Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Πράσινο “φως” για την έναρξη κατασκευής της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου

Πράσινο “φως” για την έναρξη κατασκευής της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου
Την οικοδομική άδεια για την ανέγερση της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας παρέλαβε χθες η διοικήτρια του νοσοκομείου Αναστασία Μπούρτσου, γεγονός που κάνει τη διοίκηση να αισιοδοξεί ότι θα ξεκινήσει σύντομα η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου.
Υπενθυμίζεται ότι την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Μποδοσάκειου ενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, με απόφαση που υπέγραψε τον περασμένο Νοέμβριο, αναθέτοντας την κατασκευή της νέας πτέρυγας στη ΔΕΠΑΝΟΜ (δημόσια επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων), ενώ ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειώνεται ότι στη νέα πτέρυγα που θα ανεγερθεί στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο προγραμματίζεται να αναπτυχθούν μονάδες, κλινικές και νέα ιατρεία του νοσοκομείου καθώς και η Ογκολογική κλινική.

Ρ.Β.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης νοσοκομείων αλλά συνεργασίας

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης νοσοκομείων αλλά συνεργασίας
«Δεν υπάρχει θέμα κλεισίματος κανενός νοσοκομείου, είναι πρόσωπα δημοσίου δικαίου και δεν τα πειράζει κανένας. Προσπαθούμε να δούμε, εντός των ορίων των νομών, ποιες συνεργασίες μπορούν να γίνουν: στις προμήθειες, στις αποθήκες, στα φαρμακεία, στα λογιστήρια, και γιατί όχι και στις ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες».
Τα παραπάνω δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικόλαος Πολύζος, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με τους υποδιοικητές της 3ης Υγειονομικής περιφέρειας και τα στελέχη των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης στελεχών της ΕΣΔΥ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας) στο αμφιθέατρο του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
Ο κ. Πολύζος τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης νοσοκομείων, αλλά και την ανάγκη ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των Κέντρων Υγείας στο πλαίσιο στήριξης της πρωτοβάθμιας υγείας, ενώ απέφυγε, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, να αναφερθεί συγκεκριμένα στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί και είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις συγχωνεύσεις κλινικών στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα στη συγχώνευση της ΩΡΛ και της Ουρολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης. Δήλωσε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει τις προτάσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων, λέγοντας ότι θα δοθούν στους διοικητές των Υγειονομικών περιφερειών για αξιολόγηση των προτάσεων και πως τα αποτελέσματα της διαβούλευσης για την Υγεία και ο σχεδιασμός του υπουργείου θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο στις 2μ.μ. της ερχόμενης Πέμπτης (21 Ιουλίου).
Επισήμανε δε ότι δεν τίθεται θέμα συγχωνεύσεων κλινικών νοσοκομείων αλλά συνεργασίας, καθώς, όπως σημείωσε, στόχος του Υπουργείου είναι η συνεργασία μεταξύ κλινικών, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης» αλλά «λειτουργικής συνεργασίας» μεταξύ των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, καθώς και ότι «όλα τα νοσοκομεία θα έχουν τις βασικές ειδικότητες», όπως: παθολογία, καρδιολογική, γενική χειρουργική, ορθοπεδική, παιδιατρική «και ό,τι άλλο χρειάζεται», λέγοντας μάλιστα ότι το θέμα είναι να ενισχυθούν αυτές οι ειδικότητες.
Αναφερόμενος ειδικότερα στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας και τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας είπε ότι, θέμα της συνάντησης ήταν η εξέταση της πορείας των στόχων των νοσοκομείων αναφορικά με το οικονομικό και διαχειριστικό νοικοκύρεμα, για το οποίο είπε ότι «φαίνεται πως πάμε καλά», αν και σημείωσε ότι υπάρχουν και περιοχές στις οποίες μπορεί να υπάρξει περεταίρω βελτίωση.
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα αξιοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ, η ενδυνάμωση και ανάπτυξη των Κέντρων Υγείας, αλλά και το πως θα κατατεθεί το πλάνο των αναδιατάξεων, το οποίο, όπως ανέφερε ο κ. Πολύζος, είναι στα χέρια των διοικητών των νοσοκομείων και πρόκειται να παραδοθεί άμεσα στην Υγειονομική περιφέρεια, η οποία θα παραδώσει τη Δευτέρα τις προτάσεις στο υπουργείο Υγείας. Συμπλήρωσε τέλος ότι δύο πράγματα βγήκαν μέσα από τη διαβούλευση, ότι «επιτέλους αποκτούμε στατιστικά στοιχεία και ξέρουμε τι έχει το κάθε νοσοκομείο και ότι δεν κλείνει κανένα νοσοκομείο».
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατά την έλευσή του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο ο γεν. γραμματέας του Υπουργείου Υγείας έγινε δέκτης παραπόνων από «αγανακτισμένη» κάτοικο της περιοχής.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύλληψη αρχαιοκάπηλου στα ελληνοαλβανικά σύνορα

ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ

Οι αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκάπηλων

Σύλληψη αρχαιοκάπηλου στα ελληνοαλβανικά σύνορα
Σε «κινητή» αρχαιολογική συλλογή είχε μετατρέψει το αυτοκίνητό του ένας αρχαιοκάπηλος, ο οποίος συγχρόνως διατηρούσε στο σπίτι του ένα ολόκληρο αρχαιολογικό μουσείο με πολύτιμους αρχαιολογικούς θησαυρούς.
Ο 48χρονος ημεδαπός που διαμένει σε χωριό της περιοχής Αμυνταίου Φλώρινας, πιάστηκε να κινείται με το αυτοκίνητό του το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην Βασιλειάδα Καστοριάς, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου ενδεχομένως πήγε να «σπρώξει» στην Αλβανία αντικείμενα ιδιαίτερης τέχνης, μοναδικής ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας, που είχε φορτωμένα στο αυτοκίνητό του. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλος μεγάλης σπείρας αρχαιοκαπήλων, καθώς ο συλληφθείς που φέρει το παρατσούκλι «Ελβετός», έζησε χρόνια στην Ελβετία, όπου μπορεί να είχε διασυνδέσεις με διεθνή κυκλώματα.
Τον 48χρονο από το Σκλήθρο Φλώρινας, συνέλαβαν στην Βασιλειάδα Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ειδικής Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, έπειτα από μία συντονισμένη επιχείρηση που οργάνωσαν τη νύχτα της περασμένης Τρίτης. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το αυτοκίνητο, αντίκρισαν έκπληκτοι μια ολόκληρη αρχαιολογική συλλογή με αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως: Ένα ληκύθιο και ένα μυροδοχείο αρχαϊκής περιόδου, μία κεφαλή πήλινου γυναικείου ειδωλίου, έξι πήλινες σφραγίδες πιθανώς αρχαϊκής περιόδου, ένα μετάλλιο πυξίδας ελληνιστικής περιόδου, ένα τμήμα χάλκινου ενωτίου, ένα τμήμα ασημένιου ενωτίου, τριάντα πέντε αρχαία νομίσματα ρωμαϊκής περιόδου, δύο βυζαντινά νομίσματα και δύο χάλκινα δαχτυλίδια. Όλα τα παραπάνω αντικείμενα είναι ιδιαίτερης τέχνης, μοναδικής ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας, τα οποία εμπίπτουν στον νόμο «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του «Ελβετού» στο Σκλήθρο, όπου οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε ένα μοναδικό αρχαιολογικό μουσείο, με πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα. Ειδικότερα βρέθηκαν: δύο μαρμάρινα αγάλματα ελληνιστικής περιόδου, ύψους περίπου 60 εκατοστών, δύο χάλκινα δακτυλίδια, δύο χάλκινες πόρπες, μία απόληξη χάλκινου αντικειμένου, μία μολυβδίδα, ένας χάλκινος κρίκος, μία χάντρα, μία μολύβδινη σφραγίδα, τρία χάλκινα αντικείμενα, τρία νομίσματα βυζαντινής περιόδου, δεκαέξι νομίσματα ρωμαϊκής περιόδου, ένα χάλκινο νόμισμα ελληνιστικής περιόδου και είκοσι πέντε χάλκινα νομίσματα.
Όλα τα παραπάνω αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την αρχαιολογική υπηρεσία που κλήθηκε για αυτοψία, προέρχονται από την αρχαϊκή, πρώιμη κλασσική, ελληνιστική, ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο. Επιπλέον κατασχέθηκαν: το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του 48χρονου δύο κινητά τηλέφωνα, τρείς συσκευές ανίχνευσης μετάλλων με τα παρελκόμενά τους και δύο συσκευές αποθήκευσης μνήμης USB με φωτογραφικό υλικό αρχαίων αντικειμένων. Ακόμη, να σημειωθεί ότι αστυνομικοί έθεσαν υπό παρακολούθηση εξοχικό σπίτι του 48χρονου σε τουριστικό θέρετρο της Βόρειας Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές παρακολουθούσαν καιρό τον δράστη, ο οποίος να σημειωθεί ότι «δεν κρατούσε το στόμα του κλειστό». Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού, ήταν ο ίδιος που «επαίρονταν» ότι έχει «πολλά χρήματα και χρυσό», λόγια που έφτασαν στ’ αυτιά της αστυνομίας, η οποία άρχισε να παρακολουθεί τις κινήσεις του, φτάνοντας προχτές στη σύλληψή του. Η αστυνομία έρευνα την υπόθεση με μεγάλη προσοχή, καθώς φέρεται σχεδόν βέβαιη ότι βρίσκεται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος, αφού όπως προαναφέρθηκε ο 48χρονος από το Σκλήθρο έζησε χρόνια στο εξωτερικό.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χτες στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Καστοριάς, ο οποίος τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια με την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της παράβασης του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέφρα, ο κλιματισμός του μέλλοντος

