταξύ της FYROM και της Ελλάδας, όπως καθορίζεται από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως είπε ο Joseph σε συνέντευξή του στη «The voice of America» στη σλαβοσκοπιανή γλώσσα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εν τω μεταξύ, πρόσφατα τόνισε ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, μόνο όταν εκπληρώσουν τα γενικά κριτήρια της Κοπεγχάγης, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων καλής γειτονίας.

Σχετικά με εάν στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το Σεπτέμβριο θα μπορούσε να προκληθεί κάτι νέο, σε αντίθεση με τα προηγούμενα, ο Joseph, δήλωσε ότι είναι το σωστό μέρος για την επίλυση της διαφοράς.

Ωστόσο, ο Edward Joseph, πρώην πρόεδρος του International Crisis Group, σχολίασε ότι όπως αναμένεται η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα ασχοληθεί κυρίως με θέματα, όπως είναι το Αφγανιστάν, οι σχέσεις  με τη Ρωσία και η αναταραχή στην Ουκρανία και δεν θα υπάρξει χώρος για μια επιστροφή στα τεκταινόμενα των Βαλκανίων .

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Υπό εξέταση η υποψηφιότητα Καρυπίδη μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Στο επίκεντρο της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επανεξεταστεί η υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας. Σφοδρές αντιδράσεις από δηλώσεις του
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επανεξετάσει σήμερα, παρόντος του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό κόμματος.
Στο πλαίσιο αυτής της εσωκομματικής συζήτησης, βρίσκονται σήμερα στην Κοζάνη ο γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας και ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης Κ. Πουλάκης οι οποίοι θα συζητήσουν το «θέμα Καρυπίδη» με τις τοπικές κομματικές δυνάμεις και θα ενημερώσουν στη συνέχεια την Πολιτική Γραμματεία.
Ο Θ. Καρυπίδης επικρίνεται για αντισημιτικές απόψεις και για λαϊκισμό και θεωρείται από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται πολύ μακριά από τις προγραμματικές και ιδεολογικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα τελευταία 24ωρα, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να στηρίξει τις υποψηφιότητες Καρυπίδη και Βουδούρη (στην Πελοπόνησο) υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και απλών μελών του κόμματος, που εξέφραζαν την διαφωνία τους.
Σημειώνεται ότι, αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Καρυπίδη είχε εκφράσει κατ αρχήν η Αριστερή Πλατφόρμα αλλά τώρα έχουν διαχυθεί σε πολύ μεγάλο αριθμό στελεχών. Με την ευκαιρία επανεξέτασης της υποψηφιότητας Καρυπίδη, η Αριστερή Πλατφόρμα εμμένει και στην αντίθεσή της με την υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη.
Στις αντιδράσεις που προκάλεσαν έντονο προβληματισμό, περιλαμβάνεται και η ανακοίνωση του Αμερικανικού Εβραϊκού Συμβουλίου που εκφράζει «τον αποτροπιασμό του για τις αντισημιτικές δηλώσεις του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ».
Όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν στη σημερινή σύσκεψη και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, με στόχο να ομαλοποιηθεί το κλίμα όσον αφορά την εκλογική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον πολιτικό σχεδιασμό, καθώς ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει αύριο στη Ρώμη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του για την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: ΑΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

5 γενιές θα πληρώνουμε τα γ@μησιάτικα της Γενιάς του Πολυτεχνείου ~ Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων κατά 50 έτη

Για τον Μάιο – Ιούνιο προσδιορίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος την εξέταση του σχεδίου νέων παρεμβάσεων στο ελληνικό χρέος, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το σχέδιο έχει δύο άξονες:

- Ο πρώτος περιλαμβάνει αλλαγή όρων του υφιστάμενου δανείου με μείωση επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του στα 50 έτη.
 - Ο δεύτερος...
περιλαμβάνει νέο δάνειο το οποίο προσδιορίζεται σε 13-15 δισ. ευρώ με τα οποία θα καταστεί εφικτή η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και η εκταμίευση  των δόσεων

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πρόκειται από το βασικό από τα σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την εύρεση λύσης στο ζήτημα ελληνικό χρέος, δεδομένου ότι άλλες επιλογές όπως για παράδειγμα η μερική κάλυψή του από τα χρήματα του ΤΧΣ δεν έχουν θετική ανταπόκριση, ενώ πρόσφατα κοινοτικοί κύκλοι απέρριψαν εκ νέου σενάρια περί δυνατότητας κουρέματος χρέους.

