Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Νέα μπαταρία φορτίζει 100 φορές πιο γρήγορα

 

Κινητά τηλέφωνα που φορτίζουν μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα και φορητοί υπολογιστές ή ακόμα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν μέσα σε λίγα λεπτά. Απίστευτο;
Κι όμως, αληθινό, χάρη σε μία νέα τεχνολογία μπαταρίας, που....
κατασκεύασαν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.
Οι κλασσικές μπαταρίες λιθίου (Li-ion) ή οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες νικελίου-υδρογονωμένου μετάλλου (NiMH) εμφανίζουν πτώση στην απόδοσή τους όταν φορτιστούν ή αποφορτιστούν γρήγορα.
Σύμφωνα, όμως, με τον Paul Braun, καθηγητή μηχανολογίας και επιστήμης των υλικών, «το σύστημα που έχουμε στη διάθεσή μας δίνει ισχύ, όπως οι πυκνωτές, με ενέργεια σαν αυτή της μπαταρίας. Οι περισσότεροι πυκνωτές αποθηκεύουν πολύ λίγη ενέργεια. Μπορούν να την απελευθερώσουν πολύ γρήγορα, αλλά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια. Οι περισσότερες μπαταρίες αποθηκεύουν ικανοποιητική ποσότητα ενέργειας αλλά δεν μπορούν να την χορηγήσουν ή να την λάβουν γρήγορα. Το σύστημα αυτό κάνει και τα δύο.»
Η ομάδα τύλιξε μία λεπτή μεμβράνη σε μία τρισδιάστατη κατασκευή, δίνοντας μεγάλη χωρητικότητα και πολύ ρεύμα. Με τον τρόπο αυτό, δημιούργησαν ηλεκτρόδια μπαταρίας που μπορούν να φορτίσουν και να αποφορτίσουν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - ακόμα και 100 φορές γρηγορότερα από τα αντίστοιχα κλασσικά ηλεκτρόδια - ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά στις υπάρχουσες συσκευές.
Ο Braun υποστηρίζει πως η νέα τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους και το μεγάλο χρόνο που απαιτείται για τη φόρτισή της.
«Εάν είχαμε τη δυνατότητα να φορτίσουμε το αυτοκίνητό μας γρήγορα, αντί να περιμένουμε με τις ώρες να φορτίσει η μπαταρία του, τότε ο χρόνος της φόρτισης θα ήταν ίδιος με το χρόνο που απαιτείται για να γεμίσουμε με βενζίνη το ρεζερβουάρ του.»
Οι διαδικασίες που ακολούθησε η ομάδα χρησιμοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα και στη βιομηχανία.
Η ομάδα δοκίμασε την τεχνολογία και σε μπαταρίες λιθίου και σε μπαταρίες νικελίου-υδρογονωμένου μετάλλου, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε υλικό μπαταρίας, που μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο μεταλλικό πλαίσιο.
«Η τεχνολογία μας είναι παγκόσμια και θα έχει εφαρμογή ακόμα και αν βγουν στο μέλλον καλύτερες μπαταρίες,» αναφέρει ο Braun. «Δεν έχει να κάνει μόνο με ένα συγκεκριμένο είδος μπαταρίας. Θα λέγαμε ότι αποτελεί έναν καινούργιο τρόπο σκέψης για τις μπαταρίες σε τρεις διαστάσεις, με στόχο τη βελτίωση των συσκευών μας.»
Διαβάστε περισσότερα » »

To Video της μεγάλης Πείνας

Διαβάστε περισσότερα » »

Αφιερωμένο εξαιρετικά στο Ελληνικό Δημόσιο!!!

Διαβάστε περισσότερα » »

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Διέγραψε από το λεξιλόγιό του τη λέξη «μακεδονικός/ή»

Μας ‘ξελάσπωσε’ η Βουλγαρία…

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άρχισε από χθες τη διαγραφή της λέξης «μακεδονικός/ή» από τα έγγραφα των Βρυξελλών, κάτι που αναγνωρίζεται δημόσια, αν και επί μεγάλο χρονικό διάστημα, είχε καταχωρηθεί στα.... έγγραφα της Ένωσης», γράφει σήμερα το απόγευμα η σκοπιανή εφημερίδα Ούτρινσκι Βέσνικ στην διαδικτυακή της έκδοση.


«Έπειτα από σχετική έκθεση που κατατέθηκε από τον Κρίστιαν Βιγκένιν- που από πίσω του είναι οι Έλληνες ευρωβουλευτές, αλλά, και μια ομάδα βουλευτών των σοσιαλιστικών κομμάτων, ζητήθηκε αντί των λέξεων «μακεδονική κυβέρνηση» και «μακεδονικής» να καθιερωθούν οι λέξεις μόνο«κυβέρνηση» και ‘κρατικές αρχές, καθώς και το συνταγματικό όνομα της χώρας μας να διορθώνεται ως FYROM”, γράφει το δημοσίευμα.

«Η γλώσσα που είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα ως η «ψυχή» της σκοπιανής επιδίωξης, έμεινε μόνον στην ιστορία, αφού αποκαλείται, πια, ως «επίσημη γλώσσα της FYROM», γράφει η εφημερίδα

Όσον αφορά τις τροπολογίες, λόγω των διαδικαστικών πρωτοκόλλων έγινε αποδεκτή,  στην τελευταία ψηφοφορία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, η πρόταση του Σουηδού ευρωβουλευτή Βιγκένιν για την ‘πολιτικώς ορθή’ ονομασία της γλώσσας μας και των αρχών του κράτους μας, στις Βρυξέλλες. Αλλά, επισήμως, κανείς δεν παραδέχεται ότι θα εφαρμοστεί και υπάρχει προβληματισμός ως προς την ταυτότητα, που θεωρείται ως τεχνικό πρόβλημα- αφού ακόμη η διαφορά δεν έχει επιλυθεί.

«Το γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διέγραψε χθες με απόφασή του τη λέξη «μακεδονική», σύμφωνα με πρόταση του Βιγκένιν, η Deutsche Welle, την αποδίδει και σε πιέσεις των Βούλγαρων ευρωβουλευτών. Ως δικαιολογία τέθηκε το ανεπίλυτο ζήτημα της ονομασίας καθώς εξακολουθούν να εκκρεμούν τα ανεπίλυτα προβλήματα με τους γείτονες και ιδίως με την Βουλγαρία».

Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα για την προστασία της βουλγαρικής πολιτιστικής κληρονομιάς και για τα ιστορικά ορόσημα που προωθεί η πΓΔΜ είναι ένα θέμα κοινής ιστορικής μελέτης.

«Είναι ένα θέμα, που θεωρώ ότι είναι δύσκολο να απαντηθεί. Ξέρετε ποια είναι η θέση μας για τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία». Η χώρα μου έχει αναγνωρίσει το συνταγματικό όνομα της χώρας, αλλά το ζήτημα της γλώσσας παραμένει, όπως και το όνομα του κράτους. Και αυτό το ζήτημα, πολύ γρήγορα θα βρει τη λύση του.
»Στην πραγματικότητα, η έκθεση ανέφερε ορισμένα θέματα που είναι ανοικτά ακόμη σε άλλες γειτονικές χώρες, ιδίως μεταξύ της FYROM και  της  Βουλγαρίας. Ελπίζω ότι θα υπάρξει περισσότερο εποικοδομητική συνεργασία όσο αφορά το μέλλον και δεν επικεντρωνόμαστε, τόσο πολύ στο παρελθόν και στις ερμηνείες που του δίνονται», δήλωσε ο Βιγκένιν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αεροπορική άσκηση τού ΝΑΤΟ: Τους "έλιωσαν" όλους τα ελληνικά μαχητικά!


Οι "αντιπαραγωγικοί" του Πάγκαλου
τρελαίνουν τους "συμμάχους" 

"Αυτούς έπρεπε να είχαμε στην Λιβύη για να τελειώνουμε γρήγορα".

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε ανώτερο αξιωματικό της Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), ο οποίος έμεινε άφωνος από τις επιτυχίες της 340 Μοίρας που συμμετείχε 2η/2011 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας. Το αποτέλεσμα των Ελλήνων πιλότων και των αεροσκαφών τους ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό απέναντι στην "αφρόκρεμα" των δυτικών πιλότων και .....

μαχητικών και γι'αυτό τον λόγο επανερχόμαστε (το θέμα καλύφθηκε από το defencenet.gr αρχικά στις 04/04): Πρώτοι σε όλα οι Έλληνες! Σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους, σε αποστολές αέρος-αέρος και σε επιβιωσιμότητα! Τους νίκησαν, επικρατώντας σε όλες τις αερομαχίες, καταστρέφορναςόλους χωρίς την παραμικρή ελληνική απώλεια!
Τέτοιες δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα, το να γνωρίζουν οι Έλληνες ότι υπάρχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις που αποδεικνύουν συνέχεια ότι είμαστε πρώτοι στα πιο δύσκολα, έχει ξεχωριστή σημασία...
Διαβάστε περισσότερα » »