Οι τεράστιες ποσότητες ανεκμετάλλευτης τέφρας που παράγουν οι ατμοηλεκτρικοί σταθμοί της χώρας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον δροσισμό των κτιρίων.
Στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα και τη Μεγαλόπολη παράγονται 12 εκατ. τόνοι τέφρας ετησίως, από τους οποίους το 90% μένει ανεκμετάλλευτο. Για πόσο ακόμα; Στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα και τη Μεγαλόπολη παράγονται 12 εκατ. τόνοι τέφρας ετησίως, από τους οποίους το 90% μένει ανεκμετάλλευτο. Για πόσο ακόμα; Στην Ελλάδα τα κτίρια καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας και κατά συνέπεια ευθύνονται για ένα σημαντικό ποσοστό των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Η συνεχής και μη ελεγχόμενη εγκατάσταση κλιματιστικών μηχανημάτων ευθύνεται για την αύξηση του συγκεκριμένου ποσοστού χρόνο με τον χρόνο.
Ο παραδοσιακός μηχανικός δροσισμός των κτιρίων παρουσιάζει κάποια βασικά προβλήματα. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι άμεσες και πολύ σημαντικές, αφού τα κλιματιστικά καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες ενέργειας, τριπλάσιες έως και τετραπλάσιες από εκείνες των συστημάτων θέρμανσης, συμβάλλοντας δραστικά στο φαινόμενο της θερμικής νησίδας στα αστικά κέντρα. Επίσης, η ποιότητα του αέρα μέσα στα κτίρια είναι κακή λόγω της αδυναμίας τους στην ανταλλαγή εσωτερικού και εξωτερικού αέρα.
Υπάρχουν, ωστόσο, εναλλακτικές μέθοδοι παθητικού δροσισμού των κτιρίων. Ο Δημήτρης Καραμάνης, επίκουρος καθηγητής εναλλακτικών πηγών ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η ομάδα του μελέτησαν την τέφρα ως υλικό εξατμιστικού δροσισμού κτιρίων και υπαίθριων χώρων, με χρηματοδότηση από το κοινωφελές ίδρυμα Λάτση, στο πλαίσιο του προγράμματός του για την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας στην Ελλάδα.
Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων βρήκε πως η ενσωμάτωση της τέφρας στα δομικά υλικά του κτιρίου μπορεί να βελτιώσει τις θερμικές συνθήκες, λειτουργώντας σαν έμμεσος εξατμιστικός δροσισμός, δηλαδή ψύχοντας το κέλυφός του. «Προσπαθούμε να διερευνήσουμε κατά πόσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τέφρα που παράγεται σε ατμοηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας για την εξάτμιση και δροσισμό κτιρίων στους αστικούς ιστούς» εξηγεί ο Δημ. Καραμάνης, επικεφαλής της έρευνας.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως μπορούν, με ήπιο τρόπο, να μετατρέψουν την ιπτάμενη τέφρα σε ζεόλιθο τύπου NaP1, ένα πορώδες υλικό, η εφαρμογή του οποίου μπορεί να συμβάλει στη μείωση της θερμοκρασίας του κτιρίου. «Ενας άμεσος τρόπος που μπορεί να γίνει αυτό είναι η ενσωμάτωση της τροποποιημένης τέφρας σε φυτεμένο δώμα» λέει ο Δημ. Καραμάνης.
Σε πρώτη φάση διάφορα είδη τέφρας συλλέχθηκαν από ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ σ' όλη τη χώρα και σε δεύτερη φάση έγιναν πειράματα προσρόφησης υγρασίας για να εξεταστεί η αποδοτικότητα της εφαρμογής της στον παθητικό δροσισμό. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως «η χρήση της ιπτάμενης τέφρας περιορίζει την αύξηση της θερμοκρασίας στις επιφάνειες του υλικού και μπορεί να επιτευχθεί διαφορά μέχρι και 8 βαθμών Κελσίου στη βάση της τροποποιημένης τέφρας σε σχέση με τη βάση του σκυροδέματος ή του κενού χώρου».
Η ιπτάμενη τέφρα είναι το κυριότερο στερεό κατάλοιπο από την καύση άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ατμοηλεκτρικοί σταθμοί της ΔΕΗ σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη, από τους οποίους συνέλεξαν δείγματα τέφρας οι ερευνητές, παράγουν περίπου 12 εκατομμύρια τόνους τέφρας ετησίως, από την οποία το 90% μένει ανεκμετάλλευτο.
Για την ασφαλή εφαρμογή της τέφρας ως μέσου εξατμιστικού δροσισμού αλλά και ως συστατικού δομικών υλικών προαπαιτείται η αξιολόγηση της επικινδυνότητάς της για τη δημόσια υγεία. Η συνεχής έκθεση στην ιπτάμενη τέφρα μπορεί να οδηγήσει σε δερματικές παθήσεις και αναπνευστικές διαταραχές, οπότε η ανάλυσή της και η απομάκρυνση τοξικών στοιχείων είναι απαραίτητη. Η μελέτη δείχνει, πάντως, πως όλες οι τέφρες, εκτός από εκείνη της Πτολεμαΐδας, ξεπερνούν τα όρια επικινδυνότητας και κατά συνέπεια απαιτείται η αραίωσή της με κάποιο αδρανές υλικό.
«Το επόμενο βήμα πάνω στο οποίο έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να ενσωματωθεί το υλικό στο κτίριο, όπως επίσης και η μελέτη των περιβαλλοντικών συνεπειών των τροποποιημένων μορφών τέφρας» καταλήγει ο Δημήτρης Καραμάνης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκκληση αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τους επιχειρηματίες για στήριξη της οικονομίας

«Δωρίσαμε την περιουσία μας στο κράτος μετά τον πόλεμο» λέει ο αρχιεπίσκοπος
Έκκληση προς τους επιχειρηματίες της χώρας να μιμηθούν το παράδειγμα των μεγάλων εθνικών ευεργετών και να στηρίξουν το «χειμαζόμενο» από την οικονομική κρίση ελληνικό λαό απήθυνε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με ανοιχτή του επιστολή. Ο αρχιεπίσκοπος επαναλαμβάνει΄ότι η εκκλησία είναι έτοιμη να συνδράμει και αυτή, «υπενθυμίζοντας» ωστόσο ότι η εκκλησία έχει απολέσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσία της μετά το Β΄Παγκοσμίο Πολέμο για τη σωτηρία της πατρίδας.
 

Αναλυτικά επιστολή του αρχιεπισκόπου έχει ως εξής :

«Σε εποχή κρίσεως, δοκιμασιών και εθνικών περιπετειών, οι δυσκολίες, οι ταλαιπωρίες και τα βάσανα των ανθρώπων μεγενθύνονται και φανερώνουν τις διαστάσεις του δράματος που διέρχεται ο τόπος. Όμως στις δύσκολες περιστάσεις είναι που αναδεικνύονται με λαμπρότητα αρετές όπως η φιλοπατρία, η γενναιοδωρία, η αυταπάρνηση και η μεγαλοθυμία. Τις σελίδες της νεότερης ιστορίας μας κοσμούν εικόνες ηρώων, εθνομαρτύρων, μεγάλων πολιτικών και εκκλησιαστικών ανδρών αλλά και των μεγάλων ευεργετών που στήριξαν την Πατρίδα σε δύσκολες ώρες οικονομικά και δια της επιρροής τους σε έθνη και προσωπικότητες ανά την οικουμένη.
Δεν πρέπει, επίσης, να λησμονούμε ότι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η Εκκλησία προσέφερε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανασύσταση και την επιβίωση της πατρίδας, ανεξαρτήτως αν κάποιοι σήμερα δεν το αναγνωρίζουν ή τεχνηέντως διαστρεβλώνουν την Ιστορία. Σήμερα είμαστε και πάλι πρόθυμοι για όλα, αρκεί η Πολιτεία να μας το επιτρέψει σύμφωνα με όσα ήδη συζητούμε και προτείνουμε προς υλοποίηση. Με αυτά τα δεδομένα παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ και προς Εσάς.
Στις μέρες μας, καλούμαστε και πάλι, ο καθένας από τη θέση του και αναλόγως των δυνάμεών του, να αποδείξουμε έμπρακτα τη φιλοπατρία και την ευαισθησία στο κάλεσμα της ιστορικής ευθύνης. Επιτρέψτε μου λοιπόν, από τη θέση μου ως Αρχιεπισκόπου, με βαθειά ανησυχία για το μέλλον του λαού μας, να απευθυνθώ στην αγάπη σας, στην ευαισθησία σας και στο ενδιαφέρον σας για τον τόπο μας. Επιτρέψτε μου να σας προσκαλέσω και να σας παρακαλέσω να σταθείτε αρωγοί και προστάτες στην αναζωογόνηση της ασθμαίνουσας και αιμορραγούσης οικονομίας της Πατρίδας μας.
Εσείς γνωρίζετε καλύτερα πως να κινηθείτε και τι πρέπει να πράξετε. Εμείς, απλώς, παρατηρούμε με πόση οδύνη και αγωνία ο λαός μας πληροφορείται ότι χρήματα και καταθέσεις μετακινούνται στο εξωτερικό, ενώ η ανάγκη είναι να βρίσκονται εδώ η ακόμα και να επαναπατρισθούν. Επιχειρήσεις κλείνουν, μεταφέρονται σε άλλες χώρες και οι επενδύσεις και τα έργα σταματούν, κάνοντας την ανεργία να καλπάζει, τους νεότερους να ξενιτεύονται και την αβεβαιότητα να δηλητηριάζει την ελπίδα και το κουράγιο των Ελλήνων. Πιστεύουμε ότι σε όλα αυτά τα τραγικά μπορείτε να έχετε καίρια διορθωτική παρέμβαση και ανατρεπτική συμβολή.
Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως σε ό,τι και όπου η Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει θα είμεθα πρόθυμοι και παρόντες. Εύχομαι και προσεύχομαι η παράκλησή μου να βρει ώτα ευήκοα και καρδιές ανοικτές και είμαι βέβαιος όχι μόνο ότι ο Θεός θα σας ανταμείψει αλλά και ότι κάποιοι από εσάς θα προσθέσουν τα ονόματά τους στους κρίκους της χρυσής αλυσίδας των μεγάλων εθνικών μας ευεργετών. Με αισθήματα ελπίδας και ευγνωμοσύνης, διάπυρος προς Θεόν ευχέτης».
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Κίνα βάζει “θεμέλια” στο διάστημα

Μέχρι το τέλος του χρόνο θα έχει στείλει το πρώτο από τα μεγάλα δομικά στοιχεία με τα οποία θα χτίσει τον δικό της διαστημικό σταθμό η Κίνα η οποία χάρη στην οικονομική της ανάπτυξη, σκοπεύει να διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία της εξερεύνησης του διαστήματος.
Πριν την πρωτοχρονιά θέλει η Κίνα να στείλει το δικό της “θεμέλιο λίθο” στο διάστημα. Ο πύραυλος της θα μεταφέρει σε τροχιά, ένα κομμάτι μεγέθους βαγονιού τρένου, που θα είναι το πρώτο τμήμα  του διαστημικού σταθμού που θα “χτίσει” στο διάστημα.
Τα σχέδια της Κίνας -αν και είναι πολύ πιο πίσω από τις ΗΠΑ σε διαστημική τεχνολογία και εμπειρία- είναι ιδιαίτερα φιλόδοξα. Αν και έγινε η τρίτη χώρα που έστειλε δικό της αστροναύτη στο διάστημα μόλις το 2003, το 2006 έστειλε το δικό της εξερευνητικό σκάφος προς τη Σελήνη και σχεδιάζει να έχει ολοκληρώσει το δικό της διαστημικό σταθμό σε τροχιά ως το 2020. Την ίδια στιγμή ο υπάρχων Διεθνής Διαστημικός Σταθμός αναμένεται να κλείσει, οπότε αν οι ανταγωνιστές της στο διάστημα δεν τον αντικαταστήσουν, η Κίνα θα είναι η μόνη χώρα με μόνιμη ανθρώπινη παρουσία στο διάστημα. Στη συνέχεια σκοπεύει να στείλει αρχικά δικό της “τηλεκατευθυνόμενο” όχημα στο φεγγάρι και αργότερα δικός της αστροναύτη εκεί.
Οι Αμερικανοί είναι ήδη ενοχλημένοι. Αφενός γιατί το κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα είναι αποκλειστικά ελεγχόμενο από τον στρατό της χώρας και αφετέρου γιατί από τις πρώτες “αποστολές” του ήταν να καταστρέψουν με πύραυλο που εκτόξευσαν από τη Γη έναν άχρηστο δορυφόρο τους στο διάστημα, πριν από τέσσερα χρόνια, γεγονός που ερμηνεύτηκε σαν σαφής κίνηση στρατιωτικοποίησης του διαστήματος. Οι κινέζοι διπλωμάτες και ερευνητές επαναλαμβάνουν ότι είναι πολύ πίσω από τους Αμερικανούς στο διάστημα και δεν έχουν κακούς σκοπούς αλλά δεν πείθουν.
Και άλλα κράτη έχουν εκφράσει διαστημικές φιλοδοξίες. Η Ρωσία έχει σχεδιάσει την δημιουργία διαστημικού σταθμού στο φεγγάρι από όπου θα ξεκινήσει η αποστολή της στον Άρη, χωρίς να έχει όμως αναφέρει το πότε θα ξεκινήσει. Η Ινδία έχει στείλει μη επανδρωμένο σκάφος σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και ετοιμάζει επανδρωμένη αποστολή για το 2016.
Την ίδια στιγμή τα σχέδια της ΝΑΣΑ -που γίνεται 30 χρονών αυτόν τον μήνα-  δεν περιλαμβάνουν προσεληνώσεις αφού ο Ομπάμα δήλωσε “έχουμε πάει εκεί” και έθεσε στόχο την προσεδάφιση αστροναυτών σε αστεροειδή μέχρι το 2025 πριν πάνε στον Άρη, σχέδια όμως που μπήκαν στο ράφι λόγω οικονομικής κρίσης και περικοπών.
Αντίθετα η καλπάζουσα κινεζική οικονομία δίνει στο κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα την έξτρα ώθηση ώστε να φτάσει τους Αμερικανούς, που φέτος τερματίζουν και το πρόγραμμα διαστημικών λεωφορείων τους. Στο εξής θα πληρώνουν στους Ρώσους από 56 (φέτος) ως 63 (το 2014) εκατομμύρια δολάρια “ταρίφα” για να μεταφέρουν τους αστροναύτες τους στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τις κάψουλες “Σογιούζ”, ελπίζοντας στο μεταξύ η ιδιωτική πρωτοβουλία θα τους παρέχει μια φτηνότερη εναλλακτική λύση.
Οικονομικό είναι και το κινεζικό άλλοθι αφού όπως ισχυρίζονται οι Κινέζοι αξιωματούχοι τα σπάνια ορυκτά της σελήνης και το “ήλιο-3” θα είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα. Άλλοθι απέναντι στις προειδοποιήσεις που ακούστηκαν στην Αμερικανική γερουσία ότι οι Κινέζοι θα μάθουν στο διάστημα πως να κάνουν τους πυραύλους τους πολύ πιο ακριβείς και στη στρατιωτική χρήση και θα αποκτήσουν και γνώσεις σε τεχνολογία αιχμής που θα κάνει την βιομηχανία τοςυ ανταγωνιστικότερη.
Λόγοι που εξηγούν γιατί η ΝΑΣΑ απέρριψε κάθε κινεζική πρόταση συνεργασίας στο παρελθόν. Όπως δήλωσε πρώην στέλεχος της ΝΑΣΑ Σκοτ Πέις “η κυριαρχία στο διάστημα έχει υψηλή συμβολική αξία για τις ικανότητες ενός έθνους και τεράστια διεθνή επιρροή. Η παρακμή μας στο διάστημα θα σημάνει την παρακμή της Αμερικανικής δύναμης και επιρροής”.
Την ίδια στιγμή ο αναλυτής του Jane's Space Systems Πίτερ Μποντ, εξηγεί ότι οι Kινέζοι εκτός από ισχυρότεροι οικονομικά, δουλεύουν με πενταετή προγράμματα, δίνοντας βάθος στα σχέδια τους και προχωρούν αργά σταθερά και συνέχεια, βελτιώνοντας συνέχεια τις γνώσεις τους, δημιουργόντας την δική τους διαστημική βιομηχανία.    
Διαβάστε περισσότερα » »

Λακκούβες φονιάδες - Δείτε ΦΩΤΟ - Συμβουλές για νομική προστασία

 

50 μέτρα από την κεντρική είσοδο του Υπ. Μεταφορών στο Χολαργό, 20 μέτρα από την αφετηρία των λεωφορείων του ΟΑΣΑ, δίπλα στην πιάτσα των ταξί και λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του ΜΕΤΡΟ Εθνική ΄Αμυνα χάσκουν επί μήνες δύο τεράστιες λακκούβες που ξεπερνούν σε βάθος τα 20 εκατοστά.

Οι συγκεκριμένες τρύπες στο οδόστρωμα βρίσκονται στον παράδρομο της Λεωφόρου Μεσογείων στην συμβολή του με την οδό Αναστάσεως και μάλιστα σε σημείο που ένα ΙΧ είναι αδύνατο να τις αποφύγει ενώ ο μοτοσυκλετιστής θα πρέπει να τις αντιληφθεί εγκαίρως και να κάνει επικίνδυνο ελιγμό.

Δείτε με προσοχή την μία λακκούβα. Κάποιος οδηγός τοποθέτησε πρόχειρα πριν από μήνες μία λαμαρίνα προκειμένου να μην σημειωθεί κάποιο ατύχημα. Λόγο όμως της καθημερινής αυξημένης κυκλοφορίας η λαμαρίνα υποχώρησε και εξέχει από την τρύπα σαν μαχαίρι έτοιμο να σκίσει τα λάστιχα των οχημάτων.




 Όσο για τους οδηγούς μηχανής; Εάν κάποιος δεν αντιληφθεί άμεσα τις λακκούβες και πέσει μέσα σε αυτές δε θέλουμε να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί.

Απο το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες λεωφορεία (αφετηρία και τερματισμός), ταξί (πιάτσα ΜΕΤΡΟ Εθνικής Άμυνας), ΙΧ και μηχανές ενώ λόγω της έντονης κυκλοφορίας και των τελευταίων κινητοποιήσεων στο Υπουργείο Μεταφορών, ο χώρος είναι γεμάτος από άνδρες της Τροχαίας. Απο το ρεπορτάζ προκύπτει αν και ότι πολλοί οδηγοί έχουν ενημερώσει την Τροχαία και τον Δήμο Χολαργού για το πρόβλημα, κανείς δε μπήκε στη διαδικασία να κάνει κάτι το οδόστρωμα να αποκατασταθεί.

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι ενέργειες πρέπει να ακολουθήσετε μόλις διαπιστώσετε ότι το αυτοκίνητό σας ή η μηχανή που οδηγείται υπέστει ζημιά από λακκούβα του οδικού δικτύου; Με την βοήθεια νομικών το Νewsit σας δίνει απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα που όλο και περισσότερους απασχολεί.

1.Καλέστε την Τροχαία προκειμένου να καταγράψει και επίσημα το συμβάν.
2.Φωτογραφίστε ακόμα και με το κινητό σας την κακοτεχνία και τις ζημιές που έχετε υποστεί.
3.Ενημερωθείτε από την τροχαία ή τον δήμο σε ποιον ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος (στο δημόσιο ή σε τοπική αρχή).
4.Ενημερώστε αμέσως την ασφαλιστική σας εταιρεία για να καταγράψει τις ζημιές στο όχημά σας κι αν υπάρχει τραυματισμός το ΕΚΑΒ για να επιβεβαιωθεί.
5.Σε περίπτωση τραυματισμού πηγαίνετε σε δημόσιο νοσοκομείο για να πάρετε ιατρική βεβαίωση για σωματική βλάβη.
6.Συνεννοηθείτε με τον δικηγόρο σας εντός 24 ορών και στείλτε εξώδικο προς τον αρμόδιο φορέα το οποίο θα γράφει πως επιφυλάσσεστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα σας.
7.Σε περίπτωση που ο αρμόδιος φορέας δεν ανταποκριθεί εντός 2 ημερών, καταθέστε αμέσως ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή με την απαίτηση του ποσού που αντιστοιχεί στην αποζημίωσή σας.
8.Φροντίστε να υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο την ώρα εκείνη του ατυχήματος.

Να σημειωθεί ότι την ευθύνη για τη συντήρηση των οδών-έργων έχουν:

α) Για τις εθνικές οδούς, τις κεντρικές αρτηρίες πόλεων και τα δημόσια
έργα το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

β) Για το επαρχιακό δίκτυο και τις δευτερεύουσες οδούς η Τοπική
Αυτοδιοίκηση (δήμοι και κοινότητες).

Στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε για το που ανήκει ο συγκεκριμένος δρόμος μπορούμε να προσφύγουμε στους αρμόδιους εισαγγελείς της χώρας οι οποίοι αποφαίνονται για το ποιος φορέας φέρει την ευθύνη της αποζημίωσης.
Πάντως όσοι θα επιλέξουν να προχωρήσουν ενάντια του δημοσίου ή του δήμου που ευθύνεται για την κακοτεχνία άρα κατ’ επέκταση και για την ζημιά που έχουν υποστεί, θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή και επιμονή αλλά στο τέλος το βέβαιο είναι ότι θα αποζημιωθούν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έπιασαν τη σπείρα που έδωσε το αυτοκίνητο στους δολοφόνους των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.

 

Εννιά άτομα είχαν κλέψει συνολικά 50 αυτοκίνητα. Η σπείρα είχε εξειδίκευση σ' αυτές τις κλοπές. Σε αυτούς απευθύνθηκαν και οι δολοφόνοι των παλικαριών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για αυτοκίνητο

Όταν ... μάζευαν παραγγελίες φαίνεται ότι χτυπούσαν. Έτσι πρέπει να έγινε και η ληστεία στην αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων που “προμήθευσε” στους δολοφόνους το volvo που καταδίωξαν οι αστυνομικοί στη μισή Αττική με τη γνωστή τραγική κατάληξη.

Οι δράστες χτυπούσαν όπου υπήρχε αντικείμενο αξία, είχαν ειδικότητα στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, όμως έπαιρναν κάθε διαθέσιμο αυτοκίνητο ακόμη και από τα σπίτια στα οποία εισέβαλαν και λήστευαν.

Είχαν κλέψει από ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι... καλλυντικά αλλά και σφαγμένα αρνιά και κρέατα!

Το πρώτο χτύπημα ήταν στο Μαρκόπουλο 8 Δεκέμβρη σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων όπου άρπαξαν έξι αυτοκίνητα, δύο ασύρματα τηλέφωνα, χρήματα και μια φωτογραφική μηχανή.

Τρεις μέρες μετά... ξαναπέρασαν από την ίδια εταιρεία. Πέταξαν στο πορτ μπαγκαζ ενός αυτοκινήτου τον φύλακα και άρπαξαν άλλα 8 αμάξια.

Στη συνέχεια πήρε σειρά η αντιπροσωπία της Νέας Ερυθραίας και άλλη μια στη Νεά Φιλαδέλφεια απ' όπου άρπαξαν συνολικά 11 αμάξια αλλά και ανταλλακτικά

Ενώ μέχρι τα τέλη Φλεβάρη είχαν κάνει άλλες δυο ληστείες αρπάζοντας άλλα 13 αυτοκίνητα. Το Μάρτιο έκαναν... διακοπές και επανήλθαν Απρίλιο με δυο χτυπήματα στο Περιστέρι, ξανά σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων αρπάζοντας άλλα 7 αυτοκίνητα.

Κάπου εκεί επέκτειναν τη δραστηριότητά τους άρχισαν να χτυπούν εμπορικά, σπίτια και φαρμακεία, ενώ δεν τους ξέφυγε ούτε μια ψησταριά στο Κορωπί, όπου για να το... γιορτάσουν άρπαξαν αρνιά!

Σε όλα τα χτυπήματα οι δράστες δεν παρέλειπαν να αρπάζουν και από ένα αμάξι, αλλά και lap top φωτογραφικές μηχανές και κάμερες.
Διαβάστε περισσότερα » »

«Επικίνδυνος μύθος» τα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα!



Τα οφέλη από την κατανάλωση άφθονου νερού έχουν διογκωθεί τόσο πολύ, ώστε όσοι ακολουθούν τις επίσημες συστάσεις και πίνουν 6-8 ποτήρια την ημέρα μπορεί να βλάπτουν τον εαυτό τους, υποστηρίζει μια βρετανίδα γιατρός.


Όπως γράφει στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» (BMJ), οι συστάσεις αυτές «όχι μόνο είναι ανοησίες, αλλά ανοησίες που έχουν καταρριφθεί πλήρως».
Το σχετικό άρθρο υπογράφει η δρ Μάργκρετ ΜακΚάρτνεϊ, γενική ιατρός στη Γλασκώβη και ιατρική αρθρογράφος σε μια εφημερίδα. Όπως υποστηρίζει, τα οφέλη του νερού έχουν διογκωθεί «από οργανισμούς με συγκεκριμένα συμφέροντα», όπως οι εταιρείες εμφιαλωμένου νερού.
Η δρ ΜακΚάρτνεϊ ισχυρίζεται ότι μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση νερού όταν δεν διψάει κανείς μπορεί να διαταράξει την πνευματική συγκέντρωση αντί να την διεγείρει, ενώ άλλες μελέτες υποδηλώνουν πως χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του εμφιαλωμένου νερού ενδέχεται να είναι επιβλαβείς για την υγεία.
Υποστηρίζει επίσης ότι η υπερκατανάλωση νερού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ύπνου, επειδή ξυπνάει κανείς το βράδυ για να πάει στην τουαλέτα, ενώ επικαλείται και μελέτες που υποδηλώνουν ότι το πολύ νερό μπορεί να βλάπτει τη νεφρική λειτουργία αντί να την προστατεύει.
Γράφει ακόμα πως το υπερβολικά πολύ νερό μπορεί να οδηγήσει σε μια σπάνια, αλλά δυνητικά σοβαρή, κατάσταση που λέγεται υπονατριαιμία και χαρακτηρίζεται από σοβαρή ελάττωση των επιπέδων νατρίου (αλάτι) στον οργανισμό. Η υπονατριαιμία μπορεί να προκαλέσει οίδημα στον εγκέφαλο.
Σύμφωνα με μια μετανάλυση που δημοσιεύθηκε στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Φυσιολογίας», από υπονατριαιμία κινδυνεύουν κυρίως οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων που πίνουν πάρα πολύ νερό για να μην αφυδατωθούν όταν τρέχουν.
Ένας άλλος γιατρός που αναφέρεται στο σχετικό άρθρο υποστηρίζει πως δεν υπάρχει επιστημονική βάση στον ισχυρισμό ότι το νερό μπορεί να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε.
Ο καθηγητής Στάνλεϊ Γκόλντφαρμπ, ειδικός σε θέματα μεταβολισμού από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια λέει ότι «οι υπάρχουσες ενδείξεις είναι ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στοιχεία. Εάν τα παιδιά πίνουν περισσότερο νερό, αντί για τις θερμίδες των αναψυκτικών, ασφαλώς θα ωφεληθούν… αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η κατανάλωση νερού μεταξύ των γευμάτων ελαττώνει την πείνα στη διάρκεια του φαγητού».


Πηγή: Mediacalnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κλειστό για 2 μέρες τμήμα της Εγνατίας οδού στον Έβρο

Κλειστό για 48 ώρες, λόγω εργασιών αποκατάστασης του οδοστρώματος, θα παραμένει τμήμα μήκους περίπου δέκα χιλιομέτρων της Εγνατίας Οδού, στον άξονα Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης, λόγω ανατροπής βυτιοφόρου οχήματος που μετέφερε φοινικέλαιο.

Τα αυτοκίνητα που κατευθύνεται προς την Αλεξανδρούπολη και τα ελληνοτουρκικά σύνορα, εκτρέπονται από τον κόμβο της Μέστης έως τον κόμβο της Μάκρης και εξυπηρετούνται από παράδρομο της Εγνατίας.

Το ατύχημα συνέβη όταν βυτιοφόρο προερχόμενο από την Τουρκία, που μετέφερε περίπου 20 τόνους φοινικέλαιο, εξετράπη από την πορεία του, έσπασε τις μπάρες, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού και ανατράπηκε.

Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς στο σημείο χύθηκαν ποσότητες φοινικέλαιου, με συνέπεια το οδόστρωμα να παρουσιάζει μεγάλη ολισθηρότητα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Συναυλία για το ′Χαμόγελο του παιδιού′ στο Βεάκειο


Συναυλία διοργανώνεται από το Δήμο Πειραιά για το 'Χαμόγελο του Παιδιού' και θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου και ώρα 9.30μμ στο ΒΕΑΚΕΙΟ θέατρο.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Αντώνης Βαρδής, Γιάννης Βαρδής, Ελένη Δήμου, Νίκος Ζιώγαλας, Παντελής Θαλασσινός, Βασίλης Καζούλης, Βασίλης Λέκκας, Διονύσης Τσακνής, Αντώνης Μιτζέλος, Γιάννης Νικολάου, Οδυσσέας Τσάκαλος, Πένυ Ξενάκη, Θοδωρής Κοτόνιας, Τάσος Βουγιατζής, Σοφία Βουγιατζή και Τάσος Ζαφειρίου.
Στο πιάνο και τη μουσική επιμέλεια ο σολίστας Γιώργος Σαλτάρης
Παρουσίαση: Πέτρος Καντιάνης
Οργάνωση: Μιχάλης Στάμου και Γιάννης Νικολάου
Κείμενο: Μαρία Παπαδάκη

Τιμή εισιτηρίου 10ευρώ
Όλα τα έσοδα από τη συναυλία θα δοθούν για την ενίσχυση του πανελλαδικού έργου που επιτελεί 'Το Χαμόγελο του Παιδιού'.
Σημεία προπώλησης εισιτηρίων από Δευτέρα 11/07/2011:
  • Καταστήματα METROPOLIS καθημερινά
  • Δήμος Πειραιά ΟΠΑΝ (Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης) Ελευθερίου Βενιζέλου 27 Πειραιάς – Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104175897 από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9.30πμ – 1.30μμ
  • Βεάκειο Θέατρο - Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλα Πειραιά - Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 4194520 από Δευτέρα έως και Παρασκευή 6μμ – 9μμ
Διαβάστε περισσότερα » »

Βιολογική ντομάτα: κόκκινος θησαυρός!

Η ντομάτα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας λαχανικά και συνάμα το βασικό συστατικό της παραδοσιακής και πολυφημισμένης χωριάτικης σαλάτας. Πέρα όμως από την ιδιαίτερη γεύση της, περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά με αναγνωρισμένη δράση στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως η βιταμίνη C, το β-καροτένιο, το κάλιο και φυσικά το λυκοπένιο, τη φυσική χρωστική που προσδίδει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στη ντομάτα. Στην ίδια μάλιστα ουσία οφείλεται και το κόκκινο χρώμα άλλων τροφών, όπως του γκουάβα, του κόκκινου γκρέιπ φρουτ και φυσικά του καρπουζιού, που σημειωτέον έχει 40% περίπου, περισσότερο λυκοπένιο από την ντομάτα!

Παρόλα αυτά, η ντομάτα και τα προϊόντα που προκύπτουν από την επεξεργασία της, θεωρούνται σαφέστατα οι πιο άμεσες πηγές λυκοπενίου για τον ανθρώπινο οργανισμό, μια και η περίοδος κατανάλωσής της στη διάρκεια του έτους, είναι ως γνωστό πιο ευρεία από εκείνη του καρπουζιού.

Το λυκοπένιο λοιπόν, για το οποίο γίνεται τόσος λόγος τα τελευταία χρόνια, αποτελεί την ισχυρότερη λιποδιαλυτή αντιοξειδωτική ουσία, που ο άνθρωπος προσλαμβάνει διαμέσου της τροφής. Ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών, που απαριθμεί πάνω από 600 μέλη, και σε αντίθεση με το β-καροτένιο δεν μετατρέπεται στον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α, όπως λάθος διατείνονται μερικοί, αλλά δρα αυτούσια και εξειδικευμένα.

Ερευνητικά δεδομένα υποθέτουν πως το λυκοπένιο, μέσω της αντιοξειδωτικής του δράσης – της δυνατότητας δηλαδή να δεσμεύει ελεύθερες ρίζες οξυγόνου (μορίων με ιδιαίτερα βλαπτική επίδραση στο κύτταρο) – αποτρέπει την οξείδωση της κακής' χοληστερόλης LDL, γεγονός με εξέχουσα σημασία, αν αναλογιστούμε πως η εν λόγω οξείδωση αποτελεί ένα από τα κύρια στάδια της διαδικασίας της αρτηριοσκληρωτικής βλάβης.

Η πρώτη επιστημονική αναφορά σχετικά με το λυκοπένιο και το ρόλο που διαδραματίζει στην προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα, δημοσιεύτηκε στην έγκυρη εφημερίδα Lipids, από Καναδούς ερευνητές με επικεφαλής τον S. Agarwal. Οι επιστήμονες απέδειξαν πως το λυκοπένιο προστατεύει την LDL χοληστερόλη από οξείδωση, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η επισήμανσή τους πως η συγκεκριμένη δράση του λυκοπενίου, ενισχύεται σημαντικά από την ύπαρξη ενός άλλου καροτενοειδούς, της λουτεΐνης, που υπάρχει στο σπανάκι και στο καλαμπόκι.

Προσφάτως ο Dr. E. Giovannucci από την Ιατρική σχολή του Harvard, επιθεώρησε 72 επιδημιολογικές μελέτες και βρήκε ότι 57 από αυτές, εστίαζαν στην προστατευτική δράση που έχει η κατανάλωση της ντομάτας, έναντι πολλών μορφών καρκίνου. Οι περισσότερες αναφέρονται στην τομάτα και τον καρκίνο του προστάτη. Το λυκοπένιο συσσωρεύεται στο σώμα μας σε διάφορους ιστούς. Ένας από αυτούς είναι και ο προστάτης.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης, ανέφεραν σε μελέτη τους ότι το λυκοπένιο μαζί με την βιταμίνη Ε, μπορεί να αναστείλει εργαστηριακά την ανάπτυξη δύο διαφορετικών τύπων, προστατικών καρκινικών κυττάρων. Σε άλλη μελέτη φάνηκε πως οι άνδρες με το μεγαλύτερο ποσοστό λυκοπενίου στον οργανισμό τους, είχαν το μικρότερο ρίσκο για καρκίνο του προστάτη. Στο ίδιο πόρισμα κατέληξε και άλλη επιδημιολογική μελέτη, που εξέταζε τη συχνότητα κατανάλωσης ντομάτας και προϊόντων με βάση αυτή (πάστα ντομάτας, σάλτσα ντομάτας) και στην οποία έλαβαν μέρος 48.000 άνδρες.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες μελέτες, απέτυχαν να αποδείξουν κάποια προστατευτική δράση του λυκοπενίου έναντι του καρκίνου του προστάτη. Η αιτία σε αυτό, ίσως να κρύβεται στο γεγονός ότι τα καροτενοειδή, δρουν συνεργιστικά το ένα με το άλλο και με τρόπο που δεν έχει πλήρως αποσαφηνιστεί. Ακόμα είναι γεγονός πως ουσίες όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε και η Ν-Ακετυλοκυστεΐνη επηρεάζουν άμεσα τη δράση του λυκοπενίου.

Έτσι ενισχύεται για ακόμα μια φορά η άποψη των διαιτολόγων που δεν συστήνουν απλά και μεμονωμένα λυκοπένιο ή β-καροτένιο, αλλά τροφές που εμπεριέχουν και λυκοπένιο και β-καροτένιο και βιταμίνη C (και πιθανώς και άλλες άγνωστες μέχρι σήμερα ουσίες) όπως για παράδειγμα η ντομάτα!

Πέρα όμως από τον καρκίνο του προστάτη, η ντομάτα φαίνεται να διαδραματίζει σημαντικό προστατευτικό ρόλο και έναντι άλλων μορφών καρκίνου, όπως αυτών του γαστρεντερικού σωλήνα. Μάλιστα προσφάτως, Ιάπωνες ερευνητές αποφάνθηκαν πως ο χυμός ντομάτας προσφέρει σημαντική προστατευτική δράση έναντι μιας καρκινογόνου ουσίας, της Ν-Μεθυλνιτροζουρίας, που έχει συσχετιστεί με καρκινογενέσεις στο παχύ έντερο.

Όλα τα ερευνητικά στοιχεία που υπάρχουν για το λυκοπένιο και τη ντομάτα, έχουν κεντρίσει τα τελευταία χρόνια τα βλέμματα μεγάλων βιομηχανιών και στην Ιαπωνία έχει ξεκινήσει ήδη ο εμπλουτισμός προϊόντων (κυρίως με τη μορφή χυμών και αναψυκτικών) με λυκοπένιο ντομάτας.

Κλείνοντας, αξίζει να τονίσουμε πως η θέρμανση μπορεί ακόμα και να πενταπλασιάσει την απορρόφηση του λυκοπενίου από τις ντομάτες. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται πως με τη θερμική επεξεργασία της ντομάτας, διασπώνται τα κύτταρα στα οποία βρίσκεται το λυκοπένιο, με αποτέλεσμα αυτό να απορροφάται και να βιοδιατίθεται καλύτερα. Άλλες έρευνες δείχνουν πως η προσθήκη λίπους μπορεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο την απορρόφηση και τη βιοδιαθεσιμότητα του λυκοπενίου της ντομάτας.

Ίσως λοιπόν να έφτασε η ώρα για την πλήρη απενοχοποίηση της φρέσκιας σάλτσας ντομάτας, που τόσα χρόνια συνοδεύει τη μακαρονάδα μας και μας γεμίζει τύψεις συνειδήσεως!
Διαβάστε περισσότερα » »

«Θα λύσουμε τα προβλήματα της Ελλάδας»

Αισιόδοξη ως προς τη λύση του προβλήματος χρέους της Ελλάδας, εμφανίζεται η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ σε σημερινή συνέντευξή της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΡΑ.

«Θα λύσουμε τα προβλήματα στην Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει μετάδοση (της ασθένειας)», τόνισε, προσθέτοντας πως οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα πρέπει να επηρεάζονται στις αποφάσεις τους κατά κύριο λόγο από τις αγορές.

Στην ίδια συνέντευξη, η κ. Φέκτερ χαρακτηρίζει ως «αναδιάρθρωση χρέους» το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. «Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και τη διεύρυνση της βοήθειας μπορεί να γίνεται λόγος για αναδιάρθρωση», είπε ενώ τάσσεται κατά ενός «κουρέματος» και σε συνεχή διπλασιασμό των πόρων στο Μηχανισμό Στήριξης.

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, η οποία προχθές είχε επιβεβαιώσει ότι για την Ελλάδα συζητείται μερική διαγραφή χρέους μέσω των αποκαλούμενων «Brady-Bonds», διευκρινίζει πως η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί πλήρως με εκείνη -τότε- στην Αργεντινή, διότι, όπως υπενθυμίζει, η Αργεντινή είχε υποτιμήσει δραστικά το νόμισμά της, κάτι που δεν είναι δυνατό στην Ελλάδα, ενώ το «Σχέδιο Μπρέντι» εφαρμόστηκε οκτώ χρόνια μετά τη χρεοκοπία της Αργεντινής.

«Δεν είναι πλήρως συγκρίσιμη η κατάσταση, όμως ένα παρόμοιο μοντέλο θα μπορούσε να είναι ένα από τα στοιχεία της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα, καθώς και άλλα μοντέλα, όπως μετακύλιση χρέους, ανταλλαγή ομολόγων ή ένα μοντέλο ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ είναι δυνατός και ένας συνδυασμός τους», ανέφερε η κ. Φέκτερ. Εξέφρασε, επίσης, την αντίθεσή της σε ενδεχόμενο "κούρεμα" ομολόγων γιατί, όπως επισήμανε, αυστριακά ασφαλιστικά ταμεία έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα, οπότε θα πληγούν οι Αυστριακοί συνταξιούχοι, αλλά και σε διαγραφή χρέους -και μάλιστα κατά 50%-, εάν με αυτόν τον τρόπο χρηματοδοτείται ένα λιμάνι, διότι δεν κατανοεί «γιατί ο Αυστριακός φορολογούμενος πρέπει να επιχορηγεί τον ιδιοκτήτη θαλαμηγού».

Τέλος, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν οι λεπτομέρειες όλων των προτάσεων και να υπάρξει ευελιξία, καθώς θα πρέπει να προσαρμοστούν και στο νομικό πλαίσιο του Μηχανισμού Στήριξης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αντιδράσεις του ΚΚΕ για την επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα

Αντιδράσεις του ΚΚΕ για την επίσκεψη Κλίντον στην ΑθήναΜιλά για «ιμπεριαλιστική παρέμβαση»

Υποστήριξη στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, θεωρεί το ΚΚΕ την επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού των Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα, επίσκεψη που, σύμφωνα με το κόμμα, έχει και χαρακτηριστικά «ιμπεριαλιστικής παρέμβασης».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, το ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης εστιάζεται:

- Στις διαπραγματεύσεις για το σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, με δεδομένη την άμεση και έμμεση έκθεση αμερικανικών ομίλων του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και τον ανταγωνισμό ευρώ - δολαρίου ως διεθνών αποθεματικών νομισμάτων. Η αναζήτηση συμβιβασμού εξελίσσεται, ενώ μεταβάλλονται και οι συσχετισμοί στο εσωτερικό του ΔΝΤ, λέει το ΚΚΕ.

- Στη διασφάλιση ότι την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου θα αναλάβουν οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις τους, στο πλαίσιο της «συνεκμετάλλευσης». Εξέλιξη που σχετίζεται με την επικίνδυνη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων στην κατεύθυνση της συρρίκνωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα κα), στη λογική της λεγόμενης «συνδιαχείρισης», εκτιμά το ΚΚΕ.

- Στην πορεία των σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου που αφορούν ιδιαίτερα τα σχέδια μεταφοράς στην ΕΕ φυσικού αερίου από τα υποθαλάσσια κοιτάσματα της ΝΑ Μεσογείου.

- Στη διαπάλη των ιμπεριαλιστικών κέντρων για τον έλεγχο υποδομών στρατηγικής σημασίας της Ελλάδας (αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες κ.α.) στο πλαίσιο της εκποίησης δημόσιας περιουσίας σε μονοπωλιακούς ομίλους το επόμενο διάστημα.

- Στη λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, για να προχωρήσει η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

- Στο νέο διχοτομικό σχέδιο τύπου Ανάν για το Κυπριακό,

- Στη γενικότερη στήριξη των αμερικανονατοϊκών σχεδίων στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στα Βαλκάνια, που κινούνται σε αντιπαράθεση με τα σχέδια άλλων ανερχόμενων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ακόμη ότι τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και σχέδια των ΗΠΑ, όπως και της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, δεν έχουν καμία σχέση με την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία των λαών, όπως τα εμφανίζουν: Οδηγούν σε αμφισβήτηση των συνόρων, σε νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους στην περιοχή μας.

Το ΚΚΕ, τέλος, καλεί το λαό σε εγρήγορση και σε ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Οι λαϊκές δυνάμεις έχουν χρέος, όσο γίνεται πιο γρήγορα να αλλάξουν το συσχετισμό δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων που υπηρετούν τις συμμαχίες της ελληνικής πλουτοκρατίας, τη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους για τα λαϊκά και κυριαρχικά δικαιώματα, ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, καταλήγει το ΚΚΕ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αστυνομικός κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Αστυνομικός κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίαςΣυνελήφθη από συναδέλφους του ύστερα από έρευνα στο σπίτι του

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν έναν 33χρονο συνάδελφό τους, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων» και παράβαση της νομοθεσία «Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας» και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 33χρονος «κατέβαζε» και προσέφερε, με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος, σε άλλους χρήστες του διαδικτύου αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Σε αιφνιδιαστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο σπίτι του συλληφθέντα στη Φλώρινα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που περιείχαν πλήθος αρχείων (άνω των 2.500) με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Επιπλέον, από την έρευνα στην οικία του 33χρονου, κατασχέθηκαν δύο αποκωδικοποιητές, με τη χρήση των οποίων ο συλληφθείς αποκωδικοποιούσε το ψηφιακό σήμα συγκεκριμένης εταιρείας, αποκτώντας πρόσβαση σε αυτό, χωρίς να καταβάλλει την απαιτούμενη συνδρομή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό των οχημάτων του ΟΤΕ

Τα μέλη των οργανώσεων «Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο - Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Luciano Tortuga», ανέλαβαν από κοινού με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, την ευθύνη για τον εμπρησμό 12 οχημάτων του ΟΤΕ σε πάρκινγκ το Μαρούσι την Κυριακή τα ξημερώματα.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που συναντούν για δεύτερη φορά αυτή τη μεικτή ονομασία όπου συνυπάρχει ο γνωστός τίτλος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με άλλα ονόματα, εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με απομεινάρια της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σε συνεργασία με άλλες μικρές ομάδες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Διοικητής του ΙΚΑ χωρίς πτυχίο...

«Πέσανε» τα μικρόφωνα το πρωί στην εκπομπή του Αυτιά στο Alter όταν αποκαλύφθηκε ότι ο διοικητής του ΙΚΑ , του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας, που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως δεν κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο!

Όπως εξελισσόταν η ... συζήτηση μεταξύ του Γ. Ρωμανιά και του Ν. Νικολόπουλου, ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ κατήγγειλε ότι το ΙΚΑ δεν έχει προσλάβει ακόμη τους επιτυχόντες πτυχιούχους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ παρά το γεγονός ότι εμφανίζει τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό.

«Προφανώς είναι άχρηστοι οι πτυχιούχοι για τον κ. Σπυρόπουλο αφού ο ίδιος δεν έχει τελειώσει πανεπιστήμιο αλλά τη Σιβιτανίδειο» ανέφερε ο Νικολόπουλος.

Επεσήμανε δε ότι ο μόνος … επιστημονικός τίτλος του διοικητή του κορυφαίου ασφαλιστικού ιδρύματος είναι η κομματική του ταυτότητα και η προσωπική του σχέση με τον πρωθυπουργό.





 



Διαβάστε περισσότερα » »

Οι ξεφτιλισμένοι: Με ακατάλληλο τουρκικό τσιμέντο κτίζουν τα οικήματα των Ελλήνων αξιωματικών!


Κλείνει για 20 ημέρες το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, πρώτη φορά στα χρόνια λειτουργίας του, καθώς υπάρχει μεγάλο απόθεμα σε τσιμέντο, ενώ η ζήτηση έχει μειωθεί κατακόρυφα ακόμη και στις παραδοσιακές του αγορές στο εξωτερικό, ενώ εργολάβος που κατασκευάζει οικήματα για το Στρατό αγοράζει τσιμέντο δεύτερης ποιότητας από την ... Τουρκία! 


Παράλληλα ο γραμματέας του ΕΚΒ κ.Βασιλείου, κατήγγειλε ότι πρόσφατα εργολάβος που ανέλαβε το έργο κατασκευής οικιών για τους αξιωματικούς του στρατού, προμηθεύεται τσιμέντο από την Τουρκία, το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό είναι απαράδεκτο", τόνισε. "Είναι αδιανόητο να υπάρχει η πηγή του τσιμέντου στην περιοχή μας και οι εργολάβοι να προμηθεύονται τσιμέντο από την Τουρκία» τόνισε. Η παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου είναι πολύ μεγάλη, ενώ είναι ένα σύγχρονο εργοστάσιο και η ποιότητα του τσιμέντου είναι άριστη, και πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
H καταγγελία πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από του υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Προσωπικά από τον υπουργό, λέμε εμείς. Αν είναι αλήθεια, το έργο να αφαιρεθεί αμέσως από τον εργολάβο, αν επιμείνει στην ίδια τακτική.

Όπως ανέφερε ο γραμματέας του ΕΚΒ κ. Βασιλείου, οι εξαγωγές προς Ιταλία, Ισπανία, Αλγερία, Λιβύη έχουν σταματήσει. Στη Β.Αφρική κυρίως λόγω της εμπόλεμης ή έκρυθμης πολιτικής κατάστασης ενώ στις υπόλοιπες αγορές λόγω του κόστους του τσιμέντου του συγκεκριμένου εργοστασίου που θεωρείται το υψηλότερο στην αγορά.

Πρόσφατα υπήρξαν ανάγκες για το άνοιγμα μιας αγοράς στη Ρωσία όμως η Lafarge αποφάσισε να προμηθεύσει την αγορά από το εργοστάσιο της Ουκρανίας, ενώ μέχρι και πριν ένα χρόνο, το εργοστάσιο του Βόλου κάλυπτε τις ανάγκες σε τσιμέντο σε πολλά μέρη του κόσμου.

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, καθώς βλέπουν ότι δεν υπάρχει πλέον αντικείμενο εργασίας κι όλοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο φθινόπωρο που ανοίγει η αγορά. «Τα δημόσια έργα έχουν σταματήσει, όπως και τα ιδιωτικά. Θα μπορούσαμε π.χ. να προμηθεύσουμε με τσιμέντο το έργο της Ιωνίας οδού που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ή το έργο της σήραγγας των Τεμπών που κι αυτό έχει σταματήσει» ανέφερε ο κ. Βασιλείου.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΕΚΔΟΤΟ:ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.

 

Στη Νέα Υόρκη άνοιξε ένα καινούργιο κατάστημα μόνο για κυρίες οι οποίες μπορούν να πάνε και να διαλέξουν σύζυγο.
Στην είσοδο υπάρχει μια πινακίδα με τους κανόνες λειτουργίας του καταστήματος όπου γράφει:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ
ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΙ ΟΡΟΦΟΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΤΕ.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΟΡΟΦΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ...
ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

Μια κυρία λοιπόν μπαίνει στο κατάστημα για να βρει σύζυγο.
Στον πρώτο όροφο βλέπει μια πόρτα και μια πινακίδα που έγραφε:1ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ....... ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ωραία, λέει η κυρία και προχωράει στο δεύτερο όροφο όπου η πινακίδα γράφει.2ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
"Μπράβο" λέει η κυρία "αλλά θέλω περισσότερα" και αποφασίζει να ανέβει στον τρίτο όροφο.
Η πινακίδα του τρίτου ορόφου γράφει:3ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟΙ.
Η κυρία ενθουσιάζεται αλλά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει.
Στον τέταρτο όροφο η πινακίδα γράφει:4ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ.
"Χριστέ μου" σκέφτεται "πως να αντισταθώ" αλλά προχωράει στον πέμπτο όροφο όπου η πινακίδα γράφει:5ος ΟΡΟΦΟΣ: ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΜΦΑΝΙΣΙΜΟΙ, ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ.
Μπαίνει σε πειρασμό να σταματήσει αλλά τελικά συνεχίζει στον έκτο όροφο όπου η πινακίδα γράφει:6ος ΟΡΟΦΟΣ: ΕΙΣΤΕ Η ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ Νο: 31456012 ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ Σ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΟΦΟ.
ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΟΦΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΨΩΝΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.
Στο αντίστοιχο κατάστημα για άνδρες στην απέναντι πλευρά του δρόμου οι πινακίδες γράφουν:
1ος ΟΡΟΦΟΣ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ Sex.
2ος ΟΡΟΦΟΣ: ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ Sex ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ.
Τον 3ο, 4ο, 5ο και 6ο όροφο δεν τους επισκέφτηκε ποτέ κανείς!
Διαβάστε περισσότερα » »

"ΣΗΚΩΣΕ" 45 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

45 εκατομμύρια ευρώ έστειλε σήμερα από τον λογαριασμό του στην Κύπρο πολύ γνωστός επιχειρηματίας που σχετίζεται με κατασκευές και όχι μόνο. Η μεταβίβαση έγινε από το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς προς υποκατάστημα της Τράπεζας...

Κύπρου. Η επίσημη δικαιολογία; Το καλύτερο επιτόκιο. Η ανεπίσημη; Είχε πληροφορίες γι αυτά που θα πει ο Βενιζέλος την Τρίτη. Προφανώς ήξερε περισσότερα από τον υπουργό Οικονομικών!...
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι 12χρονες προκάλεσαν το βιασμό τους από έξι ποδοσφαιριστές!



Ελεύθεροι είναι από την Τετάρτη οι έξι ποδοσφαιριστές που είχαν καταδικαστεί και φυλακιστεί επειδή κρίθηκαν ένοχοι βιασμού δύο 12χρονων κοριτσιών.
Η απόφαση του δευτεροβάθμιου Βρετανικού δικαστηρίου,  με βάση την οποία αποφυλακίστηκαν οι ποδοσφαιριστές, σοκάρισε την κοινή γνώμη της Βρετανίας,  καθώς οι τρεις δικαστές του Εφετείου του Λονδίνου έκριναν ότι οι 12χρονες, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα ήθελαν και τα έπαθαν!
Στο εδώλιο του Εφετείου  κάθισαν έξι πολλά υποσχόμενοι ποδοσφαιριστές: ο 21χρονος Luke Farrugia,  οι 20χρονοι Ashley Charles, Courtney Amos και Jahnon Downes και οι 19χρονοι  Lahvon Edwards και Dennis de Sousa.
Στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού, που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο,  είχαν ομολογήσει την πράξη του βιασμού και είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών.
Σύμφωνα με την κατηγορία, οι νεαροί ποδοσφαιριστές γνώρισαν τις 12χρονες κοπέλες μέσω του Facebook. Σ' αυτό τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τα δύο κορίτσια είχαν ανοίξει λογαριασμούς στους οποίους είχαν καταχωρήσει ψεύτικες  ηλικίες, ισχυριζόμενες ότι είναι 16 ετών.
Ένα βράδυ του Φεβρουαρίου του 2010 οι δύο κοπέλες έφυγαν κρυφά από ένα πάρτι  και πήγαν να συναντήσουν τους νεαρούς. Εκείνοι με δύο αυτοκίνητα τις πήγαν σε ένα πάρκο και εκεί τις βίασαν. Οι πέντε τη μια κοπέλα και ένας εξ αυτών τη δεύτερη κοπέλα.
Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο οι συνήγοροι των έξι κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι οι κατηγορούμενοι και οι κοπέλες είχαν ανταλλάξει μηνύματα στα οποία η μια εκ των κοριτσιών έλεγε ότι ήθελε να κάνει σεξ με περισσότερους από έναν άνδρες.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετεἰο ο πρόεδρος του δικαστηρίου δικαστής Moses είπε σε κάποια στιγμή: « Εάν  κάνετε  περιστασιακό σεξ με κάποιον που δεν ξέρετε, αναλαμβάνεις το ρίσκο να κάνεις  σεξ με κάποιον που είναι κάτω από την επιτρεπόμενη ηλικία»
Οι δικηγόροι και των έξι ανδρών είπαν στο Εφετείο ότι ο πρώτος δικαστής δεν έλαβε επαρκώς υπόψη του το γεγονός ότι οι άνδρες πίστεψαν ότι οι κοπέλες ήταν 16 και έδωσαν την πλήρη συγκατάθεσή τους.
Ο αξιότιμος δικαστής Moses μαζί με άλλους δύο δικαστές είπαν ότι οι ποινές ήταν υπερβολικές σε μια «δύσκολη» υπόθεση.
Μάλιστα, πρόσθεσε: « Δεν πιστεύω ότι ήταν σωστό να επιβληθεί άμεση απαγόρευση αποφυλάκισης. Τα κορίτσια ήθελαν να κάνουν σεξ και είχαν αρκετά άθλιο φευγαλέο σεξ σε ένα παγωμένο πάρκο. Αυτό κάνουν οι νέοι άνθρωποι, αλλά δεν επιτρέπεται να το κάνουν μέχρι να γίνουν 16. Ο νόμος είναι εκεί για να τους προστατεύει.»
Ανακοινώνοντας την απόφαση ο δικαστής Moses είπε ότι οι άνδρες και οι οικογένειές τους υπέφεραν ως αποτέλεσμα της φυλάκισης, όταν ήταν οι δικές τους ομολογίες ήταν αυτές που τους έφεραν στο εδώλιο.
Έτσι, οι τρεις δικαστές του Εφετείου μείωσαν τις ποινές των κατηγορουμένων στο ένα έτος φυλάκισης, που ανεστάλη για ένα έτος, διάστημα κατά το οποίο οι έξι ποδοσφαιριστές,  θα παραμείνουν υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών δικαστικής επιτήρησης.

 





Διαβάστε περισσότερα » »

Επιβεβαίωση της χρεοκοπίας και από τα πρωθυπουργικά χείλη

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πιέζει την ΕΕ και το ΔΝΤ να επισπεύσουν τη λήψη αποφάσεων για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. «Η ατμόσφαιρα που επικρατεί δεν μας βοηθά να βγούμε από την κρίση» τονίζει ο πρωθυπουργός σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφ. Financial Times Deutschland (FTD), όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας. Προειδοποιεί δε ότι η καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων απωθεί τους επενδυτές.
«Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύσει την Ελλάδα και να μπορεί η χώρα να υλοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε θα υπονομευτεί το ίδιο το πρόγραμμα», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.
Θετικός εμφανίζεται ο πρωθυπουργός έναντι των σχεδίων εταίρων της Ευρωζώνης για επαναγορά μέρους του χρέους από την ίδια την Ελλάδα με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF, στο 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων. «Είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλες αυτές τις ιδέες», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου. «Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να μειώσει για την Ελλάδα το βάρος του χρέους, αλλά να διευκολύνει και την εξυπηρέτησή του», λέει ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι θα πρέπει να εξεταστεί επακριβώς το ζήτημα μιας μερικής αδυναμίας πληρωμών. «Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο πρωθυπουργός δεν προσδιορίζει το χρόνο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, σημειώνοντας ότι σειρά έχουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να αποφασίσουν για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. «Όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά», δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκλήσεις από την ΠΓΔΜ με νέο... άγαλμα

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του γιγαντιαίου αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, οι πληροφορίες από την ΠΓΔΜ θέλουν τη γειτονική χώρα να ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι αδιαλλαξίας και αλυτρωτισμού στη συμπεριφορά της. Ο όρος «λιθαράκι» δεν είναι, ίσως, ο πλέον ενδεδειγμένος για να περιγράψει την εξέλιξη, καθώς αυτή αφορά την πρόθεση ανέγερσης ενός ακόμη αγάλματος, μεγαλύτερου μάλιστα, του αγάλματος του Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ετσι, ενώ το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μαζί με τη βάση του, φθάνει τα 24 μέτρα, το νέο σχέδιο αφορά άγαλμα του Φιλίππου, το οποίο, μαζί με τη βάση από τέσσερα σιντριβάνια, θα φθάνει τα 28 μέτρα. Ο εκπρόσωπος του Δήμου Σκοπίων, Γοβίτσα Ακόφσκι, επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες και δήλωσε στο πρακτορείο «Balkaninsight» ότι το άγαλμα θα τοποθετηθεί και αυτό στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο χρόνο.


Οπως και στην περίπτωση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επισήμως γίνεται αναφορά σε άγαλμα πολεμιστή, ο οποίος θα στέκει όρθιος πάνω σε βάθρο. Αραγε, αυτός ο πολεμιστής θα έχει ένα πόδι πιο κοντό από το άλλο; Το άγαλμα θα είναι και αυτό φτιαγμένο από χαλκό και μαζί με τη βάση του θα τοποθετηθεί στο κέντρο σιντριβανιού. Την όλη σύνθεση θα συμπληρώνουν αγάλματα πολεμιστών, αλόγων και λιονταριών.

Η Αθήνα βλέπει στην ανακοίνωση των προθέσεων για την τοποθέτηση του αγάλματος, την επιβεβαίωση της εκτίμησης ότι η πλευρά της ΠΓΔΜ θα συνεχίσει να αποδύεται σε κινήσεις αδιαλλαξίας, οι οποίες επιβαρύνουν το, ούτως ή άλλως, βαρύ κλίμα στη διαπραγμάτευση για επίλυση του θέματος της ονομασίας, θεωρώντας, προφανώς, ότι κερδίζει χρόνο που είναι προς όφελός της. Τα μηνύματα ότι το ζήτημα της ονομασίας διαρκώς υποβαθμίζεται στη διεθνή ατζέντα και μαζί με αυτό η ΠΓΔΜ κινδυνεύει να καταστεί «ξεχασμένο κράτος», όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπόρουτ Παχόρ, δεν φαίνεται ότι βρίσκουν αντίκρισμα στην πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ, που φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει στην ίδια τακτική.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τώρα που θα πτωχεύσουν όλοι....Θα υπάρξει μια μεγάλη ανακάλυψη!

Μια ανακάλυψη που θα βουλώσει τα στόματα παγκόσμια σε όλους τους ανθέλληνες!!

Θα υπάρξει μια μεγάλη ανακάλυψη! Μια ανακάλυψη που θα βουλώσει τα στόματα παγκόσμια σε όλους τους ανθέλληνες!! Γιατί θα είναι εμφανή πλέον η λεβεντιά , η περηφάνια και η δύναμη των Ελλήνων!
Ναι , ναι περιμένετε σύντομα να δείτε όλους τους δήθεν μεγαλους να ξεφτιλίζονται , να δείχνουν πραγματικά από που....
κρατά η σκουφιά τους! Αν το dna ήταν ανθρώπινο...έχει και τα καλά της τελικά η παγκόσμια κρίση !! Γιατί μόνο έτσι θα φανούν οι κατσαρίδες με τα κουστούμια και τους μεγαλους τραπεζικούς λογαριασμούς!
Θα τρίβουμε τα μάτια μας από συμπεριφορές και πανικούς σύντομα ...και θα ξεστραβώσουμε τον πλανήτη για άλλη μια φορά...γιατί μόνο ο Ελληνας καραδοκεί τον θάνατο και την δόξα...μόνο Ελληνας κοιτά ψηλά στα μάτια των θεών και τολμά να πει ...εε και?
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!!!
ΣΧΕΔΙΟ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέτοχος στην Εθνική τράπεζα με αμοιβή 113.000 ευρώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

 

113.000 από την Εθνική για τον Πρόεδρο της ... Εργατιάς;;;
Για να δούμε τι θα πει ΓΣΕΕ! Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδος!!!
Συνομοσπονδία Εργαζομένων !! Εργαζομένων… εργατών δηλαδή!!!
Στη φωτογραφία που βλέπετε και κάνει τον γύρο του Ελληνικού διαδικτύου, φιγουράρει το όνομα του Προέδρου της Ελληνικής Εργατιάς Γιάννη Παναγόπουλου που είναι μέλος του δ.σ. της Εθνικής Τράπεζας!!!
Και για το λόγο αυτό αμείβεται με 113.000 Ευρώ!
Ε ναι αυτός είναι συνδικα-ληστής!


Από εκεί και πέρα, τα σχόλια ... δικά σας!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια Κρητικιά στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Μια Κρητικιά στη Διεθνή Ολυμπιάδα ΒιολογίαςΟλοκληρώνεται στις 17 Ιουλίου στην Κίνα

Πέρασε με επιτυχία και τις τρεις φάσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας, μαζί με άλλα τρία παιδιά από την Ελλάδα και τώρα βρίσκεται στην Κίνα διεκδικώντας μια πρόκριση ανάμεσα στους μαθητές 55 χωρών.

Ο λόγος για την Ελένη Τερεζάκη, από το 1ο ΓΕΛ Χανίων, που κατάφερε να κερδίσει ένα εισιτήριο για την Κίνα, όπου διεξάγεται η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουλίου στην Chinese Taipei.

Η Ολυμπιάδα ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή και οι βιολόγοι που συμμετέχουν φτάνουν τους 220.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποχώρηση των Ελληνικών Πετρελαίων από τη Γεωργία

Η EKO Georgia ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία το 1995 και διαθέτει σήμερα δίκτυο 20 πρατηρίων μέσω των οποίων γίνονται πωλήσεις

Την αποχώρηση τους από την αγορά της Γεωργίας ανακοίνωσαν απόψε τα Ελληνικά Πετρέλαια σε υλοποίηση, όπως αναφέρουν "της στρατηγικής για εστιασμό σε γεωγραφικές περιοχές με στρατηγικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και αγορές στις οποίες είναι εφικτή η μεγιστοποίηση του οφέλους από την υπάρχουσα υποδομή διύλισης των ΕΛΠΕ".

Τα ΕΛΠΕ μεταβίβασαν τη θυγατρική εταιρεία, Hellenic Petroleum Georgia (Holdings) Limited, κατόχου του 100% των εταιρικών μεριδίων της Γεωργιανής εταιρίας EKO Georgia Ltd, στην εταιρία Energy Solutions Investments Inc (εταιρία συμμετοχών, με δραστηριότητα στην αγορά ενέργειας της Ανατολικής Ευρώπης) έναντι 6,6 εκατ. ευρώ.

Η EKO Georgia ξεκίνησε την εμπορική της λειτουργία το 1995 και διαθέτει σήμερα δίκτυο 20 πρατηρίων μέσω των οποίων γίνονται πωλήσεις λιανικής και χονδρικής σε μεγάλους εταιρικούς πελάτες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πωλούνται ... όλα - 23 εταιρείες μέχρι το τέλος του χρόνου


 

Στο «σφυρί» πρέπει να βγουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου έξι εταιρείες του δημοσίου, ενώ και άλλες 17 αποκρατικοποιήσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν έως το τέλος της χρονιάς.

Στόχος είναι να μπουν -εντός του 2011- στα κρατικά ταμεία σχεδόν 5 δισ. ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στο ή 2,2% του ΑΕΠ) ή με άλλα λόγια να εισπράττει κάθε μήνα το Δημόσιο από την πώληση κρατικής περιουσίας περίπου 1 δισ. ευρώ.

Με αυτό το σφιχτό χρονοδιάγραμμα ξεκινά και επισήμως η λειτουργία του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να έχει χθες τετ-α-τετ με τα μέλη του Διοικητικού

Συμβουλίου του Ταμείου για να δώσει τις βασικές κατευθύνσεις

Μέσα στο επόμενο δίμηνο, ο Οργανισμός Αποκρατικοποιήσεων καλείται να υλοποιήσει τις αποκρατικοποιήσεις της ΕΥΑΘ, του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», του ΟΠΑΠ (επέκταση σύμβασης και νέες άδειες παιγνιδιών), του ΟΛΘ και των Κρατικών Λαχείων.

Το συνολικό ποσό που θα εισπραχθεί από το Δημόσιο μέχρι και το Σεπτέμβριο, από τις συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις, φτάνει σε 1,3 δισ. ευρώ, ή σε 1,7 δισ. ευρώ, με τα 400 εκατ. ευρώ, του ΟΤΕ.

Σε ό,τι αφορά την Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ θα διατεθεί μειοψηφικό πακέτο 40% των μετοχών της εταιρείας, ενώ περαιτέρω το ποσοστό του Δημοσίου αναμένεται να πωληθεί σε στρατηγικό επενδυτή το 4ο τρίμηνο του 2012.

Για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το Δημόσιο προωθεί την επέκταση της σύμβασης εντός του 3ου τριμήνου του 2011. Σε δεύτερη φάση μέχρι, το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα προχωρήσει σε πώληση ποσοστού τουλάχιστον 21% των μετοχών που κατέχει, μέσω είτε εισαγωγής του ΔΑΑ στο Χρηματιστήριο Αθηνών ή μέσω πώλησης σε ιδιώτες.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η πώληση ποσοστού 23,3% των μετοχών που σήμερα κατέχει το Δημόσιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από το 74%, που ελέγχει σήμερα το Δημόσιο.


Διαβάστε περισσότερα » »

Ρ. Πρόντι: Η Ευρώπη «απέτυχε παταγωδώς»

 Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι κατηγόρησε την Ευρώπη ότι «απέτυχε παταγωδώς»   να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
« Η μόνη στρατηγική της Ευρώπης αυτούς τους τελευταίους 15-16 μήνες ήταν να αναβάλει τις αποφάσεις. Τα μικρά προβλήματα έγιναν μεγάλα», επισημαίνει ο Πρόντι.
Ο Πρόντι δήλωσε ότι ζητεί ξεκάθαρες αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση.  «Δεν είμαστε σάκοι του μποξ που δεχόμαστε μόνο χτυπήματα. Εχουμε τη δική μας πολιτική», υπογράμμισε μιλώντας στην εφημερίδα.
Ζήτησε εξάλλου από τη Γερμανία να διαδραματίσει ρόλο-κλειδί στην επίλυση της κρίσης χρέους. «Εχουμε ανάγκη τη Γερμανία. Μία Γερμανία που αναλαμβάνει τις ευθύνες της και επωμίζεται έναν ηγετικό ρόλο»..
Σημειώνεται, ότι ο  Ρομάνο Πρόντι ήταν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1999 έως το 2004 και πρωθυπουργός της Ιταλίας από το 1996 έως το 1998.
Διαβάστε περισσότερα » »

Φάρμακο αντιστρέφει τα (πρόωρα) γηρατειά...

Το «ελιξίριο της νεότητας» μπορεί σύντομα να αποτελεί πραγματικότητα, καθώς σε μια εκπληκτική σειρά πειραμάτων, αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν να γιατρέψουν υπερήλικα κύτταρα παιδιών γερασμένων πριν την ώρα τους.

Τα κύτταρα, που έγιναν καλά χάρη στο «φάρμακο της μακροζωίας», την ραπαμυκίνη, έζησαν επίσης περισσότερο από το φυσιολογικό.

Η ραπαμυκίνη αποκαλείται φάρμακο μακροζωίας επειδή σε προγενέστερα πειράματα σε ζώα έχει διαπιστωθεί πως μπορεί να...
παρατείνει το προσδόκιμο επιβίωσης έως 38% - δηλαδή κατά περισσότερο από μία δεκαετία.
Οι ερευνητές – στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ένας από τους πιο εξέχοντες επιστήμονες του κόσμου, ο δρ Φράνσις Κόλινς – ελπίζουν πως το εύρημά τους θα ανοίξει το δρόμο για την αντιμετώπιση του Συνδρόμου Προγηρίας Χάτσινσον-Γκίλφορντ.

Το σύνδρομο αυτό είναι μια σπάνια γενετική διαταραχή, κατά την οποία τα παιδιά μεγαλώνουν με ρυθμό οκταπλάσιο από τον φυσιολογικό, πεθαίνοντας τελικά εξαιτίας του «γήρατος» σε ηλικία 12 ετών κατά μέσον όρο.

Οι ομοιότητες στον τρόπο γηράνσεως των κυττάρων των άρρωστων παιδιών με τον τρόπο γήρανσης των φυσιολογικών κυττάρων σημαίνουν ότι το επίτευγμα των επιστημόνων μπορεί να προσφέρει ελπίδα για αιώνια νεότητα στον γενικό πληθυσμό.
Η ραπαμυκίνη, που ήδη χρησιμοποιείται για την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος σε μεταμοσχευθέντες ασθενείς, δημιουργήθηκε από ένα βακτήριο το οποίο εντοπίστηκε στο Νησί του Πάσχα – μια από τις πιο απομακρυσμένες και μυστηριώδεις περιοχές του πλανήτη.


Τα πειράματα
Ο δρ Κόλινς, διευθυντής σήμερα των κυβερνητικών Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ, διατέλεσε επικεφαλής του Προγράμματος Ανθρώπινου Γονιδιώματος (HGP) το οποίο αποκωδικοποίησε το ανθρώπινο DNA.
Με τους συνεργάτες του μελέτησαν τις επιδράσεις του φαρμάκου σε δερματικά κύτταρα που ελήφθησαν από τρία παιδιά με προγηρία.
Η νόσος προκαλεί συσσώρευση μιας μεταλλαγμένης πρωτεΐνης, της προγηρίνης, στο εσωτερικό όλων των κυττάρων του σώματος, με συνέπεια την ταχεία γήρανση και τελικά τον θάνατό τους.

Η έκθεση των κυττάρων στην ραπαμυκίνη είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί η προγηρίνη από το εσωτερικό τους και να αντιστραφεί το πρόωρα γήρας τους, και έτσι να ξαναγίνουν υγιή. Επιπλέον, τα υγιή κύτταρα έζησαν περισσότερο, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine».
Στη μελέτη συμμετείχαν και ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίοι προγραμματίζουν να δοκιμάσουν το φάρμακο ή κάποιο αντίστοιχό του σε παιδιά με προγηρία.


 
Φυσιολογικό γήρας
Η προγηρίνη παίζει ρόλο και στην φυσιολογική διαδικασία του γήρατος, αν και η παραγωγή της είναι πολύ μικρότερη στους ανθρώπους που γερνούν με φυσιολογικό ρυθμό.
Το γεγονός αυτό σημαίνει πως αν αποδώσει η ραπαμυκίνη ως θεραπεία για την προγηρία, μπορεί κάλλιστα να αποδειχθεί πολύτιμη και στην παράταση της νιότης για τον γενικό πληθυσμό.
Έως ότου ολοκληρωθούν οι μελέτες, «δεν μπορούμε να συστήσουμε τη λήψη ραπαμυκίνης ως “αντιδότου” στα γηρατειά», τόνισε ο ερευνητής δρ Ντιμίτρι Κράιντς. «Για να χορηγηθεί σε υγιείς ανθρώπους, θα πρέπει να επινοηθούν μορφές ραπαμυκίνης με λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες».
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέες σημαντικές αποκαλύψεις στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»


Στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» που θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011, στο τεύχος 91, νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη βοήθεια από τη Ρωσία, την κρίση χρέους στην Ελλάδα και το μεταβαλλόμενο πολιτικό σκηνικό.
 Σε μια σημαντική συνέντευξή του στο Θανάση Αυγερινό ο ομογενής βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Ιβάν Σαββίδης αποκαλύπτει ότι ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν έτοιμος να δώσει στην Ελλάδα 25 δις ευρώ πριν το ΔΝΤ.

Επίσης τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» δημοσιεύουν

και αποκαλύπτουν εμπιστευτικό σημείωμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για την τραγική κατάσταση του χρέους και των ταμειακών αποθεμάτων.
Τη συνολική αναδιάταξη της πολιτικής σκηνής παρουσιάζει σημαντική δημοσκόπηση της VPRC για τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», με άρθρο-ανάλυση του Χριστόφορου Βερναρδάκη.
Διαβάστε περισσότερα » »