Αναφορά σε νέο δάνειο έκανε τις προηγούμενες ημέρες και ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας πως δεν το απορρίπτει ενώ αντίθετα απορρίπτει κούρεμα χρέους.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο δύο αξιωματούχους που έχουν γνώση των συνομιλιών των Ευρωπαίων, η επόμενη βοήθεια προς την Ελλάδα είναι πιθανό να περιλαμβάνει την επιμήκυνση της ωρίμανσης των δανείων διάσωσης στα 50 χρόνια και τη μείωση των επιτοκίων προηγούμενης βοήθειας κατά 50 μονάδες βάσης,

Το σχέδιο, το οποίο θα εξεταστεί από τους φορείς χάραξης πολιτικής μέχρι το Μάιο ή τον Ιούνιο, μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα δάνειο για ένα πακέτο ύψους 13-15 δισ. ευρώ, δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διευκολύνουμε το χρέος, το οποίο και έχουμε κάνει προηγουμένως με την μείωση των επιτοκίων ή την επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων. Αυτού του τύπου τα μέτρα είναι δυνατά αλλά στο πλαίσιο της συμφωνίας ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Jeroen Dijsselbloem χθες, στο ραδιόφωνο RTLZ.

Τα νέα κεφάλαια θα βοηθήσουν την Ελλάδα να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που έχει εξοργίσει τις αρχές της ΕΕ και του ΔΝΤ, που εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι το πρόγραμμα διάσωσης παραμένει σε τροχιά. Ο πρόεδρος της ΕΕ τον προηγούμενο μήνα δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να σφίγγει το ζωνάρι της, παρά το ότι «οι πολίτες της Ελλάδας υποφέρουν ακόμη από τις επιπτώσεις των επώδυνων αλλά παρόλα αυτά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που λαμβάνουν χώρα».

Σύμφωνα με τους βελτιωμένους όρους, όλες οι αποπληρωμές των δανείων διάσωσης θα επιμηκυνθούν από τα 30 χρόνια περίπου και το επιτόκιο θα μειωθεί κατά 50 μονάδες βάσης για τα κεφάλαια από τον Greek Loan Facility 80 δισ. ευρώ, ο οποίος δημιουργήθηκε για την πρώτη διάσωση της Ελλάδας το 2010, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, οι οποίοι τόνισαν πως οι συνομιλίες είναι ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο.

Καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να ανταποκριθεί στους όρους της βοήθειας και να «απελευθερώσει» περισσότερα κεφάλαια από τις ισχύουσες διασώσεις, κοιτάζει επίσης για τρόπους προκειμένου να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Η χώρα, επισημαίνει το Bloomberg, ήλπιζε ότι θα «περισσέψουν» κάποια κεφάλαια προκειμένου να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει για άλλες χρηματοδοτικές ανάγκες. Αυτό τώρα φαίνεται λιγότερο πιθανό διότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια, σύμφωνα με έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο που βρίσκεται κοντά στη διαδικασία διάσωσης.

Για να κερδίσει μεγαλύτερη χαλάρωση των όρων διάσωσης, η Ελλάδα περιμένει από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία να επιβεβαιώσει τον Απρίλιο, ότι πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013. «Αυτό μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει το Bloomberg.

Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν αναφερθεί στην προοπτική περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων στο τμήμα των διασώσεων από το Greek Loan Facility, «αλλά αυτή η συζήτηση δεν είναι για τώρα», επισήμανε σε e-mail του ο εκπρόσωπος της ΕΕ, Simon O’ Connor. Δήλωσε ότι το focus παραμένει στο πώς η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στους ισχύοντες όρους διάσωσης.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για την τρόικα να επιστρέψει στην Αθήνα στο προσεχές μέλλον, διότι δεν υπάρχει προοπτική για μια άμεση ολοκλήρωση της εν εξελίξει αναθεώρησης του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με δύο από τους αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.
 
krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »